Безплатни прегледи, демонстрации и зумба предлага кампанията "Бъди здрав"

//dariknews.bg/regioni/dobrich/bezplatni-pregledi-demonstracii-i-zumba-predlaga-kampaniiata-bydi-zdrav-2014829

Започна кампанията „Бъди здрав“, организирана от община Добрич. Инициативата беше открита с хоров концерт „Детски хор и приятели“, с участието на Детски хор „Маестро Захари Медникаров“ и Дамска хорова формация „Мистика“.

Няколко събития включва прогр

Великденска работилница в музея

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/velikdenska-rabotilnica-v-muzeia-2014553

На 13 април (Велики четвъртък) от 10:00 до 12:00 ч. и от 14:00 до 16:00 ч. на 4-то експозиционно ниво в Регионален исторически музей – Стара Загора ще се проведе работилничка за писани великденски яйца и великденска украса "Чук-чук, яйчице, имаш ли си сърчице?".
Ще бъдат показани различни те

Разград е първа спирка на пътуващата изложба на „Музейко“

//dariknews.bg/regioni/razgrad/razgrad-e-pyrva-spirka-na-pytuvashtata-izlozhba-na-muzejko-2014831

Една от експозициите на детския научен център „Музейко“ тръгва на път и първата й спирка е Разград.
Официалното откриване на разградския „Музейко“ ще е утре, 4 април, от 18,00 ч. Експонатите са подредени в една от залите на Художествената галерия „Проф. Илия Петров“, могат да бъдат видени бе

В Колумбия спряха над 6 тона кокаин за Европа

//dariknews.bg/novini/sviat/v-kolumbiia-spriaha-nad-6-tona-kokain-za-evropa-2014828

Колумбия конфискува над 6 тона кокаин, предназначен за пътуване до Испания, предаде АФП. Това е един от рекордните удари по наркортелите в страната, която е на първо място в света по производство на този наркотик.

Властите съобщиха точното тегло - 61

Доналд Тръмп с предупреждение към Северна Корея

//dariknews.bg/novini/sviat/donald-trymp-s-preduprezhdenie-kym-severna-koreia-2014816

САЩ са готови да действат едностранно за справяне със севернокорейската ядрена заплаха, ако Китай не помогне, предупреди президентът Доналд Тръмп в интервю за в. "Файненшъл таймс", цитирано от ДПА.

Тръмп и китайският президент Си Цзинпин ще се срещна

Новото правителство на Сърбия ще се сформира до два месеца

//dariknews.bg/novini/sviat/novoto-pravitelstvo-na-syrbiia-shte-se-sformira-do-dva-meseca-2014818

Новото правителство на Сърбия ще се сформира в следващите два месеца, заяви премиерът Александър Вучич, който бе избран за следващият президент на Сърбия още на първи тур.
 

В Турция все още търсят стотици заподозрени за участие в опита за преврат

//dariknews.bg/novini/sviat/v-turciia-vse-oshte-tyrsiat-stotici-zapodozreni-za-uchastie-v-opita-za-prevrat-2014820

Броят на задържаните в Турция за осемте месеца след опита за преврат достигна 113 000 души, предаде ТАСС. Те са обвинявани във връзки с организацията на ислямския проповедник Фетхулах Гюлен, когото Анкара смята за отговорен за организацията на миналогодишния опит з

30 години семейство посреща щъркели в дома си (СНИМКИ)

//dariknews.bg/regioni/shumen/30-godini-semejstvo-posreshta-shtyrkeli-v-doma-si-snimki-2014771

Вече 30 години всяка пролет дома на Сайме и Ердинч Чауш в шуменското село Климент посреща щъркели, идващи от топлите страни. Така за лятото хората стават „хазяи“ на птиците. Семейство Чауш разкава, че чакат с нетърпение пернатите си наематели.  

Все по-малко кандидати за гвардейци

//dariknews.bg/novini/bylgariia/vse-po-malko-kandidati-za-gvardejci-2014825

Около 38% е некомплектът в Националната гвардейска част, т.е. незаетите места са точно 123. През тази година вече има обявен конкурс, а през изминалата година са били проведени общо три конкурса. Това съобщи в интервю за БГНЕС командирът на Националната гвардейска част бриг

Неаполитански омлет

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6150807

Неаполитански омлет Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Честит рожден ден на Боряна Цачева

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6150849

Честит рожден ден на Боряна Цачева Днес рожден ден има Боряна Цачева, харизматичната ни колежка, покрай която виреят както орхидеи, така и отлични политически репортери, ръководени от нея с усмивка, но и с твърда ръка. За Боряна новините са като цветята - трябва внимателно да се поливат и да се отглеждат. Затова винаги знае най-точно какво става в държавата. Който може, го може!

Димитър Спасов: Потребителите търсят баланс между цената и качеството

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6150830

Димитър Спасов: Потребителите  търсят баланс между цената и качествотоВажно е да вършиш добре работата си и да е от полза за клиента - Г-н Спасов, КЗК се произнесе, че няма картел между търговските вериги у нас. Как ще коментирате това решение? - Взето е на база щателно проучване и анализ. Решението на комисията не ме изненадва. “Кауфланд България” е предоставила изисканите документи и, вярвам,

МВР тества сирените в страната

http://offnews.bg/news/n_1/n_651757.html

В 13.00 часа днес МВР ще направи тест на сирените в страната. Проверката ще бъде напраена в единайсет от областните градове. Сигналите ще бъдат с гласова информация за начало и край на тревогата. Тренировката е част от тестовете за техническото състояние на системата.

Как да търсим ефективно в интернет

https://vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/kak-da-tyrsim-efektivno-v-internet-6067394

Полезни съвети как да търсим възможно най-лесно и ефективно чрез търсачката на Google

Един български актьор и мъж с големи мечти

https://vesti.bg/lyubopitno/shoubiznes/edin-bylgarski-aktior-i-myzh-s-golemi-mechti-6067390

Знаехте ли, че всъщност историята на "Бензин" е вдъхновена от реална ситуация от живота му, тъй като съпругата му е подарила един ретро автомобил, който се превръща във вдъхновение за сценария?

Големите мечти на един БГ секссимвол и талант

https://vesti.bg/lyubopitno/shoubiznes/golemite-mechti-na-edin-bg-sekssimvol-i-talant-6067390

Знаехте ли, че всъщност историята е вдъхновена от реална ситуация от живота му, тъй като съпругата му е подарила един ретро автомобил, който се превръща във вдъхновение за сценария?

Един български мъжкар и страшен пич с големи мечти

https://vesti.bg/lyubopitno/shoubiznes/edin-bylgarski-myzhkar-i-strashen-pich-s-golemi-mechti-6067390

Знаехте ли, че всъщност историята е вдъхновена от реална ситуация от живота му, тъй като съпругата му е подарила един ретро автомобил, който се превръща във вдъхновение за сценария?

Кметът и жители на кв. "Младост" отново на протест срещу презастрояването

http://pogled.info/bulgarski/kmetat-i-zhiteli-na-kv-mladost-otnovo-na-protest-sreshtu-prezastroyavaneto.84316

/Поглед.инфо/ Кметът и жители на столичния квартал „Младост" излизат отново на протест пред районната община.

Саудитска Арабия провежда конкурси за красота на камили

http://pogled.info/svetoven/sauditska-arabiya-provezhda-konkursi-za-krasota-na-kamili.84317

/Поглед.инфо/ Над 50 000 камили ще участват на ежегодния камилски фестивал, започнал вчера в Саудитска Арабия, съобщи саудитския в. „Оказ”.

Вучич пак ще балансира между ЕС и Русия

http://www.clubz.bg/52365-vuchich_pak_shte_balansira_mejdu_es_i_rusiq

Вучич. Снимка БГНЕС

Сръбският консервативен премиер Александър Вучич спечели президентските избори с огромна преднина. Така той потвърди доминиращата си роля, докато търси деликатно баласиране между ЕС и Русия, пише Ройтерс.

47-годишният Вучич спечели близо 55 на сто от гласовете и така няма да има втори тур. Най-сериозният му съперник - опозиционният правозащитник Саша Янкович, взе едва 16 процента.

Вучич ще заеме предимно церемониалния пост на държавен глава в края на май. Очаква се обаче той да запази лидерския си пост в управляващата Прогресивна партия.

Изборният резултат е политическо унижение за опозиционните партии, които твърдят, че управлението на Вучич става все по-автократично.

Самият Вучич даде ясно да се разбере, че новият му пост няма да промени геополитическото балансиране на Сърбия между ЕС, към който той иска Сърбия да се присъедини, и Русия и Китай.

Новоизбраният президент благодари на германската канцлерка Ангела Меркел и руския президент Владимир Путин. По време на кампанията си той се срещна и с двамата.

"За мен е важно, че тези избори показаха, че голямото мнозинство от сръбските граждани са за продължаване на европейския път и същевременно за запазване на тесните връзки с Китай и Русия", заяви Вучич пред ликуващите си поддръжници.

Въпреки икономическия растеж и по-голямата финансова стабилност Сърбия продължава да тъне в бедност и корупция. За привържениците си обаче Вучич е човекът с твърда ръка в размирен регион, отбелязва Ройтерс.

"Гласувах за стабилността, имахме достатъчно войни, - каза 65-годишната пенсионерка Божица Иванович, дала гласа си за Вучич. - Трябват ни повече работни места за младите и ако можем да получаваме по-високи пенсии и залати, би било още по-добре."

Противниците на Вучич обаче твърдят, че той има авторитарен характер, който му е позволил да превземе медиите в Сърбия, след като партията му дойде на власт през 2002 г. и той стана премиер.

Премиерът отрича обвиненията, но негов минус е миналото му в последните месеци на Югославия. Ненавършил още 30 години, Вучич е министър на информацията и прокарва драконовски закони срещу критиките по адрес на правителството по време на войната в Косово през 1998-1999 г.

"Щом няма втори тур, това означава, че живеем в политически незряло общество, - каза социологът Йово Бакич. - Къде другаде няма втори тур? В Северна Корея."

25-годишният студент Лука Максимович, кандидатирал се като пародия на политическия измамник Любиша Прелетатевич по прякор Бели, е на трето място с 8 на сто. Той привлече гласовете на сърбите, разочаровани от политическата класа.

"Аз гласувах за Бели, - каза 30-годишният безработен металург Деян Маркович. - Така наречените опозиционни кандидати ни предаваха преди, а Вучич лъже всички ни, така че Бели е единственият, който осмива това лицемерие."

Като президент Александър Вучич ще има малко формални правомощия. Той ще има правото да връща закони на парламента за повторно обсъждане.

Очаква се победителят да назначи за премиер свой лоялен съюзник и да опита да контролира държавната политика така, както направи президетът Борис Тадич в периода 2004-2012 г.

Според някои анализатори обаче това ще бъде трудно.

"Вучич сега ще бъде отдалечен от всекидневното вземане на политически решения и изпълнителните дела и ще трябва да разчита на свой човек. Това вероятно ще породи известно напрежение във веригата на командването", предрекоха от "Юрейша груп" още на 30 март.

70 български и чуждестранни изложители се представят на борсата „Културен туризъм“ 2017

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/70-bylgarski-i-chuzhdestranni-izlozhiteli-se-predstaviat-na-borsata-kulturen-turizym-2017-2014819

70  български и чуждестранни изложители ще се представят от 6 до 8 април 2017 г. във Велико Търново на четиринадесетото Международното изложение „Културен туризъм“. Общини, посолствата на Азербайджан, Бразилия, Виетнам, Палестина, ЮАР, градовете-партньори на Велико Търново Брага (Португалия), Бурса

Увеличава се броят на задържаните след опита за преврат в Турция

//dariknews.bg/novini/sviat/uvelichava-se-broiat-na-zadyrzhanite-sled-opita-za-prevrat-v-turciia-2014820

Броят на задържаните в Турция за осемте месеца след опита за преврат достигна 113 000 души, предаде ТАСС. Те са обвинявани във връзки с организацията на ислямския проповедник Фетхулах Гюлен, когото Анкара смята за отговорен за организацията на миналогодишния опит з

С детска работилница отбелязват Деня на космонавтиката

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/s-detska-rabotilnica-otbeliazvat-denia-na-kosmonavtikata-2014548

С детски работилници за оцветяване, изработване на макети на космически кораби, ракети и космодруми от блокчета на лего-строители, пластелин, хартия и др. подръчни материали, в Стара Загора ще бъде отбелязан 12 април - Международният ден на авиацията и космонавтиката.
Центърът за подкрепа за

Глобяват мъж от Мосомище за това, че е гласувал два пъти на последните избори

//dariknews.bg/regioni/blagoevgrad/globiavat-myzh-ot-mosomishte-za-tova-che-e-glasuval-dva-pyti-na-poslednite-izbori-2014821

Мъж от гоцеделчевското село Мосомище ще плати глоба от 450 лева за това, че е гласувал два пъти на предсрочните парламентарни избори. 

На 25.10.2015 г. в гърменското село Хвостяне и в село Мосомище А. Илиев упражнил избирателното си право два пъти на провежданите местни избори. След

Рекултивират старо депо за отпадъци в Разлог

//dariknews.bg/regioni/blagoevgrad/rekultivirat-staro-depo-za-otpadyci-v-razlog-2014822

Община Разлог има намерение да рекултивира съществуващото общинско депо за неопасни отпадъци. 

Площадката на депото обхваща площ от 36.815 дка, целият имот е ограден. Отпадъците на депото са разположени върху левия скат и дъното на сухо дере, което зауства в река Седръч. По този начи

Хиляди унгарци на протест (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/sviat/hiliadi-ungarci-na-protest-snimki-2014823

Хиляди унгарци и чуждестранни студенти, преподаватели и граждани се събраха в Будапеща, за да изразят подкрепа за Централноевропейски университет и да поискат правителството да оттегли законопроект, който ще принуди университета да напусне Унгария,

Регионалната дирекция по горите в Ловеч на девето място по ползване на дървесина

//dariknews.bg/regioni/pleven/regionalnata-direkciia-po-gorite-v-lovech-na-deveto-miasto-po-polzvane-na-dyrvesina-2014824

Седмицата на гората в Ловеч ще бъде отбелязана на 5 април, сряда. Тържествата ще започнат с поднасяне на венци и цветя пред паметника на лесовъда Никола Василев, пионер в залесителното дело.
 
Регионалната дирекция по горите в Ловеч, в чийто обхват попадат Ловешка и Плевенска област,

На 3 април рожден ден имат

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6150846

На 3 април рожден ден имат Александър Томов, петкратен световен шампион по класическа борба Проф. Антон Дончев, художник Проф. Атанас Щерев, основател на медицински комплекс “Д-р Щерев”, бивш депутат Вени Марковски, юрист,основател и председател на Българското интернет общество Виза Недялкова, журналистка Виктор Вълков, политик и дипломат Георги Андонов, бивш депутат Акад.

Радан Кънев: Ние се провалихме, трябват нови лидери на дясното

http://www.clubz.bg/52364-radan_kynev_nie_se_provalihme_trqbvat_novi_lideri_na_dqsnoto

„Класическото дясно се явихме с три листи. Това беше абсолютно политическо безумие“, каза в първото си интервю след загубата на изборите лидерът в оставка на ДСБ и Нова Република Радан Кънев.

„От една страна се получи сериозно разделение по отношение управлението на ГЕРБ. От едната страна бяха лидерите на Реформаторския блок като министри на Борисов. От друга страна беше ДСБ с Нова Република и „Да, България“. Едната политическа логика беше Реформаторският блок да се яви отделно или заедно с ГЕРБ, а ДСБ и „Да, България“ да се явят заедно“, обясни Кънев.

„Там дойде доста изненадващото решение на „Да, България“ да създадат отделна партия без да съгласуват това действие, а след това и решението да се явят самостоятелно. Решението Нова Република и „Да, България“ да се явят отделно е едностранно, 100-процентово решение на „Да, България“ - това остави 300 хиляди души непредставени“.

Резултатът, според Радан Кънев, е, че днес в Народното събрание няма кой да зищити позициите, отстоявани само от тези формации. И даде пример за решението на КЗК, че няма картел при горивата.

„Няма вече в парламента кой да излезе и да защити обратната теза. Обслужващите картела формации държат и лявото, и дясното“.

Радан Кънев оцени като безсмислен призива на Христо Иванов към Бойко Борисов да не става премиер за трети път.

„Това е безсмислено. Ти си направил така, че да няма 20 депутати, от които да зависи почти всичко. На кой му пука за твоето мнение. Аз затова съм в оставка“.

Лидерът на ДСБ в оставка Радан Кънев констатира, че разделението е създало огромно недоверие между лидерите и затова те трябва да се оттеглят.

„Общността на 300 хиляди души минимум е единна. Още 300 хиляди, гласували за ГЕРБ, са единни. Защото ние с нашето безумие сме ги пратили при Бойко. Тези хора очакват лидерство“.

Радан Кънев коментира и „мускетарската“ снимка на лидерите на Реформаторския блок от 2014 г.

„Личи си малко неискреност на нея, не е трудно да се види, не е лесно да се скрие. Много хора го виждаха още тогава и ни критикуваха. Това е един добър замисъл, но неслучил се проект. Успехите останаха само електорални“.

Радан Кънев констатира, че после не е свършена работата и не е бил променен животът на хората, защото е имало нужда от организационно единство.

„Ние сме си го заслужили това, че не сме в парламента. Това е собствена наша вина и отговорност, на всеки един от нас“.

Днес, ако има проблем, той е тази непредставеност на икономически независимите българи.

„Част от тези хора гласуват за ГЕРБ, но ГЕРБ се занимава с бизнес и руши пазара. Така пречи на забогатяването и съсипва малкия бизнес“.

"Новото" правителство - по много от "същото"

http://pogled.info/bulgarski/novoto-pravitelstvo-po-mnogo-ot-sashtoto.84314

/Поглед.инфо/ „Воля” няма да е сред управляващите, Валери Симеонов поема енергетиката, Красимир Каракачанов-отбраната. Лиляна Павлова, Томислав Дончев, Владислав Горанов и Ивайло Московски поемат ресорите си

Радан Кънев: Заслужихме си да не сме в НС

http://pogled.info/bulgarski/radan-kanev-zasluzhihme-si-da-ne-sme-v-ns.84315

/Поглед.инфо/ Сами сме виновни, че не сме представени в парламента. Заслужихме да не сме в парламента.

30 години семейство посреща щъркели в дома си

//dariknews.bg/regioni/shumen/30-godini-semejstvo-posreshta-shtyrkeli-v-doma-si-2014771

Вече 30 години всяка пролет дома на Сайме и Ердинч Чауш в шуменското село Климент посреща щъркели, идващи от топлите страни. Така за лятото хората стават „хазяи“ на птиците. Семейство Чауш разкава, че чакат с нетърпение пернатите си наематели.  

Преглед на регионалния печат на 3.04.2017 г.

//dariknews.bg/regioni/razgrad/pregled-na-regionalniia-pechat-na-3.04.2017-g-2014811

„Зрелищна наркоакция на ГД БОП и арести в центъра на Разград“ – водещото заглавие за „Екип 7“. Закопчаха Али Лешков, по-известен като Лешев, и Екрем Мустафов от Ясеновец, „качулки“ тарашиха колите им до Момина чешма – разказва статията. „Двама нови заместник-кметове на община Кубрат“ – заглавие от

Какво, къде, кога в Стара Загора

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/kakvo-kyde-koga-v-stara-zagora-2014555

3 април (понеделник)
 
Дванадесети маратон „Четяща Стара Загора”
Стара Загора, 3 – 28 април 2017
В четенията с деца и ученици се включват поети, писатели, журналисти и библиотекари, актьори и общественици, детски клуб „Приятели на книгата” и Център за работа с доброволци

Без вода на 3 април

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/bez-voda-na-3-april-2014812

Във връзка с изпълнение на дейности по основен ремонт на водопровода, се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 17:00 ч.  на района от пл. "Гарата" до фирма "Подем", вкл. к-кс  "Христо Ботев".

Маратон на четенето започва във Враца

//dariknews.bg/regioni/vraca/maraton-na-cheteneto-zapochva-vyv-vraca-2014813

От днес във Враца започва маратон на четенето.  В 12 ч. във фоайето на Регионална библиотека „Христо Ботев” ще бъде открита уникална изложба с мотото „Посветен на Отечеството” като поводът е 180 години от рождението на Васил Левски. Това е пътуваща изложба на Националната библиотека „Св. Св. Кирил

Вече 138 години София е столица на България

//dariknews.bg/regioni/sofiia/veche-138-godini-sofiia-e-stolica-na-bylgariia-2014810

Столичната община организира днес празнични събития по повод на избирането на София за столица преди 138 години, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.
 
На 3 април (22 март по стар стил) през 1879 г. Учредителното събрание в старопрестолния Ве

Любим виц на Евелин Костова

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6150843

Любим виц на Евелин Костова - Змей страховит, дойдох да те победя в честен двубой и да спася принцесата!!! – Но… аз съм принцесата?! – Опс… Малко тъпо се

Директорът на ХГ„Владимир Димитров- Майстора” Валентин Господинов с изложба в София

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/direktoryt-na-hgvladimir-dimitrov-majstora-valentin-gospodinov-s-izlozhba-v-sofiia-2014122

Изложба скулптура на директорът на художествена галерия „Владимир Димитров- Майстора” Валентин Господинов ще бъде открита в София. Това ще стане в галерия „Академия“, ул. „Шипка“ 1.
Експозицията включва серия от абстрактни творби, които проследяват пластическите търсения на автора, датиращи

Сръбският премиер Александър Вучич обяви победа на президентските избори (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/sviat/srybskiiat-premier-aleksandyr-vuchich-obiavi-pobeda-na-prezidentskite-izbori-video-2014807

Сръбският премиер Александър Вучич обяви победа на вчерашните президентски избори и обеща приемственост в курса на Сърбия към членство в ЕС, но също така и приятелски отношения с Русия и Китай, предаде ДПА.
 

Класни музиканти на Майските музикални дни в Кюстендил

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/klasni-muzikanti-na-majskite-muzikalni-dni-v-kiustendil-2014398

Готова е програмата за Майските музикални дни в Кюстендил, от 2- 19 май. Организатори са Музикално сдружение “Марин Големинов” и община Кюстендил, с подкрепата на “Торготерм” АД, Дарик радио е медиен партньор на музикалното събитие. Всички концерти ще бъдат в Художествена галерия “

ОбС- Бобов дол временно спира отпускането на еднократна финансова помощ

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/obs-bobov-dol-vremenno-spira-otpuskaneto-na-ednokratna-finansova-pomosht-2014805

ОбС Бобов дол временно спира отпускането на еднократна финансова помощ. Причината липса на достатъчно средства, за да бъдат удовлетворени молбите на граждани.

На последната сесия местнят парламент разгледа 13 молби за отпускане на еднократна финансова помощ, 7 от тях не бяха удовлетв

Спортен клуб с намерение да развива авиотуризъм

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/sporten-klub-s-namerenie-da-razviva-avioturizym-2014806

Спортен клуб с намерение да развива авиотуризъм на летището край Сапарева баня. Очакванията са в началото на месец юни проекта да бъде реализиран. С решение на ОбС Сапарева баня Програмата за развитие на туризма за периода 2017-2020 година беше допълнена с предложение за авиационен туризъм. „Идеята

Открит бе най-дългият автомобилен тунел в Индия (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/otkrit-be-naj-dylgiiat-avtomobilen-tunel-v-indiia-video-2014809

Индийският премиер Нарендра Моди тържествено откри най-дългия в страната автомобилен тунел "Ченани-Нашри", предаде ТАСС.
 
Шест години са били нужни на инженерите за строителството на 11-километровия тунел, който се очаква да облекчи трафика по магист

Картичка изпратена преди 100 години съхранява дупничанин

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/kartichka-izpratena-predi-100-godini-syhraniava-dupnichanin-2014808

Картичка, която е изпратена преди 100 години се съхранява от дупничанин. Картичката свидетелства за кореспонденция между дядото на Александър Павлов и брат му.
На 31 март, но преди 100 години една картичка тръгва от фронта, за да направи връзката между двама братя, които повече от година ням

Инж. Александър Трифонов: Време е и държавата да стане предприемач – гаранция за технологичен пробив

http://pogled.info/bulgarski/inzh-aleksandar-trifonov-vreme-e-i-darzhavata-da-stane-predpriemach-garantsiya-za-tehnologichen-probiv.84310

/Поглед.инфо/ Крайно време е държавата да стане предприемач, а не обикновен инвеститор. Според една сентенция иновацията не е всичко, но всичко без нея е нищо. С други думи – прогрес без иновации няма. И държава, която не развива научния си потенциал, потиска или загърбва блестящите си умове, рано или късно се превръща в територия за чужди апетити.

Продадоха портрет на Мао на Уорхол за 12,7 милиона

http://pogled.info/svetoven/prodadoha-portret-na-mao-na-uorhol-za-12-7-miliona.84311

/Поглед.инфо/ Портрет на китайския комунистически лидер Мао Дзедун, нарисуван от известния американски художник Анди Уорхол (1928-1987) бе продаден на търг в Хонконг.

Опозицията в Еквадор се вдига срещу резултатите за Ленин

http://pogled.info/svetoven/opozitsiyata-v-ekvador-se-vdiga-sreshtu-rezultatite-ot-prezidentskite-izbori.84312

/Поглед.инфо/ Кандидатът за президент от опозиционното дясноцентристко "Движение КРЕО" Гилермо Ласо заяви в неделя, че ще иска повторно преброяване на гласовете от президентските избори за държавен глава в Еквадор.

Китай и САЩ са в политическа и друга търговия

http://pogled.info/svetoven/kitai-i-sasht-sa-v-politicheska-i-druga-targoviya.84313

/Поглед.инфо/ Пекин иска да предложи на администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп политика на ненамеса в китайските дела в региона срещу сътрудничество и инвестиции. Това съобщи в неделя електронната версия на вестник „Вашингтон пост”.

Какво е "тоалетна революция" в Китай? (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/kakvo-e-toaletna-revoliuciia-v-kitaj-video-2014802

В опит да се преборят с кражбата на тоалетна хартия от обществените тоалетни, властите в Пекин въведоха система за лицево разпознаване, ограничаваща количеството, което всеки посетител може да използва, съобщи АП.
 
Този необичаен подход е още една стъпка напред в кит

Федерер пак подчини Надал, взе титлата и в Маями

http://www.clubz.bg/52363-federer_pak_podchini_nadal_vze_titlata_i_v_maqmi

Невероятният сезон на ветерана Роджър Федерер продължава. Швейцарецът спечели 19-ия си мач от общо 20 за сезона, като победи вечния си съперник Рафаел Надал на финала на турнира в Маями, САЩ - 6:3, 6:4.

Така Маестрото взе трета титла - преди това той триумфира на Откритото първенство на Австралия в Мелбърн и на първия турнир от "Мастърс 1000" в Индиън Уелс.

Той за четвърти пореден път се наложи над Матадора, като три от мачовете са през 2017-а.

Федерер направи по един пробив и в двата сета, което се оказа достатъчно, за да спечели. В първата част той стигна до брейк за 5:3, а след това грабна сервис гейма си за 6:3.

По аналогичен начин се разви и втората част, в която Роджър дръпна за 5:4, после затвори мача за радост на по-голяма част от феновете в Маями.

Това е титла №3 за най-успелия тенисист в най-големия град в щата Флорида и негова 26-а от турнирите "Мастърс". Ако гледаме общата равносметка, Роджър Федерер триумфира в 91-ия си турнир от АТП.

След мача Маестрото обяви, че си взема почивка. Той намекна, че няма да участва в сезона на клей, като единствено ще играе на "Ролан Гарос" през месец май. В същото време това е любимият турнир на Рафа Надал, който е №1 във френската столица.

Сирени в 11 областни града

http://www.clubz.bg/52362-sireni_v_11_oblastni_grada

Сирени заради АЕЦ "Козлодуй" ще прозвучат в 11 областни града, както и в населените места в 30-километровата зона около атомната централа. те ще бъдат съпътствани и от гласова информация.

Предупредителният сигнал е част от учение, организирано от МВР, съобщи Нова тв.

Сигналът ще прозвучи в 13 часа в Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, София и Враца. Той ще бъде съпътстван и от гласова информация.

Тренировката се прави, за да се провери техническото състояние на националната система и обучение на населението.

Вучич е новият сръбски президент

http://pogled.info/svetoven/balkani/vuchich-e-noviyat-srabski-prezident.84306

/Поглед.инфо/ Лидерът на Сръбската прогресивна партия /СПП/ и премиер на страната Александър Вучич спечели още на първи тур президентски избори.

Тръмп мисли, че никой от ЕС няма да последва Брекзит

http://pogled.info/svetoven/tramp-misli-che-nikoi-ot-es-nyama-da-posledva-brekzit.84307

/Поглед.инфо/ Президентът на САЩ донарлд Тръмп заяви в интервю за вестник „Файненшъл таймс” (Financial Times), че след излизането на Великобритания от ЕС останалите страни членки на ЕС са се „взели в ръце”.

Странният призрак

http://pogled.info/svetoven/stranniyat-prizrak.84308

/Поглед.инфо/ Един призрак броди в света. Призракът на нещо ново, но какво е то никой не знае. Отдавна не е имало подобна ситуация на всепроникваща неопределеност, когато не можеш разбираемо да формулираш ставащите промени. Понятията, които се опитват да използват за описание на новите явления, било то популизъм, нов меркантилизъм, или криза на либералния модел, нищо не обясняват.

Възможни са предсрочни избори в края на 2018 г.

http://pogled.info/bulgarski/vazmozhni-sa-predsrochni-izbori-v-kraya-na-2018-g.84309

/Поглед.инфо/ Два са ключовите въпроса в момента в държавата. Такова мнение изрази бившият премиер Иван Костов пред Нова телевизия. Според него първият е дали страната ще излезе от политическата криза. Костов смята за възможна коалиция между ГЕРБ, Обединени патриоти и евентуално Марешки.

Седмицата започва със слънчево време

//dariknews.bg/regioni/varna/sedmicata-zapochva-sys-slynchevo-vreme-2014798

В понеделник на Източна България времето ще е предимно слънчево. Чак привечер от югозапад облачността ще започне да се увеличава, но ще е предимно висока, все още без валежи.

Ще духа слаб югоизточен, по Черноморието следобед до умерен източен вятър.

Максималните темпер

Тестват сирените във Варна

//dariknews.bg/regioni/varna/testvat-sirenite-vyv-varna-2014799

Националната система за ранно предупреждение и оповестяване ще бъде тествана днес във Варна.

В 13:00 ч. ще прозвучат сигналите за тревога и край на тревогата, които ще бъдат съпътствани и от гласова информация.

Сиренната система ще бъде задействана и в градовете Бургас

Калните свлачища в Колумбия убиха стотици (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/sviat/kalnite-svlachishta-v-kolumbiia-ubiha-stotici-video-2014801

Калните свлачища, опустошили колумбийския град Мокоа, са отнели живота на 254 души, сред които 43 деца, заяви вчера президентът Хуан Мануел Сантос, цитиран от АФП.
 
"Уведомиха ме, че броят на жертви

Важна седмица за ЕП: Обсъжда напускането на ЕС от Великобритания

//dariknews.bg/novini/sviat/vazhna-sedmica-za-ep-obsyzhda-napuskaneto-na-es-ot-velikobritaniia-2014800

Eвропейският парламент ще обсъди на сесията си в Страсбург тази седмица темата за напускането на ЕС от Великобритания. Дебатът е предвиден за сряда, когато ще бъде приета резолюция с основните позиции и цели на ЕП при преговорния процес с Л

138 години София е столица на България

http://pogled.info/bulgarski/138-godini-sofiya-e-stolitsa-na-balgariya.84303

/Поглед.инфо/ На 3 април се отбелязва 138-годишнината от обявяването на София за столица на България.

Ленин става президент на Еквадор

http://pogled.info/svetoven/lenin-stava-prezident-na-ekvador.84304

/Поглед.инфо/ Президенттът на Боливия Ево Моралес поздрави кандидата на управляващия в Еквадор блок "Алианс ПАИС" Ленин Морено с победата на втория тур на президентските избори.

Зетят на Тръмп и негов старши съветник Джаред Кушнер пристигна в Ирак

http://pogled.info/svetoven/zetyat-na-tramp-i-negov-starshi-savetnik-dzhared-kushner-pristigna-v-irak.84305

/Поглед.инфо/ Зетят на президента на САЩ и негов старши съветник Джаред Кушнер пристигна на посещение в Ирак, съобщи Си Ен Ен в неделя.

Екип на „Етър”-а тича след такси, за да спести пари и да отнесе подарък за рождения ден на ДХС

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/ekip-na-etyr-a-ticha-sled-taksi-za-da-spesti-pari-i-da-otnese-podaryk-za-rozhdeniia-den-na-dhs-2014796

Директорът на „Дома на хумора и сатирата” Маргарита Доровска получи като подарък плетени на пет куки терлици и торба, изработена от козяк. За някои това може да са красиви предмети с декоративно предназначение, но екипът на ДХС отлично познава практическата им страна.
 
Терлиците дава

Училищна директорка измести от парламента бившия си шеф

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6148706

Училищна директорка измести от парламента бившия си шефПо същата формула Донка Симеонова от Казанлък стана и общински съветник "Нямам схема” казва Донка Симеонова от Казанлък пред “24 часа”. Така тя отговори на въпроса има ли тайна как се използват преференциите за пренареждане на партийните листи. На изборите в неделя тя бе 10-а в листата на БСП за област Стара Загора.

Тестват сирените в страната

//dariknews.bg/novini/bylgariia/testvat-sirenite-v-stranata-2014782

Министерството на вътрешните работи уведомява хората на територията на градовете: Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смоля

Тестват сирените за тревога

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/testvat-sirenite-za-trevoga-2014786

Сиренната система чрез излъчване на националните сигнали за тревога и край на тревогата ще бъде задействана днес в 13 часа в Пловдив. Сигналите, които ще бъдат тествани в още 10 града на страната, между които Пазарджик и Смолян,  ще бъдат съпътствани и от гласова информация.
 
В трени

Търси се кой е най-добрият град за живеене у нас?

//dariknews.bg/novini/bylgariia/tyrsi-se-koj-e-naj-dobriiat-grad-za-zhiveene-u-nas-2014778

За десета поредна година Дарик радио ще търси „Кой е най-добрият град за живеене в България”. 27-те областни градове ще бъдат оценени според 30 критерия, които проследяват тяхното развитие и качеството на живот във всеки един от тя

Доброволци обновиха парк „Ружа“

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/dobrovolci-obnoviha-park-ruzha-2014781

С нови пейки и нови дръвчета се сдоби парк „Ружа“ в район „Западен“. В акцията, организирана от водеща фирма за хладилна техника, се включиха стотина доброволци.  

Всички пейки бяха пребоядисани, а счупените дъски бяха подменени с нови. Освен това бяха засадени десетки нови дръвчета.

И днес лъчите ще ни радват

//dariknews.bg/regioni/shumen/i-dnes-lychite-shte-ni-radvat-2014765

Днес, през по-голямата част от деня, ще бъде предимно слънчево. Ще се появи слаб източен вятър. Още преди обяд от югозапад ще започне увеличение на облачността, отначало висока, която постепенно ще се вплътнява и снишава. Максималните температури отново ще са между 18° - 23°, по Черноморието – е

Кметът на столичния квартал „Младост” излиза на протест пред общината

//dariknews.bg/novini/bylgariia/kmetyt-na-stolichniia-kvartal-mladost-izliza-na-protest-pred-obshtinata-2014780

Кметът на столичния квартал „МладостДесислава Иванчева излиза на протест пред районната община, която управлява. Демонстрацията започва в 18:30 ч. и е обявена срещу презастрояването.

Пловдивски съдия подреди фотоизложба - дипломната му работа в академията по изкуства

https://www.24chasa.bg/novini/article/6149797

Пловдивски съдия подреди фотоизложба -  дипломната му работа в академията по изкустваМагистратът Христо Крачолов прави по 10 000 снимки годишно Сред нашумелите му дела са срещу рапъра Ванко 1 и убиеца на анестезиолог Пловдивският апелативен съдия Христо Крачолов, който даде 12 г. затвор на рапъра Ванко 1 и разглежда едни от знаковите наказателни дела за убийства, трафик и наркотици,

Фурор! Невяна Владинова с 4 медала, гимнастичките ни с общо 15 за уикенда

https://www.24chasa.bg/sport/article/6151205

Фурор! Невяна Владинова с 4 медала, гимнастичките ни с общо 15 за уикендаБългарската художествена гимнастика пожъна сериозен успех на международно ниво през изминалия уикенд - Невяна Владинова даде заявка, че ще се бори за медалите във всички големи състезания, Катрин Тасева допълни мечтата за две български гимнастички в топ 8 на силни надпревари, а още няколко български момичета дадоха сериозни заявки за златно бъдеще.

Непобедимият "Селтик" спечели рано шестата си поредна титла в Шотландия

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/04/03/2946787_nepobedimiiat_seltik_specheli_rano_shestata_si_poredna/?ref=rss


"Селтик" спечели убедително титлата в шотландското първенство. "Детелините", водени от Брендън Роджърс, триумфираха на върха още на 2 април след 5:0 като гост на "Хартс".

С това отборът спечели шестата си поредна титла в първенството и общо 48-а в историята си. Съставът вече взе Купата на лигата и мечтае за требъл при успех и в турнира за Купата на Шотландия.

"Селтик" е непобеден във Висшата лига. Отборът има...

Търновалийски: БСП няма влияние нито над кабинета, нито над президента

http://www.cross.bg/turnovaliiiski-benovska-posochi-1539333.html

/КРОСС/ Георги Търновалийски, избран за народен представител от коалиция „БСП за България" в 44-то НС, в разговор с Илиана Беновска в предаването „Беновска пита" по „Канал 3" и „Радио К2" коментира актуалните обществено-политически теми. В началото на въпрос от страна на Беновска дали да честити победата на БСП, Търновалийски отговори, че БСП може да бъде поздравена за добрите изборни резултати. Избраният за народен представител от БСП отговори и на въпрос, свързан с големите заявки, които бяха давани от страна на партията, която представлява, за победа на изборите. „Всеки в кампания има стремежа да бъде победител. В едно състезание винаги това е стремежът на всички участници. Ние имахме реални шансове, добра подкрепа, но като във всяко състезание, има един победител. В случая това е ПП ГЕРБ, а ние приключихме с един много сериозен резултат", каза Търновалийски, а на въпрос дали не е победител народът, той посочи, че избирателната активност не е била много висока, а има и голяма част от гласувалите, които ще останат непредставени в следващото НС. Търновалийски посочи, че въпреки, че БСП не е спечелила изборите, партията ще продължи да работи по своята програма за развитието на страната. Така той аргументира вота на доверие, който НС на БСП даде на Корнелия Нинова за да продължи работата за промяна за БСП и България

Гимнастичката Невяна Владинова взе медали на всички уреди в Марбея

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/04/03/2946783_gimnastichkata_neviana_vladinova_vze_medali_na_vsichki/?ref=rss


Българката Невяна Владинова спечели медали във всичките четири уреда в турнира от сериите Гран при по художествена гимнастика в Марбея.

Тя се представи много силно и в четирите финала, за да стигне до три сребърни и един бронзов медал. Владинова стана втора на бухалки (с оценка 19.100), ленти (18.200) и топка (18.500), а на обръч завърши трета (18.050).

Катрин Тасева остана на крачка от медал в съчетанието си на топка по музика от песента на...

Българските звезди пеят все в едни и същи 12 града в САЩ

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6148431

Българските звезди пеят все в едни и същи 12 града в САЩНай-слабо посещавани и най-рядко концерти има в Лос Анджелис Хиляди пропътувани километри, затрогващи срещи с българските емигранти и прилични постъпления в банковата сметка. Това е равносметката от неспиращите турнета на българските певци и актьори в САЩ, Канада, а напоследък все по-често и в цяла Европа (преди години концерти се правеха

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване