Пиърс Броснан твърди, че бил измамен от индийска компания - ето защо

//dariknews.bg/novini/sviat/piyrs-brosnan-tvyrdi-che-bil-izmamen-ot-indijska-kompaniia-eto-zashto-2084893

Актьорът Пиърс Броснан твърди, че е бил измамен от индийска компания, произвеждаща дъвчащи освежители за уста със съдържание на тютюн, които е бил нает да рекламира, предадоха ТАСС и Контактмюзик.
 
64-годишната звезд

Как и защо един секси топ модел спря диетите (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/kak-i-zashto-edin-seksi-top-model-spria-dietite-snimki-2084894

Манекенката Бриджит Малкълм, която има договор с Victoria's Secret, обяви в блога си, че е спряла диетите, съобщи в. "Индипендънт".
 

САЩ: Ще бъдем твърди към Русия, докато не решат да си променят поведението

//dariknews.bg/novini/sviat/sasht-shte-bydem-tvyrdi-kym-rusiia-dokato-ne-reshat-da-si-promeniat-povedenieto-2084889

Правителството на президента на САЩ Доналд Тръмп ще продължи твърдата си политика срещу Русия, докато Москва не си промени поведението, заяви говорителката на Белият дом, цитирана от Ройтерс.

Какво време ни очаква уикенда?

//dariknews.bg/novini/bylgariia/kakvo-vreme-ni-ochakva-uikenda-2084892

В петък увеличението на облачността, средна и висока, от югозапад ще продължи и през деня на места в Западна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от югозапад и след обяд в Източна България ще бъде умерен до силен. Максималните температури ще бъдат между 14 и 19 гр

Проф. Андрей Фурсов: Конниците на капиталистическия апокалипсис

http://pogled.info/svetoven/prof-andrei-fursov-konnitsite-na-kapitalisticheskiya-apokalipsis.93191

/Поглед.инфо/ Ако техническите постижения на СССР през 50-те и 60-те години стават един от тласъците на интелектуализацията на американския естаблишмънт, то финансиализацията на капитала през 70-те години става фактор за размиване на границата между протестантските и еврейските сегменти на господстващата класа на САЩ, активизацията на еврейските общини и придвижването на темата на Холокоста на международно равнище.

Мей обяви за изгонването на 23 руски дипломати

http://pogled.info/svetoven/evropa/mei-obyavi-za-izgonvaneto-na-23-ruski-diplomati.93192

/Поглед.инфо/ Във връзка с „делото Скрипал“ Великобритания ще изгони 23 руски дипломати, работещи за разузнаването. Това заяви премиер министърът Тереза Мей.

Изтече срокът на дребнобританския ултиматум

http://pogled.info/svetoven/izteche-srokat-na-drebnobritanskiya-ultimatum.93193

/Поглед.инфо/ Ръководителят на изпълнителната власт във Великобритания заплаши Русия с ултиматум. Говореше за война. И какво от това? Срокът на ултиматума изтече.

Фокс Нюз:Великобритания е затворена за „радикални християни”, но радушно посреща бойци от Ислямска държава

http://pogled.info/svetoven/evropa/foks-nyuz-velikobritaniya-e-zatvorena-za-radikalni-hristiyani-no-radushno-posreshta-boitsi-ot-islyamska-darzhava.93195

/Поглед.инфо/ ТЪКЪР КАРЛСЪН: Обединеното Кралство не пуска на своя територия консерватори, заявявайки, че те могат по някакъв начин да застрашат културното разнообразие в страната.

Чисто нов мост се срути върху магистрала във Флорида

http://clubz.bg/65461-chisto_nov_most_se_sruti_vyrhu_magistrala_vyv_florida

Между шест и десет души са загинали при срутването на новопостроения пешеходен мост във Флорида, заяви сенатор Бил Нелсън от щата Флорида, цитиран от Ройтерс.

Мостът, издигнат над шестлентов автомобилен път, свързва Международния университет на Флорида с град Суийтуотър в окръг Маями-Дейд, щата Флорида. 

Спасителните екипи издирват оцелели в развалините от бетон, метал и смазани коли.

Най-малко 10 ранени са закарани в болница, а под развалините на 950-тонния мост са затиснати осем коли, съобщи кметът на окръг Маями-Дейд Карлос Хименес.

Съоръжението е дълго 53 метра. Мостовата конструкция е била поставена над магистралата на 10 март т.г. и е трябвало да бъде пусната окончателно в експлоатация догодина.

 

Руснак си имплантира ключ за колата

https://petel.bg/Rusnak-si-implantira-klyuch-za-kolata__255577

Инженер от руския гр. Зеленоград си имплантира чип, с който отключва и стартира автомобила си. Жан Жужков открай време мразел да носи със с...

Доналд Тръмп младши се развежда

http://clubz.bg/65460-donald_trymp_mladshi_se_razvejda

Големият син на президента на САЩ Доналд Тръмп - Доналд Тръмп младши и съпругата му Ванеса, които са женени от ноември 2005 г. и имат пет деца, се развеждат, съобщи "Организацията Тръмп", предаде Франс прес.

"След 12 години брак решихме да се разделим. Винаги ще имаме огромно уважение един към друг и към семействата ни. Имаме пет прекрасни деца и те остават наш приоритет", се казва в съвместно изявление на двамата съпрузи, които са на по 40 години.

Децата им са на възраст от 3 до 10 години.

Ванеса и Доналд младши с децата си Доналд III (вляво) и Кай.

С това изявление "Организацията Тръмп" потвърди информацията на американски медии, че Ванеса Хейдън, както е моминското й име, вчера е внесла в съда молба за "неоспорвана раздяла" - опростена процедура, която обикновено е знак за развод по взаимно съгласие.

Нито Доналд, нито Мелания коментираха вчера новината при посрещането в Белия дом на премиера на Северна Ирландия Лео Варадкар.

Новината за развода идва в същия дне, в който специалният прокурор Робърт Мълър поиска от "Организацията Тръмп" документи, свързани с Русия, съобщи в. "Ню Йорк таймс". Не са известни подробности около искането, но това е първият път, в който Мълър иска материали, които са пряко свързани с търговска дейност на американския президент Доналд Тръмп.

Прокурорът разследва предполагаемите руски опити за оказване на влияние върху президентските избори в САЩ през 2016 г. и дали е имало тайни договорки между Русия и сътрудници на Тръмп. 

Адвокат на фамилия Тръмп коментира, че Ванеса може да иска финансово обезщетение още сега, за да избегне евентуално негативно влияние върху семейното богатство, следствие от разследването на Мълър. Освен това тя все още може да се позове на имунитета си като съпруга, за да не свидетелства срещу мъжа си. 

Тръмп иска да създаде космически войски

http://pogled.info/svetoven/amerika/tramp-iska-da-sazdade-kosmicheski-voiski.93187

/Поглед.инфо/ Идеята за създаване на отделно подразделение във въоръжените сили на САЩ – „Корпусът на космическата пехота“ (игра на думи: Space Corps, по аналогия с Marine Corps – корпуса на морската пехота) бе обсъдена в Пентагона още през лятото на миналата година.

Яков Кедми за "неразрушимата отбрана" на Русия: американските разрушители в Черно море ще бъдат унищожени

http://pogled.info/svetoven/yakov-kedmi-za-nerazrushimata-otbrana-na-rusiya-amerikanskite-razrushiteli-v-cherno-more-shte-badat-unishtozheni.93188

/Поглед.инфо/ Бившият шеф на израелската тайна служба "Натив" Яков Кедми заяви, че военната стратегия на САЩ се разбива в грамотните решения на Русия за изграждането на "неразрушима отбрана."

The Independent: Джереми Корбин пита защо проба от химическото вещество не е изпратена в Москва?

http://pogled.info/svetoven/The-Independent-dzheremi-korbin-pita-zashto-proba-ot-himicheskoto-veshtestvo-ne-e-izpratena-v-moskva.93189

/Поглед.инфо/ „Одобрявам факта, че работим с Организацията за забрана на химическите оръжия. Но министър-председателят предприе ли необходимите стъпки, за да поиска официално информация от руското правителство, в съответствие с член 9, параграф 2 на Конвенцията за химическите оръжия?

National Interest: ЦРУ и Държавния департамент обявяват война

http://pogled.info/svetoven/National-Interest-tsru-i-darzhavniya-departament-obyavyavat-voina.93190

/Поглед.инфо/ Американският сенатор от републиканската партия Ранд Пoл направи преглед на дейността на Джина Хаспъл в Южна Азия в доклад, предоставен му от един от бившите колеги на Хаспъл, в който се описва как тя наблюдавала процесите на изтезания. На извънредна пресконференция сенаторът заяви, че се противопоставя на назначаването на Майк Помпео за ръководител на Държавния департамент и на Джина Хаспъл за директор на ЦРУ, пише Кърт Милс в статия за американското списание The National Interest.

Мария Захарова постави Тереза Мей на място

http://pogled.info/svetoven/mariya-zaharova-postavi-tereza-mei-na-myasto.93185

/Поглед.инфо/ Официалният представител на МВнР на Русия реагира рязко на заявлението на министър-председателя на Великобритания Тереза Мей за това, че външният министър на Русия не е достоен за поста си.

Проф. Андрей Фурсов: Нямам съмнения, че са помогнали на Сталин да умре

http://pogled.info/svetoven/russia/prof-andrei-fursov-nyamam-samneniya-che-sa-pomognali-na-stalin-da-umre.93186

/Поглед.инфо/ 5 март е годишнина от смъртта на Сталин, в декември на рождения му ден на гроба му бяха донесени повече от 10 хил. червени карамфила, което е рекорд за организаторите на акцията „Два карамфила за другаря Сталин“. Как смятате, защо сега той получава такъв отклик от потомците?

Диетата “Майо” сваля 5 кг за 2 седмици

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6755084

Диетата “Майо” сваля 5 кг за 2 седмициCъздадена през 80-те години на XX век от известната клиника “Майо” в американския щат Минесота, диетата със същото име е класирана 8-а в рeйтинга на най-добрите хранителни режими за годината. Тя налага строги ограничения, но пък се отслабва бързо и значително, а лошите хранителни навици се заместват с полезни,

Ето коя формула е поискал Стивън Хокинг да бъде изсечена на неговата надгробна плоча

https://petel.bg/Eto-koya-formula-e-poiskal-Stivan-Hoking-da-bade-izsechena-na-negovata-nadgrobna-plocha__255576

На 14 март почина известният астрофизик Стивън Хокинг. Той е искал на надгробната му плоча да бъде изсечена специална формула. През 2002...

Поверията за Великден, които всеки трябва да знае

https://petel.bg/Poveriyata-za-Velikden--koito-vseki-tryabva-da-znae__255575

Като всеки един голям празник, Великден е ден, в който хората гадаели какво ги очаква в бъдеще и извършвали ритуали които да им донесат здр...

Американски хеликоптер се разби в Ирак, седем души загинаха

https://petel.bg/Amerikanski-helikopter-se-razbi-v-Irak--sedem-dushi-zaginaha-__255578

Най-малко седем пехотинци са загинали, след като американски военен хеликоптер "Чинук" се разби в западен Ирак. Това съобщава телевизия ...

Над 310 млн. лв. за ремонт на пътища за 2018 г.

https://petel.bg/Nad-310-mln--lv--za-remont-na-patishha-za-2018-g-__255579

Над 310 млн. лв. ще бъдат вложени през 2018 година за превантивни ремонти на 580 км от републиканската пътна мрежа. Това съобщи заместник-минис...

Путин разказа как е правел щуротии със "Запорожец"

https://petel.bg/Putin-razkaza-kak-e-pravel-shhurotii-sas-Zaporozhets__255580

Президентът на Русия Владимир Путин разказа как през 70-те години на миналия век е правел щуротии със "Запорожец", който майка му спечелила ...

Иван Звездев готви в обновена кухня в “Канал 3”

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6763868

Иван Звездев готви в обновена кухня в “Канал 3” В първия пролетен ден “Кухнята на Звездев” се завръща по Канал 3 в обновено и много модерно студио. “Новата кухня на Звездев няма аналог в българския ефир”, казва Ива Стоянова - програмен директор на телевизията. По думите ѝ “през годините предаването се наложи като едно от най-добрите в ефира,

Путин спял с пушка под възглавницата

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6764226

Путин спял с пушка под възглавницатаРуският президент Владимир Путин разказа в документален филм за себе си, че през 90-те години в Санкт Петербург е спял с огнестрелно оръжие, съобщи РИА Новости. По думите му по това време в града обстановката е била “бойна”. “Често си лягах с пушка помпа до себе си, но такива бяха времената. Предпазливия и Господ го пази”,

Робърт Фицо пада от власт заради убития журналист в Словакия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6764076

Робърт Фицо пада от власт заради убития  журналист в СловакияПремиерът на Словакия Роберт Фицо обяви, че е готов да подаде оставка и тя беше приета на секундата от президента Андрей Киска. Опозицията настояваше за оттегляне на премиера след убийството на журналиста Ян Куциак, разследващ корупция. Президентът прие искането на Фицо следващият министър-председател да бъде номиниран от неговата

Проф. Минчо Минчев с плакет от Народното събрание

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6763861

Проф. Минчо Минчев с плакет от Народното събраниеС концерт на симфоничния оркестър на БНР в Шумен беше отбелязана 25-годишнина на фондация “Панчо Владигеров”. Специален гост беше председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя връчи плакет на виртуозния цигулар проф. Минчо Минчев. Караянчева каза, че конкурсът “Панчо Владигеров” винаги ще се провежда под патронажа на председателя на

Тази звезда от NBA спечели 61 млн. долара, а сега е разорен

https://petel.bg/Tazi-zvezda-ot-NBA-specheli-61-mln--dolara--a-sega-e-razoren__255574

Бившият номер едно в драфта на NBA Джо Смит е спечелил 61 млн. долара в рамките на 16-годишната си кариера като професионален баскетболист. Дн...

Българска стюардеса се хвърли от самолет в Уганда (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6763888

Българска стюардеса се хвърли от самолет в Уганда (Обзор)Елена Йончева се самоубила след спор с колеги? Българска стюардеса почина, след като падна от самолет в Уганда, съобщи в. “Дейли мейл”. Инцидентът е станал в сряда на пистата на международното летище “Ентебе” в столицата Кампала. Нашенката се казва Елена Йончева, от Русе, и според местни медии се е самоубила.

България най-подходяща за център за газов хъб

https://www.vesti.bg/bulgaria/bylgariia-naj-podhodiashta-za-centyr-za-gazov-hyb-6080364

Вицепрезидентът на Европейската комисия и еврокомисар за енергийния съюз Марош Шефчович заяви, че България не само трябва да транзитира газ

И МВР ще следи цистерни с горива

https://www.24chasa.bg/novini/article/6764115

И МВР ще следи цистерни с горива“Работим по създаването на система между Комисията за финансов надзор, МВР и министерството на транспорта, чрез която да имаме информация за застраховката на превозните средства за горива. Така комисията ще знае кога изтича разрешителното на цистерната, а министерствата ще знаем каква полица има.” Това заяви зам.

Mecтaтa пo cвeтa, ĸъдeтo щe плaтитe пoвeчe oт 10 лeвa зa ĸилoгpaм xляб

https://petel.bg/Mectata-po-cveta----adeto-shhe-platite-poveche-ot-10-leva-za---ilogpam-xlyab__255570

Експертите от Economist Intelligence Unit публикуваха в четвъртък годишния си доглад за най-скъпите градове за живот в света. От тях Сингапур е първи, ...

След повреда: Самолет разпръсна злато за 378 млн. долара

https://petel.bg/Sled-povreda--Samolet-razprasna-zlato-za-378-mln--dolara__255571

Двеста кюлчета злато и други скъпоценни метали се разпръснаха по писта в Русия, след като люкът на товарен самолет се повреди по време на ...

Всеки шести чужденец у нас има собствено българско жилище

https://petel.bg/Vseki-shesti-chuzhdenets-u-nas-ima-sobstveno-balgarsko-zhilishhe__255572

Всеки шести чужденец у нас притежава собствено жилище в страната. В това отношение България се намира в горната граница на Европейския съ...

Едно малко шоколадче на ден ни пази от инсулт

https://petel.bg/Edno-malko-shokoladche-na-den-ni-pazi-ot-insult__255573

Независимо колко важна е умерената консумация дори на черен шоколад, както показват изследвания, той е богат на антиоксиданти, в т.ч. и на ...

Съкратените от работа се стопиха с 22% за една година

https://www.24chasa.bg/novini/article/6764064

Съкратените от работа се стопиха с 22%  за една годинаХората, които са станали безработни вследстиве на съкращения в предприятието, в което работят, са намалели с 22% през 2017 г. в сравнение с 2016-а. Това показват годишните данни на НСИ за работната сила през 2017 г., публикувани в четвъртък. През 2016 г. съкратените, попълнили армията на безработните, са били 72 300 човека, докато през 2017 г.

Не стигат зъболекарите в Шумен, Разград, Търговище и Добрич, в София пък са почти 3 пъти повече (Обзор)

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6763936

Не стигат зъболекарите в Шумен, Разград, Търговище и Добрич, в София пък са почти 3 пъти повече (Обзор)Грижата за оралното здраве на децата започва още от бременността, напомнят специалистите. Първото посещение при зъболекар трябва да е с пробива на първия млечен зъб Недостиг на зъболекари има в Североизточна България, основно в Шумен, Разград, Търговище и Добрич. За сметка на това пък стоматолозите в София са почти три пъти повече.

"Борусия" (Дортмунд) направи нов слаб мач и напусна Лига Европа

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/03/16/3147538_borusiia_dortmund_napravi_nov_slab_mach_i_napusna_liga/?ref=rss


Неубедителното представяне на "Борусия" (Дортмунд) през сезона продължи с отпадане от Лига Европа. Жълто-черните, които преди седмица загубиха у дома с 1:2 от австрийския първенец "Залцбург", този път завършиха наравно 0:0 на "Ред бул арена".<br /><br />Срещата беше скучна и без особено интересни ситуации, а австрийците направиха всичко възможно да запазят преднината си от гостуването в Германия. На моменти футболистите на Марко Розе бяха дори груби, но...

Родена е Менча Кърничева

https://www.actualno.com/chronicles/rodena-e-mencha-kyrnicheva-news_664085.html

Мелпомена Димитрова Кърничева, известна още като Менча Кърничиу или Кармен, е деятелка на Вътрешната македонска революционна организация, съпруга на Иван Михайлов. Менча Кърничева е родена на 16 март 1900 г. в Крушево в българеещо се арумънско семейство, бащата на баба й е българин, бил е български свещеник в Крушево, убит е от турците. Баща й работи като сарафин в София, а по-късно и в Цариброд (днес Димитровград, Сърбия). Малката Менча се преселва с майка си при него след потушава

Арсенал изхвърли Милан и е на 1/4-финал в Лига Европа (ВИДЕО)

https://www.actualno.com/football/arsenal-izhvyrli-milan-i-e-na-14-final-v-liga-evropa-video-news_664822.html

Отборът на Арсенал отстрани Милан в 1/8-финалите на втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа. Играчите на Арсен Венгер се наложиха на своя "Емирейтс" с 3:1 и по този начин с общ резултат 5:1 продължават сред най-добрите осем в надпреварата. Срещата не започна добре за "топчиите", като в 36' момчетата на Дженаро Гатузо поведоха след страхотен гол на Хакан Чалханоглу. До края на първата част обаче домакините изравниха чрез Дани Уелбек, който се разписа след спорна д

Гринго

https://www.dnevnik.bg/sled5/filmi/2018/03/16/3145653_gringo/?ref=rss


Жанр: Драма, Екшън, Комедия<br />САЩ, Австралия / 2017 / 105 минути<br />Сценарист: Антъни Тамбакис, Матю Стоун<br />Режисьор: Наш Едгертън<br />В ролите: Чарлийз Терон, Джоел Едгертън, Танди Нютън, Аманда Сайфред, Дейвид Ойелоуо<br />Великолепен микс от черна комедия, чист екшън и драматична интрига, ГРИНГО ни изпраща в Мексико, където добре възпитаният бизнесмен Харълд Сойнка попада между подмолни колеги, нарко босове и наемници със съмнителен морал. Пресичайки...

Преглеждат безплатно 5300 шофьори в градския транспорт и учители за рак на простатата

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6764045

Преглеждат безплатно 5300 шофьори в градския транспорт и учители за рак на простатата Безплатни прегледи за рак на простатата за 5300 шофьори, служители в транспортните дружества и учебни заведения организира Столичната община. За профилактичната програма Столичният общински съвет гласува в четвъртък да бъдат отпуснати до 300 000 лв. Прегледите ще се правят в Първа МБАЛ, Четвърта МБАЛ, Пета МБАЛ, Първа САГБАЛ “Св.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване