Пожар край Церковски, няма пострадали

http://www.cross.bg/postradali-tzerkovski-kushtite-1550269.html

/КРОСС/ Няма пострадали жители на карнобатското село Церковски от пожар пламнал в близост до къщите Сигнал за горящи треви в близост до къщите в карнобатското село Церковски е подаден на телефон 112 малко преди 17 часа. Веднага към мястото на инцидента са изпратени 3 противопожарни автомобила и водоноски от община Карнобат. Установени са 3 независими огнища, обгорили 2 къщи и една стопанска постройка. Няма пострадали от местните жители. Пострадал е един пожарникар, който е откаран в болница без опасност за живота. В района духа силен вятър, който допълнително усложнява работата по гасенето на огъня. На място е началникът на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението" - Карнобат.  

Венецуелската опозиция опитва да спре Мадуро с обща стачка, САЩ планират санкции

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/26/3013788_venecuelskata_opoziciia_opitva_da_spre_maduro_s_obshta/?ref=rss


Дни преди изборите, които ще създадат събрание за пренаписване на конституцията на Венецуела противниците на президента Николас Мадуро започнаха двудневна стачка, за да го притиснат да се откаже от вота тази неделя, съобщиха "Ройтерс" и БТА. Междувременно Вашингтон смята да наложи санкции на Мадуро и правителството му в последен опит да ги разубеди, пише агенцията, като цитира официални представители.<br /><br />Милиони взеха участие в 24-часовата обща стачка миналата...

БЧК – Варна, с нов побратим от Червения полумесец

http://www.moreto.net/novini.php?n=356302

Доброволци от Младежкия Червен кръст във Варна през септември ще гостуват за 10 дни в лагера край Ескишехир, който организацията на Червения полумесец в 750-хилядния турски град е изградила със собствени средства – над 2,5 млн. евро, за почивка на деца от социално слаби семейства и ученици с отличен успех.

Р. Кънев: Разбирам Бойко да се прави на ”геополитик”, но бг-интересът е друг

http://frognews.bg/news_139002/R-Kanev-Razbiram-Boiko-da-se-pravi-na-geopolitik-no-bg-interesat-e-drug/

Намирам ”топ-приоритета” Западни Балкани и хиперактивната подкрепа за режима на Вучич за доста опасни. Разбирам желанието на Борисов да се прави на топ дипломат и ”геополитик”, както и суетата да представи лишеното от всякакви идеи българско председателство като епохално събитие. Българският интерес обаче е различен от мечтите на Бойко.

Мъри удари “Легия” 3:1 по пътя към групите

https://www.24chasa.bg/sport/article/6359261

Мъри удари “Легия” 3:1 по пътя към групите Станимир Стоилов и воденият от него “Астана” постигнаха победа с 3:1 над полския “Легия” (Варшава) в първи мач от третия предварителен кръг в Шампионската лига. И ако удържат преднината си след реванша, казахите и техният български предводител ще си гарантират участие в груповата фаза минимум на Лига Европа,

Кола уби на пътя веломотопедист край Силистра (Обновена)

https://www.24chasa.bg/region/article/6359262

Кола уби на пътя веломотопедист край Силистра (Обновена)Мъж загина при пътна катастрофа край Силистра по пътя за местността "Орехова гора" тази вечер. Загиналият, управлявал веломотопед, е блъснат от лек автомобил. От полицията потвърдиха информацията, но не съобщиха подробности за инцидента. В продължение на няколко часа района беше отцепен. Предприети са обичайните в такива случаи действия.

Кола уби на пътя веломотопедист край Силистра

https://www.24chasa.bg/novini/article/6359262

Кола уби на пътя веломотопедист край СилистраМъж е загинал при катастрофа край Силистра по пътя за местността "Орехова гора" тази вечер, съобщи БТА. Загиналият, управлявал веломотопед, е блъснат от лек автомобил. От полицията потвърдиха информацията. Районът е

Антъни Иванов завърши осми на 200 м бътерфлай

http://www.cross.bg/buterflaii-ivanov-antuni-1550266.html

/КРОСС/ Голямата надежда на България в плувните спортове Антъни Иванов завърши на осмо място във финала на 200 метра бътерфлай на световното първенство по плуване в унгарската столица Будапеща. Титлата грабна южноафриканецът Чад льо Кло.  

Арестуваната активистка на НФСБ излиза на свобода

https://www.vesti.bg/bulgaria/sad/arestuvanata-aktivistka-na-nfsb-izliza-na-svoboda-6071936

Съдът в Пловдив не намери достатъчно доказателства за участието ѝ в канал за трафик на мигранти

Водата по замърсените с мазут плажове не е опасна за къпане

http://www.cross.bg/kupane-plazhove-mazyt-1550265.html

/КРОСС/ Водите на черноморските плажове, замърсени с мазут, не са опасни за къпане, успокоиха от здравната инспекция в Бургас. Микробиологичният анализ показва, че няма риск за здравето на хората. Няколко дни морето изхвърля мазутени топчета от нефтен разлив в международни води. Вероятният нарушител е кораб под панамски флаг, плаващ за Украйна. Мазутът вече е почистен от плажовете на Несебър, Равда и Поморие.  

България и Албания ще подсилят икономическите отношения

https://www.actualno.com/politics/bylgarija-i-albanija-shte-podsiljat-ikonomicheskite-otnoshenija-news_624475.html

"Искам да изкажа подкрепата на България по пътя към вашата стратегическа цел - членството в Европейския съюз. Приветстваме усилията на Албания за реформа в съдебната система, борбата с корупцията и организираната престъпност и съм убедена, че до края на годината ще покажет

Съдът в Белград - некомпетентен да екстрадира Цветан Василев

https://offnews.bg//obshtestvo/sadat-v-belgrad-nekompetenten-da-ekstradira-tcvetan-vasilev-661456.html

Висшият съд в Белград се обяви за некомпетентен да решава по молбата на България за екстрадиция на Цветан Василев, предаде агенция Танюг, цитирана от БНР. Говорителка на съда посочи, че решението е взето на 10-ти юли и може да бъде обжалвано в Апелативния съд. След като решението влезе в сила, документите по делото ще бъдат предадени на Специалния отдел на Висшия съд в Белград като компетентен по случая съд.

През април тази година Апелативният съд за втори път отмени решение, с което се одобрява екстрадицията на банкера, и нареди на Висшия съд да повтори процедурата за установяване на предпоставките за неговото предаване на българските власти.

По-рано медиите в Сърбия писаха, че Василев е подал молба за убежище в Сърбия, но няма официално решение по нея.

След като Василев се предаде на сръбските власти през септември 2014-та, съдът в Белград не му наложи "Задържане под стража", а само му забрани да напуска адреса, на който е регистриран в Сърбия, и му отне паспорта. Съдът го задължи и периодично да се явява в полицията.

Европейският съд потвърди решението „Хамас“ да остане в списъка на терористични организации

http://www.moreto.net/novini.php?n=356252

В сряда Европейският съд потвърди решението си движението „Хамас“ да остане в „черния“ списък на терористични организации, въпреки призивите да бъде извадено от него, предава AFP. Съдът отмени решение от 2014 г., заявявайки, че „не е трябвало да бъде отменяно включването на „Хамас“ в европейския списък на терористичните организации“.

Иво Антонов, станал известен с хитлеристкия поздрав, отново е на работа

http://www.cross.bg/rabota-pozdrav-antonov-1550264.html

/КРОСС/ Служителят на министерството на отбраната Иво Антонов, около когото избухна скандал заради негов поздрав в нацистки стил, отново е на работа, съобщи Би Ти Ви. Той присъстваше като гост на учението на специалните части на полигона "Црънча" и оглеждаше с интерес бронираната военна техника на командосите. Антонов, който е директор на дирекция във военното ведомство, беше излязъл в болничен след повторното избухване на скандала с хитлеристкия му поздрав. Самият той отказа да коментира завръщането си на работа и здравословното си състояние, министърът на отбраната Красимир Каракачанов обаче го защити, като обяви, че няма да уволнява хора заради медийни кампании.  

Строителният контрол убеждавал Валери Симеонов, че обект от 1.3 декара е преместваем

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/07/26/3013798_stroitelniiat_kontrol_ubejdaval_valeri_simeonov_che/?ref=rss


Дирекцията за национален строителен контрол опитвала да убеди вицепремиера Валери Симеонов, в чийто ресор е и туризмът, че обект от 1.3 декара на плажа е преместваем. Това разказа пред БНТ самият Симеонов.<br /><br />Той изказа недоволство, че министърът на туризма Николина Ангелкова не му предоставя договорите с концесионерите на плажовете под претекст, че са търговска тайна. Не му се давали и схемите за разположение на чадърите, които той поискал за знаковите, по думите му,...

Българин 8-и на световното по плуване

https://www.24chasa.bg/sport/article/6359233

Българин 8-и на световното по плуване18-годишният Антъни Иванов завърши 8-и в третото индивидуално участие на български плувец във финал на световни първенства. Нашето момче влезе с последно време сред 8-те най-добри на планетата на 200 м бътерфлай на шампионата в Будапеща след сензационно представяне в сериите и полуфинала. В първото си плуване той постави нов национален рекорд с 1,

Иво Антонов, прочул се със снимка с нацистки поздрав, отново e на работа

//dariknews.bg/novini/bylgariia/ivo-antonov-prochul-se-sys-snimka-s-nacistki-pozdrav-otnovo-e-na-rabota-2039154

Иво Антонов, служителят на Министерството на отбраната, около когото избухна скандал заради негов поздрав в нацистки стил, отново е на работа. Той присъстваше като гост на учението на специалните части на полигона Црънча и оглеждаше с интерес бронираната военна тех

Градушки и порои отново връхлетяха страната (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/bylgariia/gradushki-i-poroi-otnovo-vryhletiaha-stranata-snimki-2039153

Градушки и порои отново връхлетяха няколко части на страната. Сред засегнатите области са Велико Търново и Русе. Хората алармират за значителни щети по земеделската реколта.