Тежко остава състоянието на момчето, ударено от волтова дъга (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/tezhko-ostava-systoianieto-na-momcheto-udareno-ot-voltova-dyga-video-2019425

14-годишно момче е в кома след опит за селфи върху локомотив. Детето е със 65% изгаряния, след като е било ударено от волтова дъга, припомни

Почина авторът на "Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6188292

Почина авторът на "Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет"На 88 години в дома си в Саут Беруик, щата Мейн, е починал американският философ и писател Робърт М. Пърсиг, съобщи "Ню Йорк Таймс". Вестникът се позовава на издателя на Пърсиг - Уилям Мороу, който е уточнил, че напоследък здравето на писателя се е влошило сериозно. Пърсиг става известен с първата си книга "Дзен и изкуството да се поддържа

БСП и ГЕРБ при Радев днес, преговорите за кабинет продължават

http://clubz.bg/53181-bsp_i_gerb_pri_radev_dnes_pregovorite_za_kabinet_prodyljavat

Консултациите при президента Румен Радев днес ще са с най-голямата опозиционна партия БСП и с партията - бъдещ мандатоносител - ГЕРБ. Срещите завършват политическите консултации при ържавния глава, които по конституция предшестват връчването на мандат за съставяне на кабинет. Това се очаква да стане до края на седмицата, а кандидат-премиера Бойко Борисов да представи състава на новия Министерски съвет за гласуване от парламента на 4 май.

Вчера Радев се срещна с "Воля", ДПС и "Обединени патриоти". Президентът е пожелалстабилност и управление в 4-годишен период на "Обединени патриоти". ДПС поиска правителство между "системните партии", тоест без националисти, а от "Воля" заявиха, че чакат покана за разговор за министри, защото смятат да подкрепят новото правителство.

Междувременно преговорите между ГЕРБ и "Обединените патриоти" продължават. Вчера двете партии се разбраха за механизъм за отзоваване на министри, който да бъде записан в коалиционното споразумение. Идеята е всяка от партиите във властта да може да отзовава министри, които са от нейната квота в Министерския съвет. На мястото на този министър същата партия ще предлага на премиера Бойко Борисов наследник. Самият премиер ще има думата за кадровите решение, но за разлика от споразумението с Реформаторския блок, при рокади в квотите на партньорите си ще трябва и тяхното съгласие.

Имена на кандидат-министри вече се обсъждат, но първите сигурни ще са ясни около четвъртък, стана ясно от думите на Делян Добрев от преговорния екип на ГЕРБ пред БНТ. 

Разговорите продължават и днес.

БСП-Пловдив срещу Корнелия Нинова заради Гергов

http://clubz.bg/53180-bsp_plovdiv_sreshtu_korneliq_ninova_zaradi_gergov

Социалистите в Пловдивско подкрепят местния си лидер Георги Гергов в спора му с лидерката на партията Корнелия Нинова, която в събота поиска оставката му като член на ръководството на БСП от Националния съвет на партията. 

Бизнесменът и партиен лидер в областта Гергов подаде сам оставката си в събота, въпреки че първоначално отказваше, заради посредничеството си в срещата между главния прокурор Сотир Цацаров и собственика на "Овергаз" Сашо Дончев, провел се в офиса на социалиста в ЦУМ в София.

Лидерите на градската организация на БСП-Пловдив и на структурите на партията в областта са решили на заседание късно в понеделник да напишат отворено писмо до Корнелия Нинова, в което да изразят несъгласието си с оттеглянето на Георги Гергов от Изпълнителното бюро на левицата, съобщиха местни медии.

Пред съпартийците си самият Гергов заявил, че е бил "употребен" в скандала "ЦУМ гейт", а самият скандал бил "активно мероприятие". 

Водачът на БСП-Пловдив град Красимир Трифонов пък заяви, че напрежението покрай скандала трябвало да се преодолее с диалог, а вместо това решението на пленума в събота за оставка на Гергов било предрешено от изказванията на Корнелия Нинова предишната вечер пред "Панорама". 

 

 

Социалистите отказали участие в управленска коалиция с ГЕРБ

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/socialistite-otkazali-uchastie-v-upravlenska-koaliciia-s-gerb-2019419

Сериозен натиск е бил оказан на социалистическата партия, за да влезе в коалиция с ГЕРБ в управлението на страната. Това стана ясно от изявление на Кирил Добрев, депутат от Габрово и член на ръководството на БСП. Добрев потвърди, че става въпрос за опити на външни фактори да окажат влияние за взема

Иванка Баева: „Без значение кой депутат от коя политическа сила е, трябва заедно да работим за област Габрово"

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/ivanka-baeva-bez-znachenie-koj-deputat-ot-koia-politicheska-sila-e-triabva-zaedno-da-rabotim-za-oblast-gabrovo-2019420

Ръководството на Областната администрация разговаря с народния представител Кирил Добрев и заместник-кметът от община Дряново Деница Вачкова по проблеми и приоритети на общините в областта.

Срещата се състоя по инициатива на областния управител Иванка Баева, и на нея бяха поканени вс

Волумето на Макс: Добрият пастир

//dariknews.bg/regioni/burgas/volumeto-na-maks-dobriiat-pastir-2019421

„Добрият пастир“ („pastor bonus” на латински език) е символен термин в християнството, който има предвид Бог Син. В „Уикипедия“ пише, че е заемка от Стария завет и е повторение на образа на Учителя в него, а ролята му се изразява в саможертва за спасение на стадото. В този смисъл вече напълно си об

Евростат: Около 2,5 милиона българи живеят в тежки материални лишения

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/evrostat-okolo-25-miliona-bylgari-zhiveiat-v-tezhki-materialni-lisheniia-2019418

Около 2,5 милиона българи, или близо 35 на сто от населението на страната, живеят в тежки материални лишения, отчита анализ на Евростат за социалните тенденции и индикаторите за бедност в страните на ЕС през 2016 г. В тази категория спадат хора, които не могат да си позволят за пол

Пускат суперваксина срещу грипа тази есен

//dariknews.bg/novini/bylgariia/puskat-supervaksina-sreshtu-gripa-tazi-esen-2019417

Четиривалентна е новата ваксина срещу грип, която ще бъде пусната за предстоящия есенно-зимен сезон, съобщиха от Българското дружество по иновативна медицина на семинар, посветен на европейската седмица на имунопрофилактиката.

Роджър Уотърс представи ново парче (ВИДЕО)

http://clubz.bg/53179-rodjyr_uotyrs_predstavi_novo_parche_video

Роджър Уотърс на концерта в София преди две години.

Роджър Уотърс представи водещия сингъл от предстоящия си албум „Is This The Life We Really Want?“. Песента се нарича „Smell The Roses“ и можете да я чуете по-долу.

Първият нов самостоятелен албум на легендарния басист от 25 години насам ще излезе на втори юни, съобщава zrock.bg.

Продуцент е Найджъл Гудрич, прочут с работата си с Radiohead.

Атомната енергетика - Ренесанс или упадък?

http://pogled.info/svetoven/atomnata-energetika-renesans-ili-upadak.85070

/Поглед.инфо/ Публикуваме текст, изпратен в редакцията от нашия читател Борислав Боев.

Япония и САЩ ограничават „провокативните действия” на Северна Корея

http://pogled.info/svetoven/yaponiya-i-sasht-ogranichavat-provokativnite-deistviya-na-severna-koreya.85071

/Поглед.инфо/ Япония ще продължи да поддържа близки отношения със Съединените щати на фона на заплахите, породени от действията на Северна Корея. Това заяви в понеделник японският премиер Шиндзо Абе. По-рано той проведе телефонен разговор с американския президент Доналд Тръмп. Двамата лидери са стигнали до съгласие да предприемат необходимите стъпки, за да ограничат „провокативните действия” на Пхенян, посочват световните медии.

Защо руснаците могат, но няма да стрелят с ядрени заряди от Армата

http://pogled.info/svetoven/russia/zashto-rusnatsite-mogat-no-nyama-da-strelyat-s-yadreni-zaryadi-ot-armata.85072

/Поглед.инфо/ Руските и чуждите медии подеха фалшивата новина, че в Русия, видите ли, текат разработки на ядрен снаряд за танка от трето поколение Т-14 "Армата". Между другото, подобни заряди са разработени за артилерията още по съветско време, но едва ли някога ще бъдат използвани с танкове. Експерти обясниха за "Руски дневник" защо това е така.

Пентагонът похвали руските ВКС за полетите на бомбардировачите край Аляска

http://pogled.info/svetoven/pentagonat-pohvali-ruskite-vks-za-poletite-na-bombardirovachite-krai-alyaska.85073

/Поглед.инфо/ Полетите на бомбардировачите на руските Въздушно-космически сили край бреговете на Аляска миналата седмица са изпълнени "с уважение към американското въздушно пространство", предаде РИА "Новости" в понеделник (24 април), като цитира представителя на Пентагона Джеф Дейвис.

Турция посъветва ЕС да признае Русия за силна държава

http://pogled.info/svetoven/turtsiya-posavetva-es-da-priznae-rusiya-za-silna-darzhava.85074

/Поглед.инфо/ Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви по време на срещата с участници на Световната асоциация на руската преса (САРП) в Алания, че страните от ЕС трябва да признаят Русия като силна държава, ако искат да подобрят отношенията си с нея, съобщи "Взгляд" в понеделник (24 април).

Пет европейски компании ще финансират "Северен поток-2"

http://pogled.info/svetoven/evropa/pet-evropeiski-kompanii-shte-finansirat-severen-potok-2.85075

/Поглед.инфо/ Предприятието Nord Stream 2 AG, дъщерно на "Газпром", и европейските енергийни компании Engie, OMV, Royal Dutch Shell, Uniper и Wintershall подписаха споразумения за финансирането на проекта за газопровод "Северен поток-2", съобщиха от руската компания, цитирани от "Взгляд" в понеделник (24 април).

Лавров към Могерини: Защо санкции се налагат само срещу Русия?

http://pogled.info/svetoven/lavrov-kam-mogerini-zashto-sanktsii-se-nalagat-samo-sreshtu-rusiya.85076

/Поглед.инфо/ Киев избягва контакти със самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики в рамките на Минските споразумения, но санкции за неспазване на договореностите с ЕС се въвеждат само по отношение на Русия, заяви в понеделник (24 април) министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров в разговор с Върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини, цитиран от РИА "Новости".

САЩ, Русия и Китай са лидери в класацията за разходи за военни цели

http://pogled.info/svetoven/sasht-rusiya-i-kitai-sa-lideri-v-klasatsiyata-za-razhodi-za-voenni-tseli.85077

/Поглед.инфо/ САЩ, Китай и Русия сформират топ три на държавите, лидери по обем на разходите за военни цели, става ясно от доклада на Стокхолмския международен институт за мирни изследвания, който предоставя данни за състоянието на търговията с оръжие в световен мащаб и тенденциите във военните разходи на големите страни, пише life.ru в понеделник (24 април).

Мишел Онфре: Цялата клика има нужда от Льо Пен

http://pogled.info/svetoven/evropa/mishel-onfre-tsyalata-klika-ima-nuzhda-ot-lo-pen.85078

/Поглед.инфо/ Марин Льо Пен може да благодари на много хора, които от доста време я направиха възможна: на всички уважаеми господа, като се започне с Франсоа Митеран... Разбираемо е, че нито един от тях не може да направи нищо друго, освен да я превърне в дявол, въпреки че съзнателно хранеха този демон, когото твърдят, че мразят от четвърт век насам, но който им е много полезен, за да са сигурни, че президентството на републиката винаги ще бъде гарантирано за някои от техните хора - приятел на капитала… Философът Мишел Онфре анализира пред “Фигаро” резултатите на първия тур на президентските избори във Франция и особено високия резултат на Националния фронт. Според Онфре партията на Марин Льо Пен се използва за плашило, вместо да се борят с нея.

Дуел Макрон - Льо Пен, поражение за десницата и социалистите

http://pogled.info/svetoven/evropa/duel-makron-lo-pen-porazhenie-za-desnitsata-i-sotsialistite.85079

/Поглед.инфо/ Еманюел Макрон и Марин льо Пен излязоха начело на първия тур на президентските избори във Франция в неделя съответно с 23,75% и 21,53% от гласовете и отиват на балотаж на 7 май. Кандидатът на десницата Франсоа Фийон е трети с 19,91% и вече призова привържениците си да гласуват за Макрон. Крайнолевият кандидат Жан-Люк Меланшон е четвърти с 19,64% и отказа да даде указание как да се гласува на балотажа. Нито десницата, в лицето на партия "Републиканците", нито Социалистическата партия ще бъдат представени на втория тур на изборите.

"Най-голямата грешка в историята на човечеството"

//dariknews.bg/novini/komentar/naj-goliamata-greshka-v-istoriiata-na-chovechestvoto-2019411

Усядането на човека и последвалата поява на частната собственост са същинските грехопадения на човечеството, твърдят двама швейцарски автори, които разказват историята на нашата еволюция през текстове от Библията.
Една „скрита Библия” ни разказва изключително вълнуващата история на човешката

Интересна сесия на общинския съвет във Враца

//dariknews.bg/regioni/vraca/interesna-sesiia-na-obshtinskiia-syvet-vyv-vraca-2019373

Общинският съвет във Враца днес ще проведе свое редовно заседание. Дневният ред включва 23 точки, като сесията ще започне с питания на общински съветници. Сред интересните теми, които ще бъдат обсъдени, са приемането на повишение на основните заплати на кметовете на кметства в общината, утвърждаван

Путин критикува борбата на свой политически опонент срещу корупцията

//dariknews.bg/novini/sviat/putin-kritikuva-borbata-na-svoj-politicheski-oponent-sreshtu-korupciiata-2019413

Руският президент Владимир Путин негласно разкритикува политическия си опонент Алексей Навални, чиито усилия за разкриване на корупцията във властта предизвикаха национални протести миналия месец, предаде Асошиейтед прес.

Ползата и вредата от скритата реклама

https://www.24chasa.bg/novini/article/6185970

Ползата и вредата от скритата рекламаЗащо рекламодателите искат да маркират съобщението си като вестникарска новина Защо на рекламодателите да не им е позволено да маскират съобщението си като редакционно? Това се нарича скрита реклама, или адверториал (обяснението е за всички, които не са журналисти). Съществува в цял свят, откакто има вестници, а по-късно и електронни медии.

111 магистър-фармацевти се дипломират в Пловдив

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/111-magistyr-farmacevti-se-diplomirat-v-plovdiv-2019355

111 студенти от “Факултета по фармация” на Медицински университет – Пловдив ще получат своите дипломи за висше образование на образователно-квалификационна степен „Магистър“ с професионална квалификация „магистър-фармацевт“. Изпращането на деветия випуск ще се състои на тържествена промоция от 11.0

Четири причини да се чувстваме изморени

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/chetiri-prichini-da-se-chuvstvame-izmoreni-2019409

Канадските влогъри Мичъл Мофит и Грегъри Браун публикуваха видео в канала си за наука "Ейсаб сайънс" в Ютюб, в което посочват причините за постоянната умора, съобщи Сайънс алърт.

Когато се чувстваме изтощени, обикновено специалистите ни съветват да се наспим. Но поня

Шест медала за каратистите на Шумен от държавното първенство за деца

//dariknews.bg/regioni/shumen/shest-medala-za-karatistite-na-shumen-ot-dyrzhavnoto-pyrvenstvo-za-deca-2019416

Шуменските каратеки се завърнаха с пет златни и един сребърен медали от държавното първенство за деца до 12 и до 14 години. Това съобщиха от СК "Шуменска крепост".

БСП и ГЕРБ на консултации при президента Радев

//dariknews.bg/novini/bylgariia/bsp-i-gerb-na-konsultacii-pri-prezidenta-radev-2019403

Президентът Румен Радев ще продължи във вторник консултациите с парламентарно представените партии и коалиции. Вчера той се срещна с представители на Воля, ДПС и Обединените патриоти, а днес са срещите на държавния глава с БСП и ГЕРБ. По Конституция консултациите на президента с па

650 млн. видяха какво става, когато Меси подуши кръв (видео)

https://www.24chasa.bg/sport/article/6188243

650 млн. видяха какво става, когато Меси подуши кръв (видео)Аржентинецът донесе 3:2 за “Барселона” над “Реал” на “Бернабеу” с гол №500 и остави жива интригата в Примера 650 млн. зрители по целия свят. Това бе телевизионната аудитория на поредното Ел Класико - вероятно най-очакваният футболен мач всяка година. Всички тези зрители плюс още 71 044 по трибуните на “Сантяго Бернабеу” онемяха за миг - кой от

Тръмп разговаря пряко с двамата американски астронавти на МКС

http://pogled.info/svetoven/amerika/tramp-razgovarya-pryako-s-dvamata-amerikanski-astronavti-na-mks.85066

/Поглед.инфо/ Американският президент Доналд Тръмп разговаря пряко с двамата американски астронавти на Международната космическа станция и поздрави Пеги Уитсън, която счупи американския рекорд за на-дълъг престой в космическото пространство.

САЩ наложиха санкции на сирийци заради химическата атака

http://pogled.info/svetoven/sasht-nalozhiha-sanktsii-na-siriitsi-zaradi-himicheskata-ataka.85067

/Поглед.инфо/ Американското министерство на финансите наложи санкции на сирийски служители заради смъртоносната атака с бойното отровно вещество зарин по-рано този месец в северозападния сирийски град Хан Шейхун.

Вашингтон смята да съкрати с една трета помощта за развиващи се страни

http://pogled.info/svetoven/amerika/vashington-smyata-da-sakrati-s-edna-treta-pomoshtta-za-razvivashti-se-strani.85068

/Поглед.инфо/ Администрацията на САЩ планира да съкрати с повече от една трета финансовата си помощ за развиващите се страни.

Слънце и леко затопляне

//dariknews.bg/regioni/shumen/slynce-i-leko-zatopliane-2019398

И днес ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над Западна България ще се развива купеста облачност, но вероятността за валеж е малка. Ще духа слаб, в източните райони до умерен южен вятър. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще са между 17° и 22°, по-ниски по Черноморието

Екскметът на Пазарджик и Стрелча пред магистратите за пореден път

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/ekskmetyt-na-pazardzhik-i-strelcha-pred-magistratite-za-poreden-pyt-2019407

За пореден път бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев се изправя пред магистратите от Районния съд на Пловдив.

Евстатиев е обвинен в изнасилването на 16-годишната Ирена от Стрелча и привеждането й в безпомощно състояние чрез алкохол. За първото престъпление законът предви

„Засади Капана“ създава мини градинки в градски условия

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/zasadi-kapana-syzdava-mini-gradinki-v-gradski-usloviia-2019402

Интересна идея за създаване на градинки в градска среда стартира в Капана – квартал на творческите индустрии, подкрепена от фондация „Пловдив 2019“.
До началото на май всички хора със „зелени“ идеи имат възможност да се включат в конкурса „Засади Капана“, вдъхновен от артистичното озеленяван

Продължава делото срещу бившата директорка, заключвала в изолатор деца от дома в Асеновград

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/prodylzhava-deloto-sreshtu-bivshata-direktorka-zakliuchvala-v-izolator-deca-ot-doma-v-asenovgrad-2019408

Бившата директорка на Дома за деца лишени от родителска грижа „Таню войвода” в Асеновград се изправя днес пред магистратите от Районния съд в града.

Весела Симеонова е обвинена за принудително държане в изолатора на социалното заведение на три момичета на 13 и 14 години. Заедно със С

Президентът Радев провежда консултации с ГЕРБ и "БСП за България"

http://pogled.info/bulgarski/prezidentat-radev-provezhda-konsultatsii-s-gerb-i-bsp-za-balgariya.85063

/Поглед.инфо/ Днес (25 април) президентът Румен Радев ще продължи консултациите парламентарно представените партии и коалиции.

Марин Льо Пен се оттегля от председателството на своята партия "Национален фронт"

http://pogled.info/svetoven/evropa/marin-lo-pen-se-otteglya-ot-predsedatelstvoto-na-svoyata-partiya-natsionalen-front.85064

/Поглед.инфо/ Ден след провеждането на първия тур на президентските избори във Франция кандидатката на крайната десница Марин Льо Пен обяви, че се оттегля от председателството на своята партия "Национален фронт".

Меркел е била принудена да обясни 11 пъти на Тръмп търговското споразумение на ЕС

http://pogled.info/svetoven/merkel-e-bila-prinudena-da-obyasni-11-pati-na-tramp-targovskoto-sporazumenie-na-es.85065

/Поглед.инфо/ Германският канцлер Ангела Меркел е била принудена да обясни 11 пъти на Тръмп "фундаментите" на споразумението за свободна търговия на ЕС по време на срещата им миналия месец, заяви пред в. "Таймс" високопоставено лице от немската делегация.

Преди 20 века в Рациария имало римски легиони

https://www.24chasa.bg/novini/article/6185141

Преди 20 века в Рациария имало римски легиониДоказват го разкопките край видинското с. Арчар Античното селище Рациария край с. Арчар, Видинско, е възникнало около римски военен лагер, установен в този район през първата половина на първи век (вероятно между 9 и 45 г. от н.е.). Съществуването на лагера е известно от историческите извори, но до миналата година нямаше археологически

Върховният съд на България осъжда на смърт участниците в атентата на гара Буново

https://www.actualno.com/chronicles/vyrhovnijat-syd-na-bylgarija-osyjda-na-smyrt-uchastnicite-v-atentata-na-gara-bunovo-news_607624.html

Атентатът на гара Буново е най-големият железопътен атентат в българската история по брой на жертвите. Извършен е на на 9 март 1985 г. посредством бомба, поставена във вагона за майки с деца на влака Бургас - София. Същият ден избухва бомба в кафе-сладкарницата на хотел "Сливе

Телевизията събра Елена и Алекси и в живота

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6184638

Телевизията събра Елена и Алекси и в животаНе са малко случаите, когато колеги в работата стават партньори и в живота. Така телевизията събра две от най-популярните лица от екрана на bTV - Елена Яръмова и Алекси Сокачев. “Когато прекарваш толкова време на едно място, а ние направо си живеехме в bTV, накрая намерихме сродната душа на работното място.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване