Как разсъждава Русия за следизборните перспективи на България?

//dariknews.bg/novini/sviat/kak-razsyzhdava-rusiia-za-sledizbornite-perspektivi-na-bylgariia-2013747

Политическата сила, която ще състави правителство в България - било то ГЕРБ или БСП, "ще се наложи да работи в коалиция", изтъква руското издание "Утро".
 
"И тук започва най-интересното. Ще й се наложи да сътрудничи с най-близките по резултат.А това са националистите от "Обединените

Вечно олигархично управление, грабеж и оскотяване

http://www.clubz.bg/52182-vechno_oligarhichno_upravlenie_grabej_i_oskotqvane

Скъпи приятели,

Това е едно писмо до всички пострадали и посърнали след резултатите от последните парламентарни избори в родината. А резултатите са – победа за корупцията, мафията, простотията, тарикатлъка, егоизма, посттоталитаризма и мутрофилията. Съответно свирепа загуба за можещия, работещия, моралния, създаващия и изобщо всички подтиснати разумни същества, населяващи заченатата ни в беззаконие демокрация.

С една дума – след четвъртвековни усилия се сдобихме с парламент, който може да ни доведе до пълен национален разпад, вечно олигархично управление, систематичен грабеж и оскотяване, превръщащо ни в неолитно общество.

Въобразявате си, че сте достойни и трудолюбиви, малко нещастни, но с блещукаща надежда. Въобразявате си, че все пак има някаква държавност, че сте почтен гражданин. Осъзнавате нещастието едва тогава, когато сте окраден, когато разберете, че съдът не дарява справедливост, когато детето ви изчезне, когато очаквате да бъдете лекуван или образован. Длъжен съм да ви предупредя, че оптимизмът и доверието са вредни за вашето здраве.

В случай, че спазвате традициите на националното примиренчество, имате шанс за оцеляване. Ако сте на години – събирайте клечки в гората, изправяйте стари капачки за буркани, превръщайте полските джанки в ракия. Ако сте млад, спестявайте за чартърен полет. Търсят се берачи на краставици в Бавария, свинари в Андалузия, боклукджии в Калабрия, бояджии в Южен Уелс и винаги ще имате късмет да продадете първородната си рожба в слънчева Гърция.

А ако сте нормален, ако желаете да имате нормален живот там, където сте роден, ако обичате дома си, ако обичате близките си, ако …

Всъщност имате възможност за бъдеще, но ако го пожелаете. Но вие мразите политиката и политиците, те също ви мразят. Няма да гласувате, разочарован сте.

А те са очаровани и с помощта на „гласувалите“ ще бъдете обран и отново нещастен.

Харесвате жълти и дебели прасешки вестници, живеете в света на техните конспирации и модни тенденции, даже вярвате в техните метеорологически прогнози. Симпатични са ви физиономиите на криминални бандити, заченати с тиквено семе и аптекарски аспирин. Харесвате леля, която ви припомни, че демокрацията ви е отнела Трабанта, а тя самата е била принудена да изпрати детето си в Америка. Мразите чужденците, защото се славим като гостоприемни, а чужденците предпочитат да са германци, но не и някога българи. Мечтите се въртят в социалните утопии на комуноподобните, азиатски, политически религии. Желаете ли бъдещето, което заслужавате ?

Всъщност, място за отчаяние няма. Надеждите не са невъзможни, напротив сега е моментът за революция на разума. Нещастието на мислещите може да разруши трагедията от реалността. Въпросът е единствено в желанието за единение на масата от почтени люде, останали в сиротата на своя интелект. Тук няма нищо невъзможно. Забравете разправиите, забравете омразата. Да, има личности, които вече не понасяме, ще ги помолим да останат настрана. Партии, които внезапно или постепенно намразихме, ще ги забравим. Безплодни политически въжеиграчи, ще се присмеем. Претенциозни сиви кардинали ще погребем в забвение.

Или казано ясно – сега, веднага, точно в този момент е необходимо ясно политическо обединение на всички достойни в нещастието си. На всички осъзнали парадоксалното и криминално политическо статукво. На всички пожелали бъдеще.

Това е напълно възможно.

Ако го пожелаете.

Ако превърнете омерзението в съзидание.

Ако пожелаете тържеството на разума.

Ако ви има.

ВМ

Коментарът е от профила на Велислав Минеков във фейсбук. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z. 

 

Нов опит да се гледа делото за атентата на бургаското летище

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/cWL4spngiJE/

Ново опит за ход на делото “Сарафово”. Специализираният наказателен съд ще заседава по делото за атентата на бургаското летище. През 2012 годна автобус с израелски туристи беше взривен.

Загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса, както и извършителят на атентата.

Съдът досега няколко пъти не успя да даде ход на делото заради липсващи пълномощни и тъй като голяма част от пострадалите не могат да бъдат открити и призовани редовно.

За терористичната атака са обвинени Мелиад Фара – ливанец с австралийски паспорт и Хасан Ел Хадж Хасан – с канадско и ливанско гражданство.

Жителите на кв. "Румена войвода" в Кюстендил с подписка за изграждането на детска площадка

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/zhitelite-na-kv.-rumena-vojvoda-v-kiustendil-s-podpiska-za-izgrazhdaneto-na-detska-ploshtadka-2013739

Над 200 подписа в рамките на 3 дни са събрали жителите на кюстендилският квартал „Румена войвода”. Те искат да бъде изградена детска площадка в рамките на квартала.

„Нямаме изискване къде точно в квартала да се намира площадката, тъй като не знаем кои терени са общински и кои са част

Преглед на регионалния печат на 29.03.2017 г.

//dariknews.bg/regioni/razgrad/pregled-na-regionalniia-pechat-na-29.03.2017-g-2013740

„ДПС, ГЕРБ и БСП спечелиха изборите в Лудогорието“ – водещото заглавие за „Екип 7“. Тези три партии ще имат народни представители от 18-ти Разградски район. „Музикалните надежди на Разград с награди от фестивала „Абанико“ – заглавие от стр. 3 в „Екип 7“. Гран при за дует грабнаха Катерина Йорданова

Шестокласник от Сливен спечели камера за екстремни спортове от НАП

//dariknews.bg/regioni/sliven/shestoklasnik-ot-sliven-specheli-kamera-za-ekstremni-sportove-ot-nap-2013742

Шестокласникът Найден Иванов от Сливен спечели камера за екстремни спортове от образователния проект на НАП “Влез в час с данъците“. Найден, който е възпитаник на основно училище“Димитър Петров“ участва в играта от февруари 2017 г. Късметлията е събрал 280 точки от успешно преминати тестове след вс

Без вода на 29 март

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/bez-voda-na-29-mart-2013744

За извършване на авариен ремонт се налага спиране на водоподаването от 08:30 до 17:00 ч. на района от Гарата до фирма "Подем".

За извършване на аварийни ремонти без вода от 09:00 до 17:00 ч. ще останат ул. "Марагидиг", районът на Колодрума и село Драгановци.

Спад на туристите в Сливенско

//dariknews.bg/regioni/sliven/spad-na-turistite-v-slivensko-2013745

38 места за настаняване с над 10 легла - хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване са функционирали през януари в Сливенска област. Общият брой на реализираните нощувки е 3 430, като е намалял с 25.4% в сравнение с януари 2016 година.Това съобщиха от Териториално стат

Вземат децата от 19 приемни семейства всеки месец

//dariknews.bg/novini/bylgariia/vzemat-decata-ot-19-priemni-semejstva-vseki-mesec-2013743

Средно по 19 приемни семейства на месец остават без настанените в дома им деца заради лоши грижи, тормоз или насилие. През миналата година 235 временни родители са били заличени от регистъра за приемна грижа, показват данни на Агенцията за социално подпомагане (АСП).
 

Спецсъдът с нов опит за старт на делото за атентата на летище "Сарафово"

//dariknews.bg/novini/sviat/specsydyt-s-nov-opit-za-start-na-deloto-za-atentata-na-letishte-sarafovo-2013741

У нас специализираният наказателен съд ще направи пореден опит да даде ход на делото за атентата на бургаското летище "Сарафово", предаде БНТ.
 

Великобритания стартира процедурата по напускането на ЕС

//dariknews.bg/novini/sviat/velikobritaniia-startira-procedurata-po-napuskaneto-na-es-2013728

Британският премиер Тереза Мей ще внесе днес официалните документи за започване на развода с Европейския съюз. С това Обединеното кралство ще тръгне по пътя на неизвестното и ще навлезе в двугодишен период на преговори с неясен край, които ще са изпитание за издръж

IT-индустрията ще превърне Габрово в град като Сан Хосе в Силициевата долина

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/it-industriiata-shte-prevyrne-gabrovo-v-grad-kato-san-hose-v-silicievata-dolina-2013734

Работим за по-добро утре, за създаване на бъдеще в малкия град. С това твърдение няколко млади хора от Габрово обосновават намерението си от 11 април да направят в града безплатно „Училище по програмиране“. Новината съобщава вестник „100 вести".

Желаещите да изкарат

На 3 април тестват сиренната система в Плевен

//dariknews.bg/regioni/pleven/na-3-april-testvat-sirennata-sistema-v-pleven-2013732

На 3 април 2017 година от 13:00 часа  ще се проведе тест със сиренната система изградената в гр.Плевен. Мероприятието се провежда в изпълнение на чл.37, ал.1 от „Наредба за условията и реда за функциониране на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната

Силно земетресение в Далечния Изток на Русия

//dariknews.bg/novini/sviat/silno-zemetresenie-v-dalechniia-iztok-na-rusiia-2013735

Силен земен трус, който по предварителни данни е бил с магнитуд 6,9, разлюля днес район недалеч от руските Командорски острови - архипелаг в югозападната част на Берингово море, предаде Ройтерс.
 
Агенцията се позовава на Геофизическия институт на САЩ

Талант на "Локо" ГО: Няма да изпаднем

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/talant-na-loko-go-niama-da-izpadnem-2013660

Записалият мачове за младежкия национален отбор Бедри Рюстемов очаква своя дебют за "железничарите" от Горна Оряховица. Талантливият младок бе привлечен през зимната пауза и записа много добри игри в контролите на тима, но все още не е записал официален дебют за черно-белите.
 
"Когат

Община Невестино избира съдебен заседател за Окръжния съд

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/obshtina-nevestino-izbira-sydeben-zasedatel-za-okryzhniia-syd-2013602

Община Невестино обяви процедура по избор на един съдебен заседател за Окръжен съд- Кюстендил. Председател на комисията е общинският съветник Снежана Сотирова. Срокът за подаване на документи за кандидатстване е 30- дневен и започва да тече от днес / 29 март /.

Турция осъди за тероризъм 111 кюрдски опозиционери

//dariknews.bg/novini/sviat/turciia-osydi-za-terorizym-111-kiurdski-opozicioneri-2013736

Стотина души бяха осъдени вчера от турски съд на лишаване от свобода за периоди между една и 21 години, в дело срещу кюрдски опозиционери, обвинени в принадлежност към политическото крило на Кюрдската работническа партия, съобщи АФП.
 
Започналият през 2009 г.

ЕНП предупреди, че времето за преговори за Брекзит е ограничено

//dariknews.bg/novini/sviat/enp-predupredi-che-vremeto-za-pregovori-za-brekzit-e-ogranicheno-2013733

Най-голямата парламентарна група в Европейския парламент, Европейската народна партия, заяви, че няма да е възможно да се водят едновременно преговори за процедурата по раздялата с Великобритания и новите отношения с ЕС, предаде АП.
 

Ех, Танко, що не се откажеш от тези работи?

http://pogled.info/bulgarski/eh-tanko-shto-ne-se-otkazhesh-ot-tezi-raboti.84147

/Поглед.инфо/ Кафенето втори ден сякаш е студио на Нова телевизия, само че вместо Викторчо и Анка, сноват сервитьорки. Не ми се влиза, ала ми се пие кафе.

Местан: Не съм се прегръщал с избирател с турско знаме

http://www.clubz.bg/52181-mestan_ne_sym_se_pregryshtal_s_izbiratel_s_tursko_zname

"Прегръщал ли съм се с избирател, който е загърнат с турското знаме? Да съм говорил с генерал от МИТ (турското разузнаване - б.р.)?"

Така лидерът на ДОСТ Лютви Местан коментира пред Нова ТВ обвиненията, че е продукт на Турция. Той припомни, че от БСП често присъстват на публични прояви, на които се веят руски знамена, а лидерът на партията Корнелия Нинова е имала среща с бившия шеф на руското разузнаване ген. Леонид Решетников.

"Ще съдя всеки, който твърди, че съм продукт на Турция", заяви Местан.

Според него действията на привърженици на "Обединени патриоти" по границата с Турция дни преди вота напомнят действията на нацистите срещу евреите през Втората световна война. Местан изтъкна, че има аналогия и с т.нар. Голяма екскурзия през 1989 г., когато български мюсюлмани масово напускаха България.

"Тогава бяха гонени, сега бяха спирани", обясни Местан.

Лидерът на ДОСТ заяви, че партията ще се обърне към Европейския съд за правата на човека в Страсбург, както и към ЕС и НАТО. Местан обясни, че НАТО не е военен съюз, а система от ценности. Той каза, че се надява на онези 20% от българските граждани, които според социологическите изследвания не одобряват действията на патриотите по границата. Местан попита каква ще бъде реакцията на българската държава ако има подобно отношение към български граждани в Молдова, Сърбия, Украйна.

"Моята утеха е в тези 20% българи-християни, които подкрепиха своите угнетени съграждани на границата. Нарушена е ценността тоелрантност. Да изолираме тези нацисти в българската политика. Да се изтрие грозното петно от лицето на България", каза Местан.

Той се обърна задочно и към лидера на НФСБ Валери Симеонов, който бе преди него в студиото.

"Едно е да се закачаш с 80-годишна бабичка, друго е да се видим като мъже. Разминахме се", каза Местан.

Преди това Симеонов заяви, че ще е по-добре ако не се среща с лидера на ДОСТ.

Според Местан ДОСТ е обект на един добре планиран сценарий за изграждане на образа на универсалния враг с цел партията да не бъде допусната до парламента.

"Този враг е толкова опасен, че всички незаконни действия са допустими. Неслучайно искаме касиране на изборите за 44 народно събрание за извъшрени тежки пресъпления по НК против политическите права на гражданите. Нарушени минимум две конституционни права на гражданите - право на влизане в родината, правото на глас. На границата бяха организирани близо 1000 души. Ако България е правова държава главният прокурор не трябва да чака сигнал от когото и да е", каза Местан.

Според него ЦИК е пряк съучастник на тази кампания, като това е станало под въздействието на Цветан Цветанов и Корнелия Нинова.

Местан изтъкна, че предупрежденията на турския президент Реджеп Ердоган за това, че в България ще има нарушаване на човешки права са се потвърдили. Според него истинският проблем е,че вотът в Турция досега винаги е бил консолидиран за ДПС, докато сега е диференциран.

"За първи път този вот е диференциран, защото в България се появи една ярка дясноцентристка евроатлантическа алтернатива на проруското и про-БСП ДПС, което е готово на съюз с крайни националисти, който ще прикрие с тези като обединителен патриотизъм", каза Местан.

И изтъкна, че ДПС не е желан партньор не само от Република Турция, а от всички страни, които искат да видят България като некорумпирана държава.

Порошенко иска да се възстановят специалните военни съдилища

http://pogled.info/svetoven/poroshenko-iska-da-se-vazstanovyat-spetsialnite-voenni-sadilishta.84143

/Поглед.инфо/ Президент на Украйна Петро Порошенко издигна идеята за възобновяване работата на специалните военни съдилища.

Вече преговарят за мнозинство от 202 депутати: ГЕРБ, БСП, Патриоти

http://pogled.info/bulgarski/veche-pregovaryat-za-mnozinstvo-ot-202-deputati-gerb-bsp-patrioti.84144

/Поглед.инфо/ Лидерът на НФСБ Валери Симеонов начерта формулата на стабилно управление на страната в рамките на 44-ия парламент в предаването "Още от деня" по БНТ.

Партия се отказа от държавната субсидия

http://pogled.info/bulgarski/partiya-se-otkaza-ot-darzhavnata-subsidiya.84145

/Поглед.инфо/ От „Възраждане” настояват полагащите им се 416 691 лева да бъдат прехвърлени за каузи, недофинансирани от бюджета

Ще останат ли руски МиГ-ове в небето над Балканите

http://pogled.info/svetoven/balkani/shte-ostanat-li-ruski-mig-ove-v-nebeto-nad-balkanite.84146

/Поглед.инфо/ В началото на март тази година хърватското военно ведомство призна, че ВВС на страната са в плачевно състояние. Произведените в Русия МиГ-ове, с които са въоръжени хърватските военни, са отработили ресурса си. Но обновяването на парка на военната авиация се сблъсква с неразрешими политически проблеми. Чии самолети в крайна сметка ще защитават небето на тази балканска страна и ще се реши ли Загреб на сътрудничество с Москва, за да запази отбранителната си способност?

Цензура спрямо Слави? Най-после

http://www.clubz.bg/52180-cenzura_sprqmo_slavi_naj_posle

БТВ упражнили цензура спрямо "Шоуто на Слави". Браво на БТВ! Най-после. В продължение на шест месеца големи групи от хора - политици, експерти, хора, занимаващи се с избирателни системи през целия си живот - обясняват на гологлавия водещ и на нахаканите му "сценаристи", че не всичко, което много искаш може да стане на практика. Както се казва - "бива, бива, но бивол курбан не бива". Шоуменът обаче не вярва - и не вдява. Толкова му се иска, че не приема отказ. В парламента му докараха на практика всички конституционалисти - специалисти по представителство. Събраха се всички, които имат опит по въпроса. Не! Кои са тия гномове, че да скършват хатъра на Славчо? Онзи ден подпука новоизбраните депутати - да не си мислят, че могат да си правят каквото решат. Или до две седмици сменят държавта по Славчов образец, или той идва - мамицата им да разгони. Е-е, БТВ е една много търпелива - по каквито и да е причини - телевизия. Но този път и тя не го изтърпя. Правилно постъпи.

Стойко Тонев: "Не, не е цензура! Свободата на словото означава, че човек има право да изразява своите идеи без опасност от репресии, намеса или наказателни мерки от страна на държавната власт. То не означава, че другите трябва да му осигурят трибуна, микрофон или вестникарска страница, където да изразява своите идеи." Бихме добавили - и да му осигурява инструментите за рекет, на всичко и на всички.

Коментарът е от профила на Огнян Минчев във фейсбук. Заглавието е на Клуб Z.

 

Тереза Мей дава старт на Брекзит

//dariknews.bg/novini/sviat/tereza-mej-dava-start-na-brekzit-2013728

Британският премиер Тереза Мей ще внесе днес официалните документи за започване на развода с Европейския съюз. С това Обединеното кралство ще тръгне по пътя на неизвестното и ще навлезе в двугодишен период на преговори с неясен край, които ще са изпитание за издръж

Преасфалтират участъци от улици в Горна Оряховица

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/preasfaltirat-uchastyci-ot-ulici-v-gorna-oriahovica-2013657

Започна преасфалтиране на участъци от улици в Горна Оряховица, които са в недобро състояние.

Ремонтите стартираха от ул. „Македония”, която се преасфалтира в участъка от кръстовището с ул. „Янко Боянов” до кръстовището с ул. „Родопи”, който е с дължина 331 м. Положена е асфалтова нас

Три пожара са станали през последното денонощие в региона

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/tri-pozhara-sa-stanali-prez-poslednoto-denonoshtie-v-regiona-2013729

Три пожара са станали през последното денонощие в област Габрово, съобщават от Регионална дирекция пожарна безопаснот и защита на населението.


В 17:19 ч. снощи е получено съобщение за запален пластмасов контейнер за битови отпадъци, намиращ се на ул. ”Христо Ботев” в Габрово.

Водената от САЩ коалиция в Ирак призна, че е виновна и за цивилни жертви

//dariknews.bg/novini/sviat/vodenata-ot-sasht-koaliciia-v-irak-prizna-che-e-vinovna-i-za-civilni-zhertvi-2013730

Предвожданата от САЩ международна коалиция, бореща се срещу групировката "Ислямска държава", призна вчера, че може да е отговорна за смъртта на много цивилни в иракския град Мосул.

По данни на ООН над 300 цивилни са загинали в западната част на Мосул

ЕК в готовност за преговори за напускането на Великобритания

//dariknews.bg/novini/sviat/ek-v-gotovnost-za-pregovori-za-napuskaneto-na-velikobritaniia-2011423

Европейската комисия съобщи, че е била предупредена за решението на Великобритания да задейства на 29 март чл. 50 от договора за ЕС.

Няма разлика в качеството на определени храни, показва проверка на NOVA (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/bylgariia/niama-razlika-v-kachestvoto-na-opredeleni-hrani-pokazva-proverka-na-nova-video-2013722

Няма разлика в качеството на определени храни в България и тези от същата марка в Западна Европа. Това показа експеримент на

Кога древните хора са предпочели уседналия начин на живот?

//dariknews.bg/novini/liubopitno/koga-drevnite-hora-sa-predpocheli-usednaliia-nachin-na-zhivot-2013727

Праисторическите ловци-събирачи са започнали да живеят в постоянни жилища преди 15 хиляди години, много по-рано, отколкото се считаше досега, установиха американски учени, цитирани от Франс прес.

Това било констатирано благодарение на откритите останки на сив

За пета поредна година Трудова борса в Мездра

//dariknews.bg/regioni/vraca/za-peta-poredna-godina-trudova-borsa-v-mezdra-2013682

Дирекция "Бюро по труда" – Мездра организира за пети път трудова борса за безработни лица, целяща да бъде мост между работодателите и търсещите работа лица, съобщиха от Община Мездра.  В борсата се включиха представители фирмите „Техкерамик – М“ – Мездра, СЕ Борднетце България – сайт Мездра, „Роял“

Община Куклен готви 3 проекта за детски и спортни площадки

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/obshtina-kuklen-gotvi-3-proekta-za-detski-i-sportni-ploshtadki-2013720

Община Куклен внесе три проекта, всеки от които на стойност по 10 000 лева в Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда. Две от проектните предложение предвиждат изграждане на детски площадки и облагородяване на прилежащите паркови места, а третият – спортна площадка.

През 70-те г. имало КПП насред Чепинци

https://www.24chasa.bg/novini/article/6137807

През 70-те г. имало КПП насред ЧепинциВоенните пускали само старци, деца и жени до земите им в Янева махала “Само мъже над 70-годишна възраст, момчета до 12 г. и жени обработваха всички ниви. Големите момчета и мъже в трудоспособна възраст нямаха право да минават зад граничния кльон”, разказва 62-годишният Асан Мутев от махала Янева на рудоземското с. Чепинци.

Днес стартира процедурата по Брекзит

http://pogled.info/svetoven/evropa/dnes-startira-protsedurata-po-brekzit.84136

/Поглед.инфо/ Писмото, с което британският премиер Тереза Мей уведомява председателя на Европейския съвет за намерението на страната да напусне ЕС, трябва да бъде връчено днес на Доналд Туск днес.

Лидерите на Вишеградската група заявиха, че няма да приемат диктата на ЕС за мигрантите

http://pogled.info/svetoven/evropa/liderite-na-vishegradskata-grupa-zayaviha-che-nyama-da-priemat-diktata-na-es-za-migrantite.84137

/Поглед.инфо/ Лидерите на Чехия, Унгария, Словакия и Полша съобщиха, че няма да приемат плана за преразпределение на мигрантите изготвен от Европейския съюз /ЕС/.

САЩ подкрепиха Черна гора за член на НАТО

http://pogled.info/svetoven/sasht-podkrepiha-cherna-gora-za-chlen-na-nato.84138

/Поглед.инфо/ Сенатът на САЩ ратифицира Протокола за присъединяване на Черна гора към НАТО.

Съдът на Европейския съюз вдигна санкциите срещу дъщерята на Кадафи

http://pogled.info/svetoven/evropa/sadat-na-evropeiskiya-sayuz-vdigna-sanktsiite-sreshtu-dashteryata-na-kadafi.84139

/Поглед.инфо/ Съдът на Европейския съюз реши да бъдат вдигнати санкциите срещу дъщерята на бившия ибийски лидер Муамар Кадафи, съобщи телевизия „Скай нюз Арабия“

Френски следователи официално повдигнаха обвинение за корупция срещу съпругата на Фийон

http://pogled.info/svetoven/evropa/frenski-sledovateli-ofitsialno-povdignaha-obvinenie-za-koruptsiya-sreshtu-saprugata-na-fiion.84140

/Поглед.инфо/ Френски следователи повдигнаха обвинение в корупция срещу Пенелопе Фийон - съпругата на френския кандидат на партия Републиканците Франсоа Фийон за президент.

Тръмп отмени мерки на Обама срещу климатичните изменения

http://pogled.info/svetoven/amerika/tramp-otmeni-merki-na-obama-sreshtu-klimatichnite-izmeneniya.84141

/Поглед.инфо/ Президентът на САЩ Тръмп подписа изпълнителна заповед, която отменя наложени от предшественика му Барак Обама мерки срещу климатичните изменения.

Призоваха Мелания Тръмп да се премести от Ню Йорк в Белия дом

http://pogled.info/svetoven/amerika/prizovaha-melaniya-tramp-da-se-premesti-ot-nyu-iork-v-beliya-dom.84142

/Поглед.инфо/ Повече от 120 000 души са подписали петиция, призоваваща съпругата на президента на САЩ Мелания Тръмп да се премести във Вашингтон, тъй като разходите за престоя й в нюйоркския небостъргач „Тръмп Тауър“ излиза много скъпо на данъкоплатците.

Слънчево и топло

//dariknews.bg/regioni/shumen/slynchevo-i-toplo-2013714

Днес отново ще бъде слънчево. Почти тихо време. Минималните температури ще са между 0 и 5°, максимални – предимно между 16 и 21°. В София минималната ще е около 1°, максимална – около 17°.

За Шумен минимални 4, максимални 20 градуса.

Атмосферното наляган

Продадоха портрет на Джордж Майкъл за $600 000 долара (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/prodadoha-portret-na-dzhordzh-majkyl-za-600-000-dolara-snimki-2013724

Портрет на Джордж Майкъл от Деймиън Хърст бе продаден за почти 600 000 щатски долара на благотворителен търг в Тексас, съобщи Контактмюзик.

Водещ на благотворителната вечер MTV RE:DEFINE в Далас е бил Кени Гос, бивш партньор

20 живописни платна представя Хинко Хинков в „Аспект“

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/20-zhivopisni-platna-predstavia-hinko-hinkov-v-aspekt-2013524

След тригодишна пауза отново в „Аспект“ със шестата си самостоятелна изложба гостува Хинко Хинков. Присъствието му на пловдивска сцена се дължи изцяло на галеристката Олга Петрова, която през годините работи усърдно за неговото популяризиране и го направи разпознаваем за публиката под тепетата. Сам

Обвиниха съпругата на Фийон за злоупотреба с държавни пари

//dariknews.bg/novini/sviat/obviniha-syprugata-na-fijon-za-zloupotreba-s-dyrzhavni-pari-2013725

Пенелоп Фийон, съпругата на кандидата на десницата за френски президент Франсоа Фийон, бе подведена снощи под съдебна отговорност заради възможни фиктивни назначения, по-конкретно в Националното събрание, съобщи съдебен източник, цитиран от Франс п

Икономическото партньорство със САЩ обсъждат на форум в Пловдив

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/ikonomicheskoto-partniorstvo-sys-sasht-obsyzhdat-na-forum-v-plovdiv-2013364

Форум „САЩ-България: Икономическо партньорство за повече бизнес възможности” ще се проведе днес от 13 часа в Дома на културата „Борис Христов”.

На кръглата маса ще бъдат обсъдени предизвикателствата пред инвеститорите през погледа на чуждестранния и българския бизнес в Американската

Пясъкът на дюни на сатурновата луна Титан се наелектризира

//dariknews.bg/novini/liubopitno/piasykyt-na-diuni-na-saturnovata-luna-titan-se-naelektrizira-2013726

Американски учени доказаха, че появата на електрически заряд след триене причинява аномалната ориентация на повечето дюни на Титан, най-големият спътник на Сатурн, съобщи Лента. Изследването беше публикувано в сп. "Нейчър джиосайънс".

САЩ повтарят съдбата на СССР

http://pogled.info/svetoven/sasht-povtaryat-sadbata-na-sssr.84135

/Поглед.инфо/ Дали напористият хитър бизнесмен се оказва объркан незрял политик? Факт е, че «дълбочинната държава» се опитва да разгражда Тръмп. Отдавна се обсъжда ще намери ли той аргументи кардинално да промени ситуацията в своя полза в борбата не на живот, а на смърт, която му обяви дълбочинната държава? Това е въпросът, а не да се представя като борба между републиканци и демократи.

Актрисата Лилия с фамилия Маравиля, която на испански означава прекрасна

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6134642

Актрисата Лилия с фамилия Маравиля, която на испански означава прекраснаТя стана известна с филма Love.net и след сериала “Под прикритие” Лилия Маравиля влезе в българското кино, както Урсула Андрес във филма “Д-р Но”. Момичето на Джеймс Бонд излезе от морето по оскъден бански и затъкнат на колана до лявото й бедро нож, докато нашето момиче излезе от Дунав само по красивото си тяло.

Тереза Мей пусна часовника, отброяващ 2 години преговори за Брекзит

http://www.dnevnik.bg/evropa/2017/03/29/2943807_tereza_mei_pusna_chasovnika_otbroiavasht_2_godini/?ref=rss


Исторически ден за Европа и Великобритания - днес премиерът Тереза Мей официално ще уведоми партньорите си от Европейския съюз, че страната й иска да напусне организацията. Това сe случва за пръв път в историята на най-успешния икономически и политически проект на континента след края на Студената война.

Късно във вторник тя подписа писмото, което в сряда ще получи председателят на Европейския съвет Доналд Туск. То ще бъде връчено от постоянния британски представител Тим...

Ако някой каже: Избирателят е тъп, да иде в местната кръчма

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6142457

Ако някой каже: Избирателят  е тъп, да иде в местната кръчмаБългаринът се държа по-разумно от британския избирател БЪЛГАРИНЪТ се държа много разумно в тези избори. Икономиката расте, безработицата намалява, Турция не се кани да ни нападне, отношенията ни с Европейската комисия са добри или поне непроменени, русофилията си е, каквато си беше, независимо от истеричните галъповидни опити да ѝ се придаде

Станишев с три ръце на снимка – 2 десни и 1 лява (обзор)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6142211

Станишев с три ръце на снимка –
2 десни и 1 лява (обзор)Президентът на европейските социалисти си пусна странна снимка във фейсбук, след като го засипаха с майтапи, я свали Президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев се появи с три ръце на снимка в профила си във фейсбук. На снимката той има една лява и две десни ръце - едната е почти до джоба на дънките,

Роднини на починалия в затвора Горан Горанов: Какъв инфаркт, беше здрав

https://www.24chasa.bg/novini/article/6142339

Роднини на починалия в затвора Горан Горанов: Какъв инфаркт, беше здравНа 4-ия ден прокуратурата разреши погребението на бившия борец Според адвоката на семейството ръцете и гърбът на мъртвия били попарени Състоянието на затворника видимо се влошило през последните месеци - той непрекъснато изпадал в кризи Oсвен досъдебното производство, образувано в Бургаската окръжна прокуратура за смъртта на Горан Горанов,

Абонирай се за в. „Клуб 100” – вземи подаръци

https://www.24chasa.bg/novini/article/6131496

Абонирай се за в. „Клуб 100” – вземи подаръци„Клуб 100” – най-качественият български пенсионерски вестник, стартира нова абонаментна кампания. Всеки нов абонат на седмичника ще получи подарък – шедьовъра на Агата Кристи „Десет малки негърчета” от поредицата „Крале на криминалния роман”, плюс една безплатна мостра от други наши издания всеки месец.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване