Плажът "Корал" отново се опасва с ограда

https://www.actualno.com/burgas/plajyt-koral-otnovo-se-opasva-s-ograda-news_670880.html

Достъпът на автомобили до плажната ивица на Корал е вече невъзможен. Това е така, тъй като фирмата собственик на прилежащите терени е започнала от дни да огражда имота си, предаде БГНЕС. „Ибердрола Инмобилиария” е два пъти глобявана от общинската администрация на Царево, за това, че не стопанисва правилно терените и допуска върху тях каравани и палатки. Това е и причина от Испания да наложат огражденията, като ще оставят път за пешеходци до плажната ивица. Преди време с реше

"Юнайтед" укроти "Тотнъм", отива на финал

http://clubz.bg/66949-yunajted_ukroti_totnym_otiva_na_final

"Манчестър Юнайтед" е на финал в турнира за Купата на Футболната асоциация на Англия след обрат с 2:1 на стадион "Уембли" срещу "Тотнъм" в първия полуфинал.

Деле Али откри за "шпорите", които този сезон ползват арената за домакинските си двубои във Висшата лига. В 24-ата обаче Алексис Санчес изравни с глава.

Той изработи и попадението на Андер Ерера в 62-ата за 2:1.

"Тотнъм" започна отлично, а като цяло повече владееше топката и по-често атакуваша, но "Юнайтед" го надхитри по начин, който се е харесал на Жозе Моуриньо, тъй като отразява прагматичната философия на португалеца.

Двубоят бе на високо ниво. След колебливото начало "червените дяволи" отвърнаха и логично изравниха. Нататък срещата вървеше равностойно.

Тимът от Северен Лондон опита настойчиво да вкара и в началото на второто полувреме, но този път защитата на манчестърци се страви. Така при една контра Санчес проби отлично отляво и центрира, Ромелу Лукаку докосна топката, а с отличен удар от границата на наказателното поле Ерера порази мрежата.

До края "Тотнъм" не успя да намери играта си, а опонентът му имаше няколко добри ситуации по-рано да предреши изхода.

Другият финалист ще бъде излъчен в неделя между "Челси" и "Саутхемптън". Мачът отново е на "Уембли".

"Манчестър Юнайтед" има шанс за 13-и път да прегърне най-стария трофей във футбола. И да се изравни с "Арсенал", печелил толкова пъти отличието. За последно "червените дяволи" ликуваха в турнира преди две години, когато треньор беше Луис ван Гаал.

"Тотнъм" е трети по трофеи - 8, но не е бил №1 от 1991 г. След това "шпорите" имат седем поредни загубени полуфинала, което е рекорд. 

Столтенберг: НАТО няма да изолира Русия

https://frognews.bg/svqt/stoltenberg-nato-niama-izolira-rusiia.html

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обяви в интервю за германския в. ”Велт ам зонтаг”, че западният военен алианс няма намерение да изолира Русия. Той отбеляза обаче, че НАТО изисква от Русия да ”зачита международното право и закони”, за да бъдат подобрени отношенията между двете страни.

Доналд Тръмп: Ще въведем санкции, когато Русия ги заслужи наистина

http://pogled.info/svetoven/donald-tramp-shte-vavedem-sanktsii-kogato-rusiya-gi-zasluzhi-naistina.93981

/Поглед.инфо/ Изказвайки се по време на съвместна пресконференция с японския министър-председател Шиндзо Абе, Доналд Тръмп заяви, че никой още не е действал толкова категорично по отношение към Русия, колкото него, съобщава CNBC.

Le Parisien: След удара Асад се отказа от ордена на Почетния легион

http://pogled.info/svetoven/Le-Parisien-sled-udara-asad-se-otkaza-ot-ordena-na-pochetniya-legion.93982

/Поглед.инфо/ Президентът на Сирия Башар Асад върна на Франция ордена на Почетния легион, връчен му през 2001 г. от Жак Ширак, съобщава Le Parisien. Според представителите на сирийската администрацията е решено орденът да бъде върнат след участието на Франция в „тристранната агресия“ срещу Сирия. Така сирийският лидер изпревари френските власти, заявили по-рано, че започват процедура по отзоваване на наградата от президента Асад.

7000 заловени с превишена скорост само за денонощие

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Q9EG6HpVZMk/

Драстичен скок в броя на шофьорите, заловени да карат с превишена скорост. Това показват данните на МВР. За едно денонощие пътните полицаи са глобили над 7000 водачи. Това се е случило в рамките на акция „Скорост”, която се проведе в средата на седмицата.

Операцията е под егидата на европейската мрежа на службите на пътна полиция и се проведе в целия ЕС.

Само за година нарушителите са скочили повече от два пъти. За 2016 г. глобените при същата операция са били 2235.

На фона на останалите страни в ЕС ние сме в челото на анти класацията.

В акция „Скорост” тази година мобилните стационарни и т. нар. камери на триноги са били разположени на повече от 400 места в страната.Технически средства са работили и през нощта.

Трусове люляха Халкидики с магнитуд 4,9 и 4,1 (обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827302

Трусове люляха Халкидики с  магнитуд 4,9 и 4,1 (обзор) Земетресение с магнитуд 4,9 е регистрирано в Северна Гърция миналата нощ в района на Халкидики. Епицентърът бил в Егейско море, на 95 км югоизточно от град Солун в района на Пелене. От Националния институт по геофизика, геодезия и география съобщиха, че земетресението не е усетено в България. Трусът е регистриран в 3,

Изненадващо: Венета Райкова похапва палачинки без да дебелее

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6827282

Изненадващо: Венета Райкова похапва палачинки без да дебелее"Добро съботно утро! Аз започвам с цяла чиния мини палачинки с усмихнати личица за добро настроение". Това написа телевизионната водеща Венета Райкова под снимка, която сподели в Инстаграм. На кадъра се виждат няколко палачинки и чаша кафе, с които очевдино започна съботата за Райкова. Учудващо е, че в менюто й присъстват подобни сладки изкушение,

Може ли ЕС да излезе от състоянието си на политическа неопределеност?

https://www.investor.bg/evropa/334/a/moje-li-es-da-izleze-ot-systoianieto-si-na-politicheska-neopredelenost-259395/

Срещата на върха през юни ще бъде тест за способността на лидерите на съюза да намалят риска от нова криза със суверенния дълг

В Южна Корея са скептични към обещанията на Северна Корея

http://www.moreto.net/novini.php?n=372940

Обявлението на Северна Корея, че прекратява ядрените и ракетните си изпитания, беше посрещнато със скептицизъм от мнозина южнокорейци, което подчертава политическия риск за президента на Южна Корея, след като той се впуска в поредния опит за постигане на мир на Корейския полуостров, отбелязва "Ройтерс".

Нанков: Магистрала "Хемус" ще бъде изцяло готова през 2024 г.

https://www.actualno.com/politics/nankov-magistrala-hemus-shte-byde-izcjalo-gotova-prez-2024-g-news_670882.html

Автомагистрала „Хемус“ ще бъде изцяло готова през 2024 година, а финансирането през годините ще осигуряваме от приходите от тол системата, която ще заработи от следващата година. През 2023 година ще бъдат готови автомагистралите „Струма“ и Русе – Велико Търново. През октомври тази година, осем месеца предсрочно, ще бъде пуснат и Лот 3.3 на АМ „Струма“ от Сандански до Кресна. Това каза днес (21 април) министърът на регионалното

На плаж Слънчев бряг-север бяха разчистени още незаконни преместваеми обекти

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/J_-2HBsmloA/

Наемателят на морски плаж Слънчев бряг-север доброволно разчисти още незаконни преместваеми обекти, които не отговарят на одобрената от Министерството на туризма схема за разполагането им. Разрушен е ресторант Stela di marre, който е с площ 400 кв. метра и се намира в пространството пред хотел „Белвю“.

В края на миналата седмица на същата ивица бяха разчистени още преместваеми обекти, които са в нарушение – Bubles бар&ресторант, заемащ около 400 кв. метра пред хотел „Гларус“ и в близост до хотел „Чайка“.

През февруари тази година министър Николина Ангелкова инспектира същия плаж, за да се установи дали са премахнати незаконните преместваеми обекти. Проверката констатира, че наемателят съвестно спазва ангажиментите си и е съборил над 190 незаконни обекта. През ноември 2017 г. доброволно бяха съборени над 50 незаконни магазина с обща площ над 1200 кв. метра на алеята на плаж Слънчев бряг-север по силата на договора на наемателя с Министерството на туризма. Причината бе, че площта им, останала още от прекратената концесия, надвишава одобрената от министъра на туризма схема.

Сред тях бяха магазини от страната на плажа на алеята пред хотел „Глобус“ и съоръжение за бънджи, магазини за дрехи и обувки пред хотели „Гларус“ и „Чайка“, както и обекти около хотел „Хевън“ и „Кариби бар“, пред хотел „Ларго“, „Астория“, хотел „Дюн“ и „Виктория палас“. Тяхното премахване бе отложено заради започналия активен  сезон.

Министър Ангелкова прекрати концесията на плаж Слънчев бряг-север, защото имаше над 8000 кв. метра обекти, които надхвърляха одобрената от нея схема. Проверките за изрядността на стопаните на плажовете ще продължат много активно и това лято съвместно с останалите контролни институции, предупреди министър Ангелкова.

В Смолян извадиха 20 пъти уголемена простата от 78-годишен

https://frognews.bg/obshtestvo/misterii/smolian-izvadiha-20-pati-ugolemena-prostata-78-godishen.html

Уролози от Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Братан Шукеров“ в Смолян извадиха 800 грама простатна жлеза от тялото на 78-годишен пациент. 78-годишният мъж е приет в болницата в много тежко състояние и веднага е бил опериран.

Международните експерти по химическите оръжия се отправиха към Дума

http://nakratko.bg/category/25/158275/


Международните експерти по химическите оръжия най-после са се отправили към мястото на предполагаемата химическа атака в Сирия, обяви руското външно министерство, цитирано от Би Би Си.

Разчистиха още незаконни преместваеми обекти на плаж Слънчев бряг-север

http://nakratko.bg/category/58/158274/


Наемателят на морски плаж Слънчев бряг-север доброволно разчисти още незаконни преместваеми обекти, които не отговарят на одобрената от Министерството на туризма схема за разполагането им. Разрушен е ресторант Stela di marre, който е с площ 400 кв.

Без фенове "Левски" спря серия от 6 мача без победа в I лига (Видео)

https://www.24chasa.bg/sport/article/6827279

“Левски” смогна да вземе победа в топ 6 на Първа професионлна лига, като това стана срещу последния възможен противник. След серия от общо 6 мача без успех в първенството момчетата на италианския треньор Делио Роси се справиха с най-слабия отбор в горната част на таблицата - “Верея”. На стадион “Георги Аспарухов” “сините” се наложиха с 2:0 над

Жители на Каварна са на път да протестират заради устройствения план на града

https://www.dnevnik.bg/zelen/2018/04/21/3167018_jiteli_na_kavarna_sa_na_put_da_protestirat_zaradi/?ref=rss


Проблеми с Общите устройствени планове има и по други места в страната като не се изчерпват с този в община Царево. За това сигнализира с писмо до медиите Инициативен комитет "За туризма на Калиакра".<br /><br />За проблемите на Царево и мнението на кмета на общината четете тук и тук.<br /><br />Комитетът "За туризма на Калиакра" разказва откъде идва проблемът в техния район, който започва от 2014 г. Тогава регионалното министерство чрез явен търг...

Нанков обеща АМ "Струма" до 2023 г. и "Хемус" на следващата

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/nankov-obeshta-am-struma-do-2023-g-i-hemus-na-sledvashtata

През октомври тази година, осем месеца предсрочно, ще бъде пуснат и Лот 3.3 на АМ "Струма" от Сандански до Кресна

Утре - слънце и максимални темепратури до 29 градуса

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6827270

Утре - слънце и максимални темепратури до 29 градусаУтре ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса, в София - около 25 градуса, предаде БТА. Атмосферното налягане бавно ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца. Над планините ще бъде слънчево. През деня ще бъде топло и подходящо за туризъм.

Меркел подканя момичетата към инженерство, а момчетата към гледане на деца

https://frognews.bg/novini/merkel-podkania-momichetata-kam-injenerstvo-momchetata-kam-gledane-detsa.html

В седмичното си видеообръщение германският канцлер Ангела Меркел засегна проблема с дефицита на висококвалифицирана работна сила в страната и призова момичетата да следват математика, физика и инженерни науки, а момчетата да опознаят професиите на възпитатели и гледачи на деца и възрастни, предаде ДПА.

Цветанов иска да се спре с личните нападки в политиката

https://offnews.bg//politika/tcvetanov-iska-da-se-spre-s-lichnite-napadki-v-politikata-679174.html

Заместник-председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов призова днес да бъдат спрени личните нападки в политиката, отговаряйки на вчерашните изявления по негов адрес, направени от президента Румен Радев.

„Личните нападки са за тези, които не трябва да бъдат в политиката. Личните нападки се за тези, които нямат подобно поведение, което трябва да бъде олицетворението на нацията“, заяви Цветанов във Вършец, където участва във форума на женската организация на ГЕРБ, пише БНР.

Размяната на реплики започна, след като Цветан Цветанов заяви, че на тазседмичния Консултативен съвет президентът е предложил позиция, с която „иска да извади България от ЕС и НАТО и откровено гледа на Изток“.

Румен Радев отвърна с твърдението, че Цветанов вероятно е „функционално неграмотен“, защото не е могъл да разбере елементарен текст.

Трима, сред които тримесечно бебе, пострадаха в Москва заради силни ветрове

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827262

Трима, сред които тримесечно бебе, пострадаха в Москва заради силни ветрове
Трима души, сред които тримесечно бебе, бяха хоспитализирани днес в Москва заради рани, получени при падане на дърво, съборено от силни ветрове, предаде ТАСС. Московските власти предупредиха за влошаване на метеорологичните условия. В руската столица се очаква буря със скорост на вятъра до 25 метра в секунда и рязко понижение на температурата,

Подариха календар с автографи на легенда на Спартак

https://petel.bg/Podariha-kalendar-s-avtografi-na-legenda-na-Spartak__261109

Легендата на Спартак Пламен Казаков изгледа днес победата на тима над Светкавица. Той получи специален подарък - календар с автографи на футболистите. Връчен му бе от култовия домакин на отбора Господин Няголов.

Черно море победи Септември в Елитната група до 17 години

https://petel.bg/CHerno-more-pobedi-Septemvri-v-Elitnata-grupa-do-17-godini__261110

Отборът на Черно море записа успех с 2:0 при гостуването си на коравия тим на Септември в София в мач от 24-ия кръг на Елитната група до 17 годи...

Бебе проплака в школата на Черно море

https://petel.bg/Bebe-proplaka-v-shkolata-na-CHerno-more__261111

Треньорът в школата на Черно море Мирослав Мирчев стана татко за първи път. Неговата половинка Надежда го дари с дъщеря, която ще носи име...

Баба Стоянка закръгли 103 и разказа много интересни истории за живота си

https://petel.bg/Baba-Stoyanka-zakragli-103-i-razkaza-mnogo-interesni-istorii-za-zhivota-si__261112

Снимка "Марица" Баба Стоянка Стойнова от пазарджишкото село Сарая навърши 103 години на 7 април. Разговорът с човек на такава възраст е кат...

Потресаващи истории от дневника на бивш пилот, удушил 20-годишно момиче: Обичам да убивам!

https://petel.bg/Potresavashhi-istorii-ot-dnevnika-na-bivsh-pilot--udushil-20-godishno-momiche--Obicham-da-ubivam-__261113

Бивш пилот бе осъден на доживотен затвор за убийството на негова колежка в базата на военновъздушните сили на Небраска. 21-годишният Тимът...

Кошмар в Москва: Бебе почина, а мнозина бяха ранени

https://petel.bg/Koshmar-v-Moskva--Bebe-pochina--a-mnozina-byaha-raneni__261115

Снимка: Shutterstock Един човек е загинал в град Митишчи край Москва в резултат на бурните ветрове, връхлетели руската столица и Московска обл...

БЧК-Варна продължава раздаването на индивидуални пакети с храни

http://www.moreto.net/novini.php?n=372939

Хранителни продукти от първа необходимост продължават да се раздават във Варна и областта, напомниха от БЧК за Moreto.net. Българският Червен кръст - Варна призовава правоимащите лица по „Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане“ на ЕС да посетят раздавателните пунктовете на организацията, за да получат срещу подпис и документ за самоличност полагащите им се хранителни продукти.

Нови партньорства за сигурността на публичните места обсъждат в дневен ред на ЕС

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827255

Нови партньорства за сигурността на публичните места обсъждат в дневен ред на ЕС
Сигурността в публичните пространства и културното наследство в европейските градове ще влязат в Градския дневен ред на ЕС като теми за създаване на партньорства. Това стана ясно по време на заседание на генералните директори, отговорни за градските въпроси в ЕС, което е в София под председателството на заместник-министър Деница Николова,

Т.Петкова:България работи активно за ефективното функциониране на Енергийния съюз

https://www.investor.bg/energetika/472/a/tpetkovabylgariia-raboti-aktivno-za-efektivnoto-funkcionirane-na-energiiniia-syiuz-259770/

Министър Петкова представи приоритетите в енергийния отрасъл пред участниците в шестата политическа академия на Жени ГЕРБ

DJ Авичи е починал от заболяване

http://www.cross.bg/avichi-beshe-suobshti-1573104.html

/КРОСС/ Полицията в Оман съобщи, че не подозира престъпление във връзка със смъртта на шведския диджей Авичи в столицата на страната Маскат, съобщи шведският телевизионен канал Си Би Ти. "Ние не подозираме престъпление. Разполагаме с цялата информация и знаем точно какво се е случило. Всичко ще бъде изнесено пред медиите", съобщи полицията на султаната Оман. Диджеят Авичи, чието истинско име е Тим Берлинг, почина на 28-годишна възраст. Той беше открит мъртъв в Маскат през деня на 20 април. Информация за смъртта на музиканта не беше дадена, но беше известно, че през последните пет години той е страдал от остър панкреатит. Отчасти заболяването му е било предизвикано от прекомерна употреба на алкохол. През 2014 година Авичи е бил опериран от жлъчка.    

Ердоган: Извънредното положение е добро за икономиката и пази от тероризъм и стачки

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827250

Ердоган: Извънредното положение е добро 
за икономиката и пази от тероризъм и стачкиБизнесът трябва да приветства извънредното положение в Турция, защото то предпазва от тероризъм и предотвратява стачки на работниците, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Ройтерс и ДПА. Парламентът тази седмица гласува за удължаване на извънредното положение, въведено след неуспешния опит за преврат през юли 2016 г.

Ердоган: Бизнесът да благодари за извънредното положение

https://frognews.bg/svqt/erdogan-biznesat-blagodari-izvanrednoto-polojenie.html

Бизнесът трябва да приветства извънредното положение в Турция, защото то предпазва от тероризъм и предотвратява стачки на работниците, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Ройтерс и ДПА.

Натали Портман отказа награда заради Бенямин Нетаняху

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/04/21/3167017_natali_portman_otkaza_nagrada_zaradi_beniamin_netaniahu/?ref=rss


Актрисата Натали Портман се отказала да посети церемонията по връчването на присъдената ѝ израелска награда "Генезис" заради предвидена реч, която трябвало да произнесе израелският премиер Бенямин Нетаняху на награждаването ѝ, предаде Ройтерс.<br /><br />Участието ѝ при връчването на "Еврейската Нобелова награда" носителката на "Оскар" не искала да бъде изтълкувано като подкрепа на израелския държавник.<br /> My decision not to attend the Genesis...

Лили Владимирова рисува икони с 22-каратово злато

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6827254

Лили Владимирова рисува икони
с 22-каратово златоХудожничката и скулпторът акад. Крум Дамянов откриват във Венеция изложбата "Пазители" Венеция. Палацо от 14 век - Scuola della Misericordia (училище за милосърдие). Едно от най-артистичните и авторитетни места за изложби. Наскоро е приключила тази на Джото. Точно там на 5 май ще открият изложба двама българи.

Петкова: Енергийният отрасъл трябва да се управлява така, че да се гарантира развитието му

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827245

Петкова: Енергийният отрасъл трябва да се управлява така, че да се гарантира развитието муМинистърът на енергетиката Теменужка Петкова представи приоритетите в енергийния отрасъл пред участниците в Шестата политическата академия на Жени ГЕРБ - "Политическата толерантност и консенсус в хода на Българското председателство на ЕС. Фалшивите новини и езикът на омразата - новият политически инструментариум".

Започват проверки на училищните автобуси

http://www.moreto.net/novini.php?n=372937

Засилени проверки на автобуси, които превозват ученици, планира Агецния "Автомобилна администрация". Те ще започнат през май, когато се организират най-много пътувания за зелено училище. През последната година при такива проверки са съставени над 30 акта за различни нарушения.

Министър Нанков: През 2024 г. ще пътуваме по АМ „Хемус“ от София до Варна

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827237

Министър Нанков: През 2024 г. ще пътуваме по АМ „Хемус“ от София до ВарнаАвтомагистрала „Хемус“ ще бъде изцяло готова през 2024 година, а финансирането през годините ще осигуряваме от приходите от тол системата, която ще заработи от следващата година. През 2023 година ще бъдат готови автомагистралите „Струма“ и Русе – Велико Търново. През октомври тази година, осем месеца предсрочно, ще бъде пуснат и Лот 3.

Най-малко 10 убити при протести в Никарагуа

https://www.vesti.bg/sviat/amerika/naj-malko-10-ubiti-pri-protesti-v-nikaragua-6081542

Това са най-бурните протести най-бурните, откакто Даниел Ортега пое властта в страната преди 11 години

За шести път утре българско хоро ще се извие на централния площад в Брюксел

http://www.cross.bg/bryuksel-tzentralniya-ploshtad-1573099.html

/КРОСС/ За шести пореден път българско хоро ще се извие утре на централния площад в столицата на Европа - Брюксел. Събитието е част от културния календар на Българското европредседателство и е под патронажа на председателя на Европарламента Антонио Таяни. Празникът на българския фолклор ще събере в Брюксел танцьори, музиканти и певци от Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, ансамбъл „Търновска царица" от Велико Търново, както и кукери от село Раковски. Инициативата за голямото българско хоро е на евродепутата Ева Майдел, която пое традиция от бившия еврокомисар Кристалина Георгиева. „Със събирането на поне 1000 души на централния площад в Брюксел - това сме си поставили като цел, бихме искали да разкажем разказа за една модерна, талантлива, пъстра България", каза днес Ева Майдел пред „Хоризонт". Хорото е част и от Фестивала „Балкан трафик", който се провежда за седма поредна година в Брюксел. „Това е основното събитие, на което се представят ценностите, традициите на страните от Балканите и те са основен и специален гост в стремежа си да промотират Пловдив като столица на културата за 2019 г.", добави българският евродепутат.    

Меркел призова момичетата да учат математика и физика

https://dnes.dir.bg/ikonomika/merkel-prizova-momichetata-da-uchat-matematika-i-fizika

Искам да кажа на младите момичета, че изборът на подобни професии ще им осигури много, много добри шансове, каза Меркел

Международните експерти по химическите оръжия се отправиха към Дума

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827235

Международните експерти по химическите оръжия се отправиха към ДумаМеждународните експерти по химическите оръжия най-после са се отправили към мястото на предполагаемата химическа атака в Сирия, обяви руското външно министерство, цитирано от Би Би Си. Екипът от Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) е тръгнал от Дамаск към близкия град Дума днес, предава Би Ти Ви.

Русия: Екипите на ОЗХО влязоха в Дума

https://www.actualno.com/asia/rusija-ekipite-na-ozho-vljazoha-v-duma-news_670876.html

Инспектори от Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) са пристигнали в сирийския град Дума, където на седми април бе проведена предполагаемата химическа атака, обявиха от Външното министерство на Русия, предаде БГНЕС. „Според информацията, която имаме, специалната мисия на ОЗХО е пристигнала на 21-ви април сутринта в град Дума в районите, където се смята, че има токсични вещества”, става ясно от изявление на ведомството. Във вторник агенция САНА предаде, че ек

Фестивал за документални филми за изкуството се провежда във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=372938

До 30 април във Варна се провежда фестивалът Master of Art 2018, научи Moreto.net. За пръв път събитието, посветено на документални филми за различни области и личности от изкуството, ще гостува във Варна - във Фествален и конгресен център - Варна и в Contemporary Space, Cinema Room.

Дневен хороскоп за 22 април

https://www.actualno.com/curious/dneven-horoskop-za-22-april-news_670838.html

Овен Тази неделя задачата ви е да сте обективни. Може да чуете критика в свой адрес, но тя е само за ваше добро. Това е ден за осъзнатост.  Телец Въпреки почивния ден ще имате желание за работа. Близките ви може да не са същата вълна, така че най-добре запишете хрумванията си, за да не ги забравите. Близнаци Това е ден за подреждане на мислите. Има някои амбиции, от които е време да се отървете. Не го приемайте за поражение,  а погледнете реално на възможностите за успех и

5 загинали и множество изчезнали след инцидент с лодки в Китай

http://www.cross.bg/kitaii-lodki-drakoni-vodata-1573098.html

/КРОСС/ Петима души загинаха, а мнозина са в неизвестност, след като две лодки-дракони (голямо кану с глава на дракон) се преобърнаха и 60 души паднаха във водата в Южен Китай, съобщи държавната телевизия. Според телевизията инцидентът е станал, докато лодките се подготвяли за утрешното състезание по река Таохуа в град Гуейлин. За момента не е ясно каква е причината за обръщането на лодките.От водата са били извадени пет тела и двама оцелели, а спасители търсят неуточнен брой хора, които се водят изчезнали. Китай се опитва да повиши безопасността около надпреварата с лодки-дракони, които се организират в цялата страна по време на фестивала Дуану. Той се провежда в периода около лятното слънцестоене и е в памет на китайския поет и министър от третото столетие преди новата ера Цюй Юан.        

Уругвай отхвърли искането на САЩ да изгони руски дипломати

http://www.mediapool.bg/urugvai-othvarli-iskaneto-na-sasht-da-izgoni-ruski-diplomati-news278224.html

Уругвай съобщи, че е отхвърлил искане от САЩ да експулсира руски дипломати в отговор на отравянето на бивш руски агент Сергей Скрипал във Великобритания, предаде АП, цитирана от БТА. Решението бе оповестено от уругвайското президентство. САЩ са отправили искането по време на срещата на Организацията на американските държави в столицата на Перу. A Уругвайският външен министър Родолфо Нин Новоа нарече искането "нахално". "Уругвай е суверенна държава, която определя собствена политика в отношенията с останалия свят", каза той. Говорител на Бюрото по въпросите на Западното полукълбо в Държавния департамент на САЩ отговори, че "би било нахално да се коментират поверителни дипломатически разговори".

В Швейцария също има бедни хора и те са изправени пред двоен проблем

https://www.investor.bg/evropa/334/a/v-shveicariia-syshto-ima-bedni-hora-i-te-sa-izpraveni-pred-dvoen-problem-258899/

Страната е една от най-богатите в света, но 20% от населението не може да се справи с непредвидени разходи

Германия: Северна Корея трябва да разкрие своята ракетна и ядрена програма

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827225

Германия: Северна Корея трябва да разкрие своята ракетна и ядрена програмаГерманският външен министър Хайко Маас определи като стъпка в правилната посока съобщението на Северна Корея, че незабавно ще преустанови ядрените и ракетните си тестове, но добави, че Пхенян трябва да разкрие съдържанието на своята ракетна и ядрена програма, предаде Ройтерс. "За да се навлезе в сериозен политически процес за пълното премахване на

Спомен от близкото минало: Ключови стъпки в развитието на оръжейната програма на Северна Корея

https://www.actualno.com/analysis/spomen-ot-blizkoto-minalo-kluchovi-stypki-v-razvitieto-na-oryjejnata-programa-na-severna-koreja-news_670872.html

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун заяви, че Пхенян ще прекрати ядрените си тестове и изстрелването на междуконтинентални ракети. Това се случва пет месеца след изстрелването на междуконтинентална балистична ракета и започналото размразяване на дипломатическите отношения с останалия свят. Агенция France Presse, цитирана от БГНЕС, представя някои от ключовите стъпки, свързани с по-ранното развитие на ядрената програма на Пхенян, както и на програмата за разработване на балистични ракети на Север

Международните експерти по химически оръжия влизат в Дума

https://frognews.bg/svqt/mejdunarodnite-eksperti-himicheski-orajiia-vlizat-duma.html

Международните експерти по химическите оръжия най-после са се отправили към мястото на предполагаемата химическа атака в Сирия, обяви руското външно министерство, цитирано от Би Би Си.

Първо в ИА Региона! Потресаващо: Изверг изнасили 4-годишно момиченце

http://regiona.bg/%d0%bf%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%be-%d0%b2-%d0%b8%d0%b0-%d1%80%d0%b5%d0%b3%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d1%82%d1%80%d0%b5%d1%81%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d1%89%d0%be-%d0%b8%d0%b7%d0%b2%d0%b5%d1%80%d0%b3/

4-годишно момиченце от град Рила е изнасилено от 32-годишен мъж. Детето е докарано днес в Спешния център в Благоевград. Придружавали го родителите му и медици от град Рила.
Гинекологът д-р Здравко Карагогов прегледал малкото дете и установил изнасилването. Подаден е сигнал в полицията в Благоевград.

Не е ясно дали похитителят е арестуван.Сн.илюстративна

Материалът Първо в ИА Региона! Потресаващо: Изверг изнасили 4-годишно момиченце е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Меркел насърчава момичетата да изучават точни науки, за да се преодолее дефицитът на кадри в страната

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827220

Меркел насърчава момичетата да изучават точни науки, за да се преодолее дефицитът на кадри в странатаВ седмичното си видеообръщение германският канцлер Ангела Меркел засегна днес проблема с дефицита на висококвалифицирана работна сила в страната и призова момичетата да следват математика, физика и инженерни науки, предаде ДПА. "Искам да кажа на младите момичета, че изборът на подобни професии ще им осигури много,

Григор Димитров загуби от Надал в мач без големи надежди

http://www.mediapool.bg/grigor-dimitrov-zagubi-ot-nadal-v-mach-bez-golemi-nadezhdi-news278223.html

Григор Димитров загуби категорично в два сета срещу намиращия се в чудесна форма водач в световната ранглиста Рафаел Надал (4:6, 1:6) на полуфиналите на турнира от серията "Мастърс" в Монте Карло. Мачът продължи 1 час и 32 минути. Българският тенисист има само една победа в 12 мача срещу испанеца, който е най-добрият играч на клей в историята на мъжката тенис асоциация. Първият сет бесравнително оспорван и продължи повече от час. Надал взе трудно първото си подаване. Той поведе с 40:15, но Димитров изравни. Испанецът все пак успя да удържи гейма на свой сервис – 1:0. В откриващото си подаване Димитров трябваше да отразява брейкпойнт при 30:40. Той се справи със задачата, но след това Надал стигна до нова точка за пробив и успя да я реализира - 2:0.Испанецът затвърди подаването си и поведе с 3:0. Едва тогава Григор Димитров спечели своя сервисгейми намали резултата. След това това българинът успя да пробие своя съперник и да затвърди успеха си с нов добър сервис гейм – 3:3. Надал се върна в играта с добър сервис и взе преднина за 4:3. Последва много дълъг осми гейм, в който Димитров трябваше да спасява брейкпойнт иго направи – 4:4.Надал лесно си върна преднината за 5:4, а в решаващия десети гейм българинът започна да греши от сервис и това бе край на сета – 6:4. Вторият сет не бе толкова оспорван. Надал повтори сценария от първата част и поведе с 3:0 гейма. Този път обаче испанецът не показа колебания и продължи да натиска, докато напълно пречупи своя съперник. Четвъртият гейм в сета бе спечелен с пробив на нула от водача в мъжкия тенис, а след това 5:0 дойде без проблеми. Едва тогава Димитров се включи с гейм на честта за 5:1 преди Надал да затвори мача на свой сервис – 6:1. Испанецът достигна 12-я си финал на турнира на червени кортове в Монте Карло. Българинът също спечели доста от участието си, защото получи 360 точки от класирането си за полуфиналите.

Берлин: Ударите на САЩ, Великобритания и Франция в Сирия са незаконни

http://www.moreto.net/novini.php?n=372935

Нанесените на 14 април от западни страни удари в Сирия противоречат на международното право, заявиха експерти от долната камара на германския парламент в експертно становище, цитирано от Франс прес. "Използването на военна сила срещу държава, за да се накаже тази държава за нарушаването на международна конвенция, нарушава забраната за прибягване към насилие, която е част от международното право", казват юристите на Бундестага в отговор на въпрос на радикалната лява партия "Левите", която се обяви против военната операция.

Avicii, един от най-влиятелните диджеи, не е починал от насилствена смърт

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/04/21/3167013_avicii_edin_ot_nai-vliiatelnite_didjei_ne_e_pochinal/?ref=rss


Шведският диджей Тим Берлинг, известен под псевдонима Avicii не е починал от насилствена смърт. Това се разбра след като полицията в Оман съобщи, че не подозира наличието на престъпление при смъртта на един от най-популярните и влиятелни съвременни диджеи в столицата на страната Маскат, съобщи шведският телевизионен канал Си Би Ти, цитиран от Би Ти Ви.<br /><br />"Ние не подозираме престъпление. Разполагаме с цялата информация и знаем точно какво се е случило. Всичко ще бъде...

Победа за Надал над Гришо

http://www.cross.bg/nadal-karlo-monte-1573097.html

/КРОСС/ Рафаел Надал отново се оказа твърде силен съперник за Григор Димитров. Испанецът записа 11-и успех срещу първата ни ракета, след като го елиминира на полуфиналите на Мастърса в Монте Карло след 6:4, 6:1. Двубоят продължи 96 минути, съобщи бтв. Така в неделя десеткратният шампион ще защитава трофея си срещу победителя от двойката Александър Зверев - Кей Нишикори. 26-годишният хасковлия затрудни максимално съперника в първия сет. Той навакса изоставане е от 0:3 гейма и изравни за 3:3, но при 4:5 допусна нов пробив и след малко повече от час игра битка на корта той предаде първия сет. Във втората част Надал доминираше. Българинът успя да вземе само четири точки на собствен сервис и то при 0:5, когато спечели за единствен път подаването си. Димитров записа най-доброто си представяне в Монте Карло и си осигури 230830 евро и 360 точки за световната ранглиста, в която ще остане на петото място и през следващата седмица.  

Обезумял младеж застреля красивата си бременна приятелка и натика трупа й в куфар

https://petel.bg/Obezumyal-mladezh-zastrelya-krasivata-si-bremenna-priyatelka-i-natika-trupa-y-v-kufar__261106

Жител на американския град Милуоки е обвинен в убийството на приятелката си. Трупът на бременната в петия месец Шанън е открит в куфар, об...

Медицинско чудо: Лекари спасиха млада жена с минимален шанс за живот

https://petel.bg/Meditsinsko-chudo--Lekari-spasiha-mlada-zhena-s-minimalen-shans-za-zhivot__261107

Снимка bTV Лекари спасиха млада жена с две тежки заболявания на сърцето и на кръвта, които не ѝ позволяват да бъде оперирана. Шансовете й з...

Как у нас може да се избегнат задръстванията в случаи на катастрофа?

https://petel.bg/Kak-u-nas-mozhe-da-se-izbegnat-zadrastvaniyata-v-sluchai-na-katastrofa-__261108

Снимка: btvnovinite.bg Възможно ли е да се избегне задръстване на магистралата в случаи като този с катастрофата край Вакарел, когато колоната ...

Левски се справи с Верея в тренировъчно темпо

https://offnews.bg//futbol/levski-se-spravi-s-vereia-v-trenirovachno-tempo-679171.html

Левски победи в тренировъчно темпо Верея с 2:0 в двубой от петия плейофен кръг на първата шестица в Първа лига, който се игра на стадион "Георги Аспарухов".

Голове на Холмар Ейолфсон и Роман Прохазка сложиха край на негативната серия от 5 мача без победа за "сините" в първенството.

Пред празните трибуни на "Георги Аспарухов" левскарите излязоха с експериментален състав, предвид предстоящия реванш за Купата на България с ЦСКА.

След тази победа Левски вече има 54 точки и се изравни по този показател с третия Берое, който тази вечер приема "червените" в Стара Загора.

Бебе проплака в школата на Черно море

http://varnautre.bg/2018/04/21/79815/%d0%b1%d0%b5%d0%b1%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d0%ba%d0%b0-%d0%b2-%d1%88%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%87%d0%b5%d1%80%d0%bd%d0%be-%d0%bc%d0%be%d1%80%d0%b5-2

Треньорът в школата на Черно море Мирослав Мирчев стана татко за първи път. Неговата половинка Надежда го дари с дъщеря, която ще носи името Ивайла. Майката и бебето са в добро здравословно състояние. Ивайла Мирчева тежи 3,4 кг. и е висока 51 сантиметра. Младото семейство изразиха своята благодарност на екипа на д-р Славчев в МБАЛ […]

Турски съд вкара в затвора учителка с бебе

https://dnes.dir.bg/svyat/turski-sad-vkara-v-zatvora-uchitelka-s-bebe

Учителката Айше Челик е осъдена от турски съд на една година и три месеца затвор заради неин призив "да не умират децата"

Невяна Владинова 6-та в многобоя на световната купа в Узбекистан, Калейн остана 9-та

https://www.24chasa.bg/sport/article/6827179

Невяна Владинова 6-та в многобоя на световната купа в Узбекистан, Калейн остана 9-таНевяна Владинова се класира на шесто място в многобоя на световната купа по художествена гимнастика в Ташкент, Узбекистан. Общият сбор, който успя да събере родната грация, е 67.700 т., а Боряна Калейн се нареди 9-та, като събра общо 66.600 т. Това съобщиха от Българската федерация по художествена гимнастика.

Русия е обречена да няма пазар за огромните си залежи на газ

http://www.cross.bg/rysiya-pazar-obrechena-1573095.html

/КРОСС/ Русия е обречена да има много природен газ, но възможностите за продажбата му са изчерпани. Това обяви руският експерт по геополитика и енергетика Михаил Крутихин в интервю за БНР. По думите му, вътрешният пазар в Русия няма накъде да се разширява, а на международната сцена търсенето на синьо гориво няма да се увеличава значително. "Китай не би купувал много природен газ. Там количествата са ограничени. Европа не е разширяващ се пазар. Тя би могла да увеличи още малко потреблението на руски газ, но руското синьо гориво ще трябва да се състезава с източници от други държави. Обобщено казано - Русия е обречена да стои със своите огромни залежи на природен газ, без да има пазар за тях", изтъкна руският експерт.    

"Левски" взе първи успех в първенството от месец и половина

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/04/21/3167011_levski_vze_purvi_uspeh_v_purvenstvoto_ot_mesec_i/?ref=rss


След 46 дни без победа в Първа лига "Левски" надигра "Верея" с 2:0 пред празните трибуни на стадион "Георги Аспарухов". Двубоят се игра без публика заради наказанието след пострадалият полицай в дербито с ЦСКА през миналата седмица.<br /><br />В унисон с празните трибуни, играта на сините по никакъв начин не беше впечатляваща, но все пак с голове на Холмар Ейолфсон и Роман Прохазка, тимът взе трите точки.<br /><br />За последно...

Петима загинаха и мнозина са в неизвеснот след инцидент с лодки в Южен Китай

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827163

Петима загинаха и мнозина са в неизвеснот след инцидент с лодки в Южен Китай
Петима души загинаха, а мнозина са в неизвестност, след като две лодки-дракони (голямо кану с глава на дракон) се преобърнаха и 60 души паднаха във водата в Южен Китай, съобщи държавната телевизия, цитирана от Асошиейтед прес. Според телевизията инцидентът е станал, докато лодките се подготвяли за утрешното състезание по река Таохуа в град Гуейлин.

Възрастните варненци получават безплатно трета линия за автобус

http://www.moreto.net/novini.php?n=372933

"Градски транспорт" Варна провежда промоционална кампания за продажба на карти, съобщиха от дружеството за Moreto.net. До 25-ти април всеки гражданин над 67 години, закупил карта за две линии, ще получава безплатно карта за още една линия по съответното направление.

Надал пак би Григор

https://frognews.bg/novini/nadal-pak-grigor.html

Рафаел Надал отново се оказа твърде силен съперник за Григор Димитров. Испанецът записа 11-и успех срещу първата ни ракета, след като го елиминира на полуфиналите на Мастърса в Монте Карло след 6:4, 6:1. Двубоят продължи 96 минути, съобщи бтв.

Заев: Македония се доближи до решаването на спора за името с Гърция

https://www.actualno.com/balkani/zaev-makedonija-se-dobliji-do-reshavaneto-na-spora-za-imeto-s-gyrcija-news_670869.html

Македония никога не е била по-близо до решаването на 25-годишния си спор с Гърция, но дори и да не успее, Скопие ще продължи да се интегрира с Европа. "Смятам, че никога не сме имали по-добри обстоятелства, за да намерим цялостно решение, което ще продължи векове и ще остане завинаги", заяви в интервю за агенция France Presse, цитирано от БГНЕС, премиерът Зоран Заев. Припомняме, че дългогодишният спор за името между Македония и Гърция е от 1991 г., когато Скопие обяви независимост сле

Разчистиха още незаконни преместваеми обекти от плажа Слънчев бряг-север

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827152

Разчистиха още незаконни преместваеми обекти от плажа Слънчев бряг-север
Наемателят на морския плаж Слънчев бряг-север доброволно разчисти още незаконни преместваеми обекти, които не отговарят на одобрената от Министерството на туризма схема за разполагането им, съобщава пресцентърът на ведомството. Разрушен е ресторант Stela di marre с площ 400 кв. м пред хотел "Белвю", се посочва в съобщението.

В понеделник БДЖ започва продажба на билети за Гергьовден

https://frognews.bg/novini/ponedelnik-bdj-zapochva-prodajba-bileti-gergjovden.html

От 23 април (понеделник) ”БДЖ-Пътнически превози” ЕООД въвежда предварителна продажба на билети за всички бързи влакове за почивните дни по повод на Деня на храбростта (Гергьовден), съобщават от компанията до медиите.

ФБР дава милион долара за сведения за американец, изчезнал в Сирия

http://www.cross.bg/taiis-zhyrnalist-svedeniya-1573094.html

/КРОСС/ Федералните власти на САЩ предложиха награда от един милион долара за всякакви сведения, подпомагащи издирването на американския журналист Остин Тайс, изчезнал в Сирия преди повече от пет години, предаде Франс прес. Агенцията, предложила наградата - ФБР, уточни, че тази стъпка не е свързана "с никакво конкретно събитие". Тайс изглежда е единственият американски журналист, държан все още в плен в Сирия, която се нареди сред страните, най-опасни за военни репортери, посочва агенцията. Възнаграждението ще бъде изплатено за "информация, довела директно до откриването, спасяването и връщането жив и здрав" на репортера. Сведенията може да бъдат съобщени чрез имейл на адрес findaustintice@fbi.gov, чрез сайта tips.fbi.gov или чрез американските консулства в чужбина, уточни ФБР. Независим журналист, Тайс работеше за пресгрупата "Макклачи нюзпейпърс", в. "Вашингтон пост", телевизия Си Би Ес и други медии като Би Би Си, АФП и Асошиейтед прес. Той бе отвлечен недалеч от Дамаск на 14 август 2012 г., малко след като навърши 31 години. Семейството му отправи не един апел, за да получи сведения за съдбата му, твърдейки, че роднините на Тайс го смятат за жив. В петък правозащитната организация "Репортери без граници" приветства решението на ФБР и изрази надежда предложеното възнаграждение да окуражи хора, способни да предоставят някакви данни за съдбата на Остин Тайс.  

Москва приветства съобщението на Северна Корея, че спира ядрените си опити

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827148

Москва приветства съобщението на Северна Корея, че спира ядрените си опитиМосква приветства съобщението на Северна Корея, че спира ядрените и ракетните си опити, и приканва Пхенян и САЩ да полагат съвместни усилия за намаляване на напрежението, предаде Франс прес, като цитира разпространено днес изявление на руското външно министерство. Разглеждаме това решение като важен етап по пътя към бъдещо намаляване на

Рафаел Надал подчини Григор Димитров в Монте Карло

https://www.actualno.com/tennis/rafael-nadal-podchini-grigor-dimitrov-v-monte-karlo-news_670853.html

Световният №5 Григор Димитров даде всички от себе си срещу Рафаел Надал в полуфинала от "Мастърс" турнира в Монте Карло, но силите му стигнаха да се противопостави само в първия сет и след 4:6, 0:6 Краля на клея се класира за поредния си финал в Княжеството. Първият сет се разви изключително драматично, като Димитров показа отлична игра и двамата си размениха по един пробив в първата половина на сета. При 4:5 обаче Григор Димитров обаче допусна пробив след силна игра на Н

Издирван за убийство се барикадира в дома си в момчилградско село, заловиха го при спецакция

https://offnews.bg//obshtestvo/izdirvan-za-ubijstvo-se-barikadira-v-doma-si-v-momchilgradsko-selo-za-679170.html

48-годишен мъж от момчилградското село Кременец се барикадирал в дома си, след като от полицията го издирвали за убийство на възрастна жена от същото село. При спецоперация мъжът бил задържа, съобщават от пресцентъра на МВР. 

Сигнал за намерена мъртва 77-годишна жена в село Кременец, община Момчилград, е подаден в 10.30 часа тази сутрин на тел. 112. На мястото на произшествието незабавно са пристигнали директорът на ОДМВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов, окръжният прокурор Желязко Стефанов, прокурор Бонка Василева, разследващ полицай и дежурна оперативна група за извършване на оглед.

По трупа на възрастната жена били открити следи от насилие. При организираните издирвателни действия е задържан 48-годишен мъж от същото село.

Той е бил заключен в къщата си и за извеждането му е изпратено специализираното тактическо звено за бързи действия на Районно управление на МВР-Кърджали. Операцията е приключила за минути и мъжът е задържан за срок до 24 часа.
Образувано е досъдебно производство за убийство.

Работата по случая продължава под наблюдението на Окръжната прокуратура в Кърджали.

Ваксините срещу грип намаляват до 70% тежките случаи и усложненията

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6827146

Ваксините срещу грип намаляват до 70% тежките случаи и усложнениятаОчаква се да са безплатни за хората над 60 г. след 1 грипен сезон. Масово ваксиниране срещу грип на хората над 60 години, които са най-рисковата група за усложнения, може да намали с 30 до 70% болничното лечение поради грип и неговото най-често усложнение – пневмонията. Едновременно с това с 50-70% намалява рискът от сърдечносъдови инциденти като

Черно море Тича с нова загуба и нова контузия

https://petel.bg/CHerno-more-Ticha-s-nova-zaguba-i-nova-kontuziya__261103

Берое записа победа №12 в предпоследния кръг от мъжкото баскетболно първенство, след като се наложи със 76-60 над Черно море Тича в зала "Общ...

Снаха реши да се отърве от боклуците на свекърва си и откри нещо, което я остави безмълвна

https://petel.bg/Snaha-reshi-da-se-otarve-ot-boklutsite-na-svekarva-si-i-otkri-neshho--koeto-ya-ostavi-bezmalvna__261104

Жителка на английския окръг Съмърсет решила да почисти къщата и да се отърве от старите неща, които свекърва й оставила. Ненужния боклук т...

Синът на Валери Симеонов бил на косъм от смъртта заради свръхдоза

https://petel.bg/Sinat-na-Valeri-Simeonov-bil-na-kosam-ot-smartta-zaradi-svrahdoza__261105

Синът на Валери Симеонов – Даниел разказа за борбата си с наркотиците и денят, в който е щял да умре заради свръхдоза. В предаването на Мар...

Ресторант издирва британец, изявил желание да се ожени за едно от ястията им

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6827145

Ресторант издирва британец, изявил желание да се ожени за едно от ястията имРесторант в английския град Нортхамптън издирва посетител, който изявил желание да се ожени за своето любимо ястие от пилешко месо, съобщава в. "Дейли мирър". "Ако можех да се венчая с това блюдо с къри, пилешко и манго, бих го направил без да се замисля", написа в интернет доволният клиент. На отзива се натъкнал собственикът на ресторанта,

Цветанов: Нека спорим за политики и да не използваме лични нападки

http://www.moreto.net/novini.php?n=372934

Като политици не трябва да допускаме разделение сред обществото, провокирано от нашето поведение, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред над 140 жени от цялата страна в рамките на шестата политическа академия на Жени ГЕРБ във Вършец, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Ливърпул" изпусна сигурна победа срещу вдъхновения отбор на "Уест бромич"

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/04/21/3167004_livurpul_izpusna_sigurna_pobeda_sreshtu_vduhnoveniia/?ref=rss


"Ливърпул" и "Уест бромич" изиграха драматичен и много интересен мач, който завърши 2:2. Първият двубой за кръга във Висшата лига можеше да мине със спокойна победа на червените, но вместо това "дроздовете" успяха да стигнат до точка.<br /><br />До 79-ата минута домакините от "Уест бромич" изоставаха с 0:2 след попадения на Дани Ингс и Мохамед Салах. Последваха попадения на Джейк Ливърмор (79) и Соломон Рондон, с които "дроздовете"...

Григор Димтров отново не успя да се противопостави на Рафаел Надал

https://offnews.bg//tenis/grigor-dimtrov-otnovo-ne-uspia-da-se-protivopostavi-na-rafael-nadal-679166.html

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров загуби с 4:6, 1:6 от Рафаел Надал в двубой от полуфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло.

Талантът от Хасково отпадна от надпреварата и продъжава да има кошмарна статистика в двубоите с Матадора. Българинът има едва 1 победа от вече 12 мача срещу Рафа.

В първия сет Рафа дръпна с 3:0 в геймовете след пробив във втория гейм, но силите на хасковлията стигнаха за три поредни гейма и връщане на пробива, като по този начин той изравни резултата на 3:3.

При 5:4 в своя полза Рафа стигна до две точки за пробив с цената на сетболи, като успя да реализира втората и така спечели сета.

Вторият сет започна кошмарно за българина и за много кратък период от време неговият опонент дръпна с 4:0 гейма след два пробива на 0 на своята сметка. До края на сета нашето момче взе само гейм.

Шведският диджей Авичи е починал от ненасилствена смърт

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827142

Шведският диджей Авичи е починал от ненасилствена смърт
Полицията в Оман съобщи, че не подозира наличието на престъпление във връзка със смъртта на шведския диджей Авичи в столицата на страната Маскат, съобщи шведският телевизионен канал Си Би Ти. "Ние не подозираме престъпление. Разполагаме с цялата информация и знаем точно какво се е случило. Всичко ще бъде изнесено пред медиите",

Разчистиха още незаконни обекти на плаж Слънчев бряг-север

https://www.actualno.com/burgas/razchistiha-oshte-nezakonni-obekti-na-plaj-slynchev-brjag-sever-news_670867.html

Наемателят на морски плаж Слънчев бряг-север доброволно разчисти още незаконни преместваеми обекти, които не отговарят на одобрената от Министерството на туризма схема за разполагането им. Разрушен е ресторант Stela di marre, който е с площ 400 кв. метра и се намира в пространството пред хотел „Белвю“, съобщиха от Министерството на туризма. В края на миналата седмица на същата ивица бяха разчистени още преместваеми обекти, които са в нарушение - Bubles бар&ресторант,

Меркел призова момичетата да учат точни науки

http://clubz.bg/66948-merkel_prizova_momichetata_da_uchat_tochni_nauki

В седмичното си видеообръщение германският канцлер Ангела Меркел засегна днес проблема с дефицита на висококвалифицирана работна сила в страната и призова момичетата да следват математика, физика и инженерни науки, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Искам да кажа на младите момичета, че изборът на подобни професии ще им осигури много, много добри шансове за намиране на работа", каза канцлерката и подчерта, че самата тя е следвала физика с "огромно удоволствие".

Меркел отбеляза, че на 26 април канцлерството организира "Ден на момичетата" за онези от тях, които търсят информация за възможностите за работа и кариера. Планира се подобна проява и за момчетата, допълни тя.

Искаме да насърчим момчетата да се запознаят с професии като възпитател и гледач - на деца, болни или стари хора, каза Меркел.

В Германия има сериозен недостиг на висококвалифицирана работна сила, като се очаква до 2040 г. дефицитът да достигне три милиона души. Особено остра е нуждата от хора с техническа квалификация като инженери и компютърни специалисти, както и на специалисти в областта на здравеопазването.

Цачева: Надявам се скоро да има конкретно предложение за електронните доказателства

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827137

Цачева: Надявам се скоро да има конкретно предложение за електронните доказателстваНадявам се скоро да има конкретно законодателно предложение за електронните доказателства. Това заяви министърът на правосъдието Цецка Цачева в рамките на шестата политическа академия на Жени ГЕРБ. Форумът се провежда в гр. Вършец (област Монтана). Организатори на събитието са Жени ГЕРБ и Фондация „Конрад Аденауер“.

Индия одобри смъртно наказание за изнасилвачи на деца

https://frognews.bg/svqt/indiia-odobri-smartno-nakazanie-iznasilvachi-detsa.html

Управляващите в Индия приеха да се въведе смъртно наказание за изнасилилите момичета на възраст под 12 години. Това става, след като премиерът Нарендра Моди свика извънредно заседание на правителството в отговор на национално недоволство, предизвикано от редица такива посегателства, съобщава „Ройтерс“.

48-годишен мъж е задържан за убийството на 77-годишна жена в село Кременец

http://www.cross.bg/selo-zhena-zadurzhan-1573093.html

/КРОСС/ Сигнал за намерена мъртва 77-годишна жена в село Кременец, община Момчилград, е подаден в 10.30 часа тази сутрин на тел. 112. Това съобщиха от ОДМВР-Кърджали. На мястото на произшествието незабавно са пристигнали директорът на ОДМВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов, окръжният прокурор Желязко Стефанов, прокурор Бонка Василева, разследващ полицай и дежурна оперативна група за извършване на оглед. По трупа на възрастната жена били открити следи от насилие. При организираните издирвателни действия е задържан 48-годишен мъж от същото село. Той е бил заключен в къщата си и за извеждането му е изпратено специализираното тактическо звено за бързи действия на Районно управление на МВР-Кърджали. Операцията е приключила за минути и мъжът е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за убийство. Работата по случая продължава под наблюдението наОкръжната прокуратура в Кърджали.  

Ще се сдобие ли Южното Черноморие с първия частен плаж у нас?

//dariknews.bg/regioni/burgas/shte-se-sdobie-li-iuzhnoto-chernomorie-s-pyrviia-chasten-plazh-u-nas-2092342

„Това е частен плаж!“ - с тези думи строителите на временните постройки на малкия плаж до къмпинг „Делфин“, посрещнали най-нетърпеливите плажуващи днес, научи Дарик-Бургас.
 

Реакции от цял свят на изявлението на Ким Чен-ун, че спира ядрените опити

//dariknews.bg/novini/sviat/reakcii-ot-cial-sviat-na-iziavlenieto-na-kim-chen-un-che-spira-iadrenite-opiti-2092345

Днес Северна Корея обяви край на ядрените опити и изпитанията на междуконтинентални ракети, както и закриването на полигона си за ядрени изпитания, предаде АФП.
 
"От 21 април Северна Корея ще спре ядрените си опити и изстрелванията на междуконтинента

Слънчево над Черноморието и утре

http://www.moreto.net/novini.php?n=372924

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Ще се затопли и максималните температури ще са между 21° и 25°. Температурата на морската вода е 11-13°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. През нощта ще бъде ясно и в повечето райони ще е почти тихо.

Възрастна жена е убита с брадва в Кърджалийско, има задържан

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827129

Възрастна жена е убита с брадва в Кърджалийско, има задържан77-годишна жена беше убита в дома си в момчилградското село Кременец, а убиецът й беше задържан от спецполицаи след като се барикадира в къщата си. Сигналът за намерена мъртва жена е подаден на тел.112 в 10,30 часа в събота. На мястото на произшествието незабавно са пристигнали директорът на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов,

САЩ критикуват Румъния за условията в затворите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827125

САЩ критикуват Румъния за условията в затворите
Доклад на Държавния департамент на САЩ за правата на човека критикува Румъния заради условията в затворите, съобщава Медиафакс. В документа се посочва, че и през 2017 г. Румъния не е успяла да достигне стандартите, определени от Съвета на Европа за осигуряването на най-малко 4 квадратни метра пространство за всеки затворник, предава БТА.

Депутати ускоряват приемането на нов закон за футболното хулиганство

https://www.dnevnik.bg/politika/2018/04/21/3166981_deputatite_podgotviat_speshno_nov_zakon_za_futbolnoto/?ref=rss


Депутатът от Национален фронт за спасение на Българив (НФСБ) в групата на "Обединени патриоти" и председател на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов каза, че депутатите подготвят спешно нов Закон за футболното хулиганство.<br /><br />"В парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, съвместно с Министерството на младежта и спорта работим върху новите текстове вече близо 6 месеца. Зачестилите инциденти и...

Руски и турски фонд влагат 500 млн. долара в общи проекти

https://dnes.dir.bg/ikonomika/ruski-i-turski-fond-vlagat-500-mln-dolara-v-obshti-proekti

Създаденият през 2017 г. Руско-турски инвестиционен фонд има за цел укрепване на икономическите отношения

Продължава премахването на незаконни обекти в Слънчев бряг

https://www.dnevnik.bg/morski/2018/04/21/3166985_produljava_premahvaneto_na_nezakonni_obekti_v_slunchev/?ref=rss


Наемателят на морски плаж Слънчев бряг-север доброволно разчисти още незаконни преместваеми обекти, които не отговарят на одобрената от Министерството на туризма схема за разполагането им, съобщи ведомството. Разрушен е ресторант Stela di marre, който е с площ 400 кв. метра и се намира в пространството пред хотел "Белвю".<br /><br />В края на миналата седмица на същата ивица бяха разчистени още преместваеми обекти, които са в нарушение - Bubles бар&ресторант, заемащ...

Нова южноафриканска църква благославя пиенето на алкохол

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6827121

Нова южноафриканска църква благославя пиенето на алкохол
В новосъздадената църква Габола в градчето Ориндж Фарм близо до Йоханесбург се благославя пиенето на алкохол, което не е считано за грях, предава Асошиейтед прес. Създателят на новото вероизповедание е самопровъзгласилият се за папа Тсиетси Макити. По време на службите се консумира бира и уиски. Дори когато се ръкополагат нови свещеници,

Храни, които да ядете, за да имате гъста коса

http://www.moreto.net/novini.php?n=372931

Ако страдате от загуба на коса или цъфтеж, вашият начин на хранене вероятно е от ключово значение за предотвратяване на този проблем. Това е тревожно състояние не само за жените, но и за мъжете, което води до допълнителни притеснения.

Христо Христов спечели купа "Русе" с най-високите си резултати в кариерата

https://petel.bg/Hristo-Hristov-specheli-kupa-Ruse-s-nay-visokite-si-rezultati-v-karierata__261091

Варненският щангист Христо Христов спечели поредно отличие в кариерата си. 16-годишният суперталант завоюва първото място за купа "Русе", ...

Гол-шедьовър на Васко Боев в края носи победа на Спартак (снимки)

https://petel.bg/Gol-shedovar-na-Vasko-Boev-v-kraya-nosi-pobeda-na-Spartak--snimki-__261097

С гол-шедьовър на Васко Боев в последните секунди Спартак победи Светкавица с 2:1 в мач от четвъртия кръг на втория етап в първенството на Т...

Българчета на проби в Манчестър Юнайтед

https://petel.bg/Balgarcheta-na-probi-v-Manchestar-YUnayted__261100

Снимка Viasport.bg Юношите на Берое Красимир Тодоров (роден 2004 г.) и Монир Ал Бадарин (роден 2005 г.) ще изкарат едноседмичен престой в най-успешн...

Една крачка по-близо до истината имало ли е химическа атака в Дума

https://petel.bg/Edna-krachka-po-blizo-do-istinata-imalo-li-e-himicheska-ataka-v-Duma__261101

Експертите от мисията на ОЗХО (Организацията за забрана на химическите оръжия) са посетили в събота едно от местата на предполагаемата хи...

Енгибар Енгибаров: Тотално доминирахме, не заслужавахме да страдаме

https://petel.bg/Engibar-Engibarov--Totalno-dominirahme--ne-zasluzhavahme-da-stradame__261102

След победата с 2:1 над Светкавица треньорът на Спартак Енгибар Енгибаров изрази задоволство от играта и характера на своите, но и съжален...

"Елана Агрокредит" набра близо 20 млн. лв. в приключилото публично предлагане

https://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/elana-agrokredit-nabra-blizo-20-mln-lv-v-prikliuchiloto-publichno-predlagane-259767/

В предлагането активно участваха поравно институционални и индивидуални инвеститори, като сред тях има и голям брой нови акционери

Огромен интерес към 1-та от 35 години кинопрожекция в Саудитска Арабия за широката публика

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6827109

Огромен интерес към 1-та от 35 години кинопрожекция в Саудитска Арабия за широката публикаЗа първи път от 35 години саудитци присъстваха на кинопрожекция, предназначена за широката публика, предадоха Франс прес и Ройтерс. Интересът към американския екшън "Черната пантера", показан в киносалон в столицата Рияд, беше толкова голям, че билетите от 75 риала (20 долара), пуснати в продажба онлайн, се изчерпаха за минути.

Радев- трагическото творение на Борисов

https://www.dnevnik.bg/analizi/2018/04/21/3166983_radev-_tragicheskoto_tvorenie_na_borisov/?ref=rss


"Дневник" публикува анализа от Портал "Култура".<br /><br />Бойко Борисов се развива като трагически персонаж в българския политически живот. Трагедията е жанр, в който героите се самоунищожават, водени от слепите сили на собствените си страсти. Изборът, който превръща Едип в цар и велик владетел, води и до неговото падение. Стратегията, която даде на Борисов трети мандат, е това, което най-вероятно ще доведе до неговото падане от власт и възхода на Радев.<br...

Бум на варицела: очаква се 30 хил. души да се заразят от шарка тази година

https://offnews.bg//obshtestvo/bum-na-varitcela-ochakva-se-30-hil-dushi-da-se-zaraziat-ot-sharka-ta-679167.html

2018-а ще е върхова за заболеваемостта от варицела. Само досега болните са с 2 хил. повече от същия период на миналата година. При 25 007 преболедували през 2017 г. - предимно деца, се очаква през 2018 г. те да са 30 хил., прогнозира д-р Ангел Кунчев – главен държавен здравен инспектор към Министерството на здравеопазването - на семинар „Ваксините действат, за да ни защитят“ във Велинград, проведен по инициатива на Българското сдружение по иновативна медицина във връзка с предстоящата Европейска имунизационна седмица (23 до 29 април).

От 25-те хил. болни миналата година 460 са били приети в болница. Починали са двама възрастни.

Сега навлизаме в по-епидемична година, след която ще има три, четири години светъл период, коментира д-р Кунчев.

На база увеличената заболеваемост държавата планира включването на ваксината срещу варицела в националния имунизационен календар от 2020 г.

„Много се надявахме да стане от 2019-а, но при консултации с индустрията се оказа, че и това е проблем. Ако искаме да имаме достатъчно количества, най-вероятно ще трябва да изчакаме до 2020.“

Моето мнение е, че е по-добре тя да бъде с препоръчителен характер, каза д-р Кунчев.

В 17 европейски страни ваксинацията е задължителна, такава е тя и в САЩ от 20 години, където за периода има 80% намаление на заболеваемостта и смъртността от варицела.

Сега имунизационният календар предвижда задължителни имунизациите срещу 11 болести:

- туберкулоза;
- вирусен хепатит Б;
- дифтерия, тетанус, коклюш;
- полиомиелит;
- хемофилус инфлуенце тип Б;
- пневмокови;
- морбили, паротит, рубеола.

Препоръчителните са срещу:

- жълта треска;
- хепатит А;
- ротавируси;
- човешки папиломен вирус;
- грип;
- менингококи;
- бяс, коремен тих или ККХТ, когато се прилагат на лица, извън посочените в чл. 21, ал. 1, чл. 22, ал. 1 и чл. 23, ал. 1 от наредба 15 на МЗ.

МЗ планира и друга промяна в календара – в него ще бъде включена противогрипната ваксина за една от уязвимите от усложнения групи - хората на възраст над 60 г. Безплатните ваксини за тях най-вероятно ще бъдат осигурени от 2019 г. и имунизацията ще може да се осъществи през есента на следващата година.

„Планираме до август да сме готови с националната програма за профилактика на сезонния грип, след което Министерският съвет трябва да я приеме. Най-оптимистичният вариант за осигуряването на ваксините е от следващата година“, каза д-р Кунчев.

Ваксините за тях ще бъдат осигурени в съответствие с препоръка на Европейския съвет от 2009 г. за достигане на над 75% имунизационен обхват срещу сезонен грип.

Важно е да осигурим защитата на възрастните хора, защото те са най-потърпевши, подчерта д-р Кунчев и посочи, че обхватът у нас е най-ниският в Европа.

Друга промяна в Националния имунизационен календар тази година ще е намаляването на броя на приемите на ваксини срещу туберкулоза и пневмококови инфекции, в съответствие с препоръки на СЗО и синхронизиране с европейската имунизационна практика.

Срещу ваксините

Данни, изнесени на семинара, показват, че официално отказите от задължителните имунизации не достигат и половин процент у нас и водещата причина за това е медицински показатели.

Имунизационният обхват при различните задължителни ваксини е между 91.3% и 96.2%.

Освен медицинските показатели, немалък е делът на необхванатите заради миграция. След приспадане на децата, които не живеят в страната, имунизационният обхват би се повишил с 3 до 7%. В страната има и 700 хил. здравно неосигурени, не без значение са и антиваксиналните настроения.

За да се преодолее страхът от ваксините, от МЗ планират да направят информационни срещи между експерти и родители във всяка от 28-те области на страната. Такава вече е осъществена в Бургас.

При над 2 млн. имунизации и реимунизации за година докладваните случаи за съмнения за нежелани реакции от ваксини са 60. От тях само при четири не е имало възстановяване. При един от тях е установено, че причината за проблема не е ваксината, а е генетичен, две са некласифицируеми, при един е възможно тя да е ваксината.

Предстои и обявяването на обществена поръчка за доставката на ваксини за задължителни имунизации. Доставката вече ще е за двугодишен период, а не за 1 г.

Бум на варицела: очаква се едрата шарка да зарази 30 хил. души тази година

https://offnews.bg//obshtestvo/bum-na-varitcela-ochakva-se-edrata-sharka-da-zarazi-30-hil-dushi-taz-679167.html

2018-а ще е върхова за заболеваемостта от варицела. Само досега болните са с 2 хил. повече от същия период на миналата година. При 25 007 преболедували едра шарка през 2017 г., се очаква през 2018 г. те да са 30 хил., прогнозира д-р Ангел Кунчев – главен държавен здравен инспектор към Министерството на здравеопазването - на семинар „Ваксините действат, за да ни защитят“ във Велинград, проведен по инициатива на Българското сдружение по иновативна медицина във връзка с предстоящата Европейска имунизационна седмица (23 до 29 април).

От 25-те хил. болни миналата година 460 са били приети в болница. Починали са двама възрастни.

Сега навлизаме в по-епидемична година, след която ще има три, четири години светъл период, коментира д-р Кунчев.

На база увеличената заболеваемост държавата планира включването на ваксината срещу варицела в националния имунизационен календар от 2020 г.

„Много се надявахме да стане от 2019-а, но при консултации с индустрията се оказа, че и това е проблем. Ако искаме да имаме достатъчно количества, най-вероятно ще трябва да изчакаме до 2020.“

Моето мнение е, че е по-добре тя да бъде с препоръчителен характер, каза д-р Кунчев.

В 17 европейски страни ваксинацията е задължителна, такава е тя и в САЩ от 20 години, където за периода има 80% намаление на заболеваемостта и смъртността от варицела.

Сега имунизационният календар предвижда задължителни имунизациите срещу 11 болести:

- туберкулоза;
- вирусен хепатит Б;
- дифтерия, тетанус, коклюш;
- полиомиелит;
- хемофилус инфлуенце тип Б;
- пневмокови;
- морбили, паротит, рубеола.

Препоръчителните са срещу:

- жълта треска;
- хепатит А;
- ротавируси;
- човешки папиломен вирус;
- грип;
- менингококи;
- бяс, коремен тих или ККХТ, когато се прилагат на лица, извън посочените в чл. 21, ал. 1, чл. 22, ал. 1 и чл. 23, ал. 1 от наредба 15 на МЗ.

МЗ планира и друга промяна в календара – в него ще бъде включена противогрипната ваксина за една от уязвимите от усложнения групи - хората на възраст над 60 г. Безплатните ваксини за тях най-вероятно ще бъдат осигурени от 2019 г. и имунизацията ще може да се осъществи през есента на следващата година.

„Планираме до август да сме готови с националната програма за профилактика на сезонния грип, след което Министерският съвет трябва да я приеме. Най-оптимистичният вариант за осигуряването на ваксините е от следващата година“, каза д-р Кунчев.

Ваксините за тях ще бъдат осигурени в съответствие с препоръка на Европейския съвет от 2009 г. за достигане на над 75% имунизационен обхват срещу сезонен грип.

Важно е да осигурим защитата на възрастните хора, защото те са най-потърпевши, подчерта д-р Кунчев и посочи, че обхватът у нас е най-ниският в Европа.

Друга промяна в Националния имунизационен календар тази година ще е намаляването на броя на приемите на ваксини срещу туберкулоза и пневмококови инфекции, в съответствие с препоръки на СЗО и синхронизиране с европейската имунизационна практика.

Срещу ваксините

Данни, изнесени на семинара, показват, че официално отказите от задължителните имунизации не достигат и половин процент у нас и водещата причина за това е медицински показатели.

Имунизационният обхват при различните задължителни ваксини е между 91.3% и 96.2%.

Освен медицинските показатели, немалък е делът на необхванатите заради миграция. След приспадане на децата, които не живеят в страната, имунизационният обхват би се повишил с 3 до 7%. В страната има и 700 хил. здравно неосигурени, не без значение са и антиваксиналните настроения.

За да се преодолее страхът от ваксините, от МЗ планират да направят информационни срещи между експерти и родители във всяка от 28-те области на страната. Такава вече е осъществена в Бургас.

При над 2 млн. имунизации и реимунизации за година докладваните случаи за съмнения за нежелани реакции от ваксини са 60. От тях само при четири не е имало възстановяване. При един от тях е установено, че причината за проблема не е ваксината, а е генетичен, две са некласифицируеми, при един е възможно тя да е ваксината.

Предстои и обявяването на обществена поръчка за доставката на ваксини за задължителни имунизации. Доставката вече ще е за двугодишен период, а не за 1 г.

Индия одобри смъртното наказание за изнасилване на момичета под 12 години

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827107

Индия одобри смъртното наказание за изнасилване на момичета под 12 годиниИндийският кабинет прие днес смъртно наказание за изнасилилите момичета на възраст под 12 години, след като премиерът Нарендра Моди свика извънредно заседание на правителството в отговор на национално недоволство, предизвикано от редица такива посегателства, предаде Ройтерс. Изпълнителната заповед променя наказателното право и включва по-драстично

Натали Портман отказа израелска награда заради Бенямин Нетаняху

http://www.cross.bg/portman-izrael-nagrada-1573091.html

/КРОСС/ Актрисата Натали Портман се отказала да посети церемонията по връчването на присъдената й израелска награда "Генезис" заради предвидена реч, която трябвало да произнесе израелският премиер Бенямин Нетаняху на награждаването й, предаде Ройтерс. Участието й при връчването на "Еврейската Нобелова награда" носителката на "Оскар" не искала да бъде изтълкувано като подкрепа на израелския държавник. На своята страница в „Инстаграм" Портман написа: "Отказах да участвам в церемонията на 28 юни, защото не искам хората да си мислят, че подкрепям политиката на Бенямин Нетаняху, който трябваше да произнесе реч. Като много израелци по света и аз мога да имам критично отношение към ръководството на Израел, без при това да желая да бойкотирам цялата нация. Преди 70 години тази страна беше основана като рай за оцелелите от Холокоста. Но жестокостите към страдащите в наши дни са в противоречие с моите еврейски ценности. Тъй като ме е грижа за Израел, аз трябва да се изправя срещу насилието, корупцията, неравенствата и злоупотребата с власт!", изтъква Портман. Седемдесетата годишнина от основаването на държавата Израел беше белязана с масови протести на палестинци в ивицата Газа, където десетки души бяха убити и стотица бяха ранени от израелски войници. Наградата "Генезис" е с паричен еквивалент от 1 милион щатски долара

6 акта за пушене на закрито през седмицата във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=372942

През периода от 13 до 19 април във Варна са извършени 323 инспекции от служители, осъществяващи държавен здравен контрол, съобщиха за Moreto.net от пресцентъра на РЗИ - Варна. Не са констатирани нарушения по отношение на продажите на алкохол на лица под 18 години.

Тома Биков: Няма депутати, няма разход

https://dnes.dir.bg/politika/toma-bikov-nyama-deputati-nyama-razhod

Предложението на БСП за намаляване на депутатските заплати е лицемерно, смята Тома Биков

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване