Спорт по тв днес: футбол (квалификации, финал на световното до 20 г., първенство на Бразилия), тенис, финал при мъжете на "Ролан Гарос", волейбол, България - Бразилия от Световната лига, европейско по минифутбол, колоездене, Формула 1

https://www.24chasa.bg/sport/article/6273863

Спорт по тв днес: футбол (квалификации, финал на световното до 20 г., първенство на Бразилия), тенис, финал при мъжете на "Ролан Гарос", волейбол, България - Бразилия от Световната лига, европейско по минифутбол, колоездене, Формула 1                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Дидие Щосел: Слуховете как Нова тв се продава и на каква цена са чиста спекулация

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6272698

Дидие Щосел: Слуховете как Нова тв се продава и на каква цена са чиста спекулацияДа бъдем №1, е голямо постижение за Нова тв. Имам намерение да останем на това място, казва шефът на “Нова Броудкастинг груп” - Г-н Щосел, шведската компания “Модърн таймс груп” (MTG) продава ли “Нова Броудкастинг груп”? Преди дни дори излязоха информации, че почти уговорената сделка се е провалила.

11 юни през годините

http://www.cross.bg/vtorata-svetovna-voiina-1545681.html

/КРОСС/ 1496 г. - Завършва второто пътешествие на Христофор Колумб през Атлантическия океан. 1580 г. - Испанските конкистадори основават Буенос Айрес. 1770 г. - Английският мореплавател Джеймс Кук открива Големия бариерен риф край Австралия. 1901 г. - Нова Зеландия анексира островите Кук. 1937 г. - Голямата чистка: По нареждане на Йосиф Сталин в Съветския съюз са екзекутирани осем високопоставени военни, осъдени по измислени обвинения в антисъветска дейност. 1940 г. - Втората световна война: Британските сили бомбардират Генуа и Торино в Италия. 1940 г. - Втората световна война: Проведена е първата атака на италианските въздушни сили на о. Малта. 1942 г. - Втората световна война: САЩ решават да окажат материална помощ на СССР чрез договора „Заем-Наем". 1975 г. - Приета е конституцията на Република Гърция. 1985 г. - Спускаемият модул на съветския космически апарат Вега 1 изследва атмосферата и повърхността на Венера. 1987 г. - Маргарет Тачър е избрана за трети пореден път за министър-председател на Великобритания. 2001 г. - Силвио Берлускони встъпва повторно в премиерска длъжност. 2002 г. - Симеон Сакскобургготски е избран за Член на академията за науки на най-стария университет в света - Болонския университет. 2004 г. - По време на мисията на Касини-Хюйгенс орбиталният модул Касини прави първите близки наблюдения на спътника на СатурнФеба. 2010 г

Графика на деня: Кои страни допринасят най-много за глобалния икономически ръст?

http://www.investor.bg/drugi/338/a/grafika-na-denia-koi-strani-doprinasiat-nai-mnogo-za-globalniia-ikonomicheski-ryst-240599/

Според прогнозите на Световната банка глобалната икономика ще достигне среден реален темп на растеж от 2,8% между 2017 и 2019 г.

Типове татковци

https://offnews.bg//mama-nindzha/tipove-tatkovtci-657857.html

Никой не би могъл да оспори важната роля, която имат татковците във възпитанието на децата. Независимо от това, че мъжете изразяват вниманието и чувствата си по друг начин, техният пример е решаващ за израстването на малкото момче в уверен силен мъж. А за момичето бащата е примерът, с който ще сравнява всички останали мъже в живота си.  Бащината обич има различни проявления и в голяма степен се определя от темперамента, характера, интересите и начина на живот на мъжете. Обобщенията са условни, но все пак могат да се откроят основните типове татковци. Приятелят Той е интересен, добър, готов да бъде най-близкият…

Загиналият пилот на хеликоптера ще бъде погребан днес с пълен военен церемониал

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/11/2986744_zaginaliiat_pilot_na_helikoptera_shte_bude_pogreban/?ref=rss


С пълен военен церемониал ще бъде изпратен днес в последния му път загиналият пилот на катастрофиралия по време на военно учение вертолет майор Георги Анастасов, съобщиха от Министерството на отбраната. Церемонията ще е в родния му град Ямбол.

На поклонението ще присъстват министърът на отбраната Красимир Каракачанов, висши офицери и военнослужещи от трите вида Въоръжени сили. Поклонението пред тленните останки на пилота ще се състои от 11.00 часа в ритуалната зала на...

Няма да има уволнени заради купуването на шофьорски книжки

http://clubz.bg/54966-nqma_da_ima_uvolneni_zaradi_kupuvaneto_na_shoforski_knijki

Парламент Ивайло Московски и Цветан Цветанов 1912015

"Манталитетът на всички, които управляват превозни средства правителството не може да го промени".

Така транспортният министър Ивайло Московски коментира пред бТВ какво трябва да се промени на пътя, за да намалеят катастрофите и загиналите при произшествия. Министърът каза, че при идването си на поста заварил една "либерализирана система за получаване на книжка". За това бил затегнат контролът.

Московски коментира и акцията на ГДБОП в ДАИ и разкриването на схемата за купуване на шофьорски книжки. Според него най-вероятно няма да има уволнени висши служители. А ако бъдат установени някои от лицата, които са получили шофьорска книжка по разбитата схема, те ще положат повторен практически изпит. Московски каза още, че не знае колко души са придобили свидетелство за управление по този начин и колко точно са школите, замесени в разследвания случай.

Зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов пък каза пред БНТ, че се обмисля КАТ, който отговаря за София и София-област да се изнесе в покрайнините на София на територията на "Жандармерията" (срещу двореца "Врана"). Цветанов посочи, че има реституционни претенции към сградите, в които сега се намира столичният КАТ. Преди два дни МВР проведе съвещание, на което бе решено да се подобри работата в службите за регистрация на автомобили, за да става целия процес по-бързо.

Тази година ще бъдат назначени 1000 нови служители на МВР, като и в следващите години ще се набират по толкова.

Ограничено е движението на камиони на пътя Слънчев бряг – Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/pdUMw_gsLow/

До 15 септември се ограничава движението на тежкотоварните автомобили над 12 т.  по път I-9 Слънчев бряг – Бургас, с цел повишаване безопасността на пътуващите леки автомобили към черноморските курорти.

Обходният маршрут е от кръстовището за село Тънково, при 202-ри километър по третокласен път III-9061 до кръстовището с път III-906 и продължава в посока гр. Каблешково и пътен възел „Бургас Север“, където отново се включва в първокласния път I-9 Варна – Бургас.

В неделя след Петдесетница имен ден празнуват...

https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/v-nedelia-sled-petdesetnica-imen-den-praznuvat-6070142

Неделя на Всички български светии е най-новият подвижен празник в нашия църковен календар

В първата неделя след Петдесетница имен ден имат...

https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/v-pyrvata-nedelia-sled-petdesetnica-imen-den-imat-6070142

Неделя на Всички български светии е най-новият подвижен празник в нашия църковен календар

Преглед на печат - 11 май

http://www.moreto.net/novini.php?n=353148

Разсекретяването на стенограмата за КТБ продължава да е сред актуалните теми на всекидневниците. "Държавният глава Румен Радев качи на сайта си стенограмата на консултациите за банковата криза, водени при неговия предшественик Росен Плевнелиев на 29 юни 2014 г.

Кола е блъснала пешеходци край главната железопътна гара на Амстердам

http://www.investor.bg/evropa/334/a/kola-e-blysnala-peshehodci-krai-glavnata-jelezopytna-gara-na-amsterdam-240983/

Петима са ранени, двама от които са в болница. Засега полицията няма данни това да е екстремистко нападение

Кандидатка за ВСС: Бих настоявала за проверка на "ЦУМ-гейт"

http://clubz.bg/54965-kandidatka_za_vss_bih_nastoqvala_za_proverka_na_cum_gejt

"Ако бях член на настоящия съдебен съвет, бих настоявала за проверка на "ЦУМ-гейт", защото смятам, че много голяма част от това негативно становище за съдебната система се дължи на липсата на реакция спрямо каквито и да е обвинения, справедливи или не."

Това каза на маратонското вчерашно общо събрание на съдиите Красимира Милачкова от Административен съд София-град в отговор на въпрос.

"Когато бъде поставен един проблем, той трябва да бъде проверен и да бъде изразена позиция", каза съдийката, цитирана от "Правен свят".

Милачкова посочи, че най-важното е обединението на съдиите. По думите ѝ именно съдиите могат да предложат най-добрите идеи за разрешаване на проблемите и е важно да има кой да ги чуе.

И тя, както и другите изказали се кандидати, беше критична към действащата система за отчитане на натовареността. Милачкова застъпи тезата, че ВСС трябва да има активна роля в законодателния процес.

Българската съдебна система не е нито мафия, нито паразит, заяви друга от кандидатките за бъдещия ВСС - Красимира Костова от Апелативния специализиран наказателен съд. 

Красимира Костова

И допълни:

"ВСС трябва да бъде не само защитник на системата, а проактивен - да провокира, в добрия смисъл, политиците и обществеността да уважават съдебната система и да се съобразяват с нея".

Тя посочи, че въпросът с прекрояването на съдебната карта е много наболял и притеснява магистратите, които работят в потенциално застрашени райони.

"Аз съм за оптимизиране на съдебната карта, но не за хаотично закриване на съдилища", каза Костова.

Съдийката адмирира препоръка на Световната банка, според която трябва да се позволи на съдилищата да задържат част от приходите си за лични нужди.

На финала Красимира Костова отговори на въпрос какво мисли за идеята председател на съд да раздава листчета с имена на кандидати за членове на ВСС, за които агитира да се гласува (подобен скандал "къкри" в системата, след като се разбра, че са спускани такива листчета с препоръчителни имена, б.р.).

"За мен тази информация не е нова. Аз от две седмици слушам за всевъзможни списъци - на президента, министър-председателя, на всеки един от тримата големи, официални и неофициални. Значителна част от кандидатите съм ги виждала в тези списъци, показвани са ми на телефони и във всякаква форма.

Казваха ми: "Не се притеснявай - ти си вътре в нашия списък". А други ме отписваха, защото не съм била в техния списък. Моля ви, не се подавайте на тези слухове", каза тя.

Общо 27 кандидати се състезават за 6 места в съдийската колегия на бъдещия ВСС и вчера изложиха концепциите си. Те са Атанаска Дишева, Боряна Димитрова, Вера Цветкова, Владимир Вълков, Георги Йовчев, Емил Желев, Ерна Павлова, Илияна Балтова, Калин Баталски, Красимир Шекерджиев, Красимира Мелачкова, Красимира Костова, Любомир Нинов, Методи Лалов, Мирослав Йорданов, Мирослав Начев, Николай Гунчев, Олга Керелска, Пламен Дацов, Райна Мартинова, Роман Николов, Светлозар Рачев, Севдалин Мавров, Станислав Георгиев, Татяна Жилова, Цветинка Пашкунова и Янко Янев.

Същинският избор е другата събота.

„В открито море“ на острова

//dariknews.bg/regioni/burgas/v-otkrito-more-na-ostrova-2029686

На 16 юни в 18.00 часа кораб "Анастасия" ви очаква на Магазия 1, за да ви отведе "В открито море"... Но не очаквайте морска разходка отвъд пределите на Бургаския залив. Това е името на новото заглавие в афиша на Младежки експериментален театър към НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" - Бургас. Постано

Важен вот за Макрон: Французите гласуват на парламентарните избори

//dariknews.bg/novini/sviat/vazhen-vot-za-makron-francuzite-glasuvat-na-parlamentarnite-izbori-2029689

Парламентарните избори във Франция в два тура - днес и на 18 юни - са изключително важни за президента Еманюел Макрон, които се нуждае от голямо мнозинство в Националното събрание, за да прокара реформите си на фона на преживяващия пълна трансформация политически п

Между 5 и 10 хил. чужденци ще бъдат наети като работници за летния сезон у нас

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/mezhdu-5-i-10-hil.-chuzhdenci-shte-bydat-naeti-kato-rabotnici-za-letniia-sezon-u-nas-2029688

Между 5 и 10 000 ще са работниците от чужбина, които ще бъдат наети за летния сезон в България. Това заяви в Пампорово заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева. Според нея, тези назначения са най-бързото решение на проблема с недостига на туристически кадри. Ирена Георгиева предполага, че чу

Бившият старши треньор на националния отбор по футбол за жени на САЩ и Канада направи дарение на Габрово

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/bivshiiat-starshi-trenior-na-nacionalniia-otbor-po-futbol-za-zheni-na-sasht-i-kanada-napravi-darenie-na-gabrovo-2029690

Регионален исторически музей – Габрово получи интересно и ценно дарение – отличия, медали, дипломи и грамоти от републикански, балкански европейски и други предмети от лекоатлетически юношески състезания, принадлежащи на габровеца Калоян Петков. Вещите предаде неговия баща Иван Кирилов Петков.

Учители от СУ „Георги Измирлиев” гостуваха в Германия по проект на програма „Еразъм +“

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/uchiteli-ot-su-georgi-izmirliev-gostuvaha-v-germaniia-po-proekt-na-programa-erazym--2029661

От 29.05.2017 до 02.06.2017 се проведе трета среща на партньорите по проект “The innovative European fusion of „Information, Communication and Technology“ and „Green Energy“ на програма „Еразъм +“, в град Оберндорф, Германия, с домакин училище „BOS”.

Учители от СУ „Георги Измирлиев” ра

Грандиозна продукция на любимо оперно заглавие

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/grandiozna-produkciia-na-liubimo-operno-zaglavie-2028866

"Кармен" ще бъде представена на 6 юли от 21 часа с участието на оперната прима Веселина Кацарова

Косово избира депутати

//dariknews.bg/novini/sviat/kosovo-izbira-deputati-2029691

Гражданите на Косово ще гласуват за нов 120-местен парламент, който ще бъде изправен пред сериозни проблеми, информира Асошиейтед прес.

Свирепа буря е "погълнала" "Фурия", но нашите мореплаватели са невредими

//dariknews.bg/regioni/burgas/svirepa-buria-e-pogylnala-furiia-no-nashite-moreplavateli-sa-nevredimi-2029659

Шампионите тръгнаха на най-суровото състезание, прекосявайки Атлантическия океан по северния маршрут и бяха на крачка от победата

Радарите за превишена скорост днес - 11 юни, във Варна и областта

http://www.moreto.net/novini.php?n=353141

Служители на КАТ ще следят днес - 11 юни и в нощта срещу 12 юни, за превишена скорост във Варна и областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък с радарите: 07:50ч.-08:50ч. Път I-9 - резиденция "Евксиноград" 08:10ч.

Предстои бързо приемане на Македония в НАТО, за да отслабят руското влияние

http://pogled.info/svetoven/balkani/predstoi-barzo-priemane-na-makedoniya-v-nato-za-da-otslabyat-ruskoto-vliyanie.86685

/Поглед.инфо/ Започва спешна операция на НАТО в Македония. В Брюксел е изготвен план, който ще разбие руското влияние в региона. Този план трябва да бъде изпълнен още през пролетта на 2018 година.

Най-коментираното в "Дневник": Руските теми и София прайд

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/11/2986794_nai-komentiranoto_v_dnevnik_ruskite_temi_i_sofiia_praid/?ref=rss


Публикациите, свързани с Русия, единодушно за поредна седмица са най-коментираните в "Дневник". С 256 коментара към 19 часа снощи, е Русия 10 години води от София и Белград кампания за дестабилизиране на Македония, твърди разследване с 256 коментара. Следват "София прайд" 2017: Публичната и медийната среда са отровни, спорадичната политическа подкрепа намалява и Руските хакерски атаки срещу американските избори са започнали още през 2015 г., твърди Джеймс Коми с по 247...

Предстоящо в страната

http://www.cross.bg/chasa-provede-sofiyaot-1545682.html

/КРОСС/ ***Ямбол.От 11.00 часа в ритуалната зала на Централните гробища ще се състои поклонението пред тленните останки на загиналия пилот майор Георги Анастасов. На поклонението ще присъстват министърът на отбраната Красимир Каракачанов, висши офицери и военнослужещи от трите вида Въоръжени сили. Погребението ще бъде от 12.00 часа. ***София.От 09.00 часа ще започне изпитът по английски език от втората кандидатстудентска сесия за учебната 2017/2018 г. на Софийския университет „Св. Климент Охридски". ***София.От 11.00 в Маймунарника в Борисовата градина ще се проведе еднодневен младежки фестивал с 9 конкурса за комикси, графити, рисунки, косплей, джънкплей, handmade и книжен базар - „COMIX BOX ART FEST". ***София.От 14.00 часа ще започне изпитът по биология от втората кандидатстудентска сесия за учебната 2017/2018 г. на Софийския университет „Св. Климент Охридски". ***София.От 16.00 часа на паркинга пред Резиденция Бояна щесе състои награждаването на победители в на супер маратона за скороходци, част от Обиколката на Витоша, известна още като „Витоша100". ***София.От 17.30 часа в Южния парк, на голямата поляна откъм бул. „Гоце Делчев" ще се проведе 17-то издание на Рок & Блус фестивала „Цвете за Гошо", организиран от Столична община и Фондация „София блус". ***София.От 17

Най-важното от Варна във вчерашния - 10 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=353142

25 плажа във Варненско без спасители това лято 25 ще са плажовете във Варна и областта, които и това лято ще останат без спасители, научи Moreto.net. Вадили командира на падналия хеликоптер от 2 метра под водата Загиналият по време на учение вчера капитан на хеликоптер "Пантер" Георги Анастасов е бил ваден от два метра дълбочина след инцидента.

Започва вотът за нов парламент във Франция

http://www.investor.bg/evropa/334/a/zapochva-votyt-za-nov-parlament-vyv-franciia-240981/

Президентът Еманюел Макрон, които се нуждае от голямо мнозинство в Националното събрание, за да прокара реформите си

Зопчва вотът за нов парламент във Франция

http://www.investor.bg/evropa/334/a/zopchva-votyt-za-nov-parlament-vyv-franciia-240981/

Президентът Еманюел Макрон, които се нуждае от голямо мнозинство в Националното събрание, за да прокара реформите си

Ако имате въпроси към Тишев

//dariknews.bg/regioni/burgas/ako-imate-vyprosi-kym-tishev-2029682

Народният представител от „БСП за България” Николай Тишев ще има приемен ден на 12 юни (понеделник). Той ще провежда срещи с граждани в Общинския съвет на БСП-Бургас (ул. „Фердинандова” 60), от 10:00 часа.

Николай Тишев е член на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщ

Несебър в историческа сбирка в Москва

//dariknews.bg/regioni/burgas/nesebyr-v-istoricheska-sbirka-v-moskva-2029684

Третяковската галерия в Москва e един от главните руски музеи с над 160-годишна история

Пухкави модели не искат фотошоп, показаха целулит (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/puhkavi-modeli-ne-iskat-fotoshop-pokazaha-celulit-snimki-2029683

Пухкавите модели Тиа Дъфи и Керин Индър показаха целулит, като се заснеха в кампанията BeBodyAware. Те бяха снимани от фотографа Майя Шърууд.

Пътна обстановка в страната - 11 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=353143

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия“: област Пазарджик: от км 59+000 до км 61+000 посока София – косене в средна разделителна ивица. Движение в една лента. Срок 10.06.2017 г.; област Ямбол: ремонтни дейности на АМ Тракия от км 286+400 до км 286+700 в посока Бургас – затварят се аварийна и активна лента, като движението ще се осъществява в изпреварващата лента с ограничение на скоростта до 70 км/ч.

Как Джеръми Корбин открадна от Тереза Мей съкрушителната победа?

http://pogled.info/svetoven/evropa/kak-dzherami-korbin-otkradna-ot-tereza-mei-sakrushitelnata-pobeda.86684

/Поглед.инфо/ 8 причини, поради които консерваторите се провалиха на изборите, въпреки че ги спечелиха

Седмицата приключва с краткотрайни валежи и гръмотевици

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/11/2986702_sedmicata_prikljuchva_s_kratkotraini_valeji_i/?ref=rss


В последния ден от седмицата над почти цялата страна ще има купесто-дъждовна облачност. На много места в следобедните часове се очакват краткотрайни валежи, които започнаха още тази нощ в Западна България. Метеоролозите предупредиха и за гръмотевични бури.

Температурите ще са сравнително по-ниски спрямо първия ден от уикенда. Максималните ще са между 21 и 26 градуса.

Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността, но превалявания са...

Вълната на Макрон изтласква всички по пътя към днешния парламентарен вот

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/11/2986735_vulnata_na_makron_iztlaskva_vsichki_po_putia_kum/?ref=rss


След първичните избори на десница и левица през зимата и след президентския вот преди месец, Франция гласува в неделя и на парламентарни избори. Със седмото и осмото отиване до урните от миналия ноември насам, се подменя цялата изпълнителна и законодателна власт.
Така онзи ден, по петъчните пазари из Франция се разиграха сходни сцени на край на предизборна кампания. Между аспержи и агнешко, козе сирене и череши, кандидат-депутатите от създалoтo се около Еманюел Макрон политическо...

Неделя след Петдесетница на Всички светии

http://www.cross.bg/vsichki-svetiya-svetii-1545680.html

/КРОСС/ Първата неделя след Петдесетница е посветена на всички светии. Отците на Църквата са установили този празник по три причини. Първо - да ни посочат плодовете, с които слизането на Светия Дух изпълни и оплоди нетленната действителност, духовния свят. Второ - да ни напомнят, че има много герои на вярата, които със съвършен живот и с жертвена изповед са служили на Бога и са овенчани от Него с "венеца на славата", но са останали безименни и неизвестни за света. И трето - да се съберат всички светии в един ден, за да се знае, че те са живели и просияли със силата на Единия Спасител Иисус Христос, че са се подвизавали на едно и също поприще на добродетелта, че всички са от Едната, Света, Съборна и Апостолска Христова Църква и че пребъдват в едно Небесно Царство на Отца и Сина, и Светия Дух - в Царството на благодатта. "Яви се Божията благодат, спасителна за всички човеци", казва св. апостол Павел. Днес празнуваме всички светии, които със силата на Светия Дух вършеха и вършат чудеса, разпространяваха Евангелието на Спасението и с живота си доказаха, че Божият промисъл и всемогъщество действат винаги и че във всички времена и при всички обстоятелства възсияват нови и нови светци и светици, съсъди на Божията благодат и молитвени застъпници за нас пред престола на Всевишния. Църквата Христова е създадена от Божия Син - Иисус Христос, осветена е от Светия Дух, изстрадана е и утвърдена от апостолите и от светиите

„Това е нашият живот” представиха учениците на ОУ „Евлоги Георгиев”- Дупница

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/tova-e-nashiiat-zhivot-predstaviha-uchenicite-na-ou-evlogi-georgiev-dupnica-2029356

Феерия от цветове, усмивки, песни и танци заля гостите на 21-ия благотворителен концерт на ОУ ”Евлоги Георгиев”, град Дупница. Родители, приятели, бивши учители и официални лица аплодираха прекрасните изпълнения и си тръгнаха очаровани, одухотворени, сиящи от концерта, превърнал се в празник и на г

Къде ще спира тока в Кюстендилска област

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/kyde-shte-spira-toka-v-kiustendilska-oblast-2029388

Кюстендилска област
Община Бобов дол  
На 12.06.2017 г. /11:45 - 12:00 ч./ -  Големо село.
На 12.06.2017 г. /11:00 - 15:00 ч./ -  Каменик
На 12.06.2017 г. /09:30 - 09:45 ч./ -  Големо село
На 12.06.2017 г. /09:30 - 12:00 ч./ - гр. Дупница Вила на ТЕЦ Бобов дол

Виолета Атанасова е новият председател на женското дружество „Майчина любов“

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/violeta-atanasova-e-noviiat-predsedatel-na-zhenskoto-druzhestvo-majchina-liubov-2029469

 
На  редовно Общо събрание на сдружение „Женско дружество“Майчина любов“ бяха направени промени в Управителния съвет. Досегашната председателка на дружеството д-р Силвия Попова подаде оставка, която мотивира със своите вече осем десетилетия. Поех ръководството на дружеството още при учредяв

Френски танцьори на площад "България"

//dariknews.bg/regioni/haskovo/frenski-tanciori-na-ploshtad-bylgariia-2029680

Танцьорите от френския ансамбъл "Гингьой", град Бедарийо ще се представят на откритата сцена на централния площад „България“ в Димитровград от 19 ч. днес. Те гостуват в града по покана на ансамбъл „Звездица“ в 6-то издание на международния танцов фестивал „С танците на дедите ни“, организират от чи

Мач, купон и торта за финала на сезона на съдиите и делегатите от Кюстендил

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/mach-kupon-i-torta-za-finala-na-sezona-na-sydiite-i-delegatite-ot-kiustendil-2029681

Футболните съдии и делегатите от Кюстендил закриха сезон 2016/ 2017 г., с футболен мач и много наздравици.
Традиционният мач, „Млади” срещу „Стари” се игра на стадион „Осогово”, като младите кадри в Съдийска колегия- Кюстендил победиха с 5:1. Те се възползва

11 юни в историята

http://www.moreto.net/novini.php?n=353140

Събития: 1496 г. – Завършва второто пътешествие на Христофор Колумб през Атлантическия океан. 1580 г. – Испанските конкистадори основават Буенос Айрес. 1770 г. – Английският мореплавател Джеймс Кук открива Големия бариерен риф край Австралия.

Жителите на Трън гласуват днес дали искат да се добиват полезни изкопаеми в града

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/11/2986389_jitelite_na_trun_glasuvat_dnes_dali_iskat_da_se/?ref=rss


Жителите на Трън ще гласуват днес на местен референдум за добив на полезни изкопаеми в града. Те ще трябва да отговоря с "да" или "не" на въпроса - "Против ли сте община Трън чрез Общинския съвет да одобрява устройствени планове, определящи територии за добив и обработка на метални полезни изкопаеми?".

До допитването се стигна след инвестиционното предложение на Евромакс Сървисис ЕООД от групата на "Асарел – Медет", което предвижда...

Time: Прекрасна игра, Москва!

http://pogled.info/svetoven/amerika/Time-prekrasna-igra-moskva.86682

/Поглед.инфо/ Разпитван под ярките прожектори на Капитолийския хълм, бившият шеф на ФБР Джеймс Коми три часа отговаряше на въпросите на сенаторите за разговора си с президента Доналд Тръмп. Ако руснаците са искали да посеят хаос и недоверие в американската демокрация, свидетелствата на Коми им помогнаха да постигнат тази цел.

National Interest: Възможна ли е ядрена война между Русия и НАТО?

http://pogled.info/svetoven/National-Interest-vazmozhna-li-e-yadrena-voina-mezhdu-rusiya-i-nato.86683

/Поглед.инфо/ Колко сериозна заплаха за НАТО и Съединените щати представляват създадения в Русия невидим изтребител от пето поколение, ядреният й арсенал, съвременните й средства за противовъздушна отбрана, противоспътниковите й оръжия, сухопътните й войски и подводниците? Напрежението между Русия и НАТО заставя много внимателно да се проучи този въпрос.

Уволниха полицейско куче, било дружелюбно (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/uvolniha-policejsko-kuche-bilo-druzheliubno-snimki-2029677

Полицията в австралийския щат Куинсленд уволни служебно куче заради прекалената му дружелюбност.

Куче

32-годишен с най-добрата пуска в с. Ябълково

//dariknews.bg/regioni/haskovo/32-godishen-s-naj-dobrata-puska-v-s.-iabylkovo-2029678

32-годишен спечели конкурса за най-добра пуска в димитровградското село Ябълково снощи. Празник на пуската и студената бира бе организират там за първи път от местното читалище, кметство и община Димитровград. 11 се представиха в конкурса, като продуктите им оцени 3-членно жури, водено от председат

Последен ден на "Варненско лято"

//dariknews.bg/regioni/varna/posleden-den-na-varnensko-liato-2029679

В програмата на международния театрален фестивал Варненско лято днес почитателите на сценичните изкуства могат да видят три спектакъла. 
На основна сцена на театъра от 19.00ч. започва „Анна Каренина” на Театър София. 

За първи път на българска сцена се поставя

Кражбите на имущество са най-разпространените престъпления сред малолетните и непълнолетните лица в областта

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/krazhbite-na-imushtestvo-sa-naj-razprostranenite-prestypleniia-sred-maloletnite-i-nepylnoletnite-lica-v-oblastta-2029294

През 2016 г. броят на малолетните и непълнолетните лица в областта, водени на отчет в ДПС за извършени престъпления, е 69 и в сравнение с 2015 г. намалява с 14.8%.
Кражбите на имущество са най-разпространените престъпления, извършвани от лицата на възраст 8 - 17 години. Извършителите на краж

СУ „Св. Паисий Хилендарски”-Дупница със звание „Училище без насилие и стереотипи, определени от пола”

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/su-sv.-paisij-hilendarski-dupnica-sys-zvanie-uchilishte-bez-nasilie-i-stereotipi-opredeleni-ot-pola-2029353

СУ „Св. Паисий Хилендарски”-Дупница спечели II място и званието „Училище без насилие и стереотипи, определени от пола” от ІV национален конкурс за подкрепяща училищна среда. Той бе организиран от Фондация „Джендър образование, изследвания и технологии” участваха 45 училища от цялата страна. Номинир

Приложение-игра представят наши ученици

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/prilozhenie-igra-predstaviat-nashi-uchenici-2028838

Резултатите от международния двугодишен проект по програма Еразъм плюс КА 2   My Way Your Way Our Shared Cultural Identities ще бъдат представени на 15 юни от 14 часа в ГПЧЕ „Р.Ролан”.
                  
Глобалната цел е умения за разбиране на различния от нас, за поставяне под въпрос

Прогноза за времето - 11 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=353139

Днес над страната ще се развива купесто-дъждовна облачност. Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността, но превалявания са малко вероятни. Вятърът ще е слаб, от север-североизток. Максимални температури на въздуха - между 21° и 25°.

ДСБ вади скелети от гардероба - избра си Атанас Атанасов за лидер

http://pogled.info/bulgarski/dsb-vadi-skeleti-ot-garderoba-izbra-si-atanas-atanasov-za-lider.86679

/Поглед.инфо/ До това гласуване се стигна след като досегашният председател Радан Кънев подаде оставка след слабото представяне на парламентарните избори

След като му "организираха" избирането, Макрон имал шансове да му "изберат" и парламентарно мнозинство

http://pogled.info/svetoven/evropa/sled-kato-mu-organiziraha-izbiraneto-makron-imal-shansove-da-mu-izberat-i-parlamentarno-mnozinstvo.86680

/Поглед.инфо/Френските гласоподаватели ще отидат да гласуват на първия тур от парламентарните избори във Франция, предава AФП. Партията на президента Макрон има всички перспективи да спечели парламентарно мнозинство.

La Tribune: Renault залага на Русия

http://pogled.info/svetoven/evropa/La-Tribune-Renault-zalaga-na-rusiya.86681

/Поглед.инфо/ Renault прави сериозни заявки на руския пазар; икономическият спад не възпира инвеститорите да увеличават своите дялове в „Лада”. След години на спад, пазарът започна да се съживява.

Най-четеното в "Дневник": Колата на Панов, кризата около Катар и атаките в Лондон

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/11/2986793_nai-chetenoto_v_dnevnik_kolata_na_panov_krizata_okolo/?ref=rss


Изключително шарен е списъкът на най-четените публикации в "Дневник" тази седмица. Единствено атаките в Лондон заемат две места в подреждането.

Най-четената публикация е Колата на НСО, която превозва Лозан Панов, била с развити болтове с 42 534 прочитания към 19 часа вчера. Следва Разривът на арабите с Катар - какво се крие под повърхността (29 407 отваряния). Третото място е за Две терористични атаки в Лондон в събота вечер, има ранени и поне една жертва (27689...

В мъжки мач Канада пречупи България в Световната лига  

//dariknews.bg/regioni/varna/morski-gong/v-myzhki-mach-kanada-prechupi-bylgariia-v-svetovnata-liga--2029672

Волейболистите на България допуснаха първо поражение във втория си двубой в мачовете от Световната волейболна лига във Варна, отстъпвайки на Канада с 1:3 гейма (25:27, 28:30, 25:21, 23:25). Мачът продължи над два часа и половина. Утре играем с Бразилия.

Първият гейм беше спечелен от

Православната църква чества Неделята на Всички български светии

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/pravoslavnata-cyrkva-chestvanedeliata-na-vsichki-bylgarski-svetii-2029674

Днес Православната църква чества Неделята на Всички български светии.

Този ден е посветен и на тези светци, чиито имена днес не знаем. Измолва се молитвеното им застъпничество и благословение над целия български народ.

Неделя на Всички български светии е най-новият под

Повече слънце днес

//dariknews.bg/regioni/varna/poveche-slynce-dnes-2029675

Повече слънце ще има в неделя над Черноморието. Синоптиците прогнозират временни увеличения на облачността, но превалявания са малко вероятни. Вятърът ще е слаб, от север-североизток. Максимални температури на въздуха - между 21° и 25°. Температурата на морската вода е между 19° и 21°, вълне

Неделя на Всички български светии

//dariknews.bg/regioni/sliven/nedelia-na-vsichki-bylgarski-svetii-2029676

В неделя Православната църква чества Неделята на Всички български светии.

Този ден е посветен и на тези светци, чиито имена днес не знаем. Измолва се молитвеното им застъпничество и благословение над целия български народ.

Внучката на Тръмп разкри каква иска да стане, като порасне

//dariknews.bg/novini/liubopitno/vnuchkata-na-trymp-razkri-kakva-iska-da-stane-kato-porasne-2029673

Петгодишната внучка на Доналд Тръмп - Арабела Къшнър, иска да стане морски пехотинец, предаде ТАСС. Малката дама е споделила "бъдещите си творчески планове" в отговор на въпроси на свои връстници. Майка й Иванка Тръмп е качила отго

Бурни овации за французин от български произход на финала на "Гласът на Франция" (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/burni-ovacii-za-francuzin-ot-bylgarski-proizhod-na-finala-na-glasyt-na-franciia-video-2029670

Незрящият французин Венсан Винел, който е роден в България и осиновен като малък от френска двойка от българско сиропиталище, се класира на трето място в риалити шоуто "Гласът на Франция", съобщават френските издания "Воаси" и "Франс дю Диманш". Ве

Цветан Цветанов: Лозан Панов да не се меси в политиката

http://clubz.bg/54964-cvetan_cvetanov_lozan_panov_da_ne_se_mesi_v_politikata

ПОЛИТИКА Цветан Цветанов 26062015 2(1)

Зам. - шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви в сутрешния блок на БНТ, че шефът на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов не трябва да се меси в политиката. Повод за коментара му станаха призивите на Панов за свикване на Велико народно събрание и изваждане на прокуратурата от съдебната власт.

"Нека политиците да не се намесват в съдебната система. Нека представителите на съдебната система да не изземват ролята на политиците. Ако иска някой да става политик нека да заповяда на политическата сцена. Това създава конфротационно поведение в системата", заяви Цветанов.

Той припомни, че когато "Наглите" за били освободени от затвора на първа инстанция обществото се е активирало.

"Да чухте коментар от Лозан Панов? ВКС трябва да има тълкувателни решения за бързо правораздаване, прозрачно. Искаме по тази тема да си говори. Да говорим по същество, не да изземва политическото говорене", заяви Цветанов.

Той отрече ГЕРБ да иска оставката на Панов, защото това би било намеса в съдебната система.

Цветанов за пореден път отговори на критики от страна на БСП към правителството.

"Хората може би си пият кафето, искат да чуят нещо по-позитивно", предположи Цветанов.

За пореден път той коментира критиките на социалистите, свързани с оградата по границата с Турция. Цветанов уточни, че там, където тя е едноредова, тя е висока 3,5 м, докато там, където е двуредова е около 2,5 м. Той отрече твърденията, че нито едно евро от отпуснатите от ЕС 160 млн. евро не е усвоено. И поясни, че за 33 млн. евро вече има сключени договори, а за още 70 млн. евро вървят процедури. Тепърва ще се работи за усвояването на 57 млн. евро. Цветанов каза още, че при необходимост могат да се удължат сроковете за усвояването им.

За пореден път Цветанов изтъкна, че премиерът Бойко Борисов е направил знакови визити във Франция и Германия и се е натоварил с посредническиа роля между ЕС и Турция.

"Ние граничим с Турция, знаем какви усилия полага Турция, за да задържи бежанците. Това е по-важно, отколкото това, което говори БСП", каза Цветанов.

И допълни:

"Кажете ми кога Пламен Орешарски или БСП-лидер е отишъл и се е срещал с европейски лидери?"

Според него социалистите вече никога няма да постигнат резултата, който простинаха на президентските избори.

"Ние приехме тази загуба, направихме анализ за грешките, които сме допуснали. Противодействахме на това, което нашите опоненти заложиха, на фалшивите новини", обясни Цветанов.

Цветанов коментира и започващите другата седмица дебати за промените в Изборния кодекс, свързани с мажоритарния вот.

"Смятахме, че този референдум няма да мине. За голямо съжаление той мина", каза Цветанов.

Според него сега политиците трябва да се съобразят с волята на над 2,5 млн. български граждани.

Ричард Ран: Смъртоносната спирала „стопява” населението в България

http://pogled.info/bulgarski/richard-ran-smartonosnata-spirala-stopyava-naselenieto-v-balgariya.86676

/Поглед.инфо/ Високите данъци за социално осигуряване водят до отлив на граждани, които могат да произвеждат.

Странната държава Косово избира нов парламент

http://pogled.info/svetoven/balkani/strannata-darzhava-kosovo-izbira-nov-parlament.86677

/Поглед.инфо/ Косово, в което се провеждат предсрочни парламентарни избори, продължава да се бори да наложи национална идентичност.

Цървена звезда и Лудогорец откриват "Колония къп"

//dariknews.bg/regioni/varna/morski-gong/cyrvena-zvezda-i-ludogorec-otkrivat-koloniia-kyp-2029671

В хотел "Аква лайф" в Кранево бе изтеглен жребия за първото издание на международния детски футболен фестивал "Колония къп". За първи път сърби организират голям детски турнир на нашето Черноморие и затова и проявата е уникална. Организаторите се постараха всичко да бъде прозрачно  и чисто и теглен

Французинът от български произход Венсан Винел - трети в "Гласът на Франция" (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/francuzinyt-ot-bylgarski-proizhod-vensan-vinel-treti-v-glasyt-na-franciia-video-2029670

Незрящият французин Венсан Винел, който е роден в България и осиновен като малък от френска двойка от българско сиропиталище, се класира на трето място в риалити шоуто "Гласът на Франция", съобщават френските издания "Воаси" и "Франс дю Диманш". Ве

Ще се развива купесто-дъждовна облачност.

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/shte-se-razviva-kupesto-dyzhdovna-oblachnost-2029660

Днес ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места, от запад на изток, ще има краткотрайни валежи, в следобедните часове придружени с гръмотевици. Температурите слабо ще се понижат. Максималните ще бъдат между 21° и 26°.

Атмосферното налягане ще се задържи без съществена про

Сурогатна майка родила близнаци на Роналдо

http://clubz.bg/54963-surogatna_majka_rodila_bliznaci_na_ronaldo

Кристиано Роналдо станал баща на близнаци от сурогатна майка, съобщи португалският тв канал SIC. Засега футболистът и неговите представители не са потвърдили новината. Съответно няма и снимки.

Момичето Ева и момчето Матео са се родили в западния бряг на САЩ, според SIC.

Още през март британският в. "Сън" написа, че Роналдо очаква близнаци. В същото време се говори, че и настоящата приятелка на звездата на "Реал" (Мадрид) - испанката Джорджина Родригес, ще има дете. Майката на Кристиано обаче отрече това.

Първото дете на голмайстора - Кристиано Роналдо-младши (6 г.), също се появи на бял свят от сурогатна майка през юли 2010 г.

Кристиано Роналдо е станал баща на близнаци?

//dariknews.bg/novini/liubopitno/kristiano-ronaldo-e-stanal-bashta-na-bliznaci-2029669

Капитанът на португалския национален отбор по футбол Кристиано Роналдо, който е нападател и на Реал Мадрид, е станал баща на близнаци, предаде Франс прес, като се позова на португалската телевизия СИК.

Валя Балканска и сръбската звезда Кеба закриват "Добрич мези"

//dariknews.bg/regioni/dobrich/valia-balkanska-i-srybskata-zvezda-keba-zakrivat-dobrich-mezi-2029664

С изпълнения на Валя Балканска и сръбската фолк звезда Кеба ще бъде закрито второто издание на Фестивала на балканската скара “Добрич Мези”. Българският космически глас ще огласи градския парк на Добрич от 13.00 часа. Сръбският гост – изпълнител Кеба ще пее на вечерното финално парти на феста.

"Беше всеобщо целуване"

http://clubz.bg/54962-beshe_vseobshto_celuvane

В края на 1963 година пленум на ЦК на БКП в София взема „историческото“ решение за „всестранно сближаване и пълна интеграция“ на НРБ като шестнайсета република в състава на СССР. На този форум Живков с безпримерен цинизъм обяснява на членовете на Политбюро, че народът разбирал суверенитета така: "да има ядене, да живее” и че предлаганото поглъщане на НРБ от СССР нямало да бъде „от ден до пладне, а навеки”.

Статистиката на потреблението е сред главните козове на Живков за каузата му да предаде страната си на Кремъл. Диктаторът от Правец уведомява съпартийците си, че в СССР ежегодното потребление на месо на глава от населението е 65 кг, а в НРБ то е едва 35 кг. Ето защо след „сливането“ трапезата на българите логично щяла да стане неизмеримо по-богата. За сравнение: свободните граждани на древен Рим в края II век от н.е. са получавали абсолютно безплатно всяка седмица по 2,2 кг месо - от 10 до 23 пъти повече от дажбите на редовите строители на комунизма в съветския лагер. В обстановката на непрестанни възторжени възгласи и аплодисменти, над 200 членове и кандидат-членове на ЦК на БКП гласуват единодушно, без нито един „въздържал се“, за зачеркването на дори формалната независимост на България от Големия брат. Единствено опасенията на Хрушчов, че с поглъщането Кремъл ще загуби още един глас в международните организации, както и гневът му, че „хитреците в София“ са намислили как да отчупят безплатно от и без това сиромашкия къшей на съветските поданици, осуетяват подготвяната от Живков и обкръжението му държавна измяна.
Краят на втория напън на БКП да унищожи България като самостоятелна държава (след провала на почти завършеното с Бледския договор от 1947 г. между Димитров и Тито приковаване към Югославия) идва с преврата срещу Хрушчов през октомври 1964 година. Редица български историци смятат, че страхът на Живков да се окаже в немилост пред новия си господар Брежнев и да последва съдбата на изхвърлените протежета на Хрушчов в съветския лагер предопределя продължаването на курса към национално предателство на БКП - чак до смъртта на съветския самодържец през 1982 година. Според покойния проф. Пламен Цветков, точно страхът да не бъде брутално сменен кара Живков да се сниши пред Брежнев с „маньовъра“ за „всестранното сближаване” от 1973 г., което води до окончателното превръщане на „Държавна сигурност” във филиал на КГБ и до ускорена русификация на цялата образователна система в НРБ.

Прелюдията към националното предателство

Проф. Цветков търси мотивите за националното предателство на Живков и свитата му не само в желанието на диктатора да укрепи семейно-клановата си диктатура след налагането му от Москва за партиен, а по-късно и за държавен ръководител. „Макар и да е първият „домашен” комунист начело на страната, подчинението на Живков спрямо всичко руско и съветско е дори по-силно, отколкото при предходниците му, тъй като то е едва ли не подсъзнателно. Твърде характерно в тази връзка е свидетелството на писателя-дисидент Георги Марков. Той описва как в частни разговори Живков се е оплаквал, че Леонид Брежнев го е „драл” заради някое негово необмислено или по-скоро недобре съгласувано действие. Живков инстинктивно е възприемал съветския вожд за свое началство, а не за човек, който поне теоретично му е равен по ранг“, пише Цветков.

Всъщност, прелюдията към позора от 1963 година датира от времето на окупацията на България от Червената армия. Скоро след обявяването на война на неутрална България, Москва заповядва да бъдат конфискувани най-модерните и печеливши 192 индустриални предприятия на страната като „военни трофеи“ за СССР, защото в тях били инвестирани германски и отчасти унгарски частни капитали. Става въпрос за флагманите на бързо развиващата се до войната национална индустрия, сред които личат имената на основния производител на цимент в страната „Гранитоид“, на дружеството за производство и износ на концентрати на цветни метали „Пирин“, на главния производител на въглища и електрическа енергия „Вулкан“ и много други.

След окончателното унищожаване на българската демокрация, Съветският съюз нарежда на марионетките си в София да изкупят обратно „трофейните“ предприятия. В края на 50-те години НРБ е заплатило на съветските господари докрай цената на собствените си предприятия - като бившия „Пирин“, наричан вече „Горубсо“. След като прибират парите, Съветите решават да „подарят“ на братския български народ заграбеното и двойно платено имущество. „Подаръкът“ е връчен тържествено от Хрушчов по време на посещението му в София през 1958 г. Но още през април 1959-та 26 тона златни запаси на БНБ отлитат безвъзвратно за Москва с обяснението, че така щели да бъдат надеждно съхранявани, защото сградата на БНБ не можела да издържи на атомна бомбардировка. Скоро след това голяма част от златото е изкупено на безценица срещу рубли от съветската централна банка, а част от него е разпродадено на международни търгове. Нито цент от сделките не се връща в НРБ. Причината е, че страната преживява първия си фалит след като е наводнена с допотопно съветско промишлено оборудване, което няма как да плати в условията на унищожената от национализацията икономика и наложените ѝ огромни конфискации и контрибуции от безмилостните „братушки“.

Дългото сбогуване с "шестнайсетата република"

По думите на проф. Цветков, Тодор Живков далеч не е единственото нищожество в съветска Източна Европа. Но той несъмнено е единственият, поел официално курс към унищожаването на онова, което е останало от българската държава, превръщайки я и формално в „съветска република”. В обширно изследване по темата, историците Лъчезар Стоянов и Живко Лефтеров цитират две ключови фрази на комунистически управници, които подкрепят тезата за несекващите 15 години напъни на БКП да премахне наименованието „България“ от картата на самостоятелните държави в света. В изказването на така и неуспелия да завърши висше образование премиер Станко Тодоров пред Юлския пленум на ЦК на БКП от 1973 г. се подчертава, че освен сливане със СССР (в официалните документи вече маскирано като „всестранно сближаване“ – б.а.), „други ориентири и други пътища ние нямаме и не ни трябват”. На срещата си с Брежнев в Крим на 14 август 1978 г. Живков е още по-ясен: “За мен това е ясно и няма друг път: просто следва да се постъпва (с НРБ – б.а.) като с всяка ваша република”. 

Господарят Брежнев и слугата Живков

Двамата учени обобщават: „Живков напипва формулата за своето удивително политическо дълголетие. Той разбира, че за да запази позициите си трябва да получава безапелационната подкрепа на поредния стопанин на Кремъл. За тази цел е нужно да демонстрира лична преданост и да осребрява гарантираната му власт като се самопредлага, но по този начин на практика залага бъдещето на държавата и българската нация. Поради тази причина през цялото управление на Живков превръщането на България в съветска република ще бъде трайна, макар и тайно следвана политика“.
Всестранното сближаване“ със съветската империя преследва не само трансформирането на НРБ в шестнайсета република, но и изолацията на страната от развитите икономики. На една от  многобройните българо-съветски срещи на върха господарят Брежнев и слугата Живков решават, че още до 1970 г. делът на Съветския съюз в българската външна търговия трябва да достигне 60%, а относителният дял на капиталистическите страни да спадне от 23 на 15%. Стоянов и Лефтеров смятат, че много показателна за решимостта на БКП да предаде България на СССР е била атмосферата, в която са протичали двустранните обсъждания за начините и етапите на ликвидиране на самостоятелността на българската държава и превръщането ѝ в редова съветска република. Тодор Живков споделя: „Даже такава атмосфера се създаде, че накрая, при раздялата, някои съветски другари и някои наши другари се просълзиха”. А заместник-председателят на Министерския съвет Живко Живков добавя „Беше всеобщо целуване”.

Дойче веле

Волейболистите паднаха от Канада

http://clubz.bg/54961-volejbolistite_padnaha_ot_kanada

Националният отбор по волейбол на България загуби от Канада с 1:3 (25:27, 28:30, 25:21, 23:25) във втория си мач от група Е1 на Световната лига.

В препълнената зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна тимът ни записа първа загуба, след като на старта надигра световния шампион Полша с 3:2.

Селекционерът Пламен Константинов започна със следния стартов състав: Георги Братоев, Цветан Соколов, Тодор Скримов, Николай Пенчев, Ники Николов, Виктор Йосифов, либеро Теди Салпаров (Светослав Гоцев, Розалин Пенчев).

Волейболистите ни отбелязаха променлива игра, като редуваха силни и слаби моменти. В първите два гейма те не издържаха на напрежението и отстъпиха в решителните мигове  с по две точки разлика. Последва стабилизиране, което доведе до възход и спечелване на третия гейм.

За съжаление обаче в четвъртата част „лъвовете“ отново не успяха да наложат волята си, като отстъпиха пред напора на канадците, а с това "кленовите листа" записаха и крайната победа.

Реализатор №1 в мача стана Джон Перин с 24 точки. За България най-резултатен е Цветан Соколов с 18 точки, а Николай Николов завърши със 17 т.

„Имахме много възможности и в първия, и във втория гейм, но ние не оползотворихме нито една в края, коментира селекционерът Пламен Константинов. - Истината е, че в такива ситуации просто губиш. Имахме поредица от ситуации и не ги спечелихме. В крайна сметка всички завързани геймове завършват идентично. Проблемът е в края. Оттам заслужено губим. Това е най-очевидното от този мач.“

Тази вечер от 20:40 часа е последната битка от серията на родна земя - срещу олимпийския шампион Бразилия, който снощи би Полша с 3:1. 

 „Бразилия е достатъчно мотивиращ отбор, не сме ги били от 10 години, така че е нормално да има мотивация, добави Константинов. - Въпросът е да видим какви са здравословните проблеми. Скримов има мускулен проблем в крака. Георги Братоев получи схващане в четвъртия гейм и трябваше да го извадя. Ще се съобразяваме с тяхното състояние. При Розалин няма нищо страшно.“

Очакваме ръст за летния туристически сезон

//dariknews.bg/novini/biznes/ochakvame-ryst-za-letniia-turisticheski-sezon-2029634

Прогнозите за летния туристически сезон са за възможен ръст между 3 и 7%, заяви в Пампорово зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева. Според нея очакванията за летния сезон са оптимистични, а при благоприятно стечение на обстоятелствата е възможно ръстът да достигне 10%.
 

На 80 г. Васил Куртев обиколи света с яхта, която сам си построил

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6272346

На 80 г. Васил Куртев обиколи света с яхта, която сам си построилТрябвали му 10 г., за да създаде “Одесос”, сега всеки ден излиза с нея за попчета “Исках просто да осъществя мечтата си и да обиколя света. Да сложа капака на живота си.” Това е лаконичното признание на д-р Васил Куртев, 80-годишният самотен мореплавател, който на 17 май завърши обиколката си на света с яхтата “Одесос”.

Нов български храм отваря врати в сърцето на Европа

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/nov-bylgarski-hram-otvaria-vrati-v-syrceto-na-evropa-2029653

Историческо събитие за Западно-и Средноевропейската епархия на БПЦ - нов собствен български храм отваря врати в сърцето на Европа за нашите сънародници пребиваващи във Виена, в нейните околности и в цяла Австрия.
 
На 11 юни, Неделя на Всички светии,

Неделя на Всички български светии (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/nedelia-na-vsichki-bylgarski-svetii-video-2029652

В неделя Православната църква чества Неделята на Всички български светии.

Този ден е посветен и на тези светци, чиито имена днес не знаем. Измолва се молитвеното им застъпничество и благословение над целия български народ.
Неделя на Всички български светии е н

Каракачанов инспектира авиобаза "Граф Игнатиево"

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/karakachanov-inspektira-aviobaza-graf-ignatievo-2029642

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще се срещне с командването и инженерно-техническия състав на авиобаза „Граф Игнатиево“, съобщиха от Министерството на отбраната. Те ще го запознаят със състоянието на авиационната техника, с която Военновъздушните сили изпълняват задачите си по осигуряв

Облаци и дъжд на места

//dariknews.bg/regioni/shumen/oblaci-i-dyzhd-na-mesta-2029643

Днес ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места, от запад на изток, ще има краткотрайни валежи, в следобедните часове придружени с гръмотевици. Температурите слабо ще се понижат. Максималните ще бъдат между 21° и 26°.

За Шумен минимални 13, максимални 24

Стотици дойдоха на фолклорния фестивал  „Дунав и Тимок ни свързват“

//dariknews.bg/regioni/vraca/stotici-dojdoha-na-folklorniia-festival-dunav-i-timok-ni-svyrzvat-2029645

Видинското село Капитановци е домакин на шестото издание на международния фолклорен фестивал „Дунав и Тимок ни свързват“. Празникът се провежда в тази събота и неделя и вече събра стотици ценители на народната музика. Във фестивала вземат участие шест танцови и певчески състава от област Видин и дв

Торите и ирландските юнионисти договориха кабинет на малцинството

http://pogled.info/svetoven/evropa/torite-i-irlandskite-yunionisti-dogovoriha-kabinet-na-maltsinstvoto.86672

/Поглед.инфо/ Демократичната юнионистка партия (ДЮП) на Северна Ирландия одобри основните положения на споразумението за парламента подкрепа на Консервативната партия, обяви премиерът г-жа Тереза Мей.

Лавров поиска от Тилърсън спиране на инцидентите срещу проправитествените сили в Сирия

http://pogled.info/svetoven/lavrov-poiska-ot-tilarsan-spirane-na-intsidentite-sreshtu-propravitestvenite-sili-v-siriya.86673

/Поглед.инфо/ Руският външен министър Сергей Лавров настоя в днешния телефонен разговор с американския си колега Рекс Тилърсън да вземе мерки, за да не се допускат удари срещу правителствените сили в Сирия.

Иран ликвидира главатаря на терористичната група в Техеран

http://pogled.info/svetoven/iran-likvidira-glavatarya-na-teroristichnata-grupa-v-teheran.86674

/Поглед.инфо/ Иранските сили за сигурност ликвидираха главатаря на терористичната група, извършили двете атаки в Техеран тази седмица, предаде агенция Тасним.

Освободен е Сейф ал Ислам Кадафи

http://pogled.info/svetoven/osvoboden-e-seif-al-islam-kadafi.86675

/Поглед.инфо/ Сейф ал Ислам Кадафи е пуснат на свобода. Синът на бившия и свален от власт лидер Муамар Кадафи е напуснал затвора в град Зинтан и се намира на безопасно място.

Какво е общото между Антлантида и Хеопсовата пирамида?

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6267609

Какво е общото между Антлантида и Хеопсовата пирамида?„Тайнствената сила на пирамидите” от Богомил Герасимов е книга, към която интересът не се секва вече години наред. В нея са разгледани както някои от загадките на всемира, така и редица практически въпроси, свързани с пирамидите, като: защо пирамидата ражда и трупа енергия дори когато е само домашен модел,

Червеният лук кара раковите клетки да се самоизтребват

http://pogled.info/zdraven/cherveniyat-luk-kara-rakovite-kletki-da-se-samoiztrebvat.86668

/Поглед.инфо/ В борбата с рака учените залагат на червения лук заради уникалния му състав.

Съветничка на Тръмп клюкарствала за Белия дом на прием в посолство

http://pogled.info/svetoven/amerika/savetnichka-na-tramp-klyukarstvala-za-beliya-dom-na-priem-v-posolstvo.86669

/Поглед.инфо/ Старшата президентска съветничка Келиън Конъуей критикувала и осмивала други ръководители от администрацията на Белия дом зад гърба им на коктейл в британското посолство във Вашингтон в четвъртък.

САЩ се интересуват от руски пристанища за снабдяване на 7-ми американски флот

http://pogled.info/svetoven/sasht-se-interesuvat-ot-ruski-pristanishta-za-snabdyavane-na-7-mi-amerikanski-flot.86670

/Поглед.инфо/ САЩ се интересуват от руски тихоокеански пристанища за материално-техническото осигуряване на кораби от 7-ми американски флот.

Британски политолог изяде книгата си заради погрешна прогноза

http://pogled.info/svetoven/evropa/britanski-politolog-izyade-knigata-si-zaradi-pogreshna-prognoza.86671

/Поглед.инфо/ Британският политолог Матю Гудуин изяде собствената си книга в ефира на телевизия Скай нюз, след като се оказа, че се е провалил в прогнозата за парламентарните избори в четвъртък.

Защо някои се правят на Хитлер, а други - на пилоти

http://pogled.info/bulgarski/zashto-nyakoi-se-pravyat-na-hitler-a-drugi-na-piloti.86667

/Поглед.инфо/ Това е важният въпрос. Но го замитат с евтини заяждания: Бойко разкарал единия веселяк, който се лигави като Хитлер - а пък президентът Радев още се усуквал за другия.

Джеймс Кук открива Големия бариерен риф

https://www.actualno.com/chronicles/djejms-kuk-otkriva-golemija-barieren-rif-news_616111.html

Големият бариерен риф е верига от коралови рифове и острови, намиращи се в Коралово море на североизточния бряг на Австралия. Представлява най-голямата коралова система в света, съставена от близо 3 000 коралови рифа и 900 острова, и е на възраст 18 милиона години. Дължината му

Кристиана Стефанова зарязва правото заради телевизията

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6272597

Кристиана Стефанова зарязва правото заради телевизиятаКрасавицата води свое предаване всеки делничен ден по “Канал 3” Вместо съдебната зала като адвокат, съдия или прокурор вече три години Кристиана Стефанова краси студиото на “Канал 3”. Постоянните зрители на медията я познават добре и всеки делничен ден от 16 до 17 часа следят интервютата и историите, които разказва във “Всеки следобед с Криси”.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване