Адвокатката на общинаря Влайков, който си призна за убийството на бизнесмен, посочи вината у... загиналия

https://petel.bg/Advokatkata-na-obshhinarya-Vlaykov--koyto-si-prizna-za-ubiystvoto-na-biznesmen--posochi-vinata-u----zaginaliya__267012

Бившият председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който беше осъден на 3 години и 4 месеца затвор заради смъртта на бизнес...

Двама българи са задържани в Италия заради измами с банкомати (Видео)

https://petel.bg/Dvama-balgari-sa-zadarzhani-v-Italiya-zaradi-izmami-s-bankomati--Video-__267013

Кадър Нова тв Българи с белезници в Италия! Двама българи бяха арестувани от италианските власти заради измами с банкомати на летищата ...

Бил Гейтс разкри как хакери ще убият 30 милиона души

https://petel.bg/Bil-Geyts-razkri-kak-hakeri-shhe-ubiyat-30-miliona-dushi__267015

Бил Гейтс предупреди, че хакерите могат да получат достъп до информация за създаването на биологични оръжия. В същото време те са в състоя...

С цветя, подаръци и много работа посрещна Веселка Станчовска

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6890189

С цветя, подаръци и много работа посрещна Веселка Станчовска С цветя, подаръци и много работа посрещна Веселка Станчовска рождения си ден вчера. Тя е сред най-важните хора в “Медийна група България”, тъй като е директор на рекламата. Откакто е на тази позиция, всички рекламодатели искат да имат запазено място в “24 часа”, най-успешния сайт 24chasa.bg, както и в другите издания на пресгрупата.

Тържествен концерт на БУ „Иван Станчов“ – Лондон

http://www.eurochicago.com/2018/05/bu-london/

Да не говорим за чудесната пиеса „Пейката”, която нашият преподавател в гимназиалния ни курс – поет и писател, г-жа Здравка Момчева, написа специално за учениците ни. Сюжетът е младежки, езикът е на нашите деца – проблемите ни – български, но преди всичко на родителите, а не на децата. Актьорите ни – прекрасни, готови за сцена. И на финала имаше една песен по текст на Здравка, изпълнена от Йоанна, но музиката написа Николас от 9 клас (голям талант). Децата ни са истински творци и затова този концерт беше преди всичко за тях. А венецът на вечерта – бяха нашите прекрасни изпълнители от ансамбъл „Загорче”. И нашата Деси Стефанова е тръгнала от този състав, който явно създава звезди!

Бойко Борисов съкрати визитата в Москва и се прибра

http://clubz.bg/68508-bojko_borisov_sykrati_vizitata_v_moskva_i_se_pribra

Посещението на премиера Бойко Борисов в Русия, което трябваше да продължи и днес, вече приключи.

След срещата си с президента Владимир Путин, колегата си Дмитрий Медведев и българската общност в Моска българският министър-председател е решил да намали визитата си, обявена първоначално за 30 и 31 май, и се прибра още снощи. Това съобщи бТВ.

За последно вчера той се срещна с българската общност в Москва, става ясно от съобщение на МС. Пред сънародниците той отбелязал топлото отношение към българската делегация в руската столица и разказал за срещата си с руския президент Владимир Путин. Борисов подчерта отличните отношения, които поддържа с държавния глава на Русия и усилията, които ще положат двете страни за разширяването на сътрудничеството в областта на енергетиката, икономиката, културата и туризма.

Проверка на Клуб Z показа, че правителствента пресслужба тази сутрин вече съобщава за програмата на министър-председателя за днес: той ще приеме постоянните представители на правителствата на държавите-членки на ЕС (КОРЕПЕР 2) към Брюксел. Това са дипломатическите представители на държавите-членки на ЕС, които заседават във формата Корепер 2 и подготвят най-ключовите заседания и формати на Съвета на ЕС.

Корепер е основният подготвителен орган на Съвета.

Скандално: Ето колко дължи на НАП инвеститорът на Рупите…

http://regiona.bg/%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%be-%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%ba%d0%be-%d0%b4%d1%8a%d0%bb%d0%b6%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d0%bf-%d0%b8%d0%bd%d0%b2%d0%b5%d1%81/

Валентин Парапунов и съпругата му Костадинка от Петрич, които стоят зад спорния проект за къщи за гости в близост до минералните извори на „Рупите“, дължат 830 000 лв. на НАП. Данъчните няма как да ги съберат, тъй като фирмите, натрупали дълговете, са прехвърлени на подставени лица. Парапунови излизат на чисто включително чрез имотни врътки с терена в „Рупите“, на който сега ще строят, вместо да си върнат борча на държавата.

Имотът, на който инвестира Парапунов е придобит от него и от фирмата му „Силвия-Ком“ ЕООД през 2006 г. за 1200 лв. и е с площ 11,9 декара. Още тогава в акта за прехвръляне е вписано, че той има ограничения за строителство – „курортни ресурси зона А. забранява се жилищно строителство и пром.строителство,геологопроучвателни дейност и др.“

Три години по-късно, през 2009 г. имотът е продаден на „Метал Груп Индъстри“, собственост на Атанас Божков. Неговата съпруга Доста Божкова е собственик на фирмата „Си 5 Трейд“, която на хартия се води инвеститор в имота на „Рупите“, макар че публично като такъв се изявява Валентин Парапунов, пише сайта биволъ. Предишното наименование на „Си 5 Трейд“ е „Пепино“ и до 2011 тя е била собственост на дъщерята на Парапунов – Силвия. За близостта на тази фирма с Парапунови говори и фактът, че през 2014 г. Силвия Парапунова й дарява недвижим имот в Петрич. Очевидно става дума за подставени юридически лица, които обслужват бизнес-интересите на семейството.

През 2011 г. „Метал Груп Индъстри“ продава обратно същия имот на „Силвия-Ком“ ЕООД за 9800 лв. Година по-късно „Силвия-Ком“ ЕООД продава терена на „Силвия-Ком ЛТД“ ЕООД. Ценният имот е ипотекиран в Уникредит Булбанк заедно с други имоти на фирмите срещу кредит от 1 милион евро.
По схемата „Гамишев“

Междувременно и двете фирми фалират, прехвърлени са на подставени лица и си сменят имената. „Силвия-Ком“ ЕООД става „Сидеро“ ЕООД, а „Силвия-Ком ЛТД“ ЕООД става „Ли Ти Ди“ ЕООД. Причината за този ход е прозаична: „Силвия-Ком“ има 401 750,00 лв. дълг към НАП, а „Силвия-Ком ЛТД“ дължи 429 702,00 лв. Сега тези дългове се водят несъбираеми, защото фирмите нямат имущество, с което да ги покрият. И двете фирми гирурират в списъците с длъжниците на НАП.

Както разкри по-рано Биволъ, депутатът от ГЕРБ Димитър Гамишев е използвал същата популярна сред длъжниците схема, за да се отърве от фирма с големи борчове към хазната. Схемата работи и до момента заради дупка в законодателството, която позволява да се прехвърлят фирми без удостоверение за платени данъци.

 

НАП вписва „Сидеро“ ЕООД като длъжник без обезпечения през юли 2014 г, но няма данни да си е търсила активно борчовете. Активна е обаче банката, която си иска парите. Така се стига до публична продан на имота на „Рупите“ от ЧСИ Виолина Тозева. В обявата за публичната продан (виж тук) изрично е посочено, че имотът попада в границата на защитена зона.

Преди да се стигне до публичната продан „Си 5 Трейд“ пробва да придобие имота без пари като се конституира кредитор на „Силвия-Ком ЛТД“. Включването на подставената фирма като кредитор обаче е закъсняло, тъй като банката има предимство.

На търга се явява другата подставена фирма „Метал Груп Индъстри„. Тя придобива имота в началото на октомври 2015 г. срещу 24 000 лв. Сума, която е крайно недостатъчна за покриването на заема към банката, да не говорим за огромния дълг към хазната. След няколко дни „Метал Груп Индъстри“ продава имота на „Си 5 Трейд“.

„Си 5 Трейд“ разделя терена на 4 по-малки имота и успява да им промени статута от земеделска земя на терен за застрояване по бързата процедура. Решението на Общински съвет – Петрич за промяна на предназначението и ПУП-ПРЗ на имотите е гласувано декември 2015 или само два месеца, след като фирмата придобива терените. Впоследствие „Си 5 Трейд“ си вади строителни книжа да вдигне 15 къщи за гости, заведение и басейн. Защитеният статут на терените явно не се явява пречка за мащабното строителство.

Изводът от тази кратка имотна и дългова сага е, че ако държавните институции работеха, сега имотът можеше да е държавна собственост, а инвеститорът Парапунов да си изплаща дълговете, вместо да строи хотелски комплекс в защитената зона.

Материалът Скандално: Ето колко дължи на НАП инвеститорът на Рупите… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

По-лоша розова реколта тази година

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/po-losha-rozova-rekolta-tazi-godina-2100341

По-лоша от очакваното и с по-ниски добиви приключва тазгодишната кампания по прибирането на маслодайната роза. В четвъртък официално приключват с брането на рози в Павелбанско, а в Казанлъшко от вчера на практика са разпуснати розоберачите, с изключение на най- южните села, Горно Ч

Пет пъти, в които Меган Маркъл наруши кралския етикет (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/pet-pyti-v-koito-megan-markyl-narushi-kralskiia-etiket-snimki-2100297

Сватбата на британския принц Хари и американската актриса Меган Маркъл безспорно се нареди сред най-бляскавите светски събития тази година. Още в началото двойката привлече огромно внимание към себе си с отказа си да се съобразява напълно с

Над половината деца в света са застрашени от война, бедност или дискриминация

//dariknews.bg/novini/sviat/nad-polovinata-deca-v-sveta-sa-zastrasheni-ot-vojna-bednost-ili-diskriminaciia-2100383

Над 1,2 милиард деца по света, което е над половината от общия им брой, са застрашени от война, бедност или полови дискриминации, се казва в годишния доклад на британската неправителствена организация "Спасете децата" (Save the Children), цитиран о

Църквата почита св. ап. Ерм, покровителят на Пловдив

https://offnews.bg//obshtestvo/tcarkvata-pochita-sv-ap-erm-pokroviteliat-na-plovdiv-681628.html

Църквата почита днес свети апостол Ерм и св. ап. Ермий. Ермий е бил епископ в Далмация, а Ерм в тракийския град Филипополи. Той е покровител на Пловдив. 

Според църковното предание св. ап. Ерм е донесъл пръв Христовото благовестие в Пловдив. Той основал в града християнска община, на която става първият епископ. В следващите три века не са известни имената на неговите приемници. 

Свети апостол Ерм е от учениците на Иисус Христос, които християнската Църква почита като един от „седемдесетте апостоли“. Споменат е в Посланието на св. ап. Павел до римляните. 

Св. ап. Ерм свършил мъченически живота си. Той оставил поучителната книга "Пастир".

Публицистиката на Христо Ботев – в луксозен том, част от поредица „Златна класика”

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6887900

Публицистиката на Христо Ботев – в луксозен том, част от поредица „Златна класика”Специалната селекция с вечни книги – „Златна класика” – на издателство „Труд” вече мина 100-ното заглавие. „Из поезията, публицистиката и писмата” на Христо Ботев е юбилейният том в колекцията. Тези дни то може да се намери на прмоционална цена, с 20% отстъпка, на книжния базар на книгата пред НДК. А на 1 юни,

Огнен ад в Пиринско! Младеж с тежки изгаряния след като спаси дядо си

http://regiona.bg/%d0%be%d0%b3%d0%bd%d0%b5%d0%bd-%d0%b0%d0%b4-%d0%b2-%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%b8%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%be-%d0%bc%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%b6-%d1%81-%d1%82%d0%b5%d0%b6%d0%ba%d0%b8-%d0%b8%d0%b7%d0%b3%d0%b0/

Внук спаси дядо си от пожар в дома му в симитлийското село Черниче, но самият той пострада, обгазен е транспортиран с линейка за благоевградската болница.

Огненият инцидент с 85-годишния Божидар Чикалов стана вчера около 19.30 ч. в дома му в с. Черниче. Дядото пушил цигара, която изпуснал и от нея се запалили завивки на леглото. На помощ на дядо си се притекъл 28-годишният му внук Божидар, който счупил прозореца и успял да го
изнесе на ръце навън, пише струма бг.

Сигнал за инцидента е подаден на тел. 112, на място пристигнали огнеборци, които успели да овладеят пожара да не обхване цялата къща.
Служители на реда от РУП – Симитли също пристигнали на мястото за изясняване на обстоятелствата, довели до тежкия инцидент.

На пострадалия внук, който е обгазен от вдишания отровен дим, е оказана първа помощ от екип на Спешен център – Симитли и предвид опасността веднага е транспортиран за благоевградската болница, където е приет в шокова зала и е свикан екип от анестезиолози. Дядото не е пострадал,
изгоряла е стаята, в която от цигарата му е пламнал огънят.

Лекарите уточняваха степента на обгазяване на младежа и дали той да бъде
транспортиран за „Пирогов”.

 

Материалът Огнен ад в Пиринско! Младеж с тежки изгаряния след като спаси дядо си е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Какво ще разглеждат днес общинските съветници в Несебър

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/x5K32ztLmro/

В проекта за дневен ред на следващото заседание на Общинския съвет в Несебър са включени 36 точки. Заседанието е на 31.05.2018 от 10.00 часа в Заседателната зала на Община Несебър.

По точка 1, от Румен Кулев – председател на Общинския съвет е за доклади за осъществeните читалищни дейности и отчети на изразходваните средства през 2017 г. на Читалищата на територията на Община Несебър.

Точка 2, също е от Румен Кулев – председател на Общинския съвет за отчета за дейността на Общинския съвет  и постоянните комисии към него за периода от м.юни 2017 до м. април 2018 г.

Точка 3 е от Николай Димитров – кмет на Община Несебър за допълнително споразумение към партньорско споразумение от 11.04.2018,  във връзка с подадено проектно предложение по Процедура BG 16M1OP002-2.004: „Проектиране и изграждане на анаеробни инсталации за разделно събрани биоразградими отпадъци“, Приоритетна ос 2 на Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020“.

По точка 4 – от кмета  Николай Димитров- за кандидатстване на Община Несебър с проект по „Програма за развитие на селските райони“ 2014-2020 г.

По точка 5, от Румен Кулев – председател на Общинския съвет – Несебър за отмяна на Наредба № 8 за предоставяне на концесии. По всички точки ще докладва  Петър Тодоров- председател на комисията по законност, обществен ред, местно самоуправление, приватизация, следприватизационен контрол и контрол по изпълнение решенията на Общинския съвет.

По другите три точки ще докладва Върбан Кръстев- председател на комисията по бюджет и финанси и европейски фондове национални и регионални програми, а Атанас Терзиев- председател  на комисията по образование, култура, туризъм, спорт, здравеопазване, вероизповедания и социални дейности ще докладва по 2 точки.

По 13 точки ще докладва Пейко Янков- председател на комисията по общинска собственост, жилищна политика, общински дружества и предприятия, а по другите точки е Костадин Нищелков- председател на  комисията по устройство на територията, селско, горско, ловно стопанство и опазване на околната среда.

Максим МОМЧИЛОВ

Футболно лято 2018

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/gb2V4KIESuI/

От 4 юни до 31 август на стадиона в Поморие, от понеделник до петък, в часовете от 9.00 до 10.30 ч.  ще се провеждат тренировъчни занимания по футбол за деца от 6 до 18 години, под ръководството на лицензирани треньори /срещу такса/.

Допълнителна информация и записвания при техн. секретар Галина Бургазлиева, тел.: 0889 83 97 97.

The Times: Призовават Тръмп да остане в НАТО, за да „не поднася подаръци на Путин

http://pogled.info/svetoven/The-Times-prizovavat-tramp-da-ostane-v-nato-za-da-ne-podnasya-podaratsi-na-putin.94935

/Поглед.инфо/ Председателят на Мюнхенската конференция по сигурността Волфганг Ишингер призова САЩ да се съкращават своето участие в Северноатлантическия алианс. Според него това действие може да доведе до катастрофа и да стане „най-големият“ подарък за Владимир Путин, пише The Times.

Маршрут на автобусите на градския транспорт през лятото

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/gmV2TEeS3PA/

busОт 1 юни до 14 септември 2018 г. автобусите на градския транспорт в Поморие, изпълняващи маршрутни разписания по автобусни линии № 1 и № 2, ще ползват като крайна спирка „Руски Паметник” за курсовете си от 6.00 до 17.00 часа.

За курсовете на автобусите след 17.00 часа крайната спирка ще бъде срещу бившия Медицински Пансионат.

Съдът решава окончателно дали да отстрани от длъжност Иванчева

//dariknews.bg/novini/bylgariia/sydyt-reshava-okonchatelno-dali-da-otstrani-ot-dlyzhnost-ivancheva-2100374

Очаква се днес Апелативният специализиран съд да вземе окончателно решение дали да отстрани от длъжност кмета на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева. През април тя бе арестувана зрелищно и обвинена във вземане на подкуп в особено г

31 май - Световен ден без тютюнопушене

//dariknews.bg/regioni/pleven/31-maj-svetoven-den-bez-tiutiunopushene-2100362

Всяка година на 31 май се отбелязва Световния ден без тютюнопушене по инициатива на Световната здравна организация (СЗО). Денят се провежда по цял свят, подчертават се рисковете за здравето, свързани с употребата на тютюн и се апелира за ефективна политика, която да намали нивата на потребление.

Повдигнаха обвинения в изнасилване на продуцента Уайнстийн (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/sviat/povdignaha-obvineniia-v-iznasilvane-na-producenta-uajnstijn-snimki-2100382

На филмовия продуцент Харви Уайнстийн бяха повдигнати обвинения в изнасилване от първа и трета степен (изнасилване и принудително фелацио) и престъпно сексуално деяние от първа степен, съобщи окръжният прокурор на Манхатън Сайръс Ванс, цитиран от Ройтерс и АФП.

СОС посочва за втори път кой да замести Иванчева

//dariknews.bg/novini/bylgariia/sos-posochva-za-vtori-pyt-koj-da-zamesti-ivancheva-2100351

Днес се очаква Столичния общински съвет (СОС) да посочи за втори път кой да заеме мястото на кмета на район „Младост” Десислава Иванчева, докато Специализираният апелативен съд решава дали тя да остане на поста си. Вариантите пред Общинския съвет са три, единият от които е „Младост” да остане без д

Десетки руски журналисти са били убити или брутално пребити през последните години

//dariknews.bg/novini/sviat/desetki-ruski-zhurnalisti-sa-bili-ubiti-ili-brutalno-prebiti-prez-poslednite-godini-2100372

Преди Службата за сигурност на Украйна да шокира света, обявявайки, че е инсценирала смъртта на живеещия в изгнание в страната руски журналист Аркадий Бабченко в Киев, новината, оказала се изфабрикувана, подчерта опасностите, на които са изложени журналистите, работещи в Русия, отбелязва Асошиейтед

Как да се предпазите от прегрети спирачки през лятото

https://petel.bg/Kak-da-se-predpazite-ot-pregreti-spirachki-prez-lyatoto__266998

automedia.investor.bg Луфтът между накладките и диска трябва да се проверява периодично, съветват от Ferodo Опасността от прегряване на спирачките...

Слънчево и топло време днес…

http://regiona.bg/%d1%81%d0%bb%d1%8a%d0%bd%d1%87%d0%b5%d0%b2%d0%be-%d0%b8-%d1%82%d0%be%d0%bf%d0%bb%d0%be-%d0%b2%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b5-%d0%b4%d0%bd%d0%b5%d1%81-2/

Прогноза за 31.05.2018
Днес  ще е предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София – около 27°.

Над планините ще е предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 12°.

Материалът Слънчево и топло време днес… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Заместник-председателят на Бундестага: Русия не ни е враг!

http://pogled.info/svetoven/evropa/zamestnik-predsedatelyat-na-bundestaga-rusiya-ne-ni-e-vrag.94928

/Поглед.инфо/ Въпреки всичките разногласи, германците са уверени: Русия не им е враг, пише заместник председателят на Бундестага Томас Оперман във вестник Frankfurter Allgemeine.

Доналд Тръмп е безпаметно влюбен в Доналд Тръмп

http://pogled.info/svetoven/amerika/donald-tramp-e-bezpametno-vlyuben-v-donald-tramp.94929

/Поглед.инфо/ Едуард Сноудън по-добре да си мълчи, както съветват да мълчат красивите жени, за да не се разкрие глупостта им. Разкри се, че Сноудън не е толкова умен.

Двете Кореи и посрамилият се Тръмп

http://pogled.info/svetoven/dvete-korei-i-posramiliyat-se-tramp.94930

/Поглед.инфо/ Двете Кореи се договарят, изключвайки САЩ, а на Тръмп това никак не му се нрави и заради тази заплаха той е дори готов да плюе на своята арогантност и предишни заплахи към Ким.

Тръмп, сватбата на принца, „Български поток“, Сенцов /ВИДЕО/

http://pogled.info/svetoven/tramp-svatbata-na-printsa-balgarski-potok-sentsov-video.94931

/Поглед.инфо/ 00:00 – Защо САЩ рушат всички възможности за договаряне с тях 06:33 – Писна ни да ни излъчват сватби 10:43 – За терористите и режисьорите 12:50 – Защо България отново иска газопровод от Русия 19:55 – Дойде ли време да променяме конституцията? 23:57 – Чехословакия 1918: така започна гражданската война /ВИДЕО/

В отговор на Керченския мост в Киев предлагат да отделят Крим с канал

http://pogled.info/svetoven/v-otgovor-na-kerchenskiya-most-v-kiev-predlagat-da-otdelyat-krim-s-kanal.94932

/Поглед.инфо/ Руския заплашва да закрие Керченския пролив, което ще блокира работата на най-големите металургични комбинати, затова Украйна може да осъществи строителството на канал, който да съедини Азовско и Черно море.

Болна страна и болно общество

http://pogled.info/svetoven/bolna-strana-i-bolno-obshtestvo.94933

/Поглед.инфо/ Нееднократно съм твърдял, че САЩ и Западът са болни и е безполезно „да се лекуват“. Според мен те самите са смъртоносно опасна болест, тумор, който поглъща здравите органи на социокултурния организъм на човечеството. Поради ръста на тумора и развитието на метастазите, цивилизацията се превръща в антицивилизация, културата в антикултура, а човекът в античовек.

Американски журналист: Медиите не отразяват истинските убеждения на американците

http://pogled.info/svetoven/amerika/amerikanski-zhurnalist-mediite-ne-otrazyavat-istinskite-ubezhdeniya-na-amerikantsite.94934

/Поглед.инфо/ Някога медиите и културата са прозорец в сърцата и умовете на американците, но това време е отминало, твърди известният консервативен коментатор Кандис Оуенс в ефира на Fox News. Според нея на народа в САЩ му е омръзнало да слуша това, което му налагат от телевизора, а страната стои на прага на културно придвижване.

Хороскопът за днес: Раци чувствате се разпокъсани, Лъвове бъдете себе си, Водолей днес всички ще се Ви се подчиняват!

http://regiona.bg/%d1%85%d0%be%d1%80%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%bf%d1%8a%d1%82-%d0%b7%d0%b0-%d0%b4%d0%bd%d0%b5%d1%81-%d1%80%d0%b0%d1%86%d0%b8-%d1%87%d1%83%d0%b2%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b5-%d1%81%d0%b5-%d1%80/

Хороскопът за 31 май 20181 година

Овен

Днес ще ви се наложи на прост език да обяснявате много сложни теми. Едва ли всички ще ви разберат, но ако поне един успее, можете да се считате за щастливец. Не се отчайвайте, темите са наистина сложни за околните.

Телец

Днес настроението ви ще зависи много от хората около вас. Ако някъде не ви посрещнат както очаквате, просто се оттеглете и не настоявайте. Ще дойде момент, в който същите тези хора сами ще потърсят компанията ви.

Близнаци

Днес хората около вас ще търсят „под вола теле“ във всяка ваша дума и ще се засягат от най-малкото. Най-доброто, което можете да направите е да не им давате поводи за подобно нещо.

Рак

Днес чувствата ви ще бъдат разпокъсани на много страни. Опитайте се да ги подредите и да ги наредите по някакви приоритети. По принцип чувства и приоритети понякога са несъвместими понятия, но все пак опитайте.

Лъв

Ако днес желаете да спечелите нечие внимание не правете нищо особено, а просто бъдете себе си. Точно с това ще впечатлите когото трябва. Ако не ви харесат, просто не ви трябва такъв човек.

Дева

Днес не се доверявайте на ничии думи. Вярно е, че е клише това да се вярва само на действията, а не на думите, но във вашият случай, това важи с пълна сила.Не подценявайте ситуацията.

Везни

Днес за вас ще е важно да обърнете внимание на здравето си. Използвайте пълноценно късния следобед и вечерта и не се натоварвайте. Ако вие не се погрижите за здравето си, няма кой друг да го направи. Скорпион

Днес не трябва да поемате чужди роли, а трябва да бъдете себе си. Ако го направите можете да сте сигурни, че ще имате много по-голям успех отколкото, ако се опитате да влезнете в ролята на някой друг. Стрелец

Днес настроението ви ще е крайно променливо. Това може да създаде впечатлението, че сте непостоянни. Степенувайте приоритетите си и не позволявайте личното ви настроение да им влияе.  Козирог

Днес ще бъдете заобиколени от толкова много топлина и обич, които напълно сте заслужили със своята всеотдайност. Сега се пригответе вие да получите същите неща, които сте дали на близките си.

Водолей

Днес всичко и всички ще се подчиняват на вашите желания. Това в никакъв случай не означава, че трябва да капризничите. Напротив, бъдете сериозни в желанията си и най-малкото, което ще получите е уважението на околните.

Риби

Днес за вас ще е най-добре да доверите на интуицията си, а не да разчитате на прекалено много мисли. Следвайте това, което първо ви се пови в главата и ще имате незабравима вечер

Материалът Хороскопът за днес: Раци чувствате се разпокъсани, Лъвове бъдете себе си, Водолей днес всички ще се Ви се подчиняват! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Украйна: Има признаци за загуба на управление в граничните с Крим райони

http://pogled.info/svetoven/ukraina-ima-priznatsi-za-zaguba-na-upravlenie-v-granichnite-s-krim-raioni.94926

/Поглед.инфо/ Борис Бабин, постоянният „представител“ на президента на Украйна Петро Порошенко на полуострова заяви, че има „признаци на загуба на държавното управление“ в районите, граничещи с Крим. За това съобщава украинският вестник „Обозреватель“.

Италианската бомба под Евросъюза е готова да се взриви

http://pogled.info/svetoven/italianskata-bomba-pod-evrosayuza-e-gotova-da-se-vzrivi.94927

/Поглед.инфо/ Европейската криза се завръща и скоро ще видите отново как всички медии ще обсъждат дали Евросъюзът ще се разпадне или не, дали Еврозоната ще се разпадне или не. Това е важен момент за Русия, защото географията не се промена и Евросъюзът е най-малкото наш голям съсед, а също така и важен пазар за руските енергийни носители, а също така Евросъюзът е понякога източник на проблеми, а и разбира се, Евросъюзът е мястото, към което толкова отчаяно се стремят нашите съседи по глобус.

Къде е Мелания? Не са я виждали от 20 дни

http://clubz.bg/68507-kyde_e_melaniq_ne_sa_q_vijdali_ot_20_dni

"Бъдете сигурни. Аз съм тук в Белия дом със семейството ми. Чувствам се прекрасно. Работя усърдно в името на децата и за народа на Америка", написа снощи в туитър първата дама на САЩ Мелания Тръмп.

Никой не я я виждал от 20 дни. За последен път се появи информация за нея, че е претърпяла операция на бъбреците. И затова в пресата се появиха много спекулации.

Едни слухове твърдяха, че тя се е изнесла от Белия дом със сина си Барън и се е върнала в апартамента си в Ню Йорк. Други разпространяваха информацията, че заедно с баща си и майка си е зеживаля в дом в покрайните на Вашингтон.

Вчера предположенията, че нещо става с Мелания се засилиха, защото тя отсъства от т.нар. Ден на фитнеса в Белия дом. 

Иванка Тръмп блестеше на спортния полуден в Белия дом. Снимка БТА

Най-развинтените фантазьори дори писаха, че тя била станала свидетел на специалния прокурор Робърт Мълър, който разследва дали има връзка на хора от предизборния щаб на Доналд Тръмп с русия президент Путин и руските разузнавателни служби.

Вчера говорителката на Мелания Стефани Гришъм опроверга слуфовете и коментира, че е много тъжно когато се пишат какви ли не глупости и хората им вярват.

"Тя се чувства добре. Прекара една седмица в болницата. Не бих казала, че това е дълго отсъствие. Сега е у дома си е се възстановява", подчерта Гришъм, цитирана от Би Би Си. 

3 месеца здравната каса харчи без шеф (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6890440

3 месеца здравната каса харчи без шеф (Обзор)l В края на февруари сегашният управител проф. Камен Плочев излезе в болничен, ще отсъства и още месец l Надзорният съвет решава другата седмица, най-вероятно ще го наследи сегашната му заместничка д-р Пенкова Три месеца вече здравната каса няма шеф. Това стана ясно вчера, когато се разбра, че проф.

Убиецът на майка си и дядо си Кристиян Гочев ще прекара в затвора 30 г. (Обзор)

https://petel.bg/Ubietsat-na-mayka-si-i-dyado-si-Kristiyan-Gochev-shhe-prekara-v-zatvora-30-g---Obzor-__266996

Според окончателното решение на ВКС убиецът на майка си и дядо си Кристиян Гочев ще изтърпява наказание от 30 години "лишаване от свобода" ...

Помпео към Лавров: Вземете мерки по безпокоящи ни теми

http://clubz.bg/68506-pompeo_kym_lavrov_vzemete_merki_po_bezpokoqshti_ni_temi

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео поиска от руския външен министър Сергей Лавров конкретни мерки за успокояване на САЩ по повод руската намеса в американски избори, предаде Франс прес.

Като знак на обтегнатите отношения между двете страни, това бе първият телефонен разговор между двамата министри от встъпването в длъжност на Помпео преди повече от месец, отбелязва АФП.

Според Москва разговорът се е състоял по инициатива на американската страна.

Според Държавния департамент Майк Помпео е уверил Сергей Лавров, че САЩ искат по-добри отношения с Русия. За тази цел обаче "Русия трябва да докаже, че е готова да вземе конкретни мерки по безпокоящите ни теми, включително намесите в американските вътрешни дела", се казва в изявление на ведомството.

Руската дипломация пък уверява в изявление, че двамата министри "са се съгласили, че е необходимо да работят по преодоляването на съществуващите разногласия в интерес на нормализиране на обстановката около руско-американското сътрудничество".

В разговора Помпео и Лавров са обсъдили и конфликтите в Украйна и Сирия, предаде БТА.

Николай Младенов: Ивицата Газа е на ръба на войната

http://clubz.bg/68505-nikolaj_mladenov_ivicata_gaza_e_na_ryba_na_vojnata

Снимки 2 Николай Младенов 1

Последното избухване на насилие между Израел и палестинското движение Хамас поставя Ивицата Газа на ръба на войната, заяви пред Съвета за сигурност на ООН координаторът на организацията за Близкия изток Николай Младенов, цитиран от Франс прес и Асошиейтед прес.

"Последният цикъл от атаки е предупреждение към всички нас колко много сме на ръба на войната всеки ден", каза Младенов във видеоконферентна връзка от Ерусалим. 

Съветът за сигурност се събра на извънредно заседание по искане на САЩ, които искаха да се приеме декларация, осъждаща ракетния и минометен обстрел по Израел, извършен във вторник от въоръжените крила на Хамас и "Ислямски джихад".

Израелската армия в отговор удари десетки цели в ивицата Газа.

Младенов заяви, че международната общност трябва "недвусмислено да осъди" обстрела на Хамас по Израел, но добави, че "опасната ескалация" трябва да се разгледа в контекста на протичащите от два месеца протести на границата на Ивицата Газа с Израел, в които при израелска стрелба бяха убити 110 палестинци, а още повече бяха ранени. 

Непостоянният член на Съвета Кувейт, който представлява арабските страни, блокира американското предложение и изтъкна, че е внесъл своя проекторезолюция за решаване на кризата.

Кувейт настоява тази седмица да се гласува неговия проект, в който се призовава да се разгледат "мерки за гарантиране сигурността и защитата на палестинското цивилно население" в палестинските територии и ивицата Газа.

Скандал в Германия - разрешителни за бежанци с менте документи

http://clubz.bg/68504-skandal_v_germaniq_razreshitelni_za_bejanci_s_mente_dokumenti

Снимка БГНЕС

В берлинската Служба за чужденци, която дава или отказва право на пребиваване в Германия на граждани от страни извън Европейския съюз, неправомерно са издавани съответните разрешителни на граждани на Нигерия. Това става ясно от разследване на тв Берлин – Бранденбург (RBB). Това е ставало въпреки сигнали, че нигерийците са представяли фалшиви лични документи, както и подправени брачни свидетелства.

В основата на престъпната схема е шестчленна банда трафиканти на хора, които са спомогнали и за издаването на най-малко 200 разрешителни за пребиваване в Германия, а така и право на свободно придвижване в държави членки на ЕС на де факто нелегални нигерийци.

По официални данни понастоящем над 2500 нигерийци са с постоянна регистрация в Берлин. Което не означава, че всички са част от престъпната схема.

Според журналистическото разследване работещи в берлинската Служба за чужденци многократно са подавали сигнали пред ръководството за нередности при подаваните от нигерийци документи, както и при издаване на разрешителни за постоянно пребиваване. Въпреки това никой не е обърнал внимание на сигналите.

Междувременно 6-членната банда е изправена на съд след обиски и други следствени действия, извършени през септември м. г. От обвинителния акт става ясно, че престъпниците са прилагали един и същ трик.

Примерсемейна двойка, при която жената е португалка, а мъжът нигериец, се явява в берлинската Служба за чужденци. Португалката като гражданка на държава от ЕС се представя като съпруга на нигериеца, който в качеството си на съпруг кандидатства за разрешително за пребиваване в Германия. Оказва се обаче, че всички документи са фалшиви. Брачното свидетелство е било фалшифицирано още в Нигерия. Представен е и трудов договор на “съпругата” португалка. Той е бил издаден от бивша съдържателка на публичен дом в германската столица. Оказва се, че такъв договор няма, пълен фалшификат. Жената, която в действителност се е занимавала с наркотрафик, изобщо не живее в Берлин, макар нейна адвокатка да й е направила адресна регистрация.

Въпреки куп нередности “съпругът” получава заветното разрешително за пребиваване.

Според разследващите журналисти подобен сценарий се е разигравал най-малко 200 пъти в периода януари 2015 – септември 2017 г., често по няколко пъти седмично. Повечето молби на португалско-нигерийски “съпружески двойки” са били удовлетворявани.

Става ясно също, че една и съща португалка седем пъти се е явявала пред Службата за чужденци в Берлин под седем различни имена и е подавала молба за постоянно пребиваване на “съпруга й” нигериец. И всичко това въпреки вътрешни сигнали за измами с фалшифирани документи.

Служител на службата заявява пред тв Берлин – Бранденбург:

“Имахме сведения за нередности. Подозрението, че при тези молби нещо не е наред, многократно е споделяно и е ставало достояние на началството. Въпреки предупрежденията нищо обаче не беше предприемано.”

От Сената в Берлин, на чието подчинение е Службата за чужденци, отхвърлят обвиненията. Още когато се разбрало, че има нередности, молбите на нигерийци за постоянно пребиваване били стриктно проверявани. Погрешно било да се твърди, че не е имало реакция на сигналите, подавани от служители на службата. Стриктни мерки били взети още късното лято на 2016 г., когато се появили доказателства за нелегално пребиваващи в Германия чужденци и фалшифициране на документи. Проверена била и адвокатска кантора, която придвижвала документи на нигерийци.

Не само берлинчани, а и всички германци се питат защо, ако е имало стриктен контрол още през 2016 г., порочната практика е продължила и през 2017 г. и на съд е изправена престъпната банда, действала до м. г.? И защо все още никой от Службата за чужденци не е разследван?

Препоръчваме ви: 'Мнимият болен' в Народен театър 'Иван Вазов'

https://offnews.bg//kultura/preporachvame-vi-mnimiat-bolen-v-naroden-teatar-ivan-vazov-681690.html

Днес от 19:00 часа в Голямата зала в Народен театър „Иван Вазов” ще се играе постановката „Мнимият болен”.

Комедията-балет, написана от смъртно болния Молиер, е една от най-веселите и жизнерадостни негови пиеси. 

Арган е централният персонаж, около когото се завърта историята за хипохондрика, страдащ от всички възможни болести, и недоразуменията, скритите любови и забавни хитрини на цялото му домочадие, също и комедийните неразбории с неговите лекуващи лекари.

В написаната преди близо 350 години комедия Молиер изиграва последната си роля. Само няколко часа след като е съблякъл костюма на мнимия болен Арган, Жан-Батист Молиер напуска този свят, но пиесата му остава да живее и се превръща не само в комедийна класика, но и в желано предизвикателство за много актьори.

Първата постановка на пиесата на сцената на Народния театър е още през 1904 г. В историята на театъра паметни остават постановката на Исак Даниел от 1931 г., в която Кръстьо Сарафов изиграва една от най-бляскавите си роли и постановката на Моис Бениеш от 1967 г., в която Лео Конфорти е в ролята на Арган.

Харви Уайнстийн обвинен в изнасилване

http://clubz.bg/68503-harvi_uajnstijn_obvinen_v_iznasilvane

На филмовия продуцент Харви Уайнстийн бяха повдигнати обвинения в изнасилване от първа и трета степен (изнасилване и принудително фелацио) и престъпно сексуално деяние от първа степен, съобщи окръжният прокурор на Манхатън Сайръс Ванс, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

Уайнстийн е обвинен в различни видове сексуално непристойно поведение от над 70 жени, като някои от случаите са отпреди десетилетия.

Уайнстийн отрича да е правил секс без взаимно съгласие. Ако бъде признат за виновен по обвиненията, той може да получи присъда между 5 и 25 години затвор.

Времето в четвъртък: Слънчево, лятно, без валежи

https://petel.bg/Vremeto-v-chetvartak--Slanchevo--lyatno--bez-valezhi-__266995

В четвъртък ще е предимно слънчево, с летни температури. Очаква се да се образува висока облачност, която не създава условия за валежи, ...

"Ислямска държава" пое отговорност за нападението в Лиеж

https://petel.bg/Islyamska-darzhava-poe-otgovornost-za-napadenieto-v-Liezh__266999

Групировката "Ислямска държава" пое отговорност за вчерашното нападение срещу полицаи в белгийския град Лиеж. Това съобщиха местни медии...

Шеф Манчев в стола на депутатите: Видях неща, които аз не бих ял

https://www.24chasa.bg/novini/article/6890234

Шеф Манчев в стола на депутатите: Видях неща, които аз не бих ял Депутатите трябва да бъдат по-взискателни към храната, която ядат. Този съвет им даде известният шеф-готвач Иван Манчев, който направи изненадваща инспекция в стола на парламента вчера. “Не ми хареса. Видях карета, които са доста сухи, и неща, които даже не бих ги ял. Има какво още да се желае от храната в стола”, категоричен бе Манчев,

Тръмп обсъди условията в затвора с Ким Кардашиян. Сериозно.

http://clubz.bg/68502-trymp_obsydi_usloviqta_v_zatvora_s_kim_kardashiqn_seriozno

"Беше голяма среща", написа в туитър президентът Тръмп след разговора си с реалити звездата Ким Кардашиян.

Двамата обсъдили правосъдната реформа и възможностите за изменение на условията в затворите и арестите. Повече от час е продължила срещата между тях в Овалния кабинет на Белия дом. Ким е разговаряла и със зетя на Доналд - Джаред Къшнър. Срещата била с посредничеството на първата дъщеря на Америка - Иванка.

До личната беседа се стигнало след като Ким Кардашиян проявила интерес и се загрижила за съдбата на 67-годишната Елис Мери Джонсън. Тя била хваната да търгува с наркотици, арестувана и осъдена на доживотен затвор още през 1997 г. Сега престъпничката излежава наказанието си в Алисвил в щата Алабама. Ким е твърдо убедена, че присъдата й трябва да бъде намалена.

Елис е подала молба за помилване и сега всичко е в ръцете на президента. Не се съобщава дали Ким и Тръмп са постигнали някакво съгласие и дали държавният глава ще опрости прегрешението на наркодилърката.

След срещата Ким Кардашиян отишла да вечеря в апартамента на Джаред и съпругата му Иванка Тръмп във Вашингтон.

В миналато Доналд Тръмп неведнъж е усмивал реалити звездата.

"Дали тя има хубаво тяло? Не. Дали тя има дебел задник? Абсолютно", заяви той в интервю през 2003 година.

Ким не е първата представителка на семейство Кардашиян, която посещава Белия дом. Сестра й Клое бе преди 8 години на среща с президента Барак Обама, припомнят агенциите.

Една от емблематичните снимки на Ким в Инстаграм.

 

Маршът "Велик е нашият войник" официално е обявен за химн на Българската армия

https://www.actualno.com/chronicles/marshyt-velik-e-nashijat-vojnik-oficialno-e-objaven-za-himn-na-bylgarskata-armija-news_676757.html

„Велик е нашият войник“ е един от най-популярните български маршове и военни песни, някога марш на Двадесет и трети шипченски полк, понастоящем е химн на Българската армия. Воинският химн „Велик е нашият войник“ е композиран през 1916 г. (Първа световна война) край Охридското езеро от Михаил Шекерджиев, редник в 23-ти полк на Осма пехотна тунджанска дивизия по текст на журналиста подпоручик Константин Георгиев. По политически причини, през разл

Слънчево, със слаб вятър и температури до 32 градуса

https://offnews.bg//obshtestvo/slanchevo-sas-slab-viatar-i-temperaturi-do-32-gradusa-681672.html

Днешният ден ще е предимно слънчев, след обяд - с разкъсана висока облачност. Максималните температури ще надхвърлят 30 градуса - на места (в областите Видин и Велико Търново) тя ще достигне 32 по Целзий, показва прогнозата на НИМХ-БАН. В София термометрите ще сочат 27 градуса на сянка в най-топлите часове.

Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от север-североизток.

Над планините ще е предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 12°.

По Черноморието ще е предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 23°-25°. Температурата на морската вода е 20-22°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Денят ще продължи 15 часа и пет минути. Слънцето ще изгрее в 5:52 ч. и ще залезе в 20:57 часа.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване