Австрия забрани бурките и сергиите с Коран

http://clubz.bg/53985-avstriq_zabrani_burkite_i_sergiite_s_koran

Снимка ЕПА/БГНЕС

Австрия забрани бурките. Новият закон беше приет от парламента късно снощи, съобщи Нова тв.

Така от октомври носенето на обществени места на облекло, което напълно скрива лицето на жените - бурка, никаб и роба, ще се наказва с глоба от 150 евро.

Все още не се знае колко хора ще бъдат засегнати от мярката, която бе критикувана както от крайнодесните, така и от крайнолевите. 

Разпоредбата е част от нов интеграционен закон, който предвижда и забрана за разпространяването на Корана. Въвежда се и изискване всички мигранти в Австрия да преминат „интеграционна година”, през която ще изучават немски език и етични правила.

От кандидатите за бежански статут ще се очаква също така да полагат безплатно общественополезен труд. Всеки, който откаже, ще загуби предоставяните му помощи. 

 

Парламентът ще одобри 700 лв. месечни награди на 15 български творци

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/05/17/2972121_parlamentut_shte_odobri_700_lv_mesechni_nagradi_na_15/?ref=rss


Днес депутатите ще одобрят отпускането на държавни парични награди в размер на 700 лева месечно на 15 български творци. Предложението е от служебното правителство на проф. Огнян Герджиков.

Държавни парични награди ще се присъдят на Кеазим Исинов, проф. Стоян Дуков, Донка Шишманова, Кирил Дончев, Стефка Евстатиева, Славчо Бакалов, Никола Инджов, Меглена Караламбова, Йорданка Кузманова, проф. Жени Захариева, Димитър Димитров, Димитър (Мончо) Симеонов и Андрей Андреев.

Франция отказа да пусне Шарапова на "Ролан Гарос"

http://clubz.bg/53984-franciq_otkaza_da_pusne_sharapova_na_rolan_garos

Мария Шарапова. Снимка Архив Клуб Z

Френската тенис федерация отказа да допусне Мария Шарапова до турнира от Големия шлем "Ролан Гарос", който започва по-късно този месец.

ФФТ публикува списъците на всички участници при жените и мъжете - в основните схеми и квалификациите. Рускинята, която изтърпя наказание от 15 месеца за употреба за забранения препарат мелдоний, се надяваше да започне от пресявките с "уайлд карт". Името й обаче не фигурира в този списък.

Новината бе приветствана от повечето съпернички на Маша, които са против завръщането й в тениса.

В момента тя е в Рим, където участва на "Мастърс" турнира на клей. И вече успя да натрупа необходимите точки за участие на "Уимбълдън" - там ще я видим със сигурност. Нещо, което не успя да стори за "Ролан Гарос".

Вашингтон готов да разговаря със Северна Корея

http://pogled.info/svetoven/vashington-gotov-da-razgovarya-sas-severna-koreya.85862

/Поглед.инфо/ Вашингтон е готов да разговаря с Пхенян, но при условиуе, че Северна Корея прекрати военните си опити, съобщи постоянната представителка на САЩ в ООН Ники Хейли.

Може ли през 2019 г. Западна Европа да получава руски газ без посредници?

http://pogled.info/svetoven/evropa/mozhe-li-prez-2019-g-zapadna-evropa-da-poluchava-ruski-gaz-bez-posrednitsi.85863

/Поглед.инфо/ Само след две години "Газпром" ще завърши "Турски поток" и "Северен поток 2". Страните, през които се транзитира руският газ – Украйна, Полша и България, рискуват да останат с празни тръби, посочват експерти.

Родители на деца с увреждания излизат на протест

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Pod1XaUtdtA/

Родители на деца с увреждания излизат на протест днес. Това е петият пореден протест срещу действащата социална политика за лицата в неравностойно положение. За пореден родителите ще поискат от държавата бюджет за лична помощ според потребностите на човека с увреждане, както и изготвянето на регистър на лицата с увреждания по заболявания.

Лекарите от ТЕЛК комисии подкрепят исканията на майките и предлагат промени в наредбата за медицинска експертиза – завишаване на процента за намалена работоспособност на някои тежки заболявания, както и разширяване на списъка от заболявания, за които се дава пожизнен ТЕЛК.

Днешният протест  на родителите е под мотото „Живот и след 18 г. чрез гарантиране на лична помощ за деца с увреждания”.

Полицай се застреля в дома си

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/80Hi56l1si4/

sveshtПолицай от Групата за борба с масовите безредици се е застрелял в дома си в Бургас.

46- годишният полицейски служител Георги Райков се е самоубил. Около 17.17 часа вчера тялото е открито от съпругата му в семейно жилище. Извършен е оглед на местопроизшествието. Събраните до момента данни са предадени в Бургаската окръжна прокуратура. Образувано е досъдебно производство. Райков е служител на ОД на МВР-Бургас от специализираните полицейски сили.

Наскоро 46-годишният мъж получил инсулт и вероятно се е притеснявал, че няма да може да се възстанови. Колегите му са потресени от случилото се

Преглед на регионалния печат на 17.05.2017 г.

//dariknews.bg/regioni/razgrad/pregled-na-regionalniia-pechat-na-17.05.2017-g-2023985

„Новият кмет на Гецово оспорва изместването на Капанския събор от Гецово на Пчелина“ – водещото заглавие за „Гледища Днес“. Съветникът от БСП Стоян Димитров заяви, че съборът е създаден с акт на ОбС и не може да бъде отменяно мястото на провеждане със заповед на кмета, възможно е де бъде внесена до

Без вода на 17 май

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/bez-voda-na-17-maj-2023987

За извършване на аварийни ремонти без вода от 9:00 до 17:00 ч. ще останат улиците "Георги Раковски", "Роден край" и "Малуша", Северна индустриална зона, кв. Лисец и село Жълтеш.

Ул. "Антим Първи" ще е с нарушено водоподаване.

35 заразни заболявания през изминалата седмица в областта

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/35-zarazni-zaboliavaniia-prez-izminalata-sedmica-v-oblastta-2023988

35 са заразните заболявания регистрирани през изминалата седмица от инспекторите на РЗИ- Кюстендил. От тях най- много са случаите на варицела 22 и на ентероколити- 12. Регистриран е  и един случай на ротавирусен гастроентерит.

Не са регистрирани епидемични взривове от заразни болести

Десет твърде извратени фобии (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/deset-tvyrde-izvrateni-fobii-video-2023901

Ако си мислите, че фобиите, които тормозят съзнанието на хората са само няколко вида, жестоко се лъжете. Съществуват медицински доказани фобии, които излизат извън рамките на нормалните човешки страхове.

Вижте най-странните фобии, от които хора страдат:

Любим виц на Буги Барабата

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6225437

Любим виц на Буги Барабата- Скъпи, в понеделник ще закъснея малко... - Няма проблем. В колко часа ще се прибереш? - В сряда!                                                                                                                                                                                                                                                

Батка по анцуг рита 72-годишна жена в гръб (ВИДЕО)

http://clubz.bg/53983-batka_po_ancug_rita_72_godishna_jena_v_gryb_video

Брутално нападение над жена беше заснето на автобусна спирка в Бургас. Възрастната дама се казва Виолета и е на 72 години, пише "Флагман".

Охранителна камера е записала как типичен "батка" по анцуг и със здраво телосложение рита силно в гръб възрастната жена и тя пада на тротоара. Кадрите разпространи бургаският сайт.

На автобусната спирка в жк „Изгрев” има хора, които обаче не реагират по никакъв начин на нападението.

След ритника и падането жената е със счупен крак. Благодарение на бързите действия на бургаската полиция, нападателят е задържан. Той е на 26 години и се казва Живко Кючуков. Разследването по случая продължава.

Инцидентът е станал на 9 май. Според първоначалната информация жената не е предизвикала с нищо младежа.

Нападението силно напомня на случая в Берлин, при който пийнали български граждани изритаха млада жена по стълбите. Присъда за случая на метростанцията "Херманщрасе"  очаква Светослав Стойков - роден в Добрич, задомен във Варна, в ромската махала "Максуда".

А германската полиция беше наясно кои са извършитгелите 4 дни, след като записът бе публикуван от в. "Билд".

Зеленогорски: Заявленията за напускане на ДБГ може да са фалшиви

http://clubz.bg/53982-zelenogorski_zaqvleniqta_za_napuskane_na_dbg_moje_da_sa_falshivi

ПОЛИТИКА Найден Зеленогорски 03112015 2

Партията „Движение България на гражданите“ (ДБГ) е изпратила в прокуратурата сигнал за постъпилите заявления от партийни членове за напускане. Повод за това е напускането на съпредседателстващият партията Антони Тренчев и бившия депутат Настимир Ананиев, който обяви, че десетки членове на ДБГ са го последвали и също са напуснали партията на Меглена Кунева.

Подписите много се различават от тези в заявленията за влизане в партията. Ние подадохме сигнал в прокуратурата. Тези хора твърдят, че не са напускали. Заявленията физически са донесени, на едни и същи бланки, с един и същи текст, на една и съща хартия, с едни и същи подписи. Тепърва ще каже контролната система кой ги е донесъл и дали има фалшификация“, обясни Найден Зеленогорски пред бТВ.

Той отрече коментарите, че ДБГ е в разпад. Партията продължавала да функционира и като член на Реформаторския блок.

„В Движение България на гражданите членуват около 10 хиляди човека. От тези 10 хиляди, заявления за напускане са подали 10-15 човека. Това е по-малко от един процент. Останалите 99,8% подкрепят ДБГ да продължи“.

Антони Тренчев и Настимир Ананиев напуснаха партията с обвинението, че лица от ръководството не са поели отговорност за загубата на изборите. Кунева се оттегли, но Найден Зеленогорски остана да ръководи всичко, коментираха те.

Да даваш и да получаваш не е едно и също. Сега е моментът да се дава – и време, и енергия, и пари. За да продължим напред и ДБГ, и Реформаторският блок. Щеше да бъде много по-достойно, ако си бяха подали оставката, когато бяхме във властта“, упрекна ги Зеленогорски.

Според него, той и останалите от ръководството на ДБГ и РБ са „реализирали всичко, което е било необходимо като отговорност“.

„По-висока политическа отговорност не е понесена в никоя друга политическа сила. Ние си тръгнахме всички заедно и сега функционираме като Политически съвет на Реформаторски блок в оставка“.

Найден Зеленогорски отправи покана от името на Блока към Нова Република и „Да, България“ да обсъдят и подготвят обща позиция по внесения от ГЕРБ законопроект за въвеждане на изцяло мажоритарно гласуване.

„За мен това е задължително - да седнем с ръководствата на ДСБ, СДС и ДБГ, когато минат националните форуми. Да кажем, че ние заедно не успяхме да се справим“, заговори и за бъдещето Зеленогорски.

Колоездачи от Добринище канят на велопътешествие в Пирин планина

//dariknews.bg/regioni/blagoevgrad/koloezdachi-ot-dobrinishte-kaniat-na-velopyteshestvie-v-pirin-planina-2023982

Колоездачите от Велоклуб „Добринище” ще открият сезона с атрактивно състезание в Пирин планина. На 20 май участниците в кроса ще се насладят на местностите около туристическа база „Мочарата”, както и на горските пътища в 26-километровото пътешествие. Надпреварата ще започне с конференция в 09:00 ча

Облачно, но топло

//dariknews.bg/regioni/shumen/oblachno-no-toplo-2023980

Днес над по-голямата част от страната облачността ще е предимно значителна. На места ще има краткотрайни превалявания, в западните райони временно интензивни, придружени с гръмотевици.

Ще се усили вятърът от североизток до умерен, в източните райони и временно силен и с него ще прони

4 мача за „Дунав“, „Черно море“ и „Локо“ Пд за четвъртото място

//dariknews.bg/regioni/varna/morski-gong/4-macha-za-dunav-cherno-more-i-loko-pd-za-chetvyrtoto-miasto-2023981

Четири мача имат на разположение тимовете на „Дунав“, „Черно море“ и „Локомотив“ Пд, за да определят кой ще заеме четвъртото място в крайното класиране, което е евентуален трамплин за Лига Европа.

Ето програмата и пред трите отбора:
„Дунав“
 (17 май) „Черно море“ – „Дун

Изграждат подпорна стена на р. Бистрица

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/izgrazhdat-podporna-stena-na-r.-bistrica-2023984

Изграждането на подпорни стени в един от опасните участъци в коритото на река Бистрица ще започне това лято.
Множеството жалби и оплаквания от живущите в района под бившия хлебозавод в центъра на Дупница са свързани с искане за укрепване на коритото заради наводненията и опасностите от свлич

Из Стария и Новия свят

//dariknews.bg/regioni/shumen/iz-stariia-i-noviia-sviat-2023663

В четвъртък шуменци и гости на града ще имат възможност да чуят музиката на добрата стара Европа и на Новия свят. Диригентът Станислав Ушев и виенският възпитаник Димчо Величков /пиано/ заедно със симфоничния оркестър в Шумен ще представят музиката на двата континента.

Ще чуем Рахман

Концерт на млади пианистки от Кюстендил

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/koncert-na-mladi-pianistki-ot-kiustendil-2023783

Читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил кани на концерт на младите пианистки Диляна Попова и Даниела Христова, с участието на най- малките ученици от класа по пиано, с преподавател  Красимира Матуска. 
Концертът е на 18.05.2017 г., с начален час 18:00 ч. и ще се проведе в Голямата зала на чит

"Ню Йорк таймс": Тръмп е искал от Коми да прекрати разследването срещу Майкъл Флин

//dariknews.bg/novini/sviat/niu-iork-tajms-trymp-e-iskal-ot-komi-da-prekrati-razsledvaneto-sreshtu-majkyl-flin-2023983

Белият дом опроверга статия, публикувана в "Ню Йорк таймс", според която президентът на САЩ Доналд Тръмп е поискал от бившия директор на ФБР Джеймс Коми да прекрати разследването срещу Майкъл Флин, който бе съветник на държавния гл

Тръмп и Ердоган си обещаха приятелство и нови срещи

http://pogled.info/svetoven/tramp-i-erdogan-si-obeshtaha-priyatelstvo-i-novi-sreshti.85859

/Поглед.инфо/ Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще се радва да се срещне с турския лидер Реджеп Ердоган по време на първото си официално пътуване като президент извън САЩ. Това съобщи във вторник пресслужбата на Белия дом след разговорите на двамата президенти.

Отхвърлят обвинения към Тръмп за незаконно ходатайство

http://pogled.info/svetoven/othvarlyat-obvineniya-kam-tramp-za-nezakonno-hodataistvo.85860

/Поглед.инфо/ Белият дом отхвърли твърдения, публикувани в „Ню Йорк таймс”, че президентът на САЩ Доналд Тръмп искал от бившия директор на ФБР да прекрати разследване на съветника по националната сигурност Майкъл Флин.

Майкъл Мур пуска още един филм срещу Тръмп

http://pogled.info/svetoven/maikal-mur-puska-oshte-edin-film-sreshtu-tramp.85861

/Поглед.инфо/ Американският режисьор Майкъл Мур подготвя документален филм за Доналд Тръмп, озаглавен „11/9 по Фаренхайт” (Fahrenheit 11/9). Заглавието е намигане към предишен негов филм „9/11 по Фаренхайт” (Fahrenheit 9/11) и с датата от последните президентски избори в САЩ.

Остров под закрилата на ЮНЕСКО е най-мръсното място в света

http://clubz.bg/53981-ostrov_pod_zakrilata_na_yunesko_e_naj_mrysnoto_mqsto_v_sveta

Най-много пластмасови отпадъци на света са изхвърлени на тихоокеанския остров Хендерсън, сочи съвместно проучване на Великобритания и Австралия. Повече от 3 500 боклуци донасят океанските течения на брега всеки ден, а общият им брой надхвърля 37.7 милиона.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В доклада от експедицията, публикуван в американското списание “Бюлетин на Националната академия на науките“, е подчертано, че местоположението на острова близо до центъра на Южното Тихоокеанско течение го прави мишена на отпадъците от бреговете на Южна Америка и риболовните кораби. Докладът описва атола, част от британските острови Питкерн, като “помийната яма“ на световния боклук.

Дженифър Лейвърс, учен в Института за морски и антарктически изследвания в Университета в Тасмания и съавтор на доклада, коментира:

“Това, което се случва на остров Хендерсън показва, че е невъзможно да се избегне замърсяването с пластмасови отпадъци дори в най-отдалечените части на нашите океани. Островът е далеч от това да бъде изоставен и девствен, както си представят хората едно толкова откъснато място, той е шокиращ, но типичен пример за това как пластмасовите отпадъци засягат околната среда в глобален мащаб.“

Хендерсън е ненаселен, отдалечен на 5 000 километра от най-близката суша. Атолът е част от списъка на Световното природно наследство на ЮНЕСКО заради забележителното си биоразнообразие. Той е толкова отдалечен, че се посещава веднъж средно на 10 години и то с научна цел. По време на последната експедиция през 2015 учените за пръв път забелязват степента на замърсяването.

Около 27% от откритите на острова предмети са от Южна Америка. Намерени са риболовни принадлежности и плажна екипировка.

Лейвърс разказва, че е забелязала зелени играчки войници, подобни на тези, с които брат й си играел през 80-те и части от играта „Монополи“, заровени в пясъка.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

“Раците използват за свой дом капачки от бутилки и буркани“, разказва Лейвърс пред “Би Би Си“. “На пръв поглед е симпатично, но в действителност не е. Пластмасата е токсична.“

Учените не са изследвали скалните пукнатини по крайбрежието и предупреждават, че докладът им вероятно не показва пълния мащаб на проблема.

На острова не живеят хора и бреговете му никога не са били почиствани. Организирането на подобна кампания би било много трудно, тъй като наблизо няма населена суша.

Всяка година по света се произвеждат 300 млн. тона пластмаса и по-голяма част не се рециклира. Попаднала в океана, тя може да навреди на рибата, костенурките и морските птици.

Друго проучване сочи, че някои райони в Арктика също са силно замърсени. Това отново се дължи на океанско течение, което пренася отпадъците до бреговете на Гренландия и Баренцево море.

“Почти всеки остров на земята и почти всеки океански вид е засегнат по един или друг начин от нашия боклук“, коментира още Дженифър Лейвърс. “Трябва драстично да преосмислим отношението си към пластмасата. Тя е създадена, за да съществува вечно, но често се използва само за малко и после се изхвърля. Много от отпадъците, открити на о. Хендерсън са погрешно смятани за предмети за еднократна употреба.“

Зам.-министър "патриот" с хитлеристки поздрав. Валери Симеонов се шегува

http://clubz.bg/53980-zam_ministyr_patriot_s_hitleristki_pozdrav_valeri_simeonov_se_sheguva

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството от "патриотите" Павел Тенев се забърка в скандал, след като излезе негова снимка от фейсбук, на която прави нацистки поздрав. За да е още по-пародийно, Попов опита да изтрие профила си.

Попов позирал с изпъната ръка край восъчни фигури на нацисти в музея "Гревен" в Париж през 2008 г.

"Прясно назначеният заместник министър на регионалното развитие Павел Тенев (от квотата на Патриотите) се оказа обикновен нацист. Тази снимка ясно демонстрира това. И само не ми обяснявайте, че фотото било шеговито - възмути се във фейсбук социалистът Александър Симов. -

Как така се шегуваш като правиш този жест? Зад този жест стоят реки от кръв, расови прочиствания, пещите на Треблинка и Освиенцим, геноцидът, Холокостът и животите на милиони, които загинаха, за да освободят земята от кафявата чума. И сега някакво си кариеристче си позволява да демонстрира подобно нещо."

"Потресаващото е, че на черната дъска стои текст от 10 февруари 1943 г. , най-черният период на нацизма. Този мизансцен е невероятен по своята наглост. Трябва да си или кретен, или нацист, за да участваш в него, т.е. и в двата случая не ставаш за министър", пише като коментар Леа Коен.

Пред в. "Сега" Валери Симеонов - предложител на кандидатурата на "шегаджията", не демонстрира притеснение.

"Несериозни работи. Нямам фейсбук, не съм видял снимка, не мога да коментирам. Нацистки ли е поздравът наистина? На база на кое да го оттеглим - че е хитлерист или член на нацистка партия?

Глупости. Не вярвам да паднете до нивото на Симов - коментира той пред "Сега".

Малко по-късно сам телефонирал и допълнил, че през 70-те години на миналия век като студент го били завели в лагера "Бухенвалд".

"Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там... Дали някой не може сега да каже: Подавай оставка и се прибирай на село.", заяви Валери Симеонов.

От медията казват, че са топравили запитван и до премиера Бойко Борисов, но той засега не реагира.

Случаят с издадената информация само показва високомерието на Тръмп

http://clubz.bg/53979-sluchaqt_s_izdadenata_informaciq_samo_pokazva_visokomerieto_na_trymp

Високомерието и аматьорският подход убиват Тръмп, когато работата опира до неговия руски проблем. И това е най-доброжелателното обяснение.

Първо, Тръмп взе много съмнителното решение да се срещне с висши руски представители ден, след като взе много съмнителното решение да уволни човека, оглавяващ руското разследване на ФБР - Джейс Коми. А сега "Вашингтон пост" съобщава, че на същата тази среща Тръмп е споделил свръхсекретна информация за "Даеш" с руснаците.

Това е информация, която според бивши американски представители може да застраши ценен разузнавателен източник в борбата срещу "Даеш" и да даде на вражеска Русия стратегическо предимство в Сирия, където целите й са различни от нашите. Ако имаше нещо още по-лошо, което Тръмп би могъл да направи на тази среща, не знам какво щеше да се случи.

Подробностите какво точно е обсъждал Тръмп с руския външен министър Сергей Лавров и посланик Сергей Кисляк да оскъдни, а "Вашингтон пост" не споменава някои от тях от съображения, свързани с националната сигурност. Но според представителите Тръмп препредал информация от споделени разузнавателни данни, които са толкова чувствителни, че някои подробности дори не са споделени със съюзниците на САЩ или дори с американското правителство. Тръмп се позовал на спецификата на заговора на "Даеш" и - което е най-проблематично - назовал града на контролираната от "Даеш" територия, където партньорът на САЩ засякъл опасността.

Излишно е да се казва, че споделянето на информация с руското правителство, която дори не е споделена със съюзниците, е голям гаф. Тръмп има голяма власт да разсекретява информация, така че вероятно е действал в рамките на правата си, като е говорил за нея. Но това е нещо, което със сигурност може да бъде назовано като нанесена от Тръмп и голямата му уста щета в борбата срещу "Даеш".

Представителите, с които "Вашингтон пост" разговаря, са бесни. Ето малко от техните реакции.

• "Тръмп, изглежда, е много безразсъден и не схваща важността на нещата, с които се занимава, най-вече когато става дума за разузнаването и националната сигурност." (Бивш висш американски представител, приближен до служители на настоящата администрация)

• "Русия може да идентифицира нашите източници и методи." (Висш американски представител)

• "Не мисля, че [на руските служби] ще им бъде трудно да се досетят". (Бивш представител на разузнаването, работил по въпроси, свързани с Русия)

• "Той като че ли си мисли, че това е като да влезеш в стаята или да говориш по телефона. Не разбира ли кое е тайна и кое не е? Ето какво ме притеснява." (Бивш американски представител)

Предвид това колко необичаен политик е Тръмп и как повечето от нас бяха шокирани, когато бе избран за президент, ние постоянно търсим някакви други обяснения за простотиите, които прави. Може би туитовете вършат работа! Може би агресивните му изказвания са изчислени! Мое би просто се опитва да ни отвлече вниманието! Може би той е наистина таен политически гений въпреки рейтинга му на одобрение от 36 на сто!

Но уволнението на Коми миналата седмица, зле пресметнатите му последици и сега разкриването от Тръм на свръхсекретна информация на Русия в Овалния кабинет рисуват доста ясна картина. Това е президент, който стреля от хълбока си. Понякога той стреля от хълбока си и улучва целта, но също така му причинява големи, големи проблеми, тъй като вече е президентът Тръмп, а не кандидат-президентът Тръмп. Едно е да кажеш нещо обидно по време на първичните избори в Ню Хемпшир, а съвсем друго - да застрашиш оръдията за борба с тероризма, понеже първо приказваш, а после мислиш.

Любителите на теориите на конспирацията, които вярват в твърденията на това досие, ке повярват, че Тръмп умишлено предава ценна информация на приятелите си в Русия като отплата за помощта им на изборите през 2016 г. Но да го споделиш открито по време на среща с други служители на националната сигурност в стаята би изглеждало много любопитен ход. Както отбелязва в публикацията си "Вашингтон пост", движението на Тръмп бе бързо идентифицирано и контролът върху опасността бе задействан почти незабавно.

На много по-основно ниво изглежда, че Тръмп е безгрижен и съвсем не е наясно как нещата, които казва, могат да създадат проблеми - както проблеми на възприятието за него самия, така и проблеми от реалния свят на борбата с тероризма. Той позволява на това високомерие да му отнеме най-доброто и започва да се хвали с властта и информацията, с които разполага - точно както направи в имението си "Мар-а-Лаго" през февруари.

"Получавам страхотна разузнавателна информация, - казал той на руснаците в сряда. - Имам хора, които ми предават страхотна разузнавателна информация всеки ден."

Тръмп глупаво подцени публичната реакция на уволнението на Коми и се оплете в обяснения. След това той се срещна с руснаците. После направи на тази среща нещо, което само ще подхрани приказките, че той е:

а) на разположение на Москва

и/или

б) напълно не в час като президент по начин, който е опасен.

Това е поредица от тясно свързани грешки, която само може да бъде допълнена с невероятно количество его и липса на нещо по-добро.

---------

* Авторът е старши политически репортер на в. "Вашингтон пост", където е публикувана статията.

Австрия забранява бурките и разпространяването на Корана

//dariknews.bg/novini/sviat/avstriia-zabraniava-burkite-i-razprostraniavaneto-na-korana-2023975

Австрия забранява облеклото, напълно покриващо лицето на жените като бурките, с нов закон, приет от парламента късно снощи, предаде ДПА.

Разпоредбата е част от по-широк интеграционен закон, работата по който продължи въпреки нестабилността в управляв

„Моряци“ срещу „дракони“ в спор за 4-ото място днес

//dariknews.bg/regioni/varna/morski-gong/moriaci-sreshtu-drakoni-v-spor-za-4-oto-miasto-dnes-2023976

„Черно море“ излиза днес срещу „Дунав“ Рс в директен спор за четвъртото място в първата шестица на Първа Професионална лига.  Преди този двубой варненци са на пета позиция във временното класиране с актив от 46 точки, колкото има и четвъртия „Дунав“. При успех днес над „драконите“, „моряците“ ще ги

Германският план „Маршал” за Африка

http://pogled.info/svetoven/germanskiyat-plan-marshal-za-afrika.85852

/Поглед.инфо/ През януари 2017 г. министърът на икономическото сътрудничество на Германия Герд Мюлер предложи да се създаде нов план „Маршал” за Африка. Министърът призова да се помогне на африканските страни да развият собствената си икономика с подкрепата на ЕС, тъй като и двете страни ще имат полза от това.

Търговията между Русия и Китай значително нараства

http://pogled.info/svetoven/targoviyata-mezhdu-rusiya-i-kitai-znachitelno-narastva.85853

/Поглед.инфо/ В първите четири месеца на тази година търговията между Китай и Русия е нараснала с 26,2% до 24,73 милиарда долара. Съобщението е на ТАСС, която се позовава на официални китайски източници.

Убит служител от щаба на Хилъри е поддържал контакти с "Уикилийкс"

http://pogled.info/svetoven/amerika/ubit-sluzhitel-ot-shtaba-na-hilari-e-poddarzhal-kontakti-s-uikiliiks.85854

/Поглед.инфо/ Застреляният през юли Сет Рич е предал хиляди имейли на "Уикилийкс", твърдят източници от американските правоприлагащите органи

Какви тайни Тръмп разкри пред Кремъл?

http://pogled.info/svetoven/kakvi-taini-tramp-razkri-pred-kremal.85855

/Поглед.инфо/ В САЩ избухна нов скандал по повод срещата на американския президент Доналд Тръмп с руския външен министър Сергей Лавров в Белия дом. Според вестник Washington Post, по време на преговорите с Лавров Тръмп предал на руската страна секретна информация как САЩ водят борбата срещу т.нар. "Ислямска държава". Съветникът на президента по въпросите на националната сигурност заяви, че това твърдение е лъжливо. Но по-късно Тръмп призна, че той има право да споделя с Русия такъв вид информация.

Ядрена авария в САЩ: слухове, факти, последствия

http://pogled.info/svetoven/amerika/yadrena-avariya-v-sasht-sluhove-fakti-posledstviya.85856

/Поглед.инфо/ На 9 май новинарските агенции излъчиха оскъдни тревожни съобщения за възможно замърсяване от най-голямото американско подземно хранилище за радиоактивни отпадъци в щата Вашингтон. В информациите на РИА „Новости” се сочи, че тревогата в Хенфордския комплекс е предизвиката от пропадане на почвата над жп тунел, в който от години се съхраняват вагони, натоварени с отпадъци от производството на плутоний. Съобщава се, че персоналът на комплекса е частично евакуиран, а на работниците е наредено да се скрият в укритията, да си осигурят надеждна вентилация и да се въздържат от приемане на храна и вода.

(Анти)фашистите: глобалистската армия за терор

http://pogled.info/svetoven/anti-fashistite-globalistskata-armiya-za-teror.85857

/Поглед.инфо/ "В резултат на сблъсък на привърженици на Тръмп с антифашисти в Бъркли, ранени са 6 души". "Протестите против митинга на Марин Льо Пен в Париж ескалираха в масови улични битки". "Антифашисти използваха коктейли „Молотов” по време на митинга на Марин Льо Пен". "Антифашистка група е заподозряна в участие в терористичен акт в Дортмунд".

National Interest: Руска подводница-невидимка, с която никой не иска да се бори (особено Америка)

http://pogled.info/svetoven/National-Interest-ruska-podvodnitsa-nevidimka-s-koyato-nikoi-ne-iska-da-se-bori-osobeno-amerika.85858

/Поглед.инфо/ Подводните лодки от типа 877 се оказват много успешни както в техническо, така и в експортно отношение. Подводницата, която се появи в Съветския съюз и съюзниците му, не случайно се превърна в легенда в очите на НАТО. За 35 години са построени 53 лодки от този проект.

Мъж рита жестоко пенсионерка на спирка в Бургас, чупи й крака

https://www.24chasa.bg/novini/article/6225938

Як мъж напада пенсионерка на автобусна спирка в бургаския ж.к. "Изгрев" и я рита жестоко, в резултат на което жената е със счупен крак - това става ясно от скандално видео, предоставено ексклузивно на бургаския сайт flagman.bg. На него се вижда как младежът брутално рита беззащитната възрастна жена, която от удара се строполява на земята.

Зелени няма, има зелен диктат

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6225725

Зелени няма, има зелен диктатНе стъпиха на горска пътека, но пък изписаха толкова хартия за кандидатстване по европроекти, че доизсякоха Делиормана Вацлав Клаус беше казал, че зелените са новите комунисти. Като гледам поведението им - на тези няколко човека, които са си сложили тази лепенка, съм склонна да се съглася с бившия чешки президент.

Сблъсъци и ранени край турска резиденция във Вашингтон (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/sviat/sblysyci-i-raneni-kraj-turska-rezidenciia-vyv-vashington-video-2023974

Ожесточени сблъсъци избухнаха между противници и привърженици на турските власти край резиденцията на турския посланик във Вашингтон Сердар Кълъч, предадоха ТАСС и БГНЕС.

Според данни на

Сексуалното и здравно образование да влезе в училище поиска омбудсманът

//dariknews.bg/novini/bylgariia/seksualnoto-i-zdravno-obrazovanie-da-vleze-v-uchilishte-poiska-ombudsmanyt-2023969

Въвеждане на задължителни часове по сексуално и здравно образование в училище поиска омбудсманът Мая Манолова. Това ще бъде разписано в препоръка до министъра на образованието Красимир Вълчев, обяви самата тя по време на дискусия с детски омбудсмани от цяла Европа. По данни на Свет

Учени твърдят, че динозаврите са загинали по чиста случайност

//dariknews.bg/novini/liubopitno/ucheni-tvyrdiat-che-dinozavrite-sa-zaginali-po-chista-sluchajnost-2023970

Филм на Би Би Си твърди, че динозаврите са измрели по чиста случайност и ако астероидът, паднал преди 66 милиона години, беше го сторил 30 секунди по-рано, гигантските животни са щели да оживеят. Ако небесното тяло се беше ударило по друг начин в Земята, много видове динозаври биха

Родители на деца с увреждания се събират на протест пред Народното събрание

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/roditeli-na-deca-s-uvrezhdaniia-se-sybirat-na-protest-pred-narodnoto-sybranie-2023968

Родители на деца с увреждания от цялата страна се събират пред Народното събрание в столицата, на Петия национален протест на хората с увреждания. За пореден път те ще поискат от държавата бюджет за лична помощ, според потребностите на човека с увреждане, както и и

Поколението млади и безработни

http://pogled.info/svetoven/evropa/pokolenieto-mladi-i-bezrabotni.85851

/Поглед.инфо/ Публикуваме текст, изпратен в редакцията на списание a-specto от нашия читател Борислав Боев.

Какво се случва с душата на дете, на което се крещи?

https://www.24chasa.bg/novini/article/6225923

Какво се случва с душата на дете, на което се крещи?Опитвате се да обясните мило, говорите със спокоен глас. Нищо обаче не се променя. Вторият път говорите по-силно. Мимики съпровождат предупредителните ви думи. Когато се случва за трети път, се разгневявате. Викате, гласът ви трепери. След това очите на детето ви се променят, уголемяват се за части от секундата.

Студентско общежитие на 14 етажа открива МУ Пловдив

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/studentsko-obshtezhitie-na-14-etazha-otkriva-mu-plovdiv-2023715

Медицинският университет в Пловдив открива изцяло реновирано, основно ремонтирано и оборудвано студентско общежитие „Блок-2” на ул. „Царевец” 2 в града.

Студентското общежитие е на 14 етажа с общо 266 жилищни стаи за двама, като всяка стая е на площ 25 кв.м., със самостоятелен санитаре

За Деня на спорта - пускат Драконовите лодки в Гребната база

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/za-denia-na-sporta-puskat-drakonovite-lodki-v-grebnata-baza-2023820

Пловдив ще отбележи днешния 17 май - Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта, с интересна и изпълнена със събития програма. От 14.00 часа на Гребния канал ще се проведе състезание с Драконовите лодки, които Общината закупи преди време. Те ще бъдат пуснати в

Родители на деца с увреждания се събират на протест пред парламента

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/roditeli-na-deca-s-uvrezhdaniia-se-sybirat-na-protest-pred-parlamenta-2023968

Родители на деца с увреждания от цялата страна се събират пред Народното събрание в столицата, на Петия национален протест на хората с увреждания. За пореден път те ще поискат от държавата бюджет за лична помощ, според потребностите на човека с увреждане, както и и

Рок-операта „Нострадамус“ ще разтърси меломаните на Античния театър

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/rok-operata-nostradamus-shte-raztyrsi-melomanite-na-antichniia-teatyr-2023929

Шестнадасет години след издаването на студийния запис на рок операта „Нострадамус“, и след като авторът Николо Коцев постави творбата си със световна премиерна сценична постановка в Русе през ноември 2016 г., съвместно с Държавна опера – Русе под диригентството на Маестро Н

Общинските болници вече не са в колапс, а в реанимация, алармира лекар

//dariknews.bg/novini/bylgariia/obshtinskite-bolnici-veche-ne-sa-v-kolaps-a-v-reanimaciia-alarmira-lekar-2023967

Ако доскоро общинските болници в България бяха в колапс, но имаше възможност да се свестят, то днес те са за реанимация, тъй като ситуацията излиза от контрол. Мнението изрази пред Дарик председателят на Сдружението на общинските болници у нас и директор на болницата в Чирпан

EUROPE. Старото е старо, защото е възрастно

//dariknews.bg/regioni/burgas/europe.-staroto-e-staro-zashtoto-e-vyzrastno-2023973

Честно казано, не очаквам някой да се върже на такова заглавие, но се заклевам, че старите фенове ще се зарадват поне малко, ако не сме били заедно в „Арена Армеец“ късно снощи. А този лаф е от едновремешната казарма, в която настървено слушахме „Неделя 87“, „Неделя 88“, „Неделя 89“ и... за по-ната

Долу хищните лапи от минималната заплата

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6225606

Долу хищните лапи от минималната заплатаПреди да водим разговор за премахването на социални защити, е редно да проведем този за спазването на правилата въобще Kолко да е минималната заплата и колко да са почивните дни в годината. Ще прощават и синдикати, и работодателски организации, но това са двете теми, които оправдават съществуването им.

Мини Арт Фест - фестивал за съвременен цирк

http://pogled.info/kulturen/mini-art-fest-festival-za-savremenen-tsirk.85850

/Поглед Инфо/ Съвременният цирк е вид изкуство, което се заражда през 70-те години във Франция и представлява своеобразно слизане на артистите от сцената, по-динамична работа с публиката, разнообразие от концепции. Той се състои в смесването на елементи от традиционния цирк с много други жанрове и изкуства, като при изпълненията водеща е идеята. Този вид изкуство използва много елементи от езика на театъра, от популярната култура, от уличните артисти, градския фолклор, музиката и танца.

Подписан е Лондонският мирен договор

https://www.actualno.com/chronicles/podpisan-e-londonskijat-miren-dogovor-news_611416.html

Лондонският мирен договор от 17 май (30 май по нов стил) 1913 година е договор между държавите от Балканския съюз (България, Сърбия, Гърция и Черна гора) и Османската империя, с който се слага край на Балканската война (1912-1913). Претърпяла поражение във войната, Османска империя е

Кой е виновен за “Искам плача”

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6225619

Кой е виновен за “Искам плача”Ами ако WannaCry променяше данни, вместо да ги заключва? Целият свят се разрева - атаката с искащия откуп вирус WannaCry порази компютри в над 150 страни. Оказа се, че от “Майкрософт” са разбрали за пропуска в сигурността и пуснали ъпдейт още през март. Само че “тактично” пропуснали да споменат какви бели поправят с обновлението и почти никой не

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване