Двама министри ще покажат на журналисти обновения НДК

http://dnes.dir.bg/news/ndk-liljana-pavlova-26699588

Лиляна Павлова и Боил Банов организират обиколка за журналисти из ремонтираните зали на Националния дворец на културата (НДК).

Сняг на запад, дъжд на изток, а температурите - от минус 3 до 6 над нулата

https://offnews.bg//obshtestvo/sniag-na-zapad-dazhd-na-iztok-a-temperaturite-ot-minus-3-do-6-nad-671372.html

След слабите валежи от сняг в Северна България тази нощ сутринта облачността отново ще се увеличи и вплътни и главно в югозападната половина от страната ще вали сняг, в югоизточните райони - дъжд. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен северен вятър. Минималните температури ще са от минус 3° до 2°, а максималните ще са между 1° и 6°, показва прогнозата на НИМХ-БАН.

Атмосферното налягане ще е близко до средното за декември и ще остане без съществена промяна.

В планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа слаб, по най-високите части – умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 5°.

По Черноморието облачността ще е значителна. Слаби валежи от дъжд ще има на места по южното крайбрежие. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад, който постепенно ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще са 4-6°. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Валежи от сняг се очакват във вторник и сряда, когато температурите ще са между 0 и минус 4 градуса. В четвъртък и петък времето ще остане сухо и студено, със средна минимална температура за страната минус 7 градуса. Малко по-топло ще е в събота, когато отново ще вали сняг, а градусите ще са между минус 5 и 3 над нулата. В неделя, 24 декември, не се очакват валежи. Тогава температурите ще са между минус 5 и плюс 1 градус.

Двама министри показват ремонтирания НДК

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/12/18/3099162_dvama_ministri_pokazvat_remontiraniia_ndk/?ref=rss


Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова и министърът на културата Боил Банов организират днес обиколка за журналисти из ремонтираните зали на НДК, в които ще се провеждат събитията и срещите от календара на българското европредседателство, което започва на 11 януари.<br /><br />Ремонтът беше съпътстван с всякакви скандали и макар първоначалната сума да беше 17 млн. лв., впоследствие разходите надхвърлиха 40 млн. лв. Строителните дейности по НДК...

Прогноза за времето - 18 декември

http://www.moreto.net/novini.php?n=365628

По Черноморието днес облачността ще е значителна, научи Moreto.net. Слаби валежи от дъжд ще има на места по южното крайбрежие. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад, които постепенно ще се ориентира от север-североизток.

Температури около нулата днес

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/J8IHsgsSCmo/

Днес облачността ще е значителна и главно в югозападната половина от страната ще вали сняг, в югоизточните райони – дъжд.

По Черноморието облачността ще е значителна. Слаби валежи от дъжд ще има на места по южното крайбрежие. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад, който постепенно ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще са 4-6°. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще е около 2 бала, сочи прогнозата на НИМХ към БАН.

В югозападна България ще вали сняг, в югоизточна - дъжд

http://www.dnevnik.bg/zelen/2017/12/18/3099176_v_jugozapadna_bulgariia_shte_vali_sniag_v_jugoiztochna/?ref=rss


Днес главно в югозападната половина от страната ще вали сняг, в югоизточните райони - дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен северен вятър. Минималните температури ще са от минус 3° до 2°, а максималните ще са между 1° и 6°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи за агенция "Фокус" дежурният синоптик Боряна Маркова.<br /><br />Атмосферното налягане ще е близко до средното за декември и ще остане без...

Адреси на бул. 'Цариградско шосе' и в 'Горна баня' без вода днес

https://offnews.bg//obshtestvo/adresi-na-bul-tcarigradsko-shose-i-v-gorna-bania-bez-voda-dnes-671369.html

"Симеоновско шосе", "Цариградско шосе" и село Казичене са в списъка на местата, които ще останат без вода днес заради планирани ремонти от "Софийска вода".

Ето и всички адреси.

От 9:30 до 21:30 ч няма да има вода на бул. „Симеоновско шосе“ - от бул. „Г. М. Димитров“ до ул. „Димитър Шишманов“, ул. „Тодор Кожухаров“, ул. „Стефан Гечев“, ул. „Леа Иванова“, ул. „455- та“, ул. „Димитър Шишманов“.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Кокиче“, кв. „Челопечене“ водата ще бъде спряна от 10 до 16 ч на ул. „Ангел Маджаров“, ул. „Петър Хр. Стойнов“, ул. „Старо селище“, ул. „Челопешко шосе“.

Във връзка с подмяна на спирателен кран на ул. „Бойчо Бойчев“, кв. „Горна баня“ се налага спиране на водоподаването от 9 до 21 ч на ул. „Бойчо Бойчев“, ул. „Околовръстен път“, местност „Подлозище“, местност „Горни Смърдан“, ул. „Суходолска“ в района на бившия АРЗ „Люлин“. В „Горна баня“ водата ще бъде спряна и на ул. 646 от ул. „Обзор“ до ул. „Димитър Шишманов“ от 9 до 16:30 ч.

В с. Казичине няма да има вода от 9:30 до 16:30 часа в кв. „Видните“.

Заради изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Владимир Димитров - Майстора“, вилна зона „Беловодски път“, се налага спиране на водоподаването от 10 до 22 часа на ул. „Владимир Димитров - Майстора“.

Заради реконструкция на уличен водопровод на ул. „Изворът на белоногата“ местност „Цариградско шосе“ - 7 км., се налага спиране на водоподаването от 9 до 21 часа на бул. „Цариградско шосе“ от №123 до №139; ул. „Магнаурска школа“; ул.“ Проф. Константин Илиев“, ул. „Константин Костенечки“, ул. „Изворът на Белоногата“, бензиностанция ОМВ на бул.“ Цариградско шосе“ 123А

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на „Софийска вода” живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.

На 18 декември рожден ден имат

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6617230

На 18 декември рожден ден имат Александър Арабаджиев, юрист, съдия в Съда на Европейския съюз в Люксембург Атанас Андасаров, художник Акад. Емил Янев, диригент, основател и художествен ръководител на хор “Христина Морфова” Старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев, ректор на Академията на МВР Нидал Алгафари, режисьор, продуцент и пиар експерт,

Генерал Тошево забрани с референдум проучвания за природен газ

http://clubz.bg/61974-general_toshevo_zabrani_s_referendum_prouchvaniq_za_priroden_gaz

Гражданите на Генерал Тошево решиха със смазващо мнозинство, че в общината не трябва да има проучвания за добив на природен газ.

Местният референдум по темата се проведе в неделя. Резултатът - над 57% избирателна активност и от подалите бюлетина 96,9% са отговори с "да" на въпроса "Против ли сте Община Генерал Тошево чрез Общинския съвет или кмета на общината да одобрява устройствени планове, определящи територии за проучване, добив, преработка на нефт, природен газ, твърди горива, минни отпадъци?"

Избирателната активност е достатъчно висока, тоест резултатът от допитването е валиден. То бе инициирано от кмета на Генерал Тошево Валентин Димитров от БСП. До решението се стигна след протести. Страховете на гражданите са, че ако се започне проучване за добив на природен газ водите и земите ще бъдат замърсени, а "това е житницата на България, всеки пети хляб в страната идва от нашата земя, а и поминикът на местните е земеделието", заяви и тази сутрин пред Нова тв техен представител. 

Аргументът, че от другата страна на Дунав - в Румъния, на километри от Генерал Тошево текат сондажи, се оказа недостатъчен, както и този, че ако бъде открит газ, това ще значи голяма инвестиция и доходи за общината. 

И паравоенни организации на първа линия "против" добива на газ в Добруджа.

Кметът Валентин Димитров обясни, че следваща му стъпка е да поиска среща с премиера Бойко Борисов, на която да му представи резултатите. По думите на градоначалника местната власт ще се съобрази напълно с решението на хората. Каква ще е съдбата на предложението за сондажи - последната дума има държавата.

Подкрепа за референдума и отказа от проучвания на природен газ (да не се бърка с добив на т.нар. шистов газ - б.р.) даде и лидерката на БСП Корнелия Нинова, която бе на място в Генерал Тошево през ноември.

Процедурата за газов добив в Добруджа датира от април 2014 г. „Русгеоком БГ“ иска да вади синьо гориво от находище с площ от 219 кв. км. От министерствата на енергетиката и на околната среда казват, че от 2003 г. досега са правени проучвания в региона и не е имало възражения от страна на гражданите. От фирмата пък са готови да предоставят на обществеността възможност да наблюдава добивът.

Протестите срещу проучванията за добив на природен газ бяха организирани от комитет „За чиста България”, земеделци, членове на т.нар Автономен работнически синдикат. По време на демонстрациите през миналия месец на място се появяваха и хора в камуфлажни униформи с нашивки на паравоенната организация „БНО Шипка”, която стана известна с акциите си срещу мигранти по границата с Турция. От организацията се хвалят с участието и и зоват за "народен съд заради геноцида над българите".

5 неща, които да направите веднага, ако се изгорите

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/5-neshta-koito-da-napravite-vednaga-ako-se-izgorite-6077295

В новото видео от канала "Баба знае" научаваме няколко бабини рецепти срещу изгаряния

Най-модерната жена в годината ти на раждане

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/naj-modernata-zhena-v-godinata-ti-na-razhdane-6077254

Те са едни от най-известните и модерни жени за своето време. Вижте ги в галерията ни

Коледен фъч

https://offnews.bg//mama-nindzha/koleden-fach-671390.html

Класически сладкиш в коледно амплоаАвтор: Диди от Cherry Bakery Като дете много исках да се науча да правя сладкиши. Вкъщи имахме един дебел тефтер със старателно записани рецепти, а мое любимо занимание беше да го разлиствам и с огромно любопитство да изучавам как се приготвя кекс „Елена“, баклава „Петранка“ и какви ли не още сладости, носещи предимно имената на приятелки, роднини и приятелки на приятелки, споделили с мама съкровените тайни на домашните си печива. Имаше една страница в този тефтер обаче, на която в контраст с всички тези именити десерти, някак гордо и с достолепие се открояваше „Английски фъч” –…

Байдън: Всички американци трябва да излязат, за да се бият срещу Путин

http://pogled.info/svetoven/amerika/baidan-vsichki-amerikantsi-tryabva-da-izlyazat-za-da-se-biyat-sreshtu-putin.91371

/Поглед.инфо/ Тъй като американският президент Доналд Тръмп, по каквито и да било причини, не иска да се противопоставя на "посегателствата на американската демокрация", това трябва да се направи от останалите американци, пише бившия американски вицепрезидент Джо Байдън в списание "Външни работи". Според политиците, всички членове на Конгреса, частни компании и политически организации и дори обикновените американци трябва да защитават Америка от "Путин и приятелите му".

1927 г.: СССР кръстосва маймуни с хора. Ражда се СПИН

https://www.24chasa.bg/novini/article/6617699

1927 г.: СССР кръстосва маймуни с хора. Ражда се СПИНМалко след болшевишката революция, през 20-те години на ХХ век, в Съветска Русия се ражда скандален проект - да се създаде хибрид между маймуна и човек. Начинанието е повече от съмнително както от морална, така и от научна гледна точка. В очите на управляващата върхушка и лично на диктатора Сталин обаче проектът е направо безценен.

Канадският милиардер и съпругата му са били удушени (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/sviat/kanadskiiat-miliarder-i-syprugata-mu-sa-bili-udusheni-video-2067659

Канадският милиардер Бари Шърман, основател на фармацевтичната компания Апотекс, и съпругата му Хъни, са били умъртвени с удушаване, предаде АФП, като цитира съобщение на полицията в Торонто.
 
Аутопсията е показала, че смъртта на двете жертви е настъ

Топ 10 на най-поръчваните блюда за Коледа

//dariknews.bg/novini/liubopitno/top-10-na-naj-porychvanite-bliuda-za-koleda-2067655

Коледа е семеен празник, който за мнозина означава близките да се съберат около масата и да похапнат пуйка. Оказва се обаче, че се увеличава броят на празнуващите, които "изневеряват" на традиционното блюдо, пише в. "Дейли експрес".
 

Жена, част от семейството, удушила момиченцето в Момчилград?

//dariknews.bg/novini/bylgariia/zhena-chast-ot-semejstvoto-udushila-momichenceto-v-momchilgrad-2067657

7-годишното момиченце, което бе открито убито в дома си в Момчилград, е удушено, а след това устните й били залепени с тиксо. По телцето на момиченцето не са открити други следи от насилие, пише

Вижте как ефикасно да миете ръцете си, за да се предпазите от болести

//dariknews.bg/novini/liubopitno/vizhte-kak-efikasno-da-miete-rycete-si-za-da-se-predpazite-ot-bolesti-2067647

Микробиолози от университета на Орегон поясниха как да се мият ефикасно ръцете, за да се предотврати увеличаването на болестотворните бактерии, съобщи Лента като цитира СайънсАлърт.
 
Учените са на мнение, че повечето хора не почистват внимателно кожата на дланите си

Яж зехтин и ела довечера, повтарят гъркините на мъжете си (Снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6614826

Яж зехтин и ела довечера, повтарят гъркините на мъжете си (Снимки)- Българи се юрнаха към маслобойните в Гърция - Някои купуват по 100 л прясно маслиново олио Малките рафинерии за домашен зехтин в Северна Гърция са под денонощна обсада. Сега е пикът в преработката на маслините. В цехчетата, наподобяващи на лаборатории, се носи ухание на прясно маслиново олио (елеоладо).

Учени разработиха ефикасна генна терапия срещу хемофилия

//dariknews.bg/novini/sviat/ucheni-razrabotiha-efikasna-genna-terapiia-sreshtu-hemofiliia-2067649

Британски генетици успешно тестваха генна терапия, която е ефикасна срещу класическа форма на хемофилия - генетично заболяване, свързано със затруднено съсирване на кръвта, съобщи Лайф.
 
От хемофилия

В края на годината: Кои са най-харесваните от българите политически личности?

//dariknews.bg/novini/bylgariia/v-kraia-na-godinata-koi-sa-naj-haresvanite-ot-bylgarite-politicheski-lichnosti-2067646

В края на годината най-харесваните от българите политически личности са Румен Радев, Мая Манолова и Йорданка Фандъкова, те са и тези, които са имали положителен рейтинг в годината, т.е. доверието превишава недоверието, показват данни на "Галъп".
 
Сравнително

Fox News: Jingle Bells била расистка коледна песен!

http://pogled.info/svetoven/Fox-News-Jingle-Bells-bila-rasistka-koledna-pesen.91369

/Поглед.инфо/ Професор от Бостънския университет твърди, че историята на една от най-популярните коледни песни – „Джингъл Белс”, е твърде „съмнителна”, тъй като първоначално са я пеели, за да дразнят афро-американците.

Irish Times: В Близкия Изток се появи нов лидер

http://pogled.info/svetoven/iztok/Irish-Times-v-blizkiya-iztok-se-poyavi-nov-lider.91370

/Поглед.инфо/ Сега, когато САЩ не проявяват почти никакъв интерес и нямат последователна стратегия в Близкия изток, Русия, в значителна степен изпревари Америка в региона. Русия се стреми да сключва нови съюзи, да укрепва търговските си връзки и да изгражда своето влияние, което вече е достигнало мащаби, безпрецедентни след разпадането на СССР.

4 билки, които да засадите в дома си през 2018 г.

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6614492

4 билки, които да засадите в дома си през 2018 г.Билките още от древността оказват влияние на атмосферата в дома ви. Макар и да звучи странно, те могат да ви направят по-спокойни, по-успешни в работата и дори по-богати. Тези растения предпазват от негативна енергия, като така пречистват душата и тялото ви. Не на последно място те са чудесен помощник в кухнята,

"Никой не е достатъчно богат, за да откупи миналото си". Корнелия Нинова също

http://pogled.info/bulgarski/nikoi-ne-e-dostatachno-bogat-za-da-otkupi-minaloto-si-korneliya-ninova-sashto.91366

/Поглед.инфо/ Казусът "Техноимпекс" не е в законността на раздържавяването на дружеството чрез РМД и той не може да бъде решен от прокуратурата и съда. Въпросът не е дали сделката е законна или не - ясно е, че е законна. Законна като всички останали приватизационни сделки - от БГА "Балкан" и "Кремиковци" през "Булгартабак" и до най-малкото раздържавено предприятие, извършени съгласно действащите нормативни актове.

Това ли е целта!? "Не е изключено ГЕРБ дори да заздрави позициите си след вота"

http://pogled.info/bulgarski/tova-li-e-tselta-ne-e-izklyucheno-gerb-dori-da-zazdravi-pozitsiite-si-sled-vota.91367

/Поглед.инфо/ БСП няма да намали интензитета на своя натиск спрямо управляващите и ще играе ролята на уличаваща лупа. Това каза в интервю за седмичното обзорно предаване „Метроном" на радио „Фокус" директорът на „Галъп интернешанъл" Първан Симеонов по повод инициирания от опозицията вот на недоверие.

ГЕРБ превърна парламентарния контрол в пълна бутафория

http://pogled.info/bulgarski/gerb-prevarna-parlamentarniya-kontrol-v-palna-butaforiya.91368

/Поглед.инфо/ Управляващите потриват доволно ръце от коментарите, че той трябва изцяло да се премахне

5 тийн фрази, които ни вбесяват

https://offnews.bg//mama-nindzha/5-tijn-frazi-koito-ni-vbesiavat-671379.html

Всеки родител на тийнейджър е наясно, че желанията на пуберите и техните родители много често се разминават, което води до недоволство и гняв. Едва ли порасналото ни дете иска да ни причини болка, а и ние не мечтаем за постоянни скандали. Възможно ли е изобщо да водим нормален диалог с тънкообидния и вечно сърдит тийнейджър, който само преди някоя година е бил толкова мило и усмихнато дете? Защо най-скъпият ни човек, когото сме отгледали от напълно беззащитно същество, когото сме учили да яде с лъжица и да не се напишква, изведнъж започва да се държи отчуждено? Защо се нахвърля върху…

Американски военни са заловили главатаря на „Ислямска държава” Абу Бакр ал Багдади

http://pogled.info/svetoven/amerikanski-voenni-sa-zalovili-glavatarya-na-islyamska-darzhava-abu-bakr-al-bagdadi.91365

/Поглед.инфо/ Американски военни са заловили главатаря на терористичната групировка „Ислямска държава” Абу Бакр ал Багдади и са го отвели във военна база на САЩ в Сирия, съобщи турският в. „Ени шафак". Източник на изданието в Сирия съобщил, че Ал Багдади е заловен в Ирак, прехвърлен в американската база в Рас ел Айн и оттам отведен в друга военна база на САЩ в Хасеке Румейлан.

Вицове за ски и планина

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6614317

Вицове за ски и планинаПрез седмицата. Двама се срещат на ски пистата: - В отпуск ли си? - Не, в болнични съм. Ангина имам. - Аз съм още по-зле. Пневмония. *** - Чух, че по вашия край вали сняг. - Егати изострения слух имаш, брато! *** Две мутри отишли на почивка в планината, качили се на лифта и единият казал на другия: - Яяя, брато, скивай к'ва гледка!

САЩ помогнали за предотвратяването на терористичен акт в Русия

http://www.cross.bg/teroristichen-sigyrnost-teritoriyata-1563554.html

/КРОСС/ Информация, предоставена от ЦРУ, е помогнала на руските служби за сигурност да предотвратят терористичен в Санкт Петербург, педава „Би Би Си". Това стана ясно от официално съобщение на Кремъл, в което се съобщава, че руският президент Владимир Путин е провел телефонен разговор с американския си колега Доналд Тръмп, за да му благодари за помощта, оказана при предотвратяването на терористичен акт на територията на страната. Путин е изказал благодарността си за данните, предоставени от ФБР на руската страна, благодарение на които Федералната служба за сигурност на Русия е успяла да разбие клетка на „Ислямска държава", планираща терористичен акт срещу катедралата в Санк Петербург. В петък, 15 декември, 7 души бяха задържани по обвинение в планиране на терористичен акт на територията на втория по големина руски град. По време на операцията, службите за сигурност са конфискували голям брой импровизирани взривни устройва, автоматични оръжия, боеприпаси и „екстремистка литература".

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване