Започват разкопки на средновековна църква в Родопите

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/zapochvat-razkopki-na-srednovekovna-cyrkva-v-rodopite-2019143

До дни започват археологически разкопки на средновековна църква край Добромирци обл. Кърджали, като една от версията на специалистите е свързана с предположение, че в този район е бил заточен Патрирах Евтимий след падането на Търново. Според проф. Николай Овчаров, има много данни, че

"Топлофикация София" отлага с няколко дни предстоящите ремонти и спирането на топлата вода

//dariknews.bg/regioni/sofiia/toplofikaciia-sofiia-otlaga-s-niakolko-dni-predstoiashtite-remonti-i-spiraneto-na-toplata-voda-2019163

Поради необичайното застудяване след Великден и необходимостта от включване на отоплението в столицата, подготовката за предстоящите ремонтни дейности по топлопреносната мрежа в топлорайон „София Изток” ще бъде изместена с 5 дни, съобщават от  "Топлофикация София". Това налага да б

Поредно заседание на делото срещу Марешки

//dariknews.bg/regioni/varna/poredno-zasedanie-na-deloto-sreshtu-mareshki-2019077

Поредно заседание на делото срещу Веселин Марешки и бизнес дамата Красимира Колева, които са обвинени за изнудване, е насрочено във Варненския окръжен съд и ще бъде гледано от съдия Красимир Гайдаров.

Бизнесменът заедно с Красимира Колева са подсъдими за изнудване на наемателя на пиц

Продължава делото срещу шофьора, който уби на пътя разносвач на пици

//dariknews.bg/regioni/varna/prodylzhava-deloto-sreshtu-shofiora-kojto-ubi-na-pytia-raznosvach-na-pici-2019078

Варненският окръжен съд ще проведе поредно засезание по наказателното дело срещу шофьор, причинил смърт по непредпазливост при пътно-транспортно произшествие на автомагистрала „Хемус".

28-годишният Бейтула Исмаил е обвинен в това, че на 28 август миналата година при управление на лек

Рибите са по-тлъсти, когато акулите в близост до тях са малко

//dariknews.bg/novini/liubopitno/ribite-sa-po-tlysti-kogato-akulite-v-blizost-do-tiah-sa-malko-2019146

Тъй като популацията на акулите намалява, рибите са подложени на по-слаб натиск от върха на хранителната верига и в резултат стават по-тлъсти, сочат резултатите от изследване, цитирани от ЮПИ.

Учени от университета на Западна Австралия и Австралийски

На каква възраст децата могат вече да пресичат сами?

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/na-kakva-vyzrast-decata-mogat-veche-da-presichat-sami-2019164

Децата могат да пресичат безопасно натоварена улица чак след като навършат 14 години, защото когато са малки възприятията и двигателните им умения са недостатъчни, съобщи в. "Дейли мейл". За да развият тези умения, са им необходими повече от 10 години.

Президентът започва консултации с партиите в НС

//dariknews.bg/novini/bylgariia/prezidentyt-zapochva-konsultacii-s-partiite-v-ns-2019174

Президентът Румен Радев започва провеждането на консултации с парламентарно представените политически сили,  преди да връчи мандат за съставяне на правителство.

Флашки, подслушвания и лафове

https://www.24chasa.bg/novini/article/6186126

Флашки, подслушвания и лафовеВече никой не е сигурен дали някой не го записва. Практиката на незаконното записване и подслушване навлезе твърде много във всекидневния ни живот. Вече никой, дори главният прокурор не е сигурен дали не го записва някой. Защо? Защото стана лесно технически, а липсата на морал, лоялност и безскрупулността са национални черти.

Радев започва консултации с партиите за съставяне на правителство

http://pogled.info/bulgarski/radev-zapochva-konsultatsii-s-partiite-za-sastavyane-na-pravitelstvo.85031

/Поглед.инфо/ Президентът Румен Радев започва консултации с парламентарно представените политически сили в 44-то Народно събрание, преди да връчи мандат за съставяне на правителство на посочения кандидат за министър-председател от най-голямата от тях.

Макрон води пред Льо Пен - предричат му лесна победа на втори тур

http://pogled.info/svetoven/evropa/makron-vodi-pred-lo-pen-predrichat-mu-lesna-pobeda-na-vtori-tur.85032

/Поглед.инфо/ Основателят на движението "Напред!" Еманюел Макрон успя да изпревари лидерката на "Национален фронт" Марин Льо Пен. Социолозите му предричат лесна победа на втория тур на президентските избори във Франция.

Пазарите се зарадваха на Макрон, но не изпадат в еуфория

http://pogled.info/svetoven/pazarite-se-zaradvaha-na-makron-no-ne-izpadat-v-euforiya.85033

/Поглед.инфо/ Покачващо се евро на Токийската фондова борса: финансовите пазари изпитаха предпазливо облекчение в понеделник сутринта в Азия, след резултатите от първия тур на френските президентски избори. Финансовите играчи залагат на победа на проевропейски настроения Еманюел Макрон.

Надраскаха звездата на Тръмп в Холивуд

http://pogled.info/svetoven/amerika/nadraskaha-zvezdata-na-tramp-v-holivud.85034

/Поглед.инфо/ Неизвестен вандал надраска с обиден надпис звездата на американския президент Доналд Тръмп на холивудската „Алея на славата” в Лос Анджелис, съобщи в неделя Ти Ем Зи.

Светът увеличава разходите за оръжие през 2016 г. с 0,4%

http://pogled.info/svetoven/svetat-uvelichava-razhodite-za-orazhie-prez-2016-g-s-0-4.85035

/Поглед.инфо/ Общият обем на разходите за военни цели в света се е увеличил през 2016 г. с 0,4% в сравнение с 2015 г. и възлиза на 1,686 трилиона долара. Това се посочва в поредния доклад, публикуван в понеделник от Стокхолмският институт за изследване на проблемите на мира (СИПРИ) за търговията с оръжие в света и тенденциите във военните разходи на основните играчи на този пазар.

Макрон и Льо Пен отиват на балотаж, сензацията е Жан-Люк Меланшон

http://pogled.info/svetoven/evropa/makron-i-lo-pen-otivat-na-balotazh-senzatsiyata-e-zhan-lyuk-melanshon.85037

/Поглед.инфо/ Първите прогнозни резултати от историческите избори във Франция са вече факт. По данни на агенция Sopra Steria центристът Еманюел Макрон събира 23,7 % от гласовете на френските избиратели, а лидерът на крайната десница Марин Льо Пен – 21,7 %.

Марин Льо Пен постигна исторически рекорд, но предимството е за Макрон

http://pogled.info/svetoven/evropa/marin-lo-pen-postigna-istoricheski-rekord-no-predimstvoto-e-za-makron.85038

/Поглед.инфо/ Завърши първият тур на най-скандалните и непредсказуеми избори във Франция за президент. Еманюел Макрон си осигури и психологическото предимство на първото място от първия тур за 7 май.

Русия може да разположи системи за противовъздушна отбрана (ПВО) в Сирия

http://pogled.info/svetoven/rusiya-mozhe-da-razpolozhi-sistemi-za-protivovazdushna-otbrana-pvo-v-siriya.85039

/Поглед.инфо/ Русия може да приоритетно да разположи системи за противовъздушна отбрана (ПВО) в Сирия, ако не бъде постигнато споразумение, заяви пред РИА "Новости" в събота (22 април) председателят на Комисията по отбрана и безопасност на Съвета на федерацията Виктор Озеров.

Слънцето идва с новата седмица

//dariknews.bg/regioni/shumen/slynceto-idva-s-novata-sedmica-2019166

Новата седмица започва с предимно слънчево време. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад. Максимални температури предимно между 14° и 19°.

За Шумен минимални 3, мак

Община Пловдив дава над 800 000 лева за улично осветление

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/obshtina-plovdiv-dava-nad-800-000-leva-za-ulichno-osvetlenie-2019141

Обществена поръчка за изграждане и ремонт на улично и парково осветление на стойност 708 333 лева без ДДС е обявила Община Пловдив, научи Дарик.

Процедурата включва отстраняване на локални повреди и аварии, подмяна на дефектирали елементи на осветителните тела и други дейности, като

8 неща, които ни стресират вкъщи

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6184794

8 неща, които ни стресират вкъщиПрибирате се вечер от работа, нахвърляте се на храната, когато си легнете, се въртите дълго време в леглото, докато накрая заспите, но сънувате само кошмари и сутрин се събуждате още по-уморени. Причината за всичко това е само една – стресът. Но не само на работното място, а този, на който сме подложени и в най-личното ни пространство – дома.

Нголо Канте е футболистът на годината в Англия

https://www.24chasa.bg/sport/article/6186336

Нголо Канте е футболистът на годината в АнглияПолузащитникът на "Челси" Нголо Канте бе ицбран за футболист №1 в англия за сезон 2016-2017 г., съобщи в. "Сън". Французинът е на път да стане шампион за втора поредна година, след като миналата година грабна титлата с "Лестър", след което премина на "Стамфорд Бридж". Канте спечели признанието на Асоциацията на професионалните футболисти в

"Ювентус" е все по-близо до титлата след убедителна победа над "Дженоа"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/04/24/2958446_juventus_e_vse_po-blizo_do_titlata_sled_ubeditelna/?ref=rss


"Ювентус" постигна трета поредна победа в Серия и направи преднината си на върха 11 точки. "Бианконерите" се наложи като домакин с 4:0 над "Дженоа" в 33-ия кръг.

Втори в класирането е "Рома", който в понеделник ще играе с "Пескара".

За последно "Дженоа" победи "Ювентус" като гост в Серия А през 1991 г.

"Старата госпожа" поведе с известна доза...

Начало на Руско-турската освободителна война

https://www.actualno.com/chronicles/nachalo-na-rusko-turskata-osvoboditelna-vojna-news_606687.html

Руско-турската война (1877-1878) между Русия и Османската империя е десета в поредицата от Руско-турски войни. Важна част от изострянето и решаването на Източния въпрос през 1875-1878 г. Повода за войната е Въстанието в Босна и Херцеговина (1875), Априлското въстание в България (1876) и

На 30 г. внучката на Грейс Кели е най-красивата принцеса

https://www.24chasa.bg/novini/article/6184950

На 30 г. внучката на  Грейс Кели е  най-красивата принцесаПодобно на баба си Шарлот Казираги снове между киното и аристокрацията Мнозина наричат Шарлот Казираги най-красивата принцеса в Европа, а и в света. Няма спор – елегантно облечена или в небрежен вид, със или без грим, усмихната или нацупена, тя олицетворява 100 процента красота. “Майка ми е принцеса, но аз не съм.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване