Енергийната компания на Китай заявява интерес към АЕЦ "Белене"

http://clubz.bg/65481-energijnata_kompaniq_na_kitaj_zaqvqva_interes_kym_aec_belene

Държавната енергийна компания на Китай е заявила интерес към проекта за АЕЦ "Белене". Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова в отговор на въпрос на соцдепутата Васил Антонов по време на парламентарния контрол днес. Писмото, в което се заявява интерес, е било изпратено в средата на февруари до НЕК.

Компанията CNC е приемник на китайското Министерство на енергетиката, има над 100 000 служители и оперира 25 ядрени реактора, каза Антонов. Той добави, че "трябва да се даде темпо" на проекта, тъй като от БАН вече са констатирали, че Втора атомна има бъдеще, а най-лошото би било нищо да не се прави в посока на възраждането ѝ.

"Доста време изгубихме, БАН констатира, че има бъдеще централата в Белене, не бива да се чака крайния срок, а постепенно, методично да се работи в тази посока", заяви депутатът от левицата, който припомни и разговора на премиера Бойко Борисов с руския президент Путин на 5 март т. г. Според официалното прессъобщение двамата са обсъдили енергийни проекти, в т.ч. идеята, лансирана от Борисов, АЕЦ "Белене" да се реализира като съвместен проект на България и няколко държави от Западните Балкани.

Антонов призова министър Петкова да внесе в МС прекратяване на действието на решението на кабинета и на парламента от март 2012 г., с което беше спряна Втора атомна. След това решението на МС подлежи на одобрение и от 44-тото НС. В друго свое решение от 2 март т. г. обаче същият този 44-ти парламент задължи енергийния министър в третия кабинет на Борисов до 30 юни да внесе конкретни предложения, свързани с възможностите за реализация на активите по проекта за изграждане на АЕЦ "Белене". 

В отговора си, освен че благодари на Антонов за разясненията за китайския инвеститор, Теменужка Петкова припомни за сетен път, че в площадката и в други дейности, свързани с АЕЦ "Белене", са вложени над 3 милиарда лева на българските данъкоплатци. Тя припомни още, че България разполага в момента с лицензирана площадка, с проект, нотифициран пред Европейската комисия, и оборудване, което очаква до края на следващата седмица да бъде напълно подслонено - защото е стояло неприбрано.

"Изграждането на тези конструкции върви с пълна сила и цялото оборудване е почти покрито, останали са съвсем малко от модулите", заяви Петкова.

Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) също e обявила, че проявява интерес към възможността да финансира един такъв проект, с условности как ще бъде структуриран, каква ще бъде възвръщаемостта и др., стана ясно още от министерския отговор. Петкова се зарече, че с оборудването, за което България беше осъдена от арбитраж да плати 600 милиона евро, нямало да се случи същото като с предишното,"продадено за жълти стотинки". 

Заради това оборудване през 2016 г. Софийската градска прокуратура обвини бившите шефове на НЕК Любомир Велков и Мардик Папазян за сключване на неизгодна сделка, от която е произлязла щета за държавата в размер на над 77 млн. евро. Обвинението е заради сключения през 2007 г. рамков договор с "Атомстройекспорт", с който основното оборудване, което е било на територията на АЕЦ "Белене", е продадено обратно на "Атомстройекспорт".

ВиК в Бургас започва ремонт на централен водопровод по ул. "Александровска"

http://www.cross.bg/vodoprovod-avariyata-voda-1570236.html

/КРОСС/ Авария на централен водопровод под улица "Александровска" стана причина за теч на вода по пешеходната зона. Повреденият водопровод захранва централната градска част, информираха от ВиК Бургас. Мястото на аварията е локализирано и започват ремонтни дейности, които ще са изцяло за сметка на водопреносното дружество. Негова отговорност е и възстановяването на инфраструктурата от градската среда, нарушена при ремонтните дейности. Съоръжението е изградено и пуснато в експлоатация от ВиК преди няколко години. До отстраняването на аварията без вода ще останат някои централни части на града.  

Здравните инспектори от Варна: От 10 години заплатите ни не са вдигани

http://budnavarna.bg/31576-zdravnite-inspektori-ot-varna-ot-10-godini-zaplatite-ni-ne-sa-vdigani/

Недоволство от ниските си заплати изразиха служителите в Регионалната здравна инспекция във Варна в обедната си почивка днес пред сградата на институцията. Над 10 години здравните инспектори не са имали актуализация на заплатите – сподели д-р Веселина Божилова, синдикален лидер в инспекцията. „Повече от половината служители на РЗИ Варна са на минимална работна заплата, която е 510 лв. От МЗ твърдят, че това не е вярно. Ако тези хора вземат с няколко лева над минималното възнаграждение обаче – 513, 516 лв., то тогава да, не е вярно. Но с увеличението на МРЗ се сви много ножицата между отделните категории служители. Хора с висока квалификация с по 30 години стаж изведнъж се оказаха с 5-10 лв. над минималното заплащане, което е унизително“ – каза още д-р Божилова.

Ние не получаваме клас прослужено време, защото сме държавни служители. В РЗИ Варна работят над 100 души. На моменти жестоко се сблъскваме със законодателството. Приемат се нови закони и наредби, които си пречат една на друга. Или на книга звучат добре, но няма как да се прилагат. Ще цитирам прословутата забрана за тютюнопушене в заведения за хранене. Навсякъде се пуши, а инспекторите нямат право по закон да изискат лични документи, за да санкционират. Често влизаме в конфликт с гражданите. Предвиждат се изменения в закона, но в момента той така е направен, че се спира работата ни – обясни още д-р Божилова. По нейни думи здравните инспектори са около 2000 човека в страната – последна грижа в Министерството на здравеопазването. „Освен това сме контролен орган, а никой не обича контролиращите“ – допълни синдикалистът.

Уморихме се да протестираме и да пишем и да няма резултати накрая – отбеляза Гергана Христова – председател на секция „Подкрепа“. Вече е пристигнал бюджетът, но не е ясно как ще се разпредели. Имаме нормативно необосновани наредби, които не са приложими. Кръгли маси, обсъждания, сингали за нормативни пречки са подавани – няма чуваемост. Не само заплатите ни са проблем. Имаме амортизирана база, стара неприложима нормативна уредба, срещу което изразяваме несъгласие и се надяваме този път да бъдем чути“ – каза още Христова.

снимка: Пламен Гутинов

източник: Черно море

Материалът Здравните инспектори от Варна: От 10 години заплатите ни не са вдигани е публикуван за пръв път на Будна Варна.

БМВ на газ пламна в движение в Благоевград, водачът не е пострадал

https://www.actualno.com/crime/bmv-na-gaz-plamna-v-dvijenie-v-blagoevgrad-vodachyt-ne-e-postradal-news_664872.html

Лек автомобил БМВ пламна в движение в Благоевград тази сутрин, водачът не е пострадал, предаде БГНЕС. Инцидентът стана към 08:35 ч. на входа на жк "Струмско". Горящият в предната част автомобил е загасен с два пожарогасителя, пристигна и пожарна. Лекият автомобил завива от ул. „Яне Сандански” към ул. „Броди”, когато в предната част на двигателя буквално се чул взрив. БМВ-то пламнало веднага, избухнали пламъци с височина над 5 метра. Водачът мл

Индексите на "Уолстрийт" приключиха сесията разнопосочно

http://econ.bg/Новини/Индексите-на-Уолстрийт-приключиха-сесията-разнопосочно_l.a_i.759154_at.1.html

По време на търговията в четвъртък европейските пазари завършиха на зелена територия, а американските индекси се търгуваха смесено, пише...

Уволненият диригент Джеймс Ливайн съди ръководството на операта "Метрополитън"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6764686

Уволненият диригент Джеймс Ливайн съди ръководството на операта "Метрополитън"Прочутият американски диригент Джеймс Ливайн, уволнен от нюйоркската опера "Метрополитън" заради обвинения за сексуален тормоз, даде на съд ръководството на институцията, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС. Ливайн, който е почетен музикален директор на "Метрополитън", твърди в подадените в нюйоркски съд документи, че ръководството на операта,

Борисов: Ердоган идва във Варна, за да запазим споразумението с Турция за мигрантите

http://www.barometar.net/90606/

„Имаме еднакво разбиране за опазването на границите – да го правим така, че хората в Европа да се чувстват сигурни, да го правим с хуманно отношение към търсещите убежище, и в същото време европейската дипломация да работи. Една-единствена цел си поставяме за лидерската среща във Варна на 26 март – за продължаване на действието на […]

Мария Габриел: Истанбулската конвенция не е форма за възприятие на идеология за пола

https://www.24chasa.bg/novini/article/6764699

Мария Габриел: Истанбулската конвенция не е форма за възприятие на идеология за полаТемата за сигурността е водеща за хората в ЕС. Но ако едната половина от обществото е насилвано и убивано, то не можем да говорим за сигурност. Насилието над жени е ежедневие. Това ограничава пълноценното участие на жените във всички аспекти, посочи тя. Нужна е поведенческа промяна, за да се преборим със стереотипите,

Орбан обрисува апокалиптична картина на бъдещето на Западна Европа

http://www.moreto.net/novini.php?n=370846

Унгарският премиер Виктор Орбан обрисува апокалиптична картина на бъдещето на Западна Европа, заявявайки, че е под мигрантска инвазия, която скоро ще направи европейците малцинство, информира АП. Орбан говори на голяма демонстрация три седмици преди парламентарните избори.

Владимир Путин призова руснаците да гласуват на 18 март, независимо за кого

http://www.cross.bg/vladimir-partiya-pytin-1570235.html

/КРОСС/ В навечерието на президентските избори в Русия, които ще се проведат на 18 март, държавният глава Владимир Путин призова руснаците да гласуват, независимо за кого. Избирателите са получили и есемеси с информация че могат в последния момент да сменя избирателната си секция, съобщи bTV. Целта е да се постигне максимално висока избирателна активност. Кандидатите са общо осем, но фаворит с около 70% е настоящият президент 65-годишният Владимир Путин. Ако бъде избран, това ще е четвъртият му мандат. Останалите кандидати са: лидерът на комунистите Павел Грудинин, 71-годишният лидер на дяснопопулистката либарално-демократичаска партия Владимир Жириновски, съосновател на дяснолибералната партия „Яблоко" Григорий Яблински, представителят на младата дяснолиберална „Партия на растежа" Борис Титов, националистът Сергей Бабурин, 39-годишният председател на по-новата комунистическа партия „Комунистите на Русия" Максим Сурайкин и единствената жена-кандидат - Ксения Собчак, която води кампанията си под мотото „Един срещу всички". 109 млн. руснаци имат право да гласуват на президентските избори в неделя. Парти и политически движения се готвят за протести след вота.    

Майката на самоубил се преди 2 дни мъж скочи от деветия етаж в Русе

https://www.24chasa.bg/region/article/6764682

Майката на самоубил се преди 2 дни мъж скочи от деветия етаж в РусеМайката на мъж, който се самоуби преди 2 дни в Русе, е сложила край на живота си, съобщава ТВН. Майката на 35-годишния мъж, който преди 2 дни се хвърли от 9-ия етаж на жилището им в бл. „Драва“, кв. „Родина“, днес сутринта също е скочила от терасата на жилището. Екип криминалисти работи на мястото на инцидента.

Шефът на Софийския районен съд: 18 000 са делата за сметки от парно и вода

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/03/16/3147635_shefut_na_sofiiskiia_raionen_sud_18_000_sa_delata_za/?ref=rss


Най-големият дял на дела в най-натоварения съд в страната - Софийския районен съд (СРС) - са тези за сметки от парно и вода. За 2017 година тези дела са към 18 000, което е 20% от постъпленията на граждански дела в съда.<br /><br />Това заявява в интервю пред в. "24 часа" Александър Ангелов, който е председател на СРС. Ангелов беше избран в края на юли миналата година, след като предишният ръководител Методи Лалов подаде оставка заради несъгласие с политиката на предишния...

Стягат за лятото библиотеката „Рапана“

http://budnavarna.bg/31573-styagat-za-lyatoto-bibliotekata-rapana/

Любимата на варненци и гостите на града улична библиотека „Рапана“ ще бъде освежена и до лятото ще върне добрия си вид. Очаква се оригиналното съоръжение, изработено от шпертплат, отново да събира десетки минувачи на входа на Морската градина, а по рафтовете му ще има и още много нови книги. Това съобщи за BudnaVarna.bg  Мартен Демирев, който от самото начало помага на авторите на проекта – Боян Симеонов, Юзджан Тургаев и Ибрахим Асанов.

„Нашето желание е „Рапанът“ да остане на мястото си и правим каквото можем със собствени усилия да го поддържаме. Ние сме ентусиасти, искахме да направим нещо хубаво за града, направихме го! Трудно е да го поддържаме сами, но идеята е всяка година да го подменяме“, обясни още младият варненец. Той обаче призна, че обществото ни не е съвсем дорасло за подобни инициативи, след като през зимата е имало вандалски набези. През лятото пък, крадци посегнали на част от обзавеждането.

Независимо от това, авторите на проекта са категорични, че веднага щом времето се задържи по-топло, ще започне реновиране на „Рапана“. Частите, които в момента са прогнили вследствие на дъждовете и снеговете ще бъдат подменени. Други ще бъдат лакирани, за да може уличната библиотека да придобие стария си изглед. Има и идея около мястото да се провеждат интересни инициативи и градски събития.

Мартен Демирев припомни, че съоръжението първоначално било монтирано само за летните месеци на 2017 година. Библиотеката така и не била прибрана през зимата обаче, защото процедурата била скъпа, нямало и много възможности за намиране на склад. Оказало се, че транспортирането и съхранението на конструкцията на закрито би струвало колкото една трета от цената на чисто нови материали.

Материалът Стягат за лятото библиотеката „Рапана“ е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Убиецът на българката и децата й в Канада - осъждан два пъти (Видео, снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6764573

Убиецът на българката и децата й в Канада - осъждан два пъти (Видео, снимки)29-годишният Кори Фен e обвинен в убийството на българката и двете й деца в Канада. За него е установено, че е имал връзка с майката - Красимира Пейчиновски, но според полицията обвиняемият не е баща на децата. През 2011г. Фен е признат за виновен за злоупотреби за около 5 000 долара, а през 2009 г. той е обвинен и за нападение на полицай.

Загиналата българска стюардеса напуснала Русе преди 20 години, идвала си за малко и сама

https://www.24chasa.bg/novini/article/6764681

Загиналата българска стюардеса напуснала Русе преди 20 години, идвала си за малко и самаБългарската стюардеса в авиокомпанията "Емирейтс" Елена Йончева, която загина след падане от самолет на международното летище в столицата на Уганда-Кампала е напуснала Русе преди повече от 20 години, съобщи "Монитор". Омъжила се и заминала да живее при съпруга си. Апартаментът на родителите й се намира на четвъртия етаж в блок в централната част

Ганчо Карабаджаков откри изложбата „Българска илюстрация от фонда на ХГ „Илия Бешков“ – Плевен

https://www.24chasa.bg/region/article/6764654

Ганчо Карабаджаков откри изложбата „Българска илюстрация от фонда на ХГ „Илия Бешков“ – ПлевенЕкспозицията е част от Националната културна програма за Председателството на България на Съвета на Европейския съюз Заместник-кметът на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков откри в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ експозицията „Българска илюстрация от фонда на ХГ „Илия Бешков“ – Плевен. Събитието е част от Националната културна програма за

Кралицата даде съгласието си за брака на принц Хари с Меган Маркъл

https://www.actualno.com/showbusiness/kralicata-dade-syglasieto-si-za-braka-na-princ-hari-s-megan-markyl-news_664859.html

Британската кралица Елизабет II официално даде съгласието си за сватбата на нейния внук принц Хари с американската актриса Меган Маркъл. "Обявявам съгласието си за договор за брачни отношения между моя най-скъп внук принц Хенри Чарлс Албърт Диейвид от Уелс и Рейчъл Меган Маркъл", каза кралицата на среща на нейния вътрешен съвет в Бъкингамския дворец. Съгласието й щяло да бъде удостоверено с "Големия печат" и вписано в регистъра на съвета, който представлява древен орган от с

НС ратифицира Конвенцията за международната хидрографска организация

https://www.actualno.com/politics/ns-ratificira-konvencijata-za-mejdunarodnata-hidrografska-organizacija-news_664869.html

Народните представители ратифицираха Конвенцията за международната хидрографска организация. Пълноправното членство на страната позволява участието в регионални проекти за осигуряване безопасността на корабоплаването, възможност за обучение на специалисти от Военноморските сили в международни институции и право на глас при вземане на решения. Годишната вноска на България е близо 24 хиляди лева. България е член на Международната морска организация от 1960 година, с която Международната хидрогр

Продължава дератизацията в район „Приморски“

http://budnavarna.bg/31571-prodalzhava-deratizatsiyata-v-rajon-primorski/

снимка: Будна Варна

Зимно-пролетната масова дератизация на каналните шахти и дерета на територията на район „Приморски“ във Варна продължава, научи BudnaVarna.bg.

Дератизацията включва залагане на родентициди в каналните шахти или в дупките на гризачите.

Използват се препарати на антикоагулантна основа, със санитарно разрешително за пускане на пазара и информационен лист за безопасност. Третиранията ще се извършват при подходящи климатични условия и стриктно спазване на условията за безопасно приложение на биоциди.

График за дератизацията:

Район Приморски – 2604 шахти

15-21.03.2018 г. – подрайон Простор

22-26.03.2018 г. – подрайон Чайка

Дерета – 611 дка

28-30.03.2018 г. – Младост – 283 дка; Приморски – 214 дка; Владиславово – 90 дка; Аспарухово – 24 дка

Материалът Продължава дератизацията в район „Приморски“ е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Осъдиха бивш бизнесмен и собственик на галерия за измами в Германия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6764661

Осъдиха бивш бизнесмен и собственик на галерия за измами в ГерманияБивш бизнесмен и собственик на галерия бяха осъдени в Германия за измама и фалшифициране на документи за продажба на картини, приписвани на руски авангардисти, включително и Василий Кандински, съобщи Асошиейтед прес. Съдът е определил присъди от две години и осем месеца и три години за мъжете, които са на възраст 45 и 72 години.

Кръводарителска кампания се организира във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=370845

„Ротаракт клуб Варна“ организира кръводарителска кампания под надслов „В кръвта ти е да спасяваш животи!“. Събитието ще се проведе на 17-ти март, събота, в танцова школа „Маламбо“ (срещу хотел „Графити“ – бул. „Княз Борис I” 80A) между 10:00 и 14:00 ч.

Николай Ненчев за делата срещу него: Много силно се забавлявам

https://www.24chasa.bg/novini/article/6764627

Николай Ненчев за делата срещу него: Много силно се забавлявам„Делото за „Интендантско обслужване” мина на последна инстанция, самият прокурор във ВКП е отхвърлил всички тези на обвинението, това е достатъчно показателно. След няколко дни е делото за изтребителната авиация… Лично аз много силно се забавлявам”, коментира пред Би Ти Ви бившият военен министър Николай Ненчев.

Веселин Марешки: След чалгизацията тече хазартизация

http://clubz.bg/65480-veselin_mareshki_sled_chalgizaciqta_teche_hazartizaciq

Партия "Воля" настоява за промени в закона за хазарта, в които да се запише, че 1% от приходите от хазартните игри отиват за култура. Това заяви лидерът на партията Веселин Марешки в декларация от парламентарната трибуна.

"След чалгизацията тече процес на хазартизация", заяви Марешки.

Той изтъкна, че множество телевизонни реклами внушават на младото поколение, че единственият начин да бъдеш богат и успешен е като участваш в различни хазартни игри.

"Това силно ни притеснява", заяви Марешки.

И изтъкна, че от парите, които отиват за разврат и поквара на младото поколение трябва да се отделят за култура.

Според артистите, с които партията му се е срещнала, финансовото министерство е като Великата китайска стена и не отпуска пари за култура.

"За подкрепа за културата говорим като за някаква екстра", отбеляза Марешки.

Очевидец за нападението над автобус в София: Бяха група момчета (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6764591

Очевидец за нападението над автобус в София: Бяха група момчета (Снимки)"Качих се на въпросния автобус №108 от спирка Община Връбница в посока ж. к. "Люлин". Малко преди следващата спирка ул. Надежда, след спускане от моста, отдясно на пътя откъм квартал "Модерно предградие" имаше група момчета, видимо от ромски произход, които произведоха изстрел по автобуса, докато се движеше.

Катастрофа на ключово кръстовище в София

https://www.actualno.com/crime/katastrofa-na-kluchovo-krystovishte-v-sofija-news_664866.html

Катастрофа с кола с белградска регистрация стана тази сутрин на централното столично кръстовище между бул. "Дондуков" и ул. "Раковски". Пътният инцидент се е случил още около 6 часа тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на МВР след наше запитване. В 9,30 обаче двата автомобила - "Шкода Рапид" с белградска регистрация и "Опел Астра", все още бяха там - качени на тротоара, за да не пречат на движението. По сръбската кола има следи от кръв, но не е ясно от к

Ето къде ЧЕЗ ще спира тока

https://frognews.bg/novini/eto-kade-chez-shte-spira-toka-2018-03-16.html

Уважаеми клиенти, ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването.

Стотици свободни работни места преди туристическия сезон

http://budnavarna.bg/31569-stotitsi-svobodni-rabotni-mesta-predi-turisticheskiya-sezon/

снимка: Будна Варна

Преди началото на активния туристически сезон, броят на свободните работни места във Варна се увеличават.

Това съобщиха за BudnaVarna.bg от пресцентъра на Регионалното бюро по труда във Варна.

Набират се най-вече служители за хотели и ресторанти като професиите, които се търсят са много разнообразни. Необходими са готвачи, сервитьори, бармани, камериерки и всякакъв хотелски персонал.

Набират се и десетки служители за регистрация на пътници и багаж и оператори наземно обслужване.

Изискванията към тях са поне средно образование като знанието на чужди езици не е необходимо. От работническите професии продължават да се търсят най-вече заварчици, стругари, шлосери, фрезисти и настройчици.

Материалът Стотици свободни работни места преди туристическия сезон е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Двойната смърт в Пловдив: Ради убил съпругата си и се намушкал

https://www.24chasa.bg/novini/article/6764588

Двойната смърт в Пловдив: Ради убил съпругата си и се намушкалРади Енев е убил съпругата си, а след това се е намушкал в шията. Това научи "24 часа" от източници, близки до разследването. Вчера, когато телата на двамата съпрузи бяха открити в дома им в пловдивския квартал "Кючук Париж" неофициалната версия бе, че Илияна Енева първо е пробола мъжа си, а след това е сложила край на живота си.

Калоян Паргов е поканен за международен наблюдател на президентските избори в Русия

https://frognews.bg/novini/liderat-bsp--sofiia-kaloian-pargov-pokanen-mejdunaroden-nabliudatel-prezidentskite-izbori-rusiia.html

Лидерът на БСП – София Калоян Паргов и заместник-председателят на столичната организация проф. Ваня Добрева са поканени за международни наблюдатели на президентските избори в Русия, които ще се проведат на 18 март.

Путин: Гласувайте заради ”съдбата на великата Русия”

http://dnes.dir.bg/news/izbori-rusia-putin-26962129

„В Русия ние винаги сами решаваме своята съдба. Постъпваме според съвестта си и любовта към отечеството.

90-годишната жена, нахапана от куче в Берковица, е починала в болницата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6764607

90-годишната жена, нахапана от куче в Берковица, е починала в болницата90-годишната жена, намерена на улицата в Берковица в сряда вечерта нахапана от куче, е починала в болницата, предава Би Ти Ви.  Все още не ясно дали е починала от раните от нахапването или от инфаркта, който е получила по време на рентгеновите снимки. Жителите на Берковица се оплакват от сериозен проблем с агресивни бездомни кучета.

Външният министър на Северна Корея изненадващо пристигна в Швеция

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/03/16/3147626_vunshniiat_ministur_na_severna_koreia_iznenadvashto/?ref=rss


Севернокорейският външен министър Ри Йон-хо пристигна в Стокхолм, за да обсъди с шведските си колеги "двустранни въпроси" и такива, важни и за двете страни, предаде Би Би Си. Визитата следва неочакваната покана за среща от лидера на Северна Корея, Ким Чен-ун, отправена към американския президент Доналд Тръмп.<br /><br />Държавният глава обяви, че приема, но няма обявена дата за евентуален разговор между двамата, а Пхенян не е коментирал поканата, откакто властите в Сеул...

Първият в България поезиомат ще вдъхновява великотърновци и гости

https://www.24chasa.bg/region/article/6764603

Първият в България поезиомат ще вдъхновява великотърновци и гостиЗа поредна година Община Велико Търново се присъединява към европейската инициатива Нощ на литературата, организирана в партньорство с Чешкия културен център в България, на 9 май т.г. В Нощта на литературата ще бъдат представени произведения на знакови европейски автори, четени от известни и обичани дейци на културата и изкуствата от града .

Доларът остава под натиск

http://econ.bg/Новини/Доларът-остава-под-натиск_l.a_i.759153_at.1.html

Дoлapът в пeтъĸ пoeвтинявa пo oтнoшeниe нa eвpoтo и йeнaтa, дoлapoвитe индeĸcи ce cпaдaт нa фoнa нa oбxвaнaлитe вaлyтнитe пaзapи нeпpиятни yceщaния...

Швейцария - лидерът сред банкерите, часовниците и... кокаина

https://www.investor.bg/novini/346/a/shveicariia-lideryt-sred-bankerite-chasovnicite-i-kokaina-257494/

Цюрих и Женева са класирани на второ и пето място в проучване на 60 европейски града с остатъчни следи от кокаин в отпадъчните води

Синът на убитата в Канада Красимира бил спортна звезда

https://petel.bg/Sinat-na-ubitata-v-Kanada-Krasimira-bil-sportna-zvezda__255635

Синът на пловдивчанката Красимира Рой, който бе убит заедно с майка си и сестра си в Канада, е бил звезда в хокейния отбор в училището си, п...

Драма в Айтос: 82-годишна жена остана на улицата, измамена от собствения си внук

https://petel.bg/Drama-v-Aytos--82-godishna-zhena-ostana-na-ulitsata--izmamena-ot-sobstveniya-si-vnuk-__255636

Снимки в. "Десант" Историята на Веолита Шарлетова няма хепиенд, но в нея има поука Вместо достойни старини, 82-годишната Виолета Шарлето...

Продължава дератизацията в район "Приморски"

https://petel.bg/Prodalzhava-deratizatsiyata-v-rayon-Primorski__255637

Снимка: Булфото Зимно-пролетната масова дератизация на каналните шахти и дерета на територията на район "Приморски" във Варна продължав...

Репортерки на Гала заголиха плът в ефир, но едната се сгърчи в неудобна поза

https://petel.bg/Reporterki-na-Gala-zagoliha-plat-v-efir--no-ednata-se-sgarchi-v-neudobna-poza-__255638

Репортерките на Гала съвсем заголиха плът. Ина и Светла цъфнаха със скандално голи бедра в ефир. Двете красавици водят най-новата рубрика ...

Спипаха мъж и жена с наркотици във Варна

https://petel.bg/Spipaha-mazh-i-zhena-s-narkotitsi-vav-Varna__255639

Снимка: Булфото На 13 март, около 16:25часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на автомобил и намиращите се в него жена на на...

Северна Корея продължава да върши страхотии

https://petel.bg/Severna-Koreya-prodalzhava-da-varshi-strahotii__255640

Северна Корея е започнала предварително тестване на един от ядрените си реактори в главния си ядрен комплекс Йонбьон. Това съобщава СиЕн...

Прокуратурата разследва „Пирогов” и още 6 болници за безстопанственост

https://petel.bg/Prokuraturata-razsledva----Pirogov----i-oshhe-6-bolnitsi-za-bezstopanstvenost__255642

Снимка Булфото Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство за безстопанственост срещу болница „Пирогов”. Това за...

Емил Костов събира елита на каратето от Балканите в Кранево

https://petel.bg/Emil-Kostov-sabira-elita-na-karateto-ot-Balkanite-v-Kranevo__255643

Регистрацията на състезателите по кумите и ката за 6-ото  балканско първенство по карате киокушин на категории за мъже, жени, юноши и дево...

Спецсъдът отложи за април делото срещу Ценко Чоков

https://petel.bg/Spetssadat-otlozhi-za-april-deloto-sreshhu-TSenko-CHokov__255644

Спецсъдът отложи за април днешното заседание по делото срещу Ценко Чоков. Причината беше, че то не е върнато от Апелативния съд, където се ...

Отборът на ОУ „Ангел Кънчев” отново шампион на „Бързи и сръчни” (снимки)

https://petel.bg/-Otborat-na-OU----Angel-Kanchev----otnovo-shampion-na----Barzi-i-srachni-----snimki--__255645

Състезание за II клас от „Бързи и сръчни“ – втори кръг, се проведе в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия. Проявата ...

БСП срещу закона за частната охрана: Раздържавявате МВР

https://petel.bg/BSP-sreshhu-zakona-za-chastnata-ohrana--Razdarzhavyavate-MVR__255646

Снимка: "Канал 3" Това правителство е първото, което си позволява да раздържавява МВР, да търгува с най-ценното - живота, сигурността и собс...

С бляскава церемония завърши 14-ото издание на конкурса „Ideal Standard Баня на годината“

http://www.cross.bg/banya-proekta-hotel-1570233.html

/КРОСС/ С призове бяха отличени най-добрите проекти в двете категории „Баня в бизнес хотел" и „Баня във ваканционен хотел" Четиринадесетото издание на конкурса „Ideal Standard Баня на годината" достигна своята кулминация с пищна церемония, в столичния хотел „Хилтън". Водеща тема на конкурса тази година беше „Идеалната хотелска баня", а участващите проекти бяха разделени в две основни категории: „Баня в бизнес хотел" и „Баня във ваканционен хотел". В продължение на почти 4 месеца десетки дизайнери и архитекти изпращаха своите заявки, под формата на 3D визуализации. Проектите бяха оценени от 13-членно жури, в чийто състав „блестяха" имената на редица „светила" от света на архитектурата и интериорния дизайн. Оценките бяха базирани на 4 основни критерия: хармоничен и цялостен образ на интериора; енергоефективни решения; организация на пространството и ергономичност; и на последно място, но не и по важност - реализуемост.Основната мотивация за участниците също беше Ideal-на. Авторите на проектите на първо място в двете основни категории ще вземат участие в събитията на Ideal Standard в Milano Design Week 2018

Лавров: Британският министър на отбраната може да не е достатъчно образован

https://www.24chasa.bg/novini/article/6764618

Лавров: Британският министър на отбраната може да не е достатъчно образованМинистърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви в петък, че министърът на отбраната на Великобритания Гавин Уилямсън, който по-рано каза на Русия да „си тръгва и да млъкне“, може да не е достатъчно образован, предава Ройтерс, цитирана от Фокус. “Може да не е достатъчно образован“, заяви Лавров по време на пресконференция в Казахстан.

Д. Добрев: Търсим начин за финансова независимост на КЕВР

https://www.investor.bg/energetika/472/a/d-dobrev-tyrsim-nachin-za-finansova-nezavisimost-na-kevr-257632/

Предстои смяна на половината от членовете на регулатора, която е предвидена в Закона за енергетиката

Чикаго и Ванкувър отпаднаха от американската кандидатура за световното през 2026 г.

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/03/16/3147634_chikago_i_vankurur_otpadnaha_ot_suvmestnata/?ref=rss


Чикаго и Ванкувър отпаднаха от списъка с градовете, включени в проекта за съвместната кандидатура на САЩ, Канада и Мексико за световното първенство по футбол през 2026 г. Това стана в навечерието на крайния срок за обявяването на кандидатите.<br /><br />Чикаго, където се помещава централата на футболната федерация на САЩ, се оттегли след критиките си срещу ФИФА. Недоволството е свързано с изискването за повече финансови гаранции, без да има сигурност за възвращаемост на вложените...

Разкриха кои са най-полезната и най-вредната поза за сън (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/razkriha-koi-sa-naj-poleznata-i-naj-vrednata-poza-za-syn-snimki-2084989

Ползите за здравето от добрия сън са всеизвестни. Качествената почивка през нощта не само подобрява настроението, но и предпазва от стрес и редица заболявания, сред които болести на сърцето и диабет.

Дезодорантите причиняват мигрена, астма и кожни проблеми

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6764601

Дезодорантите причиняват мигрена, астма и кожни проблеми Австралийски учени откриха, че дезодорантите причиняват мигрена, астма и кожни проблеми, съобщи в. "Дейли мейл". Експертите от университета в Мелбърн направиха анкетираха 1100 доброволци и установиха, че при 26 % от хората се получава реакция на организма заради химикалите в дезодорантите. Над четвърт от запитаните мислят,

Днес е Международният ден на астрономическите обсерватории

http://www.moreto.net/novini.php?n=370844

Международният ден на астрономическите обсерватории е отбелязан за пръв път през 1990 година в Италия по инициатива на Асоциацията на италианските астрономически обсерватории. През 1994 г. е честван и във Франция, а през 1995 г.

Разследването за смъртта на детето на Московски все още не е стигнало до виновни

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/03/16/3147630_razsledvaneto_za_smurtta_na_deteto_na_moskovski_vse/?ref=rss


Прокуратурата все още не е открила виновни по разследването на смъртта на сина на транспортния министър Ивайло Московски. Това съобщава в. "Сега", позовавайки се на отговор на окръжната прокуратура в София до изданието.<br /><br />Детето загина в "Боровец" на втори февруари тази година при инцидент с моторна шейна, управлявана от баща му. Прокуратурата мълча няколко дни по случая. След това беше обявено, че се води разследване за причиняване на смърт по...

Румънец спечели за трети път Арктическия ултрамаратон в Канада

https://www.24chasa.bg/sport/article/6764574

Румънец спечели за трети път Арктическия ултрамаратон в КанадаРумънец спечели за трети път Арктическия ултрамаратон 6633, който е смятан за най-тежкия в света, съобщават днес румънските вестници. Тибериу Ушериу измина разстоянието от около 617 км за по-малко от 173 часа, отбелязват медиите в Букурещ, цитирани от БТА.  Тази година бе десетото издание на маратона, който се провежда на територията на Канада.

Сидеров и видни социалисти - на гости в Русия за президентските избори

http://clubz.bg/65479-siderov_i_vidni_socialisti_na_gosti_v_rusiq_za_prezidentskite_izbori

Дузина родни политици ще се подвизават в Русия в следващите дни за президентските избори там, които ще се проведат в неделя. Повечето от тях са поканени като международни наблюдатели на вота, показа проверка на Клуб Z. Гостуванията са по различни линии - едни ще са гости на Съвета на федерацията, други - на руската Дума, по партийна линия. 

Най-мащабно се очаква да е присъствието на представители на БСП. От Народното събрание за Москва вече е отпътувал председателят на комисията по икономическа политика Петър Кънев. Сред народните представители-социалисти в групата, която ще наблюдава изборите, са още Христо Проданов и Пенчо Милков, потвърдиха от левицата.

Освен на парламентарно ниво, БСП ще бъде представена и на столично - председателят на социалистите в София и шеф на общинските съветници от левицата в София Калоян Паргов също ще е сред гостите на руската страна за вота, на който се очаква Владимир Путин да бъде избран за президент отново. С Паргов ще пътува и заместничката му в столичната структура на БСП Ваня Добрева. От БСП-София е и депутатът Проданов.

В събота Паргов, който пътува по линия на Съвета на федерацията, ще е в Москва, а в самия ден на президентския вот - в Новосибирск, обясниха от екипа му. 

Може ли да има избори за президент в Русия и там да не е лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който в последните години е така привързан към страната на Путин? Председателят на депутатите от управляващите "Обединени патриоти" също се е понесъл днес за Москва. С него заминава и зам.-председателят на Народното събрание Явор Нотев, както и депутатът Десислав Чуколов от ръководството на "Атака", потвърдиха от партия. Повече за тяхната програма обаче не се знае. Традиционно обаче Сидеров и съпартийците му не пропускат да обявят резултати от срещите си с руски представители или поканите си за Москва.

Проверка на Клуб Z показа още, че поканите към народни представители да посетят Руската федерация за изборите не са дошли на централно институционално ниво - тоест през Народното събрание. Според представители на споменатите партии поканите са били лични. 

Гост на Русия за изборите ще е и председателката на Форума "България-Русия" Светлана Шаренкова - по поката на руската Дума. Тя ще следи изборния процес в Санкт Петербург.

Поканата да наблюдава вота дошла лично от Вячеслав Володин, председателя на Държавната Дума на Русия.

Няма информация покани да са получени от партията на Георги Първанов - АБВ. 

Тези професии водят най-често до развод

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6764578

Тези професии водят най-често до развод„Къде сгреших“, питат се някои дами след раздяла. Психолози обаче съветват да не бързат със самообвинения, а да се замислят над всички решаващи фактори. Може би просто грешката е била в избора на кариера. Често, когато се стигне до развод, се търсят причини в любовта между партньорите, в готовността им да имат извънбрачни връзки,

Путин призова руснаците да гласуват в неделя, независимо за кого

https://www.24chasa.bg/novini/article/6764581

Путин призова руснаците да гласуват в неделя, независимо за когоВ навечерието на президентските избори в Русия, които ще се проведат на 18 март, държавният глава Владимир Путин призова руснаците да гласуват, независимо за кого. Избирателите са получили и есемеси с информация че могат в последния момент да сменя избирателната си секция, съобщава Би Ти Ви. Целта е да се постигне максимално висока избирателна

Добри новини за жадните за Wi-Fi

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6764059

Добри новини за жадните за Wi-FiДа нямаш достъп до Wi-Fi - в наше време това за активните хора е почти мъчение. Дигиталната свързаност вече е нещо като основно човешко право. Затова е много добре, че започват процедурите по инициативата WiFi4EU за изграждане на безплатни Wi-Fi зони в обществени пространства в целия ЕС. (Виж 3-а стр.

Цените на петрола се стабилизират

http://econ.bg/Новини/Цените-на-петрола-се-стабилизират_l.a_i.759152_at.1.html

Цeнитe нa пeтpoлa ca cтaбилни в нaчaлoтo нa тъpгoвият в пeтъĸ cлeд извecтнoтo пoвишeниe пpeз пpeдишнaтa cecия зapaди пpoгнoзитe зa нapacтвaнe нa...

Възможно ли е дъщерята на Скрипал да го е отровила без да знае?

https://www.actualno.com/europe/vyzmojno-li-e-dyshterjata-na-skripal-da-go-e-otrovila-bez-da-znae-news_664834.html

Нервно-паралитично вещество "Новичок", с което бе отровен бившия разузнавач Сергей Скрипал, е било доставено във Великобритания от Москва в багажа на дъщеря му Юлия. Това съобщи The Telegraph, позовавайки се на британските специални служби. Според изданието следователите изучават версията за това, че престъпниците са напоили с отровата "предмет от дрехите, козметиката или подарък" в багажа на Юлия Скрипал. Деянието вероятно е станало в квартирата ѝ в Москва, преди тя да тр

Десетки ранени при сблъсък на влакове в Кьолн (видео)

http://www.cross.bg/dyshi-raneni-kyoln-1570232.html

/КРОСС/ Над 40 души са пострадали, след като два влака от градската железница в Кьолн са се сблъскали в централните части на рейнския град, съобщава националният ежедневник "Франкфурт Алгемайнецайтунг". 14 души бяха ранени при удар на два трамвая в Истанбул По първоначални данни на полицията един от пострадалите при инцидента е в тежко състояние, докато по-голямата част от останалите имат леки наранявания. Властите предупредиха обаче, че броят на ранените може да се увеличи. Движението в района на катастрофата е блокиран за движение и в двете посоки. Засегнатите пътници са прехвърлени на специално изпратени автобуси. video:https://www.youtube.com/watch?v=ryc63vFcrrE&feature=youtu.be

Райони без вода във Варна днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=370830

По информация от пресцентъра на ВиК - Варна, днес без вода в града са: - районът на улиците "Капитан Райчо и "Княз Черказки" до около 14.00 часа. -част от местност "Пчелина" до около 14.00 часа.

Графенът се оказа идеален материал за боя за коса

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6764575

Графенът се оказа идеален материал за боя за косаАмерикански учени използваха "материала-чудо" графен, за да разработят нов вид боя за коса, която не е токсична и не уврежда космите, съобщи Юрик алърт. За разлика от традиционните бои, които проникват в косъма, тя покрива клетките, благодарение на гъвкавостта на графеновите листове. Затова не го изтощава.

Планирани прекъсвания в захранването на територията на ЧЕЗ

http://www.cross.bg/mahala-mestnost-sofiya-1570231.html

/КРОСС/ ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването. Във връзка с осъществяване на посочените по-долу планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 19 - 23 март 2018 г. включително, се налагат кратковременни оперативни превключвания с цел обезопасяване на съоръженията за работа, осигуряване на алтернативно захранване за част или всички засегнати клиенти и последващо включване на съоръженията, върxу които са извършвани планирани дейности. СОФИЯ ГРАД Община Банкя На 20.03.2018 г. /09:00 - 16:30 ч./ - Банкя, Общ. Столична: 11-та, Александър Стамболийски, Габър, Горски Път, Гоце Делчев, Даме Груев, Детелина, Зорница, Излет, Йордан Йовков, местност Селище, Никола Йонков Вапцаров, Огражден, Ручей, Селище, ТопликаНа 20.03.2018 г. /09:00 - 16:30 ч./ - София: Никола Й.Вапцаров На 20.03.2018 г. /09:15 - 13:30 ч./ - Банкя, Общ. Столична: Витоша/М.Палаузов/, Гургулят, Теменуга I, Христо Смирненски, Царибродска/Г.Димитров/, Юрий ГагаринНа 20.03.2018 г. /09:15 - 13:30 ч./ - София: Витоша / Филиповци На 20.03

"Глас Народен" разваля коалицията с Реформаторския блок

http://clubz.bg/65478-glas_naroden_razvalq_koaliciqta_s_reformatorskiq_blok

Партия "Глас Народен" с лидер Светльо Витков напуска коалиционното споразумение с Реформаторския блок. Това се казва в позиция на партията. Основният аргумент за излизането от коалицията, че партията не желае да продължава да легитимира политическия разпад на традиционната десница. От "Глас Народен" все пак изтъкват, че остават отворени за диалог с всички десни партии.

Ето какво се казва в позицията на "Глас Народен":

"През месец февруари 2017 г. ПП Глас Народен подписа коалиционно споразумение с Реформаторски блок, с ясната идея, че единствения път за запазване на дясното, е обединение. 

В последвалата предизборна кампания за 44-то НС разцепените на три и самоопределили се за десни коалиции воюваха сами със себе си като оставиха на изборното поле близо 300 хиляди души без представителство в българския парламент. От това спечелиха ГЕРБ, БСП, ДПС, ОП, та дори и ВОЛЯ на Марешки, които произвеждат най-големия законодателен брак в политическата история на България.

В последните месеци инициирахме дебати и срещи за обединение на десните партии, като ясно заявихме, че ПП Глас Народен няма претенции да си приписва водеща роля в този процес, но обединението е задължително, за да има дясната опозиция алтернатива на сегашното управление.

В момента, традиционната десница продължава своя разпад, като десните партии търсят партньори, без значение от мястото им в политическото пространство, чрез които да се бори за влизане в Парламента.

Замразяването на членството на ДБГ в РБ е ясен знак за разединени позиции и непреодолими различия на партиите в Реформаторския блок.

ПП Глас Народен не вижда смисъл да продължава да легитимира политическия разпад на традиционната десница, като следва позиции и действия, в чиито смисъл не сме убедени и които задълбочават разединението.

С настоящото писмо заявяваме, че ПП Глас Народен продължава самостоятелно като остава отворена към всички десни партии, организации и граждани за диалог, общи политики и инициативи."

Наскоро Движение "България на гражданите" също замрази членството си в Реформаторския блок. Аргументът на партията бе това, че блокът не е категорична опозиция на настоящото правителство.

От партията също допуснаха, че могат да напуснат Реформаторския блок.

Обезвредиха намерена ръчна граната в местността Субишан

https://www.24chasa.bg/region/article/6764571

Обезвредиха намерена ръчна граната в местността СубишанКъм 12.30 часа на 14 март гражданин сигнализирал в РУ-Белоградчик за намерен предмет, оприличаван на ръчна граната в местността Субашин, в землището на града, съобщават от ОДМВР-Видин. Районът бил отцепен незабавно и охраняван от полицейски служители до пристигането на военни специалисти. Боеприпасът е обезвреден на 15 март, четвъртък, около 11.

Светът е в краката на тези двама българи (ВИДЕО)

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/svetyt-e-v-krakata-na-tezi-dvama-bylgari-video-6080351

Марин Петков и Марин Димитров разказват в интервю за Vesti.bg за уникалната си работа

Модел спря диетите, напълня, но не съжалява. Вижте защо

https://www.vesti.bg/lyubopitno/model-spria-dietite-napylnia-no-ne-syzhaliava.-vizhte-zashto-6080372

Манекенката Бриджит Малкълм, която има договор с Victoria's Secret, обяви в блога си, че е спряла диетите

Задържаха 19-годишна, мамила при продажба на стоки в интернет в Бургас

https://www.24chasa.bg/novini/article/6764530

Задържаха 19-годишна, мамила при продажба на стоки в интернет в БургасЗадържана е 19-годишна жена, извършвала интернет измами при продажба на стоки. Клиентите получавали продукти без стойност и съвсем различни от обявените. Задържаната Х.В. е от Бургас. Тя е направила самопризнания и обяснила механизма за извършване на престъпната дейност. Това съобщиха от ОД на МВР в морския град.

Родопско село излиза на протест, пренасочват им парите за ремонти

https://www.actualno.com/smolyan/rodopsko-selo-izliza-na-protest-prenasochvat-im-parite-za-remonti-news_664855.html

Жителите на родопското село Проглед във вторник излизат на протест, защото Общинският съвет им пренасочва парите, предназначени за улични ремонти. Те смятат да блокират пътя през Чепеларе в деня, в който се провежда заседанието на местния парламент. Тогава се очаква да одобрят средствата от капиталовата програма. За пореден път ще се обсъжда и бюджетът на общината, който още не е приет. Кметът на селото Марио Куцинов е изпратил сигнално писмо до финансовия министър Владислав Горанов, в което м

Каракачанов: Радев може да направи 1 коремно, аз - 1/2

https://www.vesti.bg/bulgaria/karakachanov-radev-mozhe-da-napravi-1-koremno-az-12-6080373

И затова казвам, че младежите трябва да ги вкараме в казармата – да възстановят малко мъжкия си вид и дисциплина, коментира военният министър

Условията във високите части на планините не са подходящи за туризъм

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6764533

Условията във високите части на планините не са подходящи за туризъмУсловията във високите части на планините не са подходящи за туризъм. Това съобщиха за "Фокус" от Планинската спасителна служба (ПСС) към БЧК. Времето е облачно, а температурите варират между 0 и -4 градуса. В най-високите части на планините, особено в Западна България - Рила, Пирин и Витоша, духа силен вятър.

Британски медии: Дамаск се готви да превземе Източна Гута, но каква ще е цената за мирните граждани

https://www.24chasa.bg/novini/article/6764522

Британски медии: Дамаск се готви да превземе Източна Гута, но каква ще е цената за мирните гражданиКонтролираният от сирийската опозиция анклав Източна Гута е на път да падне в ръцете на режима в Дамаск, пише британският в. "Гардиън", припомняйки, че антиправителствените протести в района започнаха преди точно седем години, а правителствената офанзива за възвръщането му - преди три седмици. Хиляди избягаха от град Хамурия към контролираните от

Преглед на икономическите теми в печата, 16 март

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-икономическите-теми-в-печата-16-март_l.a_i.759151_at.1.html

"Упpaвлявaщитe пycĸaт пpoĸypaтypaтa и в чacтния бизнec" Πpaвнaтa ĸoмиcия пpиe нa пъpвo чeтeнe пpoeĸтa нa ĸaбинeтa зa пpoмeни в Haĸaзaтeлния...

7 години война: Сирия и грешките на Запада

https://www.actualno.com/features/7-godini-vojna-sirija-i-greshkite-na-zapada-news_664854.html

В сирийската война, която започна преди седем години, Западът допусна множество грешки. Не е ясно как щяха да се развият нещата, ако той беше действал по друг начин. Но едно е сигурно: Западът трябва да си извлече поука. Как ли биха се развили събитията в Сирия, ако Западът беше действал по друг начин? Този въпрос е резонен. Защото той пряко засяга съдбата на безброй хора, които може би сега все още щяха да са сред живите, ако Западът беше заложил на друга стратегия. Ис

Ако целта е убийството на БНТ, нека го кажат

http://clubz.bg/65477-ako_celta_e_ubijstvoto_na_bnt_neka_go_kajat

Емил Кошлуков: „Добър вечер на Волен Сидеров. Подозирам, че искате да кажете нещо по темата, която коментирахме с Шаренкова и Горан Благоев?"

Волен Сидеров: „Кой е тоя Горан Благоев?”

Така започва един от популярните в последните дни диалози от телевизионния ефир. При уточнението, че Благоев е водещ на предаването “Вяра и общество”, следва репликата на Сидеров: “Сериозно? Все още ли?”. И не само това - управляващият политик обвини журналиста, че “отдавна манипулира българското общество”, нарече го “агент на соросоидните общества” и заключи, че “такива хора са вредни за българското общество”.

Това е най-новата публична атака срещу Българската национална телевизия, която в последните месеци е подложена на политически натиск - отвътре и отвън. Засега журналистите в БНТ все още намират сили да реагират срещу посегателствата, но интересът към темата не е широк, а защитата от страна на отделни представители на гражданското общество е почти незабележима. Като добавим и политическата търпимост към този натиск, прогнозата за БНТ не е никак добра.

Мракобесие от екрана

Какво може да означават думите на Сидеров? Когато са произнесени от председател на парламентарна група от управляващото мнозинство, посланието е пределно ясно: “Махнете го този, че не ме кефи!”. Посочването на врага с пръст бе наложено от партийната телевизия на “Атака” - “Алфа” от години произнася присъди и посочва “враговете” на Сидеров. Но ако от екрана на една кабеларка това е просто реч на омразата, от екрана на БНТ е брутална демонстрация на мракобесие.

Този път ръководството и журналистите на националната телевизия реагираха: “Поведението на Сидеров е неприемлива, агресивна провокация към свободата на словото и правото на журналистическо мнение. Недопустимо е политик да се опитва да кадрува в националната обществена телевизия”. В Народното събрание обаче никой не се впечатли от поведението на Сидеров - откритото писмо на Горан Благоев до председателя на парламента Цвета Караянчева остана без отговор. Журналистът призова народните избраници да се разграничат от поведението на техния колега “по категоричен и приемлив за парламентаризма ни начин”. Но нищо не последва.

Натиск и отвътре, и отвън

Има още един важен детайл: Сидеров проведе разговор на “ти” с водещия и програмен директор на БНТ1 Емил Кошлуков, който има в биографията си и стаж като ръководител на “Алфа”. Така посланието звучи още по-зловещо: “Ние сме си отбор, сега ще ви разкажем играта”. Атаката на Сидеров идва в разгара на разправата с екипа на предаването “Денят започва с култура”, упрекнат от Кошлуков, че проявява политически пристрастия и че има нисък рейтинг. Журналистите обвиниха в декларация началника си в “намеса в изборите на екипа как да бъдат представяни определени гости и какви въпроси да им бъдат задавани”. Наложи се генералният директор да се намесва като помирител. И когато продуцентката на предаването Весела Петрова застана рамо до рамо с протестиращите срещу цензурата в БНТ, тя се оказа извън предаването. Протестираш срещу цензурата - изчезваш. Ако протестираш в подкрепа на цензурата, вероятно оставаш...

Последвалият мониторинг на Съвета за електронни медии (СЕМ) заключи, че предаването “обхваща максимално голям спектър от теми и гости и е в унисон с обществената си мисия и принципите на плурализма”. Алтернативен мониторинг от члена на СЕМ Иво Атанасов, бивш депутат от БСП, стигна обаче до извода, че “в "Денят започва с култура" се защитават политически тези, изцяло дясноориентирано е и в това отношение има политически дисбаланс”. Не е известно по какви критерии се стига до този извод, но обвинението е налице, а усещането е за институционален произвол. Натиск има и отвътре, и отвън.

В това време всяка вечер БНТ излъчва реклама, че “Стани богат” се завръща и ще се излъчва по националната телевизия. Тъй като шоуто е изключително популярно, рейтингът на БНТ вероятно ще се повиши. Това щеше да е прекрасно, ако обществената телевизия предлагаше комбинация от рейтингово забавление и качествена, независима публицистика. Когато обаче журналистите са подложени на безнаказан и демонстративен натиск, тогава остава само шоуто. А не това е обществената функция на БНТ.

Дойче веле

През май КЕВР ще е с 50 на сто обновен състав

http://clubz.bg/65476-prez_maj_kevr_shte_e_s_50_na_sto_obnoven_systav

През май месец Комисията за енергийно и водно регулиране ще заработи в нов състав. В началото на април, чрез жребий, ще отпаднат четирима от състава на 9-членния регулатор, а парламентарно представените партии ще имат време да направят предложенията си до 17 април. После предстои те да бъдат одобрени от 44-ото Народно събрание.

"Всички парламентарно представени партии и народни представители могат да дават предложения за членове на КЕВР. В настоящия състав нито една партия няма мнозинство – така ще бъде и при новия състав", заяви в интервю за БНР председателят на парламентарната енергийна комисия Делян Добрев (ГЕРБ) по повод новите правила за ротация на четирима от членовете на КЕВР, приети преди ден от оглавяваната от него комисия.

Процедурата трябва да приключи в рамките на един месец. Единствената разлика в правилата е, че изборът ще се осъществява посредством жребий, който ще се проведе на 5 април. По думите му новите членове на състава на КЕВР ще могат да започнат да работят от началото на май.

Съгласно приетите през 2015 г. промени в Закона за енергетиката изборът на нови членове на КЕВР се произвежда не по-рано от 3 месеца и не по-късно от месец преди изтичането на мандата на действащите. Членовете изпълняват функциите си и след изтичането на мандата им до встъпване в длъжност на новия състав.

Според тези правила мандатът на членовете на КЕВР е 5 години с право на не повече от два пълни последователни мандата. КЕВР се обновява през две години и половина по отношение на двама от членовете със стаж в енергетиката и по отношение на един от членовете със стаж в областта на водоснабдяването и канализацията. Това правило не се прилага за председателя на КЕВР.

Новото правило, което енергийната комисия вкара тази седмица, е жребият.

На 5 април в парламентарната енергийна комисия ще се тегли жребий, при това на три пъти. При първото теглене от комисарите в сектор енергетика - Александър Йорданов, Владко Владимиров, Георги Златев и Евгения Харитонова, ще останат двама. При второто теглене  от двамата комисари от ВиК сектора - Валентин Петков и Димитър Кочков, ще остане на работа един. Третия жребий ще направи избор между икономическия и юридическия комисари - Светла Тодорова и Ремзи Осман.

До 17 април ще се правят предложения за нови членове на КЕВР.

Според приети по-рано правила в Закона за енергетиката, комисарите не могат да бъдат свързани лица по смисъла на Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, както и не могат да заемат друга платена длъжност или да извършват друга платена дейност освен по международни проекти и програми, свързани с дейността на комисията, научна, преподавателска или дейност, регламентирана в Закона за авторското право и сродните му права.

Според Делян Добрев дебатът в последните два месеца е как да дадем финансова независимост на регулатора:

"Не само политическа независимост, което бе гарантирано още преди три години. Ако погледнем примерите в Европа, България е една от малкото държави, в която регулаторът се избира от Народното събрание. В повечето държави този регулатор се назначава от Министерски съвет (така беше и у нас до промените в Закона за енергетиката през 2015 г. бел.ред.)."

Според Добрев смятаната на половината състав на регулатора няма да повлияе на разглеждането на цените на тока, решението за които се взема всяка година от 1 юли, и подготвяните допълнителни правомощия в КЕВР заради сделката за българския бизнес на ЧЕЗ, които внасят от "Обединени патриоти".

 "Големите промени, които предстоят през следващия месец в енергетиката, а именно либерализацията на пазара по цени на ВЕИ производителите и топлофикациите и когенерациите, т.е. всички тези с преференциални цени над 4 мегавата. Това не може да бъде пречка за решението от 1 юли, ако новият състав и законопроектът са факт още през май месец."

По отношение на създадената временна анкетна комисия, която ще проверява всички факти около продажбата на ЧЕЗ, Добрев коментира: "Първо трябва да се произнесе продавачът дали е съгласен да допусне държавата в една такава сделка. Тази комисия беше създадена на пропорционален принцип и управляващата коалиция няма мнозинство в нея. Председателят е от опозицията. Ние не искаме по никакъв начин да имаме някакво ограничаващо влияние върху нея. Ще се съобразяваме изцяло с дневния ред, посочен от председателя на комисията".

Джъстин Теру вече успя да замени Анистън. Вижте с кого (СНИМКИ)

https://www.actualno.com/showbusiness/djystin-teru-veche-uspja-da-zameni-anistyn-vijte-s-kogo-snimki-news_664853.html

Дженифър Анистън и Джъстин Теру съобщиха, че се развеждат преди месец, а той вече има нова жена в живота си. 46-годишният актьор излиза с 25-годишната Петра Колинс. Тя е от Ню Йорк и се занимава с изкуство, фотография и режисура. Двамата се запознали точно покрай общите им интереси и според медиите Теру много е хлътнал по нея. Той дори сподели тяхна обща снимка в Instagram. @adamselman

Европарламентът ще разгледа петицията на АБУЧ

http://www.eurochicago.com/2018/03/peticia-2/

На 21 март 2018 г. в Комисията по петиции при Европейския парламент ще бъде обсъдена Петицията на Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ). Евродепутатът Светослав Малинов ще защити българския език в Комисията по петиции. Очаква се в обсъждането да вземат участие подателите на Петицията, представители на Европейската комисия, Министерството на образованието и науката, български евродепутати и техни колеги от други държави членки в ситуация, подобна на българската.

Вижте избитото българско семейство в Канада и убиеца им (Видео, снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6764525

Вижте избитото българско семейство в Канада и убиеца им (Видео, снимки)39-годишната Красимира Пейчиновски и двете й деца - 15-годишният й син Рой и 13-годишната й дъщеря Венайлия бяха намерени мъртви в дома си в Канада в сутрешните часове на сряда.  Първоначално Фен е обвинен в двойно убийство, след като откриват Рой и Красимира мъртви. Венайлия е откарана в болница, където по-късно умира от раните си.

Стягат за лятото библиотеката "Рапана" във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=370837

Любимата на варненци и гостите на града улична библиотека „Рапана“ ще бъде освежена и до лятото ще върне добрия си вид. Очаква се оригиналното съоръжение, изработено от шпертплат, отново да събира десетки минувачи на входа на Морската градина, а по рафтовете му ще има и още много нови книги.

Крадци влизали и в дома на сестрата на Цецка Цачева

https://offnews.bg//politika/kradtci-vlizali-i-v-doma-na-sestrata-na-tcetcka-tcacheva-676823.html

Сестрата на правосъдния министър Цецка Цачева е била жертва на крадци, които влизали в дома й. Сестра ми е с две малки деца, но те не бяха вкъщи, разказа Цачева по Нова тв. 

Поводът бе искането за промени на закона за неизбежната самоотбрана след случая с пловдивския медик, убил крадеца Жоро Плъха. Нека да не бързаме кампанийно да променяме закона, призова министърът на правосъдието. 

Съставена е работна група към Министерството на правосъдието, допълни Цачева и уточни, че поканените представители на ВСС, главната прокуратура, "Български адвокати за правата на човека" и неправителствени организации са отказали да се включат в нея с аргумента, че сегашните закони функционират достатъчно добре. Засега представители са изпратени от ВКС и Висшия адвокатски съвет. 

Цачева коментира предложените от правосъдното министерство промени в Наказателния кодекс, отнасящи се до корупцията в публичния и частния сектор. Проектът, който вече беше внесен в Народното събрание, предизвика критики сред експерти, граждани и политически опоненти. Според тях властта влиза във война с пазарната икономика и правата на частния бизнес, а текстовете ще позволят всеки, който дължи нещо по договор, да бъде третиран като престъпник и преследван от закона. Противниците на тези промени изразиха опасения, че законът ще позволи да се стигне до произвол и в неговия смисъл всеки втори български гражданин ще може да стане обект на съдебно преследване.

"Страховете са неоснователни. Законопроектът е предложен в изпълнение на анализа, извършен от международни прокурори за функционалността и организацията на българската прокуратура", поясни Цачева.

По думите й участие в изработването на този текст са взели експерти от всички институции, които имат отношение към прилагането и преследването на този вид правонарушения.

Тя цитира доклада, според който: "Чл. 282 от Наказателния кодекс трябва да се преразгледа, тъй като нарушението или злоупотребата със служебно положение не се прилага за длъжностни лица в търговски дружества, кооперации и други подобни. Корупционните престъпления следва да се прилагат за длъжностните лица в частния сектор, например банките, по същия начин, по който се прилага за длъжностните лица в публичния сектор и държавните институции".

"Не е вярно, че всяко неизпълнение на договор, произтичащ от граждански оборот, от пазарните взаимоотношения, ще бъде предмет на предложените реакции. Става дума само за едновременното изпълнение на две условия: пряк умисъл и значителни вреди, които произтичат от това умишлено деяние с пряк умисъл", категорична беше тя.

Цачева коментира протестите на надзирателите в затворите и исканията им за 20% увеличение на заплатите: "Всеки един министър може да изплаща възнаграждения в рамките на сумата, която му е фиксирана в дъжавния бюджет. Проведохме среща с финансовия министър и на синдикатите беше предложено още едно увеличение от 5%, към онези 5% от 1 януари. Това прави близо 11% увеличение. Няма възможност за повече към този момент".

"Диалогът ни с тях продължава, но във всеки един момент става дума за пари", допълни министър Цачева. 

​Отново да си напомним, че не трябва да ги търпим​

https://www.actualno.com/viewpoint/otnovo-da-si-napomnim-che-ne-trjabva-da-gi-tyrpim-news_664862.html

Поредният трагичен инцидент, в който българска стюардеса загина на международното летище в Ентебе, Уганда, отново предизвика потриване на пръсти в някои електронни "медии". Без да е ясно напълно какво се е случило, без категорично да е установена самоличността на починалата, в първите минути след като новината обиколи световните агенции, у нас тя придоби нагледност. Зловеща, отблъскваща, страховита нагледност. И това с любезното съдействие на същите онези "медии", които изпо

След 12 години брак, развод в семейството на Тръмп

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sled-12-godini-brak-razvod-v-semejstvoto-na-trymp-6080371

Първородният син на американския президент и съпругата му Ванеса се развеждат

Eндометриозата може да се овладее с правилно хранене и хомеопатия

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6764518

Eндометриозата може да се овладее с правилно хранене и хомеопатияМедицината определя ендометриозата като гинекологичен проблем, но според натуропата и хомеопат графиня Ангелика Волфскийл причината е проблем в обмяната на веществата. Как да се справим с болезнен менструален цикъл и как да излекуваме болни кисти, обяснява самата тя. Графинята бе у нас, за да представи новата си книга.

Ограбиха казино в София

https://frognews.bg/novini/ograbiha-kazino-sofiia.html

Въоръжен мъж ограби казино в столичния квартал ”Младост”. Обирът е станал рано тази сутрин, като няма пострадали.

Парламентът ратифицира Конвенцията за Международната хидрографска организация

https://www.24chasa.bg/novini/article/6764516

Парламентът ратифицира Конвенцията за Международната хидрографска организацияПарламентът ратифицира Конвенцията за Международната хидрографска организация. Приемането на страната ни като пълноправен член ще доведе до преимущества, сред които участие в регионални проекти за осигуряване безопасността на корабоплаването финансирани от Европейския съюз, възможност за обучение на специалисти от Военноморските сили в

"Самотният император" - изложба в галерия Стил посветена на Нерон

http://www.klassa.bg/News/Read/article/285136_+%22%D0%A1%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82+%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%22+-+%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B1%D0%B0+%D0%B2+%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%

     Волен Сидеров и Светлин Гугов ще представят  "Самотният император" - Нерон. 

     На 21 Март, 18.30 ч, гр.София в галерия Стил изкуствоведа Калин Николов, 
ше открие изложба на великия български художник Димитър Казаков - Нерон. Експозицията е подредена от галериста Светлин Гугов и се състои от 26 картини. Kартините струват от 1 000 до 10 000 лв, цени които вече привлякоха вниманието на колекционерите. 

      Очаквайте Ценовата листа, както и информация за продажбите в sofiapress.com

7 разследвания по схемата "болница в болницата". И "Пирогов" е вътре

http://clubz.bg/65475-7_razsledvaniq_po_shemata_bolnica_v_bolnicata_i_pirogov_e_vytre

Прокуратурата образува 7 досъдебни производства след мащабна проверка на 329 договора между общински или държавни болници с частни дружества на територията на 14 области.

Говорителката на държавното обвинение Румяна Арнаудова напомни, че Сотир Цацаров разпореди пълна проверка в заведенията, мажоритарна собственост на държавата или кметствата след протести през октомври на персонала на фалиралата врачанска болница. Междинните данни (тепърва ще се проверяват половината области на страната, б.р.), дошли при обвинителите от Изпълнителна агенция "Медицински одит" на МЗ, са за 3 групи закононарушения:

- хипотеза за нарушаване на чл. 9 от Закона за лечебните заведения, който изрично забранява едни и същи медицински дейности да се предоставят от общинско/държавно и частно лечебно заведение, когато са на една и съща територия;

- договори за наем на апаратура и помещения между обществените и частните лечебници;

- множество договори за съвместна дейност.

"Повече от 7 години местните структури на МВР и прокуратурата дори не са били сигнализирани, или ако са били сигнализирани – за което между другото нямаме данни, – не са предприели никакви действия - подчерта Арнаудова. - И ако не беше този протест във Враца, нямаше дори да узнаем, че съществува този модел на болница в болницата. От което вече има 4-ма обвиняеми, включително и зам.-министър."

Лечебните заведения, в които влиза Софийската градска прокуратура с разследвания за безстопанственост, са:

- МБАЛ в Попово.
- УМБАЛ в Бургас.
- МБАЛ в Благоевград.
- МБАЛ в Русе.
- МБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" - Велико Търново.
- МБ "Атанас Дафовски" - Кърджали.

По всички тях разследванията са в София именно заради съмнения, че на местно ниво всички са си близки, включително полицаите и прокурорите.

Отделно, СГП е образувала дело за безстопанственост, осъществена на територията на „Пирогов“.

Румяна Арнаудова подчерта, че всички тези лечебни заведения практически са "на ръба на фалита", включително и Институтът за спешна помощ в София. Незаконосъобразността на сключването на договорите се извежда от различни закони, включително и от Националния рамков договор за 2017 г., каза тя.

На въпроса кои ще са обвиняемите, прокурорката обяви, че засега се водят проверки според вида на престъплението, а кръгът от лица - изпълнителни директори на болници, шефове на здравна каса, евентуално министри или зам.-министри, действали небрежно - ще се уточняват по-късно.

Ще се събират доказателства за действия - умишлени или по непредпазливост, на директори на здравни заведения, на сключване на договори, които са неизгодни за съответното общинско или държавно заведение, ще се събират доказателства за дейност на съответните длъжностни лица – било директори на НЗОК, било министър или заместник-министър на здравеопазването, които са издали разрешения за частни лечебни заведения на територията на държавните, което е грубо нарушение, отчете тя.

Осми такъв пример е текущото вече разследване в Ловеч, където вчера бе задържан шефът на регионалната здравна каса д-р Антонио Маринов. След договор с него само за 3 месеца частно болнично заведение е получило 979 000 лв. за различни дейности.

В Ловеч се води и още едно дело – отново за безстопанственост, по същата схема, като щетата за болницата в областния град по данни на АДФИ е 20 596 364 лв., заяви Арнаудова. Изобщо според нея навсякъде ставало дума за огромни суми.

В държавното обвинение очакват доклади от МЗ за другите 14 области, каза още Арнаудова. А на въпрос, при толкова много безобразия какво е правила изпълнителната агенция "Медицински одит" на МЗ, тя каза: "Попитайте тях."

Арнаудова заключи, че това е схемата, наблюдавана още във ВМА – в една държавна болница съществува мегаболница, която е частна.

Две коли се удариха на кръстовище в Бургас, 7 са ранени

https://www.24chasa.bg/region/article/6764512

Две коли се удариха на кръстовище в Бургас, 7 са ранениСедем души са пострадали в катастрофа на кръстовището на бургаските улици „Струга“ и „Стефан Стамболов“. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Бургас. Инцидентът е настъпил около 6.24 часа сутринта и при светофарна уредба на режим „внимание“ и намалена видимост поради гъста мъгла. Транспортното произшествие е станало между движещия се по ул.

Скопски вестници коментират приетия Закон за употреба на езиците

https://www.24chasa.bg/novini/article/6764513

Скопски вестници коментират приетия Закон за употреба на езиците

Законът за употреба на езиците, който бе гласуван в македонския парламент с 64 гласа "за", предвижда редица промени в държавата, които ще имат финансово отражение, като например формирането на специална агенция и инспекторат, които ще са задължени да следят прилагането на законовите клаузи, пише скопският вестник "Вечер".

Youtube засилва битката с невярната информация

http://www.moreto.net/novini.php?n=370843

Видео хостингът „Ю Туб" планира да засили борбата си срещу публикуването на видео материали, които съдържат умишлено невярна или подвеждаща информация. Изпълнителният директор на видео платформата Сюзън Вожицки оповести бъдещите планове на компанията по време на технологична конференция в САЩ.

Катастрофа на ключово кръстовище в София (снимки)

http://dnes.dir.bg/news/katastrofa-rakovski-dondukov-26961919

Катастрофа с кола с белградска регистрация стана тази сутрин на централното столично кръстовище между бул. "Дондуков" и ул. "Раковски", видя репортер на Дир.бг.

Каракачанов: Мога да направя половин коремно

http://www.mediapool.bg/karakachanov-moga-da-napravya-polovin-koremno-news276782.html

Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов отхвърли предизвикателството на лидера на "Глас Народен" Светльо Витков да направи коремно на лоста. "Човек приема предизвикателства, там където може да се реализира. След като върховният главнокомандващ може да направи едно коремно възлизане, аз мога да направя половин. А пък г-н Витков, ако ме покани да се надпиваме с бира – той е специалист в тая област, и там няма да приема, защото не мога толкова да пия", каза Каракачанов пред бТВ. Преди дни президентът Румен Радев демонстрира физическата си форма, като направи коремно на лост с костюм при посещението си в 68-ма бригада на Специалните сили в Пловдив. Това вдъхнови лидерът на "Глас народен" Светльо Витков да отправи предизвикателство към лидера на ВМРО и военен министър, който е поддръжник на връщането на задължителната казарма. Красимир Каракачанов призна, че не е във форма и отклони поканата. "Съжалявам, ако можех, щях да го направя. Но не съм във форма. Човек трябва да поддържа форма, но когато имаш време да ходиш по фитнес зали, можеш. Аз нямам време", каза лидерът на ВМРО. "Навремето, като е трябвало в казармата, съм правил, беше задължително (…) И аз затова казвам, че младежите трябва да ги вкараме в казармата – да възстановят малко мъжкия си вид и дисциплина. Една част ходят (на фитнес– бел.ред.), другите – предимно по бирариите, но това е една друга тема", допълни военният министър.

Каракачанов отхвърли предизвикателството за коремно на лоста

http://www.mediapool.bg/karakachanov-othvarli-predizvikatelstvoto-za-koremno-na-losta-news276782.html

Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов отхвърли предизвикателството на лидера на "Глас Народен" Светльо Витков да направи коремно на лоста. "Човек приема предизвикателства, там където може да се реализира. След като върховният главнокомандващ може да направи едно коремно възлизане, аз мога да направя половин. А пък г-н Витков, ако ме покани да се надпиваме с бира – той е специалист в тая област, и там няма да приема, защото не мога толкова да пия", каза Каракачанов пред бТВ. Преди дни президентът Румен Радев демонстрира физическата си форма, като направи коремно на лост с костюм при посещението си в 68-ма бригада на Специалните сили в Пловдив. Това вдъхнови лидерът на "Глас народен" Светльо Витков да отправи предизвикателство към лидера на ВМРО и военен министър, който е поддръжник на връщането на задължителната казарма. Красимир Каракачанов призна, че не е във форма и отклони поканата. "Съжалявам, ако можех, щях да го направя. Но не съм във форма. Човек трябва да поддържа форма, но когато имаш време да ходиш по фитнес зали, можеш. Аз нямам време", каза лидерът на ВМРО. "Навремето, като е трябвало в казармата, съм правил, беше задължително (…) И аз затова казвам, че младежите трябва да ги вкараме в казармата – да възстановят малко мъжкия си вид и дисциплина. Една част ходят (на фитнес– бел.ред.), другите – предимно по бирариите, но това е една друга тема", допълни военният министър.

До дни ще стане ясна съдбата на гръцката DESFA

https://www.investor.bg/evropa/334/a/do-dni-shte-stane-iasna-sydbata-na-gryckata-desfa-257625/

Два международни консорциума се борят за дял от 66% от газопреносното дружество

Каракачанов не смята, че Русия ще провали кабинета, не можел и да направи коремно превъртане

https://www.actualno.com/politics/karakachanov-ne-smjata-che-rusija-shte-provali-kabineta-ne-mojel-i-da-napravi-koremno-prevyrtane-news_664843.html

"Не мисля че Русия е фактор, който може да развали правителството". Това заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов. В коментар за посещението на руския патриарх той призна, че "не е редно който и да е да поставя своя домакин да поставя в такава ситуация. Русия има своите геполотически интереси, изнервянето нарасна след като Черна гора стана член на НАТО. Години наред доста български политици на 3 март, когато ние трябва да кажем "благодаря" на Русия, въртяха, сукаха и на

Търговският регистър ще бъде свързан с регистрите на страните от ЕС

http://econ.bg/Новини/Търговският-регистър-ще-бъде-свързан-с-регистрите-на-страните-от-ЕС_l.a_i.759148_at.1.html

Търговският регистър ще бъде свързан с регистрите на държавите-членки на ЕС. Това ще стане факт след финализирането на проекта „Надграждане на...

Българка и две от децата ѝ убити в Канада

http://clubz.bg/65474-bylgarka_i_dve_ot_decata_%D1%9D_ubiti_v_kanada

Българка бе открита убита заедно с две от децата ѝ в семейното жилище в Канада, съобщи Нова тв.

Трагедията станала в град Аякс, провинция Онтарио. Той се намира само на час път от Торонто.

Убитата жена се казва Красимира Пейчиновска, на 39 г.  Заедно с нея са убити 13-годишната ѝ дъщеря Веналия и 15-годишният ѝ син Рой.

Красимира и Рой били намерени мъртви в дома им. Веналия била тежко ранена и починала в болницата.

Пейчиновска има още една дъщеря, която в този момент не е била у дома, защото е посещавала шофьорски курс. Тя била придружена там от баща си, който е от Македония и е разделен с майка ѝ.

Полицията открила телата, след като съседка отишла да търси Красимира, защото тя не се явила на работа. Съседката обаче била отпратена от мъж, който по-късно напуснал къщата в черен пикап.

Главен заподозрян за тройното убийство е Кори Фен - приятелят на Красимира, който е на 29 години.

С татуиран надпис “Превърни раните в мъдрост”, насинено око, драскотини и кръв по лицето той застана пред съда, за да чуе три обвиненията за убийство.

Той има и други криминални провинения, включително условна присъда от 2009 г. за нападение над полицай, пишат местни медии.

Половината членове на енергийния регулатор ще бъдат сменени с жребий

https://www.dnevnik.bg/biznes/2018/03/16/3147611_polovinata_chlenove_na_energiiniia_regulator_shte/?ref=rss


Четирима от общо деветимата членове на Комисията за енергийно и водно регулиране ще бъдат сменени с жребий на 5 април, съобщи председателят на парламентарната Комисия по енергетика Делян Добрев. Името на председателя не участва в жребия.<br /><br />Вчера комисията е обсъдила процедурните правила, по които да се проведе жребият, както предвижда Законът за енергетиката.<br /><br />"Всички парламентарно представени партии и народни представители могат да дават...

Каракачанов: Не съм във форма за коремно, нямам време за фитнес

https://offnews.bg//politika/karakachanov-ne-sam-vav-forma-za-koremno-niamam-vreme-za-fitnes-676822.html

Не съм във форма да правя коремно възлизане. Човек трябва да поддържа форма, но когато имаш време да ходиш по фитнес зали, можеш – аз нямам време. 

Това заяви военният министър Красимир Каракачанов по бТВ по повод отправеното му предизвикателство от лидера на Глас Народен, който след президента Румен Радев в базата на специалните части в Пловдив също се завъртя на лоста. 

Върховният главнокомандващ може да направи едно коремно възлизане, аз мога да направя половин. А пък г-н Витков, ако ме покани да се надпиваме с бира – той е специалист в тая област, и там няма да приема, защото не мога толкова да пия, заяви още Каракачанов.

Навремето, като е трябвало в казармата, съм правил, беше задължително (…) И затова казвам, че младежите трябва да ги вкараме в казармата – да възстановят малко мъжкия си вид и дисциплина. Една част ходят на фитнес, другите – предимно по бирариите, но това е една друга тема, каза още военният министър. 

Вчера председателят на парламентарната група на Патриотите Волен Сидеров коментира, че не бива да се напада президента Румен Радев и ако "Цветан Цветанов може да направи коремно, да го направи, да се изравнят". 

Протест срещу спонсор на Лувъра

http://clubz.bg/65473-protest_sreshtu_sponsor_na_luvyra

Около петнадесет активисти изпълниха пърформанс в Лувъра в понеделник, 12 март, като протест срещу договора на музея за спонсорство с френската петролна и газова компания „Тотал“, съобщава The Art Newspaper.

Облечени изцяло в черно, участниците налягаха пред картината на Теодор Жерико „Салът на медуза“ (1818–19), която изобразява оцелели върху импровизиран сал окаяни корабокрушенци. Като част от хореографията на акцията протестиращите падаха на пода, а същевременно два гласа публично порицаваха глобалната активност на компанията „Тотал“ и щетите, която тя нанася на околната среда и местното население.

Стресирани, някои посетители на музея били евакуирани от залата с творби на стари майстори, но протестиращите останали да лежат на пода, блокирайки галерията за около два часа.

Театралният пърформанс е организиран от базирания в Париж творчески колектив Libérons Louvre (Свобода за Лувъра), създаден с помощта на 350.org – международна неправителствена организация, бореща се срещу индустрията на изкопаемите горива, като част от борбата с климатичните изменения, която постави началото на кампанията Zéro Fossile във Франция.

Групата стартира и онлайн петиция, в която призовава Лувърът „незабавно да прекрати всички партньорства с индустрията с изкопаемите горива“.

Това е петият протест на Libérons le Louvre срещу институцията. Миналият март групата симулира петролен разлив на стълбите под статуята на Нике от Самотраки, като 40 активисти съблякоха черните си мантии и ги разположиха по стълбите.

През май 2017-а протестиращите направиха от черна хартия ято скорци и ги подредиха по парапета на балкона в Лувъра, а по-късно същия месец организираха пикник пред музея.

В деня на Европейското наследство през септември групата изсипа черна течност в басейна до пирамидата на Яу Мин Пей.

„Нашето наследство или имиджа на „Тотал“ – Лувърът трябда да избере какво иска да защитава“, обявиха от Libérons le Louvre във видео, публикувано във Фейсбук.

От музея отказаха да коментират протестите и спонсорската си сделка с „Тотал“.

"Площад Славейков"

Цачева не изключи възможността промените в НК да бъдат редактирани

//dariknews.bg/novini/bylgariia/cacheva-ne-izkliuchi-vyzmozhnostta-promenite-v-nk-da-bydat-redaktirani-2084964

Правосъдният министър Цецка Цачева не изключи възможността промените в Наказателния кодекс да бъдат редактирани преди второ четене в правната комисия в Народното събрание. Пред журналисти тя припомни, че те са в резултат на препоръки след анализ на

Електрически стълб падна върху деца в Пазарджик

//dariknews.bg/novini/bylgariia/elektricheski-stylb-padna-vyrhu-deca-v-pazardzhik-2084978

Електрически стълб е паднал върху две деца - брат и сестра, докато си играели в една от кварталните обществени градинки в Пазарджик. Инцидентът е станал вчера около 17.00 ч.
 
Металното съоръжение и изненадващо се стоварило върху децата, които по чудо не са тежко пост

Обрат в разследването в Пловдив: Мъжът убил жена си

//dariknews.bg/novini/bylgariia/obrat-v-razsledvaneto-v-plovdiv-myzhyt-ubil-zhena-si-2084984

В Окръжна прокуратура-Пловдив се води досъдебно производство за извършено в кв. "Кючук Париж" в Пловдив убийство на 29-годишна жена, извършено с особена жестокост и по мъчителен за убитата начин и настъпила впоследствие смърт на извършителя - съжителстващият с нея

Момчил Неков: Трябва да защитим традиционните български продукти

http://www.cross.bg/nekov-prodykti-momchil-1570230.html

/КРОСС/ Премахването на националните регистрации ще лиши българските производители от възможността да ползват системата за международна регистрация, създадена с Лисабонската спогодба за закрила на наименованията за произход. Това каза в сутрешния блок на БНТ „Денят започва" евродепутатът от ГЕРБ и ПЕС Момчил Неков. Трябва тези хранителни продукти да отпаднат от Лисабонската спогодба и да бъдат защитени по европейската схема за качество на селскостопанските продукти. Вариантите са три: от 25-и януари ЕК е казала, че тя е дала възможност на България от 2007 г., нищо не сме направили по въпроса и от 25-и януари тя е казала, че ще наложи санкции, ако реално ние не ги премахнем от този регистър. А премахнем ли от регистъра за Лисабонската спогодба означава, че продуктите ни вече не са защитени и например гърците могат да подадат заявление за подобен продукт и всяка държава - членка е длъжна да следи дали няма имитиращи продукти и ние ако искаме после да подадем заявление за българско кисело мляко, гърците могат да ни кажат: "не". Втората възможност е да продължим да ги защитаваме, но да плащаме глоби между 15 и 40 хил. евро на ден, обясни Неков Изпратил съм запитване как се изчисляват тези глоби. Третия вариант е да си защитим продуктите. Производителите трябва да подадат заявление към Министерство на земеделието. Държавата може да направи информационна кампания, защото държавата трябва да плаща глобите, коментира още Момчил Неков.  

ГУСВ става ПУЦ за неграмотни и малограмотни?

http://dnes.dir.bg/news/gusv-kabinet-borisov-3-stroitelni-voyski-26961889

Във връзка с идеята за възстановяването на строителни войски, Красимир Каракачанов каза, че това може да стане, но ако се въведе задължителната наборна служба.

Парламентът ще гласува промените в Закона за развитието на академичния състав

https://www.24chasa.bg/novini/article/6764504

Парламентът ще гласува промените в Закона за развитието на академичния състав
Парламентът продължава с гласуване на текстове от промените в Закона за развитието на академичния състав в Република България на второ четене. В парламентарния контрол от 11.00 часа ще участват министрите Теменужка Петкова, Емил Караниколов, Красимир Вълчев, Кирил Ананиев и Николина

Цачева: Неоправдани са страховете от предложените промени в НK

http://www.cross.bg/tzacheva-predlozhenite-yvelichenie-1570229.html

/КРОСС/ "Известно ми е, че има съпротива срещу предложените от нас промени в Наказателния кодекс. Но няма пречка в Народното събрание и в правната комисия отново да се преценят тези становища. Винаги може да се предложи по-прецизно редактиране на конкретните текстове". Това заяви за "Здравей, България" правосъдният министър Цецка Цачева. Тя коментира предложените от правосъдното министерство промени в Наказателния кодекс, отнасящи се до корупцията в публичния и частния сектор. Проектът, който вече беше внесен в Народното събрание, предизвика остри реакции и опасения сред политически опоненти, юристи и граждани. "Страховете са неоснователни. Законопроектът е предложен в изпълнение на анализа, извършен от международни прокурори за функционалността и организацията на българската прокуратура", поясни Цачева. По думите й участие в изработването на този текст са взели от експерти от всички институции, които имат отношение към прилагането и преследването на този вид правонарушения. Тя цитира доклада, според който: "Чл. 282 от Наказателния кодекс трябва да се преразгледа, тъй като нарушението или злоупотребата със служебно положение не се прилага за длъжностни лица в търговски дружества, кооперации и други подобни. Корупционните престъпления следва да се прилагат за длъжностните лица в частния сектор, например банките, по същия начин, по който се прилага за длъжностните лица в публичния сектор и държавните институции"

Каракачанов: Не приемам предизвикателството за коремното, не съм във форма

https://www.24chasa.bg/novini/article/6764502

Каракачанов: Не приемам предизвикателството за коремното, не съм във форма„Човек приема предизвикателства, там където може да се реализира. След като върховният главнокомандващ може да направи едно коремно възлизане, аз мога да направя половин. А пък г-н Витков, ако ме покани да се надпиваме с бира – той е специалист в тая област, и там няма да приема, защото не мога толкова да пия”,

Spotify излиза на борсата на 3 април

https://www.investor.bg/novini/346/a/spotify-izliza-na-borsata-na-3-april-257626/

Само три седмици делят компанията от така важния за музикалната индустрия ден

Опасно е преждевременното отваряне на пътя Смолян-Мадан

https://www.24chasa.bg/novini/article/6764501

Опасно е преждевременното отваряне на пътя Смолян-МаданОпасно е преждевременното отваряне на пътя Смолян-Мадан, както и разчистването му. Зa това предупреди пред „Фокус“ доц. д-р Стефчо Стойнев, председател на експертната група по проблема със свлачището при с. Тикале и ръководител на катедра „Хидрология и инженерна геология“ в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“.

Руски депутат: Защо няма снимка на отровения Скрипал?

http://clubz.bg/65472-ruski_deputat_zashto_nqma_snimka_na_otroveniq_skripal

Защо все още няма снимка на отровения шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му? Това пита Андрей Луговой, когото британските власти навремето обвиниха в причастност към убиството на още един бивш руски шпионин, избягал във Великобритания - Александър Литвиненко. Текстът на депутата в руската Дума и член на парламентарната комисия по сигурността и противодействието на корупцията е публикуван от руския проправителствен всекидневник "Независимая газета", цитиран от БТА.

Луговой взема повод от вчерашното изявление на британския външен министър Борис Джонсън, който говори за наличието на неоспорими доказателства за причастността на Русия към отравянето на бившия полковник от руското Главно разузнавателно управление (ГРУ). Той припомня ситуацията с Литвиненко, чиито предсмъртни снимки на болничното легло в Лондон бяха масово тиражирани от западната преса и предизвикаха много коментари.

Вестникът коментира твърденията на Джонсън, който приема за неоспоримо доказателство самодоволната и саркастична реакция на Москва на отравянето на Скрипал в Солсбъри.
Британският външен министър обясни начина на покушението срещу Скрипал - демонстративно използване на силни бойни химически отрови - с намерението на Русия да сплаши потенциални (бъдещи) изменници. Т.е., руските спецслужби специално са провели тази операция по ликвидиране на бившия двоен агент именно така, че целият свят да знае.

"Руснаците се опитват едновременно и да отричат това, и да се хвалят с него", каза Джонсън.

Това никак не прилича на "неоспоримо доказателство", твърди "Независимая газета". 

Затова в британските медии неочаквано "изплува" още един бивш служител на КГБ и на ФСС (руската Федерална служба за сигурност) - двойният агент Борис Карпичков, който още в 2006 г. бил атакуван с неизвестен химикал на улица в Оклънд, отбелязва руският всекидневник. Някой хвърлил в лицето му някакъв прах, след което той изгубил 30 кг от теглото си и едва оживял.

Сега самият Карпичков разказва, че на 12 февруари му позвънил познат сътрудник на ФСС и му съобщил, че нещо лошо може да се случи с него и с още седем врагове на руските спецслужби. В този списък бил и Сергей Скрипал.

Посочен е и списъкът на седмината. В него се оказват Олег Гордиевски, Уилям Браудър (основен инициатор на приемането на законите "Магнитски"), Кристофър Стил (авторът на недоказания компромат срещу Доналд Тръмп), Игор Сутягин, Юрий Швец и Владимир Резун (автор на много книги за кремълското задкулисие под псевдонима Виктор Суворов). Странно е, че Карпичков разказал за този списък пред медиите, и то тези дни, а не е съобщил за това на британските и други разузнавателни структури, да не говорим за полицията, пише "Независимая газета".

Британските власти спешно предоставили 48 млн. паунда на новия Център за защита от химическо оръжие, създаден на базата на прочутата военна лаборатория в Портън Даун, припомня "Независимая газета". Именно тази лаборатория направи анализ на състава на нервнопаралитичното вещество, използвано в Солсбъри срещу Скрипал и дъщеря му Юлия.

При това тези 48 млн. са само начало, отбелязва вестникът, защото веднага последва изявление на военния министър Гевин Уилямсън, че страната трябва да модернизира своята отбрана, а съответната програма бе обявена още през януари. Според министъра властите трябва да обърнат приоритетно внимание на инвестициите във военната сфера за предотвратяване на потенциалните заплахи, което означава нови и нови пари във военния бюджет.

От всеки конфликт в съвременния свят печеливши в крайна сметка се оказват военните, пише руският вестник.

Във Варна рецидивист, взел със сила портфейл на друг мъж

http://www.moreto.net/novini.php?n=370818

По сигнал за грабеж, извършен на ул. «Йона Екзарх» във Варна, е работила местната полиция. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Варна за Moreto.net. Неизвестно лице е използвало физическа сила срещу 45-годишен мъж и му е извършило грабеж на портфейл със сумата от 200 лв.

Жена почина след нападение от кучета

https://www.actualno.com/crime/jena-pochina-sled-napadenie-ot-kucheta-news_664838.html

90-годишна жена е била нахапана от куче в Берковица на 14 март вечерта. Тя е откарана в болница от близки, където е починала. Все още не ясно дали е починала от раните от нахапването или от инфаркта, който е получила по време на рентгеновите снимки. Жителите на Берковица се оплакват от сериозен проблем с агресивни бездомни кучета. На 12 март е нападната майка с дете, спасил ги охранител на строителен обект, предаде bTV. От община Берковица твърдят, че са предприели необходимите мерки &nda

Служителите на ООН в Женева днес стачкуват заради орязване на заплатите им

https://www.24chasa.bg/novini/article/6764496

Служителите на ООН в Женева днес стачкуват заради орязване на заплатите имСлужителите на ООН в Женева днес ще стачкуват, след като близо 90 процента от тях гласуваха за стачни действия в знак на протест срещу орязване на заплатите им, съобщи синдикален представител, цитиран от Франс прес. От участвалите в гласуването 1163 души 1040 са гласували за стачка, съобщи Иън Ричардс от координационния съвет на синдикатите и

Мюсюлманите в Германия се оплакаха от зачестили нападения срещу джамии

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/03/16/3147609_mjusjulmanite_v_germaniia_se_oplakaha_ot_zachestili/?ref=rss


Представители на мюсюлманите в Германия настояха вчера за по-голяма подкрепа от страна на властите и на обществото на фона на нарастването на нападенията срещу джамии, за които се обвиняват крайнодесни или кюрдски групировки, предаде "Франс прес", цитирана от БТА.<br /><br />Ние очакваме повече подкрепа от властите, от политиците, заяви на пресконференция председателят на Централния съвет на мюсюлманите в Германия Айман Мазиек, след като от началото на годината са...

Руски вестник пита: Защо още няма снимка на отровения Скрипал и дъщеря му?

https://www.24chasa.bg/novini/article/6764497

Руски вестник пита: Защо още няма снимка на отровения Скрипал и дъщеря му?Руският всекидневник "Независимая газета" обръща днес внимание на един загадъчен факт в продължаващата драма с отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал, предизвикало остра криза в руско-британските отношения, предава БТА. Вестникът цитира не друг, а Андрей Луговой, когото британските власти, както е известно,

Нов пешеходен мост се срути в Маями, Флорида

http://www.mediapool.bg/nov-peshehoden-most-se-sruti-v-mayami-florida-news276781.html

Новопостроен пешеходен мост, минаващ над шестлентов път, се срути в американския град Маями. Жертвите са най-малко четири, съобщават властите. Сред загиналите няма българи, съобщи Министерството на външните ни работи. Под руините има осем автомобила. Шестима души са закарани в болница, предаде CNN. Започнала е операция по спасяването на хората, попаднали под останките на моста. Съоръжението е било монтирано в събота - 10 март, но не е бил отворен за пешеходци. Рухналият мост е свързвал Международния университет във Флорида със студентски кампус, намиращ се наблизо. Проектът за поставянето му е дело на университета. Рухналото съоръжение тежи 950 тона и за изграждането му са изразходвани 14.2 млн. долара.  Мостът е построен на друго място, след което е транспортиран и монтиран. Това се прави за пръв път в света. Според замисъла съоръжението би трябвало да издържи ветрове с ураганна сила.

Каракачанов: Mога да направя половин коремно

http://dnes.dir.bg/news/krasimir-karakachanov-koremno-26961812

Военният министър Красимир Каракачанов заяви, че не приема предизвикателството на Светльо Витков за коремното, защото не е във форма.

Крум Зарков за патриарх Кирил: Президентът защити България с впечатляващи думи

https://www.actualno.com/politics/krum-zarkov-za-patriarh-kiril-prezidentyt-zashtiti-bylgarija-s-vpechatljavashti-dumi-news_664836.html

Има хора, които очевидно опитват темата с патриарх Кирил да остане актуална, да се отвлича вниманието от конкретни теми. Поисках стенограма, президентът ми каза, че такава няма – нямам основание да считам, че не е вярно. Показан беше запис по руската телевизия, последваха позиции, включително и от Българската православна църква, че президентът е защитил българската позиция с "доста впечатляващи думи". Така депутатът от БСП Крум Зарков коментира политическата тема номер едно в

ЛЮБОВЕН хороскоп за 17-18 март

https://www.actualno.com/curious/luboven-horoskop-za-17-18-mart-news_664846.html

Ето какво очаква всяка зодия в любовен план този уикенд. Овен Вече мислите за почивка, но всяко усилие, положено сега, ще ви донесе сериозни дивиденти, така че не бъдете гневни, ако ви се наложи да работите и през уикенда. Вместо да се оплаквате от несправедливата съдба, помислете за приятен начин за релакс с половинката след ангажиментите. Телец Опитвате се да направите равносметка на живота си и "пролетно почистване" на познатите си. Това може да бъде доста освобождаващо пр

Британски и американски издания коментират нападението в Солсбъри

https://www.24chasa.bg/novini/article/6764492

Британски и американски издания коментират нападението в Солсбъри Въпреки критичните гласове в собствената му партия, лидерът на британските лейбъристи Джереми Корбин предупреждава в статия във в. "Гардиън" премиерката Тереза Мей да не избързва с действия, преди да е получила доказателства за отравянето на руския шпионин Сергей Скрипал в Солсбъри. За да служи на националните интереси,

Пешеходен мост се срути в Маями, взе жертви. Няма пострадали българи

http://www.moreto.net/novini.php?n=370842

Новопостроен пешеходен мост в Маями се срути, няколко души са загинали, има и ранени, съобщиха местни медии, цитирани от световните агенции. До момента няма постъпила информация за пострадали български граждани, съобщиха от Външно министерство.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване