Футбол и баскетбол през седмицата по спортните канали на Мтел

http://www.cross.bg/chasa-sport-izluchi-1539375.html

/КРОСС/Интригата за титлата в Ередивизи се завърна след неделната победа на Аякс над Фейенорд, която съкрати преднината на върха само на три точки. Сега лидерът в класирането ще може да вземе въздух срещу аутсайдера Го Ахед Ийгълс - дали това ще се случи или Фейенорд ще направи нова грешна стъпка ще стане ясно в сряда от 21:45 часа, когато Mtel Sport 1 ще излъчи на живо двубоя. По същото време, но в ефира на Mtel Sport 2, преследвачът Аякс ще приеме шестия АЗ Алкмаар. В четвъртък отново Mtel Sport 2 ще предава пряко сблъсъка между Твенте и ПСВ Айндховен, който стартира в 21:45 часа. Mtel Sport 1 ще излъчи по една среща от руския и китайския футболен елит. В понеделник от 19:30 часа Ивелин Попов и неговите съотборници от Спартак Москва приемат ФК Оренбург в последен мач от кръга. Победата и за двата отбора е от огромно значение - столичани защитават крехката си преднина от 3 точки на върха, а гостите са застрашени от изпадане. В последния работен ден от седмицата пък ще видим дербито на кръга от китайската Супер лига между доскорошния водач Шанхай СИПГ и настоящия лидер Шандун Лунън. Началото на прякото излъчване ще бъде от 14:35 часа. Mtel Sport 1 ще ни направи свидетели и на последните битки от редовния сезон на баскетболната Евролига. В четвъртък зрителите ще могат да проследят изявите на най-добрия ни баскетболист Александър Везенков, който със своя Барселона ще гостува на Фенербахче в Истанбул

Загиналият шофьор на гара "Чумерна" не е спазил сигнализацията за преминаващ влак

https://www.24chasa.bg/novini/article/6151781

Загиналият шофьор на гара "Чумерна" не е спазил сигнализацията за преминаващ влакЗагиналият снощи на жп прелеза на гара Чумерна е от град Шивачево. Причината за инцидента, регистриран на тел. 112 в 18.13 часа, е неспазване на сигнализацията. Шофьорът, участвал във фаталния сблъсък с влака, е 45-годишен, съобщават днес от полицията в Сливен. Той е преминал при спуснати бариери и звукова сигнализация за пристигащ влак.

Започна европейското турне на Джана Нанини

https://www.actualno.com/music/zapochna-evropejskoto-turne-na-djana-nanini-news_603533.html

Грандамата на италианския рок идва у нас на 26 април в зала 1 на НДК Европейското тримесечно турне на легендата Джана Нанини започна с пълна сила. Част от турнето на италианската рок певица е и гостуването ѝ в София. Нанини ще зарадва всички свои фенове с вълнуваща музикална

Газова бутилка гръмна в къща в Лом

https://www.24chasa.bg/region/article/6151771

Газова бутилка гръмна в къща в ЛомГазова бутилка е гръмнала вчера в къща в Лом, съобщиха от областната дирекция на МВР. Бутилката е избухнала към 17 часа в къща на улица „Владимир Заимов”, собственост на 81-годишен ломчанин. Съседите чули взрива и видели пламъци. Те веднага сигнализирали на тел. 112 и на мястото пристигнал екип на пожарната, който потушил огъня.

Има доказателства за извършено престъпление от Илко Семерджиев

https://www.actualno.com/healthy/ima-dokazatelstva-za-izvyrsheno-prestyplenie-ot-ilko-semerdjiev-news_603530.html

Четирима свидетели за разпитани до този момент са разпитани, изискани са и са приобщени и документи. От събраните до този момент доказателства колегите са убедени, че е доказано извършено престъпление от общ характер, което е престъпление против реда на управление. Това ка

Има доказателства за извършено престъпление от страна на Илко Семерджиев

https://www.actualno.com/healthy/ima-dokazatelstva-za-izvyrsheno-prestyplenie-ot-strana-na-ilko-semerdjiev-news_603530.html

Четирима свидетели за разпитани до този момент са разпитани, изискани са и са приобщени и документи. От събраните до този момент доказателства колегите са убедени, че е доказано извършено престъпление от общ характер, което е престъпление против реда на управление. Това ка

Франция предупреди руски медии заради проучвания в подкрепа на Фийон

http://www.dnevnik.bg/evropa/2017/04/03/2946982_franciia_predupredi_ruski_medii_zaradi_prouchvaniia_v/?ref=rss


Френската избирателна комисия е предупредила руското онлайн издание "Спутник" заради проучване, според което консервативният Франсоа Фийон води в президентската надпревара, пише "Ройтерс".

Независимият от големите партии Еманюел Макрон, когото редица проучвания сочат за фаворит и когото подкрепиха няколко действащи министри през последните седмици, през февруари обяви, че се е превърнал в мишена за "фалшиви новини", включително такива, идващи...

Работодателите недоволни и от новите правила за почивните дни, пак искат промяна

http://econ.bg/Новини/Работодателите-недоволни-и-от-новите-правила-за-почивните-дни-пак-искат-промяна_l.a_i.740247_at.1.html

Нови правила за определяне на почивните дни около празниците искат работодателски организации. В края на миналата година предишният кабинет въведе...

Развитието на диабета може да бъде забавено

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6151768

Развитието на диабета може да бъде забавено
Ходът на развитие на диабета може да бъде забавен и дори париран, твърдят немалко специалисти. На базата на своите практитки предлагат иновативна терапия – комбинация от билки и подправки, формула, способна да понижи кръвната захар. Тя е ДИАБЕКСИН – концентрирани извлеци от растенията глухарче, коприва и от бобови шушулки.

Сърбия ще има нов премиер и правителство до два месеца

http://www.cross.bg/vychich-surbiya-premier-1539374.html

/КРОСС/ Нов премиер и ново правителство ще има в Сърбия. Това трябва да стане до два месеца. Новината обяви настоящият министър-председател Александър Вучич. А причината за промяната е спечелените президентски избори от Вучич. С поемането на новата си роля той ще оваканти премиерски пост. Вучич трябва да встъпи в длъжност като държавен глава в края на май, но до тогава Сърбия вече трябва да има своя нов кабинет. Настоящият премиер и бъдещ президент обяви, че вече има предвид „няколко имена" за това кой да заеме мястото му.  

БДЖ ще обезщети с безплатни билети пътниците на аварирали два влака

http://www.mediapool.bg/bdzh-shte-obezshteti-s-bezplatni-bileti-patnitsite-na-avarirali-dva-vlaka-news262221.html

С безплатни билети ще бъдат овъзмездени всички пътници от бързия влак Бургас – София и пътническия влак по маршрута Карлово – София, престояли няколко часа поради авария, съобщиха от "БДЖ - Пътнически превози" в понеделник. Компенсацията може да бъде използвана в идните три месеца срещу предоставяне на билета за осъщественото пътуване като всеки може да избере направление и вид влак, с който да ползва компенсацията. Причината за спирането на влаковете е технически проблем по контактната мрежа. Пет минути след констатирането на аварията, дежурният диспечер от БДЖ се обръща към фирмата "Детелина Дрита”, която е спечелила обществената поръчка за превоз на пътниците при технически проблеми на БДЖ. Около час и половина от автобусния превозвач твърдят, че са готови всеки момент и накрая признават, че разполагат само с два автобуса и така всички хора е трябвало да бъдат обслужени само от тях. Двата автобуса пристигат около 4 часа по-късно. БДЖ се извинява на пътниците си за причинените им неудобства. Жп превозвачът е решил да обезщети потърпевшите пасажери, независимо че задължителният еврорегламент за компенсиране на пострадали от закъснение на влаковете ще влезе в сила през 2019 г.

Резултати от играните срещи на ДЮШ на ОФК “Поморие”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/HdVQpWjRgIo/

Елитният отбор на Поморие U15 гостува на отбора на ФК “Бургас спорт” /Бургас/ на 01.04. /събота/ от 10:30 часа .Срещата се игра на стадиона в гр. Камено и завърши при резултат 1:0 за домакините от Бургас.

* Отбор Деца и Юноши младша възраст гостуваха на връстниците си от отбора на СФК “Св. Никола” /Бургас/ на 02.04. /неделя/ от 09:30 часа и 11:00 часа. Срещите се играха на стадион Поморие.

– Водени от своя треньор Венелин Тальоков децата на Поморие победиха убедително с 10:0 “Св. Никола”. Голмайстори: Мартин Дойчев-3; Габриел Колев и Кристиян Иванов отбелязаха по 2 гола, а по веднъж се разписаха Ивелин Петров, Яни Неделчев и Светослав Генчев.

– Възпитаниците на Лазар Тонозлиев победиха с 1:0 връстниците си от “Св. Никола” с гол на Георги Биберов.

* Отбор Футбол 9 играха на 02.04. /неделя/ от 11:20 часа с отбора на ФК “Бургас спорт” на с.к. “Каменица-Арена” гр. Бургас.Срещата завърши при равен резултат 2:2. И двата гола за Поморие бяха отбелязани от Тодор Тузлуков.

* Отбор Футбол 7 играха с връстниците си от ОФК “Несебър” на 01.04. /събота/ от 14:00 часа на с.к. “Звездичка” гр. Бургас.Мачът завърши при резултат 3:1 за Несебър,като гол за Поморие отбеляза Виктор Георгиев.

* Отборът на Футбол 5 игра на 02.04. /неделя/ от 10:00 часа с отбора на ФК “Несебър” на с.к. “Бъдеще” – терен 1 в гр. Бургас.Малките футболисти на треньора Красимир Пчеларов завършиха срещата с победа от 2:1.Голмайстори: Денис Кьосеосман и Георги Парушев.

Терор! Бомби разкъсаха 10 души в метрото в Санкт Петербург (СНИМКИ+ВИДЕО)

http://www.clubz.bg/52389-teror_bombi_razkysaha_10_dushi_v_metroto_v_sankt_peterburg_snimkivideo

Най-малко десет души загинаха, а поне 50 са ранени при взривове в метрото в Санкт Петербург, предаде Ройтерс.

Сред пострадалите има и деца.

Това е терористичен акт, заяви пред телевизия "Россия 24" Александър Куренной - представител на Главната прокуратура. Засега обаче никой не е поел отговорност.

Самоделни взривни устройства избухнали на станциите "Сенен площад" и "Технологичен институт".

По-късно била открита трета бомба на станция "Площад на Въстанието". Тя не е избухнала и била обезвредена.

 

Взривовете не са дело на терорист камикадзе, убедена е полицията. Най-вероятно устройството е било оставено във вагона.

Така твърди очевидка. Тя видяла как един човек влиза с куфар във вагона, в който тя пътувала. Той оставил багажа, отворил вратата на вагона, водеща към другия вагон, и се прехвърлил. Малко след това станал взривът.

Двете взривни устройства не са с голяма мощност, отбелязват специалисти. Това е предотвратило значително по-голям брой жертви.

Всички метростанции в Санкт Петербург бяха затворени.

В Русия често извършват атентати чеченски бунтовници. Техни лидери постоянно заплашват с нови взривове.

В момента в Санкт Петербург се намира и президентът Владимир Путин. Той участва в медиен форум под надслова "Истина и справедливост". събитието е организирано от прокремълския Общоруски национален фронт (ОНФ).

Путин говори на форума.

Експлозията е станала 15 минути, преди президентът да завърши речта си. Путин е информиран за инцидента, потвърди неговият говорител Дмитрий Песков.

"Разглеждат се всички варианти за причини за взрива, включително за терористичен акт. работи се също по битова и криминална версия", заяви Путин, след като е обсъдил взривовете с шефовете на разузнаването.

Двете станции са на малко повече от километър една от друга.

2010 г. - експлозии убиха 41 души в московското метро

Взривовете стават 7 години след атентатите в метрото в Москва.

На 29 март 2010 г. избухнаха две експлозии във влакове на станциите "Лубянка" и "Парк на културата" на Соколническата линия в руската столица. Загинаха 41 души, а 88 бяха ранени. Взривовете бяха дело на две жени камикадзе.

Няма данни за пострадали българи

До този момент няма данни за пострадали българи, съобщиха от Външното министерство в София.

В Генералното консулство на България в Санкт Петербург е разкрита гореща линия за информация за български граждани, които са се намирали в района на експлозиите.

Номерът е +7 921 633 61 16 и е на разположение 24 часа в денонощието.

Създадена е организация за евентуално съдействие в случай, че се появи такава информация.

Бомби разкъсаха 10 души в метрото в Санкт Петербург (СНИМКИ+ВИДЕО)

http://www.clubz.bg/52389-bombi_razkysaha_10_dushi_v_metroto_v_sankt_peterburg_snimkivideo

Взрив разтърси метрото в Санкт Петербург, предадоха световните медии. Силите на реда в руския град са потвърдили пред ТАСС за инцидента.

Инцидентът е станал на две метростанции - "Сенен площад" и "Технологичен университет" Според данни на властите, има 10 убити и 50 ранени, сред жертвите има и деца, предаде Лента.Ру.

По-късно бе съобщено за трета бомба, открита на станция "Площад на Въстанието". Тя не е избухнала и е ибозвредена.

В момента в Санкт Петербург се намира и президентът Владимир Путин. той участва в медиен форум. Експлозията е станала 15 минути, преди той да завърши речта си. Президентът е информиран за инцидента, потвърди неговият говорител Дмитрий Песков.

Информациите са противоречиви. За момента са потвърдени два взрива, някои източници твърдят за серия от няколко експлозии.

 

Затворени бяха всички станции на метрото в Санкт Петербург. То вече е напълно евакуирано.

И двата взрива са причинени от самоделни бомби, съобщи полицията. Единият е от устройство, пълно с шрапнели, твърди пред Интерфакс източник, пожелал анонимност. Експлозивът бил заложен във вагона.

Засега никой не е поел отговорност за случилото се.

"Разглеждат се всички варианти за причини за взрива, включително за терористичен акт. работи се също по битова и криминална версия", заяви Путин, след като е обсъдил взривовете с шефовете на разузнаването.

Двете станции са на малко повече от километър една от друга.

2010 г. - експлозии убиха 41 души в московското метро

Взривовете стават 7 години след атентатите в метрото в Москва.

На 29 март 2010 г. избухнаха две експлозии в станциите "Лубянка" и "Парк на културата" на Соколническата линия в руската столица. Загинаха 41 души, а 88 бяха ранени.

Очаквайте подробности!

ЦСКА 1948 срещу Гриша Ганчев и на полуфинал за купата

http://offnews.bg/news/n_1/n_651830.html

Съдбата си играе с бившата червена общност тези дни. Жребият за Купата на аматьорската лига току що изпрати ЦСКА 1948 срещу Литекс. Тимът е спонсориран от Гриша Ганчев, след като беше купен лиценза на Ботев Луковит през лятото и отборът преместен в Ловеч. Сайтът на ЦСКА 1948 отрази така жребия Новият Литекс е лидер в Северозападната "В" група, като води люта битка с Кариана Ерден. Явно Ганчев иска на всяка цена Литекс в "Б" група, което мнозина приемат като знак, че той готви резервен вариант за футболните си проекти. Не е тайна, че публиката на ЦСКА 1948 ненавиждат бизнесмена. Последният конфликтк е пресен: шефът на четвъртодивизионния тим Никола Газдов не беше допуснат до търга за емблемата на фалиралото ЦСКА след намеса на фенове, подкрепящи ЦСКА-София на Ганчев Мачът е насрочен за 19 април от 17.00 часа. Другата полуфинална двойка е Черноморец (Балчик) - Загорец. Терените ще се уточняват допълнително. По правилник полуфиналите са на неутрални стадиони. Най-вероятно е ЦСКА 1948 и Литекс да се срещнат на терена в Мездра. Друг вариант е "Христо Ботев" във Враца, откъдето е треньорът на "червените" Валентин Илиев.

Запалиха колата на шефа на КАТ в Ловеч

https://www.actualno.com/lovech/zapaliha-kolata-na-shefa-na-kat-v-lovech-news_603527.html

Огън изпепели пет автомобила тази нощ в Ловеч, сред тях и мерцедесът на съпругата на шефа на КАТ Николай Недялков. Возилата били паркирани пред блок „Спартак 1” в центъра на града. Според съседи пожарът тръгнал именно от мерцедеса. Покрай него изгорели „Ауди А4”,

В събота ще има състезание за местните момчета на Скейт парк "Изгрев" в Бургас

http://www.cross.bg/sustezanie-subota-skeiit-1539372.html

/КРОСС/Тази събота, 8 април, между 11 и 17 часа в Скейт парк "Изгрев" ще се проведе градско състезание "Игра на скейт и най-добър трик на стълбите". Това събитие и още няколко в малък мащаб са насочени към подготовката на местните бургаски момчета за голямото майсторско състезание с международно участие, което ще се проведе за трети път през август тази година. Както винаги, и тази събота на скейт парка ще има много музика, която да създаде атмосфера и настроение за състезателите. Ако вали дъжд, събитието ще бъде отменено.    

Магистърска програма на "Бокони" стартира у нас през октомври

https://www.24chasa.bg/novini/article/6151749

Магистърска програма на "Бокони" стартира у нас през октомвриМагистърската програма за ръководни кадри "Финански, Банково дело и Управление на недвижими имоти" на един от най-елетните университети в света "Бокони" стартира у нас през октомври, като проектът е съвместен с Американския унивеситет в България. Завършилите ще получават 2 дипломи от шестото в света училище "Бокони" и от Американския университет.

Рекорден интерес към Moto Expo 2017

http://www.cross.bg/sofia-mall-ring-1539373.html

/КРОСС/ Рекорден интерес регистрира мотоциклетното изложение MOTO EXPO 2017, което се проведе за втора поредна година в Sofia Ring Mall. В продължение на десет дни софиянци и гости на столицата станаха част от мото събитието на годината, в което ексклузивните изненади се редуваха с пистова скорост. Sofia Ring Mall се превърна в царството на мотоциклетистите - там бяха изложени над 200 двуколесни звяра, сред които 40 премиерни за България модели. Посетителите на изложението имаха и уникалния шанс да се срещнат и да получат ценни съвети от най-големите мото асове - Ангел Караньотов, Теодор Кабакчиев, Хакан Халми и пр. MOTO EXPO 2017 дойдоха да разгледат и много шоузвезди „с бензин в кръвта" като Асен Блатечки, Цецо Елвиса и др. Всички те бяха възхитени от представените топ машини на световните лидери в производството на мотоциклети: Aprilia, BMW, Ducati, Ducati Scrambler, Gilera, Honda, Husqvarna, Kawasaki, КТМ, Kymco, Moto Guzzi, MV Agusta, Peugeot, Piaggio, Vespa, Yamaha и Quadro. Освен най-новите им и най-хитови модели, в Sofia Ring Mall имаше и изключително многообразие от специализирана екипировка, аксесоари и резервни части, както и велосипеди. MOTO EXPO 2017, което се проведе под егидата на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България, премина под мотото „Сподели пътя" - кампания за безопасност и толерантност между всички участници в движението

Австралиец оцеля, след като акула отхапа част от каяка му

https://www.24chasa.bg/novini/article/6151706

Австралиец оцеля, след като акула отхапа част от каяка муАкула отхапа голяма част от каяка на австралиец, а той прекара вкопчен в остатъка от лодката си цели 40 минути, но непокътнат, пише БГНЕС. Премеждието на Гавин Клийдън започнало в неделя вечерта, докато гребял спокойно към остров Мъд в залива Мортън край Бризсейн. Тогава акулата го нападнала откъм гърба.

Иззети множество цигари без бандерол

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/tKrX1dRdpcg/

В резултат на полицейските действия на служители от Първо Районно управление – Бургас по отношение търговията с акцизни стоки без бандерол, в района на бензиностанция «ЛУКОЙЛ Б-19» в к-с «Изгрев» за проверка е спрян микробус «Форд Транзит», с бургаска регистрация, управляван от 37 годишния Ш.Р. от Бургас.

При извършената проверка в товарния автомобил са намерени и иззети 17 мастер бокса цигари от марката «Roseman», 18 мастер бокса цигари от марката «Business Royals» и 47 стека цигари от марката «Corset», всички без акцизен бандерол, за чийто произход Ш.Р. не може да даде адекватно обяснение.

Ш.Р. е задържан за срок от 24 часа. По случая в Първо Районно управление – Бургас е образувано досъдебно производство.

В София откриха "Музей на пчелата"

https://www.actualno.com/sofia/v-sofija-otkriha-muzej-na-pchelata-news_603526.html

Зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел, кметът на София Йорданка Фандъкова и президентът на Фондация „Америка за България“ Нанси Шилър откриха официално първия в столицата „Музе

Какво ще движи пазарите през седмицата

http://www.investor.bg/novini/130/a/kakvo-shte-dviji-pazarite-prez-sedmicata-236879/

Инвеститорите ще се съсредоточат върху сигналите за паричната политика в САЩ и срещата между Си Дзинпин и Доналд Тръмп

Наско от Б.Т.Р. в ролята на жестокия и коварен Пилат Понтийски в рок операта „Исус Христос Суперзвезда”

http://www.cross.bg/april-isys-hristos-1539371.html

/КРОСС/Великденското турне на трупата ще стартира от Хасково на 10 април, следват Димитровград - 11 април, Карлово - 18 април и Казанлък - 24 април. Наско от Б.Т.Р. влиза в ролята на Пилат Понтийски - римски прокуратор, осъдил на смърт Христос, след което символично измил ръцете си, за да снеме вината, една от най-противоречивите и в същото време загадъчни фигури в човешката история, отговорен за безчислените жестокости и убийства, извършени без съд.Рок операта „Исус Христос Суперзвезда" е проект на Опера Пловдив. Хитовата творба, музика на Андрю Лойд Уебър и текст на Тим Райс която не слиза от сцените вече 40 години, първоначално е замислена от авторите като концептуален рок албум. Действието на неговата рок опера следва приблизително каноничното евангелие за последните седмици от живота на Исус, като започва с пристигането на Исус и неговите последователи в Йерусалим и завършва с разпъването му на кръст.За да е най-близко до музикалния оригинал и за да се избегнат противоречиви интерпретации, музикалното произведение ще бъде представено концертно с участието на оркестър, хор и балет на Опера Пловдив.

РИОСВ-Варна не откри източник на замърсяване на въздуха

http://www.moreto.net/novini.php?n=347938

Експертите на РИОСВ-Варна са извършили проверка днес от 5.30 до 10.30 часа за наличие на миризма на нефтопродукти, която се усеща в гр. Варна. От рано сутринта читатели на Moreto.net от различни райони на Варна - Младост, Христо Ботев, Левски, сигнализират за неприятната миризма, която се носи около жилищните квартали.

„Чети етикета”: Пролетната умора или депресия?

http://www.moreto.net/novini.php?n=347934

Пролетна умора, депресия или просто желание за почивка и отпуск ни носят март и април. За чувството на перманентна умора помагат и стреса, и храненето, но и смяната на часовото време през пролетта. Как да различим пролетната умора от депресията Симптомите на депресията са липса на настроение, безсъние, понижена способност за концентрация, липса на енергия, нерешителност.

Осъдиха млада жена за притежание на съоръжения и материали за производство на наркотици

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/osydiha-mlada-zhena-za-pritezhanie-na-syoryzheniia-i-materiali-za-proizvodstvo-na-narkotici-2014995

Осъдителна присъда за държане на прекурсори, съоръжения и материали за производство на наркотични вещества постигна Окръжна прокуратура – Габрово.

Съдът призна Ралица К. /24/ за виновна по обвинението на прокуратурата за това, че на 18.07.2015 г., в Габрово, на ул.”Видима” №15, в съуча

Златните момичета на клуб "Тонус" от Купа Хасково- Ани Начева и Симона Ръждавичка

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/zlatnite-momicheta-na-klub-tonus-ot-kupa-haskovo-ani-nacheva-i-simona-ryzhdavichka-2015003

Ани Начева и Симона Ръждавичка спечелиха първо място и златен медал  на първия национален турнир по спортна аеробика  „Купа Хасково”. Състезателките на “Тонус”- Кюстендил бяха най- добри в категория Малка формация 15-19 г. –клас Б. img wide]32

Общинските съветници д-р Пламен Соколов и Виолета Зашева вече са независими

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/obshtinskite-syvetnici-d-r-plamen-sokolov-i-violeta-zasheva-veche-sa-nezavisimi-2015004

Общинските съветници д-р Пламен Соколов и Виолета Зашева, представляващи досега Движение 21 в ОбС Дупница вече са независими общински съветници. Това обяви д-р Соколов, като причина посочи коалицията, в която Движение 21 се яви на президентските избори. На изборите те се явиха с АБВ на Георги Първа

Пролетното почистване в град Сапарева баня започва на 6-ти април

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/proletnoto-pochistvane-v-grad-sapareva-bania-zapochva-na-6-ti-april-2015002

   Тазгодишната кампания по пролетното почистване в град Сапарева баня ще започне на 6-ти април и ще продължи до 12-ти април включително. Дейностите по почистването се извършват по специално изготвен график, който обхваща всички населени места от община Сапарева баня.
 
     От днес,

Семерджиев: Обвиненията срещу мен са в стил „гузен негонен бяга“

//dariknews.bg/novini/bylgariia/semerdzhiev-obvineniiata-sreshtu-men-sa-v-stil-guzen-negonen-biaga-2014989

Вицепремиерът и министър на здравеопазването Илко Семерджиев изпрати позиция до медиите по повод привличането му като обвиняем от прокуратурата. Семерджиев е обвинен в това, че на 24 март 2017 година е заплашил с уволнение директорът на Изпълнителната агенц

Словенски театър гостува с „Физика на тъгата“ по Георги Господинов през май

http://offnews.bg/news/n_1/n_651827.html

За първи път на българска сцена словенският театър „Антон Подбеушек“ (АПТ) ще представи постановката „Физика на тъгата“ по романа на Георги Господинов в рамките на театралния фестивал в Благоевград , съобщават от Общината в града, продуцент на събитието. У нас ще се играе едно представление, на 13 май, от 19 часа в театър „Никола Вапцаров“ в Благоевград, като един от акцентите в афиша на петото издание на платформата за театър и изкуства „Тарарабумбия“ в града. Предвидени са субтитри на български и английски език. Преди това, от 17 часа, ще се проведе среща-разговор с писателя Георги Господинов в камерната зала на театъра. Премиерата на пиесата беше през ноември 2016 в театър "Антон Подбеушек " в словенския град Ново место и дни по-късно – в Любляна, Словения при изключително голям интерес. Поставена е от млад театрален състав под режисурата на талантливата Тяша Чърнигой, популярна в Словения със свежия си и оригинален подход към сцената. Драматургията е дело на Маша Язбец, сценографията на Александър Вуйович, а костюмите на Ирис Ковачич. Със своята десетгодишна история, театър "Антон Подбеушек" е един от най-младите в Словения, продуцент и пространство за съвременно сценично изкуство. Пиесата не претендира да бъде стриктна адаптация на българския роман, но следва неговото нелинейно случване. Извежда темите за копнежа по неслучилото се, човешката участ, крехкостта и сблъсъка със света в края на историята. Актьорите на сцената преминават през мислени трансформации, съпреживявайки греховете на миналото, отговорността на настоящето и вината на бъдещето. Петото издание на театралния фестивал в Благоевград ще се проведе от 11 до 19 май. Традиционно той кани като гостуващи най-интересните представления от последния сезон в страната. Фестивалът се открива на 11 май от Камен Донев и неговия моноспектакъл „Лекция № 2. За всеобщата просвета“. В селекцията зрителите могат да гледат Мариус Куркински с „Черното пиле“ по Хайтов, „Богът на касапницата“ – едно от хитовите представления на Народния театър „Иван Вазов“ на този сезон. Сред акцентите са още „Хеда Габлер“ на режисьора Крис Шарков, “Това НЕ Е Хамлет” на театрална работилница „Сфумато”, „Саломе“ на Театър „Българска армия“, „Иванов“ по Чехов от програмата на Младежки театър „Николай Бинев“, „Вишнева градина“ по Чехов на Плевенския театър. На 17 май ще се играе и спектакълът на Александър Морфов „Животът е прекрасен“.

Погребална агенция Кали – до вас в най-тежките моменти

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6151740

Погребална агенция Кали – до вас в най-тежките моментиwww.funeral-kali.eu В живота има събития, за които обикновено избягваме да мислим. От страх, от суеверие, от някаква нереалистична надежда, че можем поне да ги отложим, ако не да ги избегнем. Живеем така, сякаш сме безсмъртни и лошото като по чудо ще подмине нас и близките ни. Може би просто ние, хората,

Новата банкнота от 50 евро с надпис на кирилица влиза в обращение

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/04/03/2946975_novata_banknota_ot_50_evro_s_nadpis_na_kirilica_vliza/?ref=rss


Новата банкнота с номинал 50 евро и надпис и на кирилица влиза в обращение днес, съобщи Европейската централна банка.

Тя е с допълнителна степен на защита, защото е най-фалшифицираната.

Думата "евро" на кирилица е изписана под същия надпис на латиница и на гръцки.

От нея има 8 милиарда в обръщение, което се равнява на половината от всички евробанкноти. Производството на една банкнота струва между 6 и 10 цента.

Овладяха за 1 час пожара във военния завод във Варна

https://www.24chasa.bg/novini/article/6151731

Овладяха за 1 час пожара във военния завод във ВарнаПожарът, който възникна в 10:35 часа на кораб, който се ремонтира във военния завод във флотския арсенал край Варна, бе потушен за 1 час. В началото на аварията пред завода бяха струпани линейки и полицейски коли, тъй като имаше опасения, че огънят може да предизвика серия от мощни взривове.  "Разминахме се на косъм с голяма трагедия",

Световни и олимпийски шампиони на „Дан Колов” в Русе

https://www.24chasa.bg/sport/article/6151730

Световни и олимпийски шампиони на „Дан Колов” в РусеСветовни и олимпийски шампиони ще се борят на турнира „Дан Колов – Никола Петров” в Русе. 55-ата надпревара ще се състои за първи път в дунавския град, откъдето е тръгнал легендарният Валентин Йорданов. Русе има огромен принос за развитието на борбата като спорт, от тук са тръгнали някои от най-добрите състезатели на България,

Почина изявеният бургаски колоездач от близкото минало Красимир Кънев

http://www.cross.bg/krasimir-byrgaski-blizkoto-1539370.html

/КРОСС/След кратко боледуване на 49 години почина изявеният бургаски колоездач от близкото минало Красимир Кънев.Той е държавен и балкански шампион на шосе и писта. Победител е в етапи от обиколката на България. Участник е в престижния в миналото Пробег на мира.От 2006 до 2011 година е изпълнителен директор на колоездачен клуб "Бургас".Поклон пред паметта му!Погребението на Красимир Кънев е днес, понеделник от 12:00 часа в Гробищен парк-Бургас.

Отслабване на промишлената експанзия в Китай през март

http://econ.bg/Новини/Отслабване-на-промишлената-експанзия-в-Китай-през-март_l.a_i.740246_at.1.html

Промишлената активност в Китай се разширява през март за девети пореден месец, но с по-бавно темпо спрямо февруари поради забавяне на растежа на...

Ясни са всички групи за Midalidare Rock In The Wine Valley

http://offnews.bg/news/n_1/n_651829.html

Фестивалът в долината на виното е в пълна готовност да посрещне феновете на рок музиката. След като първоначално бяха обявени световните имена - W.A.S.P., Gotthard, Dirkschneider и Doro, днес станаха ясни и групите, които ще подгреят публиката в Могилово. Това са: Scarlet Aura – Румънската група, която спечели сърцата на българските фенове на Kavarna Rock се завръща на роден фестивал и отново ще можем да чуем вокалистката им, която е определяна за най-добрия женски глас в северната ни съседка. Sevi – Мелодичните българи, които успяха да се наложат като една от успешните нови рок банди. В биографията си вече имат 2 студийни албума, DVD и 3 европейски турнета. Конкурент – Основани в далечната 1986-а година и утвърдила се като една от водещите рок групи в България. Много от най-известните български музиканти са започнали кариерата си в Конкурент. Досега групата е издала 7 албума. Hammerhead (трибюта на Metallica) - Създадени са през 2012 година трибют бандата на Metallica доби популярност в България и се превърна в една от любимите подобни групи у нас. Момчетата постигат успехите си използвайки оригиналните китари, озвучителната и периферна техника използвани от Metallica. Line up по дни: 09 юни, петък Battle of the bands Hammerhead (трибюта на Metallica) 10 юни, събота Scarlet Aura Doro Gotthard Победителят от Battle of the bands 11 юни, неделя Sevi Конкурент Dirkschneider W.A.S.P. „Midalidare Rock In The Wine Valley” ще се проведе на 9, 10 и 11 юни 2017-а година. Билетите са в продажба в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, THE MALL, Книжарници Ориндж, Офис 1, Билетен център на НДК, Технополис, Български пощи, както и на място в Мидалидаре. Цените на билетите за целия фестивал са: - 70 лева (редовна цена) - до 31 май 2017г. - 80 лева (last minute) - от 01 до 11 юни 2017г.

Съпругата на Варди: Жени, не се срамувайте от своите коремчета

http://offnews.bg/news/n_1/n_651824.html

Беки, съпругата на нападателя на Лестър Джейми Варди, поведе борба с излишните комплекси сред раждане. Броени месеци след като даде живот на момченце - Финли, дамата позира пред "Сън". Целта на Беки беше да покаже, че не се срамува от коремчето и от белезите, характерни за всяка жена след раждане. Госпожа Варди беше провокирана от тролове в интернет, които я засипаха със съобщения, че изглежда дебела, с корем, огромни крака и т.н.  За Беки това е четвърто дете и второ от брака й с английския национал. Варди пък има едно дете от предишната си женитба. Беки вероятно прибра и някоя паунд от Calvin Klein, защото се снима по бельо на прочутата марка, докато гушка тримесечния Финли. Лошо няма. "Подобни атаки доста ме обиждаха, но с годините се научих да им отстоявам. Когато имаш дете, хормоните бушуват и последното нещо, което ти трябва, е да се чувстваш разстроена", каза Беки. "Изглеждам симпатична за жена, която е родила през януари, Джейми мисли същото", похвали се 34-годишната дама. Аз се гордея с тялото си. 9 месеца нося плод и то се променя. Това е нормално. Не е нормално за хората, които пишат, че съм дебела и не разбират как съпругът ми ме търпи толкова огромна. Получих доста обиди", призна Беки. "Да, имам коремче и големи крака. Кожата ми е посъсипана, има белези. И какво? Нормално е. Не е нормално да се създава това нереалистично напрежение върху дамите, че трябва едва ли не веднага да върнат фигурите си. Направо се дразня, когато разни знаменитости показват как са се стопили за дни след раждане.  Е, при някои слаби може и да работи. Но за повечето жени това е противоестествено. Аз си нося повечко грим, по-голям сутиен и оформящо бельо", призна госпожа Варди. "И да, един ден ще се върна в старите си дънки, но в никакъв случай не бързам", завърши нахаканата дама.

Министър Семерджиев натискал за назначение на Боян Доганов

https://www.24chasa.bg/novini/article/6151707

Министър Семерджиев натискал за назначение на Боян ДогановМинистърът на здравеопазването Илко Семерджиев, който тази сутрин получи обвинение, е  притискал шефката на агенцията по лекарствата Асена Стоименова за назначение на Боян Доганов, научи "24 часа от разследващи. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова каза, че за престъплението на Семерджиев разполагат със свиделски показания,

Предлагат на Божидар Димитров да стане премиер на Македония

http://www.klassa.bg/News/Read/article/278557_%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%91%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%80+%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2+%D0%B4%D0%B0+%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%B

 Вчера Божидар Димитров получи от няколко последователни телефонни разговори от представители на няколко скопски партии – Зоран Заев и Никола Груевски, които изпаднали в очевидния тупик – вече месец и половин не могат да съставят правителство, са решили под натиска на САЩ да поканят външен човек, който да поеме ръководството на Македония през следващите няколко месеца, докато се проведат парламентарни избори и се преструктурира политическото пространство. А американците са препоръчали като най-добър специалист по македонските въпроси именно Божидар Димитров,   който като възрастен и улегнал човек, няма да причинява неудобства повече, отколкото му причиняват в България неговите сънародници. След триминутен размисъл Божидар Димитров се е съгласил, поставяйки 3 малки условия.

Първото. Всеки македонец, който получава лична карта за гласуване/ там има такава особеност/, да я получи срещу декламация на първата строфа от стихотворението „Аз съм българче“.

Второ. Да има равнопоставени права между македонци, албанци, власи и сърби и да не бъдат преследвани.

Освен това Божидар Димитров настоява след приключване на мандата, да му бъде издигнат 7-метров паметник на площада в Скопие, където вече има издигнати 70 паметника.

Божидар Димитров обещава, че няма да предава разрушителя на плочата на връх Каймакчалан на военните от 68-а бригада „Специални сили“, които кой знае защо искат да си поговорят с Миленко Неделковски насаме. Българите не са отмъстителни, Неделковски може да се откупи, като възстанови отново плочата.

Проф.Божидар Димитров

Виж с колко излъгаха социолозите преди месец

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6151699

Виж с колко излъгаха социолозите преди месецВ таблицата ще видите електоралните нагласи според четири социологически агенции около месец преди изборите. В последната графа са резултатите от изборите, обявени от Централната избирателна комисия.  Вежда се, че резултатът на ГЕРБ е подценен, най-близо до действителния е "Алфа рисърч", която дава 31,5% при 32,65% реални гласове.

Йоана Буковка призна, че не ѝ допада да я определят като секссимвол

https://www.actualno.com/showbusiness/joana-bukovka-prizna-che-ne-dopada-da-ja-opredeljat-kato-sekssimvol-news_603492.html

„Харесах Виолета Захариева още от първите две сцени, които ми дадоха за кастинг. Разбрах, че има много силно заявен характер, който трябва да изследваш. Моята голяма амбиция беше да разбера защо тази жена е станала такава. Дълбоко в себе си бях убедена, че това е тайната за

Зачестяват кражбите на агнета преди Великден

https://www.actualno.com/society/zachestjavat-krajbite-na-agneta-predi-velikden-news_603523.html

Зачестяват кражбите на агнета преди Великден. В асеновградското село Козаново крадци убиха 56-годишен стопанин, за да задигнат агнетата от фермата му. Преди дни в друго село - Дуванлии, откраднаха 20 агнета, докато стопаните спели. Цената на агнешкото в момента е около 15 лева. Стоката е особено търсена седмица преди Великден, предаде Нова тв.

Пожар горя в кораборемонтен завод край Варна (обновена)

http://www.dnevnik.bg/morski/2017/04/03/2946985_pojar_goria_v_koraboremonten_zavod_krai_varna_obnovena/?ref=rss


Пожар горя в корабостроителния завод на "Терем" АД във Варна. Инцидентът е станал около 11 ч. тази сутрин по време на ремонтни дейности, съобщи пресцентърът на МВР. От съобщение на прокуратурата се разбра, че е горял руски танкер, акостирал за ремонт предния ден.

Има сигнал за възникнал взрив, съобщи пред "Дневник" говорителят на областната дирекция на полицията Ивана Милева. Няма данни за пострадали или за жертви, като пожарът вече е потушен.

Пожар горя в кораборемонтен завод край Варна

http://www.dnevnik.bg/morski/2017/04/03/2946985_pojar_goria_v_koraboremonten_zavod_krai_varna/?ref=rss


Пожар горя в кораборемонтния завод край Варна, съобщиха от пресцентъра на МВР. Инцидентът е станал тази сутрин по време на ремонт на плавателен съд в завода, който се намира между варненското с. Константиново и гр. Белослав.

Има сигнал за възникнал взрив, съобщи пред "Дневник" говорителят на областната дирекция на полицията Ивана Милева. Инцидентът е станал около 11 часа.

Няма данни за пострадали или за жертви, като пожарът вече е...

Заплашвал ли е с уволнение министърът? Версията на Семерджиев

http://www.clubz.bg/52388-zaplashval_li_e_s_uvolnenie_ministyryt_versiqta_na_semerdjiev

Министърът на здравеопазването в служебния кабинет д-р Илко Семерджиев даде своята версия за повдигнатите от прокуратурата обвинения, че е заплашвал с уволнение и "някои други неща" своя подчинена - директорката на Изпълнителната дирекция по лекарствата Асена Стоименова. Причината - тя отказвала да назначи посочен от Семерджиев човек за свой заместник, който бил в конфликт на интереси спрямо институцията, според нея. Според министъра обаче агенцията от дълго работи еднолично, без заместник, а Стоименова се опитвала да оказва натиск върху него, за да не бъде махната от поста си. 

"На г-жа Стоименова не е искана оставката, изрично ѝ бе предложено да провери подадените документи за поста заместник – директор на ИАЛ и ако има доказателства за конфликт на интереси, да не назначава предложеното лице, за което да ми докладва на 27.03.2017 г. – нещо, което тя не изпълни, а вместо това е подала сигнал в прокуратурата", е версията на Семерджиев.

По повод неговото предложение за заместник-директор - той казал на Стоименова да се направи проверка дали има проблем с документите му, твърди министърът.

Освен това в писменото си обяснение той подчертава, че е получил множество сигнали за проблеми - липса на инсулин, антикоагуланти, противоепилептични, противоревматични и други лекарства.

"И към момента граждани продължават да подават информация, че в техните населени места доставките на инсулин от много време са нередовни или дори липсват. Основните причини са т. нар. „изкупвачески“ дейности и паралелен износ. Това е свидетелство, че Изпълнителната агенция по лекарствата не е изпълнила добре своите функции", пише Семерджиев. 

За да изпълнява агенцията по-добре функциите си Семерджиев не само предложил тя да има зам.-директор, а освен това изискал "да се извършат съвместни проверки на ИАЛ, НЗОК и НАП по инициатива на МЗ".

Накрая отбелязва:

"Призовката от Софийската градска прокуратура получих един ден след като МЗ официално оповести на сайта си, че вследствие съвместните проверки с Националната здравноосигурителна каса и Националната агенция по приходите за изкупваческата търговия с дефицитни медикаменти, сигналите за недостиг на лекарства са намалели с около 70 процента."

Ето и пълното изявление на Семерджиев:

След встъпването ми в длъжност установих, че от аптечния сектор постъпват множество сигнали за недостиг на инсулин, антикоагуланти, противоепилептични, противоревматични и други лекарства. И към момента граждани продължават да подават информация, че в техните населени места доставките на инсулин от много време са нередовни или дори липсват. Основните причини са т.нар. „изкупвачески“ дейности и паралелен износ. Това е свидетелство, че Изпълнителната агенция по лекарствата не е изпълнила добре своите функции. Проверка установи, че от години ИАЛ се управлява еднолично и без заместник – директор. В разговор през м. февруари с директора на ИАЛ - Асена Стоименова, предложих кандидатура за заместник – директор, а впоследствие изисках да се извършат съвместни проверки на ИАЛ, НЗОК и НАП по инициатива на МЗ.

На г-жа Стоименова не е искана оставката, изрично ѝ бе предложено да провери подадените документи за поста заместник – директор на ИАЛ и ако има доказателства за конфликт на интереси, да не назначава предложеното лице, за което да ми докладва на 27.03.2017 г. – нещо, което тя не изпълни, а вместо това е подала сигнал в прокуратурата.

В течение на повече от месец, чрез различни канали г-жа Стоименова организира масиран натиск върху мен да не бъде сменяна от поста, който заема – заплаха, каквато не е съществувала.

Държа да отбележа, че ИАЛ е второстепенен разпоредител с бюджет към министъра на здравеопазването и всеки министър на здравеопазването има ясни правомощия по закон, съгласувано с министър-председателя, да определя директора. Нормативно задължение на директора на ИАЛ е да назначава заместник – директора само след съгласуването му с министъра на здравеопазването.

Призовката от Софийската градска прокуратура получих един ден след като МЗ официално оповести на сайта си, че вследствие съвместните проверки с Националната здравноосигурителна каса и Националната агенция по приходите за изкупваческата търговия с дефицитни медикаменти, сигналите за недостиг на лекарства са намалели с около 70 процента.

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД компенсира с безплатни билети всички пътници от два влака

http://www.cross.bg/vsichki-putnitzi-vlak-1539369.html

/КРОСС/С безплатни билети ще бъдат овъзмездени всички пътници от бързия влак №3624 по направление Бургас - София и пътническия влак №30118 по маршрута Карлово - София, престояли няколко часа поради авария. Компенсацията може да бъде използвана в идните три месеца срещу предоставяне на билета за осъщественото пътуване като всеки може да избере направление и вид влак, с който да ползва компенсацията.Технически проблем по конкактната мрежа е причина движението на влаковете да спре. На петата минута след като аварията е констатирана, дежурният диспечер от БДЖ се обръща към фирма „Детелина Дрита", която е спечелила правото да трансбордира пътниците при технически проблеми след проведена процедура по ЗОП. Около час и половина от автобусния превозвач твърдят, че са готови всеки момент и накрая признават, че разполагат само с два автобуса и така всички хора е трябвало да бъдат обслужени само от тях. Двата автобуса пристигат около 4 часа по-късно. БДЖ изказва извинение за претърпените неудобства на всеки от своите пътници.. Въпреки че Регламент 1371/2007, предвиждащ обезщетения за пътници при закъснения, ще влезе в сила през 2019 г., ръководството на националния железопътен превозвач взе решение да компенсира всички клиенти от двата влака.    

Експлозия на борда на кораб днес вдигна на крак варненските пожарникари

http://www.moreto.net/novini.php?n=347937

На борда на кораб, пристигнал за ремонт в кораборемонтен завод „Терем“, е имало експлозия, съобщиха от пресцентъра на Община Варна за Moreto.net. Сигналът за инцидента е подаден около 11 часа днес. Незабавно на място е насочен екип огнеборци от пожарната служба във Варна, както и на полицейски екипи.

Словенска постановка по "Физика на тъгата" ще гостува в Благоевград

http://www.dnevnik.bg/kultura/2017/04/03/2946956_slovenska_postanovka_po_fizika_na_tugata_shte_gostuva/?ref=rss


Словенска постановка по романа "Физика на тъгата" на Георги Господинов ще бъде показана по време на театралния фестивал "Тарабумбия" в Благоевград, съобщава общината, която е организатор на събитието. Представлението ще бъде само едно и ще се играе на 13 май от 19 ч. в театър "Никола Вапцаров" в Благоевград. Два часа по-рано писателят ще се срещне с публиката в камерната зала на театъра.

Драматизацията е дело на режисьорката Тяша Чърнигой и...

Преди 30 години Canon промени фотографията

http://www.klassa.bg/News/Read/article/278556_%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8+30+%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8+Canon+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8+%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0


София, 3 април 2017 г. – Canon, световен лидер при решенията за работа с изображения, отбелязва тази година тридесетия рожден ден от въвеждането на своята световноизвестна технология EOS. Въведена през 1987 година, технологията на Canon революционизира фотографията като прави възможна смяната на обективи и автоматичния фокус.

Серията EOS е първата изцяло електронна система за контрол на обективи, която днес се използва във всички фотоапарати и производители. В сърцето на технологията е системата на Canon за сменяеми обективи EF, където електрониката за управление на обектива вече не е във фотоапарата, а в самия обектив, което дава независимост на обектива от фотоапарата. EOS е акроним за „Електро оптична система” и носи името на гръцката богиня на зората.

Прочетете още... sofiapress.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8-30-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8-canon-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0/

Първата говореща секс кукла с интелект е вече на пазара

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6151603

Първата говореща секс кукла с интелект е вече на пазараПървата говореща секс кукла отговаря на запитвания и притежава 18 различни личностни характеристики, съобщава в "Дейли мирър". Името на новия еротичен продукт е "Хармъни 2.0" и той спокойно поддържа разговор с притежателя си. Куклата може да се свърже с айфон и да пулсира в синхрон с любимата плейлиста на потребителя.

Бизнес доверието в Япония расте

http://www.investor.bg/novini/130/a/biznes-doverieto-v-iaponiia-raste--236871/

Проучването Tankan на ЯЦБ увеличава надеждите, че възстановяването на икономиката ще продължи през идните месеци

Изплащат пенсиите от 6 април

http://offnews.bg/news/n_1/n_651825.html

Изплащането на пенсиите през месец април ще започне от 6.04., четвъртък, и ще приключи на 20.04., съобщава Националният осигурителен институт (НОИ) във връзка с великденските празници. Заедно с пенсиите за м. април ще бъде изплатена и еднократна великденска добавка в размер на 40 лева. Право на нея имат пенсионерите с пенсии до 314 лева. В пощенските станции пенсии ще се получават по график, който ще бъде предварително обявен във всяка станция. Преводите на сумите за априлските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават пенсиите си по банков път, ще бъдат извършени на 6-ти април 2017 г. По-рано този месец ще бъдат изплатени и обезщетенията за безработица, съобщават от НОИ. Хората ще ги получат по банковите си сметки на 13 април. Непроменен остава графикът за изплащане на обезщетенията за болест и майчинство, които се превеждат от НОИ всеки вторник и четвъртък на месеца.

Европа на косъм от ядрена катастрофа заради американското гориво в украинските АЕЦ

http://econ.bg/Новини/Европа-на-косъм-от-ядрена-катастрофа-заради-американското-гориво-в-украинските-АЕЦ_l.a_i.740244_at.1.html

Днес Украйна разчита на ядрената енергия за 53% от производството на електроенергия, но рискува ядрен инцидент с размери, които нито Европа, нито...

Взрив и пожар във варненския "ТЕРЕМ" (обновена)

http://www.cross.bg/varna-zavod-postradali-1539368.html

/КРОСС/Кораб, влязал вчера за ремонт в завод "Терем", се е запалил тази сутрин. Установено е, че на борда на кораба е имало експлозия, няма данни за пострадали лица и за обгазяване. На място работят екипи на пожарната. Задушливата миризма на мазут и нафта, за която варненци и жители на Езерово сигнализират от сутринта, е в следствие на разразилия се пожар. Инспектори от РИОСВ все още проверяват случая, съобщава още Varnautre.bg. Варненски пожарникари участват в локализирането и ликвидирането на произшествие, възникнало на територията на кораборемонтен завод, уточниха от полицията. Сигналът за инцидент на борда на плавателен съд в кораборемонтен завод е получен около 11 часа днес. Незабавно на място е насочен екип огнеборци от пожарната служба във Варна, както и на полицейски екипи. Предприети са всички необходими действия за осигуряване на безопасността на хората в района и охлаждане на плавателния съд. Няма данни за пострадали и загинали. Действията по локализирането и ликвидирането на произшествието продължават. Междувременно от регионалната екоинспекция съобщиха, че тази сутрин в периода от 5:30 до 10:30 часа е извършена проверка по сигнали за наличие на миризма на нефтопродукти, която се усеща във Варна. Обходен е района от Варна до Девня. Източникът на замърсяване не е открит. Стойностите на основните показатели, характеризиращи качеството на атмосферния въздух, са леко завишени, но далеч под средночасовите норми

Взрив и пожар във варненския "ТЕРЕМ"

http://www.cross.bg/yasno-chasa-terem-1539368.html

/КРОСС/Мощен взрив разтресе варненския кораборемонтен завод "ТЕРЕМ" в 10,22 часа, съобщават читатели на "Флагман". "Гъст облак дим и пламъци последваха веднага след взрива. Чуваме сирени на пожарни коли", допълват те. Все още не е ясно какво се случва, няма официална информация от институциите. В 10,45 часа стана ясно, че е избухнал огромен пожар, който се гаси от кораб. На място е пристигнала и линейка от Белослав. Очаквайте подробности...    

По-важното от изминалата седмица

http://www.investor.bg/analizi/9/a/po-vajnoto-ot-izminalata-sedmica-236865/

Банковият надзор на ЕЦБ изрази загриженост относно продължаващо високия обем на необслужваните кредити, Тръмп отмени Clean Power Plan

Калин Врачански се превръща в Алеко Константинов за 60-ия юбилей на Сатирата

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6150841

Калин Врачански  се превръща  в Алеко Константинов  за 60-ия юбилей на СатиратаСатиричният театър “Алеко Константинов” празнува 60-ия си юбилей с премиерата на “Щастливеца”, пиеса, написана от Руси Божанов. Тя ще се изиграе на голямата сцена в театъра на 5 и 7 април от 19,30 ч. В нея ще участват Калин Врачански, който ще се превъплъти в ролята на великия писател. Самият той публикува в социалните мрежи снимки от

Мъж от Шумен е с опасност за живота, след опит за самоубийство

https://www.actualno.com/shumen/myj-ot-shumen-e-s-opasnost-za-jivota-sled-opit-za-samoubijstvo-news_603516.html

35-годишен мъж е с опасност за живота след като се е прострелял с газов пистолет, съобщиха от полицията във Варна. Сигнал за мъж в безпомощно състояние е получен в оперативната дежурна част на областната дирекция малко преди 08.00 часа сутринта на 1 април. На бул. „Симеон Вел

Специален отдел на ФБР ще разследва руската намеса в американските избори

https://www.actualno.com/america/specialen-otdel-na-fbr-shte-razsledva-ruskata-namesa-v-amerikanskite-izbori-news_603517.html

Американското Федерално бюро за разследване смята да създаде специален отдел в централата на ведомството във Вашингтон, който ще координира всички разследвания на предполагаемите опити на Русия да повлияе на президентските избори в САЩ, съобщава в. „Файненшъл таймс

Задържани са авторите на серия кражби на акумулатори от автомобили

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/zadyrzhani-sa-avtorite-na-seriia-krazhbi-na-akumulatori-ot-avtomobili-2014982

Задържани са авторите на серия кражби на акумулатори от автомобили, паркирани на различни места в Габрово. Противозаконните деяния са реализирани в периода 17-28 март.

Полицията успяла да влезе в дирите на крадците след извършена от тях кражба през нощта на 23 срещу 24 март 
<

Световният ден за повишаване информираността на обществото по въпросите на аутизма бе отбелязан в Свищов

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/svetovniiat-den-za-povishavane-informiranostta-na-obshtestvoto-po-vyprosite-na-autizma-be-otbeliazan-v-svishtov-2014980

Дневният център за деца с увреждания в Свищов, заедно с три шарени уникални деца и техните семейства на 2 април изразиха своята подкрепа и съпричастност към Световния ден посветен на аутизма, като пуснаха в небето сини балони – посланици на приятелството и толерантността. Децата от Ученическия съве

Велико Търново посреща Великден с пъстроцветна украса

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/veliko-tyrnovo-posreshta-velikden-s-pystrocvetna-ukrasa-2014983

Велико Търново посреща априлските празници Лазаровден, Цветница и Великден с пъстроцветна украса. Монтирането й започна още от днес – З00 декоративни яйца в най-различни шарки ще обагрят дърветата в централната част на града. 30 от тях са светещи – те ще превърнат зелената арка на улица „Независимо

Иванка Баева и Ивелина Петрова поздравиха директора на Дома на хумора и сатирата

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/ivanka-baeva-i-ivelina-petrova-pozdraviha-direktora-na-doma-na-humora-i-satirata-2014984

Ръководството на Областната администрация – Габрово поздрави директора и екипа на музея „Дом на хумора и сатирата“ в Габрово по случай 45-годишнината от създаването му.

Областният управител Иванка Баева благодари за всеотдайността на всички, които през тези години са го утвърдили като

Проверяват язовирите, речните корита и водосборите в региона

//dariknews.bg/regioni/dobrich/proveriavat-iazovirite-rechnite-korita-i-vodosborite-v-regiona-2014985

Междуведомствена комисия, назначена със заповед на Областния управител Детелина Николова, започна проверка на проводимостта на речните легла, състоянието на водосборните дерета и пътните съоръжения, попадащи в обхвата им и водните обекти на територията на област Добрич.
 
Проверката щ

„Мога да ви уволня, мога и други неща да ви направя“

http://offnews.bg/news/n_1/n_651826.html

„Мога да ви уволня, мога и други неща да ви направя“. Така служебният министър на здравеопазването Илко Семерджиев се е обърнал към директора на Изпълнителната агенция по лекарствата, стана ясно от разяснения на говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова.  Както стана ясно по-рано днес, прокуратурата му повдигна обвинения за оказване на натиск чрез отправени заплахи. Семерджиев разговарял по телефона с директора на агенцията по лекарства, като поискал да назначи определен човек на поста зам. изпълнителен директор. Въпросният човек бил близък с министъра и влиза в управата на дружества, работещи в сферата на медицината.  След като разбрал, че указанията му няма да бъдат изпълнени, Семерджиев се обадил по телефона на директора и директно го заплашил и му дал срок до 27 март назначението да бъде факт. Тогава затворил телефона, като казал: "Няма да ви слушам и секунда повече. В понеделник очаквам лицето да бъде назначено".  Разследването по случая е започнало ден след изтичане на поставения от министъра срок - 28 март. Не е ясно, защо директорът едва тогава е подал сигнал в прокуратурата. От проверката на прокуратурата станало ясно, че човекът на министъра дори е внесъл документите си в агенцията. Това доказва намеренията на министъра, смятат от прокуратурата, макар че по текста, по който е обвинен Семерджиев, не се изисква от натиска да има резултат. Достатъчно е да се извърши принуда, за да има престъпление по служба, обясни Арнаудова.  И към настоящия момент той влиза в управата на търговски дружества. 

26 са неохраняемите плажове във Варненско

http://www.moreto.net/novini.php?n=347936

До 30 април областният управител на Варна трябва да се погрижи за обезпечаването на неохраняемите плажове, научи Moreto.net. Подобно на колегите си в Добрич и Бургас, губернаторът на морската столица трябва да предложи на министъра на туризма схеми за осигуряване на спасители и медицински екипи през летния сезон.

Как изглежда една арабска принцеса в 21 век

https://vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/kak-izglezhda-edna-arabska-princesa-v-21-vek-6067461

Публичният образ на Дина Абдулазиз променя представата за източните жени, както и представите на жените от Саудитска Арабия за границите на свободата

КНСБ настоя за бързо съставяне на правителство

http://www.cross.bg/knsb-plan-pravitelstvo-1539367.html

/КРОСС/ КНСБ настоя за бърза процедура по съставяне на стабилно правителство, за да бъдат завършени реформите в съдебната система, здравеопазването и другите сектори, важни за развитието на страната. Това се казва в позиция, приета от Координационния съвет на синдиката, изпратена до медиите.Документът изрежда всички сериозни предизвикателства пред новия парламент и правителство. Във външно-политически план от синдиката обръщат внимание на бъдещото развитие на Европейския съюз, на доктрината „Тръмп" и бъдещето на подкрепата на САЩ за НАТО и Европейския съюз. От КНСБ подчертават важността на събитията в южната ни съседка и заканите на турския президент Ердоган да наруши споразумението за реадмисия на емигрантите и да отпуши бежанския поток към Европа. Във вътрешен план най-големият приоритет е председателството на ЕС от началото на 2018 г.. Тук трябва да формулираме ясно нашите приоритети - в интерес както на една засилена европейска интеграционна политика, така и в интерес на българското общество - за икономически и социален напредък, настоява КНСБ. Най-голямата обществена организация иска своевременни обсъждания на Бюджет 2018 със социалните партньори. Националната програма за реформи трябва да очертае важни мерки и действия в сферата на икономиката, пазара на труда, социалната политика и законодателство - като отговор на специфичните за страната ни препоръки на Европейската комисия

Горяха пет коли в Ловеч (снимка)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6151679

Горяха пет коли в Ловеч (снимка)Пет автомобила горяха в центъра на Ловеч тази нощ. Кладата озарила тъмата пред блок "Спартак"1 около 3 часа. 20 минути по-късно разбуден от заревото обитател на сградата подал сигнал в полицията. Незабавно на място били изпратени два екипа на пожарната. Само бързата им намеса предотваратила разрастването на огъня и опазването на още осем коли,

Каролев: Собствениците на сайта „Бивол“ правят пиара на Христо Ковачки

http://www.barometar.net/88256/

Атаките на Бивол срещу Банско, дали имат нещо общо с ПР договора им с Ветко Арабаджиев ?

Откъс от "По дирите на изчезналите софийски кръчми"

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/04/03/2941283_otkus_ot_po_dirite_na_izcheznalite_sofiiski_kruchmi/?ref=rss


В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "По дирите на изчезналите софийски кръчми" с автор Павлина Делчева-Вежинова, любезно предоставен от издателство "Кибеа".

Павлина Делчева-Вежинова е родена в София в семейство на художничка и писател и цял живот е живяла сред интересни хора. За кратко учи в Киноинститута в Москва. Завършва българска филология в Софийския университет и сътрудничи на различни вестници и списания.

Синът на Джон льо Каре пише и то как!

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6151675

Синът на Джон льо Каре пише и то как!Наследствена пакостливост – възможно ли е? Героят в „Машина за ангели” – часовникарят Джо Спорк – е „обременен” по сходен начин. За бедите и приключенията, спохождащи Джо, ще прочетем в големия роман на Ник Харкауей, който пък изобщо не е случаен писател – неговият талант също е наследен от големия му баща Джон льо Каре.

Петер Прает: Настоящата парична политика на ЕЦБ продължава да бъде уместна

https://www.24chasa.bg/novini/article/6151667

Петер Прает: Настоящата парична политика на ЕЦБ продължава да бъде уместнаПаричната политика на ЕЦБ продължава да бъде уместна, въпреки че централната банка надви дефлацията и спомогна за подобряване на икономическата перспектива в еврозоната, заяви главният икономист на банката Петер Прает в интервю за испанското издание Expansion, цитиран от БНР. Според Прает покачването на общата инфлация в региона се дължи основно

Ердоган: EС не приема Турция, защото е "кръстоносен съюз"

http://offnews.bg/news/n_1/n_651819.html

Турският президент Реджеп Таийп Ердоган заяви, че страната му не получава членство в Европейския съюз, защото блокът е "кръстоносен съюз".  "Всички лидери на държави от ЕС отидоха във Ватикана и слушаха подчинено папата. Разбирате ли сега защо не приемат Турция в ЕС от 54 години? Ситуацията е красноречива и ясна, това е кръстоносен съюз. На 16 април ще бъде денят, в който да оценим", заяви Ердоган, цитиран от "Хюриет" на митинг в Анкара в неделя.  Турският президент визираше срещата между европейските лидери и папа Франциск преди отбелязването на 60-годишнината на ЕС в Рим миналия месец.  Ердоган обвини Европа в провеждане на кампания срещу конституционните промени в южната ни съседка, които ще бъдат подложени на референдум на 16 април. Анкара влезе в пререкание с Германия и Холандия заради отказите им да допуснат турски министри на митинги в подкрепа на трансформирането на Турция в президентска република.  

Цацаров може да ги уволни... Може и други неща да им направи

http://www.clubz.bg/52387-cacarov_moje_da_gi_uvolni_moje_i_drugi_neshta_da_im_napravi

Снимка БГНЕС

„Мога да ви уволня, мога и други неща да ви направя...“ 

С тази фамозна фраза към непослушна подчинена днес се спука и опръска тв камерите поредният високопоставен цире..., пардон чиновник в тази територия. Не знам защо, но като чух с каква реплика Илко Семерджиев, е натискал за „своя човек“ в разпределящата многомилионни порции ИА по лекарствата, се сетих за друга „легендарна“ фраза на Методи Бачев-Агромаха...
Да бе, к'во стана с тоз човек, рязко залезе от небосклона на обществените поръчки нещо?!

Още преди Семерджиев излезе един запис за друг от обещаващите, че са „уж замалко“ - по-точно икономическия министър с вид на отличник, който за пръв път скива съученичка със свален сутиен. От него разбрахме, че от едно частно дружество „си казали конкретни...“ и „какво ги боли“. А то ги боляло - че искат „трима нови“ в управляващия орган на държавната фирма, която уж трябва да следва интересите на България.

Двама "изгърмели" министри за дни не е лошо постижение дори за Румъния. Ако бях шегаджия, щях да отбележа, че предишните поне не ги хващаха непрекъснато, но понеже не е смешно, няма.

За друго ми е мисълта сега.

Ние не можем да имаме друго освен догадки дали има избирателен подход на прокуратурата – кой да се опраска и кой не... Плюс допълнителните реквизити - кога, защо и как. Но то и председателите на върховни съдилища и депутатите не могат. Според един следовател имало такъв тренд - пък той отвътре ги работеше тия неща и се предполага, че поназнайва.

Ние същите – включително председателите на върховни съдилища и депутатите - няма как да знаем защо на Цацаров или някой шеф на т. нар. антикорупционно звено, на някой спецпрокурор или пък някой съвсем друг, спонтанно му хрумва да образува срещу Марешки и регистрацията на партията му, точно когато този започва да отваря едни уста за власт, големи като варненското езеро.

Ние не можем да знаем дали на „тримата мускетари" от границата, които патриотично лупкат бабки с шамии, сега са им потопили някои неща в по-хладка вода, откакто са просто папка върху бюрото на Цацаров.

Ние, разбира се, не можем да знаем как доказателствата за внасяне на обвинение срещу Петър Москов, Николай Ненчев или някое друго лице от тая мая се окомплектоват от само себе си баш когато старата властова конструкция е демонтирана и майсторът седи и пита как да сглобява новата.

Това са следствени тайни. И вероятно и КС ще се произнесе по този начин съвсем скоро – че са тайни.

Голямото „но“ в случая е, че - ако използвам езика на футболните разбирачи - един съдия може да ти помогне/попречи, ако поне що-годе има равностоен мач. Две проспани засади, една надценена дузпичка... Но ако те млатят с 5:0 няма съдия, който да ти помогне.

А тъжната истина е, че след 28 години „демокрация“ на върха се е издигнала такава пяна, че всеки има за какво да бъде... да го кажем "налюбен". Във всеки един момент.

Почва Марешки да дрънка как си е харесал поста министър-председател... Прас! То КЗК, то само патриархът не го е подхванал за нещо - само стойте и му гледайте сеира.

Затова, каквото и да правят Цацаров и „цацаратурата“ (с извинение) - може да са голяма част от проблема, но ако не бяха омазани до ушите, напълно продажни, безочливи и зависими техните пациенти, нямаше да са на това дередже. И това важи и за следващия, и за предишния главен прокурор.

Да добавим и не особено умни - не знаят дори да се пазят.

За някои неща никой не им е виновен освен личните им дефицити.

Затова и човекът с очилата от 4-тия етаж на Съдебната палата може и да ги уволни и... „други неща да им направи“. И ще траят. И сами ще са си виновни. И ще питат за още.

Откриха естествено лекарство срещу махмурлука

http://www.cross.bg/mors-makklintok-mahmyrlyk-1539366.html

/КРОСС/Всеки от нас е имал ужасяващ махмурлук, след като е прекалил с алкохола предишната вечер. И всеки знае, че няма лек срещу главоболието. Но ето че сега двамата студенти от университета Йейл твърдят, че не само са създали лекарство срещу махмурлука, но и че съставките му са натурални, разказва списание "Тайм". Лиъм Макклинток и Маргарет Морс, заедно с преподаватели от университета и една фармацевтична компания, са създали SunUp - естествена прахообразна добавка с цитрусов аромат, която предпазва от махмурлук. Тя се разтваря във вода и дори може да се разбърка с питието. Съставките са предназначени да дават на организма основни хранителни вещества за борба с алкохолната токсичност, докато в същото време балансират нивата на глутамин и противодействат на имунни нарушения, твърдят Макклинток и Морс. Цената на едно пакетче от SunUp ще струва 5 долара.  

Кмет награди стопанка на пинчер с одеало и крем за лапички

https://www.24chasa.bg/region/article/6151670

Кмет награди стопанка на пинчер с одеало и крем за лапичкиКметът на пловдивския район “Северен” инж. Ральо Ралев награди Мария Йондрова, собственик на куче пинчер с аксесоари за своя любимец. Тя е поредният късметлия в кампанията на общината „Регистрирай куче - спечели награда", която се провежда за трета поредна година. Насочена е към собствениците на домашни любимци,

Взрив във военния завод Терем-Варна

http://offnews.bg/news/n_1/n_651823.html

Във военния кораборемонтен завод "Терем" край Варна е имало взрив. По време на работа в кораб, който се ремонтира в завода, е избухнал пожар, съобщава БНТ. Няма пострадали хора. Очаквайте подробности!

Турция задържала над 113 000 души от опита за преврат през юли 2016-та

http://www.moreto.net/novini.php?n=347917

Турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу съобщи, че общо 113 260 души са арестувани след опита за преврат през юли 2016 година, информират руски медии. По думите му издирват се 863 заподозрени, а 47 155 души остават в ареста, тъй като са поддържали връзки с живеещия в САЩ ислямски проповедник Фетуллах Гюлен, който е обвиняван от Анкара за преврата.

ЕС иска край на блокадите и пълен хуманитарен достъп в Сирия

http://www.clubz.bg/52386-es_iska_kraj_na_blokadite_i_pylen_humanitaren_dostyp_v_siriq

КУЛТУРА книги сирия снимки МАЛЕК3

Сирийският режим може да е извършил военни престъпления и престъпления срещу човечеството с помощта на Русия, виновните за които трябва да бъдат намерени и наказани, заяви днес Европейският съюз.

„Съветът ... призовава режима и неговите съюзници, особено Русия ... да положат всички усилия, за да осигурят: пълно спиране на бойните действия; вдигане на блокадите и пълен, безпрепятствен и устойчив хуманитариан достъп“, се казва в приетия днес заключения на Съвета на външните министри на ЕС.

Те осъждат продължаващите „системни, широко разпространени и груби“ нарушения на човешките права и на международните хуманитарни норми „от всички страни, особено от сирийския режим“.

„Това трябва да спре и виновните да бъдат подведени под отговорност“, пише още в заключенията. „Съветът осъжда използването на глад срещу цивилни като метод за водене на война чрез обсаждане на населени територии както и насилственото преместване на население, като и двете могат да представляват военни престъпления или престъпления срещу човечеството“.

Министрите одобриха на днешното си заседание стратегия на ЕС за Сирия, която включва край на войната и политически преход, подкрепа за политическата опозиция и нейното обединение, защита за демокрацията, човешките права, свободата на словото, засилване на гражданското общество и неговите организации, икономическа и хуманитарна помощ за Сирия.

Министрите подчертават, че ЕС е готов да участва в следвоенно възстановяване на Сирия, само при условие, че бъде постигнат траен и устойчив мир, което според ЕС е невъзможно при сегашния режим на президента Башар Асад.

Резолюцията на Съвета за сигурност на ООН от декември 2015 г. не поставя изрично условие Асад да бъде изключен от преговорите в Женева за политическо решение на конфликта, каза френският външен министър Жан-Марк Еро.

„Франция обаче и за миг не си представя, че тази (бъдещата – б.а.) Сирия може да бъде управлявана от Башар ел Асад. Той е отговорен за сегашната ситуация“, каза Еро.

Европа отказва да участва и в незабавни „възстановителни и стабилизационни усилия, които биха могли да подкрепят „социално и демографско инженерство“.

Сирийската гражданска война, която навлезе в седмата си година досега е взела над 300 000 жертви и е прокудила 5 милиона души извън страната. Вътрешните бежанци са 6,3 милиона. Тринадесет и половина милиона сирийци се нуждаят от хуманитарна помощ, а 1,5 милиона живеят под обсада.

Пенсиите и добавките за април ще се изплащат от четвъртък

https://www.24chasa.bg/novini/article/6151661

Пенсиите и добавките за април ще се изплащат от четвъртъкНационалният осигурителен институт съобщава, че изплащането на пенсиите през април ще започне на 6 април - четвъртък, и ще завърши на 20-ти, четвъртък. Заедно с пенсиите за април ще бъдат изплатени добавките за Великден - по 40 лева за пенсионерите, чиято пенсия и добавки са до 314 лв. включително, предаде БНР.

Приключи ли ралито на Wall Street?

http://www.investor.bg/analizi/9/a/prikliuchi-li-ralito-na-wall-street-236874/

Анализаторите отвъд Океана са единодушни в мнението си за фондовите пазари и долара

Хванаха 5-има без книжка, мъртво пиян грък зад волана и напушен ученик

https://www.24chasa.bg/region/article/6151659

Хванаха 5-има без книжка, мъртво пиян грък зад волана и напушен ученик
Петима шофьори без книжка хванаха полицаите в Благоевградска област през почивните дни. Четирима от тях са управлявали мотоциклети. Те са от Петрич, Банско и с. Беласица. Всички са на възраст от 19 до 53 г.  Някои от моторите дори не били регистрирани. В Симитли пък е хванат 21-годишен младеж, шофирал ВАЗ без свидетелство за правоуправление.

Румъния затяга контрола по границите си

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/04/03/2946943_rumuniia_zatiaga_kontrola_po_granicite_si/?ref=rss


Главният инспекторат на граничната полиция в Румъния обяви, че от 7 април ще започне системен контрол по границите на страната, като ще бъдат проверявани документите на всички пътуващи, съобщава БТА. Проверките се налагат заради влизането в сила на регламент за промени в кодекса на шенгенските граници, приет от Европейския парламент и Съвета на Европа.

Промените задължават държавите - членки на Европейския съюз, да извършват систематични проверки в съответните бази данни...

Западът иска Турция, но без Ердоган

https://www.24chasa.bg/novini/article/6151644

Западът иска Турция, но без ЕрдоганДържавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън през втория ден на своята официална визита в Анкара извърши един доста символичен акт: той се срещна със съпругата на един американски свещеник, който се намира в затвора от миналия октомври по обвинение за участие в терористичната организация на намиращия се в изгнание в САЩ Фетхуллах Гюлен.

Повдигнаха обвинения за убийството на 56-годишен мъж

https://www.actualno.com/crime/povdignaha-obvinenija-za-ubijstvoto-na-56-godishen-myj-news_603508.html

Окръжна прокуратура – Пловдив повдигна обвинения за убийството на 56-годишен мъж, извършено в асеновградското село Козаново. След провеждане на активни оперативно-издирвателни мероприятия, сформираният разследващ екип, включващ дежурен прокурор, разследващи полицаи и

Герджиков към министрите: Президентът иска да отменим наредбата за бежанците. Това е.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6151656

Герджиков към министрите: Президентът иска да отменим наредбата за бежанците. Това е."Желанието на президента на републиката е това да бъде направено по този начин, по който аз докладвам. Това е." С тези думи служебният премиер Огнян Герджиков е аргументирал пред министрите си отмяната на наредбата за интеграция на бежанците, приета от правителството на Бойко Борисов. Това става ясно от стенограма на извънредното заседание на

Тирана иска албанската платформа да влезе в конституцията на Македония

https://www.actualno.com/balkani/tirana-iska-albanskata-platforma-da-vleze-v-konstitucijata-na-makedonija-news_603507.html

Албанският външен министър Дитмир Бушати заяви в интервю за брюкселския интернет портал „Юроактив”, че очаква т.нар. албанска платформа да бъде включена в конституцията на Република Македония, за да има „положителни резултати за македонците и албанците”. &bdqu

Повелителката на модата Ана Уинтур стана баба (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/povelitelkata-na-modata-ana-uintur-stana-baba-snimki-2014966

Всепризнатата повелителка на модата Ана Уинтур стана баба, съобщи Контактмюзик.

Чарли Шафър, синът на главната редакторка на списание Vogue, и съпругата му Лизи посрещнаха миналата седмица първото си

МВР събра 7 700 лв за Ники от Хасково

//dariknews.bg/regioni/haskovo/mvr-sybra-7-700-lv-za-niki-ot-haskovo-2014968

Само от покани бяха събрани 7 700 лв., които ще бъдат дадени за лечението на 17-годишната Ники. Момичето в момента е в истанбулска клиника и се лекува от онкологично заболяване.

В събота под патронажа на МВР, в Хасково се проведе благотворителен концерт, който събра около 7 700 лв.,

Фестивал за красота на камили в Саудитска Арабия

//dariknews.bg/novini/sviat/festival-za-krasota-na-kamili-v-sauditska-arabiia-2014971

31 милиона долара ще бъдат раздадени като награди в конкурси за красиви камили в рамките на едномесечен фестивал в Саудитска Арабия. В тазгодишното издание на фестивала участват над 50 хиляди животни. Събитието привлича вниманието и на хиляди чужденци.

Един пиян и един дрогиран са хванати да шофират от началото на април

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/edin-piian-i-edin-drogiran-sa-hvanati-da-shofirat-ot-nachaloto-na-april-2014974

С 2.49 промила алкохол се оказал шофьор на лек автомобил, спрян за проверка в нощните часове на 1 април в севлиевското село Душево. 34-годишният мъж е жител на същото населено място.

Жител на друго севлиевско село - Петко Славейков, е заловен дрогиран зад волана. Той употребил амфета

Говорите си с колата и домашния любимец? Ето какво означава това

//dariknews.bg/novini/liubopitno/govorite-si-s-kolata-i-domashniia-liubimec-eto-kakvo-oznachava-tova-2014973

За разговорите с домашния любимец или с автомобила има научна причина и тя е свързана със социална интелигентност, твърди поведенческият психолог д-р Никълъс Епли от Чикагския университет, съобщи в. "Дейли мейл".

Приписването на човешки качества върх

Предлагат тежки санкции за учени, които бъдат уличени в плагиатство

//dariknews.bg/novini/bylgariia/predlagat-tezhki-sankcii-za-ucheni-koito-bydat-ulicheni-v-plagiatstvo-2014963

Проект за промени в Закона за развитие на академичния състав предвижда професори и доценти да се разделят с научните си титли, ако бъдат уличени в плагиатство. Проектът за законови промени бе представен от министъра на образованието проф. Николай Денков. При сигнал

Варненски юноши станаха шампиони на България по хандбал

http://www.moreto.net/novini.php?n=347933

Юношите до 19 години на „Спартак” станаха шампиони на България по хандбал, след като победиха „Локомотив” (ГО) с 29:26 (13:16) във финалния мач за държавно първенство в „Спортпалас”. „През първото полувреме бяхме сковани, но беше въпрос на време да поведем след почивката и след това знаех, че няма да изпуснем контрола върху мача.

Лоялност – най-трудното нещо в онлайн търговията

https://vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/loialnost-naj-trudnoto-neshto-v-onlajn-tyrgoviiata-6067463

Велизар Величков от Грабо Медия разказва за тънкостите в бизнеса на груповото пазаруване

Саудитски милиардер ще е основен вносител на мерцедеси в България

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/04/03/2946930_sauditski_miliarder_shte_e_osnoven_vnositel_na/?ref=rss


Автомобилите "Мерцедес" вече ще се продават в България от компания, собственост на милиардер от Саудитска Арабия вместо от "Балкан стар", която го правеше през последните 25 години, информира "Капитал Daily" в днешния си брой.

Промяната обяви официално собственикът на бранда - германската компания "Даймлер". От началото на април "Силвър стар моторс" е новият генерален представител на марката за България.

Испания променя нагласата си за независима Шотландия в ЕС

http://www.investor.bg/evropa/334/a/ispaniia-promenia-naglasata-si-za-nezavisima-shotlandiia-v-es-236866/

Европейските лидери започват да гледат по-благосклонно на плановете на Единбург след вота за Brexit

Лоялност в онлайн търговията - най-труднито нещо

https://vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/loialnost-v-onlajn-tyrgoviiata-naj-trudnito-neshto-6067463

Велизар Величков от Грабо Медия разказва за тънкостите в бизнеса на груповото пазаруване

Дженифър Лопес скъса с Дрейк, среща се с бейзболиста Алекс Родригес

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6150838

Дженифър Лопес скъса с Дрейк, среща се с бейзболиста Алекс РодригесБейзболистът Алекс Родригес потвърди връзката си с Дженифър Лопес. Близките отношения между двамата бяха забелязани последните седмици, след като двумесечната връзка между певицата и рапара Дрейк приключи. Родригес и Лопес се запознаха през февруари по време на неин концерт. Преди няколко дни бейзболистът описа певицата като страхотна,

Цвети Стоянова: Няма да забравя болката ви, съжалявам

http://offnews.bg/news/n_1/n_651822.html

Гимнастичката Цветелина Стоянова, която пробва самоубийство миналата година, благодари на почитателите си с писмо в социалната мрежа Instagram. Едно от златните момичета оцеля след скок от 6-ия етаж.  Гръбнакът на Цвети Стоянова е прикрепен с пластини. „Може би, не ми остана време да благодаря на семейството ми, на приятелите ми и на всички тези непознати хора, които се молеха за мен когато бях на ръба на смъртта. Никога няма да забравя този кошмарен спомен и Слава Богу, той е тук в мислите ми, за да ми напомня колко сила и любов нося в сърцето си", пише Цвети. "Благодаря ви мили хора за всяка молитва и за всяка положителна енергия, която ми изпращахте, за всички цветя с които ме засипвахте, всички играчки и картички с прекрасни пожелания”, пише Цвети Стоянова и още: „Никога няма да забравя хората които всеки ден точно в 12:30 ми държаха ръката дори когато очите ми бяха затворени! Няма да забравя болката в очите на семейството ми и тяхната сила да остават до мен с усмивка на лице. Едно голямо благодаря на семейството ми, истинските ми приятели, добрите хора и най-вече на докторите. Едно голямо СЪЖАЛЯВАМ на семейството ми. Обичам ви и ви подарявам моята най-истинска и щастлива усмивка всеки един ден от новия ми живот!”, завършва писмото.

Европейските пазари приключиха месец март с ръстове

http://econ.bg/Новини/Европейските-пазари-приключиха-месец-март-с-ръстове_l.a_i.740241_at.1.html

Пазарите в Европа приключиха търговията на зелена територия, докато американските индекси завършиха с понижения на 31 март, пише "Блумбърг". ...

Федерер: Вече не съм на 24, тялото ми има нужда от лечение

https://www.actualno.com/tennis/federer-veche-ne-sym-na-24-tjaloto-mi-ima-nujda-ot-lechenie-news_603489.html

Страхотният сезон на Роджър Федерер продължава и вчера той завоюва трети много ценен трофей за 2017 година - този от Мастърс-а в Маями. На финала той победи най-големия си опонент и приятел през годините Рафаел Надал с 6:3, 6:4. След успеха швейцарецът даде интервю пред ESPN, като заяви, че излиза в почти двумесечна почивка и ще се върне в края на май за втория за годината турнир от Големия шлем Ролан Гарос. Какво каза той за своето бъдеюе - вижте в Sportlive.bg!

Разказът на един руски хакер: По-лесно е да хакнеш избори, отколкото eBay

https://www.actualno.com/asia/razkazyt-na-edin-ruski-haker-po-lesno-e-da-haknesh-izbori-otkolkoto-ebay-news_603477.html

Според Сергей Павлович, един от най-прочутите рускоговорящи хакери, "е много по-лесно да хакнеш едни избори, отколкото eBay или банкова система".Беларуският киберпрестъпник започнал да се упражнява в хакерство от ранна възраст и на 20 години вече печелел по $100 000 месечно, превр

Руски танкер се запали край Варна

http://www.clubz.bg/52385-ruski_tanker_se_zapali_kraj_varna

Пожар горя в корабостроителния завод на "Терем" АД във Варна. Инцидентът е станал около 11 ч. тази сутрин по време на ремонтни дейности, съобщи пресцентърът на МВР.

От МВР посочват, че са предприети всички необходими действия за осигуряване на безопасността на хората в района.

Запалил се е кораб, който е на ремонт в завода, съобщи "Дарик". Пламъците са били предизвикани по време на ремонтни дейности на борда на руски танкер в завода „Терем-КРЗ Флотски арсенал Варна”, намиращ се между село Константиново и Белослав. Взривил се е един от баластните танкове. 

На мястото веднага е бил изпратен екип на от огнеборци, които заедно с пожарникарите в завода са потушили пламъците за половин час. Руският кораб е акостирал за ремонт в неделя.

Няма данни за пострадали и загинали хора. След инцидента танкерът се наклонил, а в десния му борд му има пробойна. Водата се изпомпва със собствени средства на кораба.  Ръководството на завода има готовност да окаже помощ, съобщи областният управител на Варна Тодор Йотов.  Йотов допусна, че са се взривили събраните изпарения в баластните танкове. Според областния управител е възможно някой да си е позволил нерегламентирано внасяне на огън.

Причините за инцидента ще бъдат установени от комисия, които предстои да бъде назначена. По първоначална информация пожарът е избухнал след изтичане на запалителни вещества, съобщават от пресслужбата на Апелативната прокуратура. Започнато е досъдебно производство. В момента се извършва оглед на мястото на произшествието. По първоначална информация пожарът е избухнал след изтичане на запалителни вещества.

Същевременно БНР съобщи, че жители на Варна и близкото село Езерово тази сутрин са подали множество сигнали за силна миризма на нафта. От Регионалната здравна инспекция и Регионалната инспекция за опазване на околната среда съобщиха пред държавното радио, че са започнали съвместна проверка.

Принципите за успех на бащата на нацията САЩ

https://vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/principite-za-uspeh-na-bashtata-na-naciiata-sasht-6067459

Самоук печатарски работник, благодарение на упорития труд и необикновените способности, той остава в историята

Уволненията на Семерджиев - малко, но шумни

https://www.24chasa.bg/novini/article/6151624

Уволненията на Семерджиев - малко, но шумниУволненията в Министерство на здравеопазването са шумни, но сравнително малко. Илко Семерджиев, срещу когото прокуратурата започна проверка направи сравнително малко, но знакови и шумни. На практика лично направените от него смени са само четири, но част от тях са знакови. Първата смяна беше на директора на УМБАЛ "Св.

Принципите за успех на Бенджамин Франклин

https://vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/principite-za-uspeh-na-bendzhamin-franklin-6067459

Самоук печатарски работник, благодарение на упорития труд и необикновените способности той си пробива път в живота

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване