Борисов вече е в Скопие, за да почете паметта на загиналите в Холокоста евреи

https://www.24chasa.bg/novini/article/6757319

Борисов вече е в Скопие, за да почете паметта на загиналите в Холокоста евреиПремиерът Бойко Борисов пристигна в Скопие, където заедно с македонския си колега Зоран Заев ще участва във възпоменателна церемония по повод 75-та годишнина от депортирането на евреите от територията на днешна Република Македония в нацистките концентрационни лагери, предаде „Фокус“. В памет на жертвите на Холокоста българският

Кубрат Пулев: Вече започвам здрави тренировки, готов съм да се бия с всеки

https://www.24chasa.bg/sport/article/6757317

Кубрат Пулев: Вече започвам здрави тренировки, готов съм да се бия с всекиКубрат Пулев най-вероятно ще изиграе следващия си мач в Берлин, въпреки че вариантът за среща на ринга в САЩ още не е отпаднал. Кобрата ще се завърне след контузията в гръдния мускул през май или юни 2018 г., а съперникът му все още не е ясен. Това обаче не притеснява българина, който заяви, че е готов да се бие с всеки, предава Би Ти Ви.

Новият вътрешен министър на Германия ще заеме твърда линия срещу мигрантите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6757316

Новият вътрешен министър на Германия ще заеме твърда линия срещу мигрантите
Вътрешният министър в новото правителство на канцлера Ангела Меркел в Германия Хорст Зеехофер обеща да заеме твърда линия срещу мигрантите, извършващи престъпления в страната и да ускори репатриацията на тези, които не са получили одобрение на молбите си за убежище, пише The Local, цитиран от "Фокус".

Полицейска акция ще дебне за ползването на колани и детски столчета

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/qXFBoYFCgDw/

От днес до 18 март е в ход специализирана полицейска операция у нас, организирана от TISPOL. Целта е контрол за използването на обезапасителни средства от водачите и пътниците в моторните превозни средства. Операцията се провежда едновременно на територията на всички страни, членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция.

В рамките на операцията пътните полицаи ще следят за използването на обезопасителни колани от пътниците и водачите на МПС, на каски от водачите и пътниците на мотоциклети и на обезопасителни столчета в колите при превозването на деца.

По данни на TISPOL неизползването на обезопасителни средства значително увеличава риска от смърт или траен травматизъм при настъпването на пътен инцидент, цитира Кросс.

По време на проверките пътните полицаи ще следят и за наличието на валидна застраховка „Гражданска отговорност”.

По разпореждане на Борисов Московски и Нанков ще посетят община Хайредин днес

https://www.24chasa.bg/novini/article/6757313

По разпореждане на Борисов Московски и Нанков ще посетят община Хайредин днесПо разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов министрите на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще посетят днес община Хайредин, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.  В 12.

Пет жертви на катастрофа с хеликоптер в САЩ

https://offnews.bg//sviat/pet-zhertvi-na-katastrofa-s-helikopter-v-sasht-676527.html

Пет души загинаха, след като хеликоптер катастрофира в нюйоркската река Ийст Ривър в неделния късен следобед, съобщи полицията, цитирана от Би Си Си.

Хеликоптерът е паднал във водата близо до официалната резиденция на кмета на Ню Йорк "Грейси меншън".

Водолази са извадили петте тела на пътници от хеликоптера. Трима са починали на място, а другите двама - в болница.

Пилотът е успял да се освободи и по-късно е бил спасен с влекач.

Юрокоптер Ей Ес350 бил нает за фото сесия от група фотографи. Машината е собственост на компанията "Либърти хеликоптер", която извършва чартърни полети над Ню Йорк за заснемане на забележителностите.

Застрахователната дейност и стокообменът ще са във фокуса на седмицата

https://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/zastrahovatelnata-deinost-i-stokoobmenyt-shte-sa-vyv-fokusa-na-sedmicata-257296/

Националната статистика ще обяви данни, свързани с местата за настаняване, потребителските цени и работната сила

Вижте актуалната пътна обстановка в страната

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6757314

Вижте актуалната пътна обстановка в странатаІ. МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от – 2° до + 12°. Времето над страната е предимно ясно. Слаб вятър има в областите Добрич, Разград, Смолян и на места в Шумен. Пътните настилки са предимно сухи, а по усойните и планински райони – мокри, частично заледени и обработени. Това съобщиха от пресцентъра на АПИ. ІІ.

Велико Търново отново ще подкрепи световната екологична инициатива "Часът на Земята"

https://www.24chasa.bg/region/article/6757291

Велико Търново отново ще подкрепи световната екологична инициатива "Часът на Земята"Община Велико Търново за поредна година ще се присъедини към глобалната инициатива "Часът на Земята 2018", която ще се проведе на 24 март, събота, от 20.30 до 21.30 часа, съобщиха от местната администрация. Старата столица е активен участник в това световно екологично събитие от самото му начало през 2007 година.

Роси иска "Левски" да играе с повече сърце и ум срещу ЦСКА (видео)

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/03/12/3144771_rosi_iska_levski_da_igrae_s_poveche_surce_i_um_sreshtu/?ref=rss


<br /><br />Треньорът на "Левски" Делио Роси заяви, че в мача с ЦСКА отборът му трябва да играе с повече сърце и ум. Думите му дойдоха след грешната стъпка срещу "Етър".<br /><br />Груба грешка на вратаря Николай Кръстев и пропусната от Насименто дузпа в 93-ата минута доведоха до равенството 1:1 на "Георги Аспарухов".<br /><br />"Никой не е застрахован от грешки. Нито пазя на вратата, нито бия дузпите - нищо не мога да...

В Бургас ще се отбележат 145 години от рождението на Георги Шагунов

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/v-d_OzoODCc/

В Бургас ще бъде отбелязана 145-та годишнина от рождението на Георги Шагунов и 70 години от неговата кончина. Церемонията ще се проведе на 15 март, четвъртък, в 12:00 часа пред къщата на ул. “Филип Кутев” 2А, където композиторът е прекарал 50 години от живота си. На паметната плоча пред дома му ще бъдат поднесени венци и цветя, съобщават от Община Бургас.

В поклонението ще участват представители на Община Бургас, Държавен архив – Бургас, Регионална библиотека “П. К. Яворов”, Обреден комплекс, Дружество на ловците и риболовците “Лебед”, Сдружение “Общество за духовни изяви” и граждани.

Георги Шагунов е автор на близо 2 000 музикални произведения за възхвала на България и затова е наричан Баща на музиката в Бургас.

В момента къщата на композитора е в лошо състояние. Имотът беше прехвърлен с решение на Министерския съвет от държавата на Община Бургас, която има идея да реализира проект за цялостен ремонт на сградата и тя да се превърне в Къща на музиката.

В чест на годишнината от рождението на Шагунов членовете на Дружество “Лебед” и на Сдружение “Общество за духовни изяви” имат идея да възстановят Марша на ловците. Това е шествие, което се е провеждало на Гергьовден от началото до средата на миналия век в Бургас по идея на Георги Шагунов.

Тогава ловците и риболовците ще дефилират по централните улици на града с 34 знамена на ловни дружини, облечени в ловджийско облекло, придружавани от ловните си кучета и пеейки Химна на ловците и марша “Един завет”- написани и композирани от Шагунов. Самият той е бил член, а след това почетен председател на дружеството, което тази година чества 120 години от създаването си.

В отбелязването на годишнината от рождението на Георги Шагунов в шествието могат да се включат и бургаските колоездачи, на чието дружество композиторът също е бил член и дори е написал Химна на бургаските колоездачи.

Искат отвод на прокурор Бецова по делото на Даниел Митов

http://clubz.bg/65278-iskat_otvod_na_prokuror_becova_po_deloto_na_daniel_mitov

Прокурор Боряна Бецова. Снимка от профила й във фейсбук

Делото срещу бившия външен министър Даниел Митов и заместника му Христо Ангеличин започна днес с искане за отвод на небезизвестната прокурор Боряна Бецова, която се оказа командирована в спецсъда специално за това дело.

Адвокатът на Митов Ина Лулчева поиска съдът да отстрани прокурор Боряна Бецова, която е един от тримата обвинители по делото. Причината е, че в заповедта на главния прокурор за командироването й от СГП няма мотиви, каквото по думите на Лулчева е изискването по закон. Както и че в изказване пред медиите Бецова е проявила отношение към Митов, като е казала, че след намесата на прокуратурата са върнати 500 000 лв., платени неоснователно на туристическа агенция.

Съдът прецени, че не може да прави "инцидентен административен контрол" на заповеди на главния прокурор. И отчете, че е право на прокуратурата да определи колко прокурори трябва да поддържат обвинението. А относно изказването на Бецова пред медиите съдът определи, че дали престижът на Митов е уронен, е основание за търсене на друг тип отговорност. Според съда няма как интерпретация на факти извън и вътре в процеса да са причина за отвод на прокурора, защото те ще се изяснят по време на процеса.

Пред медиите колегата й прокурор Пламен Петков коментира, че заповедта на обвинител № 1 може да се обжалва по административен път. По думите му прокурор Бецова е нужна за това дело, тъй като тя е изготвила обвинителния акт и е водила разследването (преди старта на процеса казусите за т. нар. висока корупция бяха прехвърлени след промени в НПК от Градския в Специализирания наказателен съд, б.р.).

На въпрос дали не са много прокурорите по това дело, след като пак трима прокурори са ангажирани и за мегаделото КТБ, Петков каза, че не вижда проблем и че бройката на прокурорите е решение на ръководството.

Самата прокурор Бецова каза пред журналисти, че не е пристрастна към подсъдимия и няма нищо против и без нея да протече делото. Според нея е логично да участва, тъй като тя е водила разпитите на всички свидетели и ще е полезна.

Бецова са "прочу", че при случайното разпределение на преписки в прокуратурата все на нея се падат, а после се провалят делата срещу знакови фигури, близки до ДПС - като Иван Данов, Христо Бисеров, проверката на Делян Пеевски по сигнала на "Протестна мрежа"...

Адвокат Ина Лулчева коментира днес, че за защитата няма пречка в бройката на прокурорите, след като е преценено, че са необходими трима, за да защитят това обвинение, и след като държавата "може да си позволи лукса, защото това са и държавни средства".

Днес в съдебната зала беше прочетен обвинителният акт срещу Митов и заместника му Христо Ангеличин. При следващото съдебно заседание на 21 март ще бъдат разпитани първите 10 свидетели по делото.

Даниел Митов е обвинен за престъпление по служба, а Христо Ангеличин - в безстопанственост. Според прокуратурата през първата половина на миналата година Митов не е изпълнил служебните си задължения с цел да набави облага за търговско дружество и от това настъпили значителни вредни последици в размер на 494 458,03 лв. за МВнР.

По време на днешното заседание адвокат Христо Ботев, който защитава Христо Ангеличин, заяви, че сумата, за която се твърди, че е ощетено МВнР, е върната много преди намесата на прокуратурата, като даже имало 600 лв. платени отгоре.

Става въпрос за обвинението, че заради бавещи се обществени поръчки по ЗОП МВнР е ползвало за покупка на самолетни билети фирма, наета след тръжна процедура от Министерството на земеделието.

 

110 специални инициативи на JA за световната седмица на парите (Global Money Week)

http://www.cross.bg/ychenitzi-mart-ychilishta-1569874.html

/КРОСС/ Темата тази година е „Въпросите за парите са важни" - от 12 до 18 март темата ще присъства в цялата страна в открити уроци, презентации по финансови теми и срещи на ученици в клас с професионалисти от финансовата сфера 4120 ученици от училища, в които се преподават програми на JA България, ще участват в образователната инициатива „Световна седмица на парите", която ще продължи от 12 до 18 март. В нея ще се включат 70 училища от 38 населени места в страната и 173 бизнес доброволци, които ще представят пред младите хора различни теми от сферата на финансите и финансовата грамотност. Сред водещите инициативи, планирани от мрежата на Джуниър Ачийвмънт, са посещение на ученици в Българската фондова борса на 13 и 14 март, като и в двата дни посещенията ще дадат и официален старт на работния ритъм на борсата точно в 10.00ч., с кратка церемония по „Биене на борсовата камбана" за старт на борсовата сесия. Пред ученици от НФСГ и 137. СУ „Ангел Кънчев" ще бъде направена и кратка презентация за историята и дейността на БФБ - София, последвана от дискусия с младежите. 92 открити урока ще се проведат в цялата страна в Световната седмица на парите. Пред 26 ученици от 23. СУ „Фредерик Жолио Кюри" бизнес доброволецът от Citi, Кремена Табакова ще представи тема, свързана с професиите на хората от банковата сфера. 900 ученици или цялото СУ „Г

САЩ натискат Сърбия да даде зелена светлина за приемането на Косово в световните организации

http://www.moreto.net/novini.php?n=370572

САЩ са подготвили специален документ от 4 точки във връзка с Косово, който ще бъде представен на сръбския президент Александър Вучич през тази седмица , съобщават сръбски медии. В сряда в Белград пристига американският помощник държавен секретар за Европа и Евразия Уес Мичъл, който най-вероятно ще носи въпросния документ.

Русия: Договорът за доставка на комплекси С-400 в Турция ще започне да се изпълнява в началото на 2020 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6757370

Русия: Договорът за доставка на комплекси С-400 в Турция ще започне да се изпълнява в началото на 2020 г. Договорът за доставка на комплекси С-400 в Турция ще започне да се изпълнява в началото на 2020 г., съобщи в интервю за телевизионния канал "Россия 24" помощникът на руския президент за военно-техническо сътрудничество Владимир Кожин, съобщи ТАСС. Турската страна изрази желание да се ускори неговото изпълнение, заяви Кожин.

УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна с отлична акредитационна оценка

http://varnautre.bg/2018/03/12/76504/%d1%83%d0%bc%d0%b1%d0%b0%d0%bb-%d1%81%d0%b2-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%b0-%d1%81-%d0%be%d1%82%d0%bb%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%b0-%d0%b0%d0%ba

Със заповед №РД-17-8/25.01.2018г. на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, на основание чл. 89 от Закона за лечебните заведения и Наредба №18 от 2005 г. за критериите, показателите и методиката за акредитация на лечебните заведения, и решение на Акредитационния съвет (протокол №10/12.12.2017г.), УМБАЛ „Св. Марина”-Варна получи акредитационна оценка „отлична” за цялостна медицинска дейност за срок от […]

Неутрализираха 3347 терористи по време на операция "Маслинова клонка"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6757292

Неутрализираха 3347 терористи по време на операция "Маслинова клонка"Турските въоръжени сили са неутрализирали 3347 терористи от началото на операцията "Маслинова клонка" в района на град Африн, Северна Сирия, съобщи днес генералният щаб на турската армия, цитиран от турската телевизия НТВ. В рамките на операцията в Африн турските въоръжени сили са убили през изминалото денонощие още 56 терористи от отрядите на

Касоразбивачи задигнаха 3900 лв. от застраховател в Бургас

https://www.24chasa.bg/novini/article/6757267

Касоразбивачи задигнаха 3900 лв. от застраховател в БургасОфис на застрахователен брокер е бил разбит около 02,10 ч. тази нощ в Бургас, задигнати са близо 4000 лв., съобщават от полицията. Обраният обект се намира на паркинга на голям хипермаркет на ул. "Янко Комитов". Крадците разбили стъклената входна врата, след което посегнали на металната каса, в която се съхранявали 3900 лв.

Хосе Карерас идва в София за концерт на 21 октомври

https://offnews.bg//kultura/hose-kareras-idva-v-sofia-za-kontcert-na-21-oktomvri-676525.html

Хосе Карерас отново ще пее в България, но този път в най-голямата ни зала – Арена Армеец. Датата ще бъде 21 октомври, организатор - Moko Solution, а патрон на събитието ще е Христо Стоичков, който е близък приятел с тенора.

Карерас, който все по-рядко организира концерти, ще включи и оперния певец Росен Ненчев. 36-годишният тенор е солист на националната ни опера и е един от 22-мата избрани от цял свят във втория майсторски клас на испанския оперен певец.

„Има красив лиричен глас, който много ми харесва. Пее с чувство, с усет, с динамика“ - споделя Карерас за Ненчев.

Ненчев пък заяви, че за него Маестрото е невероятен и със силна аура.

„Съветът, който ми даде и винаги ще помня, е да бъда себе си“, разказва тенора ни.

Концертът на Хосе Карерас в София ще се състои на 21 октомври в Арена Армеец. Билетите за събитието са на цени от 70 до 180 лв. и вече могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна.

Стопанската академия в Свищов разширява партньорствата си с бизнеса

https://www.24chasa.bg/region/article/6757271

Стопанската академия в Свищов
разширява партньорствата си с бизнесаПървата в България застрахователна катедра –  „Застраховане и социално дело” при Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов, разширява партньорствата си с бизнеса, целящи ефективна професионална реализация на младите хора в застрахователната практика. Ректорът на Стопанска академия – доц. д-р Иван Марчевки и ръководителят на катедрата – доц.

Общински съветници обсъдиха изграждането на Център за рехабилитация с азиатска терапия в София

http://www.cross.bg/hanoii-sofiya-suvetnitzi-1569873.html

/КРОСС/ Център за доболнична помощ и рехабилитация с традиционна азиатска терапия скоро може да заработи в София. Това се разбра от завършилата среща на делегацията на Столична община и Столичния общински съвет в Ханой. Делегацията, която е на едноседмично посещение във виетнамската столица е в състав Дончо Барбалов, зам.-кмет по финансите, Милка Христова, зам.-председател на СОС, инж. Симеон Славчев - зам-председател на комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране и член на здравната комисия и общинските съветници Ботьо Ботев, Антон Койчев, Станил Станилов, Нина Чанева и Йоанна Драгнева. Днес столичните съветници водиха разговори с виетнамските си колеги в Народния съвет на Ханой. Бяха обсъдени и набелязани сферите на партньорство - здравеопазване, транспорт, инженерната инфраструктура, екологията и градоустройството. Подробно бе обсъдена възможността за създаването на център за доболнична помощ и рехабилитация в София с традиционна азиатска терапия. Посещението на българската делегация в Ханой е началото на едно дългосрочно съвместно сътрудничество между столиците на България и Виетнам, каза след срещата с ръководството на Народния съвет на Ханой инж. Симеон Славчев. По-късно днес българската делегация има среща в Център за насърчаване на инвестициите, търговията и туризма. От виетнамска страна в разговорите ще участват представители на ръководството на Центъра и на Дирекция „Външни отношения"

Наследничка на турски милиардер загина месец преди сватбата си

http://clubz.bg/65277-naslednichka_na_turski_miliarder_zagina_mesec_predi_svatbata_si

Наследничката на известен турски милиардер и 7 нейни приятелки са сред загиналите в катастрофа с частен самолет в Иран, предаде Ройтерс.

Мина Башаран и още 10 души намериха смъртта си в неделя, след като самолетът, с който те се прибираха от моминско парти в ОАЕ, се разби на път за Турция. Мина е дъщеря на Хюсеин Башаран - бивш. зам-директор на футболния клуб "Трабзонспор". Той е строителен магнат и притежава луксозен комплекс в Истанбул, наречен "Мина тауърс" в чест на дъщеря му. Башаран върти също бизнес с яхти и енергетика. Една от компаниите му е основен акционер в базираната в Бахрейн Близкоизточна банка.

Самолетът се разби в планинска местност в Иран. Снимка АП/БТА

На борда на самолета имало 8 пътници и тричленен екипаж. Всички са загинали.

Пътниците били млади жени, които се завръщали от моминско парти в Дубай. То било в чест на Мина Башаран, която трябвало да се омъжи след месец.

Последната снимка на загиналите е именно от това парти и е публикувано в профила на милиардерската щерка в инстаграм. За достъп до него се изисква одобрение. След гибелта на Мина там били публикувани над 7000 коментара на приятели и познати на загиналата.

Самолетът се разбил при зимни условия в планинска местност в Иран. Открити са останките му, както и обгорелите тела.

Местни жители, които успели да стигнат до мястото на катастрофата, твърдят, че труповете са изгорели до неузнаваемост.

Земетресение разлюля босненския град Мостар

https://www.24chasa.bg/novini/article/6757285

Земетресение разлюля босненския град МостарЗеметресение с магнитуд 3,5 по Рихтер бе регистрирано тази сутрин в Босна и Херцеговина, съобщи МИА, цитирана от БТА. Епицентърът на труса е на 15 км южно от Мостар. Земетресението бе почувствано на територията на Херцеговина, чак до Адриатическо

Цените на петрола остават стабилни

http://econ.bg/Новини/Цените-на-петрола-остават-стабилни_l.a_i.758934_at.1.html

Цeнитe нa пeтpoлa ca cлaбo динaмични в пoнeдeлниĸ cyтpинтa. Πoдĸpeпa нa ĸoтиpoвĸитe дaвaт дaннитe зa нaмaлявaнe нa aĸтивнитe coндaжни cъopъжeния в...

Прокуратурата закриля шайка на ”свидетеля” Лазов да граби милиони

https://frognews.bg/obshtestvo/underground/prokuraturata-zakrilia-shaika-svidetelia-lazov-grabi-milioni.html

Прокуратурата е на път да счупи рекорд по повигнати обвинения, основавайки се на показанията на едно единствено лице. Това ще е феномен и в световната практика. Обвиняемите по свидетелство само на главния прокурорски свидетел Бисел Лазов се множат със скоростта на светлината.

Прокуратурата закриля шайка на ”свидетеля” Лазов да граби милиони

https://frognews.bg/biznes-turisam/prokuraturata-zakrilia-shaika-svidetelia-lazov-grabi-milioni.html

Прокуратурата е на път да счупи рекорд по повигнати обвинения, основавайки се на показанията на едно единствено лице. Това ще е феномен и в световната практика. Обвиняемите по свидетелство само на главния прокурорски свидетел Бисел Лазов се множат със скоростта на светлината.

Тервел Пулев: Доказах, че не възрастта, а уменията са от значение

https://www.24chasa.bg/sport/article/6757274

Тервел Пулев: Доказах, че не възрастта, а уменията са от значениеТервел Пулев се завърна от Германия доволен от последната победа на професионалния ринг. Българският боксьор остава непобеден с 9 успеха в 9 мача. Срещу 41-годишния Валери Брудов обаче Тервел за първи път в професионалната се кариера не успя да нокаутира съперника си, предаде Би Ти Ви. "Най-накрая този мач се случи и се видя кой е по-добрият.

Неочакван гостенин

https://offnews.bg//mama-nindzha/neochakvan-gostenin-676524.html

Автор: Нина Любенова Петък вечер. Паркирам пред училището. Учителката от занималнята ме вижда и с широка усмивка на уста отваря вратата. Но вместо обичайният вик, с който ме посреща детето, днес се спуска към мен и започва да ме тегли към раницата си: "Трябва да ти покажа нещо!" Още не съм я разкопчала, а той припряно бърка и вади една чанта от нея. Реших, че са им давали книжки (разни организации и издателства им подаряват по някоя) и, отивайки към колата, го уговарям да ги гледаме в къщи. Каква беше изненадата ми обаче, когато отворихме чантата. Освен малка книжка, в…

Хиляди ирландци протестираха срещу смекчаването на забраната за аборт

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/03/12/3144707_hiliadi_irlandci_protestiraha_sreshtu_smekchavaneto_na/?ref=rss


Най-малко 10 000 души протестираха в Дъблин в неделя срещу плановете на ирландското правителство да смекчи едни от най-строгите в света закони против абортите, предаде "Ройтерс".<br /><br />Очаква се през май избирателите да бъдат попитани дали искат да отменят осмата поправка в ирландската конституция, въведена през 1983 г., за да гарантира равни права на живот на ембриона и на майката, и вместо това да позволят на парламента да изготви закон. Правителството заяви, че ще...

Непоказвани досега снимки от първото турне на "Бийтълс" в САЩ отиват на търг

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6757270

Непоказвани досега снимки от първото турне на "Бийтълс" в САЩ отиват на търгКолекция от стотици непоказвани досега фотонегативи, на които се вижда легендарната група "Бийтълс" по време на първото й турне в САЩ, ще бъдат изложени на търг на 24 март в Нютън ле Уилоус в графство Мърсисайд, Англия, предаде ТАСС. Снимките са направени от фотографа Майк Мичъл, който по време на турнето през 1964 г. бил 18-годишен.

Министрите Нанков и Московски ще инспектират възстановителните работи по яз. „Рогозен 1“

http://www.cross.bg/vuzstanovitelnite-inspektirat-moskovski-1569872.html

/КРОСС/ По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов министрите на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще посетят днес Община Хайредин. В 12.30 часа те ще инспектират възстановителните дейности по язовир „Рогозен 1".  

Избират нов шеф на съдиите в сряда

https://offnews.bg//futbol/izbirat-nov-shef-na-sadiite-v-sriada-676523.html

Нов шеф на съдийската комисия ще избира новоизбраният Изпълком на БФС на свое заседание в сряда.

Миналата седмица Петър Петров подаде оставка, а президентът Борислав Михайлов я прие. Причината бяха поредица грешки на реферите, които повишиха напрежението.

Според вицепрезидента на централата Атанас Фурнаджиев повод за скандалите дава и самата комисия, след като назначава едни и същи рефери да ръководят мачовете на отборите от челото. Той призова клубовете да спрат да търсят вината винаги в реферите.

Колегата му Йордан Лечков не отхвърли вината на съдиите и си пожела да бъде избран по-добър председател.

"Дано намерим по-подходящ човек", пожела си Лечков.

В Ройтерс: Компанията на Гинка Върбакова против участие на държавата в сделката

https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/roiters-kompaniiata-ginka-varbakova-protiv-uchastie-darjavata-sdelkata.html

”Вземането на дял от” Инерком” от страна на държавата не е единственият начин България да гарантира обществения интерес.” Това се казва в писмени отговори до Ройтерс от Милена Стоева - член на Борда на директорите на компанията на Гинка Върбакова от Пазарджик.

В Ройтерс: Компанията на Гинка Върбакова против участие на държавата в сделката

https://frognews.bg/novini/roiters-kompaniiata-ginka-varbakova-protiv-uchastie-darjavata-sdelkata.html

”Вземането на дял от"Инерком" от страна на държавата не е единственият начин България да гарантира обществения интерес.” Това се казва в писмени отговори до Ройтерс от Милена Стоева - член на Борда на директорите на компанията на Гинка Върбакова от Пазарджик.

Шарън Стоун на 60, разкри тайната за перфектна фигура

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sharyn-stoun-na-60-razkri-tajnata-za-perfektna-figura-6080188

В интервю за "Ню Йорк Таймс" красавицата разкри, че красивите й форми се дължат предимно на редовното й движение и особено - тренировките й по пилатес

Четат присъдите на убийците на таксиметровия шофьор във Варна (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6757273

Четат присъдите на убийците на таксиметровия шофьор във Варна (Снимки)Днес следобед се очаква Варненският окръжен съд да признесе присъдите на двамата обвинени за убийстото на на 61-годишния таксиметров шофьор Васил Ашиков. В предното заседание на 13-и февруари Ренета и Космас признаха вината си и поискаха в съдебната зала делото им да се гледа по така наречената съкратена процедура, при която те не оспорват фактите,

Полицейска акция ще дебне за ползването на колани, детски столчета и каски

http://www.cross.bg/putnitzite-vodachite-sredstva-1569871.html

/КРОСС/ От днес до 18 март е в ход специализирана полицейска операция у нас, организирана от TISPOL. Целта е контрол за използването на обезапасителни средства от водачите и пътниците в моторните превозни средства. Операцията се провежда едновременно на територията на всички страни, членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция. В рамките на операцията пътните полицаи ще следят за използването на обезопасителни колани от пътниците и водачите на МПС, на каски от водачите и пътниците на мотоциклети и на обезопасителни столчета в колите при превозването на деца. По данни на TISPOL неизползването на обезопасителни средства значително увеличава риска от смърт или траен травматизъм при настъпването на пътен инцидент. По време на проверките пътните полицаи ще следят и за наличието на валидна застраховка „Гражданска отговорност".  

Шарън Стоун разкри тайната си за перфектна фигура

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sharyn-stoun-razkri-tajnata-si-za-perfektna-figura-6080188

В интервю за "Ню Йорк Таймс" красавицата разкри, че красивите й форми се дължат предимно на редовното й движение и особено - тренировките й по пилатес

"Инерком" решила да купи ЧЕЗ, за да ускори бурния си растеж

http://www.mediapool.bg/inerkom-reshila-da-kupi-chez-za-da-uskori-burniya-si-rastezh-news276564.html

Докато българските власти са задействали различни механизми – законодателни, регулаторни и през службите – да осуетят сделката между Гинка Върбакова и ЧЕЗ, адвокатите на Върбакова твърдят как работят за финализиране на покупко-продажбата в настоящия й вид и водят разговори с български и международни банки. Веселин Захариев, финансов консултант от "Мейн Кепитъл", която работи с "Инерком" по сделката с ЧЕЗ, и председателят на борда на "Инерком" Милена Стоева излязоха през уикенда с пространно интервю пред сайта "Гласове", което очертава публичната тактика на компанията след проведените разговори в Прага миналата седмица, като Върбакова информира ЧЕЗ за желанието на българското правителство да влезе в сделката поне с контролен дял. В официалното съобщение на ЧЕЗ бе посочено, че това тепърва ще се анализира и следващите разговори ще са в края на март или началото на април, а към момента ЧЕЗ работи за приключването на подписаната вече сделка с "Инерком". Политическото напрежение не било по отношение на "Инерком" "Само ще ви кажа, че в последната седмица нашият екип се е занимавал само с това да успокоява международните банки и да ги уверява, че политическото напрежение, което възникна, не е по отношение на същината на бизнеса на "Инерком" и самата сделка, а е на съвсем друга плоскост, която ни използва само като повод", посочва Веселин Захариев, но не уточнява на каква плоскост всъщност е напрежението. Скандалът избухна именно около съмненията, че малка и неопитна фирма като "Инерком" е избрана от чехите да придобие непропорционалния за капацитета и ресурсите й бизнес на ЧЕЗ в България. Подозренията се засилиха от данните за финансирането, според които "Инерком" ще плати едва 20% от цената (която по неофициални данни е 340 млн. евро), а останалите пари ще бъдат набавени от две български банки, търговско финансиране от руско-грузински офшорки и рефинансиране от страна на държавната банка ББР. Шефът на ББР Стоян Мавродиев обаче декларира официално, че неговото писмо за подкрепа към "Инерком" било "голямо правно нищо", допускайки, че така стоят нещата и с писмата на другите две банки, споменати в официалния документ на ЧЕЗ, предоставен от чешкото правителство на премиера Бойко Борисов – "Уникредит Булбанк" и Първа инвестиционна банка. Гинка Върбакова обаче отрича в сделката да участват български банки и твърди, че била договорила или е в процес на договаряне на заем от международна банка. Консултантът на "Инерком" Веселин Захариев обаче казва пред "Гласове", че се водят разговори и с български банки. "От години работим с банки, които ни познават и смятат, че сме едни от най-добрите им клиенти. Говоря за най-големите банки в България. Отделно, по време на този дълъг процес на придобиване, ние водим разговори с множество международни банки. И тук идва най-тънкият момент - да се договорим за правилните условия, за правилната цена на това банково финансиране, колко точно ще даде "Инерком", колко ще дадат банките, за да можем да затворим сделката. В момента сме доста напреднали в разговорите с няколко банки, но към този момент не искаме да споделяме подробности", казва финансовият консултант от "Мейн Кепитъл". Уверенията му обаче няма как да отговарят на реалността, тъй като целият скандал около сделката я компрометира достатъчно, за да отблъсне всяка нормална банка. Евентуалното влизане на българското правителство в сделката би снело риска и би дало увереност на финансиращите институции, но проблемът е, че ЧЕЗ няма интерес от участие на държавата. Причината е заведеното от компанията арбитражно дело срещу България, като компенсацията за ЧЕЗ може да достигне 600 млн. евро – тоест почти двойно повече от сумата, която "Инерком" би платила за придобиването на "ЧЕЗ България". Евентуалното влизане на държавата в сделката (което може да стане и чрез изкупуване на дял от фирмата на Върбакова) би означавало правителството да съдейства на ЧЕЗ да осъди България, което е невъзможно. Чешката компания твърди, че още преди година била предлагала на държавата да закупи активите й в България, но кабинетът отказал. Вицепремиерът Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов отричат това. "Бизнесът на "Инерком" расте бурно" и за 10 години щял да е от мащаба на ЧЕЗ Веселин Захариев и Милена Стоева обясняват в интервюто, че българският бизнес на ЧЕЗ няма как да се опре на "Инерком". "Инерком" има активи за 100 млн. лева, годишен оборот от около 50 млн. лева и печалба за 2017 г. от около 10 млн. лева. Не е незначителна компания...Да, на фона на ЧЕЗ сме доста по-малки, но за българските стандарти сме доста сериозна компания", казва Захариев. "Във всяка от последните пет години приходите на групата се увеличават с 50 процента. За последните пет години увеличението е с над 300 процента. Това е иновативна и много динамична компания. Целта ни е да има голямо развитие. Примерно, бизнесът на ЧЕЗ е огромен, но той трудно би могъл да расте поради самата си големина. Ако погледнете, години наред приходите му са горе-долу едни и същи, печалбата също. Това са съвсем различни по динамика бизнеси. Бизнесът на "Инерком" расте бурно и ако беше продължавал така, след десет години ще сме големи колкото ЧЕЗ и тогава няма да ги има тези въпроси. Просто ние си поставихме за цел да съкратим това време и да направим огромно за нас придобиване", обяснява Захариев същината на интереса на пазарджишката фирма към активите на ЧЕЗ. "Инерком" ще погасява кредитите си с постъпления от печалбата Другото им послание е към българските потребители и то е, че "Инерком" няма да плаща за сделката с ЧЕЗ чрез произволно увеличение на цените на тока, тъй като фирмата ще влезе като собственик след 1 юли 2018 г., когато енергийният регулатор вече ще е определил инвестиционната рамка за цените на тока и мрежовите услуги у нас в следващите три години. Захариев напомня, че по закон активите на електроразпределителните дружества не могат да се залагат пред банки, така че няма как хората да останат без ток, ако "Инерком" не може да си изплаща взетите кредити за купуването на ЧЕЗ. "Дори и ние да искаме - не могат да бъдат залагани. Но излиза някой и казва - "ще бъдат заложени всички активи и българите ще останат без ток". Абсурд!", посочва той. Захариев обяснява, че кредитите, за които се преговаря с неназовани все още банки, ще се връщат от печалбите на дружествата от групата на "Инерком" и на придобиваните седем дружества на ЧЕЗ, от които само електроразпределителното и електроснабдителното за миналата година имат печалба от общо 67 млн. лв. Той добавя, че изчисленията за приходите от придобиваните активи са представени на ЧЕЗ като продавач и на финансиращите банки и чехите са уверили кредиторите, че пози подход е изключително разумно и съвсем спокойно може да се случи. Арбитражното дело на ЧЕЗ няма общо със сделката на "Инерком" Представителите на Върбакова освен това отричат арбитражното дело на ЧЕЗ срещу България да има нещо общо със сделката на "Инерком" и отхвърлят появилите се твърдения, че обезщетението от този спор може да влезе в сметката. "Предмет на сделката е придобиването на седем български дружества. Няма как българско дружество да води инвестиционен спор по правилата на международният арбитраж срещу държавата, в която е регистрирано", обяснява Стоева. Българското правителство предложи да купи дял от "Инерком" или от електроразпределителната мрежа. Не е сигурно обаче дали чехите ще се съгласят, както и дали държавата ще продължи да настоява за това. Причината е воденото от ЧЕЗ във Вашингтон арбитражно дело срещу България за накърнени инвестиции. Новият собственик се ангажира да съдейства в процеса с информация и свидетели за изслушванията. При това положение се получава абсурдна ситуация, тъй като държавата ще трябва да свидетелства срещу себе си, а не може и да саботира делото в своя полза. След като финансовият министър Владислав Горанов изрази скептицизъм за държавното участие, и други представители на кабинета започнаха да дават заден.

"Инерком" твърди, че няма руски банки зад сделката с ЧЕЗ

http://www.mediapool.bg/inerkom-tvardi-che-nyama-ruski-banki-zad-sdelkata-s-chez-news276564.html

"Инерком България" не преговаря с руски банки за финансиране на сделката за покупката на българския бизнес на ЧЕЗ, обяви председателят на борда на директорите на компанията Милена Стоева в интервю за “Ройтерс“, цитирано от “Дарик“. "Никакви офшорни компании няма да участват в тази транзакция (по сделката с ЧЕЗ), желанието ни е да направим прозрачна сделка", казва Стоева. Тя обяснява, че все още се водят преговори с няколко глобално-опериращи банки, много от които нямат офиси в България. “Инерком“ допълва, че за сделката ще бъде осигурен значителен дял собствен капитал. "От подписването на договора до сега, преговорите с банките вървят добре", коментира изпълнителният директор. Тя не споменава конкретни имена на банки поради строгите клаузи за конфиденциалност на сделката. Според частната компания придобиването на дял от държавата в ЧЕЗ не е единственият начин да се гарантира обществения интерес и доставките на електричество за българските потребители. Милена Стоева се съгласява с финансовия министър Владислав Горанов, че властите имат достатъчно инструменти да регулира доставката на електричество, поради което държавното участие в сделката не е необходимо. "Ние сме съгласни с финансовия министър и не смятаме, че държавно придобиване на дял от бизнеса на ЧЕЗ е единственият начин да се гарантира общественият интерес", казва Стоева. Тя допълва, че само от ЧЕЗ зависи дали българската държава ще има дялово участие при закупуването на дружеството. От централата на ЧЕЗ в Прага съобщиха, че в началото на април ще направят детайлен анализ на възможността за потенциално българско държавно участие в продажбата на българските активи на електроразпределителната компания. Милена Стоева отказва да оповести стойността на сделката, но отбелязва, че компанията за около 100 млн. лева и е поела твърд ангажимент да приключи тази сделка.

"Инерком" твърди, че няма офшорки и руски банки зад сделката с ЧЕЗ

http://www.mediapool.bg/inerkom-tvardi-che-nyama-ofshorki-i-ruski-banki-zad-sdelkata-s-chez-news276564.html

"Никакви офшорни компании няма да участват в тази транзакция (по сделката с ЧЕЗ), желанието ни е да направим прозрачна сделка", обяви председателят на борда на директорите на “Инерком България“ Милена Стоева в интервю за “Ройтерс“, цитирано от “Дарик“. Стоева обяснява, че все още се водят преговори с няколко глобално-опериращи банки, много от които нямат офиси в България. “Инерком“ съобщава, че финансирането на сделката никога не е било обсъждано с руски банки, както и че за сделката ще бъде осигурен значителен дял собствен капитал. "От подписването на договора до сега, преговорите с банките вървят добре", казва Стоева. Тя не споменава конкретни имена на банки поради строгите клаузи за конфиденциалност на сделката. Според частната компания придобиването на дял от държавата в ЧЕЗ не е единственият начин да се гарантира обществения интерес и доставките на електричество за българските потребители. Милена Стоева се съгласява с финансовия министър Владислав Горанов, че властите имат достатъчно инструменти да регулира доставката на електричество, поради което държавното участие в сделката не е необходимо. "Ние сме съгласни с финансовия министър и не смятаме, че държавно придобиване на дял от бизнеса на ЧЕЗ е единственият начин да се гарантира общественият интерес", казва Стоева. Тя допълва, че само от ЧЕЗ зависи дали българската държава ще има дялово участие при закупуването на дружеството. От централата на ЧЕЗ в Прага съобщиха, че в началото на април ще направят детайлен анализ на възможността за потенциално българско държавно участие в продажбата на българските активи на електроразпределителната компания. Милена Стоева отказва да оповести стойността на сделката, но отбелязва, че компанията за около 100 млн. лева и е поела твърд ангажимент да приключи тази сделка.

Белият дом вече не иска по-висока възраст за купуване на оръжие

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/03/12/3144713_beliiat_dom_veche_ne_iska_po-visoka_vuzrast_za/?ref=rss


Белият дом обеща да помогне на щатските власти да финансират обучението за боравене с огнестрелно оръжие на учителите и отново призова към по-добра система за биографични проверки като част от нов план за предотвратяване на въоръжените нападения в училищата, информира "Асошиейтед прес". <br /><br />Планът обаче не включва инициатива за увеличаване на минималната възраст за закупуване на оръжие до 21 години, за каквато многократно призова президентът Доналд Тръмп. <br...

Притеснени от Турция, Гърция и Кипър може да наложат вето на срещата във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=370571

Турция засилва присъствието си в Кипър, подхранвайки напрежението и разрушавайки крехкото равновесие в региона, допълнително това се утежнява и от продължаващото задържане на двама гръцки войници, случайно преминали турската границата, съобщава "Екатимерини".

Кога е най-ефективна Американската червена боровинка

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6751177

Кога е най-ефективна Американската червена боровинкаЗаговорим ли за уроинфекциите, които се активират през пролетта, повечето от нас вече са информирани, че ежедневният прием на екстракт от Американска червена боровинка и достатъчно количество течности, е един ефективен метод да се спасим от неприятните преживяния. А съдържащият се в боровинките витамин С ще ни направи по-устойчиви и на простудни

Ортопедична болница „Витоша” - с фокус върху травматология и ендопротезиране

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6740279

Ортопедична болница „Витоша” - с фокус върху травматология и ендопротезиранеИзвършва се ендопротезиране на тазобедрена и колянна става по Здравна каса с минимална кръвозагуба, по израелски метод, позволяващ бързо раздвижване. Дейности: • Ендопротезиране на тазобедрена и колянна става; • Ревизионно ендопротезиране; • Фрактури и травми Търсите ли елитна болница с високо европейско ниво,

Растителни екстракти помагат трайно при гастрит, колит, запек

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6750550

Растителни екстракти помагат трайно при гастрит, колит, запекХраносмилателни проблеми като гастрит, колит, хемороиди, запек често са следствие на нередовното и нездравословно хранене и стреса. Активните съставки на различни билки и растения са обект на научни изследвания от много години. Разработват се продукти, базирани на тяхното благоприятно действие, но от особено значение са стандартизираните

Песента Bones, изпълнена от Еquinox, ще представлява България на Евровизия (видео)

https://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2018/03/12/3144704_pesenta_bones_izpulnena_ot_equinox_shte_predstavliava/?ref=rss


Българската песен в конкурса тази година се казва Bones "Кости" и тя ще бъде изпълнена от създадената специално за конкурса група Еquinox, предаде БНТ. Във формацията участват Жана Бергендорф, Владо Михайлов от група "Сленг", Георги Симеонов – "Джей Джей", един от финалистите на "Америка търси талант" Джони Мануел и Трей Кембъл.<br /><br />Автор на песента е Борислав Миланов, а тя е избрана след конкурс, организиран от БНТ. За песента, на...

От ЧЕЗ зависи дали българската държава ще има дялово участие при закупуването

http://econ.bg/Новини/От-ЧЕЗ-зависи-дали-българската-държава-ще-има-дялово-участие-при-закупуването_l.a_i.758932_at.1.html

Инерком България не смята, че придобиването на държавен дял от страна на българското правителство е единственият начин да се гарантира обществения...

Добри са условията за туризъм в планините, с температури между 3 и 7 градуса

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6757266

Добри са условията за туризъм в планините, с температури между 3 и 7 градусаДобри са условията за туризъм в планините. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК. В най-високите части има умерени ветрове. Температурата е доста висока – между 3 и 7 градуса в планинските курорти. Снежната покривка е между 40 и 90 см. Има лавинна опасност в някои места заради навявките.

Нахлуване на въоръжен собственик прекрати дербито на Солун и донесе нова криза в гръцкия футбол

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/03/12/3144709_nahluvane_na_vuorujen_sobstvenik_prekrati_derbito_na/?ref=rss


Драматични развития в последните секунди на голямото дерби на Солун сложиха ново петно на гръцкия футбол. Мачът между борещите се за титлата ПАОК и АЕК беше прекратен след нахлуването на собственика на домакините Иван Савидис.<br /><br />Мачът вървеше при нулево равенство, когато в 90-ата минута Варела вкара за ПАОК. Голът не беше зачетен заради сигнал за засада.<br /><br />Това провокира бурното недоволство на домакините. Савидис два пъти се появи на терена, придружаван...

Европарламентът зове за ратификация на Истанбулската конвенция

https://offnews.bg//evropa/evroparlamentat-zove-za-ratifikatcia-na-istanbulskata-konventcia-676522.html

Очаква се Европарламентът днес да насърчи държавите членки на ЕС, които не са ратифицирали т. нар. Истанбулска конвенция, да го направят, съобщи пресслужбата му.

България е сред страните, които не са го направили.

17 са ратифицирали Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие: Австрия, Белгия, Германия, Дания, Естония, Испания, Италия, Кипър, Малта, Холандия, Полша, Португалия, Румъния, Словения, Финландия, Франция и Швеция.

Българското правителство обаче оттегли от Народното събрание законопроекта за ратификация миналата седмица. Мнозинството пък отхвърли предложението на БСП да се проведе референдум с въпрос "Против ли сте Народното събрание на Република България да ратифицира така наречената Истанбулска конвенция?".

Акция на КАТ за поставени колани и столчета в колите

http://dnes.dir.bg/news/kolani-hora-patishta-26956373

От днес до 18 март е в ход специализирана полицейска операция у нас, организирана от TISPOL, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Инерком: Придобиването на държавен дял не е единственият начин да се гарантира обществения интерес

http://www.cross.bg/sdelkata-stoeva-nachin-1569870.html

/КРОСС/ Инерком-България не смята, че придобиването на държавен дял от страна на българското правителство е единствения начин да се гарантира обществения интерес и доставките на електричество за българските потребители, казва в интервю за Ройтерс Милена Стоева, председател на борда на директорите на компанията. Преди дни българският финансов министър Владислав Горанов също коментира, че българската държава има достатъчно инструменти да регулира доставката на електричество до потребителите, поради което държавното участие в сделката не е необходимо. Редица експерти и анализатори в България също споделят това мнение. "Ние сме съгласни с финансовия министър и не смятаме, че държавно придобиване на дял от бизнеса на ЧЕЗ е единственият начин да се гарантира общественият интерес", казва Стоева пред Ройтерс. Според нея обаче от ЧЕЗ зависи дали българската държава ще има дялово участие при закупуването. В петък от централата на ЧЕЗ в Прага заявиха, че ше направят обстоен анализ на възможността за потенциално българско държавно участие в продажбата на българските активи на електроразпределителната компания и ше обявят решението си в началото на април. Стоева отказва да оповести стойността на сделката, но отбелязва, че компанията Инерком е с активи за около 100 милиона лева /62.90 милиона долара/, има твърд ангажимент да приключи тази транзакция и смята да го спази

Заключват статии за 3 март и Левски заради вандали в уикипедия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6756755

Заключват статии за 3 март и Левски заради вандали в уикипедияВсеки може да я дописва и редактира, но 26 администратори я чистят Регистрираните са 230 601 869 души са били активни в българската версия на свободната интернет енциклопедия - уикипедия, през последния месец. Те са направили поне една промяна в някоя от статиите в българското издание. Общо в сайта, който действа у нас от 15 години,

Intel може да се опита да купи Broadcom

https://www.investor.bg/harduer/459/a/intel-moje-da-se-opita-da-kupi-broadcom-257286/

Основната причина за тази сложна битка между компаниите от сектора за чипове е войната кой да стане главният доставчик на критично важните клетъчни компоненти

Славчо, Гинка, една краставица и ботушите на Беновска (ВИДЕО)

http://clubz.bg/65276-slavcho_ginka_edna_krastavica_i_botushite_na_benovska_video

Предлагаме ви част от разговора, който проведоха депутатът от БСП Славчо Велков и Илияна Беновска в предаването на Канал 3 "Беновска пита" в неделя. Следващите редове със сигурност ще ви разсмеят. Те обаче са и тъжни, защото показват равнището на профанизация, което може да превземе медиите, когато тяхната цел не е да служат на обществото, а на комфорта на политиците. Във видеото тази част от разговора започва на 13:20 мин.

Приятно четене:

 

Славчо Велков: Ние имаме скромната претенция да представляваме скромна част от този народ.

- Ако позволите, не сме в сферата на народната музика и на танците и песните...

Славчо Велков: Да, но вие говорите за популизъм.

- Аз го употребявам в един по-широк смисъл...

Славчо Велков: А защо да не сме в сферата на народната музика, като вече се появиха хитове като „Вечер лягам с Калинка"...

- Ой, Шу-шу-шу-ша-нааа... (тук водещата Беновска запява.)

Славчо Велков: ...сутрин се събуждам с Гинка...

- Това ли?

Славчо Велков: Не. Не я зная тази, която я пеете. Между другото, имате разкошни ботуши. Направи ми впечатление, искрено го казвам. Сигурно са от еленска кожа.

- Не, от неопрен са.

Славчо Велков: Ааа, значи аз трябваше да си сложа очилата.

- Сложете си очилата.

Славчо Велков: Но са много добри и са в тон с...

- Аз съм веган и не употребявам кожа.

Славчо Велков: Така ли?

- Да.

Славчо Велков: Това е добре.

- Не, не разводнявайте разговора. Питах ви...

Славчо Велков: Не разводнявам разговора.

- Оставете ми ботушите на мира. Сега ще пишат, че Славчо Велков и Беновска си говорят за ботуши.

Славчо Велков: Аз ги свързвам с конкретен повод.

- Какво например? Каква еленска кожа?

Славчо Велков: Във връзка с един такъв известен въпрос и разбрах, че вие сте против употребата на кожите на животни в обувната...

- А каква е еленската кожа?

Славчо Велков: Една от най-добрите.

- Какво общо имат ботушите ми с ЧЕЗ?

Славчо Велков: Най-хубавите обувки и най-хубавите ботуши са от еленска кожа, това имах предвид.

- Г-н Велков, какво общо имат ботушите ми с ЧЕЗ?

Славчо Велков: Ами, имаше същите г-жа Върбакова. Подобни. Не по цвят, а по вид. И бяха нейните, предполагам, от еленска кожа.

- Вие питахте ли нейните от еленска кожа ли са?

Славчо Велков: Абе, аз говорих с нея между другото на почивката.

- А нея питахте ли я?

Славчо Велков: Не, не я питах. Там имаше доста навалица.

- А защо ме свързвате с Върбакова? Това са ботуши от неопрен. Ето, да ги покажа. Дайте, колеги, близък план... (Повдига крака си и показва ботушите.)

Славчо Велков: Много са хубави.

- Върбакова какво общо има с моите ботуши?

Славчо Велков: Казах ви, че имаше подобни хубави луксозни ботуши.

- Какво значение има това?

Славчо Велков: Има значение. Аз съм ценител на женската красота.

- Я се изправете! С каква марка сако сте? Много хубаво сако, хареса ми. (Повдига ревера на сакото му.) Какво е това „Джоп“? (вероятно JOOP)

Славчо Велков: Немско е. Има си „джоб“.

- Вие сте много елегантен също. Какво да кажа по тоя повод.

Славчо Велков: Благодаря ви, благодаря ви. Питайте ме от какъв плат ми е сакото.

- Не ви питам. От какъвто искате да е.

Славчо Велков: Радвам се, че го оценявате.

- Добре, благодаря ви за този разговор. Дайте ми подаръците.

Славчо Велков: Той не е един. Видях, че не ми хвърляте ябълка тоя път.

- Е, колко пъти ще я хвърлям? Може да е изгнила сигурно.

Славчо Велков: Тук има една книга чудесна – Мъдростта на имам Али ибн Аби Талиб. Написано е, отдолу и на персийски. Това е специално за вашето предаване.

- Който... какво е това?

Славчо Велков: Това е един цитат.

- „Който събира различните мнения, знае къде са грешките.“ Хубаво е.

Славчо Велков: Да, точно така.

- Вие събирате ли различните мнения.

Славчо Велков: Разбира се. Ето, тук ви давам едно камъче на мъдростта от Персия. Виждате ли, може да се огледате в него.

- Ако е от еленска кожа като ботушите на Върбакова, не искам да го вземам.

Славчо Велков: Не, не е от еленска кожа. Ще се почувствате по-мъдра. И съм ви донесъл една краставица, ето я тука.

- Какво да я правя тая краставица?

Славчо Велков: Ами, мислех, че ще ми хвърляте ябълка.

- А краставицата какъв символ има?

Славчо Велков: Тя, символът беше това – ей така да я направя. (Поставя я на масата и я чупи с откосен удар с дясната ръка.) И да ви напомня, че в ЧЕЗ има едно име – Каратиста. Да се сетите за какво става въпрос, а вие я ползвайте по предназначение.

- Това може би трябва да го дадете на някой друг. Аз краставици, г-н Велков, не употребявам. (Потупва го по рамото.)

 

 

Нападател с нож е застрелян пред резиденцията на иранския посланик във Виена

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/03/12/3144705_napadatel_s_noj_e_zastrelian_pred_rezidenciiata_na/?ref=rss


Австрийски войник застреля нападател, който го атакувал с нож, пред резиденцията на иранския посланик във Виена, предаде ДПА. <br /><br />Според говорител на виенската полиция късно снощи 26-годишен австрийски гражданин без предупреждение нападнал войника, който бил на пост сам. <br /><br />При възникналата схватка войникът стрелял четири пъти в нападателя, ранявайки го фатално. Той починал на местопроизшествието. <br /><br />Мотивите на нападателя все още са...

Светият синод: Кирил сам предложил на президента да спрат темата за Руско-турската война

http://clubz.bg/65275-svetiqt_sinod_kiril_sam_predlojil_na_prezidenta_da_sprat_temata_za%C2%A0rusko_turskata_vojna

Седмица след като руският патриарх Кирил си тръгна от България, като нахока българските власти - на летището преди отпътуването си и персонално президента Румен Радев по-рано при срещата си с него, от българския Синод решиха да излязат с официално изявление на протоерей Николай Георгиев, началник отдел "Връзки с обществеността" на Светия синод на БПЦ.

След като от руската патриаршия се появи запис с думите на Кирил, но без отговора на Радев, от българското президентство казаха, че стенограма на разговора между двамата липсва. А Радев не е коментирал случая публично, предпочита мълчанието.

Отец Николай Георгиев

Ето как изглежда конфузната и скандална ситуация, описана през гледната точка на Светия синод:

Руският патриарх Кирил сам предложил по време на срещата с Радев темата за Руско-турската освободителна война и отдаването на почит да бъде прекратена.

В своето изказване Кирил изложил "болката и разочарованието си от принизяването на ролята на Русия в Руско-турската освободителна война и отдаването на почит и на други, според него, държави".

"Президентът Радев с такт и достойнство уверил патриарха на Руската православна църква, че българският народ никога не е преставал да отдава почит и заслужена благодарност на руския народ, на руската църква и на воините от армията освободителка на император Александър Втори и президентът е изразил всичко това в своите речи на честванията на 3 март", пише Георгиев.

Радев изрично подчертал, че "така както църквата се бори за душата на всеки човек, така и ние сме признателни към паметта на всеки воин, сражавал се в руската армия под знамената на император Александър Втори и загинал за българската свобода, независимо от неговата националност".

Руският патриарх сам предложи да приключи тази тема, след като Радев му напомнил за тезата на самия патриарх за силата на мълчанието.

"През целия разговор президентът се държал като държавник, с уважение към своя събеседник, но и отстоявайки твърдо своите позиции, което силно впечатли главата на руската православна църква", твърди протиереят в позицията си до медиите. 

В края на разговора патриарх Кирил отправил благословията си към българския президент, но Радев казал, че я е получил вече с встъпването си в длъжност от "мъдрия български патриарх Неофит".

Въпросителни по каузата ЧЕЗ-България

http://pogled.info/bulgarski/vaprositelni-po-kauzata-chez-balgariya.93112

/Поглед.инфо/ Въпросителни по каузата ЧЕЗ-България и дали политическата криза в Словакия е предначертана от глобално-политически аспекти на „каузата Куциак”?

Предстои концентрация на десните сили като нова алтернатива на управлението, каза Атанас Атанасов

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/03/12/3144678_predstoi_koncentraciia_na_desnite_sili_kato_nova/?ref=rss


Има нужда от концентрация на десните сили, като нова алтернатива на управлението и това ще се случи. Кои партии ще са там, ще зависи от тяхното поведение, каза днес по Би Ти Ви лидерът на ДСБ Атанас Атанасов. Той намекна, че вече има консултация по темата, но ще съобщи подробни, когато има нещо конкретно.<br /><br />В същото време по "Нова телевизия" Найден Зеленогорски от Движение "България на гражданите" каза, че след новото разделение в "Реформаторския...

Правят специална бира за сватбата на принц Хари и Меган Маркъл

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6757240

Правят специална бира за сватбата на принц Хари и Меган МаркълИма само един начин, по който британците могат да ознаменуват в типичен за тях стил сватбата на принц Хари и Меган Маркъл през май - вдигайки наздравица с уникална бира, създадена специално за големия ден, пише в. "Дейли стар". Идеята за "достойното за крале" питие е на британска компания. От лимитирана серия пиво ще бъдат произведени над 6200

НФСБ: Борисов да не се извинява за евреите в Македония

http://www.moreto.net/novini.php?n=370563

НФСБ е против премиерът Бойко Борисов при посещението си в Македония да се извинява за депортирането на евреите от Северна Гърция и Македония. Това се казва в декларация на НФСБ. "Подобно извинение означава, че България и българският народ поемат вината за трагичната съдба на тези хора, изпратени в концентрационните лагери на смъртта.

Вижте в кои части на София спират водата утре

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6757243

Вижте в кои части на София спират водата утре„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 13 март. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството. Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение в кв. „Витоша“ се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Яна Язова“.

Преглед на икономическите теми в печата, 12 март

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-икономическите-теми-в-печата-12-март_l.a_i.758931_at.1.html

"Πpoпacттa мeждy нaй-бoгaтитe и нaй-бeднитe y нac ce yвeличaвa" 18% oт млaдeжитe дo 24 г. нитo yчaт, нитo paбoтят. Caмo 29% oт бългapитe мoгaт дa...

Цех за пластмаса гори в София

http://www.cross.bg/plastmasa-danni-sofiya-1569869.html

/КРОСС/ Цех за пластмаса пламна на бул. "Цариградско шосе" в София. Сигналът е постъпил в полицията в 8.30 сутринта. Към мястото на инцидента са насочени четири специализирани автомобила на столичната пожарна, екипите вече са предприели гасителни действия. На този етап няма данни за опасност на съседни сгради. По първоначални данни огънят е тръгнал от машина за шприц. След приключване на гасенето, ще се извърши оглед, с цел установяване на причините за възникналия пожар. Няма информация за пострадали хора.  

Мая Манолова: Вече има отворена сметка за кампанията "Великден за всеки"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6757236

Мая Манолова: Вече има отворена сметка за кампанията "Великден за всеки"
Има открита набирателна сметка за кампанията "Великден за всеки" на сайта на омбудсмана и на този на Българския червен кръст, каза омбудсманът Мая Манолова пред БНТ. Със SMS на номер 1255 също може всеки да подкрепи пенсионерите за празниците, добави тя. Тя обясни още, че кампанията може да се подпомогне и с хранителни продукти,

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата

https://frognews.bg/novini/sofiiska-voda-vremenno-shte-prekasne-vodosnabdiavaneto-niakoi-chasti-stolitsata-2018-03-12.html

На 13 март 2018 г. (вторник), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение в кв. „Витоша“ се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

18 шофьорки се впуснаха в надпревара в "Дамско рали - Павликени 2018"

https://www.24chasa.bg/region/article/6757223

18 шофьорки се впуснаха в надпревара
в "Дамско рали - Павликени 2018"Дамско рали се проведе за първи път през уикенда в Павликени по повод международния ден на жената. На паркинга пред супермаркет „Абсолют +“ се събраха 18 състезателки, които премериха сили в два класа - до 1600 куб.см и над 1600 куб.см Дамите преминаха през три етапа, за да демонстрират своите способности: слалом,

Райони без вода днес във Варна (обновена)

http://www.moreto.net/novini.php?n=370570

По информация от пресцентъра на ВиК - Варна, днес без вода в града са: -местност "Зеленика" до около 17.00 часа. Поради реконструкция на водопровод от фирма "Хидрострой" без вода днес ще бъдат абонатите по бул.

Квалификант изхвърли Джокович от Индиън Уелс

https://offnews.bg//tenis/kvalifikant-izhvarli-dzhokovich-ot-indian-uels-676521.html

25-годишният японски квалификант Таро Даниел поднесе голямата изненада на турнира "Мастърс 1000" в Индиън Уелс, след като отстрани бившия номер 1 в света Новак Джокович още във втория кръг на надпреварата.

Петкратният победител последва съдбата на българина Григор Димитров, който часове по-рано загуби срещу испанския ветеран Фернандо Вердаско, след като отстъпи с 6:7 (3), 6:4, 1:6.

Джокович, който се завърна на корта след лечение на контузия в лакътя, изигра изключително слаб последен сет срещу 109-ия тенисист в ранглистата на АТР.

"Чувствах се така, сякаш това е първият ми мач на тура. Странно. Загубих изцяло ритъм в последните две седмици, в които лекувах контузия. Радвам се, че се върнах толкова бързо на корта, но не се чувствах добре. Бях изнервен и направих твърде много непредизвикани грешки", коментира представянето си Джокович.

Той отсъства шест месеца след миналогодишния турнир в Уимбълдън и се завърна през януари в Мелбърн, но отпадна в четвъртия кръг.

Огънят в цех на "Цариградско шосе" тръгнал от шприц, загасиха го

https://www.24chasa.bg/novini/article/6757250

Огънят в цех на "Цариградско шосе" тръгнал от шприц, загасиха гоПогасен е пожарът, който възникна в цех за производство на пластмасови тръби на бул. „Цариградско шосе“. Това съобщиха за „Фокус“ от МВР. Сигналът за огъня е получен тази сутрин към 08.29 часа. Няма пострадали. Към мястото на инцидента са насочени четири специализирани автомобила на столичната пожарна. Огънят не е засегнал съседни сгради.

”Хъбъл” засне сливане на галактики (снимки)

http://dnes.dir.bg/news/galaktiki-habal-26956371

Учени от Европейската космическа агенция са успели да заснемат с космическия телескоп "Хъбъл" сливането на две галактики.

Друг американски фонд поема изцяло "Идеал стандарт"

https://www.dnevnik.bg/biznes/2018/03/12/3144684_drug_amerikanski_fond_poema_izcialo_ideal_standart/?ref=rss


Американският фонд Anchorage Capital, който сега е миноритарен собственик, поема изцяло севлиевските заводи за санитарна керамика и арматура "Идеал стандарт - Видима", съобщава capital.bg.<br /><br />От инвестицията си излиза друг финансов инвеститор от САЩ - Bain. Това се вижда от съобщение до Комисията за защита на конкуренцията.<br /><br />От съобщение до Комисията за защита на конкуренцията се разбира, че регистрираната в Люксембург ACMO планира да придобие...

Група ще представи България на "Евровизия" 2018

https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/grupa-shte-predstavi-bylgariia-na-evroviziia-2018-6080184

Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл застават зад проекта Equinox и ще изпълнят песента Bones

Петима изпълнители ни представят на "Евровизия"

https://www.vesti.bg/lyubopitno/petima-izpylniteli-ni-predstaviat-na-evroviziia-6080184

Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл застават зад проекта Equinox и ще изпълнят песента Bones

Движението по АМ "Тракия" в тунела "Траянови врата" към Бургас е ограничено

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6757231

Движението по АМ "Тракия" в тунела "Траянови врата" към Бургас е ограниченоДвижението по АМ "Тракия" в тунел "Траянови врата" в посока Бургас е ограничено, поради ремонтни дейности. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Движението се извършва двупосочно в лявата тръба на тунела в посока София. Срок 14.03.2018

Мъж почина вследствие на пожар във Варненско

http://www.moreto.net/novini.php?n=370569

Около 16:30 часа в неделя, на телефон 112, е постъпил сигнал за пожар в стая от къща, намираща се в с. Синдел. Това съобщиха за Moreto.net от пресцентъра на ОД на МВР - Варна. На място незабавно са изпратени екипи на РДПБЗН – Варна.

Кметът на Хайредин: Обстановката в общината е спокойна, но опасността за хората остава

https://www.24chasa.bg/region/article/6757224

Кметът на Хайредин: Обстановката в общината е спокойна, но опасността за хората оставаОбстановката в община Хайредин е спокойна, но опасността за хората остава. Това каза пред „Фокус“ кметът на Хайредин Тодор Алексиев. Обемът на язовир „Рогозен“ е пълен, което създава несигурност по отношение на жителите", информира кметът. "Поради тази причина в сила остава и бедственото положение в общината към днешна дата", допълни той.

Фалшифицирали 14 документа заради японската премиерша

http://clubz.bg/65274-falshificirali_14_dokumenta_zaradi_qponskata_premiersha

Японското министерство на финансите призна за фалшифицирането на 14 документа, свързани с продажба на държавни поземлени имоти по занижени цени на организации, свързани с премиера Шиндзо Абе и съпругата му Акие.

Това съобщи говорител на управляващата Либерално-демократическа партия, предаде Ройтерс. Партийното ръководство било официално уведомено за фалшификацията от служители на финансовото ведомство.

Дълго време министерството се опитваше да отрича подправянето на документите. В. "Асахи" обаче откри неопровержими доказателства.

Компанията "Моритомо" която е в центъра на скандала, има частни учебни заведения. Тя е известна с националистическия уклон на педагогическата дейност и с близостта си до семейството на премиера. "Моритомо" планирала да открие частно начално училище в префектура Осака. За тази цел тя придоби участък държавна земя при цена, която се оказа 7 пъти по-ниска от пазарната. Това предизвика съмнения в законността на сделката. Премиершата Акие Мацудзаки трябвало да стане почетен директор на училището. Тя обаче отказа длъжността след избухването на скандала.

Името на г-жа Абе било премахнато от документите за спорната продажба.

Опозицията в Япония дълго време бойкотираше дебатите в парламента, като настояваше фалшифицирането да бъде признато. Тя поиска оставка на вицепремиера и министър на финансите Таро Асо, както и Абе да поеме лична отговорност.

Заради скандала се оттегли шефът на японската данъчна служба Нобухиса Сагава. Той призна, че давал неверни показания пред парламента. Сагава твърдеше, че не е преговарял по подозрителната поземлена сделка, докато заемал висок пост в министерството на финансите. След това опозицията заяви, че такива преговори са били проведени, а документите, в които е отразена срещата, са били подправени.

Атанасов: Путин прави кампания и у нас, с Кирил са от КГБ

http://dnes.dir.bg/news/atanas-atanasov-vladimir-putin-kgb-kiril-rusia-putin-26956368

Предизборната кампания на Владимир Путин се провежда и на българска територия, заяви лидерът на ДСБ Атанас Атанасов по повод скандала с руския патриарх Кирил.

Борисов в Скопие: Да помним всеки, който е пратен да изгори в лагерите

http://clubz.bg/65273-borisov_v_skopie_da_pomnim_vseki_kojto_e_praten_da_izgori_v_lagerite

Премиерът Бойко Борисов не се извини от името на българската държава за депортирането на 11 343 евреи от Македония и Беломорска Тракия през 1943 г. Преди дни се появи информация, че Борисов ще произнесе подобно извинение днес в Скопие, където той присъства на церемония по повод навършването на 75 години от трагичното събитие, и по-специално от депортацията на 7 144 евреи от Македония. По това време тези земи са били под българска администрация. Историците обаче все още спорят доколко тогавашната българска държава е имала възможност да направи нещо за спасяването на тези хора. По този повод от НФСБ поискаха от Борисов да не се извинява.

Днес в Скопие Борисов започна словото си, като изтъкна факта, че българският народ е спасил своите 48 000 евреи.

"Днес е слънчево и хубаво време, приятели сме, ако се опитаме да си представим нацистите, които са били тук, какви нечовешки неща са направили с живи човешки същества. В събота в една от най-големите синагоги в Европа и със сигурност най-красивата, в София, имаше тържество, на което бяха представители на еврейските комитети по света, много скъпи гости", каза Борисов.

Бойко Борисов присъства и в синагогата в София.

Според него тогава е бил направен "дълбок поклон" пред българския народ, "който в тези най-жестоки времена е успял да спаси 48 000 евреи".

"Затова българският народ заслужава голямо уважение. Много скърбим и затова сме тук, защото всеки, който е пратен да изгори в лагерите, не трябва да забравяме. Само преди 20 години на територията на Балканите се разиграха не по-малко жестоки кръвопролитни събития. Затова смисълът, освен да изкажем своя поклон и скръб към убитите, е да разберем, че на Балканите трябва да градим, да работим заедно, да вървим към по-добро устройство и, ако щете, народите ни да живеят щастливо и всичко това да остане в историята", каза още Борисов.

Според него, ако политиците пак допуснат подобни събития, значи ще са много глупави.

"Така че светла им памет, не сме ги забравили, те са в нашето съзнание и затова всички сме дошли да почетем и поскърбим за тези, които не са успели да се измъкнат от нацистката машина", каза Борисов.

В словото си той припомни, че отговорността за депортацията е на Хайнрих Химлер и на германския посланик в София Адлоф Бекерле.

Бойко Борисов говори в Скопие
Бойко Борисов и македонският премиер Зоран Заев
Борисов, Заев и премиерът на Босна и Херцеговина Денис Звиздич

 

Бойко Борисов не се извини за евреите от Македония и Тракия

http://clubz.bg/65273-bojko_borisov_ne_se_izvini_za_evreite_ot_makedoniq_i_trakiq

Премиерът Бойко Борисов не се извини от името на българската държава за депортирането на 11 343 евреи от Македония и Беломорска Тракия през 1943. Преди дни се появи информация, че Борисов ще произнесе подобно извинение днес в Скопие, където той присъства на церемония по повод навършването на 75 години от трагичното събитие и по-специално от депортацията на 7144 евреи от Македония.  По това време тези земи за били под българска администрация. Историците обаче все още спорят доколко тогавашната българска държава е имала възможност да направи нещо за спасяването на тези хора. По този повод от НФСБ поискаха от Борисов да не се извинява.

Днес в Скопие Борисов започна словото си, като изтъкна факта, че българският народ е спасил своите 48 000 евреи.

"Днес е слънчево и хубаво време, приятели сме, ако се опитаме да си представим нацистите, които са били тук какви нечовешки неща са направили с живи човешки същества. В събота в една от най-големите синагоги в Европа и със сигурност най-красивата, в София, имаше тържество, на което бяха представители на еврейските комитети по света, много скъпи гости", каза Борисов.

Бойко Борисов присъства и в синагогата в София

Според него тогава е бил направен "дълбок поклон" пред българския народ, "който в тези най-жестоки времена е успял да спаси 48 000 евреи".

"Затова българският народ заслужава голямо уважение. Много скърбим и затова сме тук, защото всеки, който е пратен да изгори в лагерите, не трябва да забравяме. Само преди 20 години на територията на Балканите се разиграха не по-малко жестоки кръвопролитни събития. Затова смисълът освен да изкажем своя поклон и скръб към убитите, е да разберем, че на Балканите трябва да градим, да работим заедно, да вървим към по-добро устройство и, ако щете, народите ни да живеят щастливо и всичко това да остане в историята", каза още Борисов.

Според него, ако политиците пак допуснат подобни  събития, значи ще са много глупави.

"Така че светла им памет, не сме ги забравили, те са в нашето съзнание и затова всички сме дошли да почетем и поскърбим за тези, които не са успели да се измъкнат от нацистката машина", каза Борисов.

В словото си той припомни, че отговорността за депортацията е на Хайнрих Химлер и на германския посланик в София Адлоф Бекерле. 

Проверяват за колани в колите и за каски мотоциклетистите

//dariknews.bg/novini/bylgariia/proveriavat-za-kolani-v-kolite-i-za-kaski-motocikletistite-2083933

От днес у нас започва специализирана полицейска операция, организирана от TISPOL, информира МВР. Целта е контрол за използването на обезапасителни средства от водачите и пътниците в моторните превозни средства.

В рамките на операцията пътните полицаи ще следят за изп

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще посети площадката на АЕЦ „Белене“

http://econ.bg/Новини/Министърът-на-енергетиката-Теменужка-Петкова-ще-посети-площадката-на-АЕЦ-Белене-_l.a_i.758930_at.1.html

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и от изпълнителният директор на „Национална електрическа компания“ Петър Илиев ще посетят площадката на...

Туберкулоза в ХХI век? Прегледите да са задължителни

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6756927

Туберкулоза в ХХI век? Прегледите да са задължителниЗаболелите от туберкулоза във Видин са се удвоили, повече са в Габрово, Враца и София-област, алармира здравното министерство. А в Бургас болестта на бедните и гладните вече поразява хора с висок социален статус. Обясняват това със стреса, на който са подложени заболелите в активна трудова възраст - между 35 и 44 г.

България ще участва с група на “Евровизия“ (видео)

http://www.mediapool.bg/bulgaria-shte-uchastva-s-grupa-na-evroviziya-video-news276563.html

България ще бъде представена от специално създадената група “Equinox“ (равноденствие ) в тазгодишното издание на “Евровизия“. Избраната от журито песен се нарича Bones (Кости), а изпълнители са Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-Джей Джей, Джони Манюел и Трей Кембъл.  Композитор на песента е Борислав Миланов. В 63-о издание на форума ще се включат представители на 42 държави, обединени от мотото All Aboard! („Всички на борда!“). Българската група ще излезе на сцената по време на първия полуфинал на 8 май в Лисабон. За българската песен ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави (Австрия, Азербайджан, Албания, Армения, Беларус, Белгия, Великобритания, Гърция, Естония, Израел, Ирландия, Исландия, Испания, Кипър, Литва, Македония, Португалия, Финландия, Хърватска, Чехия, Швейцария).

Цех за пластмаса гори в София

https://frognews.bg/novini/tseh-plastmasa-gori-sofiia.html

Цех за пластмаса пламна на бул. ”Цариградско шосе” в София. Сигналът е постъпил в полицията в 8.30 сутринта.

Шарън Стоун разкри как поддържа перфектната си фигура

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6757217

Шарън Стоун разкри как поддържа перфектната си фигураАктрисата Шарън Стоун сподели тайната, на която дължи перфектно изваяното си тяло дори и на 59 години. В интервю за "Ню Йорк Таймс" красавицата разкри, че красивите й форми се дължат предимно на редовното й движение и особено - тренировките й по пилатес, предаде БГНЕС. "Тренирам често пилатес, имам си и машина у дома.

Пожар горя в цех за тръби в София, няма замърсяване на въздуха

http://www.mediapool.bg/pozhar-gorya-v-tseh-za-trabi-v-sofiya-nyama-zamarsyavane-na-vazduha-news276562.html

Пожар гора в понеделник сутринта в цех за производство на пластмасови тръби на бул. "Цариградско шосе“ в София, няма пострадали при инцидента, не са засечени и опасни нива на замърсяване на атмосферния въздух. Сигналът за избухналия огън е бил подаден към 08.29 часа, съобщиха то МВР. Към мястото на инцидента са били насочени четири противопожарни автомобила, които са го загасили. Пожарът не е засегнал съседни сгради. По първоначални данни той е тръгнал от машина за шприц. Предстои да се извърши оглед, с цел установяване на причините за инцидента, допълват от МВР. От регионалната екоинспекция са извършили замервания на въздуха в непосредствена близост до цеха, който е собс8твеност на фирмата "Хидросъоръжения" ООД. Отчетените с газанализатор за аварийни ситуации (Gasmet DX 4040) моментни нива на показателите за качеството на въздуха са били в границите на допустимите концентрации, посочиха от екоонспекцията.  

Избухна пожар в цех за пластмасови тръби в София

http://www.mediapool.bg/izbuhna-pozhar-v-tseh-za-plastmasovi-trabi-v-sofiya-news276562.html

Пожар е избухнал в понеделник сутринта в цех за производство на пластмасови тръби в София. Производствената база се намира настоличния булевард “Цариградско шосе“. Сигналът до полицията е подаден в 8:30 часа. Няма пострадали хора. Изпратени са четири пожарни коли, за да се справят със ситуацията. По първоначални данни инцидентът е предизвикан от авария на машина.

Песента Bones на групата Equinox ще представя България в Евровизия 2018 (видео)

https://offnews.bg//kultura/pesenta-bones-na-grupata-equinox-shte-predstavia-balgaria-v-evrovizia-676520.html

Групата Equinox ще представи България на Евровизия 2018 с песента "Bones".

Песента бе излъчена за първи път тази сутрин по БНТ.

Зад проекта стоят Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл.

Вокалната формация ще излезе на сцената на 63-тия музикалния форум по време на първия полуфинал на 8 май в столицата на Португалия - Лисабон.

За българската песен ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави (Австрия, Азербайджан, Албания, Армения, Беларус, Белгия, Великобритания, Гърция, Естония, Израел, Ирландия, Исландия, Испания, Кипър, Литва, Македония, Португалия, Финландия, Хърватска, Чехия, Швейцария).

Ето и песента:

"Новата българска песен е силна заявка за „Евровизия” 2018 и целият ни екип вярва в нея. След успехите на България в последните две години, очакванията на зрителите и феновете на „Евровизия” от цял свят са много високи и за нас в БНТ беше важно да изберем проект, който да се забелязва и да бъде различен от всичко, правено досега. Освен, че има универсално послание, „Bones“, дава и много добри възможности за оригинално сценично представяне“ – каза продуцентът на българското участие в „Евровизия“ Йоана Левиева – Сойър.

Музикалният продуцент, с който Българската национална телевизия ще си партнира за българското представяне на „Евровизия” 2018, е Symphonix International. Техни композиции са „Beautiful Mess“, в изпълнение на Кристиан Костов, който завоюва второто място на Евровизия през 2017 г., и „If love was a crime”, с която Поли Генова се изкачи на четвъртата позиция в песенния конкурс през 2016 г.

Symphonix работи в Австрия и България, като преди да започне да продуцира изпълнители и музикални проекти, се занимава с организиране на концерти и други събития. Първият досег на компанията с „Евровизия“ е през 2011 година, когато създава песента на Поли Генова „На инат“. След това Symphonix печели договори в Македония, Сърбия, а тази година и в Австрия.

Проектът „Equinox“ се реализира специално за песенния конкурс тази година, по идея на продуцента и композитор Борислав Миланов. Композицията на „Bones“ е дело на Борислав Миланов, в сътрудничество с Трей Кембъл, Йоаким Першон и Даг Лундберг.

HD-фаровете на Mercedes рисуват по асфалта

https://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/hd-farovete-na-mercedes-risuvat-po-asfalta-6080185

Новите HD фарове могат да проектират сигнали върху пътя, за да информират водача за условията на заобикалящата го среда.

Пожар избухна в цех за тръби на ”Цариградско шосе” в София

http://dnes.dir.bg/news/pozhar-tzarigradsko-shose-26956364

Към 08.29 часа е получен сигнал за пожар, възникнал в цех за производство на пластмасови тръби в района на бул. "Цариградско шосе" в София.

Мъск ще тества кораб за полет до Марс през 2019 г.

http://clubz.bg/65272-mysk_shte_testva_korab_za_polet_do_mars_prez_2019_g

ТЕХНОЛОГИИ space x

Ръководителят на американската компания Space X Илон Мъск възнамерява първият полет на космическия кораб, предназначен за усвояване на Марс, да е през първата половина на 2019 г., съобщиха ТАСС и Франс прес. Той заяви това на ежегодния фестивал на киното, музиката и технологиите "Саут бай Саутуест" в Остин, Тексас.

"Строим първия марсиански или междупланетен кораб, който ще е готов за кратки полети към края на първата половина на следващата година", каза Мъск пред телевизия Си Ен Би Си.

При това той отбеляза, че невинаги успява да спази заявените предварително срокове за осъществяване на проектите си.

В случая не скри, че разчита на общата подкрепа, вдъхновението и добрата воля на американските предприемачи и широката общественост.

"Смятам, че когато построим кораба, ще получим нагледно потвърждение, че по този път могат да тръгнат други компании и държави - поясни Мъск. - Засега те не мислят, че това е възможно, но ако успеем, ще се включат в играта."

По-рано той оповести, че целта ще е програмата за колонизиране на Марс да започне през 2022 г. Ръководената от него компания разработва ракета носител "Биг Фалкон рокет", висока 106 метра, с диаметър 9 м и полезен товар до 150 тона. Тя ще може да изведе в Космоса междупланетен космически кораб с дължина 48 метра, в който са оборудвани 40 кабини за астронавти. Сред главните отличителни черти на "Биг Фалкон рокет" е, че ще е предназначена за многократна употреба.

БТА

Мъж загина при пожар в дома си в село Синдел

https://www.24chasa.bg/region/article/6757207

Мъж загина при пожар в дома си в село Синдел67-годишен мъж е загинал при пожар в къщата си в село Синдел. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Варна. Около 16.30 часа на телефон 112 е постъпил сигнал за пожар в стая от къща, намираща се в с. Синдел. На място незабавно са изпратени екипи на РДПБЗН – Варна. Същите установяват, че пожарът е обхванал 3 кв. м. от стаята.

Белия дом изготвя мирен план за Близкия изток

https://www.24chasa.bg/novini/article/6757214

Белия дом изготвя мирен план за Близкия изток
Президентската администрация на Доналд Тръмп е близо до приключването на план за мир в Близкия изток, макар и конкретните детайли относно плана да остават оскъдни. Според доклад на местни медии макар и Белият дом все още не е определил точна дата кога да публикува предложенията, президентът Доналд Тръмп планира да го направи скоро, пише The Hill,

Хотелиери ще наемат работници от Украйна

http://www.moreto.net/novini.php?n=370560

Остава месец и половина преди първите летовници да пристигнат по Южното Черноморие. А хотелиерите са изправени пред трудната задача да намерят кадри с опит в туризма, които да гарантират качествено обслужване на почиващите. Глад за опитни служители има за всички позиции в хотели и ресторанти.

Конфликтите в Украйна и Сирия намалили круизните кораби във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=370552

Кризата в Украйна и бойните действия в Сирия се отразиха и на пристанище Варна. Случвало се е на морската гара да акостират 38-40 круизни лайнера годишно, но през миналата година само три кораба са посетили Варна. Това коментира посланикът на Международната морска организация (IMO) за България к.

Ген. Атанас Атанасов: Путин прави кампания и у нас, с патриарх Кирил те са колеги

https://www.24chasa.bg/novini/article/6757169

Ген. Атанас Атанасов: Путин прави кампания и у нас, с патриарх Кирил те са колегиПрезидентската кампания на Путин се пренася и у нас.  Патриарх Кирил участва в тази кампания, защото там църквата е част от службите, а Путин и Кирил са били колеги в КГБ и трябва да си помагат един на друг. Това бе мероприятие, разиграно у нас по класическия сценарий на службите от едно време. Това коментира пред Би Ти Би лидерът на ДСБ ген.

ФНИБ АДСИЦ с нова спънка пред намалението на номинала

https://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/fnib-adsic-s-nova-spynka-pred-namalenieto-na-nominala-257164/

Продължаващата над година и половина сага влезе в нов епизод след нови указания от Търговския регистър

Стокообменът ни с Германия надхвърли 7 млрд. евро

http://econ.bg/Новини/Стокообменът-ни-с-Германия-надхвърли-7-млрд-евро_l.a_i.758929_at.1.html

Стойността на търговския стокообмен между България и Германия през изминалата година е 7,51 млрд. евро, което е ръст от 12,7 на сто спрямо...

Тръмп се отказа да вдига възрастта за купуване на оръжие

http://www.cross.bg/oruzhie-trump-beliya-1569868.html

/КРОСС/ Администрацията на американския президент Доналд Тръмп обеща да помогне на властите на отделните щати да финансират обучението на учителите за боравене с огнестрелно оръжие, като отново призова за по-добра система за проверки на хората, които искат да придобият оръжие, което е част от нов план на Белия дом за предотвратяване на въоръжените нападения в училищата, съобщават американските медии. Белият дом също така призовава властите на отделните щати да одобрят извънредно законодателство за защита, което ще позволи на правоохранителните органи да получават съдебна заповед и временно да конфискуват огнестрелни оръжия от лица, смятани за опасни себе си и другите. На федерално равнище администрацията на Тръмп призовава Конгреса на САЩ да приеме два законопроекта, като единият е свързан с проверката на биографията на лицата, придобиващи оръжие, а другият е свързан със създаването на нова програма, насочена към обучението на ученици и възрастни за това как да разпознават и да докладват предупредителни знаци за извършване на насилие с оръжие. Предложенията на Белия дом обаче не включват увеличаване на възрастовата граница за закупуване на определени огнестрелни оръжия, политика, която Тръмп по-рано обяви, че ще подкрепи след кървавата баня в щата Флорида, при която 19-годишен застреля 17 души.    

Тръмп към ЕС: Ще се откажем от нашите мита, ако вие се откажете от митата за стоки от САЩ

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/03/12/3144680_trump_kum_es_shte_se_otkajem_ot_nashite_mita_ako_vie/?ref=rss


Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще спести на Европейския съюз митата върху стоманата и алуминия, ако ЕС се откаже от бариерите, които издига пред американските стоки, предаде "Франс прес", цитирана от БТА.<br /><br />Огласените от Тръмп мита от 25 процента върху вносната стомана и от 10 процента върху вноса на алуминий се оспорват от европейските и от други търговски партньори на САЩ като Япония.<br /><br />"Европейският съюз, чудесни страни,...

10 тежки катастрофи са станали през изминалото денонощие в страната

https://www.24chasa.bg/novini/article/6757208

10 тежки катастрофи са станали през изминалото денонощие в странатаПрез изминалото денонощие на територията на страната са станали 10 тежки катастрофи. 15 души са ранени, информира МВР. В София са станали 92 леки

Пети ден свлачище на пътя Смолян - Мадан

https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/peti-den-svlachishte-na-pytia-smolian-madan-6080182

Очаква се геодезисти да направят оценка каква е площта му, стотици са принудени ежедневно да предприемат рисково заобикаляне на канарите

Русия изпробва успешно свръхзвукова ракета (Видео)

https://petel.bg/Rusiya-izprobva-uspeshno-svrahzvukova-raketa--Video--__254969

Снимка Getty Images Русия е провела успешен тест на нова свръхзвукова ракета, съобщи военното министерство на страната. Ракетата "Кинжал" е би...

Бивш кмет катастрофира на Е-79 между Мездра и Ботевград, жив е

https://petel.bg/Bivsh-kmet-katastrofira-na-E-79-mezhdu-Mezdra-i-Botevgrad--zhiv-e__254964

Тежка катастрофа е станала вчера преди обяд на международния път Е-79 между Мездра и Ботевград, съобщи сайтът botevgrad.com. Бившият кмет на Боте...

В Русия ликвидираха терористи, готвили атентат

https://petel.bg/V-Rusiya-likvidiraha-teroristi--gotvili-atentat__254963

Руската служба за сигурност съобщи, че е осуетила атентат близо до Саратов, Югозападна Русия. Терористите са ликвидирани. Не се уточнява б...

Река Тимок излезе от коритото си – обявено е бедствено положение (Видео)

https://petel.bg/Reka-Timok-izleze-ot-koritoto-si-----obyaveno-e-bedstveno-polozhenie--Video-__254971

Река Тимок заля 7000 декара земя. Остават още 20-30 см, за да прелеят дигите. Свикан е кризисен щаб. Втора община обяви бедствено положение. Сл...

​МВР официално потвърди новината за изчезналия полицай в Роман

https://petel.bg/---MVR-ofitsialno-potvardi-novinata-za-izcheznaliya-politsay-v-Roman__254972

Полицията продължава издирването на изчезналия полицай Петър Петров от Роман, който скочил в река Малък Искър, съобщават от МВР. Както пъ...

Акция: Проверяват за колани в колите и за каски мотоциклетистите

https://petel.bg/Aktsiya--Proveryavat-za-kolani-v-kolite-i-za-kaski-mototsikletistite__254973

Започва специализирана полицейска операция у нас, организирана от TISPOL, информира МВР. Целта е контрол за използването на обезапасите...

Четете в „Петел“: Заваляха коментари за новата песен на България за Евровизия! Някои я обявиха за победител

https://petel.bg/CHetete-v----Petel-----Zavalyaha-komentari-za-novata-pesen-na-Balgariya-za-Evroviziya--Nyakoi-ya-obyaviha-za-pobeditel__254974

Песента на  групата EQUINOX  „Bones“ („Кости“), която ще представи България на конкурса на Евровизия, събира сериозно одобрение в YouTube. Комент...

5 от 7 за Черно море-Одесос във Втората шестица при жените

https://petel.bg/5-ot-7-za-CHerno-more-Odesos-vav-Vtorata-shestitsa-pri-zhenite__254975

Баскетболният Черно море-Одесос спечели за пети път във Втората шестица при жените. Варненки се наложиха над Асеновец 2005 със 72:58 като гост...

Ердоган с позната провокация към България и всички съседи на Турция (Видео)

https://petel.bg/Erdogan-s-poznata-provokatsiya-kam-Balgariya-i-vsichki-sasedi-na-Turtsiya--Video-__254976

Кърджали е част от душевните граници на Турция. Това обяви в реч в град Сакария пред свои поддръжници турският президент Реджеп Ердоган. Е...

"Инерком" дава заден за участието на държавата в сделката за ЧЕЗ

https://petel.bg/Inerkom-dava-zaden-za-uchastieto-na-darzhavata-v-sdelkata-za-CHEZ__254977

"Инерком България" не смята, че придобиването на държавен дял от страна на българското правителство е единственият начин да се гарантира ...

Турски имам: Жените да благодарят на Аллах за това, че мъжете ги бият

https://petel.bg/Turski-imam--ZHenite-da-blagodaryat-na-Allah-za-tova--che-mazhete-gi-biyat__254978

Жените трябва да са благодарни на Аллах за това, че са бити от мъжете си, каза турският имам Нусредин Йълдъз, написа местният в. Хюриет, цит...

Нов протест в ”Лозенец” срещу закриване на трамвай № 6

http://www.cross.bg/obshtina-ivan-dvizhi-1569867.html

/КРОСС/ Напрежение избухна заради бъдещето на трамвай № 6. Жители на кв. „Лозенец" протестират срещу намерението на Столична община да закрие трасето, което стига до техния квартал. Маршрутът на трамвая беше отклонен към кв. „Иван Вазов" преди две години, уж временно заради ремонта на подлеза на НДК. Ремонтът приключи, но трамваят продължава да се движи към кв. „Иван Вазов". На обществено обсъждане миналата седмица стана ясно, че се предлага премахването на трамвайната линия до кв. „Лозенец". "Има четири варианта, експертен съвет към главния архитект ще избере един от тях", обяви зам.-кметът по транспорт на Столичната община Евгени Крусев пред bTV. Най-вероятно е трамваят да бъде заменен от тролейбусна линия, която да стига до кв. „Манастирски ливади" по бул. „Арсеналски". Жителите на кв. „Лезенец" напомниха, че вече са събрани 5000 подписа за запазване на трамвайното трасе до техния квартал. Те напомнят, че от Столична община им бяха обещали спирането на трамвай да е временно. "Трамвай №6 се движи и в момента от кв. „Обеля" до кв. „Иван Вазов" и ще продължи да се движи, защото обслужва много хора", напомни Крусев.    

Тролей вероятно ще свързва трите лъча на метрото

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/03/12/3144683_trolei_veroiatno_shte_svurzva_trite_lucha_na_metroto/?ref=rss


Тролей вероятно ще покрие трасето в спрения участък на трамвай номер 6 от НДК до Лозенец (при басейна "Спартак"), съобщи днес по Би Ти Ви заместник-кметът на София по транспорта Евгени Крусев. Той все пак обясни, че това е един от четирите варианта за решаване на проблема, които ще бъдат обсъдени от експертен съвет при главния архитект.<br /><br />Трамваите по линия номер 6 бяха спрени преди повече от две години, заради наземните строителни работи по метростанции по бул....

Производители настояват за контрол върху насажденията от роза и лавандула

https://www.dnevnik.bg/biznes/2018/03/12/3144674_proizvoditeli_nastoiavat_za_kontrol_vurhu/?ref=rss


Българската асоциация за етерични масла, парфюмерия и козметика ще търси подкрепа от държавата за осъществяване на качествен контрол върху чистотата на посадъчния материал от роза и лавандула, които се садят в България, съобщи БНТ. Според представители на бранша, въпреки че закон има, той не се спазва.<br /><br />И тази година се очакват трудности с прибирането на розовия цвят в страната, обявиха от асоциацията. Работниците намаляват, а проблемът с еднодневните трудови договори не е...

Какво да очакват пазарите през новата седмица?

https://www.investor.bg/novini/130/a/kakvo-da-ochakvat-pazarite-prez-novata-sedmica-257213/

Единствената централна банка, от която се очакват новини през седмицата, е швейцарската

Нов протест в ”Лозенец” срещу закриване на трамвай № 6

https://frognews.bg/novini/nov-protest-lozenets-sreshtu-zakrivane-tramvai-6.html

Напрежение избухна заради бъдещето на трамвай № 6. Жители на кв. „Лозенец” протестират срещу намерението на Столична община да закрие трасето, което стига до техния квартал. Маршрутът на трамвая беше отклонен към кв. „Иван Вазов” преди две години, уж временно заради ремонта на подлеза на НДК.

Пожар край Цариградско шосе, подпали се цех за производство на тръби

https://offnews.bg//112/pozhar-kraj-tcarigradsko-shose-podpali-se-tceh-za-proizvodstvo-na-tra-676519.html

Пожар е избухнал в цех за производство на пластмасови тръби в София, на бул. "Цариградско шосе", съобщи bTV.

Към момента няма информация за пострадали хора.

Сигналът е бил подаден към 8:30 ч.

Снимка: bTV

Четири автомобила на противопожарната служба са на мястото на инцидента.

По първоначални данни огънят е тръгнал от машина.

"Bones" на "Еquinox" е българската песен за Евровизия 2018 (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6757194

"Bones" на "Еquinox" е българската песен за Евровизия 2018 (Видео)"Еquinox" се казва групата, която ще представи България на конкурса Евровизия 2018. Тя беше специално създадена за конкурса и за специалния проект, който ще бъде изпълнен в Лисабон през май, предава БНТ.  Жана Бергендорф, Владо Михайлов от група "Сленг", Георги Симеонов - Джей Джей, един от финалистите на "Америка търси талант" Джони Мануел и Трей

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване