4-километрова колона от тирове се е образувала на ГКПП „Лесово“

https://www.24chasa.bg/novini/article/6411776

4-километрова колона от тирове се е образувала на ГКПП „Лесово“На ГКПП „Лесово" се е образувала колона от около 4 км от товарни автомобили на влизане в страната. На ГКПП „Малко Търново“ има образувала се колона от около 4 км от леки автомобили на вход, съобщиха от пресцентъра на ГД „Гранична полиция“ като информацията за трафика на българските гранични контролно-пропускателни пунктове е към 13.30 часа.

Краси Анев с бронз от световното по летен биатлон

https://offnews.bg//drugi/krasi-anev-s-bronz-ot-svetovnoto-po-leten-biatlon-663753.html

Красимир Анев спечели бронзов медал в преследването на 12,5 км на световното първенство по летен биатлон руския град Чейковски.

Единственият български представител на първенството се движеше сред лидерите през цялото състезание и не допусна грешка в първите три стрелби.

Анев сбърка два пъти при последното си посещение на рубежа, но това беше повече от достатъчно да се пребори за бронзовия медал с време 32:47.1 минути.

Представителят на домакините Алексей Волков е новият Световен шампион в преследването. Той завъртя само една наказателна обиколка и не даде никакъв шанс на конкуренцията.

Неговият сънародник Антон Шипулин сбърка цели четири пъти на стрелбището, но по-бързото му придвижване по трасето го отведе до второ място в крайното класиране. Преди ден Анев се класира пети в спринта на шампионата.

Варненци се сдобиха с улична библиотека

http://frognews.bg/news_141002/Varnentsi-se-sdobiha-s-ulichna-biblioteka/

Улична библиотека „отвори врати” във Варна. Ползването на книгите в нея е напълно безплатно, не е и нужна регистрация.

Бодиарт и DJ парти на "Любовта е лудост" във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=358293

„Любовта е лудост” и кинопрограмата за младите откри фестивала с DJ парти и бодиарт пърформанс на открито под звездите, научи Moreto.net. Варна е младежка столица и това инициира в събота пред Фестивалния комплекс ярко артистично събитие с ритми и много колорит.

Буфон се обяви срещу видеоповторенията във футбола

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/27/3031553_bufon_se_obiavi_sreshtu_videopovtoreniiata_vuv_futbola/?ref=rss


Капитанът на "Ювентус" Джанлуиджи Буфон е твърдо против видеоповторенията във футбола. Вратарят на италианския шампион говори за новата технология, която се въведе в Серия А от този сезон след победата с 4:2 над "Дженоа".<br /><br />"Мисля, че съдиите разчитат прекалено много на нея и допускат грешки. Ако тази система бъде използвана само в правилните моменти, тя ще бъде в помощ на футбола. Така обаче на мен не ми допада. Във футбола не всеки контакт в...

Проучване откри градовете с най-много онлайн тролове

https://www.vesti.bg/tehnologii/prouchvane-otkri-gradovete-s-naj-mnogo-onlajn-trolove-6073011

Противно на очакванията, в големите мегаполиси всъщност има доста малко интернет хулигани

Антибиотиците предизвикват психични смущения

http://frognews.bg/news_141001/Antibiotitsite-predizvikvat-psihichni-smushteniia/

Ирландски учени откриха, че злоупотребата с антибиотици уврежда чревната микрофлора и предизвиква нарушения в психическото здраве, в частност тревога и депресия, съобщи Лента, цитирана от БТА.

Проф. Ваня Добрева: Името на Георги Кирков е символ на почтеност и безкористно служене на идеите за солидарност

http://www.cross.bg/kirkov-georgi-nikolov-1553270.html

/КРОСС/ "Името на Георги Кирков е символ на почтеност и безкористно служене на идеите за солидарност, справедливост и свобода". Това каза заместник-председателят на Градския съвет на БСП в София проф. Ваня Добрева. Тя произнесе слово пред паметника на Георги Кирков в центъра на столицата по повод 150-годишнината от рождението на Майстора. На тържественото отбелязване на годишнината, организирано от столичните социалисти, присъстваха общинският съветник от групата на БСП в СОС Николай Николов, последният председател на Кирковски район Васко Бояджиев, главният редактор на вестник "Земя" Теофан Германов и много граждани. "Днешните поколения сме в дълг пред Георги Кирков. Дълг, който изисква да си припомняме, че моралът и честността, талантът и интелектът, скромността и безкористното служене на идеите за солидарност, справедливост и свобода, обикновено не са източник на печалба, нито повод за лесна кариера, каза проф. Добрева. - Но те са духовните скрижали, които ни завеща Георги Кирков, те са наследството, което дава истинския смисъл на това да си социалист. Да работиш наистина за развитието на Отечеството ни. Името на Кирков отдавна се е превърнало в символ на почтеност, на класова непримиримост, на безкрайна обич към онеправданите и хората на наемния труд

Меркел няма угризения за политиката си относно бежанците

https://www.24chasa.bg/novini/article/6411768

Меркел няма угризения за политиката си относно бежанцитеКанцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че няма угризения за решението ѝ от 2015 година, когато отвори границите на страната за стотици хиляди бежанци и добави, че няма да спре кампанията си, заради тези, които я освиркват, предаде Ройтерс, цитирано от "Фокус". В интервю за вестник Велт ам Зонтаг,

Два вертолета се включиха и днес в гасенето на пожара край Кресна, военните помагат и в Сливен

http://www.cross.bg/sliven-vklyuchiha-pozhar-1553274.html

/КРОСС/ Два вертолета Ми-17 от състава на Военновъздушните сили се включиха и днес, 27 август, в гасенето на големия горски пожар в района на Кресненското дефиле, съобщават от Министерството на отбраната. Първият вертолет излетя в 09.54 ч. и след три часа работа във въздуха се завърна в авиобаза Крумово за презареждане. Вторият Ми-17 се включи в операцията по потушаването на огнената стихия в 11.14 ч. и към момента продължава да облива с вода горящите участъци от въздуха. По искане на областния управител на Сливен военнослужещи от състава на Сухопътните войски се включиха в овладяването и потушаването на възникнал пожар между местностите Бармук баир и Батмиш край гр. Сливен. Модулната група, която е в състав от 25 военнослужещи от военно формирование 22 220 - Сливен се е отправила към района на пожара в 13.00 часа.

Небивал интерес към списание заради интервю с Брижит Макрон

//dariknews.bg/novini/biznes/nebival-interes-kym-spisanie-zaradi-interviu-s-brizhit-makron-2044628

Списание "Ел" регистрира рекордни продажби за последните 10 години на броя си, посветен на съпругата на френския президент Еманюел Макрон - Брижит Макрон, предаде Франс прес, като се позова на информация на в. "Журнал дю диманш".

Заловиха шестима иракчани при опит да преминат нелегално румънско-унгарската граница

https://www.24chasa.bg/novini/article/6411764

Заловиха шестима иракчани при опит да преминат нелегално румънско-унгарската границаРумънската гранична полиция залови шестима иракчани при опит да преминат нелегално в Унгария, съобщи Аджерпрес, цитирано от БТА. Мигрантите са били заловени по време на акция за борба с нелегалната миграция в западния окръг Тимиш вчера. Те били забелязани в района на село Ченад, докато вървели пеша през полето в посока към румънско-унгарската

НАП запечатва дискотека на морето

http://www.mediapool.bg/nap-zapechatva-diskoteka-na-moreto-news268500.html

В една от четирите дискотеки, проверени през изминалата нощ от звеното ”Фискален контрол“ в Бургас са укривали оборот, не са издавали касови бележки и е установена разлика в касовата наличност с отчетеното на фискалните устройства, съобщиха от Националната агенция по приходите. В среднощната акция данъчните се представили за клиенти, като само в едно от проверените нощни заведения продажбата не е била регистрирана съобразно закона. В първия работен ден започва процедура за запечатване на дискотеката, допълват от приходното ведомство. Също през изминалата нощ от ”Фискален контрол“ са проверили и всички търговски обекти, намиращи се на Летище ”Сарафово“. От 11 проверени данъчно нарушение е открито в един от тях. Заведението също ще бъде запечатано. Всички останали 10 кафенета, заведения за хранене и магазини за сувенири са спазвали изискванията на закона. От началото на лятото инспектори на НАП извършиха близо 25 000 проверки по Черноморието, като 120 обекта бяха запечатани, а на стотици други са издадени актове за данъчни нарушения. От началото на годината в цялата страна са запечатани близо 2000 обекта заради неиздаване на касова бележка. От приходното ведомство предупреждават, че независимо от стойността на продажбата, срещу всеки търговец, който не е издал касова бележка, може да започне процедура по запечатване, като средният срок, за който се налага мярката е между 2 и 4 седмици. Сигнали за данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 и на имейл Infocenter@nra.bg.  

Люляк в Русенско цъфти отново в края на август

https://www.24chasa.bg/region/article/6411756

Люляк в Русенско цъфти отново в края на августЛюляк цъфти отново в края на август в русенското село Каран Върбовка. Красивото пролетно цвете се разлиства отново, след като предишните му листа опадаха през последните седмици. На 27 август белият люляк започна отново и да цъфти. За първи път големият уханен храст се покри с цветове през май. Сега, в края на август,

Взрив в оръжеен склад в Азербайджан, има шестима ранени

http://www.cross.bg/rezyltat-intzidenta-blizost-1553272.html

/КРОСС/ Шестима души са пострадали в резултат на взрив и последвал пожар в оръжеен склад в Азербайджан на 30-ина км от столицата Баку, предава ТАСС, позовавайки се на думите на ръководителя на пресслужбата на Министерството на здравеопазването на републиката. „В резултат от инцидента, от осколки, шест души са получили леки наранявания. Те са прегледани в поликлиника в близост до инцидента", заявиха от здравното ведомство. Според тях, няма опасност за живота на пострадалите. Спасители са евакуирали жителите на няколко населени места, разположени в близост до мястото на произшествието. Складът гръмна по-рано днес, като има данни за сериозни материални щети. Стигна се и до затваряне на магистралата от Баку към руската граница.  

„Не залагай на англичаните“, турне в САЩ и Канада

http://www.eurochicago.com/2017/08/turne/

Както нашето издание вече писа, комедията "НЕ ЗАЛАГАЙ НА АНГЛИЧАНИТЕ" от Владимир Джурджевич, постановка на Владлен Александров, ще бъде представена в Чикаго на 9 септември, събота, от 18.30 ч., в Northbrook Theater. Представлението е част от турне в САЩ и Канада на актьорите Калин Попов, Илия Пепеланов и Симеон Гълъбов от Драматичен театър "Константин Величков" - Пазарджик. Турнето ще започне в Ню Йорк на 31 август и ще завърши в Орландо на 1 октомври 2017 г. Повече информация - вж. по-долу.

Огромен спад в одобрението към Макрон от страна на французите

http://www.cross.bg/makron-spad-pokazva-1553269.html

/КРОСС/ Болшинството французи не са доволни от представянето на президента Еманюел Макрон. Това показва ново социологическо допитване, което бележи драматичен обрат за френския държавен глава, който само преди около четири месеца спечели категорична победа по време на президентските избори, съобщава "Ройтерс". Сондажът, проведен от Ifop за в. "Журнал дьо диманш", показва, че рейтингът на неодобрение на Макрон е вече на нива от 57 на сто, което е 14 процентни пункта по-зле от предишното социологическо проучване през юли.40 процента са изразили задоволство от работата и действията на центристкия политик, което е също 14 на сто спад от юли насам. Макрон претърпя редица неуспехи след избирането си, включително тежки дебати в парламента относно предложената от него реформа на пазара на труда, конфликт с военните заради съкращения на разходите, както и заради орязването на разходите за жилищно подпомагане. Допитването показва, че спадът в популярността на Макрон от май насам е по-голям от този на предишния президент Франсоа Оланд през същия период на неговия мандат. Социолозите също така отчитат спад в популярността на премиера Едуар Филип, който е назначение на Макрон, предава news.bg.

16 са вече жертвите на атентата в Барселона

http://frognews.bg/news_141000/16-sa-veche-jertvite-na-atentata-v-Barselona/

Броят на убитите при атентатите в Испания достигна 16 със смъртта на 51-годишна германка, приета в болница в Барселона в тежко състояние, съобщи НТ.

Жертвите на терористичната атака в Каталония станаха 16

https://www.24chasa.bg/novini/article/6411750

Жертвите на терористичната атака в Каталония станаха 16Броят на жертвите от двойната терористична атака в Каталония, миналата седмица, нарасна до 16 души, предаде AFP, позовавайки се на съобщение на властите в Барселона. „Тази сутрин почина 51-годишна германка, в болницата, където беше хоспитализирана, заради критичното си състояние“, заявиха от регионалната служба за гражданска защита,

"Ислямска държава" заплаши порноактриса заради сцени с хиджаб

https://www.actualno.com/curious/isljamska-dyrjava-zaplashi-pornoaktrisa-zaradi-sceni-s-hidjab-news_630036.html

Бойците от групировката „Ислямска държава” заплашиха, че ще обезглавят бившата порноактриса от ливански произход Мия Халифа заради специфичен филм, в който носи хиджаб. Това съобщи в събота Daily Mail. Ислямистите вече са „екзекутирали” актрисата с помощта на Photoshop

Асеновградчани отново излизат на протест

http://frognews.bg/news_140999/Asenovgradchani-otnovo-izlizat-na-protest/

Подновяват се протестите срещу беззаконието в циганската махала в Асеновград. Това каза Миа Сердарева от Инициативния комитет на протестиращите, предаде радио Фокус.

Броят на убитите при атентатите в Барселона и Камбрилс достигна 16 души

http://www.mediapool.bg/broyat-na-ubitite-pri-atentatite-v-barselona-i-kambrils-dostigna-16-dushi-news268499.html

Броят на убитите при атентатите в Испания достигна 16 души със смъртта на 51-годишна германка в събота. Тя е била приета в болница в Барселона в тежко състояние и въпреки усилията на лекарите в събота е починала, съобщи Департаментът по здравеопазване на Каталуния, цитиран от световните агенции. При двойния атентат в Барселона и Камбрилс на 17 август, за който отговорност пое "Ислямска държава", бяха ранени близо 130 души. 

Петима алпинисти са загинали при инцидент в Австрия

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/08/27/3031527_petima_alpinisti_sa_zaginali_pri_incident_v_avstriia/?ref=rss


Петима алпинисти са загинали, а един е сериозно ранен след инцидент в австрийската провинция Залцбург, предава агенция АПА. Националността на жертвите и пострадалия все още не е известна.<br /><br />Инцидентът е станал в район, известен като Манлкаршарте - планинска пропаст, намираща се югозападно от град Залцбург.<br />По първоначална информация от Червения кръст алпинистите са били свързани с общо въже и са паднали заедно. На мястото на инцидента са изпратени пет вертолета,...

Графика на деня: Най-големите производители на автомобили в света

http://www.investor.bg/novini/444/a/grafika-na-denia-nai-golemite-proizvoditeli-na-avtomobili-v-sveta-245198/

Тази година пазарната капитализация на Tesla нарасна над тази на водещи производители на автомобили като Ford, GM, BMW, Honda и Nissan

Дело срещу изверг, изнасилил 42 пъти 14-годишната си дъщеря, тръгва в Русе

https://www.24chasa.bg/novini/article/6411752

Дело срещу изверг, изнасилил 42 пъти 14-годишната си дъщеря, тръгва в РусеДело срещу изверг, изнасилил 42 пъти дъщеря си, тръгва в Русе на 28 август. То е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Русе срещу 38-годишния Йорго. К. , който е обвинен в това, че през периода от месец октомври 2015 г. до 20.01.2017 г., в близкия град Мартен, в условията на продължавано престъпление – на 42 пъти,

Симулация на терористична атака "уби" 100 британски депутати

http://www.cross.bg/parlamenta-naychi-politziyata-1553271.html

/КРОСС/ Сериозни проблеми със сигурността на британския парламент са открити при тайна проверка от полицията. Симулираното нападение е било извършено в полунощ, като служители на полицията, действащи като терористи, са използвали корабче по Темза, за да проникнат в парламента. За по-малко от пет минути "терористите" са нахлули в сградата и са "застреляли" 100 депутати. Симулацията е проведена по-рано през годината, по време на почивните дни за парламента. Резултатите от проверката са били пазени в тайна, но вестник "Сънди телеграф" съобщи за тях, цитирайки три отделни свои източника. Един от депутатите, който е научил за печалното състояние на сигурността на парламента, е цитиран да казва, че: „Обществеността ще бъде ужасена да научи истината, но е по-добре да я научи сега, а не когато е вече твърде късно". Както е известно през март имаше терористична атака пред британския парламент. Депутатите останаха блокирани в сградата в продължение на часове, след като мъж се вряза в пешеходци в зоната пред парламента, а след това слезе и намушка полицай, като общо жертвите му бяха пет.  

Румен Радев: Шипка е нашата национална епопея

http://www.moreto.net/novini.php?n=358289

На тържествена вечерна проверка заря президентът Румен Радев прие почетния строй на Националната гвардейска част, строена на централния площад "Възраждане" в Габрово по повод тържественото отбелязване на 140-годишнината от Шипченската епопея.

Ако една жена има широко лице, това означава, че...

//dariknews.bg/novini/liubopitno/ako-edna-zhena-ima-shiroko-lice-tova-oznachava-che-2044625

Германски учени установиха, че формата на лицето издава желанието на жената да доминира, съобщи в. "Мейл он сънди". Когато то е широко, притежателката му подсъзнателно се стреми към влияние и власт и е по-вероятно да успее.

Целувка за Гришо преди US Open (СНИМКА)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/celuvka-za-grisho-predi-us-open-snimka-2044624

Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров получи целувка от приятелка преди старта на участието си на Откритото първенство на САЩ, съобщава gong.bg.

Още един задържан за атаката срещу полицаи пред Бъкингамския дворец

//dariknews.bg/novini/sviat/oshte-edin-zadyrzhan-za-atakata-sreshtu-policai-pred-bykingamskiia-dvorec-2044623

Мъж на 30 години е бил арестуван в западен Лондон във връзка с терористичното нападение срещу полицаи в петък вечерта пред Бъкингамския дворец, съобщи британската полиция, цитирана от световните агенции.
 

Някои имат комплекс от Ердоган, звиждат му, та се късат от завист

http://www.cross.bg/imat-nablyudava-lider-1553268.html

/КРОСС/ „Някои имат комплекс по отношение на президента и лидер на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Реджеп Ердоган. Завиждат му, та се късат от завист". Това обяви вдицепремиерът и говорител на турското правителство Бекир Боздаг, предава информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА), цитирана от „Фокус". „Това се наблюдава в някои политически партии в Турция. Виждам, че те имат вътрешни терзания и им тежи. В смисъл такъв - казват си: „Де и ние да имахме такъв лидер на нашата партия". Виждате го всички това. Точно поради тази причина започна и имитацията на Ердоган; наблюдава се в действията на лидера на основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу. Само че тези работи не стават с имитация. Трябва и малко мая. Иначе само с наливане на вода тази работа не става. Обаче продължават да наливат; да видим - дали ще им се завърти мелницата. Няма да тръгне.", продължи с разсъжденията си турският вицепремиер, цитиран от ДХА.  

Бивш ректор на СУ: Висшистите са ни много

https://offnews.bg//obshtestvo/bivsh-rektor-na-su-visshistite-sa-ni-mnogo-663751.html

"Университетите дават завишени бройки за приема си. България обаче няма нужда от толкова много висшисти, особено в някои области", заяви в предаването „Събуди се” на Нова телевизия проф. Иван Илчев, бивш ректор на Софийския университет.

Според него много от хората, които влизат на второ и трето класиране, нямат интелектуален капацитет, за да завършат.

"Системата е сбъркана, започна да се поправя през последните години и се надявам, че след няколко години ще има резултати”, каза още проф. Илчев.

За поредна година почти всички университети у нас са принудени да удължат приема на студенти и да правят четвърто, че някои и пето класиране. Причината - незаети места в почти всички висши учебни заведения.

Близо 13% от местата за първокурсници по държавна поръчка в най-престижния ни университет - Софийския, остават празни след окончателното класиране. Незаети са и половината бройки за прием на платени бакалаври и магистри.

Подобно бе положението и миналата година в Алма матер, където преди 15-ина години се влизаше не с резултати от матури, а с тежки приемни изпити и мнозина оставаха под черта в списъка с приетите.

Верижна катастрофа затруднява движението по пътя Симитли- Благоевград

https://www.24chasa.bg/novini/article/6411746

Верижна катастрофа затруднява движението по пътя Симитли- БлагоевградВерижна катастрофа е станала на главен път Е-79, при Железница, каза за „Фокус“ - дежурният служител в Областно пътно управление - Благоевград. Три автомобила са се ударили, като при инцидента няма пострадали, а само материални щети. На място има полицейски служители, които поетапно пропускат движението.

САЩ и Русия още се разбират по "горещия телефон" за Сирия, но им е все по-трудно

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/08/27/3030826_sasht_i_rusiia_oshte_se_razbirat_po_goreshtiia_telefon/?ref=rss


Дори във време, когато напрежението между САЩ и Русия нараства, на едно изненадващо място комуникацията протича гладко въпреки всички кризи: Сирия.<br /><br />Изминаха четири месеца от атаката, която президентът Доналд Тръмп нареди срещу сирийска военновъздушна база след съобщения за химическа атака. През юни американската армия свали сирийски изтребител - първия такъв случай от 1999 г. насам, както и два дрона, създадени от Иран, заплашвали сили от коалицията.<br /><br...

Даниела Марчева, кандидат за член на съдебния съвет от БСП: ВСС трябва да реагира при всяка злонамерена медийна кампания

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/08/27/3031535_daniela_marcheva_kandidat_za_chlen_na_sudebniia_suvet/?ref=rss


На 7 септември правната комисия ще изслуша 11 членове за следващия състав на Висшия съдебен съвет (ВСС). Кандидатите са 18 като всяка партия има издигнати по най-малко две номинации. За първи път изборът ще става с квалифицирано мнозинство от 2/3 от депутатите. Петгодишният мандат на сегашния състав на съвета изтича на трети октомври. По закон новият трябва да бъде избран месец преди това, но според председателя на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов този срок е...

Заради недостиг на кадри: Ще наемаме служители от Молдова и Украйна

https://www.actualno.com/society/zaradi-nedostig-na-kadri-shte-naemame-slujiteli-ot-moldova-i-ukrajna-news_630035.html

България разширява възможностите за внос на работници у нас. Предстоят преговори с Молдова, Украйна и Армения за приоритетно наемане на служители от тези държави в секторите с недостиг на кадри. Летният туристически сезон вече беше спасен именно с персонал отвън. След кат

Пожар гори в района на местностите Бармук баир и Батмиш край Сливен

https://www.24chasa.bg/novini/article/6411743

Пожар гори в района на местностите Бармук баир и Батмиш край СливенПожар гори в района на местностите Бармук баир и Батмиш, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. По искане на областния управител на Сливен военнослужещи от състава на Сухопътните войски се включиха в овладяването и потушаването на пожара между местностите Бармук баир и Батмиш край град Сливен.

Писателски опити с музикални илюстрации на Ицках Финци (видео)

http://www.dnevnik.bg/kultura/2017/08/27/3031533_pisatelski_opiti_s_muzikalni_iljustracii_na_ickah/?ref=rss


Събота, малко преди 19 ч. Зад дома на културата "Изгрев" в квартал "Дружба" има импровизирана сцена. Пред нея на столчета са насядали около десетина души. Залезът остава свой отпечатък с мека оранжева светлина, а лекият бриз отвява спомена за горещия ден. От неизвестно къде се появява възрастен мъж с черно сако и бяла риза.<br /><br />"Ще го ударим на свирня, ако стане тъмно и не може да чета", казва Ицках Финци , мъжът с черното сако и бяла риза, който...

Брижит Макрон вдигнала рекордно тиража на списание "Ел"

http://www.cross.bg/makron-brizhit-spisanie-1553267.html

/КРОСС/ „Брижит Макрон счупи всички рекорди. Броят на списание „Ел" от 18 август, в което излезе интервю с нея, се продаде в тираж 530 000 екземпляра", съобщи неделният вестник „Журнал дю диманш", който принадлежи на групата „Лагардер", издаваща и емблематичното списание „Ел". Поради изключителния интерес продажбата на този брой бе продължена до понеделник, въпреки че от петък се продава и новият брой на „Ел". От 10 години списанието не е достигало такъв тираж. Смята се, че интервюто на Брижит е било споделено и прочетено 30 млн. пъти в социалните мрежи. Особено висок интерес в чужбина е имало от читатели в САЩ и Германия. Операция „Прозрачност", както бе наречена публикацията, имаше за цел да изясни статута на Брижит Макрон като „първа дама". Тя увери, че няма да получава заплата и че нейната роля се регулира от „харта за прозрачност". Еманюел Макрон искаше тя да получи „официален статут" на „първа дама", но протестна петиция бързо събра 300 000 подписа. Освен това неговата инициатива противоречеше на решението на депутатите да прекратят официализираната практика техните съпруги и деца да се водят сътрудници и да получават държавно възнаграждение. Брижит Макрон разказа и за начина, по който възприема разликата от 24 години между себе си и по-младия си съпруг

Задържаха втори заподозрян за нападението срещу полицаи пред Бъкингамския дворец

https://www.24chasa.bg/novini/article/6411735

Задържаха втори заподозрян за нападението срещу полицаи пред Бъкингамския дворецМъж на 30 години е бил арестуван днес в западен Лондон във връзка с терористичното нападение срещу полицаи в петък вечерта пред Бъкингамския дворец, съобщи британската полиция, цитирана от световните агенции. Той е задържан под стража, тъй като е заподозрян за участие в планирането, подготовката и за подбуждане към нападението, предаде БТА.

Константинов: Показахме две лица срещу Испания

https://offnews.bg//volejbol/konstantinov-pokazahme-dve-litca-sreshtu-ispania-663750.html

Селекционерът Пламен Константинов изрази задоволството си след победата на националите на България, които победиха Испания с 3:0 гейма на Европейското първенство в Полша.

Тимът записа първите си 3 точки, колкото има и отборът на Словения.

"Доволен съм от играта на отбора в този мач. Мисля, че те показаха две лица: Всичко вървеше добре до средата на втория гейм, после, както обикновено се случва, дойде миг, в който момчетата помислиха, че всичко е приключило.

Трябваше да натиснем до края, за да спечелим тази част, но съм щастлив, че не оставихме испанците да се върнат, защото нямаха какво да губят", каза Константинов.

Националите ще играят за второто място в предварителна група С срещу Словения в понеделник, докато Русия си гарантира първата позиция след 3:0 (27:25, 30:28, 25:22) именно срещу словенците.

Юнал Тасим мина пеша 650 км от Ком до Емине

https://www.24chasa.bg/novini/article/6409849

Юнал Тасим мина пеша 650 км от Ком до ЕминеБившият депутат от ДПС сбъдна мечтата си - прекоси България по билото на Стара планина. Догодина ще катери Елбрус Пеша прекоси България бившият депутат от ДПС и екс зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма и настоящ член на Фискалния съвет Юнал Тасим. За 18 дни той извървя най-трудния планински маршрут у нас - от връх Ком до нос Емине.

Тейлър Суифт подобрява рекорд след рекорд с новата си песен

http://www.cross.bg/syift-rekord-made-1553266.html

/КРОСС/ Рекорд постави новият сингъл на Тейлър Суифт. Песента ѝ Look What You Made Me Do се оказа най-гледаната в историята в рамките на един ден в „Спотифай". Суифт пусна новата си песен в четвъртък вечер и малко след това беше качена в "Спотифай". За един ден събра 8 милиона стриймвания, което е рекорд за платформата, която позволява легалното излъчване на музика. Видеоклипът към песента Look What You Made Me Do вече подобри рекорда и на „Ютюб" за един ден с над 19 милиона гледания, съобщи сайтът в събота.

Ливанската армия прекъсна антиджихадистката си офанзива, за да преговаря с ИДИЛ

http://www.moreto.net/novini.php?n=358286

Ливанската армия обяви, че прекъсва настъплението си срещу джихадистката групировка „Ислямска държава“ (ИДИЛ) в планински район на границата със Сирия, за да преговаря за освобождаването на нейни войници, който ИДИЛ държи за заложници от 2014 г.

Два вертолета се включиха в гасенето на пожара в района на Кресненското дефиле

https://www.24chasa.bg/novini/article/6411732

Два вертолета се включиха в гасенето на пожара в района на Кресненското дефилеДва вертолета Ми-17 от състава на Военновъздушните сили се включиха днес, 27 август, в гасенето на големия горски пожар в района на Кресненското дефиле, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Първият вертолет излетя в 09.54 ч. и след три часа работа във въздуха се завърна в авиобаза Крумово за презареждане.

Товарен кораб се разцепи в Черно море

http://dnes.dir.bg/news/korab-korabokrushenie-cherno-more-26299448

Товарен кораб се разцепи на две рано в неделя сутринта край турския бряг на Черно море, а 11-членният му екипаж бе спасен.

Кои са осемте храни, които не се развалят с години

http://clubz.bg/57659-koi_sa_osemte_hrani_koito_ne_se_razvalqt_s_godini

Знаете ли на колко години е плодовият пай на снимката? На малко повече от 1 век или точно 106 години. Той бе намерен пакетиран в базата в Антарктида, където е работил изследовятелят на ледения континент капитан Робърт Скот. И според откривателите му паят не само все още изглежда вкусно, но е и почти годен ядене, въпреки "възрастта си".

Откритието в Антарктида от април тази година повдига въпроса има ли храни, които могат да се съхраняват с години? И отговорът е да, съобщава здравната секция на CNN.

Ето кои са най-дълготрайните храни:

Мед

През 2015 година археолози съобщиха, че са открили мед на 3000 години, докато изследвали гробници в Египет. И медът бил идеален за ядене. Продължителната му годност е благодарение на това, че съдържа малко вода и голямо количество захари, а това пречи на развитието на бактерии. Освен това пчелният мед съдържа минимални нива хидроген пероксид, който иначе е добра среда за живот на микробите. Това е и причината, поради която пчелите произвеждат мед, за да хранят поколението си - той е едновременно храна и защита от болести.

Трайността на меда се дължи и на начина, по който той се подготвя за консумация от хората. Захарите в продукта са хигроскопични и поемат вода от атмосферата. При вземането на мед от кошерите и последващата топлинна обработка за пакетиране първо се извлича водата, а затварянето на продукта под капак пречи на захарите да поемат вода. Въпреки че естественият мед става мътен и кристализира след отваряне, защото поема водни молекули, той се връща в нормалния си бистър и течен вид само след най-обикновено затопляне. 

Сушени бобови храни

Както и при меда, дълготрайността на бобовите растения се дължи на начина на обработка от хората. Изсушаването на боб, леща и други култури от семейството повишава значително съдържанието на захари за сметка на водното съдържание, което прави средата твърде недружелюбна за развитието на бактерии. Освен това изсушаването пречи на развитието на ензими, които иначе биха поразили семената след набирането им. Ако зърната са добре изолирани от външната среда, те могат да бъдат съхранявани с години. Но при досег с водни молекули (в това число и от въздуха) трайността им е едва няколко месеца. 

Соев сос

Соевият сос има потенциал да е невредим в продължение на три години. Комбинацията от високо съдържание на сол и ферментирали зърна от соя позволява голяма трайност преди отваряне на опаковката. Колко дълго ще издържи продуктът зависи и и от неговия вид, и от това на каква температура се съхранява след отваряне. Признак, че тече процес на разваляне е това, че около капака на опаковката може да се появи мухъл. 

Оцет

Би могло да се каже, че оцетът няма как да се разваля, защото той практически представлява вече развален сок от ябълка или грозде. Киселинната му природа, която се постига чрез ферментация, благодарение на оцетна бактерия, означава, че други видове бактерии трудно биха оцелели в подобна среда. Това съответно прави така, че оцетът да е годен за консумация много дълго време. Докато белият оцет остава невредим с години, то останалите видове мотаг с времето да променят цвета си, да отделят утайка, частично да изменят и вкуса си. Това обаче по никакъв начин не ги прави негодни за консумация. 

Белият ориз

Белият ориз може да се яде и след като е престоял 30 години в консерви. Ключът към трайността му е атмосферата и температурата, при която се съхранява. Изследвания са потвърдили, че ниската температура - около 3 градуса по Целзий, и липсата на кислород са много важни за издръжливостта на ориза. Кафевият ориз, макар да се смята, че е по-здравословен, има доста по-кратък живот. Причината е, че фибрите му съдържат ненаситени мазнини, които обаче могат да гранясат. Така че ако кафевият ориз изгрежда мазен и мирише на стара боя - просто е за изхвърляне.

Черният шоколад

Дискусията вреден или полезен е шоколадът за тялото от години е на мода. Добавянето на мляко към шоколада прави животът му по-кратък. Затова и черният шоколад е много по-траен, въпреки че невинаги изглежда така. Причината е, че ако не се съхранява на място с постоянна температура, мазнините в  черния шоколад могат да излязат по повърхността му, оставяйки следи все едно започва да се образува плесен.

При съхранение на постоянна температура обаче шоколадът може да стои непокътнат повече от 2 години, без да се променят хранителните му качества. Е, това вероятно трудно се проверява в домашни условия... Едва ли са много домовете, в които шоколадът остава дълго време неизяден.

Сол и захар

Почти всички храни, които издържат дълго, съдържат много захар или много сол. И двете извличат водата, така че ако бактерия се опита да се засели, резултатът ще е, че просто ще изсъхне. Затова и използваме много сол, за да направим шунка и много захар, за да направим конфитюр, а сол и захар едновременно, за да мариноваме сурова сьомга, както правят скандинавците. 

И солта, и захарта, стига да се съхраняват при подходящи условия, практически имат почти "вечна" трайност. Но добавките, например йодирането на солта, може да скъси живота й до 5 години.

 

До 10% са поскъпнали наемите в София

http://www.cross.bg/sofiya-poskupnali-naemite-1553265.html

/КРОСС/ Между 8 и 10% са поскъпнали наемите на жилища в София. Това сочат данните на брокерите на недвижими имоти, предава „Нова телевизия". През последната година най-много са поскъпнали квартирите в „Студентски град". Бумът на наемането в София е през август и септември, казват експерти. Първо, защото идват студентите, а втората причина са хората, които са избрали новото работно място да е в столицата. 500 лева за наем е сумата, която приляга най-добре на джоба на българина според наблюденията на брокери. Най-благоприятно е да наемаме през пролетта, а най-желаните квартали в столицата са източните. Според експертите тенденцията е обаче догодина да няма повишаване на цените, а те да се задържат на едно равнище.  

Тропическата буря Пакхар достигна до Южен Китай

https://www.24chasa.bg/novini/article/6411725

Тропическата буря Пакхар достигна до Южен КитайТропическата буря Пакхар достигна днес крайбрежните райони на южната китайска провинция Гуандун, като донесе проливни дъждове и вятър, чиито пориви достигат 33 м/с, предаде ТАСС, цитирано от БТА. Движението по скоростните магистрали е спряно, затворени са правителствените учреждения, училищата и местата, където се събират много хора,

България спечели бронзов медал на Световния отборен бридж шампионат в Лион

https://offnews.bg//drugi/balgaria-specheli-bronzov-medal-na-svetovnia-otboren-bridzh-shampionat-663747.html

Българският национален отбор извоюва бронзово отличие на 43-тия Световен отборен бридж шампионат, който се проведе между 12 и 26 август 2017 г. в Лион, Франция.

Отборът ни в състав: Диана Дамянова - Виктор Аронов, Иван Нанев - Юлиян Стефанов, Владимир Михов - Георги Караколев, победи в оспорваната надпревара за третото място отбора на Нова Зеландия с краен резултат 203:187 импа.

Първенството се проведе в две фази: квалификационна по схема "всеки срещу всеки" и фаза на нокаут срещи. В първия етап целта на 22-та отбора, спечелили квота за участие на световното първенство, е да се класират в първата осмица, с което осигуряват участието си във втората фаза. Отборът на България натрупа общо 247.61 VP и се нареди на 6-то място в класирането, като изпревари традиционно силните отбори като Монако, Германия и Италия.

На четвъртфинала националният ни отбор се срещна с първия състав на САЩ - отбор USA 1. Срещата се проведе в 6 сегмента по 16 дона или общо 96 дона, изиграни в 2 дни. Нашите започнаха срещата много успешно и за първите 2 сегмента бяха водещият отбор.

От третия сегмент USA 1 показаха, защо са смятани за едни от фаворитите в състезанието и поеха лидерството в срещата почти да самия й край. Въпреки високото ниво на играта им, нашите национали успяха да се мобилизират, обърнаха резултата в последния сегмент и спечелиха срещата с краен резултат от 239:226 импа.

На полуфинала България се изправи срещу втория американски отбор - отбор USA 2, като отново водеше в първите два сегмента, а в следващите САЩ поведе минимално в резултата и победи в срещата със 182:216 импа.

Световният отборен бридж шампионат продължи за България с плейофна среща за третото място срещу отбора на Нова Зеландия, в която нашите бяха водачи в резултата през всичките 6 сегмента и спечелиха бронзовите медали с краен резултат 203:187 импа. По този начин България повтори успеха си от Световния отборен бридж шампионат през 2009 г. в Сао Пауло.

Наемите на жилища в София се увеличават, най-скъпи в "Студентски град"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6411717

Наемите на жилища в София се увеличават, най-скъпи в "Студентски град"Между 8 и 10% средно по-скъпи наеми на жилища в София, сочат данните на брокерите на недвижими имоти. През последната година най-много са поскъпнали квартирите в „Студентски град”, разказва Нова Телевизия. Бумът на наемането в София е през август и септември, казват експерти. Първо, защото идват студентите, а втората причина са хората,

Блокът на Меркел продължава да има внушителна преднина за изборите

http://www.cross.bg/merkel-protzenta-germaniya-1553263.html

/КРОСС/ Блокът между Християн-демократическия съюз(ХДС) и Християн-социалния съюз (ХСС), лидер, на който, е канцлерът на Германия Ангела Меркел, е изгубил един процент от рейтинга си в социологическо проучване, но продължава да поддържа внушителна разлика пред Германската социалдемократическа партия (ГСДП). Според публикувания днес (27 август) резултат от изследване на общественото мнение на социологическата агенция Emnid, консерваторите изпреварват най-близкия си преследвач с 15 процента, предава „Фокус". За блока на Меркел биха гласували 38% от запитаните, за социалистите - 23%, които също губят един процент, в сравнение с предишното изследване, преди една седмица. Трети по полулярност са „Левите" (Die Linke) и Свободната демократическа партия (СДП), които имат по 9 процента. За дяснопопулистката „Алтернатива за Германия" (АФД), която ще се опита да влезе за първи път в своята история в Бундестага, биха гласували 8%. За „Зелените" има подкрепа от 7 процента от запитаните. В изследването са участвали 1886 жители на Германия и то е проведено в периода между 17 и 23 август. Парламентарните избори ще се проведат на 24 септември.  

Сърбин, заподозрян за обир в Германия, се опитал да влезе пеша в Сърбия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6411711

Сърбин, заподозрян за обир в Германия, се опитал да влезе пеша в СърбияМъж, заподозрян, че е ограбил инкасо автомобил в Мюнхен, е бил арестуван в петък вечер в Унгария, докато се опитвал да мине пеша на територията на Сърбия, съобщи сръбската телевизия РТС, цитирано от БТА. Според германския в "Билд" заподозреният е 26-годишен сръбски гражданин. Германската полиция съобщи,

Пренареждане в Близкия изток, което е добро за Турция

https://www.vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/prenarezhdane-v-blizkiia-iztok-koeto-e-dobro-za-turciia-6073108

Саудитско-иракските отношения навлизат в нова фаза, която има потенциалът да повлияе като цяло на Близкия изток, казва Руслан Трад в анализ за Vesti.bg

Великобритания се надява да остане на европейския пазар през прехода

https://www.actualno.com/europe/velikobritanija-se-nadjava-da-ostane-na-evropejskija-pazar-prez-prehoda-news_630031.html

Великобритания трябва да остане на европейския единен пазар и да приеме свободното движение на хора през преходния период, след като напусне ЕС, заяви говорителят по въпросите на Brexit на опозиционната Лейбъристка партия Кийр Стармър. В авторски материал за „Обзървър&rdquo

Фестивалът на настолните игри продължава във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=358272

Фестивалът на настолните игри "Varna Games Fest" продължава и днес край сцена "Раковина" в Морската градина, припомня Moreto.net. Всеки, който желае ще може да играе на над 200 различни бордови игри, влизайки в ролята на завоевател, магьосник, върколак, селянин или мечтател, и то напълно безплатно.

Зам.-министър: Родителите намериха електронни забавачки на своите деца

http://www.cross.bg/detzata-roditelite-telefoni-1553262.html

/КРОСС/ Трябва да се вземат спешни мерки иначе тези тежки инциденти ще продължат. Агресията сред децата е навсякъде. Това каза в предаването "Събуди се" по „Нова телевизия" д-р Султанка Петрова, заместник-министър на труда и социалната политика. Тя коментира убийството на 11-годишната Никол в Бургас. "Аз отдавна алармирам за този проблем. Родителите намериха електронни забавачки на своите деца. Преди години Световната здравна организация обяви, че пристрастяването към компютрите е равно на това към наркотиците, алкохола, комара. Всички трябва да се обединим - общество, родители, политици, учители. Опасностите дебната навсякъде. Най-много сме виновни ние възрастните. Кой упражнява контрол върху приятелите във Фейсбук, какви филми гледат децата ни? Трябва незабавно да вземем спешни мерки. Всички заедно, защото поотделно няма да се справим", категорична беше Петрова. Гост в предаването беше и бившият заместник-министър на образованието Диян Стаматов. "В училището, което ръководя, е забранена употребата на мобилни телефони. Мобилният телефон става опасен, когато се използва безконтролно. Родителите недоволстват срещу такава забрана, защото те искат да са в постоянен контакт с децата си, без да имат нужда от това. Масово деца от втори, трети, четвърти клас имат телефони

Турски вицепремиер: Някои имат комплекс от Ердоган – завиждат му

https://www.24chasa.bg/novini/article/6411708

Турски вицепремиер: Някои имат комплекс от Ердоган – завиждат муВицепремиерът и говорител на турското правителство Бекир Боздаг заяви, че „някои имат комплекс по отношения на президента и лидер на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Реджеп Тайип Ердоган”, предаде информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА), цитирано от "Фокус". „Това се наблюдава в някои политически партии в Турция.

За интернет. Деца, говорете с мама и тате, за да ви слушат

http://clubz.bg/57658-za_internet_deca_govorete_s_mama_i_tate_za_da_vi_slushat

Драги родители, не приемайте този текст като атака към вас, а по-скоро... преговори за мирен договор от ваше име. Ако сте съгласни с резултатите (за метода не напирам), пратете го на децата си.

 

Деца, казвам го веднъж и спирам да ви викам така. Наясно съм колко досадно е да се държат с теб, все едно си дете. Помня как и на 5 харесвах тези възрастни, които не ми се умилкваха и не ме щипеха по бузките.

По същество - знаете защо е цялата гюрултия. Винаги става така - случва се нещо грозно и гадно - като ваши връстници да се убиват, и всеки се замисля - ами моето дете?

И ако вие сте едно от тези, започват едни разговори как да внимавате в интернет, да не си пишете с непознати, и прочие. Честно, никой ли не схваща, че преди да си познат с някого, си бил непознат?

Сега, нека си признаем, в главите на 90% от вас първата мисъл не е "мама и татко се притесняват за мен", а "ще ми спрат нета, ще ми вземат телефона", у, а. 

Спокойно, ако следвате три прости принципа, няма такава опасност. И те са:

 

1. Недейте да мълчите

Интернет не е вашата мистична тайна, тъмно кътче или таванско помещение. Всеки има интернет. И родителите ви имат интернет, ползват интернет, дори и да е малко. Интернет е по-готин, когато се пресича с реалния свят. Говорете си с родителите за интернет - разказвайте им готиното, което сте видяли, интересното, ако щете, образователното. За последното не е излишна и малко ирония - да не повярват, че наистина сте залегнали над учебниците, ще вземат да си създадат очаквания.

Така им създавате идея какъв е интернет за вас. Развлекателен и обогатяващ. Това-онова. 

Това обаче не означава, че ще казвате само хубавото...

 

2. Не крийте лошото

Хайде сега, това е най-идиотската тактика. Ще ви го кажа така - ако вие сте на 15 г, сблъскате се с нещо гадно в интернет (педофили, смахнат секс, отрязани глави), и ви стане гадно, но си замълчите, за да не ви отрежат връзката, какво ще стане с едно 11 годишно дете, което види това на следващия ден?

Тук ще ми кажат да не ви убеждавам, че вие носите отговорност, защото има възрастни. И това е така. Но знам, че 15-годишен например ще се почувства отговорен, ако остави нещо гадно да се случи на малко дете.

И, сериозно, представете си на следващия ден да го види приятел, приятелка... 

Освен това, като кажете на мама и тате, това показва, че сте отговорен и че могат да разчитат на вас. Сериозно, един-два случая и ще са далеч по-спокойни. А ние преди всичко ги искаме спокойни. Е, не упоени, но...

 

3. Общувайте

Честно, не знам какво точно прави в интернет вашето поколение - засичаме се на малко места. Но се съмнявам да е много по-различно от това, което правим ние - гледате смешни картинки на котки, прецъквате 9gag, клипче в YouTube, чатите с гаджето (или проекто-), приятели, карате се с някого, пращате емотикони. Май вие и снимки доста качвате, Инстаграм става все по-популярен. Каквото ви кефи.

Но готиното на Мрежата е, че всички сте там, на едно място. Общувайте с тези хора. Не, няма да ви говоря глупости - как не трябва да говорите с много хора онлайн. Общувайте, просто се сещайте какви гадове има и ползвайте малко здрав разум. Знаете го - на публично място, най-вече с други хора. Търсете хора, които са ви интересни - говорете с тях, но имайте едно наум - както би трябвало да имате за всеки непознат, когото сте видяли на улицата.

Ползвайте интернет за това, за което е направен - да свързва хората по света. 

Подновяват протестите в Асеновград

http://www.cross.bg/nyama-protestirashtite-asenovgrad-1553264.html

/КРОСС/ Подновяват се протестите срещу беззаконието в циганската махала в Асеновград. Това обяви пред „Фокус" Миа Сердарева от Инициативния комитет на протестиращите. По думите ѝ все още няма яснота колко души ще подкрепят протеста, който ще се проведе тази вечер.„Искаме равни права и задължения за всички. Съществува фалшива реалност вече 27 години, всичко е на приказки, а реално нещата стоят иначе. Обещаха, че жителите в циганската махала, които не са регистрирани в Общината, ще бъдат изселени. Такова нещо не се е случило, няма и да се случи", добави Сердарева. Според нея откритата преди дни полицейска приемна в кв. „Лозница" няма да реши проблема, тъй като петимата полицейски служители, които ще работят там, са недостатъчни. Поредният протест започва в 19:00 часа днес пред паметника на Цар Иван Асен II и се очаква да бъде подкрепен от народната певица Валя Балканска. По-късно шествието на протестиращите ще се насочи по пътя Асеновград - Смолян. Очаква се протестиращите да блокират за кратко движението в района на разклона за Асеновата крепост.

Терористи предадоха на „Хизбула“ един пленник и телата на загиналите в Сирия техни бойци

https://www.24chasa.bg/novini/article/6411706

Терористи предадоха на „Хизбула“ един пленник и телата на загиналите в Сирия техни бойциТерористите, които се съгласиха на прекратяването на огъня в района около сирийско-ливанската граница, предадоха на отряди на ливанската шиитска групировка „Хизбула“, телата на четири бойци, а също така са освободили един човек, който е бил хванат в плен, по време на операции в сирийската пустиня, в които „Хизбула“ участва като съюзник на

Дискотека в Бургас хлопва кепенци, криела оборот

https://offnews.bg//ikonomika/diskoteka-v-burgas-hlopva-kepentci-kriela-oborot-663749.html

В една от четирите дискотеки, проверени през изминалата нощ от звеното „Фискален контрол“ в Бургас са укривали оборот, не са издавали касови бележки и е установена разлика в касовата наличност с отчетеното на фискалните устройства, съобщиха от НАП.

В среднощната акция фискалните агенти се представили за клиенти, като само в едно от проверените нощни заведения продажбата не е била регистрирана съобразно закона. В първия работен ден започва процедура за запечатване на дискотеката, допълват от приходното ведомство. 

Също през миналата нощ „Фискален контрол“ провери и всички търговски обекти, намиращи се на Летище „Сарафово“. От 11 проверени данъчно нарушение е открито в един от тях, сочи статистиката на данъчните.

Заведението също ще бъде запечатано. Всички останали 10 кафенета, заведения за хранене и сувенири са спазвали изискванията на закона.

От началото на лятото инспектори на НАП извършиха близо 25 000 проверки по Черноморието, като 120 обекта бяха запечатани, а на стотици други са издадени актове за данъчни нарушения. От началото на годината в цялата страна са запечатани близо 2000 обекта заради неиздаване на касова бележка.

Звеното за фискален контрол, което следи движението на над 1 млрд. кг. рискови стоки по границите и във вътрешността на страната също участва в лятната контролна кампания, като освен проверки за отчитане на оборота, контролира борси и тържища, продаващи хранителни и акцизни стоки, както и луксозни автомобили за начисляването на т.нар. данък „уикенд“.

От приходното ведомство предупреждават, че независимо от стойността на продажбата, срещу всеки търговец, който не е издал касова бележка, може да започне процедура по запечатване, като средният срок, за който се налага мярката е между 2 и 4 седмици.

Сигнали за данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 и на имейл Infocenter@nra.bg.

Меркел с 15% преднина месец преди изборите

http://dnes.dir.bg/news/izbori-evropeyski-parlament-angela-merkel-prednina-26299361

Коалицията ХДС/ХСС, оглавена от Ангела Меркел, поддържа разликата с ГСДП на 15% един месец преди изборите в Германия.

Иван Илчев: Нямаме нужда от толкова много висшисти

http://pogled.info/bulgarski/ivan-ilchev-nyamame-nuzhda-ot-tolkova-mnogo-visshisti.88741

/Поглед.инфо/ Университетите дават завишени бройки за приема си. България обаче няма нужда от толкова много висшисти, особено в някои области. Много от хората, които влизат на второ и трето класиране, нямат интелектуален капацитет, за да завършат.

Сирийските войски напредват по поречието на Ефрат в Дейр ез Зор

http://pogled.info/svetoven/iztok/siriiskite-voiski-napredvat-po-porechieto-na-efrat-v-deir-ez-zor.88742

/Поглед.инфо/ Сирийските правителствени сили продължават с настъпление по поречието на река Ефрат в Дейр ез Зор, опитвайки се да унищожат последната крепост на "Ислямска държава" в страната. Това съобщи руското министерство на отбраната.

Партията на Меркел още води убедително месец преди изборите

http://pogled.info/svetoven/evropa/partiyata-na-merkel-oshte-vodi-ubeditelno-mesets-predi-izborite.88743

/Поглед.инфо/ Коалицията Християндемократически и Християнсоциалeн съюз (ХДС/ХСС), чийто лидер е германският канцлер Ангела Меркел, загуби един процентен пункт в социологическите проучвания, но продължава да държи убедителна преднина пред Социалдемократическата партия на Германия (СПД). Според проучване на „Емнид”, консерваторите са по-напред от най-близкия конкурент с 15 на сто.

България не е започвала преговори за шведските изтребители

http://www.cross.bg/dondykov-mashini-gripen-1553261.html

/КРОСС/ България все още не е влязла в контакт с шведската компания СААБ, чиято оферта за нов изтребител "Грипен" за българските ВВС беше класирана на първо място. Ако все пак договор бъде сключен, първите машини на Грипен може да бъдат доставени в рамките на няколко месеца. Това заяви вицепрезидентът на корпорацията Даниел Боестад на годишното авиошоу в Словакия пред БНТ. Бойните самолети предизвикаха напрежение между "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2 през пролетта. Премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев се разминаха в позициите си за новата покупка. Според държавния глава ни трбват нови машини. Министър-председателят обаче е на мнение, че може авиацията ни да продължи да се справя и със старите и подчерта, че в момента страната ни не може да си позволи да отпуска средства за самолети, при положение, че има много по-належащи проблеми, за които трябва да плати.

Бой между фенове на Хебър и Миньор, перничанин стреля с пушка (видео)

https://offnews.bg//futbol/boj-mezhdu-fenove-na-hebar-i-minior-pernichanin-strelia-s-pushka-vid-663748.html

Здраво меле между феновете на Хебър Пазарджик и Миньор Перник прекрати двубоя между двата отбора от Трета лига за десетина минути.

Двете агитки счупиха предпазната мрежа и се млатиха до кръв, като един човек, най-вероятно перничанин, използва и пушка, за да прекрати боя.

Охранител е със счупена ръка, има ударен полицай и тежко ранени фенове с пукнати глави. Лекарят на Хебър е оказал първа помощ на пострадалите.

Мелето е станало на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик, където е имало общо около 1300 фена, като перничани са били не повече от 200.

В крайна сметка Хебър спечели срещата с 1:0 с гол в 73-ата минута, след като от края на първото полувреме игра с човек повече.

Улична библиотека „отвори врати” във Варна

https://www.24chasa.bg/novini/article/6411704

Улична библиотека „отвори врати” във ВарнаУлична библиотека „отвори врати” във Варна. Ползването на книгите в нея е напълно безплатно, не е и нужна регистрация, разказва Би Ти Ви. Автори на проекта са трима младежи от града. Книгите в уличната библиотека са дарени от хората. Всеки читател е свободен, ако реши, дори да си вземе книга у дома.

НАП: Фискалната дисциплина по Черноморието се подобрява

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/nap-fiskalnata-disciplina-po-chernomorieto-se-podobriava-245578/

От началото на лятото инспекторите на агенцията са извършили близо 25 хил. проверки в района

Обвиняем за незаконно подслушване в Македония се криел под фалшива самоличност

https://www.24chasa.bg/novini/article/6411701

Обвиняем за незаконно подслушване в Македония се криел под фалшива самоличностБившият шеф на Пето управление в македонското вътрешно министерство Горан Груйовски, който е издирван от властите, се криел под фалшива самоличност, съобщи македонската телевизия ТВ21, позовавайки се на източници от министерството. Груйовски от два месеца се издирва с червена бюлетина на Интерпол, съобщи БТА.

Над 100 хиляди британци напуснали родината си заради Брекзит

http://www.cross.bg/broyat-ostrova-referendyma-1553260.html

/КРОСС/ Британски граждани, разочаровани от резултатите от референдума за излизане от Европейския съюз, напускат Обединеното кралство, за да търсят нов живот в чужбина, показват данните за емиграцията. В предишен доклад вече беше обявено, че се увеличава броят на европейските граждани, напускащи Острова. Същото обаче явление обаче се отнася и за самите британци, съобщава "Индипендънт", цитиран от БНР. Статистиката показва, че броят на тези, които вече са напуснали Острова е повече от 100 хиляди души. Вестникът цитира 44-годишния Клиф Джейнс, който казва, че след референдума, според него, Великобритания се е върнала в тъмното Средновековие. Джейнс смята, че просто не си струва да остане и да се бори с насажданата омраза срещу европейците. Други анкетирани казват, че изведнъж Великобритания се е превърнала във враждебно място. Мнозина вече са подали молби за ирландско гражданство, но други не се колебаят да заминат за Франция, Испания, Австралия и Индия.

Над 100 хиляди британци напуснаха родината си заради Брекзит

http://www.cross.bg/referendyma-ostrova-velikobritaniya-1553260.html

/КРОСС/ Британски граждани, разочаровани от резултатите от референдума за излизане от Европейския съюз, напускат Обединеното кралство, за да търсят нов живот в чужбина, показват данните за емиграцията. В предишен доклад вече беше обявено, че се увеличава броят на европейските граждани, напускащи Острова. Същото обаче явление обаче се отнася и за самите британци, съобщава "Индипендънт", цитиран от БНР. Статистиката показва, че броят на тези, които вече са напуснали Острова е повече от 100 хиляди души. Вестникът цитира 44-годишния Клиф Джейнс, който казва, че след референдума, според него, Великобритания се е върнала в тъмното Средновековие. Джейнс смята, че просто не си струва да остане и да се бори с насажданата омраза срещу европейците. Други анкетирани казват, че изведнъж Великобритания се е превърнала във враждебно място. Мнозина вече са подали молби за ирландско гражданство, но други не се колебаят да заминат за Франция, Испания, Австралия и Индия.

От НАП запечатват заведения за данъчни нарушения

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/pGH4co5_K-U/

От началото на лятото инспектори на Националната агенция по приходите извършиха близо 25 000 проверки по Черноморието, като 120 обекта бяха запечатани, а на стотици други са издадени актове за данъчни нарушения. От началото на годината в цялата страна са запечатани близо 2000 обекта заради неиздаване на касова бележка.

През изминалата нощ са били проверени четири дискотеки от звеното „Фискален контрол“ в Бургас. В една от тх са укривали оборот, не са издавали касови бележки и е установена разлика в касовата наличност с отчетеното на фискалните устройства, предаде Фокус. В среднощната акция фискалните агенти се представили за клиенти, като само в едно от проверените нощни заведения продажбата не е била регистрирана съобразно закона. В първия работен ден започва процедура за запечатване на дискотеката. Също през изминалата нощ „Фискален контрол“ провери и всички търговски обекти, намиращи се на Летище „Сарафово“. От 11 проверени данъчно нарушение е открито в един от тях, сочи статистиката на данъчните. Заведението също ще бъде запечатано. Всички останали 10 кафенета, заведения за хранене и сувенири са спазвали изискванията на закона.

Звеното за фискален контрол, което следи движението на над 1 млрд. кг рискови стоки по границите и във вътрешността на страната, също участва в лятната контролна кампания, като освен проверки за отчитане на оборота, контролира борси и тържища, продаващи хранителни и акцизни стоки, както и луксозни автомобили за начисляването на т.нар. данък „уикенд“.
От приходното ведомство предупреждават, че независимо от стойността на продажбата, срещу всеки търговец, който не е издал касова бележка, може да започне процедура по запечатване, като средният срок, за който се налага мярката е между 2 и 4 седмици.

Ангела Меркел: Решението за приема на бежанците бе правилно

http://www.moreto.net/novini.php?n=358285

Германският канцлер Ангела Меркел заяви по време на интервю пред местни медии, че решението ѝ да приеме бежанци в страната е било правилно, предаде Deutsche Welle. Меркел изрази мнение, че е необходимо да се води борба срещу „първопричините за притока на миграция“.

Сърбия ще трябва да изпълни всички условия за членство в ЕС

https://www.actualno.com/balkani/syrbija-shte-trjabva-da-izpylni-vsichki-uslovija-za-chlenstvo-v-es-news_630028.html

Докладчикът на Европейския парламент за Сърбия Дейвид Макалистър заяви, че Сърбия ще трябва да изпълни всички условия за членство в ЕС, което означава и отваряне и затваряне на всички 35 глави от споразумението. В интервю за сръбския вестник "Блиц", той отбеляза, че те са важ

Жените - по-издържливи от мъжете, могат да ги победят в супермаратони

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6411691

Жените - по-издържливи от мъжете, могат да ги победят в супермаратониНово научно изследване установи, че жените са по-издръжливи от мъжете и могат да ги побеждават в изтощителни многодневни маратони, съобщава в. "Дейли мейл", цитирано от БТА. Според проучването на проф. Брайън Долтън от университета в Британска Колумбия, мъжете губят 15 процента повече мускулна сила от дамите,

Блокът на Меркел се очертава победител на изборите

http://frognews.bg/news_140998/Blokat-na-Merkel-se-ochertava-pobeditel-na-izborite/

Блокът ХДС-ХСС на германския канцлер Ангела Меркел е загубил един процентен пункт от политическата си популярност, но продължава да води с внушителните 15 процента пред Социалдемократическата партия.

Подновяват протестите в циганската махала в Асеновград

https://www.24chasa.bg/novini/article/6411695

Подновяват протестите в циганската махала в АсеновградПодновяват се протестите срещу беззаконието в циганската махала в Асеновград, каза за  „Фокус“  Миа Сердарева от Инициативния комитет на протестиращите. По думите ѝ все още няма яснота колко души ще подкрепят протеста, който ще се проведе тази вечер. „Искаме равни права и задължения за всички.

НАП се хвалят с фискална дисциплина по Черноморието

http://frognews.bg/news_140997/NAP-se-hvaliat-s-fiskalna-distsiplina-po-CHernomorieto/

Фискалната дисциплина по Черноморието значително се е подобрила, съобщиха от Националната агенция за приходите /НАП/.

Плодовете и зеленчуците поевтиняват

http://www.cross.bg/leva-kilogram-lvkg-1553259.html

/КРОСС/ Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните стоки на едро, се понижи тази седмица с 0,45 на сто до 1.317 пункта, показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Плодовете и зеленчуците по традиция намаляват. Оранжерийните домати поевтиняват с 8,3 на сто и се продават през тази седмица по 0,88 лева за килограм. Градинските домати поевтиняват с 2,3 на сто до 0,85 лв./кг. Оранжерийните краставици обаче поскъпват с 13,4 на сто, до 1,44 лева средно за килограм. Краставиците, гледани на открити площи, поевтиняват с 20,2 на сто и се търгуват по 1,03 лв.за килограм. Картофите поскъпват с 2,1 процента и се търгуват по 0,48 лева за килограм на едро. Морковите се продават по 0,72 лева за килограм. Зелето се търгува по 0,45 лв./кг на едро. Зелените чушки се продават по 0,96 лева за килограм на едро, а червените - по 1,31 лева за килограм на едро. Ябълките поевтиняват с 0,6 на сто до 1,67 лв./кг, а цената на лимоните пада с 5,4 на сто до 2,98 лева. Цената на дините пада 7,4 на сто до 0,25 лева за килограм, на пъпешите с 4,1 на сто до 0,70 лева за килограм. Прасковите се продават по 1,07 лв./кг. Кравето сирене се продава средно по 6,20 лв./кг. Кашкавалът тип "Витоша" се търгува по 10,07 лв./кг. Захарта поскъпва с 0,6 на сто и се купува по 1,59 лв./кг. Цената на брашното, тип "500", се повишава с 2,4 на сто до 0,86 лева за килограм. Зрелият фасул се купува средно по 3,60 лв./кг

Израелци протестираха срещу премиера Нетаняху заради злоупотреби

http://frognews.bg/news_140996/Izraeltsi-protestiraha-sreshtu-premiera-Netaniahu-zaradi-zloupotrebi/

Стотици протестиращи се събраха снощи пред дома на главния прокурор на Израел, за да настояват да отправи срещу премиера Бенямин Нетаняху обвинения в корупция, предаде АП.

Двама българи загинаха, а двама са ранени при катастрофа в Унгария

https://offnews.bg//112/dvama-balgari-zaginaha-a-dvama-sa-raneni-pri-katastrofa-v-ungaria-663746.html

Двама български граждани загинаха, а други двама бяха ранени, при катастрофа в събота на главен път М16 в района на граничен пункт Райка-Оросвар. Това съобщи унгарската полиция пред българското посолство в Будапеща.

Дипломатическите ни представители са уведомили близки на загиналите и пострадалите. Загиналите са мъж на 47 г. и жена на 46 г.

Ранените са две жени на по 25 г., едната - тежко, а другата по-леко. Двете жени са настанени в болница "Пец Аладар Мегией Октато Корнац" в град Дьор.

Катастрофата е станала вследствие на сблъсък между лек автомобил с български граждани и туристически автобус с полска регистрация.

Служителите на дипломатическото представителство са на разположение на близките и следят ситуацията.

Тази катастрофа няма нищо общо със случилата се вчера, при която граждани на Република Македония, управлявали автомобил с български регистрационен номер с марка "Мерцедес" пострадаха на магистрала М5 пак в Унгария, уточняват от Министерството на външните работи.

МВР слага термовизионни камери на границата със Сърбия за 5 млн. лв.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/08/27/3030885_mvr_slaga_termovizionni_kameri_na_granicata_sus/?ref=rss


Северната част на границата със Сърбия – от Брегово до Драгоман, ще бъде обхваната от автоматизирана система за наблюдение с термовизионни камери. Това се разбира от обществена поръчка, обявена от МВР, която е с прогнозна стойност 4.89 млн. лв. (без ДДС), като финансирането идва от европейския фонд "Вътрешна сигурност".<br /><br />Елементите от системата за наблюдение ще бъда изградени в зоната за отговорност на граничните управления в Брегово и Драгоман. Системата трябва...

Възстановено е движението на влаковете по Кресненското дефиле в района на пожара при кривия тунел

https://www.actualno.com/society/vyzstanoveno-e-dvijenieto-na-vlakovete-po-kresnenskoto-defile-v-rajona-na-pojara-pri-krivija-tunel-news_630024.html

Възстановено е движението на влаковете по Кресненското дефиле в района на пожара при кривия тунел. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от пресцентъра на БДЖ. Само два влака сутринта са били засегнати от спирането на движението в участъка - от Петрич за Дупница и от Дупница за Кулата. В района на гарите „Черниче“ и „Кресна“ пътниците са били превозени с автобуси.

Рекорден брой на пожарите в Хърватия тази година

https://www.24chasa.bg/novini/article/6411689

Рекорден брой на пожарите в Хърватия 
тази годинаПожарите, регистрирани в Хърватия, тази година са достигнали рекорден брой, съобщава националната телевизия ХРТ, цитирано от БТА. От началото на годината в страната са бушували над 5800 пожара, които са изгорили близо 85 000 хектара площ. Това е с 22 000 хектара повече от общото количество пострадали от пожари площи в периода от 2013 до 2016 г.

Двама българи са загинали при катастрофа в Унгария

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/08/27/3031526_dvama_bulgari_sa_zaginali_pri_katastrofa_v_ungariia/?ref=rss


Двама българи са загинали, а двама са ранени при катастрофа в Унгария, съобщиха от външно министерство. Катастрофата е станала вчера - събота, 26 август на главен път М16 в района на граничен пункт Райка-Оросвар.<br /><br />Загиналите са мъж на 47 г. и жена на 46 г. Ранените са две жени на по 25 г., едната - тежко, а другата по-леко. Двете жени са настанени в болница "Пец Аладар Мегией Октато Корнац" в град Дьорлите.<br /><br />Катастрофата е станала вследствие...

Делио Роси изостави Левски до двубоя с Лудогорец

https://offnews.bg//futbol/delio-rosi-izostavi-levski-do-dvuboia-s-ludogoretc-663743.html

Треньорът на Левски Делио Роси няма да бъде в София преди мача с Лудогорец на 6 септември. Това съобщи лично бившият треньор на Лацио.

"Аз ще подготвя мача и ще бъда на него. Но тренировките ще бъдат водени от моите помощници, защото имам семеен проблем, по-точно казано семеен ангажимент", допълни 57-годишният специалист.

В неделя "сините" ще направят възстановителна тренировка след победата с 4:0 над Славия, след което отборът ще се събере на тренировка в сряда следобед.

Роси ще се върне в Рим, като ще остане на Апенините преди мача с "орлите", който е отложен сблъсък от първия кръг на първенството.

Вчера Левски продължи перфектната си серия и в най-старото столично дерби срази с 4:0 Славия. "Сините" вкараха по два гола в двете части, а Жорди Гомес отбеляза първите си попадения с екипа на Левски.

Капитанът и вратар на Левски Божидар Митрев играеше своя мач номер 100 в елита и успя да се поздрави на юбилея със суха мрежа. Третата поредна победа на Левски изпрати тима на четвърто място, като столичани са с равен брой точки с третия Лудогорец.

Турция се е разбрала с Русия за купуването на модерна ракетна система

http://www.cross.bg/tyrtziya-rysiya-sistemi-1553258.html

/КРОСС/ Турция и Русия са постигнали споразумение за покупката на ракетни системи С-400, заяви турският премиер Бинали Йълдъръм. След завръщането си от посещение във Виетнам, Бинали Йълдъръм каза пред журналисти, че окончателното решение ще бъде взето от изпълнителния комитет на турската отбранителна индустрия, пише „Хюриет дейли нюз". Турският президент Реджеп Ердоган заяви в края на юли, че Русия и Турция са постигнали напредък в плановете за покупка от страна на Турция на ракетни системи С-400 от Русия. Договорът за доставка на противовъздушни ракетни системи С-400 за Турция е във финалната си фаза, но все още не е подписан и не е влязъл в сила, заяви ръководителят на руския оръжеен износител „Рособоронекспорт" пред журналисти по-рано тази седмица. През месец юли американският военен министър Джеймс Матис окачестви като суверенно право на Турция решението да купи зенитни ракетни системи от Русия, а не от съюзници в НАТО. Междувременно „Хюриет". съобщава също, че Турция отново е прехвърлила на границата със Сирия тежка военна техника. Според изданието така просто се стабилизира границата в този район, където от противоположната страна има територии, контролирани от силите на кюрдската организация „Сили за народна самоотбрана".    

Само дядо Киро може да накара Кирил Добрев да застане мирно

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6409828

Само дядо Киро може да накара Кирил Добрев да застане мирноБащата на Николай Добрев навърши 99 г. - думата му още тежи в семейството. Има само един човек, който може да накара Кирил Добрев да застане мирно. Зам.-шефът на БСП е известен с буйната си кръв и факта, че трудно може да бъде укротен. Човек обаче не може да го познае, когато той застане пред дядо си, чието име носи.

Данъчните запечатаха дискотека край морето

http://www.moreto.net/novini.php?n=358287

В една от четирите дискотеки, проверени през изминалата нощ от звеното „Фискален контрол“ в Бургас са укривали оборот, не са издавали касови бележки и е установена разлика в касовата наличност с отчетеното на фискалните устройства, съобщиха от НАП за Moreto.

Пуснаха движението при "Орлов мост", отваря се нова тапа

https://www.vesti.bg/bulgaria/pusnaha-dvizhenieto-pri-orlov-most-otvaria-se-nova-tapa-6073107

Приключи двуседмичният ремонт на едно от най-натоварените кръстовища, започва ремонт на "Каблешков"

Макгрегър пресуши половин бутилка уиски след загубата от Мейуедър

https://offnews.bg//bojni/makgregar-presushi-polovin-butilka-uiski-sled-zagubata-ot-mejuedar-663745.html

Ирландската звезда в смесените бойни изкуства Конър Макгрегър направи пари дори и след загубата от Флойд Мейуедър в Мача на века в Лас Вегас.

Макгрегър отстъпи с технически нокаут в десетия рунд при дебюта си като професионален боксьор, а американецът записа 50-а юбилейна победа и обяви край на кариерата си.

На пресконференцията след мача Макгрегър се появи с бутилка ирландско уиски, носещо като марка неговото прозвище - The Notorious. Докато отговаряше на въпросите той успя да пресуши половин бутилка.

Със сигурност ирландецът е грабнал крупна сума от производителя, за да рекламира продукцията му пред милиони.

"Забавен бой беше. Надявам се да е харесал на всички", коментира Макгрегър, който продължи да настоява, че реферът е постъпил неправедливо като е прекратил двубоя. Според него той е имал сили да издържи докрая, а защо не и да грабне победата.

Откъс от "То" на Стивън Кинг

http://www.dnevnik.bg/kultura/2017/08/27/3020399_otkus_ot_to_na_stivun_king/?ref=rss


В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "То" с автор Стивън Кинг, предоставен от Издателство "Бард"<br /><br />Пиршество на ужаса. Това е ТO!<br /><br />Обещание, дадено преди двайсет и осем години събира отново седем души в Дери, Мейн, където като деца са се борили с едно зло създание, което убива деца. Без да са сигурни, че техният Клуб на неудачниците е успял да го унищожи навремето, седмината се заклеват да се върнат...

Мегезвездата на световния футбол Джими Флойд Хаселбанк пристига днес в България

https://www.24chasa.bg/sport/article/6411677

Мегезвездата на световния футбол Джими Флойд Хаселбанк пристига днес в БългарияЛегендарният холански национал, таран на Челси и Атлетико Мадрид ще проведе открита тренировка и ще награди призьорите в турнира Evima Cup Банско 2017 утре. Мегазвездата на световния футбол Джими Флойд Хаселбанк пристига днес в България. Визитата на бившия нападател на Челси и Атлетико Мадрид у нас по покана на „Евима футбол“,

Най-коментираното в "Дневник": Оставането на американските войски в Афганистан и новите бойни машини за армията

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/08/27/3031520_nai-komentiranoto_v_dnevnik_ostavaneto_na/?ref=rss


"Дневник" представя традиционната класация на десетте най-коментирани статии за изминаващата седмица. Справката е направена в 19 часа на 26 август.<br /><br />С най-много коментари - 198 - е изявлението на американския президент Доналд Тръмп, че американските войници остават в Афганистан без срок за изтегляне.<br /><br />На второ място е информацията, че армията ще избира нови бойни машини за 1.22 млрд. лв. от 8 предложения - 176 коментара<br /><br...

Най-коментираното в "Дневник": Оставането без срок на американските войници в Афганистан и новите бойни машини за армията

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/08/27/3031520_nai-komentiranoto_v_dnevnik_ostavaneto_bez_srok_na/?ref=rss


"Дневник" представя традиционната класация на десетте на-коментиранистатии за изминаващата седмица. Справката е направена в 19 часа на 26 август.<br /><br />С най-много коментари - 198 - е изявлението на американския президент Доналд Тръмп, че американските войници остават в Афганистан без срок за изтегляне.<br /><br />На второ място е информацията, че армията ще избира нови бойни машини за 1.22 млрд. лв. от 8 предложения - 176 коментара<br /><br...

Скочиха наемите на жилища в София

http://frognews.bg/news_140995/Skochiha-naemite-na-jilishta-v-Sofiia/

Между 8 и 10% средно по-скъпи наеми на жилища в София, сочат данните на брокерите на недвижими имоти. През последната година най-много са поскъпнали квартирите в „Студентски град”, съобщи НТ.

Двама българи загинаха при катастрофа в Унгария

https://www.actualno.com/crime/dvama-bylgari-zaginaha-pri-katastrofa-v-ungarija-news_630023.html

Двама български граждани загинаха, а други двама бяха ранени, при катастрофа на 26 август 2017 г. на главен път М16 в района на граничен пункт Райка-Оросвар. Това съобщи унгарската полиция пред българското посолство в Будапеща. Дипломатическите ни представители са уведомили бл

Жертви, щети и наводнения заради мощния ураган „Харви” в САЩ

//dariknews.bg/novini/sviat/zhertvi-shteti-i-navodneniia-zaradi-moshtniia-uragan-harvi-v-sasht-2044617

Един човек е загинал при пожар в дома си в Рокпорт, щата Тексас, в резултат на урагана Харви, съобщи кметът на крайбрежния град Чарлз Уакс, цитиран от ДПА и Ройтерс.
 
Жертвата била открита, след като бурята се преместила към вътрешно

Стивън Кинг блокира Доналд Тръмп, за да не гледа "То"

//dariknews.bg/novini/sviat/stivyn-king-blokira-donald-trymp-za-da-ne-gleda-to-2044619

Стивън Кинг блокира Доналд Тръмп, за да не гледа предстоящия филм "То" и сериала "Господин Мерцедес", които са по негови книги, съобщи Асошиейтед прес.
 
"Без клоуни за теб, Доналд. Хвърли се

Източна Европа обърка сметките на Макрон

http://www.cross.bg/makron-evropa-prezident-1553257.html

/КРОСС/ Резултатът от обиколката на Еманюел Макрон в Източна Европа е повече от скромен. Френският президент не получи картбланш за предложенията си за реформи, засягащи най-вече сериозни мерки срещу т. нар. социален дъмпинг. Това, което в Залцбург изглеждаше като елементарна игра за френския президент, се превърна в сложен пъзел в Букурещ и във Варна. В сряда Еманюел Макрон разговаря с австрийския президент Кристиан Керн. Двамата бързо постигнаха съгласие да се борят заедно срещу дъмпинга на заплатите в ЕС. По време на четиристранната среща в Залцбург Чехия и Словакия също обещаха подкрепа за оспорваната реформа на директивата на ЕС за командироване на работна ръка. Словашкият премиер Роберт Фицо обаче внимателно подхвърли, че Унгария и преди всичко Полша, също трябва да се присъединят към предложенията, тъй като командироват особено много работници в другите европейски страни. И по този начин напипа болното място. От една страна, всички страни-членки трябва да одобрят реформите. От друга страна, Фицо явно е наясно, че Полша няма да одобри пакета от реформи, който според полската правителствена ръководителка Беата Шидло, е насочен срещу полските интереси. Източна Европа функционира другояче И Варшава отново потвърди вироглавата си позиция - още по време на срещата на Макрон с румънския президент Клаус Йоханис в Букурещ. Полша няма да промени позицията си по този въпрос и ще я защитава докрай, заяви Беата Шидло за медиите в полската столица

Тейлър Суифт постави рекорд в Spotify

http://www.investor.bg/novini/346/a/teilyr-suift-postavi-rekord-v-spotify-245577/

След като се завърна в стрийминг платформата, американската звезда вече има рекорд за най-много стриймвания за ден

Войници се оттеглят от улиците на Йемен, след смъртта на полковник

https://www.24chasa.bg/novini/article/6411673

Войници се оттеглят от улиците на Йемен, след смъртта на полковникБойците на двете групи, които са съюзници в гражданската война в Йемен, са се оттеглили от улиците на столицата на страната – Сана. Те се забъркаха в безпрецедентна престрелка помежду си, в резултат, от която почина полковник от въоръжените сили лоялни на бившия президент Али Абдула Салех, предаде Reuters, цитирано от "Фокус".

Пуснаха движението по Орлов мост

https://offnews.bg//obshtestvo/pusnaha-dvizhenieto-po-orlov-most-663742.html

Орлов мост отново е отворен за движение.

В продължение на две седмици движението по най-натовареното кръстовище в столицата бе затруднено заради ремонт.

От тази сутрин преминаващите през центъра на София могат да направят разлика между новата настилка и старото положение.

Пътните платна и в двете посоки на "Цариградско шосе" са изцяло подновени и заздравени със стоманена мрежа. Целта е да се избегне нагъване като това отпреди 10 години и образуването на коловози.

От днес започва разширението и рехабилитацията на ул. Тодор Каблешков". Строителните дейности са в участъка от бул. „Братя Бъкстон” до бул. „Цар Борис ІІІ”, като включват и изграждане на нов мост.

Срокът за завършване на обекта е три месеца. По време на строителните дейности се затваря ул. „Тодор Каблешков” между бул. „Братя Бъкстон” и вход-изход за зареждане на магазин „Кауфланд”.

Загинали и ранени българи при пътна катастрофа

http://dnes.dir.bg/news/balgari-katastrofa-ungaria-26299210

Двама български граждани загинаха, а други двама бяха ранени, при катастрофа на 26 август 2017 г. на главен път М16 в района на граничен пункт Райка-Оросвар.

Половин Пирин изгоря

http://frognews.bg/news_140994/Polovin-Pirin-izgoria/

Половин Пирин изгоря. Това казаха хора от региона на Кресненското дефиле, където четвърти ден гори.

Българи загинаха в катастрофа в Унгария

http://www.moreto.net/novini.php?n=358288

Двама българи са загинали, а други двама са ранени при катастрофа на главен път М16 в Унгария между лек автомобил с български граждани и туристически автобус с полска регистрация, предаде Министерството на външните работи (МВнР). Информацията е била съобщена от унгарската полиция пред българското посолство в Будапеща.

Ръсел Бранд се ожени

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6411670

Ръсел Бранд се ожениБританският комик и радио и телевизионен водещ Ръсел Бранд се ожени за Лора Галахър на церемония в тесен кръг близо до дома им в графство Оксфордшир, съобщи Контактмюзик, цитирано от БТА. Сред гостите в църквата в Хенли он Теймс бяха Ноел Галахър, Джонатан Рос, Дейвид Бадиел, сестрата на булката Кърсти Галахър,

Британци създали технология, която да обезсмисли дизеловите автомобили

http://www.cross.bg/dvigateli-tehnologiya-delphi-1553256.html

/КРОСС/ Производителят на автомобилни компоненти Delphi твърди, че разполага с технологично решение, което да направи бензиновите двигатели по-икономични от дизеловите и да обезсмисли окончателно втората технология, която напоследък се свързва с влошеното качество на въздуха в много европейски градове, съобщава Automedia. Британската компания предлага комбинация от 48-волтов "мек" хибрид и нова технология за изключване на цилиндри, която тя нарича Dynamic Skip Fire. Според инженерите това ще подобри ефикасността на съвременните бензинови двигатели с 19%. Това би позволило на автомобилните производители да покриват новите стандарти за парникови емисии, без да прибягват до дизел в гамата си. И двете технологии са напълно готови за серийно приложение и вероятно ще се появят на пазара още през 2020 година, уточнява Хари Хюстед, директор по разработка на двигатели в компанията. Те могат да се прилагат и поотделно, но взаимно увеличават ефекта си, когато се комбинират. "Това звучи точно като метадона, от който Европа се нуждае, за да се отърве от пристрастяването към дизела", коментира Дейв Съливан, анализатор в AutoPacific, пред Automotive News Europe. Съливан има информация, че GM ще използва двете технологии в следващото поколение на Chevrolet Silverado и GMC Sierra. GM и Delphi съвместно инвестираха в Tula Technology, компанията от Силициевата долина, която създаде софтуера за Dynamic Skip Fire. Delphi произвежда останалите компоненти за системата

Лейбъристите във Великобритания поискаха "мек Брекзит"

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/08/27/3031519_leiburistite_vuv_velikobritaniia_poiskaha_mek_brekzit/?ref=rss


Основната британска опозиционна формация - Лейбъристката партия, обявява промяна в политиката, която открива възможност Великобритания да остане в единния европейски пазар и митническия съюз няколко години като част от "мек" Брекзит Това обяви говорител на партията, цитиран от агенция "Ройтерс".<br /><br />Партията ще предложи същите "основни условия" като сегашните отношения на Великобритания с Европейския съюз, да се запазят в течение на преходен...

Двама българи загинаха при катастрофа в Унгария

http://frognews.bg/news_140993/Dvama-balgari-zaginaha-pri-katastrofa-v-Ungariia/

Двама български граждани са загинали при тежка катастрофа в Унгария. Други двама са настанени в болница, съобщи унгарската полиция пред българското посолство в Будапеща. Туристически автобус с полска регистрация е блъснал българската кола на магистрала близо до границата със Словакия, съобщи НТ.

Пожарът край Кресна оставя след себе си екологична катастрофа

https://www.actualno.com/society/pojaryt-kraj-kresna-ostavja-sled-sebe-si-ekologichna-katastrofa-news_630009.html

Екологична катастрофа остави след себе си пожарът, вилнял четири дни в подножието на Пирин планина и разпрострял се върху близо 15 000 декара на територията на две общини - Симитли и Кресна. При пожара, лумнал към 13.30 ч. в четвъртък край симитлийското село Мечкул, изгоряха хиля

НАП: Дискотека в Бургас ще бъде запечатана за данъчни нарушения

https://www.24chasa.bg/novini/article/6411665

НАП: Дискотека в Бургас ще бъде запечатана за данъчни нарушенияВ една от четирите дискотеки, проверени през изминалата нощ от звеното „Фискален контрол“ в Бургас са укривали оборот, не са издавали касови бележки и е установена разлика в касовата наличност с отчетеното на фискалните устройства. В среднощната акция фискалните агенти се представили за клиенти, като само в едно от проверените нощни заведения

50 години трябват, за възстановяване на гората над Кресна

http://dnes.dir.bg/news/pozhar-kresnenskoto-defile-potopat-gorata-26299165

Пожарът над Кресненското дефиле нанесе огромна рана на българската природа, коментира директорът на Югозападното държавно предприятие.

Блокът на Меркел води по рейтинг основния си съперник ГСДП месец преди изборите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6411662

Блокът на Меркел води по рейтинг основния си съперник ГСДП месец преди изборитеБлокът ХДС-ХСС на германския канцлер Ангела Меркел е загубил един процентен пункт от политическата си популярност, но продължава да води с внушителните 15 процента пред Социалдемократическата партия, предаде БТА. Според резултатите от проучване на социологическата агенция Емнид за консерваторите на Меркел ще гласуват 38 процента от избирателите,

Възстановено е движението на влаковете през Кресненското дефиле

http://www.cross.bg/dvizhenieto-raiiona-dypnitza-1553255.html

/КРОСС/ Възстановено е движението на влаковете по Кресненското дефиле в района на пожара при кривия тунел. Това съобщиха пред „Фокус" от пресцентъра на БДЖ. Само два влака сутринта са били засегнати от спирането на движението в участъка - от Петрич за Дупница и от Дупница за Кулата. В района на гарите „Черниче" и „Кресна" пътниците са били превозени с автобуси.

Черно море посреща Септември във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=358274

Черно море е домакин на Септември в мач от Първа професионална лига днес, припомня Moreto.net. При победа варненци ще си върнат първото място в класирането, което снощи бе окупирано от ЦСКА. Срещата започва точно в 18.45 часа на стадион "Тича".

"Ислямска държава" пое отговорност за атаката с нож в Брюксел в петък

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/08/27/3031514_isliamska_durjava_poe_otgovornost_za_atakata_s_noj_v/?ref=rss


"Ислямска държава" пое отговорност за нападението с нож срещу войници в белгийската столица Брюксел в петък вечер. Това съобщи пропагандният орган на групировката - новинарската агенция "Амак", цитирана от агенция "Ройтерс".<br /><br />"Изпълнителят на акцията с нож в Брюксел е войник на "Ислямска държава". Той е извършил операцията в отговор на призивите за атаки срещу страните от коалицията", посочи "Амак", имайки предвид...

Тейлър Суифт постави рекорд в с новата си песен

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6411646

Тейлър Суифт постави рекорд в с новата си песенТейлър Суифт постави рекорд за еднодневен стрийминг в Спотифай с новата си песен "Look What You Made Me Do", съобщи Асошиейтед прес, цитирано от БТА. Новият сингъл на Тейлър Суифт е стриймван 8 милиона пъти за един ден, посочи Спотифай в събота. 27-годишната суперзвезда пусна отдавна очакваната песен късно в четвъртък вечерта в стрийминг

Двама българи са загинали при катастрофа в Унгария

http://www.mediapool.bg/dvama-balgari-sa-zaginali-pri-katastrofa-v-ungariya-news268498.html

Двама българи са загинали, а други двама са били ранени при катастрофа в Унгария. Инцидентът е станал в събота на главен път М16 в района на граничен пункт Райка-Оросвар, съобщиха от пресцентъра на МВнР в неделя.   Информацията е подадена от унгарската полиция пред българското посолство в Будапеща.    Дипломатическите ни представители са уведомили близки на загиналите и пострадалите. Загиналите са мъж на 47 г. и жена на 46 г. Ранените са две жени на по 25 г., едната - тежко, а другата по-леко. Двете жени са настанени в болница "Пец Аладар Мегией Октато Корнац" в град Дьор.   Катастрофата е станала между лек автомобил с български граждани и туристически автобус с полска регистрация.   Служителите на дипломатическото представителство са на разположение на близките и следят ситуацията.   Вчера от МВнР съобщиха за друга катастрофа в Унгария, при която граждани на Македония, управлявали автомобил с български регистрационен номер с марка "Мерцедес", пострадаха на магистрала М5 пак в Унгария.   Всички близки и роднини, които желаят да получат повече актуална информация могат да го направят на дежурния телефон в посолството в Будапеща: + 36 20 534 4559.

"Билд": Турция държи в ареста поклонник от Германия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6411645

"Билд": Турция държи в ареста поклонник от ГерманияПореден случай на задържане на германски гражданин в Турция бе оповестен от неделното издание на в. "Билд", предаде ТАСС. Според вестника в края на април в южната част на Турция е задържан германец, който бил тръгнал на поклонение в Ерусалим. "Билд" посочва, че не е известно в какво е заподозрян мъжът, който от края на април е в ареста.

В Индия откриха лилава жаба със зурла като на прасе

http://www.cross.bg/zyrla-prase-indiya-1553254.html

/КРОСС/ Лилава жаба със зурла като на прасе. Такова откритие направиха биолози в планината Западни Гати в Индия, съобщава "Дейли мейл". Земноводното живее предимно под земята, като се храни с мравки и термити. Излиза на повърхността, за да се чифтосва, като това става през сезона на мусоните. Най-впечатляващото обаче е външният вид на жабата - закръглено тяло, сини очи и зурла. Жабата е наречена Бхупати на името на индийски херпетолог.

Жертвите на атентата в Барселона станаха 16

//dariknews.bg/novini/sviat/zhertvite-na-atentata-v-barselona-stanaha-16-2044615

Броят на убитите при атентатите в Испания достигна 16 със смъртта днес на 51-годишна германка, приета в болница в Барселона в тежко състояние, според съобщение на департамента по здравеопазване на

Видео: Слънчевото затъмение от космоса

http://www.dnevnik.bg/video/2017/08/27/3031569_video_slunchevoto_zatumenie_ot_kosmosa/?ref=rss


Пълното слънчево затъмнение бе едно от събитията на годината за милиони хора в Северна Америка тази седмица. За пръв път от близо 100 години сянката на Луната премина от западния до източния бряг на САЩ и американската аеромосмическа агенция, различни институти и астрономи любители използваха явлението, за да направят изследвания и наблюдения.<br /><br /><br /><br />Едит от уникалните записи е направен с полихроматична камера на борда на спътник на океанографската и...

Шефът на UFC: Изключително съм горд с Конър

https://offnews.bg//bojni/shefat-na-ufc-izkliuchitelno-sam-gord-s-konar-663741.html

Президентът на най-голямата ММА организация в Северна Америка UFC - Дейна Уайт похвали звездата Конър Макгрегър за неговото представяне в двубоя срещу Флойд Мейуедър, но се надява, че следващата му среща ще бъде в октагона, а не на боксовия ринг.

Макгрегър спечели началните рундове срещу Мейуедър, но започна да се уморява в средата на двубоя и загуби с технически нокаут в десетия рунд. Но неговото представяне заслужи похвали, когато пласира няколко впечатляващи удара и разтърси непобедения ветеран.

"Аз съм изключително горд с Конър. Това не беше битката, която очаквах. Когато влезете в професионалния бокс, като за начало започвате с четири или шест рунда. Но тази вечер, Конър изкара десет рунда срещу един от най-великите боксьори в историята. А хората казваха, че дори няма да го удари.

Конър го удари 111 пъти за по-малко от десет рунда, повечето противници, които изкарваха срещу Майуедър по 12 рунда, дори не успяха да нанесат повече от 100 удара", сподели Уайт.

Руският боец на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов сподели емоциите си от поражението на Конър Макгрегър в дебютния му боксов двубой срещу Флойд Майуедър.

"Мейуедър победи лесно. По мое мнение битката беше спряна преждевременно, защото те са професионалисти. Необходимо беше реферът да даде на Флойд още малко да понатупа Конър – битката щеше да е още по-зрелищна. Хората бяха платили много пари и бяха заинтересовани да видят как Макгрегър е нокаутиран. Като цяло, случи се това, което трябваше да се случи.

За да започне кариера на професионален боксьор, Конър трябваше да се движи постепенно: започвайки с четири, осем, десет рунда. Както е започнал кариерата си в смесените бойни изкуства, така трябваше да започне и в бокса.

Само, че той трябваше да тръгне от самото начало, а не отгоре. Нима е възможно да започнете да четете веднага – без да знаете азбуката. Изглежда, че Конър познава азбуката, но ето че не знае буквите" – каза Нурмагомедов.

Италия - сладоледеният рай на Европа

http://www.investor.bg/novini/346/a/italiia-sladoledeniiat-rai-na-evropa-244651/

В страната през миналата година са били произведени зашеметяващите 595 млн. литра или около 6,8 млрд. топки сладолед

На училище с дънкова риза и яке байкър

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6410905

На училище с дънкова риза и яке байкър Шалът е декорация при момичета и момчета, джинсите са скъсани Лятната ваканция е към своя край за ужас на някои и за радост на други, 15 септември е съвсем скоро. А с това започва и трескавата обиколка по магазините за обновяване на гардеробите на учениците. Макар че са минали само няколко месеца,

Двама българи загинаха, а други двама бяха ранени при нова катастрофа в Унгария

https://www.24chasa.bg/novini/article/6411628

Двама българи загинаха, а други двама бяха ранени при нова катастрофа в УнгарияДвама български граждани загинаха, а други двама бяха ранени, при катастрофа на 26 август 2017 г. на главен път М16 в района на граничен пункт Райка-Оросвар, съобщи унгарската полиция пред българското посолство в Будапеща, информира Министерство на външните работи (МВнР). Дипломатическите ни представители са уведомили близки на загиналите и

Експерт препоръча по-лек маршрут към Черни връх за Деня на туризма

https://www.24chasa.bg/novini/article/6411621

Експерт препоръча по-лек маршрут към Черни връх за Деня на туризма"Препоръчвам маршрута от хижа „Алеко“ за възрастните и неопитни туристи, които ще изкачват Черни връх за Деня на туризма", каза дежурният спасител от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст (БЧК) към база „Алеко“ Асен Ангелов в интервю за  „Фокус“ по повод Деня на туризма, в който се очаква около 3000 души да изкачат Черни

Рейтингът на Макрон се срина: 57% от французите вече не го харесват

https://offnews.bg//sviat/rejtingat-na-makron-se-srina-57-ot-frantcuzite-veche-ne-go-haresvat-663740.html

Повечето френски избиратели са недоволни от работата на държавния глава Еманюел Макрон, показа огласено днес допитване, цитирано от Ройтерс.

Това е драстичен обрат за президента, който преди по-малко от четири месеца се радваше на съкрушителната изборна победа, отбелязва агенцията.

Според допитването на института „Ифоп“ за в. „Журнал дю диманш“ недоволни от представянето на Макрон са 57% от французите – с 14 процентни пункта повече, отколкото при предишното допитване на института през юли.

Удовлетворение от работата на президента центрист, който само преди два дни бе на посещение у нас, белязано с дълъг списък от лексикални и други бисери, са изразили 40% от анкетираните.

Допитването показва, че спадът в популярността на държавния глава от май насам е по-голям от този на предишния президент Франсоа Оланд за същия период от управлението му.

Анкетата сочи спад в популярността и на премиера Едуар Филип. Доволните от него са 47% – с 9 пункта по-малко, отколкото миналия месец.

Двама българи загинаха, а двама са ранени при нова катастрофа в Унгария

http://www.cross.bg/bulgarski-grazhdani-yngariya-1553253.html

/КРОСС/ Двама български граждани загинаха, а двама бяха ранени в катастрофа в Унгария, съобщават от Министерството на външните работи. Катастрофата е станала на 26 август 2017 г. на главен път М16 в района на граничен пункт Райка-Оросвар. За инцидента са съобщили от унгарската полиция пред българското посолство в Будапеща. Българските дипломатически представители вече са уведомили близки на загиналите и пострадалите. Загиналите са мъж на 47 г. и жена на 46 г. Ранените са две жени на по 25 г., едната - тежко, а другата по-леко. Двете жени са настанени в болница "Пец Аладар Мегией Октато Корнац" в град Дьор. Катастрофата е станала вследствие на сблъсък между лек автомобил с български граждани и туристически автобус с полска регистрация. Служителите на дипломатическото представителство са на разположение на близките и следят ситуацията. Тази катастрофа няма нищо общо със случилата се в събота, при която граждани на Република Македония, управлявали автомобил с български регистрационен номер с марка "Мерцедес" пострадаха на магистрала М5 пак в Унгария. Всички близки и роднини, които желаят да получат повече актуална информация могат да го направят на дежурния телефон в посолството в Будапеща: + 36 20 534 4559 Заб.: Снимката е илюстративна  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване