Тръмп пусна декларация: $288 милиона приходи за 2016 г.

http://clubz.bg/55230-trymp_pusna_deklaraciq_288_miliona_prihodi_za_2016_g

288 милиона долара приходи и 315 милиона долара задължения е имал през миналата година милиардерът Доналд Тръмп. Президентът на САЩ сам оповести данъчната си декларация, предаде Ройтерс.

Правителствената служба по етика на САЩ публикува финансовата декларация на американския президент Доналд Тръмп за 2016 г. От документа става ясно, че предприемачът е получил доход в размер на 19,7 милиона долара от хотел във Вашингтон, открит през септември 2016 г., съобщава БТА. Президентът също така е декларирал доход от 37,2 милиона долара от курорта "Мар а Лаго" в щата Флорида и 19,8 милиона долара от голф клуба в Бедминстър, щата Ню Джърси. Според декларацията Тръмп е получил хонорари за свои книги в размер на 7 милиона долара, а също пенсия за 84 хиляди долара от Гилдията на киноактьорите на САЩ.

В представените документи са отразени негови инвестиции, активи, доходи и пенсионни плащания, получени от 565 компании и организации. Тръмп се е оттеглил от над 500 позиции, много от тях ден преди встъпването си в длъжност като президент. Той е поставил активите под управлението на доверителни фондове, ръководени от неговите синове, за да избегне конфликт на интереси.

Финансовата декларация, която включва общи данни за доходи и задължения, се различава от данъчната декларация, която съдържа по-пълна финансова информация. Тръмп отказва да оповести данъчната си декларация, нарушавайки традицията, според която президентите и кандидатите за президентския пост доброволно публикуват тези данни. По закон президентът на САЩ не е длъжен да оповестява данъчната си декларация, но отказът на Тръмп да направи това става повод за критики от страна на противниците му.

Снощи стана ясно, че президентът Тръмп крещял от гняв и ярост, като разбрал, че е разследван за "възпрепятстване на правосъдието", твърди Асошиейтед прес. Президентът призна, че срещу него се води разследване, оплаквайки се за пореден път, че е жертва на безпрецедентен "лов на вещици".

"Разследван съм за уволнението на директора на ФБР от мъжа, който ми каза да уволня директора на ФБР! Лов на вещици", написа Тръмп в туитър.

Не става ясно обаче дали президентът базира туита си на лична информация, или на медийните репортажи тази седмица, които издадоха, че специалният прокурор Робър Мълър е започнал щателно разследване дали Тръмп е възпрепятствал правосъдието като е уволнил директора на ФБР Джеймс Коми, пише БГНЕС.

Само преди броени дни в. "Вашингтон пост" първи съобщи, че Мълър, който разглежда делото за евентуална руска намеса в президентските изборите в САЩ 2016, е започнал разследване и относно предполагаемото възпрепятстване на правосъдието, извършено от Тръмп. Тогава източниците на изданието издадоха още, че спецпрокурорът Мълър разследва Тръмп и за вероятни финансови злоупотреби, извършени от сътрудниците му. Публикацията предизвикаха яростна вълна от "туитове" от държавния глава, в които той постоянно подчертаваше, че това е "лов на вещици", базиран на "фалшиви предпоставки" за възможно тайно споразумение между него и Русия. Освен това президентът не спря да изразява недоволството си към "нечестното" разследване и да задава въпроса защо Хилари Клинтън не е обект на същото осъдително отношение като него. 
 

Прогноза за времето - 17 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=353597

По Черноморието облачността ще се увеличи и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от запад. Максималните температури ще са между 22° и 25°. Температурата на морската вода е 19-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Серия безплатни фотосесии даряват пазарджишки фотографи

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/seriia-bezplatni-fotosesii-dariavat-pazardzhishki-fotografi-2031071

Серия от тематични фотосесии даряват на свои съграждани фотографи от Пазарджик. Първата е днес и е посветена на семействата. Предварително записалите се ще могат да си направят професионални снимки – съвсем безплатно – от 16 до 18 часа на Острова. Мястото на срещата е при Люлката на Ван Гог.

Баща измисли начин да предпази децата си в интернет (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/bashta-izmisli-nachin-da-predpazi-decata-si-v-internet-video-2031083

Лятната ваканция за повечето ученици вече настъпи. Дали знаем обаче какво правят децата ни в интернет през дългите летни дни, докато сме на работа, до магазина или просто в съседната стая? Защо е важно да бъдат държани под око онлайн? Тези въпроси провокираха един баща на две деца да създаде първот

Европейците пак заобичаха ЕС

http://clubz.bg/55229-evropejcite_pak_zaobichaha_es

Снимка Клуб Z

Правилно казват, че любовта крепне покрай раздялата.

Това е един от ключовите изводи от ново допитване на Изследователския център "Пю" за отношението на европейците към ЕС. След "Брекзит" отношението към блока се подобри в много страни, включително в САЩ. В Полша например почти три четвърти от населението говорят за положително мнение за ЕС. Горе-долу същото е в Германия и Испания. Близо половината от всички британци казват, че подкрепят ЕС, в сравнение с 40 на сто от миналата година.

Ето още два ключови извода. Европейският проект е популярен сред най-младите жители на Европа. Впечатляващите 73 на сто от анкетираните на възраст от 18 до 29 години подкрепят организацията. Само 58 на сто от европейците над 50-годишна възраст споделят мнението им. Хората, подкрепящи левицата, са по-благосклонни към ЕС, отколкото тези, които наричат себе си консервативни. Трябва също да се отбележи, че мнозинството от анкетираните заявиха, че "Брекзит" лошо се е отразил на Великобритания, а мнозинството от британците казват, че излизането им ще повлияе отрицателно върху "европейския проект". Различни са мненията им какво означава това за Великобритания.

Не е изненадващо, че гърците (които пострадаха от строгите икономии) имат най-лошо мнение за блока. Само една трета от страната се отнася положително към ЕС.

Нарастването на подкрепата з ЕС съвпадат с възвръщането на икономическата увереност на континента. Икономиката в еврозоната отбеляза значителен ръст през 2016 г. и тази тенденция се запази. Безработицата падна до едноцифрени показатели, а създаването на работни места в началото на таи година се ускори до рекорд за последните 9 години.

Новините за Брюксел обаче не са само добри. Както обясняват авторите на отчета, "макар малцина граждани на европейския континент да искат излизане на страната си от ЕС, много от тях се стремят гласовете им да бъдат чути на собствени референдуми за членството в ЕС". Това е свързано предимно с разочарованията заради проблема с бежанците и икономическото управление на ЕС. Над половината от всички европейци също така искат страните им да могат да сключват собствени търговски споразумения с други страни. И почти три четвърти искат страните им да контролират бъдещата миграция, идваща извън пределите на ЕС.

Имиграцията е особено трънлив проблем за ЕС. През последните две години милиони хора от Сирия и Северна Африка пристигнаха в Европа, много от тях се добраха с лодки или по опасни маршрути по суша. През 2015 г. в Европа пристигнаха най-малко 1 милион мигранти - огромен скок в сравнение с 2014 г. Това доведе до засилване на безпокойството заради престъпността, тероризма и напускането на родните места.

Сега много европейци искат да имат повече права при вземането на решения кой може да идва и да остава. Над 80 на сто от всички унгарци заявяват, ме правителството им трябва самостоятелно да решава кой може или не може да емигрира в тяхната страна. Близо 77 процента от поляците, 75% от французите и три четвърти от всички германци са съгласни с това. В Италия, Испания и Гърция рейтингът на одобрение е почти също толкова висок.

Мнозинството в страните, където е направено проучването, иска също правителствата да имат по-голям контрол върху една от основополагащите свободи на ЕС - свободното движение на хора. През 2015 г.о 1,4 милиона души са мигрирали от една страна на ЕС в друга. В допитването на Изследователския център "Пю" по-голямата част от хората заявяват, че искат техните правителства да могат да налагат свои собствени ограничения.

Но даването на страните на по-голяма автономия по въпросите на имиграцията и търговията ще противоречи на основната мисия на ЕС.

"Ако те се откажат от самия принцип, това ще бъде много сериозен удар по основните причини за създаването на ЕС, - каза Джошуа Коул, професор в Мичиганския университет в Ан Арбър. - Това означава, че европейският проект в първоначалния си вид наистина ще бъде преосмислен.

Договарянето на търговски споразумения според него също така ще противоречи на основния смисъл на проекта.

"ЕС е създаден, за да действа Европа като едно цяло. Ето какво значи това. Едва ли може наистина да се предположи, че проектът ще се развива по-добре, ако страните могат да договарят свои собствени споразумения, - смята той. - Ако става дума за това, ЕС е излишен."

Проучването на Изследователския център "Пю" откри и масова антипатия към политическите партии в страните на анкетираните. Авторите пишат:

"Малко политически партии в Европа имат широка популярност. С тази тенденция по правило се справят стабилните партии в Западна Европа, които не са твърде пострадали икономически в годините след кризата в еврозоната. Подкрепата към често евроскептичните десни партии съществено е ограничена. В нито една от изследваните страни не се намери повече от четвърт от възрастното население, което да се изказва положително за партии като Националния фронт във Франция, холандската Партия за свобода (ПзС) или Партията за независимост на обединеното кралство (ЮКИП)."

-----------------

* Авторката е коментатор във в. "Вашингтон пост", където е публикувана статията.

На 17 юни рожден ден имат

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6285777

На 17 юни рожден ден иматРадина Кърджилова, актриса Борислав Гуцанов, бивш депутат Бюрхан Абазов, депутат в 44-ото НС Светослав Джамбов, почетен консул на Малайзия в България Свилена Дечева, музикален педагог на Крисия Цвети Кръстева, пресаташе на Столична

"Морето" отпътува за Банско

//dariknews.bg/regioni/varna/morski-gong/moreto-otpytuva-za-bansko-2031082

"Черно море" отпътува рано сутринта за Банско, където ще проведе основната част от зимната си подготовка, съобщава официалният сайт на тима. “Моряците” ще са на лагер в зимния курорт до 30 юни.

В клубния автобус се качиха 19 футболисти. Сред тях не бе нападателят Валентин Йосков, кой

Съдиите избират свои представители за членове на ВСС

//dariknews.bg/novini/bylgariia/sydiite-izbirat-svoi-predstaviteli-za-chlenove-na-vss-2031081

Съдиите избират свои представители за членове на Висшия съдебен съвет. Секцията за гласуване с хартиени бюлетини, която се намира в съдебната палата в София отвори в 8:00 часа.
Кандидатите за членове на кадровия орган са 27. Те се борят за 6 места

Започват валежи и застудяване

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/17/2990792_zapochvat_valeji_i_zastudiavane/?ref=rss


Уикендът ще започне с разваляне на времето, причинено от преминаването на студен атмосферен фронт от северозапад. През събота ще започнат и валежи, температурите ще падат. Лошото време се очаква да обхване цялата страна, като най-късно ще бъдат засегнати югоизточните райони.

В София валежите ще започнат от събота рано сутрин и ще станат интензивни през деня.

На много места се очакват и гръмотевични бури. Има условия и за градушки. Температурите ще...

Съдиите избират свои представители за членове на ВСС

https://offnews.bg//temida/sadiite-izbirat-svoi-predstaviteli-za-chlenove-na-vss-658343.html

От 8.00 до 18.00 часа в събота ще се проведе вторият ден от Общото събрание на съдиите за избор на членове на ВСС.

Право на участие в избора имат всички 2238-ма съдии от страната, като 1677 от тях са заявили електронното дистанционно гласуване чрез интернет. Кандидатите в изборната процедура са 27, а съдиите чрез пряк избор ще изберат шестима членове на ВСС от своята професионална квота.

Според Закона за съдебната власт изборът се смята за редовен, ако са гласували повече от половината от съдиите, включени в списъка на действащите съдии. В противен случай се произвежда нов избор на следващия ден, който се счита за редовен, ако са гласували не по-малко от 33 на сто от имащите право на глас.

Ако шестимата членове на ВСС, които се излъчват от Общото събрание на съдиите, бъдат избрани в деня на провеждане на гласуването – 17 юни 2017 г., събранието ще бъде закрито. Условията са две:

Избирателната комисия да обяви, че изборът е редовен и шестимата от кандидатите да са получили повече от половината действителни гласове.

Налице е обективна възможност за произвеждане на втори тур на изборите предвид броя на кандидатите и изпълнението на разпоредбите на ЗСВ и Правилата за провеждане на избори за членове на ВСС от съдиите, прокурорите и следователите.

В случай, че след приключване на изборния ден Избирателната комисия обяви необходимостта от провеждане на повторно гласуване, същото ще се проведе на 18 юни 2017 г. (неделя) от 8.00 ч. до 18.00 ч. в централното фоайе на Съдебната палата на бул. „Витоша“ № 2, съобщават от Висшия съдебен съвет.

Администрацията на ВСС, отговаряща за организационно-техническата подготовка на събранията, има готовност при необходимост от провеждане на втори тур да отпечата нови хартиени бюлетини с имената на кандидатите участващи в него.

При повторно гласуване съдиите, заявили желание да упражнят правото си на глас чрез системата за електронно дистанционно гласуване, ще използват същите талони за гласуване, които са ползвали при провеждане на първи тур.

Правилата регламентират, че след приключване на изборния ден при провеждане на втори тур, ако не е избран съответният брой членове с необходимото мнозинство, за избрани се смятат получилите най-много гласове. При равен брой гласове избраният или избраните кандидати се определят от Избирателната комисия чрез жребий, проведен в присъствието на заинтересованите кандидати.

Съдиите ще избират между 27 кандидати: Атанаска Младенова Дишева – съдия във Върховен административен съд, Боряна Ангелова Димитрова – председател на Окръжен съд – Бургас, Вера Цветкова Кънева – съдия в Апелативен съд – София, Владимир Григоров Вълков – съдия в Софийски районен съд, Георги Йовчев Георгиев – съдия в Апелативен съд – Варна, Емил Иванов Дечев – съдия в Софийски градски съд, Ерна Жак Якова – Павлова – председател на Районен съд – Варна, Илияна Тодорова Балтова – съдия в Апелативен съд – Бургас, Калин Кирилов Баталски – съдия в Окръжен съд – Кюстендил, Красимир Петков Шекерджиев – съдия във Върховен касационен съд, Красимира Неофитова Милачкова – съдия в Административен съд – София-град, Красимира Пенева Костова – съдия в Апелативен специализиран наказателен съд, Любомир Симеонов Нинов – съдия в Районен съд – Варна, Методи Орлинов Лалов – съдия в Софийски районен съд, Мирослав Архангелов Йорданов – съдия в Районен съд – Русе, Мирослав Милчев Начев – председател на Окръжен съд – Кюстендил, Николай Гунчев Гунчев – съдия във Върховен административен съд, Олга Зафирова Керелска – съдия във Върховен касационен съд, Пламен Христов Дацов – съдия в Апелативен съд – София, Райна Петрова Мартинова – съдия в Софийски районен съд, Роман Тодоров Николов – съдия в Районен съд – Брезник, Светлозар Георгиев Рачев – съдия в Административен съд – Габрово, Севдалин Иванов Мавров – съдия във Върховен касационен съд, Станислав Петров Георгиев – заместник-председател на Апелативен съд – Пловдив, Татяна Борисова Жилова – съдия в Административен съд – София-град, Цветинка Николаева Пашкунова – съдия във Върховен касационен съд и Янко Манолев Янев – председател на Апелативен съд – Велико Търново.

Вторият ден от Общото събрание на съдиите ще се излъчва чрез интернет сайта на ВСС в раздел „Общо събрание на съдиите за избор на член на ВСС-онлайн“.

За първи път от конституирането на Висшия съдебен съвет изборът на членовете му се прави чрез пряк избор, като всеки магистрат ще има право на глас. Съгласно промените в Закона за съдебната власт упражняването на вота ще се проведе според желанието на гласоподавателите – чрез хартиени бюлетини или посредством електронно гласуване чрез интернет, което е декларирано в определения за целта срок.

Данните в системата за електронно гласуване остават напълно анонимни и тя не позволява един магистрат да гласува два пъти. При заявено електронно гласуване магистратите получават индивидуален талон съдържащ информация, известна само на магистрата, и номер, чрез който талонът може да се блокира, ако се обяви за загубен. В този случай магистратът може да гласува само чрез хартиена бюлетина.

В системата не е предвидена и няма възможност да се проследи кой магистрат как е гласувал.

Системата за електронно дистанционно гласуване се състои от два отделни независими модули, които работят на отделни и независими сървъри и нямат връзка помежду си, с изключение на информацията, която се предава от единия модул към другия, необходима за работата им.

Как България подари на Русия първия паметник на Кирил и Методий

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6284188

Как България подари на Русия първия паметник на Кирил и МетодийТочно копие на монумента пред библиотеката е превозено от София до Мурманск През 1985-1986 г. бях студент в Съветския съюз. Следвах “Енергетика” в Харковския политехнически институт “В. И. Ленин” което бързо разбрах, че е голяма грешка от моя страна. После стана Чернобил и съвсем разбрах, че тази работа не е за мен,

Волейболните национали паднаха от Бразилия

http://clubz.bg/55228-volejbolnite_nacionali_padnaha_ot_braziliq

Национаният отбор по волейбол загуби с 0:3 (15:25, 19:25, 22:25) от Бразилия първия си мач от поредния кръг на Световната лига в аржентинския град Кордоба.

Селекционерът Пламен Константинов и отбора напрактика отписаха мача с мисъл повече за следващите две срещи - със Сърбия тази вечер от 22:10 ч наше време и в неделя срещу понеделник с тима на домакините.

Две победи вероятно ще класират "лъвовете" на финалите.

Срещу "златистите" Константинов пусна някои резерви като Жани Желязков, Мартин Атанасов и Светослав Гоцев, които направиха дебют в лигата този сезон. В голяма част от срещата треньорът даде почивка на основните си състезатели.

Първият гейм започна кошмарно за нашите - 0:9. Те се доближиха до съперника за 12:19, но това бе всичко, което успяха да направят. "Селесао" спечели с огромен аванс - 25:15.

Във втората част националите ни се представяха значително по-добре и дори поведоха с 9:6. Олимпийските шампиони обаче реагираха, направиха обрат, пък и българите допуснаха грешки. В крайна сметка се стигна до 25:19 за Бразилия.

В третия гейм Константинов пусна титулярите и това бе най-равностойната част. Което не попречи на Бразилия да затвори мача с 25:22. Така олимпийските шампиони взеха реванш за поражението с 1:3 във Варна седмица по-рано.

Най-резултатен от българите бе Жани Желязков с 11 точки.

В друг мач от групата ни Сърбия измъкна 3:2 от Аржентина и си гарантира участие на финалите.

Превалявания и по-ниски температури през следващите дни

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/prevaliavaniia-i-po-niski-temperaturi-prez-sledvashtite-dni-2031079

От северозапад през страната ще премине студен атмосферен фронт. През деня в събота валежите ще обхванат страната, като най-късно ще завали в крайните югоизточни райони. На много места ще има гръмотевични бури и ще има условия за градушки

Почина американският режисьор Джон Авилдсън

//dariknews.bg/novini/sviat/pochina-amerikanskiiat-rezhisior-dzhon-avildsyn-2031080

Джон Авилдсън - режисьорът на превърналите се в огромен успех филми "Роки" и "Карате кид" - почина на 81-годишна възраст, предадоха световните агенции.

Режисьорът е умрял в болница в Лос Анджелис от рак на панкреаса, заяви синът му Антъни.

Валежите ще обхванат цялата страна, на много места ще има гръмотевични бури и градушки

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/valezhite-shte-obhvanat-cialata-strana-na-mnogo-mesta-shte-ima-grymotevichni-buri-i-gradushki-2031026

Валежите ще обхванат страната, като най-късно ще завали в крайните югоизточни райони. На много места ще има гръмотевични бури и ще има условия за градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад в повечето райони ще е слаб, в Дунавската равнина – умерен, временно до силен и с него ще нахлу

Дирижабли срещу самолетоносачи

http://pogled.info/svetoven/dirizhabli-sreshtu-samoletonosachi.86841

/Поглед.инфо/ Внедряването на въздухоплавателни средства може значително да повиши бойните възможности на руския флот на относително ниска цена. Предимствата на дирижаблите и балоните са най-очевидни при провеждането на морско оперативно и тактическо разузнаване, борба с подводници, създаване на радиолокационно поле на ниска височина в системите на ПВО.

БЗНС отбелязва годишнина от гибелта на Александър Стамболийски

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/bzns-otbeliazva-godishnina-ot-gibelta-na-aleksandyr-stambolijski-2031069

Годишнина от гибелта на Александър Стамболийски ще бъде отбелязана във вила-музей „Александър Стамболийски“ в село Славовица, Пазарджишко.

БЗНС и председателят на партията Николай Ненчев ще отдадат почит към делото на  Стамболийски, като акцентират върху реформите, извършени под него

Съдиите Начев и Баталски сред кандидатите в избора за членове на ВСС

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/sydiite-nachev-i-batalski-sred-kandidatite-v-izbora-za-chlenove-na-vss-2030998

Общото събрание на съдиите за избор на членове на ВСС  е днес, то започва в 08,00 ч. и ще продължи до 18 ч.. Право на участие в избора имат всички 2 238- ма съдии от страната, като 1 677 от тях са заявили електронното дистанционно гласуване чрез интернет. К

Гимнастички на "Велбъжд" блестяха на турнир в Сполето, Италия

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/gimnastichki-na-velbyzhd-blestiaha-na-turnir-v-spoleto-italiia-2030872

Спортен клуб по гимнастика "Велбъжд" участва за втора поредна година в Международния турнир "Confsport Italia". Тази година турнирът се проведе в гр.Сполето. Участваха 180 деца от  9 клуба от Италия, Испания, Франция, Египет, Малта, България.

Съветниците в Дупница ще гласуват започване на процедура по избор на управител на общинската болница

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/syvetnicite-v-dupnica-shte-glasuvat-zapochvane-na-procedura-po-izbor-na-upravitel-na-obshtinskata-bolnica-2031015

Следващият петък на свое заседание ОбС Дупница ще гласува започване на процедура по избор на управител на общинската болница в Дупница.
Конкурсът за управител на МБАЛ „Св Иван Рилски“ ще се проведе на 12 юли. Той ще бъде обявен след 23 юни, тогава ОбС Дупница се събира на редовно заседание и

Откриват музеят на открито "Малтепе"

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/otkrivat-muzeiat-na-otkrito-maltepe-2031070

Археологическият музей на открито Малтепе“, намиращ се  в землището на с. Маноле, Пловдивско, ще бъде открит днес.

Сдружение "Съвет по туризъм в Свищов" със своята група за исторически възстановки "Първи Италиански легион" ще създадат със своето автентично оборудване бита и културата

Американски военен кораб се сблъска с търговски плавателен съд край Япония (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/sviat/amerikanski-voenen-korab-se-sblyska-s-tyrgovski-plavatelen-syd-kraj-iaponiia-snimki-2031076

Военноморските сили на САЩ заявиха, че американски разрушител се е сблъскал с плаващ под филипински флаг търговски кораб югозападно от японския град Йокосука, а бреговата охрана на Япония каза, че седем американски моряци са в неизвестност,

Тръмп показа финансовата си декларация

//dariknews.bg/novini/sviat/trymp-pokaza-finansovata-si-deklaraciia-2031078

Правителствената служба по етика на САЩ публикува финансовата декларация на американския президент Доналд Тръмп за 2016 г., предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Тръмп доброволно е оповестил декларацията си. Тя показва, че той е получил доход в р

Мирела Демирева и Ивет Лалова в шести кръг от Диамантената лига в Стокхолм

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/ElPGKj4a6uQ/

През уикенда феновете на леката атлетика ще имат възможност да гледат на живо по Mtel Sport 2 участието на Мирела Демирева и Ивет Лалова в шестия кръг от Диамантената лига в Стокхолм. Директното излъчване от шведската столица стартира в 17:00 часа, като то ще бъде предшествано от пряко студио половин час по-рано.

ivet_lalovaСлед като не бе включена в класирането в Осло заради настъпване на вътрешната линия на коридора, Ивет Лалова ще търси добро представяне в спринта на 200 м в Швеция. В момента Лалова е 8-а в световната ранглиста в своята коронна дисциплина, като най-добрият и резултат дотук е 22.88 секунди, записан в Юджийн, САЩ. Очаква се българката да стартира малко след 18:00 часа, като тя ще бяга в компанията на Мюриел Ахуре от Кот Д’Ивоар, която завърши втора в Осло с 22.74 секунди.

mirelaМирела Демирева излиза за своя трети старт от Диамантената лига през сезона. Спортист номер 1 на България за 2016 г. ще се появи на стадиона около 17:00 часа. Най-силното постижение през сезона за Демирева е 188 см, постигнато също като Лалова в Юджийн, в края на май. В надпреварата Стокхолм ще участва и водачката в ранглистата през тази година Мария Ласицкене (Кучина). Рускинята, която се състезава под неутрален флаг, спечели състезанията в Юджийн и в Рим, а преди дни записа личен рекорд от 204 см на турнира в Хенгело, Холандия.

"Патриарх Евтимий" пак е еднопосочен

http://clubz.bg/55227-patriarh_evtimij_pak_e_ednoposochen

Снимка Клуб Z

От днес се възстановява движението по бул. Патриарх Евтимий“ в София, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Възстановява се еднопосочното движение по бул. „Патриарх Евтимий” от кръстовището му с бул. „Васил Левски” до кръстовището му с бул. „Христо Ботев”. В участъците на двете метростанции движението ще се извършва в 2 ленти. 

От днес (17 юни) се възстановява и движението на тролейбусни маршрути № 1, 2, 5 и 8 по бул. „Патриарх Евтимий”, от бул. „Васил Левски” до бул. „Христо Ботев”, както и тролейбусните спирки с код 6415 „КИНО ОДЕОН” и с код 6416 „ул. Г. С. Раковски”. 

От 18 юни 2017 г. се възстановява и еднопосочното движение по бул. „Васил Левски”, между кръстовището му с бул. „Прага” (Петте кьошета) до кръстовището с бул. „Патриарх Евтимий” (сградата на Нотариата). В тунела на НДК движението ще се извършва върху трамвайната линия. По дължината на участъка остават временни строителни площадки за демонтажа на бетонните разделители тип „Ню Джърси”. 

Възстановява се посоката на движението по: 
- бул. „Витоша” – задължителен ляв завой на кръстовището с бул. „Патриарх Евтимий”. 
- ул. „Гургулят” – от ул. „Княз Борис I” към бул. „Витоша”. 
- по ул. „Верила” – от бул. „Витоша” към ул. „Цар Асен I”. 
- по северното локално платно на бул. „Ген. М. Д. Скобелев” – от бул. „Прага” към бул. „Витоша”. 
Закриват се местата за почасово платено паркиране „Синя зона”: 
- по бул. „Патриарх Евтимий” от ул. „Хан Крум” до ул. „Георги С. Раковски” – северна страна; 
- по бул. „Патриарх Евтимий” от ул. „Княз Борис I” до бул. „Христо Ботев” – северна страна; 
- по бул. „Патриарх Евтимий” от ул. „Княз Борис I” до бул. „Христо Ботев” – южна страна – 52 м след кръстовището с ул. „Княз Борис I” и 62м преди кръстовището с бул. „Христо Ботев”; 
- на 30 м от ул. „Цар Асен” на север от кръстовището с бул. „Патриарх Евтимий”. 
Възстановяват се местата за почасово платено паркиране „Синя зона”: 
- на ул. „Цар Асен” от юг и непосредствено преди кръстовището с бул. „Патриарх Евтимий”; 
- косото паркиране в участъка от бул. „Фритьоф Нансен” до бул. „Витоша” - южна страна. 
Възстановяват се местата за почасово платено паркиране „Зелена зона” 
- на ул. „Георги С. Раковски” в участъка от ул. „Д-р Петър Берон” до бул. „Васил Левски” – западна страна, успоредно паркиране. 

От 00.00 часа на 18 юни 2017 г. до 24.00 часа на 8 юли 2017 г. движението в тунела пред НДК в посока бул. „Васил Левски” ще се измести в основното пътно платно, като върху трамвайната линия остава движението на превозни средства в посока бул. „България”. 

От 00.00 часа на 9 юли 2017 г. до 24.00 часа на 8 януари 2018 г. се въвеждат следните промени в организацията на движение: 
Възстановява се движението на превозни средства върху пътното платно на всички строителни площадки по бул. „Васил Левски” и се запазва движението на превозни средства от бул. „Ген. М. Д. Скобелев” към бул. „България” върху трамвайната линия в тунела пред НДК. 

Възстановяват се местата за почасово платено паркиране „Синя зона”: 
- на бул. „Васил Левски” в участъка от ул. „Проф. Николай Михайлов” до ул. „Георги С. Раковски”- северна страна – косо паркиране; 
- на бул. „Ген. М. Д. Скобелев” в участъка от бул. „Прага” до разклонението с локалното платно пред входа на тунела - северна страна – успоредно паркиране. 

От 9 юли 2017 г. се възстановява тролейбусната спирка с код 6411 „БУЛ. ПРАГА” за всички преминаващи линии на бул. „Ген. М. Д. Скобелев” след кръстовището с бул. „Прага” и тролейбусна спирка с код 1139. „НДК в тунела” .

На 87-годишна възраст почина бившият германски канцлер Хелмут Кол

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/0cAn9L4MaRE/

sveshtНа 87-годишна възраст почина бившият германски канцлер Хелмут Кол.
Кол е починал в своя дом в град Лудвигсхафен, намиращ се в западната провинция Рейнланд-Пфалц.
Кол е най-дълго управлявалият германски лидер след войната. Той е приеман за колос в съвременната европейска история, за баща на германското обединение и за архитект на европейската интеграция, съобщи Фокус.

Хелмут Кол – “старият канцлер” е архитектът, който стои зад политическия шедьовър, наречен обединение на Германия. Неговата смелост, инстинкт и енергия направиха възможно единството на страната, разделена в продължение на десетилетия от един материален символ – Берлинската стена.
Кол посвети политическата си кариера на идеята за единна Европа, даде решаващ импулс за интеграционните процеси и хармония не само в германската, но и в европейската общност. Той има изключителни заслуги за страната си – дори и ако върху дългогодишната му работа да тегне сянка. Накрая, обаче, остава само благодарността – и не само у дома.
Хелмут Кол издъхна на 87-годишна възраст в дома си в Лудвигсхафен, провинция Рейнланд-Пфалц. През последните години той бе с влошено здравословно състояние.
Заемаше канцлерския пост във ФРГ в периода 1982-1990 г., след това и на обединена Германия от 1990 г. до 1998 г. Мандатът му – 16-годишен, е най-дългият в следвоенната история на Германия.

САЩ са готови за война на два фронта. Вярно ли е това?

http://pogled.info/svetoven/sasht-sa-gotovi-za-voina-na-dva-fronta-vyarno-li-e-tova.86840

/Поглед.инфо/ Съединените щати може да разчита на победа, ако трябва да се борят с Русия и Китай едновременно. Това становище бе оповестено от авторитетното американското списание The National Interest.

Облачно ще бъде, с краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/ojkYpTUPi48/

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще има валежи от дъжд, като най-късно ще завали в крайните югоизточни райони. На много места ще има гръмотевични бури, има условия и за градушки,сочи, плрогнозата на НИМХ към БАН.Атмосферното налягане ще е малко по-високо от средното за месеца, но ще продължи да се понижава.
По Черноморието облачността ще се увеличи и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от запад. Максималните температури ще са между 22° и 25°. Температурата на морската вода е 19-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Тракийски жътварски събор за 13-и път в Странско

//dariknews.bg/regioni/haskovo/trakijski-zhytvarski-sybor-za-13-i-pyt-v-stransko-2031074

Домакин на традиционния национален фолклорен празник "Тракийски жътварски събор“ ще е димитровградското село Странско днес. Това е 13-то издание на събора, който ще започне в 10 ч. с ритуално зажънване със сърп и паламарки и със съвременна селскостопанска техника на житен блок в покрайнините на сел

Регионалният министър ще инспектира ремонта на Аспаруховия мост

//dariknews.bg/regioni/varna/regionalniiat-ministyr-shte-inspektira-remonta-na-asparuhoviia-most-2030970

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще даде старт на рехабилитацията на над 36 км второкласни пътища в Североизточна България. Със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ започва основният ремонт на близо 21 км от път II-49 Търговище - Разград и на 15,5

Разрешават свободен риболов на Гребната база

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/razreshavat-svoboden-ribolov-na-grebnata-baza-2030634

Свободен риболов от северната страна на Гребния канал в Пловдив ще се проведе утре от 07.00 до 17.00 часа, съобщиха от община Пловдив. В съоръжението се осъществява постоянен експертен контрол по отношение на растителността и видовете риба. Провеждането на контролния улов се препоръчва с цел устано

В Димитровград избират Мини Мис и Мистър на Детски и младежки център

//dariknews.bg/regioni/haskovo/v-dimitrovgrad-izbirat-mini-mis-i-mistyr-na-detski-i-mladezhki-centyr-2031075

С конкурс за Мини Мис и Мини Мистър Димитровград на общинския Детски и младежки център стартира лятната му програма. Конкурсът е от 18 ч. днес на откритата сцена на пл. България, а при дъжд ще е в бившето кино „Химик“.

31 деца в 3 възрастови групи ще дефилират в 3 тура пред 4-членнот

Приемът на аристократите във "Врана" (СНИМКИ+ВИДЕО)

http://clubz.bg/55226-priemyt_na_aristokratite_vyv_vrana_snimkivideo

Над 400 гости се наредиха на дълга опашка снощи пред входа на Двореца „Врана”, за да поздравят Симеон Сакскобургготски за 80-ия му рожден ден, предаде БГНЕС.

Рожденикът заедно със съпругата си приемаше поздравления, цветя и подаръци над час половина.

Десислава и Румен Радеви си подпряха подноса с напитките на един от парапетите на терасата на двореца.

Сред гостите бяха президентът Румен Радев, министрите Николина Ангелкова и Екатерина Захариева, кметът Йорданка Фандъкова, президентите Петър Стоянов и Георги Първанов, бившите премиери Стефан Софиянски, Ренета Инджова, Георги Близнашки и Пламен Орешарски, председателят на БСП Корнелия Нинова, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, както и министри от кабинета на НДСВ, бивши и настоящи депутати, представители на бизнеса и културните среди.

Калина и Кирил вървяха начело на роднините.

Специални гости за тържеството пристигнали от чужбина са неговите синове Кирил, Константин, Кубрат, дъщеря му Калина, заедно с внуците. На приема бяха и кралица София и сестра й принцеса Ирина от Испания, принцеса Маргарита и принц Раду от Румъния, принц Александър и принцеса Катарина от Сърбия, принц Никола от Черна Гора, принц Лека от Албания със съпругата му принцеса Елия и други.

Бившият главен прокурор Филчев и бившият шеф на разузнаването Киров също бяха сред избраните гости.
И Коцето Калки се нареди на дългата опашка.

 

 

Светла

http://pogled.info/bulgarski/svetla.86838

/Поглед.инфо/ Светла винаги се примиряваше. Примири се, когато разбра, че не може да си намери работа по специалността и заработи като шивачка по 15 часа на ден срещу мизерна сума.

Путин шеговито предрече на американска журналистка арестуване в САЩ заради контакт с него

http://pogled.info/svetoven/putin-shegovito-predreche-na-amerikanska-zhurnalistka-arestuvane-v-sasht-zaradi-kontakt-s-nego.86839

/Поглед.инфо/ Руският президент каза Мегин Кели за неговото познанство с бившия съветник на президента на САЩ по национална сигурност, Майкъл Флин, който впоследствие бе уволнен.

МУ-Пловдив с лятно училище

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/mu-plovdiv-s-liatno-uchilishte-2030809

За втора поредна година университета е домакин на училище-семинар за пациенти с вродени дефекти на имунитета

Куче пое грижата за изоставени тигърчета (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/kuche-poe-grizhata-za-izostaveni-tigyrcheta-snimki-2031061

Куче започна да кърми четири изоставени от майките им тигърчета в резерват в китайската провинция Шандун, съобщи Лента.

И в САЩ: Куче стана бавачка на т

„Травиата” от Верди в OPERA OPEN на Античния театър

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/traviata-ot-verdi-v-opera-open-na-antichniia-teatyr-2031027

Най-играната опера в света – „Травиата” от Верди, се завръща на Античния театър в премиерна постановка в рамките на Opera Open 2017. Една от най-трагичните любовни истории, разказвани някога, оживява под режисурата на доц. Нина Найденова тази вечел от 21 часа. Диригент на спектакъла е Иван Ангелов,

Михаил Вешим: Нивото на хумора е ниско, нека го вдигнем!

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/mihail-veshim-nivoto-na-humora-e-nisko-neka-go-vdignem-2031057

В рамките на литературния фестивал „Пловдив чете“ известният български писател и хуморист Михаил Вешим представи книгата си „Когато бях армейски генерал“. Събитието се състоя в културен център „Тракарт“.
 
Както винаги, сатирикът беше безпощаден към реалността.
 
Михаил

Какво време ни очаква до настъпването на астрономическото лято?

//dariknews.bg/novini/bylgariia/kakvo-vreme-ni-ochakva-do-nastypvaneto-na-astronomicheskoto-liato-2031073

След превалявания в северозападните райони през нощта, през деня в събота валежите ще обхванат страната, като най-късно ще завали в крайните югоизточни райони. На много места ще има гръмотевични бури и ще има условия за градушки.

Ердоган проведе тристранен телефонен разговор с Катар и Франция

http://pogled.info/svetoven/erdogan-provede-tristranen-telefonen-razgovor-s-katar-i-frantsiya.86836

/Поглед.инфо/ В петък в тристранен телефонен разговор с лидерите на Катар и Франция, турският президент Ерджеп Ердоган призова за разрешаване на катарската криза в Персийския Залив.

Горбачов: "Кол бе ярка личност, която остави отпечатък върху германската, европейската и световната история"

http://pogled.info/svetoven/gorbachov-kol-be-yarka-lichnost-koyato-ostavi-otpechatak-varhu-germanskata-evropeiskata-i-svetovnata-istoriya.86837

/Поглед.инфо/ Бившият президент на СССР Михаил Горбачов изказа своите съболезнования във връзка със смъртта на Хелмут Кол, оценявайки високо ролята му в прекратяването на Студената война и в създаването на взаимно доверие. Това гласи изявлението на Горбачов, публикувано на рускоезичната секция на сайта на "Фондация Горбачов".

Село Коритен е домакин на кулинарния Празник на гърнетата

//dariknews.bg/regioni/dobrich/selo-koriten-e-domakin-na-kulinarniia-praznik-na-gyrnetata-2030975

За девети път днес ще се проведе Празникът на гърнетата – Кулинарната академия на Добруджа. Поредното издание на феста на автентичната добруджанска кухня, организирано от община Крушари, ще се състои от 10 часа в село Коритен.

Това е родното място на народната певица Добра Савова, ко

Бизнесмен подарил на Миранда Кър бижута за над 13 млн. долара

//dariknews.bg/novini/liubopitno/biznesmen-podaril-na-miranda-kyr-bizhuta-za-nad-13-mln.-dolara-2031064

Малайзийският бизнесмен Джо Лоу е засипал австралийската манекенка Миранда Кър с бижута за 13 млн. долара, става ясно от гражданския иск, заведен от американското министерство на правосъдието.

Според данните

Отпушват бул. "Патриарх Евтимий" в София, чака ни тапа заради ремонт на бул. "Прага"

//dariknews.bg/novini/bylgariia/otpushvat-bul.-patriarh-evtimij-v-sofiia-chaka-ni-tapa-zaradi-remont-na-bul.-praga-2031059

Възстановява се еднопосочното движение по столичния булевард „Патриарх Евтимий”, който повече от година бе блокиран заради строителството на третата линия от софийското метро. От утре пък се връща движението в една посока и по булевард „Васил Левски”.
 
Нова тапа обач

Путин: С администрацията на Обама почти успяхме да се договорим за Сирия

http://pogled.info/svetoven/putin-s-administratsiyata-na-obama-pochti-uspyahme-da-se-dogovorim-za-siriya.86832

/Поглед.инфо/ Руският президент Владимир Путин призна, че по времето на управлението на Барак Обама Москва и Вашингтон са били много близко до постигането на споразумение за съвместни действия срещу терористичната групировка "Ислямска държава" в Сирия.

Доналд Тръмп призна, че е разследван за възпрепятстване на правосъдието

http://pogled.info/svetoven/amerika/donald-tramp-prizna-che-e-razsledvan-za-vazprepyatstvane-na-pravosadieto.86833

/Поглед.инфо/ Американският президент Доналд Тръмп призна, че срещу него се води разследване за възпрепятстване на правосъдието, оплаквайки се за пореден път, че е жертва на безпрецедентен "лов на вещици".

Щатът Орегон въведе опция за трети пол в личните документи

http://pogled.info/svetoven/amerika/shtatat-oregon-vavede-optsiya-za-treti-pol-v-lichnite-dokumenti.86834

/Поглед.инфо/ Орегон стана първият американски щат, който въвежда "трета опция" при отбелязването на пол при издаването на лични документи. Тя ще влезе в сила през юли и ще даде възможност на всеки гражданин, който не се идентифицира като мъж или жена да отбележи "Х" при издаването си на шофьорска или лична карта.

Според Оливър Стоун Путин е "отличен ръвокодител"

http://pogled.info/svetoven/spored-olivar-stoun-putin-e-otlichen-ravokoditel.86835

/Поглед.инфо/ Американският режисьор Оливър Стоун счита президента на Русия Владимир Путин за „отличен ръководител" на Русия. Подобни изказвания се съдържат в новоиздадената книга на режисьора, в която са публикувани пълните стенограми от интервютата му с руския държавен глава.

Оливър Стоун: Путин е много последователен консервативен лидер

http://pogled.info/svetoven/olivar-stoun-putin-e-mnogo-posledovatelen-konservativen-lider.86830

/Поглед.инфо/ Докато разузнавателната общност, Конгресът и пресата извършват разследване относно предполагаема руска намеса в президентските избори в САЩ, Стоун показва версията на Путин относно събитията. Интервю на „Дъ Нейшън“ с Оливър Стоун относно новия му документален филм „Интервютата на Путин“

Тръмп: Наследството на Хелмут Кол ще остане живо и занапред

http://pogled.info/svetoven/tramp-nasledstvoto-na-helmut-kol-shte-ostane-zhivo-i-zanapred.86831

/Поглед.инфо/ Екс-канцлерът и обединител на Германия Хелмут Кол винаги е подкрепял Европа и трансатлантическите отношения, неговото наследство ще остане живо и занапред, каза настоящият президент на САЩ Тръмп в изявление, разпространено от Белия дом.

Облачно с кратки превалявания

//dariknews.bg/regioni/shumen/oblachno-s-kratki-prevaliavaniia-2031060

От северозапад през страната ще премине студен атмосферен фронт. През нощта превалявания ще има в крайните северозападните райони. През деня валежите ще обхванат и останалата част от страната.

На много места ще има гръмотевични бури, има условия и за градушки. Ще духа умерен, в Дунав

Канят на спортно събитие "Развижи се Враца" в събота

//dariknews.bg/regioni/vraca/kaniat-na-sportno-sybitie-razvizhi-se-vraca-v-sybota-2030966

Спортно събитие „Раздвижи се Враца“ ще се проведе в тази събота – 17 юни – в града. Инициативата е съвместна – на Младежки център – Враца и Младежки информационен консултантски център – Враца, „Декатлон България“ и Община Враца. Началото е в 10 часа. Тогава ще започне крос с дължина 2.400 м. Записв

Германия се изправя срещу САЩ заради „Северен поток-2”

http://pogled.info/svetoven/germaniya-se-izpravya-sreshtu-sasht-zaradi-severen-potok-2.86829

/Поглед.инфо/ Берлин се противопостави остро на новите антируски санкции, одобрени от Конгреса на САЩ

Българо-шведската дружба е от 1709 г.

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6284141

Българо-шведската дружба е от 1709 г.Маринчо Страшния спасява Карл XII в Полтавската битка Безпаметен негодяй се опита да развали приятелството между България и Швеция. Бойна дружба обаче свързва двата народа. Не от вчера, а от далечната 1709 година. Тогава в историческа битка юначен българин спасява шведския крал. Храбрецът е Маринчо Бимбелов, наречен Страшния.

Волейболистите съхраниха сили с бърза загуба от Бразилия

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/06/17/2990866_voleibolistite_suhraniha_sili_s_burza_zaguba_ot/?ref=rss


Българският национален отбор по волейбол загуби тежко от Бразилия в седмия си мач от Световната лига. В двубой, в който треньорът Пламен Константинов реши да съхрани силите на основните си състезатели, българите отстъпиха с 0:3 (15:25, 19:25, 22:25) за 79 минути игра.

Селекционерът заложи изцяло на резервни играчи в първите два гейма на мача, в които българският състав не успя да окаже почти никаква съпротива на настоящия олимпийски шампион.

В...

Резервите ни отстъпиха пред Бразилия в Световната лига

https://offnews.bg//volejbol/rezervite-ni-otstapiha-pred-brazilia-v-svetovnata-liga-658381.html

Волейболистите от националния отбор отстъпиха пред Бразилия с 0:3 гейма в първия си мач от турнира от Световната лига в Кордоба, Аржентина. В отделните части момчетата на Пламен Константинов загубиха на -15, -19 и -22 точки.

Само преди седмица във Варна нашите момчета победиха "кариоките" с 3:1, но днес не успяха да повторят играта си от морската столица и закономерно загубиха.

На практика селекционерът Пламен Константинов беше отписал двубоя, като пусна в игра резервите, за да запази силите на асовете ни за предстоящите две срещи със Сърбия и Аржентина. Победи в тях ще ни осигурят участие в следващата фаза на турнира.

Най-резултатен за успеха на Бразилия беше Уолъс Де Соуса с 15 точки, а Лукас Сааткамп добави 11 точки. За България Жани Желязков завърши с 11 точки, а Тодор Скримов и Теодор Тодоров реализираха по 7 точки.
 
Днес от 22.10 часа България излиза срещу Сърбия в мач №2 от турнира в Кордоба . 
 

Белберов тръгна с нокаут на европейското

https://offnews.bg//bojni/belberov-tragna-s-nokaut-na-evropejskoto-658400.html

Българският национал Петър Белберов тръгна повече от убедително на европейското първенство по бокс в Харков, Украйна.

В среща от първия кръг на категория +91 кг той победи с нокаут в третия рунд представителя на Беларус Алиаксандър Калейю. 

Белберов пръв от нашия тим се качи на ринга в Харков и даде добър старт за възпитаниците на старши треньора Жоел Солер Арате и неговите помощници. 

Във втория кръг в понеделник бронзовият ни медалист от европейското в Самоков през 2015 г. ще има много тежък съперник – двукратният световен шампион (Баку 2011 и Алмати 2013) и бронзов медалист от олимпийските игри в Лондон през 2012 Махамадрасул Мажидов (Азер), който е и водач в схемата при най-тежките.

"Левски" продължи селекцията със сръбски защитник

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/06/17/2990862_levski_produlji_selekciiata_sus_srubski_zashtitnik/?ref=rss


"Левски" привлече сръбския защитник Милош Цветкович. 27-годишният десен краен бранител подписа договор за две години с опция за удължаването му с още една.

Цветкович е осмото ново попълнение в лятната селекция на сините след Жуниор Мапуку, Серджиу Буш, Александър Любенов, Георги Ангелов, Иван Горанов, Антонио Вутов и Васил Панайотов.

Левски обяви трансфер в 22,30 часа

https://offnews.bg//futbol/levski-obiavi-transfer-v-22-30-chasa-658380.html

В Левски явно работят денонощно по превръщането на клуба във водеща футболна сила в следващите три години.

Клубът от "Георги Аспарухов" обяви привличането на поредния нов играч в 22,30 часа в петък. Това е 27-годишният сръбски защитник Милош Цветкович, който подписа договор със "сините" за 2 +1 години.

Юношата на Цървена Звезда парафира своя контракт в офисите на клуба, след което веднага се присъедини към лагера на "сините" в Правец.

27-годишният бранител, който се подвизава и като десен бек, е играл досега за Звезда, Земун, Рад, Палиц, Хайдук (Кула), Напредак, а през 2009 година защитава цветовете на младежкия национален отбор на Сърбия.

От началото на годината е записал 10 официални срещи с екипа на Напредак Крушевац. В кариерата си за родния Цървена звезда изиграва 24 мача през кампания 2015/2016, в които отбелязва и едно попадение.

Статуята на Свободата пристига в Ню Йорк

https://www.actualno.com/chronicles/statujata-na-svobodata-pristiga-v-nu-jork-news_617385.html

Статуята на Свободата е неокласическа скулптура, огромен паметник, който се издига в пристанището на Ню Йорк на остров Либерти. Тя е проектирана от Фредерик Огюст Бартолди и открита на 28 октомври 1886 година. Густав Айфел, конструкторът на Айфеловата кула, проектира вътр

2 кралици, 1 крал и 10 принцове и принцеси в София за 80 г. на царя

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6285926

2 кралици, 1 крал и 10 принцове и принцеси в София за 80 г. на царяПатриарх Неофит отслужи благодарствен молебен в негова чест Вечерта Симеон II дава прием във “Врана” за 400 гости С частния си самолет дойде и един от най-богатите хора в света - Карим Ага хан Един крал, две кралици, 10-ина принцове и принцеси от цял свят пристигнаха в София за 80-ия рожден ден на цар Симеон II.

Хороскоп за 17 – 23 юни

https://offnews.bg//horoskop/horoskop-za-17-23-iuni-656158.html

{"oven":"Това 7-дневие ви носи добри възможности за изява и печалби, обаче ако искате да реализирате идеите си бързо – ще сгрешите. Овните да избягват спорове, с такт и търпение ще постигнат повече, от сряда им е най-важно да стабилизират партньорства и да привлекат влиятелна подкрепа. На моменти сте по-склонни да се нагърбвате с цялата работа, ала и да можете да направите някакви услуги на близки, редно е да бъдете премерени, а и да не отстъпвате пред пречки. Ще блеснете със скрити таланти, но щом следвате плана си, шансът ще ви награди","telec":"Започвате 7-дневието с малки проблеми и все пак е редно да задълбаете в работата, а не във възможностите за забавления и флиртове. Група Телци дават воля на суетата си, ще усложнят материалното си положение. В понеделник е все още рано да се заемате с нови дела, но скоро късметът ще ви се усмихне – всекиму според труда. От сряда става по-напрегнато заради ядове с пари или партньори, дано избегнете споровете в екипа. Някои от знака са по-решителни, но това не сплотява останалите, а ги настройва срещу предложени начинания.","bliznaci":"До понеделник имате време за купони и компании, на маса ще стане дума и за делови възможности, интересувате се от по-високи позиции и заплата. Много Близнаци да внимават, иначе ще се ангажират с неподходящи партньори и с дейности, които не им допадат. Ако наистина си обичате професията, сега привлечете читави хора, запалете и другите да учат, а и вие усвоявайте нови умения и знания. От вторник задачите са доста и рутинни, изпипвайте детайли без дребнавост, може да открият шансове за утвърждаване, рискът заслужава.","rak":"По-динамично 7-дневие, понякога ще ви се струва, че околните ви прехвърлят задължения. При някои Раци е и така, виждат възможности за стабилизиране на служебно и материално положение, стремят се към лидерство и ще напъват за изява. До вторник зависите от плана на влиятелни покровители и шефове, не си го изкарвайте на близки и познати. От сряда съзнавате, че рискът за неуспех се крие в лоша стиковка на екип и емоционалните ви реакции в трудни мигове. Ще го преодолеете. В любовта откривате сродна душа където не сте и чакали...","luv":"Идват напрегнати дни: в работата има обективни пречки пред ваши планове, финансите ви не са най-стабилни, а като за капак подчинени, колеги, клиенти хич не са сговорчиви. Лъвовете да се пазят от спорове особено в понеделник и вторник, не им трябва да стават мишена на остра критика, съмишлениците им може да им отворят фронт. По-търпеливите ще отстъпят и ще си дадат пауза, шефовете са наясно с принципността и професионализма им, те скоро ще им поверят по-високи отговорности. В любовта някои избират временна раздяла.","deva":"Тези 7 дни са плодотворни за вас, но и работата няма да е малко. Девите са старателни и ще спечелят благосклонността на шефове за по-висока позиция и заплата, вероятно няма и да търсят ходатайство от приятели, роднини. От вторник ви се откриват завидни хоризонти, ала не бързайте да разширявате бизнес начинания и екипи, първо стабилизирайте постъпления, успехи. И не се главозамайвайте, защото ако допуснете грешка, ще е по-болезнено от преди. С близки и любими бъдете най-тактични, убедете ги: знаете точно какво искате.","vezni":"Хубаво 7-дневие и другите често ще казват, че сте късметлии, а вие си знаете колко усилия сте вложили във всеки успех и печалба. Наистина е чудесно, че Везните не правят хазарт от начинанията, във вторник даже ще им се струва, че мъкнат целия си екип на гръб. Не давайте воля на такива настроения, а ако възникнат спорни въпроси – тактично ги заобикаляйте, вашите аргументи са железни, но след тази победа добрият тон с близки и колеги трябва да се пази. В любовта постигате желаното и има с какво да поглезите обичаните си хора.","scorpion":"Започващото 7-дневие ви изправя пред различни делови трудности, но вие можете да се справите с тях и да реализирате плановете си за изява и печалби. Ала не всички Скорпиони ще го сторят, интуицията им подсказва, че понякога е по-разумно да направят стъпка назад, да изчакат. До сряда нещата ще се уталожат, а ако не сте били доволни от партньори и съюзници, ще решите с кого продължавате сътрудничеството. Избягвайте спорове в кръга си и не се поддавайте на чужд песимизъм, упоритият ви труд ще привлича късмет, обич.","strelec":"Тези дни изискват от вас търпение и прецизност, обаче вие току припирате да осъществите план. Стрелците имат хубави делови идеи, но и опонентите им са настроени за атакуват, а влиятелните им покровители май имат други грижи. Задълбочете се в задачите, спорове няма да ви донесат изгода или предимства. И не се опитвайте да хитрувате на чужд гръб, ще се окаже, че усложнявате не само отношения, а и финансови проблеми, във вторник те не са чак толкова големи. По-уместно е да говорите с близките, не да им демонстрирате сила...","kozirog":"В събота и неделя трябва да отдъхнете и да надмогнете негативни настроения заради несполуки в работата, проблемите не са непреодолими. За част от знака напрежението е вкъщи, не са доволни от подкрепата на партньора, децата. Ако се погрижите за тонуса си, другото ще мине назад. Козирозите са всеотдайни в екип, това ще проличи още в понеделник, а и ще им привлича нови шансове за печалби. Ала избягвайте спорове, в четвъртък и петък по-мъчно прокарвате идеите си, макар че обещават стабилни доходи, увличаща новаторска дейност.","vodolei":"Плодотворно 7-дневие, но работата идва в повече, чувствате се отговорни и за делата на родата, колеги, познати, съседи. Е, повечето Водолеи ще почувстват, че нещата потръгват по-добре в четвъртък и петък, някои усещат прилив на сили за реализация на амбициозни идеи. През уикенда полагате подобаващо старание да избегнете спорове с близки, ще ви помагат, а и влиятелни шефове ще ви покровителстват, виждат, че планът и организаторският ви талант са от обществена полза. Вашата енергия е от пълната хармония с най-обичаните ви.","ribi":"Уикендът ви показва, че сте в по-слаба делова позиция. Може да си имате и лични грижи, или ви е нужна подкрепата на обичани близки, даже само съвет да е. Рибите да анализират ситуацията, май са потърпевши от интриги и когато открият корена им, ще привлекат и приятели да го отсекат до дъно. До сряда избягвайте споровете в бизнес екип или сред познати, темите не ви засягат пряко, не е и време да налагате програма за дейност. Но бъдете готови, защото идеите си струват, а вашата упоритост ще ви отличи и ще е от полза за всички."}

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване