Прокуратурата протестира решението на СГС да освободи предсрочно двама от „Наглите”

http://pogled.info/bulgarski/prokuraturata-protestira-reshenieto-na-sgs-da-osvobodi-predsrochno-dvama-ot-naglite.86302

/Поглед.инфо/ Прокуратурата протестира решението на съда. Надяваме се, Софийски Апелативен съд да уважи нашия протест и да не допусне предсрочното освобождаване на Любомир Димитров и Ивайло Евтимов. Това каза на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка с решение на съда двамата мъже, които са обвинени за отвличания, съобщи "Труд".

"Борисов 3" се юрна да осребрява властта

http://pogled.info/bulgarski/borisov-3-se-yurna-da-osrebryava-vlastta.86303

/Поглед.инфо/ Още преди да е определил стратегическите си приоритети и да е разпределил ресорите на отговорните зам.-министри, кабинетът „Борисов 3“ се залови спешно да осребрява властта си. Неотложността на тая задача ражда безумни и откровено корупционни идеи, но с бърза ликвидност. Всеки повод за усвояване на средства е добре дошъл.

Буалем Сансал: Джихадизмът е само едно от лицата на ислямизма

http://pogled.info/svetoven/bualem-sansal-dzhihadizmat-e-samo-edno-ot-litsata-na-islyamizma.86304

/Поглед.инфо/ Талибаните бяха прогонени от Кабул, Въоръжената ислямска група бе ликвидирана, асоциацията на “Мюсюлманските братя” бе разпусната, “Ал Кайда” е в затруднено положение, с какво това отслаби ислямизма? Той се възражда от пепелта си в съседното поле, това е всичко.

Китай и Бразилия създадоха многомилиарден съвместен фонд

http://pogled.info/svetoven/kitai-i-braziliya-sazdadoha-mnogomiliarden-savmesten-fond.86305

/Поглед.инфо/ Бразилия и Китай подписаха във вторник споразумение за създаване на инвестиционен фонд, който ще финансира проекти в областта на инфраструктурата и промишлените технологии в южноамериканската страна.

Съдът решава дали да отстрани от длъжност кмета на Асеновград

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/sydyt-reshava-dali-da-otstrani-ot-dlyzhnost-kmeta-na-asenovgrad-2027001

Окръжен съд – Пловдив ще води дело по искане на прокуратурата за отстраняване от длъжност на кмета на община Асеновград Емил Караиванов и на главния архитект Константин Атанасов. Заседанието е от 13.30 часа в зала № 10 на съда.

Караиванов е привлечен като обвиняем за длъжностно присв

Детски карнавал на Братската могила организира район "Западен"

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/detski-karnaval-na-bratskata-mogila-organizira-rajon-zapaden-2027016

Детски карнавал за Международния ден на детето организира район „Западен“. Той ще се проведе на 3-ти юни от 10,30 часа на Братската могила.

„Карнавалът е озаглавен „Мечта“ и в него могат да се включат всички, които носят детския дух в себе си. Каним за участие както малчуганите, така

Мини-футболен турнир „Живей истински!” ще се проведе на Младежкия център

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/mini-futbolen-turnir-zhivej-istinski-shte-se-provede-na-mladezhkiia-centyr-2026992

Общински съвет по наркотични вещества с Превантивно–информационен център - Пловдив организират седми по ред междуучилищен мини-футболен турнир под надслов: „Живей истински!”, който е част от годишната им кампания: „Твоят живот е в твоите ръце!”. Мероприятието  ще се  проведе  на  игрището на Младеж

Нова спортна площадка в Дома за деца лишени от родителски грижи "Княгиня Мария - Луиза"

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/nova-sportna-ploshtadka-v-doma-za-deca-lisheni-ot-roditelski-grizhi-kniaginia-mariia-luiza-2026158

Нова спортна площадка ще бъде открита днес в  Дома за деца лишени от родителски грижи „Княгиня Мария-Луиза“ в Пловдив. Тържеството ще се състои от 11 часа.

Площадката е построена само с дарителски средства от Германия, Швейцария, Канада и  България. 

Стойността на спор

Искат по-лека мярка за абитуриента, прегазил жена на пешеходна пътека

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/iskat-po-leka-miarka-za-abiturienta-pregazil-zhena-na-peshehodna-pyteka-2026985

Окръжен съд – Пловдив ще разгледа постъпило искане от защитата на обвиняемия 18-годишен Асен Гюрганчев за изменение на мярката му за неотклонение от „Задържане под стража“ в по-лека такава.
 
Срещу младежа повдигнато обвинение  в това, че на 13.04.2017 г. при управление на лек автомоб

Парламентът обсъжда процедурни правила за избор на членове на ВСС

//dariknews.bg/novini/bylgariia/parlamentyt-obsyzhda-procedurni-pravila-za-izbor-na-chlenove-na-vss-2027068

Парламентът ще обсъди тази седмица процедурни правила за предлагане и изслушване на кандидати и избор на членове за съдийската и за прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) от квотата на Народното събрание. Това предвижда проектопрограмата на парламента за периода 31 май - 2 юни т.г.

Радев е домакин на абитуриенти в неравностойно положение

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/radev-e-domakin-na-abiturienti-v-neravnostojno-polozhenie-2027076

На 31 май ще се проведе традиционният абитуриентски бал за младежи, израснали в специализирани институции за деца. Събитието е част от благотворителната инициатива на президента Румен Радев "Подкрепи една мечта", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Слънчевото време остава

//dariknews.bg/regioni/shumen/slynchevoto-vreme-ostava-2027059

Днес ще бъде слънчево. Над източните райони ще има временни увеличения на облачността и на отделни места там в следобедните часове ще превали слабо. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максимални температури между 26° и 31°, в Шумен около 28°.

Атмосферното налягане

Футболни ултраси може да съблекат голи и депутатите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6251389

Футболни ултраси може да  съблекат голи и депутатитеНе сваляйте фланелките     на играчите. Те толкова си могат Аз съм умерен цесекар в рамките на закона. Не крия, че изживях голяма радост от червената класика срещу вечния съперник в неделя. Но след края на мача изпитах истинска жал за футболистите на “Левски”. Появиха се някакви мрачни младежи, нападнаха играчите и започнаха да събличат

70 танцьори от балет “Сухишвили” изнасят концерти в 6 града

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6251482

70 танцьори от балет “Сухишвили” изнасят
концерти в 6 градаГрузинският балет пристига в страната ни за турне, което ще мине през 6 града. То започва на 5 юни в София и ще мине през Пловдив - на 6 юни, Велико Търново - на 8 юни, Русе - на 9 юни, Варна - на 11 юни, и приключва на 12 юни в Бургас . Балетът идва в страната ни със 70 танцьори, собствен оркестър и гардероб с 600 автентични грузински костюма -

100 млн. евро влага датска фирма в Божурище

https://www.24chasa.bg/novini/article/6251753

100 млн. евро влага датска фирма в БожурищеМинистърът на икономиката Емил Караниколов, вицепрезидентът на JYSK Алан Кяргаард, представители на министерството, на индустриалната зона и на датската компания правят първата копка на центъра. 100 млн. евро влага датската фирма за мебели JYSK във високотехнологичен логистичен център в индустриалната зона София-Божурище.

Ракът на Оливия Нютън Джон се завърна с метастази

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/05/31/2980476_rakut_na_oliviia_njutun_djon_se_zavurna_s_metastazi/?ref=rss


Актрисата Оливия Нютън Джон, една от най-известните австралийски звезди, обяви във вторник, че ракът на гърдата, който беше открит в тялото ѝ през 1992г., се е завърнал с метастази в областта на тазовите кости.

Станала световно известна с участието си във филмовата адаптация на мюзикъла "Брилянтин", 68-годишната Нютън Джон от години подкрепя здравословния начин на живот и медицински изследвания. Сега тя ще се подложи отново на радиотерапия и смята, че ще се...

Спиране на еврофондовете за страни без върховенство на закона предлага Германия

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/05/31/2980468_spirane_na_evrofondovete_za_strani_bez_vurhovenstvo_na/?ref=rss


Страните от Европейския съюз, в които се погазват такива основни принципи на демокрацията като върховенството на закона, може да изгубят достъп до фондовете на ЕС. Това предполага, че ако правителството на една страна от ЕС системно прегебрегва препоръките за реформи, отправяни от Европейската комисия, ще трябва да плати цената за подобно игнориране като се лиши от еврофондове.

Това е предложение, съдържащо се в правителствен документ на Германия, цитиран от...

Маршът "Велик е нашият войник" официално е обявен за химн на Българската армия

https://www.actualno.com/chronicles/marshyt-velik-e-nashijat-vojnik-oficialno-e-objaven-za-himn-na-bylgarskata-armija-news_613911.html

„Велик е нашият войник“ е един от най-популярните български маршове и военни песни, някога марш на Двадесет и трети шипченски полк, понастоящем е химн на Българската армия. Воинският химн „Велик е нашият войник“ е композиран през 1916 г. (Първа световна война) кра

Борислав Миланов написа песен за Кристиан Костов, както и за Сърбия и Македония в Евровизия

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6248503

Борислав Миланов написа песен за Кристиан Костов, както и за Сърбия и Македония в ЕвровизияТази година имаше двама победители на Евровизия – португалеца Салвадор и българина Кристиан. Това казва 33-годишният Борислав Миланов, един от авторите на Beautiful Mess – парчето, което Кристиан Костов изпя на престижния международен конкурс и класира страната ни на рекордното второ място. Борислав и партньорите му от продуцентската компания

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване