Да родиш в България

https://offnews.bg//mama-nindzha/da-rodish-v-balgaria-661313.html

Тази тема явно ще бъде актуална, поне докато стандартите за раждане в България са далеч от най-добрите примери за акушеро-гинекологична грижа в света. След разказите за условията, в които раждат жените във Великобритания, Испания и дори вкъщи, коментарите отново извадиха на повърхността примери за лоши практики в нашите родителни отделения. Защо това, за което четем, не може да се случи у нас? Потърсихме мнението на Благовеста Костова, акушерка с над 40 години стаж в професията. Защо има толкова случаи, в които родилки се оплакват от отношението към тях? Оплаквания има и ще има, защото има лесно достъпна информация за световната…

Големи пожари създават сериозни проблеми на Корсика

https://www.actualno.com/europe/golemi-pojari-syzdavat-seriozni-problemi-na-korsika-news_624103.html

Стотици хора на френския остров Корсика бяха евакуирани заради лумналите горски пожари. Според спасителните служби в момента пламъците обхващат повече от 900 хектара горска площ, като се предполага, че те ще разпространят и повече, достигайки североизточния град Бигуля, пр

Суша мъчи Рим, Ватикана спира фонтаните

http://dnes.dir.bg/news/jega-vatikanat-fontani-potopat-sreda-26116650

Властите във Ватикана започнаха да спират водата в стотина фонтана, включително два изящни водоскока в бароков стил на площад Свети Петър.

Суша мъчи Рим, Ватикана спира фонтаните

http://dnes.dir.bg/news/jega-vatikanat-fontani-sreda-26116650

Властите във Ватикана започнаха да спират водата в стотина фонтана, включително два изящни водоскока в бароков стил на площад Свети Петър.

Нападнатите в София жени са удряни жестоко. Какво е състоянието им?

//dariknews.bg/novini/bylgariia/napadnatite-v-sofiia-zheni-sa-udriani-zhestoko.-kakvo-e-systoianieto-im-2038709

Двете жени, които бяха бити вчера в центъра на София, са в добро общо състояние, контактни и адекватни, каза доц. Жельо Димов, шеф на Клиниката по лицево-челюстна хирургия в болница "Света Анна". Двете имат спомен за случилото се, уплашени са и са в стрес, стана ясно от думите на д

Православната църква отбелязва Успение на Света Анна

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/99mirwX8z3Q/

На 25 юли православната църква отбелязва Успение на Света Анна – блажената смърт на Света Анна или както канонически се нарича – Успението ѝ.

Св. Анна била потомка на Аароновия род и родила Мария, бъдещата майка на Спасителя на човечеството – Исус. В резултат на библейските сказания светицата се приема и почита като един от основните християнски символи на майчинството. Името Анна означава благодат, милост, благоразположение.

В българския фолклор празникът се нарича Лятна Света Анна. Светицата се почита най-вече от жените като покровителка и защитница на бременните. За да могат да износят плода и да раждат леко, на празника на Лятна Св. Анна се спазват строго някои забрани – не се работи нищо, не се пере и мие, не се шие и плете. В чест на светицата и за предпазване на децата от болести се месят обредни хлябове без мая и се раздават за здраве. Иконите на света Анна се обкичват с цветя и пред тях се оставят дарове.

Много е разпространено старото поверие, че ако „трудна жена работи на Св. Анна, ще пометне”. На празника бременните жени и младите булки отиват на черква, молят се за здравето на децата и палят свещи пред иконата на светицата закрилница. Обкичват иконата с цветя и я даряват с ризи, чорапи, кърпи, пари. След края на църковната служба майките раздават пресни пити в двора на черквата и из махалата, за да бъдат здрави рожбите им. Вярва се, че светицата пази децата от „огън” – висока температура и треска.

В Източна България на този ден жени и момичета берат лековити билки по полето. С отвари от тях се прави ритуално къпане на децата за здраве и против различни болести. Останалите билки се изсушават и запазват за лекове през годината.

Честит имен ден на Ана, Анна, Анка, Ани, Анани, Яна, Янула, Янина, Блага, Добри и хора с производни имена!

Полското правителство продължава съдебната реформа

http://dnes.dir.bg/news/polsha-evropeyski-parlament-shidlo-26116649

Полското ще продължи оспорваната реформа на съдебната система въпреки ветото на два от трите закона за промяната й, наложено от президента Анджей Дуда.

Адвокатът на Цветан Василев: Обвинението е разказ по картинка

http://clubz.bg/56550-advokatyt_na_cvetan_vasilev_obvinenieto_e_razkaz_po_kartinka

Константин Симеонов.

"Аз лично не съветвам г-н Василев да се връща в България, тъй като не очаквам справедлив процес срещу него. Неслучайно бе повдигнато обвинение за организирана престъпна група, за да може делото да бъде внесено в Специализирания съд, който сегашните управляващите и тези, които имат отношение към КТБ, създадоха през 2011-2012 г.". Това заяви по бТВ един от адвокатите на бившия банкер Константин Симеонов.

На въпрос страхува ли се още Цветан Василев за живота си, той изтъкна:

"Ако той се прибере в България, най-вероятно ще отиде в ареста. Освен това дело има и още няколко други, които се държат в резерв, за да бъдат готови за евентуалното му прибиране. В ареста е най-лесно да има физически проблеми"

 

"Това, което публикуваха от прокуратурата, не е обвинителен акт, а разказ по картинка. Такова беше и интервюто на наблюдаващия прокурор Иван Гешев. След като твърди, че са изнасяни огромни суми в пликчета и торбички, защо не каза за кого са били предназначени", отбеляза Симеонов.

 

"Аз се занимавам само с обвинението, което е повдигнала прокуратурата. Всички останали пикантерии, които има в делото, не са мой проблем. Няма абсолютно никакви писмени доказателства, само показанията на основния свидетел Бисер Лазов, който сочи определени лица", допълни Симеонов. 

Във връзка с "големия липсващ"  в обвинението на прокуратурата Делян Пеевски и преминаването на активите на КТБ в негови ръце, Симеонов коментира: 

"Достатъчно е да се проследят документи, което прокуратурата не прави. Не знам преди 20 юни 2014 г. е имало измами или кражби, но след тази дата разпарчатосването на баницата, контролирана от КТБ, е пладнешки обир. Според независими чуждестранни оценители 13 актива на фирми, които дължат на банката пари, струват над 3,5 млрд. лв. Например завод "Рубин" е под контрола на бизнесмена Александър Сталийски, с "Виваком" знаете какво стана - сега по думите на Спас Русев е имало една брилянтна сделка, но аз лично не съм на това мнение", каза Симеонов. 
 

 

Интервютата на Оливър Стоун с Путин излизат в книга

http://clubz.bg/56549-intervyutata_na_olivyr_stoun_s_putin_izlizat_v_kniga

Пълна стенограма на интервютата на Оливър Стоун с Владимир Путинизлиза в книга на български. Изданието е на „Милениум“, според които около 40% от разговорите между режисьора и руския президент не са намерили място в 4-часовата телевизионна поредица на „Шоутайм“ – но в книгата са отразени.

„Интервюта с Путин“ събира записите от десетки срещи между Стоун и Владимир Путин. Разговорите протичат с прекъсвания в продължение на повече от две години, в които екипът на режисьора получава рядък достъп до руския лидер. Интервютата често се водят в неформална среда, а отразяването на Владимир Путин включва и показването му по време на тренировка, след като е играл хокей или докато храни коня си.

Първото интервю е от 2 юли 2015 г., а последното – от 10 февруари 2017-а. Документалният филм в четири части, базиран върху тези интервюта, бе излъчен през юни и в САЩ, и в Русия, а някои наблюдатели определиха отношението на Оливър Стоун към Путин като прекалено безкритично и раболепно.

Площад Славейков.

Комисията по казуса НДК излиза с доклад

//dariknews.bg/novini/bylgariia/komisiiata-po-kazusa-ndk-izliza-s-doklad-2038704

Очаква се временната парламентарна комисия, която изяснява фактите и обстоятелствата по разходване на средствата, дадени целево на НДК за българското председателство на Съвета на Европейския съюз, да излезе с доклад по казуса. Комисията беше създадена в края на юни

Вътре в Луната има много вода

http://dnes.dir.bg/news/voda-sistema-lunata-molekuli-26116647

Геофизици смятат, че в недрата на естествения спътник на Земята има учудващо големи количества вода. Извода им цитират Си Ен Ен, Франс прес и БТА.

Пребитата нотариуска и дъщеря й - с травми и в стрес, но без опасност

http://clubz.bg/56548-prebitata_notariuska_i_dyshterq_j_s_travmi_i_v_stres_no_bez_opasnost

Снимка БГНЕС

Състоянието на пребитите от маскирани мъже нотариуска Валентина Механджийска и дъщеря й е стабилно, адекватни са, но с множество рани от побоя и в стрес. Това каза директорът на Клиниката по лицево-челюстна хирургия на болница „Св. Анна”, предаде Би Ти Ви. 

Вчера в късния следобед - около 17 ч, двете жени станаха жертва на неизвестни, маскирани мъже насред бул. "Драган Цанков" до Борисовата градина.  Целта на нападението е била именно побой, тъй като двете не са били ограбени. Майката има сериозни травми по главата от ударите, съобщиха от болницата. Дъщеря й не е по-леко пострадала, и двете са със сериозни травми от охлузвания и според лекарите е възможно те да са от влачете по земята. Нанесени са множество удари по лицата на двете жени.

Заради преживения стрес и уплаха - на пребитите жени им предстои среща с психолог, а според това как реагират травмите на лечението - очаква се да бъдат изписани за домашно лечение след няколко дни. 

Нападателите продължават да са неизвестни, а полицията да ги издирва. Органите на реда вече са разпитали Механджийска.

 

Тръмп изказа гордостта си от "добре свършената работа" на зет си пред медиите

http://pogled.info/svetoven/tramp-izkaza-gordostta-si-ot-dobre-svarshenata-rabota-na-zet-si-pred-mediite.87839

/Поглед.инфо/ Американският президент Доналд Тръмп е „много горд” от старши съветника си и свой зет Джаред Къшнър и каза, че той е „свършил страхотна работа” в изявлението си пред медиите по отношение на показанията си за връзки с Русия. Това съобщи днес зам.-прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс.

Маскирани като Тръмп ограбиха банкомати в Пиемонт

//dariknews.bg/novini/sviat/maskirani-kato-trymp-ograbiha-bankomati-v-piemont-2038694

Двама престъпници с маски на президента на САЩ Доналд Тръмп извършиха серия обири на банкомати в северната италианска област Пиемонт, съобщи в. „Република”. Полицията е задържала двама заподозрени за престъпленията. Зад решетките са братята Лафоре – 26-годишният Виторио и 30-годишн

Ще могат ли изследователите на космоса да пият вода от Луната?

//dariknews.bg/novini/liubopitno/shte-mogat-li-izsledovatelite-na-kosmosa-da-piiat-voda-ot-lunata-2038696

Дали бъдещи изследователи на космоса ще могат да пият вода от Луната? Геофизици са на мнение, че в недрата на естествения спътник на Земята има учудващо големи количества вода, предаде Франс прес.

Българи се биха с мигранти в Мюнхен

//dariknews.bg/novini/sviat/bylgari-se-biha-s-migranti-v-miunhen-2038693

Две големи фамилии – българска и иракска, са се сбили в метрото в Мюнхен, съобщи

Как да преборим стреса в домашни условия

//dariknews.bg/novini/liubopitno/kak-da-preborim-stresa-v-domashni-usloviia-2038647

Ако се чувствате стресирани, грабвайте парцала. Резултатите от британско проучване показват, че чистенето е едно от най-добрите средства срещу стрес, пише в. "Дейли експрес".

Още издирват мъжете, нападнали жени в София

//dariknews.bg/novini/bylgariia/oshte-izdirvat-myzhete-napadnali-zheni-v-sofiia-2038698

Полицията продължава издирването на мъжете, които пребиха две жени на бул. "Драган Цанков" в столицата, съобщава БНТ.

Вчера следобед двама маскирани мъже нападнаха и биха майка и дъщеря - на 54 и 34 години, посред

Брекзит означава Брекзит? Изчакайте, може да не се случи

http://pogled.info/svetoven/evropa/brekzit-oznachava-brekzit-izchakaite-mozhe-da-ne-se-sluchi.87836

/Поглед.инфо/ Правителството на британския премиер Тереза Мей започна в Брюксел преговори по същество за напускане на Европейския съюз (ЕС), въпреки че никой в ​​Британия все още не е наясно какъв изход всъщност страната търси.

Рекс Тилърсън обмисля оставката си

http://pogled.info/svetoven/amerika/reks-tilarsan-obmislya-ostavkata-si.87837

/Поглед.инфо/ Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън е разочарован от качеството на работата си като ръководител на американското външнополитическо ведомство и обмисля да подаде оставката си до края на годината. Това съобщи Си Ен Ен въз основа на сведения от близки на Тилърсън.

Тръмп се "пошегува", че ще уволни здравния си министър, ако не бъде отменен "Обамакеър"

http://pogled.info/svetoven/amerika/tramp-se-posheguva-che-shte-uvolni-zdravniya-si-ministar-ako-ne-bade-otmenen-obamakear.87838

/Поглед.инфо/ Президентът Доналд Тръмп възнамерява да уволни министъра на здравеопазването Том Прайс, ако Конгресът на САЩ отново не гласува в полза на отмяната на сегашната система за здравно осигуряване "Обамакеър". Това заяви самият той в понеделник по време на годишната национална сбирка на бойскаутите в Западна Вирджиния.... на шега.

Мачът на „Поморие” с „Локомотив” завърши 1:1

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/NucnRS_iWjg/

„Поморие” и „Локомотив” /Горна Оряховица/ завършиха наравно в мач от първи кръг на Втора професионална лига. Домакините откриха в  45-та минута, а поморийци изравниха резултата в 87-та минута, след като Михаел Орачев прониза вратаря на Локомотив с далечен удар. Мачът завърши 1:1 и така двата отбора си разделиха по една точка.

Грузинска фреска от 17 век изобразява Христос в компанията на... НЛО? (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/gruzinska-freska-ot-17-vek-izobraziava-hristos-v-kompaniiata-na...-nlo-video-2038695

Грузинска фреска от 17 век изобразява разпъването на Иисус Христос. Това може би щеше да звучи обичайно, но странното е, че на фона могат да се видят две мистични изображения, наподобяващи летящи чинии. В горната част на византийск

Почитаме Света Анна - покровителка на бременните жени

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/pochitame-sveta-anna-pokrovitelka-na-bremennite-zheni-2038656

На 25 юли църквата отбелязва Успение на Света Анна.

Тя е била потомка на Аароновия род и родила Мария, бъдещата майка на Спасителя на човечеството. Според библейските сказания светицата се приема и почита като един от основните християнски символи на

Bloomberg: Има ли алтернатива на Путин?

http://pogled.info/svetoven/russia/Bloomberg-ima-li-alternativa-na-putin.87834

/Поглед.инфо/ Дори Навалний, независимо от несломимия му дух на боец, не отстоява идеята за европейско бъдеще за Русия, а това е свидетелство за победата на Путин. Нито един руски политик днес не може да предложи идеология, достатъчно амбициозна и вдъхновяваща, за да се конкурира с Путин. Може би поради това за Путин е толкова лесно да тушира недоволствата и да остане на власт.

AgoraVox/Франция: Защо Захарченко реши да създаде Малорусия?

http://pogled.info/svetoven/AgoraVox-frantsiya-zashto-zaharchenko-reshi-da-sazdade-malorusiya.87835

/Поглед.инфо/ Сегашната ситуация в източната част на Украйна е Гордиевия възел, който може да бъде разплетен със създаването на Малорусия. Някои наричат „безумно” подобно изявление, други считат, че идеята е добра, трети твърдят, че идеята не се радва на широка подкрепа. Време е обаче политиците и хората да се замислят какво следва от това. Тези, които се стремят към война на всяка цена и тези, които свързват нещата на първо място с дипломацията и диалога. Нека да разгледаме възможните причини за изявлението на Захарченко за създаване на Малорусия:

Жълт код: Жега в 15 области във вторник

//dariknews.bg/novini/bylgariia/zhylt-kod-zhega-v-15-oblasti-vyv-vtornik-2038691

Жълт код за високи температури  е в сила за 15 области днес, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението е в сила за областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Пло

Какво иска българският капитал? Покорни работници, които дори целуват ръката, която не им плаща

http://pogled.info/bulgarski/kakvo-iska-balgarskiyat-kapital-pokorni-rabotnitsi-koito-dori-tseluvat-rakata-koyato-ne-im-plashta.87831

/Поглед.инфо/ "По-умният, по-знаещият, по-имащият трябва да бъде и по-отговорен. Той е получил много, трябва и много да даде. Това е неговата благодарност за живота, даден му от съдбата", пише Красина Кръстева в epicenter.bg.

Изненада: Ливан се включи във войната в Близкия изток

http://pogled.info/svetoven/iznenada-livan-se-vklyuchi-vav-voinata-v-blizkiya-iztok.87832

/Поглед.инфо/ На 21 юли се случи събитие, което драстично променя цялата конфигурация на силите в голямата война в Близкия изток. Редовни части на армията на Ливан, която по традиция се опира на военната подкрепа на САЩ и Великобритания, влезе в бойни действия на своя територия срещу силите на "Джебхат Ал Нусра" – организация, чиято дейност е тясно свързана с тази на т.нар. Ислямска държава. От друго направление, джихадистите на "Ал Нусра" бяха атакувани от части на редовната сирийска армия и силите на "Хизбула".

Кипър: 43 години след турската инвазия, перспектива няма

http://pogled.info/svetoven/kipar-43-godini-sled-turskata-invaziya-perspektiva-nyama.87833

/Поглед.инфо/ След съкрушителния провал на мирните преговори за Кипър в Кран-Монтане, Швейцария, нова вълна от националистически демонстрации обхвана Кипър. На 20 юли кипърци отбелязха 43-та годишнина от турското нашествие на острова, след преврата, организиран от гръцката военна хунта. В този траурен ден, на улица Ледра се проведоха антитурски демонстрации, организирани от движението Солидарност и от асоциацията Adouloti Kerinia, представляваща бежанците от Кирения и северната част на острова.

Потреблението расте. Малко, но постоянно

https://www.24chasa.bg/novini/article/6353381

Потреблението расте. Малко, но постоянноРасте ли потреблението на българина и най-вече – има ли вероятност да се върнат времената на потребителски бум отпреди световната финансова криза? Когато кредит от банка не беше получил само този, който не беше поискал? Нивото на потребление се мери с десетки показатели, но всичките може да се разделят на две основни групи – дълготрайни стоки,

"Мълниеносният удар" на САЩ е директна военна заплаха за Русия

http://pogled.info/svetoven/malnienosniyat-udar-na-sasht-e-direktna-voenna-zaplaha-za-rusiya.87828

/Поглед.инфо/ Новата военноморска доктрина на Руската федерация до 2030 г. обръща особено внимание на опитите на САЩ за налагане на господство в Световния океан и американската доктрина за мълниеносен глобален удар.

Как ЕС потъпка и унищожи Гърция

http://pogled.info/svetoven/evropa/kak-es-potapka-i-unishtozhi-gartsiya.87829

/Поглед.инфо/ Един милиард и триста милиона долара е спечелила през изминалата година Германия за сметка на разоряването на Гърция, купувайки гръцки държавни облигации и давайки на Атина кредити. Поредният транш на „солидарност“ в размер на 7,7 милиарда евро Гърция получи миналата седмица от постоянно действащия фонд за финансова стабилизация за страните от Еврозоната. И това, оказва се, е добър бизнес. Въпросът е за кого.

Борисов не бил общувал с Боршош от години!?

http://pogled.info/bulgarski/borisov-ne-bil-obshtuval-s-borshosh-ot-godini.87830

/Поглед.инфо/ "В тази държава всеки може да си каже, каквото иска, всеки си казва, каквото му дойде на акъл. После, когато стане ясно, бере срамовете той. Аз не виждам от какво мога да бера ядове!", каза Бойко Борисов пред Валерия Велева за epicenter.bg.

Пазарът на жилища е далеч от прегряване

https://www.24chasa.bg/novini/article/6353406

Пазарът на жилища е далеч от прегряванеПрез второто тримесечие на 2017 г. средната цена на жилищните имоти в столицата за първи път от 10 години насам премина границата от 1000 евро на квадратен метър и достигна 1060 евро. Това съобщи преди дни агенция Bulgarian properties. Същия ден Евростат обяви, че тримесечие по-рано България е била пета в ЕС по ръст на цените на годишна база, т.е.

Хошсу донесе първо злато за Унгария от световното по плуване

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/07/25/3012560_hoshsu_donese_purvo_zlato_za_ungariia_ot_svetovnoto_po/?ref=rss


Катинка Хошсу спечели първия златен медал за домакина Унгария на световното по плуване. Тя защити титлата си на 200 м съчетано.<br /><br />Адам Пийти и Сара Шострьом бяха другите герои във втория ден на надпреварата в Будапеща.<br /><br />Хошсу завърши за 2:07,00 минути и зарадва публиката в "Дуна арена". Тя остана далеч от собствения си световен рекорд в дисциплината, който постави преди две години в Казан (2:06,12), но времето й беше достатъчно да стъпи на...

9 лесни начина да създадем добро впечатление

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6351239

9 лесни начина  да създадем добро впечатлениеПри ново запознанство е нужно да не говорите на диалект При запознанство са нужни само няколко секунди, за да може човекът срещу вас да си изгради първото впечатление. Мимиките, жестовете и дори външният ни вид са част от невербалната комуникация, която до голяма степен спомага на околните да преценят социалния ни статус,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване