Еврокомисията иска премахване на винетките

http://econ.bg/Новини/Еврокомисията-иска-премахване-на-винетките_l.a_i.741559_at.1.html

Европейската комисия иска да бъдат премахнати винетките на територията на ЕС. Това са обявили двама представители на европейските институции пред...

Бирата най-добре възстановява организма след маратонско бягане

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6187203

Бирата най-добре възстановява организма след маратонско бягане
Халба бира или две плюс пакетче фъстъци най-добре възстановяват организма, изтощен от маратонско бягане, установиха белгийски учени, цитирани от в. "Дейли мейл", цитиран от БТА. Експерти считат, че тази комбинация е много по-добра от енергийните напитки, дори и от водата, за рехидратиране на организма.

Секс робиня на „Ислямска държава”: Пребиваха ме и ме третираха като животно

https://www.24chasa.bg/novini/article/6187225

Секс робиня на „Ислямска държава”: Пребиваха ме и ме третираха като животноСекс робиня на „Ислямска държава” разкрива как тя изготвя план да убие мъчителя й, след като 2 години той я третира като животно, пише „Дейли Мейл”. 27-годишната Фарида, която в момента живее в бежански лагер в близост до Ербил, е била в плен на „Ислямска държава” в Мосул в продължение на 2 години, но тя успява да избяга.

Чували с боклук и варели на дъното – и корабите цапат

http://www.moreto.net/novini.php?n=349559

Чували с боклук, лежащи на дъното, пълни найлонови торби и дори цели варели. Това са част от отпадъците, които корабите изхвърлят при движението си край родния бряг. На подобни „находки” се натъкват родните океанолози при изследване чистотата на морското дъно, разкри пред Дарик проф.

Невероятни открития и технологии на 26-ия Конгрес за физиотерапия в Анталия

http://offnews.bg/news/n_1/n_653757.html

БТЛ Индъстрийз е сред имената на производителите, които ще присъстват на Конгреса по физиотерапия в Турция този месец. Компанията, която вече повече от 10 години се развива успешно и в България, ще представи пред широката публика своите най-нови разработки в помощ на физикалната медицина. Съвременните уреди на БТЛ действат комплексно - както за моментално елиминиране на болката, така и за стимулиране на растежа на здрава тъкан и бързо възстановяване на пациентите. Тазгодишното събитие е с основна тема „От заболяване към здраве“ . Физиотерапевти, лектори, производители на медицинска техника – всички те са обединени от идеята да помогнат на пациенти в неравностойно положение да се справят с ограниченията и невъзможността да участват нормално в ежедневието. Между 25 и 29 април в Анталия, Турция , 26-ият Национален конгрес по физикална медицина и рехабилитация ще предложи най-добрата възможност за представяне на достиженията и новостите във физикалната медицина. Интегрирането на ню ейдж технологии в апаратите като лазерна, магнитотерапия и таргетирана радиочестотна терапия позволяват по-ефикасно лечение на пациентите без болка. Иновативните уреди ускоряват възстановителния процес, намаляват отока, облекчават схващания и мускулни спазми. Събитието също планира открити сесии и дискусии, в които лекарите могат да обсъждат случаи на свои пациенти и заедно да търсят най-добрите практики за осигуряване на качествено лечение.

Ядрените заплахи на Северна Корея са реална заплаха за цялата планета

http://offnews.bg/news/n_1/n_653739.html

Само ден след като Северна Корея заплаши да потопи самолетоносач на САЩ, за да докаже военната си мощ, американски гражданин е арестуван, докато се е опитвал да напусне изолираната страна. По същото време китайският президент Си Дзинпин призова Тръмп за сдържаност по отношение на Северна Корея и е апелирал „заинтересованите страни да избягват действия, които биха увеличили напрежението в региона”, предава АФП. "Ядрените заплахи на Северна Корея не касаят само региона. Те са реална опасност за цялата планета" – предупреди заместник външният министър на Южна Корея Ан Чонг-хи по време на Световната журналистическа конференция, провела се в началото на месеца в Република Корея. Пред близо 100 журналисти от 55 страни заместник-министър Ан алармира, че безразсъдството на режима на Ким Чен-ун и наличието на оръжия за масово унищожаване е комбинация, която може да доведе до катастрофално бедствие за целия свят. „Наложително е да международната общност да обедини усилията си, за да спрем ядрената програма на Северна Корея. Времето не е на наша страна – докато ние говорим за всичко това, Северна Корея се доближава все повече до финалния етап на превръщането на ядрения си материал в оръжия за масово унищожаване” – предупреди зам.-министър Ан. Ситуацията на Корейския полуостров продължава да е изключително драматична. Заплахите от страна на Северна Корея и непоколебимостта на Тръмп да се намеси при нужда отдавна надминаха рамките на спокойния диалог, а Китай продължава да избягва пряка отговорност за разрешаването на конфликта като настоява, че е само една от страните посредници в преговорите за сигурност. Междувременно Съветът за сигурност на ООН продължава да изисква налагане на ограничителни мерки спрямо КНДР от страна на всички страни членки. На 17 март 2017 г. България също заяви готовност за прилагането им като внесе доклад по предприетите мерки за изпълнението на резолюция 2321 (2016), с която се налагат нови ограничителни мерки срещу КНДР.

Оферти от Португалия, САЩ, Швеция и Италия за нов боен самолет

http://www.cross.bg/pridobivane-grypa-samolet-1541090.html

/КРОСС/ В министерството на отбраната приключи обобщаването на постъпилите предложения от участниците в процедурата за придобиване на нов тип боен самолет, съобщиха от ведомството. Участниците са Португалия с логистичен пакет, САЩ, Швеция и Италия. Междуведомствената работна група бе назначена със заповед на министър-председателя Бойко Борисов по време на втория си мандат и с председател командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков. Оценката приключи в указания срок и според информацията на МО са спазени всички изисквания и процедури, които са необходими за финализирането на този процес. В рамките на правомощията си работната група обобщи постъпилите предложения и изготви протокол, който ще бъде представен на правителството за вземане на решение за продължаване на процедурата. Окончателното публикуване на резултатите от конкурса ще стане след приемането им от Министерския съвет, който ще даде мандат за водене на преговори. С цел осигуряване на необходимата прозрачност и приемственост в сферата на отбраната служебното правителство е готово да предостави резултатите от работата на междуведомствената група на парламентарните сили в 44-тото Народно събрание. Инвестиционният проект за придобиване на нов тип боен самолет беше утвърден с Решение на Министерския съвет от 1 април 2016 г. Той предвижда на първия етап от неговата реализация да бъде сключен междуправителствен договор за придобиване на 8 броя самолети в периода 2018 - 2020 г.  

Кого ще видим в "Геният" – първата игрална продукция по National Geographic

http://www.dnevnik.bg/pr_sfera/2017/04/24/2957590_kogo_shte_vidim_v_geniiat_purvata_igralna_produkciia/?ref=rss


Въпреки че научните му постижения продължават да будят възхита у мнозина, малко са онези, които знаят цялата история за това как Алберт става Айнщайн и които знаят подробности турбулентния личен живот на прочутия физик и един от най-брилянтните умове на 20-ти век. Всяка неделя от 21:55 ч. National Geographic излъчва новата поредица от 10 епизода – световното телевизионно събитие "Геният". Това е първата изцяло игрална продукция по образователния канал, която изследва необикновените...

Китайският лидер призова Тръмп да се сдържа по въпроса за КНДР

http://www.cross.bg/kitaii-trump-polyostrov-1541089.html

/КРОСС/ Китайският президент Си Дзинпин призова за "сдържаност" по въпроса за Северна Корея в телефонен разговор с държавния глава на САЩ Доналд Тръмп, съобщава Франс прес. В същото време Япония участва във военни учения с американски самолетоносач до Корейския полуостров. Американският лидер многократно призовава Китай, единственият съюзник на КНДР, да направи повече за озаптяване на Пхенян на фона на спекулациите, че тоталитарният режим се подготвя да извърши нов ядрен тест. Китай се надява, че съответните страни могат да се сдържат и да избягват действия, които биха довели до увеличаване на напрежението на Корейския полуостров, казал Си според съобщение на външното министерство. Единственият начин за реализирането на плана за Корейски полуостров без ядрени оръжия и за бързото разрешаване на севернокорейския ядрен проблем е всяка страна да изпълни задълженията си, допълнил Дзинпин. Двамата лидери за втори път проведоха разговори от първата им среща във Флорида по-рано този месец. Международната ситуация бързо се променя, важно е Китай и САЩ да поддържат тесни контакти и да разменят мнения по важни въпроси, подчертал Си в разговора си с Тръмп. Американският президент също е разговарял с японския премиер Шиндзо Абе. Те са обсъдили съвместните учения между американския самолетоносач "Карл Винсън" и японските въоръжени сили

Откриват първия публичен дом със секс кукли във Великобритания

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6187207

Откриват първия публичен дом със секс кукли във ВеликобританияИспанската компания "Лумидолс", която откри първия публичен дом със секс кукли в Барселона, в скоро време ще обособи и свой филиал във Великобритания, пише в. "Метро", цитиран от БТА. В момента упорито се търси инвеститор за проекта, така че до няколко месеца да бъдат задоволени нуждите и на британските клиенти.

Лодка с мигранти потъна край гръцкия остров Лесбос

http://www.cross.bg/lesbos-lodka-dopulva-1541088.html

/КРОСС/ Лодка, транспортираща неизвестен брой бежанци и мигранти, е потънала край бреговете на егейския гръцки остров Лесбос. Инцидентът е станал рано днес, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на Атинската новинарска агенция. Открити са пет тела на брега, на север от острова, допълва агенцията. Гръцката брегова охрана не е открита към момента за повече информация. Електронното издание "Екатимирини" допълва, че бременна жена е била спасена. Според други медии са открити телата на шестима загинали.  

Военното министерство оцени предложенията за нов боен самолет

https://www.24chasa.bg/novini/article/6187230

Военното министерство оцени предложенията за нов боен самолетВ Министерството на отбраната са приключили анализът, оценката и обобщението на постъпилите предложения от участниците в процедурата за придобиване на нов тип боен самолет - Португалия с логистичен пакет, САЩ, Швеция и Италия. Това съобщават от военното ведомство, цитирано от БТА. В рамките на правомощията си работната група е изготвила и протокол,

Гмуркане за над 100 хил. долара, или колко струва мечтата да видиш "Титаник"

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/04/24/2957866_gmurkane_za_nad_100_hil_dolara_ili_kolko_struva/?ref=rss


Като малко момиче Рената Рохас копнеела да види останките от "Титаник" още преди злощастният пътнически лайнер да бъде открит на дъното на океана три десетилетия по-късно.

Следващата година 49-годишата банкерка и гмуркачка от Ню Йорк най-после ще осъществи мечтата си и ще похарчи повече от 105 000 долара за тази привилегия.

"Нямам апартамент. Не притежавам кола. Все още не съм ходила на Еверест. Всичките ми спестявания са насочени към...

Проф. Маринов: Нинова е в силна позиция, но ще се изправи срещу задкулисни комбинации

http://www.cross.bg/izpravi-kombinatzii-zadkylisni-1541087.html

/КРОСС/ „Нинова сега е в силна позиция, но тя трябва да си дава сметка, че ще се изправи срещу обединен фронт на всички недоволни от нея с или без основание, тъй като самата тя допусна някои грешки в желанието си да наложи своята линия. Оттук нататък обаче тя ще се изправи срещу друг тип противодействия - не открито, не в Националния съвет, не чрез открити гласувания, а в най-различни задкулисни комбинации", обясни проф. Маринов пред "Фокус".

Емил Хърсев: Ще наблюдаваме интеграция в икономиките на Европейския съюз

http://www.investor.bg/bloomberg-tv/461/a/emil-hyrsev-shte-nabliudavame-integraciia-v-ikonomikite-na-evropeiskiia-syiuz-238103/

При общ фонд за гарантиране на влоговете в еврозоната ще липсва единомислие за разходване на средствата, смята финансистът

Варненският съд спря делото за изнудване срещу Марешки

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/04/24/2958752_varnenskiiat_sud_spria_deloto_za_iznudvane_sreshtu/?ref=rss


Делото за изнудване срещу лидера на "Воля" Веселин Марешки е спряно заради депутатския му имунитет и е изпратено в Софийския градски съд (СГС), съобщи "Правен свят", като се позовава на информация от съда във Варна. Искането за спиране на процеса било на защитата на подсъдимия.

Делото започна през 2015 г., след като през есента на предишната година Марешки влезе в конфликт с наемателя на пицария "Ред хот" във Варна Асен Миланов. Днешният...

Роднина на цар Киро също била в къщата на ужасите в Елин Пелин

https://www.24chasa.bg/novini/article/6187205

Роднина на цар Киро също била в къщата на ужасите в Елин ПелинИ певецът Емил Димитров пребивавал в хосписите на д-р Йорданка Неферова Певецът Емил Димитров, родители на висши магистрати, както и роднина на Кирил Рашков-цар Киро също са пребивавали в домовете за възрастни хора в Банкя и Елин Пелин, собственост на д-р Йорданка Неферова. Това стана ясно в Софийския окръжен съд,

Митрополит Серафим: Общоприетата форма на семейството деградира, което е сериозен проблем

http://www.cross.bg/semeiistvoto-problem-vreme-1541086.html

/КРОСС/ "Общоприетата в целия свят форма на семейството вече започва да деградира и да не съществува в много места, което е сериозен проблем". Това каза Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим по време на дискусия в Югозападен университет „Неофит Рилски", предаде „Фокус". Митрополит Серафим обясни, че много хора вече не възприемат семейството и се появяват други форми, наподобяващи го, които обаче са някакво модерно и ново явление, и са в противовес на това което е схващано традиционно от хората като семейство. По думите му в последно време дори се узаконяват тези форми и все повече държави пристъпват към узаконяването им, но в края на краищата резултатът от тези нови форми, наподобяващи традиционните, в същото време изменящи тяхната същност, са катастрофални. „Едно такова звено, което е важно в живота на обществото, като се разбие, оттам нататък не работи цялата система както трябва. Става въпрос за съвременните форми на живот между хората - било то семейни начала без обвързаност и ангажираност, което е едно наподобяване на семейството, но не е такова; еднополовите бракове също са един проблем, който все повече настъпва в нашето съвремие; или въобще съжителството без всякаква форма на легитимиране пред която и да било институция. Всичко това обаче е един разсад, който сега се залага, но няма да даде никакви плодове или плодовете ще бъдат много деформирани", коментира Негово Високопреосвещенство

Бил Гейтс забранил на децата си да използват смартфони

http://www.moreto.net/novini.php?n=349579

Противно на очакванията, децата на Бил Гейтс не са имали достъп до най-модерните технологии в света. Оказва се, че основателят на Microsoft е доста строг в това отношение и има някои твърди правила. Това казва самият той в интервю за в.

Земеделската земя поскъпна с 4 на сто през 2016 година

http://econ.bg/Новини/Земеделската-земя-поскъпна-с-4-на-сто-през-2016-година_l.a_i.741557_at.1.html

През 2016 г. средната цена на един декар земеделска земя достига 761 лв., което е с 4% повече в сравнение с 2015 година. Спрямо предходната година...

България - присвоената държава

http://www.mediapool.bg/bulgaria---prisvoenata-darzhava-news263012.html

Резултатите от референдума в Турция може и да са много тревожни, но на мнозина в България им дойдоха дюшеш - като оправдание на модерната теза за нуждата от "стабилно управление" в "усложняващата се и дори взривоопасна международна обстановка", за да "защитим националния интерес" и да гарантираме "суверенитета и националната сигурност". Цитатите са от партийните декларации в първия ден на новото Народно събрание, които, похвално, все пак бяха доста обрани и дипломатични. Затова пък по медиите се чуха страховити вещания за неизбежни "злокобни последици", предстоящо "изграждане със сила" на "ислямската дъга" и "най-голямото изпитание от Освобождението насам". Човек ще си каже, че всеки момент ще ни превземат. Колкото и сложно да е международното положение, колкото и много да са рисковете (не само и дори не толкова от турска посока), да се говори за превземане в буквалния смисъл си е чиста параноя - няма нито възможности, нито желаещи за това. Раздухването на тази параноя обаче едва ли е случайно. Защото именно то умело прикрива факта, че от гледна точка на вътрешното положение, макар и донякъде в преносен смисъл, България всъщност отдавна е превзета. За това говорят няколко събития от последните дни. Смърт на "Хемус" Да започнем от най-"дребното". Понеделник, първият ден след Великден, магистрала "Хемус". Хиляди софиянци се прибират в края на почивните дни, изнервени заради задължителните в тази ситуация задръствания. На всичко отгоре вали. Една кола поднася и се обръща в канавката. Шофьорът и съпругата му излизат невредими и застават зад мантинелата. Друга кола спира и двама души отиват да видят дали могат да помогнат на катастрофиралите. В този момент в аварийната лента върху тях връхлита трета кола - с шеметна скорост. Един мъж загива на място, друг - малко по-късно в болницата. От началото на годината загиналите по пътищата са 136. Само по великденските празници жертвите са 8. И този път, както винаги в подобни случаи, се завърза спор - чия е вината и защо се стигна дотук? Заради манталитета и културата на шофьорите или заради безхаберието на институциите? Непосредствената причина за трагедията на "Хемус" е шофирането в аварийната лента, което е абсолютно забранено. Но всеки ден стотици шофьори извършват това нарушение - за да надхитрят и изпреварят останалите. Неспазването на правилата за движение (и не само на тях) е сякаш масов спорт. Като се добавят агресията и несъобразяването с околните, става ясно защо шофирането в България е като в джунгла, на живот и смърт. От другата страна е отговорността на институциите - за окаяното състояние на инфраструктурата, за хаоса в организацията на движението, за липсата на ефективен контрол и неспособността за налагане на санкции (каквито и да са те). Спорът за вината е като за кокошката и яйцето. Какъвто и отговор да си изберете, този случай показва, че държавата е вече превзета - от агресия, безкултурност, безхаберие и безотговорност. Мутри на "Тракия" Разпети петък, магистрала "Тракия". Изпреварвайки друга кола, екип на Нова телевизия се движи в лявата лента в рамките на разрешената скорост. И така неволно попречва на два големи черни автомобила (единият брониран), долитащи изневиделица с шеметна скорост. За "наказание" първо в продължение на километър двата автомобила се опитват да изхвърлят от пътя колата на телевизията. Накрая спират перпендикулярно насред магистралата и препречват пътя на целия поток автомобили. Изскачат 6-7 яки мъже в черно със слушалки в ушите и започват да чупят и бият. Взимат и един телефон - да не би някой да ги снима. Десет дни по-късно полицията и прокуратурата продължават да го увъртат и не искат да кажат коя е охраняваната високопоставена особа в бронирания автомобил. Но пък призовават десетките очевидци да свидетелстват. Което звучи като черен хумор - кой е луд да стане следващата жертва, след като всички знаят, че държавата все още е превзета от мутрите. Обвързани някъде в безименните дълбини на полулегалните си бизнеси със себеподобни във властта. На които се отчитат и от които получават покровителство. А начинът, по който се упражнява властта в България, често много напомня на описаните мутренски методи. Е, обноските са по-изискани, но пък ефектът е дори още по-страшен. "Мутри" във властта Третото събитие, за което научихме тези дни, се разиграва миналия месец, дни преди изборите. Чрез посредник главният прокурор кани на тайна среща бизнесмен, за да го пита защо, след като си има такъв "хубав и подреден бизнес", му трябва да подкрепя критични към него (към главния прокурор) партия, телевизия и вестник. И между другото му съобщава в прав текст, че кореспонденцията и телефонът му "се контролират". Бизнесменът, поучен от дългогодишния си опит, възприема случая като недвусмислена заплаха, отправена от позицията на неограничена и безконтролна власт. Главният прокурор, естествено, отрича да е заплашвал и твърди, че не той е бил инициатор на срещата. Едно независимо разследване може лесно да установи кой кого е поканил. Само че в България такова разследване не е възможно. "Това не е държава, това е някаква кочина", коментира по този повод известен карикатурист. Може да се каже и по друг начин. Допреди известно време съществуваше надеждата, че с разделението на властите и с изграждането на съответните институции демократичните и пазарните механизми ще заработят от само себе си в интерес на обществото. Напразна надежда. "Мутрите" във властта постепенно превзеха институциите, изкорубиха ги и ги изпразниха от съдържание. И така подчиниха демократичните и пазарните механизми на собствените си интереси. А пътьом превзеха и медиите. Неслучайно на въпросната среща главният прокурор носи като "доказателствен материал" единия от двата тома на предизборния клеветнически пасквил, издаден от медиите на Пеевски. Тези медии пък "раздават правосъдие" в пълен синхрон с главния прокурор. Има ли сили за съпротива? В същото време Пеевски пак си е в парламента. След като продаде "Булгартабак", дето не беше негов, сега всички се питат накъде ще се разширява - към някоя нова телевизия, към електроразпределително дружество или може би към някой "хубав и подреден" газов бизнес? Някои пък искат главният прокурор да подаде оставка, ВСС да му я поиска, а парламентът да направи анкетна комисия. Което звучи като вик на безсилие - отчайващо тъжен, но и много смешен и наивен. Защото (включително заради тази наивност) в парламента няма нито една партия и нито един депутат, които да посмеят дори само да изрекат името на главния прокурор. Камо ли да му потърсят сметка. Че няма кой и как да превземе България отвън, няма. Има ли обаче сили за съпротива срещу вътрешното превземане?

DISCOVERY COMMUNICATIONS И SAMSUNG обявиха сътрудничеството си с ексклузивно видео на Беър Грилс

http://www.cross.bg/beur-discovery-samsung-1541085.html

/КРОСС/ Кампанията подкрепя стратегията "All Screen" на Discovery за споделяне на ексклузивно съдържание с потребителите чрез телевизионни, социални, дигитални канали и VR За пръв път Беър Грилс използва 360-градусова видео технология, потапяйки зрителите в невиждано досега приключение Discovery Communications анонсира партньорството между Беър Грилс, телевизионния приключенец и Samsung, за да представи новия Samsung Gear S3. Грилс, известен с изпълнените си с адреналин телевизионни предавания, сред които „Оцеляване на предела" на Discovery Channel, използва авангардна видео технология, потапяйки изцяло феновете в последните си приключения.Партньорството е насочено към пазарите на САЩ, Европа, Близкия изток и Африка. Кампанията включва поредица от късометражни клипове и телевизионна реклама, в която Беър представя ключовите възможности на Samsung Gear S3 в различни приключенски сценарии. Видеата представят и ключови съвети за оцеляване, за да помогнат на всички изследователи по време на приключенията им сред дивата природа. Толкова много от нас са били под напрежение докато Беър изкачва планини, хвърля се от самолети и скача в ледени води; и са гледали с интерес докато преодолява препятствията сред едни от най-отдалечените места на земята, в компанията на някои от най-известните личности в света

Да има квартал „Бедечка“ е по-скъпо от запазване на парка

http://offnews.bg/news/n_1/n_653732.html

Общо поне 15 милиона лева отклонение допусна в калкулациите си общинската комисия „Бедечка“ в Стара Загора. Комисията изчислява колко би струвала новата инфраструктура, която трябва да се изгради с общински пари, ако парк Бедечка се превърне в квартал. Комисията смята също колко би струвало отчуждаването на частни терени, за да се запази паркът. Въпросната комисия от общински съветници „пропусна“ да сметне в инфраструктурата мост на четирилентов булевард, кръстовище и кръгово движение. Комисията подцени и останалите разходи за инфраструктура, като „забрави“ да калкулира проектиране, строителен надзор и т.н. (виж приложената схема). Всичко това се разбра в няколкото открити заседания на комисията, на които присъстваха и защитници на парка, алармират активистите от "Запазете Бедечка". В открито заседание общинарите първо обявиха, че разходите за инфраструктура ще бъдат минимум 21 милиона лева (без проектирането и други допълнителни, които нямало как да се знаят), после пък ги сведоха до около 17 милиона лева. Накрая стигнаха до число от 14 хиляди. Това число фигурира в т.нар. доклад на комисията, с който защитниците на Бедечка вече разполагат. До 19 април въпросният “доклад” трябваше да е готов. До петък обаче той не беше качен дори на сайта на Общината. “Докладът” е в "готовия" си вид едва сега и ще бъде пропагандиран на сесията на Общинския съвет на 27 април. Елементарна сметка показва, че сумата за инфраструктура е доста по-голяма (виж схемата), а със споменатите липсващи сега пера парите стават не по-малко от 30 милиона. Така занижаването на цената на инфраструктурата се оказва близо двойно. В същото време комисията сметна средна цена за отчуждаване на частен терен от около 150 лв на декар, въпреки че в собствените ѝ документи фигурира средна цена от около 134 лв на декар (виж приложения 2 и 3). Това реално прави около 30 милиона, и то за съвсем малки парцели - около 500 - 600 кв.м. Цената би била такава обаче, само ако всички имоти бяха маломерни, имаше налична към днешна дата инфраструктура и имаше пазар - търсене на подобни имоти - което изобщо не е така. Ако се направи дори елементарен преглед на цените на имоти, оказва се, че цената на отчуждаването може да се окаже доста по-ниска, не повече от около 20 милиона и то ако имотите са придобити (възстановени) законно, за тях няма обезщетения и са спазени всички изисквания за актовете, свързани с това. Явно целта на комисията е да покаже колко скъпо е запазването на парка и колко евтино е изграждането на квартал. Сметката по пера обаче сочи, че нещата стоят точно обратно. Преди да се говори за каквото и да било плащане, трябва да се говори за разследване и ревизия на порочни решения назад в годините, довели до скандалната ситуация с имоти за застрояване в зелената площ. Досега комисията действа в абсолютен разрез със започналата в Общинския съвет законова процедура за промяна на ОУП и запазване на парка - както постанови Общинският съвет през септември с огромно мнозинство. Комисията дори си позволява да предложи като вариант и отмяна на това решение на ОбС. Гласувалите т.нар. доклад на комисията са Стефан Анков, Иван Митров, Румен Димитров, Гергана Микова, Михаил Михайлов, Тунджай Йозтюрк и Ивета Лазарова. Тихомир Димитров и Недялко Ангелов се въздържаха.

Символът на Белгия Манекен Пис бе облечен в българска народна носия

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6187216

Символът на Белгия Манекен Пис бе облечен в българска народна носияВчера символът на Брюксел - Манекен Пис бе облечен в българска фолклорна носия, съобщи пресцентърът на ПП ГЕРБ. Това стана след като за пети пореден път на централния площад на Брюксел се изви Голямото българско хоро. Българският евродепутат Ева Майдел, която поведе хорото, продължи традицията, започната от Кристалина Георгиева,

За последните 10 години на половина са намалели загиналите при трудови злополуки

https://www.24chasa.bg/novini/article/6187209

За последните 10 години на половина са намалели загиналите при трудови злополукиЗа последните десет години почти наполовина намаляват смъртните трудови злополуки в България. Това каза служебният социален министър Гълъб Донев при откриването на едноседмичната кампания на КТ "Подкрепа" за отбелязване на Световния ден за безопасност и здраве при работа - 28 април, в Южния парк, предаде БТА.

Над 100 голфъри се състезаваха в първия кръг на Мтел голф мастърс

http://www.cross.bg/mtel-golf-tochki-1541084.html

/КРОСС/ Първият за годината турнир от най-престижната верига по голф в България - Мтел голф мастърс, събра над 100 участници в Голф клуб „Св. София". Тази година Мтел организира общо три турнира - два квалификационни и един финален. Играчите бяха разделени в три хендикап дивизии според техните умения. Най-силните - Дивизия А, се състезаваха във формат строук плей, а тези от Дивизии B и C - индивидуален стейбълфорд. В Дивизия А победи Радослав Рашев с впечатляващите 73 удара - два над пара на игрището в „Св. София". На второ място със 79 удара се класира Стефан Кралчев, а на трето - Олег Чернев със 80 удара. В Дивизия В победител стана Александър Ковачев с 35 точки, следван от Ивайло Димчев с 34 и Иво Димитров с 33 точки. В дивизията C най-голям брой точки - 34, събра Хранислав Коджахристов. Негови подгласници станаха Денислав Йонов с 31 и Виктор Генев с 30 точки. Бяха раздадени и две допълнителни отличия, като наградата за най-дълъг удар отиде при Илия Ел Фелеки, а за удар най-близо до флага - при Димитър Георгиев. Играчите се състезаваха за големите награди от Мтел - Samsung Galaxy S8, както и за място във финалния кръг на Мтел голф мастърс. Наградите на победителите бяха връчени от Галин Иванов, старши мениджър „Продажби" в Мтел. Следващият турнир от веригата Mtel Golf Masters е на 24 юни в Голф клуб „Правец", а финалът е през септември в „Пирин голф и кънтри клуб".    

Легенда на Арсенал идва за шоуто на Бербатов

http://offnews.bg/news/n_1/n_653740.html

Димитър Бербатов потвърди съгласието на легендата Робер Пирес  да участва в благотворителния мач в София прюз юни. Френският халф е световен и европейски шампион, носител на куп трофеи с Арсенал. Бербо го нарече в своята страница във Фейсбук "непобедимия". Пирес носи този прякор с гордост и го заслужи години преди да излезе холивудската продукция със същото име. Той беше част от отбора на Арсенал, който през сезон 2003/2004 не загуби нито една от срещите си в английската Висша лига (26 победи, 12 равенства). Така французинът и компания спечелиха последната титла в историята на "артилеристите" и се превърнаха в първия тим с подобно постижение от 115 години! В своята кариера елегантният халф има 127 гола в 537 срещи за Мец, Марсилия, Арсенал, Виляреал, Астън Вила и индийския Гоа. Фновете на "артилеристите" го поставят на 6-то място в класацията за най-значими играчи в историята на клуба. Французинът ще се включи в тима на Луиш Фиго, който първи обяви името му на пресконференция в София миналата седмица. Пирес е второто име в селекцията на португалеца след легендата Роберто Карлос.

Прокурор ударил дете за това, че го прередило на опашка

https://www.actualno.com/crime/prokuror-udaril-dete-za-tova-che-go-preredilo-na-opashka-news_607573.html

В края на март Димитър Франтишек Петров – известен прокурор от Софийска градска прокуратура - нападнал, душил и бил дете в училищната лавка, защото го прередило на опашка. Деветокласникът отнася удари по лицето, а прокурорът го души с якето му, пише сайтът Биволъ. Шокиран

Шокиращите покупки на комунистите в България

https://vesti.bg/bulgaria/shokirashtite-pokupki-na-komunistite-v-bylgariia-6068294

Георги Милушев, последният шеф на охраната на Тодор Живков и обкръжението му, разказва

Скандалните покупки на комунистите в България

https://vesti.bg/bulgaria/skandalnite-pokupki-na-komunistite-v-bylgariia-6068294

Георги Милушев, последният шеф на охраната на Тодор Живков и обкръжението му, разказва

Какво се е променило в България

https://vesti.bg/bulgaria/kakvo-se-e-promenilo-v-bylgariia-6068294

Георги Милушев, последният шеф на охраната на Тодор Живков и обкръжението му, разказва

10 причини да се откажеш от СЕКСА

https://www.actualno.com/curious/10-prichini-da-se-otkajesh-ot-seksa-news_607572.html

Нека признаем - понякога, колкото и свещи да запалите, колкото и песни на Браян Адамс да изслушате, просто нямате настроение. И е напълно нормално. Но ако забележите, че тази липса на настроение продължава повече от седмица или месец дори, нещата са наистина сериозни. Ето ги 10

Посякоха с мачете велосипедист в Лондон

http://offnews.bg/news/n_1/n_653737.html

17-годишен велосипедист е бил убит от група маскирани младежи, въоръжени с мачете, в Южен Лондон, предава британският "Стандарт". Колоездачът бил подгонен от няколко момчета през нощта в събота срещу неделя. Те слезли от автомобила си в Батерсий и нападнали велосипедиста, наръгали го и го оставили върху капака на автомобил. Избягали след като очевидци започнали да викат, че полицията ще пристигне. Вниманието на живущите било привлечено от виковете на жертвата. Младото момче било откарано в болница, където лекарите не успели да го спасят и починало час и половина по-късно. Това е четвъртият случай на убийство на тийнейджър в британската столица за месец и осмото за годината, уточнява изданието.

Дават 600 000 лв. за храна и нощувки на участници в събития на Община Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=349576

Сумата от близо 600 хил. лева без ДДС е готова да плати Община Варна за настаняването и изхранването на участници и гости в нейни културни, образователни, спортни, протоколни и друг род събития. Средствата ще послужат за период от 3 години, колкото е продължителността на обявената обществена поръчка, научи Moreto.

"Досиетата Х" продължават с още един сезон

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/04/24/2958730_dosietata_h_produljavat_s_oshte_edin_sezon/?ref=rss


Фокс Мълдър и Дейна Скъли продължават да търсят истината в новия сезон на хитовия научнофантастичен сериал "Досиетата Х", съобщи телевизионната мрежа "Фокс", цитирана от "Ройтерс".

"Досиетата Х" ще се завърне през есента с 10 нови епизода, които ще проследят разследванията на агентите от ФБР Фокс Мълдърс (Дейвид Духовни) и Дейна Скъли (Джилиън Андерсън) на необясними случаи, често свързани с паранормалното.

Пуснаха билетите за първия мач на „Дунав“ в Русе

https://www.24chasa.bg/sport/article/6187180

Пуснаха билетите за първия мач на „Дунав“ в РусеМетални детектори и много сериозни мерки за сигурност на Градския стадион Билетите за дългоочакваното завръщане на ФК „Дунав“ в Русе вече са в продажба в дунавския град. Тимът на Веселин Великов посреща пловдивския „Локомотив“ в мач от четвъртия кръг на шампионския плейоф на Първа лига на 28 април, петък, от 17:30 ч.

Гневът на Рамос и Роналдо при загубата от Барса (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_653733.html

Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо не скри нервите си и реагира гневно след втория гол на Лионел Меси, с който Барселона временно излезе на първо място в класирането на Ла Лига. Камерите хванаха португалеца да избухва в момента, в който аржентинската звезда на каталунците отбеляза победното попадение в последните секунди на мача. Барса победи "белия балет" с 3:2 в суперсблъсъка от 33-ия кръг на испанската Ла Лига. В зрелищен спектакъл на "Сантяго Бернабеу" гостите надделяха в 234-тото Ел Класико. Нервите на капитана на Реал Мадрид Серхио Рамос също не издържаха и той не прие добре червения си картон в дуела с каталунците. Напускайки терена, централният бранител отправи иронични аплодисменти за червения си картон и послание към Жерард Пике: "Говори, говори". Двамата съотборници в националния не пропускат да се заядат в социалните мрежи при всеки повод.

Най-мащабната ретроспектива на субкултурите в Германия от 80-те пристига в България

http://offnews.bg/news/n_1/n_653736.html

„Geniale Dilletanten“ („Гениални дилетанти“) е нарочно изписаното на немски с грешка име на концерт, който се случва през 1981 г. в Berliner Tempodrom и който се е превърнал в синоним на една кратка епоха на артистичен подем. Най-вече в средите на художествените академии се заражда артистична енергия, намираща израз в интердисциплинарни експерименти и прилагане на нови електронни устройства. Виртуозните способности често се отхвърлят умишлено. Основаването на звукозаписни компании, списания, галерии и клубове, както и независимата продукция на плочи, касети и концерти показват засилената самоинициативност и духа „направи си сам“ на това време. Вместо английския немският език се налага в текстовете на песни и имена на банди, с което основните действащи лица на сцената се разграничават от мейнстрийма и твърдо заявяват претенцията си да доведат радикалната промяна. Със своя гръмък протест и умишлена провокация артистичната алтернативна сцена се стреми и към международно внимание и признание.  Изложбата представя широкия диапазон на тази субкултура, изхождайки от седем музикални банди, както и художници, режисьори и дизайнери от градовете и регионите в Западна и Източна Германия, които дават импулси на сцената. Сред бандите са „Einstürzende Neubauten“ („Рухващо ново стрителство“), които изследват границата между музика и шум с инструменти, сглобени от боклуци и ежедневни предмети. Или групата „Die Tödliche Doris“ („Смъртоносната Дорис“), която експериментира с различни художествени форми като музика, филм, фотография, но също така и с художествени обекти и живопис. Бандата „Der Plan“ („Планът“) пък произлиза от галерия и излиза на сцената със сюрреалистични костюми и изпълнява песни с ирочно-саркастични текстове. „Freiwillige Selbstkontrolle“ (съкратено F.S.K., „Доброволен самоконтрол“) е основана от членовете на редакцията на ъндърграунд списанието „Mode & Verzweiflung“ („Мода и отчаяние“) и се интересува най-вече от културни разриви; групата отхвърля идеята за „автентичност“. Един от най-известните им лозунги е „Днес диско, утре – преврат, в другиден – парти на открито. Това наричаме ние доброволен самоконтрол“ (1980). Музиката на „Palais Schaumburg“ („Замъкът Шаумбург“) придобива особения си характер чрез комбинацията от синтезатори и други инструменти със семпли на тромпет и странно атонални вокални изпълнения. Въпреки тежките условия източноберлински артисти и музиканти се включват в авангардисткия музикален проект „Ornament und Verbrechen” („Орнамент и престъпление“), който е повлият от жанрове като джаз, индъстриъл и електронна музика. Дуото „Deutsch Amerikanische Freundschaft“ (съкратено D.A.F., „Германо-американска дружба“) комбинира провокативни текстове с тежки барабанни бийтове, съчетани със синтезаторни ефекти и сценично шоу между екстаза и данданията. Мащабната изложба представя действащите лица и местата за срещи на артистичната сцена в различните градове и предлага поглед в многообразната мрежа между тях. Не на последно място се засяга и развитието в изкуството, филма, модата и дизайна по същото време. Наред със специално направен филм с интервюта, видео и фото материали, аудио записи, списания, плакати и други експонати от сцената най-мащабната презентация на немската субкултура през 80-те, правена досега, ще протече с разнообразна съпътстваща програма. „Гениални дилетанти“ – Субкултура в Германия през 80-те е пътуваща изложба на Гьоте-институт, която се показва в музеи и други изложбени зали по цял свят. Гостуването на изложбата в България се организира от Гьоте-институт България в партньорство с Университеа по архитектура, строителство и геодезия. Съпътстващата програма към изложбата ще премине под мотото „Субкултури в Германия и България през 80-те“ и ще бъде част от „Революцията продължава“ – серия от събития, посветени на 30-годишнината от първия дилетантски рок фестивал в България., организирани от фондация „Димитър Воев – Нова Генерация“. Програмата ще включи изложби, концерти, разговори, дискусии, прожекции и др. Куратор: Матилде Вее Идея и концепция: Матилде Вее и Др. Леонхард Емерлинг 9 – 31 май 2017 г. Откриване: 9 май, 18:00 часа Централно фоайе, Университет по архитектура, строителство и геодезия Бул. „Христо Смирненски“ 1

Борсата стартира търговията през новата седмица позитивно

http://econ.bg/Новини/Борсата-стартира-търговията-през-новата-седмица-позитивно_l.a_i.741558_at.1.html

Родният капиталов пазар започва търговията през новата седмица с ръст на всичките борсови измерители. Индексът на "сините чипове" SOFIX с над два...

Разрастването на бизнеса на Imperia Mobile е причината за преструктурирането

http://www.investor.bg/novini/346/a/razrastvaneto-na-biznesa-na-imperia-mobile-e-prichinata-za-prestrukturiraneto-238030/

Новото име на компанията вече е Upnetix, а тя се преструктурира в акционерно дружество, коментира в предаването UpDate директорът Радослав Гайдарски

Брюксел се готви да сложи край на винетките

http://www.mediapool.bg/bryuksel-se-gotvi-da-slozhi-krai-na-vinetkite-news263011.html

Eвропейската комисия подготвя предложение за промяна в пътните такси, така че автомобилите да плащат според нивата на вредни емисии, които изпускат. На практика това най-вероятно ще означава край за системата с винетките, която действа в България, съобщава automedia.bg. Информацията е потвърдена и от Европейската асоциация на автомобилните производители (АСЕА). От там са заявили, че подкрепят плановете за диференцирани ставки според нивото на емисии, стига те да са на база реален разход. Идеята е събираните от пътни такси и винетки средства да се запазят в приблизително същите размери както досега, но да се разпределят така, че автомобилите с малки и икономични двигатели да плащат по-малко, а тези с големи и мощни - повече. Най-потърпевши от това ще са тежкотоварните автомобили, които са съвсем малка част от превозните средства по пътищата, но изпускат приблизително една трета от парниковите емисии. Повишаването на таксите вероятно ще принуди превозвачите да обновят флотилиите си. Това ще е и първият опит да се въведе единно законодателство за пътните такси за целия Европейски съюз. В момента съществува директива само за товарните превози, а за леките автомобили всяко правителство само определя законовата рамка. Евентуалната нова европейска директива също няма да принуждава отделните държави да въвеждат конкретни схеми и тарифи за пътните такси, но ще въведе единни принципи и правила. Това означава, че всяка страна сама ще определя колко ще се плаща. Най-съществената последица от нея ще е отпадането на винетките, тоест таксуването няма да е на база определен период, а за изминато разстояние. Страните, които ползват винетки, сред които е и България, трябва да ги заменят с тол такси. Противниците на това изтъкват, че винетките са по-евтин начин да се събират пътните такси, докато изграждането на тол-системи изисква големи начални инвестиции и разходи за поддръжка. Точният текст на подготвяните промени ще бъде публикуван на 31 май, след което те трябва да бъдат одобрени от Европейския парламент и от страните-членки. От пролетта на 2016 г. България се опитва да избере изпълнител за изграждането на тол система за тежкотоварните автомобили и електронна винетка за леките коли. Търгът обаче непрекъснато се обжалва. За последно процедурата беше спряна в края на януари 2017 г. след поредната жалба.

"Задава се лавина от присъди за България във Вашингтонския арбитраж"

http://clubz.bg/53169-zadava_se_lavina_ot_prisydi_za_bylgariq_vyv_vashingtonskiq_arbitraj

Ивайло Дерменджиев Снимка БГНЕС

"Задава се лавина от негативни решения от Международния арбитражен съд във Вашингтон." Такава прогноза направи адвокат Ивайло Дерменджиев по Тв+, специалист в областта на международното частно право и международния арбитраж.

Според него само от делата, заведени от енергийните компании, сумите могат да достигнат 1 млрд. евро.

Адв. Дерменджиев напомни, че през 2013 г. електроразпределителното дружество EVN е завело дело срещу България за 600 млн. евро като решението се очаква до края на годината. Делото на "Енерго-про" е от 2014 г. е и за 52 млн. евро.

Последното дело заведе ЧЕЗ. "Те са забавиха около две години. Говори се, че са водили преговори с правителството (на Бойко Борисов - б.р.) за извънсъдебно споразумение и получаване на компенсации и затова са се забавили", обясни адвокатът. 

Той обясни, че сумата не е уточнена, но вероято ще е за около 300 млн. евро.

Мотивите и на трите компании са почти идентични и са свързани с ценовата политика в сектора, която в дългосрочен план не отговаря на първоначалните им очаквания. Вероятно това е и една от причините за намеренията на ЧЕЗ да продаде бизнеса си в България.

"Задава се една лавина от негативни решения от Вашингтон и това по-добре ще се разбере като приключи производството с EVN, защото то ще е първото. Може би говорим за 1 млрд. евро, сумите са огромни. 600 млн. са само за EVN", смята Дерменджиев.

Той уточни, че това е енергийният сегмент на делата, които се водят срещу България във Вашингтон. Други са делата за КТБ, които са за 200 млн. евро. "Води се дело за това, че банката е фалирана, съдебни процедури по несъстоятелност и е заведено от акционера в КТБ Оманския фонд срещу държавата", напомни Ивайло Дерменджиев. 

"Едно дело излезе преди една седмица - голям инвеститор от Израел заведе дело за недвижима собственост, то е за 60 млн. евро. Интересно е, че той твърди в исковата си молба до Международния център във Вашингтон, че това е следствие на съдебни процедури, с действията на синдици и на конкретни състави от Софийския градски съд се е стигнало до фалит и до отчуждаване на инвестицията на тези израелски инвеститори. И сега те съдят България", посочи още адвокатът. 

Става въпрос за дружеството "Витоша ризорт 2000", на което собственици са съдружниците Рамод Мордехай (мажоритарен собственик) и Рами Абуд Леви. То е обявено в несъстоятелност. Активите на компанията надхвърлят 50 млн. лв. Производството срещу "Витоша ризорт 2000" е открито по искане на "Ултрастрой" - компаниия, близка до депутата от ДПС Делян Пеевски, която е била изпълнител на проекта на израелците за построяване на жилищен комплекс близо до Витоша.

Преди време "Капитал" писа, че "Ултрастрой" е собственост на 43-годишния Иван Борисов Борисов и през последните години отчита растящи приходи и печалба.

Сред проектите, с които се занимава, са изграждането на сградата на държавната ББР в столицата в обединение с други компании. Успоредно с това, компанията е получила близо 8 млн. лв. кредит от самата банка. Дружеството е част и от обединението "Дву", което спечели най-скъпия лот от третия лъч на Софийското метро. Освен по обществени поръчки фирмата е работила и по частни обекти на различни компании, свързвани с Пеевски, като "Водстрой-98", "Пазар на производителя – Пазарджик" и фабриката за цигарени филтри "Юрий Гагарин".

Три африкански държави ще получат ваксина срещу малария

https://www.24chasa.bg/novini/article/6186975

Три африкански държави ще получат ваксина срещу маларияКения, Гана и Малави ще са първите държави, които ще получат ваксина срещу малария през 2018 година, съобщава Би Би Си. Ваксината тренира имунната система, за да може да атакува вируса, който се разпространява чрез ухапване от комар. Световната здравна организация (СЗО) заяви, че лекарството има потенциала да спаси десетки хиляди животи.

It is show time, folks! Цацаров в отчаян опит да отклони вниманието от себе си

http://clubz.bg/53168-it_show_time_folks_cacarov_v_otchaqn_opit_da_otkloni_vnimanieto_ot_sebe_si

It is show time, folks! Цацаров в отчаян опит да отклони вниманието от себе си. И къде - КЕВР и Иван Иванов!?

Да му обясня на български - КЕВР не вдига цени. Неговите копои трябваше да нахлуят и извземат документи от "Булгаргаз", защото там са оригиналите.

Единственото, което КЕВР може да направи, е да признае или непризнае разходи в рамките на тези няколко процента, в които цената на природния газ има местна, българска, добавена стойност.

Или просто удар на Пеевски, за да смените медийния фокус върху нерегламентираните срещи в офиси на Гергов. Почтеният председател на КЕВР Ви пречи отдавна, защото отказва да Ви играе игрите. Малко стана като КТБ - нямат друг повод да сменят председател, баретите нахлуват, документи се извземат и Пеевските медии довършват работата.

И всичко за да се спаси неспасяемата чест на Цацаров и да се изравни резултата в битките между олигарсите.

Още по-силно и по-недвусмислено - ОСТАВКА!

Довечера от 18 30 пред Съдебната палата.

...

Коментарът е от профила на Илиян Василев във Фейсбук. Заглавието е на редакцията

 

Джак Ма вижда тежко бъдеще, докато интернет срива старата икономика

http://www.investor.bg/novini/261/a/djak-ma-vijda-tejko-bydeshte-dokato-internet-sriva-starata-ikonomika-238104/

Председателят на Alibaba Group е категоричен, че обществото трябва да се подготви за промените, които настъпват заради новите технологии

Концерт-бенефис на Валя Балканска на 18 май в НДК

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6187171

Концерт-бенефис на Валя Балканска на 18 май в НДКПо българска земя ходя, български песни пея… На 18-ти май от 19:00 часа на сцената в Зала 1 на НДК Валя Балканска, заедно с гайдаря Петър Янев и ансамбъл „Родопа“ ще ни пренесат в космоса на родопската музика и ще отключат генетичния код на българщината у всеки от нас, като изпълнят най-обичаните родопски песни.

Столичната община ще купи 20 нови електробуса

http://www.dnevnik.bg/gradska_sreda/2017/04/24/2958682_stolichnata_obshtina_shte_kupi_20_novi_elektrobusa/?ref=rss


Столичната община подготвя процедура за купуването на 20 електробуса за градския транспорт. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на пускането в движение на първите четири 27–годишни трамваи, доставени в София от швейцарския град Базел. На събитието присъстваха още заместник министър-председателят по европейските фондове Малина Крумова и посланикът на Швейцария в България Денис Кнобел.

Електробусите, които Столичната община ще купи, са част от програмата...

ДПС не държи на всяка цена да участва в следващата изпълнителна власт

http://www.moreto.net/novini.php?n=349577

При така конфигурирано НС, е редно според нас, отговорните политически партии да съставят програма за управление до края на председателството на Съвета на ЕС и около тази програма да се формира мнозинство в парламента, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след консултациите при президента Румен Радев.

Започнаха срещата на президента с представители на „Обединени патриоти“

http://www.cross.bg/prezidenta-grypa-predstaviteli-1541083.html

/КРОСС/ Започнаха консултациите между президента Румен Радев и представители на парламентарната група на „Обединени патриоти", предаде репортер на Агенция „Фокус". В съответствие с Конституцията - чл. 99, ал. 1, президентът провежда консултации с парламентарно представените политически сили, преди да връчи мандат за съставяне на правителство на посочения кандидат за министър-председател от най-голямата от тях. От страна на „Обединени патриоти" в сградата на „Дондуков" 2 пристигнаха тримата съпредседатели Волен Сидеров, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Президентът Румен Радев вече проведе консултации с представители на парламентарните групи на „Воля" и ДПС. Лидерът на „Воля" Веселин Марешки заяви, че на първия етап нямат особен проблем да подкрепят правителството. Той уточни още, че на консултациите с президента са се обединили около това, че бързи избори веднага отново биха били пагубни за българската държава, а от там и за българския народ и българския бизнес. Друго, около което са постигнали консенсус с държавния глава е, че тяхната парламентарна група е единствената, която на първия етап може да доведе до стабилност на управлението. От своя страна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ поиска управленска програма до провеждането на европейското председателство, а след това да се прецени в каква посока ще се върви

Прокурорът по "Яневагейт" ударил дете, защото го прередило на опашка (допълнена)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/04/24/2958709_prokurorut_po_ianevageit_udaril_dete_zashtoto_go/?ref=rss


Прокурорът от Софийската градска прокуратура (СГП) Димитър Франтишек Петров нападнал ученик на училищна лавка, защото го прередил, съобщи сайтът "Биволъ". Момчето от девети клас е било нашамарено от обвинителя, а след това е било хванато от него за гушата преди да се намесят очевидците. Бащата на детето е подал жалба в СДВР, но случаят бил покрит от прокуратурата, след оказан натиск, твърдят от "Биволъ".

От столичната полиция заявиха за...

Астронавтката Пеги Уитсън постави нов рекорд

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6186873

Астронавтката Пеги Уитсън постави нов рекордАмериканската астронавтка Пеги Уитсън постави нов рекорд за най-дълъг престой в Космоса, съобщава Би Би Си. Доктор Уитсън надмина своя колега Джеф Уилямс, като рекорда ѝ е 543 дни в Космоса. Нейни са и рекордите за най-дълъг престой от жена в Космоса и за най-възрастна жена в Космоса. "Това е едно от онези пътувания,

Пет национални рекорда за плувните спортни таланти на "Еврофутбол"

http://www.cross.bg/metra-stil-myasto-1541082.html

/КРОСС/ Общо пет национални рекорда за възраст 15-17 годишни поставиха Спортните таланти на „Еврофутбол" в плуването Диана Петкова и Иван Алмаджиев на ІІІ-тия международен турнир „Младост" в Пловдив (22-23.04.2017 г.). 16-годишната Диана спря хронометрите на 100 метра съчетано на 1:03.52 мин. и остави на 23 стотни стария, който бе отново нейн. На 100 метра свободен стил постигна 56.06 сек. (56.38 е нейният стар). Диана, заедно със съотборничките си от клуб „Спринт" - Виктория Петрова, Александра Мирова и Ивета Андреева, подобриха рекордите на правата щафета - 1:52.25 мин. и на 4х50 метра смесена по стил - 2:03.96 мин. Така Диана заслужи приза за най-добре представил се състезател на турнира. Другият ни плувец на турнира - Иван Алмаджиев отнесе рекорда на 50 метра гръб, като записа ново върхово постижение от 25.97 сек., с което грабна първото място. Иван грабна общо пет златни медала от надпреварата, а резултатите му бяха най-добри освен за възрастта 15-17 годишни, но и при мъжете. Ето и постиженията му: 50 метра свободен стил - 23.52 сек, като само една стотна не му достигна, за да подобри рекорда; 100 метра свободен стил - 51.81 сек.; 50 метра бътерфлай - 25.11 сек. и права щафета 4×50 м - 1:39.21 мин. 16-годишният Иван спечели и едно бронзово отличие на щафетата 4х50 метра смесена по стил

Ученик хвърли граната, уби връстник в Дагестан (ВИДЕО)

http://clubz.bg/53167-uchenik_hvyrli_granata_ubi_vrystnik_v_dagestan_video

Един човек загина, а други 8 бяха ранени при взрив в училище в руската кавказка република Дагестан, предаде Нюз.Ру.

Ученик на име Магомед Н. влязъл в клас по време на компютърно обучение и хвърлил граната. Един от учениците загинал. Други 8 били ранени.

Нападателят е арестуван. Той бил регистриран в МВР като малолетен престъпник.

Инцидентът станал в селището Агвари.

Русия е трета в света по разходи за отбрана въпреки икономическата криза

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/04/24/2958744_rusiia_e_treta_v_sveta_po_razhodi_za_otbrana_vupreki/?ref=rss


Русия за втора поредна година измести Саудитска Арабия от третата позиция в света по разходи за отбрана за 2016 г., нареждайки се зад САЩ и Китай. Това обяви Международният институт за изследване на мира в Стокхолм (СИПРИ), цитиран от "Франс прес" и БТА.

Миналата година Русия е отделила за военни разходи 69.2 милиарда долара - с 5.9 на сто повече, отколкото през 2015 година. Това представлява 5.3 процента от нейния брутен вътрешен продукт, нещо невиждано от...

Още една легенда идва в София за мача на Бербатов

https://www.actualno.com/bgfootball/oshte-edna-legenda-idva-v-sofija-za-macha-na-berbatov-news_607553.html

Бившият френски национал и звезда на Арсенал Робер Пирес също ще вземе участие в благотворителния мач All Stars 2017 между звездните отбори на Димитър Бербатов и Луиш Фиго. Новината бе съобщена от португалската легенда при визитата му в София на официална пресконференция, но днес бе официално потвърдена от Бербатов във Facebook. Какво написа българинът - вижте в Sportlive.bg!

"Господарите на ефира" се преобразяват като Take That

https://vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-kato-dve-kapki-voda/gospodarite-na-efira-se-preobraziavat-kato-take-that-6068281

Геро, Ненчо, Мария Игнатова и Малин Кръстев ще бъдат специални гости на „Като две капки вода“

Москва иска възстановяване на сътрудничеството с ЕС

http://offnews.bg/news/n_1/n_653735.html

Русия смята да възстанови пълноценното си сътрудничество с Европейския съюз, най-големия търговско-икономически партньор на федерацията. Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров на среща с върховната представителка на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини, предаде ТАСС, цитирана от БТА.  "Неведнъж сме изразявали принципна готовност да нормализираме отношенията с темпо, което да е приемливо за ЕС", каза той. Москва приканва ЕС да се фокусира върху общите реални заплахи, а не върху измислени рискове за сигурността, добави Лавров. Той благодари на външнополитическата служба на ЕС за съболезнованията, поднесени по повод неотдавнашния терористичен атентат в Санкт Петербург. ЕС има интерес да сътрудничи с Русия в борбата с тероризма, където двете страни имат да решават общи задачи, също и с оглед уреждане на ситуацията в Сирия и в Либия, заяви Могерини. Тя отбеляза, че ЕС го интересува и "положението с Кримския полуостров". "Имаме да обсъдим широк кръг от въпроси", посочи европейската представителка.

Как Лео Меси простира фланелката си

http://clubz.bg/53166-kak_leo_mesi_prostira_flanelkata_si

Лео Меси простира фланелката си. Лео Меси като тореадор, диригент, екипът му е част от прочутата анимация "Цар Лъв". И т.н. и т.н...

Всичко това може да се види в колажи, които заливат социалните мрежи в първите часове след едно от най-великите издания на "Ел Класико" в последните десетина години.

"Барселона" би "Реал" (Мадрид) с 3:2 насред "Сантяго Бернабеу", а Меси заби първия и третия гол. След като реализира победното попадение, аржентинецът съблече фланелката си с номер 10 и я показа победоносно пред една от трибуните на стадиона на големия враг на каталунците.

Едно е сигурно - радостта на Лео ще влезе в историята. Тепърва ще има и последователи на всички нива във футбола. Начинът по който един от най-големите на нашето време позира с екипа си отприщи народно творчество.

А знаете ли как вече ще се нарича стадионът на "Реал" - "Сантяго БернаЛЕО".

Вижте някои от най-добрите попадения сред колажите:

 

Обявен е търг за наемател на плажа "Бургас-Север"

https://www.24chasa.bg/region/article/6187162

Обявен е търг за наемател на плажа "Бургас-Север"Днес е обявена тръжна процедура за наемател на плажа "Бургас - Север" с цел осигуряване на летния туристически сезон. Това обяви пред журналисти в Бургас министърът на туризма Стела Балтова, цитирана от БТА. Плажът се пуска на търг под наем, защото процедурата по концесионирането му се обжалва. "Бургас-Север" няма да остане без стопанин.

И все пак Франция остава с Европа

http://www.mediapool.bg/i-vse-pak-frantsiya-ostava-s-evropa-news263010.html

Всичко можеше да свърши и по-зле; изходът от първия тур на президентските избори във Франция обаче не е добър. Предводителката на десните популисти Марин льо Пен зае второто място и стигна до финалния рунд. Това е нейният най-голям политически успех досега. Неудържимата националистка крачи напред. Откакто тя пое партийното ръководство от своя баща антисемит, "Национален фронт" бележи все по-съществени успехи - на регионалните избори, на изборите за Европейски парламент, а ето че и на президентските. Какво се случва всъщност с втората по големина страна в ЕС, щом един коварен, стратегически мислещ политик с онзиденшен светоглед постига там подобни триумфи? Сензация и горчива победа Тя не събра най-много гласове, но изостана минимално от водещия в класацията. Това е сензация, горчива победа над всички истински демократи. Последна надежда остава Еманюел Макрон с неговите либерални, дори по-скоро социалдемократически възгледи, успял с малка преднина да задмине Льо Пен в първия тур. Гласуващите за него слушат разума, не и сърцето си. След 14 дни идва вторият рунд и всичко зависи от това дали Макрон ще получи гласовете на здравомислещите, дори да не споделят изцяло политическия му курс. Социалисти и консерватори трябва да се обединят около 39-годишното, сравнително неопитно отроче на политическия естаблишмънт. Защото сега въпросът е най-ефикасно да бъде възпряна Марин Льо Пен и фантазиите й за всевластие в страната. Някои социолози разсъждаваха дали ще видим "ефекта Тръмп" на втория изборен тур - сиреч внезапен пробив на популистите. Във Франция обаче това е практически невъзможно. Заради спецификата на френската избирателна система - с финалния рунд тя кажи-речи дава на избирателите "втори шанс" за рационално решение, ако в първия тур са изразили протест и разочарование. Последно предупреждение При все че е твърде вероятно Макрон да се настани в Елисейския дворец, сегашните избори изглеждат един вид последно предупреждение. Предшествениците му - консерваторът Никола Саркози и преследваният от несполуки социалист Франсоа Оланд, не успяха да донесат на Франция обновление с икономически и социални реформи. И освен че мнозина французи гласуваха за кандидата на десните радикали, много гласове събра и другата крайност - ултралевият стар комунист Жан-Люк Меланшон. Излиза, че почти всеки втори избирател е изразил несъгласие със сегашната система. Никой от кандидатите на традиционните партии не успя да стигне до финала. Макрон трябва да действа. Трябва да върне усещането за увереност на крайно разочарованите французи, които се чувстват финансови аутсайдери, отхвърлени от елита и притеснявани от надошлите чужденци. Твърде трудна задача. Искания към ЕС Съседите на Франция и Евросъюзът, притаили дъх в неделя, може засега да се поотпуснат. Франция няма да се откаже от еврото, нито да излезе от ЕС и НАТО. Което би било възможно, ако спечели Льо Пен или Меланшон. Но европейците не може да действат по същия начин и занапред. Франция като един от стожерите на ЕС на страната на Германия - това съвсем не е някаква даденост, както мнозина си мислеха. Еманюел Макрон ще има известни искания към ЕС. Той настоява за данъчни облекчения. Германия трябва да намали положителното салдо в търговията с Франция. За канцлерката няма да са лесни контактите с Макрон, но днес той трябва да получи помощ. Налага се Европа да докаже на французите, че си е струвало да предпочетат разумния избор пред популизма и изолационизма. Между другото, този път социологическите проучвания излязоха верни. Значи има надежда и за социолозите въпреки грешните им прогнози преди референдума за излизане на Великобритания от ЕС, победата на Тръмп и гласуването в Холандия. По БТА

Транспортът е основен целогодишен замърсител с прах в София, сочи одит на Сметната палата

http://www.dnevnik.bg/zelen/2017/04/24/2958733_transportut_e_osnoven_celogodishen_zamursitel_s_prah_v/?ref=rss


Транспортът и по-конкретно лошото състояние на пътищата и пътната настилка са основната целогодишна причина за замърсяване с фини прахови частици в столицата.

Това е един от изводите в одита на Сметната палата, който прави анализ за ефекта от мерките срещу мръсния въздух в София. Става дума за одит "Ефективност на общинските мерки за намаляване замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици (ФПЧ10 и ФПЧ2,5) в град София" за пет годишен период от 2010...

Прокуратурата се самосезира за насилие на дете в ямболско училище

//dariknews.bg/regioni/sliven/prokuraturata-se-samosezira-za-nasilie-na-dete-v-iambolsko-uchilishte-2019349

 Районна прокуратура – Ямбол се самосезира по случай на причинено насилие на дете в ОУ „Христо Смирненски  в Ямбол. По случая е образувана проверка, която е разпоредена от наблюдаващия прокурор.

В хода на проверката трябва да се установи дали по отношение на детето е проявявана агрес

Започна косене на тревните площи в Сливен

//dariknews.bg/regioni/sliven/zapochna-kosene-na-trevnite-ploshti-v-sliven-2019351

Започна интензивното косене на тревните площи в Сливен. То се извършва от фирмата, с която община Сливен има договор за тяхното поддържане. Ще се коси във всички жилищни комплекси, като заложените по план площи са над 800 дка от територията на града.

„Тази година дейностите започнаха

Симеон Сакскобургготски беше в Плевен за откриването на изложба с уникални снимки

//dariknews.bg/regioni/pleven/simeon-sakskoburggotski-beshe-v-pleven-za-otkrivaneto-na-izlozhba-s-unikalni-snimki-2019354

„Аз често съм казвал, че няма място за „фили“ и за „фоби“, и ако има място за „фили“, то е за българофили. В този смисъл, преди да уважаваш другите народи трябва да уважаваш себе си, и нека имаме достойнството да го докажем. Всичко друго е въпрос на национални комплекси и малоценност.
Важнот

Водата във врачанско - чиста

//dariknews.bg/regioni/vraca/vodata-vyv-vrachansko-chista-2019353

Няма отклонения в изследваните през изминалата седмица проби на вода, съобщиха от РЗИ Враца. За периода са проверени 1 бр. водни проби по показател естествен уран и 2 бр. по показател обща бета активност. Няма нестандартни. Извършен е и физико-химичен и микробиологичен контрол на други 12 проби, пр

Лъвска глава откриха археолози в античния град Хераклея Синтика

//dariknews.bg/regioni/blagoevgrad/lyvska-glava-otkriha-arheolozi-v-antichniia-grad-herakleia-sintika-2019356

Лъвска глава, част от водоскока в античния град Хераклея Синтика, откриха археолозите начело с доц. д-р Людмил Вагалински. Има още една, която засега се вижда само в профил, но е въпрос на време да бъде извадена.

Находките се намират пред второто стълбище на базиликата в древното сел

ДАНС обяви още един турски гражданин за персона нон грата

//dariknews.bg/novini/bylgariia/dans-obiavi-oshte-edin-turski-grazhdanin-za-persona-non-grata-2019350

ДАНС обяви пореден турски гражданин за заплаха за националната сигурност на България. Със заповед на председателя на агенцията Димитър Георгиев турчинът е включен в масива на нежеланите в страната чужденци.

Директор подаде оставка заради агресия в училище

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/direktor-podade-ostavka-zaradi-agresiia-v-uchilishte-2019352

Директорът на Основно училище "Христо Смирненски" в Ямбол подаде оставка заради пореден случай на насилие в час, съобщи БНТ. Маскирани четвъртокласници били своя съученичка.

Държавният дълг на страната за 2016 г. е 27.21 млрд. лева

http://econ.bg/Новини/Държавният-дълг-на-страната-за-2016-г-е-27-21-млрд-лева_l.a_i.741556_at.1.html

По предварителни данни на Националния статистически институт през 2016 г. институционален сектор "Държавно управление” отчита бюджетен излишък от 30...

472 654 души е населението във Варненско

http://www.moreto.net/novini.php?n=349561

472 654 е населението във Варненско към 31 декември 2016 година, съобщиха от Националния статистически институт (НСИ) за Moreto.net. Варненци са 6.7% от населението на България, което нарежда областта на трето място по брой на населението след областите София (столица) (1 324 хил.

За почти 100 дни като президент Тръмп разтърси американската върхушка и направи изненадващи ходове

http://www.mediapool.bg/za-pochti-100-dni-kato-prezident-tramp-raztarsi-amerikanskata-varhushka-i-napravi-iznenadvashti-hodove-news263009.html

За почти 100 дни като президент на САЩ Доналд Тръмп разтърси Вашингтон и смая световните лидери със своята непредсказуемост и с твърдата си реторика, като същевременно спечели похвали за изненадващия удар срещу Сирия.. "Това е различен тип президентство", каза Тръмп в интервю за Асошиейтед прес, дадено в Овалния кабинет в Белия дом. В събота се навършват първите му 100 дни на власт. Тръмп, който водеше предизборна кампания с обещание за незабавни промени, косвено призна, че във Вашингтон промените не стават бързо. Той показа, че усеща тежестта на заемания пост и че разбира, че много от големите му очаквания за първите 100 дни от президентството не са се оправдали. Според преподавателя по история в Тексаския университет Х. У. Брандс Тръмп сега установява, че "светът е такъв, какъвто е, поради куп сложни причини, а смяната на човека на върха не променя света". Тръмп не демонстрира склонност да се съгласи с тази гледна точка, но призна, че това да бъдеш върховен главнокомандващ носи и "човешка отговорност", за която той много не се е замислял като бизнесмен и която изисква от него внимателно да обмисля последиците от решенията си за хората, а не само финансовия ефект за компанията. "Когато дойде време например да пратя 59-те ракети "Томахок" в Сирия, си казах: знаеш, че тук не става дума просто за 79 (така е оригинала - бел. АП) ракети. Става дума за смърт, защото биха могли да бъдат убити хора. Има риск", заяви Тръмп за решението си да разпореди въздушен удар срещу сирийска военна база като възмездие за химическо нападение. "Тук всичко, почти всичко, което правиш в управлението, се прави със сърце, докато в бизнеса повечето неща не се правят със сърце. Всъщност в бизнеса е по-добре без това", каза той. Твърде рано е да се каже дали президентството значително го е променило. През последните седмици Тръмп отстъпи по редица въпроси, включително във връзка с критиките си срещу НАТО и заплахите да определи Китай като валутен манипулатор. Но гъвкавостта, с която се хвали, означава, че той може бързо да се върне на първоначалните си позиции. Като поведение Тръмп си остава почти същият, какъвто беше по време на кампанията. Той пуска коментари в Туитър в различни часове на денонощието, всявайки само с няколко думи смут във Вашингтон Доста добре запознат е с начина, по който е отразяван от медиите. Казва обаче, че е изненадал дори себе си с известна самодисциплина напоследък, тъй като е спрял да гледа предаванията на телевизиите Си Ен Ен и Ем Ес Ен Би Си, които според него го отразяват по отрицателен начин. За момента изглежда, че Тръмп е овладял вътрешните борби и съперничества между висши служители от неговото управление, които бяха разгласени в медиите и създадоха параноя в Белия дом. Той похвали в частност своите сътрудници по националната сигурност и каза, че политическият му екип не получава доверието, което заслужава за работата си в силно напрегната обстановка. "Обстановката е много тежка. Причината не е непременно в мен", заяви Тръмп.

Скандалните лъжи в рекламите - ето как мамят

https://vesti.bg/lyubopitno/sveji/skandalnite-lyzhi-v-reklamite-eto-kak-mamiat-6068289

Фотошоп за изглаждане на бръчки и "кристално чист" бизнес и маратонки, които горят калории

Доклад на службите потвърждава, че кибератаките от 2015 г. идват от Русия

http://www.mediapool.bg/doklad-na-sluzhbite-potvarzhdava-che-kiberatakite-ot-2015-g-idvat-ot-rusiya-news263008.html

Кибератаките срещу редица сайтове на държавни институции по време на местните избори през 2015 г. са дошли от организация, базирана в Русия. Това обяви президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) в понеделник пред Нова телевизия, посочвайки, че разполага с доклад на службите по случая. По думите му същата организация е замесена и в кибератаката срещу германския Бундестаг, която беше осъществена малко преди вота в България преди 2 години. Според Плевнелиев цел на хакерите е бил проведеният заедно с местните избори референдум за електронното гласуване. "Защо се получи така, че Русия няма интерес да се дадат права на около 2 млн. българи в чужбина да гласуват", запита риторично Плевнелиев. Той коментира още, че четири държави се месят в българския политически процес – Русия, Турция, Македония и Сърбия. Първите три се опитвали да влияят и в изборните процеси в страната. "Имам съмнения, че Русия финансира български партии. Наши политици често посещават Русия, като визитите им не са съгласувани с външно министерство", добави Плевнелиев. Както Mediapool вече писа, проверката на кибератаките, възложена на ДАНС, не доведе до образуването на разследване от прокуратурата. В официален отговор по темата от агенцията съобщиха пред Mediapool, че агентите просто са събрали информация, която е "систематизирана и обобщена и е послужила като основа за извеждане на превантивни мерки с цел противодействие на нови кибератаки". Кибератаките срещу сайтове на ключови държавни институции започнаха на първия тур на местните изборите на 25 октомври миналата година. Тогава бяха сринати сайтовете на ЦИК, ГРАО, на министерствата на вътрешните и на външните работи, както и на финансите. Сайтът на МВР, например, бе атакуван от над 500 милиона заразени компютри. По време на втория тур на 1 октомври имаше втора вълна от атаки срещу държавни сайтове. Хакерите успяха да сринат интернет страниците на Народното събрание, ДАНС, "Информационно обслужване", Националната агенция по приходите и Комисията за енергийно и водно регулиране, а сайтът на президентството работеше с големи затруднения.

Стопанската камара за ЦУМ-гейт: Не ни замесвайте в задкулисие

http://clubz.bg/53165-stopanskata_kamara_za_cum_gejt_ne_ni_zamesvajte_v_zadkulisie

Българската стопанска камара (БСК) излезе с официална позиция по повод скандала, свързан със срещата между председателя на управителния съвет на организацията Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров. В позицията се казва, че тази среща не е инициирана от Дончев - нито в лично качество, нито в качеството му на председател на БСК. От БСК не приемат замесването на камарата в контекст на задкулисие, политическо инжинерство и вмешателство в работата на държавните институции. И изтъкват, че политическата намеса противоречи на Устава на камарата, както и на нейните основни принципи.

Ето пълния текст на позицията:

"ДО

СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА ИНФОРМАЦИЯ

ПОЗИЦИЯ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА БСК

След като се запозна с наличната фактология относно проведен разговор между г-н Сотир Цацаров и г-н Сашо Дончев, Управителният съвет (УС) на Българската стопанска камара (БСК) прие следната позиция:

УС на БСК не е инициирал и не е упълномощавал своя председател за провеждане на среща с Главния прокурор на РБ. Ако такава среща е инициирана, тя трябва да се проведе в сградата на БСК или на Главната прокуратура на РБ, и за резултатите от нея да се даде необходимата публичност, съгласно утвърдения ред. Имаме пълното основание да смятаме, че г-н Сашо Дончев не е искал лична среща с Главния прокурор, още по-малко в качеството си на председател на УС на БСК.

В този смисъл, замесването на БСК в контекст на задкулисие, политическо инженерство и вмешателство в работата на държавните институции е некоректно, манипулативно и не отговаря на обективната истина.

Политическата намеса от всякакво естество противоречи на Устава на БСК и на основните принципи на организацията.

Вече повече от 35 години БСК следва неотлъчно принципа на ненамеса в политиката и равна отдалеченост от всички политически сили. Убедени сме, че това е правилният подход за ефективна защита на интересите на нашите членове, в частност, и за позитивно развитие на българската икономика и общество, като цяло.

УС декларира категоричната си позиция, че прилаганият от БСК до момента подход на прозрачност в отношенията с институциите ще остане непроменим и занапред.

БСК никога по никакъв повод не е участвала в задкулисни договорки и политическо инженерство. Във всичките си действия БСК винаги се е ръководила от принципите на прозрачност и обективност, като своевременно е информирала членовете си и обществеността за своите предложения и публични активности.

УС на БСК осъжда и се противопоставя на всеки опит на публични фигури да търсят решения на отделни проблеми по начин, различен от утвърдените законодателни и обществени норми на открит диалог и публичност.

Възприемаме разразилия се медиен скандал като опит за отвличане на общественото внимание от много по-значими теми и проблеми."

Лили Иванова на 78 с първи букет от Виена

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6187147

Лили Иванова на 78 с първи букет от ВиенаПримата на българската музика Лили Иванова става на 78 години днес. Във фейсбук тя публикува и снимка на първия букет, който е получила за празника си тази година. Цветята са доставени от Виена. "Благодаря за поздравите и първия букет, пристигнал специално от Виена!", написа Лили Иванова. Лили Иванова е родена на 24 април 1939 г. в гр. Кубрат.

Google разработва филтър за блокиране на неприятните реклами

https://www.24chasa.bg/novini/article/6186087

Google разработва филтър за блокиране на
неприятните реклами До няколко седмици търсачката Google ще е готова с филтъра си, който ще блокира реклами в браузъра Chrome, съобщи “Уолстрийт джърнъл”. Функцията може да бъде включена по подразбиране в Chrome и ще филтрира определени видове онлайн реклама. Целта е да се ограничат неприятните изживявания на потребителите,

Плевнелиев призова ВСС да провери скандала "Цацаров – Дончев"

http://www.mediapool.bg/plevneliev-prizova-vss-da-proveri-skandala-tsatsarov-donchev-news263007.html

Президентът Росен Плевнелиев (2012 – 2017 г.) призова Висшият съдебен съвет (ВСС) да бъде сезиран и да провери подробностите около скандалната среща между главния прокурор Сотир Цацаров и собственика на "Овергаз" и в. "Сега" Сашо Дончев в кабинета на функционера на БСП Георги Гергов. Според Плевнелиев обаче, няма нищо притеснително в това ръководителят на държавното обвинение да участва в срещи, организирани в офис на бизнесмен, а е важно да се разбере каква е била темата на разговора им. Както е известно Дончев твърди, че главният прокурор го е заплашил заради редакционната политика на "Сега", както и заради подозренията му, че бизнесменът подпомага по някакъв начин телевизия BiT и партията на Христо Иванов – "Да, България". Цацаров пък му отговори с контраобвинение, че бизнесменът се опитал да упражни натиск върху хода на прокурорска проверка, свързана с дейността на Комисията в енергийно и водно регулиране. "Очевидно е, че има нещо нередно, след като има подадена оставка от страна на член на Изпълнителното бюро на БСП. Оставката на Георги Гергов беше разумна и коректна. Не е добре за политиците да организират подобни срещи. Трябва да се носи отговорност и действията на БСП бяха правилни", коментира Плевнелиев пред Нова телевизия в понеделник. Междувременно лидерът на "Воля" Веселин Марешки също се присъедини към позицията на бившия президент, заявявайки пред медиите, че няма нищо лошо в това бизнесът да се среща с главния прокурор, но това трябва да бъде официално в кабинета на прокурора, а не в кабинета на някой друг бизнесмен. "Така че това е нещото, което по-скоро е негативното, и няма как ние да го поощряваме. Никога не съм се срещал с главния прокурор и не бих присъствал на такава среща извън официалните места. Не съм бил на тази среща, така че не мога да коментирам в детайли, ако има натиск върху медии, от когото и да е, е абсолютно притеснително", коментира Марешки в понеделник.

Спират плужеци, полови маниаци, само с бира

https://www.24chasa.bg/novini/article/6187154

Спират плужеци, полови маниаци, само с бираПлужеци, полови маниаци, идващи от Испания, застрашават британските поля и градини и могат да бъдат спрени само с бира, пише в. "Метро", цитиран от БТА. Иберийските голи охлюви възпроизвеждали много по-голямо поколение от местните британски видове и се явявали като истински мор. Представителите на вида Arion vulgaris могат да достигнат дължина от

Литиево-йонната батерия: митове и факти (II част)

http://www.investor.bg/e-drive-academy/487/a/litievo-ionnata-bateriia-mitove-i-fakti-ii-chast-238111/

Как една петролна компания изобрети технологията, която може да сложи край на петрола

Прокуратурата: Не разследваме Христо Иванов

https://www.actualno.com/society/prokuraturata-ne-razsledvame-hristo-ivanov-news_607564.html

Прокуратурата не води разследване срещу бившия правосъден министър Христо Иванов. Това обявиха днес 24 април, от държавното обвинение. Съобщението бе по повод пресконференцията на лидера на "Да, България" от четвъртък, на която той изрази подозренията си, че е разследван за

Търсят нов стопанин на минералната баня в Симитли, ексминистър Румен Биков се отказа

https://www.24chasa.bg/region/article/6187149

Търсят нов стопанин на минералната баня в Симитли, ексминистър Румен Биков се отказаХигиенната баня, която работи с минерална вода в Симитли, ще бъде отдадена на търг за ползване за 10 г. Това стана ясно от решение на общинския съвет, след като концесионерът "Струма метал" АД се отказа. Дружеството, което се свързва с бившия министър на промишлеността Румен Биков подписа договор за 35 г. концесия на 26 август 2004 г.

При сблъсъци между мигранти в Атина е пострадал един човек

http://www.moreto.net/novini.php?n=349562

Един човек е пострадал при сблъсъци между мигранти, избухнали в късните часове на неделя в центъра на гръцката столица Атина, съобщава електронното издание Ekathimerini. Съгласно разпространената информация в резултат на безредиците са нанесени материални щети на заведение в района.

1,208 млрд. лв. лихви и неустойки събрани в енергетиката

http://econ.bg/Новини/1-208-млрд-лв-лихви-и-неустойки-събрани-в-енергетиката_l.a_i.741555_at.1.html

Министерството на енергетиката е започнало да събира всички забавени концесионни възнаграждения. От начислени лихви и неустойки по концесионни...

Новият албум на Кендрик Ламар с най-добър дебют в САЩ тази година

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6187131

Новият албум на Кендрик Ламар с най-добър дебют в САЩ тази година

Новият албум на американския рапър Кендрик Ламар отбеляза най-успешния дебют в САЩ от началото на годината. „DAMN.”, в който участие взимат Риана и U2, е продаден в 603 000 копия само в първата седмица след пускането си на 14 април, което е повече от общите продажбите на всеки друг албум, пуснат от началото на годината, предава БГНЕС.

"Белгийският крал" стана първият филм, специално дублиран за незрящи хора

http://offnews.bg/news/n_1/n_653730.html

„Кино за незрящи” е проект на София Филм Фест, който има за цел да се разгърне в постоянна инициатива, за да могат хората с ограничено зрение да припознаят киното в своя живот. Тревожен е фактът, че много малък процент от незрящите хора са влизали някога в киносалон. Това е на път да се промени - благодарение на усилията на организаторите все повече филми ще бъдат технически адаптирани. През месец март, по време на 21-вия София Филм Фест, за първи път бяха показани два филма, тематично свързани с живота на хора, които са загубили зрението си. Прожекциите бяха експериментални, като в реализирането им се включиха актьори, четящи на живо в залата диалога между героите, както и обяснителния текст между репликите, за да могат незрящите да си представят сцените и детайлите в тях възможно най-добре. „Белгийският крал” е първият филм в България, който е дублиран по специален начин, чрез което става достъпен за хора с нарушено зрение.  Филмът е пародия на документален роуд муви, в който един крал се събужда за реалния свят. В ролята на краля е белгийският актьор Петер Ван ден Бегин („Петият сезон”). Останалите главни роли се изпълняват от Брюно Жорис („Петият сезон”), Титус де Воогт („Steve + Sky”), Люси Дебе („Melody”). Нина Николина влиза в ролята на българската фолклорна певица Ана, която спечелва сърцето на белгийския крал, а Валентин Ганев е зам. шефът на турските тайни служби. Холандският режисьор Питер ван дер Хауен е в ролята на документалиста Дънкан Лойд, а сръбският актьор Горан Радакович е снайперист от Сараево и любител на птиците. „Белгийският крал” е заснет почти изцяло в България , в него участва истински български фолклорен ансамбъл с певици от най-известните български хорове - „Мистерията на българските гласове”, „Филип Кутев”, квартет „Славей”, както и двама ученика от Училището за деца с нарушено зрение „Луи Брайл” в София. Именно ученици от това училище ще бъдат в залата на Дома на киното на 27 април, за да се срещнат с филма, събрал най-много зрители по време на 21-вото издание на София Филм Фест.  Билетите за незрящи са на преференциална цена от 5 лв., за всички останали билетите са на цена от 7 лв. Посетете събитието във Фейсбук , където ще получите повече информация за филма.

Бой между фенове на "Уембли" (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_653723.html

Грозни сцени на един от изходите от стадион "Уембли" белязаха вчерашния следобяд. Феновете на Манчестър Сити и Арсенал се сблъскаха след полуфинала на ФА Къп. "Артилеристите" се класираха за финала на турнира ФА Къп в Англия, след като отстраниха драматично "гражданите" с резултат 2:1. Но емоцията очевидно е продължила и след последния съдийски сигнал, както показва неприятното видео. В него се вижда как двама привърженика се сблъскват на излизане от националния стадион. Секунда след това започват да летят юмруци помежду им. Очевидно е, че борбата е между противникови фенове, тъй като сините фланелки са едната страна, а червените - другата. В мача за трофея футболистите на Арсенал ще се изправят срещу Челси на 27 май, пак на "Уембли". Арсен Венгер ще има възможност да спечели седмия си такъв трофей начело на Арсенал, а за клуба това е рекорден 20-и финал.

Концесията за плаж “Поморие–централен”е пред финализиране

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/02j37gNY79A/

Концесията за плаж “Поморие–централен”е пред финализиране. Очаква се всеки момент тя да бъде одобрена от Министерски съвет, съобщи в Бургас министърът на туризма Стела Балтова.

Студът унищожил почти всички череши в Кюстендилско

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/04/24/2958728_studut_unishtojil_pochti_vsichki_chereshi_v/?ref=rss


Почти 100 процента са унищожени черешите в Кюстендилско. Това съобщи за БТА доц. д-р Николай Христов - селекционер по черешите при Института по земеделие в Кюстендил.

По думите му в района на института реколтата е напълно унищожена, възможно е да има малки количества спасени насаждения в подножието на Конявската планина, но тепърва ще се правят проучвания.

Черешите измръзнаха още при януарските студове, когато температурите паднаха до минус 29.5...

БФБ предлага промени в правилата за изчисляване на индексите

http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/bfb-predlaga-promeni-v-pravilata-za-izchisliavane-na-indeksite-238108/

Предвиждат се промени в дефиницията за фрий-флоут и селектирането на компаниите, които влизат в SOFIX

Арестувани и ранени след президентските избори във Франция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6187137

Арестувани и ранени след президентските избори във ФранцияСлед сблъсъците, избухнали в неделната вечер след първия тур от президентските избори във Франция, полицията в Париж е арестувала 29 души, съобщава изданието Focus. Шестима полицейски служители и трима демонстранти са леко ранени в резултат на безредиците. Най-напрегната е била ситуацията на площадите „Бастилия“ и „Република“,

Община Добрич разширява транспортната схема в града

https://www.actualno.com/dobrich/obshtina-dobrich-razshirjava-transportnata-shema-v-grada-news_607562.html

Община Добрич разширява транспортната схема в града. Това съобщи кметът на Добрич Йордан Йорданов, предаде кореспондент на Радио „Фокус” – Варна. Миналата седмица Комисия е провела работно заседание за одобряване на нова транспортна схема в Добрич и в отговор на и

На Гергьовден отново ще има атракционно пътуване с парен локомотив

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/04/24/2958702_na_gergyovden_otnovo_shte_ima_atrakcionno_putuvane_s/?ref=rss


БДЖ организира в партньорство с Министерство на туризма aтракционно пътуване с парен локомотив от серията 16.27 за Гергьовден (6 май), като по време на пътешествието ще се заснема и музикален клип на певицата Хилда Казасян. Това съобщиха от министерството.

Гергьовската композиция тръгва в 9:40 ч. от Горна Оряховица и ще се движи по маршрут до гара Трявна със спирки във Велико Търново, Дряново и гара Бачо Киро - за желаещите да прекарат празничния ден на Дряновския...

Civic Type R детронира Golf GTI Clubsport S

https://vesti.bg/tehnologii/avtomobili/civic-type-r-detronira-golf-gti-clubsport-s-6068290

VW Golf GTI Clubsport S е детрониран като най-бърз автомобил с предно предаване на „Зеления ад”.

Ердоган съди френски политолог за подбуда към убийство

https://www.actualno.com/asia/erdogan-sydi-frenski-politolog-za-podbuda-kym-ubijstvo-news_607560.html

Адвокатът на турския президент Реджеп Ердоган е завел жалба срещу френски политолог, обвинявайки го в това, че подбужда към убийството на държавния глава, съобщи турската държавна Анадолска агенция. Обвиненията срещу френския изследовател идват, след негови коментари за

Макрон ще има малко поводи за радост, дори да спечели балотажа

http://www.dnevnik.bg/analizi/2017/04/24/2958689_makron_shte_ima_malko_povodi_za_radost_dori_da/?ref=rss


Екипът на Макрон може би трябва да изчака още малко, преди да отвори шампанското.

Класирането на младия независим центрист за балотажа в неделя със сигурност ще донесе облекчение в европейските столици и на финансовите пазари. Проучванията сочат и че той лесно ще победи дясноцентристкия си противник Марин льо Пен.

За да получи обаче истински шанс да приложи реформата, която иска, във френската икономика и политика, му е необходима достатъчно голяма...

Шведската полиция арестува втори заподозрян за смъртоносното нападение в Стокхолм

http://www.cross.bg/stokholm-razsledvane-vtori-1541081.html

/КРОСС/ Полицията в Швеция е арестувала втори заподозрян във връзка с разследването на смъртоносната атака с камион в центъра на столицата Стокхолм по-рано този месец, предава Reuters. В изявление на правоохранителните органи се казва, че арестът е извършен в неделя. С оглед на продължаващото разследване на инцидента към момента властите отказват да предоставят други подробности. По-рано Министерството на външните работи на Узбекистан потвърди, че първият заподозреният за терористичното нападение е свързан с „Ислямска държава“.  Още преди атаката в Стокхолм Узбекистан е информирал една от западните държави, че срещу Рахмат Акилов е предприето разследване      

Три автомобила изгоряха при пожар във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=349573

Три автомобила изгоряха при пожар във Варна през уикенда, съобщиха от полицията за Moreto.net. Около 5 часа в събота е подаден сигнал, че горят превозни средства на паркинг във "Възраждане". Огнеборците се отзовали веднага и потушили пламъците.

300 деца ще участват в областния конкурс – рецитал „За да я има България“

//dariknews.bg/regioni/dobrich/300-deca-shte-uchastvat-v-oblastniia-konkurs-recital-za-da-ia-ima-bylgariia-2019339

Областният конкурс – рецитал „За да я има България“, организиран от Община град Добрич и ДТ „Йордан Йовков“, ще се проведе на 29 април, съобщиха от общината. В конкурса ще участват 300 ученици от общините Добрич, Добричка, Тервел, Крушари, Балчик и Каварна.Участниците ще представят

80% от черешите, 70% от ябълките и 100% от сливите в кюстендилско са измръзнали

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/80-ot-chereshite-70-ot-iabylkite-i-100-ot-slivite-v-kiustendilsko-sa-izmryznali-2019340

 
80% от черешите, 70% от ябълките и 100% от сливите в кюстендилско са измръзнали при падналите под -3 градуса температури, заяви проф.д-р  Димитър  Домозетов, директор на Института по земеделие в  Кюстендил.
5Най- сериозно са пострадали насажденията от студа тази сутрин, когато граду

Софиянец най- добър на „Дрон Арена- Кюстендил"

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/sofiianec-naj-dobyr-na-dron-arena-kiustendil-2019341

Дилян Печев от София спечели  второто издание на „Дрон Арена Кюстендил", което се проведе на ст. „Осогово“. То бе организирано от Община Кюстендил, ОДК Кюстендил, Българска федерация по авиомоделизъм, Обединено дрон общество и Клуб „Дрон екстрийм“.
Участие взеха 17 участници от София, Благое

Само за 2 години шест деца пострадаха при селфита върху локомотиви

//dariknews.bg/novini/bylgariia/samo-za-2-godini-shest-deca-postradaha-pri-selfita-vyrhu-lokomotivi-2019342

За последните две години шест деца са станали жертва на волтова дъга, докато са играли върху вагони и локомотиви в опит да си направя селфи, съобщи пресцентъра на БДЖ. При последния случай във Варна от събота, 22 април, група деца на около 14 години издебват кога охраната на депото

Най-големият форум за дигитална икономика и технологии започва

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/naj-golemiiat-forum-za-digitalna-ikonomika-i-tehnologii-zapochva-2019343

До официалното откриване на тазгодишното издание на Webit.Festival остават по-малко от 24 часа, но събитията от програмата на най-големия форум за дигитална икономика и технологии вече започват.

В 18:30 часа <

Във Великобритания ще правят бардак със секс кукли

//dariknews.bg/novini/liubopitno/vyv-velikobritaniia-shte-praviat-bardak-sys-seks-kukli-2019344

Испанската компания "Лумидолс", която откри първия публичен дом със секс кукли в Барселона, в скоро време ще обособи и свой филиал във Великобритания, пише в. "Метро".

В момента упорито се търси инвеститор за проекта, така че до няколко месеца да бъд

Детска градина цяла седмица празнува рождения си ден

//dariknews.bg/regioni/vraca/detska-gradina-ciala-sedmica-praznuva-rozhdeniia-si-den-2019345

Седмица на отворените врати започна днес в детска градина “Слънце” във Враца. Поводът е 55-тата годишнина от откриването на детското заведение, което се намира близо до автогарата в града. Във всеки от дните на тази седмица ще има специални събития с децата, в които ще участват и бивши учители от д

Сблъсък между автобус и джип в Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/HDasQpOcFwc/

Автобус и джип катастрофираха на входа на Бургас, в района на кръговото кръстовище до ВХТИ. Нанесени са щети по двете превозни средства, както  и по рекламен билборд. Пострадали при инцидента няма, съобщи говорителят на ОДМВР – Бургас – Цветелина Рандева. Причината за катастрофата е отнето предимство.  Шофьорът на автобуса на “М-бус” е отнел предимството на правомерно движещия се в кръговото джип.

Едва 2% от работодателите в сферата на туризма търсят висшисти

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/04/24/2958695_edva_2_ot_rabotodatelite_v_sferata_na_turizma_tursiat/?ref=rss


До 2020 г. едва 2% от работодателите ще наемат висшисти с диплома по туризъм. Това показва социологическо проучване, проведено през 2015 г. като част от подготовката на рейтинговата система на висшите училища в България, съобщиха от пресцентъра на министерството на образованието.

Въпреки намаления прием за предстоящата академична година броят на първокурсниците в професионално направление "Туризъм" – 2138, ще надхвърли заявката на национално представителните...

ДПС поиска програмен кабинет за председателството без националисти

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/04/24/2958710_dps_poiska_programen_kabinet_za_predsedatelstvoto_bez/?ref=rss


Програмен кабинет на "системните партии" до края на председателството на ЕС (юни 2018 г.) без националисти. Такава формула на управлението е предложил председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на консултации при президента Румен Радев. "Изразихме нашата позиция, която е, че при така конфигурирано НС отговорните политически партии е редно да съставят програма за управление до края на председателството на ЕС и около нея да се формира мнозинство в НС", каза Карадайъ след срещата с...

Лавров призова ЕС за съсредоточаване върху общите реални заплахи

http://www.cross.bg/lavrov-sigyrnostta-realni-1541080.html

/КРОСС/ Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров се срещна с върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурността Федерика Могерини, предава RT. Той призова за концентрация върху общите реални заплахи, а не върху въображаеми рискове за сигурността. „Изразявам своята благодарност към външнополитическата служба на ЕС за съболезнованията във връзка с нападението в Санкт Петербург. Този нечовешки акт се нареди до други терористични престъпления в европейски градове. Затова виждам нуждата да се съсредоточим върху нашите общи реални заплахи, а не върху въображаеми рискове за сигурността", каза Лавров, цитиран от ТАСС. Лавров заяви, че Москва има интерес да възобнови добрите взаимоотношения с ЕС. „Ние продължаваме да работим за възстановяването на пълното сътрудничество с Европейския съюз, най-големият ни търговско-икономически партньор", посочи той.  

Прокуратурата влиза в КЕВР заради цените на газа и "Овергаз"

http://clubz.bg/53164-prokuraturata_vliza_v_kevr_zaradi_cenite_na_gaza_i_overgaz

Иван Иванов, председател на КЕВР. Снимка БГНЕС

Специализираното звено "Антикорупция" към Софийската градска прокуратура е образувало досъдебно производство срещу длъжностни лица – членове на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), за престъпления по служба. Съобщението дойде от пресцентъра на държавното обвинение.

Разследването е по сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров от януари тази година и трябва да установи дали членовете на независимия регулатор са изпълнявали задълженията си за контрол по отношение на изпълнението на основни елементи от бизнес програмите на газоразпределителните дружества и дали действително направените инвестиции от тези дружества отговарят на заявените от тях и утвърдени от КЕВР.

С думи прости - ако дружество по пътя на газа декларира фантомни разходи, това се калкулира върху крайната цена, а на държавния регулатор е отговорността да провери истинността на твърденията. Въпросният сигнал до Цацаров е контра на Сашо Дончев - който съди България в ЕК, и който бе показан в БГНЕС.

И за да няма неясноти за кои дружества става въпрос - нататък се казва:

Според съобщението ще се проверява осъществено през март 2015 г. вливане на търговски дружества в „Софиягаз” (впоследствие  „Овергаз мрежи” АД) и дали действията на КЕВР не са довели до запазване на необосновано висока продажна цена на газта за крайния потребител.

Става дума за лятото на 2016 г., когато петте газоразпределителни дружества на „Овергаз“ - „Софиягаз“, „Овергаз Запад“, „Овергаз Изток“, „Овергаз Север“ и „Овергаз Юг“, се обединиха в едно - „Овергаз Мрежи“, а новата компания става приемник на всички права и задължения на петте дружества. Целият бранд "Овергаз" разбира се е на Сашо Дончев, който неотдавна разбуни духовете с признания за среща, на която, по думите му, главният прокурор му е намеквал защо му е да финансира медии и партии при този хубав бизнес, който си има.

 
В писмен отговор на Цацаров обаче се твърдеше обратното - че именно Дончев му е подал лист със сигнала срещу него и е искал да натиска прокурори.

 

От днешното съобщение обаче се разбира и за още една посока на разследването - за подадена на 20.01.2011 г. от „Овергаз Инк“ АД до енергийния регулатор жалба срещу „Булгартрансгаз“ ЕАД, за непредоставяне на достъп до газопреносната система и до „Чирен”. В задълженията на регулатора е разглеждане на жалби и произнасяне по тях в двумесечен срок, но това не се е случило, става ясно от съобщението на прокуратурата.

"Това е довело до образуване на дело за злоупотреба с господстващо положение пред Европейската комисия срещу БЕХ, „Булгаргаз“ ЕАД и „Булгартрансгаз“ (въпросната жалба на Сашо Дончев до ЕК, б.р.), което към момента не е приключило. От бездействието на длъжностни лица от ДКЕВР (тогава това е абревиатурата на регулатора - б.р.), които заемат отговорно служебно положение, могат да настъпят немаловажни вредни последици, изразяващи се както в налагане на финансови санкции, така и в разстройване на енергийната система на държавата."

Обвинението ще преценява и има ли длъжностни престъпления при последното определяне на цените на газта, топлоенергията и водата в София, довело до значителен ценови скок за крайния потребител.

"Със съдействието на ДАНС се извършват активни действия по изземването на документи, включително и в сградата на КЕВР.", казват още от прокуратурата.

На видео, публикувано пак от БГНЕС, се вижда "непреходният" зам.главен прокурор Борислав Сарафов как влиза в КЕВР - точно в деня, в който обяви, че е оттеглил кандидатурата си за кандидат-член на ВСС след разговор с Цацаров и поради "интересите на прокуратурата". 

 

Съд прекрати дело срещу Марешки заради депутатския му имунитет

https://www.24chasa.bg/novini/article/6187107

Съд прекрати дело срещу Марешки заради депутатския му имунитетВарненският окръжен съд прекрати дело срещу лидера на партия "Воля" Веселин Марешки, съобщиха днес от пресслужбата на съда, цитирани от БТА. Причината за спиране на производството е депутатският имунитет на бизнесмена. Марешки е подсъдим за изнудване на собственик на пицария в крайморския град. Според прокуратурата той е действал заедно с

14 души, които демонстрират невероятна воля (снимки)

https://vesti.bg/lyubopitno/sveji/14-dushi-koito-demonstrirat-neveroiatna-volia-snimki-6068287

С тежък физически труд, глад и лишения, те правят радикална промяна с телата си и това им носи радост и самочувствие

Как свалянето на килограми променя визията

https://vesti.bg/lyubopitno/sveji/kak-svalianeto-na-kilogrami-promenia-viziiata-6068287

С тежък физически труд, глад и лишения, те правят радикална промяна с телата си и това им носи радост и самочувствие

Иван Шопов и Теодосий Спасов представят нов общ проект

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/04/24/2958688_ivan_shopov_i_teodosii_spasov_predstaviat_nov_obsht/?ref=rss


Фолклорна музика и електронно, модерно звучене ще се комбинират на концерта на най-новия проект на Иван Шопов (електроника) и Теодосий Спасов (кавал) – InFusion – на 12 май в Sofia Live Club.

Групата изпълнява експериментална музика, която смесва народното звучене на кавала и модерния, експериментален стил на електронния музикант Иван Шопов. На концерта на 12 май ще има двама специални гости – пианистът Минко Ламбов и вокална група "Авигея". Мултимедийните...

Държавният ни дълг се е удвоил за 4 години до 27,3 млрд. лева

http://offnews.bg/news/n_1/n_653721.html

През 2016 г. институционален сектор „Държавно управление” отчита бюджетен излишък от 30 млн. лв., или 0.03% от БВП. Това показват предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ). Дефицитът в подсектор „Централно управление” е в размер на 44 млн. лв. - 0.05% от БВП. Подсектор „Местно управление” е реализирал излишък от 52 млн. лв., а подсектор „Социалноосигурителни фондове” - от 21 млн. лева. Дългът на България за 2016 г. е в размер на 27,321 милиарда лева, или 29.5% от БВП. През последните години държавният дълг неизменно се увеличава. През 2013 г. той е бил под 14 милиарда лева, докато за 2016 година е двойно по-голям. Преди четири години държавният ни дълг е възлизал на едва 17% от БВП.

Шведската полиция арестува втори заподозрян за атаката в Стокхолм

https://www.24chasa.bg/novini/article/6187076

Шведската полиция арестува втори заподозрян за атаката в СтокхолмПолицията в Швеция е арестувала втори заподозрян във връзка с разследването на смъртоносната атака с камион в центъра на столицата Стокхолм по-рано този месец, предава Ройтерс, цитирана от Фокус. В изявление на правоохранителните органи се казва, че арестът е извършен в неделя. С оглед на продължаващото разследване на инцидента към момента

Гимнастичките ни се прибраха след триумфа в Ташкент (видео)

https://www.24chasa.bg/sport/article/6187103

Гимнастичките ни се прибраха след триумфа в Ташкент (видео)Новите „златни момичета” са вече у дома. Ансамбълът ни по художествена гимнастика се завърна след триумфа на световната купа в Ташкент, съобщава NOVA. Там те грабнаха златото на финала на три топки и две въжета на Световната купа в Ташкент, Узбекистан. Българските грации получиха оценка 17 и 600 и заслужено заеха първото място на последния финал

Вече можете да отседнете в къщата на Барби (СНИМКИ)

https://www.actualno.com/curious/veche-mojete-da-otsednete-v-kyshtata-na-barbi-snimki-news_607555.html

На феновете на Барби и почитателите на розовото със сигурност ще им хареса да отседнат в тази къща. Тя се намира в Есекс и ще сбъдне всички мечти на порасналите момиченца. Easton House Studio в Типтрий, Великобритания, е розова отвън и отвътре. Много от стаите са украсени с блестящи д

Германската полиция е разкрила тайна лаборатория за експлозиви

https://www.24chasa.bg/novini/article/6187099

Германската полиция е разкрила тайна лаборатория за експлозивиСледователите в германската провинция Тюрингия са открили огромно количество химикали, подходящи за направата на взривни вещества, съобщава изданието Der Spiegel, цитирано то "Фокус". Вероятно в тайната лаборатория, открита по-рано от полицията в Гросбартлоф, има и готови експлозиви, разкри говорител на полицията.

Вотът във Франция – начало на промяната

http://www.investor.bg/bloomberg-tv/461/a/votyt-vyv-franciia--nachalo-na-promianata-238098/

За пореден път французите се обединяват върху една компромисна фигура, коментира проф. д-р Димитър Веселинов

ДПС не държи на всяка цена да участва в управлението

http://offnews.bg/news/n_1/n_653729.html

ДПС не държи на всяка цена да участва в управлението. Това заяви председателят на партията Мустафа Карадайъ след среща при президента Румен Радев, където днес се проведоха консултации преди да бъде връчен мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ. „Приключиха консултациите при президента с ДПС. Изразихме нашата позиция, която е, че при така конфигурирано НС, отговорните политически партии е редно да съставят програма за управление до края на председателството на ЕС и около нея да се формира мнозинство в НС. Подчертахме, че не държим на всяка цена ДПС да участва в следващата изпълнителна власт. Изразихме и становище, че имайки предвид регионалните геополитически процеси, процесите, които текат в Европа, отчитайки, че радикализмите и национализмите под една или друга форма в Европа в момента увеличават своето влияние, отчитайки, че системните партии в Европа се обединяват за противодействие на радикализмите и национализмите“, заяви Карадайъ, цитиран от "Фокус". По думите му България не бива да прави изключение. „Под никаква форма не бива да бъдат толерирани крайни радикализми и национализми. Всички тези партии, които са системни не бива да толерират крайни национализми“, каза още лидерът на ДПС. Преди ДПС при президента беше лидерът на "Воля" Веселин Марешки, който обяви, че партията му ще бъде гарант за стабилността на правителството.  В 13.00 часа днес при президента ще бъдат представителите на парламентарната група на „Обединени патриоти“, а за вторник са поканени представители на БСП и ГЕРБ.

Из делниците на един луд (17-21 април)

http://offnews.bg/news/n_1/n_653728.html

Понеделник, 17 април В програмката на правителството на ОП-ГЕРБ, (което за краткост наричаме ОПГ), на 21 стр. с шрифт за седем диоптъра, обилно полети с общи лафове, има скрити две важни новини –лоша и добра. Лошата е, че няма да има промени. Добрата е, че няма да има промени. Демек, пълна стабилност. Ако има някакво развитие, то ще е плод на природните закони. Програмката носи подписите на Бойко Борисов, Далавери Симеонов, Иван Каракачанов и Болен Лидеров. Тези хора ще определят бъдещето ни в идните години. Мислех си, че след Бойко и Цецерон, няма какво по-лошо да ни се случи. Но не съм бил прав. Трябвало е да съм по-голям оптимист. От тази квадрига ще се получи такава синергия, че ум ще ни зайде. Така се фрустрирах, че почнах да говоря в рима. Винаги, когато се фрустрирам, ме избива на мерена реч. Не изключвам в предишния си живот да съм бил Васисуалий Лоханкин: Да беше Доньо жив нарисувал би щастлив още един глупак за таш…, за таш… Може да не ми повярвате, но преди да завърша по този начин, опитах най-различни други рими – ахмак, простак, тъпак, капак, калпак, левак… До една несполучливи. Затова предпочетох поне да е достоверно, ако и да не е лицеприятно. Между другото, Дивото Динко пусна кратко видео във ФБ, в което заявява съвсем отговорно: „Обещавам пред цяла България, че един ден ще стана министър-председател“. И ще стане. Хем му е ред, хем му се пада. Звездите предричали, че през 2017 г. три зодии щели да забогатеят внезапно – Близнаци, Лъв, и Водолей. Доколкото знам, някои близнаци вече са милиардери. Поне за един съм сигурен. И има само един начин милиардер да стане милионер. Жените го знаят. Ако близнаците все пак продължат да забогатяват, няма как и представителите на зодия Лъв да забогатеем. Така де, парите не ги пърди магарето. Бедна страна сме, с ограничен ресурс. Ако някъде се натрупа много, другаде няма да има хич. Питайте пенсиите. Добре, че не вярваме на тия звездобройски работи. Между другото, по причина на ретроградния Меркурий, правителството ще се съставя след 4 май. За втори път вече Меркурий ни обърква държавните работи. Меркурий… Не доктор по политология, по астрология трябваше да стана доктор. По този повод писах вчера на доц. Румяна Коларова, шеф на катедра „Политология“, че трябва да се въведе курс по астрология. Даже няколко курса – по мeдицинcĸa, xopapнa (часова) и инцeпциoзнa (на събитията) acтpoлoгия. Особено важно е да се изучава съдебната астрология. Да получат младите политолози някои конкретни знания за ocoбeнocтитe нa тpoпичecĸия и cидepaлния зoдиaĸ, да научат някои мeтoди и тexниĸи oт пpeдcĸaзaтeлнaтa acтpoлoгия. Какво пречи в история на социологията да се изучават и Хермес Трисмегист, Птолемей, Витий Валент, Морен дьо Вилфранш, Блаватска и т.н. „Политическата астрология“ на Чарлз Картър заслужава да се преподава в отделен курс. Така, де, не може да се остави управлението на държавата в ръцете на някакви шарлатани! И на кметицата писах. С копие до заместника ѝ по транспорта. Ройтерс съобщава, че хората, които ходят с велосипед на работа, били много по-малко застрашени от рак, сърдечносъдови заболявания и преждевременна смърт. Британски учени изследвали 264 377 души и установили, че колоезденето снижава риска от рак с 45 %, а от сърдечносъдови заболявания - с 46 %, докато ходенето пеша намалявало риска от сърдечни заболявания едва с 27%, а на рака не се отразявало. За рака и съдовите заболявания не можем да се изкажем. Но за преждевременната смърт не сме единодушен. Дори напротив. Като велосипедист, който ежедневно вдига адреналина из софийското движение, отговорно твърдим, че преждевременната смърт дебне на всеки метър. Малко да кръшнеш и си спрян от движение, както казват в Перник, когато искат да обозначат събитие с летален изход. Вторник, 18 април Сашо Дончев направи разкритие, щетите от което тепърва ще се оценяват. Предвид важността на съобщението ще го цитирам дословно, така, както е направено на среща с Дамския бизнес форум: „Аз бях поканен на среща с главния прокурор преди две седмици (21 март – бел. Т.Ф.), за да ми каже, че моето поведение започва да става неприемливо и нетърпимо за него, а че какво е това, дето аз подкрепям „Да, България“, какво е това, дето мойта телевизия BiT, в която моят приятел Сашо Диков го е превърнал в централен образ и разбира се в. „Сега“ и Комарницки. И аз го гледам и викам, ама вие какво искате да ми кажете? Казвам ви, че даже г-н Филчев ми каза, че съм много мек в реакциите си. И аз викам добре, ама същият тоя г-н Филчев прати барети и какво се случи, като ги прати? Какво последва. И да ви информирам, аз нямам нищо общо с тая партия „Да, България“, освен това, че познавам Христо Иванов, нямам нищо общо с BiT, освен това, че със Сашо Диков сме карали ски и сме ходили по гаджета. И този нахалник какво ми казва? Ама аз не смятам, че вие нямате право да го правите. Което на мен, нали се сещате какво, след всичко, каквото вече ви казах, какво ми беше… И аз викам, Вие какво си въобразявате, аз не ви се обяснявам, аз ви информирам! След като тази институция си позволява да ме заплашва, вие разбирате ли в какво общество живеем?! Да оставим детайлите на страна, но бях поканен по негова молба в чужд офис…“ Малко хора биха се осмелили да нарекат главния прокурор „нахалник“. Давам си сметка, че Дончев говори пред Дамски клуб, което задължава към известна автогероизация, но въпреки това. Цацаров отрича да е оказвал натиск над Дончев - "Никога и по никакъв начин…“ Да, срещал се бил с него в качеството му на председател на БСК. „По време на срещата, се казва в позицията на Цацаров, е отправено искане до гл. прокурор да упражни влияние върху наблюдаващите прокурори при работата им по текуща проверка на независим регулатор, по повод доставка и продажба на природен газ. Такава намеса е била категорично отказана. Гл. прокурор счита, че всеки подобен опит за натиск върху работата на прокуратурата и разследващите органи е недопустим." А сега де?! В събота Борисов ще каже, че червените олигарси вкарали Цацаров в капан. Голям наивник, така да се остави… Госпожо, кога ви изнасилиха? Ами мен обикновено ме изнасилват към осем… Проф. Михаил Неделчев иска сградата на "Раковски" 134 да стане музей на демокрацията, ако бъде отнета от СДС. Не сме против. Музеи се правят за да се изложат в тях работи, които вече не се срещат в живота. Демокрация, в която главният прокурор привиква бизнесмени и ги навиква, има право на музей, не ли? Екип специалисти от инициативата "Юридически барометър", начело с Даниел Вълчев, раздал награди за абсурдни текстове в законодателството. С награда "Златен пирон" е отличено постановление на МС, в което се дава дефиниция за пожар - "горене, разпространяващо се във времето и пространството, характеризиращо се с отделяне на топлина, придружено с дим и/или пламък". Не бих се учудил, ако това е излязло изпод перото на Йордан Бакалов. Той ги измисля такива: „Снегът е валеж, който обикновено се образува високо в атмосферата от водни пари при температура 0 градуса”. Обикновено, но има и изключения… В Закона за противодействие на тероризма пък има дефиниция: „терористичен акт“ е акт, с който се осъществява тероризъм". "Златен пирон" получава и Закон за ветеринарномедицинската дейност за дефиницията на "яйца от охлюви" – „онези яйца, които са излюпени от сертифицирани родители до 2 дни след снасянето им”. Наградата на публиката е за наредба, чиято абревиатурата е 40 знака - НРУИРИРИЗВЗБРЖРБПНЗЖВПН4ВВДПИТПНЗПН4ИНУСМУУПН. Вулканът Ейяфятлайокутъл ряпа да яде. Представяте ли при правителството на ОПГ какви бисери ще потекат от МС и НС. Не, не ме лъжете! Не можете да си представите. Сряда, 19 април Австрийският канцлер Кристиан Керн цяла вечер разнасял пици във Виена, за да установи обратна връзка с избирателите, да научи какви са проблемите и тревогите им. Според наблюдателите това било симптом, че Австрийската СДП се готви за предсрочни избори. А нашият премиер предизвика предсрочни избори без да дава никакви симптоми. Представяте ли си? Обаждате се примерно в „Дон Домат“ да ви донесат една „Пепероне“. Звъни се на вратата и Бойко с кутията. „Добър вечер, добър вечер! Заповядайте тази пица с комплиментите на правителството.“ Демек, безплатно. И ви пита: „Кажете, моля, имате ли някакви тревоги, някакви притеснения?“ И да съм имал тревоги и притеснения, на момента ще ги забравя. Борисов е способен да го направи, но няма кой да му подскаже. Валери Симеонов леко коригира месечната си издръжка. Преди изборите каза, че живее с 1000-1200 лв. и не ползва служебен автомобил. Вчера каза, че живее с 1200-1300 лв. и му стигали, защото ползва служебен автомобил. Изчислихме, че както вдига мизата с по 100-200 лв. на разговор, след около 52-53 разговора ще стигне до едно по-реалистично число, в което ще намерят място и кинтите от оградата, и тия от хотел „Козия рог“, където граничарите напълно доброволно и по препоръка на министерството нощуват. Ама в “Шоуто на Слави“ не били прави. Само през уикенда им вземал по 70 лв. „През делнични дни е 30 лв., като за тези пари гостите получават 3 пъти хранене през деня, интернет, фитнес, сауна и открит басейн." Стига, бе! Това си е чиста благотворителност! Три яденета на ден и нощувка за 30 лв.! И екстри като в Кушадасъ! Местя се в „Козия рог“. Ще ям по три пъти, ще се пличкам в басейна и джакузито и като ми остане малко време, ще ви драскам по някой ред, ама вече със съвсем друго настроение. Пенсиите, обмислете офертата, че местата са кът. БЛИЦ са натоварени да накажат зам.-министър Виолета Комитова, защото много си отваряла устата за кражбите при санирането: „Не е ли двоен стандарт през ден да се изказва за нередности в санирането, а самата тя се възползва неправомерно от европейски средства за лично облагодетелстване…“ Госпожата построила 2 къщи-близнаци на морето с 391 160 лв. по ПРСР, за да развива селски туризъм. Но комшиите ѝ разправяли, че жив турист не били виждали. И умрял, де… А в община Приморско нямало улики да е плащала туристически данък. Само за озеленяването на имота били поискани 21 390 лв. За такива пари може да се направи малка джунгла. Даже и голяма. Е, на снимката се вижда, че джунгла няма. Има бучнати 4-5 дръвчета. Та, дето се казва, когато си насран не чуруликай. Четвъртък, 20 април Тая зима е като Бойко Борисов. Уж си тръгва, пък току се върне. Пак вали сняг. Не е добра поличба. На днешния ден преди 141 г. избухва Априлското въстание. И тогава е валял сняг. И знаете как е завършило въстанието. Притеснявам се за правителството и за патриотите главно. Пък и за всички хора с по-лабилна психика. Чета какво казал Андрей Райчев и за него се притеснявам. „Коалицията на ГЕРБ с реформаторите беше безпринципна. За разлика от сегашната с патриотите, която е на принципна основа. Сега няма разговори за министерски постове." Не, няма. Говорят си за времето, за жени, доброкачествени сюжети при всякакви обстоятелства… Напук на времето, „24 часа“ го дават по августовски лежерно. Съобщават, че чудовището Неси може да е умряло, защото от 8 месеца никой не бил го виждал. А преди това го виждаха по два пъти на ден, дето се казва… Споко, бе! На Неси не му е за пръв път да се крие. Помня, че през 2014 г. пак се вдигна шум. Тогава никой не го беше виждал 18 месеца. Според мен Неси има много умни пиари (например Гари Кембъл, който от 17 г. се занимава с промоциите на чудовището), които са му обяснили, че, ако почне да се показва всеки ден, ще стане банално. Нещо, което някои политици не искат да разберат. Волен Сидеров почерпил отбрани гости по повод 61-я си рожден ден. Сред първите пристигнали на милото тържество били Борисов и Цецерон. Гледам ги на снимката и повтарям след Хъмфри Богарт: „Lui, I think this is the beginning of a wonderful friendship.“ Какво нещо е политическата култура! До вчера се съдеха за клевета и обида, днес празнуват заедно! Сидеров каза, че Борисов изнасял чували с пари с правителствен самолет за Ливан. И Борисов го даде на съд. Обаче съдът постанови Сидеров да плати 3000 лв. за уронване престижа на премиера, а Борисов да поеме 35 000 лв. съдебни разноски. И той ревеше като бяла мечка в топло време, че това са две трети от годишната му заплата. Но, както се вижда, Борисов е широко скроен човек, отгладува си ги тия пари, но не гони карез. Отиде му на рождения ден и подарък му занесе. Купил му, вика, "една скулпторка". Една малка скулпторка, която с малко усилийце пренесоха три човечета… Ще видим какво ще излезе от това младо и още неукрепнало приятелство. Сънят не идва. Трудно се заспива, когато имаш съвест да те мъчи, когато миналото е зараснало накриво и те преследва неотлъчно… (Руми Симова) Дано общото минало на Борисов и Сидеров да е зараснало направо. Макар че всичко е в Божиите ръце. Никоя ремисия не трае вечно. Президентът Радев съобщи от Хасково: „Има редица смущаващи факти около строителството на оградата с Турция. Един от тях е, че договорите са сключвани за двуредова ограда, плащането е за двуредова, а самата ограда е едноредова...“ От името на оградостроителите се обади Валери Симеонов: "Някой подвежда президента… Мога да покажа и документи, ако желае, да види, че оградата е двуредова. Аз лично знам това, защото от самото начало се занимавам с изграждането на тази ограда…“ На това, което президентът е видял с очите си, Валери можел да противопостави документи. Е, по документи оградата може наистина да е двуредова. Даже не бих се учудил, ако е и триредова. Валери, покажи му фактурите, бе! Нема по-голямо доказателство! Досега знаехме за участието на Симеонов в издигането на оградата само от разкритията на Велизар Енчев и Байрактаров. Сега за пръв път получаваме и лично признание на патриота. Някой беше казал, че истинският патриотизъм означава да почиташ недвижимата собственост повече от принципите. Много е чаровен тоя Валери. Има силно излъчване. Сякаш е от Хасково и е прекалил с уранжадата. Това го откраднах от ФБ. И във Велинград пиели уран. Обаче Иван Атанасов Шилото, който единствен прати на доктора кървавичка за Коледа, вика, че това били лиготии. И ние така мислим. Ще пиете каквото ви дават. Какво казваше Тетка Цачева? Ако животът ви поднесе уран, направете си уранжада. Толкова! Сашо Дончев даде допълнителни обяснения за това къде и с чие посредничество Цацата го е привикал да му каже, че не е прав. Разговорът се е състоял в кабинета на члена на ИБ на БСП Георги Гергов в ЦУМ. Гергов организирал срещата и присъствал на нея. А след като си тръгнал Дончев, те останали с Цацата. Явно за да рекапитулират. Два-три дена по-късно Дончев се обадил на Сашо Диков и му разказал. След което получил SMS от Гергов: „Много говориш по телефона.“ В тази връзка Дончев си припомнил, че когато предложил личния си номер на главния прокурор, с цел да си общуват без посредници, той му казал: „Нали не се съмнявате, че телефонът Ви се контролира.“ До тоя момент Дончев се съмнявал. И сега адвокатите му питали в Бюрото за контрол на СРС кой и на какво основание го подслушват. Е, все има основание. Без основание ще е престъпление. „Труд“: „Арестуваха шуменец, бил съседи без повод.“ Ако беше с повод нямаше да го арестуват. Сайтът на Дачков „Гласове“ разследвал и установил, че охраната на Пеефски от НСО ни струва по 500 хил. лв. годишно. Три екипа от по 4 души охранявали телесата му по 24 часа. Към всеки екип имало по двама шофьори. Осем души пък охранявали х-л „Берлин“. Имало и двама души резерв. Общо 28 души се грижели за скъпоценния живот на Пеефски. Отделно от тях след колите на НСО се движели джиповете на частната му охрана. А ние седим на брега на Перловската река и чакаме. И какво чакаме, да ни пита човек... То по-скоро Бойко ще мине, нежели Пеефски. Петък, 21 април От БЛИЦ откопаха Филчев да помага на Цацата, че малко го понагъзиха, така да се каже. Обяснява, че когато пратил баретите при Сашо Дончев, имало следствена поръчка на Украинската генерална прокуратура за изземване на писмени доказателства от офиса на Дончев. Но, вика Филчев, имаше и втора част: „Получихме искане от прокуратурата на друга държава за задържането му и предаване с цел наказателно преследване.“ Но искането не било оформено по надлежния ред и прокуратурата не му дала ход. Така, след като първият е насметен, репортерът умело насочва Филчев към Христо Иванов, вторият важен враг, който се бил наточил да сваля главния прокурор. Филчев: „Моля Ви не занимавайте обществото с това недоразумение… и партийните му съратници – безработни, но жадни за власт и пари подозрителни елементи. Самият Иванов какво работи, с какво се прехранва? Медиите казват че толкова е изгладнял, че за пари е готов да оклевети и себе си дори… Той си говори сам, а чува много гласове… Опасно е, но трябва да бъдем добри и да се отнасяме с разбиране към заболяванията на хората. Господинът има и лични проблеми. Нали преди време го хванаха маскиран на летището да заминава за чужбина да ражда. Не знам дали роди…“ Да говори Кукуридзе за някой, че не е съвсем у центъра ми се струва доста нахално. Когато го заточиха в Казахстан, Кукуридзе имаше пълната симптоматика на психична ентропия в реално време. Тогава репортер от БТА го попита какво мисли за това, че ще го проверяват: „Какво ще проверяват – к.ра ми Янко ще проверяват. И повече, лайно мръсно, не ми звъни, щото ще ти е.а п.….та майчина.” Едни са си луди, други се правят… Бившият патриот Слави Бинев слави Доган: „Виждали сме се, разбира се. Аз още тогава го обявих, когато се видяхме - че сме се виждали. Видяхме се и след това. Истината е, че контактът с него носи удовлетворение. Когато контактуваш с един човек, който има някакво чувство за мисия; когато то е подплатено със знания и с действия, разбира се, че е напълно нормално чувството на удовлетворение.“ Нормално е, нормално е, нема какво да се убеждаваме. У нас поне да си даваш задника под наем си е напълно нормално. Нормално е също така един доказан аферист и гешефтар да е член на ИБ на социалистическата партия. Правим едно малко евалла на Нинова, че му поиска оставката и успя да я вземе. Една мъничка морална победа. Малко чист въздух в столетницата. Като във вица, дето Асан правел орална любов на Айшето… Ама не мога да ви го разкажа. To be continued

Григор Димитров отстъпи с една позиция в ранглистата

http://www.moreto.net/novini.php?n=349563

Григор Димитров слезе с една позиция в класирането на световната ранглиста и вече е 12-ти, предаде Moreto.net. Гришо е събрал 2880 точки, а класирането му се дължи на силното представяне в Монте Карло на белгиеца Давид Гофен, който вече е десети в света.

Не достигат кадри в туризма

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/__2Zh8w0IWY/

Трябва да се намери дълготрайно решение на проблема с персонала в туризма, каза в Бургас служебният министър на туризма Стела Балтова.

“Екипът на министерството счита, че определено има недостиг на персонал, който да осигури правилното позициониране на туристическия продукт”, каза тя. Според нея няма достатъчно социално и икономическо признание чрез равнището на заплащането и това обикновено не мотивира квалифицираните хора да останат в сектора. Стела Балтова информира, че е провела среща с генералния секретар на Световната организация по туризъм Талеб Рифай, с когото е обсъдена темата за специалистите в сектора.

Сектор туризъм осигурява 92 500 работни места в България, като директният принос е 3.1%. Общата заетост достига 11.2 на сто, което е почти колкото и делът на сектор туризъм в БВП на страната. Анализите, направени от Министерството на туризма, показват, че трябва да бъде обособена нова категория персонал, а именно “контактуващ персонал”.

Министър Балтова каза, че трябва да се работи много в посока обучението и задържането на специалистите, защото в момента България е в особен процес на “инвестиране в създаване на кадри” и “кражбата” на готови специалисти. Затова обучението по туризъм трябва да се превърне в основна грижа.

Амбър Хърд показа своя снимка с Илон Мъск

https://vesti.bg/lyubopitno/shoubiznes/ambyr-hyrd-pokaza-svoia-snimka-s-ilon-mysk-6068288

На бузата на основателя на компанията "Тесла" има следи от червилото на актрисата

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване