08/28/17 14:15
(http://offnews.bg)

Документ от времето на Тито: Всички некомунисти в Словения да бъдат избити бързо!

Документ на службите от времето на югославския диктатор Йосип Броз Тито за избиването на всички некомунисти и техните семейства е открит в Словения. 

В заповедта се дават указания как да се извършва ликвидирането, като се уточнява, че всяко колебание ще се счита за предателство.

"Нападенията на жилищата, където се намират лицата за ликвидиране, трябва да бъдат извършени много бързо, решително и мащабно", пише в текста, цитиран от БГНЕС. Начинът на убийство е систематизиран в 7 точки. 

"Трябва да бъде избита на 100% цялата интелигенция, която не е свързана с Югославската комунистическа партия и не членува в нея. Да бъдат избити всички известни антикомунистически активисти и ръководители, лидерите на националните организации...Всички свещеници, членовете на различните католически организации. Да бъдат
избити всички членове на буржоазията, търговците, едрите земевладелци, средните предприемачи. Разбира се, че трябва да бъдат избити и всички наемодатели, богаташи и индустриалци. В крайна сметка трябва да бъдат ликвидирани и всички малки представители на управляващата класа като офицерите, подофицерите, обикновените войници, полицаите, финансовите чиновници. Трябва да бъдат разстреляни и всички кметове на по-големите градове и техните семейства", се казва в текста. 

Словенската комисия, която разследва извършените престъпления от комунистическия режим до момента е открила 581 масови гроба с останките на над 100 000 жертви в тях. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване