Да, България е най-мутренската и свинска държава!

https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/balgariia-nai-mutrenskata-darjava.html

Днес, 20 април, 2018 г. бях замерян с яйца. Бяха замеряни също адвокатът ми, синът ми и още неколцина граждани, които по случайност се оказаха до нас. Това стана пред малко кафене на ул. „Позитано“ в столицата. Досами централата на БСП.

Полицията в Оман проговори за смъртта на диджей Авичи

https://petel.bg/Politsiyata-v-Oman-progovori-za-smartta-na-didzhey-Avichi__261131

Полицията в Оман съобщи, че не подозира наличието на престъпление във връзка със смъртта на шведския диджей Авичи в столицата на странат...

Πoдвeждaщитe въпpocи нa интepвю зa paбoтa, зa ĸoитo дa внимaвaтe

https://petel.bg/--odvezhdashhite-vappoci-na-intepvyu-za-pabota--za---oito-da-vnimavate__261132

При интервютата за работа често се задават еднотипни въпроси независимо за каква позиция кандидатства човек. Някои от тях изглеждат съвс...

Хиляди приложения в Google Play шпионират децата ни

https://petel.bg/Hilyadi-prilozheniya-v-Google-Play-shpionirat-detsata-ni__261133

Днес никой няма да се удиви от новината, че приложенията в нашите смартфони ни следят. Те имат достъп до нашата кореспонденция, маршрута, к...

Пореден критик на Путин загина при неизяснени обстоятелства

http://nakratko.bg/category/25/158287/


Руският журналист Николай Андрущенко, известен като противник на Владимир Путин, почина след жесток побой, съобщи Дойче веле.

Истина или лъжа: Свалят Гала от “На кафе” през есента

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6826150

Истина или лъжа: Свалят Гала от “На кафе” през есентаГала вече няма да води “На кафе”, пише жълто издание. В статията се твърди, че макар тв водещата да е лице на предаването от 15 години, продуцентите със сигурност ще я свалят от екран в началото на новия сезон през есента, тъй като вече е омръзнала на зрителите. Лъжа е, казаха от Нова телевизия. Гала ще продължи да бъде лице на предаването “На

10-те най-големи успеха на Венгер за 22 г. в “Арсенал”

https://www.24chasa.bg/sport/article/6827329

10-те най-големи успеха на Венгер за 22 г. в “Арсенал”На 20 април бе анонсиран краят на една ера във футбола. Французинът Арсен Венгер обяви, че в края на сезона напуска мениджърския пост в емблематичния английски клуб “Арсенал” след 22 г. на него. Последните сезони са тежки за треньора заради липса на резултати и на стадиона се стигна до директни призиви той да си тръгне.

Мария Илиева влиза в "Гласът на България"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6827222

Мария Илиева влиза в "Гласът на България"„Колкото по-смирен и вътрешно убеден във възможностите е един артист, толкова по-успешен е“. Такъв съвет дава изпълнителката на участниците в музикалното шоу. В утрешния епизод на "Гласът на България" зрителите ще станат свидетели на предпоследния епизод на вокалните двубои, в който участници от отбора на Поли Генова ще излязат на сцената с

Берое взе точка от ЦСКА и удържа третото място

https://offnews.bg//futbol/beroe-vze-tochka-ot-tcska-i-udarzha-tretoto-miasto-679181.html

Отборите на Берое и ЦСКА завършиха наравно 1:1 в един от най-интересните сблъсъци от програмата на 31-ия кръг в Първа лига.

Двубоят на стадиона под Аязмото предложи доста интересни моменти, като равенството бе най-справедливият резултат.

Станислав Манолев откри за „армейците“ в 55-ата минута, а седем минути по-късно домакините изравниха след точно изпълнение на дузпа от Педро Еуженио.

В класирането ЦСКА остава на втората позиция с актив 71 точки, но вече на цели 10 от лидера Лудогорец. Берое пък е трети с 55, с 1 повече от четвъртия Левски.

На ЦСКА предстои реванш от полуфиналите за Купата на България срещу Левски. Двубоят ще се играе на Националния стадион "Васил Левски" в сряда (25 април) от 18:30 часа.

Още един грипен сезон и ваксините за пенсионери ще станат безплатни (Обзор)

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6827331

Още един грипен сезон и ваксините за пенсионери ще станат безплатни (Обзор)Масово имунизиране на хората над 60 г. може да намали  с 30 до 70% болничното им лечение и усложненията Масово ваксиниране срещу грип на хората над 60 г., които са най-рисковата група за усложнения, може да намали с до 70% болничното лечение поради грип и неговото най-често усложнение – пневмонията.

Германия призова Русия да помогне за решаването на сирийската криза

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827541

Германия призова Русия да помогне за решаването на сирийската кризаГерманският външен министър Хайко Маас призова Русия да помогне за решаването на сирийската криза, предаде Ройтерс. Този месец САЩ, Франция и Великобритания нанесоха въздушни удари по сирийски цели след предполагаема химическа атака, която сирийският президент Башар Асад и Русия отричат да се е състояла, предаде БТА.

Арестуваха заподозрян за хвърлената бомба на мача Левски-ЦСКА

https://offnews.bg//112/arestuvaha-zapodozrian-za-hvarlenata-bomba-na-macha-levski-tcska-679180.html

Полицията в София арестува лице, заподозряно за раняването на двама полицаи с бомбичка на мача Левски – ЦСКА по-рано тази седмица, предаде БНР.

Предполагаемият извършител е задържан при операция на СДВР тази вечер.

За момента от МВР не дават подробности за самоличността на задържания. Близки до разследването твърдят, че той е
привърженик на футболен клуб Левски.

Подробности за акцията вероятно ще бъдат дадени утре.

Десетки хиляди унгарци отново протестираха срещу премиера Виктор Орбан

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827527

Десетки хиляди унгарци отново протестираха срещу премиера Виктор ОрбанДесетки хиляди унгарци участваха втора поредна събота в протестно шествие в Будапеща срещу преизбирането на Виктор Орбан за премиер, предадоха Франс прес и Ройтерс. Най-малко 30 000 души преминаха в шествие в столицата и се събраха на митинг, на който бяха отправени искания за безпристрастни медии. Орбан е премиер от 2010 г.

ЕС и Мексико се спорязумяха за нов търговски договор

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827519

ЕС и Мексико се спорязумяха за нов търговски договорЕС и Мексико постигнаха в Брюксел принципно споразумение за осъвременяване на договора си за търговски обмен от 2000 г., се казва в съвместно изявление, цитирано от Франс прес. "Сега преговарящите ни ще продължат работата си, за да решат оставащите технически въпроси и да финализират цялостния юридически текст", се уточнява в споразумението.

И съпругата на Деян Веселинов - Рени Чавдарова-Веселинова - напуска Нова с него

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6827200

И съпругата на Деян Веселинов - Рени Чавдарова-Веселинова - напуска Нова с него“Време за ново начало! След 12 години в телевизиите е време за лека промяна. Така Деян Веселинов обяви във фейсбук, че напуска Нова телевизия. Той благодари на вече бившите си работодатели . Дълги години той бе водещ на сутрешния блок през уикендите - “Събуди се”, а от миналата есен има собствена рубрика в “Здравей, България”,

Над 10 000 души протестираха в Будапеща с обвинения, че правителството превръща медиите в "пропагандна машина“

http://nakratko.bg/category/25/158285/


Десет хиляди души демонстрираха в Будапеща с обвинения срещу правителството, че превръща медиите в Унгария в своя „пропагандна машина“, съобщи Ройтерс.

Инспектори на ОЗХО посетиха Дума, взеха проби

http://nakratko.bg/category/25/158284/


Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) потвърди, че неин екип от инспектори е посетил град Дума в Сирия като част от тяхното разследване за предполагаемото използване на химически оръжия в района на 7 април.

"Борусия" (Дортмунд) разгроми "Байер" (Леверкузен) в спора за третото място

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/04/21/3167049_borusiia_dortmund_razgromi_baier_leverkuzen_v_spora_za/?ref=rss


"Борусия" (Дортмунд) спечели директния спор с "Байер" (Леверкузен) за третото място в Бундеслигата след разгромен успех с 4:0. Срещата на "Сигнал идуна парк" премина изцяло под диктовката на тима на Петер Щогер, който можеше да спечели дори по-убедително.<br /><br />Санчо изведе жълто-черните напред в 13-ата минута, а в края на първата част Марко Ройс пропусна дузпа. През втората част нападателят се реваншира, вкарвайки два гола, а другият беше дело на...

САЩ: Арестите и затворите са проблемите в България (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827295

САЩ: Арестите и затворите  са проблемите в България (Обзор)Тежките условия в затворите и арестите са посочени на първо място сред най-значимите проблеми на България в новия доклад на Държавния департамент на САЩ за състоянието на човешките права в страната ни. Докладът анализира положението в България през 2017 година. В документа се констатират сериозни проблеми като липса на независимо правосъдие,

Задържан е заподозрян за раняването на двамата полицаи на мача Левски - ЦСКА

http://nakratko.bg/category/60/158283/


Полицията в София арестува лице, заподозряно за раняването на двама полицаи с бомбичка на мача Левски – ЦСКА по-рано тази седмица.  Предполагаемият извършител е задържан при операция на СДВР тази вечер.

"Барселона" вдигна Кралската купа след погром над "Севиля"

http://clubz.bg/66953-barselona_vdigna_kralskata_kupa_sled_pogrom_nad_sevilq

"Барселона" спечели за 30-и път Кралската купа на Испания след 5:0 над "Севиля" на финала на стадион "Уанда Метрополитано" в Мадрид. Това е новата арена на столичния "Атлетико", която догодина ще приеме и финалът на Шампионската лига.

Каталунците защитиха отличието, те го вдигнаха за четвърта поредна година. Нещо, което са правили само "Реал" (Мадрид) и "Атлетик" (Билбао) в началото и през 30-те години на миналия век.

Насред Мадрид "Барселона" доказа отново кой е най-силният отбор в Испания този сезон. На "блаугранас" предстои и коронация в шампионата.

Тимът на Ернесто Валверде доминираше през целия мач, като не остави на съперника си да поеме дъх и за минута.

Луис Суарес откри в 14-ата минута, а в 30-ата Лео Меси удвои. Суарес дублира головия си актив в 40-ата и съвсем уби надеждите на севилци, които стигнаха до четвъртфинал в Шампионската лига.

Андрес Иниеста, който изигра един от последните си мачове за Барса и бе заменен под бурни аплодисменти към края, отбеляза в 54-ата. Дойде ред и на новака в редиците на каталунците Филипе Коутиньо да се разпише. Това стана от дузпа в 69-ата.

Лично крал Фелипе VI връчи купата на капитана Иниеста, а в ложата на стадиона аплодираха и други членове на кралското семейство, както и личности от правителството на Испания.

12 любопитни факта, които не знаем за бижутата

https://petel.bg/12-lyubopitni-fakta--koito-ne-znaem-za-bizhutata__261129

Чували сме израза, че диамантите са най-добрите приятели на жените. Афинитетът към изящните бижута, скъпоценните камъни и красотата датир...

Четирима бивши американски президенти отидоха на траурната церемония на Барбара Буш

http://nakratko.bg/category/25/158282/


Около 1500 души, сред които четирима бивши президенти на САЩ и първата дама Мелания Тръмп, присъстваха на траурната церемония на бившата първа дама Барбара Буш, която почина във вторник на 92 години, предадоха Франс прес и ТАСС.

Зоран Заев: Атина и Скопие са близо от всякога до намиране на решение за името

http://nakratko.bg/category/25/158280/


Няколко дни преди възобновяването на преговорите между официалните представители на Гърция и Македония за името на бившата югославска република премиерът й Зоран Заев заяви, че Атина и Скопие никога не са били толкова близо до решение, съобщава в.

Арменският президент се срещна с протестиращите и с лидера на опозицията

http://nakratko.bg/category/25/158281/


Президентът на Армения Армен Саркисян днес вечерта отиде на "Площада на републиката", в центъра на Ереван, за да се срещне с лидера на протестиращите Никол Пашинян.

За 92-ия рожден ден на кралица Елизабет II: Топовни салюти огласиха Лондон

http://nakratko.bg/category/25/158279/


Великобритания отбелязва 92-ия рожден ден на кралица Елизабет II. Топовни салюти огласиха Лондон. По-късно кралицата ще присъства на концерт в нейна чест. В него ще участватзвезди като Том Джоунс, Кайли Миноуг, Стинг и Шаги.

ЦСКА взе само точка в Стара Загора

https://dnes.dir.bg/futbol/tsska-vze-samo-tochka-v-stara-zagora

"Берое" продължава да е пред "Левски", но разликата се стопи

Турция се връща на световния туристически пазар

http://nakratko.bg/category/25/158277/


Турция се завръща на световния туристически пазар. Резервациите за лято 2018 г. бележат значителен ръст спрямо предходните години, белязани от тежка криза.

Дипломатическа победа! Узакониха 2-ма българи, живели 20 г. като призраци на остров Крит

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827283

Дипломатическа победа! Узакониха 2-ма българи, живели 20 г. като призраци на остров КритЙоанис Бонев и Нико Ганчев могат да продължат живота си нормално след намесата  на посолството ни в Атина Йоанис Бонев и Нико Ганчев, които в продължение на 20 години живяха като призраци без документи за самоличност на гръцкия остров Крит, са вече и с български актове за раждане. След намеса на българското посолство в Атина двамата вече могат

Арменският президент се срещна с протестиращите и с лидера на опозицията

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827445

Арменският президент се срещна с протестиращите и с лидера на опозициятаПрезидентът на Армения Армен Саркисян днес вечерта отиде на "Площада на републиката", в центъра на Ереван, за да се срещне с лидера на протестиращите Никол Пашинян. Това стана на фона на демонстрации срещу премиера на страната, в които участват хиляди арменци, предаде Франс прес. С пристигането си Саркисян, който бе придружаван от бодигардовете си,

ЦСКА стигна само до равен срещу "Берое" и вече изостава с 10 точки от "Лудогорец

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/04/21/3167047_cska_stigna_samo_do_raven_sreshtu_beroe_i_veche/?ref=rss


Пет кръга преди края на сезона титлата в Първа лига се приближи още повече до "Лудогорец". Най-близкият преследвач на шампионите ЦСКА допусна втора поредна грешка, завършвайки 1:1 като гост на "Берое".<br /><br />След като в началото на месеца червените бяха само на три точки от "Лудогорец", те вече изостават с 10. ЦСКА не успява и да следва темпото на тима от Разград, който е в серия от 13 поредни победи.<br /><br />В Стара Загора Станислав...

Задържаха заподозрян за раняването на двамата полицаи на мача Левски - ЦСКА

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827451

Задържаха заподозрян за раняването на двамата полицаи на мача Левски - ЦСКАПолицията в София арестува лице, заподозряно за раняването на двама полицаи с бомбичка на мача Левски – ЦСКА по-рано тази седмица, съобщи БНР. Предполагаемият извършител е задържан при операция на СДВР тази вечер. За момента от МВР не дават подробности за самоличността на задържания. Близки до разследването твърдят,

Задържаха заподозрян футболен хулиган, ранил 2-ма полицаи

https://frognews.bg/novini/zadarjaha-zapodozrian-futbolen-huligan-ranil-2-politsai.html

Полицията в София арестува лице, заподозряно за раняването на двама полицаи с бомбичка на мача Левски – ЦСКА по-рано тази седмица, съобщи националното радио.

Четирима бивши президенти на САЩ и Мелания Тръмп изпратиха Барбара Буш

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827441

Четирима бивши президенти на САЩ и Мелания Тръмп изпратиха Барбара Буш
Около 1500 души, сред които четирима бивши президенти на САЩ и първата дама Мелания Тръмп, присъстваха на траурната церемония на бившата първа дама Барбара Буш, която почина във вторник на 92 години, предадоха Франс прес и ТАСС. Барбара Буш оставя след себе си съпруга си, 93-годишният Джордж Хърбърт Уокър Буш (президент от 1989 до 1993 г.

Заев: Близо сме до решение на спора с Атина

https://frognews.bg/svqt/zaev-blizo-sme-reshenie-spora-atina.html

Условията за решаване на спора за името са по-добри от всякога, обяви македонският премиер Зоран Заев, цитиран от БНР.

Ваклин: Иванчева сама поиска парите. Адвокатката й: Има разминаване в датите (Видео, обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827433

Ваклин: Иванчева сама поиска парите. Адвокатката й: Има разминаване в датите (Видео, обзор)Строителният предприемач Александър Ваклин разказа пред Нова тв, че Иванчева сама е поискала парите. Според него, тя сама е определила и мястото, и времето за получаването на сумата. Според адвокатката на заместничката на Иванчева обаче, има разминаване в датите от постановлението на прокуратурата. Според нея излиза,

Косата предупреждава за инфаркт месеци по-рано

https://petel.bg/Kosata-preduprezhdava-za-infarkt-mesetsi-po-rano__261127

Eднa oт нaй-чecтитe пpичини зa cмъpт в cвeтoвeн мaщaб e cъpдeчният yдap (инфapĸт). Знaeтe ли, чe тялoтo Bи дaвa знaци мeceци пpeди тoзи тeжъĸ здpaвocлoвeн пpoблeм дa Bи ...

22 април: Денят на Земята

https://petel.bg/22-april--Denyat-na-Zemyata__261128

Денят на Земята - 22 април - е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард души. Всяка година Международн...

Хвърлилият бомбичка по Гергана - с татус на крака (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827308

Хвърлилият бомбичка по Гергана - с татус на крака (Обзор)Носил маска, между 22- и 26-годишен е Татуировка на крака е сред отличителните белези на неизвестния, метнал бомбичка, която рани 2-ма полицаи по време на мача ЦСКА-“Левски” на 18 април. Мъжът е носел маска на лицето си, а камерите на стадиона са заснели само откъде идва бомбичката - сектор “Б”, но не и точният извършител.

ОЗХО: Инспекторите са взели проби от сирийския град Дума

https://www.actualno.com/asia/ozho-inspektorite-sa-vzeli-probi-ot-sirijskija-grad-duma-news_670896.html

Екипът от инспектори на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) е взел проби от място в сирийския град Дума, където се предполага, че е осъществена предполагаемата химическа атака на 7 април, предаде Reuters, цитирана от агенция "Фокус". В съобщението на ОЗХО се казва, че предстои да се прецени дали има нужда екипът да направи второ посещение в Дума. Пробите ще бъдат изпратени в Нидерландия и оттам към мрежата от лаборатории на ОЗХО, където те ще бъдат подложени на анали

Ликвидираха 15 терористи в Мали при операция срещу джихадистките групировки

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827428

Ликвидираха 15 терористи в Мали при операция срещу джихадистките групировкиПетнайсет терористи са ликвидирани в Централно Мали при операция срещу джихадистките групировки, по време на която един войник е убит, а двама - ранени. Това съобщи днес малийската армия, предаде Франс прес. При "прочистването" в централния район Мопти вчера войските са взели като бойни трофеи оръжия на джихадистите и са унищожили техни

"Манчестър юнайтед" е първият финалист в Купата на Англия след обрат срещу "Тотнъм"

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/04/21/3167041_manchestur_junaited_e_purviiat_finalist_v_kupata_na/?ref=rss


"Манчестър юнайтед" достигна финала в турнира за Купата на футболната асоциация след впечатляващ обрат срещу "Тотнъм". "Червените дяволи" надделяха с 2:1 на "Уембли" и могат да спасят сезона след провала в първенството, както и ранното отпадане в Шампионската лига.<br /><br />"Тотнъм" поведе още след 11 минути игра, след като Деле Али се разписа, но 15 минути по-късно "Юнайтед" изравни чрез Алексис Санчес. Обратът стана...

Тръмп - сигурен, че личният му адвокат Майкъл Коен няма да се обърне срещу него

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827421

Тръмп - сигурен, че личният му адвокат Майкъл Коен няма да се обърне срещу негоДоналд Тръмп защити личния си адвокат Майкъл Коен, който според него няма да се обърне срещу президента в съдебно разследване, предаде Франс прес. В поредица послания в Туитър Доналд Тръмп разкритикува статия във в. "Ню Йорк таймс". Тази статия "иска да унищожи Майкъл Коен и отношенията му с мен с надеждата той да се обърне срещу мен",

Новините: Най-важното за деня, 21 април

https://www.actualno.com/society/novinite-naj-vajnoto-za-denja-21-april-news_670877.html

Actualno.com Ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важните събития от днешния ден.КИМ ЧЕН УН ЗАКРИВА ЯДРЕНИЯ ЦЕНТЪР: СЕВЕРНА КОРЕЯ ВЕЧЕ НЯМА НУЖДА ОТ РАКЕТНИ ОПИТИ Севернокорейският лидер каза, че считано от днес, страната му ще затвори своя полигон за ядрени изпитания, ще спре да прави такива тестове и ще прекрати изстрелванията на междуконтинентални балистични ракети. ИНВЕСТИТОРЪТ, ПОДАЛ СИГНАЛА СРЕЩУ ИВАНЧЕВА: ИСКАШЕ ПОДКУП ОТ 250 000 ЕВРО Александър Ваклин каза, че

САЩ видяха корупция и липса на независима съдебна власт у нас

https://www.actualno.com/america/sasht-vidjaha-korupcija-i-lipsa-na-nezavisima-sydebna-vlast-u-nas-news_670894.html

В годишния си доклад за правата на човека в света през 2017 г. в посветения на България текст Държавният департамент на САЩ припомня, че международни наблюдатели са определили изборите у нас през март като свободни и честни, въпреки някои недостатъци, пише БГНЕС. Външнополитическото ведомство във Вашингтон припомня оценката на Централната избирателна комисия (ЦИК), че не е имало никакви нарушения в изборния процес. "Като положителна може да се отбележи констатацията, че гражданските власти

”Обратното бягство” на сирийските бежанци

https://frognews.bg/svqt/obratnoto-biagstvo-siriiskite-bejantsi.html

Много от сирийските бежанци в Германия вече са с уреден статут и дори са се приспособили към новата среда. Но не всички издържат на изпитанието, наречено ”разделени семейства” и предприемат необичайна стъпка. За феномена ”обратно бягство” разказва Емилиян Лилов от ”Дойче Веле”.

НАТО отказва да вземе страна в гръцко-турския спор

https://petel.bg/NATO-otkazva-da-vzeme-strana-v-gratsko-turskiya-spor__261125

Генералният секретар на Алианса призова двете страни да разрешат проблемите си с двустранни срещи Докато напрежението в Егейско море п...

Известен руски диетолог разкрива как е успял да се освободи от 52 кг за 6 месеца

https://petel.bg/Izvesten-ruski-dietolog-razkriva-kak-e-uspyal-da-se-osvobodi-ot-52-kg-za-6-mesetsa__261126

Алексей Коловков е един от най-популярните руски диетолози. Преди 10 години самият доктор страда от наднормено тегло. Това е нещото, коет...

Убиха ливанец, служител на Червения кръст, в Йемен

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827407

Убиха ливанец, служител на Червения кръст, в ЙеменСлужител от Международния комитет на Червения кръст (МКЧК), ливанец по произход, бе застрелян днес в Йемен - страна, опустошена от война, която се води повече от три години, съобщи организацията, цитирана от Франс прес. Директорът на МКЧК за Близкия изток Робърт Мардини написа в Туитър, че е "шокиран,

Невидимият бос на сицилианската мафия

http://clubz.bg/66952-nevidimiqt_bos_na_sicilianskata_mafiq

Матео Месина Денаро, италиански бос на мафията, известен с бруталността и увлечението си по начина на живот на хайлайфа, е един от най-неуловимите престъпници, който от години е на челно място в списъка на най-издирваните лица.

Той се укрива през 1993 г. докато е на почивка в морския курорт Форте деи Марми в Тоскана. Съден е задочно за десетки убийства и се говори, че или е оглавил сицилианската мафия Коза ностра, или е избягал в чужбина, или и двете, пише ДПА, цитирана от БТА.

"Мога да напълня цяло гробище с хората, които съм убил", казват се хвалел често Месина Денаро.

Според Джакомо ди Джироламо, автор на биография на Месина Денаро, озаглавена "Невидимият", мафиотът е извършил първото си убийство на 20-годишна възраст. До 1996 г. е убил или се е опитал да убие 61 души. После броенето спира поради липса на информация за следващите години.

Докато се укрива, Месина Денаро получава няколко доживотни присъди, включително за участието си в смъртоносните бомбени кампании през 1993 г. в Милано, Рим и Флоренция, и за отвличането, убийството и разтварянето в киселина на трупа на тийнейджър - син на мафиот издайник.

Години наред Месина Денаро не е просто призрак: той е защитен от традиционната "омерта" - мафиотската етика на мълчанието. Полицията разчита на компютърно състарени снимки, за да се ориентира как може да изглежда той днес.

Преди месец обаче разследване на италианското списание L'Espresso разкри, че Денаро си е направил пластична операция, за да прикрие следите си. И то в България. Той е променил освен лицето и пръстовите си отпечатъци.

През 2014 г. италианската полиция за последно публикува снимка на Денаро, който е обявен за издирване. Това се случва няколко месеца след като сестра му, Патриция Месина Денаро, е арестувана заедно други съучастници на мафиотския бос.

45-годишния тосканец, на чиито свидетелства се позовава изданието, не казва кога е направена операцията - преди или след 2014 г., нито в коя клиника.

Роден в Кастелветрано, Западна Сицилия, на 26 април 1962 г., в солидно мафиотско семейство, мафиотът прекарва младите си години, тичайки по жени, винаги готов да се похвали с дизайнерските си дрехи, златни часовници и бързи коли, докато събира опит в организираната престъпност.

Обикновено носи тъмни авиаторски очила Рей-Бан, най-вече за да крие кривогледството си, предизвикано от късогледство. Известен е с прякора си Слабия или Диаболика - джентълмен крадец от италианска поредица комикси.

Предполага се, че Месина Денаро продължава да живее в лукс, за разлика от по-старото поколение мафиоти, които смятат, че истинската власт не бива да се излага на показ.

Въпреки това, той запазва традицията за използване на "пицини" - малки хартиени бележки, написани с шифър, за да управлява голямата си престъпна империя.

Продължава и лудешкия си живот на плейбой, става баща на дъщеря и син от две различни жени. Неговият биограф Ди Джироламо пише, че той обича да прекарва свободното си време с видеоигри или четене и съжалява, че не е завършил училище и не е следвал.

Влиянието на Месина Денаро в Коза ностра нараства, след като легендарните босове на мафията Тото Риина и Бернардо Провенцано бяха арестувани през 1993 г. и 2006 г. Но не е ясно дали ги е наследил като "бос на босовете".

През 2015 г. тогавашният вътрешен министър Анджелино Алфано го нарече "номер едно в Коза ностра". Но през 2014 г. Риина беше подслушан и записан в затвора да прави язвителни забележки за бившето си протеже, подклаждайки съмнения за предполагаемия му ръководен статут.

Риина изглежда разочарован от това, че Месина Денаро не обича зрелищните убийства, а предпочита тихо да прави пари, като навлиза в законни сектори на бизнеса като супермаркети и медицински клиники, както и в строителството на ветрогенератори.

Бившият бос, организирал най-кървавите акции на Коза ностра през 80-те и 90-те години, нарича вятърните турбини на Месина Денаро "стълбове с улични лампи" и добавя:

"Този господин Месина, този беглец, който прави. . . улични лампи: може да си напъха тези стълбове в задника!".

В годишния си доклад за 2017 г. италианската агенция за борба с мафията казва, че Коза ностра страда от вакуум в ръководството, но посочва, че Месина Денаро е единственият човек, който е в състояние да го запълни и че залавянето му е "абсолютен приоритет".

От 2009 г. насам полицията постепенно затяга примката, като арестува над 100 негови роднини или помощници, сред които брат му и сестра му, и конфискува рекордните 1,3 милиарда евро от бизнесмен с ферма за ветрогенератори, който действа като негово подставено лице.

Остава неясно обаче защо е нужно толкова много време за залавянето му. През 2015 г. главният прокурор на Палермо Франческо Ло Вои казва пред парламентарната комисия за борба с мафията, че Месина Денаро "непременно има" приятели на високи постове, включително в политиката.

10 хиляди на протест в Будапеща срещу медийния контрол на Орбан и цензурата

https://offnews.bg//sviat/10-hiliadi-na-protest-v-budapeshta-sreshtu-medijnia-kontrol-na-orban-i-679177.html

Над 10 хиляди души в Будапеща излязоха на протест с обвинения срещу правителството на Виктор Орбан, че превръща медиите в Унгария в своя „пропагандна машина“, съобщи Ройтерс.

Това е вторият подобен мащабен протест, откакто на изборите на 8 април премиерът Орбан спечели трети пореден мандат, а партията му „Фидес“ възстанови квалифицираното си мнозинство от две трети в парламента.

Според организаторите на протеста именно контролът върху медиите е дал предимство на партията в изборите.

Те призовават опозиционните партии да се обединят в името на по-справедлив избирателен закон и независимо разследване на случаите на корупция.

Възродиха купата на България по футзал

https://www.24chasa.bg/sport/article/6827404

Възродиха купата на България по футзалТака изглежда купата на България по футзал, която ще бъде връчена в Габрово на победителя. Турнирът бе възроден благодарение на спонсорството на корпорация “Развитие”, съобщи "Iliev Sport Agency" Жребият за полуфиналите, в които участват победителите от регионалните турнири, беше изтеглен вчера. В тях ще се изправят един срещу друг “Варна Сити” -

Активисти искат да блокират проход във френските Алпи, за да не влизат мигранти от Италия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827399

Активисти искат да блокират проход във френските Алпи, за да не влизат мигранти от Италия
Стотина активисти на крайнодясното движение "Женерасион идантитер" се изкачиха тази сутрин до прохода Ешел във френските Алпи, "за да бдят нито един незаконен мигрант да не навлезе във Франция", предаде Франс прес. Този проход е стратегически пункт за преминаване на незаконни мигранти от Италия, каза за АФП говорител на движението - Ромен Еспино,

Хиляди унгарци протестират срещу опита да превърнат медиите им в ”пропагандна машина”

https://frognews.bg/novini/hiliadi-ungartsi-protestirat-sreshtu-opita-prevarnat-mediite-propagandna-mashina.html

Десет хиляди души демонстрираха в Будапеща с обвинения срещу правителството, че превръща медиите в Унгария в своя „пропагандна машина“, съобщи Ройтерс. У нас такива протести не е имало изглеждат невъзможни, въпреки пропагандата в повечето издания.

Увеличават се нарушенията, при които се отнема книжката

https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/uvelichavat-se-narusheniiata-pri-koito-se-otnema-knizhkata-6081544

Според предлаганите промени седем са тежките нарушения, при които ще се отнема шофьорската книжка

Шефът на НАТО призова Турция и Гърция да се оправят сами

https://dnes.dir.bg/svyat/shefat-na-nato-prizova-turtsiya-i-gartsiya-da-se-opravyat-sami

Столтенберг заяви, че проблемите между двете страни са му добре известни и призова Анкара и Атина да разрешат различията си

Избират бъдещите национали по хандбал на България в Габрово

https://www.24chasa.bg/sport/article/6827389

Избират бъдещите национали по хандбал на България в ГабровоМного оспорвани срещи направиха селектираните играчи от четирите зони на България по хандбал в съботния ден, съобщи "Iliev Sport Agency". Както е извество, в габровската зала „Орловец” се провежда турнирът за юноши – родени през 2002-2003 година, и девойки (2004-2005). От най-добрите хандбалисти ще бъдат направени и два нови национални отбори на

Горещи подробности за арестувания бандит, който едва не ослепи полицайката Зашева!

https://petel.bg/Goreshhi-podrobnosti-za-arestuvaniya-bandit--koyto-edva-ne-oslepi-politsaykata-Zasheva--__261122

Бабаитът, който едва хвърли бомба, с която едва не уби младата полицайка Гергана Зашева-Младенова, се казва Йордан и е на 25 години. Това раз...

Предстои пикът на метеорния поток "Лириди"

https://petel.bg/Predstoi-pikat-na-meteorniya-potok-Liridi__261123

Той е наблюдаван от близо 2600 години насам След продължила няколко месеца "суша за впечатляващи звездопади", тази нощ астрономическите е...

Heвepoятнaтa cъдбa нa нaй-бoгaтaтa жeнa в cвeтa, ĸoятo caмa cпeчeли пapитe cи

https://petel.bg/Hevepoyatnata-cadba-na-nay-bogatata-zhena-v-cveta----oyato-cama-cpecheli-papite-ci__261124

Мнозина от най-богатите хора в света не са имали никак лесен път към успеха. Те са водили труден, а понякога и крайно беден живот, понасяйки...

Хиляди почитат паметта на суперзвездата Авичи

https://www.actualno.com/music/hiljadi-pochitat-pametta-na-superzvezdata-avichi-news_670892.html

Хиляди са се събрали в центъра на Стокхолм, за да почетат паметта на световноизвестният DJ Авичи (Avicii), който бе открит мъртъв вчера (20 април) в Маскат, столицата на Оман. Полицейски източник съобщи по-рано, че няма подозрителна престъпна активност около смъртта на суперзвездата. Източникът пожела да остане анонимен, но заяви, че след две аутопсии не са намерени никакви следи за престъпна активност в причината за смъртта на 28 годишния мъж. За кончината му бе съобщено късно снощи от негови

На ресторант - преди и след

https://offnews.bg//mama-nindzha/na-restorant-predi-i-sled-679179.html

Преди да се появи детето и след това За това, че с малкото дете може да се ходи на ресторант, но не си струва, е написано много. Изводът е, че ще го преживеем някак, но само толкова. Всъщност много родители си дават сметка за последствията, но да поседиш в приятна, отпускаща обстановка е толкова привлекателна идея. И си го причиняват отново и отново. Да си спомним как беше до „новата ера“, когато все още не бяхме родители, и да се върнем в действителността. Как беше „преди“ и как е „след“? Преди - В този ресторант бръмчат деца, да потърсим някое…

Международните експерти по химическите оръжия пристигнаха в Дума

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/04/21/3167030_mejdunarodnite_eksperti_po_himicheskite_orujiia/?ref=rss


Международните експерти по химическите оръжия най-после пристигнаха на мястото на предполагаемата химическа атака в Сирия, обяви руското външно министерство. Екипът от Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) тръгна от Дамаск към близкия град Дума днес, информира Би Ти Ви.<br /><br />Западните държави твърдят, че сирийското правителство е извършило въздушни химически атаки над града на 7 април, които се смята, че са причинили смъртта на повече от 40 души. Сирия и Русия,...

Лошото време в Русия взе жертва, в Москва 12 са пострадали от ветровете

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827383

Лошото време в Русия взе жертва, в Москва 12 са пострадали от ветроветеЕдин човек е загинал в град Митишчи край Москва в резултат на бурните ветрове, връхлетели руската столица и Московска област, предаде ТАСС. В Туитър московският кмет Сергей Собянин съобщи, че броят на пострадалите в руската столица е нараснал до 12 души. Лекарите не са успели да спасят момиченцето, което е било хоспитализирано и е било в крайно

В Румъния няма нито един арестуван нотариус, обяви шефът на Нотариалната им камара

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/04/21/3166966_v_rumuniia_niama_nito_edin_arestuvan_notarius_obiavi/?ref=rss


"В Pyмъния имa мнoгo apecтyвaни aдвoĸaти, мaгиcтpaти, пoлитици, пoлицaи cъщo, нo нe и нoтapиycи. Πpocтo cиcтeмaтa ни зaдължaвa дa paбoтим пo пpaвилaтa". Това заяви Димитру Манеску, президент на Нотариалната камара на Румъния пред специализирания сайт defakto.bg.<br /><br />Той беше в страната заради чeтиpиcтpaннa cpeщa мeждy нoтapиaтитe нa Бългapия, Pyмъния, Cъpбия и Унгapия, нa ĸoятo бяxa oбcъдeни пpeдизвиĸaтeлcтвaтa пpeд нoтapиaлнaтa пpoфecия пo пoвoд пpилaгaнeтo нa...

Готвят протести във Варна за скъпия ток

https://frognews.bg/novini/gotviat-protesti-vav-varna-skapiia-tok.html

Работодателите във Варненския регион са в протестна готовност, съобщи кореспондентът на националното радио там.

Шофьор блъсна бабата на Делян Добрев на заден ход

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827317

Шофьор блъсна бабата на Делян Добрев на заден ходБабата на председателя на енергийната комисия в парламента и депутат от ГЕРБ Делян Добрев е била блъсната в четвъртък следобед от съсед, докато маневрирал на заден ход, научи “24 часа”. Възрастната жена отивала до пазара близо до дома си в Хасково. Тя била трудноподвижна и не успяла да се предпази от колата.

Анкара убедена: Президентската система ще направи Турция по-силна държава

https://www.actualno.com/balkani/ankara-ubedena-prezidentskata-sistema-shte-napravi-turcija-po-silna-dyrjava-news_670885.html

Премиерът на Турция Бинали Йълдъръм заяви в събота, че ново правителство, начело с президент, ще укрепи политическата система на страната, предаде Анадолската агенция, цитирана от "Фокус". „С президентската система на правителството, ние правим нова стъпка към засилването на политическата ни система“, заяви Йълдъръм в Анкара. Турският премиер каза, че след провеждането на изтеглените за 24 юни президентски избори, новата система, която ще има силен турски парламент

Жалки и смешни!

http://pogled.info/svetoven/zhalki-i-smeshni.93983

/Поглед.инфо/ И ЦРУ се хвърли да вади от батака жалките си колеги от МИ-6, външното разузнаване на Великобритания.

Започна ремонт по Околовръстното шосе край Казичене

https://www.dnevnik.bg/biznes/2018/04/21/3167031_zapochna_remont_po_okolovrustnoto_shose_krai_kazichene/?ref=rss


Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектира ремонта на участък от източната дъга на дясното платно на Софийския околовръстен път от Казичене до автомагистрала "Тракия", който започна вчера.<br /><br />Очаква се за Гергьовден да бъде пуснато движението в платното, което беше изцяло ограничено заради извършваните дейности, съобщава строителното министерство. Трафикът се пренасочва двупосочно в платното в посока автомагистрала...

Има задържан за ранената полицайка

http://clubz.bg/66951-ima_zadyrjan_za_ranenata_policajka

Фенът, който хвърли бомбичка и рани полицайката Гергана Зашева на мача между ЦСКА-София и "Левски", е задържан, твърди бТВ.

Информацията е потвърдена неофициално от отлично информирани източници, свързани с разследването, допълват от телевизията.

Пред Клуб Z наши източници казаха, че младият мъж е от жк "Левски Г" и е на 25 г.

По информация на bTV той сам е отишъл в полицията и се е предал. Направил е самопризнания. Предстои да му бъде повдигнато обвинение.

Нашите източници казаха, че днес у тях е имало процесуално-следствени действия.

Задържаният е пълнолетен и е бил в сектор „Б” на дербито в сряда. Част е от т.нар. ултраси с крайни възгледи, но не е известен на полицията с предишни подобни прояви.

Утре се очаква брифинг на прокуратурата заедно със СДВР по случая. До момента няма официално изявление.

Вчера министър Валентин Радев и главният секретар Младен Маринов посетиха ранената жандармеристка Гергана Зашева в болницата.

Има задържан за взривената полицайка

http://clubz.bg/66951-ima_zadyrjan_za_vzrivenata_policajka

Фенът, който хвърли бомбичка и рани полицайката Гергана Зашева на мача между ЦСКА-София и "Левски", е задържан, твърди бТВ.

Информацията е потвърдена неофициално от отлично информирани източници, свързани с разследването, допълват от телевизията.

Пред Клуб Z наши източници казаха, че младият мъж е от жк "Левски Г" и е на 25 г.

По информация на bTV той сам е отишъл в полицията и се е предал. Направил е самопризнания. Предстои да му бъде повдигнато обвинение.

Нашите източници казаха, че днес у тях е имало процесуално-следствени действия.

Задържаният е пълнолетен и е бил в сектор „Б” на дербито в сряда. Част е от т.нар. ултраси с крайни възгледи, но не е известен на полицията с предишни подобни прояви.

Утре се очаква брифинг на прокуратурата заедно със СДВР по случая. До момента няма официално изявление.

Вчера министър Валентин Радев и главният секретар Младен Маринов посетиха ранената жандармеристка Гергана Зашева в болницата.

При 3 нарушения на пътя - нов шофьорски изпит (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827375

При 3 нарушения на пътя - нов шофьорски изпит (Видео)Всеки автомобил с техническо досие, нов шофьорски изпит при три поредни нарушения на пътя и по-високи глоби - това са само някои промени, записани в три проектозакона, предаде Нова тв. Според предлаганите промени, седем са тежките нарушения, при които ще се отнема шофьорската книжка. Сред тях – употреба на алкохол, организиране на гонки,

В Слънчев бряг разрушиха незаконни ресторанти и преместваеми обекти

http://www.cross.bg/obekti-hotel-slunchev-1573096.html

/КРОСС/ Наемателят на морски плаж Слънчев бряг-север доброволно разчисти още незаконни преместваеми обекти, които не отговарят на одобрената от Министерството на туризма схема за разполагането им, съобщават от ведомството. Разрушен е ресторант Stela di marre, който е с площ 400 кв. метра и се намира в пространството пред хотел "Белвю". В края на миналата седмица на същата ивица бяха разчистени още преместваеми обекти, които са в нарушение - Bubles бар&ресторант, заемащ около 400 кв. метра пред хотел "Гларус" и в близост до хотел "Чайка". Министърът на туризма Николина Ангелкова прекрати концесията на плаж Слънчев бряг-север, защото имаше над 8000 кв. метра обекти, които надхвърляха одобрената от нея схема.    

Лудогорец продължава уверения си ход към титлата

https://offnews.bg//futbol/ludogoretc-prodalzhava-uverenia-si-hod-kam-titlata-679178.html

Отборът на Лудогорец направи поредна крачка към спечелването на седма поредна титла, след като победи с 4:2 като гост Ботев Пловдив и поведе с 11 точки пред втория ЦСКА, който играе по-късно с Берое в Стара Загора.

Двубоят започна лошо за разградчани, които получиха ранен гол, дело на Диого Кампос в 4-ата минута. Последва пълен обрат след точни изстрели на Вандерсон в 22-ата и Клаудиу Кешерю, но до паузата паритетът бе възстановен от младия Милко Георгиев.

Разградчани все пак наложиха своята воля през втората част, когато Игор Пластун и Якуб Шверчок изковаха успеха.

"Няма как да допуснеш четири гола и да не загубиш. Не се получиха нещата днес. Лудогорец отвори пространства, но на нас ни липсваше последния удар. Ситуацията преди двубоя беше сложна за нас - двама наказани, седем висящи с картони. Радвам се, че се опазихме от нови наказания", коментира треньорът на Ботев Николай Киров.

"Получихме случаен гол в началото, след което при втория допуснахме груба грешка, което вкара напрежение в отбора. Знаете, че трябва да печелим всичките си мачове докрая и страхът от грешка ни повлия", добави треньорът на Лудогорец Димитър Димитров - Херо.

Само за денонощие "Пътна полиция" установи 7 000 нарушители с превишена скорост

https://www.dnevnik.bg/skorost/2018/04/21/3167027_samo_za_denonoshtie_putna_policiia_ustanovi_7_000/?ref=rss


Над 7 000 пъти "Пътна полиция" е засякла превишена скорост само за денонощие. Това е равносметката от изминалата акция "Скорост", информира Би Ти Ви.<br /><br />Данните на МВР показват драстичен скок в броя на шофьорите, които карат по-бързо от разрешеното.<br /><br />Операцията, която се проведе в средата на седмицата, е под егидата на европейската мрежа на службите на пътна полиция и се проведе в целия ЕС.<br /><br />Само за година...

Съборената балерина пред Народния театър е гимнастичка с обръч, но там е без него

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6827374

Съборената балерина пред Народния театър е гимнастичка с обръч, но там е без него Изящната статуя на Георги Чапкънов е била “подкуп” да получим домакинство на зимни олимпийски игри Тече поредна кандидатура за зимни олимпийски игри. Председателят на Българския олимпийски комитет Иван Славков уверено преценява, че и ние с Витоша имаме шансове “барабар Петко с мъжете”, но защо да не се опитаме като жабата, дето вдигнала крак...

Нова книжка при 3 тежки нарушения на пътя

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/nova-knizhka-pri-3-tezhki-narusheniya-na-patya

Увеличават се глобите за преминаване на червен светофар и неправилно паркиране

Драстичен скок в броя на заловените с превишена скорост

http://www.moreto.net/novini.php?n=372947

Драстичен скок в броя на шофьорите, заловени да карат с превишена скорост. Това показват данните на МВР. За едно денонощие пътните полицаи са глобили над 7000 хиляди водачи. Това се е случило в рамките на акция „Скорост”, която се проведе в средата на седмицата.

Президентът на Азербайджан сформира ново правителство

https://www.actualno.com/asia/prezidentyt-na-azerbajdjan-sformira-novo-pravitelstvo-news_670890.html

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев в събота сформира новия състав на правителството на страната. Съответстващото разпореждане е поместено на официалния сайт на държавния глава, предаде ТАСС, цитирана от агенция "Фокус". Ключовите министри ще запазят местата си и в новото правителство, а рокадите са в Министерството на труда и селското стопанство. Все още не са назначени министри на образованието, здравеопазването, младежта и спорта, както и културата. По-рано в събота Илхам Алиев

Инспекторите на ОЗХО взеха проби от Дума за разследването на химическата атака

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827371

Инспекторите на ОЗХО взеха проби от Дума за разследването на химическата атакаИнспекторите на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) посетиха едно от местата на предполагаемата химическа атака от 7 април в сирийския град Дума, съобщи пресслужбата на организацията, цитирана от ТАСС и Ройтерс. Експертите са събрали проби, които ще бъдат транспортирани до Холандия,

ЦСКА-София се препъна срещу "Берое" с мисъл за "Левски"

http://clubz.bg/66950-cska_sofiq_se_prepyna_sreshtu_beroe_s_misyl_za_levski

ЦСКА-София не успя да победи "Берое" в мач от 31-ия кръг на Първа лига - 1:1 в Стара Загора. И вече изостава на 10 точки от лидера "Лудогорец", който по-рано днес победи "Ботев" (Пловдив) с 4:2 като гост.

Беройци пък имат вече само точка аванс пред "Левски" в битката за третото място. "Сините" спечелиха с 2:0 срещу "Верея" пред празните трибуни на ст. "Георги Аспарухов".

Най-интересният мач бе в Стара Загора. "Берое" в предишния кръг бе разбит с 0:7 от "Лудогорец", но днес показа друго лице - обичайното си.

Домакините понесоха удар - на разгрявката се контузи Мартин Камбуров. Гостите пък излязоха в титулярния състав със 17-годишния Валентин Антов, който действаше в средата на терена и се справи отлично.

Фернандо Каранга направи пропуск в началото. "Берое" отвърна със ситуация на Педро Еуженио. 

В 55-ата минута Станислав Манолев с хубав удар отблизо откри резултата след вратарска намеса. "Зелено-белите" успяха да изравнят бързо след дузпа за нарушение на Александър Барт срещу Борислав Цонев. Еуженио бе точен при наказателния удар в 63-тата.

Голът окрили домакините и те тръгнаха за пълен обрат. Имаше още няколко възможности и пред двете врати, но нов гол не падна.

В 71-ата минута треньорът Стамен Белчев замени Фернандо Каранга, който не остана доволен от това решение.

Личеше, че ЦСКА-София мисли доста повече за реванша за Купата в сряда срещу "Левски". "Сините" имат аванс от 2:0 в първата среща.

Преди това "Лудогорец" не се затрудни особено в "Коматево" (4:2), независимо че губеше в резултата с гола на Кампос в 4-ата. Последваха бързи голове на Вандерсон и Клаудиу Кешеру, а в края на полувремето младокът Милко Георгиев заби първия си гол за "Ботев".

Игор Пластун и Якуб Швиерчок вкараха третото и четвъртото попадение за "орлите".

Лишеният от публика заради инцидента на дербито миналата сряда "Левски" пък прекъсна серията си от шест поредни мача без победа в Първа лига - 2:0 срещу "Верея" с голове на Ейолфсон в 41-ата и Роман Прохазка в 57-ата.

"Лудогорец" пречупи "Ботев" в мач с шест гола

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/04/21/3167029_ludogorec_prechupi_botev_v_mach_s_shest_gola/?ref=rss


"Лудогорец" записа 13-а поредна победа в Първа лига след голово шоу срещу "Ботев" (Пловдив). Шампионите надделяха с 4:2 и направиха поредна голяма крачка към спечелването на седма поредна титла.<br /><br />Преди ЦСКА да е изиграл мача си от кръга "Лудогорец" поведе с 11 точки пред червените и увеличи напрежението в техния лагер. Точни за тима от Разград при визитата в Пловдив бяха Вандерсон, Клаудиу Кешеру, Игор Пластун и Якуб Шверчок. За...

Експерти от ОЗХО вече разследват атаката в Дума

https://offnews.bg//sviat/eksperti-ot-ozho-veche-razsledvat-atakata-v-duma-679176.html

Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) потвърди, че неин екип от инспектори е посетил град Дума в Сирия като част от тяхното разследване за предполагаемото използване на химически оръжия в района на 7 април.

"ОЗХО посети едно от местата в Дума, Сирийската арабска република, днес, за да събере проби за анализ във връзка с твърденията за използване на химически оръжия на 7 април 2018 г. ОЗХО ще оцени положението и ще обмисли бъдещи стъпки, включително още едно евентуално посещение в Дума", се изтъква в прессъобщението на организацията.

В изявлението се допълва, че "събраните проби ще бъдат транспортирани в лабораторията на ОЗХО и след това ще бъдат изпратени за анализ в посочените от ОЗХО лаборатории".

След като пробите бъдат проучени, ще бъде съставен подробен доклад от организацията, който ще бъде изпратен на страните, подписали Конвенцията за химическите оръжия.

Екипът на ОЗХО пристигна в Сирия още на 14 април. Началото на проверката се забави много заради съображения за сигурност. Градът е изцяло под контрола на сирийската армия, но въпреки това екип от охранители на ООН беше обстрелян при посещението му.

САЩ обвиниха сирийското правителство и техните съюзници от Русия за забавянето с цел "да се прочистят доказателствата, преди разследващият екип да получи достъп".

В Смолян се проведе благотворителен дрифт за малкия Митко от Пазарджик

https://www.actualno.com/smolyan/v-smoljan-se-provede-blagotvoritelen-drift-za-malkija-mitko-ot-pazardjik-news_670889.html

Родителите на малкия Митко от Пазарджик заедно с другият им син дойдоха на благотворителния дрифт, който се проведе днес (21 април) близо до Смолян за лечението на болното им дете, предаде кореспондентът на Actualno.com в региона. „Успяхме да съберем 1460 лева. Отделно от името на „Пампорово“ АД им връчихме ваучер за уикенд пакет в курортния комплекс за цялото семейство, а също и 80 лв. за гориво от ОМВ. Честно казано, не очаквахме да се събере такава голяма сума

Орлин Павлов запознава ученици с пакостите на Зайчето Питър

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6827205

Орлин Павлов запознава ученици с пакостите на Зайчето Питър Дълги уши, пухкава опашка, синьо яке и пакостливи помисли. Това описание приляга на популярния от литературата и киното герой - Зайчето Питър. В ролята на дългоухия пакостник влиза Орлин Павлов, който, освен че озвучава анимационния герой, посети столично училище, за да прочете откъси от книгата “Зайчето Питър”.

Кей Нишикори ще играе срещу Надал във финала в Монте Карло

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/04/21/3167025_kei_nishikori_shte_igrae_sreshtu_nadal_vuv_finala_v/?ref=rss


Японецът Кей Нишикори ще бъде съперник на Рафаел Надал във финалния мач в турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло. Той се справи с Александър Зверев във втория полуфинал, надделявайки в трисетов дрматичен мач – 3:6, 6:3, 6:4.<br /><br />Нишикори пречупи Зверев в много интересен сблъсък, който приключи след 2.15 часа. Японецът трябваше да наваксва изоставане, но показа по-здрави нерви и се справи.<br /><br />Първите две част протекоха идентично и продължиха...

Заев: Атина и Скопие са по-близо от всякога до намиране на решение за името

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827360

Заев: Атина и Скопие са по-близо от всякога до намиране на решение за иметоНяколко дни преди възобновяването на преговорите между официалните представители на Гърция и Македония за името на бившата югославска република премиерът й Зоран Заев заяви, че Атина и Скопие никога не са били толкова близо до решение, съобщава в. "Катимерини". "Смятам, че условията никога не са били по-добри за постигането на цялостно и трайно

Непоклатимата Елизабет II посрещна 92-ият си рожден ден

https://frognews.bg/laif-stail/fabrika-kliuki/nepoklatimata-elizabet-posreshtna-92-iiat-rojden-den.html

Британската кралица Елизабет II празнува своя 92-и рожден ден. В нейна чест бяха изстреляни общо 124 топовни салюта от три различни места. Тази година, обаче, кралицата ще наруши традицията да празнува само в тесен семеен кръг.

Ексклузивно: Задържаха хвърлилия бомбата, ранила двама полицаи на дербито ЦСКА - Левски!

https://petel.bg/Ekskluzivno--Zadarzhaha-hvarliliya-bombata--ranila-dvama-politsai-na-derbito-TSSKA---Levski-__261119

Снимка Булфото Полицията в София арестува лице, заподозряно за раняването на двамата полицаи с бомбичка на дербито Левски – ЦСКА (2:2), с...

Седмичен хороскоп на Алена

https://petel.bg/Sedmichen-horoskop-na-Alena-__261120

Вижте какво вещаят звездите за седмицата според хороскопа на Алена . Овен Идните дни ще открият пред вас възможности, свързани с бизне...

Не купувайте омекотители повече – тровите се ежедневно! Направете си сами натурален и евтин!

https://petel.bg/Ne-kupuvayte-omekotiteli-poveche-----trovite-se-ezhednevno--Napravete-si-sami-naturalen-i-evtin-__261121

Аз наистина знам, че на всички много ни харесва, когато нашите дрехи ухаят прекрасно. Въпреки това, шокиращо, но омекотителите са пълни с о...

До края на април са отстъпките за ранни записвания за море

http://www.moreto.net/novini.php?n=372946

Със затоплянето на времето все по-често мислим за море. Колко по-скъпа ще бъде лятната ваканция спрямо миналата година? Заради силния летен сезон миналата година, повечето хотели изтеглиха големите отстъпки за ранни записвания до края на март.

Арестът на кмета на "Младост" - най-четеното в "Дневник"

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/04/21/3167022_arestut_na_kmeta_na_mladost_-_nai-chetenoto_v_dnevnik/?ref=rss


По традиция представяме най-четените теми в "Дневник" през изминалата седмица. Данните са към 19 ч. на 21 април, събота.<br /><br />1. Кметът на "Младост" Десислава Иванчева беше арестувана показно в центъра на София - 79 082 прочитания<br /><br />2. Кметът на "Младост": Ръцете ми не са "светвали" - 25 919 прочитания<br /><br />3. Швейцарска лаборатория опроверга Лавров за "Новичок" - 22 849 прочитания<br...

Таекуон-До клуб "Фолкън" с модерна зала в парк „Македония“

http://www.struma.com/sport/taekuon-do-klub-folkun-s-moderna-zala-v-park-makedoniya_133314/

Един от водещите клубове по Таекуон-До ITF в България - „Фолкън“ вече провежда тренировки в модерна спортна зала в парк „Македония“. Това е поредната стъпка от страна на кмета д-р Атанас Камбитов в посока подкрепа развитието на спорта в Благоевград. Залата за бойни спортове е модерно оборудвана и предоставя отлични условия за провеждане, както на тренировъчна дейност, така и на състезания.

До момента заниманията на клуб „Фолкън“ протичаха в малко...

Продължава

В неделя ще бъде слънчево и горещо

http://www.cross.bg/gradysa-slunchevo-ymeren-1573092.html

/КРОСС/ През нощта ще бъде ясно и в повечето райони ще е почти тихо. Минималните температури ще са предимно между 5 и 10 градуса, в София - около 5 градуса. В неделя ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса, в София - около 25 градуса. В планините ще бъде слънчево. През деня ще бъде топло и подходящо за туризъм. Ще духа слаб до умерен вятър от запад и северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 18 градуса, на 2000 м - около 10 градуса. Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Ще се затопли и максималните температури ще са между 21 и 25 градуса. Температурата на морската вода е 11-13 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.  

Мечета "гостуваха" на родопско село

https://www.actualno.com/smolyan/mecheta-gostuvaha-na-rodopsko-selo-news_670886.html

Три мечета са били забелязани днес (21 април) от няколко младежи близо до родопското село Бръщен. Мъниците се появили близо до пътя в отсечка между Барутин и Бръщен, до разклона Владово дере, съобщава кореспондентът на Actualno.com в региона. Мечетата надничали от реката до една беседка. Двете били съвсем близо до пътното платно, а третото било в реката. 20-годишният Велин Метов успял да ги заснеме с телефона си. „Не се уплаших, защото са много малки. На това място почти всяка година

Синът на Валери Симеонов призна в ефир, че е бил наркоман

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827338

Синът на Валери Симеонов призна в ефир, че е бил наркоман"Въпреки всичко ми е баща и първата му реакция - естествено, че не беше доволен. Помня, че направи това, което беше нужно, осигури ми най-добрите лекари и медицинска помощ, която да ми постави някаква диагноза". Това каза пред Би Ти Ви синът на вицепремиера Валери Симеонов - Даниел. Той е на 24 години, а баща му разбира за това,

Бум на мераклии да станат прокурори

https://frognews.bg/novini/bum-meraklii-stanat-prokurori.html

В Софийския университет „Климент Охридски“ се проведе писменият изпит за заемането на 31 свободни длъжности за „младши прокурор“ в районните прокуратури, съобщи пресцентърът на Висшия съдебен съвет, цитиран от ”Фокус”.

Ограда до плажа "Корал" вдига утре еколози на протест

https://www.24chasa.bg/region/article/6827322

Ограда до плажа "Корал" вдига утре еколози на протест
Оградата, с която българо-испанската фирма "Ибердрола" загради имота си до плажа "Корал", е на път да предизвика сериозно напрежение между еколози и институции. Природозащитнициге излизат утре на протест с искане да се премахне, защото затваряла достъпа до една от най-хубавите пясъчни ивици по българското Черноморие. "Ситуацията е като пред война.

НАТО няма да изолира Русия

http://www.moreto.net/novini.php?n=372945

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обяви, че западният военен алианс няма намерение да изолира Русия. В интервю за германския в. "Велт ам зонтаг" той отбеляза обаче, че НАТО изисква от Русия да "зачита международното право и закони", за да бъдат подобрени отношенията между двете страни.

Вижте актуалната пътна обстановка в страната

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6827320

Вижте актуалната пътна обстановка в странатаІ. МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: През нощта ще бъде ясно и в повечето райони ще е почти тихо. Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°, в София – около 5°. На 22.04.2018 г. ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в София – около 25°.

Хиляди се събраха в Стокхолм да почетат паметта на шведския диджей Авичи

//dariknews.bg/novini/sviat/hiliadi-se-sybraha-v-stokholm-da-pochetat-pametta-na-shvedskiia-didzhej-avichi-2092361

Хиляди почитатели на електронната музика се събраха в центъра на Стокхолм, за да почетат паметта на шведския диджей Авичи. Тим Берлинг, както е истинското му име, беше намерен мъртъв в столицата на Оман - Маскат, на 20 април.
 

"Байерн" се развихри след почивката за 25-а победа от началото на сезона

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/04/21/3167021_baiern_se_razvihri_sled_pochivkata_za_25-a_pobeda_ot/?ref=rss


Шампионът в Бундеслигата "Байерн" (Мюнхен) постигна 25-а победа в първенството, след като надигра с 3:0 "Хановер" като гост. Успехът обаче не дойде толкова лесно, след като и трите попадения на "HDI арена" паднаха след почивката.<br /><br />Точни за баварците Томас Мюлер, Роберт Левандовски и Себастиан Руди.<br /><br />След поражението от "РБ Лайпциг" през март, "Байерн" вече е в серия от четири поредни победи и се намира...

Защо Ердоган и Бахчели насрочиха предсрочни избори "две в едно"?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6827316

Защо Ердоган и Бахчели насрочиха предсрочни избори "две в едно"?Само два дни преди насрочването на предсрочните избори за 24 юни т.г., на които за първи път в историята на Турция в един и същи ден ще се състои гласуване за президент и за парламент, т.е. две в едно, турският президент Реджеп Тайип Ердоган категорично твърдеше, че ще се проведат в нормално обявения срок - ноември 2019 г.

Експертите на ОЗХО посетили само един от терените в Дума

https://dnes.dir.bg/svyat/ekspertite-na-ozho-posetili-samo-edin-ot-terenite-v-duma

Експертите ще съберат проби за провеждане на анализ във връзка с предполагаемото използване на химическо оръжие

Страшни разкрития за жестокото убийство в Момчилградско! Убиецът е бил ...

https://petel.bg/Strashni-razkritiya-za-zhestokoto-ubiystvo-v-Momchilgradsko--Ubietsat-e-bil----__261116

Снимка Булфото Задържаният за жестокото убийство на 77-годишна жена психично болен мъж досега не е наранявал хора. Това заявиха жители ...

САЩ: Корупцията и условията в затворите са сред проблемите на България

https://petel.bg/SASHH--Koruptsiyata-i-usloviyata-v-zatvorite-sa-sred-problemite-na-Balgariya__261117

Снимка Булфото В годишния доклад на американския Държавен департамент за правата на човека в света през 2017 г. в посветения на България т...

Зоран Заев: Атина и Скопие са близо от всякога до намиране на решение за името

https://petel.bg/Zoran-Zaev--Atina-i-Skopie-sa-blizo-ot-vsyakoga-do-namirane-na-reshenie-za-imeto__261118

Снимка Булфото Няколко дни преди възобновяването на преговорите между официалните представители на Гърция и Македония за името на бив...

Магистрала 'Хемус' готова до 2024-та година

https://offnews.bg//obshtestvo/magistrala-hemus-gotova-do-2024-ta-godina-679175.html

Автомагистрала „Хемус“ ще бъде изцяло готова през 2024 година, а финансирането през годините ще осигуряваме от приходите от тол системата, която ще заработи от следващата година. Това каза министърът на регионалното развитие Николай Нанков, съобщиха от пресцентъра на министерството.

През 2023 година ще бъдат готови автомагистралите „Струма“ и Русе – Велико Търново. През октомври тази година, осем месеца предсрочно, ще бъде пуснат и Лот 3.3 на АМ „Струма“ от Сандански до Кресна.

В процес на изграждане е лот 3.1. на АМ „Струма“. И 9,3 км от “Хемус” от Ябланица до Боаза, чието строителството стартира на 27 март т.г.

В момента се извършва проектиране на 16,3 километровия участък от пътен възел „Белокопитово“ до пътен възел “Буховци“. Проектират се и 50 километра от Боаза до пътя Плевен – Ловеч, като се очаква през тази година да стартират търгове за изграждането на участъците от Боаза до п.в. „Дерманци“, от - п.в. „Дерманци“ до п.в. „Каленик“ и от п.в. „Каленик“ до пресичането с Плевен-Ловеч. Ще бъдат обявени и процедури за инженеринг на 85 км от пътя Плевен – Ловеч до Русе-Велико Търново, разделен на три подучастъка.

Протестиращите направиха видими усилията на правителството за изграждането на пътя Видин – Ботевград, който е и ангажимент в управленската ни програма, за което им благодаря, подчерта Нанков.

Вижте реакциите по света за решението на Северна Корея да спре ядрените си опити (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827307

Вижте реакциите по света за решението на Северна Корея да спре ядрените си опити (Обзор)Днес Северна Корея обяви край на ядрените опити и изпитанията на междуконтинентални ракети, както и закриването на полигона си за ядрени изпитания. Решението бе незабавно приветствано от президента на САЩ Доналд Тръмп, който има планирана безпрецедентна среща на върха в скоро време със севернокорейския лидер Ким Чен Ун, предаде Франс прес,

Полицията в Оман проговори за смъртта на диджей Авичи

https://www.vesti.bg/sviat/policiiata-v-oman-progovori-za-smyrtta-na-didzhej-avichi-6081543

Ние не подозираме престъпление. Разполагаме с цялата информация и знаем точно какво се е случило, съобщиха органите на реда в азиатската страна

Правителството обеща АМ "Хемус" да е готова до 2024 г.

http://www.mediapool.bg/pravitelstvoto-obeshta-am-hemus-da-e-gotova-do-2024-g-news278225.html

Автомагистрала „Хемус“ ще бъде изцяло готова през 2024 година, а финансирането през годините ще осигуряваме от приходите от тол системата, която ще заработи от следващата година, обеща в събота министърът на регионалното развитие Николай Нанков, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ. През 2023 година ще бъдат готови автомагистралите “Струма“ и Русе – Велико Търново. През октомври тази година, осем месеца предсрочно, ще бъде пуснат и Лот 3.3 на АМ “Струма“ от Сандански до Кресна, се казва още в събщението. В процес на изграждане е лот 3.1. на АМ “Струма“, както и 9.3 км от “Хемус” от Ябланица до Боаза. В момента се извършва проектиране на 16- километровия участък от пътен възел “Белокопитово“ до пътен възел “Буховци“. Проектират се 50 километра от Боаза до пътя Плевен – Ловеч, като се очаква през тази година да стартират търгове за изграждането на участъците от Боаза до възел“Дерманци“, от “Дерманци“ до възел“Каленик“ и “Каленик“ до пътя Плевен-Ловеч. Ще бъдат обявени и процедури за инженеринг на 85 км от пътя Плевен – Ловеч до Русе-Велико Търново, разделен на три подучастъка, обещава Нанков. “Протестиращите направиха видими усилията на правителството за изграждането на пътя Видин – Ботевград, който е и ангажимент в управленската ни програма, за което им благодаря“, обясни Нанков. Това не е съвсем вярно изказване. Решението за изграждането на скоростния път Видин – Ботевград бе взето от Министерския съвет на 21 март тази година, след като пет поредни седмици жители на Северозападна България протестираха с искане за магистрала.

По един случай на марсилска треска и лаймска борелиоза са регистрирани във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=372941

За периода от 13 до 19 април регистрираната в РЗИ - Варна остра заразна заболeваемост се движи в характерните за сезона граници,съобщиха от инспекцията за Moreto.net. Регистрирани са 33 случая на чревни инфекции срещу 69 от предходната седмица, като през настоящите дни чревните инфекции са представени от 32 ентероколита и 1 ротавирусeн ентерит.

Затвориха женски фитнес в Саудитска Арабия заради „неприлично“ видео

http://www.cross.bg/zhena-fitnes-beshe-1573081.html

/КРОСС/ Спортните власти в Саудитска Арабия затвориха женски фитнес център в Рияд заради рекламен видеоклип, който показва жена с прилепнало по тялото трико за тренировка. „Ние няма да толерираме това", написа в Туитър шефът на спортната администрация Турки ал-Шейх, след като нареди да бъде отнет лицензът на фитнеса. Той също така наредил разследване и прилагане на наказателни мерки срещу тези, които са организирали излъчването на видеоклипа. Видеоклипът, който беше широко разпространен в социалните медии, показва жена с непокрита коса, която се намира във фитнес зала и рита боксова круша.Спортните власти казаха, че клипът съдържа сцени, които биха могли да покварят обществения морал. Сауд ал-Кахани, медиен съветник на кралския двор, похвали бързата реакция на спортния орган и написа в Туитър, че кралството е на пътя към "умереност, но без морално разложение". От жените се изисква да носят роби, покриващи тялото, и да покриват косите си на обществено място в кралството, което има едни от най-строгите ограничения за жените в света. Преди година полицията разпитва жена, след като тя се появи в серия от видеоклипове, първоначално поставени в Снапчат, облечена в изрязана фланелка, разкриваща пъпа й и минипола. Тя беше заснета да се разхожда в историческа крепост северно от Рияд и да си играе с пясъка на дюните. Жената беше освободена, без да й бъде повдигнато обвинение

МВР безсилно да открие избягал затворник, моли гражданите за помощ

https://frognews.bg/novini/mvr-bezsilno-otkrie-izbiagal-zatvornik-moli-grajdanite-pomosht.html

Близо две седмици продължава издирването на избягалия затворник Георги Танчев, затова МВР публикува снимката му и помоли гражданите за информация, съобщи ”Фокус”. За него зам.-министърът на правосъдието Проданов с ресор ”Затвори” се изказа, че всъщност не бил избягал. Обаче се оказва, че органите на реда са безсилни да се справят сами. Ни вест, ни кост и от духналите преди това рецидивисти от Софийския затвор.

Мобилизират при война мъже и жени до 55 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6821484

Мобилизират при война мъже и жени до 55 г.Обявяването на военно положение в България става с указ на президента или с решение на Народното събрание   Тлеещият конфликт в Босна и Херцеговина, а не разширяване на войната в Сирия е истинската заплаха за сигурността на България. Това обясниха български дипломати и военни експерти пред “24 часа”.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване