Каква ще бъде реакцията на Запада, когато се разобличи фалшификацията с химическата атака

http://pogled.info/svetoven/kakva-shte-bade-reaktsiyata-na-zapada-kogato-se-razoblichi-falshifikatsiyata-s-himicheskata-ataka.93969

/Поглед.инфо/ Поредната провокация на „Белите каски“ е разобличена. Този път тази, чрез която бе заявено за използването на химическо оръжие срещу деца в Източна Гута. Руските журналисти откриха неволните „актьори“ от филма, след чието излъчване последваха ракетните удари на САЩ и компания по Сирия. Какво значи това за всички?

Футболните клубове луднаха по модерните статистики

https://www.24chasa.bg/sport/article/6821309

Футболните клубове луднаха по модерните  статистикиВместо брой  удари вече се броят очакваните голове Статистиките във футбола са едно от най-показваните неща в коментарните студиа по телевизиите, а и в сайтовете. Те обаче често не дават точна картина на събитията на терена. Така например отбор А е имал 52% владеене на топката, отправил е 18 удара към вратата и е бил 7 корнера.

Демократите съдят щаба на Тръмп, Русия и Уикилийкс

http://clubz.bg/66931-demokratite_sydqt_shtaba_na_trymp_rusiq_i_uikilijks

Демократическата партия на САЩ заведе дело срещу Русия, Уикилийкс и предизборния щаб на президента Доналд Тръмп, обвинявайки ги в заговор за намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г. предадоха Ройтерс и ДПА.

В иска на партията, подаден в Ню Йорк, се твърди, че високопоставени представители на предизборния щаб на Тръмп са заговорничили с руското правителство и разузнаване, за да навредят на кандидатката на Демократическата партия Хилъри Клинтън и да наклонят везните в полза на сегашния президент. За тази цел са били хакнати компютри на Демократическата партия.

Според иска предизборният щаб на Тръмп е приел със задоволство помощта на Москва.

Четири американски разузнавателни агенции съобщиха миналата година, че Русия е организирала хакерски атаки срещу Демократическата партия и други действия по време на кандидатпрезидентската кампания през 2016 година. Агенциите заявиха, че целта е била да бъде подкрепен Тръмп.

Специалният прокурор Робърт Мълър разследва обвиненията за руска намеса в изборите, както и предполагаемите връзки с предизборния щаб на Тръмп.

Националния комитет на Демократическата партия на САЩ обвинява Русия за проникване в компютърните й системи през 2015 г. и през първата половина на 2016 година. Хакери разпространиха вътрешни документи на партията по време на предизборната кампания, а Уикилийкс публикува хиляди имейли, някои от които бяха неудобни за Клинтън.

Председателят на Националния комитет на Демократическата партия Том Перес заяви, че Москва е посегнала на демокрацията в САЩ, а предизборният щаб на Тръмп се е оказал активен и готов партньор. Тези връзки "са акт на безпрецедентно предателство", подчерта той.

Ответниците по иска са синът на президента - Доналд Тръмп младши, зетят на президента Джаред Къшнър и Роджър Стоун, приближен на Тръмп. Повечето обвинения изглежда се основават на съобщения в медиите и достъпни за обществеността документи, като не съдържат много нова информация за предполагаемото наговаряне с Москва, отбелязва Ройтерс.

Демократическата партия иска обезщетение от милиони долари, отбелязва ДПА.

Съдебният процес, заведен от Националния комитет (НК) на Демократическата партия (ДП) срещу моя предизборен щаб, може да е "много добра новина", реагира президентът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от Асошиейтед прес.

В туит Тръмп нарече демократите "обструкционисти". Той посочи, че сега екипът му ще изиска сървъра на НК на ДП, който партията е отказала да предаде на ФБР, както и служебните имейли на Хилъри Клинтън, за които тя като държавен секретар е използвала частен сървър.

Разследващи от Сената на САЩ са се срещнали наскоро с руска адвокатка, която е обсъдила американските санкции срещу Русия с Доналд Тръмп младши в Тръмп тауър в Ню Йорк по време на кампанията за изборите през 2016 г., предаде още Асошиейтед прес, като се позова на добре осведомен източник.

Те са разпитвали Наталия Веселницкая в хотел в Берлин около три часа. Въпросите им са били фокусирани върху информацията, съдържаща се в досие, изготвено от бивш британски разузнавач, казал източникът, пожелал да запази анонимност, тъй като съдържанието на разговора е поверително, предаде БТА.
 

Държавният департамент на САЩ шантажира Турция

http://pogled.info/svetoven/darzhavniyat-departament-na-sasht-shantazhira-turtsiya.93966

/Поглед.инфо/ Знаете ли, истина е, когато казват, че бъбривецът е находка за шпионина. Може да се перифразира – Макрон е находка за шпионина. Сега ще обясня защо. Помните ли как след американския удар по Сирия мнозина гадаеха защо това бе нужно. Е, освен, че е опит Тръмп да докаже некому, че все пак не е руски агент. Ракетният удар в качество на политическо шоу е нещо, разбира се, яко и много по американски, но може би е имало и някакъв хитър план? Оказва се, че все пак е имало план.

Властите на САЩ са използвали оръжие срещу деца на собствена територия

http://pogled.info/svetoven/amerika/vlastite-na-sasht-sa-izpolzvali-orazhie-sreshtu-detsa-na-sobstvena-teritoriya.93967

/Поглед.инфо/ Точно преди 25 години в САЩ се провежда една от най-неуспешните специални операции в историята на специалните служби на света. Кървавата драма в ранчото „Маунт Кармил“, където се установява сектата „Давидова клонка“ се предшества от цяла верига шокиращи събития, но основен шок за страната става ужасната смърт на 82 души, сред които 28 деца, по вина на агентите от ФБР.

Скандалната Cambridge Analytica пуска собствена криптовалута

https://petel.bg/Skandalnata-Cambridge-Analytica-puska-sobstvena-kriptovaluta__261033

Скандалната компания Cambridge Analytica се готви да пусне собствена криптовалута, чрез която да осъществи процедура по първично предлагане на ди...

"Бойна група на руското правителство е отровила Скрипал"

http://clubz.bg/66930-bojna_grupa_na_ruskoto_pravitelstvo_e_otrovila_skripal

Британската полиция е установила самоличността на ключови заподозрени за покушението срещу бившия руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, пише вестник "Дейли телеграф".

Според британския ежедневник полицията се опитва да заведе дело срещу "лица, представляващи интерес за разследването, за които се смята, че са се върнали в Русия".

Британските власти предполагат, че Сергей Скрипал е бил отровен в дома си в Солсбъри от ударна бойна група, контролирана от руското правителство и изпратена в страната от руските власти. Тя е обработила с отровно вещество в течен вид дръжката на входната врата на жилището на бившия руски разузнавач, превърнал се в двоен агент, предавал сведения на Великобритания.

"Дейли телеграф" е научил, че в разследването е постигнат голям пробив с проучване на списъците на пътници, влезли и излезли от Великобритания, както и с преглед на голямо количество записи от видеокамери в Солсбъри. Очаква се обаче разследването да продължи още много месеци.

За разследващите освен това ще е изключително сложно да повдигнат обвинения на заподозрените, тъй като срещу тях има косвени доказателства като присъствие на определени полети и в Солсбъри към момента на покушението. Това обаче не доказва обезателно, че именно те са извършили атаката, отбелязва изданието.

Британската полиция "не обсъжда конкретни линии на разследването", заяви лаконично представител на Скотланд ярд в отговор на запитване на ТАСС, съобщи БТА.

Ким обяви: Спираме опитите с ракети, затваряме ядрения полигон

http://clubz.bg/66929-kim_obqvi_spirame_opitite_s_raketi_zatvarqme_qdreniq_poligon

Северна Корея вече няма нужда от ядрени и ракетни опити, обяви днес държавният ръководител Ким Чен Ун, цитиран от световните агенции.

Севернокорейският лидер заяви, че считано от днес, страната му ще затвори своя полигон за ядрени изпитания, ще спре да прави такива тестове и ще прекрати изстрелванията на междуконтинентални балистични ракети. Решението е било взето на заседание на Централния комитет на управляващата Корейска трудова партия вчера.

Ким аргументира този драматичен обрат с факта, че Северна Корея вече е проверила оперативността на ядрените си оръжия. Затова нямаме нужда от нови ядрени и ракетни опити и полигонът в северната част на страната изпълни своята мисия, каза той.

Това изявление бе разпространено от севернокорейската държавна информационна агенция КЦТА и препредадено от южнокорейската Йонхап. 

"Ние никога няма да използваме ядрено оръжие, ако против нашата страна няма ядрена заплаха или провокация", дава да се разбере Северна Корея. Тя ще съсредоточи "всичките си усилия върху създаването на силна социалистическа икономика и мобилизирането на човешките и материалните ресурси на страната с цел рязко повишаване на жизнения стандарт на (населението)".

Северна Корея обещава да не предава ядрено оръжие и технологии на други държави. КНДР ще се присъедини към глобалния процес на ядрено разоръжаване.

Северна Корея, в съответствие със своята нова стратегия за развитие на социалистическа икономика, възнамерява да активизира диалога с международната общност за защита на мира на Корейския полуостров и на цялата планета, се казва още в изявлението.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп приветства изявлението на севернокорейския лидер Ким Чен Ун и и обяви, че очаква с нетърпение да се срещне с него, предадоха световните агенции.

"Северна Корея се съгласи да прекрати всички Ядрени Опити и да затвори важен обект за (ядрени) опити. Това е много добра новина за Северна Корея и за Света - голям напредък! Очаквам с нетърпение нашата Среща на върха", написа Тръмп в Туитър.

Решението на Пхенян дойде на фона на засилената дипломатическа активност около Северна Корея. 

Миналия месец Ким направи направи първата си официална визита, откакто дойде на власт през 2011 г. - в Китай, където бе приет от президента Си Цзинпин. На 27 април Ким ще се срещне с южнокорейския президент Мун Дже Ин, преди историческа среща с президента на САЩ Доналд Тръмп, датата и мястото за която все още не са определени, но принципно е решено тя да се състои в началото на юни.

По-рано тази седмица стана ясно, че в началото на месеца директорът на ЦРУ Майк Помпео, номиниран от Тръмп за държавен секретар, е посетил тайно Пхенян и се е срещнал със севернокорейския лидер.

Дипломатическата активност бе предшествана от период на изостряне на напрежението и войнствена реторика. Северна Корея обяви, че е изпробвала успешно водородна бомба през септември, а през ноември - че е разработила нова балистична ракета, в чийто обсег е цялата територия на САЩ. На този фон Тръмп и затворената комунистическа страна си отправиха заплашителни послания. Напрежението спадна чувствително, след като Ким възприе по-спокоен и помирителен тон в новогодишното си послание и подобри отношенията на Севера с Юга.

Южна Корея приветства решението на Севера да затвори ядрения си полигон и да прекрати всички опити с ракети, предаде Ройтерс, като цитира изявление на канцеларията на президента Мун.

Това е "значителен напредък" към превръщането на Корейския полуостров в зона, свободна от ядрени оръжия, пише в комюникето.

Решението "също така ще допринесе за създаване на една много положителна обстановка за успеха на предстоящите срещи на върха (между Северна и Южна Корея, както и между Северна и САЩ)", каза канцеларията на южнокорейския президент, предаде БТА.

Очаквайте 'Осем дни, които създадоха Рим' по Viasat History (видео)

https://offnews.bg//istoria/ochakvajte-osem-dni-koito-sazdadoha-rim-po-viasat-history-video-679116.html

Документалният тв канал Viasat History ще излъчи утре, 22 април, епизод от поредицата "Осем дни, които създадоха Рим".

Историчката Бетани Хюс избира осем ключови дни, които са определящи за Римската империя и въздигането ѝ като първата световна суперсила.

Епизодa можете да проследите от 21:00.

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, един свеж и модерен поглед към историята. Зрителите могат да видят интелектуални и задълбочени програми, които едновременно развличат и провокират умовете им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес.

Тодор Живков към Турция: Винаги можем да арестуваме ваши шпиони

https://www.24chasa.bg/novini/article/6824989

Тодор Живков към Турция: Винаги можем да арестуваме ваши шпиониКак се развиват отношенията между двете държави от 1973 до 1989 г. Вкрая на ноември 1973-а, Петър Младенов прави първото си официално посещение в Турция като външен министър на България. Анкара не го посреща радушно. Посланикът Марин Вачков му носи в стаята на най-представителния тогава хотел в столицата “Бююк Анкара” куп вестници,

След събуждане: Не консумирайте никога тези храни

https://petel.bg/Sled-sabuzhdane--Ne-konsumirayte-nikoga-tezi-hrani__261032

Дори и децата знаят, че закуската е едно от най-важните хранения през деня, тъй като зарежда с енергия за целия ден и засилва метаболизма.  ...

Един от най-важните съвети на баба Ванга: Никога не правете грешката да...

https://petel.bg/Edin-ot-nay-vazhnite-saveti-na-baba-Vanga--Nikoga-ne-pravete-greshkata-da----__261034

Баба Ванга е предрекла не едно или две важни събития, а думите й години по-късно звучат истински и на място. Днес много се говори за семейст...

Ким със сензационен обрат: "Спирам ядрената програма!"

https://petel.bg/Kim-sas-senzatsionen-obrat--Spiram-yadrenata-programa--__261035

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун обяви, че прекратява опитите с ядрени и междуконтинентални балистични ракети и че ще затвори ядрената...

Бтв: Как се иска и как се дава подкуп от 70 хил. евро

https://petel.bg/Btv--Kak-se-iska-i-kak-se-dava-podkup-ot-70-hil--evro__261036

Снимка: bTV Александър Ваклин – бизнесменът, посочен от кметицата на район „Младост“ Десислава Иванчева като автор на сигнала срещу нея...

Заместник-кметът на „Младост“: Няма заговор срещу Иванчева

https://petel.bg/Zamestnik-kmetat-na----Mladost-----Nyama-zagovor-sreshhu-Ivancheva__261038

"Никога не съм искал да седна в стола на кмета", заяви арх. Румен Русев в ефира на "Часът на Милен Цветков" „Няма как да има заговор. Няма ка...

Препоръчваме ви: Силви Вартан в НДК и Ревю, Нова Генерация и Контрол в Арена Армеец

https://offnews.bg//kultura/preporachvame-vi-silvi-vartan-v-ndk-i-reviu-nova-generatcia-i-kontro-679127.html

Днешният ден предлага два много добри концерта, които си струва да посетите. 

От 17:30 в зала "Арена Армеец" ще може да се насладите на български класически рок от страна на "Нова Генерация, "Ревю", "Контрол" и "Хиподил".

Култовите български банди се събират за първи път заедно на голяма сцена за исторически рок концерт в зала “Арена Армеец”.

Легендарните групи, основоположници на българския ню уейв и пънк рок и създатели на ъндърграунд културата в края на 80-те и 90-те години на миналия век, ще зарадват хиляди фенове в оригиналните си състави (доколкото това е възможно), както и с новите си попълнения. Близо 40 музиканти ще се качат последователно на сцената, за да изпълнят може би за последен път на живо в тези състави, някои от любимите за цели поколения култови песни. “Бате Гойко”, “Най-щастливият ден”, “Под шарената сянка”, „Само двама” и още много класики ще звучат под мотото „Въпреки всичко!” – въпреки забраните, въпреки омразата, въпреки егото, въпреки разделите, въпреки времето, въпреки състоянието… Интересен факт е, че всяка от тези групи навършва 30 години от създаването си през 2018-та година.

Без съмнение, това ще бъде най-големият български рок концерт правен до сега, (а евентуално и след това), а датата 21 април 2018 г. ще бъде “най-щастливият ден” за феновете.

Цената на билетите е 35 лв. за терен и 40 лв. за седящо място. В деня на събитието и на място билетите ще са съответно по 45 и 50 лв.

От 20.00 часа в зала 1 на НДК пък ще можем да видим голямата Силви Вартан в последното за кариерата и турне.

Турнето "Forever Sylvie" е най-грандиозното до момента.

Концертите ще продължат близо два часа и ще покажат иконата на френската музика такава, каквато сцената винаги ще я помни – неотразима. Силви Вартан ще разкаже личната и откровена история на живота си пред българските фенове, като изпълни любими, както френски, така и български, песни.

Произведенията са селектирани от всичките ѝ албуми досега, а специално визуално шоу ще допълни вълнуващата музика на Вартан.

Билетите са в продажба в бензиностанциите OMV, мрежата на Eventim и Ticketportal, билетен център НДК и на касата на ДКС Варна на цени от 50 до 120 лева.

Нов критичен доклад на САЩ за България

https://dnes.dir.bg/politika/nov-kritichen-doklad-na-sasht-za-balgariya

Липса на независимо правосъдие и корупция на всички нива в управлението

Ромул и Рем основават Рим

https://www.actualno.com/chronicles/romul-i-rem-osnovavat-rim-news_670770.html

Ромул и Рем са митичните основатели на Рим, споменати в римската митология като близнаците, синове на весталката Рея Силвия и на бога на войната Марс. Двамата братя основават Рим на 21 април 753 пр.н.е. Според традиционното вярване, записано като история от Плутарх и Тит Ливий, Ромул е бил първият цар на Рим. Ромул убил Рем след свада относно това кой от двамата братя имал подкрепата на боговете да управлява града и да му даде име. След основаването на Рим, Ромул не само създал леги

Сорос мести "Отворено общество" от Будапеща в Берлин

http://nakratko.bg/category/25/158255/


Фондация "Отворено общество" на американския милиардер Джордж Сорос закрива офиса си в Будапеща и премества централата на операциите си за Източна Европа в германската столица, съобщи австрийският в. "Ди Пресе".

Безплатен вход в астрономическата обсерватория на Софийския университет

https://offnews.bg//obshtestvo/bezplaten-vhod-v-astronomicheskata-observatoria-na-sofijskia-universit-679020.html

На 21 и 28 април от 16 до 22 ч. Астрономическата обсерватория на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в Борисовата градина ще бъде със свободен вход и с разнообразна програма от кратки лекции на достъпен език и възможност за наблюдения на Слънцето и Луната при ясно небе, съобщиха от СУ.

Първото събитие е по случай пролетния Световен ден на астрономията. Програмата на 21 април включва кратки лекции на астрономическа тематика, представени от студенти и докторанти в катедра „Астрономия“.

Ганчо Ганчев, докторант в катедрата, ще изнесе лекция на тема „Слънчеви и Лунни затъмнения“, а Иван Радев, студент-магистър по "Астрономия и популяризация на астрономията" – на тема „Датиране на Земята“.

За екзопланетите ще говори Християн Михайлов, студент-бакалавър по „Астрофизика, метеорология и геофизика“, а отговор на въпроса „Какво може да научим от звездните купове?“ ще даде Калина Стоименова, студент-бакалавър по „Астрофизика, метеорология и геофизика“.

Любителска астроспектроскопия ще представи Венцислав Крумов, студент-магистър по „Астрономия и популяризация на астрономията“, а Пламена Петрова, студент-магистър по „Астрономия и популяризация на астрономията“, ще говори за пулсари.

Загадките на високите енергии във Вселената ще се опита да разкрие Милен Минев, докторант в Катедра „Астрономия“.

На 28 април е Денят на отворените врати на Физическия факултет на СУ. Лекционната програма в обсерваторията ще се реализира от екипите на катедрите „Астрономия“ и „Метеорология и геофизика“.

Част от темите, които ще бъдат представени от студенти и преподаватели от двете катедри, са: "История на морската навигация"; "Планетата Юпитер"; "Активни галактични ядра"; "Геофизика на Марс – дни преди старта на мисията InSight"; "Как изучаваме океана от Космоса?"; "Земетресения и цунами"; "Фини прахови частици в Земната атмосфера". Предвидена е и демонстрация на метеорологични уреди.

Хороскоп за 21 – 27 април от Антония Мечкова

https://offnews.bg//horoskop/horoskop-za-21-27-april-ot-antonia-mechkova-678198.html

{"oven":"Периодът ще ви се види уморителен, дали нямате принос за напрежението и вие, то нараства до петък. Доста Овни не са последователни в работата, след успех се отпускат или често се колебаят да продължат ли начинание докрай. Други пък упорстват на мнението си, когато е редно да отстъпят, а и да си простят взаимно с опоненти. Във вторник си давате ясна сметка колко много зависите от колеги и шефове, пречките са пред целия екип и със сплотяването не бива да се чака. И в лични неща дръжте на сговор, иначе губите ценни хора. ","telec":"Това 7-дневие помага да се обърнете към нови делови шансове и да забравите за старите спънки и ядове. Няма да стане изведнъж, но Телците са се запасили с упоритост да довършат започнатото до понеделник. Оферти и задачи ви импулсират за изяви. Все пак не поемайте много ангажименти към близки и колеги, силите ви не са безкрайни. Има и друго, трябва да балансирате някои партньорства, околните разчитат вие да ги спасявате, да им помагате. До петък ще решите поне за финансови молби да бъдете по-строги, но с подобаващ такт.","bliznaci":"Следващите 7 дни ви карат да се заемете с уреждане на лични отношения и неща. Група Близнаци може да се насочат към съжителство и брак, други ще помагат на родители и деца при домашни проблеми. Със ситуацията в работата не сте съвсем наясно или на моменти е нужно да укротявате въображението си. Вторник и сряда ще донесат подкрепа от шефове, а в самостоятелни начинания ще се справяте доста по-лесно, околните ви изнервят с претенциите си. Да, ще намерите ключе към всеки, в четвъртък предпазливостта ви пести разправиите.","rak":"Тези 7 дни ще ви подскажат решение на делови и лични проблеми, зареждат с енергия и амбиции. Някои Раци ще предпочетат самостоятелни начинания, но още в понеделник ще се уверят – могат много за напредъка на целия екип, не е лошо и да помагат повече на колеги, партньори. Така успехът ви е сигурен. Мнозина ще си обясняват всичко с късмета ви, той не липсва, но му помага добронамереното отношение към сътрудници, даже към стари съперници. От четвъртък идват още оферти, няма да сте в чужда сянка, не налагайте мнение. ","luv":"Възможности за развитие в деловата и личната сфера ви носят следващите дни. Много Лъвове отдавна кроят нови планове за изява и печалби, въпросът е как да привлекат подкрепа от по-влиятелни хора. Шефовете са вечно заети, ала вие няма да се откажете да искате съдействие от тях, ако вече сте споделяли едно-друго за идеите си. От понеделник обаче трябва да сложите емоциите под пълен контрол, не зависи от вас да ускорите начинания, приходи, не бива и да налагате мнение, да влизате в разпри. В петък - желани резултати и в любовта.","deva":"И вие не сте съвсем наясно с деловата ситуация, а в личен план са възможни неразбирателства с близки. Девите няма да се примирят с пречките пред кариерата си, с ниски доходи. Ще действате прагматично, а в повечето случаи и сами, така по-лесно намирате начин да преодолеете проблемите си. Още от събота се дистанцирате от грижите на обичайното обкръжение, в понеделник близките ви влияят малко объркващо, после стабилизирате съюзите. Четвъртък е уморителен, но не протакайте решения, пречките се трупат, ще се справите...","vezni":"Хубав период, мнозина ще си гарантират убедителна изява, по-висока делова позиция, добри постъпления. Везните имат немалко идеи за работа, но сега е време да следват желания на шефовете. Разбира се, внимателно ще уреждате правни и административни подробности, до четвъртък получените поръчения май ви изпращат на път или да разширявате дейност, клиентела. Не допускате припряност, а от вторник укрепвайте и връзка с колеги, не ви трябват врагове и завистници в петък. Покрай делата не забравяйте някак да поглезите обичания.","scorpion":"Трудно 7-дневие, бъдете по-търпеливи за преодоляване на пречките, някои бързат да дават мнение, без да са анализирали докрай фактите. В понеделник доста Скорпиони ще се ориентират към нова дейност, някои имат доходни идеи, във вторник ще привлекат и влиятелни покровители. Други от знака се преуморяват, но в сряда трябва да подкрепят близки, познати, които са в по-тежка ситуация. Искрената ви грижа ще ви спечели още приятели, вероятни са и нови съюзи до петък. Старите дружби също не са загърбени, искат ви помощ.","strelec":"Това 7-дневие носи делови неясноти, не бързайте да действате по своите трудни задачи или да съветвате околните как да се справят с техните спънки. Стрелците да не се мъчат да угаждат на този и онзи, а да дълбаят по своите задължения. Искат ли ви помощ, преценявайте точно как и какво да правите, във вторник ще има напрежение, изненади. Мнозина са енергични, смятат да се заемат със самостоятелни начинания, да се подготвят и научно за дейността, да привлекат покровители. В петък не разкривайте запаса си от идеи за бизнес.","kozirog":"Периодът ви изпълва с енергия и амбиции, готови сте да гоните по-високи постове, печалби, да отстоявате идеите си. Доста Козирози са имали и сериозни опоненти, сега да не форсират нещата, те се подреждат сами. Имате нужда от тонизиране, но от вторник работата така ще ви увлече, че ще поемете и част от отговорностите на колеги, а други ще убеждавате с такт и търпение да ви следват. В четвъртък вече отношенията се хармонизират, зареждате се със сили да реализирате замисленото докрай. В петък шансът ви е в любовта.","vodolei":"Следващите 7 дни изискват повишено внимание, още от понеделник ще се трупат пречки. Водолеите да не подценяват и влошаване на финансите си, то може да усложни отношенията им с близки, партньори. Във вторник и сряда ще прокарвате идеите си с дипломация, после са вероятни и остри конфликти. Дали не е по-разумно да заложите на сътрудничество или да се отстраните от спор, който не ви засяга? Обвързаните ще се радват на добро разбирателство, свободните сърца едва ли ще използват шанса си да задълбочат някой флирт. ","ribi":"Започващият период не е лек и за вас, не го усложнявайте с припрени стъпки. Група Риби се хвърлят в разни начинания, поемат обещания, налагат мнение. Такъв подход не обещава големи и трайни успехи, във вторник ще се убедите: трябва да забавите темпо, да се възползвате и от по-малки шансове за изява и доход. Ако ви се открият възможности за друга дейност, търсете покровители, помощници, при това градете съюзите си с искреност и принципност. Петък е уморителен, но е редно да се трудите сериозно и да изпълните поетите задачи."}

21 април - роден е българският революционер Георги Измирлиев

https://offnews.bg//na-tozi-den/21-april-roden-e-balgarskiat-revoliutcioner-georgi-izmirliev-679012.html

На тази дата през 1851-ва година е роден българският революционер Георги Измирлиев - Македончето.

Измирлиев е участник в Априлското въстание в 1876 година като помощник на апостола Стефан Стамболов и военен ръководител в Първи търновски революционен окръг.

Роден е в Горна Джумая в семейството на Димитър Измирлиев и Тона Икономова-Измирлиева. Баща му Димитър е търговец на дребно, а майка му произлиза от хайдушки род от малешевското село Берово.

Вижте повече от "Българска история" - Знамената на българското опълчение

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване