КЕВР решава за поскъпването на парното

http://offnews.bg/news/n_1/n_652199.html

На закрито заседание Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще вземе решение за увеличаването на цената на парното и топлата вода.  Причината за увеличението е поскъпването на цената на природния газ с близо 30 на сто. Очаква се цената на парното да се увеличи с между 18 и 38% за цялата страна. Очаква се в София парното да поскъпне с 22,7%, като толкова е предвидено още за Пловдив и Варна. Най-голям ще е скокът на цената в Плевен, където увеличението ще е с 37,4%. Председателят на КЕВР обясни, че за всички градове то ще е между 20 и 24%, а увеличението в Плевен е по-голямо заради грешно предишно изчисление на "Топлофикация-Плевен", но дори и след увеличението цената там ще е с 20 лева по-ниска в сравнение с тази в София. Общественото обсъждане на новата цена на парното беше съпътствано с протести пред сградата на КЕВР.  Протести са предвидени и за днес.  Против поскъпването на парното се обяви и омбудсманът Мая Манолова, която обяви, че се е допитала до експерти и по тяхно мнение увеличение на цената в този момент не е необходимо. 

Преглед на регионалния печат на 7.04.2017 г.

//dariknews.bg/regioni/razgrad/pregled-na-regionalniia-pechat-na-7.04.2017-g-2015927

„Огнян Герджиков бе гост на откриването на модерната спортна база на Детската академия на „Лудогорец“ – водещото заглавие за „Гледища Днес“. Победител в турнира за „VIVACOM CUP“ е отборът на „Цървена звезда“-Белград – разказва статията. „Ръст на незабавните производства и на осъдените отчетоха прок

Обискираха фондацията на съпругата на сръбския президент

//dariknews.bg/novini/sviat/obiskiraha-fondaciiata-na-syprugata-na-srybskiia-prezident-2015928

Спецполицаи и данъчни инспектори нахлуха в офисите на фондацията на съпругата на сръбския президент Томислав Николич - Драгица Николич. Това твърди в днешния си брой белградското издание "Блиц".

Кметът Беливанов в отпуск, чака ново правителство на ГЕРБ

//dariknews.bg/regioni/haskovo/kmetyt-belivanov-v-otpusk-chaka-novo-pravitelstvo-na-gerb-2015931

Кметът на Община Хасково Добри Беливанов излиза в отпуск до 17 април. Той е разпределил задачите на заместниците си и разчита изцяло на тях. Всички граждани, които са заявили среща с кмета в периода на отпуска му могат да се обърнат за съдействие към зам.-кметовете.
 
„Очаквам скоро с

Без вода в петък, 7 април

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/bez-voda-v-petyk-7-april-2015930

За извършване на авариен ремонт без вода до 17:00 ч. ще остане село Борики. Ул. "Антим Първи" ще е с нарушено водоподаване, заради основния ремонт на водопровода.

Иво Папазов-Ибряма ще свири за празника на ромите

//dariknews.bg/regioni/shumen/ivo-papazov-ibriama-shte-sviri-za-praznika-na-romite-2015898

За Международния ден на ромите - 8 април, в Шумен пристига Иво Папазов - Ибряма заедно със своя оркестър „Тракия“. Те ще свирят на паркинга пред посетителския център на паметника от 19 часа.

При лошо време концертът ще

Ден на здравния работник е

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/den-na-zdravniia-rabotnik-e-2015811

На 7 април се отбелязва Световният ден на здравето. Датата е избрана с основаването на Световната здравна организация през 1948 г. Международният ден на здравето се чества и като Ден на здравния работник в България от 6 февруари 1964-а.

Световният ден на здравето е глобална инициатив

Евтиният кашкавал-малко мляко и мазнини, много вода (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/bylgariia/evtiniiat-kashkaval-malko-mliako-i-maznini-mnogo-voda-video-2015926

Евтиният кашкавал съдържа малко мляко, малко мазнини и много вода, показва проучване на организация "Активни потребители", съобщи

Путин: Това е агресия срещу суверенна държава

http://www.clubz.bg/52568-putin_tova_e_agresiq_sreshtu_suverenna_dyrjava

Владимир Путин. Снимка БГНЕС

Руският президент Владимир Путин смята американски удари в Сирия за агресия срещу суверенна държава в нарушение на нормите на международното право, при това под измислен предлог. 

Това се казва в изявление на пресслужбата на Кремъл.

Според Москва сирийската армия не разполага със запаси от химическо оръжие. А фактът за унищожаването на всички тези запаси сирийските въоръжени сили бил фиксиран и потвърден от Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) - специализирано подразделение на ООН.

По мнението на Путин използването на химически оръжия от терористи само съществено усложнява ситуацията.

(Русия твърди, че заринът, заради който бяха нанесени американските удари, не е хвърлен от сирийската авиация, а е бил в арсенал на бунтовниците, откъдето е изтекъл. Москва смята повечето бунтовници, включително умерените, за терористи - б.р.)

"Стъпката на Вашингтон нанася съществен ущърб на руско-американските отношения, които и без това се намират в плачевно състояние. Главното е, че тази стъпка не ни доближава до крайната цел в борбата с международния тероризъм, а обратното - създава сериозно препятствие пред борбата с него и ефективното противодействия на това световно зло, което президентът на САЩ Доналд Тръмп провъзгласи като една от главните задачи още по време на предизборната си кампания", продължава изявлението на Кремъл.

Путин вижда в ударите в Сирия опит за отклоняване на вниманието на световната облщност от многобройните жертви сред населението в Ирак.

(В момента американски и иракски правителствени части щурмуват Мосул, главната крепост на "Даеш", при което досега са загинали доста хора - б.р.)

По-рано изявление направи Виктор Озеров  - председател на Комисията за отбрана и сигурност в Съвета на федерацията.

"Такива действия на САЩ - нека го кажем направо - няма да спомогнат за развитието на руско-американските отношения", каза той пред РИА Новости

Москва: Ударът може да зачеркне сътрудничеството ни

http://www.clubz.bg/52568-moskva_udaryt_moje_da_zacherkne_sytrudnichestvoto_ni

Ракетната атака на САЩ по авиобазата може да зачеркне взаимодействието между руските и американските военни в Сирия, тъй като Вашингтон не е контактувал с ръководството в Москва преди нанасянето на удара.

Това заяви пред РИА Новости Виктор Озеров - председател на Комисията за отбрана и сигурност в Съвета на федерацията.

"Такива действия на САЩ - нека го кажем направо - няма да спомогнат за развитието на руско-американските отношения", допълни той.

Това е първата руска реакция след ракетния удар на САЩ.

Състезание по математика ще се проведе на 22.04.2017 г.

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/kG8NqUKtBIQ/

По традиция в цялата страна ще се проведе ХXIV Национално Великденско математическо състезание под егидата на СМБ Изток . В него могат да се включат ученици от І до ХІІ клас.

Състезанието ще се проведе на 22.04.2017 г.  /събота/ от 10:00 до 11:30 часа /90 минути/  за ученици от I–ви и II –ри клас, а за ученици от III – ти   до XII ти класот 10: 00 до 12:00 часа /120 минути/  в сградата на СУ  „Иван Вазов” гр.Поморие.  

Темите са подготвени от секция „Изток” на СМБ.

Темите включват:

  • І клас – действия с числата до 2 Задачите са записани схематично.
  • Темата за VІІ клас се състои от 16 тестови въпроса с избираем отговор, 6 задачи с отворен отговор и две описателни задачи /прототип на тестовете за кандидатстване след 7 клас/.
  • Темата за ХІІ клас е прототип на матурата по математика.
  • За останалите класове темите съдържат по 15 задачи.

Записванията за участие   до 19. 04. 2017 г./вкл/.

Таксата за участие е 9 лева. Записване в стаята на секретарката  от 8.00 до 16.00 часа.

За отборното и комплексното класиране ще се вземат петте най-добри резултата в съответния клас.

Официалното закриване ще бъде на 27.04./четвъртък/ от 13:00 часа , на което ще се обявят резултатите и ще бъдат връчени наградите на индивидуалните и отборни първенци. Резултатите на всички участници и списък на наградените ще бъдат публикувани на сайта на училището.

  • на e-mаil адрес –    riry@abv.bg – само списъци на групи ученици от едно  училище.
  • Примерни задачи от предишни състезания на адрес – www. iztok-smb.hit.bg

При групови заявки, се  носят списъци в два екземпляра.

За информация -тел: 0596/ 2 21 16

 

Пролетна забава в ОДЗ"Славейче"

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/proletna-zabava-v-odzslavejche-2015917

Пролетта дойде в ОДЗ”Славейче” с невероятен спектакъл.Голямата зала на читалище „Братство” едва събра родители, баби и дядовци на малчуганите от трите групи”Джудже”, „Мак” и „Кокиче”.
[img wide]32273166[/img] Под мотото „Пролетна забава” децата пяха, танцува

Ученичка на ПМГ „Проф. Емануил Иванов” се класира на национален кръг на състезанието „Spelling bee”

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/uchenichka-na-pmg-prof.-emanuil-ivanov-se-klasira-na-nacionalen-kryg-na-systezanieto-spelling-bee-2015918

Виктория Димитрова, ученичка от 5 б клас на ПМГ „Проф. Емануил Иванов” успя да се класира за националния кръг на състезаниетоза правопис на английски език Spelling Bee, което ще се проведе на 6 май 2017 в София. Тя също ще участва в летен езиков лагер във град Банско през юли. За втора поредна годи

Отбелязваме Световния ден на здравето

//dariknews.bg/regioni/sliven/otbeliazvame-svetovniia-den-na-zdraveto-2015919

Днес отбелязваме Международния ден на здравето. На тази дата празнуват лекари, медицински сестри, фармацевти и всички, които работят в областта на здравеопазването.
 <

7 април - Международен ден на здравето

//dariknews.bg/regioni/dobrich/7-april-mezhdunaroden-den-na-zdraveto-2015920

Днес отбелязваме Международния ден на здравето. На тази дата празнуват лекари, медицински сестри, фармацевти и всички, които работят в областта на здравеопазването.
 
7 април е обявен за Ден на здраве

Гледат делото срещу наркодилър

//dariknews.bg/regioni/sliven/gledat-deloto-sreshtu-narkodilyr-2015921

Окръжна  прокуратура – Сливен предаде на съд Богомил И. 28 години от Сливен. Той е подсъдим за това, че на  27 юли 2016 г., в частен дом, на ул. „Чудомир Кантарджиев“ № 36 е произвел и държал метамфетамин на обща стойност 5,85 лв.

Богомил И. бил задържан от полицейските служители, ко

Започва изплащането на възнагражденията на екипите на СИК

//dariknews.bg/regioni/sliven/zapochva-izplashtaneto-na-vyznagrazhdeniiata-na-ekipite-na-sik-2015923

Изплащането на възнагражденията на екипите на секционните избирателни комисии в община Сливен започва днес в 10 часа. Необходимо е лицата да представят издадените удостоверения от Районната избирателна комисия.

Изплащането ще става в стая № 233 /каса/, ет. 2 в сградата на Община Слив

Габровският Дом на хумора и сатирата ще гостува във Велико Търново

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/gabrovskiiat-dom-na-humora-i-satirata-shte-gostuva-vyv-veliko-tyrnovo-2015838

Музеят „Дом на хумора и сатирата“ – Габрово ще гостува във Велико Търново днес. В дискусия с куратора Марко Стаменкович ще бъде изследвана темата за взаимоотношенията на несъвместимите на пръв поглед неща. Ще бъдат представени специално подбрани изображения и видео материали от съвременното визуалн

Откриха момиче, отглеждано от маймуни в индийска джунгла (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/sviat/otkriha-momiche-otglezhdano-ot-majmuni-v-indijska-dzhungla-video-2015916

Полицията в Утар Пратеш намери 8-годишно момиче, отглеждано от маймуни в индийска джунгла. То е било забелязано преди около два месеца по време на рутинна проверка на полицейски патрул.

‘She was terrifie

САЩ удари Сирия

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/FxHd18lXAMc/

Американски ракети удариха военновъздушна база на правителствените сили край град Хомс в Сирия. Нападението е в отговор на предполагаемата атака с химическо оръжие, приписвана на режима на Башар Асад.

Тази вечер наредих военен удар по авиобаза в Сирия, откъдето беше проведена химическа атака. От жизнен интерес за Съединените щати е да предотвратим и възпрем разпространението и използването на смъртоносни химически оръжия. Не може да има никакъв спор, че Сирия използва забранени химически оръжия, че наруши ангажиментите си към Конвенцията за химически оръжия и пренебрегна решенията на Съвета за сигурност на ООН”, заяви президентът на САЩ.  

АЩ са изстреляли “десетки” ракети “Томахоук” по сирийска военновъздушна база. Ударът е нанесен с 59 ракети, уточни служител в Белия дом, като посочи, че САЩ са нанесли удар по въздушната база Шейрат, която е “асоциирана в програмата” на Сирия за химически оръжия и “директно е свързана” с “ужасяващите” събития от вторник.

Пентагонът заяви, че Русия е била уведомена предварително за атаката.

Русия предупреди, че отговорност за евентуални удари ще се носи от техните инициатори.

„Ако има военни действия, цялата отговорност ще легне на раменете на тези, които са инициирали такова трагично и съмнително предприятие”, заяви руският посланик Владимир Сафронков след заседанието при закрити врата на Съвета за сигурност на ООН.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова всички цивилизовани нации да се обединят, за да спрат кръвопролитието в Сирия.

72-ма души загинаха, сред които и 20 деца, а близо 200 бяха ранени след атаката в град Хан Шейхун,съобщи Нова тв.

Започва пролетен фестивал - "Варна - Европейска младежка столица"

//dariknews.bg/regioni/varna/zala-plenarna/zapochva-proleten-festival-varna-evropejska-mladezhka-stolica-2015806

Пролетен фестивал, посветен на „Варна – Европейска младежка столица 2017“, започва днес и ще продължи до неделя. В трите дни ще има изложения, обучения, творчески маратони и конкурси.

В 19:00 часа тази вечер започва концерт с музикална програма на площад „Независимост“. Предвидена е

КАТ с нова серия номера по избор

//dariknews.bg/regioni/varna/kat-s-nova-seriia-nomera-po-izbor-2015791

От днес в деловодството на сектор «Пътна полиция» започва приемането на заявления за  използване на регистрационни номера по избор от «1051» до «1100» от серия ВН. В партидата има регистрационни табели с правоъгълна и квадратна форма.

Приемат се също заявления за право на използване

На Велики четвъртък децата на Габрово боядисват Великденски яйца пред храма

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/na-veliki-chetvyrtyk-decata-na-gabrovo-boiadisvat-velikdenski-iajca-pred-hrama-2015911

Две институции, пазители на българските традиции – Православната църква и Регионален исторически музей, обединиха усилията си, за да учат децата на Габрово на Великденските обичаи.
На Велики четвъртък, 13 април, от 10:00 до 12:00 часа всички малчугани могат

Великденско Playboy зайче показа шоколадово бюстие (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/velikdensko-playboy-zajche-pokaza-shokoladovo-biustie-video-2015912

Playboy избра нестандартен начин да честити наближаващите Великденски празници на своите почитатели-по улиците на Лондон дефилира за кратка фотосесия "зайче", облечено изцяло в шоколад.

Out

Поетът Минчо Г. Минчев реди дувар в тревненското село Скорците

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/poetyt-mincho-g.-minchev-redi-duvar-v-trevnenskoto-selo-skorcite-2015913

Поетът Минчо Г. Минчев реди дувар в тревненското село Скорците с интернационална бригада. Помощник на майстора е друг поет - Михаил Бъчваров - Бондар. Михаил е автор на 4 поетични книги и един документален филм, превеждан на руски, украински, белоруски и молдовски език. Роден е в село Чийший, истор

Проблемът с общинската болница тема на извънредната сесия на ОбС- Дупница

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/problemyt-s-obshtinskata-bolnica-tema-na-izvynrednata-sesiia-na-obs-dupnica-2015914

На извънредна сесия на ОбС Дупница ще бъде дискутирана темата за общинската болница в града. Кметът Методи Чимев е получил предложение от лекарите за временен управител на лечебното заведение да бъде избран доц. Димитър Недин и именно неговото утвърждаване ще бъде една от точките включени в дневния

Кои са най-гъсто населените градове у нас

//dariknews.bg/novini/bylgariia/koi-sa-naj-gysto-naselenite-gradove-u-nas-2015910

Столицата София е най-гъсто населеният град в България, сочат данни от анализ на Евростат за популацията и гъстотата на населението в ЕС през 2015 г. По данни на европейската статистика София е наброявала към края на 2015 г. около 1,2 млн. души, а гъстотата на насе

Пчеларите излизат на протест

//dariknews.bg/novini/bylgariia/pchelarite-izlizat-na-protest-2015908

Пчелари излизат на протест, съобщи NOVA. Така те искат да се противоп

Измислен скандал и дирижирана пропаганда срещу Румен Радев

http://pogled.info/bulgarski/izmislen-skandal-i-dirizhirana-propaganda-sreshtu-rumen-radev.84455

/Поглед.инфо/ В момента тече организирана медийна кампания срещу Румен Радев, която му прави услуга. Идеята за уседналост е популярна и е първата адекватна реакция срещу арогантната намеса на Ердоган в българските избори. На референдум тази идея би била подкрепена с огромно мнозинство.

Калоян Паргов: Очаквам ВАС да върне цената от 1 лев на билета за градски транспорт в София

http://pogled.info/bulgarski/kaloyan-pargov-ochakvam-vas-da-varne-tsenata-ot-1-lev-na-bileta-za-gradski-transport-v-sofiya.84456

/Поглед.инфо/ ГЕРБ държат проблемите в Столична община „на трупчета“, вместо да ги решават, категоричен е лидерът на столичните социалисти. Референдумът е демократично право на гражданите и е време да им позволим да го упражнят в район „Младост“, коментира Калоян Паргов.

Уволненият Талев самоволно окастрил проекта за уседналостта

http://pogled.info/bulgarski/uvolneniyat-talev-samovolno-okastril-proekta-za-usednalostta.84457

/Поглед.инфо/ Уволненият служител от Министерството на правосъдието Любомир Талев е „пропуснал“ да нанесе важни корекции в окончателния текст на предложенията за промени в Изборния кодекс и самоволно е публикувал нередактирания текст. Това научи „Гласове“ от източници в правосъдното ведомство.

Като мухи в паяжина

http://pogled.info/bulgarski/kato-muhi-v-payazhina.84458

/Поглед.инфо/ „Кеворкизми“ бе издадена през 2012 година /изд. "Ентусиаст"/. Сетне, през 2014 година вестник „Преса“ разпространи в голям тираж /над 30 хиляди бройки/ едно съкратено издание. Днес по-късно ще кача това издание в страницата си, ще можете да го откриете в менюто – да се забавлявате, ако имате желание, разбира се.

Тръмп: Ударът е от жизнен интерес за САЩ (ПЪЛЕН ТЕКСТ)

http://www.clubz.bg/52567-trymp_udaryt_e_ot_jiznen_interes_za_sasht_pylen_tekst

Мои американски сънародници,

Във вторник сирийският диктатор Башар Асад извърши ужасяваща атака с химически оръжия срещу невинни цивилни. С използването на смъртоносен нервен агент Асад отне живота на безпомощни мъже, жени и деца. Това бе бавна и брутална смърт за толкова много хора. Дори прекрасни бебета бяха убити в тази варварска атака. Нито едно Божие чадо не може да страда от такъв ужас.

Тази вечер аз наредих насочен военен удар срещу обект на военновъздушните сили в Сирия, откъдето бе извършена химическата атака. От жизнен интерес за националната сигурност на САЩ е да бъде предотвратено и възпряно използването на смъртоносни химически оръжия. Не може да има спор, че Сирия използва забранени химически оръжия, наруши задълженията си по Конвенцията за химическите оръжия и игнорира призивите на Съвета за сигурност на ООН.

Дългогодишните предишни опити да бъде променено поведението на Асад се провалиха, и то много драматично. В резултат бежанската криза продължава да се задълбочава, а регионът продължава да се дестабилизира, като заплашва САЩ и техните съюзници.

Тази вечер аз призовавам всички цивилизовани нации да се присъединят към нас в стремежа да се сложи край на убийствата и кръвопролитията в Сирия и също така да бъде сложен край на тероризма от всякакъв вид и тип. Молим се на мъдростта на Господ, докато сме изправени пред предизвикателството на нашия много тревожен свят. Молим се за живота на ранените и за душите на починалите. И се надяваме, че докато Америка е на страната на справедливостта и мира и хармонията, тя в крайна сметка ще побеждава.

Лека нощ. И Бог да благослови Америка и целия свят. Благодаря.

------

* Изявлението си Тръмп направи в имението си "Мар-а-Лаго" във Флорида, където прие пристигналия на посещение в САЩ китайски президент Си Цзинпин.

Тръмп: Всички да се присъединят към нас

http://www.clubz.bg/52567-trymp_vsichki_da_se_prisyedinqt_kym_nas

"Тази вечер аз призовавам всички цивилизовани нации да се присъединят към нас в стремежа да се сложи край на убийствата и кръвопролитията в Сирия и също така да бъде сложен край на тероризма от всякакъв вид и тип."

Това заяви американският президент Доналд Тръмп от имението си "Мар-а-Лаго" във Флорида малко след началото на ударите в Сирия. Той прие там китайския президент Си Цзинпин.

"Молим се на мъдростта на Господ, докато сме изправени пред предизвикателството на нашия много тревожен свят. Молим се за живота на ранените и за душите на починалите. И се надяваме, че докато Америка е на страната на справедливостта и мира и хармонията, тя в крайна сметка ще побеждава", допълни Тръмп.

Той обвини сирийския лидер Башар Асад за атаката със зарин, взела над 70 жертви:

"С използването на смъртоносен нервен агент Асад отне живота на безпомощни мъже, жени и деца. Това бе бавна и брутална смърт за толкова много хора. Дори прекрасни бебета бяха убити в тази варварска атака. Нито едно Божие чадо не може да страда от такъв ужас."

Президентът допълни, че е предприел военните действия поради "жизнено важен интерес за националната сигурност на САЩ, за да бъде предотвратено и възпряно използването на смъртоносни химически оръжия".

Цената на петрола скочи с 2% след атаката в Сирия

http://www.clubz.bg/52566-cenata_na_petrola_skochi_s_2_sled_atakata_v_siriq

Снимка БГНЕС

С 2 процента скочиха цените на петрола веднага след ракетния удар на САЩ по Сирия, предават световните агенции.

При откриване на търговията в Азия петролът се котира с 2 на сто по-висока цена, съобщава Си Ен Ен.

"Геополитиката често става най-големият двигател на нефтените пазари", коментира експертът от компанията AxiTrade Грег Маккен. "Ударът на САЩ по режима на Асад, поддържан от руснаците и в страна, в която активно действат и иранците, е способен да предизвика и понататъшни политически сътресения", добави той. "А неопределеността и безспокойствието в близко бъдеще ще стимулират цените към по-високи стойности", анализира Маккен.

Цената на петрола марка Бренд за юни е с 1,5 по-висока на борсата в Лондон и вече е 56,05 за барел. Толкова висока стойност е за първи път от 7 март т.г. насам.

Русия: Инцидентът в Идлиб може да попречи на преговорите за Сирия

http://pogled.info/svetoven/rusiya-intsidentat-v-idlib-mozhe-da-poprechi-na-pregovorite-za-siriya.84451

/Поглед.инфо/ Инциденти като този в сирийската провинция Идлиб, при който загинаха най-малко 58 души, а около 300 бяха ранени, могат да бъдат използвани, за да се попречи на мирните преговори в страната. За това предупреди руският заместник-министър на външните работи Генадий Гатилов по повод предполагаемата атака с химически оръжия, за която вината бе хвърлена върху сирийската армия. „Всичко може да се отрази на преговорите. Но ние не бихме искали такива инциденти да се използват от противниците на преговорния процес, за да бъде той смущаван”, подчерта Гатилов.

Химическата атака в Сирия е провокирана от Обама

http://pogled.info/svetoven/himicheskata-ataka-v-siriya-e-provokirana-ot-obama.84452

/Поглед.инфо/ Заместник-посланикът на Русия в ООН твърди, че "червената линия" на Обама е провокирала химическата атака в Сирия, предаде "Взгляд" в сряда (5 април).

Репетиция преди парада за Деня на Победата в Москва

http://pogled.info/svetoven/russia/repetitsiya-predi-parada-za-denya-na-pobedata-v-moskva.84453

/Поглед.инфо/ Мащабна репетиция за Парада по случай Деня на Победата на 9 май се проведе на военния полигон Алабино в Московска област в сряда (5 април), съобщи Ruptly.

Сатиричният театър на 60! Едно голямо Нещо, което го няма никъде по света

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6159028

Сатиричният театър на 60! Едно голямо Нещо, което го няма никъде по светаОпашките от зрители за спектаклите му стигаха чак до площад “Славейков” Днес е рожденият ден на един от най-обичаните софийски театри - Сатиричния. Навършва 60! На 7 април 1957 г. е първата негова постановка - пиесата “Баня” от Владимир Маяковски. Преди 10 години за половинвековния юбилей на театъра “24 часа” и БНТ издадоха 4 дивидита със

Дамаск: Химическите оръжия в Сирия са внесени от Турция

http://pogled.info/svetoven/damask-himicheskite-orazhiya-v-siriya-sa-vneseni-ot-turtsiya.84454

/Поглед.инфо/ Терористичните групировки получават химически вещества от Турция, заяви сирийският министър на външните работи Валид Муалем на пресконференция в Дамаск, предава РИА „Новости“.

„Следи по пътя“ представя Феникс Върбанов в галерия „Резонанс“

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/sledi-po-pytia-predstavia-feniks-vyrbanov-v-galeriia-rezonans-2015726

Феникс Върбанов показва свои творби в пловдивската галерия „Резонанс“. Експозицията е наречена „Следи по пътя“ и е своебразна изповед на автора.

Художникът е роден в София в семейството на художниците Марин Върбанов и Сун Хуай Куей. Специализира в китайската академия по изкуствата Ха

Отбелязват Международния ден на ромите в училище “Найден Геров”

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/otbeliazvat-mezhdunarodniia-den-na-romite-v-uchilishte-najden-gerov-2015475

Празнично тържество по случай Международния ден на ромите ще се проведе днес от 11:30 ч. в СУ "Найден Геров“ в Пловдив. Ученици от началния курс ще изнесат представление пред родители и жители на квартала.

Събитието е част от дейностите по проект „Всички заедно – за по-добро образова

Кой къде ще седне в Народното събрание?

//dariknews.bg/novini/bylgariia/koj-kyde-shte-sedne-v-narodnoto-sybranie-2015905

След Великден депутатите ще се съберат на първото си заседание в парламента. Петте партии, които прескочиха бариерата, вече са си разпределили местата в залата, посочва

Пхенян обеща "безпощадна" реакция в случай на провокация от САЩ

//dariknews.bg/novini/sviat/phenian-obeshta-bezposhtadna-reakciia-v-sluchaj-na-provokaciia-ot-sasht-2015906

Пхенян ще реагира по "безпощаден" начин при най-малката провокация от страна на САЩ, заяви севернокорейският посланик в Русия.

<

Голямата среща между САЩ и Китай – какво ще се случи?

http://pogled.info/svetoven/golyamata-sreshta-mezhdu-sasht-i-kitai-kakvo-shte-se-sluchi.84450

/Поглед.инфо/ Срещата между американския президент Доналд Тръмп и китайския президент Си Дзинпин идва в най-подходящия момент. През този месец се навършват 100 дни от началото на управлението на Тръмп. През март пък започнаха заседанията на Общокитайското събрание на народните представители (това е китайският парламент, бел.ред.) – удобен случай за лидерите на различни нива да хармонизират подходите за управление на Китай до края на годината. И в двете страни очакванията спрямо двамата президенти са да дадат приоритет на съдържанието, а не на формалностите, и това е напълно оправдано. За срещата са запазени два дни (6-7 април), което е ясна индикация за желанието за постигане на набелязаните цели.

Тилърсън: Контакти с Путин не сме имали

http://www.clubz.bg/52565-tilyrsyn_kontakti_s_putin_ne_sme_imali

"Нанасените удари по авиобазата в Сирия са ограничени и съизмерими", заяви пред журналисти държавинят секретар на САЩ Рекс Тилърсън. Той направи изявлението само час след атаката с крилати ракети "Томахоук" по летище край Хомс.

"Считаме, че ударът е сам по себе си съизмерим и адекватен", цитира Ройтерс думите на дипломат номер 1 на САЩ.

"Контакти с Владимир Путин не е имало", изтъкна още Рекс Тилърсън. Но бяха спазени всички договорености между военните на САЩ и Русия за предотвратяването на конфликти, уточни той.

Държавният секретар беше категоричен, че Москва не е изпълнила задълженията си по споразуменията от 2013 година за ликвидиране на сирийското химическо оръжие.

"Русия не изпълни задълженията си от 2013 г. Русия или е била съучастничка или просто е некомпетентна да изпълни договореностите докрай", заяви Тилърсън. Той добави, че Москва е била длъжна да гарантира, че повече химическо оръжие в Сирия няма да има.

Тази сутрин САЩ атакуваха с около 60 ракети авиобаза край Хомс, от която е била предприета химическата атака преди няколко дни в провинци Идлиб. Крилатите ракети "Томахоук" бях идстреляни от два кораба в Средиземно море.

Конференция под егидата на УНИЦЕФ провеждат в МУ-Пловдив

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/konferenciia-pod-egidata-na-unicef-provezhdat-v-mu-plovdiv-2015619

Третото издание на интердисциплинарна научна конференция „Мултифасетен поглед върху детското развитие“ се открива в Медицински университет-Пловдив. Конференцията е предназначена за млади лекари, студенти по медицина и психология, специализанти, докторанти,  педиатри, невролози,  психиатри, общопрак

КЕВР решава окончателно за шоковото поскъпване на парното и топлата вода

//dariknews.bg/novini/bylgariia/kevr-reshava-okonchatelno-za-shokovoto-poskypvane-na-parnoto-i-toplata-voda-2015904

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) решава окончателно за поскъпването на парното и топлата вода. Новите цени на топлинната енергия, записани в доклада на регулатора, са различни в отделните градове, к

След ракетния удар в Сирия Тръмп призова за спиране на кръвопролитията

http://pogled.info/svetoven/sled-raketniya-udar-v-siriya-tramp-prizova-za-spirane-na-kravoprolitiyata.84444

/Поглед.инфо/ Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова всички цивилизовани нации да се обединят, за да спрат кръвопролитието в Сирия.

САЩ обвиниха Дамаск в използването на зарин

http://pogled.info/svetoven/sasht-obviniha-damask-v-izpolzvaneto-na-zarin.84445

/Поглед.инфо/ САЩ удариха в четвъртък (петък рано сутринта, бълг.вр.) сирийска военновъздушна база в отговор на предполагаемата атака с химическо оръжие, приписвана на режима на Башар Асад, според американски служител, цитиран от АФП.

Хилари Клинтън иска САЩ да разрушат военновъздушните бази в Сирия

http://pogled.info/svetoven/hilari-klintan-iska-sasht-da-razrushat-voennovazdushnite-bazi-v-siriya.84446

/Поглед.инфо/ САЩ трябва „да разрушат” военновъздушните бази на сирийския режим, заяви в четвъртък бившата кандидатка за президент на САЩ Хилари Клинтън. В същото време бившият ѝ съперник Доналд Тръмп заплаши Дамаск да отговори с оръжие на „химическата атака”, която шокира света.

Русия предупреди за негативни последици от военна намеса на САЩ в Сирия

http://pogled.info/svetoven/rusiya-predupredi-za-negativni-posleditsi-ot-voenna-namesa-na-sasht-v-siriya.84447

/Поглед.инфо/ Русия предупреди в четвъртък САЩ срещу евентуална военна намеса срещу сирийския ѝ съюзник, предаде АФП. Агенцията се позова на руският посланик, който твърди след заседание на Съвета за сигурност на ООН, че такава намеса би имала „негативни последствия”.

Съветничка на Тръмп си купи имение за 8 милиона долара

http://pogled.info/svetoven/amerika/savetnichka-na-tramp-si-kupi-imenie-za-8-miliona-dolara.84448

/Поглед.инфо/ Страшата съветничка на президента на САЩ Доналд Тръмп Келиън Конуей си купила миналия уикенд жилище близо до центъра на Вашингтон с обявена стойност 8 милиона щатски долара. Съобщението е на списание „Вашингтониън”, цитирано от ТАСС.

Част от китайската делегация на Си Цзипин във Флорида остана без стаи

http://pogled.info/svetoven/chast-ot-kitaiskata-delegatsiya-na-si-tszipin-vav-florida-ostana-bez-stai.84449

/Поглед.инфо/ Китайската делегация, която президентът на страната Си Цзинпин води в САЩ, не може цялата да се настани в резиденцията на Доналд Тръмп във Флорида, съобщи говорителят на Белия дом Шон Спайсър, цитиран от СBS.

Предупредили ли са САЩ Русия за атаката в Сирия?

http://www.clubz.bg/52564-predupredili_li_sa_sasht_rusiq_za_atakata_v_siriq

САЩ не са предупредили Русия за ракетното нападение срещу Сирия, предаде първоначално Си Ен Ен.

Вашингтон е съобщил на много държави за предстоящия удар, но сред тях не е Русия, разказва източник на тв канала.

Все пак били взети мерки руснаците да бъдат информирани и да могат да се оттеглят настрана, се добавя в информацията. По-късно Си Ен Ен съобщи, че в сирийската база е имало много руснаци, без да се знае точно каква им е задачата. Но били проведени няколко разговора с руските военни, за да бъдат те на сигурно място още преди да бъдат издадени заповедите за атака.

Според Ройтерс Пентагонът е предупредил руските военни за нанасянето на ударите по летището край Хомс. Пентагонът е уточнил, че там където е извършена атаката не е имало разположени войски на Русия.

Какво време ни очаква?

//dariknews.bg/regioni/shumen/kakvo-vreme-ni-ochakva-2015900

През нощта с умерен, през деня - временно и силен вятър от запад-северозапад ще продължи да нахлува студен въздух. Облачността ще е по-често значителна, на отделни места ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг. Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните ще са предимно межд

Отбелязваме Световния ден на здравето

//dariknews.bg/novini/bylgariia/otbeliazvame-svetovniia-den-na-zdraveto-2015903

Днес отбелязваме Международния ден на здравето. На тази дата празнуват лекари, медицински сестри, фармацевти и всички, които работят в областта на здравеопазването.
 
7 април е обявен за Ден на здраве

КЕВР решава за цената на парното, граждани се събират на протест

http://pogled.info/bulgarski/kevr-reshava-za-tsenata-na-parnoto-grazhdani-se-sabirat-na-protest.84442

/Поглед.инфо/ На закрито заседание на 7 април КЕВР се очаква да приеме окончателно решение за изменение на цените на топлинната енергия и на електрическата енергия.

Русия не е била информирана от САЩ за ударите по сирийското летище

http://pogled.info/svetoven/rusiya-ne-e-bila-informirana-ot-sasht-za-udarite-po-siriiskoto-letishte.84443

/Поглед.инфо/ Пентагонът твърди, че руските военни са били информирана за ракетните удари по летището в Сирия, предаде ТАСС. В същото време Си Ен Ен съобщи, че за нареждането на Тръмп за удара са били информирани редица страни, но Русия не е била сред тях.

Таблоидната журналистика и туитър политиците - защо не се вземат?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6154777

Таблоидната журналистика и туитър политиците - защо не се вземат?Не може да говориш на народа като партизанин от балкончето на кметството Два проблема бяха заложени още в началото на прехода при медийното отразяване на изборите, които предварително намаляваха значението на журналистиката, обезсилваха я. Бяха нещо като тенекиени кутии, завързани за опашката ѝ, чието дрънчене пречи да се чуе гласът ѝ.

САЩ удариха Сирия с 50-60 ракети. Тръмп призова за свалянето на Асад

http://www.clubz.bg/52563-sasht_udariha_siriq_s_50_60_raketi_trymp_prizova_za_svalqneto_na_asad

САЩ удариха Сирия като изстреляха 50-60 ракети, предават световните агенции с гриф "Мълния".

Целта на атаката е било летището край град Хомс. Ракетите са изстреляни от два кораба в Средиземно море. Те са от типа "Томахоук". Ударите са били по военни самолети, с които се пренасят химически бомби, съобщава Си Ен Ен.

Атаката е наредена от президента Доналд Тръмп, след като преди няколко дни режимът на Башар Асад обстреля позици на опозицията с химическо оръжие. Тогава загинаха около 100 души.

"Днес наредих да се нанесе точен удар по авиобаза в Сирия, от която беше извършена химическата атака", заяви пред журналисти в Мар а Лаго президентът Тръмп. "Днес призовавам целия цивилизован свят да се присъедини към нас в сремежа да се сложи край на кръвопролитията в Сирия", добави той.

Нападението на САЩ срещу Сирия е първото откакто в близкоизточната страна вече 6 години бушува война. През 2014 година президентът Обама нареди спорадични удари само по позици на терористични групи на сирийска територия.

Президентът Тръмп се е съветвал с експертите преди вечерята с китайския президент Си Цзинпин, който е на посещение в САЩ. След вечерята шефът на Пентагона генерал Матис е докладвал на господаря на Белия дом резултатите от първия удар.

Джеймс Матис, държавният секретар Рекс Тилърсън и съветникът по национална сигурност генерал Маккастър са заедно с Доналд Тръмп в Мар а Лаго, където президентът води преговори с китайския си колега Си Цзинпин.

Засега не е взето решение за втори удар, но ако се наложи ще бъде издадена заповед. Понататъшните действия на САЩ ще бъдат съобщение по-късно.

САЩ работят по отстраняването от власт на сирийския президент Башар Асад след химическата атака, пише вестник Times, цитиран от "Фокус". Според държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън няма никакво съмнение, че режимът на Асад е виновен за тази жестокост.

„С действията, които Асад)предприе, изглежда, че няма да участва по никакъв начин в управлението на сирийския народ“, подчерта Тилърсън. „Процесът на отстраняването на Асад е нещо, което според мен изисква усилията на международната общност“, уточни той. 

На въпрос дали САЩ са готови да създадат коалиция, която да прекрати сирийския режим, държавният секретар отговори: „Тези стъпки вече са предприети“.

Очаквайте подробности.

САЩ удариха Сирия с 50-60 ракети

http://www.clubz.bg/52563-sasht_udariha_siriq_s_50_60_raketi

САЩ удариха Сирия като изстреляха 50-60 ракети, предават световните агенции с гриф "Мълния".

Целта на атаката е било летището край град Хомс. Ракетите са изстреляни от два кораба в Средиземно море. Те са от типа "Томахоук". Ударите са били по военни самолети, с които се пренасят химически бомби, съобщава Си Ен Ен.

Атаката е наредена от президента Доналд Тръмп, след като преди няколко дни режимъта на Башар Асад обстреля позици на опозицията с химическо оръжие. Тогава загинаха около 100 души.

Нападението на САЩ срещу Сирия е първото откакто в близкоизточната страна вече 6 години бушува война. През 2014 година президентът Обама нареди спорадични удари само по позици на терористични групи на сирийска територия.

Президентът Тръмп се е съветвал с експертите преди вечерята с китайския президент Си Цзинпин, който е на посещение в САЩ. След вечерята шефът на Пентагона генерал Матис е докладвал на господаря на Белия дом резултатите от първия удар.

Джеймс Матис, държавният секретар Рекс Тилърсън и съветникът по национална сигурност генерал Маккастър са заедно с Доналд Тръмп в Мар а Лаго, където президентът води преговори с китайския си колега Си Цзинпин.

САЩ работят по отстраняването от власт на сирийския президент Башар Асад след химическата атака, пише вестник Times, цитиран от "Фокус". Според държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън няма никакво съмнение, че режимът на Асад е виновен за тази жестокост.

„С действията, които Асад)предприе, изглежда, че няма да участва по никакъв начин в управлението на сирийския народ“, подчерта Тилърсън. „Процесът на отстраняването на Асад е нещо, което според мен изисква усилията на международната общност“, уточни той. 

На въпрос дали САЩ са готови да създадат коалиция, която да прекрати сирийския режим, държавният секретар отговори: „Тези стъпки вече са предприети“.

Очаквайте подробности.

Ездачи от 4 държави ще спорят за награден фонд от 41 000 лв. в Божурище

https://www.24chasa.bg/sport/article/6159509

Ездачи от 4 държави ще спорят
за награден фонд от 41 000 лв. в БожурищеЕздачи и коне от четири държави ще спорят в тазгодишното издание на лигата по прескачане на препятствия “Ген. Крум Лекарски” в Божурище. Първият кръг на състезанието стартира тази събота и неделя в 10 часа, а общият награден фонд на четирите кръга е малко над 41 000 лв. Очаква се да се включат всички елитни български ездачи,

Стоичков гост на специален круз из Карибите, посветен на него

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6159498

Стоичков гост на специален круз
из Карибите, посветен на негоНай-голямата круизна компания в света прави специален курс в Карибите, който е посветен на Христо Стоичков. Камата лично ще бъде на борда на един от най-красивите кораби "Дивина", който е кръстен на София Лорен. Стартът е от Маями на 27 май, като круизът е 7-дневен със спирки в Сан Мартен, Пуерто Рико и Бахамите.

478

http://www.dnevnik.bg/sled5/filmi/2017/04/07/2948343_478/?ref=rss


Драма, Трилър, 2016
Сценарист: Хавиер Гулон
Режисьор: Елиът Лестър
В ролите: Арнолд Шварценегер, Меги Грейс, Кевин Зегерс, Глен Моршуер, Хана Уер
Продуцент: Дарън Аронофски
"478" е разказ за двама напълно непознати - строителния надзорник Роман Мелник (Арнолд Шварценегер) и контрольора на въздушния трафик на име Джейк Бонанос (Скуут МакНиъри), които се оказват неразривно свързани помежду си след жестока трагедия.

Power Rangers

http://www.dnevnik.bg/sled5/filmi/2017/04/07/2948375_power_rangers/?ref=rss


Екшън, Сериал, Фантастика, Приключенски, Фентъзи
САЩ, 2013
Сценарист: Джеймс В. Бейтс, Сет Уолтър, Марк Хендлър
Режисьор: Джонатан Бру, Джонатан Тзачер
В ролите: Андрю М. Грей, Сиара Хана, Джон Марк Лундермилк, Кристина Мастерсан, Азим Ризк, Шайлеш Праджапати, Йън Харкорт, Джоф Долан, Естевес Гилеспи
Те отново са тук! По-силни от всякога! Режисьорският тандем Джонатан Бру - Джонатан Тзачер презставят игралната версия на популярната...

Обир със стил

http://www.dnevnik.bg/sled5/filmi/2017/04/07/2948308_obir_sus_stil/?ref=rss


САЩ, 106 мин.
Режисьор: Зак Браф
Сценарист: Тиъдър Мелфи
Оператор: Родни Чартърс
Музика: Роб Саймънсън
Продуцент: Доналд Де Лайн
В ролите: Майлък Кейн, Морган Фрийман, Алън Аркин, Ан Маргарет, Джоуи Кинг, Мат Дилън, Кристофър Лойд
Носителите на награда Оскар Морган Фрийман, Майкъл Кейн и Алан Аркин са в ролите на Уили, Джо и Албърт, които са приятели от дълго време. Когато пенсионният им фонд е закрит, тримата решават...

Символичен рожден ден на интернет - публикуван е първият RFC 1

https://www.actualno.com/chronicles/simvolichen-rojden-den-na-internet-publikuvan-e-pyrvijat-rfc-1-news_603547.html

На тази дата през 1969 година е символичният рожден ден на интернет: публикуван е първият RFC 1. Същинските мрежи, които образуват Интернет, се пускат през 1969 г. под името ARPANET, чието разработване е дело на американския департамент на отбраната. ARPA означава Advanced Research Projects Agency. П

Евтаназия за “Топлофикация” София

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6156788

Евтаназия за  “Топлофикация”  СофияДори Вальо Топлото не си плаща парното. С над 700 млн. лв. дългове и несъбираеми вземания дружеството няма бъдеще Дойде времето за евтаназия на живия труп “Топлофикация София”, който е в кома повече от 10 г. Колкото по-бързо изключат животоподдържащите системи на смъртника “Топлофикация”, толкова по-добре за клиентите и за всички данъкоплатци,

Евтаназия за “Топлофикация” София

https://www.24chasa.bg/novini/article/6156788

Евтаназия за  “Топлофикация”  СофияДори Вальо Топлото не си плаща парното. С над 700 млн. лв. дългове и несъбираеми вземания дружеството няма бъдеще Дойде времето за евтаназия на живия труп “Топлофикация София”, който е в кома повече от 10 г. Колкото по-бързо изключат животоподдържащите системи на смъртника “Топлофикация”, толкова по-добре за клиентите и за всички данъкоплатци,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване