Полският президент подписа третия закон от спорната съдебна реформа

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/25/3012775_polskiiat_prezident_podpisa_tretiia_zakon_ot_spornata/?ref=rss


Президентът на Полша Анджей Дуда подписа приет от управляващата партия "Право и справедливост" закон, който дава на министъра на правосъдието правомощия да назначава и уволнява председателите на общите съдилища в страната, предаде "Ройтерс".<br /><br />"Президентът подписа законопроекта от 12 юли", съобщи заместник-началникът на президентската канцелария Анджей Муха на уебсайта на президентството. По думите му законът засяга дейността на обикновените...

Нов опит за атака срещу руското посолство в Дамаск

http://www.cross.bg/damask-snaryada-medii-1550107.html

/КРОСС/ Четири ракетни снаряда са паднали в близост до сградата на посолството на Русия в сирийската столица Дамаск, предава информационната агенция TACC, като се позовава на данни от местни медии. Към момента не се разкриват допълнителни подробности за инцидента. Официалните медии на Дамаск обвиняват въоръжени опозиционни групировки за обстрела. Това е втори подобен опит в рамките на десетина дни. При предишния случай два снаряда, изстреляни от гранатомети, паднаха във външния периметър на мисията, заради което се размина и без пострадали.  

Как да изберете университет? Проучете го!

http://www.dnes.bg/obrazovanie/2017/07/25/kak-da-izberete-universitet-prouchete-go.348331

Проверетe дали в учебното заведение се организират дискусии, конкурси...

По-скъп отоплителен сезон за софиянци, над 40% ще трябва да доплащат за парно

//dariknews.bg/novini/biznes/po-skyp-otoplitelen-sezon-za-sofiianci-nad-40-shte-triabva-da-doplashtat-za-parno-2038818

Отоплителен сезон 2016/2017 е бил чувствително по-дълъг и по-студен в сравнение с предходния, което го прави и по-скъп за софиянци. Това обяви на пресконференция управителят на фирмата за топлинно счетоводство "Техем" Милена Стоянова.

Волтова дъга подпали комбайн, шофьорът е с опасност за живота

//dariknews.bg/regioni/shumen/voltova-dyga-podpali-kombajn-shofioryt-e-s-opasnost-za-zhivota-2038791

Инцидент със зърнокомбайн изпрати 54-годишния му водач в болница с 10% изгаряния по тялото, съобщиха от ОД на МВР Търговище.

Пожарът в селскостопанската машина възникнал по време на работа в село Водица, община Попов

Депутатът Живко Мартинов напуска НС, "за да не руши авторитета на ГЕРБ"

//dariknews.bg/novini/bylgariia/deputatyt-zhivko-martinov-napuska-ns-za-da-ne-rushi-avtoriteta-na-gerb-2038854

Депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов, срещу когото се води разследване от специализираното звено "Антикорупция", напуска парламента.

Сотир Цацаров поиска имунитет

Катастрофа с български бус в Унгария, има жертви

//dariknews.bg/novini/sviat/katastrofa-s-bylgarski-bus-v-ungariia-ima-zhertvi-2038856

Трима души са загинали при пътно произшествие в ранните часове на вторник на магистрала в източната част на Унгария, съобщи унгарският вестник Hungary Today, цитиран от

Мъж бере душа след изгаряне от волтова дъга в Търговищко

https://www.24chasa.bg/region/article/6355920

Мъж бере душа след изгаряне от волтова дъга в Търговищко54-годишен мъж от село Водица е с опасност за живота след изгаряне от волтова дъга, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Търговище. Вчера около 11.00 часа в землището на Водица 54-годишен мъж, управлявайки зърнокомбайн, е допрял корпуса на машината до електропровод, в резултат на което се е получила волтова дъга и мъжът е получил 10% изгаряния.

Слагат ”легнали полицаи” към Триград след трагедията

http://dnes.dir.bg/news/trigrad-legnali-politzai-kristian-mladenov-26118958

Общинската администрация на Девин ще монтира "легнали полицаи" по пътя към Триград, където намереният мъртъв 16-годишен Кристиян блъсна група туристи.

Сърбия разчита на помощ от България в преговорния процес за ЕС

https://www.actualno.com/balkani/syrbija-razchita-na-pomosht-ot-bylgarija-v-pregovornija-proces-za-es-news_624190.html

Благодарим за помощта, която ни предлагате. Всеки опит ни е от полза. Глави 23 и 24 от преговорите за Европейския съюз са най-трудни за нас. Това заяви правосъдната министърка на Сърбия Нела Кубурович, която се срещна със заместник министър-председателя по правосъдната реформ

Мъжът, нападнал с нож полицай в Дупница, има 14 осъдителни присъди

https://www.24chasa.bg/novini/article/6355917

Мъжът, нападнал с нож полицай в Дупница, има 14 осъдителни присъдиЗапочнато е следствено дело по случая, при който 26-годишен криминално проявен дупничанин нападна полицай, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Кюстендил. При неизбежна самоотбрана служителят на Районно управление „Полиция” – Дупница е ранил със служебното си оръжие нападателя. 26-годишният дупничанин е известен на полицията с множество и

Барселона започва отчаяни преговори с Ливърпул за Коутиньо

https://offnews.bg//futbol/barselona-zapochva-otchaiani-pregovori-s-livarpul-za-koutinio-661337.html

Представители на Барселона вече са в Лондон, където се очаква да преговарят с ръководството на Ливърпул за звездата на тима Филипе Коутиньо, пишат каталунските медии.

По този начин се потвърждават информациите на други издания, че испанския гранд няма да се откаже лесно от бразилеца и ще стори всичко по силите си, за да го вземе.

Основната причина за тези действия е, че тази вечер ръководствата на Барса и Пари Сен Жермен свикват извънредни пресконференции, на които най-вероятно ще бъде обявена сделката за Неймар. Срещата на ПСЖ с медиите е днес следобед в Маями от 17:00 часа местно време, което е 23:00 часа вечерта във Франция.

Интересът на испанския гранд към плеймейкъра на Ливърпул не е от вчера, а по-рано този месец от "Анфийлд" отхвърлиха оферта на стойност 72 млн. паунда.

Мениджърът на английския тим Юрген Клоп бе категоричен, че Коутиньо не се продава на каквато и да е цена. В Испания обаче твърдят, че ново предложение от порядъка на 100 млн. евро няма как да бъде отказано от страна на мърсисайдци.

Очаква се Барселона да прибере колосалните 222 млн. евро за звездата си Неймар, а от клуба виждат в Коутиньо идеалния негов заместник.

Вестник "Mundo Deportivo" пък допълня, че наред с Коутиньо, Барселона няма да се откаже и от Паулиньо, който е в китайския Гуанжоу Евъргранде.

И четири опозиционни партии искат вето на законите за съдебната власт

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/07/25/3012791_i_chetiri_opozicionni_partii_iskat_veto_na_zakonite_za/?ref=rss


"Нова република", "Да, България", "БЗНС" и "Зелените" се обединиха около съвместна позиция в която искат президентът Румен Радев да наложи вето върху законите за съдебната власт, които трябва да бъдат приети от парламента тази седмица. Те призоваха и "всички наши съграждани, които искат радикална съдебна реформа по румънски модел за справедлив и независим съд и отчетна и отговорна прокуратура, да са готови за масови протести срещу пълзящото...

Регистрираха нови земетресения в района на Додеканези и остров Крит

https://www.24chasa.bg/novini/article/6355910

Регистрираха нови земетресения в района на Додеканези и остров Крит

Серия нови земетресения са регистрирани през последните часове в района на островната група Додеканези в Егейско море, показва справка на официалната интернет страница на Европейския средиземноморски сеизмологичен център, съобщава "Фокус".  Съгласно публикуваните данни, трусовете в района са с интензивност между 2,2 и 3,2 по скалата на Рихтер.

Осъдиха двама мъже с 25 съпруги и 146 деца

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280944_%D0%9E%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B8%D1%85%D0%B0+%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B0+%D0%BC%D1%8A%D0%B6%D0%B5+%D1%81+25+%D1%81%D1%8A%D0%BF%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B8+%D0%B8+146+%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0

 Двама мъже, единият от които има 25 съпруги и 146 деца, бяха осъдени за полигамия в Канада, съобщата английският Телеграф, цитиран от София прес.

Законът в страната забранява практикуването на такъв вид практики.

Уинстън Блекмор и Джеймс Марион Олер, които имат пет съпруги, са изправени пред пет години затвор, след като бяха признати за виновни в първия истински тест на полигамията в страната, приет преди 127 години.

През последните две десетилетия бяха назначени трима специални прокурори, за да обмислят повдигането на обвинения срещу двойката, но се противопоставиха на опасенията, че законът, забраняващ полигамията, нарушава конституционното право на канадците за религиозна свобода.

Тези страхове бяха потъпкани през 2011 г., когато Върховният съд на провинция Британска Колумбия решава в референтен случай, че присъщите вреди на полигамията оправдават поставянето на ограничения върху религиозните свободи, като дават свобода да бъдат повдигнати обвинения срещу Блекмор и Олер три години по-късно.

Съдията Шери Ан Донеган от Върховния съд на Британска Колумбия отбеляза в своето решение, че основният обвиняем Блекмор не отрича полигамията си.

Край на Параграф 22 за журналистите от Топновини: прекратиха служебно договорите им

https://offnews.bg//medii/kraj-na-paragraf-22-za-zhurnalistite-ot-topnovini-prekratiha-sluzhebn-661336.html

Трудовите договори на 23-мата служители на "Топ Нюз" ЕООД са били прекратени служебно, съобщи днес Главна инспекция по труда.

Журналистите бяха изправени пред "Параграф 22", след като в началото на юли едноличният собственик на медията Николай Йонков почина, тя бе закрита и се оказа, че не могат нито да напуснат, нито да бъдат уволнени, а и никоя институция не може да им каже как да постъпят.

Според законодателството прекратяването на договорите се вписва в книжките от компетентната дирекция по регистрация на фирмата. В случая тя е "Инспекция по труда" - София град, разясниха от ГИТ. Договорите са прекратени, считано от деня на подаване на заявленията от работещите в "Топновини".

Журналистите са получили имейли, в които се разяснява, че трудовите им книжки може да бъдат изпратени с куриер до компетентната дирекция и че след вписване на прекратяването могат да си ги получат обратно по куриер, ако при изпращането попълнят декларация, че са съгласни с това.

До 7 работни дни от получаване на разпореждането за прекратяване на трудовия договор трябва да се регистрират в Бюрото по труда, за да се възползват от пълните си права за обезщетение за безработица. Предвид факта, че голяма част от служителите са от други градове, регистрацията в Бюрото по труда е възможна и преди оформянето на трудовата книжка, уточняват от ГИТ.

След смъртта на Йонков, който няма наследници, Инспекцията по труда организира процедура по прекратяване в минимални срокове. По наредба преди издаването на разпореждане за прекратяване на трудовите договори контролните органи на Инспекцията са дължни да извършат две проверки на адреса на работното място на заявителя и по седалището и адреса на управление на работодателя. Едната се извършва в срок от 15 дни от постъпване на заявлението и втората - в срок не по-кратък от 15 дни от първата. Целта е да се докаже безспорно, че работодателят не може да бъде установен (в случая, че няма наследници) и не извършва дейност. Първата проверка беше извършена веднага след подаване на заявленията от служители на „Топ Нюз“ ЕООД, а втората - в първия ден след изтичане на 15-те дни. Дирекция „Инспекция по труда“ - София град влезе в контакт и с компетентните териториални поделения на НАП и НОИ с цел по-бързо предоставяне на нужните документи от двете институции, които се изискват в рамките на процедурата за служебно прекратяване на трудовите договори, обясняват от ГИТ.

Юристи искат Радев да наложи вето на Закона за съдебната власт

http://frognews.bg/news_138880/IUristi-iskat-Radev-da-naloji-veto-na-Zakona-za-sadebnata-vlast/

Вето на приетите промени в Закона за съдебната власт да наложи президентът Румен Радев поиска Съюзът на юристите в България.

Цените на петрола продължават да растат, след като Рияд обеща контрол на износа

http://econ.bg/Новини/Цените-на-петрола-продължават-да-растат-след-като-Рияд-обеща-контрол-на-износа-_l.a_i.746055_at.1.html

Цените на петрола продължиха покачването си във вторник, след като Саудитска Арабия обеща да ограничи износа от следващия месец, a Организацията на...

Спасители извадиха мъж от 13-метров кладенец

https://www.24chasa.bg/region/article/6355900

Спасители извадиха мъж от 13-метров кладенецСпасителен екип от Втора РСПБЗН в Русе извади мъж от 13-метров кладенец, съобщиха от полицията в Русе. Инцидентът станал малко преди обед вчера в гр. Мартен. Мъжът влязъл в дълбокия кладенец за да монтира помпа, но му прилошало и изгубил съзнание. След като бил подаден сигнал на тел. 112 на място били изпратени екипи от Втора РСПБЗН-Русе и на

Санкциите на САЩ върху Русия могат да засегнат български енергийни интереси

https://www.24chasa.bg/novini/article/6355899

Санкциите на САЩ върху Русия могат да засегнат български енергийни интересиEвентуални нови американски санкции срещу Русия могат да засегнат енергийни интереси на България. Според вътрешен документ на Европейската комисия, публикуван днес, евентуалните ограничителни мерки ще засегнат осем енергийни проекта, в които Русия участва и от които ЕС има пряк или косвен интерес, пише "Клуб Z".

Инспекцията по труда прекрати договорите на изпаднали в безизходица журналисти

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/25/3012788_inspekciiata_po_truda_prekrati_dogovorite_na_izpadnali/?ref=rss


Правният казус, който постави в необичайна и трудна ситуация екипа на електронното издание "Топновини" (topnovini.bg) в последния месец се разреши. От Инспекцията по труда обявиха, че са прекратили служебно договорите на 23-ма служители на медията, които са подали заявления за предприемането на подобни действия.<br /><br />В началото на месеца екипът на "Топновини" изпрати отворено писмо до премиера Бойко Борисов и омбудсмана Мая Манолова, в което се оплакаха, че...

Съветът на федерацията призова Владимир Путин да одобри налагането на санкции срещу Полша

http://www.moreto.net/novini.php?n=356175

Съветът на федерацията, горната камара на руския президент, призова Владимир Путин да натовари ведомствата с разработването на санкции срещу Полша, в отговор на разрушаването на паметници на съветски войници в страната, предава Интерфакс.

Пребиха журналиста от БНТ Иво Никодимов

http://clubz.bg/56577-prebiha_jurnalista_ot_bnt_ivo_nikodimov

Малко след 15 ч. в района на "Орлов мост" в центъра на София  водещият на сутрешния блок "Денят започва" на БНТ Иво Никодимов е бил пребит от трима нападатели. За нападението съобщи националната телевизия. 

Журналистът сам се е предвижил до сградата БНТ, която е наблизо. Веднага е бил е повикан лекарски екип. В момента водещият е в болница, с наранявания по лицето.

Не са известни извършителите и мотивите за нападението.

"БНТ категорично се противопоставя на всякакви опити за агресия и осъжда нападението", коментираха от телевизията.

Очаквайте подробности. 

Идва електрическото "Мини" от Оксфорд

http://clubz.bg/56576-idva_elektricheskoto_mini_ot_oksford

Изцяло електрически модел на "Мини" ще се произвежда в Оксфорд, потвърди собственикът на марката "БМВ". Информацията е на "Файненшъл Таймс".

От немския автомобилен концерн посочват, че електрическото "Мини" в крайна сметка ще се произвежда във Великобритания, независимо от изразените по-рано притеснения свързани с Брекзит.

Двигателите и батериите за колите ще се конструират в Германия и ще се транспортират до британския град. "БМВ" първоначално бе загрижено от решението на Обединеното кралство да напусне ЕС, но след дълъг процес на лобиране от страна на властите в Лондон, компанията склони да произвежда на острова. 

Към момента е ясно, че външният вид на електрическото "Мини" ще е идентичен с 3-вратния модел, произвеждан сега в Оксфорд. По план продукцията ще започне през 2019 г. 

"БМВ" притежава "Мини" още от 1994 г. Почти всички модели на малката кола се създават във Великобритания, като само два в Нидерландия. 

В класация за най-влиятелната кола на изминалия век "Мини" се нарежда на завидното 2-ро място, изпреварена само от "Форд Т".

Юристите поискаха от президента да наложи вето на промените в Закона за съдебната власт

http://www.cross.bg/suyuzut-yuristite-finansirane-1550106.html

/КРОСС/ Съюзът на юристите в България (СЮБ) призова държавния глава Румен Радев да наложи вето върху проекта за промени в Закона за съдебната власт (ЗСВ) и по-точно, ако те бъдат приети, съобщава "Правен свят". Съюзът изпрати писмо до Радев с остра позиция срещу приетите на първо четене промени от парламента. Измененията предвиждат ограничения за съсловните организации на магистрати и на юристи, както и за тяхното финансиране. От съюза акцентират именно върху това. Според юристите у нас измененията "ще имат ретроградното въздействие върху развитието на демократичните процеси и утвърждаването на правовата държава", защото са "дискриминационни и безусловно противоконституционни". Също така съюзът пише в писмото си до Радев, че промените нарушават международни актове и договори, по които България е страна. "Никой не дава обяснение защо е необходимо скорострелното им приемане, при това в категорично нарушаване на разпоредбите на Закона за нормативните актове", се изтъква в писмото. По-рано Съюзът на юристите изпрати отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов срещу промените, в което организацията акцентира върху предложената забрана за магистратите да участват в управителните органи на сдружения на други юристи, което пряко засяга СЮБ. В тази връзка в писмото до президента се казва, че този текст е абсурден, защото Съюзът на юристите е организация, създадена именно от магистратите преди повече от 90 години

"Астън Мартин" проучва възможността да влезе във Формула 1 през 2021 г.

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/07/25/3012785_astun_martin_prouchva_vuzmojnostta_da_vleze_vuv/?ref=rss


Британският производител на спортни автомобили "Астън Мартин" обяви, че има интерес да участва като доставчик на двигатели във Формула 1. Изпълнителният директор на компанията Анди Палмър смята, че това е възможно единствено, ако правилата за агрегатите през 2021 г. устройват "Астън Мартин".<br /><br />Наскоро Палмър взе участие в среща на ФИА с компании, произвеждащи двигатели, които имат интерес да влязат в най-елитната автомобилна надпревара. Освен "Астън...

Турски вестник: САЩ шантажират Турция заради системите С-400

https://www.24chasa.bg/novini/article/6355887

Турски вестник: САЩ шантажират Турция заради системите С-400
Съединените щати шантажират Турция във връзка с намерението й за покупка от Русия на зенитни ракетни системи С-400, пише турският в. "Йени шафак", цитиран от "Фокус".  Според проправителственото издание Вашингтон оказва върху Турция натиск да се откаже от системите, подобен на този който е приложила и по време на плановете на Анкара да се сдобие с

Инвитро клиника иска разследване на финансирането на пациентските организации

https://www.actualno.com/healthy/invitro-klinika-iska-razsledvane-na-finansiraneto-na-pacientskite-organizacii-news_624188.html

Ръководството на една от столичните инвитро клиники ще сезира НАП и икономическата полиция за извършване на проверка за финансирането на пациентските организации, които разпространиха твърдения за липса на контрол върху клиниките, извършващи инвитро процедури с пари от

Александър Ангелов е новият председател на Софийския районен съд

http://frognews.bg/news_138878/Aleksandar-Angelov-e-noviiat-predsedatel-na-Sofiiskiia-raionen-sad/

Със смайващо единодушие от 14 „за“ днес бе избран председател на най-големия съд в страната – Софийския районен съд. Кандидатите бяха двама – Александър Ангелов, подкрепен и от мнозинството от съдиите в СРС и Петър Савчев.

Бандата на Майк Патън и Дейв Ломбардо с ново видео

http://clubz.bg/56575-bandata_na_majk_patyn_i_dejv_lombardo_s_novo_video

Южнокалифорнийската супергрупа Dead Cross, в която се подвизават Дейв Ломбардо (Slayer) и Майк Патън (Faith No More), представи видео към новата песен Obedience School.

Клипа можете да видите по-долу.

Obedience School е част от предстоящия дебютен албум на Dead Cross, който ще носи и името на групата, напомня ZRock. Очакваме го на четвърти август чрез Ipecac Recordings.

Продуцент на албума е Рос Робинсън, работил с групи като Korn, Deftones, Sepultura и Limp Bizkit.

Звученето на двамата титани е толкова... "слеърско", че е разбираемо защо са се спрели на него.

Бандата включва още китариста Макй Крейн от Retox и басиста Джъстин Пиърсън (Locust, Head Wound City и Retox). Бандата е създадена първо през 2015 г. без патън, но в края на м.г. анонсира включването му. За предстоящия дебютен албум той е записвал вокалите си отделно.

Първото им турне е обявено, че стартира на 10 август.

 

 

Facebook придобива стартъп за борба с уеб пиратството

http://www.investor.bg/socialni-mreji/454/a/facebook-pridobiva-startyp-za-borba-s-ueb-piratstvoto-243598/

Социалната мрежа би искала да бъде дом на много професионално произведени видеоклипове, заради което се нуждае от надеждност

Щастие може да се купи с пари

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6355879

Щастие може да се купи с париЧовек може да си купи щастие с пари, ако ги похарчи, за да си осигури повече време за себе си, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на публикация в сп. "Протоколи на Американската академия на науките". Изследването е обхванало над 6000 души от четири страни - САЩ, Канада, Дания и Холандия. За целите му специалисти от Харвардския бизнес колеж са

Швейцария издаде международна заповед за арест на нападателя от Шафхаузен

https://www.24chasa.bg/novini/article/6355873

Швейцария издаде международна заповед за арест на нападателя от Шафхаузен

Швейцарските власти издадоха международна заповед за арест на нападателя от Шафхаузен, който рани с резачка петима души в центъра на курортното градче, съобщава телевизионният канал ZDF, цитира от "Фокус". Към момента полицията издирва нападателя с обучени кучета. Предполага се, че той се укрива в гористата местност на границата между Швейцария и

Законовото блато на българското кино

https://www.actualno.com/cinema/zakonovoto-blato-na-bylgarskoto-kino-news_624179.html

Преди пет дни Actualno.com запозна читателите си с готвени промени в Закона за филмовата индустрия (ЗФИ), които предизвикаха доста сериозна дискусия в българската кино гилдия. Една от причините е терминът „нискобюджетен филм“, който на практика с предложените промени се за

Това може да има трагични последствия за България

https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/tova-mozhe-da-ima-tragichni-posledstviia-za-bylgariia-6071868

Майчиният език на 45% от първокласниците в страната през последната учебна година не е бил български, посочва експерт

Полският президент подписа един от трите спорни съдебни закона

http://www.mediapool.bg/polskiyat-prezident-podpisa-edin-ot-trite-sporni-sadebni-zakona-news267068.html

Президентът на Полша Анджей Дуда подписа приетия от управляващата партия "Право и справедливост" закон, който дава на министъра на правосъдието правомощия да назначава и уволнява председателите на общите съдилища в страната, съобщи Ройтерс. Заместник-началникът на президентската канцелария Анджей Муха съобщи, че законът засяга дейността на обикновените местни съдилища. Вчера протестиращите от опозицията настояха президентът да не подписва закона, след като наложи вето върху другите два от трите законопроекта за реформиране на съдебната система, приети от парламента. След бурни осемдневни протести с обвинението, че управляващите в Полша посягат на самите устои на демокрацията, Дуда отказа да подпише законите за Върховния съд и за Националния съвет на магистратурата (полския висш съдебен съвет), които дават право на парламента да назначава висшите магистрати. Според опозицията така управляващата партия "Право и справедливост" на Ярослав Качински на практика ще може да овладее съдебната система. "Право и справедливост" защитава законите за реформи в съдебната система с аргумента, че те ще подобрят работата й и че ще са необходими на борбата с корупцията. Скандалните промени са временно спрени В понеделник вечерта Дуда заяви, че е трябвало да наложи вето на два от трите закона за реформа на съдебната система, за да се увери, че те отговарят на Конституцията. "Подготвените от парламента реформи на съдебната система като цяло отговаряха на обществените очаквания", заяви Дуда в обръщение към нацията, излъчено по обществената телевизия. "Като президент обаче, аз не можех да ги приема и използвам правото на вето, защото те изискват промени, които да гарантират съответствието им на Конституцията", подчерта той. Президентът добави, че скоро ще представи свое собствено предложение за съдебна реформа. Полският премиер Беата Шидло заяви, че неочакваното президентско вето на законите за промяна на съдебната система е забавило въвеждането на необходимите реформи. "Всички искаме да живеем в справедлива Полша, затова е необходима реформа на съдилищата. Днешното вето на президента забави работата по реформата", подчерта тя също в обръщение към нацията, излъчено по обществената телевизия. Правителството не трябва да се поддава на натиск от улицата и от чужбина, добави Шидло, визирайки продължаващите протести срещу планираните реформи и критиките от ЕС. Тежък удар срещу "Право и справедливост" Изненадващото изявление на президента беше прието като един на редките случаи на порицание от негова страна на управляващата партия "Право и справедливост", с която той обикновено поддържа близки отношения, отбелязва британският вестник "Гардиън" и посочва, че политическите коментатори са смаяни от решението му, което е тежък удар за "Право и справедливост". От идването си на власт през 2015 г. партията полага големи усилия да контролира независимите институции в Полша, особено съдебната власт, пише "Гардиън" и припомня, че реформите доведоха и до конфликт с Европейската комисия и критики от Държавния департамент на САЩ. Решението на Анджей Дуда бележи първия му публичен разрив с лидера на "Право и справедливост" Ярослав Качински. След встъпването си в длъжност президентът беше смятан донякъде за марионетка на Качински, който на практика го командва, подчертава британският вестник. Някои коментатори изразяват скептицизъм доколко той наистина е решил да наложи властта си, и доколко това е просто опит да се намали интензивността на протестите. Полша се движи към мек авторитаризъм Някога Полша беше начело на демократичните промени, обхванали региона след рухването на комунизма. Но страната се движи към мек авторитаризъм и твърд национализъм под ръководството на партията "Право и справедливост", която систематично разруши голяма част от постигнатия напредък, пише в. "Ню Йорк таймс", цитиран от БТА. Полската демокрация получи частичен, моментен отдих с ветото на Дуда. Частичен, защото президентът Дуда подписа закон, даващ на министерството на правосъдието контрол над местните съдилища. И моментен, защото той заяви, че ще внесе собствени версии на тези закони, подчертава в. "Ню Йорк таймс" в друга статия. Не е тайна, че "Право и справедливост" и нейният лидер Качински се опитват да премахнат независимостта на съдилищата, една от последните пречки пред техния контрол над Полша, пише изданието. По-малко известна, но не по-малко ясна, е ролята на САЩ в насърчаването им да предприемат тази последна стъпка. Тази година опитите на Качински и неговата партия да завземат властта бяха особено дръзки - те се опитаха да спрат избирането на бившия полски премиер Доналд Туск начело на Европейския съвет. Провалът доведе до загуба на популярност, което ги насърчи да се целят още по-високо. Така бяха предложени новите закони за съдебната система. Къде е Тръмп в цялата каша? В цялата тази каша се намеси и Доналд Тръмп, който също като полските управляващи се стремеше към позитивно отразяване в медиите. Той обяви, че ще посети Полша на път за Г-20 и Белият дом диктуваше условията: Тръмп е трябвало да бъде посрещнат от ликуващи тълпи, които да създадат пред света впечатлението за силен американски лидер, обожаван от хората в чужбина и от техните лидери. Тъй като инициативата "Три морета" имаше среща във Варшава, Тръмп получи възможност да се срещне с лидери на 11 други страни от региона. Това беше добре и за Качински - неговото правителство имаше нужда да покаже, че Полша се ползва с уважението на един от най-влиятелните политици в света. Така Тръмп посети Варшава, потвърди ангажимента си към чл. 5 от Договора на НАТО и обеща договори за продажба на ракети "Пейтриът" и природен газ. Партията на Качински докара ликуващи тълпи с автобуси и двете страни заключиха, не без основания, че посещението е преминало успешно, пише в. "Ню Йорк таймс" и добавя, че "Право и справедливост" е повишило популярността си. Предложените закони за съдебна реформа бяха оттеглени преди посещението на Тръмп, след като популярността на партията започна да расте, проектозаконите бяха върнати и беше добавен трети, предвиждащ освобождаване на съдиите от Върховния съд и избиране на новите членове от парламента. Като се има предвид, че полският Върховен съд потвърждава резултатите от парламентарни и президентски избори, законът щеше да даде на "Право и справедливост" контрол и над резултатите от изборите. Накратко, на цената на известни аплодисменти, Тръмп даде на Качински прикритие да извърши преврат, отбелязва американското издание. Малко вероятно е Тръмп да е имал намерение да подкрепи стремежа към власт на Качински. Но като не използва посещението си, за да призове лидера на "Право и справедливост" да уважава демокрацията, Тръмп даде мълчаливото си одобрение на новата кампания за приемането на законите. Макар че Дуда прояви политическа независимост, досега той беше верен съюзник на Качински. Предстои да видим дали новите законопроекти наистина ще са различни от досегашните, или само ще увеличат влиянието на Дуда за сметка на това на "Право и справедливост", отбелязва в. "Ню Йорк таймс".

Полският президент подписа един от трите спорни съдебни закони

http://www.mediapool.bg/polskiyat-prezident-podpisa-edin-ot-trite-sporni-sadebni-zakoni-news267068.html

Президентът на Полша Анджей Дуда подписа приетия от управляващата партия "Право и справедливост" закон, който дава на министъра на правосъдието правомощия да назначава и уволнява председателите на общите съдилища в страната, съобщи Ройтерс. Заместник-началникът на президентската канцелария Анджей Муха съобщи, че законът засяга дейността на обикновените местни съдилища. Вчера протестиращите от опозицията настояха президентът да не подписва закона, след като наложи вето върху другите два от трите законопроекта за реформиране на съдебната система, приети от парламента. След бурни осемдневни протести с обвинението, че управляващите в Полша посягат на самите устои на демокрацията, Дуда отказа да подпише законите за Върховния съд и за Националния съвет на магистратурата (полския висш съдебен съвет), които дават право на парламента да назначава висшите магистрати. Според опозицията така управляващата партия "Право и справедливост" на Ярослав Качински на практика ще може да овладее съдебната система. Управляващата полска партия "Право и справедливост" защитава законите за реформи в съдебната система с аргумента, че те ще подобрят работата й и че ще са необходими на борбата с корупцията.

Мъж нападна полицай между Мароко и Испания, крещейки „Аллах акбар”

https://www.actualno.com/africa/myj-napadna-policaj-mejdu-maroko-i-ispanija-kreshtejki-allah-akbar-news_624187.html

Мъж нападна с нож полицай на границата между Мароко и испанската територия Мелиля и го рани, съобщиха местните власти. Според очевидци, нападателят крещял „Аллах акбар”. Властите реагирали бързо и гражданинът вече е задържан за разпит, съобщи испанският вътрешен мин

Бой с винкели и бухалки насред варненски булевард?

http://www.moreto.net/novini.php?n=356176

За бой с винкели и бухалки насред самото пътно платно на бул. "Владислав Варненчик" сигнализира снощи в социалните мрежи варненка, станала свидетел на мелето. Според младата жена, участници в побоя били двама шофьори, които се намирали в задръстването в района на кръстовището с ул.

Алтерко Роботикс пусна в продажба аксесоари за умен дом

http://www.investor.bg/novini/261/a/alterko-robotiks-pusna-v-prodajba-aksesoari-za-umen-dom-243621/

Продуктовата серия Shelly ще сложи край на една от най-разпространените потребителски тревоги: „Дали изключих ютията?!“

Утре ще е предимно слънчево, но на места леко ще превали

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6355860

Утре ще е предимно слънчево, но на места леко ще превалиПрез нощта облачността ще е разкъсана, над по-голямата част от страната предимно незначителна. Само в Източна България в отделни райони ще превали дъжд. Утре преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Възможни са градушки.

Разчистват паднали клони и огради, след силния вятър и дъжд в столицата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6355855

Разчистват паднали клони и огради, след силния вятър и дъжд в столицата

Два екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ обработват сигнали във връзка с вятъра и дъжда, който вали над София. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Към момента екипите са работили по 7 сигнала за паднали клони и един сигнал за отместена строителна ограда. Работят и два екипа на столичната пожарна.

Политолог: Сигурността на България минава през ЕС и НАТО

http://www.investor.bg/bloomberg-tv/461/a/politolog-sigurnostta-na-bylgariia-minava-prez-es-i-nato-243619/

Страната ни не може да е неутрален посредник в новите геополитически отношения, смята Христо Анастасов

Всички кандидати за директор на БНТ продължават към втората фаза на конкурса

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/25/3012767_vsichki_kandidati_za_direktor_na_bnt_produljavat_kum/?ref=rss


И деветимата кандидати за генерален директор на Българската национална телевизия - Стоил Рошкев, Теодор Ангелов, Сашо Йовков, Валерий Тодоров, Тома Иванов, Радостслав Главчев, Иван Гарелов, Константин Каменаров и Емил Кошлуков, са с редовни документи и продължават към следващата фаза на конкурса, предаде БНР.<br /><br />На днешното си заседание Съветът за електронни медии (СЕМ) е проверил дали подадените документи формално отговарят на изискванията. Сред тях са наличието на опит в...

Кратка буря премина през София

https://www.24chasa.bg/novini/article/6355856

Кратка буря премина през СофияКратка буря връхлетя някои райони на София, изпочупи клони и измокри минувачите. Изля се и пороен дъжд в някои части на София. Бурята бързо премина и слънцето отново

Временно е затруднено движението по трамвайни линии 20 и 23 към центъра в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/6355857

Временно е затруднено движението по трамвайни линии 20 и 23 към центъра в СофияВременно е затруднено движението по трамвайни линии 20 и 23 в посока център в София, съобщиха от Столичната община. Причината е паднал клон на контактно-кабелната мрежа. На място е изпратен авариен екип за неговото отстраняване и възстановяване на

Вътрешният министър на спешна среща със синдикатите

https://offnews.bg//politika/vatreshniat-ministar-na-speshna-sreshta-sas-sindikatite-661338.html

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев свика извънредно заседание на Съвета за социално партньорство. Срещата е провокирана след заявката на служителите да протестират, докато не бъдат чути исканията - увеличение на заплатите и нов закон за МВР. 

Очаквайте подробности!

Министър Порожанов се срещна с представители на животновъдния бранш

https://www.24chasa.bg/novini/article/6355833

Министър Порожанов се срещна с представители на животновъдния бранш
Екипът на Министърството на земеделието, храните и горите проведе среща с представители на животновъдния бранш, на която се обсъди допълнителното плащане по схемите за извънредно подпомагане, на земеделски стопани, отглеждащи крави, биволици, овце-майки и кози-майки, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.

Александър Ангелов е новият председател на Софийския районен съд

https://www.24chasa.bg/novini/article/6355836

Александър Ангелов е новият председател на Софийския районен съд
Александър Ангелов единодушно беше избран за председател на Софийския районен съд (СРС). Той получи подкрепата на всички членове на Съдийската колегия, съобщи "Правен свят". Така след като първият опит за избор на шеф на СРС се провали поради липса на кандидати и месеци след оставката на Методи Лалов той имаше временно ръководство,

Министър Московски откри първото заседание на Съвета по морска сигурност

http://www.cross.bg/moskovski-sigyrnost-morska-1550105.html

/КРОСС/ Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски откри първото заседание на Съвета по морска сигурност. Основната цел на консултативния съвет, който се председателства от министър Московски, е изработване на стратегия за сигурност за черноморския район. В него участват представители на всички заинтересовани страни, отговорни за безопасността в българските морски пристанища. По време на първото съвещание, министър Московски информира членовете, че полученият междинен доклад на Европейската комисия за морската ни безопасност е с положителна оценка. Изградената до момента организационна структура е добра, но с общите усилия на всички заинтересовани институции по темата може да бъде постигнат един още по-добър резултат, добави още министър Ивайло Московски. *** Съветът по морска сигурност е консултативен орган към министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията за осъществяване на стратегическото планиране на дейностите за постигане сигурността на корабите, пристанищата и пристанищните райони. Друга част от функциите му са съгласуване, сътрудничество и координация между ведомствата, юридическите и физическите лица, които имат отношение към постигане сигурността на корабите, пристанищата и пристанищните райони.  

Районът до руското посолство в Дамаск попадна под обстрел

https://www.24chasa.bg/novini/article/6355835

Районът до руското посолство в Дамаск попадна под обстрел

Четири ракетни снаряда са паднали в близост до сградата на дипломатическата мисия на Руската федерация в сирийската столица Дамаск, съобщава информационната агенция TACC, цитирана от "Фокус". Към момента не се разкриват допълнителни подробности за инцидента. Официалните медии на Дамаск обвиняват въоръжени опозиционни групировки за обстрела.

"Правосъдие за всеки" иска от депутатите "Правосъдие, а не суджуци!"

http://www.mediapool.bg/pravosadie-za-vseki-iska-ot-deputatite-pravosadie-a-ne-sudzhutsi-news267067.html

Символично гражданско присъствие организира инициативата "Правосъдие за всеки" между 8.30 и 11.00 часа в сряда под надслов "Правосъдие, а не суджуци!" Повод за проявата е най-вече спешно приетите на първо четене промени в Закона за съдебната власт (ЗСВ), ограничаващи външното финансиране на съсловните организации в магистратурата и предвиждащи бонуси за членовете на следващия ВСС. Събитието е озаглавено по този начин във връзка с поискания от главния прокурор Сотир Цацаров имунитет на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов заради няколко случая на изнудване и принуда, сред които и за 4 тона суджук, взети от името на премиера Бойко Борисов от добрички месопроизводител. "Предлагат ни суджуци, докато ни отнемат Правосъдието. Готвят на тъмно и на спринт промени в основните закони, които трябва да гарантират правото ни на защита в процеса, готвят ни специален трибунал вместо съд, който да оправдава когото трябва и да осъжда неудобните, готвят ни фарс по процеса за "Обира на Века", където основните грабители дори не са споменати в обвинителния акт, готвят разправа с неудобните магистрати чрез промените в Съдебния закон", аргументират се още организаторите в страницата на събитието във Фейсбук. От "Правосъдие за всеки" призовават гражданите да реагират, за да попречат на "институционализирането мафията в ролята на Държавата". "Продължават другата седмица в сряда в Народното събрание. Длъжни сме, макар и символично и предупредително, да бъдем там, за да не позволим гаврата с Правото и да го опазим от своеволието със Закона, така, както ни го каза Кристиан Таков!"

Санкциите на САЩ ще засегнат 8 руски проекта с европейско участие

https://www.actualno.com/europe/sankciite-na-sasht-shte-zasegnat-8-ruski-proekta-s-evropejsko-uchastie-news_624184.html

8 проекта, свързани с участието на европейски компании, могат да пострадат от американските санкции, ако Конгресът приема законопроект, наказващ фирмите, работещи с Русия в енергийния сектор. Това пише изданието Euractiv. Според изданието, което се базира на информация от Евро

Спорт по тв днес: 3 мача, световно по плуване, тенис, дартс, колоездене, световно по фехтовка и голф

https://www.24chasa.bg/sport/article/6355823

Спорт по тв днес: 3 мача, световно по плуване, тенис, дартс, колоездене, световно по фехтовка и голф                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Нито един свидетел срещу Живко Мартинов не е поискал закрила

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280943_%D0%9D%D0%B8%D1%82%D0%BE+%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD+%D1%81%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BB+%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83+%D0%96%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%BE+%D0%9C%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2

 Нито един от свидетелите по повдигнатите обвинения срещу народния представител Живко Мартинов не е поискал защита от МВР или от бюро „Защита на свидетелите", обяви говорителят на главния прокурор - Румяна Арнаудова, цитирана от "Фокус".

"Ако такава бъде пожелана от тях, ще я получат", допълни Арнаудова. Досега са разпитани трима свидетели, в момента се разпитват други трима, предстои разпит и на други днес и утре. Окръжният прокурор на Добрич също ще бъде разпитан, но вероятно другата седмица, тъй като в момента е в отпуск. Специализираното звено „Антикорупция" провежда процесуално-следствени действия.

Десет служители на бюро „Защита на свидетелите" са в Добрич. Причината са индикации за упражняване на натиск по отношение на лица, подали сигнали по случая с депутата и изразили опасения пред наблюдаващия прокурор, че може да им се случат „сравнително неблагоприятни неща". Обстоятелствата бяха определени и като съвпадение на събития, но това е дало основание да се потърси помощ и защита на свидетелите. „Ще разпитваме до момента, в който хората имат желание да говорят", заяви Румяна Арнаудова.

Прокуратурата има информация, че са започнали масирани проверки на фирмите на някои от свидетелите. Има и случай на затворена пицария със заповед на директора на Областната дирекция на Българската агенция по безопасност на храните в Добрич. Административният съд в града е отменил заповедта като незаконосъобразна, което Прокуратурата определя като индикация за упражняване на натиск. Арнаудова отбеляза, че всичко това е свързано с престъпления, за които е образувано досъдебно производство. Тя припомни, че освен това, което стана публично известно, свързано с изнудване, Прокуратурата разследва престъпление против правосъдието, против реда на държавното управление и против личността.
Кросс.

Новият шеф на районния съд в София неочаквано събра всеобща подкрепа

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/25/3012747_noviiat_shef_na_raionniia_sud_v_sofiia_neochakvano/?ref=rss


В пълно единодушие съдийската колегия избра Александър Ангелов за следващ председател на най-големия съд в страната - Софийския районен съд (СРС). Кандидатите за поста бяха двама. Другият претендент - Петър Савчев не получи нито един глас в своя подкрепа. Той обаче заяви, че остава със самочувствието, че е допринесъл за избора на колегата си, като е осигурил състезателност на процедурата.<br /><br />Рядкост в практиката на съдиюйската колегия е да взима решения с пълно...

Кралев посети спортен лагер, на който децата учат английски, тренирайки футбол (Снимки)

https://www.24chasa.bg/sport/article/6355821

Кралев посети спортен лагер, на който децата учат английски, тренирайки футбол (Снимки)
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети детския летен лагер, организиран от детска градина „Детска академия“ (Toddlers Academy) съвместно с Британско футболно училище под надслов „Обучение чрез спорт“. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта. В проекта участват момчета и момичета от 4 до 12 години,

Новият шеф на районния съв в София събра неочаквано всеобща подкрепа

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/25/3012747_noviiat_shef_na_raionniia_suv_v_sofiia_subra/?ref=rss


В пълно единодушие съдийската колегия избра Александър Ангелов за следващ председател на най-големия съд в страната - Софийския районен съд (СРС). Кандидатите за поста бяха двама. Другият претендент - Петър Савчев не получи нито един глас в своя подкрепа. Той обаче заяви, че остава със самочувствието, че е допринесъл за избора на колегата си, като е осигурил състезателност на процедурата.<br /><br />Рядкост в практиката на съдиюйската колегия е да взима решения с пълно...

Заловиха 150 мигранти в Кан

https://www.actualno.com/europe/zaloviha-150-migranti-v-kan-news_624181.html

Френската полиция е задържала 156 нелегални мигранти на гара в град Кан, в югоизточна Франция, съобщава телевизионният канал БФМ-ТВ. Според местните власти по-голяма част от мигрантите са от Судан. Те са имали план да отидат в Марсилия, където да подадат заявление за убежище.

Мъж нападна с нож полицай в испански град

http://www.moreto.net/novini.php?n=356173

Мъж е преминал границата на испанския анклав Мелиля в Мароко и е ранил полицай с нож, крещейки "Аллах е велик", съобщи говорител на полицията, цитиран от Франс прес. "Полицията е арестувала мъж, който е нападнал с нож нейни служители на граничния пункт Бени Ензар", заяви министърът на вътрешните работи Хуан Игнасио Соидо.

Два камиона пометоха кола, починаха мъж и жена

//dariknews.bg/novini/bylgariia/dva-kamiona-pometoha-kola-pochinaha-myzh-i-zhena-2038784

Мъж и жена починаха след катастрофа между автомобил и два камиона на пътя Монтана-Враца в района на село Сумер.
 
Сигналът за инцидента е подаден в 8.40 часа. Ударили са се автомобил „Пежо“, излизащ от разклона за Сумер и навлизащ в кръстовище

Буря връхлетя София, градушка удари Вършец и Враца

//dariknews.bg/novini/bylgariia/buria-vryhletia-sofiia-gradushka-udari-vyrshec-i-vraca-2038845

Бури и градушки след слънчевото утро в някои части на страната.

Силна буря се изви над София по обяд. Бурният вятър, на места придружен с интензивен дъжд, изпочупи клони на дървета.

Правителството на кръстопът за клас прослужено време

//dariknews.bg/novini/biznes/pravitelstvoto-na-krystopyt-za-klas-prosluzheno-vreme-2038850

Въпросът с отпадането на добавката за прослужено време остава отворен, а преговорите между бизнеса и синдикатите ще започнат наесен, в рамките на първото заседание на Тристранката след лятната ваканция. Това стана ясно след днешната среща на четири

ГРЕКО публикува Доклад за изпълнението на България

https://www.24chasa.bg/novini/article/6355820

ГРЕКО публикува Доклад за изпълнението на България 
Антикорупционната група на Съвета на Европа ГРЕКО (Група на държавите срещу корупцията) публикува днес Доклад за изпълнението за България относно Превенцията на корупцията по отношение на народните представители, съдиите и прокурорите, съобщи Директоратът по комуникациите на СЕ, предава БТА.  ГРЕКО заключава,

60 нови еко автобуса с климатици тръгват в София от днес

http://dnes.dir.bg/news/avtobusi-26118772

От днес до 1 август влизат поетапно нови 60 автобуса основно в северните и западните райони на София - Нови Искър, Кремиковци, Връбница, Надежда.

Тома Иванов: Ще се допитам до работещи в БНТ и експерти за програмното съдържание

https://www.actualno.com/interview/toma-ivanov-shte-se-dopitam-do-raboteshti-v-bnt-i-eksperti-za-programnoto-sydyrjanie-news_624165.html

На 23 август Съветът за електронни медии (СЕМ) трябва да обяви избора си за нов генерален директор на Българската национална телевизия (БНТ). Девет са кандидатите за поста на обществената медия. Actualno.com разговаря с един от тях - Тома Иванов, който понастоящем е заместник-дирек

Паднал клон блокира движението на широкия трамвай в столицата

http://www.cross.bg/dvizhenieto-klon-ekipa-1550104.html

/КРОСС/ Временно е затруднено движението по трамвайни линии 20 и 23 в посока център в столицата, съобщиха от общината. Причината е паднал клон на контактно-кабелната мрежа. На място е изпратен авариен екип за неговото отстраняване и възстановяване на движението. От общината уточняват, че екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция" вече са работили по 7 сигнала за паднали клони и един сигнал за отместена строителна ограда вследствие на вятъра  и дъжда в София. Работят и два екипа на дирекцията и два екипа на столичната пожарна.  

Сензационно плуване за българин на световното - счупен рекорд и 1/2-финал

https://www.24chasa.bg/sport/article/6355793

Сензационно плуване за българин на световното - счупен рекорд и 1/2-финалАнтъни Иванов обяви преди световното първенство по плуване в Будапеща, че ще се съсредоточи върху бътерфлая и ето, че е имало защо. В сериите на 200 м 18-годишният българин плува сензационно за 1,55,55 мин и така подобри националния се рекорд от 1,56,72 мин. Със силния си резултат Антъни влезе в полуфиналите с 4-о време.

Мъж с нож и вик ”Аллах е велик” нападна полицай в Мелиля

http://dnes.dir.bg/news/napadenie-ispania-jihad-melilja-26118701

Мъж е преминал границата на испанския анклав Мелиля в Мароко и е ранил полицай с нож, крещейки "Аллах е велик".

Срещата на Фед и несигурността около долара разколебаха азиатските борси

http://www.investor.bg/aziia/336/a/sreshtata-na-fed-i-nesigurnostta-okolo-dolara-razkolebaha-aziatskite-borsi-243615/

Анализаторите очакват въпросителните около политиките на администрацията на Доналд Тръмп да тежат върху долара в краткосрочен план

Разпитват свидетели по "Суджукгейт" при засилени мерки за сигурност

http://www.cross.bg/svidetelite-arnaydova-natisk-1550103.html

/КРОСС/ Нито един от свидетелите по повдигнатите обвинения срещу народния представител Живко Мартинов не е поискал защита от МВР или от бюро „Защита на свидетелите", обяви говорителят на главния прокурор - Румяна Арнаудова, цитирана от "Фокус", на специален брифинг, като уточни, че за нея това е прецедент. Причината е, както по-рано днес самата тя заяви е, че има достатъчно данни, че всъщност е упражняван натиск върху свидетелите. "Ако такава бъде пожелана от тях, ще я получат", допълни Арнаудова. Досега са разпитани трима свидетели, в момента се разпитват други трима, предстои разпит и на други днес и утре. Окръжният прокурор на Добрич също ще бъде разпитан, но вероятно другата седмица, тъй като в момента е в отпуск. Специализираното звено „Антикорупция" провежда процесуално-следствени действия. Десет служители на бюро „Защита на свидетелите" са в Добрич. Причината са индикации за упражняване на натиск по отношение на лица, подали сигнали по случая с депутата и изразили опасения пред наблюдаващия прокурор, че може да им се случат „сравнително неблагоприятни неща". Обстоятелствата бяха определени и като съвпадение на събития, но това е дало основание да се потърси помощ и защита на свидетелите. „Ще разпитваме до момента, в който хората имат желание да говорят", заяви Румяна Арнаудова

Тайните на качествения сън

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6354497

Тайните на качествения сънDibla на гости на Magniflex Тимбилдинг събитията, наред с конкурсите, ежегодните мащабни събития и инициативи, които Дибла провежда, все повече се налагат като запазена марка на националната онлайн платформа за интериорен дизайн. Те предоставят на всички дизайнери, членуващи в платформата, възможност за развитие и непосредствен контакт с водещи

Полицаи иззеха близо 50 кг. тютюн без бандерол от имот на мъж в град Каспичан

https://www.24chasa.bg/novini/article/6355806

Полицаи иззеха близо 50 кг. тютюн без бандерол от имот на мъж в град КаспичанБлизо 50 килограма тютюн без бандерол са намерени и иззети от частен дом в град Каспичан, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Шумен. Акцизната стока е намерена в прилежащи помещения в имота, собственост на 66-годишен мъж. Претърсването било предприето след получена оперативна информация, че мъжът продава насипен тютюн.

Каква опасност крие консумацията на сладолед през лятото

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6355800

Каква опасност крие консумацията на сладолед през лятотоГермански експерти идентифицираха главната опасност, свързана с консумацията на сладолед през лятото, съобщи Лента, цитира БТА. Изследването е извършено от учени от санитарно-епидемиологическата лаборатория към министерството на околната среда, селските райони и защитата на потребителите на провинция Хесен.

ЦСКА 1948 с пореден спонсор, но Бадема и Камбуров ги няма

https://offnews.bg//futbol/tcska-1948-s-poreden-sponsor-no-badema-i-kamburov-gi-niama-661333.html

ЦСКА 1948 представи пореден спонсор на пресконференция днес. Това е фирмата Pulito. Новите партньори бяха представени от оперативния шеф на "червените" Добрин Гьонов.

Млада компания, създадена в София с амбициозната цел да предостави на потребителите висококачествени решения и продукти за лична хигиена - консумативи, диспенсъри, лични предпазни средства, препарати за общо почистване.

Двете страни изразиха задоволство от бъдещото си партньорство. "Червените" вече на няколко пъти заявиха, че са добре финансово, а целта пред отбора на Валентин Илиев е класиране във Втора лига.

Очевидно, пътят към по-горния ешалон без помощта на Мартин Камбуров и Емил Гъргоров. Припомняме, че първият миналата седмица е заявил пред ръководството на "червените", че желае да играе в Първа лига.

Причина за избора му е възможността да увеличи головия си актив в елита на българския футбол. Бадема пък чака оферта с голяма заплата от тим в Първа лига.

9 месеца условно и 500 лв. глоба за подкуп на полицаи

https://www.24chasa.bg/novini/article/6355789

9 месеца условно и 500 лв. глоба за подкуп на полицаи48-годишният Гюнайдън Махмуд, който беше предаден на съд с обвинителен акт по незабавно производство за даден подкуп на полицейски служители, получи наказание лишаване от свобода за срок 9 месеца, чието изтърпяване бе отложено от състав на Силистренския окръжен съд с 3-годишен изпитателен срок. С присъдата си съдът му наложи и глоба в размер на

Юристи призоваха Радев да наложи вето върху законови промени

http://dnes.dir.bg/news/zakon-uristi-veto-26118650

Съюзът на юристите в България (СЮБ) призова с остро писмо президента да наложи вето на приетия на първо четене проект за промени в Закона за съдебната власт.

"Булгартрансгаз" ще определя тарифите си самостоятелно от октомври

http://www.investor.bg/energetika/472/a/bulgartransgaz-shte-opredelia-tarifite-si-samostoiatelno-ot-oktomvri-243622/

Дружеството ще обяви новите си цени през август и очаква заинтересованите страни да участват в широка обществена дискусия по тях

Даниел Смилов: Поправките в съдебния закон - опит да се дисциплинира гражданския сектор

http://frognews.bg/news_138877/Daniel-Smilov-Popravkite-v-sadebniia-zakon---opit-da-se-distsiplinira-grajdanskiia-sektor/

В съдебната система има достатъчно съществуващи механизми, които да предотвратяват конфликта на интереси и не е ясно защо точно на магистратските организации трябва да им се ограничава финансирането от т.нар. чуждестранни източници. Това заяви политологът доц. Даниел Смилов.

Мюсюлманските власти подкрепиха бойкота на джамията „Ал Акса“ в Ерусалим

https://www.24chasa.bg/novini/article/6355785

Мюсюлманските власти подкрепиха бойкота на джамията „Ал Акса“ в Ерусалим

Мюсюлманските власти заявиха, че поклонниците трябва да продължат да бойкотират Ерусалим, дори и след като Израел отмени наложените допълнителни мерки за сигурност, които доведоха до нова вълна на насилие в чувствителния регион, съобщава AFP, цитирана от "Фокус".  „Никакво влизане в джамията в Ал-Акса,

"Правосъдие за всеки" организира символичен протест заради работата на парламента и скандала със суджуците

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/25/3012768_pravosudie_za_vseki_organizira_simvolichen_protest/?ref=rss


Инициатива "Правосъдие за всеки" обяви, че ще проведе символично гражданско присъствие край Народното събрание утре сутрин от 8:30 ч. Повод за недоволството им е работата на парламента в последните седмици и скандала с депутата от ГЕРБ Живко Мартинов, който е разследван, че е упражнявал натиск над търговец за предоставяне на 4 тона суджук. За целта народният представител е използвал името на премиера Бойко Борисов, като е заявил, че месото е за него.<br /><br />"В...

ГЕРБ-ерът Живко Мартинов - онзи със суджука - напуска парламента

http://clubz.bg/56574-gerb_eryt_jivko_martinov_onzi_sys_sudjuka_napuska_parlamenta

Народният представител от ГЕРБ Живко Мартинов напуска парламента по собствено желание. Това каза пред журналисти в Добрич заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов. Срещу Мартинов се води разследване и неговият имунитет бе поискан от главния прокурор в петък. Едно от обвиненията срещу него е за изнудване, в което е настоял да му се предоставят 4 тона суджук с обяснението, че искането е от името на премиера Бойко Борисов.

"Благодаря му за тази постъпка, защото по този начин се пресичат опитите да бъде хвърлено петно както върху ГЕРБ, така и върху името на премиера", каза Цветанов по повод решението на уличения в престъпления депутат.

Оставката на Мартинов ще бъде гласуване още утре в парламента.

Докато сдаваше имунитета си в петък, самият Мартинов обяви, че атаките срещу него били от хора, свързани с БСП. Това обаче стана преди прокуратурата да обяви мотивите си. Днес пък се оказа, че се е наложило прокурори да отидат на крака в Добрич, за да разпитват свидетели срещу депутата от ГЕРБ, тъй като имало данни за опит за натиск и сплашване срещу тях. Мартинот е разследван за престъпления, извършвани в периода 2011-2017 г. - последното деяние, за което е разследван, е от април тази година. Едно от обвиненията, по които работи прокуратурата, е за престъпление срещу правосъдието - което е по-сериозно от историята с изнудването за суджук.

Цветанов направи анализ на състоянието на организацията в Добрич, като припомни, че именно тук е бил най-слабият резултат на партията на местните, а след това и на президентските избори.

"Нашето желание е в следващите месеци да се работи за възраждането на организацията, за нейното заздравяване и стабилизиране, да се върне доверието на хората, за да започнем да се готвим за предстоящите местни избори", заяви Цветанов.

Новото временно ръководство на структурта на ГЕРБ ще бъде оглавено от вицеадмирал Пламен Манушев, депутат от Добрич.

"Силата на ГЕРБ е в нейната откритост и прозрачност. Ние никога не сме допускали поведение, което влиза в разрез със закона и морала. ГЕРБ никога не е толерирал поведение, което да хвърля петно върху партията, както се опитват някои хора".

Това каза още Цветанов.

Част от центъра на Варна без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=356174

Авария и причината за безводието в части от центъра на Варна, съобщиха от ВиК за Moreto.net. До 17 часа вода няма да имат в части от бул. "Княз Борис І" и улица "Мусала". В 14 часа ще бъде пусната водат в село Казашко.

Полският президент подписа една от спорните реформи на правосъдната система

https://www.24chasa.bg/novini/article/6355784

Полският президент подписа една от спорните реформи на правосъдната системаДържавният глава на Полша Анджей Дуда е подписал една от спорните реформите в съдебната система. Това бе потвърдено от заместник-ръководител на президентската канцелария, съобщава германският вестник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, цитира "Фокус". Дуда е утвърдил реформата на общите съдилища – най-важната от гледна точка на гражданите.

Президентът на Полша одобри спорен закон

http://dnes.dir.bg/news/polsha-zakon-evropeyski-parlament-anjey-duda-26118644

Полският президент подписа закона, който дава право на министъра на правосъдието да назначава председателите на общите съдилища.

US санкциите спъват осем големи европроекта

http://dnes.dir.bg/news/es-sanktzii-USA-rusia-energiyni-proekti-krajat-zhen-potok-sasht-izbori-2016-26118620

Осем енергийни проекта, в които участват европейски компании, ще бъдат засегнати, ако САЩ приемат нови санкции срещу Русия.

Заснеха кръгла дъга над Санкт Петербург (видео)

http://www.cross.bg/sankt-duga-peterbyrg-1550102.html

/КРОСС/ Ако мислите, че двойната дъга е впечатляваща, то какво бихте казали за кръгла дъга? Именно такава необичайна гледка над Санкт Петербург заснеха строители, работещи по изграждането на небостъргач в руския град. Кадрите са направени от висок етаж на новата сграда, която ще бъде част от модерна бизнес зона в северозападната част на Санкт Петербург. Очаква се тя да започне да функционира през 2018 г. video:https://www.youtube.com/watch?v=7z81xjl6tGA

Държавният секретар на САЩ планира оставка

http://frognews.bg/news_138876/Darjavniiat-sekretar-na-SASHT-planira-ostavka/

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън планира да подаде оставка. Това съобщава CNN, позовавайки се на източници, близки до първия дипломат на САЩ.

Петя Славова и Васил Божков поискаха да купят банка "Виктория"

https://offnews.bg//ikonomika/petia-slavova-i-vasil-bozhkov-poiskaha-da-kupiat-banka-viktoria-661330.html

Четирима са кандидат-купувачите на банка "Виктория", съобщиха синдиците на КТБ, която е неин собственик. Сред тях са Петя Славова и Васил Божков.

Срокът за подаване на писма за четвъртия опит за продажбата ѝ изтече, а ето и кандидатите за 100% от капитала:

• Инвестбанк АД;

• Българо-Американска Кредитна Банка АД;

• Kerbler Holding GmbH, Imfarr Beteiligungs GmbH и Green Finance GmbH – група инвеститори, действащи съгласувано;

• Вабо Интернал АД;

Предстои анализ и оценка на профила на кандидатите, предоставените от тях писма за интерес, вкл. съпътстваща информация, както и консултация с надзорния орган - Българска народна банка, уточняват синдиците.

"Вабо Интернал" е основана на 13 юли 2017 г. с капитал 50 000 лева. В борда на директорите влизат Васил Божков, Георги Попов и Мирослав Илиев. Учредителите са "Нове интернал" - с едноличен собственик Васил Божков - и "Вабо 2012", който също е 100% собственост на Божков, държи 51% от "Лотария БГ" и притежава "ИМО РИЛА", показват данните в системата "Дакси".

Петя Славова ("Инвестбанк") опитва за втори път да придобие банката. Първия не беше допусната от синдиците на Корпоративна търговска банка и БНБ.

Деди Янки и Луис Фонси обвиниха президента на Венецуела, че е използвал песента им "Деспасито" за политически цели

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6355749

Деди Янки и Луис Фонси обвиниха
президента на Венецуела, че е използвал песента им "Деспасито" за политически цели 
Пуерториканските регетон изпълнители Деди Янки и Луис Фонси разкритикуваха вчера венецуелския президент Николас Мадуро, че е използвал песента им "Деспасито", за да рекламира изборите за Учредително събрание, предаде Франс прес, съобщи БТА. "Този диктаторски режим е подигравка не само към венецуелските ми братя, ами и към целия свят.

Румяна Арнаудова: Нито един от свидетелите срещу Живко Мартинов не е поискал защита

https://www.24chasa.bg/novini/article/6355771

Румяна Арнаудова: Нито един от свидетелите срещу Живко Мартинов не е поискал защита

Като прецедент определи излизането от столицата на бюро „Защита на свидетелите“ говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров - Румяна Арнаудова, на брифинг в Добрич, съобщава „Фокус”.  До момента, обаче, по думите й нито един от свидетелите по повдигнатите обвинения срещу народния представител Живко Мартинов не е поискал защита от МВР или от

СЕМ допуска всички кандидати за генерален директор на БНТ до втори етап на конкурса

http://pogled.info/bulgarski/sem-dopuska-vsichki-kandidati-za-generalen-direktor-na-bnt-do-vtori-etap-na-konkursa.87846

/Поглед.инфо/ Съветът за електронни медии (СЕМ) разгледа и прие протокол от дейността на техническата комисия, извършила проверка на документите на кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия.

САЩ се опитват да откажат Турция от руските ракети С-400

http://pogled.info/svetoven/sasht-se-opitvat-da-otkazhat-turtsiya-ot-ruskite-raketi-s-400.87847

/Поглед.инфо/ САЩ се опитват по всякакъв начин да окажат натиск върху Турция срещу покупката на руски системи за противовъздушна отбрана ракети С-400, твърди проправителственият турски вестник "Йени Шафак". Изданието отбелязва, че Вашингтон е обезпокоен от перспективата на споразумение между Анкара и Москва.

С викове "Аллах акбар" нападнаха испански граничар

http://www.cross.bg/beshe-ranen-ispanski-1550101.html

/КРОСС/ Испански граничен полицай беше ранен, след като беше нападнат с нож от мъж, крещял „Аллах Акбар". Нападението се разигра около 7:35 часа местно време на границата между Испания и Мароко в Мелия - единият от двата испански града на африканския бряг, съобщава „Ел Паис", като се позовава на испанската полиция и съобщение в Туитър лично на министъра на вътрешните работи Хуан Игнасио Сойдо. Мъжът извадил „нож с големи размери", както съобщават от полицията, и нападнал единия от граничарите. Служителят на реда е леко ранен - с прорезна рана на единия от пръстите на ръката, заради което обаче се е наложило да бъде зашит от медицинско лице. Нападателят е задържан и предстои да се установи самоличността му, като се предполага, че е марокански гражданин. Прегледан е и мобилния му телефон. Засега испанските власти отхвърлят версия за тероризъм, като според тях изглежда, че нападателят има психически проблеми.

Нова република и Да, България в обща декларация: Гответе се за масови протести

https://offnews.bg//politika/nova-republika-i-da-balgaria-v-obshta-deklaratcia-gotvete-se-za-maso-661335.html

Партиите Нова република, "Да, България", Зелените и БЗНС призоваха своите симпатизанти и "гражданите, които искат радикална съдебна реформа" да се готвят за масови протести "срещу пълзящото посегателство от „силните на деня“ политици срещу съдебната власт".

В обща декларация четирите политически формации казват, че ще използват всички законови стълбове за противодействие срещу "тематичното мнозинство ГЕРБ, ДПС и националпопулистите".

Цялата декларация без редакторска намеса:

Протестна позиция

    срещу поредното посегателство на парламентарното политическото мнозинство срещу независимостта на Съдебната власт

В последните дни преди ваканцията на 44- тото НС, без дебат и със съмнително „тематично“ мнозинство на ГЕРБ, ДПС и националпопулистите, ударно се променят и допълват важни закони, пряко касаещи независимостта на съдебната власт и възможността, политиците да се месят в работата на съда.

Като извънпарламентарна опозиция, представляваща стотици хиляди български граждани, категорично се противопоставяме на това срамно и недемократично „законотворчество“, писано очевидно под нечия чужда диктовката и опорочаващо принципите на парламентаризма в една правова държава. Протестите на десетки неправителствени организации сред които Съюзът на съдиите в България, Съюзът на юристите в България и много други са ярко доказателство, че се приема извънредно законодателство, противоречащо на основните принципи на правото и правовата държава.

И как по друг начин да определим внесените без обществено обсъждане и задълбочена оценка на въздействието промени в Закона за съдебната власт и НПК, допълнени с появили се „изневиделица“ и внесени услужливо от трима депутати от мнозинството още десетки параграфи законодателни предложения с неясно авторство между двете четения, които:

- Ограничават конституционното право на сдружаване на съдии, прокурори и следователи и участието им в ръководни органи на неправителствени организации с близо 100 годишна история?! Право, гарантирано и от международноправни актове и от стандартите на Съвета на Европа (Венецианската комисия и Консултативния съвет на европейските съдии).

- Ограничават възможностите за финансиране на проекти за съдебната реформа от механизмите на ЕС, страните от Европейското икономическо пространство и от други партньорски държави?!

- Дават привилегии за послушното мнозинство в компрометирания ВСС, което да може в края на мандата си да се самоназначи, без публична процедура и конкурс, на висши позиции в съдебната власт?!

- Създават нов, извънреден ред за производствата пред Специализирания наказателен съд, превръщащи го практически в извънреден трибунал в нарушение на Конституцията?!

- Игнорират постоянните институционални и медийни атаки към представители на съдебната власт (в т.ч. председателят на ВКС, отделни членове на ВСС, ССБ и др.) които защитават независимостта на съда и подкрепят една решителна съдебна реформа. Последното е индикация за стремежа на „силните на деня” политици да ерозират демокрацията в страната.

Допуподписаните политически формации ще предприемем всички допустими от закона мерки за противодействие на това извънредно и противоконституционно законодателство, за да защитим европейското бъдеще на България като демократична правова държава и част от ЕС. Ще уведомим и ЕК, тъй като смятаме че приемането му по този срамен начин, особено в навечерието на председателството на Европейския съвет, ще бъде изключително лош знак към нашите европейски партньори. Призоваваме институциите на ЕС и Съвета на Европа да заемат категорична позиция срещу опитите да бъде ограничена независимостта на съдебната власт в България!

Ще настояваме и за намеса на Президента и налагане на вето над всички текстове, ограничаващи основни конституционни права и свободи на гражданите и превръщащи родината ни в полицейско-прокурорска диктатура!

Призоваваме и всички наши съграждани, които искат радикална съдебна реформа по румънски модел за справедлив и независим съд и отчетна и отговорна прокуратура, да са готови за масови протести срещу пълзящото посегателство от „силните на деня“ политици срещу съдебната власт така, както нашите полски приятели го правят в момента

Венецуелският президент: ЦРУ заговорничи против мен

https://www.24chasa.bg/novini/article/6355766

Венецуелският президент: ЦРУ заговорничи 
против менВенецуелският президент Николас Мадуро настоя в понеделник правителствата на САЩ, Мексико и Колумбия да представят обяснения във връзка с предполагаемата им замесеност в заговор за неговото сваляне, подготвян според държавния лидер от ЦРУ, предаде БТА. "Искам президентът (Доналд) Тръмп да разясни нахалните,

Най-успешният търговски аташе на България е във Великобритания

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/07/25/3012757_nai-uspeshniiat_turgovski_atashe_na_bulgariia_e_vuv/?ref=rss


В резултат на добре свършена работа от страна на търговските аташета на България германска компания е разкрила производство на компоненти за автомобилната индустрия у нас и така са създадени нови 200 работни места. Друг пример е гръцка фирма с предстоящ инвеститорски интерес за 10 млн. евро.<br /><br />Това отчитат от Министерството на икономиката. Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев участва в церемонията по награждаване на най-активните търговски аташета на...

Джеймс Матис порица Пентагона за разточителност

https://www.24chasa.bg/novini/article/6355767

Джеймс Матис порица Пентагона за разточителност
Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис порица бюрокрацията на Пентагона за небрежното използване на средствата на данъкоплатците, като се позова на епизод на случай с прахосничество при поръчка на униформи за афганистанската армия, които привлече вниманието на Конгреса, съобщава Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"Майкъл Корс" купи обувките "Джими Чу" за 1 млрд. евро

http://clubz.bg/56573-majkyl_kors_kupi_obuvkite_djimi_chu_za_1_mlrd_evro

"Майкъл Корс Холдингс" закупи производителите на скъпи модни продукти "Джими Чу" за 1 млрд. евро (близо 2 млрд. български лева). Информацията съобщи Би Би Си.

Едноименната британската фирма на малайзиеца Джими Чу бе обявена за продажба през април. Брандът, известен преди всичко, със скъпите си обувки, изпитваше спад в продажбите в последните години.

"Маикъл Корс", която пък произвежда луксозни чанти и други аксесоари, ще придобие абсолютни права върху "Джими Чу", посочват от ръководството на американския холдинг. 

"Ние се възхищаваме на блестящия стил и ролята на модна институция на "Джими Чу". Нямаме търпение да приемем "Джими Чу" в нашата луксозна група", специално заяви самият г-н Корс. 

Корс допълни, че очакванията му са след придобивката да увеличи продажбите си до 1 млрд. паунда годишно, както и тя да се отвори към мъжката аудитория и азиатските пазари. 

Сред известните почитатели на фирмата за обувки са херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън, актрисата Ема Стоун, както и поп-иконата Бионсе. Обувките бяха неизменна част и от сериала "Сексът и градът".

Майкъл Корс поздравява зрителите на негово модно ревю в САЩ, Снимка БГНЕС

Интересно е, че собственикът на едноименната корпорация Майкъл Корс, който в момента е един от най-богатите американци, създава успешната си модна марка през 1981 г., малко след като бива изключен от училището по мода, в което учи. 

Украйна е готова да съди Емир Кустурица за "призиви към сепаратизъм"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6355757

Украйна е готова да съди Емир Кустурица за 
"призиви към сепаратизъм"Украйна е готова да съди сръбския режисьор Емир Кустурица за "призиви към сепаратизъм", за което е заплашен от петгодишна забрана да влиза на украинска територия, съобщи за сръбския в. "Вечерне новости" украинското посолство в Белград, предава БТА.  Повод за тази заплаха е реч на Кустурица в Ялта в неделя,

Нямало злоупотреби с ин витро

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280942_%D0%9D%D1%8F%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BE+%D0%B7%D0%BB%D0%BE%D1%83%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8+%D1%81+%D0%B8%D0%BD+%D0%B2%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE

 Пациенти и лекари се събраха, за да опровергаят твърденията за злоупотреби с ин витро процедурите, предава news.bg.

Доктор Мария Георгиева от Центъра за асистирана репродукция увери, че екипът му работи с душа и сърце, за да се сбъдне мечтата на семействата. Няма констатации за нарушения или някакви злоупотреби, категорична бе тя. Работата е много, подчерта Георгиева. Доктор Георги Стаменов, АГ специалист, защити работата на фонда за асистирана репродукция.

Фондът работи за хората, а не за клиниките, убеден е той. Противниците на фонда са тези, които искат да работят кеш, по думите му. На всички им е по-лесно да работят в кеш, изтъкна докторът. Фондът обслужва едва 1/3 от нуждаещите се, каза доктор Стаменов.

Не може да се говори в общи понятия, възмутен е той от обвиненията за нарушения. Ако има такова нещо, ние самите няма да мълчим за това, увери докторът. Според него някой иска да оклевети медицината у нас. Стаменов заподозря, че някой нарочно хвърля обвинения срещу инвитро клиниките, защото ще загуби пациенти. Той подава сигнал в НАП, прокуратурата и икономическа полиция за това откъде се финансира НПО-то, разкрило на пресконференция злоупотребите. Много голям е напънът българската медицина да умре и да бъде срината, категоричен е доктор Георги Стаменов. Той отваря клиниката си за пълна проверка от отговорните институции. Обвиненията са за нередности, грешни практики, както и че 18-годишни нераждали момичета са донори на яйцеклетки.
Кросс.

60 нови еко автобуса возят столичани

//dariknews.bg/novini/bylgariia/60-novi-eko-avtobusa-voziat-stolichani-2038830

От днес до 1 август по линиите на градския транспорт влизат в движение 60 нови газови автобуса от най-висок екологичен стандарт. Кметът на София Йорданка Фандъкова представи автобусите, малко преди да бъдат пуснати в движение.
 
Фандъ

Китаец се разхожда в жегите с преносим душ (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6355746

Китаец се разхожда  в жегите с преносим душ (Видео)Китаец е "събрал очите" на съгражданите си от Чунцин, разхлаждайки се в жегите с преносим душ, прикрепен към раницата му, съобщи ЮПИ. Видео, заснето от изумени очевидци, показва как мъжът, облечен подобаващо за работа, чака превоз на автобусна спирка. Когато близо 38-градусовите температури му "дойдат в повече",

Видео: Saber Guardian 2017 на Ново село

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/25/3011566_video_saber_guardian_2017_na_novo_selo/?ref=rss

Най-голямото учение на НАТО в Черноморския регион Saber Guardian 17 завърши успешно с "победа над равностоен противник" на полигона "Ново село". Учението беше базирано на сценарий, според който мултинационалните сили на НАТО се изправят срещу държава, притежаваща равностойни бойни способности.<br /><br />Формированието, което "отбраняваше" полигона, изграден от САЩ, беше сформирано от български сили за специални операции, български танков взвод с Т-72,...

Варна чества освобождението си с молебен и концерт

http://www.moreto.net/novini.php?n=356169

С молебен и концерт Варна ще чества освобождението си от турско робство на 27 юли - четвъртък, научи Moreto.net. Празненствата започват в 10.30 часа в Духовно просветния център „Св. Архангел Михаил". Там ще бъде отслужен благодарствен молебен и полагане на венци.

Сграда рухна в Индия, 11 души са ранени

https://www.24chasa.bg/novini/article/6355741

Сграда рухна в Индия, 11 души са 
ранениПететажна сграда рухна в Мумбай, финансовата столица на Индия. Единайсет души са спасени и изпратени в болница, но под развалините вероятно има още хора, съобщи Асошиейтед прес, предава БТА. Ройтерс, също цитирайки пожарникари и спасители, съобщава за четирима загинали. Още не е ясно каква е причината за случилото се,

Възможна ли е война между Индия и Китай

http://dnes.dir.bg/news/india-spor-china-26117938

Пограничната престрелка преди седмица между индийски и китайски гранични части на общата им граница остана встрани от медийния интерес.

Експериментална ваксина срещу ХИВ дава обещаващи резултати

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6355744

Експериментална ваксина срещу ХИВ дава обещаващи резултатиИзследване върху ваксина срещу вируса ХИВ, което все още е в ранен стадий, даде окуражаващи резултати, предаде Франс прес. Те бяха представени на международна конференция за изследвания върху СПИН в Париж. След като бе изпробван върху 393-ма доброволци от 5 страни - САЩ, Руанда, Уганда, РЮА и Тайланд,

Alphabet с понижена печалба в Европа за второто тримесечие

http://econ.bg/Новини/Alphabet-с-понижена-печалба-в-Европа-за-второто-тримесечие-_l.a_i.746054_at.1.html

Компанията-майка на Google - Alphabet, отчита много добри резултати за второто тримесечие на европейския пазар, но въпреки това при печалбата ѝ има...

Лудогорец с труден мач като гост на Апоел Беер Шева според „Еврофутбол“

http://www.cross.bg/leva-lydogoretz-live-1550100.html

/КРОСС/ Ботев Пловдив с шансове срещу Маритимо Лудогорец го очаква труден мач при гостуването на израелския Беер Шева в третия предварителен кръг на Шампионската лига по футбол. Срещата е на 26.07.2017 г. от 20.00 часа:Апоел Беер Шева (Изр.) - Лудогорец (Бъл.) Сингъл, Live, ТОП „1"-1.91 „Х"-2.77 „2"-2.90 Другият ни представител в европейските клубни турнири - Ботев Пловдив приема португалския Маритимо:Ботев Пловдив (Бъл.) - Маритимо (Порт.) Сингъл, Live, ТОП „1"-2.85 „Х"-2.72 „2"-1.95 Ето и други интересни сблъсъци от Шампионската лига, Лига Европа, Шампионската купа и Голд къп:Челси (Анг.) - Байерн Мюнхен (Гер.) Сингъл, Live, ТОП „1"-2.45 „Х"-2.90 „2"-2.15Партизан (Сърб.) - Олимпиакос П. (Гър.) Сингъл, Live „1"-2.62 „Х"-2.58 „2"-2.18Тотнъм Хотспър (Анг.) - Рома (Ит.) Сингъл, ТОП „1"-2.10 „Х"-2.90 „2"-2.50Ница (Фр.) - Аякс Амстердам (Хол.) Сингъл, Live „1"-2.05 „Х"-2.73 „2"-2.66Барселона (Исп.) - Ман. Юнайтед (Анг.) Сингъл „1"-1.65 „Х"-3.22 „2"-3.16Пари Сен Жермен (Фр.) - Ювентус (Ит.) Сингъл „1"-2.83 „Х"-3.00 „2"-1

Следващият филм за Джеймс Бонд ще излезе през ноември 2019 г.

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/07/25/3012753_sledvashtiiat_film_za_djeims_bond_shte_izleze_prez/?ref=rss


Следващият филм от поредицата за Джеймс Бонд ще излезе през ноември 2019 г., съобщиха продуцентите му, цитирани от "Ройтерс". Те обаче не разкриха кой ще влезе в ролята на най-известния филмов шпионин, изпълнявана последно от Даниел Крейг.<br /><br />25-ият филм от поредицата за агент 007 ще тръгне по световните кина на 8 ноември 2019 г., а във Великобритания - малко по-рано.<br /><br />Седем души досега са влизали в кожата на популярния сред жените британски...

Съюзът на юристите иска вето на промените в Закона за съдебната власт

https://www.24chasa.bg/novini/article/6355737

Съюзът на юристите иска вето на промените в Закона за съдебната властС писмо до президента и Съюзът на юристите в България (СЮБ) реагира срещу предложените промени в Закона за съдебната власт. Текстовете имат ретроградно въздействие върху развитието на демократичните процеси и утвърждаването на правовата държава, пишат от СЮБ. Предложените изменения по мнението на много изявени юристи и няколко десетки

Седмица преди изборите във Венецуела, опозицията започва решителен отпор

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/25/3012736_sedmica_predi_izborite_vuv_venecuela_opoziciiata/?ref=rss


Започна решителна седмица за кризата във Венецуела - опозицията увеличава инициативите, за да се опита да блокира изборите за Учредително събрание, насрочени по желание на президента Николас Мадуро на 30 юли.<br /><br />Опозицията призова за бойкот на вота и повтори призива си за 48-часова стачка в сряда и четвъртък и за голямо шествие в Каракас в петък, два дни преди гласуването за 545-те членове на събранието, чиято цел ще е да пренапише конституцията. <br /><br...

Намериха снаряд в землището на село Дядовско

http://www.cross.bg/dyadovsko-selo-zemlishteto-1550099.html

/КРОСС/ Снаряд, намерен в района на туристически обект в община Ардино, е обезопасен вчера в землището на село Дядовско. Това съобщиха от ОДМВР-Кърджали. Взривяването на корозиралия боеприпас е извършен от експерти на военно формирование в Хасково.    

Сграда на 8 етажа и паркинг в двора на вековна къща в София

https://offnews.bg//obshtestvo/sgrada-na-8-etazha-i-parking-v-dvora-na-vekovna-kashta-v-sofia-661325.html

Сграда на 8 етажа и подземен паркинг на две нива за 45 коли иска да строи държавата чрез АДИС в двора на оранжевата къща на столичния булевард "Васил Левски" и ул. "Иван Вазов". 

Красивата вековна къща в стил цесион от няколко години е празна, преди това в нея се помещаваше посолството на Иран. 

Държавната Агенция за дипломатически имоти в страната за пореден път иска преустройство на сградата. Идеята е да се запази съществуващата двуетажна къща и ограда, а на терена да изникне нова, висока колкото съседното Министерство на спорта. В петък Общински експертен съвет по устройство на територията (ОЕСУТ) ще разглежда отново искането за промяна на устройствените планове. 

Според действащия регулационен план имотът е с площ 1216 кв.м. В него са разположени две сгради - основната е 477 квадрата и има вход от бул. "Васил Левски" и още един - второстепенен, от ул. "Иван Вазов". В дъното на двора е разположена масивна постройка на един етаж. Обектът има статут на архитектурна недвижима културна ценност с категория местно значение, като неразделна част от него е оградата, пише в обяснителната записка за бъдещия строеж, подписана от арх. Константин Пеев, студио ЕКСА.

Според НИНКН "не се допуска промяна на обемно-пространствените параметри и архитектурна характеристика на единичната недвижима културна ценност", но "се допуска нов обем в имотните граници на единичната архитектурна строителна културна недвижима ценност". 

От предложението за промени става ясно, че се иска УПИ-то с предназначение досега "за БОДК, МВнР" да стане "за административна сграда с обществено делово обслужване на МВнР". Устройствената зона остава "специални терени", където процентът на озеленяване ще е минимален - 20%.  

Мотивираното предложение включва застрояване под нивото на терена на две нива с площ 946 кв.м., като "поради ограничената площ се предвижда автоматизирана система за паркиране без достъп на хора до подземните нива". 

От 2016 г. досега главният архитект на София Здравко Здравков на няколко пъти е връщал проекта за преработка. 

Европарламентът - скептичен от втория кръг преговори за "Брекзит"

http://clubz.bg/56572-evroparlamentyt_skeptichen_ot_vtoriq_kryg_pregovori_za_brekzit

Верхофстадт нямаше нищо против Пеевски, но се гнуси от ПФ.

Група от водещи евродепутати днес оцениха като недостатъчен напредъка, който ЕС и Великобритания постигнаха миналата седмица във втория кръг от преговорите за излизане на Обединеното кралство от Съюза. В декларация те припомниха позицията си, че страните могат да обсъждат бъдещите си отношения само при условие, че постигнат "достатъчен напредък" по трите главни въпроса на раздялата - правата на гражданите, британските финансови задължения към Съюза и граничния режим между Ирландия и Северна Ирландия.

“Ако искаме преговорите да успеят в ограниченото време, което имаме, трябва да бъде постигнат напредък по по-подробно съдържание по-скоро отколкото по-късно", пише в декларацията подписана от главния представител на Парламента по преговорите за Брекзит Ги Верхофстадт (Белгия, лидер на групата на либералите в Парламента) и от още петима водещи представители на другите политически групи.

За да влезе в сила евентуално бъдещо споразумение за раздяла между ЕС и Британия, то ще трябва да получи благословията и на Европейския парламент. Документът подчертава, че "достатъчният" напредък тябва да бъде постигнат по трите цитирани въпроса, а не по отделни от тях, за да бъде признат.

Що се отнася до правата на гражданите, декларацията прецизира, че парламентът ще следи с особено внимание правата на събиране на семействата, на здравеопазване, на участие в местни избори, на преносимост на социални права, на временно пребиваване, включително на запазването му при напускане на Обединеното кралство.

“В същото време ние се стараем да избегнем административната тежест за гражданите и искаме да се махнат от масата предложенията, които са вмешателски за неприкосновеността на гражданите - например предложените системни криминални проверки", пише още в декларацията. "Най-сетне, но не и по важност, Европейският парламент иска споразумението за оттегляне да се прилага пряко и да включва механизъм, в който Съдът на ЕС да играе пълната си роля".

Последното остава спорен въпрос поне засега. Докато привържениците на "Брекзит" не искат чужда юрисдикция на британска територия след напускането на ЕС, Съюзът настоява, че по правата на гражданите на ЕС, живеещи на Острова, компетентен трябва да остане Съдът на ЕС в Люксембург.

Останалите петима подписали декларацията са Елмар Брок (Европейска народна партия, Германия, председател на Комисията по външни работи на Парламента),  Роберто Гуалтиери (Социалисти и демократи, Италия, председател на Икономическата комисия), Филип Ламбертс (съпредседател на групата на зелените, Белгия), Габриеле Цимер (председателка на групата на Обединената европейска левица/Северната зелена лига, Германия), Данута Хюбнер (ЕВропейска народна партия, председателка на Комисията по конституционни въпроси, Полша). 

 

Европарламентът - скептичен от втория кръг преговори за "Бекзит"

http://clubz.bg/56572-evroparlamentyt_skeptichen_ot_vtoriq_kryg_pregovori_za_bekzit

Верхофстадт нямаше нищо против Пеевски, но се гнуси от ПФ.

Група от водещи евродепутати днес оцениха като недостатъчен напредъка, който ЕС и Великобритания постигнаха миналата седмица във втория кръг от преговорите за излизане на Обединеното кралство от Съюза. В декларация те припомниха позицията си, че страните могат да обсъждат бъдещите си отношения само при условие, че постигнат "достатъчен напредък" по трите главни въпроса на раздялата - правата на гражданите, британските финансови задължения към Съюза и граничния режим между Ирландия и Северна Ирландия.

“Ако искаме преговорите да успеят в ограниченото време, което имаме, трябва да бъде постигнат напредък по по-подробно съдържание по-скоро отколкото по-късно", пише в декларацията подписана от главния представител на Парламента по преговорите за Брекзит Ги Верхофстадт (Белгия, лидер на групата на либералите в Парламента) и от още петима водещи представители на другите политически групи.

За да влезе в сила евентуално бъдещо споразумение за раздяла между ЕС и Британия, то ще трябва да получи благословията и на Европейския парламент. Документът подчертава, че "достатъчният" напредък тябва да бъде постигнат по трите цитирани въпроса, а не по отделни от тях, за да бъде признат.

Що се отнася до правата на гражданите, декларацията прецизира, че парламентът ще следи с особено внимание правата на събиране на семействата, на здравеопазване, на участие в местни избори, на преносимост на социални права, на временно пребиваване, включително на запазването му при напускане на Обединеното кралство.

“В същото време ние се стараем да избегнем административната тежест за гражданите и искаме да се махнат от масата предложенията, които са вмешателски за неприкосновеността на гражданите - например предложените системни криминални проверки", пише още в декларацията. "Най-сетне, но не и по важност, Европейският парламент иска споразумението за оттегляне да се прилага пряко и да включва механизъм, в който Съдът на ЕС да играе пълната си роля".

Последното остава спорен въпрос поне засега. Докато привържениците на "Брекзит" не искат чужда юрисдикция на британска територия след напускането на ЕС, Съюзът настоява, че по правата на гражданите на ЕС, живеещи на Острова, компетентен трябва да остане Съдът на ЕС в Люксембург.

Останалите петима подписали декларацията са Елмар Брок (Европейска народна партия, Германия, председател на Комисията по външни работи на Парламента),  Роберто Гуалтиери (Социалисти и демократи, Италия, председател на Икономическата комисия), Филип Ламбертс (съпредседател на групата на зелените, Белгия), Габриеле Цимер (председателка на групата на Обединената европейска левица/Северната зелена лига, Германия), Данута Хюбнер (ЕВропейска народна партия, председателка на Комисията по конституционни въпроси, Полша). 

 

Европарламентът недоволен от втория кръг преговори за "Бекзит"

http://clubz.bg/56572-evroparlamentyt_nedovolen_ot_vtoriq_kryg_pregovori_za_bekzit

Верхофстадт нямаше нищо против Пеевски, но се гнуси от ПФ.

Група от водещи евродепутати днес оцениха като недостатъчен напредъка, който ЕС и Великобритания постигнаха миналата седмица във втория кръг от преговорите за излизане на Обединеното кралство от Съюза. В декларация те припомниха позицията си, че страните могат да обсъждат бъдещите си отношения само при условие, че постигнат "достатъчен напредък" по трите главни въпроса на раздялата - правата на гражданите, британските финансови задължения към Съюза и граничния режим между Ирландия и Северна Ирландия.

“Ако искаме преговорите да успеят в ограниченото време, което имаме, трябва да бъде постигнат напредък по по-подробно съдържание по-скоро отколкото по-късно", пише в декларацията подписана от главния представител на Парламента по преговорите за Брекзит Ги Верхофстадт (Белгия, лидер на групата на либералите в Парламента) и от още петима водещи представители на другите политически групи.

За да влезе в сила евентуално бъдещо споразумение за раздяла между ЕС и Британия, то ще трябва да получи благословията и на Европейския парламент. Документът подчертава, че "достатъчният" напредък тябва да бъде постигнат по трите цитирани въпроса, а не по отделни от тях, за да бъде признат.

Що се отнася до правата на гражданите, декларацията прецизира, че парламентът ще следи с особено внимание правата на събиране на семействата, на здравеопазване, на участие в местни избори, на преносимост на социални права, на временно пребиваване, включително на запазването му при напускане на Обединеното кралство.

“В същото време ние се стараем да избегнем административната тежест за гражданите и искаме да се махнат от масата предложенията, които са вмешателски за неприкосновеността на гражданите - например предложените системни криминални проверки", пише още в декларацията. "Най-сетне, но не и по важност, Европейският парламент иска споразумението за оттегляне да се прилага пряко и да включва механизъм, в който Съдът на ЕС да играе пълната си роля".

Последното остава спорен въпрос поне засега. Докато привържениците на "Брекзит" не искат чужда юрисдикция на британска територия след напускането на ЕС, Съюзът настоява, че по правата на гражданите на ЕС, живеещи на Острова, компетентен трябва да остане Съдът на ЕС в Люксембург.

Останалите петима подписали декларацията са Елмар Брок (Европейска народна партия, Германия, председател на Комисията по външни работи на Парламента),  Роберто Гуалтиери (Социалисти и демократи, Италия, председател на Икономическата комисия), Филип Ламбертс (съпредседател на групата на зелените, Белгия), Габриеле Цимер (председателка на групата на Обединената европейска левица/Северната зелена лига, Германия), Данута Хюбнер (ЕВропейска народна партия, председателка на Комисията по конституционни въпроси, Полша). 

 

Тръмп призова за разследване на Украйна заради подкрепата за Хилъри в изборите

http://pogled.info/svetoven/tramp-prizova-za-razsledvane-na-ukraina-zaradi-podkrepata-za-hilari-v-izborite.87843

/Поглед.инфо/ Американският президент Доналд Тръмп призова за разследване на действията на Украйна заради подкрепата за Хилари Клинтън на президентските избори.

Ердоган призова мюсюлманите да защитят Йерусалим

http://pogled.info/svetoven/erdogan-prizova-myusyulmanite-da-zashtityat-ierusalim.87844

/Поглед.инфо/ Турският президент Реджеп Ердоган призова всички мюсюлмани да посетят и защитят Йерусалим след насилието, което избухна в свещения град заради поставените от израелските власти метални детектори около религиозни обекти.

Протестиращи в Южна Франция издигнаха стена срещу имигрантите

http://pogled.info/svetoven/evropa/protestirashti-v-yuzhna-frantsiya-izdignaha-stena-sreshtu-imigrantite.87845

/Поглед.инфо/ Голяма група демонстранти в южния френски град Семеак издигнаха стена около входа на бивш местен хотел, за да попречат той да бъде превърнат в мигрантски лагер.

Намериха тяло на мъж в изгорял автомобил във Варненско

https://www.24chasa.bg/novini/article/6355728

Намериха тяло на мъж в изгорял автомобил във ВарненскоТяло на мъж е открито в изгорял автомобил близо до ЖП-прелез в село Синдел, община Аврен, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията във Варна. Сигналът за горящия автомобил е постъпил на тел. 112 след полунощ днес. Пристигналият на мястото екип открил изгорели лек автомобил "БМВ" с неизвестен засега регистрационен номер и тяло в

Фандъкова: Новите 60 автобуса са стъпка в борбата срещу замърсяването на въздуха

https://www.24chasa.bg/novini/article/6355730

Фандъкова: Новите 60 автобуса са стъпка в борбата срещу замърсяването на въздухаОт днес до 1 август по линиите на градския транспорт влизат в движение 60 нови газови автобуса от най-висок екологичен стандарт. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова пред журналисти, малко преди да бъдат пуснати автобусите в движение, предаде „Фокус“. Фандъкова обясни, че новите автобуси ще се движат основно в северните и

180 милиона евро за този играч!

http://clubz.bg/56571-180_miliona_evro_za_tozi_igrach

"Реал" (Мадрид) и "Монако" са постигнали принципно съгласие за трансфера на Килиан Мбапе за 180 милиона евро, съобщи испанският вестник "Марка".

Сумата ще остави далеч зад себе си всички досегашни рекорди във футбола. Номер 1 засега е продажбата миналото лято на друг французин - Пол Погба, от "Ювентус" на "Манчестър Юнайтед" за 105 милиона евро.

Според информация на "Марка" 12-кратните европейски шампиони са се съгласили да платят веднага 160 милиона евро. Останалите 20 млн. ще бъдат платени в зависимост от представянето му с бялата фланелка.

Мбапе, който е младата надежда на френския футбол, е едва 18-годишен.

Щом всичко бъде договорено, звездата ще подпише 6-годишен договор с "Реал". През всяка от тях той ще получава чисти 7 милиона евро. Желанието на европейските шампиони е той да се включи в отбора в близките дни.

Миналата седмица трансферът на Мбапе бил обсъждан между "Монако" и "Реал". "Монегаските" искали 190 милиона евро. Нещата отишли в задънена улица, докато лично старши треньорът на испанския тим Зинедин Зидан не дал личното си съгласие да има Мбапе.

Същевременно в "Барселона" продължава драмата около бразилеца Неймар. Последните новини гласят, че френският "Пари Сен Жермен" е готов да развърже кесията и да плати неустойката в размер на 222 милиона евро, тъй като договорът на футболиста не е изтекъл.

За полунощ е насрочена пресконференция, на която може да бъде съобщена важна новина. Положението с Неймар е 50:50. Вчера съотборникът му Жерар Пике разпространи в туитър снимка с текста "Остава!" След това близките на Неймар реагираха с изненада. Самият бразилски нападател не е коментирал засега нищо.

Жители на френско градче изградиха стена около хотел, предназначен за бежанци

http://www.moreto.net/novini.php?n=356145

Жителите на френски град изградиха бетона стена около изоставен хотел, за да предотвратят превръщането му в мигрантски център, пише "Дейли мейл", позовавайки се на френски медии. Притеснените местни жители на град Семеак в провинция От Пирене изградиха стена с височина близо 2 метра и дължина 19 метра в понеделник сутринта.

Адам Пийти подобри световния рекорд на 100 м бруст

http://www.cross.bg/sekyndi-piiiti-rekord-1550098.html

/КРОСС/ 22-годишният британец Адам Пийти постави нов рекорд на Световния шампионат по плуване, успешно защитавайки титлата си на 100 метра бруст в Будапеща. Олимпийският шампион от Рио де Жанейро записа 57.47 секунди - с 0.34 секунди по-малко от собствения си световен рекорд, който постигна миналата година. Пийти завърши на повече от секунда пред най-близкия си съперник - американеца Кевин Кордес, който финишира за 58.79 секунди. Трети е Кирил Пригода с 59.05 секунди.  

Изтича ултиматумът на жителите на Асеновград към властите

http://frognews.bg/news_138875/Izticha-ultimatumat-na-jitelite-na-Asenovgrad-kam-vlastite/

Двуседмичният ултиматум на жителите на Асеновград към властите са взимане на мерки срещу циганското насилие изтича днес.

Откриха труп в опожарено БМВ край Варна

http://dnes.dir.bg/news/bmv-trup-sindel-26118436

Труп на неизвестен мъж е открит в изгорял лек автомобил БМВ тази нощ, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна.

Велислава Кръстева: ГЕРБ поставя отделни персони над закона

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/velislava-krysteva-gerb-postavia-otdelni-personi-nad-zakona--243614/

Трябваше да бъде удължен срокът за работата на временната анкетна комисия по казуса НДК, според Атанас Костадинов от БСП

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване