Тръмп бил прототип на злодея от "Завръщане в бъдещето 2"

http://pogled.info/svetoven/amerika/tramp-bil-prototip-na-zlodeya-ot-zavrashtane-v-badeshteto-2.83618

/Поглед.инфо/ Прототипът на главния злодей Биф Танен в популярния филм "Завръщане в бъдещето 2" (Back to the Future, Part II, 1989) е бил милиардерът Доналд Тръмп. Това е заявил авторът на сценария на филма Боб Гейл пред изданието „Дейли Бист” (The Daily Beast) в интервю дадено през 2015 г., когато Тръмп все още не е привлякъл вниманието на света във връзка с избирането му за президент на САЩ.

Елена Поптодорова - продължаващото самоубийство

http://pogled.info/svetoven/elena-poptodorova-prodalzhavashtoto-samoubiistvo.83619

/Поглед.инфо/ Поптодорова беше направо озверяла /в интервюто си по Нова телевизия/. И дори онези – и аз до тази вечер бях между тях – които са изпитвали неловкост от Варшавската й афера, сега вече със сигурност са били попарени. От нейната агресивност, от свирепия й поглед, от нотките на истеричност, които тя, изглежда, си мислеше, че ще я омилостивят в очите на публиката. Изключено е това да се е случило, напълно изключено. Едно обикновено човешко извинение щеше да й свърши 1000 пъти по-добра работа.

По време на моя мандат правителството не е отпускало средства за филми на Йончева

http://pogled.info/bulgarski/po-vreme-na-moya-mandat-pravitelstvoto-ne-e-otpuskalo-sredstva-za-filmi-na-ioncheva.83620

/Поглед.инфо/ Елена Йончева е доказан професионалист, чиито филми от най-горещите и опасни точки на света, често са правени само благодарение на нейния ентусиазъм и отдаденост на журналистиката и със скромен, понякога дори крайно недостатъчен бюджет.

Съдът: Съдебният съвет трябва да покаже договорите си за наем във ведомствени жилища

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/03/13/2933600_sudut_sudebniiat_suvet_triabva_da_pokaje_dogovorite_si/?ref=rss


Висшият съдебен съвет (ВСС) трябва да представи всички договори за наем, сключени за настаняване във ведомствени жилища на членовете му, които не са от София. Това е решил Върховният административен съд по дело, заведено от "Център на НПО в Разград", за което съобщава Програма "Достъп до обществена информация".

Информацията е била поискана през февруари 2015 година, като тогава главният секретар на кадровия орган на Темида отказва с мотив, че в тези договори се съдържат данни,...

Суровоядството лекува

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6108962

Суровоядството лекуваКак храната може да ни осигури живот без болести и лекарства? Много хора намират отговора в суровоядството. Говорим с Мария Обретенова (Мер) - създател на сайта Земя назаем - която вярва, че със суровоядството е постигнала дълго търсеното здраве, хармония и щастие. Какви са предимствата да се храниш със сурова храна? Има ли недостатъци?

Кофеинът пази от деменция

//dariknews.bg/novini/liubopitno/kofeinyt-pazi-ot-demenciia-2009545

Учени от университета на Индиана в Блумингтън откриха 24 съставки, стимулиращи производството на мозъчен ензим, който може да осигури защита срещу деменция, съобщи ЮПИ.

Ензимът NMNAT2 е открит от екип от университета през 2016 г. Той защитава невроните от стр

Сградата убиец на „Алабин” отново в съда

//dariknews.bg/regioni/sofiia/sgradata-ubiec-na-alabin-otnovo-v-syda-2009546

Софийски градски съд отново ще заседава по делото за сградата убиец на столичната улица „Алабин”, под останките на която загинаха две млади момичета. За падналата сграда отговарят Георги Кирчев, Петър Петров, Николай Симеонов, Манчо Иванов.

Обновяването на Розариума започва

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/obnoviavaneto-na-rozariuma-zapochva-2009549

Започва обновяване на Розариума до Братската могила.

Проектът е на стойност 340 000 лева, отпуснати с решение на пловдивския Общински съвет.

Върху площ от 12 дка ще бъдат изградени 18 детски съоръжения, 5 беседки, 10 маси за пикник, фонтан, игрище за волейбол, ново осв

Нотариус се изправя пред магистратитe за измама

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/notarius-se-izpravia-pred-magistratite-za-izmama-2009548

Пловдивски нотариус застава на подсъдимата скамейка.

Срещу  длъжностното лице е повдигнато обвинение по чл. 311, ал. 1 от НК затова, че на 20.12.2011 г. в Пловдив, при условията на продължавано престъпление е съставила 6 официални нотариални заверки.

В тях тя е удостов

Заработи Правна клиника в Пловдив, организират работна среща

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/zaraboti-pravna-klinika-v-plovdiv-organizirat-rabotna-sreshta-2009209

Работна среща със заинтересовани институции и професионалисти ще се проведе по повод откриването на Правна клиника в Пловдив. Клиниката е част от програмата JUSTROM – съвместен пилотен проект, изпълняван от Съвета на Европа и Европейската комисия в пет европейски държави: България, Гърция, Ирландия

Спрягат Меглена Плугчиева като фаворит за еврокомисар

//dariknews.bg/novini/bylgariia/spriagat-meglena-plugchieva-kato-favorit-za-evrokomisar-2009542

Посланикът ни в Швейцария Меглена Плугчиева е българският фаворит за еврокомисар, съобщи "Труд" като се позова на свои високопоставени източници, близки до Министерския съвет. Името на дипломата ни в Берн е спрягано и в Брюксел, където Меглена Плугчиева се ползва с

Дания не иска посещението на турския премиер през март

//dariknews.bg/novini/sviat/daniia-ne-iska-poseshtenieto-na-turskiia-premier-prez-mart-2009544

Датският премиер Ларс Льоке Расмусен призова турския си колега Бинали Йълдъръм да отложи планираното си за този месец посещение в страната. Причина за искането е напрежението между Холандия и южната ни съседка през последните дни.

15-годишен спаси шофьор в горящ тир, забил се в бензиностанция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6105501

15-годишен спаси шофьор в горящ тир, забил се в бензиностанцияИвайло Томанов от пловдивското с. Царацово рискувал живота си, за да помогне на човек в беда Малкия герой - така наричат Ивайло Томанов в пловдивското с. Царацово, където живее. На 22 април 2016 г. 15-годишното тогава момче спаси шофьор в горящ камион. “Бях вкъщи с майка ми и обядвахме, когато се чуха силни гърмежи от близката бензиностанция,

ФСБ - единствените българи с “Грами”

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6105435

ФСБ - единствените българи с “Грами”ФСБ - легендарната група, която единствена у нас има статуетка “Грами”, се събира за грандиозен концерт в зала “Арена Армеец”. Той ще е на 7 октомври и с него рокаджиите ще отбележат над 4 десетилетия успешна творческа дейност. Такава, заради която ги познават и обичат милиони българи. Статуетката “Грами” - най-престижната награда в музиката,

Серхио Рамос върна Реал на върха в Примера

http://offnews.bg/news/n_1/n_649647.html

Реал Мадрид победи с 2:1 у дома Бетис в среща от 27-ия кръг в испанското първенство и се завърна на върха в класирането в Примера дивисион. "Белите" изпревариха шампиона Барселона, като вече имат 62 точки срещу 60 за каталунците, които са изиграли един двубой повече от своя голям съперник. В герой за "кралския клуб" отново се превърна защитника и капитан Серхио Рамос, който отбеляза дежурното си попадение сред ъглов удар в 80-ата минута. Мачът започна лошо за 11-кратния европейски клубен шампион, когато в 25-ата минута Антонио Санабрия стреля от границата на наказателното поле, но вратарят Кейлор Навас изпусна топката във вратата си и това даде аванс в полза на отбора от Севиля. "Белите" веднага вдигнаха оборотите и достигнаха до изравняване още преди почивката. В 41-ата минута Кристиано Роналдо се разписа с глава за 1:1. Столичани са вкарвали гол във всеки от последните си 48 двубоя. Обсадата на вратата на андалусийците продължи и през втората част. В 77-ата минута Бетис остана в намален състав заради втори жълт и съответно червен картон на Кристиано Пичини. Десет минути преди изтичане на редовното време Серхио Рамос се разписа с глава след изпълнение на корнер и осигури важните три точки в актива на Реал (Мадрид). След поражението в столицата Бетис остава във втората половина на класирането с 28 точки.

Григор отнесе руски ветеран в Индиън Уелс

https://www.24chasa.bg/sport/article/6108933

Григор отнесе руски ветеран в Индиън УелсГригор Димитров е на сет от първа победа на турнира от серията "Мастърс 1000" в Индиън Уелс. Най-добрият български тенисист започна от втория кръг и играе с 34-годишния руски ветеран Михаил Южни. Димитров започна силно поведе с ранен пробив, но допусна изравняване. Все пак бившият спортист номер 1 на страната ни спечели частта 6:4.

Григор с първа победа в Индиън Уелс 2017

http://offnews.bg/news/n_1/n_649641.html

Григор Димитров победи Михаил Южни с 6:4, 6:0 в първия си мач от тазгодишното издание на силния турнир в Индиън Уелс. И двамата започнаха мача от втория кръг колебливо, с грешки, но постепенно качеството на играта се повиши. Доминиращият в нея 25-годишен българин спечели втория сет, без дори да даде гейм на 84-ия в света 34-годишен руснак. Първи сет Григор спечели първата точка от първия гейм с един удар, втората му отне 16. Българинът взе подаването си на нула, а и първото на съперника си за 2:0. Равенство, предимство за Южни и топка в аут от Григор осигуриха пробив и за руснака, а няколко минути по-късно равенството беше факт - 2:2. Следващият пробив в сета дойде тъкмо навреме, за да може хасковлията да го затвори с 6:4 пред погледите и на сънародници, които гордо бяха опънали български знамена по трибуните на корта в луксозния комплекс в калифорнийската пустиня. Втори сет Вторият сет започна по подобен на първия сет начин. Григор бързо спечели първия гейм, след което започна битка за втория, която продължи 10 минути и 39 секунди. От петия си опит 25-годишният българин проби подаването на московчанина. Резултатът бе сет преднина и 2:0 гейма. Значително по-бързо Димитров взе третия гейм и в четвъртия отново се стигна до 40:40, първо и второ предимство за българина и 4:0 гейма срещу 84-ия в света. Григор взе петия гейм на нула, а след него и последния в мача за 6:0. Мачът, втори в програмата на корт №2 за деня, започна в 22:49 ч. българско време и приключи след час и 10 минути игра. Малко преди Григор Димитров участие в третия кръг на турнира си осигуриха Рафаел Надал, Кей Нишикори и Александър Зверев. Изненадата на турнира пък поднесе 129-ият Васек Поспишил (Канада), който отстрани световния №1 Анди Мъри още във втория кръг.

Григор Димитров започна с летящ старт в Индиън Уелс

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/03/13/2933618_grigor_dimitrov_zapochna_s_letiasht_start_v_indiun_uels/?ref=rss


Григор Димитров започна по отличен начин участието си на турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс и спечели в два сета срещу руснака Михаил Южни.

Българският тенисист се наложи с 6:4, 6:0 след само 71 минути игра и така си осигури участие в третия кръг. В следващата фаза Димитров ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между американеца Джак Сок и швейцарския квалификант Анри Лаасконен.

Световният №13 започна колебливо мача, но постепенно намери ритъма си и стигна...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване