Ремонт затруднява движението на границата с Гърция

https://petel.bg/Remont-zatrudnyava-dvizhenieto-na-granitsata-s-Gartsiya__267305

Гръцката полиция заяви, че ремонтните дейности ще продължат около месец Пътуващите за Гърция трябва да имат предвид, че при Кулата-Пром...

Частична забрана за джетове в Атина

https://petel.bg/CHastichna-zabrana-za-dzhetove-v-Atina__267306

снимка: Туитър Частична забрана за джетове по плажовете в района на гръцката столица Атина. Това разкриват местните медии и news.bg. Огра...

Учени ще създават киборги със свръхчовешка сила

https://petel.bg/Ucheni-shhe-sazdavat-kiborgi-sas-svrahchoveshka-sila__267307

Хибридите между човек и робот са напът да се превърнат в реалност, след като японски учени успяха да обединят мускулни влакна с роботизир...

Астропрогноза: Скоприон – дайте шанс на мечтите си, Рак – обзело ви е напрежение

http://regiona.bg/%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b3%d0%bd%d0%be%d0%b7%d0%b0-%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%be%d0%bd-%d0%b4%d0%b0%d0%b9%d1%82%d0%b5-%d1%88%d0%b0%d0%bd%d1%81-%d0%bd%d0%b0/

Хороскоп за 02 юни 2018

Хороскоп Овен (21 март – 20 април)

Хубав ден да се замислите за проблемите в обществото и какво е Вашето персонално участие в тях. Колко са Ви близки, имате ли отношение, изобщо значат ли нещо за Вас? И какво всъщност значи да си социално отговорен и кому е нужно това? Понякога е нужно просто да погледнем по-далеч от собствените си лични проблеми.

Хороскоп Телец (21 април – 21 май)

Как сте днес с вътрешните противоречия? Правите ли нещата, които наистина искате или животът Ви е низ от компромиси? Много неща можете да се запитате, но по-важното е да знаете защо го правите, защото всеки въпрос е едно движение, една промяна, а готови ли сте да я приемете?

Хороскоп Близнаци (22 май – 21 юни)

Направете нещо, което Ви издига над обикновените битовизми, нещо, което Ви кара да се чувствате по-големи, по-шедри, по-величествени. Извисете се над себе си, бъдет един по-голям и по-добър ваш образ!

Хороскоп Рак (22 юни – 23 юли)

Любопитството към света ще надделее. Дори напрежението, което Ви е обзело, може да провокира интересни мисли. Днес повече ще говорите, отколкото ще слушате, макар че е добре да чуете и разсъжденията на другите. При всички положения няма да Ви е скучно. Все пак внимавайте с шофирането, лесно ще се разсейвате.

Хороскоп Лъв (24 юли – 23 август)

На преден план ще излязат нещата, които са важни и стойностни за Вас. Хубаво е да си дадете сметка дали най-ценното не е пред очите Ви, а Вие дори не го забелязвате. Понякога най-простичките въпроси имат най-трудни отговори.

Хороскоп Дева (24 август – 23 септември)

С ум като бръснач, постоянно в търсене на скритите мотиви, дали не изпускате ценните моменти, улисани в изследвания и разнищване на собствените си чувства. Опитайте да се порадвате на онова, което имате, вместо постоянно да търсите и още нещо. Прекаленото задълбочаване не винаги носи радост.

Хороскоп Везни (24 септември – 23 октомври)

Светът понякога може да е много странно и неразбираемо място, особено ако смятате, че не Ви разбират. А дали не отдавате прекалено голямо значение на субективните си усещания? Не забравяйте, че това е просто Вашата перспектива, а не истинската реалност.

Хороскоп Скорпион (24 октомври- 22 ноември)

Какво би бил светът без приятели? Днес просто може да отпразнувате приятелството и хората, които Ви подкрепят. Дайте шанс на мечтите си да станат действителност.

Хороскоп Стрелец (23 ноември – 21 декември)

Въпреки всички интересни и забавни неща, които бихте могли да правите, днес ще Ви вълнуват доста сериозни въпроси. Отговорите са във Вас, но готови ли сте да ги чуете, готови ли сте да поемете отговорността да бъдете толкова добри, колкото наистина сте? Готови ли сте да бъдете себе си?

Хороскоп Козирог (22 декември – 20 януари)

Какво Ви носи напрежението и защо толкова държите да го изпитате? А какво Ви носи безпаричието, което нищо друго не би могло да ви даде? Понякога някои въпроси са странни, понякога дори обидни, но склонни ли сме да потърсим вината в себе си, вместо да обвиняваме другите. Доста въпроси ще ви разкъсват днес, но именно заради това ще откриете и много отговори. Интересен ден.

Хороскоп Водолей (21 януари – 19 февруари)

Кое е онова, което Ви прави различни/ Кое е онова, което всички останали ценят у Вас? Открийте го и го прегърнете, това е Вашето нещо, това е вашата уникалност, поне в този момент. Радвайте се, че го знаете и бъдете себе си! Много повече!

Хороскоп Риби (20 февруари – 20 март)

Ден мистичен, различен, каращ Ви да погледнете някъде там в дълбокото вътре в себе си. Вие гледате напред, надалеч и все забравяте, че има и други измерения – на широко, на дълбоко, на високо. Има интересни неща във всички посоки, само погледнете и натам.

Материалът Астропрогноза: Скоприон – дайте шанс на мечтите си, Рак – обзело ви е напрежение е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Църквата почита днес Св. Никифор Изповедник

https://offnews.bg//obshtestvo/tcarkvata-pochita-dnes-sv-nikifor-izpovednik-681828.html

Църквата почита днес Св. Никифор Изповедник, патриарх Константинополски. 

Св. Никифор бил син на знатен и благочестив гражданин на Цариград на име Теодор. Той получил от родителите си християнско възпитание, подкрепено от примера на техния собствен живот. Младият Никифор получил бляскаво образование в Цариград.

В званието секретар на двора на императрица Ирина и като императорски пълномощник, Никифор присъствал на VІІ Вселенски събор (787 г.). Отегчавайки се от придворния живот, той оставил двореца и се усамотил при Босфора, като прекарвал живота си в научни трудове, пост и молитва. По това време той построил църква и основал манастир.

В 806 г. Никифор, след смъртта на патриарх Танасий, бил избран за цариградски патриарх: приел отначало монашество, после свещенически сан и бил възведен на патриаршески престол в самия ден Пасха. Във време на посвещението той държал в ръка своето обещание да пази истините на православната вяра. Като приел управлението на Църквата, той преди всички обърнал внимание на поведението на духовенството и взел мерки против разпуснатия живот в столицата. С еретиците встъпил в последователна и постоянна борба. Скоро той се проявил като изповедник, указвайки твърда съпротива на иконобореца император Лъв Арменец. На всички старания на императора, чрез ласки и закани да го склони на своя страна, Никифор отговарял:"Напразни са твоите трудове господарю! Ние не можем да изменим древното предание, ние почитаме изображенията на светците както Кръста и Евангелието". И след това, търсейки подкрепление в молитвата, той убеждавал православните да се пазят от еретиците и да се не боят от преследванията за правото изповедание. В църквата "Св. София" той съборно извършил всенощно бдение, молейки Бога за мир в Църквата и за избавяне от ереста.

Като узнал за това и като се опасявал от народен метеж, императорът пратил царедворци в църквата да кажат на патриарха: "Защо смущаваш народа и го възбуждаш против царската власт?" Патриархът казал да съобщят на императора: "Ние сме се събрали в Божия дом не на съвет против царя, а на славословие Божие и за да се молим, Господ да унищожи ереста и да утвърди всички в единомислено православие!"

След беседата с народа патриархът се отправил в двореца, за да успокои и убеди царя. “Не въвеждай в светата Църква нечестиво мъдруване! - казал му той. - Не трябва да се спори за онова, което вече отдавна е отхвърлено от светите отци и е предадено на анатема". Императорът с гняв изгонил от двореца патриарха и всички, които били с него. Епископите били пратени в разни места на заточение, а свещениците и монасите били предавани на различни мъчения и затвор, за да ги склонят към ереста. Патриархът временно бил оставен на длъжността си, понеже имало опасност от бунт сред народа.

В 814 г. императорът свикал събор от свои съмишленици епископи, които повикали на събора патриарха, но Никифор наредил да им кажат, че те нямат право да бъдат съдии в неговата област. Тогава епископите го обявили за лишен от сан, а императорът го пратил на заточение отначало в един манастир, основан от самия патриарх, а после в друг, близо до Цариград. Там св. Никифор Изповедник починал през 818 година.

Мощите на св. Никифор били пренесени в Цариград в 846 година.

Намериха младеж в куфара на румънец във Великобритания

https://petel.bg/Nameriha-mladezh-v-kufara-na-rumanets-vav-Velikobritaniya__267304

Британската полиция задържа 20-годишен румънец, след като в сряда виетнамски младеж беше намерен в куфар в колата му на пристанището в Дув...

Ето какво ще е времето днес

https://petel.bg/Eto-kakvo-shhe-e-vremeto-dnes__267298

По Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, ко...

Хороскоп за събота

https://petel.bg/Horoskop-za-sabota-__267299

lamqta.com/horoskop-za-denq/blog   Овен  Овните днес не трябва прекалено дълго да се колебаят, опитвайки се да оценят всички нюанси на ситуацията, за ...

Почитаме паметта на Христо Ботев

https://petel.bg/Pochitame-pametta-na-Hristo-Botev__267300

На 2 юни почитаме паметта на поета и революционер Христо Ботев, и на загиналите за свободата на България. Навършват се 142 години от гибелт...

Предадоха Венцислав Ангелов – Чикагото на българските власти

https://petel.bg/Predadoha-Ventsislav-Angelov-----CHikagoto-na-balgarskite-vlasti__267301

Снимка: bTV Венцислав Ангелов с прякор Чикагото беше предаден на българските власти от германските им колеги, съобщиха от пресцентъра на ...

Актуална пътна обстановка

https://petel.bg/Aktualna-patna-obstanovka-__267302

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия“: Област София: - Ограничено е движението по пътната връзка София – Костенец на пътен възел ...

Младо момиче получи стряскащо съобщение на телефона си. Напомнили й, че днес трябва да...

https://petel.bg/Mlado-momiche-poluchi-stryaskashho-saobshhenie-na-telefona-si--Napomnili-y--che-dnes-tryabva-da----__267303

Младо момиче от Лондон получи зловещо известие във Фейсбук. От социалната мрежа напомнили на Рейчъл да не забравя, че днес й предстои да „...

БСП – София ще отбележи Деня на Ботев и загиналите за свободата на България

http://pogled.info/bulgarski/bsp-sofiya-shte-otbelezhi-denya-na-botev-i-zaginalite-za-svobodata-na-balgariya.95007

/Поглед.инфо/ На 2 юни БСП – София ще отбележи Деня на Ботев и загиналите за свободата на България с поредица от мероприятия.

Washington Post: Асад няма намерение да напуска поста си

http://pogled.info/svetoven/Washington-Post-asad-nyama-namerenie-da-napuska-posta-si.95008

/Поглед.инфо/ Въпреки гражданската война, продължаваща седем години, смъртта на стотици хиляди сирийци и милиони бежанци, опустошените древните градове на страната, както и употребата на химическо оръжие срещу цивилни граждани, сирийският президент Башар Асад все още е на власт, съобщава американският официоз The Washington Post. Пренебрегвайки критиките на Запада, по-специално на САЩ, той определено няма намерение да напуска поста си, макар бъдещето на сирийския режим да е предопределено.

Чикагото, издирван с европейска заповед, бе предаден на българските власти от Германия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6894035

Чикагото, издирван с европейска заповед, бе предаден на българските власти от ГерманияВенцислав Атанасов Ангелов, с прякор Чикагото, бе предаден днес на българските власти от немските им колеги, съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи. 49-годишният мъж бе обявен за международно издирване на 1 февруари 2016 г., въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура - Русе от януари 2016 г.

Капитализмът - искате или не - е такава система, в която не може да бъде добре на всички

http://pogled.info/svetoven/kapitalizmat-iskate-ili-ne-e-takava-sistema-v-koyato-ne-mozhe-da-bade-dobre-na-vsichki.94990

/Поглед.инфо/ Добре е да дружиш с голям хищник, когато ловът му е удачен и трофеят му е голям: за мършоядите остават много кости за доизгризване, те дебелеят заедно с „алфа“. Но колкото по-слаб става лова на големия звяр, толкова по-тревожно скимтят към Луната койотите. Изгладнелият „приятел“ във всеки момент може самите тях да излапа! Мършоядът не може да избяга, той е отвикнал сам да ловува. Но той увеличава дистанцията – за да може за всеки случай да бъда по-далеч от „алфа“, чието ръмжене е все по-тревожно...

Турският външен министър заплаши САЩ със закриване на военната база „Инджирлик“

http://pogled.info/svetoven/turskiyat-vanshen-ministar-zaplashi-sasht-sas-zakrivane-na-voennata-baza-indzhirlik.94991

/Поглед.инфо/ Външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу заяви, че базата на САЩ „Инджирлик“ може да бъде закрита заради политиката на Вашингтон.

Спектакълът с инсценираната смърт на Бабченко бе осъден по целия свят

http://pogled.info/svetoven/spektakalat-s-instseniranata-smart-na-babchenko-be-osaden-po-tseliya-svyat.94992

/Поглед.инфо/ Тези дни в Киев се случи убийството на журналиста Аркадий Бабченко, предизвикало широк резонанс не само в Украйна и в Русия, но и по целия свят. Какво бе удивлението на всички до един, когато се оказа, че това е инсценирано и кореспондентът е жив и здрав.

Руската дипломация в Близкия изток е близо до най-големия си успех за последните 30 години

http://pogled.info/svetoven/ruskata-diplomatsiya-v-blizkiya-iztok-e-blizo-do-nai-golemiya-si-uspeh-za-poslednite-30-godini.94993

/Поглед.инфо/ Съгласно редица данни, на Русия ѝ се отдаде почти невъзможното: да изключи от сирийския конфликт фактора на иранско-израелското противостоене, което ще позволи войната да се пренесе в решаващата ѝ фаза и да приключи процесът по обединяването на страната. Но с какво именно Москва обеща на Израел? И Истина ли е, че ни се е наложило да предадем съюзника си Иран?

Новият маршрут на юг дава на Русия колосални изгоди

http://pogled.info/svetoven/noviyat-marshrut-na-yug-dava-na-rusiya-kolosalni-izgodi.94994

/Поглед.инфо/ Новият транспортен коридор „Север-Юг“, който ще бъде конкуренция на маршрута през Суецкия канал, получава още по-ясно все по-ясни очертания. За него усилено лобира Индия, където трябва да бъде крайната точка на маршрута. Но най-голяма изгода от осъществяването на тази проект ще има Русия като транзитна страна.

Кога, най-накрая, ще съдят представителите на военно-промишления комплекс на САЩ

http://pogled.info/svetoven/amerika/koga-nai-nakraya-shte-sadyat-predstavitelite-na-voenno-promishleniya-kompleks-na-sasht.94995

/Поглед.инфо/ Както отбелязва в своята нова статия известният журналист и аналитик Фил Бътлър, много геополитически анализатори неведнъж са били зашеметявани от непредсказуемите действия на Доналд Тръмп.

Какво пречи на Русия да се договори с Америка?

http://pogled.info/svetoven/kakvo-prechi-na-rusiya-da-se-dogovori-s-amerika.94997

/Поглед.инфо/ Свежоназначеният държавен секретар на САЩ Майк Помпео проведе първия си телефонен разговор със Сергей Лавров. Резултатите от разговора бяха оценени различно от двете страни. В частност Вашингтон използва това като повод да постави пред Русия цяла редица искания. И ако те се изучат, става ясно защо Москва и Вашингтон не могат да се договорят за нищо.

Пиеса: И изведнъж, ако Порошенко умре…

http://pogled.info/svetoven/piesa-i-izvednazh-ako-poroshenko-umre.94998

/Поглед.инфо/ Не успя светът да се отърси от стремителното възкресение на малко известния, бил то руски, бил то украински журналист, ту бил убит, ту не бил убит от Кремъл, като същият този свят бе потресен от страшната новина за трагичната смърт на петия президент на Украйна Петро Порошенко.

Глобалният данъчен рекет на САЩ

http://pogled.info/svetoven/globalniyat-danachen-reket-na-sasht.94999

/Поглед.инфо/ Глобалният данъчен рекет на САЩ. /ВИДЕО/ /Рус.ез./

Сергей Лавров се срещна с Ким Чен Ун

http://pogled.info/svetoven/sergei-lavrov-se-sreshtna-s-kim-chen-un.95000

/Поглед.инфо/ Ръководителят на МВнР на РФ Сергей Лавров проведе среща с лидера на КНДР Ким Чен Ун и го покани да посети Русия. Ръководителят на руското външнополитическо ведомство се намира с визита в КНДР. Лавров проведе преговори с министъра на външните работи на страната Ли Ен Хо, след което го прие Ким Чен Ун. (видео)

Вашингтон атакува руския проект Су-57

http://pogled.info/svetoven/vashington-atakuva-ruskiya-proekt-su-57.95001

/Поглед.инфо/ Колко не обичат американците, когато не успяват на постигнат поставените задачи! Ето например, те искаха да създадат най-добрия изтребител, а после да го натрисат по целия свят. Получи ли се? Не! А тук се появиха и Русия, и нейните „сушки“, от които се възхищава целия свят.

Съседен Казахстан ме тревожи

http://pogled.info/svetoven/saseden-kazahstan-me-trevozhi.95002

/Поглед.инфо/ В републиканския вестник „Казахстанская правда“ е публикувано официалното обръщение на президента на Република Казахстан Нурсултан Назарбаев по случай Деня на паметта на жертвите на политическите репресии.

Фалшиво покушение, фалшива жертва и фалшива страна

http://pogled.info/svetoven/falshivo-pokushenie-falshiva-zhertva-i-falshiva-strana.95003

/Поглед.инфо/ Вчера дадената особа се появи пред телевизионните камери на брифинга на СБУ (Службата за сигурност на Украйна). Изобщо, убийството на Аркаша Бабченко е било инсценировка.

Бабченкогейт или минутната слава на самотния слабоумен от СБУ

http://pogled.info/svetoven/babchenkogeit-ili-minutnata-slava-na-samotniya-slaboumen-ot-sbu.95004

/Поглед.инфо/ Днешният фарс под название „пресконференция на СБУ“ с показателното „възкръсване“ на дезертьора Аркадий Бабченко, уж убит вчера в своя киевски дом, за пореден път показа не просто степента на деградация на специалните служби на Украйна, но и направи на глупаци цялата „световна общественост“. Впрочем, циркът в стил а-ла Скрипал явно ще продължава.

Британският министър на отбраната съветва Русия „да млъкне и да изчезне”

http://pogled.info/svetoven/britanskiyat-ministar-na-otbranata-savetva-rusiya-da-mlakne-i-da-izchezne.95005

/Поглед.инфо/ В самия пик на скандала по случая Скрипал, британският министър на отбраната Гавин Уилямсън си позволи да изтърси пряко в ефира неформален израз, съветвайки Русия „да млъкне и да изчезне”.

САЩ искат контрол над православната църква

http://pogled.info/svetoven/sasht-iskat-kontrol-nad-pravoslavnata-tsarkva.95006

/Поглед.инфо/ Американски бизнесмен от гръцки произход Ефстатиос Валиотис предлага Константинополската патриаршия да се премести в САЩ. Това предизвика взрив от възмущение на представителите на православната вяра. Инцидентът стана в православната катедрала във Вашингтон, чийто енориаш е бизнесменът, по време на служба, на която присъстваха официални клирици, които не реагираха на предложението на бизнесмена, което предизвика последващата вълна на възмущение от страна на енориашите.

5000 шофьори глобени след сигнали от приложение

https://www.24chasa.bg/novini/article/6889590

5000 шофьори глобени след сигнали от  приложениеНеправилно изпреварване на няколко коли амбицира 4-ма младежи да създадат приложение, благодарение на което са санкционирани над 5000 шофьори. През октомври 2014 г. Христо Борисов бил задминат нерегламентирано и на светофара отишъл да почука на стъклото на нарушителя. Шофьорът толкова се стъписал, че се заключил в колата си и вдигнал всички

Абрамович се отказа да строи нов стадион на Челси

https://petel.bg/Abramovich-se-otkaza-da-stroi-nov-stadion-na-CHelsi__267296

Английският футболен клуб Челси замрази плановете си за изграждане на нов стадион. Отборът посочва като причина „настоящият неблагопр...

Спецакция: Задържаха мъж, карал деца във Facebook да участват в порнографски представления

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/specakciia-zadyrzhaha-myzh-karal-deca-vyv-facebook-da-uchastvat-v-pornografski-predstavleniia-2100782

Задържан е мъж, склонявал малолетни за участие в порнографски материали, съобщават от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност". Операцията е проведена под наблюдението на Софийската районна прокуратура.

На 31 май служител

Белият дом трескаво готви среща на Тръмп с Путин

http://clubz.bg/68610-beliqt_dom_treskavo_gotvi_sreshta_na_trymp_s_putin

Белият дом е започнал подготовката за евентуална среща на президента Доналд Тръмп с руския му колега Владимир Путин, пише "Уолстрийт джърнъл".

Администрацията на САЩ се надява, че преговорите и диалога между двамата ще позволят да се разрешат разногласията между двете страни, които вече са достигнали мащабите от времето на студената война.

Източник на вестника е потвърдил, че американският посланик в Русия Джон Хантсман неотдавна се е прибрал във Вашингтон, за да помогне за организирането на срещата на върха.

"Лична среща на четири очи между Тръмп и Путин е проект на Хантсман, който той готви вече няколко месеца", разказва анонимен високопоставен служител пред изданието.

Датите и мястото на срещата все още не са уточнени, защото подготовката е в ранен стадии.

Очаква се на масата на преговорите да бъдат поставени теми като напрегнатото положение в Сирия и Украйна. Ще се обсъди и започналата нова надпревара във въоръжаването между двете държави, както и контрола върху ядреното оръжие в света.

Вестникът припомня, че през април в пресата се появиха съобщения, че в телефонен разговор Тръмп е поканил Путин да посети Вашингтон. Говорителката на Белия дом Сара Сандърс тогава по-скоро потвърди информациите. Тя заяви, че подобна среща може да се осъществи в "не толкова далечно бъдеще".

Тогава руският външен министър Сергей Лавров обяви, че Путин е готов на такава среща.

Досега Тръмп и Путин са се виждали два пъти. През юли 2017 г. на международен форум в Германия и през ноември на интернационална среща във Виетнам.

Visa вече работи почти нормално

http://clubz.bg/68609-visa_veche_raboti_pochti_normalno

Функционирането на разплащателната система на Виза (Visa) почти се е нормализирало, предаде Ройтерс, като се позова на комюнике на компанията.

Вчера Виза съобщи за нарушения в услугите, което е попречило на обработката на някои трансакции в Европа, и че разследва проблема.

"В момента Виза страда от нарушения в услугите. Този инцидент попречи на обработката на някои трансакции на Виза в Европа", информира компанията в изявление снощи. 

По-късно компанията обяви, че нейните системи оперират на "близки до нормалните равнища". Проблемът е бил "резултат от хардуерна неизправност".

"Нямаме причина да смятаме, че той е бил свързан с какъвто и да било неразрешен достъп или злонамерено събитие", подчертаха от Виза.

Тръмп все пак ще се срещне с Ким Чен-ун

https://petel.bg/Tramp-vse-pak-shhe-se-sreshhne-s-Kim-CHen-un--__267297

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен-ун на 12 юни в Сингапур, предаде АП и Блиц. Амери...

Тръмп: Получих много хубаво писмо от Ким. Не съм го чел

http://clubz.bg/68608-trymp_poluchih_mnogo_hubavo_pismo_ot_kim_ne_sym_go_chel

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен Ун на 12 юни в Сингапур и че комунистическата държава желае да се откаже от ядреното си оръжие, предадоха световните агенции.

Той каза това пред репортери след среща в Белия дом вчера с високопоставен пратеник на режима в Пхенян.

Тръмп прие заместник-председателя на управляващата в КНДР Корейска трудова партия Ким Йон Чхол, като срещата продължи по-дълго от планираното. Тя е минала "много добре", според президента на САЩ.

Тръмп каза също, че президентът на Китай Си Цзинпин е помогнал за уреждане на предстоящата среща на върха.

Американският президент прогнозира, че отношенията със Северна Корея в края на краищата ще се окажат успешен процес.

"Мисля, че ще започнем отношения помежду си и те ще започнат на 12 юни", каза Тръмп.

Той предупреди, че след годините на враждебност няма да е достатъчна една среща, но изрази надежда, че тази в Сингапур ще бъде едно добро начало. Според американския президент севернокорейският лидер наистина възнамерява да закрие ядрената военна програма на страната си, както искат Съединените щати.

Той съобщи, че е обсъдил с Ким Йон Чхол официалното слагане на край на Корейската война, т. е. подписването на мирен договор за формално прекратяване на конфликта от периода 1950-1953 г., след който е подписано само примирие.

Президентът на САЩ каза, че очаква деня, когато ще може да отмени санкциите срещу Северна Корея. Съединените щати няма да дадат основната сума пари в помощ на КНДР, а това ще направи Южна Корея, отбеляза той.

Тръмп изтъкна, че повече няма използва термина "максимален натиск" върху Северна Корея, защото тя и Съединените щати вече намират общ език.

Президентът на САЩ каза, че срещата на руския министър на външните работи Сергей Лавров с Ким Чен Ун в Пхенян не му се е понравила, предаде ТАСС.

"Каква цел преследваше тя?", попита Тръмп.

След това той допълни, че ако срещата е "била позитивна", то тя ще му "се понрави".

"Ако е била негативна среща, тя няма да ми се понрави", продължи Тръмп, преди да добави, че срещата между Лавров и Ким "може да е много позитивна".

Ким Йон Чхол, смятан за втория човек в режима в Пхенян и за "дясна ръка" на севернокорейския лидер, предаде на американския президент писмо от Ким Чен Ун. Тръмп първо определи писмото като "много хубаво", след което призна, че не го е чел, предаде Франс прес.

По-рано тази седмица високопоставеният севернокорейски пратеник проведе разговори в Ню Йорк с държавния секретар на САЩ Майк Помпео. Вчера Помпео също присъства на срещата в Овалния кабинет на Белия дом между Тръмп и Ким Йон Чхол.

Преди 9.IХ.1944 г. първите ни дипломати носели бележки, че са морални и знаят френски

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6892046

Преди 9.IХ.1944 г. първите ни дипломати носели бележки, че са морални и знаят френскиОще преди 80 г. те влизат в публичен регистър, препитват ги по право и държавна уредба Свидетелство за честност и благонадеждност, декларация за материалното състояние на кандидата и родителите му и куп други документи е трябвало да представят първите български дипломати. Всеки, който желаел да бъде изпратен като консул или аташе,

Анджелина Джоли отново ще се снима във филм по приказен сюжет

https://petel.bg/Andzhelina-Dzholi-otnovo-shhe-se-snima-vav-film-po-prikazen-syuzhet__267295

Лентата се казва "Отдръпни се" Актьорите Анджелина Джоли и Дейвид Ойелоуо ще си партнират във филма по приказен сюжет "Отдръпни се" ("Come awa...

Препоръчваме ви: 'Сако от велур' в Народен театър 'Иван Вазов'

https://offnews.bg//kultura/preporachvame-vi-sako-ot-velur-v-naroden-teatar-ivan-vazov-681826.html

Днес от 19:00 часа на Голямата сцена на Народен театър "Иван Вазов" ще се играе постановката "Сако от велур".

Блестящата сатирична комедия е точно такова смешно, тъжно и на места страшно приключение из абсурдните и в същото време толкова познати житейски случки.

Тази необикновена история започва, когато езиковедът Иван Антонов си купува сако от велур и иска да подстриже космите по него заради подигравките на приятелите си. Сакото е подстригано, но в същото време е записано в чиновническите регистри като „частна овца”. А за овцете, както и за всички други притежания, трябва да се плащат данъци. Безобидна шега или просто грешка? Работата е там, обяснява един от героите в пиесата, че днес никой не си признава грешката. Такъв е стилът. Днес правят пет нови, само и само да скрият старите. Затова и толкова очевидни грешки минават още за успехи.

От тук започват ходенето по мъките и спускането по пързалката, по която Иван Антонов и двамата му приятели са запратени в лабиринта на бюрокрацията. А това е безкрайна, смешна и налудничава траектория из реалностите на „българския модел”.

Вижте и останалите ни предложения за интересни събития за днешния ден:

Балет

В Софийската опера от 19:00 часа ще се играе балетът "Дон Кихот" по музиката на Лудвиг Минкус.

Повече информация за събитието можете да откриете ТУК.

Официалната коронация на кралица Елизабет II

https://www.actualno.com/chronicles/oficialnata-koronacija-na-kralica-elizabet-ii-news_677547.html

Нейно Кралско Величество Елизабет II е кралица и държавен глава на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия и на 15 страни от Британската общност (включително Канада, Австралия и Нова Зеландия). Тя е глава на Британската общност, върховен управител на Църквата на Англия, главнокомандващ британските въоръжените сили и лорд на Ман. Елизабет II е родена на 21 април 1926 г. Тя е по-голямата от двете дъщери на Джордж VI и Елизабет Боуз-Лайън. През 1947 г. се жени за далечни

Хороскоп за 2-8 юни от Антония Мечкова

https://offnews.bg//horoskop/horoskop-za-2-8-iuni-ot-antonia-mechkova-680426.html

{"oven":"През уикенда е редно да си дадете и малко отдих, ала вие си мислите за по-самостоятелни начинания, стремите се към изява в служебната сфера. За някои Овни е време да вземат важни решения, критично да преценят досегашните си резултати, могат повече. В понеделник ви изкушават стари дела и уговорки, не сте наясно с нещата. В сряда се огледайте за сътрудници и партньори, не бива да се преуморявате. Уреждайте грамотно и с такт деликатни теми и усвоявайте още умения. В четвъртък избягвайте разпри, и с близки си разменяте остроти.","telec":"Мнозина от знака май следва да си направят по-разумен режим, нещо все ги влече към трапези и компании. Не е благоприятно за джоба, а и важни задачи може да изостанат. Телците, които се готвят за изпити, представяне на проект, да не пилеят времето, периодът им предлага шансове за изява и печалби. Във вторник не споделяйте всичките си идеи, има още на какво да се учите, пък и предстоят интересни срещи. От сряда упорство в работата ще бъде оценено по достойнство. В петък това изглежда точно така, все пак не спорете с шефовете.","bliznaci":"Поне през уикенда си дайте отдих, пътуване би ви освежило доста. Близнаците сякаш не знаят умора, изкушават ги доходи, постове. Ако обмислите нещата, ще се окаже, че има и скрити капани, от понеделник не си струва да рискувате заради примамливи печалби. Пари не ви липсват, а и уважението на околните ще ви радва. Все пак от вторник отделяйте повече време на родата, приятели. В сряда и четвъртък с такт можете да постигнете много даже в неблаготворни условия. Не се хвърляйте във флиртове и авантюри дори да не сте обвързани...","rak":"От уикенда се очертават делови и лични трудности, обмислете ги внимателно, близките може и да не си дават сметка за някои. От понеделник група Раци ще насочат усилия за оправяне на финансовите въпроси, имат доста възможности – помощ от приятели и познати, възобновяване на стари начинания, свиване на харчове за светски забавления. В четвъртък ще се наложи да искате помощ от околни, възникват неочаквани пречки или работата върви по-бавно. Планът ви е ползотворен дори ако следвате чуждите желания. Мнозина са с шанс за брак.","luv":"Вашите дела също не вървят твърде бързо, нито както ви се ще, та можете да си дадете известна почивка. Лъвовете няма да се откажат от амбициите си, но сега трябва да поизчакат, иначе ще се примиряват с нежеланите ситуации, ще правят компромиси, които не са им по характера. И в понеделник май давате превес на купоните, във вторник и сряда обаче е време да се напрегнете, имате условия за впечатляващи изяви, приходи. В четвъртък нещата се объркват и е редно да обмислите друга делова стратегия, да е по-дългосрочна и печеливша.","deva":"Това 7 дневие не е леко за вас. Деловата позиция на едни Деви не е най-силна, втори виждат шансове за изява и печалби, но са колебливи, трети се чувстват жертва на интрига на околните. До сряда бъдете сдържани и отстъпчиви, мъчете се да стабилизирате бюджета си. А и не споделяйте всичките си нови идеи, ще има трудности в работата, тогава ще търсите съвети от близките. В четвъртък и петък избягвайте всякакъв спор с тях, иначе трайно ще влошите отношенията си. Ако сега не ви помагат за личните неща, в бъдеще ще могат.","vezni":"През тези дни не се изтъквате много сред колеги и познати, имате нужда от отдих, а и знаете добре: не е дошъл моментът да задействате амбициозните си планове. Везните се радват на внимание на всеки купон, ала необвързаните не бързат с флиртове и ангажименти. Обвързаните пък ценят доста хармонията с обичаните и не демонстрират домашното разбирателство, придобивки. От четвъртък разчиствате недовършени дела, трябва да отворите поле за печалби и начинания. Подготвяли сте се сериозно и дълго, затова мерите точно в целта...","scorpion":"За вас седмицата е напрегната, но в крайна сметка ползотворна. Ако нещо с личните отношения не е точно, много Скорпиони ще поемат инициативата да изгладят нещата къде с такт, къде със строгост. От този уикенд пречките се изясняват, не пилейте сили в разправии, а уреждайте стриктно делови, също административни и финансови въпроси. Сряда носи още изненади, така че овладейте желанието да критикувате, нужно е след изясняване в работата тя да се свърши, и то с равномерно темпо. Никой няма да ви отнеме постигнатото.","strelec":"Напрегнат, но хубав период за решаване на делови и лични проблеми. Те не липсват при повечето Стрелци, в работата промените може да са по-сериозни. Стремите се към кариера и новости в дейността, от понеделник гледайте да се впишете в плановете на влиятелни личности, за да осъществите и своите идеи. В сряда и четвъртък трябва да преценявате по-точно способностите си, иначе може да не си попаднете на мястото и ще ви тежи. В петък поемате задачи и на околните, но резултатът е убедителен и ви радва. За мнозина - любовен късмет.","kozirog":"Чак в четвъртък спъващите ви проблеми ще минат на по-заден план. Оше от понеделник Козирозите ще променят намеренията си според обстоятелствата, понеже не винаги са благотворни за начинанията им или за сближаване с нови познати. От сряда малко отстъпвате пред претенциите на по-влиятелните личности в кръга ви, по-късно ще потърсите и съдействие, за да покажете какво наистина умеете като професионалисти. Упорството ще ви изведе нагоре в екипа, не оставяте недовършени задачи. Преодолявате и пречките в любовта.","vodolei":"Това 7-дневие носи трудности и за вас, дискретно ще изчакате с някои делови идеи, за да настъпят по-благоприятни условия. От понеделник до сряда искате услуги от колеги и познати, на тази основа ще градите бъдещите си бизнес или лични отношения. Доходите на Водолеите растат пропорционално на техните отговорности и в петък идва време да се върнат към отдавнашните си идеи, упоритостта им ще бъде наградена с кариера, печалби, признание. Влюбените с търпение и такт постигат мечта, някои организират и романтично пътуване...","ribi":"През уикенда и в понеделник преследвате упорито деловите си цели, трябва да се признае, че ви се откриват доста добри възможности. Но Рибите да проучват най-внимателно ситуациите, до петък има неясноти и може да ги отклонят от вярната посока. Трудностите от вторник до четвъртък са по силите ви, но са и повод да укрепите приятелски и роднински връзки. Говорете за идеите си, като не забравяте, че не приказките, а практическите ви старания и резултатите ще привличат последователи. В любовта поне за миг бъдете принц или принцеса..."}

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване