Инвеститорското доверие в Германия се влошава трети пореден месец

http://www.investor.bg/novini/130/a/investitorskoto-doverie-v-germaniia-se-vloshava-treti-poreden-mesec-245288/

Индикаторът за актуалната икономическа обстановка във валутния съюз обаче се повишава значително

Лом на ръба на гражданско неподчинение заради авария с водопровод

http://www.cross.bg/voda-zaradi-sela-1552810.html

/КРОСС/ Лом е пред бедствено положение. Вече втори ден крайдунавският град и още няколко села в района са без вода. Жителите са на ръба на гражданско неподчинение заради режима и честите аварии по водопровода, който е правен преди повече от 40 години и е силно амортизиран, предава Нова телевизия. Чешмите на над 25 хиляди души от Лом и още три села пресъхват още в неделя вечерта заради счупен възвратен клапан по водопровода, който не се произвежда от 75 година и в момента се поправя. Оттогава хората се спасяват по този начин като се редят на опашки и пълнят всевъзможни съдове с вода от няколко чешми в града, но дори и това не е спасение за тях, защото авариите са постоянни, а надежда за спасение според тях няма. Надеждите са, че вода от чешмите в Лом и трите села Арчар, Сливата и Замфир ще потече най-рано в сряда вечерта.  

Дегустации, пица и рибни бургери в „Деня на вината от света“ във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=357984

Изложение с дегустации „Ден на вината от света“ ще се проведе за трета поредна година във Варна на 3 септември, научи Moreto.net. Домакин на събитието, което ще започне от 12 часа и ще продължи до 21 часа, е бистро “Европа” на бул.

Българите пътували повече през пролетта

http://www.mediapool.bg/balgarite-patuvali-poveche-prez-proletta-news268258.html

Значително увеличение на броя на българите, пътували в страната и чужбина през второто тримесечие на годината, показват данните на Националния статистически институт (НСИ). Регистрираните от статистиката пътувания за периода април-юни са близо 1,5 млн., което е с 26,5 на сто повече в сравнение с година по-рано. Ръстът се дължи основно на пътуванията в страната. Те са 83,6% от всички и нарастват с 31,1 на сто спрямо второто тримесечие на 2016 г. Пътувалите в чужбина българи са 155, 2 хил (13,5%), а тези, които са ходили и в страната, и в други държави - 3450 (0,3%). Според статистиката преобладават пътуванията с цел почивка. Вътрешните туристи са основно на възраст между 25 и 44 години. В чужбина са ходили най-много хора между 45 и 64 години. Повечето туристи пътуват самостоятелно. Все пак почти половината от почивалите в чужбина са използвали туристическа агенция. Средният разход на човек за пътуване в страната през второто тримесечие на годината е 183,41 лв. Най-голяма част от парите е отишла за храна. При пътуванията в чужбина основно перо е транспортът, а разходът средно на човек е близо 500 лв. За разлика от броя на пътуванията при изхарчените за тях пари няма сериозна промяна спрямо година по-рано.

Разпитват терориста от Финландия чрез видеовръзка

http://frognews.bg/news_140646/Razpitvat-terorista-ot-Finlandiia-chrez-videovrazka/

Нападателят от Финландия, който уби двама души и рани 8, застава пред съда. 18-годишният мароканец ще бъде разпитан чрез видеовръзка.

Нараства броят на пътуващите българи

http://www.cross.bg/stranata-chyzhbina-putyvaniya-1552809.html

/КРОСС/ През второто тримесечие на 2017 г. 1 149.8 хил. български граждани са реализирали туристически пътувания, сочи проучване на Националния статистически институт. Преобладаващата част от тях - 83.6%, са пътували само в страната, 13.5% - само в чужбина, а 2.9% са пътували както в страната, така и в чужбина. В сравнение със същото тримесечие на 2016 г. общият брой на пътувалите лица на възраст 15 и повече навършени години нараства с 26.5%, като пътувалите само в страната се увеличават с 31.1%, пътувалите само в чужбина - с 8.9%, а броят на пътувалите в страната и чужбина - с 0.3% (фиг. 1). Фиг. 1. Пътували лица на 15 и повече навършени години по тримесечия През второто тримесечие на 2017 г. най-много туристически пътувания са реализирани от българите на възраст 25 - 44 години (43.5% от всички пътували лица). Във всички възрастови групи преобладава относителният дял на пътуванията в страната, като най-висок е този дял при лицата на възраст 65 и повече навършени години - 86.8% от пътувалите в тази възрастова група. При пътуванията в чужбина делът на пътувалите лица на възраст 45 - 64 години е най-голям - 16.5% от пътувалите в съответната възрастова група (фиг. 2). Фиг. 2

Зигмар Габриел: Поддръжници на Ердоган заплашват жена ми

http://pogled.info/svetoven/evropa/zigmar-gabriel-poddrazhnitsi-na-erdogan-zaplashvat-zhena-mi.88608

/Поглед.инфо/ Германският външен министър Зигмар Габриел обвини поддръжниците на турския президент Реджеп Ердоган, че заплашват съпругата му на фона на дипломатическата криза между Берлин и Анкара.

Миграцията е новата революция

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6403151

Миграцията е новата революция"Шпигел Онлайн" публикува интервю с българския политолог Иван Кръстев. Един от поводите е излязлата и на немски нова книга от Кръстев, за която ДВ вече писа. "Дойче веле" публикува откъси от това интервю. Въпрос: В книгата си "След Европа" пишете: "Кризата с бежанците се оказва европейският 11-ти септември.

Доналд Тръмп гледа слънчевото затъмнение без очила (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/sviat/donald-trymp-gleda-slynchevoto-zatymnenie-bez-ochila-video-2043797

Президентът на САЩ Доналд Тръмп наблюдава първото пълно слънчево затъмнение в САЩ от 99 години насам от Белия дом. За да се наслади на редкия природен феномен той дори свали предпазните си очила.

Нинова: Всички, свързали името ми и БСП с корупция и "Цанков камък", отиват на съд

//dariknews.bg/novini/bylgariia/ninova-vsichki-svyrzali-imeto-mi-i-bsp-s-korupciia-i-cankov-kamyk-otivat-na-syd-2043823

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заплаши със съд всеки, който замеси името й с проекта „Цанков камък“.

"Сега всички, които си позволиха да свържат моето име и БСП с корупция и с "Цанков камък", отиват на съд - от министър-председателя Бойко Борисов до подгряващата груп

Иван Гарелов поиска БНТ да е силна обществена медия

http://dnes.dir.bg/news/bnt-ivan-garelov-26270373

Иван Гарелов сподели пред СЕМ, че има по-глобални виждания за развитието на телевизията, а основна му цел е БНТ да стане силна обществена медия.

Яма до яма на бул. "Хаджи Димитър " в Пловдив, пълнят ги

https://www.24chasa.bg/region/article/6403265

Яма до яма на бул. "Хаджи Димитър " в Пловдив, пълнят гиМахат паветата, за да преасфалтират, но не е ясно кога Дупка до дупка зеят на бул. "Хаджи Димитър" в южното платно, което води към район "Южен". Трасето е с паваж, който не е пренареждан от десетилетия и колите подскачат по неравностите. Асфалтовият участък, който извежда на Коматевския надлез пък е трагичен.

Англичаните май не умеят да боравят с пиротехника

https://offnews.bg//futbol/anglichanite-maj-ne-umeiat-da-boraviat-s-pirotehnika-663388.html

Привържениците на Манчестър Сити очевидно не са сред най-големите специалисти що се отнася до приротехника. Това се разбра по време на вчерашния мач между "гражданите" и Евертън (1:1) в двубой от втория кръг от английската Висша лига.

В първите минути на стадион "Етихад" се появиха ефекти, които са присъщи за италианското калчо. Но последвалият дим доста замъгли обстановката и затрудни зрителите вкъщи и тези на стадиона да видят какво се случва на терена.

Не закъсняха реакциите и в социалната мрежа Туитър: "Табелата, която е сложена на входа, че пиро техниката е забранена за привърженици, явно е незабележима", "Този дим от фойерверки на Етихад е нелеп", "Е, явно някой в ​​Етихад не е помислил, че димът от факла може да се разнесе из стадиона...!", бяха сред гневните реакции в интернет пространството.

Иначе Манчестър Сити успя да се добре до равенство 1:1 в домакинството си на Евертън. "Гражданите" първи получиха гол в своята врата в 35-ата минута, когато Уейн Рууни откри за гостите.

След това домакините останаха и с 10 души на терена заради червен картон на Кайл Уокър в 44-ата минута. Въпреки това те изиграха много силно второ полувреме и дори в намален състав успяха да стигнат до равенството с попадение на Рахим Стърлинг в 82-ата минута.

В края на двубоя и Евертън остана с човек по-малко, след като и халфът Морган Шнайдерлин получи червен картон и се прибра в съблекалнята преждевременно.

Каталунски плувец остана на блокчето, за да почете загиналите в Барселона (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6403133

Каталунски плувец остана на блокчето, за да почете загиналите в Барселона (Видео)Каталунският плувец Фернандо Алварес, състезаващ се под флага на Испания, не скочи заедно с опонентите си при даването на стартов сигнал, разказва Би Ти Ви. В състезанието в Будапеща и по-конкретно в дисциплината 200 метра бруст във възрастова група 70-74-годишни, испанецът Алварес не стартира заедно с останалите участници.

Разглеждат подозрителен тенис мач заради залози

http://clubz.bg/57491-razglejdat_podozritelen_tenis_mach_zaradi_zalozi

Антикорупционното звено на световния тенис (TIU) потвърди, че разглежда играния в неделя двубой между Александър Долгополов (Украйна) - Тиаго Монтейро (Бразилия) от първия кръг на турнира в Уинстън-Салем (САЩ), след като се появиха подозрения заради залагания около мача, пише tennis24.

Говорител на TIU заяви, че се извършва преглед на мача и подчерта, че все още не става дума за официално разследване. Проблемът е, че са направени твърде много (като брой и стойност) залози за победа на Монтейро.

Бразилецът победи Долгополов с 6:3, 6:3. Монтейро е №114 в света и срази украинеца само за 55 минути, въпреки че Долгополов с 51 позиции по-високо в ранглистата. Долголопов не успя да стигне дори до точка за пробив.

За "черно тото" в тениса се говори постоянно. Доста публикации заради съмнителни мачове имаше и през миналата година. До конкретни разкрития и наказания така и не се стигна.

Пулев и Джошуа ще се боксират на 28 октомври в Кардиф

http://frognews.bg/news_140645/Pulev-i-Djoshua-shte-se-boksirat-na-28-oktomvri-v-Kardif/

Мачът между Кубрат Пулев и световния шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа за титлата във версия IBF ще се проведе на 28 октомври на „Милениъм Стейдиън“ в Кардиф, Уелс. Това съобщиха от щаба на британския боксьор.

Фрогоко: Управляват ни мутри, затова има проблеми в Слънчев бряг

http://frognews.bg/news_140639/Frogoko-Upravliavat-ni-mutri-zatova-ima-problemi-v-Slanchev-briag/

Не младите са мутри, управляват ни мутри.Смешни и несериозни са твърденията на платени клакьори на властта, че Слънчев бряг се рекламирал като тих и семеен курорт.

Достатъчни ли са 460 лв. за наемане на детегледачка?

http://www.moreto.net/novini.php?n=357983

Проектът за наемане на детегледачки срещу минимална работна заплата за семейства, чиито деца не са приети на ясла или детска градина, може да проработи в по-малките населени места. В София обаче в много от случаите ще се наложи родителите да доплащат, стана ясно от разговор в предаването „Тази сутрин” по bTV.

TLC припомня за принцеса Даяна с 3-часова премиера на "Смъртта на Лейди Ди: Трагедия или измяна?" на 31 август

http://www.cross.bg/dayana-printzesa-izmyana-1552808.html

/КРОСС/ Фаталната катастрофа, при която загина принцеса Даяна бе събитие, което шокира целия свят и ден, който никой никога няма да забрави. TLC ще изследва живота на принцеса Даяна в емоционална, тричасова премиера, която ще разкаже историята на „принцесата на народа" с ексклузивни кадри, откъси от интервюта на принцеса Даяна от книгите на Андрю Мортън и нова гледна точка към конспиративните теории, заобикалящи нейната преждевременна смърт. Детайли около живота на принцесата и нейната трагична смърт, ще бъдат излъчени в "Смъртта на Лейди Ди: Трагедия или измяна?" на 31-и август от 21:00 часа по TLC. Освен, че бе хуманитарна и стилна икона, принцеса Даяна предефинира това, което означава да бъдеш част от кралската фамилия, като завладяла милиони със своята човечност. Светът я опозна като младо, срамежливо момиче и видя как тя се превърна в силна и независима жена, обичана поради факта, че променя нормативи и създава свой собствен кралски път. "Смъртта на Лейди Ди: Трагедия или измяна?" ще отправи по-дълбок поглед към нейния живот, събитията, довели до трагичната нощ, която го прекрати и ще изследва няколко конспиративни теории около нейната смърт. Специалният премиерен епизод ще сподели нови детайли за предизвикателния живот на принцеса Даяна и принц Чарлз зад кралската завеса и това колко предпазлива майка е била към двамата си синове

Мъжете предпочитат стройни блондинки, а жените - мускулести брюнети

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6403141

Мъжете предпочитат стройни блондинки, 
а жените - мускулести брюнетиБританците се придържат към определени стереотипи, съдейки по резултатите от проучване за предпочитанията към противоположния пол, пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА. Допитване сред 4000 потребители на новото приложение за запознанства Тайп е установило, че мъжете си "падат" по стройни блондинки,

Великотърновка "олекна" с 755 лв. за разваляне на черна магия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6403131

Великотърновка "олекна" с 755 лв.
за разваляне на черна магияБаба даде на магьосница-шарлатанка 755 лв. , за да и развали черна магия. Случката се разиграла в понеделник. Около 16:30 ч. жена с дете отишла в дома на 85-годишна жителка на гр. Велико Търново и я  въвела в заблуждение, че ще й развали “черна магия”.  Бабата извадила крупната сума, а по-късно разбрала, че е жертва на измама.

Събарят 149 незаконни постройки в ”Захарна фабрика”

http://dnes.dir.bg/news/romi-zaharna-fabrika-geto-nezakonni-postroyki-26270622

Мащабна акция по събарянето на незаконни постройки започна в „Захарна фабрика“. На мястото има засилено присъствие на полиция и жандармерия.

"Остава" празнуват 25 години на сцената с голям концерт в "Маймунарника"

https://offnews.bg//kultura/ostava-praznuvat-25-godini-na-stcenata-s-goliam-kontcert-v-majmunar-663385.html

Eдна от най-добрите български рок банди - "Остава", ще отпразнува 25-годишния си юбилей с голям концерт на открито, в клуб „Маймунарника“ в Борисовата градина. 

В дългогодишната си история "Остава" имат безброй изяви в страната и чужбина, над 20 видео клипа, 5 издадени студийни и 3 концертни албума, включващи многобройни хитове.

Сет листа за концерта ще включва както всички любими на публиката песни като "Sex in the morning", „Океан“, „Понеделник“, "Мини тяло", "Шоколад", "Ще дойдеш ли с мен", "Мъничко човече", „Бесен“, „Внимание“, „Самолет“, така и рядко чувани тракове.

Седмица преди да отпразнува годишнината си в „Маймунарника“ бандата пуска дългоочакваното от феновете видео към песента „Самолет“, част от албума „Океан“.

За големия концерт на открито по случай 25-тата годишнина "Остава" избраха на сцената преди тях да ще се качат "МФортно Диско" – страничният проект на Георги Згуров - Гурко от Анимационерите. Те ще подгреят зрителите с 30-минутен сет от изцяло авторски парчета.

Билети за концерта на цена от 15 лева могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и партньорските каси: OMV, щанда на EVENTIM в The Mall, Билетен център НДК, На тъмно, Usit colours, Технополис, Арена Армеец и др.

Цената на място и в деня на концерта ще е 20 лева.

За повече информация посетете страницата на събитието във фейсбук.

Отваряне на врати: 19:00ч.
Начало: 20:00ч.

Стивън Гриър: Свободната енергия

http://www.eurochicago.com/2017/08/stivan-griar-svobodnata-energiya/

Според Стивън Гриър, още преди 100 години човечеството е можело да мине без изкопаемите горива. Споменавайки изследвания и изобретения на учени като Никола Тесла, Майкъл Фарадей, Максуел и др., Гриър говори за наричаното от едни "поле на безкрайната енергея", от други "енергия на нулевата точка".

Главчев положи венец пред главната мемориална кула на Националното гробище в Сеул

http://www.cross.bg/natzionalnoto-glavchev-dimitur-1552807.html

/КРОСС/ На тържествена церемония председателят на Народното събрание Димитър Главчев положи венец пред главната мемориална кула на Националното гробище в Сеул. Димитър Главчев и водената от него парламентарна делегация се поклониха пред паметта на загиналите корейски граждани в движението за национална независимост, в Корейската и във Виетнамската война. В комплекса са погребани останките на 165 000 души, а имената на 104 000 войници, загинали по време на Корейската война, чиито тела не са били открити, са изписани в главната мемориална кула. „Днес се прекланям пред безкористния героизъм на корейските граждани, дали живота си в движението за национална независимост, в Корейската и във Виетнамската война, погребани на Националното гробище в Сеул. Всеки народ трябва да помни и тачи своите безименни герои и да съхранява спомена за делата на предците си", написа Димитър Главчев в Почетната книга. Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание, е на официално посещение в Република Корея от 21 до 23 август 2017 г. Визитата е по покана на председателя на Националното събрание на Република Корея Чунг Се-кюн. В състава на делегацията са председателят на Групата за приятелство България - Република Корея Михаил Христов, заместник-председателят на групата Десислава Атанасова и членовете на групата Николай Александров, Джевдет Чакъров и Кръстина Таскова.  

Афганистан приветства „трайния ангажимент" на Тръмп към тях

https://www.24chasa.bg/novini/article/6403132

Афганистан приветства „трайния ангажимент" на Тръмп към тяхАфганистан приветства решението на държавния глава на САЩ Доналд Тръмп да поднови американския ангажимент в разкъсаната от война държава и да позволи разполагането на повече войски на територията й, предава AFP, цитира "Фокус". Президентът Ашраф Гани подчерта в изявление, че планът на Тръмп показва „траен ангажимент на основния партньор на

Известен руски режисьор е задържан по подозрение в злоупотреба със средства

https://www.24chasa.bg/novini/article/6403129

Известен руски режисьор е задържан по подозрение в злоупотреба със средства
Известният руски театрален режисьор Кирил Серебренников е бил задържан по подозрение за злоупотреба с голяма сума пари, съобщи в Москва Главното следствено управление, цитирано от световните агенции. В декларация на управлението се посочва, че Серебренников е заподозрян в "мошеничество в особено големи размери".

Еврокомисар: По-твърдо с Турция

http://dnes.dir.bg/news/turtzia-evropeyski-parlament-evropeyski-sauz-26270631

Европейският съюз трябва да престане да наблюдава отстрани действията на Турция и трябва да изработи нов подход към нея.

Главчев положи венец пред мемориалната кула на Националното гробище в Сеул (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6403116

Главчев положи венец пред мемориалната кула на Националното гробище в Сеул (Снимки)На тържествена церемония председателят на Народното събрание Димитър Главчев положи венец пред главната мемориална кула на Националното гробище в Сеул. Димитър Главчев и водената от него парламентарна делегация се поклониха пред паметта на загиналите корейски граждани в движението за национална независимост, в Корейската и във Виетнамската война,

Време е "Игра на тронове" да започне да избива главните си герои

http://clubz.bg/57490-vreme_e_igra_na_tronove_da_zapochne_da_izbiva_glavnite_si_geroi

Джоана Робинсън, Венити феър

Внимание! Този материал разкрива важни детайли от сюжета на сериала „Игра на тронове“.

В последния епизод на „Игра на тронове“ видяхме седем герои – Джон, Хрътката, Джора, Тормунд, Джендри, Берик и Торос – в битка, която просто няма как да спечелят. Това беше, както всеки предварително отбеляза, самоубийствена мисия. Седем мъже, колкото и да се тренирани в изкуството на войната, не могат да надделеят в сблъсък с цяла армия от мъртъвци. Само дето, в голямата си част, се случи точно това.

С цялото ми уважение към Торос, всъщност пожертван беше най-малко известният от седемте персонажи. Разбира се, умно е го убиеш рано, тъй като без възкресителните му способности останалите герои (дори вече съживяваните като Джон и Берик) са уязвими. Но, оказва се, те не са. Всички картинки в социалните мрежи, които сравняваха групата със Седемте самураи или Великолепната седморка, сега изглеждат смехотворно. Историите на Самураите и Седморката имат такава тежест, защото героите им загиват доблестно в защита на невинните.

Можем щедро да кажем, че имаше две големи жертви в шести епизод, но само ако назовете по име кой точно дракон на Денерис загина в битката. „Не-Дрогон“ не се брои. В интервю създателят на сериала Дан Вайс призна, че са разчитали силно на гибелта на звяра, която имала тежко емоционално въздействие, защото драконът е с Денерис от началото на сериала. Епизодът действително се опита да ни убеди, че смъртта на дракона е огромна трагедия – показа ни как героите, за които наистина ни е грижа, безпомощно го гледат да потъва в замръзналото езеро.

Но, смехотворно, докато Вайс обясняваше в интервюто колко важен е „Не-Дрогон“ за Денерис, НВО излъчваше сцени с нея и Дрогон, защото той е единственият дракон, към когото сме я виждали действително, а не само на думи, привързана.

Денерис с Дрогон – единственият дракон, с който демонстрира действителна привързаност.

Каквото и да е цялостното влияние на убийството на този резервен дракон, жертвата на рядко появяващ се персонаж като чичо Бенджен е дори по-малка. (Защо, всъщност, той нямаше време да се качи с Джон на коня?) Както Дейвид Бениоф безполезно обясни в интервюто, което вече споменахме: „Просто няма време“. За сериал, който някога изгради репутацията си върху кръвожадното убиване на всекиго по всяко време, „Игра на тронове“ е изненадващо беззъб „на стари години“.

Предпоследната година от седемсезонна поредица е точното място, в което главни герои трябва да измират като мухи. Особено ако се замислим върху изказване покрай оригиналната чернова на романа на Джордж Р. Р. Мартин. През 1993 г. той пише до издателя на „Песен за огън и лед“:

„Героите невинаги ще са същите. Старите ще умират и ще се въвеждат нови. Някои от жертвите ще са симпатични, хора, през чиито очи сме гледали. Искам читателят да усеща, че никой никога не е в пълна безопасност, дори и персонажите, които изглеждат Героите. Напрежението винаги расте, когато знаеш, че всеки може да умре по всяко време“.

Звучи ли като света на Вестерос напоследък? Това нежелание да се убиват важни персонажи е проблем на „Игра на тронове“ от известно време. Ключовите персонажи отново и отново се поставят в животозастрашаващи ситуации само за да избегнат смъртта. Това се случи два пъти на Джон Сняг само в „Битката на копелетата“ миналия сезон. И на Аря след поредица от жестоки наръгвания в стомаха. И на Джайм Ланистър при потъването в езерото съвсем скоро.

Един от многото случаи, в които Джон Сняг бе изправен пред смъртта, но чудодейно спасен.

В интервютата от епизода с битката между Брон/Джайм и Денерис/Дрогон Вайс и Бениоф гордо отбелязаха, че зрителите биха били разочаровани, ако някой от която и да е от двете страни загине. Но такъв тип напрежение поевтинява, ако никой в крайна сметка не страда наистина. И не, не можем да смятаме смъртта на Дикон Тарли за голяма загуба, когато в по-голямата част от сезона хората дори не бяха сигурни как се казва.

Това ни връща към последния, шести епизод, където, пак и пак, герои, които сериалът не възнамерява да убива, са поставяни в невъзможни за измъкване ситуации – дали Тормунд ще е връхлетян и повлечен от мъртъвци, или Джора а-ха да се изпусне от Дрогон…

Но най-вече Джон Сняг, който сякаш се удави в ледено езеро, потопен от враговете си. Дори и Кралят на севера трудно ще повярва на късмета си, че, противно на всичко, се оказа невредим, при това без никакво обяснение.

Невероятното оцеляване очевидно е новият световен ред в „Игра на тронове“. Там вече бихме се изненадали, ако епизод с битка не завърши с deus ex machina: от Рицарите на долината, вездесъщия Брон, Денерис и драконите ѝ или Бенджен. Нещо повече – в последния епизод загинаха всички от диваците, които тръгнаха с Джон на самоубийствената му мисия, само и само да попълнят бройката на труповете. Фактът, че нито един от тях не остана жив, не е неочакван, но е доста скучен.

Отрядът на Джон Сняг на самоубийствената си мисия – но сякаш бе ясно, че никой от важните му членове няма да загине.

Ако Джон Сняг наистина е неубиваем на този етап, то сериалът трябва да спре да се преструва, че може да го убие и да започне да се разправя с други главни герои. Високият брой мъртъвци миналия сезон беше захранен най-вече от наскоро завърнали се персонажи, които имаха скромно екранно време преди да бъдат заличени. Оша, Черната Риба, Бейлон и, да, Рикон, всички бяха върнати само за да умрат. Странични герои, харесвани или не, като Олена, Пясъчните змии, Уолдър Фрей и двамата Тарли, са захранката на този сезон. И докато миналата година взривяването на септата изглеждаше голямо събитие, всъщност единствената значителна загуба там беше Марджъри Тирел.

Бих казал, че единствените жертви в последните три сезона, които наистина бяха трагични, са Оберин Мартел в сезон 4 и Ходор (за чиято смърт знаем, че е била планирана от Мартин още в самото начало). Можем да изпитаме известна симпатия към Вайс, Бениоф и сценарния екип на „Игра на тронове“. Как да предложиш трогателна и неочаквана гибел в сериал, където 1) материалът, с който работиш, се изчерпва; и 2) сериалът ти се е прочул с фаталните си изненади. Наистина, как може да изненадаш някого в този момент?

Да си спомним и съживяването на Джон Сняг, което все още сякаш няма трайни последици в света на „Игра на тронове“. Или пък (приветстваното) завръщане на Хрътката. Сандор Клегейн не умира и в книгите, но дали всички тези възкресения не правят смъртта да изглежда евтино във Вестерос – където тя беше най-силният коз? Сериалът по инерция разчита на очакването на зрителите, че всеки може да умре: и ни поднася невероятно развитие след невероятно развитие.

Да се надяваме, че в последния си, наситен с битки, сезон „Игра на тронове“ ще започне да хапе отново. Шести епизод сега беше определено „вълнуващ“, но дали ни удовлетвори емоционално? Предполагам зависи от това доколко ни е грижа за Торос или Визерион – да, това е името на покойния дракон на Денерис, чието възкресение от Краля на нощта може да даде на сериала точно това, от което толкова имаме нужда.

Площад Славейков

Време е "Игра на тронове" да започне за избива главните си герои

http://clubz.bg/57490-vreme_e_igra_na_tronove_da_zapochne_za_izbiva_glavnite_si_geroi

Джоана Робинсън, Венити феър

Внимание! Този материал разкрива важни детайли от сюжета на сериала „Игра на тронове“.

В последния епизод на „Игра на тронове“ видяхме седем герои – Джон, Хрътката, Джора, Тормунд, Джендри, Берик и Торос – в битка, която просто няма как да спечелят. Това беше, както всеки предварително отбеляза, самоубийствена мисия. Седем мъже, колкото и да се тренирани в изкуството на войната, не могат да надделеят в сблъсък с цяла армия от мъртъвци. Само дето, в голямата си част, се случи точно това.

С цялото ми уважение към Торос, всъщност пожертван беше най-малко известният от седемте персонажи. Разбира се, умно е го убиеш рано, тъй като без възкресителните му способности останалите герои (дори вече съживяваните като Джон и Берик) са уязвими. Но, оказва се, те не са. Всички картинки в социалните мрежи, които сравняваха групата със Седемте самураи или Великолепната седморка, сега изглеждат смехотворно. Историите на Самураите и Седморката имат такава тежест, защото героите им загиват доблестно в защита на невинните.

Можем щедро да кажем, че имаше две големи жертви в шести епизод, но само ако назовете по име кой точно дракон на Денерис загина в битката. „Не-Дрогон“ не се брои. В интервю създателят на сериала Дан Вайс призна, че са разчитали силно на гибелта на звяра, която имала тежко емоционално въздействие, защото драконът е с Денерис от началото на сериала. Епизодът действително се опита да ни убеди, че смъртта на дракона е огромна трагедия – показа ни как героите, за които наистина ни е грижа, безпомощно го гледат да потъва в замръзналото езеро.

Но, смехотворно, докато Вайс обясняваше в интервюто колко важен е „Не-Дрогон“ за Денерис, НВО излъчваше сцени с нея и Дрогон, защото той е единственият дракон, към когото сме я виждали действително, а не само на думи, привързана.

Денерис с Дрогон – единственият дракон, с който демонстрира действителна привързаност.

Каквото и да е цялостното влияние на убийството на този резервен дракон, жертвата на рядко появяващ се персонаж като чичо Бенджен е дори по-малка. (Защо, всъщност, той нямаше време да се качи с Джон на коня?) Както Дейвид Бениоф безполезно обясни в интервюто, което вече споменахме: „Просто няма време“. За сериал, който някога изгради репутацията си върху кръвожадното убиване на всекиго по всяко време, „Игра на тронове“ е изненадващо беззъб „на стари години“.

Предпоследната година от седемсезонна поредица е точното място, в което главни герои трябва да измират като мухи. Особено ако се замислим върху изказване покрай оригиналната чернова на романа на Джордж Р. Р. Мартин. През 1993 г. той пише до издателя на „Песен за огън и лед“:

„Героите невинаги ще са същите. Старите ще умират и ще се въвеждат нови. Някои от жертвите ще са симпатични, хора, през чиито очи сме гледали. Искам читателят да усеща, че никой никога не е в пълна безопасност, дори и персонажите, които изглеждат Героите. Напрежението винаги расте, когато знаеш, че всеки може да умре по всяко време“.

Звучи ли като света на Вестерос напоследък? Това нежелание да се убиват важни персонажи е проблем на „Игра на тронове“ от известно време. Ключовите персонажи отново и отново се поставят в животозастрашаващи ситуации само за да избегнат смъртта. Това се случи два пъти на Джон Сняг само в „Битката на копелетата“ миналия сезон. И на Аря след поредица от жестоки наръгвания в стомаха. И на Джайм Ланистър при потъването в езерото съвсем скоро.

Един от многото случаи, в които Джон Сняг бе изправен пред смъртта, но чудодейно спасен.

В интервютата от епизода с битката между Брон/Джайм и Денерис/Дрогон Вайс и Бениоф гордо отбелязаха, че зрителите биха били разочаровани, ако някой от която и да е от двете страни загине. Но такъв тип напрежение поевтинява, ако никой в крайна сметка не страда наистина. И не, не можем да смятаме смъртта на Дикон Тарли за голяма загуба, когато в по-голямата част от сезона хората дори не бяха сигурни как се казва.

Това ни връща към последния, шести епизод, където, пак и пак, герои, които сериалът не възнамерява да убива, са поставяни в невъзможни за измъкване ситуации – дали Тормунд ще е връхлетян и повлечен от мъртъвци, или Джора а-ха да се изпусне от Дрогон…

Но най-вече Джон Сняг, който сякаш се удави в ледено езеро, потопен от враговете си. Дори и Кралят на севера трудно ще повярва на късмета си, че, противно на всичко, се оказа невредим, при това без никакво обяснение.

Невероятното оцеляване очевидно е новият световен ред в „Игра на тронове“. Там вече бихме се изненадали, ако епизод с битка не завърши с deus ex machina: от Рицарите на долината, вездесъщия Брон, Денерис и драконите ѝ или Бенджен. Нещо повече – в последния епизод загинаха всички от диваците, които тръгнаха с Джон на самоубийствената му мисия, само и само да попълнят бройката на труповете. Фактът, че нито един от тях не остана жив, не е неочакван, но е доста скучен.

Отрядът на Джон Сняг на самоубийствената си мисия – но сякаш бе ясно, че никой от важните му членове няма да загине.

Ако Джон Сняг наистина е неубиваем на този етап, то сериалът трябва да спре да се преструва, че може да го убие и да започне да се разправя с други главни герои. Високият брой мъртъвци миналия сезон беше захранен най-вече от наскоро завърнали се персонажи, които имаха скромно екранно време преди да бъдат заличени. Оша, Черната Риба, Бейлон и, да, Рикон, всички бяха върнати само за да умрат. Странични герои, харесвани или не, като Олена, Пясъчните змии, Уолдър Фрей и двамата Тарли, са захранката на този сезон. И докато миналата година взривяването на септата изглеждаше голямо събитие, всъщност единствената значителна загуба там беше Марджъри Тирел.

Бих казал, че единствените жертви в последните три сезона, които наистина бяха трагични, са Оберин Мартел в сезон 4 и Ходор (за чиято смърт знаем, че е била планирана от Мартин още в самото начало). Можем да изпитаме известна симпатия към Вайс, Бениоф и сценарния екип на „Игра на тронове“. Как да предложиш трогателна и неочаквана гибел в сериал, където 1) материалът, с който работиш, се изчерпва; и 2) сериалът ти се е прочул с фаталните си изненади. Наистина, как може да изненадаш някого в този момент?

Да си спомним и съживяването на Джон Сняг, което все още сякаш няма трайни последици в света на „Игра на тронове“. Или пък (приветстваното) завръщане на Хрътката. Сандор Клегейн не умира и в книгите, но дали всички тези възкресения не правят смъртта да изглежда евтино във Вестерос – където тя беше най-силният коз? Сериалът по инерция разчита на очакването на зрителите, че всеки може да умре: и ни поднася невероятно развитие след невероятно развитие.

Да се надяваме, че в последния си, наситен с битки, сезон „Игра на тронове“ ще започне да хапе отново. Шести епизод сега беше определено „вълнуващ“, но дали ни удовлетвори емоционално? Предполагам зависи от това доколко ни е грижа за Торос или Визерион – да, това е името на покойния дракон на Денерис, чието възкресение от Краля на нощта може да даде на сериала точно това, от което толкова имаме нужда.

Площад Славейков

Време е „Игра на тронове“ да започне за избива главните си герои

http://clubz.bg/57490-vreme_e_%E2%80%9Eigra_na_tronove%E2%80%9C_da_zapochne_za_izbiva_glavnite_si_geroi

Джоана Робинсън, Венити феър

Внимание! Този материал разкрива важни детайли от сюжета на сериала „Игра на тронове“.

В последния епизод на „Игра на тронове“ видяхме седем герои – Джон, Хрътката, Джора, Тормунд, Джендри, Берик и Торос – в битка, която просто няма как да спечелят. Това беше, както всеки предварително отбеляза, самоубийствена мисия. Седем мъже, колкото и да се тренирани в изкуството на войната, не могат да надделеят в сблъсък с цяла армия от мъртъвци. Само дето, в голямата си част, се случи точно това.

С цялото ми уважение към Торос, всъщност пожертван беше най-малко известният от седемте персонажи. Разбира се, умно е го убиеш рано, тъй като без възкресителните му способности останалите герои (дори вече съживяваните като Джон и Берик) са уязвими. Но, оказва се, те не са. Всички картинки в социалните мрежи, които сравняваха групата със Седемте самураи или Великолепната седморка, сега изглеждат смехотворно. Историите на Самураите и Седморката имат такава тежест, защото героите им загиват доблестно в защита на невинните.

Можем щедро да кажем, че имаше две големи жертви в шести епизод, но само ако назовете по име кой точно дракон на Денерис загина в битката. „Не-Дрогон“ не се брои. В интервю създателят на сериала Дан Вайс призна, че са разчитали силно на гибелта на звяра, която имала тежко емоционално въздействие, защото драконът е с Денерис от началото на сериала. Епизодът действително се опита да ни убеди, че смъртта на дракона е огромна трагедия – показа ни как героите, за които наистина ни е грижа, безпомощно го гледат да потъва в замръзналото езеро.

Но, смехотворно, докато Вайс обясняваше в интервюто колко важен е „Не-Дрогон“ за Денерис, НВО излъчваше сцени с нея и Дрогон, защото той е единственият дракон, към когото сме я виждали действително, а не само на думи, привързана.

Денерис с Дрогон – единственият дракон, с който демонстрира действителна привързаност.

Каквото и да е цялостното влияние на убийството на този резервен дракон, жертвата на рядко появяващ се персонаж като чичо Бенджен е дори по-малка. (Защо, всъщност, той нямаше време да се качи с Джон на коня?) Както Дейвид Бениоф безполезно обясни в интервюто, което вече споменахме: „Просто няма време“. За сериал, който някога изгради репутацията си върху кръвожадното убиване на всекиго по всяко време, „Игра на тронове“ е изненадващо беззъб „на стари години“.

Предпоследната година от седемсезонна поредица е точното място, в което главни герои трябва да измират като мухи. Особено ако се замислим върху изказване покрай оригиналната чернова на романа на Джордж Р. Р. Мартин. През 1993 г. той пише до издателя на „Песен за огън и лед“:

„Героите невинаги ще са същите. Старите ще умират и ще се въвеждат нови. Някои от жертвите ще са симпатични, хора, през чиито очи сме гледали. Искам читателят да усеща, че никой никога не е в пълна безопасност, дори и персонажите, които изглеждат Героите. Напрежението винаги расте, когато знаеш, че всеки може да умре по всяко време“.

Звучи ли като света на Вестерос напоследък? Това нежелание да се убиват важни персонажи е проблем на „Игра на тронове“ от известно време. Ключовите персонажи отново и отново се поставят в животозастрашаващи ситуации само за да избегнат смъртта. Това се случи два пъти на Джон Сняг само в „Битката на копелетата“ миналия сезон. И на Аря след поредица от жестоки наръгвания в стомаха. И на Джайм Ланистър при потъването в езерото съвсем скоро.

Един от многото случаи, в които Джон Сняг бе изправен пред смъртта, но чудодейно спасен.

В интервютата от епизода с битката между Брон/Джайм и Денерис/Дрогон Вайс и Бениоф гордо отбелязаха, че зрителите биха били разочаровани, ако някой от която и да е от двете страни загине. Но такъв тип напрежение поевтинява, ако никой в крайна сметка не страда наистина. И не, не можем да смятаме смъртта на Дикон Тарли за голяма загуба, когато в по-голямата част от сезона хората дори не бяха сигурни как се казва.

Това ни връща към последния, шести епизод, където, пак и пак, герои, които сериалът не възнамерява да убива, са поставяни в невъзможни за измъкване ситуации – дали Тормунд ще е връхлетян и повлечен от мъртъвци, или Джора а-ха да се изпусне от Дрогон…

Но най-вече Джон Сняг, който сякаш се удави в ледено езеро, потопен от враговете си. Дори и Кралят на севера трудно ще повярва на късмета си, че, противно на всичко, се оказа невредим, при това без никакво обяснение.

Невероятното оцеляване очевидно е новият световен ред в „Игра на тронове“. Там вече бихме се изненадали, ако епизод с битка не завърши с deus ex machina: от Рицарите на долината, вездесъщия Брон, Денерис и драконите ѝ или Бенджен. Нещо повече – в последния епизод загинаха всички от диваците, които тръгнаха с Джон на самоубийствената му мисия, само и само да попълнят бройката на труповете. Фактът, че нито един от тях не остана жив, не е неочакван, но е доста скучен.

Отрядът на Джон Сняг на самоубийствената си мисия – но сякаш бе ясно, че никой от важните му членове няма да загине.

Ако Джон Сняг наистина е неубиваем на този етап, то сериалът трябва да спре да се преструва, че може да го убие и да започне да се разправя с други главни герои. Високият брой мъртъвци миналия сезон беше захранен най-вече от наскоро завърнали се персонажи, които имаха скромно екранно време преди да бъдат заличени. Оша, Черната Риба, Бейлон и, да, Рикон, всички бяха върнати само за да умрат. Странични герои, харесвани или не, като Олена, Пясъчните змии, Уолдър Фрей и двамата Тарли, са захранката на този сезон. И докато миналата година взривяването на септата изглеждаше голямо събитие, всъщност единствената значителна загуба там беше Марджъри Тирел.

Бих казал, че единствените жертви в последните три сезона, които наистина бяха трагични, са Оберин Мартел в сезон 4 и Ходор (за чиято смърт знаем, че е била планирана от Мартин още в самото начало). Можем да изпитаме известна симпатия към Вайс, Бениоф и сценарния екип на „Игра на тронове“. Как да предложиш трогателна и неочаквана гибел в сериал, където 1) материалът, с който работиш, се изчерпва; и 2) сериалът ти се е прочул с фаталните си изненади. Наистина, как може да изненадаш някого в този момент?

Да си спомним и съживяването на Джон Сняг, което все още сякаш няма трайни последици в света на „Игра на тронове“. Или пък (приветстваното) завръщане на Хрътката. Сандор Клегейн не умира и в книгите, но дали всички тези възкресения не правят смъртта да изглежда евтино във Вестерос – където тя беше най-силният коз? Сериалът по инерция разчита на очакването на зрителите, че всеки може да умре: и ни поднася невероятно развитие след невероятно развитие.

Да се надяваме, че в последния си, наситен с битки, сезон „Игра на тронове“ ще започне да хапе отново. Шести епизод сега беше определено „вълнуващ“, но дали ни удовлетвори емоционално? Предполагам зависи от това доколко ни е грижа за Торос или Визерион – да, това е името на покойния дракон на Денерис, чието възкресение от Краля на нощта може да даде на сериала точно това, от което толкова имаме нужда.

Площад Славейков

Първата Междууниверситетска регата „Академика“ ще се проведе във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=357971

Яхт клуб „Кап. Г. Георгиев-Порт Варна“ организира първата за България междууниверситетска регата „Академика“, която ще се проведе в акваторията на Варненския залив от 16 до 17 септември 2017 година, научи Moreto.net. Междууниверситетска регата „Академика“ ще се проведе в следните две групи: Първа група: „Университетска-студенти“ в Национален клас „Конрад 25Р” – само за обучените младежи по ветроходство от Проекта, които ще бъдат разделени в шест екипажа (6 ветроходни яхти „Конрад 25Р”) по следните университета-ИУ, МУ, ТУ, ВВМУ, ВСУ и междууниверситетски (младежи извън варненските университети), с професионалните шкипери: Петър Димитров, Михаил Копанов, Александър Калчев, Павел Дуков, Александър Милев и Мартин Велков.

Най-драстичните звездни промени през 2017 г.

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/naj-drastichnite-zvezdni-promeni-prez-2017-g-6072915

Годината още не е изтекла, но някои от звездните трансформации си заслужават внимание

Как звездите промениха прическите си през 2017 г.

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/kak-zvezdite-promeniha-pricheskite-si-prez-2017-g-6072915

Годината още не е изтекла, но някои от звездните трансформации си заслужават внимание

Българите са увеличили с една четвърт пътуванията си преди лятото

http://econ.bg/Новини/Българите-са-увеличили-с-една-четвърт-пътуванията-си-преди-лятото_l.a_i.747933_at.1.html

През второто тримесечие на годината българите са увеличили значително пътуванията си в сравнение с периода април - юни на предходната година. Това...

Мъри: Да не се заблуждаваме, “Селтик” 99% е в групите на Шампионската лига

https://www.24chasa.bg/sport/article/6402209

Мъри: Да не се заблуждаваме, “Селтик” 99% е в групите на Шампионската лига Да не се заблуждаваме, “Селтик” 99 процента е в групите на Шампионската лига. Това обяви българският треньор на първенеца на Казахстан “Астана” Станимир Стоилов-Мъри преди реванша от плейофния кръг срещу “Селтик” днес. Миналата седмица в Глазгоу шотландският гранд записа разгромен успех с 5:0 над тима от бившата съветска република.

Конституционният съд на Чили разреши абортите в някои случаи

http://www.mediapool.bg/konstitutsionniyat-sad-na-chili-razreshi-abortite-v-nyakoi-sluchai-news268257.html

Конституционният съд на Чили одобри законов акт, с който се слага край на пълната забрана на абортите в тази страна, съобщи Асошиейтед прес.   С приетото с 6 на 4 гласа решение съдът обяви за конституционен закона за узаконяване на абортите в случаи, когато има опасност за живота на жената, когато зародишът не е жизнеспособен и при изнасилване.   Парламентът прие неотдавна този закон, а президентката Мишел Бачелет заяви, че ще го подпише.   Чили узакони абортите по медицински съображения през 1931 г., но след това тази процедура бе забранена при всякакви обстоятелства през 1989 г. при диктатурата на генерал Аугусто Пиночет. 

Достатъчни ли са 460 лв. за наемане на детегледачка?

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/dostatychni-li-sa-460-lv-za-naemane-na-detegledachka-245275/

Новият проект ще проработи в по-малки населени места, но за София ще се наложи доплащане, твърдят експерти

Кубрат Пулев се изправя срещу Антъни Джошуа на 28 октомври

https://www.24chasa.bg/sport/article/6403109

Кубрат Пулев се изправя срещу Антъни Джошуа на 28 октомвриМачът между Кубрат Пулев и световния шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа за титлата във версия IBF ще се проведе на 28 октомври на „Милениъм Стейдиън“ в Кардиф, Уелс,съобщават от щаба на британския боксьор. Антъни Джошуа стана шампион след победа над украинеца Владимир Кличко. Реваншът между двамата трябваше да се състои на 2 декември,

Слънцето се завръща, температурите бавно се повишат

//dariknews.bg/novini/bylgariia/slynceto-se-zavryshta-temperaturite-bavno-se-povishat-2043822

Прогноза за времето за 23 август, сряда

През нощта и в източните райони облачността ще намалее. Утре ще е предимно слънчево. На места, главно в северните и планинските райони ще има временни увеличения на облачността, но без валежи. Вятърът ще отслабне. Сутринта ще е

Датският принц Фредерик не бе пуснат в австралийски бар

http://www.mediapool.bg/datskiyat-prints-frederik-ne-be-pusnat-v-avstraliyski-bar-news268256.html

Датският престолонаследник принц Фредерик не бе допуснат в бар в Австралия, тъй като не носел документ, доказващ, че е на необходимата възраст, предаде ДПА, като се позова на местни медии.   Четиридесет и девет годишният наследник на датския престол искал да посети Джейд Буда бар в Брисбън през уикенда. Принцът останал смаян, когато му казали, че той и неговите придружители се нуждаят от съответната идентификация, за да влязат, съобщава "Куриер мейл".   Принцът и неговата компания си тръгнали и се върнали 15 минути по-късно, подкрепени от седем дипломати, които да уверят мениджъра на заведението, че отговарят на изискванията за възраст.   Щатът Куинсланд има строги закони за алкохола, които изискват идентификация с шофьорска книжка или паспорт за достъп до заведения след полунощ в някои квартали. Този закон бе въведен през юли, за да "намали риска от свързани с алкохол вреди".    Съсобственикът на бара Фил Хоган нарече закона "глупав" и "кошмарен от гледна точка на туристите".   Известно е, че принц Фредерик е срещнал съпругата си Мери Доналдсън, която е родена в Австралия, в бар в Сидни по време на Олимпийските игри през 2000 г.

Шефът на "Райфайзенбанк - България": Сега е времето за реформи

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/08/22/3028587_shefut_na_raifaizenbank_-_bulgariia_sega_e_vremeto_za/?ref=rss


Българската икономика е в период на растеж и това е времето да се реализират реформите в държавната администрация и съдебната система. Това мнение изразява в интервю за "24 часа" главният изпълнителен директор на "Райфайзенбанк България" Оливер Рьогл.<br /><br />По думите му подобни реформи биха допринесли за по-голяма прозрачност и предвидимост на пазара, а това ще повиши и инвестициите в страната.<br /><br />Прогнозата на банката е, че икономиката...

Змия с рекордна дължина над 2 м уловена край Бургас

http://dnes.dir.bg/news/burgas-zmia-26270506

Змия с рекордна дължина от над два метра е уловена от екип от биолози край Бургас.

Столтенберг подкрепи Тръмп за обрата в политиката му спрямо Афганистан

https://www.actualno.com/europe/stoltenberg-podkrepi-trymp-za-obrata-v-politikata-mu-sprjamo-afganistan-news_629136.html

Генерелният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства решението на американския президент Доналд Тръмп за изпращането на допълнителни сили в Афганистан, уверявайки, че Алиансът няма да позволи страната да се превърне в „рай за терористите“, предаде "Фокус". „Н

Уловиха двуметрова змия край Бургас

https://www.24chasa.bg/region/article/6403099

Уловиха двуметрова змия край БургасЗмия с рекордна дължина от над два метра е уловена от екип от специалисти край Бургас, съобщиха учените. Змията е уловена в естественото си местообитание при рутинен мониторинг от екип от биолози от БАН, от Софийския университет и от Шуменския университет, с ръководител проф. Николай Начев и д-р Мирослав Славчев.

Върховният съд в Индия забрани "бързия развод" при мюсюлманите

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/08/22/3028586_vurhovniiat_sud_v_indiia_zabrani_burziia_razvod_pri/?ref=rss


Индийският Върховен съд прекрати временно спорна индийска практика, даваща на мюсюлманите възможност да се развеждат със съпругата си, изричайки намерението си три пъти, предаде Би Би Си. <br /><br />Законът няма да се прилага за шест месеца, докато правителството разработи нова законова рамка - проблем в страна, която няма единен корпус от закони за брак и развод, приложими за всеки гражданин. Спорната практика беше забранена в редица ислямски страни като Пакистан и Бангладеш, но...

Йоханес Хан: Време е ЕС да промени подхода си към Турция

http://www.moreto.net/novini.php?n=357986

Еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан заяви, че е време Европейският съюз да промени стратегията си спрямо кандидата за присъединяване Турция. Това заяви той в интервю за германския вестник "Зюддойче цайтунг", което бе публикувано в понеделник вечерта.

Победа с 1:0 или 2:0 за Лудогорец срещу Судува според "Еврофутбол"

http://www.cross.bg/leva-live-singul-1552805.html

/КРОСС/ Българският букмейкър „Еврофутбол" смята, че Лудогорец ще победи Судува с 1-0 или 2-0 като гост в срещата-реванш от плейофи за групите на Лига Европа. Този точен резултат е с коефициент 6.00. Следващият по вероятност резултат е 1-2 със 7.00. Тук можете да видите всички опции за залог за двубоя в Литва, който е на 24.08.2017 г. от 21.45 ч: Судува (Лит.) - Лудогорец (Бъл.)                    Сингъл, Live, ТОП                   „1"-4.44    „Х"-3.48       „2"-1.40 Вижте коефициентите за други вълнуващи футболни сблъсъци: Риека (Хърв.) - Олимпиакос (Гър.)                  Сингъл, Live, ТОП                   „1"-2.47    „Х"-2

Движението на влаковете е възстановено след инцидента, при който загина жена

http://www.cross.bg/beshe-sofiya-intzidenta-1552806.html

/КРОСС/ Движението на влакове между София и Северна България беше възстановено след инцидента от тази сутрин, когато 55-годишна жена загина, след като беше блъсната от бързия влак Мездра София, близо до „Илиянци". Заради случая, стотици пътници бяха блокирани във влакове, които закъсняха с близо 3 часа. Сигналът за инцидента беше подаден минути преди 6.00 часа в СДВР. На място са били изпратени екипи на полицията, които са отцепили района. Заради огледа бяха затворени и двете жп-линии в района и всички влакове, които пристигат в София от Северна България, бяха спрени, а тръгващите от Централна гара бяха задържани. Според криминалисти най-вероятно в случая става дума за самоубийство. Жената е излязла пред влака на място, където няма прелез, уточниха от МВР. Около 9.00 часа днес огледът на криминалистите приключи и движението на влаковете беше възстановено.  

Учени възпроизведоха дъжда от диаманти на Нептун и Уран

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6403088

Учени възпроизведоха дъжда от диаманти на Нептун и УранУчени демонстрираха за първи път, че във вътрешността на ледените планети като Уран и Нептун се образува дъжд от диаманти, съобщи вестник "Дейли мейл", цитиран от БТА. В експеримента е използван полистирен - пластмасов материал от водород и въглерод, с който са симулирани съединенията, образувани от метан.

Арестуваха бивш вратар на националния отбор на Турция, свързват го с ФЕТО

https://www.24chasa.bg/novini/article/6403071

Арестуваха бивш вратар на националния отбор на Турция, свързват го с ФЕТОБившият вратар на националния отбор по футбол на Турция Йомер Чаткъч бе задържан днес в Истанбул в рамките на разследването срещу Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО), която според турските власти стои зад опита за преврат през юли м.г., съобщи телевизия СиЕнЕн-Тюрк, цитирана от БТА. 43-годишният Чаткъч е бил задържан рано тази сутрин

Жена загина на зебра, пометена във верижен удар между кола и тир в плевенско село

https://www.24chasa.bg/novini/article/6403079

Жена загина на зебра, пометена във верижен удар между кола и тир в плевенско селоЖена на 68 г. загина, пометена на зебра във верижен удар на главния път, преминаващ през плевенското село Обнова, около 16,50 ч в понеделник. Тя пресичала пешеходната пътека и 51-годишна софиянка зад волана на "Дачия" спряла, за да я изчака. В това време товарно Волво, ууправлявано от 55-годишен от Кюстендил, с несъобразена скорост застига дачията,

Мачът между Пулев и Джошуа ще се проведе на 28 октомври

http://www.cross.bg/dzhoshya-pylev-antuni-1552804.html

/КРОСС/ Мачът между Кубрат Пулев и световния шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа за титлата във версия IBF ще се проведе на 28 октомври на „Милениъм Стейдиън" в Кардиф, Уелс. Това съобщават от щаба на британския боксьор. Антъни Джошуа стана шампион след победа над украинеца Владимир Кличко. Реваншът между двамата трябваше да се състои на 2 декември, но Кличко сложи край на състезателната си кариера. Така претендент за титлата стана Кубрат Пулев.  

Над сто сигнала са подадени във виртуалните приемни за потребителите по морето

http://econ.bg/Новини/Над-сто-сигнала-са-подадени-във-виртуалните-приемни-за-потребителите-по-морето_l.a_i.747931_at.1.html

Над сто сигнала са подадени в т.нар. витруални приемни на Комисията за защита на потребителите (КЗП) - специалните телефонни кабини, които бяха...

Българин почина при изкачване в Доломитите

http://www.cross.bg/dolomitite-izkachvane-pochina-1552803.html

/КРОСС/ Български турист на 43 години почина по време на изкачване на Мармолада в планинската верига Доломитите в Италия. Агенция АНСА съобщава, че инцидентът е станал преди два дни. Нашият сънародник се изкачвал с няколко души, но след като почувствал болки в краката, поискал да си почине. Приятелите му продължили с изкачването. Когато се върнали, те намерили безжизненото тяло на българина и веднага извикали алпийските спасителни служби, които изпратили хеликоптер на 3200 м надморска височина. Най-вероятно става дума за сърдечен удар. Заради тежкия инцидент един от групата се е почувствал зле и е бил транспортиран с хеликоптера до близката поликлиника. Агенцията не посочва самоличността на загиналия. Мармолада е най-високата група върхове в Доломитите. Тя се намира в северната област Алто Адидже, уточнява БГНЕС.

Кметът на Враца подава жалба срещу съдийството

https://offnews.bg//futbol/kmetat-na-vratca-podava-zhalba-sreshtu-sadijstvoto-663384.html

Кметът на Враца Калин Каменов, който е и председател на УС на футболния Ботев, сподели, че клубът обмисля да подаде жалба срещу съдийството на мача с Несебър от петия кръг на Втора професионална лига, който завърши наравно 1:1.

Градоначалникът не спести и критики към играта на тима. Деян Иванов даде аванс на врачани в 43-ата минута, когато се разписа с глава. Десет по-късно обаче Емануил Манев изравни с точен удар от пряк свободен удар.

"Афектиран съм, защото отборът се представи много слабо. През второто полувреме съдиите и в частност страничният рефер по нашата атака влезе в тона на безобразната игра и отсъди няколко несъществуващи засади.

Ще прегледаме видеозапис от спорните ситуации и обмисляме с екипа да подадем контестация. Но какво от това? Една жалба няма да промени резултата и няма да скрие факта, че днес Ботев беше безобразно слаб", обяви кметът на Враца.

"Недоволен съм от липсата на желание за игра. Та ние нямаме точен удар към вратата с изключение на гола, който успяхме да вкараме.

При срещи с отбори като Несебър, който беше напуснат от доста футболисти, липсата на желание за изява не може да не ме притеснява, защото отборът ни има качества.

Казах на футболистите и треньорите още в тунела, че трябва да се засрамят от днешния мач, защото с такива игри не можем да вървим към високите цели. Аз не искам отборът ми да се представя по този начин, не искам да виждам повече такъв Ботев", заяви Каменов.

27-годишен е потрошил с чук камери, собственост на Община Ботевград

https://www.24chasa.bg/novini/article/6403055

27-годишен е потрошил с чук камери, собственост на Община Ботевград

27-годишен мъж е потрошил с чук камери за видеонаблюдение, собственост на Община Ботевград, срещу него е повдигнато обвинение за умишлена повреда на общинска собственост. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР – София, предаде "Фокус". В Районно управление „Полиция” – Ботевград е проведено разследване по повод противозаконно унищожаване на

Фестивалът на динята ще се проведе отново във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=357977

Фестивалът на динята ще бъде открит точно в 18:30 на 23 август - сряда. Тази година среща в парка са си дали едни от най-добрите карвинг майстори в България. Още от ранни зори в сряда те ще започнат да майсторят, научи Moreto.net. Този път няма да има тема върху която скулпторите да измислят своите модели.

Спасиха бебе изпод отломките в Иския (обновена)

http://www.cross.bg/izvadeno-bratcheta-chasa-1552801.html

/КРОСС/ Едно от трите братчета, затрупани под отломки на къща след земетресението в Иския е по чудо извадено живо. И това е точно бебето на 7 месеца, съобщава АНСА. То бе затрупано заедно с двете си братчета - на 4 и 6 годинки. Работата на спасителите продължи и няколко часа по-късно беше извадено и второ от момчетата. Те са стояли под руините над 7 часа. Третото беше локализирано, живо е, и предстои също да бъде спасено.  

Спасиха бебе изпод отломките в Иския (обновена)

http://www.cross.bg/bratcheta-izvadeno-zhivo-1552801.html

/КРОСС/ Едно от трите братчета, затрупани под отломки на къща след земетресението в Иския е по чудо извадено живо. И това е точно бебето на 7 месеца, съобщава АНСА. То бе затрупано заедно с двете си братчета - на 4 и 6 годинки. Работата на спасителите продължи и няколко часа по-късно беше извадено и второ от момчетата. Третото е локализирано, живо е, и предстои също да бъде спасено.  

31.1% повече са българите, пътували за туризъм само в страната

https://www.24chasa.bg/novini/article/6403185

31.1% повече са българите, пътували за туризъм само в страната През второто тримесечие на 2017 г. 1 149 800 българи са направили туристически пътувания, показват предварителни данни на Националния статистически институт. Преобладаващата част от тях - 83.6 на сто, са пътували само в страната, 13.5 на сто - само в чужбина, а 2.9 на сто са пътували както в страната, така и в чужбина.

Спасиха бебе изпод отломките в Иския

http://www.cross.bg/kushta-iskiya-izpod-1552801.html

/КРОСС/ Едно от трите братчета, затрупани под отломки на къща след земетресението в Иския е по чудо извадено живо. И това е точно бебето на 7 месеца, съобщава АНСА. Все още под разрушената къща обаче остават неговите братя - на 4 и 6 годинки. Според информации на италианските медии има данни, че двете момченца още са били живи при изваждането на братчето им, но продължава борбата, за да бъдат извадени изпод срутената постройка.  

Столтенберг: Няма да позволим Афганистан да се превърне в рай за терористите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6403038

Столтенберг: Няма да позволим Афганистан да се превърне в рай за терориститеГенерелният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства решението на американския президент Доналд Тръмп за изпращането на допълнителни сили в Афганистан, уверявайки, че Алиансът няма да позволи страната да се превърне в „рай за терористите“, предава AFP, цитирано от "Фокус". „Нашата цел остава гарантирането на това Афганистан никога вече да не

2,5 тона нарязан тютюн, приготвен за износ, откриха гранични полицаи край Петрич

https://www.24chasa.bg/novini/article/6403057

2,5 тона нарязан тютюн, приготвен за износ, откриха гранични полицаи край ПетричСлужители от ГПУ – Петрич проведоха специализирана полицейска операция за противодействие на контрабандата и незаконното разпространение на акцизни стоки. В землището на село Кърналово, община Петрич, в района на бившето селскостопанско летище, граничните полицаи са открили палети с кашони, съдържащи пакети със ситно нарязан тютюн.

Кому е нужен „меракът за заличаване на протоевропейската идентичност”?

http://pogled.info/svetoven/evropa/komu-e-nuzhen-merakat-za-zalichavane-na-protoevropeiskata-identichnost.88604

/Поглед.инфо/ Как ще се включат в евроадаптацията си „кандидат-европейците” с килийно образование, освен тези с джихадистко, при дефицита на трудова култура и навици?

Удари на антиджихадистите убиха жени и деца в Ракка

http://dnes.dir.bg/news/siria-rakka-antigihadistka-koalitzia-26270414

Най-малко 42 цивилни бяха убити вчера при удари на антиджихадистката коалиция, ръководена от САЩ, нанесени в сирийския град Ракка.

България е географски хъб на сухопътните трасета през Евразия, смята експерт

http://www.investor.bg/bloomberg-tv/461/a/bylgariia-e-geografski-hyb-na-suhopytnite-traseta-prez-evraziia-smiata-ekspert-245271/

През последните 25 години загубихме темповете на изграждане и модернизация на базовата инфраструктура при жп транспорта, посочи Георги Минчев

Тайното студио под моста (ВИДЕО)

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6403051

Тайното студио под моста (ВИДЕО)Испанският продуктов дизайнер Фернандо Абеланас намери оригинален начин за реклама на студиото си Lebrel - като си направи миниатюрно работно място под мост в родния си град Валенсия. Младият творец твърди, че идеята се въртяла отдавна в главата му и била провокирана от детските му спомени. И по-точно от времето, когато бил толкова малък,

Няма данни за пострадали българи при земетресението на остров Иския

https://www.24chasa.bg/novini/article/6403036

Няма данни за пострадали българи при земетресението на остров ИскияПо информация на посолството в Рим към 11.0 часа българско време няма данни за пострадали български граждани при земетресението с магнитуд 4-та степен по скалата на Рихтер на остров Иския, южна Италия от снощи. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. Най-големи са разрушенията в община Казамичола.

Българите са увеличили с една четвърт пътуванията си преди лятото

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/08/22/3028568_bulgarite_sa_uvelichili_s_edna_chetvurt_putuvaniiata/?ref=rss


През второто тримесечие на годината българите са увеличили значително пътуванията си в сравнение с периода април-юни на предходната година. Това показват данните на Националния статистически институт (НСИ).<br /><br />Общо 1.149 млн. българи са пътували през тримесечието, като повечето от тях - 8.6% само в страната, 13.5% - само в чужбина, а 2.9% са пътували както в страната, така и в чужбина. Ръстът спрямо година по-рано е 26.5% като пътувалите само в страната се увеличават с...

Хиляди се покланят пред Величко Чолаков в Смолян (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6403030

Хиляди се покланят пред  Величко Чолаков в Смолян (Снимки)Хиляди се стичат в Спортната зала в Смолян за поклон пред големия щангист Величко Чолаков. След опело хора от всички поколения се стичат с цветя и венци, за да почетат почитта си към обичания спортист. Щангистът издъхна внезапно и покруси родопчани и спортната общественост у нас. Две общини, на които е почетен гражданин - Смолян и Неделино са

Няма пострадали българи при земетресението в Италия

https://offnews.bg//obshtestvo/niama-postradali-balgari-pri-zemetresenieto-v-italia-663383.html

По информация на посолството в Рим към 11.0 часа българско време няма данни за пострадали български граждани при земетресението с магнитуд 4-та степен по скалата на Рихтер на остров Иския, южна Италия от снощи. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Най-големи са разрушенията в община Казамичола. Италианските власти осигуряват транспорт за туристите, желаещи да напуснат острова.

Българското посолство е в контакт с местните власти и следи ситуацията.

Припомняме, че вчера вечерта трус с магнитуд от 4 по Рихтер разлюля остров Иския.

Трусът причини смъртта на най-малко двама души, а ранените са десетки.

Световният тенор Зоран Тодорович за първи път в България, пее на Царевец

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6402834

Световният тенор Зоран Тодорович за първи път в България, пее на ЦаревецНа 26 август от 21.00 часа Старозагорската опера ще представи на Летния сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“ 2017 две от най-хубавите си постановки: на операта „Селска чест“ от Маскани и балета „Делвата“ по музика на Алфредо Казела. Великотърновци и гостите на старопрестолния град ще имат възможността да аплодират на откритата

Израелски вестник: Вандали поругаха паметник на евреите в България

https://offnews.bg//obshtestvo/izraelski-vestnik-vandali-porugaha-pametnik-na-evreite-v-balgaria-663378.html

Вандали поругаха паметник на българските евреи в България, пише днес вестник "Jerusalem Post", като се позовава на Организацията на евреите в България "Шалом". Паметникът на благодарността във Видин осъмнал на 20 август с надписи "Аллах", "Палестина", "Хамас" и изрисувани символи на исляма.


Кметът инж. Огнян Ценков нарече стореното "възмутително и недопустимо деяние" и нареди паметникът да бъде почистен. От своя страна, от "Шалом" благодариха.

"Паметникът ще продължи да бъде символ на братството и дълголетната история между нашите два народа", пише д-р Александър Оскар от "Шалом".

Паметникът е поставен от видински евреи през 2003 г. в знак на благодарност към градската общественост, която не позволява депортирането на своите сънародници от еврейски произход по време на Втората световна война. През 1943 година Българската православна църква, някои политици и много граждани успяха да противостоят на намеренията на нацистите и спасяват около 50 хил. български евреи от депортиране. Догодина еврейската общност в страната ни ще отбележи 75-ата годишнина.

Проф. Слатински: Бежанската вълна е като остро заразна болест

http://frognews.bg/news_140644/Prof-Slatinski-Bejanskata-valna-e-kato-ostro-zarazna-bolest/

Бежанската вълна (вълни) за Европа е като нашествие на остро заразна, бързо разпространяваща се и много опасна болест.Историята ни учи, че има две възможни реакции, два възможни изхода.

България е на 15-то място в ЕС по брой легла в хотели, къщи за гости и хижи

http://econ.bg/Новини/България-е-на-15-то-място-в-ЕС-по-брой-легла-в-хотели-къщи-за-гости-и-хижи_l.a_i.747930_at.1.html

България е на 15-о място в ЕС по брой легла в средствата за подслон - хотели, хижи, къщи да гости. Това показват данни на Евростат, публикувани...

Запомнете Джулиан - момчето, което ни показа колко гаден е станал светът

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6402250

Запомнете Джулиан - момчето, което ни показа колко гаден е станал светът Ние все още не вярваме, че войната е тук, при всеки от нас. Вероятно и затова сме толкова беззащитни Светът ни - онзи, цивилизования, с многото красиви ценности за хуманност и човеколюбие, сякаш рухна в мига, когато научихме, че 7-годишният Джулиан е мъртъв след ислямистката атака в центъра на Барселона.

23 дупки от куршуми в гараж с порше в Сандански, 4-ма стреляли с автомат

https://www.24chasa.bg/region/article/6403022

23 дупки от куршуми в гараж с порше в Сандански, 4-ма стреляли с автомат23 дупки от куршуми преброиха криминалистите в Сандански на вратата на гараж на сем. Акшарови. Онази вечер, около 2,35 часа в Районното управление е получен сигнал за горящ лек автомобил "БМВ", паркиран на ул."Емануил Васкидович". Пристигналите на място полицейски служители установили, че горящият автомобил е паркиран пред гараж,

42-ма ранени при сблъсък на два влака във Филаделфия

http://www.mediapool.bg/42-ma-raneni-pri-sblasak-na-dva-vlaka-vav-filadelfiya-news268255.html

Влак се блъсна в друг влак в предградие на американския град Филаделфия, при което бяха ранени 42-ма пътници, съобщи Асошиейтед прес.   Сблъсъкът станал между влизащ в гарата високоскоростен влак от Нористаун и спрял на същата линия празен влак. Причините за инцидента се разследват.   Ранените са откарани в болници.   Четирима от тях са в тежко състояние.

33 ранени при сблъсък на два влака във Филаделфия

http://www.mediapool.bg/33-raneni-pri-sblasak-na-dva-vlaka-vav-filadelfiya-news268255.html

Влак се блъсна в друг влак в предградие на американския град Филаделфия, при което бяха ранени 33 пътници, съобщи Асошиейтед прес.   Сблъсъкът станал между влизащ в гарата високоскоростен влак от Нористаун и спрял на същата линия празен влак. Причините за инцидента се разследват.   Ранените са откарани в болници.   Четирима от тях са в тежко състояние.

Политическите разочарования заплашват икономическия дневен ред на Тръмп

http://www.mediapool.bg/politicheskite-razocharovaniya-zaplashvat-ikonomicheskiya-dneven-red-na-tramp-news268254.html

Политическите разочарования заплашват способността на президента на САЩ Доналд Тръмп успешно да приложи на практика икономическите реформи, които той обеща, както и да изпълни големите инфраструктурните проекти и то въпреки по-скоро благоприятната икономическа конюнктура, посочват редица експерти.   Доверието на американските домакинства през август достигна най-високото си равнище от януари. Новите молби за обезщетения при безработица пък са на най-ниското си равнище от шест месеца, сочат най-новите данни.   И въпреки това, "заради всичко, което стана напоследък и най-вече миналата седмица, има известна несигурност около възможностите, вероятно отслабнали, на администрацията да спази законодателния си дневен ред", резюмира Франк Нотаф, политически анализатор в Националната асоциация за бизнес икономика (NABE).   Миналата седмица бе белязана от няколко дебата, оставки и отказа от проекта да бъде създаден съвет, който трябваше да помага на Тръмп в политиката му по обновяването на инфраструктурни обекти в страната.   Две организации, обединяващи корпоративни ръководители, чиято дейност бе свързана с изпълнението на задачите на президента на САЩ, бяха разпуснати след противоречивите изявления на Тръмп за отговорността на крайната десница и привържениците на тезата за превъзходството на бялата раса при размириците в Шарлотсвил (Вирджиния), които не се харесаха на мнозина главни изпълнителни директори на компании.   Седмицата приключи с напускането на главния стратег на Тръмп, Стив Банън, възхваляващ алтернативната американска десница и представян като съперник в Белия дом на главния икономически съветник Гари Кон.    Все по-изолиран    Слуховете, че Гари Кон ще се оттегли от поста си дори предизвикаха трусове на финансовите пазари в четвъртък.   Този човек, който бе номер две в Goldman Sachs, се възприема от Уолстрийт като залог за сигурността в една администрация с отслабнали позиции и президент, който е все по-изолиран.   "Всяка промяна в това уравнение в крайна сметка привлича вниманието на пазарите", анализират икономистите на Nomura Global Economics. "В краткосрочна перспектива рисковете, свързани с тавана на дълга и приемането на бюджета за 2018-а нарастват с темпа, с който президентът Тръмп губи влиянието си в Конгреса", допълват те.  Без подкрепа Белият дом трудно ще прокара през септември и бюджета си за 2018 година (финансовата година започва на 1 октомври) и най-вече амбициозната данъчна реформа.   Именно Гари Кон е архитектът на тази реформа. Данъчният кодекс на САЩ, който е много сложен и съдържа различни отстъпки, не е променян из основи от 1986 година. Коренната му промяна е в центъра на проекта на администрацията на Тръмп, така че да може да се ускори темпът на растежа на икономиката до 3%.   "Надеждите за агресивна данъчна политика на съживяване, която да започне да води администрацията (...), се изпаряват с всеки спор, с всеки скандал в Белия дом", коментира Омер Езине, анализатор в Commonwealth Foreign Exchange.   Президентът на САЩ все пак се радваше, след избирането си, на доверието на икономическите и бизнес средите заради обещанията да намали данъците, да осигури значителни разходи за инфраструктурни обекти и да предоговори търговските споразумения в полза на Съединените щати.   Предоговарянето на Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА) наистина започна миналата седмица по искане на Вашингтон. Само че Мексико и Канада нямат намерение да приемат да им бъде натрапено споразумение, което би било благоприятно само за Вашингтон и американските компании, работещи за износ се опасяват, че могат да бъдат санкционирани.   А пък преговорите за тавана на дълга ще започнат след края на лятната ваканция и крият много рискове за американската администрация. Става дума за вдигане на максималния обем, който американската държава може да взема на заем, за да се финансира.    Макар че Белият дом и мнозинството в Конгреса са все от републиканския екип, зелената светлина за лимита на задлъжняване далеч не е гарантирана. Редица консерватори, които са загрижени за бъдещия баланс на бюджета, не желаят да се допуска каквото и да е увеличаване на дълговете.   През 2011 година, задънената улица, до която се стигна в опити да се реши този проблем, доведе до трусове на финансовите пазари и за първи път в съвременната история оценката за кредитоспособността на САЩ бе понижена от рейтинговата агенция Standard and Poor's.   През есента на 2013 година поради липса на съгласие между администрацията на демократите и републиканците в Конгреса на САЩ правителствени служби бяха принудени да спрат работа в продължение на две седмици.     По БТА.

ESPN: Пулев и Джошуа се договориха за мач на 28 октомври

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/22/3028571_espn_pulev_i_djoshua_se_dogovoriha_za_mach_na_28/?ref=rss


Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа ще се изправи срещу българския претендент Кубрат Пулев на 28 октомври. Двете страни окончателно са постигнали споразумение за датата на мача, обяви ESPN, като се позовава на източници, запознати с преговорите.<br /><br />Почти сигурно 27-годишният англичанин и 36-годишният българин ще се срещнат на стадион "Милениум" в Кардиф. Все още обаче не постигната финална договорка за мястото, тъй като има малка вероятност...

ESPN: Пулев и Джоуша се договориха за мач на 28 октомври

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/22/3028571_espn_pulev_i_djousha_se_dogovoriha_za_mach_na_28/?ref=rss


Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа ще се изправи срещу българския претендент Кубрат Пулев на 28 октомври. Двете страни окончателно са постигнали споразумение за датата на мача, обяви ESPN, като се позовава на източници, запознати с преговорите.<br /><br />Почти сигурно 27-годишният англичанин и 36-годишният българин ще се срещнат на стадион "Милениум" в Кардиф. Все още обаче не постигната договорка за мястото, тъй като остава малка вероятност арена...

Експерти призоваха ООН да забрани създаването на роботи-убийци

http://www.moreto.net/novini.php?n=357974

Рискът да бъдат създадени роботи-убийци е по-голям от когато и да било и хората трябва да приемат сериозно опасността, апелират водещи специалисти по роботехника и компютърни системи. 116 експерти, сред които Илън Мъск, изпратиха писмо до ООН, в което предупреждават, че е възможно да сме на прага на "трета революция" във въоръжаването и трябва да се вземат мерки срещу появата на роботи-убийци, предаде Би Би Си.

"РИТОН“ ВКАРА БЕТХОВЕН И СТИХОВЕ НА АНГЕЛ СИМЕОНОВ В НОВИЯ СИ АЛБУМ

http://www.klassa.bg/News/Read/article/281564_%22%D0%A0%D0%98%D0%A2%D0%9E%D0%9D%E2%80%9C+%D0%92%D0%9A%D0%90%D0%A0%D0%90+%D0%91%D0%95%D0%A2%D0%A5%D0%9E%D0%92%D0%95%D0%9D++%D0%98+%D0%A1%D0%A2%D0%98%D0%A5%D0%9E%D0%92%D0%95+%D0%9D%D0%90+%D0%90%D0%9D%D0%93%D0%

 Фагмент от Лунната соната на немския класик и представител на Виенската школа Лудвиг ван Бетховен е кодиран в песента „Златен Ритон“ – последното, десето парче, което Катя и Здравко от „Ритон“ записаха и включиха в предстоящия си албум.

Идеята е на самата Катя, която от години мечтае със Здравко да запишат песен, основана на класическа мелодия.

„Преди време пробвахме с една сюита на норвежкия композитор Едварг Григ, но не се получи. Сега Ангел Симеонов написа прекрасен текст. Когата прочетох стиховете, първата ми асоциация бе с Лунната соната на Бетховен. Така се роди всичко и сме изключително доволни, че сбъднахме мечтата си“, разказа историята на песента Катя.

Автор на музиката е Росалин Наков. „Използвахме музикален цитат от произведението на Бетховен в инструментала на „Златен Ритон“. Останала част от песента си е в характерния за Катя и Здравко стил, с типичните са тяхното пеене канто и хармония“, разясни композиторът.

Той има пръст в още четири от песните в новия албум – „Очакване“, „Есенна тъга“, „Мечти край морето“ и „Пристанище“. При всичките музиката е написана след създаването на стиховете, което е много по-трудно и много повече се цени в бранша, отколкото обратния вариант. Авторът на текста на „Златен Ритон“, Ангел Симеонов, пък не за пръв път реди рими за звездното семейство.

За въпросните куплети вдъхновението го връхлетяло край морския бряг. „Музата ме споходи, докато бях в Созопол. Текстът разказва драматична история на двама влюбени“, коментира Симеонов. На неговата песен ще бъде наречен и новият албум на Катя и Здравко. „Златен Ритон“ ще се появи на пазара на CD и винилова плоча до края на годината. Очаква се специално за юбилея „40 години музика и любов“ на 18 октомври в НДК да бъде отпечатан промо тираж.

riton.net

РИТОН“ ВКАРА БЕТХОВЕН В НОВИЯ СИ АЛБУМ И СТИХОВЕ НА АНГЕЛ СИМЕОНОВ

http://www.klassa.bg/News/Read/article/281564_%D0%A0%D0%98%D0%A2%D0%9E%D0%9D%E2%80%9C+%D0%92%D0%9A%D0%90%D0%A0%D0%90+%D0%91%D0%95%D0%A2%D0%A5%D0%9E%D0%92%D0%95%D0%9D+%D0%92+%D0%9D%D0%9E%D0%92%D0%98%D0%AF+%D0%A1%D0%98+%D0%90%D0%9B%D0%91%D0%A3%D0%9C+%D0%98+

 Фагмент от Лунната соната на немския класик и представител на Виенската школа Лудвиг ван Бетховен е кодиран в песента „Златен Ритон“ – последното, десето парче, което Катя и Здравко от „Ритон“ записаха и включиха в предстоящия си албум.

Идеята е на самата Катя, която от години мечтае със Здравко да запишат песен, основана на класическа мелодия.

„Преди време пробвахме с една сюита на норвежкия композитор Едварг Григ, но не се получи. Сега Ангел Симеонов написа прекрасен текст. Когата прочетох стиховете, първата ми асоциация бе с Лунната соната на Бетховен. Така се роди всичко и сме изключително доволни, че сбъднахме мечтата си“, разказа историята на песента Катя.

Автор на музиката е Росалин Наков. „Използвахме музикален цитат от произведението на Бетховен в инструментала на „Златен Ритон“. Останала част от песента си е в характерния за Катя и Здравко стил, с типичните са тяхното пеене канто и хармония“, разясни композиторът.

Той има пръст в още четири от песните в новия албум – „Очакване“, „Есенна тъга“, „Мечти край морето“ и „Пристанище“. При всичките музиката е написана след създаването на стиховете, което е много по-трудно и много повече се цени в бранша, отколкото обратния вариант. Авторът на текста на „Златен Ритон“, Ангел Симеонов, пък не за пръв път реди рими за звездното семейство.

За въпросните куплети вдъхновението го връхлетяло край морския бряг. „Музата ме споходи, докато бях в Созопол. Текстът разказва драматична история на двама влюбени“, коментира Симеонов. На неговата песен ще бъде наречен и новият албум на Катя и Здравко. „Златен Ритон“ ще се появи на пазара на CD и винилова плоча до края на годината. Очаква се специално за юбилея „40 години музика и любов“ на 18 октомври в НДК да бъде отпечатан промо тираж.

riton.net

Няма информация за пострадали българи от земетресението в Италия

http://www.cross.bg/informatziya-vlasti-grazhdani-1552800.html

/КРОСС/ По информация на посолството в Рим към 11 часа българско време няма данни за пострадали български граждани при земетресението с магнитуд 4-та степен по скалата на Рихтер на остров Иския, Южна Италия от снощи, съобщават от Министерството на външните работи. Най-големи са разрушенията в община Казамичола. Италианските власти осигуряват транспорт за туристите, желаещи да напуснат острова. Българското посолство е в контакт с местните власти и следи ситуацията. Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на посолството в Рим: +39 06 322 4640 и +39 06 322 4643

Нови 23-ма са болни от хепатит А в Ловешка област

https://www.24chasa.bg/region/article/6403021

Нови 23-ма са болни от хепатит А в Ловешка област 
За още 23-ма заболели от хепатит А в Ловешка област съобщават от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/. Взривът на болни от вирусния хепатит в ромския квартал "Изток" в Луковит продължава, предаде БТА. Новите регистрирани случаи са 17, като 9 са поредни в семействата и са във възрастта до 15 години, останалите осем са първи случай в семействата.

Събор в с. Нови хан припомни за силата на духа и националното самосъзнание

https://www.actualno.com/sofia/sybor-v-s-novi-han-pripomni-za-silata-na-duha-i-nacionalnoto-samosyznanie-news_629125.html

Тридесет и втори традиционен събор „Съединението прави силата“ - поводът да си припомним силата на духа и националното самосъзнание, които са способни да преодоляват границите на разделението. На 20.08.2017г. в местността „Побит камък“ се проведе тридесет и вторият

Застрахователят на армията и енергийни компании остана без лиценз

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/08/22/3028569_zastrahovateliat_na_armiiata_i_energiini_kompanii/?ref=rss


Комисията за финансов надзор (КФН) отне лиценза на застрахователна компания (ЗК) "Надежда" заради неспазване на изискванията за платежоспособност и груби нарушения на застрахователния кодекс, затруднили надзорната работа на регулатора върху дружеството. Решението за крайната мярка е взето на заседание на КФН на 17 август и е подписано от председателя Карина Караиванова, която два месеца по-рано беше назначила квестор в дружеството, пише "Капитал Daily" в днешния си...

Съдебният инспекторат: Срокът за проверки на имуществените декларации не е достатъчен!

http://frognews.bg/news_140643/Sadebniiat-inspektorat-Srokat-za-proverki-na-imushtestvenite-deklaratsii-ne-e-dostatachen!/

По повод публикации в централен всекидневник и информационни сайтове, в които се изразяват опасения за неприключили в срок от Инспектората към ВСС проверки на имуществените декларации на съдиите, прокурорите и следователите, пресцентърът на службата уведомява, че забавяне няма. а Инспекторатът е изпратил над 2700 искания за разкриване на банкова тайна до районните съдилища. Средно един магистрат има около 3 банкови сметки.

Унгарски прокурори искат доживотни присъди за камиона убиец

http://dnes.dir.bg/news/kamion-ungaria-bezhanskiat-natisk-26270125

В унгарския град Кечкемет продължава процесът срещу каналджиите, обвинени за смъртта на 71 бежанци в хладилен камион преди две години.

Днес всичко извратено е модерно, всичко различно е нормално, всяка лудост е приятна

http://www.klassa.bg/News/Read/article/281563_%D0%94%D0%BD%D0%B5%D1%81+%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE+%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%BE+%D0%B5+%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%2C+%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE+%D

 Свободата има много аспекти: свобода на словото, свобода на гласа, свободата на религията и още, и още ... В съвременните западни общества тези свободи са установени чрез сблъсъци, конфликти и войни, които водят до създаване на демокрации, при която ценността на свободата е една от най-големите вътрешни ценности на обществото.

Ако погледнем младите поколения в западните съвременни общества, съществува дилема с всички тези свободи. Какво означава това? Може да се твърди, че в днешно време никога не може да има достатъчно свобода на индивида и обществото. Винаги търсим още и още. Живеем може би във време, когато имаме най-много свободи, най-много права и сред най-толерантните общества. Не е ли твърде много?
Днес е времето, в което всичко различно е нормално, всичко извратено е модерно, всяка лудост е приятна. Стои ли пред нас въпросът дали сме твърде толерантни... твърде свободни?

Защото има един проблем с всички тези свободи.
Вижте пълният текст на:
 SofiaPress.com

Опитаха да ограбят банкомат в Благоевград

https://www.24chasa.bg/region/article/6403019

Опитаха да ограбят банкомат в БлагоевградБандити опитаха да разбият и ограбят банкомат в магазин в Благоевград, съобщиха от полицията. Сигнал за престъплението бил получен във вторник около 4,50 часа във Второ РУ. Пристигналите на място криминалисти установили, че е разбита входната врата на магазин за хранителни стоки в ж.к. "Струмско". След това неизвестни са увредили и банкоматното

66-годишен руски турист се удави край Поморие

http://www.mediapool.bg/66-godishen-ruski-turist-se-udavi-krai-pomorie-news268253.html

Морето изхвърли тялото на 66-годишен руски турист на пясъчната ивица в местността "Косата" между Поморие и Ахелой. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Бургас във вторник.   Мъжът е пристигнал у нас на 17 юли със самолет. Отседнал е в Поморие.   При извършения оглед на място не са открити видими следи от насилие. Наблизо е намерен велосипед, лични вещи и рибарска въдица. Тялото на чужденеца е откарано в бургаската болница за аутопсия.

Предложиха на Путин да премести столицата отвъд Урал

http://dnes.dir.bg/news/rusia-stolitza-ural-rusia-putin-26270264

Водещ руски експерт по миграционни и демографски проблеми предложи на президента Путин да премести столицата от Москва отвъд Урал.

Бяла коала се роди в австралийска зоологическа градина (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6402968

Сред животните, родили се напоследък в зоологическата градина "Австралия" в щата Кунсландq е коала с почти бял цвят на козината, съобщи Би Би Си. Необичайният цвят на женската коала не се дължи на албинизъм. Най-вероятно той е причинен от рецесивен ген, наследен от майката. Тя е раждала и други малки с по-светла козина.

Какво ще се случи със свлачищните райони и деретата в район Аспарухово?

http://www.moreto.net/novini.php?n=357980

В плана за горите край Варна, който трябва да бъде подписан утре, не са взети предвид рисковите водосборни зони над район Аспарухово, където пороят преди 3 години отне живота на 13 души. За това сигнализираха днес от инициативата "Да спасим горите край Аспарухово" по време на общественото обсъждане на горско-стопанския план за следващите 10 години.

Тероризъм с лозунги не се бори

http://pogled.info/svetoven/evropa/terorizam-s-lozungi-ne-se-bori.88603

И пак ”Не ни е страх!” И пак:”Ние сме по-силни!” „Аз съм...този път „Барцелона”, „Хелзинки”. И имитация на прегръдки на солидарност с доближаване на главите, симулирайки целувка, но така че да не бъде нарушено личното пространство, както го изискват директивите на Европейския съюз и задължителното ритуално енергично търкане на гърбовете.

Иззеха близо килограм контрабандни златни накити на ГКПП-Лесово

https://www.24chasa.bg/novini/article/6402973

Иззеха близо килограм контрабандни златни накити  на ГКПП-ЛесовоМитнически служители от ГКПП-Лесово откриха близо 976 грама контрабандни златни накити на стойност 66 000 лева в тайник на камион, съобщават от агенция "Митници". Товарният автмобил е пътувал от Турция за Румъния. Шофьорът е заявил, че не пренася валутни ценности и няма какво да декларира, но в кабината на влекача са били открити три черни пакета,

Момичето, заклано в асансьор, имало двойнствен живот

https://www.vesti.bg/bulgaria/sad/momicheto-zaklano-v-asansior-imalo-dvojnstven-zhivot-6072917

15-годишното момче, което най-вероятно е убило момичето, е направило „частични“ самопризнания

Капиталовите пазари в САЩ приключиха сесията без ясна посока

http://econ.bg/Новини/Капиталовите-пазари-в-САЩ-приключиха-сесията-без-ясна-посока_l.a_i.747929_at.1.html

Пазарите в Европа приключиха търговията на червена територия, докато американските индекси завършиха разнопосочно на 21 август, пише "Блумбърг". ...

Армията, НЕК и АЕЦ "Козлодуй" останаха без застраховател

http://www.cross.bg/nadezhda-serov-viktor-1552799.html

/КРОСС/ Комисията за финансов надзор е отнела лиценза на застрахователна компания "Надежда". Решението, взето на 17 август, е без прецедент в новата история на България. Сред клиентите на дружеството е Министерството на отбраната, съобщава в. „Сега". Вчера служители на МО са се оплакали, че вече има откази да се изплащат полици. Според в. "Капитал" сред клиентите на ЗК "Надежда" са още НЕК, АЕЦ "Козлодуй". Мажоритарен собственик е Виктор Серов, който осъществява контрол през "Ви веста холдинг", държаща 87.21% от капитала. Той е и председател на Съвета на директорите. Според решението на КФН за компанията има две възможности - ликвидация или фалит, като председателката Карина Караиванова трябва да внесе в съда документите за откриване на процедура по несъстоятелност. Виктор Серов коментира, че ще обжалва отнемането на лиценза, но и че бизнесът на дружеството е съсипан. За проблеми в ЗК "Надежда" се заговори още след приключването на стрес тестовете в застрахователния сектор през февруари. Одитът на френската MAZARS SA разкри, че компанията не покрива изискванията за капиталова адекватност и платежоспособност. По този повод регулаторът даде срок на застрахователната компания до края на 2017 г. да предприеме необходимите мерки. През юни КФН прати квестор в "Надежда", който да установи реалното положение

Държавните пощи наляха 200 000 лв. в застраховател ден, преди да му забранят да сключва договори

https://offnews.bg//ikonomika/darzhavnite-poshti-naliaha-200-000-lv-v-zastrahovatel-den-predi-da-m-663375.html

Къса клечка или преднамерено действие? Държавната компания "Български пощи" ЕАД е сключила договор със Застрахователна компания "Надежда" един ден преди Комисията за финансов надзор да забрани на дружеството да сключва контракти, показват документи, с които OFFNews разполага.

В конкурса на закъсалите финансово пощи ЗК "Надежда" е била единствен кандидат. Договорът с дружеството е на стойност от 192 094,56 лева. е подписан на 15 юни 2017 г. В предмета на контракта с компанията на Виктор Серов, която е част от неговата група "Ви Веста Холдинг", е застраховка на пари и ценности, съхранявани в пощите, включително и на винетните стикери, които се дистрибутират в пощенските станции.

Само ден по-късно - на 16 юни 2017 г. на заседание на Комисията за финансов надзор (КФН) установява нарушения на нормативната уредба, свързани с образуването на техническите резерви, както и неспазване на минималното капиталово изискване от страна на ЗК "Надежда". Затова застрахователният регулатор забранява свободното разпореждане с активи на компанията за срок от един месец, считано от датата на издаване на решението.

На Застрахователна компания „Надежда” АД се забранява да сключва нови застрахователни или презастрахователни договори по всички класове застраховки, да удължава срока на сключени договори и да разширява покритието по тях.

Освен това КФН назначава Розалина Градинарова-Стоянова за квестор на компанията. Задачата ѝ е да осъществява всички функции и правомощия по управление и представителство на Застрахователна компания „Надежда” АД, в това число функциите на работодател. Стоянова трябва да установи финансовото състояние на предприятието, да отстранява нарушенията и управлява предприятието в интерес на застрахованите и ползващите се лица. 

Преди броени дни - на 17 август КФН предприе още по-драстична мярка спрямо некоректния застраховател и отне лиценза на ЗК „Надежда“ АД за извършване на застрахователна дейност за всички класове застраховки. От същата дата е в сила и забрана ЗК „Надежда“ АД да сключва нови застрахователни договори и договори по активно презастраховане по всички класове застраховки за срок от 6 месеца.

Застрахователният регулатор забрани свободното разпореждане с активи на ЗК „Надежда“ АД до започване на производство по ликвидация или несъстоятелност. Председателят на КФН Карина Караиванова трябва да внесе в съда документите за откриване на процедура по несъстоятелност.

ЗК "Надежда е една от най-малките на застрахователния пазар у нас, но освен пощите има и други големи клиенти, основно от публичния сектор. Сред тях са Министерството на отбраната, НЕК и АЕЦ "Козлодуй".

За проблеми в ЗК "Надежда" се заговори още след приключването на стрес тестовете в застрахователния сектор през февруари. Одитът на френската MAZARS SA разкри, че компанията не покрива изискванията за капиталова адекватност и платежоспособност.

Държавните пощи наляха 200 000 лв. в застраховател ден преди да му забранят да сключва договори

https://offnews.bg//ikonomika/darzhavnite-poshti-naliaha-200-000-lv-v-zastrahovatel-den-predi-da-mu-663375.html

Къса клечка или преднамерено действие? Държавната компания "Български пощи" ЕАД е сключила договор със Застрахователна компания "Надежда" един ден преди Комисията за финансов надзор да забрани на дружеството да сключва контракти, показват документи, с които OFFNews разполага.

В конкурса на закъсалите финансово пощи ЗК "Надежда" е била единствен кандидат. Договорът с дружеството е на стойност от 192 094,56 лева. е подписан на 15 юни 2017 г. В предмета на контракта с компанията на Виктор Серов, която е част от неговата група "Ви Веста Холдинг", е застраховка на пари и ценности, съхранявани в пощите, включително и на винетните стикери, които се дистрибутират в пощенските станции.

Само ден по-късно - на 16 юни 2017 г. на заседание на Комисията за финансов надзор (КФН) установява нарушения на нормативната уредба, свързани с образуването на техническите резерви, както и неспазване на минималното капиталово изискване от страна на ЗК "Надежда". Затова застрахователният регулатор забранява свободното разпореждане с активи на компанията за срок от един месец, считано от датата на издаване на решението.

На Застрахователна компания „Надежда” АД се забранява да сключва нови застрахователни или презастрахователни договори по всички класове застраховки, да удължава срока на сключени договори и да разширява покритието по тях.

Освен това КФН назначава Розалина Градинарова-Стоянова за квестор на компанията. Задачата ѝ е да осъществява всички функции и правомощия по управление и представителство на Застрахователна компания „Надежда” АД, в това число функциите на работодател. Стоянова трябва да установи финансовото състояние на предприятието, да отстранява нарушенията и управлява предприятието в интерес на застрахованите и ползващите се лица. 

Преди броени дни - на 17 август КФН предприе още по-драстична мярка спрямо некоректния застраховател и отне лиценза на ЗК „Надежда“ АД за извършване на застрахователна дейност за всички класове застраховки. От същата дата е в сила и забрана ЗК „Надежда“ АД да сключва нови застрахователни договори и договори по активно презастраховане по всички класове застраховки за срок от 6 месеца.

Застрахователният регулатор забрани свободното разпореждане с активи на ЗК „Надежда“ АД до започване на производство по ликвидация или несъстоятелност. Председателят на КФН Карина Караиванова трябва да внесе в съда документите за откриване на процедура по несъстоятелност.

ЗК "Надежда е една от най-малките на застрахователния пазар у нас, но освен пощите има и други големи клиенти, основно от публичния сектор. Сред тях са Министерството на отбраната, НЕК и АЕЦ "Козлодуй".

За проблеми в ЗК "Надежда" се заговори още след приключването на стрес тестовете в застрахователния сектор през февруари. Одитът на френската MAZARS SA разкри, че компанията не покрива изискванията за капиталова адекватност и платежоспособност.

Американка развила рак от бебешка пудра, плащат й 417 милиона долара

https://www.24chasa.bg/novini/article/6402951

Американка развила рак от бебешка пудра, плащат й 417 милиона долараСъд в Лос Анджелис постанови компанията "Джонсън енд Джонсън" да плати 417 милиона щатски долара обезщетение на Ева Ечеверия, която твърди, че е разивла рак на яйчниците от продуктите им на базата на талк, съобщи Ройтерс. Според съда компанията не е предупредила потребителите адекватно за рисковете, ако този тип продукти, например бебешката пудра,

Експерт: По-ранното връщане на майките на работа може да намали майчинството

https://www.24chasa.bg/novini/article/6402960

Експерт: По-ранното връщане на майките на работа може да намали майчинствотоОт социалното министерство отчетоха, че само 275 жени досега са се възползвали от възможността да се върнат на работа преди детето им да навърши 1 година и по този начин да получават едновременно заплата и 50% от парите за майчинство. "Първо, ако една майка е високообразована, тя още след 4-ия месец може да продължи да си поддържа квалификацията

Община Мизия не е взела мерки да си плаща дълговете и трупа нови, обявиха данъчните

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/08/22/3028541_obshtina_miziia_ne_e_vzela_merki_da_si_plashta/?ref=rss


Продажбата на обществени сгради в община Мизия идва след множество срещи с ръководството на общината и трайно неплащане на дълговете й, както и трупане на нови. Това се разбра от думите на говорителя на Националната агенция за приходите Росен Бъчваров пред Би Ти Ви.<br /><br />Той обясни, че казусът е само едно от 30 хил. изпълнителна дела за последните 6-7 месеца.<br /><br />Сградите на общината и местното читалище са описани още през март, а първият търг за продажбата...

Сблъсък между влакове рани 33 души във Филаделфия

http://www.cross.bg/sblusuk-mezhdy-vlakove-rani-dyshi-vuv-filadelfiya-1552797.html

/КРОСС/ Влак се блъсна в друг влак в предградие на американския град Филаделфия, при което бяха ранени 33 пътници, предава Дарик. Сблъсъкът станал между влизащ в гарата високоскоростен влак от Нористаун и спрял на същата линия празен влак. Причините за инцидента се разследват. Ранените са откарани в болници. Четирима от тях са в тежко състояние.  

Нова платена услуга по морето - "желание на клиента"

//dariknews.bg/novini/bylgariia/nova-platena-usluga-po-moreto-zhelanie-na-klienta-2043803

В разгара на летния сезон у нас механа в село Кранево въведе нова услуга - "желание на клиента". Цената е 2 лева и се отразява в касовия бон. Оказва се обаче, че клиентите не са били наясно, че ще бъдат таксувани д

Силен трус разлюля италианския остров Иския, има жертви и ранени

http://www.moreto.net/novini.php?n=357979

Земетресение с магнитуд 3,6 разлюля снощи италианския остров Иския край бреговете на Неапол, предаде ДПА. Агенция Ройтерс съобщава, че град Касамикола е най-засегнат, като там са рухнали няколко сгради и местната църква. До момента информацията е за двама загинали - жена, която е починала, след като върху нея паднала мазилка от църквата, а малко по-късно спасители открили тялото на още една жена в останките на къща.

Спасиха 7-месечно бебе от рухнала при труса къща на италианския остров Иския

https://www.24chasa.bg/novini/article/6402953

Спасиха 7-месечно бебе от рухнала при труса къща на италианския остров ИскияИталиански спасителни екипи извадиха живо 7-месечно бебе от отломките на къща, рухнала на италианския остров Иския след земетресението с магнитуд 4, станало тази нощ, предаде Асошиейтед прес, цитира от БТА. Под отломките на къщата са двете братчетата на бебето, които са съответно на 5 и на 7 годинки.

Върви ли към балон пазарът на имоти в Германия?

http://www.investor.bg/po-sveta/453/a/vyrvi-li-kym-balon-pazaryt-na-imoti-v-germaniia-245255/

Централната банка смята, че "светофарът мига в жълно", но рискът от корекция е малък заради ниското ниво на задлъжнялост на домакинствата

Ето кои активи на КТБ заграби ”жертвата” Пеевски

http://frognews.bg/news_140636/Eto-koi-aktivi-na-KTB-zagrabi-jertvata-Peevski/

Делян Пеевски, депутатът от ДПС, който през изминалата сесия на НС присъства на работното си място 1 ден, написа писмо до някои медии. В него се ожали, че бил жертва на „фалшиви новини”, които го свързвали с Военно промишления комплекс. Нямал нищо общо.

Четирима заподозрени за терора в Барселона се изправят пред испанския съд

http://www.cross.bg/ispanskiya-chetirima-izpravyat-1552796.html

/КРОСС/ Четирима от главните 12 заподозрени за терористичната атака в Барселона и опита за нападение в Камбрилс се изправят пред испанския съд, след като останалите 8 мъже бяха убити от полицията, предава БНР. Арестуваните влязоха в сградата на националния съд при засилено полицейско присъствие. Предстои магистратите да решат какви обвинения ще повдигнат срещу тях заради трагедията от четвъртък вечер, която остави след себе си 15 загинали и 120 ранени. Припомняме, че вчера испанската полиция ликвидира основния заподозрян за нападението - 22-годишния мароканец Юнес Абуяакуб.  

Кризата с бежанците носи най-малкото потенциала да разпадне Европа

http://www.cross.bg/evropa-bezhantzite-strani-1552798.html

/КРОСС/ "Шпигел онлайн" публикува интервю с българския политолог Иван Кръстев. Един от поводите е излязлата и на немски нова негова книга. Ето откъси от него. - В книгата си "След Европа" пишете: "Кризата с бежанците се оказва европейският 11 септември." Може ли един терористичен акт да се сравнява с едно миграционно движение? - Аз гледам последствията от тези две различни събития. А последствията си приличат: в резултат от 11 септември в САЩ се провали дотогавашното американско тълкуване на глобализацията. До онзи момент там гледаха на глобализацията като на американизация; под формата на разпространяване на английския език и на американската масова култура. Сега тази духовна нагласа е подложена на цялостно преосмисляне. (...) Кризата с бежанците носи най-малкото потенциала да разпадне Европа. Тя изважда на бял свят различия, на които дълго време не се обръщаше внимание - а това, ако щете, е благоприятен страничен ефект. След избирането на Тръмп американската общественост изведнъж осъзна, че населението живее в две напълно различни Америки - провинциално-реакционната и космополитско-либералната; по същия начин сега Европа осъзнава своята поляризация. Половината страни от ЕС още от самото начало се обявиха против приемането на бежанци. Тук аз виждам един разлом най-вече между Изтока и Запада, който обаче отчасти прилича и на американския конфликт между силите на реакцията и силите на либерализма. (..

Доскорошният главен съветник на Тръмп го срина за Афганистан: Той е фурнаджийска лопата

https://www.actualno.com/america/doskoroshnijat-glaven-syvetnik-na-trymp-go-srina-za-afganistan-toj-e-furnadjijska-lopata-news_629112.html

Решението на американския президент Доналд Тръмп САЩ да остане военна величина в Афганистан моментално беше посрещнато със сериозна критика и неприкрит сарказъм от сайта Breitbart, който е собственост на доскоршния главен съветник на Тръмп Стив Банън. Припомняме, че той беше

Откраднаха интимни кадри на Тайгър и Линдзи Вон от телефона на скиорката

https://offnews.bg//izvan-terena/otkradnaha-intimni-kadri-na-tajgar-i-lindzi-von-ot-telefona-na-skiorka-663377.html

Набиращ популярност сайт извади голи снимки на куп знаменитости, сред които голфърът Тайгър Уудс и моделът Катрин МакФий. Адвокати на двете звезди вече готвят съдебно преследване срещу Celeb Jihad.

Предупреждаваме, сайтът не е за хора под 18 години. В него има още интимни кадри на Линдзи Вон, Майли Сайръс и кой ли  още не.

Тайгър вече е наел прочутия адвокат Майкъл Холтц, който прати писмо до сайта да изтрие моментално съдържанието! засега няма реакция.

Нашите любими клюкари от TMZ обаче са се добрали до бонус инфо - снимките са хакнати от телефона на Линдзи Вон. Скиорката и голфърът бяха гаджета за известно време.

Очаква се останалите звезди, които греят в сайта, също да се обърнат към адвокати. Практиката в Америка досега обаче показва, че го отнася хакерът. Ако бъде заловен, разбира се. Има вече случай на присъда от 18 месеца затвор за виртуален крадец на снимки.

ООН: Доставя ли Ким оръжие на Асад?

http://clubz.bg/57489-oon_dostavq_li_kim_oryjie_na_asad

Две доставки от Северна Корея за сирийската правителствена агенция, отговорна за химическите оръжия, са засечени от ООН през последните шест месеца, съобщава Ройтерс.

Агенцията се позовава на секретен доклад на ООН за нарушенията на санкциите, наложени на Северна Корея. Докладът, изготвен от независими експерти към организацията и представен пред Съвета за сигурност, не уточнява съдържанието на пратките.

"Експертите разследват възможно сътрудничество в областта на химическото, балистичното и конвенционалното въоръжаване между Сирия и КНДР", се казва в доклада, цитиран от Ройтерс. "Две държави членки са засекли товари, изпратени към Сирия. Друга държава членка е информирала експертите, че смята доставките за част от договор на KOMID със Сирия."

KOMID е Корейската агенция за развитие на оръжейната търговия. През 2009 г. тя е включена в черния списък на ООН и е смятана за ключова за износа на оръжия на Пхенян.

През март 2016 г. в черния списък са включени и представители на KOMID в Сирия.

"Получателите са сирийски компании, определени от Европейския съюз и САЩ за ключови за сирийския Център за научни изследвания, който според експертиите на ООН си сътрудничи с KOMID", се казва още в доклада.

Центърът за научни изследвания наблюдава програмата за химически оръжия на Сирия от 70-те години.

Според доклада на ООН сред разследваните нарушения са сътрудничество между КНДР и режима на президента Башар Асад по програмата на Сирия за ракети "Скъд" и по поддръжката на сирийските противоракетни системи. Експертите разследват също използването на невропаралитичен агент при убийството на полубрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун в Малайзия през февруари.

Мисиите на Сирия и Северна Корея в ООН не коментират изтеклия доклад.

Северна Корея е обект на санкции от страна на ООН от 2006 г. заради балистичната и ядрената си програма. В началото на август Съветът за сигурност единодушно прие резолюция, която затяга мерките срещу страната заради осъществените успешни тестове на междуконтинентални балистични ракети през юли. Санкциите, които според американски държавни служители ще намалят приходите от износ на страната с една трета, предизвикаха остра размяна на реплики между Пхенян и Вашингтон.

Сирия се съгласи да унищожи химическите си оръжия през 2013 г., но според дипломати и експерти страната не е изпълнила ангажимента си по сделката, договорена от САЩ и Русия.

Организацията за забрана на химическите оръжия твърди, че невропаралитичният газ зарин е използван поне два пъти по време на продължилата над шест години гражданска война в Сирия, а атаките с хлор се осъществяват по-често. Режимът на Асад отрича обвиненията. Производството, съхранението и използването на химически оръжия е забранено през 1993 г. от Конвенцията за забрана на химическото оръжие, подписана и ратифицирана от 190 държави.

ООН: Пхенян доставя химическо оръжие на режима на Асад

http://clubz.bg/57489-oon_phenqn_dostavq_himichesko_oryjie_na_rejima_na_asad

Две доставки от Северна Корея за сирийската правителствена агенция, отговорна за химическите оръжия, са засечени от ООН през последните шест месеца, съобщава Ройтерс.

Агенцията се позовава на секретен доклад на ООН за нарушенията на санкциите, наложени на Северна Корея. Докладът, изготвен от независими експерти към организацията и представен пред Съвета за сигурност, не уточнява съдържанието на пратките.

"Експертите разследват възможно сътрудничество в областта на химическото, балистичното и конвенционалното въоръжаване между Сирия и КНДР", се казва в доклада, цитиран от Ройтерс. "Две държави членки са засекли товари, изпратени към Сирия. Друга държава членка е информирала експертите, че смята доставките за част от договор на KOMID със Сирия."

KOMID е Корейската агенция за развитие на оръжейната търговия. През 2009 г. тя е включена в черния списък на ООН и е смятана за ключова за износа на оръжия на Пхенян.

През март 2016 г. в черния списък са включени и представители на KOMID в Сирия.

"Получателите са сирийски компании, определени от Европейския съюз и САЩ за ключови за сирийския Център за научни изследвания, който според експертиите на ООН си сътрудничи с KOMID", се казва още в доклада.

Центърът за научни изследвания наблюдава програмата за химически оръжия на Сирия от 70-те години.

Според доклада на ООН сред разследваните нарушения са сътрудничество между КНДР и режима на президента Башар Асад по програмата на Сирия за ракети "Скъд" и по поддръжката на сирийските противоракетни системи. Експертите разследват също използването на невропаралитичен агент при убийството на полубрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун в Малайзия през февруари.

Мисиите на Сирия и Северна Корея в ООН не коментират изтеклия доклад.

Северна Корея е обект на санкции от страна на ООН от 2006 г. заради балистичната и ядрената си програма. В началото на август Съветът за сигурност единодушно прие резолюция, която затяга мерките срещу страната заради осъществените успешни тестове на междуконтинентални балистични ракети през юли. Санкциите, които според американски държавни служители ще намалят приходите от износ на страната с една трета, предизвикаха остра размяна на реплики между Пхенян и Вашингтон.

Сирия се съгласи да унищожи химическите си оръжия през 2013 г., но според дипломати и експерти страната не е изпълнила ангажимента си по сделката, договорена от САЩ и Русия.

Организацията за забрана на химическите оръжия твърди, че невропаралитичният газ зарин е използван поне два пъти по време на продължилата над шест години гражданска война в Сирия, а атаките с хлор се осъществяват по-често. Режимът на Асад отрича обвиненията. Производството, съхранението и използването на химически оръжия е забранено през 1993 г. от Конвенцията за забрана на химическото оръжие, подписана и ратифицирана от 190 държави.

Приятелка на Елена снимала как мъжът й вади пистолета

http://dnes.dir.bg/news/ubiystvo-elena-26269296

"Ще я убия, но развод няма да й дам", казал 64-годишният Венцислав Василев, който застреля 42-годишната си съпруга в София, на нейна приятелка.

Търсят още 98 кандидати за курсанти във Военния университет

https://www.24chasa.bg/region/article/6402909

Търсят още 98 кандидати за курсанти във Военния университетДопълнителен прием за попълване на незаетите места за обучение на курсанти в НВУ „Васил Левски” обяви началникът на висшето учебно заведение бригаден генерал Пламен Богданов. Свободните позиции са за специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво”. Общо 98 кандидати се очакват за 11-те специализации в направлението.

Извадиха живо под руини от труса в Иския 7-месечно бебе

http://dnes.dir.bg/news/italia-potopat-iskia-26270122

Италиански спасителни екипи извадиха живо 7-месечно бебе от отломките на къща, рухнала на италианския остров Иския след земетресението с магнитуд 4.

Бебе оцеля по чудо след земетресението на Иския (СНИМКА)

https://www.actualno.com/europe/bebe-ocelja-po-chudo-sled-zemetresenieto-na-iskija-snimka-news_629118.html

Седеммесечно бебе е било извадено живо изпод руините на рухнала сграда на италианския остров Иския, предаде The Telegraph. Припомняме, че тази нощ на острова имаше земетресение от 4 по скалата на Рихтер, като има 40 ранени, а две жени са мъртви – едната ударена от отломка от църкв

Доларът поскъпва във вторник сутринта

http://econ.bg/Новини/Доларът-поскъпва-във-вторник-сутринта_l.a_i.747928_at.1.html

Доларът поскъпва спрямо основните валути, а трейдърите очакват началото на конференцията на ръководителите на централните банки по света в Джаксън...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване