Тенис и колоездене в ефира днес

https://offnews.bg//drugi/tenis-i-koloezdene-v-efira-dnes-659790.html

Много интересен етап ни очаква в "Тур дьо Франс", а битките на "Уимбълдън" стават все по-интересни! 

13:30 часа Тенис, „Уимбълдън” Евроспорт 2

14:00 часа Колоездене, Обиколка на Франция Евроспорт 1

17:55 часа Тото, теглене на тиража bTV

18:45 часа Футбол, ЕП до 19 години, Чехия – Португалия Евроспорт 1

21:05 часа Светът на голфа Мтел спорт 2

23:30 часа Тенис, „Денят с Матс” Евроспорт 2

За първи път Bebe Rexha идва у нас

https://www.vesti.bg/lyubopitno/shoubiznes/za-pyrvi-pyt-bebe-rexha-idva-u-nas-6071130

Вече са ясни всички изпълнители, които ще видим на 15 юли във Варна

Ненчев: Радев не ми прилича на обединител на нацията

http://frognews.bg/news_137681/Nenchev-Radev-ne-mi-prilicha-na-obedinitel-na-natsiiata/

Аз съм силно обезпокоен от това, което казва президентът Румен Радев, защото не ми прилича на обединител на нацията човек. Този човек е непоследователен. Няма логика в поведението и начина му на мислене”, заяви в студиото на „Здравей, България” бившият министър на отбраната Николай Ненчев.

Оправдаха съдия - станал жертва на провокация за подкуп

http://dnes.dir.bg/news/sadia-podkup-26009019

Софийският апелативен съд (САС) за втори път оправда районния съдия от Русе Николай Стефанов, след като прие, че той е бил жертва на провокация към подкуп.

Румен Радев ще бъде на работно посещение в Република Полша

https://www.24chasa.bg/novini/article/6318314

Румен Радев ще бъде на работно посещение в Република Полша
От 05 до 07 юли президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение в Република Полша, съобщават от прессекретариата на държавния глава. На 05 юли в сградата на българското посолство във Варшава президентът Румен Радев ще се срещне и ще разговаря с наши сънародници в Република Полша, както и с представители на полски държавни институции.

Прокуратурата внесе обвинение срещу кмета на Пловдив

http://www.cross.bg/plovdiv-totev-ivan-1548039.html

/КРОСС/ Специализирано звено "Антикорупция" - СГП внесе в Окръжен съд - Пловдив обвинителен акт срещу Иван Тотев - кмет на Община Пловдив, Димитър Кацарски - заместник-кмет на Община Пловдив и Димитър Колев - кмет на район "Западен" в Община Пловдив за престъпление по служба, извършено от тримата в съучастие. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. Според обвинението в периода 30 април 2014 година до 29 юли 2015 година в град Пловдив, като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение - кмет на община Пловдив, и като възложител на обществени поръчки, Иван Тотев е нарушил служебните си задължения по повод изграждане на "Зоокът" - Пловдив. Процедурата по изграждането на парка е проведена като пряко договаряне с изпълнителя „Запрянови 03" ООД в нарушение на ЗОП. Освен това тази процедура е проведена и без да е одобрен идеен инвестиционен проект към момента на откриването й и не е била одобрена количествено - стойностна сметка за проекта. Освен това не е бил изготвен комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционния проект със съществуващите изисквания на строежите и не е било издадено разрешение за строеж. Тези изисквания на закона не са били изпълнени и към момента на сключване на договора за строителство на „Зоокът" - Пловдив с изпълнителя - „Запрянови 03" ООД. Това Иван Тотев е сторил с цел да набави облага за търговското дружество в размер на 689 869.70 лв

Прокуратурата внесе обвинение срещу кмета на Пловдив

http://www.cross.bg/plovdiv-kmet-obshtina-1548039.html

/КРОСС/ Специализирано звено "Антикорупция" - СГП внесе в Окръжен съд - Пловдив обвинителен акт срещу Иван Тотев - кмет на Община Пловдив, Димитър Кацарски - заместник-кмет на Община Пловдив и Димитър Колев - кмет на район "Западен" в Община Пловдив за престъпление по служба, извършено от тримата в съучастие. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. Според обвинението в периода 30 април 2014 година до 29 юли 2015 година в град Пловдив, като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение - кмет на община Пловдив, и като възложител на обществени поръчки, Иван Тотев е нарушил служебните си задължения по повод изграждане на "Зоокът" - Пловдив.  

Задържаха под стража концесионер на язовир, направил плантация от марихуана в хижа

http://www.barometar.net/88970/

Концесионерът на язовира в землището на поповското село Априлово Мирослав М. е в ареста, след като Районният съд в Попово уважи искането на Районната прокуратура в града за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. 37-годишният Мирослав М. е привлечен като обвиняем от Районната прокуратура в Попово за отглеждане на марихуана – престъпление по […]

15 са пострадалите от катастрофите край Ихтиман, над 40 коли участват в сблъсъка (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6318348

15 са пострадалите от катастрофите край Ихтиман, над 40 коли участват в сблъсъка (Видео)15 души са пострадали при верижните катастрофи на магистрала "Тракия". Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. В 06.36 часа в ЦСМП София е постъпил сигнал от телефон 112 за верижна катастрофа на 47-ми километър на автомагистрала „Тракия“ в посока Пловдив, до град Ихтиман. В 06.

Телефонни кабини в Ню Йорк "разказват" истории на мигранти (Видео)

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6316825

Телефонни кабини в Ню Йорк "разказват" истории на мигранти (Видео)Три телефонни кабини бяха инсталирани на Таймс скуеър в Ню Йорк като част от творческа инсталация, предаде Франс прес. Идеята е на Аман Моджадиди, американски творец от афганистански произход. Инсталацията се казва "Имало едно време". Всеки, който влезе в една от кабините и вдигне слушалката на телефона,

Микробиолог: Чаршафите трябва да се перат веднъж в седмицата

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6318288

Микробиолог: Чаршафите трябва да се перат веднъж в седмицатаМикробиологът от Нюйоркския университет Филип Тиерно настоява да перем чаршафите си веднъж седмично, за да се спасим от развъждащите се в тях бактерии и гъбички, съобщи Бизнес инсайдър, цитиран от БТА. Леглото, където прекарваме една трета от живота си, лесно се превръща в "ботанически парк" от микроорганизми.

САЩ: Не подкрепяме и няма нужда от промяна на границите на Балканите

https://www.actualno.com/america/sasht-ne-podkrepjame-i-njama-nujda-ot-promjana-na-granicite-na-balkanite-news_620694.html

САЩ са против всякаква промяна на границите или пък прекрояването на Балканите. Това каза помощникът държавният секретар на САЩ по европейските и евроазиатските въпроси Хойт Брайън Ий пред гръцкото издание Ekathimerini. Според него "промяната на границите няма да подпомогне с

Хойт Ий: САЩ са против промяна на границите на Балканите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6318286

Хойт Ий: САЩ са против промяна на границите на Балканите 
Присъствието и интересът на САЩ към Балканите остава силен и Вашингтон не е променил политиката си по отношение на този регион. Това заявява в интервю за гръцкия в. "Катимерини" заместник-помощник държавният секретар на САЩ за Европа и Евразия Хойт Ий, предава БТА. Американският дипломат изтъква, че съществуващите граници в чувствителния район на

Пороите разрушиха улици в плевенско село, хората стоят без хляб

http://frognews.bg/news_137680/Poroite-razrushiha-ulitsi-v-plevensko-selo-horata-stoiat-bez-hliab/

Пороите унищожиха асфалта на двете централни улици в плевенското село Подем. Приливната вълна от понеделник е разорала асфалта и хората се оплакаха, че стоят без хляб, без стоки в магазините. Притесняват се, че при нужда линейка не може да стигне и социалните не могат да влязат в селото.

Бракоразводна драма в Турция завърши със застреляни адвокат и полицай

http://www.cross.bg/aksoii-politzaii-advokat-1548038.html

/КРОСС/ Бракоразводна драма завърши с трима убити в турския град Гемлик в провинция Бурса. 37-годишен мъж уби адвокат и полицай, след което се самоуби, съобщава „Си Ен Ен Тюрк". Драмата се разиграла малко след 20 часа във вторник вечер. Всичко започнало пред сградата на общината в Гемлик, където Муса Гюлер открил огън с пушка срещу адвоката Йозгюр Аксой. Прострелял го няколко пъти, след което тръгнал пеша от местопрестъплението. Аксой бил веднага откаран в болница, но там не са успели да го спасят. След това Гюлер отишъл при бившата си съпруга, с която е разведен от две години и чиито бракоразводен адвокат всъщност бил Аксой. 37-годишният мъж прострелял и бившата си, като я е улучил в краката и тя е успяла да оцелее. От дома на жената очевидно обезумелият мъж се насочил към местния съд. Там дори опитал да вземе заложници и прострелял 25-годишен полицай, който по-късно починал в болницата. Всичко приключило, след последното дръпване на спусъка на Муса Гюлер, с което се самоубил.Първоначално имаше подозрение, че нападението може да е терористичен акт, тъй като Йозгюр Аксой е член на опозиционната партия Народно-републиканска партия. Не е изяснен точният мотив за деянието на мъжа, но е ясно, че той е бил заставен от съда да изплати 19 хиляди турски лири (около 4,7 хиляди евро) по бракоразводното си дело.

Ето така Украйна ще върне териториалната си цялост

http://clubz.bg/55861-eto_taka_ukrajna_shte_vyrne_teritorialnata_si_cqlost

На повърхността не изглежда много да се е променило откакто подкрепяните от Русия сепаратисти отцепиха Източна Украйна преди три години. Сраженията се разпалват на моменти, но фронтовата линия остава непроменена, а усилията за намиране на дипломатическо решение са в застой.

И все пак това не е цялата история. Докато военният аспект от конфликта доминираше в новините, се водеше истинската битка за бъдещето на Украйна.

Тя зависи от способността на страната да възстанови стабилността и благоденствието, дори и когато нейната териториална цялост е брутално накърнена. В тази посока Украйна започва да отбелязва реален прогрес.

Интервенцията на Русия бе първоначално замислена като форма на икономическа война. Целта не бе завладяването на земя, а отслабването на Украйна и превръщането й в нещо като провалена държава.

В началото Русия успя. Във война с най-големия си търговски партньор и отделена от някои от най-производителните индустриални активи на изток, Украйна бе на ръба на икономически срив.

Гривнята изгуби почти 70 на сто от стойността си срещу долара, инфлацията се изстреля на 60%, а общият дефицит (на държавния бюджет и на държавната енергийна компания „Нафтогаз”) надвиши 10% от БВП. Икономиката се сви с 6,6% през 2014 г. и с още 9,8% през 2016 г. – много по-тежко от случилото се в Гърция.

Три години по-късно нещата изглеждат много по-различни. Макроикономическата стабилност е възстановена и Украйна е по пътя на възстановяването. По-стабилният валутен курс помогна инфлацията да бъде овладяна (до 12,4% миналата година с прогноза за 6% следващата).  

Производството се увеличава за първи път от 2012 г. и нарастна с 2% миналата година – очакването е ръстът да се покачи до 2,8% тази година и до над 3% през 2018 г. Растежът и по-ниската инфлация позволиха влошеният жизнен стандарт да започне да се възстановява. Реалните доходи се повишиха с 11,6% през 2016 г.

Украинското правителство следва политика на дългосрочна фискална стабилност чрез комбинация от намаляване на разходи и данъчна реформа. Бюджетният дефицит от 2,2% миналата година бе доста под тавана от 3,7%, поставен от Международния валутен фонд.

Въпреки че дефицитът се очаква да се раздуе до 3,1% тази година, увеличението идва основно от намаляването на осигуровките върху заплатите, което има за цел да намали разходите за труд и да стимулира икономиката.

Подобреният и опростен данъчен кодекс и ръстът на икономическата активност повишават приходите от подоходния данък и от ДДС в държавния бюджет. Приходите на „Нафтогаз” вече надвишават разходите.  

Следващото голямо предизвикателство е реформата на пенсионната система, която е на дефицит и за която отиват една четвърт от публичните разходи. Световната банка я определя като „главна пробойна в бюджета”.

Планът на финансовия министър Олександър Данилюк в момента е в парламента и има за цел да балансира системата като затегне правилата за получаване на пенсия, разшири основата за плащане на осигуровки и повиши възрастта за пенсиониране.

Дефицитът в пенсионната система в момента надхвърля 6% от БВП и затова реформата е важна, за да изпълни правителството целта си да вкара бюджетния дефицит в рамките на 2% до 2020 г.

Нито един от постигнатите успехи досега нямаше да бъде възможен без международна финансова подкрепа – основно 17,5 милиарда долара кредитна линия от МВФ.

Фактът, че Украйна успя да усвои четири транша от това финансиране на обща стойност 8,38 милиарда долара, само по себе си е постижение. Заради провалените реформи преди нито едно украинско правителство не е успявало да усвои повече от един транш от МВФ.

Сегашното управление заслужава доверие заради предприемането на непопулярни, но необходими реформи, които бяха блокирани от предшествениците им. Като например премахване на субсидиите в енергетиката, които отглеждаха неефективност и корупция.

Правителството заслужава признание и за скоростта, с която предотврати огромен финансов проблем и национализира най-голямата банка в страната – ПриватБанк, която изпадна в несъстоятелност през декември.

Големият тест е как тези промени ще повлияят на настроението на инвеститорите и дали ще позволят на Украйна да привлече толкова необходимия чуждестранен капитал. Преките чуждестранни инвестиции замръзнаха с избухването на военните действия, но сега отново се появиха, макар и колебливо.

Докато повечето от тези пари са свързани с рекапитализацията на банковата система, вече има значителни нови чужди инвестиции и в експортно ориентирани производства, главно в западна Украйна.

Новото споразумение за свободна търговия с ЕС, както и близостта до европейския пазар, създават възможност за Украйна да стане неразделна част от веригите за доставки на континента и да изгради нови производствени центрове, които за заместят загубените индустрии на изток.

Тази година ще донесе още един успех, защото се очаква Украйна да се върне на дълговия пазар и да емитира първите си облигации от 2013 г. насам. По време на сделката за преструктуриране на украинския дълг през 2015 г., това изгледаше много далечна възможност. Но програмата на МВФ още първоначално предвиждаше Украйна да се завърне на пазара през 2017 г. и вече има знаци за инвеститорски интерес.

Тези резултати ще изискват Украйна да продължи и да задълбочи реформите. След пенсионната система идва поземлената реформа, където правителството очаква либерализацията да донесе нови инвестиции и да раздвижи земеделския сектор.

Тази седмица правителството отложи представянето на поземлената реформа пред парламента, където популисти от опозицията се опитват да саботират промените, необходими за отпускането на следващия транш от МВФ.

Моментът на истината ще бъде през есента. Разбира се, необходими са още действия за изкореняване на корупцията, която остава много по-голяма пречка за напредъка на Украйна, отколкото всяка измислена в Кремъл схема.

Много полезна работа вече бе свършена, но възприятието на корупцията остава устойчиво високо. Това е най-важното предизвикателство пред Украйна.

Вече е все по-видно, че стратегията на президента на Русия Владимир Путин да омаловажава Украйна и да увеличава цената за подкрепата на Запада се провали и страната продължава да отбелязва успехи по пътя към икономическата независимост.

От друга страна, точно отцепническите райони в източна Украйна изглежда ще се превърнат в прекомерно тежък товар за Москва. Точно тази динамика, а не съотношението на военните сили, дава шанс на Украйна на възстанови териториалната си цялост. Реформите са, и винаги са били, нейното най-мощното оръжие.

...

Дейвид Кларк е президент на Фондация "Русия" и коментатор на "Файненшъл таймс". Преводът и заглавието са на Клуб Z.

Разделят морските ивици на 4 групи

http://www.moreto.net/novini.php?n=354848

Морските плажове ще бъдат разделени на четири групи. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на общественото обсъждане на промените в Закона за устройството на черноморското крайбрежие (ЗУЧК). По думите на министъра ще се дефинират четири основни групи плажове, като за първите три от тях се предлага и създаването на подгрупи.

Цените на петрола се понижават слабо

http://econ.bg/Новини/Цените-на-петрола-се-понижават-слабо_l.a_i.745130_at.1.html

Според данните от търговията на 4 юли стойността на септемврийския договор за петрола сорт Brent на борсата ICE Futures в Лондон се понижи с 0,07...

Полша и САЩ обсъждат дългосрочни доставки на газ

https://www.actualno.com/europe/polsha-i-sasht-obsyjdat-dylgosrochni-dostavki-na-gaz-news_620693.html

Полша и САЩ обсъждат сключването на дългосрочен договор за доставка на американски газ, съобщи полският президент Анджей Дуда в интервю за агенция РАР. Сред основните теми, които ще обсъди в четвъртък с американския си гост Доналд Тръмп полският лидер включи и „въпроса

Президентът Румен Радев ще участва в инициативата „Три морета" в Полша

http://www.cross.bg/rymen-radev-polsha-1548037.html

/КРОСС/ От 05 до 07 юли президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение в Република Полша. На 05 юли в сградата на българското посолство във Варшава президентът Румен Радев ще се срещне и ще разговаря с наши сънародници в Република Полша, както и с представители на полски държавни институции. На 06 юли държавният глава ще вземе участие в срещата на върха на 12-те държави участнички (Австрия, България, Хърватия, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Словения) в инициативата „Три морета". В рамките на форума Румен Радев ще проведе двустранни срещи със свои колеги. На 07 юли президентът Румен Радев ще участва в кръгла маса в рамките на Световния форум във Варшава, организиран от Атлантическия съвет. Темите, които ще се дискутират по време на двата форума, са свързани с укрепването на просперитета и сигурността в района на трите морета - Адриатическо, Балтийско и Черно море, както и перспективите за развитие на транспорта и енергетиката в региона.    

Кметът на Пловдив Иван Тотев отива на съд

https://www.actualno.com/plovdiv/kmetyt-na-plovdiv-ivan-totev-otiva-na-syd-news_620692.html

СЗ „Антикорупция“ предаде на съд кмета на Община Пловдив Иван Тотев, заместник-кмета на община Пловдив Димитър Кацарски и кмета на район „Западен“ при община Пловдив Димитър Колев за престъпление по служба, свързано с изграждането на „Зоокът“ – Пловдив.

Валентин Радев информира депутатите за мерките относно наводненията в последните дни

https://www.24chasa.bg/novini/article/6318277

Валентин Радев информира депутатите за мерките относно наводненията в последните дниПарламентът започна работа с информация от министъра на вътрешните работи Валентин Радев за предприетите мерки и действия от институциите в последните дни във връзка с наводненията. Той покани депутатите по-късно днес да се присъединят към празника на МВР пред Паметника на Незнайния войн в столицата, предаде БТА.

Moody’s повиши дългосрочния рейтинг на Fibank със стабилна перспектива

http://www.cross.bg/fibank-moodys-mezhdynarodnata-1548036.html

/КРОСС/ Международната рейтингова агенция Moody's повиши дългосрочните депозитни рейтинги на Първа инвестиционна банка на B1. Международната рейтингова агенция Moody's базира своята оценка на няколко критерии, сред които:• висока способност на банката да генерира печалба и оперативна ефективност; • широка депозитна база, която е доминираща в структурата на финансиране; • стабилни ликвидни буфери; • по-ефективно корпоративно управление и управление на риска, което Първа инвестиционна банка развива заедно с Международната финансова корпорация (IFC). Moody's посочва, че Fibank постига стабилно ниво на приходи и добра възвращаемост на активите, видно от коефициента й на печалба преди провизии към рисковопретеглени активи от 3,6% към декември 2016 г. Агенцията посочва, че източниците на приходи за банката са добре разпределени. Коефициентът на ликвидни активи възлиза на значителните 28%. Fibank поддържа стабилни капиталови буфери, като към края на 2016 г. коефициентът на базовия собствен капитал от първи ред е 12,0%, а на капитала от първи ред 15,1%, значително над регулаторния минимум от 11,5%. Международната рейтингова агенция Moody's припомня, че Fibank е третата по големина банка в България, с пазарен дял от 13,3% при депозитите от физически лица и домакинства. По предварителните отчетни данни към 30 юни 2017 г. печалбата на Първа инвестиционна банка преди обезценка и данъци е в размер на 82 млн. лв., а нетната печалба е 40 млн. лв

САЩ отмениха забраната за пренос на лаптопи на самолети от Истанбул

https://www.24chasa.bg/novini/article/6318275

САЩ отмениха забраната за пренос на лаптопи на самолети от ИстанбулАмериканските власти са отменили забраната за пренос на големи електронни устройства в салоните на самолети, пътуващи за САЩ от летище "Ататюрк" в Истанбул, съобщи електронното издание на в. "Сабах", цитирано от БТА. Всички електронни устройства за полетите до САЩ ще преминават на летище "Ататюрк" през томограф и през детектори за експлозиви.

Иззеха 5 500 часовника, укрити в камион с текстилни изделия на ГКПП „Лесово“

https://www.24chasa.bg/novini/article/6318273

Иззеха 5 500 часовника, укрити в камион с текстилни изделия на ГКПП „Лесово“

5 500 недекларирани дамски и мъжки часовника откриха на ГКПП „Лесово“ при съвместни действия екип на митническа мобилна група и служители от ГД „Гранична полиция“, съобщиха от пресцентъра на МВР. Вчера за влизане в страната пристигнал товарен автомобил с турска регистрация, превозващ текстилни изделия от Турция за Латвия.

Симон Вейл ще бъде погребана в Пантеона в Париж

http://clubz.bg/55860-simon_vejl_shte_byde_pogrebana_v_panteona_v_parij

С най-високи почести бе изпратена в последния си път Симон Вейл, бившата председателка на Европарламента. Траурната церемония се състоя в двора на "Домът на инвалидите" в Париж.

Симон Вейл. Снимка БГНЕС

Президентът Еманюел Макрон обяви, че видната френска общественичка, бивша министърка и защитничка на правата на жените ще бъде погребана в Пантеона. Това е мястото, в което лежат останките на най-бележитите французи като Наполеон.

Стотици чуждестранни гости присъстваха на опелото. Сред тях е и българският премиер Бойко Борисов.

"Тя ще бъде запомнена като един от най-успешните политици и активисти в Европа, първата жена председател на ЕП и една от най-популярните и ползващи се с широко доверие обществени фигури във Франция. Мир на праха ѝ!", написа във фейсбук министър-председателят от Париж. 

Макрон приветства Борисов в двора на "Домът на инвалидите". Снимка от фейсбук-страницата на премиера.

Симон Вейл издъхна в петък само 13 дни преди да навърши 90 г. На 16 години е арестувана от Гестапо и пратена в Аушвиц. Но оцелява. Тя се прочува през 1974 година, когато е министърка на здравеопазването при президента Валери Жискар д'Естен. Вейл внася в Националното събрание законопроект, който разрешава доброволния аборт на жените. Тогава в парламента има 481 депутати мъже и само 9 жени. Обаче Вейл успява в продължение на три дни да защитит проекта си и правата на жените и законът е гласуван. След тази победа тя става най-популярната френска политичка. През 1979 година Вейл става първата жена, която оглавява Европейския парламент.

15 ранени от верижните удари на ”Тракия” (видео)

http://dnes.dir.bg/news/raneni-avtomagistrala-trakia-verizhni-katastrofi-26008876

15 души са пострадали при двете верижни катастрофи на магистрала "Тракия" тази сутрин, съобщиха от Министерство на здравеопазването.

Ромската интеграция в България - политиците да откраднат парите

https://www.actualno.com/actualno/romskata-integracija-v-bylgarija-politicite-da-otkradnat-parite-news_620542.html

Полиция по 24 часа в гетото и българите да раждат повече – това са основните мерки, които вицепремиерът по демографската политика Валери Симеонов изтъкна относно интеграцията на ромите в България. Коментар на редактора Звучи като бой, секс и сръбска музика, само че явно

Проф. Мирчев: Цветанов е обременен със съмнения за корупция

http://frognews.bg/news_137679/Prof-Mirchev-TSvetanov-e-obremenen-sas-samneniia-za-koruptsiia/

Цветан Цветанов вероятно изпълнява някакво задание да спаси доставката на „Ф–16“, каза социологът проф. Михаил Мирчев в предаването „Тази сутрин“ по bTV. „Свещено право на президента е да влезе в образа на Яне Янев и да се занимава с такива битовизми“, контрира анализаторът Георги Харизанов.

Проверките по плажовете ще продължат през целия активен сезон

https://www.actualno.com/business/proverkite-po-plajovete-shte-prodyljat-prez-celija-aktiven-sezon-news_620688.html

Проверките по плажовете сега започват и ще продължат през целия активен сезон. Очакваме един много силен летен сезон. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в предаването "Денят започва" по БНТ. "Летният сезон изглежда много добре. Очакваме да бъде доста по-доб

Подсигуряват спасители и за неохраняемите плажове във Варненско

http://www.cross.bg/kamchiya-naii-poseshtavanite-varnenska-1548035.html

/КРОСС/ 750 000 лева отпусна правителството за осигуряването на водни спасители, медицинско обслужване и почистване на най-посещаваните неохраняеми плажове по българското Черноморие. Една трета от сумата е за Варненска област, където нестопанисваните плажни ивици са 24, съобщава БНТ. Фичоза, Шкорпиловци, Камчия, както и плажът под хижа "Ветеран" са сред най-посещаваните неохраняеми плажни ивици във Варненска област. Години наред те са без стопани заради високите концесионни такси и наеми. "Миналата година на Камчия и Шкорпиловци имаше шест случая с удавени туристи. Tам причината е самата река Камчия, тъй като се създава допълнителното завихряне точно на устието", коментира областният управител на Варненска област Стоян Пасев. Плажът "Камчия" вече е почистен. До края на седмицата там ще има и 5 спасителни поста. Кара дере е един от най-посещаваните плажове, определен за природосъобразен туризъм. Това е причината да не бъде отдаден на концесия или под наем, което създава проблеми с почистването. Плажът се намира на границата на две общини - Бяла и Долни Чифлик. "Там плажуващите изхвърлят много боклуци. При условие че няма концесионер или наемател, Общината трябва да изчисти плажа от боклуци", добави Пасев.    

В Диарбекир: хора, изхвърлени от живота

https://www.actualno.com/features/v-diarbekir-hora-izhvyrleni-ot-jivota-news_620689.html

Военните действия в Югоизточна Турция приключиха още преди година, но тихата трагедия на хората в Диарбекир продължава и до днес. Без дом, без прехрана и без роднини много от тях разчитат само на случайна милостиня. Ужасната сцена се разиграла една неделя. Фатма тъкмо обя

Задържаните трафиканти на жени са съгласни да ги екстрадират в Испания

https://www.24chasa.bg/novini/article/6318266

Задържаните трафиканти на жени са съгласни да ги екстрадират в ИспанияСедемте задържани с Европейски заповеди за арест от Испания дадоха пред Окръжен съд - Пазарджик съгласие да бъдат екстрадирани в Испания. Кметът на пазарджишкото село Семчиново Пламен Темелков и останалите шестима мъже - Кирил Киримов от Ковачево, Темелко Атанасов, Пламен Атанасов и Емил Колев от Семчиново,

На 23 юли представят в Бургас спектакъла „На Нея с обич! Емил Димитров“

http://www.cross.bg/emil-spektakula-dimitrov-1548034.html

/КРОСС/ "На нея с обич! Емил Димитров" - музикалният спектакъл, който изправи на крака своята публика в зала 1 на НДК, се готви за следващите си срещи с Нея - Публиката. Той ще бъде представен за първи път на сцената на Летния театър в Бургас на 23 юли 2017 г. от 21.00 часа. "Емоционално завладяващ и разтърсващ!...Европейски спектакъл на българска сцена!...Интимен, въздействащ, красив!" - тава са най-често изразяваните коментари от публиката след премиерата в София (20.12.2016 г.). ЗА СПЕКТАКЪЛА"На Нея с обич! Емил Димитров" е завладяваща история за Артиста, за когото животът е музика, сцената - дом, а голямата любов - Публиката! АРТИСТЪТТой изпя 400 песни, създаде първите български хитове, продаде над 70 000 000 плочи и за първи път събра 80 000 зрители на концерт в 60-те години на миналия век. Той е Емил Димитров! ЗНАЕТЕ ИМЕТО МУ, НО НЕ ПОЗНАВАТЕ ИСТОРИЯТА МУТова е спектакъл за последната мечта на Артиста - да се срещне отново и за последен път с Нея - своята Публика. По пътя към Нея времето се връща назад и разказва историята на един живот, изпълнен с радости и болки, изпитания и победи, слава и самота. Живот, в който всичко е музика! МУЗИКАТА в СПЕКТАКЪЛАВ спектакъла звучат, в изпълнение на актьора Даниел Цочев, 16 от незабравимите песни на Емил Димитров

Изложба за "другата страна на спорта" беше открита до НДК

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/07/05/3001450_izlojba_za_drugata_strana_na_sporta_beshe_otkrita_do/?ref=rss


Изложба, показваща "другата страна на спорта", беше открита на Моста на влюбените до НДК. Мотото й е "Емоцията е повече от победата" и ще може да бъде видяна до 16 юли.<br /><br />Акцентът в нея са 60 снимки, които показват масовия спорт, спортът за здраве и активните занимания на децата в риск. Изложбата е част от София – Европейска столица на спорта.<br /><br />Председателят на Българската спортна федерация за деца и младежи в риск Анатоли Илиев...

ParaKids - за да спортуват всички деца

https://offnews.bg//mama-nindzha/parakids-za-da-sportuvat-vsichki-detca-659795.html

Ние сме Даниела и Бояна - основателите на ParaKids. По образование сме кинезитерапевт и треньор, с магистратура Адаптирана физическа активност и спорт (иначе казано - „спорт за хора с увреждания“). Срещнахме се, когато спечелихме стипендии за докторанти в НСА „Васил Левски“. След няколко разговора осъзнахме, че сме намерили сродна душа за осъществяване на общи цели - достъпен спорт за децата с увреждания в България и подобряване на качеството на живот на тях и семействата им. Нашето желание е да приложим добрите практики, които сме усвоили в Академията, от опита на Финландия и САЩ и от всички места, от които сме…

Никога няма да допуснем ядрена Северна Корея, закани се Тилърсън

http://www.moreto.net/novini.php?n=354850

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън потвърди и остро осъди първото изпитание на междуконтинентална ракета от страна на КНДР, съобщават американски медии. Той се закани САЩ да предприемат "по-твърди мерки" за сдържане на Пхенян.

12 патриоти искат да махнат един член, облагодетелстващ банките

http://clubz.bg/55859-12_patrioti_iskat_da_mahnat_edin_chlen_oblagodetelstvasht_bankite

Депутати от “Обединените патриоти" предлагат поправка на прословутия чл. 417, ал. 2 на Гражданско процесуалния кодекс. Проектът вече е внесен в деловодството на парламента, предаде БГНЕС. 

Ако поправката бъде гласувана от народните представители, то банките вече няма да могат да взимат заповед за незабавно изпълнение въз основа на документ или извлечение от ценни книги.

Досега чл. 417 от ГПК позволяваше кредиторът (всяка една банка или комунално дружество например) да поиска издаване на заповед за изпълнение въз основа на документ, удостоверяващ неговото вземане и позволяващ длъжникът да бъде осъден по бърза процедура, без възможност да се противопостави на осъждането.

А длъжникът разбираше за това, едва когато получи призовка от съдебния изпълнител за доброволно изпълнение. Така той се лишава от възможността да възрази срещу евентуални неоснователни претенции и да се защити. Вместо това директно бива осъден.

Вносителите от ОП смятат, че ако подобна привилегия е допустима за държавата и общините, но това не не може да се отнася и за банките и действащата уредба ги поставя в привилегировано положение. 

Текстовете са предложени от 12 народни представители от групата на “Обединени патриоти”, но не за първи път има подобни предложения за промени в ГПК. След часове дебати досега никой не ги е прокарал.

Поправките в ГПК идват след сериозна активност по темата и на националния омбудсман Мая Манолова, която сезира и Конституционния съд.

Мотивите й:

"Своеволията на частните съдебни изпълнители трябва да спрат., както и практиката им да продават жилищата на хората три пъти по-евтино и те да нямат възможност да обжалват тези оценки". 

Мащабните промени в ГПК включват още предложения за изменения в уведомяването и призоваването, както и в касационното и изпълнителното производство. 

Предлага се промяна, с която да се осигури реално триинстанционно производство по граждански дела. 

Анализите показват, че в момента едва 3% от второинстанционните дела стигат до касация. 

Обект на сериозни парламентарни дебати за промяна на ГПК  ще са и текстове, които регулират дейността на съдебните изпълнители. 

“За да се даде адекватна възможност за защита на длъжника, каквато в момента не съществува се допълват и основанията за спиране на изпълнително производство със случаите на подадено възражение срещу заповед за незабавно изпълнение издадена на основание запис на заповед, менителница или приравнена на тях друга ценна книга на заповед, както и облигация или купони от нея”, гласят част от мотивите на вносителите. 

Предлага се промяна на досегашната уредба, при която длъжникът няма право да поиска прекратяване на изпълнителното производство, когато е изпълнил задължението си след започването му. 

 

Доналд Тръмп заминава на посещение в Европа

http://econ.bg/Новини/Доналд-Тръмп-заминава-на-посещение-в-Европа_l.a_i.745128_at.1.html

Доналд Тръмп заминава днес на втората си обиколка в чужбина като президент на САЩ. По време на нея той ще посети Полша и Германия. В четвъртък...

Кметът на Пловдив Иван Тотев отива на съд за престъпление по служба

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/05/3001446_kmetut_na_plovdiv_ivan_totev_otiva_na_sud_za/?ref=rss


Специализираното звено "Антикорупция" в Софийската градска прокуратура внесе в окръжния съд в Пловдив обвинителен акт срещу кмета на града Иван Тотев, заместника му Димитър Кацарски и кмета на район "Западен" Димитър Колев. Тримата са обвинени в престъпление по служба, свързано с изграждането на зоокът.<br /><br />В обвинението е записано, че в периода от 30 април 2014 г. до 29 юли 2015 г. Тотев е нарушил служебните си задължения при възлагането на обществените...

Tesla започва производството на Model 3

https://www.vesti.bg/tehnologii/avtomobili/tesla-zapochva-proizvodstvoto-na-model-3-6071129

До края на месеца първите 30 собственика на Model 3 ще получат своите автомобили, но тепърва ще проследим как ще се развият плановете на Илон Мъск.

Ромските гета - бомба със закъснител?

//dariknews.bg/novini/bylgariia/romskite-geta-bomba-sys-zakysnitel-2034963

Столипиново - огнището на ислямския фундаментализъм в България

Ще ни трябва ли заверка от нотариус за колите втора ръка?

https://www.actualno.com/society/shte-ni-trjabva-li-zaverka-ot-notarius-za-kolite-vtora-ryka-news_620681.html

Според нас не трябва да има нотариална заверка, за да има собственост за прехвърляне на лични вещи. Нотариалната заверка не гарантира нищо на двете страни, това оскъпява сделката. Това заяви Христо Христов, председател на Асоциацията на вносителите на автомобили, по темата

Разглеждат искането на Вальо Топлото за предсрочно освобождаване

http://www.cross.bg/dimitrov-osvobozhdavane-valyo-1548033.html

/КРОСС/ Софийският градски съд ще разгледа искането на бившия директор на "Топлофикация - София" Валентин Димитров за предсрочното му освобождаване от затвора. Димитров, известен като Вальо Топлото, излежава тригодишна ефективна присъда за безстопанственост от 2015-а година. Срещу него се водят още две дела - за пране на пари и длъжностно присвояване. Всички обвинения засягат дейността му начело на столичната топлофикация. Той търпи наказанието си в затворническото общежитие в Казичене.  

Фирми в Гърция продължават да фалират заради кризата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6318250

Фирми в Гърция продължават да фалират заради кризатаБизнесът в Гърция продължава да плаща висока цена за тежката криза, която страната преживява седма поред година, тъй като още над 14 хиляди фирми от началото на годината са пуснали затворили врати, пише в. "Та неа", цитиран от БТА. Изданието цитира данни от търговския регистър, които показват, че от 2012 г.

Предадоха на съд кмета и зам.-кмета на Пловдив и кмета на район „Западен“

https://www.24chasa.bg/novini/article/6318249

Предадоха на съд кмета и зам.-кмета на Пловдив и кмета на район „Западен“

Специализирано звено „Антикорупция“ – СГП внесе в Окръжен съд – Пловдив обвинителен акт срещу Иван Тотев – кмет на община Пловдив, Димитър Кацарски – заместник кмет на община Пловдив и Димитър Колев – кмет на район „Западен“ в община Пловдив за престъпление по служба, извършено от тримата в съучастие,

Родители изразиха подкрепата си за лекарката от "Шейново"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6318248

Родители изразиха подкрепата си за лекарката от "Шейново"Родители, заедно с децата си изразиха подкрепата си за д-р Албена Гагова от АГ-болница "Шейново", която на 1 юли беше ударена от баща на новородено дете. Родителите, които се събират в двора на болницата са единодушни, че насилието не само над лекари, но и над учители и сред деца, нараства, предаде БТА.

Кметът на Пловдив на съд за ощетяване на общината

http://clubz.bg/55858-kmetyt_na_plovdiv_na_syd_za_oshtetqvane_na_obshtinata

Специализираното звено към прокуратурата  „Антикорупция“ предаде днес на съд пловдивския кмет Иван Тотев, заместник-кмета на община Пловдив Димитър Кацарски и кмета на район „Западен“ при община Пловдив Димитър Колев, съобщи БГНЕС.

Днес Специализирано звено „Антикорупция“ – СГП внесе в Окръжен съд – Пловдив внесе обвинителен акт срещу тримата за престъпление по служба при изграждането на "Зоокът" - Пловдив. То е извършено "в съучастие, от което са настъпили значителни вредни последици и случаят е особено тежък". 

С постановление на главния прокурор Сотир Цацаров е разрешено разследването да се проведе извън района на съда, компетентен да разгледа делото, и е разпоредено Специализирано звено „Антикорупция“ да осъществява ръководство и надзор върху досъдебното производство.

Обвинението

Иван Тотев е нарушил служебните си задължения по повод изграждане на „Зоокът” – гр. Пловдив. Процедурата е проведена като пряко договаряне с изпълнителя „Запрянови 03“ ООД в нарушение на Закона зца ъбществени поръчки (ЗОП). Освен това тази процедура е проведена и без да е одобрен идеен инвестиционен проект към момента на откриването й и не е била одобрена количествено-стойностна сметка за проекта. Не е бил изготвен комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционния проект със съществуващите изисквания на строежите и не е било издадено разрешение за строеж.

Тези изисквания на закона не са били изпълнени и към момента на сключване на договора за строителство на „Зоокът“ – Пловдив с изпълнителя - „Запрянови 03” ООД. Това Иван Тотев е сторил с цел да набави облага за търговското дружество в размер на 689 869,70 лева. В този размер е и щетата за община Пловдив.

Настъпили са значителни вредни последици и от неимуществен характер. Създадено е недоверие в обществото към разходването на бюджетните средства на община Пловдив при извършване на дейности от обществено значение, както и съмнение в публичността и прозрачността на разпределяне на бюджетните средства.

Съучастниците

На съд са предадени и съучастниците на Иван Тотев - Димитър Кацарски и Димитър Колев, които са действали като помагачи и чрез действия умишлено са улеснили кмета да извърши престъплението. Зам.-кметът Кацарски е бил назначен от Иван Тотев за председател на комисия за провеждането на „Открита процедура“ по реда на ЗОП за избор на изпълнител за извършване на строително – монтажните работи по обект „Зоокът – Пловдив“. В нарушение на ЗОП като председател на комисията Кацарски е предложил на кмета Иван Тотев откритата процедура да бъде прекратена. По този начин Кацарски е дал възможност на кмета да открие друга процедура – договаряне без обявление.

Обвинението срещу Димитър Колев е, че като длъжностно лице умишлено улеснил Иван Тотев в извършването на престъпление по служба. Това е станало като е сключил договор за упражняване на консултантска дейност и строителен надзор при липсата на предпоставките за това, а именно : без Район „Западен“ да е страна по Договор за строителство, сключен между Възложителя - Община Пловдив, и Изпълнителя - „Запрянови 03“ ООД, с предмет строително-монтажни работи на обект „Реконструкция и модернизация на „Зоокът” – гр. Пловдив”. Това станало, без Район „Западен“ да е Възложител и без Район „Западен“ да има качеството на участник в процеса на строителството. Така Колев е дал възможност на Тотев да започне строеж.

Иван Тотев е с мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 20 000 лева. Колев и Кацарски са с мярка за неотклонение „Подписка“. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разглеждането на делото.

Реорганизацията в Microsoft може да доведе до съкращения на хиляди служители

http://www.investor.bg/novini/261/a/reorganizaciiata-v-microsoft-moje-da-dovede-do-sykrashteniia-na-hiliadi-slujiteli-242447/

Технологичният гигант въвежда промени в маркетинговите операции и в продажбите, но това може да не е чак толкова добро за служителите

Анализатори: Президентът се държи като Яне Янев. Цветанов е бременен със съмнения за корупция

https://offnews.bg//politika/analizatori-prezidentat-se-darzhi-kato-iane-ianev-tcvetanov-e-bremen-659787.html

Цветан Цветанов вероятно изпълнява някакво задание да спаси доставката на „Ф–16“, каза социологът проф. Михаил Мирчев по bTV. „Свещено право на президента е да влезе в образа на Яне Янев и да се занимава с битовизми“, контрира политологът Георги Харизанов.

Двамата коментираха словесната престрелка между президента Румен Радев и зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка със скандала за избор на изтребител за Военновъздушните ни сили. Държавният глава заяви вчера: „Цветанов не разбира нищо от изтребители, той разбира от апартаменти. Единствената връзка на г-н Цветанов и авиацията е това, че говори на автопилот – някой друг му задава курса“. Цветанов пък посъветва държавния глава да не се опитва да внушава, че има спор между него и премиера Бойко Борисов. 

„Цветанов не говори на автопилот, предполагам, че изпълнява някакво задание, за да може така да се противопоставя – трябва да се спасяват „Ф–16“-ките“, коментира Мирчев.

„Не знам откъде се прави изводът, че някой лобира в нечия страна, но в крайна сметка свещено право на президента е да влезе в образа на Яне Янев и да се занимава с такива битовизми. Според мен това сваля изключително много нивото на разговора и не подхожда на институцията“, каза Харизанов.

Според Мирчев „президентът не може да стои като благородна статуя и когато върху него се сипе мръсотия, да не отговаря изобщо. Става дума за обвинения в корупция, а президентът просто напомни, че Цветан Цветанов е много бременен със съмнения, имаше и съдебно дело, и т. н. Така че много трябва да се внимава кой кого в какво обвинява. Не може да обвиняваш някого в нещо, в което ти самият си очернен“.

„Това важи в пълна сила и в обратната посока – каза Харизанов. – Нека не забравяме, че настоящата съпруга на президента беше назначена на два договора по времето, по което той беше шеф на Военновъздушните сили, за да взема две заплати. След като всеки има някаква история, защо трябва да се води изобщо този разговор? Всеки идва в политиката със своята история“. 

„Става дума за нашата армия, за техническото ѝ превъоръжение и тук трябва да се произнасят експерти, а не да се водят такива плиткоумни диалози“, посочи Мирчев.

Светлозар Лазаров: Като чуя МВР и реформа, не се сещам за нищо положително

https://www.actualno.com/politics/svetlozar-lazarov-kato-chuja-mvr-i-reforma-ne-se-seshtam-za-nishto-polojitelno-news_620676.html

Аз правя първите си крачки в политиката, не страдам от лично самочувствие. Това заяви бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров който обяви, че е станал национален координатор на "Атака", защото тази партия била националноотговорна Той отрече да е вторият човек в пар

Италианската полиция стартира операция срещу мафиотите в страната

https://www.24chasa.bg/novini/article/6318243

Италианската полиция стартира операция срещу мафиотите в странатаИталианската полиция стартира мащабна операция срещу организираната престъпност в южната част на страната, задействайки повече от хиляда свои служители в същински „лов“ на членовете на местните мафиотски структури, съобщава вестник The Local, цитирана от “Фкус“. В операцията са включени хеликоптери, кучета и екипи,

Фестивал на балканската скара откриват днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=354845

Фестивал на балканската скара „VarnaMezi“ ще гостува днес - 5 до 9 юли на територията на Морската градина (под Пантеона) в град Варна, научи Moreto.net. В рамките на 5 дни Фондация "Румънеца и Енчев" и община Варна са подготвили истински празник за посетителите, включващ най-големите кулинарни майстори и едни от най-добрите родни и балкански изпълнители.

Парламентът ще гледа оставката на шефа на НЗОК

http://econ.bg/Новини/Парламентът-ще-гледа-оставката-на-шефа-на-НЗОК_l.a_i.745127_at.1.html

Днес парламенът ще разгледа оставката на управителя на НЗОК д-р Глинка Комитов. Миналата седмица той подаде оставка, без да посочи мотиви за...

"Аз, проклетникът 3" е най-гледаният филм у нас

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6318241

"Аз, проклетникът 3" е най-гледаният филм у насПродължението на приключенията на злодея Гру, миньоните Кевин, Боб и Стюарт - "Аз, проклетникът 3" е най-гледаният филм у нас след изминалия уикенд, сочат обобщените данни от киносалоните. Анимацията, в която Гру се среща с брата си Дру и заедно с миньоните трябва да се справи с Балтазар Брат, е гледан от 25 842 зрители и има 248 951 лева от

Moody's повиши кредитния рейтинг на ПИБ

https://news.bg/companies/moody-s-povishi-kreditniya-reyting-na-pib.html

Според оценката на агенцията банката постига стабилно ниво на приходи и добра възвращаемост на активите

Синдикалист на МВР: Преди изборите Радев обещаваше по-високи заплати, после се отметна

http://frognews.bg/news_137677/Sindikalist-na-MVR-Predi-izborite-Radev-obeshtavashe-po-visoki-zaplati-posle-se-otmetna/

Към момента нищо не се е случило, освен заявеното от министър-председателя отпускане на средства за обезщетяване на служителите за закупуване на униформено облекло в годините назад”, заяви в ”България сутрин” Димитър Хайтов, зам.-председател на СФСМВР.

Кметът на Пловдив отива на съд заради 690 000 лв. щети

http://dnes.dir.bg/news/plovdiv-sad-ivan-totev-26008737

Спецзвеното „Антикорупция“ предаде на съд кмета на Пловдив Иван Тотев, заместника му Димитър Кацарски и кмета на район „Западен“ Димитър Колев.

Унгария пусна ток по оградата със Сърбия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6318239

Унгария пусна ток по оградата със Сърбия

Правителството в Будапеща нареди да бъде пуснат ток по оградата от бодлива тел, която пази страната от мигрантите, навлизащи от територията на Сърбия, съобщава македонското електронно издание „Локално“, цитирано от “Фокус“. Експерти обясняват, че токът е с напрежение от 900 волта, който не може да нанесе сериозни наранявания.

Полицаите вместо на празник-на протест

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/k7Jj97dsHU4/

С химна на Р България започна националния протест на служителите на МВР.

Сърбалите се на пл. “Народно събрание” почетоха с 1 минута мълчание паметта на загиналите по време на изпълнение на служебния си дълг. Протестът на служителите на МВР започна със закъснение, тъй като част от участниците от други градове бяха забавени, заради тежкият пътен инцидент, който временно затвори в двете посоки АМ “Тракия”. Стотици души са се събрали пред парламента с искания за увеличение на заплатите, пари за униформи и нов закон за МВР, предаде Агенция “Фокус”.  Преди началото на протеста председателят на СФСМВР заяви, че не подлежи на преговори искането за увеличение на заплатите от тази година, а по въпросите за конкретна цифра може да се преговаря. Той заяви, че не вярва, че няма ресурс в бюджета на МВР, тъй като непрекъснато се говори за увеличена събираемост, за което служителите на ведомството имат сериозна заслуга.

По същото време, на метри от там, ръководството на МВР отбелязва и патронния празник на ведомството.

Вътрешният министър Валентин Радев каза пред  медиите в кулоарите на парламента, че ще се бори за увеличение на полицейските заплати от следващата година:”Моята надежда е, че ще успеем в бюджет 2018 година”. Той е съгласен, че трябва да има ръст на възнаграждението на служителите на терен, както и на пожарникарите. Политическото ръководство на силовото ведомство, по думите му, се фокусира върху повишаването на заплатите на полицаите.п„Това може да стане следващата година”, смята министърът.Той обаче продължава да не разбира защо служителите на реда настояват увеличението да стане веднага.От думите му стана ясно, че министърът ще се бори за справедлив процент ръст на полицейските заплати.

“Той трябва да е такъв, че да се възстанови справедливостта”, категоричен е МВР шефът. На въпрос какъв е справедливият процент, Радев лаконично отговори: “Търсим го.”

 

Изображение на Владимир Путин се появи на пшеничено поле в Северна Италия

http://pogled.info/svetoven/evropa/izobrazhenie-na-vladimir-putin-se-poyavi-na-pshenicheno-pole-v-severna-italiya.87387

/Поглед.инфо/ Огромно портретно изображение на руския президент Владимир Путин се появи на пшеничено поле в Северна Италия, близо до Верона, съобщи агенция АНСА.

Кметът на Пловдив Иван Тотев отива на съд

http://pogled.info/bulgarski/kmetat-na-plovdiv-ivan-totev-otiva-na-sad.87388

/Поглед.инфо/ СЗ „Антикорупция“ предаде на съд кмета на Община Пловдив Иван Тотев, заместник-кмета на община Пловдив Димитър Кацарски и кмета на район „Западен“ при община Пловдив Димитър Колев за престъпление по служба, свързано с изграждането на „Зоокът“ – Пловдив

Йотова: Ситуацията в Асеновград е проблем на цялото общество, нужни са държавнически решения

http://www.cross.bg/iiotova-problem-komentira-1548032.html

/КРОСС/ "За съжаление, агресията, която наблюдаваме в последно време, не е само в гетата, агресията е в цялото ни общество", коментира по БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова. Според нея държавата трябва да се намеси, да влезе в гетата и всяко дете от там да бъде вкарано в училище. Йотова коментира в тази връзка предложението на вицепремиера Валери Симеонов за откриването на полицейско управление във всяка ромска махала, отбелязвайки, че според нея това би било трудно осъществимо. "Проблемът в Асеновград е проблем на националната сигурност. Решението на този проблем не е по силите на нито едно правителство, на нито един премиер. Това е проблем на цялото общество. Ако държавата застане с цялата си власт и има единна поредица от мерки, тогава обикновеният гражданин ще почувства, че държавата е зад него", коментира още вицепрезидентът на България. Според нея много добра мярка срещу нападението над лекари би било отсъждането на бърза и ефективна присъда, която да стане обществено достояние. "Тогава всеки нарушител на закона ще знае какво го очаква", отбеляза тя по повод последния случай на нападение над лекар и протеста на медицински работници в подкрепа на доктор Албена Гагова от столичанката АГ клиника "Шейново". "Война на институциите няма - защото за подобно нещо трябват две страни. Президентската институция иска да покаже, че има държава. Тези 6 месеца ясно се вижда, че искаме да водим диалог. Подадена ръка беше и на КСНС

Аню Ангелов зададе важни въпроси, свързани с купуването на самолети "Грипен"

https://www.actualno.com/politics/anu-angelov-zadade-vajni-vyprosi-svyrzani-s-kupuvaneto-na-samoleti-gripen-news_620671.html

Ще трябва ли да се връщат самолетите или ще се удължи договора с Швеция, ще има ли България право да ползва самолети на Швеция в случай на инцидент? Това са въпросите, които трябва да бъдат много добре обмислени. Това заяви бившият министър на отбраната Аню Ангелов през БНТ.

Илие Настасе стана враг номер 1 на "Уимбълдън"

https://offnews.bg//tenis/ilie-nastase-stana-vrag-nomer-1-na-uimbaldan-659786.html

Охраната на "Уимбълдън"е получила заповед да не допуска на територията на комплекса румънската легенда Илие Настасе. Новината е на вестник The Telegpraph. Бившият номер 1 в мъжкия тенис е капитан на родината си за Фед къп.

Но това не го прави специален. На служителите са раздадени снимки на 70-годишния Илие. Все едно е футболен гамен.

Те трябва да следят дали той няма да опита да се промъкне на трибуните като обикновен зрител. Още през май организаторите бяха категорични, че отказват да поканят Настасе.

Причината е в прословутата реплика на комшията ни за бебето на Серина Уилямс. На брифинг преди мача на Румъния с Великобритания в Констанца бачо Илие се изцепи: "Интересно какъв цвят ще е детето. Мляко с шоколад".

По-късно легендата се извини за думите си. Шефовете на тениса пък му заведоха разследване за расизъм.

Илие Настасе е първият в историята лидер в световната ранглиста при мъжете при създаването й на 23 август, 1973 година. Запазва позицията 40 седмици. Той е два пъти финалист на "Уимбълдън".

По 4 кучета на ден напускат родината

http://www.moreto.net/novini.php?n=354847

По 4 кучета средно на ден напускат страната легално, сочат данни на Българска агенция за безопасност на храните (БАБХ), предоставени на „Монитор“. Общо от началото на годината ведомството е издало разрешения за придвижване на 652 кучета извън страната, а през миналата година броят им е бил 2439.

БСП поиска нов закон за МВР

//dariknews.bg/novini/bylgariia/bsp-poiska-nov-zakon-za-mvr-2034935

"БСП за България" поиска нов закон за МВР, изчистен от противоречия, повишаване на възнагражденията и нормални условия на труд за служителите на реда. В декларация от трибуната на Народното събрание от Парламентарната група поздравиха полицаите за професионалния им празник и отправ

Очаквам сега зам.-главният мюфтия да си плете кошничката и да заведе дело срещу нас

https://www.actualno.com/cite/ochakvam-sega-zam-glavnijat-muftija-da-si-plete-koshnichkata-i-da-zavede-delo-sreshtu-nas-news_620678.html

Очаквам сега въпросният господин да си плете кошничката и да заведе дело срещу нас. Това заяви бащата на едно от обвинените за хулиганство непълнолетни момичета по случая с предполагаемото нападение над семейството на зам.-главния мюфтия Бирали Бирали. Версията на обвине

Мъжът, застрелял полицай в съдебна зала в Турция се е самоубил

https://www.24chasa.bg/novini/article/6318209

Мъжът, застрелял полицай в съдебна зала в Турция се е самоубилМъжът, който по-рано днес застреля полицай, рани адвокат и взе заложник при нападение в съдебна зала в турската провинция Бурса, впоследствие се е самоубил. Това съобщи Анадолската агенция, цитирана от ТАСС и БТА. Според официални източници случилото се в град Гемлик не е терористичен

Полицаи и антиглобалисти влязоха в сблъсъци в Хамбург

http://www.mediapool.bg/politsai-i-antiglobalisti-vlyazoha-v-sblasatsi-v-hamburg-news266207.html

Полицаи и протестиращи срещу предстоящата среща на Г-20 влязоха в сблъсъци в Хамбург, съобщиха световните агенции. Полицията използва водни оръдия, за да разпръсне активисти, които искаха да изградят палатков лагер в северната част на града. Силите за сигурност очакват около 8000 склонни към насилие протестиращи да се съберат в Хамбург през тази седмица. Срещата на върха на лидерите на 20-те водещи икономики е през уикенда. Тогава се очаква и ескалация на напрежението. Около 20 хил. полицаи ще гарантират сигурността на срещата, вкл. 200 командировани австрийски полицаи, които ще притежават същите пълномощия като германските си колеги. Освен обикновени полицаи, в състава на изпратения в Хамбург контингент се включват специалното полицейско подразделение за борба с тероризма "Кобра“ и специалните полицейски сили на Виена, известни като "Вега“.  

Властите в Куба възраждат "любовните мотели"

http://www.dnevnik.bg/na_put/2017/07/05/3001444_vlastite_v_kuba_vuzrajdat_ljubovnite_moteli/?ref=rss


Куба възражда държавните "любовни мотели", в които стаи се наемат за час, за да "разнообрази възможностите за любов", съобщи официозът "Трабахадорес", цитиран от агенция "Ройтерс".<br /><br />До деветдесетте години в Хавана имаше десетки такива местенца за влюбени, но след упадъка на бизнеса останалите от тях бяха раздадени на кубинци, останали без дом заради природни бедствия.<br /><br />Сега обаче в столицата е трудно да се...

Юнкер и Путин ще обсъдят и „Турски поток“, и "Северен поток-2“

http://econ.bg/Новини/Юнкер-и-Путин-ще-обсъдят-и-Турски-поток-и-Северен-поток-2-_l.a_i.745126_at.1.html

Перспективите пред проекта „Турски поток“ ще обсъдят председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер и руския президент Владимир Путин на срещата им в...

Спорт по тв днес: тенис от "Уимбълдън", "Тур дьо Франс", Евро 2017 до 19 г., тото и голф

https://www.24chasa.bg/sport/article/6317674

Спорт по тв днес: тенис от "Уимбълдън", "Тур дьо Франс", Евро 2017 до 19 г., тото и голф                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Ангелкова: С кабинета "Борисов 3" работим за насърчаване на вътрешния туризъм

https://www.24chasa.bg/novini/article/6318212

Ангелкова: С кабинета "Борисов 3" работим за насърчаване на вътрешния туризъмОчакваме добър сезон - много по-добър от миналата година. Тази година очакваме ръст между 7% и 10%. Това каза пред камерите на БНТ министърът на туризма Николина Ангелкова. "Основно очакваме гости от Германия. Миналата година те бяха нашия основен целеви пазар. Към момента наблюдаваме ръст между 15% и 29% през големите туроператори,

14 линейки на мястото на верижната катастрофа (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6318207

14 линейки на мястото на верижната катастрофа (Видео)14 линейки са отишли на мястото на верижната катастрофа на автомагистрала "Тракия" край Ихтиман, съобщи гл. секретар на МВР Младен Маринов по Нова тв. На мястото са още и пожарни екипи. Около 40 моторни превозни средства са участвали в пътния инцидент. Най-малко 7 души са ранени и са откарани в столичната болница "Св.

Краят на кешовите разплащания - ключова мярка в борбата със сивата икономика

http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/kraiat-na-keshovite-razplashtaniia-kliuchova-miarka-v-borbata-sys-sivata-ikonomika-242276/

Увеличение на електронните разплащания с 10% може да доведе до намаляване на сивата икономика със средно 5%, според доклад

Анета Недялкова: Конкуренцията в Дубай е безпощадна и нямаш право на грешки

http://www.barometar.net/88965/

Анета Недялкова е родена във Варна, завършва с отличие френската гимназия „Фредерик Жолио Кюри“ и Икономически университет-Варна, специалност „Управление на търговията“. Била е директор на „Алианс Франсез“ в морската столица и директор маркетинг във фирма „Лагард“. През 2007 г. създава PR агенция „Anettevents” и я налага, като една от най-успешните във Варна. Г-жо Недялкова, преди […]

Парламентът разглежда оставката на управителя на НЗОК

http://www.mediapool.bg/parlamentat-razglezhda-ostavkata-na-upravitelya-na-nzok-news266206.html

Парламенът ще разгледа оставката на управителя на НЗОК д-р Глинка Комитов, който се оттегли от поста миналата седмица без да посочва мотиви на фона на няколкомесечно напрежение между болниците и касата заради орязаните им финансови лимити. Новината за оставката му беше съобщена от председателя на здравната комисия в парламента д-р Даниела Дариткова (ГЕРБ), която обяви, че започва процедура по избиране на нов шеф на касата. До момента Комитов не е посочил мотиви за оттеглянето си, като от БСП заявиха, че ще поискат дебат в парламента за неговата оставка. Комитов оглави Здравно-осигурителната каса през март 2015 г., по време на кабинета "Борисов 2". 

Полицията в Хамбург разпръсна незаконни митинги срещу срещата на Г-20

https://www.24chasa.bg/novini/article/6318213

Полицията в Хамбург разпръсна незаконни митинги срещу срещата на Г-20Германската полиция разпръсна тази нощ в Хамбург няколко незаконни митинги на протестиращи срещу срещата на върха на Г-20, която ще се състои там в петък и събота, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Силите на реда първо евакуираха палатъчен лагер на демонстранти, който те издигнаха в парк в квартал Алтона, за да прекарат нощта.

Люси Дяковска с концерт днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=354843

„Разходка по Бродуей“ е името на турнето на Люси Дяковска, с което певицата ще мине и през Варна, припомня Moreto.net. Люси идва заедно с Плевенска Филхармония, Шуменска симфониета, диригента Левон Манукян и пианиста Георги Милтядов.

ЕП поиска от големите корпорации да се отчитат публично

https://www.actualno.com/europe/ep-poiska-ot-golemite-korporacii-da-se-otchitat-publichno-news_620663.html

Големите корпорации следва да направят публично достъпна информацията относно това колко данъци плащат и в кои държави. Това реши Европейският парламент след разискване и гласуване в пленарната зала във вторник. Евродепутатите подкрепиха предложение, с което ще задължа

Петер Саган бе дисквалифициран от "Тур дьо Франс"

http://www.cross.bg/sagan-kavendish-peter-1548021.html

/КРОСС/ Петер Саган бе дисквалифициран от Тур дьо Франс заради сериозното застрашаване на друг колоездач, информира Агенция "Фокус". Към края на четвърти кръг от обиколката на Франция Саган тласна с лакът Марк Кавендиш към бариерите. Журито прегледа инцидента и обяви, че участието на словака в състезанието приключва. Кавендиш е в болницата с ожулено рамо, след като се блъсна в бариерите.  

Верижни катастрофи затвориха магистрала "Тракия" (ВИДЕО)

http://clubz.bg/55857-verijni_katastrofi_zatvoriha_magistrala_trakiq_video

Две верижни катастрофи днес с участието на общо над 40 превозни средства предизвикаха километрични задръствания и затвориха за няколко часа магистрала "Тракия".

Ранени са десетки хора. Броят им все още се уточнява. Сред тях има и деца.

Двама от пострадалите са с опасност за живота, предаде БГНЕС.

Сред ранените има и четирима сръбски граждани - две деца и двама възрастни.

Рано сутринта край Ихтиман, на 47-и километър в посока Пловдив, става първата верижна катастрофа. Няколко минути по-късно се случва същото в обратната посока.

Инцидентите станаха причина за образуването на огромно задръстване. Движението по магистралата бе блокирано и в двете посоки. Полицията отклонява колите по обходни маршрути.

По посока София тапите започваха още край Пазарджик.

Около 11 часа магистралата бе отворена за движение, предаде бТВ.

 

Германската полиция разпръсна с водни струи протестиращи срещу Г 20

http://pogled.info/svetoven/germanskata-politsiya-razprasna-s-vodni-strui-protestirashti-sreshtu-g-20.87386

/Поглед.инфо/ Германската полиция за борба с безредици тази нощ използва водни оръдия, за да разпръсне няколко струпвания на протестиращи в навечерието на форума на Г 20 в Хамбург.

Полицаите излизат на протест днес

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/policaite-izlizat-na-protest-dnes-242445/

Синдикатите и ръководството на МВР не постигнаха съгласие за увеличение на заплатите

Съдът отказа да пусне предсрочно от затвора Вальо Топлото

http://www.mediapool.bg/sadat-otkaza-da-pusne-predsrochno-ot-zatvora-valyo-toploto-news266205.html

Софийският градски съд отхвърли в сряда искането на бившия шеф на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров – Вальо Топлото за предсрочно освобождаване от затвора.   До края на присъдата му остават десет месеца, но съдия Величка Цанова заключи, че превъзпитанието на затворника все още не е приключило. Поради това освобождаването му би попречило за изпълнението на целите на наказанието. Магистратът все пак отчете, че у Вальо Топлото се забелязват положителни промени. По искането му затворническата администрация бе дала отрицателно мнение.   В края на ноември 2015 година Валентин Димитров влезе в затвора да изтърпява 3-годишна ефективна присъда. Тя бе наложена за злоупотреба със служебно положение и нарушаване на Закона за обществените поръчки при сключването на общо 17 договора за рекламни материали. От действията му са настъпили щети за "Топлофикация – София" за над 320 хиляди лева.   По това дело Вальо Топлото бе признат за виновен, че е разпилял имущество на общинското дружество и е харчил за луксозни стоки като джет, джакузи, скъпи сирена и алкохоли, козметични аксесоари, лекарства и хранителни добавки.   Още при произнасянето на присъдата бе ясно, че Димитров трябва да излежи само две години зад решетките, защото бе престоял в ареста една година по време на разследването.   Пред съда бившият шеф на "Топлофикация" отбеляза, че делата срещу него се точат вече 11 години, а някои тепърва започват в съдебна фаза. Той обясни, че така можело да влезе и в книгата на "Гинес". Съдът не обърна внимание на тези аргументи, но за сметка на това прие за доказателство спечеленото от него първо място в конкурс за великденска картичка в затворническото общежитие в Казичене.   Вальо Топлото каза, че шефът на затвора не смеел да даде положително мнение за освобождаването му, защото нямало да си получи след това заплатата. Димитров обясни на съда, че всичко това се случвало заради медийния му образ. Накрая той каза, че "играе ролята на Вальо Топлото" за медиите, но нямал нищо общо с този образ.   "На 61 години съм и искам да обърна внимание на себе си. Имам и заболявания", каза Вальо Топлото.   Съдът обаче не прие тези негови аргументи и отчете, че лежането в затвора се отразява добре на осъдения, защото той няма нарушения, учи немски и участва във всички организирани тържества в затвора. Решението може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Съдът решава да пусне ли Вальо Топлото предсрочно от затвора

http://www.mediapool.bg/sadat-reshava-da-pusne-li-valyo-toploto-predsrochno-ot-zatvora-news266205.html

Софийският градски съд (СГС) решава да пусне ли предсрочно от затвора бившия директор на Столичната топлофикация Валентин Димитров- Вальо Топлото, съобщи БНР. Миналата година Върховният касационен съд потвърди окончателно Димитров от 3 г. затвор по обвинението за умишлена безстопанственост и той влезе в затворническото общежитие в Казичене. Прокуратурата успя да докаже, че той не е положил достатъчно грижи за управлението, стопанисването и запазването на повереното му имущество, от което последвало неговото разпиляване в размер на 325 693,95 лева. Докато е оглавявал "Топлофикация", той е харчил огромни суми за джакузи, джет скъпи хранителни продукти, алкохол, услуги и др. Димитров се възползва от възможността и осъдени лица да имат право да искат да излязат по-рано от затвора. Тази възможност беше наскоро отменена, след като двама от групата за отвличания ”Наглите“ бяха на крачка от свободата с решение на първоинстанционния градски съд. Заради общественото напрежение втората инстанция ги спря, а депутатите оставиха предсрочното освобождаване само на преценката на затворническата администрация. В случая с Валентин Димитров тази администрация е казала "не". Аргументите на шефа на софийския затвор и на самия Димитров ще бъдат изложени днес в съдебната зала, а решението на градския съд не е окончателно. Валентин Димитров беше показно арестуван точно преди 11 години, когато вътрешен министър беше Румен Петков, а кмет на София – Бойко Борисов, с гръмките обвинения за пране на пари, валутни престъпления, безстопанственост. По единственото приключило дело - това за безстопанствеността, съдът изрично уточни, че му налага по-ниско наказание, като компенсация за дългото разследване и съдебен процес – време, през което той е търпял ограничение на гражданските си права. На 30 март 2016 г. Софийския районен съд оправда Валентин Димитров по делото за валутни престъпления. Прокуратурата тогава заяви, че не поддържа обвинението, поради факта, че според промените в Наказателния кодекс от 2015 г. деянието, за което е обвинен, вече не представлява престъпление. Най-голямото дело срещу Димитров - за длъжностно присвояване на 6 млн. лв., обаче се точи вече години. Той получи присъда от 14 г. затвор на първа инстанция, но след това беше оправдан от Апелативния съд, а Върховният касационен съд върна делото. От своя страна апелативните съдии намериха пороци в обвинителния акт и процесът стартира повторно на първа инстанция в Градския съд през 2015 г.  

Има ли политически чадър над джебчийската мафия?

http://dnes.dir.bg/news/politicheski-chadar-tzvetelin-kanev-jebiyska-mafia-26008566

Кои са новите притежатели на вашите чанти? Какви къщи са построили с парите от вашите портмонета? И какви са параваните на престъпния бизнес?

МВР празнува 138-годишнина с недоволни полицаи

http://dnes.dir.bg/news/protest-mvr-zaplati-praznuva-26008591

Тържества по-случай 138 години от създаването на Министерството на вътрешните работи (5 юли) предстоят днес около обяд в София.

Светлозар Лазаров: Глобализацията у нас доведе до циганизация

https://www.24chasa.bg/novini/article/6318210

Светлозар Лазаров: Глобализацията у нас доведе до циганизацияГлобализацията у нас доведе до циганизация, каза бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров по Би Ти Ви. Православното християнско население било намаляло с 2 милиона души. Има ислямизация на циганското население, каза Лазаров и попита: "Откъде е джамията в Асеновград? Чувам, че от Саудитска Арабия.

Крисчън Макбрайд: Джазът винаги е бил и ще бъде политически ангажирана музика

http://www.dnevnik.bg/kultura/2017/07/05/3001421_krischun_makbraid_djazut_vinagi_e_bil_i_shte_bude/?ref=rss


Виртуоз е определение, което често стои до името на американския басист Крисчън Макбрайд. Заедно с новата си група Christian McBride's New Jawn на 9 юли от 21 ч. той ще бъде на сцената в "Южен парк II", за да закрие седмото издание на A To Jazz Festival.<br /><br />Роден е през 1972 г. в музикално семейство във Филаделфия, град, който тогава е най-вече свързван с бедност и расови конфликти. Постъпва в "Джулиард", но напуска института след първата година, тъй...

Прокуратурата разпореди ДАНС да провери класифицираната информация в градския съд

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/05/3001276_prokuraturata_razporedi_dans_da_proveri/?ref=rss


Прокуратурата e разпоредила на ДАНС да извърши инцидентна проверка в отдел "Класифицирана информация" в Софийски градски съд, научи "Дневник" от източници в държавното обвиние.<br /><br />Повод е продължаващият спор между градска прокуратура и градския съд, който започна след като беше изготвен доклад за безбройните нарушения при издаването на разрешения за подслушване.<br /><br />Документът беше изпратен на прокуратурата. Впоследствие главният...

Крисчън Макбрайд: Джазът винаги е бил и ще остане политически ангажирана музика

http://www.dnevnik.bg/kultura/2017/07/05/3001421_krischun_makbraid_djazut_vinagi_e_bil_i_shte_ostane/?ref=rss


Виртуоз е определение, което често стои до името на американския басист Крисчън Макбрайд. Заедно с новата си група Christian McBride's New Jawn на 9 юли от 21 ч. той ще бъде на сцената в "Южен парк II", за да закрие седмото издание на A To Jazz Festival.<br /><br />Роден е през 1972 г. в музикално семейство във Филаделфия, град, който тогава е най-вече свързван с бедност и расови конфликти. Постъпва в "Джулиард", но напуска института след първата година, тъй...

Тодор Алексиев се завръща в националния отбор за Евроволей 2017

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/07/05/3001415_todor_aleksiev_se_zavrushta_v_nacionalniia_otbor_za/?ref=rss


Бившият капитан Тодор Алексиев се завръща в националния отбор по волейбол за европейското първенство. Посрещачът се е разбрал със селекционера Пламен Константинов, съобщава "24 часа".<br /><br />Алексиев не е играл за България от мача за бронзовите медали с Италия (1:3) от предишното европейско преди две години в София.<br /><br />Този сезон националите бяха много близо до класиране за финалите в Световната лига, но загуба от Аржентина в последния мач им...

Полицаите излизат на протест навръх професионалния си празник

http://www.moreto.net/novini.php?n=354849

Полицаите излизат на протест навръх професионалния си празник. Той ще се проведе днес от 11:00 ч. пред храм-паметник „Св. Александър Невски”. Полицаите са подкрепени от членовете на Националния синдикат на гражданската администрация в МВР и от Синдиката на служителите в затворите в България.

Доналд Тръмп потегля за Европа

//dariknews.bg/novini/sviat/donald-trymp-poteglia-za-evropa-2034864

Доналд Тръмп заминава днес на втората си обиколка в чужбина като президент на САЩ, по време на която ще посети Полша и Германия.
 
Във Варшава в четвъртък той ще се срещне с лидери от Централна и Източна Европа, участващи в инициатива

НОИ ще изплаща преизчислените пенсии от 7 юли

//dariknews.bg/novini/biznes/noi-shte-izplashta-preizchislenite-pensii-ot-7-iuli-2034948

Националният осигурителен институт (НОИ) започва от 7 юли изплащането на преизчислените размери на пенсиите, свързани с трудова дейност, отпуснати до 31 декември 2016 г., включително. Това съобщиха от пресцентъра на службата.

Хиляди служители на МВР се събраха на протест пред парламента

//dariknews.bg/novini/bylgariia/hiliadi-sluzhiteli-na-mvr-se-sybraha-na-protest-pred-parlamenta-2034946

Хиляди служители на МВР се събраха на протест пред сградата на Народното събрание.
 
Те настояват за увеличение на заплатите си и достойни условия на труд, в това число пари за униформи и защитно облекло. Почти всички протестиращи са залепили по дрехи

Зарков: Няма сфера в институционалния живот, която да не е разтресена от скандал

http://www.cross.bg/zarkov-krym-predstavitel-1548031.html

/КРОСС/ „В момента няма сфера, която да не е разтресена от скандали и неуредици само за последните два месеца, а при предсрочни избори трябват политики, които да доведат до успокоение.” Това каза по БНТ народният представител от „БСП за България” Крум Зарков. Като пример той даде скандалите, свързани с уволнението и назначението на шефа на НДК в рамките на 24 часа, днешните полицейски протести, размириците в Асеногвград, където гражданите се самоорганизират, защото не вярват, че има държавна институция, която да защити интересите им. Той посочи още и отстъплението от страна на управляващите от предизборни обещания; парламентът, който непрекъснато произвежда скандали; липсващи законопроекти от Министерския съвет, които да реализират политика. Всичко това, според Зарков, създава усещане за вакуум. Той добави, че когато минат 100 дни от управлението на правителството на Бойко Борисов, БСП ще направи задълбочен анализ на постигнатото от него. „В България зрее социално напрежение от няколко типа. То може да прерасне и в етническо. Бързо може да се запали искрата. Създават се медийни герои  в социалните мрежи, които могат да се възползват от това. Огромна маса хора живеят в невероятна мизерия.  По случая в Асеновград трябва да се отнесем сериозно”, отбеляза Крум Зарков

Зарков: Няма сфера в институционалния живот, която да не е разтресена от скандал

http://www.cross.bg/posochi-zarkov-raztresena-1548031.html

/КРОСС/ "Ситуацията всекидневно се изостря, няма сфера в институционалния живот, която да не е разтресена от скандал", каза депутатът от БСП Крум Зарков по БНТ. Той посочи като примери НДК, сблъсъците в Асеновград и днешния протест на полицаите. "Всичко това е видимо отстъпление от предизборните обещания", посочи още той. "Аз съм съгласен с това, че не за всичко са виновни ГЕРБ", посочи още левият депутат. Той посочи, че промените в нормативната база, които са били направени по време на последното правителство на Бойко Борисов, са били в ущърб на служителите на МВР. По отношение на Асеновград Зарков посочи, че в страната тлее социално напрежение и декадата на ромското включване не е дала резултати. Той потвърди, че още е член на Изпълнителното бюро.  

Ейдриън Броуди с почетна награда от фестивала в Локарно

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6318200

Ейдриън Броуди с почетна награда от фестивала в ЛокарноАмериканският актьор Ейдриън Броуди ще получи престижната награда "Леопард клуб" в началото на филмовия фестивал в Локарно, Швейцария следващия месец, информира БГНЕС. 44-годишният мъж, най-известен със своята роля във филма "Пианистът", спечелил „Оскар“ през 2002 г., ще получи наградата на 4 август на фестивала край живописните брегове на езерото

Ракетен удар на плаж в Либия, има загинали, сред които и дете

https://www.24chasa.bg/novini/article/6318198

Ракетен удар на плаж в Либия, има загинали, сред които и детеПетима души са загинали, а 25 ранени след попадението на ракета на плаж в либийската столица Триполи, предаде AFP, цитира "Фокус". Според данни на министерството на здравеопазването инцидентът се е случил във вторник на плаж, намиращ се близо до летище „Митига“. Сред загиналите има дете. Според анонимен източник от либийското вътрешно министерство

Григор Димитров и Цвети Пиронкова продължават на ”Уимбълдън”

http://www.mediapool.bg/grigor-dimitrov-i-tsveti-pironkova-prodalzhavat-na-uimbaldan-news266204.html

Григор Димитров победи аржентинеца Диего Шварцман със 7:6(2), 6:2, 6:2, в първия си мач на ”Уимбълдън”. Димитров имаше трудности само в първия сет, когато двамата си размениха по един пробив.   В следващия кръг Димитров ще се изправи срещу Маркос Багдати. Двамата са изиграли общо осем среща, като българинът е загубил само една от тях.   Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова също започна силно участието си на ”Уимбълдън” и надигра с 6:1, 6:4 италианката Сара Ерани.   Полуфиналистката от 2010 година Пиронкова записа трета победа от пет мача срещу Ерани, която в момента е №76 в ранглистата на WTA, но през 2012 година е достигала и до петото място в света.   В следващата фаза Пиронкова ще играе с бившата №1 в света Каролин Вожняцки. 

Цветелин Кънчев свърза Цветан Цветанов с ромски род, известен с джебчийските си умения

https://www.actualno.com/politics/cvetelin-kynchev-svyrza-cvetan-cvetanov-s-romski-rod-izvesten-s-djebchijskite-si-umenija-news_620672.html

Не са проблем тези, които печелят обществените поръчки, а тези, които печелят, прибират 30% аванс и изчезват. Така лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев коментира темата как така ромска фамилия, известна с проблемите си със закона заради джебчийство, е спечелила обществена по

"Волво" спира двигателите с вътрешно горене след 2019 г.

http://clubz.bg/55856-volvo_spira_dvigatelite_s_vytreshno_gorene_sled_2019_g

Всички нови модели на "Волво", собственост на китайската Geely, ще бъдат изцяло електрически или хибридни от 2019 г.,съобщиха от автомобилната компания, цитирани от "Ройтерс". 

Това слага край на близо един век производство на автомобили от марката, задвиждвани единствено с двигатели с вътрешно горене.

Фирмата с централа в Гьотеборг ще продължи да произвежда от старите си модели, пуснати преди тази дата, но ще вкара в линията си различни версии - от изцяло електрически до зареждаеми хибриди.

С плановете си "Волво" става първият водещ производител на традиционни автомобили, поставил срок за пълен отказ от двигателите с вътрешно горене.

"Съобщението бележи края на автомобила, задвижван единствено с двигател с вътрешно горене", посочва главният изпълнителен директор Хакан Самуелсон.

По думите му стъпката е направена отчасти в отговор на засилващото се потребителско търсене на електрически двигатели. Предвижда се от 2019 г. до края на 2021 г. да бъдат пуснати пет нови модела - три Volvo и два Polestar, всичките изцяло електрически. 

"Тези пет автомобила ще бъдат допълнени от гама от бензинови и дизелови хибриди и меки 48-волтови хибридни версии на всички модели", уточнява компанията.

"Това означава, че в бъдеще няма да има коли "Волво" без електрически двигател", допълва компанията.

"Волво" инвестира усилено в нови модели и заводи, откакто Zhejiang Geely Holding Group придоби компанията от Ford Motor Co. през 2010 г., създавайки ниша на пазара на първокласни автомобили, доминиран от по-големи конкуренти като Mercedes-Benz на Daimler и BMW, припомня Ройтерс.

Тежка верижна катастрофа затвори магистрала "Тракия" (видео)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/05/3001409_tejka_verijna_katastrofa_zatvori_magistrala_trakiia/?ref=rss


Движението по магистрала "Тракия" в района на Ихтиман е спряно заради две верижни катастрофи във всяко едно платно на аутобана, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура". Образували са се километрични задръствания в посока Бургас, тъй като първоначално превозните средства в посока София са били пускани по аварийната лента.<br /><br />Главният секретар на МВР Младен Маринов заяви пред Нова телевизия, че около 40 коли са попаднали в катастрофата. По първоначална...

Движението по магистрала "Тракия" е спряно заради верижна катастрофа (видео)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/05/3001409_dvijenieto_po_magistrala_trakiia_e_spriano_zaradi/?ref=rss


Движението по магистрала "Тракия" в района на Ихтиман е спряно заради верижна катастрофа, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура". Двете платна са затворени, а това доведе до километрични задръствания в посока Бургас, тъй като първоначално превозните средства в посока София са били пускани по аварийната лента.<br /><br />Главният секретар на МВР Младен Маринов заяви пред Нова телевизия, че около 40 коли са попаднали в катастрофата. По първоначална информация 10...

Движението по магистрала "Тракия" в района на Ихтиман е спряно заради катастрофа

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/05/3001409_dvijenieto_po_magistrala_trakiia_v_raiona_na_ihtiman_e/?ref=rss


Движението по магистрала "Тракия" в района на Ихтиман е спряно заради две катастрофи, едната от които тежка, съобщава "Фокус". Двете платна са затворени, а това доведе до километрични задръствания.<br /><br />Катастрофите са между два леки автомобила в посока Бургас, и в посока София. По първоначална информация 10 души са пострадали, но няма сериозно наранени. В района е имало гъста мъгла точно по време на инцидента, която най-вероятно е причината за...

Протестът на полицаите: Аргумент до аргумента и... Путин (СНИМКИ)

http://clubz.bg/55855-protestyt_na_policaite_argument_do_argumenta_i_putin_snimki

Полицай с портрет на руския президент Владимир Путин на гърба на тениската си е сред участниците в протеста на МВР.

Пазителите на реда излязоха на протест навръх професионалния си празник.

Редица от участниците бяха поставили на фланелките си надписа "Аргумент". Така те отговориха на репликата "Не искам условия, а аргументи", произнесена от вътрешния министър Валентин Радев през миналата седмица към полицейските синдикати.

В протеста се включиха и пожарникари. Един от тях носеше табела с надпис: "Каска - 1990 г. Облекло - 2002 г. Втора употреба!"

Служителите на МВР са недоволни от размера на трудовите възнаграждения в системата, от лошите условия на труд, от противоречивата нормативна база, от драстичното нарушение на принципа „за равен труд – равна заплата” и неравнопоставеността на служители с еднакъв статут, липсата на мотивация за развитие в кариерата и повишаване на квалификацията.

"Аз съм български пожарникар, купих си сам защитното облекло от Стокхолм", гасеше друг плакат.

По същото време само на метри от протестиращите ръководството на МВР чества празника на ведомството.

 

Полицаи протестират с "Аргумент" и Путин (СНИМКИ)

http://clubz.bg/55855-policai_protestirat_s_argument_i_putin_snimki

Полицай с портрет на руския президент Владимир Путин на гърба на тениската си е сред участниците в протеста на МВР.

Пазителите на реда излязоха на протест навръх професионалния си празник.

Редица от участниците бяха поставили на фланелките си надписа "Аргумент". Така те отговориха на репликата "Не искам условия, а аргументи", произнесена от вътрешния министър Валентин Радев през миналата седмица към полицейските синдикати.

Служителите на МВР са недоволни от размера на трудовите възнаграждения в системата, от лошите условия на труд, от противоречивата нормативна база, от драстичното нарушение на принципа „за равен труд – равна заплата” и неравнопоставеността на служители с еднакъв статут, липсата на мотивация за развитие в кариерата и повишаване на квалификацията.

По същото време само на метри от протестиращите ръководството на МВР чества празника на ведомството.

 

Светлозар Лазаров се обяви против протестиращите полицаи

http://frognews.bg/news_137675/Svetlozar-Lazarov-se-obiavi-protiv-protestirashtite-politsai/

С Волен Сидеров се познаваме от 2013 г. Постигнахме заедно добри резултати. Имахме общи виждания за оградата на границата. Тя беше негова идея. Това заяви в предаването „Тази сутрин” бившият главен секретар на МВР и настоящ координатор на „Атака” Светлозар Лазаров.

Безплатни прожекции на документални филми започват от днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=354844

Варна е поредният български град, в който стартират събития в рамките на КинеДок – международна платформа за разпространение на документално кино на алтернативни места извън киносалони, научи Moreto.net. Напълно безплатно за широката публика, 16 европейски документални филма се представят на стотици прожекции едновременно в 8 държави през цялата година.

Немското разузнаване: ПКК набира бойци в Европа

https://www.24chasa.bg/novini/article/6318190

Немското разузнаване: ПКК набира бойци в ЕвропаКюрдската работническа партия (ПКК) набира бойци в Европа, пише днес турският в. "Йени бирлик", цитиран от БТА. Освен това през последните години ПКК действала на Стария континент под името НАВ-ДЕМ. Част от младежите, които кюрдската организация набирала в Германия, били изпращани в Северен Ирак, а от там - в "целеви райони",

Тежка катастрофа с 40 коли затвори Тракия, има ранени (обновена)

https://offnews.bg//112/tezhka-katastrofa-s-40-koli-zatvori-trakia-ima-raneni-obnovena-659785.html

Тежка верижна катастрофа затвори магистрала "Тракия" в двете посоки, инцидентът е станал в района на Ихтиман. В инцидента са участвали около 40 превозни средства, няма данни за жертви, съобщи главния секретар на МВР по Нова тв.

Пострадали към момента са 15 души. 7 от тях са настанени в "Св. Анна" в София, 4 в "Пирогов" и 1 в "Царица Йоанна". Двама души сами са потърсили лекарска помощ.

Един от пострадалите е в тежко състояние и с фрактура на четвърти шиен прешлен и тежка неврологична симптоматика. Останалите пострадали са с различни травми на тялото и крайниците, включително и счупвания и черепно-мозъчни травми.

Обходният маршрут е през Ихтиман до пътен възел Мухово и обратно, съобщи АПИ.

На място работят пътни полицаи, пожарникари и служители на ОДМВР – София. Тепърва ще се изясняват и причините за пътните инциденти.

Тежка катастрофа с 40 коли затвори Тракия, има ранени

https://offnews.bg//112/tezhka-katastrofa-s-40-koli-zatvori-trakia-ima-raneni-659785.html

Тежка верижна катастрофа затвори магистрала "Тракия" в двете посоки, инцидентът е станал в района на Ихтиман. В инцидента са участвали около 40 превозни средства, няма данни за жертви, съобщи главния секретар на МВР по Нова тв. 

По първоначална информация са пострадали 7 души. В района има гъста мъгла и допълнително задимяване от сметището, допълни Маринов. 

Изпратени са 14 линейки, оказва се помощ на ранените. Според очевидци при Ихтиман колоната от коли 30 минути не помръдва.

Водачите сигнализират още, че близо до пътя има пожар и трудно се диша.

Обходният маршрут е през Ихтиман до пътен възел Мухово и обратно, съобщи АПИ. 

На мястото на "1300 години България" временно ще има зелена площ

https://www.actualno.com/sofia/na-mjastoto-na-1300-godini-bylgarija-vremenno-shte-ima-zelena-plosht-news_620662.html

Зелена площ ще се появи на мястото на паметника "1300 години България", който се намира в градинката пред НДК и който в народния фолклор е известен с името петоъгълния шесто***ник. Това стана ясно от изявление на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Зелената площ ще е временна - д

Рейнджърс докара най-големия европейски резил в историята на британския футбол

https://offnews.bg//futbol/rejndzhars-dokara-naj-golemia-evropejski-rezil-v-istoriata-na-britansk-659784.html

Това ли е най-големият резил в историята на британския футбол? Въпросът зададоха медиите на Острова след отпадането на Глазгоу Рейнджърс от Лига Европа срещу люксембургски аматьори. И си отговориха положително - това е. 

Шотландският гранд отпадна още в първия квалификационен кръг на Лига Европа, при това от никому неизвестния тим на Прогрес от Люксембург. Домакините, които са пълни аматьори и бачкат на пълен работен ден, се наложиха с 2:0. Така заличиха пасива си от първия мач на "Айброкс", когато загубиха с 0:1.

Мениджърът на Рейнджърс Педро Кайшиня явно не бе убедил своите футболисти, че реваншът няма да е протоколен и тяхното лежерно отношение си пролича още до почивката. Опасността от невиждан срам надвисна над "сините" в 66-ата минута, когато Еманюел Франкоиз отблизо откри резултата в полза на Прогрес.

Десетина минути по-късно драмата стана пълна. Себастиен Тил центрира от фаул, топката мина през куп от тела и влетя в мрежата на шотландците.

Публиката на "Стад Жози Бартел" не вярваше какво се случва. 5000 зрители бяха на трибуните, от тях над 2000 шотландци.

Прогрес Нидеркорн завърши на четвърто място в първенството на Люксембург през миналия сезон. До момента тимът нямаше нито една победа в евротурнирите от 13 мача! И беше отбелязал едва един гол при 41 допуснати.

Рейнджърс не бе участвал в евротунирите цели 6 години. Клубът държи световния рекорд за спечелени титли (54), но заради финансови проблеми през 2012 година бе пратен в четвърта дивизия.

Внимание, български ръководители и фенове, Лигата обаче не допусна гранда да се върне служебно в елита след грласуване. За честно начало от долната дивизия гласуваха и запалянковците на Рейнджърс.

През миналия сезон "сините" се завърнаха в елита и завършиха на трето място, на цели 39 точки зад вечния си съперник Селтик.

Над 20 пострадали при серия верижни катастрофи на магистрала “Тракия“

http://www.mediapool.bg/nad-20-postradali-pri-seriya-verizhni-katastrofi-na-magistrala-trakiya-news266203.html

Над 20 души са пострадали в серия верижни катастрофи на автомагистрала “Тракия“ в сряда сутринта. При една от катастрофите лека кола се е врязала в тежкотоварен камион с македонска регистрация, а след това в тях се ударил още един тир с пловдивски номера. Съвсем близо до местопроизшествието са станали още две верижни катастрофи – в двете платна на магистралата. В тях са участвали около 40 автомобила, включително автобус и микробус. Гъста мъгла в двете посоки и тлеещо бунище близо до Ихтиман, причиняващо допълнително замъгляване, са вероятно причина за тежките верижни катастрофи. Главният секретар на МВР Младен Маринов съобщи, че по предварителна информация причината за инцидентите е гъста мъгла и несъобразена скорост. Проверява се версията за задименост от наблизо горялото сметище. За транспортирането на пострадалите са се отзовали 12 линейки, съобщиха от Спешна помощ. В бившата окръжна болница “Света Анна“ в София са приети 14 пациенти. Двама от пострадалите са с реална опасност за живота, съобщи директорът на лечебното заведение Славчо Близнаков. Мъж на 42 г. и жена на 39 години са с черепно-мозъчни травми. Сред настанените в болницата има и две деца – 15- годишно с фрактура на лявото бедро и 13-годишно с комоцио. Две жени – на 55 и 60 години - също са с комоцио. Мъж на 45 г. е с луксация на прешлен и тежка неврологична симптоматика. Жена на 56 г. има тракоабоминална травма. Жена на 36 години е с фрактура на дясната предмишница. Останалите пострадали са с политравми и охлузвания. Спешните медици от “Пирогов“ оказват медицинска помощ на четирима пациенти, сред които 16-годишна майка и 2-годишното ѝ дете, като и двамата пациенти са с черепно-мозъчни травми. Жена на около 80 г., с гръдна травма, е приета в противошокова зала на лечебното заведение. Приет е и пациент с оплаквания от болка в областта на горен и долен крайник. В спешното отделение на болница “Царица Йоанна“ - ИСУЛ са приети четирима пациенти с единични и множествени травми. В УМБАЛ "Софиямед“ е оказана медицинска помощ на двама пострадали – мъж на 36 г. със счупване на подбедрицата и лека черепна фрактура и 29-годишна жена с шийна травма. В “Токуда“ са приети двама пациенти с фрактури. Инцидентите затвориха автомагистрала "Тракия" край Ихтиман в двете посоки. Все още не е ясно кога движението ще бъде възстановено. Засега трафикът се отклонява през Мухово и Ихтиман.

Десетки пострадали при серия верижни катастрофи на магистрала “Тракия“

http://www.mediapool.bg/desetki-postradali-pri-seriya-verizhni-katastrofi-na-magistrala-trakiya-news266203.html

Над 20 души са пострадали в серия верижни катастрофи на автомагистрала “Тракия“ в сряда сутринта. При една от катастрофите лека кола се е врязала в тежкотоварен камион с македонска регистрация, а след това в тях се ударил още един тир с пловдивски номера.   Съвсем близо до местопроизшествието са станали още две верижни катастрофи – в двете платна на магистралата. В тях са участвали около 40 автомобила, включително автобус и микробус.   Шофьори разказаха, че по времето на инцидента видимостта на пътя е била нулева.   Главният секретар на МВР Младен Маринов съобщи, че по предварителна информация причината за инцидентите е гъста мъгла и несъобразена скорост.   За транспортирането на пострадалите са се отзовали 12 линейки, съобщиха от Спешна помощ.   В бившата окръжна болница “Света Анна“ в София са приети 14 пациенти. Двама от пострадалите са с реална опасност за живота, съобщи директорът на лечебното заведение Славчо Близнаков.   Мъж на 42 г. и жена на 39 години са с черепно-мозъчни травми. Сред настанените в болницата има и две деца – 15- годишно дете с фрактура на лявото бедро и 13-гоишно дете с комоцио. Две жени – на 55 и 60 години също са с комоцио. Мъж на 45 г. с луксация на прешлен и тежка неврологична симптоматика. Жена на 56 г. с тракоабоминална травма. Жена на 36 години е с фрактура на дясната предмишница. Останалите пострадали са с политравми и охлузвания.   Спешните медици от “Пирогов“ оказват медицинска помощ на четирима пациенти, сред които 16-годишна майка и 2-годишното ѝ дете, като и двамата пациенти са с черепно-мозъчна травми. Жена на около 80 г., с гръдна травма, е приета в противошокова зала на лечебното заведение. Приет е и пациент с оплаквания от болка в областта на горен и долен крайник.   В спешното отделение на болница “Царица Йоанна“ - ИСУЛ са приети четирима пациенти с единични и множествени травми.   В УМБАЛ "Софиямед“ е оказана медицинска помощ на двама пострадали – мъж на 36 г. с счупване на подбедрицата и лека черепна фрактура и 29-годишна жена с шийна травма.   В “Токуда“ са приети двама пациенти с фрактури.   Инцидентите затвориха автомагистрала "Тракия" край Ихтиман в двете посоки. Все още не е ясно кога движението ще бъде възстановено. Засега трафикът се отклонява през Мухово и Ихтиман.

Няколко верижни катастрофи блокираха движението по ”Тракия”

http://www.mediapool.bg/nyakolko-verizhni-katastrofi-blokiraha-dvizhenieto-po-trakiya-news266203.html

Няколко верижни катастрофи са станали на магистрала "Тракия" в района на Ихтиман и полицията е спряло движението временно и в двете посоки.   Десет души са ранени при произшествията, няма загинали, съобщи БНР.   Вероятната причина за инцидентите е гъстата мъгла в района.  

Петима души бяха убити и близо 90 ранени при експлозия на газопровод в Китай

https://www.24chasa.bg/novini/article/6318182

Петима души бяха убити и близо 90 ранени при експлозия на газопровод в КитайНай-малко петима души бяха убити и 89 - ранени днес при експлозия в газопровод в Североизточен Китай, предаде Синхуа, цитирана от Ройтерс и БТА. Според китайската агенция работници отстранявали теч на участък от газопровода в провинция Цзилин. От взрива пострадали пациенти и хора от персонала на близката болница.

Йотова: Проблемът в Асеновград е проблем на националната ни сигурност

https://www.24chasa.bg/novini/article/6318180

Йотова: Проблемът в Асеновград е проблем на националната ни сигурностАгресията е не само в гетата, тя е в цялото ни общество. При нас обаче всичко е за три дни, след това медиите и обществото спират да говорят и всичко тръгва по стария начин, каза вицепрезидентът Илияна Йотова в сутрешния блок на БНТ. Съмнявам се, че има достатъчно полиция за всички гета. Държавата трябва да наложи образованието в тях.

Георги Харизанов: Престрелката между президента и Цветанов продължава

https://www.24chasa.bg/novini/article/6318184

Георги Харизанов: Престрелката между президента и Цветанов продължаваПрестрелката между президента и Цветан Цветанов продължава, макар Радев и Борисов да си стиснаха ръцете, каза политологът Георги Харизанов по Би Ти Ви. Мястото на казуса с грипените е в парламента, не в президентството, ние сме парламентарна република, не президентска. Нямаше да правим комисия за казуса НДК, ако вярвахме на Сметната палата и ДКФН.

Археолози с нови открития в древния град Теотиуакан в Мексико

http://www.cross.bg/teotiyakan-tynel-arheolozi-1548030.html

/КРОСС/ Археолози, проучващи останките от древния град Теотиуакан в Мексико обявиха, че са открили доказателства, че строителите на града вероятно са прокопали тунел под Пирамидата на Луната, предават световните медии. Националният институт по антропология и история съобщи вчера, че след изследване, подобно на сканиране с компютърна томография, е бил открит предполагаем тунел на дълбочина 10 м под повърхността на площадката пред пирамидата. Смята се, че тунелът е бил запълнен с артефакти. В района на Теотиуакан са бири откривани и други тунели, като един от тях - при Храма на Змията с пера - е бил изследван. Разцветът на Теотиуакан е в периода 100 г. пр.Хр. до 750 г. сл.Хр., като населението му е било около 100 000 души. Градът е бил изоставен преди възхода на ацтеките през 14 в.

Седем искания, които може да означават война

http://www.investor.bg/analizi/91/a/sedem-iskaniia-koito-moje-da-oznachavat-voina-242398/

В спора с Катар почти няма възможност за компромис и се задава дълготрайна конфронтация

Все по-често хора осиновяват кучета от приюти

//dariknews.bg/regioni/sofiia/vse-po-chesto-hora-osinoviavat-kucheta-ot-priiuti-2034932

Куче с 380 шева по тялото си, получени при хирургически експеримент, е сред жертвите, попаднали в приюта на неправителствената организация "Анимал Рескю София". Там най-често се лекуват животни, блъснати от превозни средства, но броят на малтретираните също е огромен, заяви пред Да

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване