Карнавал на малките животни в Зоопарка в Ловеч за Деня на детето

//dariknews.bg/regioni/pleven/karnaval-na-malkite-zhivotni-v-zooparka-v-lovech-za-denia-na-deteto-2027397

Карнавал на малките животни ще има в Зоопарка в Ловеч за Деня на детето 1 юни, съобщават от общината. Празникът ще бъде със специалното участие на Росица Кирилова, началният час е от 18 ч.
Напоследък в ловешкия зоопарк има доста новородени животни, сред последните са як, бизонче, сърничка. Б

Министър Боил Банов идва за среща с културните институции в Ловеч

//dariknews.bg/regioni/pleven/ministyr-boil-banov-idva-za-sreshta-s-kulturnite-institucii-v-lovech-2027399

Министърът на културата Боил Банов ще бъде на посещение в Ловеч на 1 юни (четвъртък), съобщават от пресцентъра на общината. Той ще има работна среща в залата на общинския съвет с представителите на културните институции в града по актуални проблеми на бранша.
 
Боил Банов не е ново ли

Над 300 осъдени за кражба на ток в Североизтока

//dariknews.bg/regioni/shumen/nad-300-osydeni-za-krazhba-na-tok-v-severoiztoka-2027366

Общо 317 са осъдените нарушители за кражба на ток през 2015 и 2016 година в Североизточна България по данни на ЕНЕРГО-ПРО, съобщиха от дружеството. Само 8 от нарушителите са получили ефективни присъди, а други 83 – условни. Всички останали са наказани с пробация.

За същия период елек

Защо е важно да запазим детското у себе си?

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/zashto-e-vazhno-da-zapazim-detskoto-u-sebe-si-2027300

Отбелязваме 1 юни. Денят на детето. Хубав празник, на който не само децата трябва да празнуват. Защото всички носим детето в себе си и не трябва да забравяме да му се радваме.

Както много психолозите твърдят - детските години са най-важни за бъдещето ни развитие, за

Само 5% от българските семейства имат три и повече деца

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/samo-5-ot-bylgarskite-semejstva-imat-tri-i-poveche-deca-2027398

Едва 5% от българските домакинства имат поне три или повече деца, сочат данни от анализ на Евростат, посветен на 1 юни, Ден на детето. Статистиката сочи, че при последното преброяване на Националния статистически институт (НСИ) у нас е имало около 3 милиона домакинства, което отнесено към данните н

Македонският парламент одобри правителството на Зоран Заев

http://dnes.dir.bg/news/makedonia-albantzi-pravitelstvoto-zaev-25846023

Македонският парламент одобри нощес правителството, предложено от лидера на Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) Зоран Заев.

Барак Обама си купи къща във Вашингтон за повече от 8 млн. долара

http://pogled.info/svetoven/amerika/barak-obama-si-kupi-kashta-vav-vashington-za-poveche-ot-8-mln-dolara.86347

/Поглед.инфо/ Бившият президент на САЩ Барак Обама и съпругата му Мишел се сдобиха с нов дом във Вашингтон за колосалните 8, 1 млн. долара, предава в. "Вашингтон пост". Къщата е разположена недалеч от Руския културен център, намиращ се в изключително престижния квартал "Калорама".

Зоран Заев е новият премиер на Македония

http://pogled.info/svetoven/balkani/zoran-zaev-e-noviyat-premier-na-makedoniya.86348

/Поглед.инфо/ Лидерът на Социалдемкратическия съюз /СДСМ/ Зоран Заев бе избран от македонския парламент за нов премиер на страната.

Груевски: Чужди сили ни свалиха от власт

http://pogled.info/svetoven/balkani/gruevski-chuzhdi-sili-ni-svaliha-ot-vlast.86349

/Поглед.инфо/ "През последните няколко години бяхме мишена на външни сили с цел промяна на властта. Но въпреки това на последните избори, народът отново гласува за нас и нашата партия получи най-голяма подкрепа."

И онези с потурите имат права

http://clubz.bg/54581-i_onezi_s_poturite_imat_prava

КАЛЕЙДОСКОП хайдути носии българия българщина

За Ивайло Дичев и за други пишещи в DW множество прояви на афинитет към фолклорни или народни български традиции не са нищо друго освен проява на провинциализъм, тесногръдие и простотия. Нека припомним само оскърбеното удивление, че на Богоявление може да се скача за кръста в студената вода, Сега темата е леката аристократична погнуса от масовизираната практика за носене на национални носии. Не мисля, че Дичев и DW са някакво изключение от целокупната практика на ляво-либералния - "постмодерен" подход към света.

Този светоглед е изключително ласкав и отворен към практикуването на всякакви разновидности и дори подобия на традиция и култура от всяко кътче на света, с единственото условие това да не е собствената традиция и собствената култура. Мултикултурността е богатство - независимо дали манифестира кръвожаден племенен танц, екзотична кухня от Борнео или изискан субкултурен култ в баровските региони на Първия свят. Но традиционната култура на заварените местни deplorables - българска за българските либерали, американска - за американските либерали може да бъде признак само за тъпотия и ограниченост.

Никой не оспорва правото на Ивайло, на Сашо или на когото и да било другиго да изповядват тази - по мое скромно мнение уязвима - версия на високомерен космополитизъм. Но ако те биха желали освен либерали, да останат и поне донякъде демократи, ще се наложи да си дадат сметка, че освен техните ценности има и други ценности, които имат право на съществуване. Според тях може да е просташко да се яде тиква или да се носят потури, но тези хора, които го практикуват имат същите права да изразяват ценностните си предпочитания, каквито имат и haute couture либералите.

Абитуриентките, които харесват българските шевици като орнаменти на своите празнични рокли имат същото право да ги избират, каквото имат и чалга простакесите, отишли с голи задници на абитуриентския си бал, или момичетата, избрали по-строги класически европейски стилове на облекло. Ако Ивайло и DW признаят това право на другите - независимо от това какво си мислят за практикуването на ценности каквитo не приемат - ще трябва да си спомнят, че просвещенските лидери в ранната епоха на модерния свят създадоха либералната демокрация като система за мирно съвместно съществуване на хора с рзлични ценности и интереси в едно общество. Тази особеност на демократичната система май често се забравя от съвременната елитарна църква на latter days liberals...

Коментарът е от профила на Огнян Минчев във Фейсбук. Заглавието е на редакцията

 

Министри на инспекция в пречиствателната станция в Тополи

//dariknews.bg/regioni/varna/ministri-na-inspekciia-v-prechistvatelnata-stanciia-v-topoli-2027343

Министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът на околната среда и водите Нено Димов ще участват в проверки за готовността на пречиствателните станции по българското Черноморие.

Двамата ще посетят пречиствателна станция "Аксаково" в село Тополи. Инспекциите са във връзка със з

Започва театралният фестивал "Варненско лято"

//dariknews.bg/regioni/varna/zapochva-teatralniiat-festival-varnensko-liato-2027341

С най-мащабния спектакъл в програмата - „Ужасената душа: Макбет” на Института за пекинска опера от провинция Анхуей, ще бъде открито 25-тото издание на театралния фестивал „Варненско лято”. Китайската продукция ще бъде представена от 19:30 часа на Основна сцена на Драматичния театър. В 21:30 часа о

Варненските скаути с изненади за Деня на детето

//dariknews.bg/regioni/varna/varnenskite-skauti-s-iznenadi-za-denia-na-deteto-2027299

Младежки информационно консултантски център „Скаут“ организира забавни игри на открито за Деня на детето 1 юни.  От 15:00 часа до тъмно скаутите ще са в Морската градина - на поляната между Пантеона, Общинския спортен комплекс и бул. “Княз Борис I”.  Тези, които се включат, ще научат  повече за при

Ветеран от ВВС на САЩ получи 35 години затвор за тероризъм

//dariknews.bg/novini/sviat/veteran-ot-vvs-na-sasht-poluchi-35-godini-zatvor-za-terorizym-2027392

Ветеран от американските Военновъздушни сили бе осъден на 35 години затвор по обвинение, че е опитал да се присъедини към "Ислямска държава" и да умре като мъченик, предаде АП.

Тайрод Пуг от Ню Джърси бе осъден в сряда.
 

ООН и генералният секретар осъдиха атентата в Афганистан

//dariknews.bg/novini/sviat/oon-i-generalniiat-sekretar-osydiha-atentata-v-afganistan-2027391

Съветът за сигурност на ООН и генералният секретар Антониу Гутериш категорично осъдиха терористичното нападение в Кабул вчера и поискаха виновните да понесат отговорност, предаде АП.
 
Съветът нарече нападението "гнусна и подла" атака

Връщане на смъртното наказание в Турция ще затвори пътя й към Европа

//dariknews.bg/novini/sviat/vryshtane-na-smyrtnoto-nakazanie-v-turciia-shte-zatvori-pytia-j-kym-evropa-2027393

Европейският съюз трябва да продължи преговорите по присъединяване с Турция, но едно връщане на смъртното наказание несъмнено ще сложи край на процеса. Това заяви в сряда председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, цитиран от агенция Ройтерс.
 

Любимите игри от нашето детство (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/liubimite-igri-ot-nasheto-detstvo-snimki-2027344

1 юни винаги е една прекрасна възможност да се върнем към спомените от нашето детство – към безгрижните игри и дългите летни вечери, прекарани навън с приятели.

Със сигурност съвременните деца неведнъж са чували от с

Илон Мъск напуска Белия дом, ако Тръмп се откаже от договора за климата

http://clubz.bg/54580-ilon_mysk_napuska_beliq_dom_ako_trymp_se_otkaje_ot_dogovora_za_klimata

"Ако президентът Тръм извади САЩ от споразумението за климатичните промени, не ми остава нищо друго, освен да напусна експертния съвет на Белия дом", написа Илон Мъск в туитър.

Борецът за чиста природа, който инвестира огромни пари в създаването на електрически автомобил, обясни, че е направил всичко по силите си, за да убеди Доналд Тръмп да не предприема подобна стъпка.

Вчера агенция Ройтерс разпространи новината, че американският държавен глава вече е взел решение да обяви, че Щатите напускат договора от Париж. Това предизвика вълна от недоволство по целия свят.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер напомни на Доналд Тръмп, че САЩ не могат „просто така“ да излязат от Парижкото споразумение за климата. Според него президентът на САЩ прави грешка, тъй като „не знае всички подробности“ за задълженията, които налага този документ върху страната-членка.

Китай и Канада, едни от най-големите замърсители на природата, обявиха, че при всички обстоятелства ще останат в договора и ще спазват всичко решено в Париж, съобщи Би Би Си. Двете страни изтъкнаха, че постигнатото споразумение във френската столица е историческо и дава огромни възможности за опазване на природата.

Бившият държавен секретар на САЩ Джон Кери призова Тръмп да се въздържи от напускане на договора и го предупреди, че излизането от споразумението ще има "тежки последици за милиарди деца по света и тяхното бъдеще".

Президентът на САЩ снощи обеща да направи изявление за Парижкото споразумение за климата много скоро, но не потвърди появилите се в различни медии информации, според които е решил Съединените щати да се оттеглят от него, предаде БТА.

"Ще обявя решението си за Парижкото споразумение през идните дни. ДА НАПРАВИМ АМЕРИКА ОТНОВО ВЕЛИКА!", написа Тръмп в туитър. 

Президентът на САЩ вече е наричал климатичните промени "измама", целяща да отслаби индустрията на страната. Той отказа да подкрепи споразумението на срещата на Г-7 в Сицилия в събота и заяви, че има нужда от повече време, за да вземе решение.

По-късно анонимен източник, цитиран от Ройтерс, потвърди публикуваната в различни медии информация, че Тръмп планира САЩ да се оттеглят от споразумението. Цитиран от Асошиейтед прес служител на Белия дом също заяви, че се очаква Тръмп да се оттегли от Парижкото споразумение за климата. Той обаче щял да използва формулировка, която позволява решението да се тълкува като неокончателно. 

Само Сирия и Никарагуа не участват в Парижкото споразумение за климата. Излизането на САЩ обаче би могло да има сериозни последици за договора, с който се разчита главно на участието на страните, произвеждащи най-голямо количество парникови газове. По силата на Парижкото споразумение САЩ трябваше до 2025 г. да намалят емисиите си с 26 до 28 на сто спрямо равнището от 2005 г.

Според новинарския сайт Аксиос, който съобщи първи за оттеглянето на САЩ, по подробностите работи екип, включващ ръководителя на Агенцията за опазване на околната среда Скот Пруйт. Вариантите са официално оттегляне, което може да отнеме три години, или оттегляне от договора на ООН, на който се основава споразумението - по-бърз, но по-краен вариант.

Върху решението за отказ от климатичното споразумение е повлияло и писмото на 22 сенатори от Републиканската партия на САЩ, които призоваха за оттегляне от споразумението. Сред тях беше и лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл, припомня Аксиос

Поправката “Наглите” – предложена от Христо Иванов, продължена от Екатерина Захариева, завършена от Цецка Цачева

http://pogled.info/bulgarski/popravkata-naglite-predlozhena-ot-hristo-ivanov-prodalzhena-ot-ekaterina-zaharieva-zavarshena-ot-tsetska-tsacheva.86342

/Поглед.инфо/ На 20 ноември 2015 г. екипът на бившия правосъден министър във второто правителство на Бойко Борисов - Христо Иванов предлага серия от поправки в българското законодателство, които правят възможно двама от групата за отвличания “Наглите” да поискат предсрочно освобождаване.

Днес е Международния ден на детето

http://pogled.info/svetoven/dnes-e-mezhdunarodniya-den-na-deteto.86343

/Поглед.инфо/ На 1 юни празнуваме Международния ден на детето. Празникът води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, състояла се в Женева през 1925 година.

Тръмп разкритикува Хилари Клинтън, че вини всички, но не и себе си

http://pogled.info/svetoven/amerika/tramp-razkritikuva-hilari-klintan-che-vini-vsichki-no-ne-i-sebe-si.86344

/Поглед.инфо/ Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува опонента си от изборите Хилари Клинтън във връзка с последните й изявления относно загубата й в президентската надпревара миналата година.

Ликвидиран е създателят на интернет портала на "Ислямска държава"

http://pogled.info/svetoven/likvidiran-e-sazdatelyat-na-internet-portala-na-islyamska-darzhava.86345

/Поглед.инфо/ ВВС на международната коалиция срещу екстремистката групировка „Ислямска държава“ са нанесли удар в провинция Деир ел Зор в североизточната част на Сирия, в резултат на която е ликвидиран създателят на интернет портала на ИД.

Германия и други страни членки от НАТО ще блокират Турция като домакин на срещата на върха

http://pogled.info/svetoven/germaniya-i-drugi-strani-chlenki-ot-nato-shte-blokirat-turtsiya-kato-domakin-na-sreshtata-na-varha.86346

/Поглед.инфо/ Германия и други страни членки от НАТО правят опити да блокират Турция като домакин на следващата среща на върха на Алианса, която ще се проведе идната година Целта е да се избегне впечатлението, че НАТО подкрепя вътрешната политика на Турция, пише немският в. "Ди Велт", който се позовава на информация от високопоставени дипломати от Алианса.

Кои са най-популярните световни лидери в Туитър

//dariknews.bg/novini/liubopitno/koi-sa-naj-populiarnite-svetovni-lideri-v-tuityr-2027378

Световният лидер с най-ретуитвани постове е саудитският крал Салман, далеч преди президента на САЩ Доналд Тръмп, показва проучване на женевската консултантска фирма Бърсън-Марстелър, цитирано от Франс прес.

Проучването, наречено "Туи

Стимулират майки да се върнат по-бързо на работа

//dariknews.bg/novini/bylgariia/stimulirat-majki-da-se-vyrnat-po-byrzo-na-rabota-2027380

Ако се върнат по-рано на работа, те ще получават 50% от полагащото им се майчинство

Преди обяд - слънце, след обяд - краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/predi-obiad-slynce-sled-obiad-kratkotrajni-valezhi-ot-dyzhd-s-grymotevici-2027307

Утре, преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици, на отделни места и с временно усилване на вятъра. Има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните тем

Румен Чолаков: В съдебната власт некомпетентността е по-опасна от корупцията

http://pogled.info/bulgarski/rumen-cholakov-v-sadebnata-vlast-nekompetentnostta-e-po-opasna-ot-koruptsiyata.86341

/Поглед.инфо/ „Това, че Христо Иванов се е провалил (в съдебната реформа) не означава, че някой друг не може да успее или че той и неговата партия са единствените месии, които имат правото на визия за съдебната система“, казва адвокатът в лондонския офис на Kirkland & Ellis International Румен Чолаков.

Патриотични лъжи за инвалидите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6251686

Патриотични лъжи за инвалидитеС разпространението на фалшиви новини за пенсиите няма да бъдат събрани пари за увеличение “Средствата за вдигане на пенсиите ще дойдат от сумите, които ще съберем от ревизиите на фалшивите инвалидни пенсии, които де факто са 2-3 пъти повече от реалните.” Това е цитат от Валери Симеонов, сега вицепремиер по демографската политика,

Президентът на Южна Корея не иска американската ПРО

http://pogled.info/svetoven/prezidentat-na-yuzhna-koreya-ne-iska-amerikanskata-pro.86338

/Поглед.инфо/ Президентът на Южна Корея Мун Чже Ин е шокиран от новината, че САЩ имат намерение да разположат в страната шест пускови установки на противоракетната система THAAD вместо две. Затова съобщава прессекретарят на президентската институция Юн Янг Чан, предава Ройтерс.

Застоят в ЕС се дължи на грешна икономическа доктрина

http://pogled.info/svetoven/evropa/zastoyat-v-es-se-dalzhi-na-greshna-ikonomicheska-doktrina.86339

/Поглед.инфо/ Живеем в интересни времена. Велика Европа е поставена пред едно от най-тежките си изпитания – своето собствено оцеляване. Много анализатори изповядват грешната теза, че икономиката и политиката са две различни неща. А всъщност икономиката и политиката са неразделно свързани. Всеки, който отрича този факт, най-вероятно живее в собствена илюзия.

КСНС не даде отговор на въпроса „коя е царицата на боя“

http://pogled.info/bulgarski/ksns-ne-dade-otgovor-na-vaprosa-koya-e-tsaritsata-na-boya.86340

/Поглед.инфо/ Като всички Консултативни съвети при президента досега, и последният се отличи с едно гръмко празнословие. Изглежда този формат е иманентно неспособен да произведе конкретни решения. Какво стана ясно след заседанието във вторник? Че има съгласие между политическите партии да се увеличат разходите за военни нужди. Точка. И че ще купуваме, каквото там купуваме, на лизинг, със срок на изплащане 15-20 години. Това бе комай единственото по-конкретно послание. Оттук нататък започват разногласията.

Детски празник в природен парк "Витоша"

//dariknews.bg/regioni/sofiia/detski-praznik-v-priroden-park-vitosha-2027383

Природен парк „Витоша“ организира детски празник по повод Деня на детето – 1 юни. В инициативата на парка и Изпълнителната агенция по горите ще се включат децата от детска градина „Радост“ в Костинброд. Горки инспектори ще разкажат на децата как да

Детски балетен фестивал за 1 юни в Пловдив

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/detski-baleten-festival-za-1-iuni-v-plovdiv-2027009

10-тото издание на Международния детски балетен фестивал "С любов за танца" събира талантливи деца от България и чужбина

Спасяването на коте, заклещено в сифона на мивка (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/spasiavaneto-na-kote-zakleshteno-v-sifona-na-mivka-video-2027387

Коте, заклещило се в сифон на мивка, бе извадено невредимо в Латвия. Спасителната акция се е провела в петък в град Саулкрасти, в централната част на прибалтийската страна. Кадрите от нея бързо се превърнаха в хит.
 

Ретро трамвай в София за Деня на детето

//dariknews.bg/novini/bylgariia/retro-tramvaj-v-sofiia-za-denia-na-deteto-2027382

Безплатен ретро трамвай ще се движи в София за Деня на детето. Кампанията „Пътувай и чети” на Центъра за градска мобилност и Столична библиотека продължава до 3 юни, когато най-малките жители и гости на столицата щ

Откриват Детския панаир на занаятите

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/otkrivat-detskiia-panair-na-zanaiatite-2027301

Детският панаир на занаятите ще бъде открит днес от 11 часа на ул. „Стръмна“ в Стария град с участието на вокална формация „Омайниче“ и арт група „Славена“. Събитието се организира от Община Пловдив, ОИ "Старинен Пловдив" и Регионалната занаятчийска камара Пловдив.

Богатата и интерес

Задават се облаци

//dariknews.bg/regioni/shumen/zadavat-se-oblaci-2027362

Днес преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици, на отделни места и с временно усилване на вятъра. Има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните темп

Днес празнуват всички деца (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/dnes-praznuvat-vsichki-deca-video-2027281

Денят на детето е един от най-старите международни празници. Още през 1924 година Обществото на народите приема за първи път така наречената Женевска декларация за правата на детето.

През август следващата година в Женева, Швейцария, се провежда първата „Световна конференция за благо

Враца празнува

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/vraca-praznuva-2027384

1 юни е Денят на Враца. Градът е избрал за свой празник навечерието на всенародното преклонение пред националния герой Христо Ботев и загиналите за свободата на България.
 
 Денят ще започне с панихида в памет на героите, която ще бъде отслужена в

Благородството задължава и в Чирпан

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6251792

Благородството  задължава  и в ЧирпанСемейство Попдимитрови не бяха длъжни да дават на учените намерения от тях зъб, който се превърна в световна сензация. Но го направиха безкористно, за да помогнат на науката Поговорката на френските аристократи, че благородството задължава, важи с пълна сила и за Чирпан. Доказа го тези дни семейството на бившия кмет на града Петър Попдимитров,

Едисон Йорданов може да излезе срещу “Лудогорец” след спечелен дубъл

https://www.24chasa.bg/sport/article/6254269

Едисон Йорданов може да излезе срещу “Лудогорец” след спечелен дубълБивш младежки национал на България може да играе срещу “Лудогорец” във II предварителен кръг за влизане в групите на Шампионската лига. Сред потенциалните съперници на разградчани е първенецът на Люксембург “Дюделанж”. Негов футболист от края на януари е Едисон Йорданов. Офанзивният футболист записа 10 мача в първенството.

На светло

http://offnews.bg/news/n_1/n_657018.html

Автор: Янка Петкова За да успее една кауза ви трябват: една Надя Иванова, четири фотографа – Виолета Стоименова, Дени Кирилова, Калина Серафимова и Ренита Костадинова; група красиви майки-бунтарки с техните кърмачета и…татковци. Какво още? Няколко интересни градски локации, група японски туристи, които щракат по-усърдно от фотографите и май това е всичко. На пръв поглед. Всъщност зад успеха на проекта „На светло“, чиято цел е да се популяризира кърменето на обществени места, стоят съмишленици, отдадени на каузата си. За Надя Иванова, която освен майка и е консултант по кърмене, мога да пиша с часове и все ще съм пропуснала нещо. С…

Спасители на плажа

http://www.dnevnik.bg/sled5/filmi/2017/06/01/2958056_spasiteli_na_plaja/?ref=rss


Жанр: Екшън, Комедия
САЩ / 2017
Сценарист: Марк Суифт, Деймиън Шанан, Бари Шварц
Режисьор: Сет Гордън
В ролите: Дуейн Джонсън, Илфенеш Хадера, Приянка Чопра, Александра Дадарио, Ханибал Бърес, Зак Ефрон, Кели Рорбак
Спасители на плажа" проследява историята на Мич Бюканън (Дуейн Джонсън), който се съюзява с амбициозен новобранец (Ефрон), за да разкрият местен престъпник, който заплашва бъдещето на Залива. Освен Дуейн Джонсън и Ефрон,...

Ерик Жан-Батист: За последните 25 г. в Париж са построени само три небостъргача

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6251405

Ерик Жан-Батист: За последните 25 г. в Париж са построени само три небостъргачаНа София ѝ трябват ясни и категорични правни норми в градоустройството, които да се спазват от всички инвеститори, каза зам.-директорът на дирекцията по градско планиране на община Париж - Г-н Батист, в София сте по покана на главния архитект Здравко Здравков за форум, който трябва да даде идеи как градът да стане зелена столица.

Хороскоп за юни

http://offnews.bg/news/n_1/n_653667.html

{"oven":"Юни ви изкушава с пътувания, контакти, нови партньорства. За отпуски още е рано, но в последната 10-дневка на месеца много Овни могат да си позволят и повече отдих, забавяне на деловото темпо. Ситуациите в служебната сфера ви правят по-резки с подчинени и клиенти, надценявате приноса си в екипа и това може да отблъсне колеги от проектите ви, някои реагират съвсем справедливо на нетактичност или прояви на егоизъм. Други от знака се представят завидно на чужди места и пред влиятелни хора, ще ги включат в престижна и доходна дейност. Във флирт ви върви, владейте емоциите и недейте да капризничите.","telec":"Влизате в новия месец с ведро настроение, каквато и услуга да ви е нужна по делови и лични въпроси – ще получите подкрепа от близки и познати. Доста Телци имат дарбата да превръщат в добри приятелства и плодотворни съюзи даже епизодични контакти, по тази линия може да намерят сътрудници за свои проекти. Няма смисъл да ласкаете или по друг начин да омайвате околните, те са преценили и уменията, и коректността ви. Към стари спорове вие пък няма да искате да се върнете, дошъл е Видовден за шмекери и интриганти. Бъдете по-грижовни към тонуса, а на обичаните не налагайте мнение и да сте прави.","bliznaci":"Заредени сте с идеи и амбиции за делови и обществени промени, първото 10-дневие на юни използвайте за изясняване на всеки проблем в максималната му дълбочина. Част от Близнаците ще посветят доста време за срещи и разговори с колеги и познати, важно им е да спечелят широко разбиране и подкрепа за своите начинания. Бъдете по-внимателни към доводите на събеседници, а и си подгответе административни и финансови ресурси, осигурете си покровители, нещата няма да стават лесно. Опонентите надали ще имат и морална сила да ви противостоят, вие трябва да сте премерили точно своята. В любовта разбиране.","rak":"Юни е щедър към вас в пряк и преносен смисъл, почти до самия му край са вероятни доходни начинания, служебно издигане, нарастване на обществения авторитет. Група Раци с интуицията си улавят и как хора в обкръжението им изсмукват умения, услуги, дори средства, сякаш някой е длъжен вечно да ги носи на гръб. Важи и за деца, внуци… Реагирайте тактично, но недвусмислено, виждате кому трябва да помагате и го правите с радост, дарявайки време, идеи, предмети както и на вас са ви съдействали обичани хора. През второто 10-дневие бъдете най-внимателни, за да впишете изявите си в проекти на шефове.","luv":"Очертава се труден месец, не си го усложнявайте с припряност. Лъвовете бързат заради проблеми във финанси и партньорства, с инат по-скоро ще ги задълбочат, отколкото преодолеят. Да не говорим за допълнителните пропуски и грешки в работата, в редица случаи стреляте нахалост, а пропилявате добри шансове. Нали сте реалисти, преценете внимателно плюсове и минуси на всяка ситуация… На прага на третото 10-дневие бъдете по-грижовни към тонуса си, някои нямат разбиране и помощ от половинката. Изяснете си търпеливо тези неща, после решавайте, любовта наистина дава крила на господата за бъдеще.","deva":"И за вас юни е напрегнат, преценете сили и умения, някои задачи в службата и вкъщи няма да решите само с упорство. Доста Деви са склонни да действат така, готови са да започнат и някакво обучение, за да са първи сред първите. Скромност, спокойно темпо и прагматичен подход ще ви пестят енергия, нежелани емоции, нарушения. Наоколо има интриганти, които правят от муха слон и трябва да бъдете предпазливи и най-съсредоточени в своите начинания. Ако неразбирателствата са с най-близки, покажете им, че държите да спазват общите принципи. Все пак дамите да се съобразяват с идеите на любимия си.","vezni":"Уж по-спокоен месец, а вие ще си знаете какво ви е струвало да планирате и изпълните идеи за делови и лични промени. Везните имат високи амбиции, изяснили са си и колко работа трябва да се свърши, но няма да парадират сред колеги и познати. Сега е важно да привлечете симпатии и разбиране за своите намерения, да се овардите от противници и завистници, да внушите увереност на съюзници. Помагайте на другите с каквото можете, но вашата отговорност са си вашите задачи, тях кой ще ги свърши като вас... В личната сфера бавно и с такт убеждавате близки в правотата си, ще приемат мнението ви и със сърце.","scorpion":"Сега излъчвате чар, увереност и задоволство, упоритите ви усилия в деловата сфера носят все по-високи резултати. Скорпионите доста помагат и на колеги и познати да се справят със своите задължения, това обаче да бъде в разумни граници, използвачи има навсякъде. Пък ако са и нахални… Бързо ще сложите нещата на място, на прага на първото и третото 10-дневие на юни много не се церемоните и с по-близки. Все пак не прекалявайте, ценят професионализма ви, а претеглят и човечността ви. Ще намерите по-добър начин да покажете признателност към хора, които са ви подкрепяли или искат да се учат от вас.","strelec":"Спорен юни, макар че до Видовден ще бавите темпо и в работата, а и за по-лични неща. Но Стрелците са си начертали план и усетят ли благоприятно стечение на обстоятелствата, веднага ще правят съответната стъпка. Сега и шефовете ви възлагат някакви поръчения, което ще ви отвори ново поле за постепенно утвърждаване, печалби и издигане. Стараете се от сърце, затова резултатите са ОК, ала за да спечелите обичта на колеги и клиенти, не се самоизтъквайте, нека идва по естествен начин. Част от знака ще мъдруват още малко, пък ще се огледат за половинка, жадуват за сродна душа, разбиране…","kozirog":"Юни носи куп срещи и бизнес оферти. Козирозите да се държат нащрек както за действителните възможности за професионално утвърждаване и приходи, така и заради фалша, който може да ги отведе в погрешна посока. Не се лъжете да печелите зад гърба на колеги и познати, както и да използвате като голямо служебно предимство свои умения и връзки например от хоби. Сега има добри условия да напреднете с упорство и почтеност, като еньовска билка старанието ви ще лекува неуспехи и болки и в най-трудни мигове през годината. Някои са чаровни и флиртуват, но дали имат сериозни намерения, за избраника е важно.","vodolei":"Новият месец ви изправя пред големи пречки, но ако смятате, че на бърза ръка или на инат ще се справите, грешите. Водолеите може да не вярват на съвета, но и лични, и делови неща ще буксуват, да ги анализират по-сериозно. Някои ще бъдат огорчени дори от обичани хора, щом не искат да следват плана им. Дайте си време, може да не сте преценили точно избраника си, може да не му предлагате най-добро решение… За професионални и обществени въпроси ви е нужен предан съветник и посредник, доста по-леко ще отстраните натрупани недоверия в екипа. Държите да промените нещо и ще бъде положително за вас.","ribi":"Ведър месец, магията на Еньовден сякаш ви пали за делово усъвършенстване и изяви, имате и идеи, и предложения. Май до средата на юни не ви се мисли за по-продължителна и старателна работа, пък като ви искат услуга – забравяте... После Рибите се хвърлят да наваксват, ала не става лесно и бързо. Избирайте внимателно между разни шансове и партньори, а когато празнувате – да бъде с мярка, работата няма да ви чака. Следва да внушавате и на близки, колеги и познати повече дисциплина, нечия дребна грешка може да провали усилията на цял екип. С любовта си намирате човека, с когото да делите радост и тъга. \r\n\r\n"}

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване