Цял Добрич отново без вода заради помпена станция „Приморци”

https://www.24chasa.bg/region/article/6826890

Цял Добрич отново без вода заради помпена станция „Приморци”
Поредна авария в помпена станция „Приморци”, станала около 20 ч. в петък вечерта, е причина целият град Добрич да осъмне без вода. От „ВиК” сама казват, че аварията е сериозна и се работи по нея. Преди наколко месеца помпената станция, която основно захранва Добрич с вода, пак гръмна буквално – изгърмяха помпите.

Да търсим онова, което ни обединява, призова Таско Ерменков

http://www.cross.bg/ermenkov-tasko-bulgariya-1573076.html

/КРОСС/ „Позицията на президента Румен Радев е, че европейското бъдеще на България е безалтернативно. В последно време, в света има много обезпокоителни тенденции. Ако е изразил притеснение от това, не значи, че е евроскептик. Това че той обърна внимание на тези проблеми, показва загрижеността му за България, Европа и света." Това каза пред БНТ народният представител на „БСП за България" Таско Ерменков. Той допълни, че недокоплектът на Българската армия, въпреки увеличението на заплатите, се засилва и това застрашава самата ни армия. Ерменков припомни, че БСП е на позиция за ръст на възнагражденията на военнослужещите. „Разбира се, техниката е важна, но да поставим човека във фокуса", добави той. „Ние не можем да кажем, че Русия ни е враг. Можем да кажем, че имаме различия, но трябва търсим не онова, което ни различава, а нещата, които ни обединяват, за да можем да се възползваме от стратегическото си положение на мост", каза Таско Ерменков. Той добави, че политиката- да сме или с едните, или с другите, имайки предвид Запада и Русия, не е вариант в един сложен свят, в който трябва да се търси обединение. Ерменков изрази мнение, че под „осветяването", засегнато в речта на президента в УНСС, той разбира- да се покажат онези ракови процеси от паралелната държава, които могат да убият истинската държава

Поредна визита! Ученици от Езикова гимназия в Благоевград почерпиха опит от връстници в Румъния

http://regiona.bg/%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%b8%d0%b7%d0%b8%d1%82%d0%b0-%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b3%d0%b8%d0%bc/

Ученици от Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“ в Благоевград се завърнаха преди дни от гр. Крайова, Румъния.Там те се включиха в международна среща по проект „Заедно за солидарна Европа“ по програма Еразъм+.
Представители от гимназията бяха ученичките от 9 клас Кристина Попова и Борислава Ивановска и от 12 клас Кристина Траева, Нелина Христова, Надежда Петелова и Ива Костадинова и ръководители Любов Коджабашева и Александър Иванов.

През първия ден разгледахме гимназията „Карол I“, която е втора по големина в страната и бяхме приети от кмета на града, обясниха гимназистките.

По темата на срещата „За активна гражданска позиция“ представителите работили в ателиета: От мен към теб, за представяне на училището, града и страната пред участниците, Календар за солидарно честване на международни събития, Театър-форум, Обсъждане на резултати от социологическа анкета „Европа между солидарност и дискриминация“, проведена в училищата-партньори и други училища в съответните градове.

Бяхме на работна среща и в основно училище Йон Креанга, където голяма част от децата са от ромски. Освен работата в ателиетата, имахме възможност да посетим различни културни институции и забележителности в Крайова – музея на изкуствата, музея Олтения, ботаническата градина, парка Романеску, областната библиотека,казаха ученичките.
Организирана била и екскурзия с корабче по Дунав, по време на която разгледали и манастирите Мракония и Св. Ана и гр. Северин.

Срещата завършила със спектакъл в училището по изкуства, в който участвали ученици от това училище и от гимназия Карол I.

От срещата в гр. Крайова ще запазим спомени за топлия прием и внимание, които ни съпътстваха през цялото време на престоя ни, споделиха оше ученичките.

Материалът Поредна визита! Ученици от Езикова гимназия в Благоевград почерпиха опит от връстници в Румъния е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Община Девня продължава да повишава рейтинга си за прозрачност

http://www.barometar.net/90826/

Община Девня заема достойното 12-о място сред органите на местно самоуправление в страната по показателя „активна прозрачност“. Това сочат резултатите от годишния одит на интернет страниците на всички задължени по Закона за достъп до обществена информация институции, съобщиха от Програма „Достъп до информация“ (ПДИ). През 2018 г. Девня е повишила рейтинга си по прозрачност с […]

Структурата на домакинските разходи се подобрява

http://econ.bg/Новини/Структурата-на-домакинските-разходи-се-подобрява_l.a_i.760737_at.1.html

Анализ на Явор Алексиев от Института за пазарна икономика Последните данни на НСИ показват, че експанзията на трудовия пазар и общото...

Над 80% от колите "втора ръка" у нас са катастрофирали

https://www.24chasa.bg/novini/article/6826884

Над 80% от колите "втора ръка" у нас са катастрофиралиНад 80% от колите втора ръка у нас са катастрофирали. След това собствениците им правят козметичен ремонт и ги продават. Сред най-честите проблеми, които не са видими на пръв поглед пък, са липсващи въздушни възглавници или превъртян километраж, съобщава Нова телевизия Институтът за пътна безопасност предлагат нов държавен орган да контролира

В Севлиево започва Националният фолклорен конкурс за северняшка песен

http://www.cross.bg/pesen-sevlievo-grypi-1573075.html

/КРОСС/ В Севлиево започва петото издание на националния фолклорен конкурс за северняшка песен. Надпяването събира любители от различните фолклорни области на България, предава БНР. Конкурсът „Море песен екна" е почит към родения в Севлиево легендарен певец и събирач на северняшки песни Борис Машалов. Тази година в двудневното надпяване участват повече от 40 групи за автентичен и обработен фолклор и близо 50 индивидуални изпълнители. Победителите във всички възрастови групи получават плакет, грамота и парична премия. Конкурсът се организира от Община Севлиево с цел популяризиране и съхраняване на северняшката народна песен.    

В Севлиево започва Националният фолклорен конкурс за северняшка песен

http://www.cross.bg/pesen-sevlievo-konkyrsut-1573075.html

/КРОСС/ В Севлиево започва петото издание на националния фолклорен конкурс за северняшка песен. Надпяването събира любители от различните фолклорни области на България. Конкурсът „Море песен екна" е почит към родения в Севлиево легендарен певец и събирач на северняшки песни Борис Машалов. Тази година в двудневното надпяване участват повече от 40 групи за автентичен и обработен фолклор и близо 50 индивидуални изпълнители. Победителите във всички възрастови групи получават плакет, грамота и парична премия. Конкурсът се организира от Община Севлиево с цел популяризиране и съхраняване на северняшката народна песен.    

Брюксел няма да се намесва в скандала с “Отворено общество“ в Унгария

http://www.mediapool.bg/bryuksel-nyama-da-se-namesva-v-skandala-s-otvoreno-obshtestvo-v-ungariya-news278211.html

Европейската комисия обяви, че решението на фондацията "Отворено общество" да напусне Унгария е "частно решение на частна организация". “ Нямаме какво да кажем засега“, каза говорител на комисията, цитиран от БНР. Фондацията на Джордж Сорос реши да закрие своето представителство в Будапеща и да премести в Берлин представителството си за Източна Европа. Според унгарските медии до 31 август офисът на фондацията в Будапеща ще бъде закрит и преместен първо във Виена, а после в Берлин. Премиерът на Унгария Виктор Орбан отдавна е във вражда с мрежата от неправителствени организации (НПО) на Сорос, които прокламират либералните ценности по света.  На парламентарните избори партията на Орбан "Фидес" спечели абсолютно мнозинство след антиимигранска реторика, в парламента бе внесен законопроект,  предвижда 25-процентен данък върху чуждестранните дарения за НПО, които подкрепят имиграцията. Законът предвижда възможност за закриване на фондации, ако властите преценят, че заплашват националната сигурност.  Унгарският премиер Виктор Орбан каза, че очаква конфликтът му с либералната идеология на фондация "Отворено общество" да продължи, въпреки решението й да напусне Унгария.  "Може би ще ме разберете, ако не роня крокодилски сълзи", каза той в петък.

Land Rover възражда Freelander, но в различен вариант

https://www.actualno.com/cars/land-rover-vyzrajda-freelander-no-v-razlichen-variant-news_670831.html

През следващите 4 години британският произодител Land Rover ще предложи на пазара няколко нови модела. Един от първите от тях ще бъде компактен кросоувър, който ще възроди духа на легендарния модел Freelander, но на размери той ще бъде по-малък от оригиналния всъдеход. В основата на тази машина ще бъде модернизираната и намалена по размери версия на платформата B8. Тя е използвана за моделите Discovery Sport, Range Rover Evoque и Jaguar E-Pace. При това производителят обмисля поне 3 нови вариан

Започват проверки на училищните автобуси

http://www.cross.bg/vodacha-proverki-drygoto-1573074.html

/КРОСС/ Засилени проверки на автобуси, които превозват ученици, планира Агецния "Автомобилна администрация". Те ще започнат през май, когато се организират най-много пътувания за зелено училище. През последната година при такива проверки са съставени над 30 акта за различни нарушения. "Най-често фактически за липса на удостоверение за звездна категоризация. Другото фактически - нарушенията са свързани с управление на водача в тъмната част на денонощието, което законът не допуска това нещо. Другото са свързани с режима на труд и почивка на водача - прекъсванията и почивките на водача, който е управлявал повече от работното време", каза пред БНТ Румен Таслаков - началник "Контрол и статистика", ДАИ.    

Момичето, ранено от бомбичка преди 15 г: Бях разочарована, едно и също се повтаря

https://www.24chasa.bg/novini/article/6826876

Момичето, ранено от бомбичка преди 15 г: Бях разочарована, едно и също се повтаря"Върнах се в миналото незабавно. Бях изненадана, за съжаление. Бях разочарована. Едно и също нещо се повтаря постоянно. И нищо не може да се направи, това е ужасно." Така 15-години по-късно Гергана Орлова преживява инцидента с ранената полицайка Гергана Зашева, която бе уцелена от бомбичка на мача между ЦСКА и "Левски" в сряда. През 2003 г.

НАСА ще има орбитална станция около Луната

http://www.moreto.net/novini.php?n=372912

До 2025 г. НАСА планира да има орбитална станция около Луната. Нейният строеж трябва да започне през 2022 г., разкрива АП. Проектът на американската космическа агенция има за цел да подготви човечеството за колонизиране на Марс.

Сериозен пробив в случая "Скрипал"

https://www.actualno.com/europe/seriozen-probiv-v-sluchaja-skripal-news_670825.html

Полицията и разузнаването на Великобритания са идентифицирали главните заподозрени в отравянето на двойния агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, съобщава вестник The Telegraph. По данни на изданието разследването е извършило „сериозен пробив“, макар че се очаква работата му да отнеме още много месеци. Британските власти смятат, че покушението е осъществено от ударна група, контролирана от руското правителство. В контратерористичното подразделение на полицията смятат, че зап

Ще издържи ли Меркел на темпото на Макрон

http://econ.bg/Новини/Ще-издържи-ли-Меркел-на-темпото-на-Макрон_l.a_i.760735_at.1.html

Германия и Франция все още са двигателят за развитието на ЕС. Само че Макрон има конкретна идея за друга Европа. А Меркел - не. Дали канцлерката ще...

Откраднаха трофея от Лига Европа в Мексико

https://offnews.bg//futbol/otkradnaha-trofeia-ot-liga-evropa-v-meksiko-679150.html

Купата на Лига Европа беше открадната по време на промоционално представяне от един от спонсорите на турнира в Мексико. Инцидентът е станал в град Леон де лос Алдама.

Все още обаче не е известно дали похитената 15-килограмова купа е била оригинал или копие. Местните власти обаче са успяли да открият купата след два дни търсене, но не съобщават никакви подробности къде е била открита и кои са похитителите.

Знае се само, че трофеят е бил задигнат от автомобил на куриерската фирма FedEx, която е била наета за транспорта.

По принцип оригиналът на най-тежката в Европа купа се съхранява в УЕФА, а на победителите се връчва копие на купата в пълен размер. Новият носител на трофея ще стане известен на 16 май, когато е финалният мач в Лион.

Кметове на малки общини алармират, че са без ефективна спешна помощ

http://www.struma.com/bulgariya/kmetove-na-malki-obshtini-alarmirat-che-sa-bez-efektivna-speshna_133297/

Жена издъхна в центъра на Хайредин в очакване на линейка. Спешният екип пристигнал 40 минути след обаждането

Кметове на малки общини в страната алармират, че са оставени без ефективна спешна медицинска помощ.

42-годишна жена издъхна в центъра на Хайредин в очакване на линейка. Спешният екип пристигнал 40 минути след обаждането. Междувременно първа помощ ѝ оказвала местната фелдшерка.

„Първите 20 минути тя я поддържаше жива, тя ѝ вадеше езика, дори изкуствено дишане ѝ правеше жената и пак не идва линейка“, разказва Димитринка Георгиева, която станала...

Продължава

Всичко при ареста на Иванчева е както трябва, заяви шефът на КПКОНПИ

https://offnews.bg//obshtestvo/vsichko-pri-aresta-na-ivancheva-e-kakto-triabva-zaiavi-shefat-na-kpko-679149.html

"Всичко при арестана Десислава Иванчева е свършено както трябва." Това обяви за ареста на кмета столичния "Младост" Пламен Георгиев - председател на новосъздадената Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество, цитиран от бТВ.

Според него ареста не е бил показен, а тя трябвало да седи с белезници през цялото време заради случай, в който задържания се хвърлил в калта, за да изтрие белезите от белязаните пари.

По думите му, Иванчева е първото лице, задържано с подкуп в толкова голям размер.

Той е изненадан, че е имало хора, които са се обявили в защита на кметицата на "Младост" и допълни, че "ако бяхме в държава на Запад от няс, никой нямаше да помисли да каже и дума в нейна защита".

Според него доказателствата, събрани по време на акцията, са достатъчни, за да има осъдителна присъда за Иванчева.

Пламен Георгиев: Всичко при ареста на Иванчева е свършено както трябва

https://www.24chasa.bg/novini/article/6826867

Пламен Георгиев: Всичко при ареста на Иванчева е свършено както трябва„Всичко при ареста на кмета на „Младост” Десислава Иванчева е свършено както трябва”, категоричен е Пламен Георгиев, който е председател на новосъздадената Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество.  Той определи като необяснимо чувството, което остана в българското общество за показност на ареста,

След инцидента на стадиона: Вземат се спешни мерки срещу футболното хулиганство

http://www.struma.com/bulgariya/sled-incidenta-na-stadiona-vzemat-se-speshni-merki-sreshtu-futbolnoto_133296/

Сред тях са повече камери и полицаи, както и нов закон

Инцидентът на Националния стадион, при който полицайка беше ранена сериозно, провокира спешно заседание на институциите за търсене на мерки срещу футболното хулиганство.

На нея присъстваха министърът на вътрешните работи Валентин Радев, на спорта – Красен Кралев, както и представители на Футболния съюз, на клубовете, експерти.

Те се съгласиха да бъдат приети спешни мерки, сред които:

- монтиране на повече камери по стадионите;
- увеличено полицейско...

Продължава

Над 80% от колите втора ръка у нас са катастрофирали

http://econ.bg/Новини/Над-80-от-колите-втора-ръка-у-нас-са-катастрофирали_l.a_i.760733_at.1.html

Стряскаща статистика - над 80% от колите в автоборсите са катастрофирали, съобщава Нова телевизия. След козметичен ремонт масово се продавали...

Мегз за новото си гажде: Той е популярно лице

https://dnes.dir.bg/zvezdi/megz-za-novoto-si-gazhde-toy-e-populyarno-litse

Дизайнерката донесе екстракт от отрова на скорпион на приятеля си от Тайланд

Хладно утро, но бързо ще се затопли

http://www.struma.com/bulgariya/hladno-utro-no-burzo-shte-se-zatopli_133295/

Времето днес ще бъде предимно слънчево

Времето днес ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно над източните райони. Ще духа слаб, до умерен северен вятър.

Сутринта ще бъде сравнително хладно, но през деня бързо ще се затопли, като максималните температури ще бъдат между 18 и 23 градуса.

По Черноморието се очакват температури от 15 и 17 градуса и предимно слънчево време. Ще духа слаб северен вятър. Температурата на морската вода ще бъде 12-14 градуса.

В планините ще е предимно...

Продължава

Двa труса над 4 по Рихтер разлюляха Халкидики

http://www.mediapool.bg/dva-trusa-nad-4-po-rihter-razlyulyaha-halkidiki-news278210.html

Две земетресения от над 4 по Рихтер разлюляха Северна Гърция в събота рано сутринта, съобщава Европейският средиземномореки сеизмологичен център. Първият трус е засечен малко след 3 часа. Той е бил със сила 4.9 по Рихтер. Около час и половина по-късно е регистриран втори трус с 4.1 по Рихтер. Епицентърът е бил в Егейско море, на 110 километра югоизточно от Солун в района на Пелене. Няма данни за пострадали. Трусовете са усетени в Южна България и Северна Турция.

Две труса над 4 по Рихтер разлюляха Халкидики

http://www.mediapool.bg/dve-trusa-nad-4-po-rihter-razlyulyaha-halkidiki-news278210.html

Две земетресения от над 4 по Рихтер разлюляха Северна Гърция в събота рано сутринта, съобщава Европейският средиземномореки сеизмологичен център. Първият трус е засечен малко след 3 часа. Той е бил със сила 4.9 по Рихтер. Около час и половина по-късно е регистриран втори трус с 4.1 по Рихтер. Епицентърът е бил в Егейско море, на 110 километра югоизточно от Солун в района на Пелене. Няма данни за пострадали. Трусовете са усетени в Южна България и Северна Турция.

Над 80% от колите "втора ръка" у нас са катастрофирали

http://www.struma.com/bulgariya/nad-80-ot-kolite-vtora-ruka-u-nas-sa-katastrofirali_133294/

Масово продават автомобили с повредени двигатели

Стряскаща статистика - над 80% от колите в автоборсите са катастрофирали, съобщава Нова телевизия. След козметичен ремонт масово се продавали автомобили с повредени двигатели, превъртян километраж и липсващи въздушни възглавници.

Официална статистика за катастрофите, причинени от неизправни автомобили, няма. Според Института за пътна безопасност обаче всеки четвърти инцидент се дължи на това.

В Асоциацията на вносителите членуват 130 автокъщи. Категорични са, че автомобилите...

Продължава

Ирен Савова: Парите за подкупа на Десислава Иванчева са осигурени преди да бъдат поискани

http://nakratko.bg/category/60/158260/


Парите за подкупа на кмета на район „Младост” Десислава Иванчева са осигурени преди да бъдат поискани от нея, каза адвокатът Ирен Савова, защитник на зам.-кметицата на района Биляна Петрова.

Арсен Венгер - пионерът, който изпревари времето си

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/04/21/3166846_arsen_venger_-_pionerut_koito_izprevari_vremeto_si/?ref=rss


След почти 22 години една епоха във футбола приключва – Арсен Венгер се разделя с "Арсенал". Французинът, който през септември 1996 г. беше посрещнат с възклицанието "Арсен кой?!", бива изпратен от колеги, съперници, фенове, специалисти и приятели като най-великия в историята на клуба и един от най-великите във футбола изобщо.<br /><br />За успехите и постиженията на Венгер е казано и написано всичко. Французинът си гарантира място в историята на Висшата лига,...

Ваклин: 4 пъти опитах да си запиша час за среща с Иванчева, тя не дойде на нито една от тях

https://www.24chasa.bg/novini/article/6826860

Ваклин: 4 пъти опитах да си запиша час за среща с Иванчева, тя не дойде на нито една от тях„Направих 4 опита да си запиша час с кметицата на „Младост” и да обсъдим ситуацията в официалното ѝ приемно време. Тя не дойде на нито една среща. Присъстваха само някой неин заместник или друго лице от администрацията”, заяви изнудваният от Десислава Иванчева бизнесмен Александър Ваклин по Нова телевизия.

Криза на доверието на Запад

http://www.struma.com/bulgariya/kriza-na-doverieto-na-zapad_133293/

Политиката на идеализъм и надежда бе заменена от политика на идентичността и страха

В епоха, в която гневът на американския президент Доналд Тръмп, ревизионизмът на руския президент Владимир Путин и необузданата амбиция на китайския президент Си Цзинпин са структуроопределящи елементи, международният ред става все по-хаотичен, неработещ и дори опасен. Как се стигна до това положение? И как да го оставим зад себе си?

До неотдавна епохата след Втората световна война бе време на доброжелателен либерален интернационализъм. Следвоенният ред започна да се формира още през...

Продължава

Пламен Георгиев: Всичко при ареста на Десислава Иванчева е свършено както трябва

http://nakratko.bg/category/60/158259/


„Всичко при ареста на кмета на „Младост” Десислава Иванчева е свършено както трябва”, категоричен е Пламен Георгиев, който е председател на новосъздадената Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество.

Франция обвини Путин и Асад, че пречат на разследването за атаката в Дума

http://www.mediapool.bg/frantsiya-obvini-putin-i-asad-che-prechat-na-razsledvaneto-za-atakata-v-duma-news278209.html

Франция обвини Сирия и Русия, че пречат на Организацията за забрана на химическите оръжия да разследва твърденията за химическа атака, извършена в близкия до Дамаск град Дума, предава Франс прес , цитирана от БНР. Екип от експерти чака вече близо седмица да бъде допуснат до град Дума, който наскоро бе изоставен от бунтовниците. Сирийските власти и руските им съюзници обясниха, че все още не могат да гарантират сигурността на инспекторите. Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан поиска от сирийските власти да осигурят незабавен и пълен достъп до мястото на атаката и да не се опитват да компрометират доказателствата.. Една от задачите на Организацията за забрана на химическите оръжия е да установи какво вещество е било използвано при атаката на 7 април, при която загинаха над 40 души. Западните съюзници обвиниха за случилото се Башар Асад и извършиха въздушни удари по стратегически обекти преди седмица.

На 28 години почина диджей Авичи

http://www.struma.com/bulgariya/na-28-godini-pochina-didjei-avichi_133292/

Причината за смъртта не се съобщава

Шведският диджей и музикант Тим Берглинг известен и като Авичи е намерен мъртъв в дома си в Оман, съобщи Би Би Си. Той бе на 28 години. Подробности за смъртта му не се съобщават.

"Семейството страда много и молим всички да уважават скръбта им, да ги оставят с мъката им в това трудно за тях време. Повече няма да има никакви изявления", се казва в официално разпространено писмо на мениджъра на диджея.

Авичи бе сред най-известните и високоплатени диджеи в света и...

Продължава

Продължава XIX-та Варненска студентска универсиада

http://www.moreto.net/novini.php?n=372917

XIX Варненска студентска универсиада се провежда в града. Студенти от всички университети в града се включват в състезания по 9 вида спорт, научи Moreto.net. Надпреварите по волейбол за мъже и жени, баскетбол и стрийтбол 3х3 за жени, мини футбол за мъже и жени, тенис, плуване, лекоатлетически крос, тенис на маса, шахмат и боулинг, се провеждат в периода до 28-ми април.

Германия очаква сериозни икономически проблеми заради Брекзит

http://econ.bg/Новини/Германия-очаква-сериозни-икономически-проблеми-заради-Брекзит_l.a_i.760732_at.1.html

Брекзит ще има „тежки последствия“ за икономиката на Германия, може би повече отколкото за всяка друга държава в ЕС. Това сочи ново проучване,...

С 3 печалби по 35 000 лв. Черпи „Тото 2 – 5 от 35” за рождения си ден

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6825926

С 3 печалби по 35 000 лв. Черпи „Тото 2 – 5 от 35” за рождения си денТази седмица играта „Тото 2 – 5 от 35“ има рожден ден. Една от най-обичаните тото игри навършва 26 години и по този повод ще почерпи своите почитатели с допълнителни печалби. Те са три на брой, всяка по 35 000 лева, и ще бъдат изтеглени чрез жребий по време на редовното теглене на числата за 32-ия тираж.

Юлиан Вергов играе в „Опасен чар”

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6824199

Юлиан Вергов играе в „Опасен чар”Актьорът подкрепя кампанията „Пресъздай класиката” Актьорът Юлиан Вергов подкрепя българското кино, като влиза в роля от култовия филм „Опасен чар”. Той е един от известните артисти, които ще припомнят класически произведения. Новият проект в подкрепа на българското изкуство и култура започва през април.

"Ислямска държава" напуска последната си позиция в Дамаск

https://www.actualno.com/asia/isljamska-dyrjava-napuska-poslednata-si-pozicija-v-damask-news_670822.html

Екстремистите от "Ислямска държава" са се съгласили да изоставят последната си позиция в Дамаск, съобщиха държавните медии. Правителството се опитва да си върне контрола над цялата сирийска столица и околностите за първи път от 2011 г., предаде Асошиейтед прес. Капитулацията последва седмица на офанзива на проправлителствени сили срещу квартал "Хаджар ал Асуад" и палестинския бежански лагер Ярмук в Дамаск, контролирани от бунтовниците. На екстремистите е било предложено или

Ким Чен-ун обяви край на ядрените опити и курс към мощна икономика

http://www.struma.com/bulgariya/kim-chen-un-obyavi-krai-na-yadrenite-opiti-i-kurs-kum_133291/

Северна Корея вече проверила оперативността на своите оръжия

Северна Корея вече няма нужда от ядрени и ракетни опити, обяви днес държавният ръководител Ким Чен-ун, цитиран от световните агенции.

Севернокорейският лидер каза, че считано от днес, страната му ще затвори своя полигон за ядрени изпитания, ще спре да прави такива тестове и ще прекрати изстрелванията на междуконтинентални балистични ракети. Решението е било взето на заседание на Централния комитет на управляващата Корейска трудова партия вчера.

Ким аргументира този драматичен...

Продължава

САЩ пак ни критикуват за затворите, арестите, корупцията...

https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/sasht-pak-kritikuvat-zatvorite-arestite-koruptsiiata.html

Тежките условия в затворите и арестите са посочени на първо място сред най-значимите проблеми на България в новия доклад на Държавния департамент на САЩ за състоянието на човешките права в страната ни.

САЩ пак ни критикуват за затворите, арестите, корупцията...

https://frognews.bg/novini/sasht-pak-kritikuvat-zatvorite-arestite-koruptsiiata.html

Тежките условия в затворите и арестите са посочени на първо място сред най-значимите проблеми на България в новия доклад на Държавния департамент на САЩ за състоянието на човешките права в страната ни.

Лондон идентифицирал ключови заподозрени по случая "Скрипал"

http://www.struma.com/bulgariya/london-identificiral-klyuchovi-zapodozreni-po-sluchaya-skripal_133290/

Ударна бойна група, изпратена от властите в Москва, извършила отравянето

Британската полиция е установила самоличността на ключови заподозрени за покушението срещу бившия руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, пише вестник "Дейли телеграф".

Полицията се опитвала да заведе дело срещу "лица, представляващи интерес за разследването, за които се смята, че са се върнали в Русия". Британските власти предполагат, че Сергей Скрипал е бил отровен в дома си в Солсбъри от ударна бойна група, изпратена в страната от руските власти. Тя е...

Продължава

Пхенян обяви край на ядрените опити и начало на икономическото развитие

http://www.mediapool.bg/phenyan-obyavi-krai-na-yadrenite-opiti-i-nachalo-na-ikonomicheskoto-razvitie-news278208.html

Северна Корея вече няма нужда от ядрени и ракетни опити, обяви лидерът на комунистическата държава Ким Чен-ун, цитиран от световните агенции. Страната ще затвори полигона си за ядрени изпитания и ще прекрати изстрелванията на междуконтинентални балистични ракети. Решението е било взето в петък на заседание на Централния комитет на управляващата Корейска трудова парти. Севернокорейският лидер аргументира решението с това, че Пхенян вече е проверил оперативността на ядрените си оръжия. “Затова нямаме нужда от нови ядрени и ракетни опити и полигонът е изпълнил своята мисия“, каза той. “Северна Корея се съгласи да прекрати всички ядрени опити и да затвори важен обект за ядрени опити. Това е много добра новина за Северна Корея и за Света - голям напредък! Очаквам с нетърпение нашата среща на върха”, написа американският президент Доналд Тръмп в “Туитър”. През последния Ким Чен-ун показва усилия за разведряване на обстановката на полуострова, след като направи визита в Китай, а след това посети концерт на южнокорейска поп група. На 27 април той трябва да се срещне с южнокорейския президент Мун Дже-ин, а след това и с президента на САЩ Доналд Тръмп. Срещата с Тръмп все още няма точна дата, но принципно е решено, че трябва да се проведе през юни. В началото на април директорът на ЦРУ Майк Помпейо се срещна тайно в Пхенян с Ким Чен-ун. Помпейо е номиниран за държавен секретар на САЩ. Едновременно с това Северна Корея провъзгласи и развитието на икономиката като основна цел на държавата. Трудовата партия на Корея, пише, че „всички сили ще бъдат насочени в борбата за строителството на мощна социалистическа икономика, решително повишение на жизнения стандарт на народа“. Поради тази цел партията обявява, че е необходим мир на Корейския полуостров, благоприятна външна атмосфера и развитие на приятелските връзки със съседните и другите държави по света.

Чиста работа! Те ще запазят перверзните ви тайни! Отварят публичен дом само със секс - кукли

http://www.struma.com/lyubopitno/chista-rabota-te-shte-zapazyat-perverznite-vi-taini-otvaryat-publichen_133289/

В края на април в Москва ще бъде открит първият легален бордей и то не какъв да е, а със секс - кукли. Мястото трябва да се превърне в център на пазара за възрастни и да разшири дейността си.

"Създаването на пълноценен adult-център на територията на Русия ще е не само легален и безопасен начин за хората да разнообразят сексуалния си живот, но и крачка към това в страната да бъде изкоренен един от най-древните проблеми в историята на цивилизацията - експлоатацията на жени с цел...

Продължава

10,3 секунди, разбили мечтата на Фюрера

https://dnes.dir.bg/shampionite/10-3-sekundi-razbili-mechtata-na-fyurera

Историята на Джеси Оуенс, който скъса сценария на Олимпиадата в Берлин

Фолклорни ансамбли се състезават за марката „представителен” в Добрич

https://www.24chasa.bg/region/article/6826858

Фолклорни ансамбли се състезават за марката „представителен” в Добрич
Финалният етап на V Национален Преглед на фолклорните Ансамбли на CIOFF - България-2018 г., се провежда днес в драматичния театър „Йордан Йовков“ в град Добрич. Началото на събитието е от 9,45 ч. в театъра. Входът е свободен. Една от основните цели на Националната Секция на CIOFF Б/ Международен Съвет на организаторите на фестивали за фолклор и

Ще издържи ли Меркел на темпото на Макрон

https://www.dnevnik.bg/analizi/2018/04/21/3166740_shte_izdurji_li_merkel_na_tempoto_na_makron/?ref=rss


Германия и Франция все още са двигателят за развитието на ЕС. Само че Макрон има конкретна идея за друга Европа. А Меркел - не. Дали канцлерката ще издържи на темпото, което налага френският президент, пита Йенс Турау в статия за "Дойче веле".<br /><br />Обичайните целувки по бузата. Този път на една строителна площадка. Пред форума Хумболт в сърцето на Берлин. Колко подходящо! В момента в Германия и Франция се работи по доста строежи. Във Франция обаче нещата вървят с...

Общината дари Исторически музей-Петрич с нов автомобил

http://www.struma.com/obshtestvo/obshtinata-dari-istoricheski-muzei-petrich-s-nov-avtomobil_133288/

Исторически музей-Петрич от няколко дни вече разполага с нов за техните нужди лек автомобил, с който да се пътува до обектите и служителите да изпълняват служебните си задължения.

Автомобилът марка "Опел", модел "Вектра", който се ползваше от служителите на администрацията, бе предоставен от местните парламентаристи за нуждите на Исторически музей-Петрич.

В молбата си до общината, директорът на музея Сотир Иванов сочи, че Историческият музей има четири...

Продължава

Колко и къде на евтино море

https://dnes.dir.bg/ikonomika/kolko-i-kade-na-evtino-more

Преди началото на активния сезон, голяма част от хотелите по Черноморието вече са резервирани

Пламен Георгиев: Всичко при ареста на Иванчева е свършено както трябва

http://www.cross.bg/georgiev-komentira-ivancheva-1573073.html

/КРОСС/ „Всичко при ареста на кмета на „Младост" Десислава Иванчева е свършено както трябва", категоричен е Пламен Георгиев, председател на новосъздадената Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество. Той определи като необяснимо чувството, което остана в българското общество за показност на ареста, извършен в центъра на София. „Законът изисква да се претърси автомобила в присъствието на Иванчева. Сигурен съм, че е било некомфортно за нея, но така всички виждат, че автомобилът не е местен никъде", коментира Георгиев пред бТВ. На въпрос защо се е наложило Иванчева да седи с белезници през цялото време, той коментира, че при предишна акция на прокуратурата е имало случай, в който задържаното лице се хвърлило на земята в калта, за да се опита да изтрие химическото вещество от ръцете си, с което били белязани парите. „Не помня друг такъв случай на лице задържано с подкуп в такъв размер, така че би трябвало да действа и като превенция", коментира Георгиев. „Бях силно изненадан, че има положителни и отрицателни становища за ситуация, когато задържаш човек със 70 хил. евро в ръцете. Уверявам ви, че ако бяхме в една държава на Запад от нас, никой нямаше и да си помисли да каже и дума в защита на този човек", коментира още Георгиев

Началникът на отделението по гастроентерология в МБАЛ – Благоевград духна 48 свещички на торта

http://regiona.bg/%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d1%82%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bf%d0%be-%d0%b3%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b5/

Началникът на отделението по гастроентерология в МБАЛ – Благоевград Румен Цацов празнува 48-и рожден ден в домашна обстановка.Медикът духна свещичките на шоколадова торта в компанията на най-близките си хора.

Не го пропуснаха да го поздравят и колегите му от гастроентерологично отделение.Там се лекуват по 130 пациенти месечно, половината от тях постъпват по спешност с обострени заболявания – тежки анемии, кървене, жлъчни кризи, панкреатити, карциноми и други.

Д-р Румен Цацов е специалист по вътрешни болести и гастроентерология. Той оглави отделението миналата година, когато се върна в родния Благоевград след 18-годишно отсъствие .

 

Материалът Началникът на отделението по гастроентерология в МБАЛ – Благоевград духна 48 свещички на торта е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Общинската структура на ГЕРБ - Дупница проведе отчетно-изборно събрание

http://www.struma.com/politika/obshtinskata-struktura-na-gerb-dupnica-provede-otchetno-izborno-subranie_133287/

Общинската структура на политическа партия ГЕРБ - Дупница проведе отчетно- изборно събрание, по време на което бяха направени отчет на дейността на организацията за периода от 2015 г. до сега, както и номинации за избор на ново общинско ръководство.

Специален гост на събранието бе административният секретар на ГЕРБ и областен координатор на партията в град София – Цветомир Паунов. На отчетно-изборния форум присъстваха още народният представител и координатор за Кюстендилска...

Продължава

Ким Чен-ун: Северна Корея вече няма нужда от ядрени и ракетни опити

http://nakratko.bg/category/25/158258/


Северна Корея вече няма нужда от ядрени и ракетни опити, обяви държавният ръководител Ким Чен-ун, цитиран от световните агенции.

Наградите на БГ Радио за шести път в Благоевград

http://www.struma.com/obshtestvo/nagradite-na-bg-radio-za-shesti-put-v-blagoevgrad_133286/

И тази година меломаните ще слушат хубава българска музика в Благоевград. Церемонията по връчването на годишните музикални награди на БГ Радио ше бъде в областния център.

На 16 юни в парк Македония ще бъде заключителния концерт, а най- добрите български изпълнители и групи ще получат награди в различни категории.

Генералният директор на БГ Радио Николай Янчовичин обеща грандиозно шоу за любителите на българската поп музика. На 3 март започна гласуването за 16 - то издание на...

Продължава

Посочиха една от причините за внезапната смърт на краля на електронната музика Avicii

https://petel.bg/Posochiha-edna-ot-prichinite-za-vnezapnata-smart-na-kralya-na-elektronnata-muzika-Avicii__261067

Световноизвестният шведски изпълнител, диджей и продуцент Тим Берглинг, известен с артистичния си псевдоним Avicii, е имал сериозни проблем...

Тъжна вест покоси Локомотив (София)

https://petel.bg/Tazhna-vest-pokosi-Lokomotiv--Sofiya-__261068

Тъжна вест покоси всички, свързани с Локомотив (София). Дългогодишният председател на Обединения спортен клуб Владимир Аврионов почина н...

Цветан Цветанов отговори на президента Румен Радев

https://petel.bg/TSvetan-TSvetanov-otgovori-na-prezidenta-Rumen-Radev__261069

Когато се водят политически спорове, те да бъдат за политики, а не на полето на личните нападки - така заместник-председателят на ГЕРБ Цвет...

Светът скърби за Avicii

https://www.vesti.bg/sviat/svetyt-skyrbi-za-avicii-6081534

Почитатели и колеги на известния диджей изразиха сръбта си в социалните мрежи

Плевнелиев: Румен Радев действа като генерал и популист

http://www.moreto.net/novini.php?n=372905

Държавният глава да чуе, да се поучи и да промени подхода си. Това послание отправи към Румен Радев предшественикът му Росен Плевнелиев. Той направи коментара по повод словесната престрелка между председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и Румен Радев след Консултативния съвет за национална сигурност.

Д-р Врабевски: България и Македония ще честват заедно Деня на храбростта

http://nakratko.bg/category/58/158257/


За 11 поредна година Фондация „Българска памет“ ще организира честването по случай 6 май Деня на храбростта в Ново село, Македония.

С освещаване на хляба започна ХХ Национален ученически празник „За хляба наш…“ в Благоевград

http://www.struma.com/obshtestvo/s-osveshtavane-na-hlyaba-zapochna-hh-nacionalen-uchenicheski-praznik-za_133285/

 Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим заедно със свещеници от благоевградския храм „Въведение Богородично” благословиха хляба на участниците в XХ Национален ученически празник „За хляба наш…”.

Празникът бе официално открит от заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова. Тя поздрави присъстващите от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и от свое...

Продължава

Жандармеристът, пострадал от бомбичка: Готов съм да пазя и следващото дерби (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6826852

Жандармеристът, пострадал от бомбичка: Готов съм да пазя и следващото дерби (Снимки)Готов съм да пазя и следващия мач между "Левски" и ЦСКА в сряда, каза пред журналисти Петър Иванов. Той е вторият пострадал от бомбичка по време на дербито на 18 април. Тогава колежката му Гергана Зашева бе ранена сериозно. Лекари извадиха 4мм стъкло от окото й.  В началото, когато избухна бомбичката и стъклото се пръсна, не разбрах,

НАСА ще има орбитална станция около Луната

http://www.cross.bg/lynata-nasa-imat-1573071.html

/КРОСС/ До 2025 г. НАСА планира да има орбитална станция около Луната. Нейният строеж трябва да започне през 2022 г., разкрива АФП. Проектът на американската космическа агенция има за цел да подготви човечеството за колонизиране на Марс. Изграждането на станцията на НАСА около Луната ще се осъществява с ракети "Орион". Те имат възможност да извеждат в космоса до 4 астронавти. Русия, Китай и Индия също имат намерение да изградят свои станции около Луната.    

Кметът на Благоевград Ат. Камбитов: Правим, това което обещахме! Изграждаме нови тротоари, осветление, полагаме асфалт, ВиК в IV микрорайон

http://www.struma.com/obshtestvo/kmetut-na-blagoevgrad-at-kambitov-pravim-tova-koeto-obeshtahme-izgrajdame_133284/

 Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов направи първа копка на обект „Благоустрояване на IV микрорайон, включително рехабилитация и реконструкция на улици, енергоспестяващо улично осветление и озеленяване в района на ул. „Ветрен“ до ЮЗУ „Неофит Рилски“, част от проекта „Благоустрояване на градската среда“ по ОПРР.

„Правим, това което обещахме! Изграждаме нови тротоари, полагаме асфалт, водопровод и канализация, осветление,...

Продължава

Златко Янков станал отново баща на 51 години

https://offnews.bg//izvan-terena/zlatko-iankov-stanal-otnovo-bashta-na-51-godini-679148.html

51-годишният бивш национал по футбол Златко Янков отново е горд баща на син. Малкият Борис се е родил на 13 април в бургаската окръжна болница. Наследникът на Фара е с перфектните мерки от 3600 грама и височина от 50 см. Носи първата буква на майка си Биляна.

От първия си брак бронзовият медалист от САЩ 1994 също има син - Ростислав, който след престои в школата на Левски и мъжките отбори на Нафтекс, Черноморец, Поморие и Созопол наскоро се отказа от футбола заради тежка контузия.

“Прибрах се за малко в Бургас заради радостното събитие. Дано малкият тръгне по моите стъпки и ме надмине”, споделя пред “24 часа” Златко Янков, който в момента е помощник-треньор в елитния турски отбор Сивас.

Саудитска Арабия удари Йемен

http://www.cross.bg/iiemen-sayditska-arabiya-1573070.html

/КРОСС/ Водената от Саудитска Арабия коалиция е нанесла удар по цели в Йемен, съобщава АФП. Най-малко 20 души са били убити. Атаката на саудитските изтребители е била извършена в югозападната част на Йемен в петък южно от град Таиз. Поразено е било МПС, превозвало 20 пътници. В момента не се разкриват повече подробности.    

Президентът Росен Плевнелиев и кметът д-р Атанас Камбитов бяха официални гости на среща на поколението по повод 45 години от основаването на ПМГ

http://www.struma.com/obshtestvo/prezidentut-rosen-plevneliev-i-kmetut-d-r-atanas-kambitov-byaha-oficialni_133283/

 Президентът на Р България Росен Плевнелиев и кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бяха сред официалните гости на среща на поколенията, организирана от ПМГ „Акад. Сергей Корольов“ по повод 45 години от основаването на гимназията.

Президентът Плевнелиев поздрави всички присъстващи в залата и поздрави бивши и настоящи директори и учители на елитното учебно заведение. „През всичките тези години - сградите на ПМГ се сменяха и директорите, и любимите...

Продължава

За сър Алекс Фъргюсън всичко започна в Дупница

https://dnes.dir.bg/futbol/za-sar-aleks-fargyusan-vsichko-zapochna-v-dupnitsa

Шотландецът не е забравил Станке Димитров и "Марек" - европейският му дебют

Принц Чарлз ще наследи Кралицата като глава на британската Общност на нациите

https://www.actualno.com/europe/princ-charlz-shte-nasledi-kralicata-kato-glava-na-britanskata-obshtnost-na-naciite-news_670815.html

Лидерите на държавите-членки на Общността на нациите одобриха Принц Чарлз за наследник на Кралицата като глава на организацията, според източници, пише Independent. Решението е взето от 53-мата лидери на събрание в замъка Уиндзор. Подкрепата за nринца на Уелс изглеждаше неизбежна от момента, в който в четвъртък 91-годишната Кралица направи лична молба да бъде наследена от сина си. Въпреки това, някои се противопоставиха на избора, аргументирайки се че ролята не е наследствена и би било по-добр

Става страшно! Лекарите в Спешно отделение ужасени! 15-годишната Благовеста едва не умря, пак вдигна полицията в Сандански на крак

http://www.struma.com/obshtestvo/stava-strashno-lekarite-v-speshno-otdelenie-ujaseni-15-godishnata-blagovesta-edva_133282/

За непълнолетната пушенето на канабисови цигари е нещо нормално....

15-годишно момиче от Сандански потърси вчера помощ в Спешно отделение на МБАЛ Югозападна, изпаднало в тежко състояние. Лекарите установили, че непълнолетната е предозирала с канабисови цигари и внезапно се почувствала зле.

Неадекватна Благовеста ужасила лекарите в отделението с признанието, че системно употребява канабис. След като я свестили лекарите информирали полицията. Ченгетата разпознали в момичето, Благовеста, която не за първи път ги вдигна на крак. Те я вкарали в...

Продължава

Военни разиграват действия при тероризъм в ”Ново село”

https://frognews.bg/novini/voenni-razigravat-deistviia-pri-terorizam-novo-selo.html

На военния полигон „Ново село“ за първи път днес беше разиграна ситуация за действие при терористична атака в градски условия с цивилни жертви и ранени.

Ивайло Пенев: Населението няма познания за базови финансови принципи

https://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/ivailo-penev-naselenieto-niama-poznaniia-za-bazovi-finansovi-principi-259759/

Мнозинството от хората нямат представа какво може да им донесат капиталовите пазари като допълнителна доходност на спестяванията им, коментираха от "Елана"

Елизабет Втора ще празнува рождения си ден на концерт

http://www.cross.bg/vtora-elizabet-rozhdeniya-1573069.html

/КРОСС/ Британската кралица Елизабет Втора ще присъства на специален концерт във връзка с нейния 92-ри рожден ден, като сред изпълнителите ще фигурират Том Джоунс,Кайли Миноуг, Стинг, Шаги и др., предава Ройтерс. Гастролите ще преминат под мотото "Парти за рождения ден на кралицата" и ще се състоят в лондонския "Роял Албърт хол". Концертът донякъде нарушава традицията, тъй като обикновено Нейно Величество чества рождения си ден в тесен семеен кръг. Проявата идва в края на една седмица, в която ръководители и представители на 53 държави присъстваха в Лондон на Срещата на високо равнище на правителствените ръководители от Общността на нациите. В концерта в чест на кралицата ще се включат и изпълнители от бившите британски колонии. Както е известно, Елизабет Втора е глава на Общността на нациите. Елизабет Втора е родена на 21 април 1926 г. и се възкачи на престола през 1952 г. на 25-годишна възраст, припомня агенцията.    

Експерти от Бундестага: Западните удари в Сирия са били незаконни

https://www.24chasa.bg/novini/article/6826850

Експерти от Бундестага: Западните удари в Сирия са били незаконниНанесените на 14 април от западни страни удари в Сирия противоречат на международното право, заявиха експерти от долната камара на германския парламент в експертно становище, цитирано от Франс прес. "Използването на военна сила срещу държава, за да се накаже тази държава за нарушаването на международна конвенция,

Трима убити при протести в Никарагуа

http://www.cross.bg/nikaragya-daniel-otbelyazva-1573068.html

/КРОСС/ Най-малко трима души бяха убити при протести в Никарагуа срещу промени в социалната система, предаде Ройтерс, като се позова на Червения кръст.Агенцията отбелязва, че смъртоносното насилие засилва натиска върху лявото правителство на президента Даниел Ортега. В Никарагуа вчера протестираха за трети пореден ден срещу влезлите в сила реформи, които увеличават вноските на работещите и понижават пенсиите. В четвъртък полицай и млад демонстрант бяха застреляни в столицата Манагуа. Един младеж е бил застрелян в Типитапа, североизточно от Манагуа. 48 души са получили медицинска помощ. Бивш лидер на лява партизанска групировка, обвиняван от критиците, че иска да установи семейна диктатура, Даниел Ортега е президент на Никарагуа от 2007 г. Неговата политика, която е смес от социализъм и пазарна икономика, осигури на централноамериканската страна солиден икономически растеж, отбелязва Ройтерс. Социалната реформа, която според правителството е необходима за фискалната стабилност, обаче предизвика ответни реакции, съпътствани от насилие.Местни телевизии, излъчвали пряко протестите, бяха спрени от ефир.    

Отново стрелба в училище във Флорида

http://www.cross.bg/mladezh-strelba-florida-1573067.html

/КРОСС/ Въоръжен младеж откри стрелба в гимназия във Флорида, ранявайки един ученик, предаде Асошиейтед прес, като се позова на полицията в югоизточния щат на САЩ.19-годишният заподозрян бил арестуван и се извинил, докато бил отвеждан с белезници. Пострадалият е 17-годишен младеж, настанен е в болница с рана на глезена, без опасност за живота. Стрелецът, който бил скрил оръжието си в калъф за китара, е бивш възпитаник на гимназията в Окала. Инцидентът стана вчера, когато в цялата страна бе планиран протест с излизане от класните стаи срещу свързаното с огнестрелни оръжия насилие. Той стана малко повече от два месеца, след като 19-годишен младеж уби 17 и рани още толкова хора при стрелба в друга гимназия във Флорида.    

Северна Корея обяви край на ядрените и ракетните тестове

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/04/21/3166907_severna_koreia_obiavi_krai_na_iadrenite_i_raketnite/?ref=rss


Северна Корея вече няма нужда от ядрени и ракетни опити, обяви държавният ръководител Ким Чен-ун, цитиран от световните агенции, предаде БТА. <br /><br />Севернокорейският лидер каза, че считано от днес, страната му ще затвори своя полигон за ядрени изпитания, ще спре да прави такива тестове и ще прекрати изстрелванията на междуконтинентални балистични ракети.<br /><br />Решението е било взето на заседание на Централния комитет на управляващата Корейска трудова партия...

Изложба на морски фарове от над 25 държави днес в Социалната чайна във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=372596

Тази вечер в Социалната чайна, от 19:00 ч. ще се открие една истинска морска изложба - "Дом на светлината", която ще представи авторска фотография на Бела Бенова. Изложбата ще покаже морски фарове от над 25 държави, които авторката е посетила по време на над 10000 километра велосипедни пътешествия по бреговете на Европа.

Община Ивайловград популяризира приоритетите на Българското председателство

https://www.24chasa.bg/novini/article/6826220

Община Ивайловград  популяризира приоритетите на  Българското председателствоИзложба “Сътворено от хартия” представя български и френски автори в Хасково и Страсбург Денят на Обединена Европа – 9 май, е избран за събитията в Ивайловград, посветени на Българското председателство на Съвета на ЕС. Постигнатото през изминалите 11 години от членството ни в ЕС и значението на Председателството ще бъдат обсъдени на кръгла маса.

"Ислямска държава" се изтегля от Сирия?

http://www.cross.bg/islyamska-durzhava-siriya-1573066.html

/КРОСС/ Членове на джихадистката организация са се съгласили да напуснат последната си позиция в столицата на Сирия, съобщават сирийските държавни медии. Членовете на "Ислямска държава" е трябвало да избират между сключване на примирие с правителството или да заминат с автобуси за територия, контролирана от групировката в източната част на страната. Засега не е ясно кога ще завърши изтеглянето на "Ислямска държава". Капитулацията на джихадистите идва след седмица на бомбардировки от страна на проправителствените части по техните позиции.  

САЩ: Китай, Русия, Иран и Северна Корея са "морално укорими"

https://www.investor.bg/sasht/337/a/sasht-kitai-rusiia-iran-i-severna-koreia-sa-moralno-ukorimi-259758/

Някои правителства са неспособни да поддържат сигурността и да задоволяват основните нужди на своите народи, посочва Държавният департамент в доклад

Адвокат на зам.-кметицата на "Младост": Дъщеря й не ходи на училище, не общува с никой

https://www.24chasa.bg/novini/article/6826843

Адвокат на зам.-кметицата на "Младост": Дъщеря й не ходи на училище, не общува с никойНа самото задържане не съм присъствала, обади ми се съпругът на госпожа Биляна Петрова, каза, че са ги задържали. Отидох към 16:30, нямаше никакъв проблем да ме допуснат до тях. Но когато отидох, картината беше покъртителна - и госпожа Иванчева и госпожа Петрова бяха с белезници без да са пили вода, не бяха и ходили до тоалетна от 13  до 16 часа,

4.9 по Рихтер разлюля Гърция

http://www.cross.bg/rihter-solyn-halkidiki-1573065.html

/КРОСС/ Земетресение с магнитуд 4.9 по Рихтер е регистрирано в Гърция след 03.00 часа. Епицентърът на земетресението е бил в Егейско море, на 95 километра югоизточно от Солун. Трусът е усетен и на места в Южна България, както и в някои райони на Турция. Продължават вторичните трусове в района на епицентъра на земетресението, който се намира на 95 километра южно от Солун в района на Певкохори - Халкидики. След първият трус с магнитут 4.9 по Рихтер, следващите са по-слаби. По информация на сеизмологичния център към университета в Солун епицентърът е с дълбочина 10 километра в Егейско море. Първият трус беше усетен и в Солун, докато последвалите го са усетени само от жителите на Халкидики. Няма материални щети и пострадали, съобщават от Гражданска защита. Няма паника сред хората. Халкидики е сеизмичен район и земетресения с магнитут от около 5 степен по Рихтер не са изключение. Последният земен трус, регистриран преди час е 3,3 по Рихтер. Сеизмолозите следят активността на епицентъра и все още не могат да гарантират, че вторичните трусове ще са по-слаби.    

Американски самолетоносач влезе в Средиземно море

https://www.actualno.com/america/amerikanski-samoletonosach-vleze-v-sredizemno-more-news_670814.html

Американската ударна група начело със самолетоносача „Хари Труман“ пристъпи къв изпълнението на задачите в Средиземно море, гласи съобщение на американските ВМС, цитирано от ТАСС. В съобщението не се уточнява целта на групата, не е известно също когато тя ще продължи по-нататък в района на Персийския залив, както е било планирано. В същото време се цитира вицеадмирал Лиза Франкети, командващ 6-ти американски флот, базиран в Неапол: "Присъствието на тази ударна група в т

В Горубляне имали данни за искани подкупи от Десислава Иванчева

http://clubz.bg/66938-v_gorublqne_imali_danni_za_iskani_podkupi_ot_desislava_ivancheva

Жители на столичните квартали Горубляне и Панчарево, подкрепени от Симеоново и Драгалевци, излязоха на пореден протест срещу изграждането на парк „Изток” в район "Младост", предаде бТВ.

Те казаха пред медията, че имат данни за искани други подкупи от арестуваната кметица Десислава Иванчева, но не разкриха повече подробности.

Според хората паркът ще бъде изграден върху частни имоти, за които трябва да се изплатят около 1 млрд. лв. в обезщетения.

Протестиращите твърдят, че на 200 метра от техните имоти има такива с общинска и държавна собственост, които могат да се използват за изграждането на парк.

Протестите на горублянци са традиционни - такива имаше и през януари - конкретно срещу парк "Изток", както и през миналата година по други поводи. Тогава се стигна дори до блокиране на кръстовището на Околовръстното и Самоковско шосе. А появяването на Иванчева на единия от тях - бе посрещнато с освиркване.

Собственици на терени, върху които се планира да се изгради бъдещият Източен парк, граничещ с "Младост", "Дружба" и "Горубляне", са на мнение, че този парк няма да се реализира в близко бъдеще и зад идеята се крият други планове. Според протестиращите около 500 фамилии са засегнати от проекта, който предвижда зелени площи върху 1250 декара.

Затвориха женски фитнес в Саудитска Арабия заради „неприлично“ видео

//dariknews.bg/novini/sviat/zatvoriha-zhenski-fitnes-v-sauditska-arabiia-zaradi-neprilichno-video-2092312

Спортните власти в Саудитска Арабия затвориха женски фитнес център в Рияд заради рекламен видеоклип, който показва жена с прилепнало по тялото трико за тренировка.
„Ние няма да толерираме това“, написа в Туитър шефът на спор

Куче впечатли полицаи с лоялност към стопаните, спаси малко момиче (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/sviat/kuche-vpechatli-policai-s-loialnost-kym-stopanite-spasi-malko-momiche-snimki-2092311

Куче помогна да бъде открито изгубило се тригодишно дете в Австралия, съобщават местни медии. За своята постъпка четириногият Макс бе отличен от полицията в щата Куинсленд.

Пхенян спира с ядрените опити, ще развива мощна икономика

http://www.cross.bg/stranata-yadrenite-phenyan-1573064.html

/КРОСС/ Севернокорейският лидер Ким Чен-ун обяви, че от днес страната ще прекрати ядрените тестове и изстрелванията на междуконтинентални балистични ракети, посочва южокорейската агенция Йонхап. Агенцията се позовава на севернокорейски медии. Решението идва след среща Централния комитет на управляващата Работническа партия. Пхенян ще затвори и ядрения полигон в северната част на страната като доказателство за намеренията си. Комунистическата държава няма да използва ядреното си оръжие ако срещу нея не се отправят ядрени заплахи и провокации и при никакви случаи няма да предава на други оръжия или технологии, обяви говорител на Пхенян. "Северна Корея ще прекрати ядрените тестове и изстрелването на междуконтинентални балистични ракети от 21 април 2018 година. За да гарантира прозрачност на прекратяването на атомните опити, ще бъде закрит северния полигон за изпитания на републиката." Стъпката на Северна Корея идва по-малко от седмица преди срещата на Ким Чен-ун с южнокорейския президент Мун Дже-ин в демилитаризираната зона между двете държави и очакваните разговори с Доналд Тръмп. Тръмп приветства решението като много добра новина за страната и за света. В пост в Туитър той обяви, че очаква с нетърпение срещата си със севернокорейския лидер. Японският премиер Шиндзо Абе също приветства намерението на комунистическата държава, но подчерта, че сега не е времето да бъде отслабен натискът върху нея

Рони О'Съливан започва поход към шеста световна титла в снукъра

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/04/21/3166877_roni_osulivan_zapochva_pohod_kum_shesta_svetovna_titla/?ref=rss


На 42 години, след впечатляващ сезон с пет ранкинг титли от 11 турнира, Рони О'Съливан влиза като фаворит в битката за световната титла в снукъра. В 26-ото си поредно участие в "Крусибъл" Ракетата ще преследва шести трофей, който ще го изравни със Стив Дейвис и Рей Риърдън на второто място във вечната класация. И вероятно ще му даде последен шанс да подгони рекорда от седем световни титли на Стивън Хендри.<br /><br />О'Съливан обаче не е триумфирал в...

​"Ислямска държава" се изтегля от Дамаск

https://petel.bg/---Islyamska-darzhava-se-izteglya-ot-Damask__261065

Сирийските държавни медии съобщават, че членове на джихадистката организация са се съгласили да напуснат последната си позиция в столиц...

Поредна извънредна ситуация с автобус! Този път на магистрала "Люлин" (снимка)

https://petel.bg/Poredna-izvanredna-situatsiya-s-avtobus--Tozi-pat-na-magistrala-Lyulin--snimka-__261066

Пътниците от автобус на превозваческа фирма „Транс 5”, пътуващ по линията София-Сандански, висяха цял час на магистрала „Люлин” в очакв...

Адвокат: Иванчева и заместникът й са били в досег с парите чак след ареста

https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/advokat-ivancheva-zamestnikat-bili-doseg-parite-chak-sled-aresta.html

Това коментира в студиото на бтв една от адвокатите на обвиняемите - кметът на район ”Младост” Десислава Иванчева и нейният заместник Биляна Петрова - Ирен Савова. Ето какво още каза защитникът:

Адвокат: Иванчева и заместникът й са били в досег с парите чак след ареста

https://frognews.bg/novini/advokat-ivancheva-zamestnikat-bili-doseg-parite-chak-sled-aresta.html

Това коментира в студиото на бтв една от адвокатите на обвиняемите - кметът на район ”Младост” Десислава Иванчева и нейният заместник Биляна Петрова - Ивета Савова. Ето какво още каза защитникът:

Разследване в германската агенция по миграцията заради корупция

http://www.moreto.net/novini.php?n=372903

Служител на германската агенция по миграцията се разследва заради подозрение, че е предоставил убежище на повече от 1 200 мигранти в замяна на пари или подаръци от всякакъв вид. Полицията е започнала разследване за „организирана злоупотреба с процедура за убежища, както и за „корупция или подкуп“, заяви говорителката на бременската следствена служба Клаудия Кюк.

Земетресение със сила 4,9 удари Гърция

https://offnews.bg//sviat/zemetresenie-sas-sila-4-9-udari-gartcia-679146.html

Земетресение със сила 4,9 по скалата на Рихтер удари Гърция през нощта.

Епицентърът е в Егейско море, на 95 км югоизточно от  гр. Солун на 10 км дълбочина.

Няма данни за пострадали хора иматериални щети.

Трусът се е усетил и у нас, както и в Турция.

Силви Вартан пее тази вечер в зала 1 на НДК

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6826837

Силви Вартан пее тази вечер в зала 1 на НДКСилви Вартан - една от гранддамите на френската музика и от най-успешните световни звезди от български произход, ще пее тази вечер в зала 1 на НДК, съобщават организаторите. "Спектакълът ще е в три части. Първата е с рок, който през 60-те години завладя света, втората - с по-актуални и спокойни песни, а третата ще е почит към Джони Холидей,

Структурата на домакинските бюджети се подобрява и през 2017 г.

https://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/strukturata-na-domakinskite-biudjeti-se-podobriava-i-prez-2017-g-259731/

Тенденцията към нарастване на разходите на домакинствата за данъци и социални осигуровки продължава, пише в анализа на Явор Алексиев от ИПИ

Сенатор Дейвид Норис: Политици манипулираха дебата за Истанбулската конвенция по позната формула

https://www.dnevnik.bg/intervju/2018/03/21/3152071_senator_deivid_noris_politici_manipuliraha_debata_za/?ref=rss


През 2015 г. с убедително "да" на референдум Ирландия прие еднополовите бракове в законодателството си. Само 22 години по-рано хомосексуалните отношение там са не само неравноправни на хетеросексуалните, но и са заплашени от затвор. Забраната отпада след продължителни битки в съда - първо в ирландския, после в Европейския за правата на човека. След това постепенно отпада и табуто.<br /><br />Главният герой зад съдебните дела преди 25 г., зад референдума и изобщо зад това...

Започна плановият ремонт на АЕЦ "Козлодуй"

http://www.cross.bg/remont-kozlodyii-blok-1573063.html

/КРОСС/ Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" бе спрян за планов годишен ремонт в 2 ч. и 11 мин. на 21 април 2018 г.Дейностите, планирани за периода на спирането, имат за цел да осигурят безопасна, надеждна и ефективна експлоатация на 1000-мегаватовата ядрена мощност през следващата горивна кампания. В рамките на плановия престой на блока ще бъдат извършени превантивно техническо обслужване и ремонт на оборудването, функционални изпитания, както и презареждане на реактора със свежо ядрено гориво. Плановият годишен ремонт се предвижда да завърши в края на месец май. Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" работи с натоварване от 104%, след успешното приключване на проекта за повишаване на мощността. За първото тримесечие на 2018 г. двата блока на атомната централа са произвели 4 543 511 мегаватчаса електроенергия, при спазване на всички изисквания за безопасност.    

Ким Чен Ун: Край на ядрените опити, ще градим мощна социалистическа икономика

http://www.transmedia.bg/2018/04/21/%d0%ba%d0%b8%d0%bc-%d1%87%d0%b5%d0%bd-%d1%83%d0%bd-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%b9-%d0%bd%d0%b0-%d1%8f%d0%b4%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%be%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b8-%d1%89%d0%b5-%d0%b3%d1%80/

 

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун обяви, че страната вече не се нуждае от ядрени изпитания и ще затвори своя полигон за ядрени изпитания.

Усилията на страната ще бъдат насочени в „създаването на мощна социалистическа икономика и вдигането на жизнения стандарт на населението“, пише в решение на Трудовата партия на Корея след пленум на ЦК.

Според Ким Чен Ун страната вече е проверила ядрените си оръжия.

За развитието на икономиката е нужен мир и приятелски връзки със съседните и други държави по света, се допълва в решението.

В края на миналия месец стана ясно, че ще има среща на високо ниво между Северна и Южна Корея на 27 април.

След проведени преговори на високо равнище страните се договориха, че южнокорейският президент Мун Дже Ин и севернокорейският лидер Ким Чен Ун ще се срещнат в Дома на мира на юг от граничното селище Панминчжон.

Миналата седмица шефът на ЦРУ Майк Помпео се срещна с лидера на Северна Корея като подготовка за срещата между лидерите на САЩ и Северна Корея.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обаче заяви, че ако сметне, че срещата няма да е успешна, той няма да отиде, а ако заплануваните разговори с Ким Чен Ун не са продуктивни, той ще ги напусне, съобщи Би Би Си.

„Нашата кампания за оказване на максимален натиск ще продължи, докато Северна Корея не изостави ядрените оръжия“, добави Тръмп.

 

 

 

 

4,9 по Рихтер разтресе Гърция

https://www.actualno.com/europe/49-po-rihter-raztrese-gyrcija-news_670813.html

Земетресение с магнитуд 4.9 по Рихтер е регистрирано в Гърция след полунощ в петък срещу събота. Епицентърът на земетресението е бил в Егейско море, на 95 километра югоизточно от Солун, предаде БГНЕС. От Националния Институт по Геофизика, Геодезия и География (НИГГГ) съобщиха, че земетресението не е усетено у нас. Трусът е регистриран в 00:20 часа след полунощ на дълбочина 10 км. Епицентърът е на 95 км югоизточно от Солун и на три км. югоизточно от град Пефкочори. В 1:34 часа е последвал втори

През май започват засилени проверки на училищни автобуси

https://www.24chasa.bg/novini/article/6826839

През май започват засилени проверки на училищни автобусиЗасилени проверки на автобуси, които превозват ученици, планира Агенция "Автомобилна администрация". Те ще започнат през май, когато се организират най-много пътувания за зелено училище. През последната година при такива проверки са съставени над 30 акта за различни нарушения, предава БНТ.  Най-често фактически за липса на удостоверение за звездна

Предстоящи събития на 21 април

http://www.cross.bg/chasa-sustoi-provede-1573062.html

/КРОСС/ *** София.От 09.30 часа на входа на Борисовата градина откъм Орлов мост (до чадърите) инспектор Петър Иванов, служител в Дирекция „Жандармерия", вторият пострадал при инцидента по време на мача „Левски" - „ЦСКА-София" на 18 април т.г., ще се срещне с представители на медиите. ***София.От 11.00 до 14.00 часа на Женския пазар, в градинката на ъгъла на ул. „Лозенград" и ул. „Стефан Стамболов", „Пазари Възраждане" ЕАД и ОП „Екоравновесие" организират информационен ден, който има за цел за запознае гражданите с ползата от регистрацията и кастрацията, както и отговорността към домашните любимци и към бездомните кучета и котки. Инициативата е част от кампанията „Подари си приятел на Женския пазар". ***София/Пловдив/Бургас/Варна.В 11.00 часа едновременно в 4-те най-големи града у нас - София, Пловдив, Варна и Бургас ще се състои велопоход „Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия. Начални точки: Бургас - площад „Тракия"; Пловдив - от площад „Съединение"; София - пилоните на НДК; Варна - вход на Морската градина. ***София.От 11.00 часа в „Рейнбоу плаза" ще се проведе заключителният концерт на третото издание на конкурсите „БУКЕТ - 2017/2018", които сепровеждат под патронажа на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.***София.От 13

България днес: цял един народ търка талончета

https://dnes.dir.bg/na-fokus/balgariya-dnes-tsyal-edin-narod-tarka-taloncheta

Не може цял народ да гледа по телевизията колко е лесно да тръкне талончето и да промени живота си. Не може децата от малки да бъдат учени, че пътят към успеха е лотарийният билет. В България обаче се случва точно това

Къде живеят най-богатите хора в САЩ?

https://news.bg/property/kade-zhiveyat-nay-bogatite-hora-v-sasht.html

Те все по-често избират финансовите райони, вместо шикозните квартали и предградия

Спорт по тв днес: Григор срещу Надал на 1/2-финал в Монте Карло по Mtel Sport 1 (14,30 ч), мачове на "Левски", "Лудогорец", ЦСКА, "Ливърпул", "Байерн", "Манчестър Ю" и още 6, баскетбол, мотоциклетизъм, бокс, НАСКАР, NBA, NHL и снукър

https://www.24chasa.bg/sport/article/6826701

Спорт по тв днес: Григор срещу Надал на 1/2-финал в Монте Карло по Mtel Sport 1 (14,30 ч), мачове на "Левски", "Лудогорец", ЦСКА, "Ливърпул", "Байерн", "Манчестър Ю" и още 6, баскетбол, мотоциклетизъм, бокс, НАСКАР, NBA, NHL и снукър                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Седмицата: Кибици на голф игрището

http://varnautre.bg/2018/04/21/79788/%d1%81%d0%b5%d0%b4%d0%bc%d0%b8%d1%86%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%ba%d0%b8%d0%b1%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d0%be%d0%bb%d1%84-%d0%b8%d0%b3%d1%80%d0%b8%d1%89%d0%b5%d1%82%d0%be

Тази седмица край Варна се появи ново игрище, което може да смае всички голфъри по света. В столицата разиграха екшън, за който ни завиждат даже в Боливуд. Сирийците продължават да са просто карти в колодата на голямата политика. В Куба има нов президент и той не се казва Кастро – след избори с един кандидат. […]

Мераклиите да станат инженери днес са на предварителен изпит по математика

https://frognews.bg/novini/merakliite-stanat-injeneri-dnes-predvaritelen-izpit-matematika.html

Техническият университет в София организира днес предварителен изпит-тест по математика в Ловеч, Велико Търново, Монтана, Търговище, Силистра, Хасково, Ямбол, Кюстендил, Сандански и Смолян, съобщи пресцентърът на университета до медиите.

Земетресение от 4.9 по Рихтер е регистрирано в Гърция

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/04/21/3166881_zemetresenie_ot_49_po_rihter_e_registrirano_v_gurciia/?ref=rss


Земетресение с магнитуд 4.9 по Рихтер е регистрирано в Гърция тази нощ, съобщава Европейският средиземноморски сеизмологичен център.<br /><br />Епицентърът на труса е в Егейско море, на 95 километра югоизточно от Солун. Няма данни за материални щети и пострадали хора.<br /><br />Трусът е усетен на места в Южна България и в някои райони от Турция, информира "Нова телевизия".<br />

Номинации за награда „Варна“ 2018 г. в системата на предучилищното и училищното образование

http://www.moreto.net/novini.php?n=372853

Трима ученици, седем учители и осем колектива са номинирани за награда „Варна“ 2018 г. в системата на предучилищното и училищното образование, научи Moreto.net. Техните имена бяха одобрени от експертна комисия за присъждане на отличията.

Изправят на подсъдимата скамейка кмет, нотариус и служител в акционерно дружество за документни измами

http://regiona.bg/%d0%b8%d0%b7%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d1%8f%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d1%81%d1%8a%d0%b4%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d0%b9%d0%ba%d0%b0-%d0%ba%d0%bc%d0%b5/

Районна прокуратура – Сандански е предала на съд три лица – кмет, нотариус и служител в акционерно дружество, по обвинения за извършени от тях документни измами.

Обвиняемият Йордан Дончев, в качеството си на длъжностно лице и като орган на местната администрация – кмет на с. Сливница, общ., Кресна, имал право да извършва нотариално удостоверяване на подписи на частни лица върху документи. Възползвайки се от това обстоятелство, при условията на продължавано престъпление, в периода на 2016 г., той удостоверил неверни обстоятелства при извършване на нотариални заверки на подписи в тридесет и осем заявления. Въпросните документи се отнасяли за промяна на участие и прехвърляне на натрупаните суми по индивидуалната партида в друг съответен фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване. Те изхождали от различни лица от гр. Благоевград, гр. Сандански, гр. Кресна, гр. Хаджидимово, с. Ощава, с. Сливница, с. Долна Градещница, с. Горна Брезница, като обвиняемият удостоверил, че подписите в графа „осигурено лице“ били положени от тях лично пред него, което не отговаряло на истината.

Нотариусът Д.А., в кръга на службата си, съставила официални документи, в които удостоверила неверни обстоятелства, а именно – нотариална заверка на подписа върху частен документ.

На 14.11.2011 г., в гр. Благоевград, тя удостоверила върху четиринадесет документа, че конкретни лица лично пред нея положили подписи в Заявления за промяна на участие в друг съответен фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване, с цел да бъде използвани тези документи като доказателство за тези обстоятелства. Сред заявителите в тях фигурирали лица от гр. Благоевград, гр. Петрич, с. Скрът, с. Митино, с. Кърналово, с. Първомай.

Към наказателна отговорност е привлечен и Д.М. за това, че в качеството на мениджър екип „Пенсионни фондове“ в акционерно дружество, съставил неистински частен документ от друго лице. На 15.11.2011 г. той го употребил, чрез посредствено извършителство, за да докаже прекратяването на правно отношение с Универсален пенсионен фонд.

Предстои наказателните производства срещу обвиняемите да продължат в съда.

 

Материалът Изправят на подсъдимата скамейка кмет, нотариус и служител в акционерно дружество за документни измами е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Северна Корея: Вече нямаме нужда от ядрени ракети

https://www.vesti.bg/sviat/azia/severna-koreia-veche-niamame-nuzhda-ot-iadreni-raketi-6081533

Решението е било взето на заседание на Централния комитет на управляващата Корейска трудова партия

Суши, кимона и айкидо показват на Празник на японската култура в Търновския университет

https://www.24chasa.bg/region/article/6826797

Суши, кимона и айкидо показват на Празник
на японската култура в Търновския университетЗа двадесет и първи път студентите, изучаващи японски език във Великотърновския университет, организират празник на японската култура.  И тази година има много изненади, интересни презентации, демонстрации, чрез които се цели да бъде представена традиционната и съвременната японска култура в нейния колорит и многопластовост,

ДАЕШ се изтегля от Сирия?

https://frognews.bg/novini/daesh-izteglia-siriia.html

Сирийските държавни медии съобщават, цитирани от БНТ, че членове на джихадистката организация са се съгласили да напуснат последната си позиция в столицата на Сирия.

От джигити на пътя до професионални състезатели

https://petel.bg/Ot-dzhigiti-na-patya-do-profesionalni-sastezateli__261063

За поредна година на писта „Кондофрей” ще се състезават любители и професионалисти Днес най-бързите коли в България ще премерят мощно...

Започва плановият годишен ремонт на 5-ти блок на АЕЦ "Козлодуй"

https://petel.bg/Zapochva-planoviyat-godishen-remont-na-5-ti-blok-na-AETS-Kozloduy--__261064

Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" е спрян за планов годишен ремонт в 2 ч. и 11 мин. на 21 април 2018 г. Дейностите, планирани за периода на спирането, има...

Трус с магнитуд 4,9 разклати Гърция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6826835

Трус с магнитуд 4,9 разклати Гърция Земетресение с магнитуд 4,9 по Рихтер е регистрирано в Гърция след 3 ч. тази нощ, съобщава Европейският средиземноморски сеизмологичен център. Епицентърът на труса е в Егейско море, на 95 километра югоизточно от Солун. Земетресението не е усетено у нас. Няма информация за щети и пострадали

Спортът по телевизията днес

https://dnes.dir.bg/drugi/sportat-po-televiziyata-dnes-1

Полуфиналната битка на Григор е най-важното събитие за деня за българския фен

Ким Чен-ун: Северня Корея вече няма нужда от ядрени опити, ще развиваме икономиката

https://offnews.bg//sviat/kim-chen-un-severnia-koreia-veche-niama-nuzhda-ot-iadreni-opiti-shte-679145.html

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун обяви, че страната вече не се нуждае от ядрени изпитания и ще затвори своя полигон за ядрени изпитания.

Усилията на страната ще бъдат насочени в "създаването на мощна социалистическа икономика и вдигането на жизнения стандарт на населението", пише в решение на Трудовата партия на Корея след пленум на ЦК.

Според Ким Чен-ун страната вече е проверила ядрените си оръжия.

За развитието на икономиката е нужден мир и приятелски връзки със седните и дуги държави по света, допълва се в решението.

В края на миналия месец стана ясно, че ще има среща на високо ниво между Северна и Южна Корея на 27 април.

След проведени преговори на високо равнище страните се договориха, че южнокорейският президент Мун Дже-ин и севернокорейският лидер Ким Чен-ун ще се срещнат в Дома на мира на юг от граничното селище Панминчжон.

Вие не сте мързеливи...

http://www.cross.bg/vie-ne-ste-murzelivi-1573060.html

/КРОСС/ Вие не сте мързеливи. Просто избирате в какво да се включите. Неизвестен  

Путин поздрави новия президент на Куба

https://www.actualno.com/europe/putin-pozdravi-novija-prezident-na-kuba-news_670812.html

Президентът на Русия проведе телефонен разговор в петък с новоизбрания президент на Куба Мигел Диас-Канел и вече бившия такъв Раул Кастро, заявиха от Кремъл на уебсайта си, цитирани от "Фокус". Путин е поздравил Диас-Канел за изборите и за неговия рожден ден и е заявил, че Русия е готова да помогне на Куба за модернизиране на икономиката си.

Убити и ранени при протести в Никарагуа срещу властта

https://frognews.bg/svqt/ubiti-raneni-pri-protesti-nikaragua-sreshtu-vlastta.html

Най-малко трима души бяха убити при протести в Никарагуа срещу промени в социалната система, предаде Ройтерс, като се позова на Червения кръст. Агенцията отбелязва, че смъртоносното насилие засилва натиска върху лявото правителство на президента Даниел Ортега.

Японският военен министър призова да не се отслабва натискът върху Северна Корея

https://www.24chasa.bg/novini/article/6826832

Японският военен министър призова да не се отслабва натискът върху Северна КореяЯпония смята, че сега не е времето да бъде отслабван натискът върху Северна Корея, въпреки че тя обяви, че прекратява ядрените опити и изстрелваният на балистични ракети, каза японският министър на отбраната Ицунори Онодера, цитиран от националната информационна агенция Киодо, предаде ТАСС. Той каза това във Вашингтон, където е на посещение.

Аз ги хващам, вий им плащайте

https://www.dnevnik.bg/analizi/2018/04/21/3166681_az_gi_hvashtam_vii_im_plashtaite/?ref=rss


Статията на Иван Брегов е публикувана в бюлетина на Института за пазарна икономика.<br /><br />Няколко думи за правата<br /><br />Държавата е натоварена да следи за реда и сигурността. Съвременното разбиране за държавата предполага минимална намеса на властта в живота на гражданите и максимална свобода за упражняване на правата и свързаните с тях убеждения.<br /><br />А стигне ли се до намеса или принуда, то репресията следва да бъде минимална и подчинена на...

Световният ден на мигриращите риби или защо е важно да има свободни от прегради реки

http://www.moreto.net/novini.php?n=372880

На 21 април отбелязваме Световния ден на мигриращите риби. Той е повод да си припомним за значението на мигриращите риби и колко жизнено необходимо за всички нас е да има здрави, свободно течащи реки Много видове мигриращи риби са силно застрашени, а с тях и прехраната на милиони хора по света, съобщават WFF за Moreto.

Отново стрелба в гимназия във Флорида

https://frognews.bg/svqt/otnovo-strelba-gimnaziia-vav-florida.html

Въоръжен младеж рани един ученик вчера, предадоха световни медии.

Даниел Панов получи награда "Златен век" от Министерство на културата

https://www.24chasa.bg/region/article/6826804

Даниел Панов получи награда "Златен век"
от Министерство на културатаПроф.Валентин Плетньов удостоен посмъртно за принос в културния туризъм Кметът на Велико Търново получи наградата на Министество на културата "Златен век" по време на Международното изложение "Културен туризъм". Репликата на печат на цар Симеон Велики му бе връчена  от заместник-министъра на културата Румен Димитров на специална церемония в петък

Може ли Саудитска Арабия да сбъдне мечтата на един мъж за хеви метъл

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/04/20/3166466_moje_li_sauditska_arabiia_da_sbudne_mechtata_na_edin/?ref=rss


Дъхът ѝ замъглява стъклото, но това не я спира. Момичето, притиснало носа си към него, се е вторачило с невярващ поглед в ресторанта, в който могат да влизат само мъже, и по-конкретно в един мъж, който изглежда съвсем различно от всеки друг, когото някога е виждала.<br /><br />По улиците на Рияд хората му подвикват и го наричат "син на дявола". Имад Муджалид не носи традиционна роба, а черни ризи. Къдравата му коса се спуска до широките му рамене. Когато 37-годишният мъж...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване