Ким е готов да представи план за денуклеаризация на Корейския полуостров

//dariknews.bg/novini/sviat/kim-e-gotov-da-predstavi-plan-za-denuklearizaciia-na-korejskiia-poluostrov-2093939

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е готов да представи план, който ще допринесе за денуклеаризацията. Това заяви новият американски държавен секретар Майк Помпейо в интервю за телевизия Ей Би Си нюз, предаде АФП.
 

Австралия дава половин милиард долара за възстановяване на Големия бариерен риф

//dariknews.bg/novini/sviat/avstraliia-dava-polovin-miliard-dolara-za-vyzstanoviavane-na-golemiia-barieren-rif-2093938

Австралийското правителство съобщи днес, че ще похарчи 500 млн. австралийски долара (380 млн. щатски долара) през следващите години за възстановяване и опазване на Големия бариерен риф, предаде ДПА.
 

9 хитрини за успешен старт на деня + рецепти за красота

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6833176

9 хитрини за успешен старт на деня + рецепти за красотаКрасотата е относително понятие, но всички се стремим към нея, особено жените. Сигурно е едно – здравето и красотата вървят ръка за ръка. Красивите коса, кожа и нокти, са сигурен признак за добро здраве и хармония. Природата, от своя страна, ни дава страхотни билки, които могат да се ползват като козметични продукти,

Астропрогноза: Риби – работа и действие ви чакат днес, Стрелец – споделете любовта в сърцето

http://regiona.bg/%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b3%d0%bd%d0%be%d0%b7%d0%b0-%d1%80%d0%b8%d0%b1%d0%b8-%d1%80%d0%b0%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b0-%d0%b8-%d0%b4%d0%b5%d0%b9%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b8%d0%b5/

Хороскоп за 29 април 2018

Хороскоп Овен (21 март – 20 април)

Днес ще е важно да се чувствате лично ангажирани във всичко, с което се захванете. Може да вкарате известен драматизъм, но пък ще изиграете невероятно представление. Отиват ви главните роли.

Хороскоп Телец (21 април – 21 май)

Идеален момент да тръгнете нанякъде. Душата ви жадува за нови впечатления, дайте й ги. Днес ще гледате доста по-оптимистично на света и тези, които ви познават има да се чудят какво ви се е случило.

Хороскоп Близнаци (22 май – 21 юни)

Порадвайте се на близките си през този ден. Онова, което ви притеснява от доста време най-сетне ще намери своето разрешение. Ако имате възможност да бъдете на свеж въздух, това наистина ще ви зареди с енергия за през цялата следваща седмица.

Хороскоп Рак (22 юни – 23 юли)

Една кратка екскурзия със семейството е доста добро решение за днешния ден. Едва ли ще имате много време да скучаете, защото твърде много хора ще се сетят за вас. Не пропускайте да изпълните, онова което сте обещали.

Хороскоп Лъв (24 юли – 23 август)

Денят наистина е за почивка. Помечтайте си, помързелувайте, съберете сили за през седмицата. Не прекалявайте с похапването, по-добре излезте и се разходете. Ако вечерта си поканите и приятни гости ще се почувствате напълно отпочинали.

Хороскоп Дева (24 август – 23 септември)

Ден за оттегляне. Намерете време да се усамотите, да презаредите батериите. Просто се оставете на спокойствието да ви обземе, без да анализирате, без да обмисляте, просто бъдете във връзка със себе си.

Хороскоп Везни (24 септември – 23 октомври)

Желанието ви да блеснете и да сте преди всички, може да ви докара някои главоболия. Ясно е, че винаги ще успявате да печелите първенството, но необходимо ли е да го демонстрирате непрестанно?

Хороскоп Скорпион (24 октомври- 22 ноември)

Каквото и да правите днес, ще изглежда несериозно. И за да не се разочаровате и да не страдате, най-добре изкарайте този ден във веселба и забава.

Хороскоп Стрелец (23 ноември – 21 декември)

Споделете любовта в сърцето, всичко останало ще се нареди само. Вложете радост, мисъл и грижа в работата си, не мислете за резултата, той ще дойде прекрасен и вдъхновяващ. Просто бъдете генератор на щастие и светът ще е прекрасен!

Хороскоп Козирог (22 декември – 20 януари)

Днес всичко видимо ще изглежда спокойно и хармонично, но ще усещате скритите подводни течения. Важното е да знаете вашата посока накъде е и да си я следвате, насочвайте течението.

Хороскоп Водолей (21 януари – 19 февруари)

Днес може д апопаднете на обидчиви и раздразнителни люде, но това не бива да ви притеснява. Всеки си носи някаква дълбока травма от детството. Ако можете да разведрите обстановката с някоя шега, ако ли не – по-добре си замълчете.

Хороскоп Риби (20 февруари – 20 март)

Работа и действие ви чакат днес. Не вършете нещата механично, не си създавайте допълнителна работа, просто бъдете наясно каква е крайната цел и я следвайте.

 

Материалът Астропрогноза: Риби – работа и действие ви чакат днес, Стрелец – споделете любовта в сърцето е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Леонид Ивашов : Изтласкване

http://pogled.info/svetoven/leonid-ivashov-iztlaskvane.94145

/Поглед.инфо/ На фона на преврата в Армения и другите ярки събития незабелязано премина новината, че още на 19 април депутатите от горната камара на парламента в Казахстан са ратифицирали протокол за внасяне на изменения в междуправителственото споразумение със САЩ за осигуряването на търговски железопътен транзит за специални товари през територията на републиката във връзка с участието на САЩ в усилията по стабилизацията и възстановяването на Афганистан. След дни документът трябва да се подпише от президента Назарбаев.

Първият кръг на преговорите между лидерите на двете Кореи

http://pogled.info/svetoven/parviyat-krag-na-pregovorite-mezhdu-liderite-na-dvete-korei.94146

/Поглед.инфо/ Лидерите на КНДР и Южна Корея, Ким Чен-ун и Мун Чже Ин, започнаха среща на върха в Пханмунджом – пограничният пункт за преговори. В резултат на първия кръг Ким Чен-ун призова за прекратяване на конфронтацията, а Мун Чже Ин предложи да се установи железопътна връзка между страните. Ръководителите на двете корейски държави планират да обсъдят въпросите за подобряване на отношенията между Севера и Юга, за мира и перспективите за обединение.

Ростислав Ишченко: Руска рулетка

http://pogled.info/svetoven/rostislav-ishchenko-ruska-ruletka.94147

/Поглед.инфо/ Има един метод при игра на рулетка, когато загубилият удвоява залога, така че следващият печеливш да покрие всички предишни загуби и дори да си осигури някаква печалба.

Das Erste: Чепатата Меркел очаква труден диалог на срещата с Тръмп

http://pogled.info/svetoven/Das-Erste-chepatata-merkel-ochakva-truden-dialog-na-sreshtata-s-tramp.94148

/Поглед.инфо/ На срещата си с Доналд Тръмп, германският канцлер Ангела Меркел няма да използва, както Макрон, своето очарование, пише германското издание Das Erste. Тя обаче възнамерява да предотврати търговския конфликт на САЩ с Европа и да спаси ядреното споразумение с Иран.

The Wall Street Journal: Германия и Франция ще разработят военен самолет за да имат независимост от САЩ

http://pogled.info/svetoven/evropa/The-Wall-Street-Journal-germaniya-i-frantsiya-shte-razrabotyat-voenen-samolet-za-da-imat-nezavisimost-ot-sasht.94149

/Поглед.инфо/ Германия и Франция се договориха за съвместна разработка на нов военен самолет, съобщава The Wall Street Journal. Министрите на отбраната на двете страни подписаха съглашение за сътрудничество на фона на нарастването на напрежението в отношенията с Русия, но то преследва и още една цел, освен отбраната. По такъв начин водещите страни на Европа се надяват да се избавят от необходимостта да закупят бойни самолети от САЩ.

CNN: Пекин е за мир между Пхеньян и Сеула — но без американски войски

http://pogled.info/svetoven/CNN-pekin-e-za-mir-mezhdu-phenyan-i-seula-no-bez-amerikanski-voiski.94150

/Поглед.инфо/ Китай има намерение да участва във всички по-нататъшни преговори по мирния договор между Южна Корея и КНДР, съобщава CNN. Както отбелязва каналът, Пекин вижда в тези преговори възможност да бъде постигнато това, че американските войници да напуснат Корейския полуостров.

Путин разказал за създаването на изключително мощна бойна ударна система

http://pogled.info/svetoven/putin-razkazal-za-sazdavaneto-na-izklyuchitelno-moshtna-boina-udarna-sistema.94151

/Поглед.инфо/ С.-ПЕТЕРБУРГ, РИА Новости. Президентът на Русия Владимир Путин на срещата с ректорите разказа за това, как младите специалисти са работили над създаването на новото въоръжение и за седем години са създали изключително мощна, най-съвременна в света бойна ударна система.

Атентатите в Манчестър и Лондон вдъхновиха певеца Шон Мендес (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/atentatite-v-manchestyr-i-london-vdyhnoviha-peveca-shon-mendes-video-2093935

Шон Мендес заяви, че новата му песен "Youth" е неговата своеобразна реакция към ужасните терористични атаки във Великобритания миналата година, съобщи Контактмюзик.

Канадският поп певец работил заедно с Калид над песента

Има ли шанс България за победа на Евровизия? (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/ima-li-shans-bylgariia-za-pobeda-na-evroviziia-video-2093925

Букмейкъри нареждат българската песен на конкурса "Евровизия" в Лисабон сред победителите. Дни преди конкурса залозите показват, че "Bones" на формацията Equinox има шанс за добро класиране.

В класацията на Eurovisionworld българската песен е

НАСА среща проблеми с космическия кораб, който ще изпрати на Марс

//dariknews.bg/novini/tehnologii/nasa-sreshta-problemi-s-kosmicheskiia-korab-kojto-shte-izprati-na-mars-2093880

Топлинен щит на космически кораб на НАСА, проектиран, за да изпрати 6-колесно возило роувър на Марс през 2020 г., получи "неочаквано" счупване по време на структурен тест този месец, оповести американското космическо ведомство, цитирано от Ройтерс.

Брад Пит ще продуцира филм за падението на Харви Уайнстийн

//dariknews.bg/novini/liubopitno/brad-pit-shte-producira-film-za-padenieto-na-harvi-uajnstijn-2093903

Продуцентската компания "План Би" на актьора Брад Пит и "Анапурна пикчърс" са придобили правата за заснемането на филм, проследяващ историята на двете журналистки от "Ню Йорк таймс", съобщили първи за сексуалните деяния на скандалн

Енрике Иглесиас гледа футбол с близнаците (СНИМКА/ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/enrike-iglesias-gleda-futbol-s-bliznacite-snimkavideo-2093917

Като заклет футболен фен Енрике Иглесиас не пропуска, когато има възможност да се отпусне, да се наслаждава на любимата си игра.
 
Певецът често публикува и снимки в социалните си профили, на които без суета показва как гледа някое футболно де

Как кортежът на Ким Чен Ун не остана незабелязан (ВИДЕО/СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/sviat/kak-kortezhyt-na-kim-chen-un-ne-ostana-nezabeliazan-videosnimki-2093909

Историческата среща между севернокорейския лидер Ким Чен Ун и президента на Южна Корея Мун Дже-Ин отмина. Събитието беше широко отразено от световните информационни агенции.
 

Ще се извини ли Западът за клеветата с „руския допинг“

http://pogled.info/svetoven/shte-se-izvini-li-zapadat-za-klevetata-s-ruskiya-doping.94139

/Поглед.инфо/ Основният свидетел на обвиненията по адрес на Русия в използването на допинг Григорий Родченков се отказа от част от своите показания и това само по себе си е сензация и скандал. По мита за „държавната система за подкрепа“ на допинга в Русия бе нанесен колосален удар. Но какво значи това за цялата система на демонизиране на Русия, приета днес на Запад?

Руският капан за Доналд Тръмп

http://pogled.info/svetoven/ruskiyat-kapan-za-donald-tramp.94140

/Поглед.инфо/ Многомилионният иск на Националния комитет на Демократическата партия на САЩ към Русия, асистентите на Доналд Тръмп и „Уикилийкс“ по повод възможните вреди, нанесени от тях по демократите по време на президентската кампания от 2016 г. на пръв поглед изглежда абсолютно безсмислен. Особено на фона на достигналото до задънена улица разследване на прокурора Мюлер и признанията на бившия директор на ФБР Коми за отсъствие на следи от руска намеса в американските избори. Всъщност този иск говори по-скоро за отсъствие на фантазия у демократите, отколкото за способност за трезва преценка. Демократите се движат по добре отъпкан път, който им носи добри резултати под формата на дискредитиране на президента Тръмп. И в същото време удължава живота на самото разследване, което няма да приключи с нищо.

Държавният департамент на САЩ състави списък с послушните на Вашингтон страни

http://pogled.info/svetoven/darzhavniyat-departament-na-sasht-sastavi-spisak-s-poslushnite-na-vashington-strani.94141

/Поглед.инфо/ Държавният департамент на САЩ подготви доклад, в който се изброява списък със страните, гласуващи в Общото събрание на ООН в съответствие с позициите на Вашингтон, а също така и списък на държавите, имащи собствена позиция за събитията по света.

Newsweek: Руските дистанционно управлявани апарати могат да създадат мегацунами

http://pogled.info/svetoven/russia/Newsweek-ruskite-distantsionno-upravlyavani-aparati-mogat-da-sazdadat-megatsunami.94142

/Поглед.инфо/ Два месеца по-късно втората част от посланието на президента на Русия най-накрая започна да достига до Запада и техните медии вече от няколко дни мислят какво ще стане, ако руснаците употребят „оръжието на Страшния съд“. При това така се нарича всичко: от хиперзвуковите балистични ракети, до бойците от строителните батальони. Американското списание Newsweek нарече най-страшно оръжие руските подводни дистанционно управляеми апарати.

Съдържателен диалог с либералите не е възможен

http://pogled.info/svetoven/russia/sadarzhatelen-dialog-s-liberalite-ne-e-vazmozhen.94143

/Поглед.инфо/ Гуруто на либералния клан, бившият министър на икономиката Ясин, се изказа по новините срещу предложението на Жириновски „златните запаси“ да се върнат от САЩ в Русия: „Тези златни запаси принадлежат не на Русия, а на нейните граждани. Изгодно ли ще е на руснаците запасите да бъдат пренесени в страната? Имам впечатление, че не. Те нямат увереност, че държавата ще съдейства на интересите им“.

Либералният удар по руското образование: Как лобистите се опитват да управляват бъдещето на страната

http://pogled.info/svetoven/russia/liberalniyat-udar-po-ruskoto-obrazovanie-kak-lobistite-se-opitvat-da-upravlyavat-badeshteto-na-stranata.94144

/Поглед.инфо/ Наскоро светлина видя докладът на Центъра за стратегически разработки и на Висшата школа по икономика „12 решения за новото образование“. Документът бе публикуван на фона на безпрецедентната информационна кампания срещу настоящия министър на образованието Олга Василева.

В Англия вдигат най-високия ветрогенератор в света

https://petel.bg/V-Angliya-vdigat-nay-visokiya-vetrogenerator-v-sveta__262178

В морето край брега на английското градче Блит, графство Нортъмбърланд, ще заработи най-мощната и голяма вятърна турбина на планетата. Halia...

Sputnik: Сирия изпраща елитни армейски части в провинция Хомс

https://petel.bg/Sputnik--Siriya-izprashha-elitni-armeyski-chasti-v-provintsiya-Homs__262180

София. Сирия изпраща елитни армейски части в провинция Хомс, предава руската информационна агенция Sputnik. Елитните „Тигри“ ще бъдат преди...

Настъпва разрив между Сърбия и Русия?

https://petel.bg/Nastapva-razriv-mezhdu-Sarbiya-i-Rusiya-__262181

Както пише загребският ежедневник "Ютарни лист", сръбският президент няма да ходи на клетвата на руския президент Владимир Путин, тъй кат...

Мъж покани приятел на купон у дома, през нощта той му се "отблагодари" като хвана жена му и...

https://petel.bg/Mazh-pokani-priyatel-na-kupon-u-doma--prez-noshhta-toy-mu-se-otblagodari-kato-hvana-zhena-mu-i---__262182

49-годишен жител на Волгоград е обвинен в изнасилване на съпругата на свой приятел. Инцидентът се случил на 15 февруари. Сега заподозрения...

Германия спаси "Фолксваген", "Мерцедес" и БМВ! Ново откритие прави дизела безвреден

https://petel.bg/Germaniya-spasi-Folksvagen--Mertsedes-i-BMV--Novo-otkritie-pravi-dizela-bezvreden__262183

Германският гигант Бош, който има 402 000 работници създаде революционна система за пречистване на газовете от дизеловите двигатели, която ...

На тази дата в историята е създадено Българското опълчение

https://petel.bg/Na-tazi-data-v-istoriyata-e-sazdadeno-Balgarskoto-opalchenie__262155

1672 г. – Армията на Луи XIV напада Холандия. 1770 г. – Джеймс Кук акостира край днешния Сидни (Австралия) и нарича залива Ботани. 1859...

Д-р Марияна Витанова: Даряването на кръв повишава имунитета и разкрасява

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6835204

Д-р Марияна Витанова: Даряването на кръв повишава имунитета и разкрасява2471 са донорите във Велико Търново за 2017-а, 111 повече от 2016 г., казва шефът на отделението по трансфузионна хематология в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” Кръводаряването - доброволно и безвъзмездно, е един от най-благородните актове, на които е способен човек, а дареното спасява живот, казва началникът на отделението по трансфузионна

Ким затваря ядрения полигон през май

http://clubz.bg/67243-kim_zatvarq_qdreniq_poligon_prez_maj

Северна Корея затваря опитното си ядрено поле през май, обяви президентството на Южна Корея, предаде Би Би Си.

Прекратяването на дейността на тайното градче ще бъде направено публично на церемония, в която ще участват като наблюдатели и експерти от Южна Корея и САЩ.

На историческата си среща в петък лидерите на Севера и Юга - Ким Чен Ун и Мун Дже Ин, се разбраха да превърнат Корейския полуостров в зона, свободна от ядрено оръжие.

"Господин Ким заяви по време на преговорите, че ядреният полигон за опити с атомни бомби ще бъде закрит през май", заяви пред журналисти говорител на президента Мун.

Северна Корея скоро ще си смени и часовото време. Сега той е с разлика от половин час с Южна Корея. Часовата зона ще бъде върната в нормалните си граници и Пхенян и Сеул ще имат едно и също време, се посочва в съобщение на президентската канцелария на Мун.

По-рано американският президент Доналд Тръмп отново коментира, че ще се срещне с Ким Чен Ун в рамките на до три-четири седмици. Той увери, че подготовката за разговорите върви много ползотворно.

29 април - Създава се Българското опълчение

https://offnews.bg//na-tozi-den/29-april-sazdava-se-balgarskoto-opalchenie-678094.html

На тази дата през 1877 г. е създадено Българското опълчение.

Българското опълчение е българско военно съединение в състава на Действащата руска армия на Балканския полуостров в Руско-турската война от 1877 – 1878 г.

Съставът му включва предимно български доброволци, както и редовни руски военнослужещи и български офицери от Руската армия.

Те се сражават на страната на Руската империя срещу Османската империя за Освобождение на България. Българите, участвали в Българското опълчение, след Oсвобождението са наричани опълченци-поборници.

Вижте още от "Българска история" - Как Българското опълчение спаси Самарското знаме

Руските подводници създават грижи на САЩ

http://clubz.bg/67242-ruskite_podvodnici_syzdavat_griji_na_sasht

Капитан Йон Гуднасон кротко се усмихва, спомняйки си за неочакваното обаждане на Вашингтон през май 2014 година. 

"Можем ли да дойдем утре?", попитали те.

Оказало се, че американците отново искали да възстановят присъствието си на исландското военно летище Кефлавик - осем години след като се изтеглили оттам.

В годините на Студената война там е имало три хиляди американски военни. От Исландия САЩ искали да държат под око Съветския съюз. И най-вече съветските подводници в региона. След края на Студената война обаче американците преценили, че подобно нещо вече е излишно. През 2006 година те се изтеглили. Тогава било решено, че руските подводници вече не представляват заплаха.

Русия отново е активна в региона

Сега Исландия отново играе важна роля - както за САЩ, така и за НАТО. Миналата година американският Конгрес отпусна 14,4 млн. долара за връщането на американците във военната база Кефлавик.

"Всички знаем защо. Руските военни отново са активни в региона. И то толкова много, колкото отдавна не са били", казва пред Дойче Веле исландският външен министър Гудлаугур Тор Тордарсон.

Агресивният военен подход на Русия от анексирането на Крим насам се забелязва и под вода - факт, който буди тревога в САЩ. Според Тордарсон, през 2014 година американците са използвали базата в Исландия за наблюдение на подводници общо 20 дни, а през 2017 година - общо 150 дни. Северна Европа обаче придобива важно стратегическо значение не само за САЩ.

"Скоро и НАТО ще съсредоточи повече сили в северната част на Атлантическия океан", добавя исландският първи дипломат.

Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг потвърждава, че в Атлантическия океан има засилен трафик на подводници - както никога досега от края на Студената война насам. В тази връзка един от говорителите на НАТО дори определя подобряването на възможностите за борба с подводниците като върховен приоритет за пакта.

"Руският военноморски флот днес не е флотът от времето на Съветския съюз - той е значително по-малък, разполага с по-малко кораби и подводници. Но все пак те са много по-модерни и по-боеспособни от тези от годините на Студената война - могат например да изстрелват крилати ракети, както вече многократно са го правили край бреговете на Сирия", посочва директорът на мозъчния тръст "Трансатлантическа инициатива за сигурност" Магнус Норденман.

Дълго време това го можеха единствено САЩ и Великобритания, припомня експертът. Той се опасява, че възроденият руски подводен флот е в състояние да изстрелва крилати ракети с дълъг обсег на действие срещу цели в Северна Европа.

"Няма опасност за Исландия"

Притеснения изпитва и Тор Магнусон, но от съвсем друго естество: исландският активист и многократен кандидат за президент се тревожи, че американското присъствие в Кефлавик може да доведе до военна ескалация с Русия. А военното летище превръща Исландия в потенциална мишена. Магнусон обвинява правителството в Рейкявик, че държи в тайна плановете по отношение на въпросната военна база. 

Външният министър Тордарсон уверява, че няма опасност за Исландия.

"Вярвам, че двустранното споразумение със САЩ и членството ни в НАТО са достатъчна гаранция за нашата сигурност", казва той.

И добавя: "В един идеален свят изобщо не бихме имали нужда от никакви военни. Но днес не живеем в такъв (идеален) свят."

Дойче веле.

Observatoire: Магазините ще изчезнат, ако не се променят

https://petel.bg/Observatoire--Magazinite-shhe-izcheznat--ako-ne-se-promenyat__262176

Над 60% от милениумите биха заменили онлайн търговията със сензитивния магазин на бъдещето Над 30% от европейците и 42% от милениумите в Ев...

Хакери атакуват рентгени и медицинска апаратура

https://petel.bg/Hakeri-atakuvat-rentgeni-i-meditsinska-aparatura__262177

Традиционната асоциация с хакерите е кражба на данни от имейли и компютри. Но все повече хакери вече се насочват към съвсем различни инду...

Българските участници в Евровизия 2018 заминаха за Лисабон

https://petel.bg/Balgarskite-uchastnitsi-v-Evroviziya-2018-zaminaha-za-Lisabon__262179

Обратното броене до Евровизия 2018 вече започна. След сериозната подготовка в България е време група "Equinox" да се качат и на сцената в Лисабо...

Посрещат участниците в Евровизия със син килим

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6835966

Посрещат участниците в Евровизия със син килимЖана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл - петимата изпълнители, които се събраха във формацията Equinox и ще представят страната ни на Евровизия, заминаха в събота за Лисабон. Португалската столица е и градът, в който ще се състоят и двата полуфинала, и финалът на престижния международен конкурс,

Очаква ни топла неделя

https://petel.bg/Ochakva-ni-topla-nedelya-__262173

Днес ще е предимно слънчево. Това съобщават от НИМХ на БАН.  В следобедните часове над западните райони ще има временни увеличения на об...

Най-коварната опасност от мобилния телефон, която нанася непоправими щети на тялото ни

https://petel.bg/Nay-kovarnata-opasnost-ot-mobilniya-telefon--koyato-nanasya-nepopravimi-shheti-na-tyaloto-ni-__262174

Вече ползвате Facebook на  мобилния телефон ? Или може би просто обичате да чатите с приятелите си? Тогава спрете за момент и помислете за ...

Протести в Испания след оправдателна присъда за изнасилване

https://petel.bg/Protesti-v-Ispaniya-sled-opravdatelna-prisada-za-iznasilvane__262175

Десетки хиляди протестираха за пореден ден в Испания след оправдавателната присъда за изнасилване, издадена от съда в четвъртък на пети...

'Миниатюристът' тази вечер по Epic Drama

https://offnews.bg//obshtestvo/miniatiuristat-tazi-vecher-po-epic-drama-679487.html

Тази вечер, от 23:00, телевизионният канал Epic Drama ще излъчи нов епизод от поредицата "Миниатюристът".

Сериалът е създаден по мотиви от един от най-скоростно разпродаващите се дебютни романи на миналото десетилетие, "Миниатюристът" е завладяващ, разточително заснет трилър, който ни отваря вратите на дом, където под повърхността на красотата и високата класа надничат забранени страсти и опасни тайни.

През 1686 г. 18-годишната Нела Оортман влиза в грандиозна къща в най-богатия квартал на Амстердам. Изпълнена с надежди и мечти, тя е дошла от тихата провинция, за да започне нов живот като съпруга на заможния търговец Йоханес Бранд. Но вместо от Йоханес, тя е посрещната от студената му сестра Марин и бързо разбира, че в техния дом нищо не е такова, каквото изглежда.

Когато Йоханес най-после се появява, той ѝ носи най-необичайния подарък - кукленска къща, реплика на техния дом. Тя трябва да бъде мебелирана от изкусен миниатюрист, чиито мънички произведения показват какво се случва в дома по неочаквани начини и изглежда предричат бъдещето с притеснителна точност.

Поредицата е по дебютния роман на Джеси Бъртън от 2014 г. Книгата се превърна в издателски феномен. Издадена в повече от 38 страни, включително и в България, и носител на множество награди, тя се продаде в повече от 1 млн. копия по света.

Epic Drama стартира в Европа на 14 декември 2017 г. Новият канал от семейството на Viasat History и TV1000, само за драматични продукции, е достъпен в южна България чрез ТЕЛЕКАБЕЛ ТВ - на HD позиция 228, SD канал 185, и TV SAT COM - 23/24, в северна България – чрез NetWorx – на позиция 230, а в София – чрез NET1 на 82 канал. Сред премиерите в стартовата схема бяха създаденият от изцяло дамски творчески екип „Блудници“ и минисериалът в шест части „Клондайк“ с Тим Рот и Ричард Мадън (GOT), а в януари към тях се присъединиха разкошният „Версай“ и най-скъпият проект на шведската SVT „Ресторантът“. В средата на март дебютира испанският трилър хит „Чумата“, а на Цветница - „Миниатюристът“! Можете да гледате първите епизоди на няколко от сериалите по Epic Drama онлайн свободно на: https://www.epicdrama.bg/watch-now/.

Създадено е Българското опълчение

https://www.actualno.com/chronicles/syzdadeno-e-bylgarskoto-opylchenie-news_671988.html

Българското опълчение е военна част от състава на Действащата Руска армия на Балканския полуостров, в която българи-доброволци и руски военнослужещи се сражават на страната на Русия срещу Османската империя в Руско-турската война (1877–1878) за Освобождение на България. Българите-участници в Българското Опълчение след освобождението са наричани „опълченец-поборник“. Най-ярката изява на Българското националноосвободително движение по време на Руско-турск

Слънчево и топло, до 29 градуса

https://offnews.bg//obshtestvo/slanchevo-i-toplo-do-29-gradusa-679621.html

Слънчево, с повече облаци следобед над планинските райони, ще е времето днес.

Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса, в София живакът ще сочи най-много 26, съобщи дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН пред агенция "Фокус". В източните райони максималните температури също ще са по-ниски.

Минималните пък ще са между 8 и 13.

Следобед ще има временни увеличения на облачността в западните райони, но не се очаква да завали.

Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Сутринта на места ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха ще са 17°-19°, тази на морската вода - 15°-17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове над масивите в Западна България с купеста облачност, но без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 19°, на 2000 метра – около 11°.

До средата на новата седмица ще се задържи предимно слънчево и в по-голямата част от страната - сухо. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, значителна над планинските райони в Западна България. На отделни места там ще има и краткотрайни валежи с гръмотевици. В понеделник до вечерта вятърът от изток-югоизток ще отслабне и ще стихне, но към сряда отново временно ще се усили. Температурите в източните райони ще се задържат по-ниски, но в останалата част от страната дневните ще достигат 25°-30°.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване