Красивата Натали Трифонова обеща слънце, но през уикенда става страшно

https://petel.bg/Krasivata-Natali-Trifonova-obeshha-slantse--no-prez-uikenda-stava-strashno__268209

Красивата Натали Трифонова обеща по БТВ слънчево време и високи температури днес, но предупреди, че през уикенда са възможни и градушки. ...

Първа "Купа Стенли" за "Вашингтон" и Алекс Овечкин

http://clubz.bg/68874-pyrva_kupa_stenli_za_vashington_i_aleks_ovechkin

"Вашингтон Кепитълс" спечели шампионската "Купа Стенли" в Националната хокейна лига на САЩ и Канада за първи път в 44-годишната си история. Столичани победиха с 4:3 "Вегас Голдън Найтс" в мач №5 от финалната серия и стъпиха на върха с 4:1 успеха.

Двубоят се игра в Лас Вегас.

Това е и първа титла за щатската столица в някоя от четирите големи професионални лиги от 1992 г. насам, когато "Редскинс" триумфира на Супербоул в американския футбол.

Капитанът на "Кепитълс" Александър Овечкин, един от най-великите хокеисти на нашето време, най-накрая излезе от списъка на величията, които никога не са вдигали "Купа Стенли". Нападателят бе определен за Най-полезен играч на плейофите и грабна отличието "Кон Смит".

Руснакът е истинска легенда във Вашингтон, той играе в тима от 2004 г. Неговият сънародник Евгени Кузнецов постави рекорд за "Купитълс" със записаните 12 гола и 20 асистенции в плейофите.

Десетки хиляди фенове отпразнуваха титлата на Овечкин и компания. Много от тях гледаха на видеоекран в баскетболната зала в столицата, след което излязоха по улиците.

Слънчево и топло днес, без валежи…

http://regiona.bg/%d1%81%d0%bb%d1%8a%d0%bd%d1%87%d0%b5%d0%b2%d0%be-%d0%b8-%d1%82%d0%be%d0%bf%d0%bb%d0%be-%d0%b4%d0%bd%d0%b5%d1%81-%d0%b1%d0%b5%d0%b7-%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%b6%d0%b8/

Прогноза за  08.06.2018
Днес над по-голямата част от страната ще е слънчево. След обяд временни увеличения на облачността ще има главно в планинските райони и там на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб източен, в Източна България – до умерен югоизточен вятър. Ще е топло и максималните температури ще са между 29° и 34°.

Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места в масивите от Западна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб южен вятър, по билата до умерен – от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 22°, на 2000 метра – около 15°.

Материалът Слънчево и топло днес, без валежи… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Теодор Стратилат бит с оловни пръчки и остри керемиди

https://offnews.bg//obshtestvo/teodor-stratilat-bit-s-olovni-prachki-i-ostri-keremidi-682084.html

Църквата почита днес пренасяне мощите на св. Теодор Стратилат. 

Великомъченик Теодор, родом от град Евхаита, живял в началото на ІV век по времето на императорите Константин и Линикий. Той бил назначен за стратилат (воевода) в град Ираклия, близо до Черно море. Теодор мъдро управлявал поверения му град и мнозина, като виждали добродетелите му, приемали християнската вяра.

Това станало известно на император Линикий, управлявал източната част на Римската империя, където се намирал град Ираклия. Той мразел християните и строго ги преследвал. Като чул, че Теодор привлича мнозина към Христа, императорът изпратил да го доведат при него в Никодимия. Теодор обаче написал писмо на царя и го помолил сам да дойде в Ираклия. Линикий се съгласил. Придружен от дворцови сановници и много войници, той тръгнал за Ираклия, като заповядал да вземат и златните му и сребърни идоли. 

Укрепен чрез молитва, Теодор се облякъл в хубава премяна, качил се на кон и излязъл с граждани и войници да посрещне царя, комуто се поклонил. Линикий влязъл тържествено в града.

На другия ден царят седнал на престол, приготвен за него на площада. Той се обърнал към Теодор с похвала за мъжеството му, за мъдростта на неговите разпореждания и за реда, който намерил в града. След това го поканил да принесе жертва на боговете пред народа. Теодор помолил царя да отложи това жертвоприношение с два дни и през туй време да му позволи да вземе идолите при себе си в къщи. Линикий се съгласил: отнесли златните и сребърните истукани в дома на воеводата Теодор, който в същата нощ ги раздробил на части и ги раздал на сиромаси. 

След два дена царят събрал отново народа на площада и казал на Теодор: "Мъдри Теодоре, любими наш воеводо, ето настана денят за празненство и жертвоприношение. И тъй, принеси жертва на боговете, та целия народ, като види твоето благочестие, да им служи с по-голямо усърдие!". 

Преди Теодор да успее да отговори на царя, един от войниците се приближил до Линикий и му казал: Господарю, лъже те воеводата. Аз вчера видях златна глава на един от идолите у един бедняк, който ми каза, че я получил от Теодор.

Царят бил поразен и дълго мълчал.

Тоя войник говори истината – казал Теодор. – Аз действително строших твоите богове и добре сторих. Как могат те да ти помогнат, когато сами не можаха да се спасят от разрушение?

Дълго Линикий не могъл от гняв да произнесе ни една дума. Но най-после избухнал със страшни заплахи срещу Стратилата. Линикий заповядал жестоко да бият Теодор с волски жили и присмивайки се над неговите страдания, казвал му: "Е, какво, Теодоре, избави ли те твоят Бог?".  

Теодор спокойно отговорил: "Прави каквото искаш. Ни скръб, ни страдания, ни самата смърт няма да ме разлъчат от Христовата любов".

Линикий не могъл да разбере, че Бог невидимо, но с всемогъща сила помагал на страдащия за Неговото име. В яростта си царят заповядал да бият Теодора с оловни пръчки, да го обгарят с огън, с остри керемиди да трият раните му. След дълги изтезания затворили го в тъмница за пет дни без хляб и вода. 

Линикий заповядал да приготвят кръст и след пет дни завел мъченика от тъмницата, за да бъде разпнат. Приковали ръцете и нозете му на кръста и войниците, по повеля на Линикий, стреляли в лицето му и му изболи очите.

Теодор свършил мъченичеството си чрез посичане с меч.

Страданията на светия великомъченик и неговата твърда вяра станали причина да приемат християнската вяра много жители на града и много войници. 

"Фейсбук" пак се издъни. Пусна публично личните съобщения на 14 млн. души

http://clubz.bg/68873-fejsbuk_pak_se_izdyni_pusna_publichno_lichnite_syobshteniq_na_14_mln_dushi

Социалната мрежа "Фейсбук" съобщи, че погрешка е направила обществено достояние личните съобщения на 14 милиона потребители в продължение на четири дни през май, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Случилото се дължи на компютърен дефект, който бил открит неотдавна и който превръщал автоматично в публични съобщенията на някои хора, разказа Ерин Игън, отговаряща за въпросите на неприкосновеността на личния живот към "Фейсбук". Тази грешка става в момент, в който социалната мрежа работи по нов начин на споделяне на някои елементи от профила на потребителите, като например снимки. 

Грешката е засегнала мрежата в периода 18-27 май. Техническият дефект бил отстранен още на 22 май, но на компанията били нужни още пет дни, за да превърне отново в лични всички направени обществено достояние съобщения.

"Решихме проблема и започнахме от вчера да предупреждаваме засегнатите хора и да ги караме да проверяват съобщенията, които са постнали през този период", казва Игън.

14-те милиона засегнати потребители ще видят при влизането си в социалната мрежа известие, което ще ги прикани да посетят отделна страница, на която ще могат да прегледат постовете, засегнати от дефекта.

Проблемът се случва в момент, в който "Фейсбук" се оказа забъркан в няколко афери с лични данни. Групата е силно критикувана заради това, че е допуснала лични данни на десетки милиони потребители, без тяхното знание, да се озоват в ръцете на аналитичната компания Кембридж Аналитика. Тази седмица "Фейсбук" отново стана обект на критики, след като потвърди, че китайският производител на смартфони Хуавей, смятан за близък до властта в Китай и забранен от доставчиците на американската армия, фигурира след производителите, на които е разрешено да използват личните данни на потребителите.

Без вода в части от Овча купел и Герман

https://offnews.bg//obshtestvo/bez-voda-v-chasti-ot-ovcha-kupel-i-german-682154.html

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в части на столицата днес, съобщиха от дружеството. 

Ремонт на сградно водопроводно отклонение на ул. „Искър“ в с. Герман налага спиране на водоподаването от 09:00 до 17:00 часа на ул. "Искър" между ул. "Патриарх Герман" и ул. "Росица", ул." Росица" между ул." Градина" и ул." Искър". 

Подмяна на спирателен кран на ул. „Букет“ в кв. „Овча купел“ налага спиране на водоподаването от 09:00 до 16:00 часа на ул. „Букет“ между ул. „Народен герой“ и бул. „Никола Петков“.  

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx .

“Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства!

Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС. 

Die Presse: Австрия няма да стане „мост на Русия към Европа”

http://pogled.info/svetoven/Die-Presse-avstriya-nyama-da-stane-most-na-rusiya-kam-evropa.95161

/Поглед.инфо/ След дългата „възбуда” във връзка с посещението на президента на Русия Владимир Путин в Австрия е време отново да настъпи спокойствие и политиците и бизнесмените да се откажат от „изтърканите фрази за посредническата функция и доверителното и уважително отношение на Австрия към Русия”, пише журналистът от Die Presse Буркхард Бишоф.

CNN: Зависимостта на Европа от руския газ е задълго

http://pogled.info/svetoven/CNN-zavisimostta-na-evropa-ot-ruskiya-gaz-e-zadalgo.95160

/Поглед.инфо/ На 5 юни във Виена топъл прием очакваше Владимир Путин. Неговото пристигане съвпадна с годишнина: преди 50 години, във времената на студената война, Австрия стана първата западна страна, която започна да внася съветски газ, пише CNN.

„Газпром“ и австрийската OMV подписаха споразумение за доставка на газ до 2040 година

http://pogled.info/svetoven/gazprom-i-avstriiskata-OMV-podpisaha-sporazumenie-za-dostavka-na-gaz-do-2040-godina.95159

/Поглед.инфо/ Санкциите, въведени от ЕС през 2014 г. не пречат за засилването на енергийния диалог между Москва и Виена. В рамките на посещението на руския лидер във Виена се състоя церемония по подписване на споразумение между „Газпром“ и OMV за доставките на енергийни ресурси до 2040 г.

Amnesty International обвини САЩ в особено тежки военни престъпления

http://pogled.info/svetoven/Amnesty-International-obvini-sasht-v-osobeno-tezhki-voenni-prestapleniya.95158

/Поглед.инфо/ Наистина ли американците са смятали, че варварските им действия в Близкия изток няма да останат безнаказани? Че световната общност ще повярва в цифрата, които представят, когато говорят за жертвите на обстрела на западната коалиция? Че изпепелените от тях с бял фосфор сирийци, както някога с напалм са били изпепелявани виетконгците, ще останат незабелязани? Не, всяко зло трябва да се накаже.

Хороскопът за днес: Близници, усмихнете се светът е хубав, Лъвове, имайте милост към себе си, Водолеи очакват Ви конфликти!

http://regiona.bg/%d1%85%d0%be%d1%80%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%bf%d1%8a%d1%82-%d0%b7%d0%b0-%d0%b4%d0%bd%d0%b5%d1%81-%d0%b1%d0%bb%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d1%83%d1%81%d0%bc%d0%b8%d1%85%d0%bd%d0%b5%d1%82/

Хороскоп за 08 юни 2018

Хороскоп Овен (21 март – 20 април)
Малко непостоянни ще сте в настроенията си днес, но ако следвате поривите си, можете наистина да постигнете големи резултати. Просто не изпадайте в излишни подробности.

Хороскоп Телец (21 април – 21 май)
Сутринта ще е доста ленива,но затова пък иключително вдъхновяваща. Следобедът е време и да послушате себе си, но и да свършите важните неща. Първо обаче ще трябва да ги формулирате. Фокусирайте се!

Хороскоп Близнаци (22 май – 21 юни)
Активен ден, трудно ще успеете да се спрете на едно място, но пък няма да ви тежи. Ще успеете да получите нещо, което отдавна сте искали и ще намерите още една причина да се усмихнете и да направите света по-радостен.

Хороскоп Рак (22 юни – 23 юли)
Трудно ще се подчинявате на нареждания и то не само поради гордост, а по-скоро, за да не поддържате несправедливостта. Важното е да следвате истината и да не правите компромиси с нея.

Хороскоп Лъв (24 юли – 23 август)
Поемете своя дял от отговорността, но не вършете работата на другите. Имайте милост и към себе си, уважавайте се, тогава ще видите, че и резултатите са различни.

Хороскоп Дева (24 август – 23 септември)
Днес просто е грехота да се претоварвате с работа, както е казал Стив Джобс – не е нужно да се работи много, а да се работи с главата. Така че включете на пълни обороти мисълта и интуицията си.

Хороскоп Везни (24 септември – 23 октомври)
Важно е да чувате другите, а това си е доста трудна задача. В свят, в който човек няма как да действа сам, е много важно да чува и да разбира онези, с които си партнира. Затова – слушайте, без да оценявате.

Хороскоп Скорпион (24 октомври- 22 ноември)
Ще ви се наложи да се справяте с куп дребни и досадни домашни задачи. Денят е подходящ за ремонт на домакински уреди, но също и за подготовка за изпити. Бъдете умерени в храненето.

Хороскоп Стрелец (23 ноември – 21 декември)
Не се хвърляйте на много работи наведнъж, защото и без друго нещата ще стават по-трудно от очакванията. Отделете повече време за любимия човек.

Хороскоп Козирог (22 декември – 20 януари)
Днес лесно ще се дразните и трудно ще се успокоявате. Използвайте деня, за да разчистите ненужните неща и да сложите ред в нужните. И не се разсейвате с по-приятни занимания.

Хороскоп Водолей (21 януари – 19 февруари)
Денят ще ви предложи най-разнообразни неща. Ще усетите положителното отношение на хората, макар че вечерта са възможни някои конфликти по най-невероятни поводи.

Хороскоп Риби (20 февруари – 20 март)
Около Вас всичко ще се движи със шеметна бързина, сякаш сте на панаир. Светът ще ви изглежда шарен и малко луд, но пък важното е, че усетите вкуса на свободата, на онази, която е вътре във вас и вечно я контролирате да не се показва.

Материалът Хороскопът за днес: Близници, усмихнете се светът е хубав, Лъвове, имайте милост към себе си, Водолеи очакват Ви конфликти! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

След близо година пауза: Премиерът Борисов се изправя срещу депутатските въпроси

//dariknews.bg/novini/bylgariia/sled-blizo-godina-pauza-premieryt-borisov-se-izpravia-sreshtu-deputatskite-vyprosi-2102122

Премиерът Бойко Борисов ще вземе участие в днешния парламентарен контрол след почти една година отсъствие. За последно премиерът е отговарял на депутатски въпроси преди почти една година - на 7 юли 2017 година.
 
Миналата седмица финансовият министър Владислав Горанов

Ще ни донесе ли изненади времето през уикенда?

//dariknews.bg/novini/bylgariia/shte-ni-donese-li-iznenadi-vremeto-prez-uikenda-2102123

Днес над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валежи. Ще духа слаб източен, в Източна България - умерен югоизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 29 и 34 градуса, соч

Италиански депутат: Не мигрантите, а корумпираните политици са проблемът

//dariknews.bg/novini/sviat/italianski-deputat-ne-migrantite-a-korumpiranite-politici-sa-problemyt-2102121

Не мигрантите, а корумпираните политици са проблемът, каза за „Дарик“ Микеле Содано, депутат от движението „Пет звезди“, което спечели парламентарните избори в Италия, шокирайки традиционните партии. Той изтъкна, че първите стъпки на новото италианско правителство са насочени към създаване на работ

Възрастна жена стана „муле“ на ало измамници, след като я обраха (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/bylgariia/vyzrastna-zhena-stana-mule-na-alo-izmamnici-sled-kato-ia-obraha-video-2102120

Възрастна жена стана жертва на телефонна измама и след това се превърна в „муле“ на "ало" мошениците. Полицията я залови, минути след като взе парите на друга жертва на измама, съобщава

Средиземно може да стане "пластмасово море"

http://clubz.bg/68872-sredizemno_moje_da_stane_plastmasovo_more

Средиземно море е застрашено да се превърне в "море от пластмаса", предупреди Световният фонд за дивата природа, който предложи серия от мерки за спасяването на морето от пластмасовите отпадъци, които го задушават, предаде Франс прес.

Асоциацията представи днес доклад, в който е обобщила данните от научни изследвания, пораждащи безпокойство. В Средиземно море има рекордно ниво на микропластмаса - пластмасови частици, които са по-малки от 5 милиметра и които тровят цялата хранителна верига и застрашават човешкото здраве.

Като цяло концентрацията на микропластмасата е почти четири пъти по-висока в Средиземно море отколкото в "континентите" от пластмасови отпадъци, открити в океаните, подчертава Световният фонд за дивата природа. За да се променят нещата, неправителствената организация пледира за международно обвързващо споразумение, за да бъдат намалени пластмасовите отпадъци или за борба с изоставените във водата материали за риболов. 

Световният фонд призовава за увеличаване на рециклирането и събирането на отпадъци в страните по крайбрежието на морето. Фондът призовава и за забрана на всички полиетиленови торбички за еднократна употреба, както на север така и на юг, и за забрана на добавянето на микропластмасата, например в козметичните продукти или почистващите препарати през 2025 г.

Промишлеността трябва да развие алтернативи на пластмасата, "които да могат да се рециклират или да се превръщат в компост", и да произвежда неща от възобновяеми материали, а не от петролни деривати, се казва в доклада. Туристическата индустрия трябва да избягва да използва пластмасови продукти за еднократна, употреба като бутилки, торби, сламки или тапи.

Световният фонд призовава и за "лов на пластмаса" на индивидуално ниво - използване например на дървени гребени и пинсети, на гъби от целулоза, на биоразграждащ се конец за зъби, на керамични съдове, стъклени бутилки, памучни кърпи или постелки за йога от бамбук.

Фондът отправя призив да не се хвърлят отпадъците където и да е, което ще допринесе също за спасяването на Средиземно море.

Пипа призна, че е бременна

http://clubz.bg/68871-pipa_prizna_che_e_bremenna

По-малката сестра на херцогинята на Кембридж Кейт Мидълтън - Пипа Мидълтън, обяви, че е бременна, предаде Асошиейтед прес.

Медиите спекулираха за това от известно време, но сега Пипа го призна пред изданието "Уейтроуз".

Тя разказа, че е минала първите три месеца на бременността и сега адаптирала гимнастиката си за състоянието си.

Пипа Мидълтън се омъжи за мениджъра на хедж фондове Джеймс Матюс през 2017 г. Тя беше шаферка на сватбата на Кейт. Кейт Мидълтън има три деца от брака си с принц Уилям.

Дневен хороскоп: Идеален петък за повечето от зодиите, една обаче е на крачка от провала

https://petel.bg/Dneven-horoskop--Idealen-petak-za-povecheto-ot-zodiite--edna-obache-e-na-krachka-ot-provala__268205

Източник lamqta.com Овен  Днес Вашият любим човек дълго ще Ви развлича със своето чувство за хумор и със забавното си поведение. Главното е, ...

Нана Гладуиш с кампания за мъжете на болните от рак на гърдата

https://petel.bg/Nana-Gladuish-s-kampaniya-za-mazhete-na-bolnite-ot-rak-na-gardata__268204

Мъжете на болните от рак на гърдата - във фокуса на специална кампания. Фондацията на Нана Гладуиш „Една от 8“ подава ръка на съпрузите на ...

За посещението на Путин във Виена и за свободата на словото на Запад

http://pogled.info/svetoven/za-poseshtenieto-na-putin-vav-viena-i-za-svobodata-na-slovoto-na-zapad.95153

/Поглед.инфо/ Струваше ни се, че работното посещение на Владимир Путин в Австрия на 5 юни трябваше да привлече повече внимание сред западната преса. Нали става дума за посещение в страна член на Евросъюза след обявените срещу Русия санкции във връзка с присъединяването на Крим преди четири години. Срещите във Виена с ръководителите на Австрийската република в много отношения бяха съдържателни и логично се очакваше по повода във водещите медии на Европа и САЩ да се появят аналитични коментари.

Най-големият хедж-фонд на планетата залага на срива на всички финансови пазари на САЩ

http://pogled.info/svetoven/nai-golemiyat-hedzh-fond-na-planetata-zalaga-na-sriva-na-vsichki-finansovi-pazari-na-sasht.95152

/Поглед.инфо/ Същността на настоящия етап от глобалната дългова суперкриза е описана нееднократно. Тя е видна прекрасно на картинката горе – в „сити времена“ овните се хранят с относително евтини кредити, после кранчето се затяга, за да се отгризат от затлъстелите овни активите в полза на транснационалния финансов капитал, след това кранчето отново се пуска, започвайки нов цикъл на угояване.

Руското външно министерство забрани в страната да влизат русофоби от Естония

http://pogled.info/svetoven/russia/ruskoto-vanshno-ministerstvo-zabrani-v-stranata-da-vlizat-rusofobi-ot-estoniya.95151

/Поглед.инфо/ Тези мерки станаха отговор за „неприятелските действия“ от страна на прибалтийските държави. Напомняме, че на 29 март Естония въведе забрана за влизането на 49 граждани от Русия заради т.нар. списък „Магнитски“.

Стратегическият съюз Москва-Берлин-Париж не е далеч

http://pogled.info/svetoven/strategicheskiyat-sayuz-moskva-berlin-parizh-ne-e-dalech.95150

/Поглед.инфо/ В Берлин се разгоря скандал. Официалният и пълномощен посланик на САЩ в Германия Рик Гренел направи заявление, заради което в някои страни „изгонването за 24-часов срок“ би било мека реакция. В интервю за „Брайтбарт-Лондон“ в Берлин той спокойно заяви, че има намерение да оказва подкрепа на местните консервативни сили, които искат разрушаването на германската държава.

„Северен поток-2“ настъпва

http://pogled.info/svetoven/severen-potok-2-nastapva.95149

/Поглед.инфо/ Срещата между Путин и Тръмп, за чиято подготовка администрацията на президента на САЩ съобщи на „Уол Стрийт Джърнъл“, най-вероятно ще може да се състои едва след междинните избори в САЩ, които ще се проведат на 6 ноември и в случай на положителния им резултат за Републиканската партия, съобщават източници от Филаделфия…

Уилям Браудер: новото „лице“ на русофобската истерия на Великобритания

http://pogled.info/svetoven/evropa/uilyam-brauder-novoto-litse-na-rusofobskata-isteriya-na-velikobritaniya.95148

/Поглед.инфо/ Не успя да стихне скандалът около неоснованите обвинения на британските власти по адрес на Русия, уж виновна за отравянето на Скрипалови, като се разгоря нов, по нищо не отстъпващ по мащаби на предишния. Ключовата фигура в поредния европейски цирк е известният британски журналист Уилям Браудер, който на 30 май 2018 г. бе задържан от полицията на Испания в Мадрид във връзка с наличието у Интерпол на съответната заповед за арест от руска страна.

Le Journal du Dimanche: Прямотата на Макрон му провали телефонния разговор с Тръмп

http://pogled.info/svetoven/Le-Journal-du-Dimanche-pryamotata-na-makron-mu-provali-telefonniya-razgovor-s-tramp.95157

/Поглед.инфо/ Последният телефонен разговори между Еманюел Макрон с Доналд Тръмп според източници от Белия дом, е преминал „ужасно“, предава le Journal du Dimanche. Лидерите на двете страни, известни със своите дружески отношения не са успели да намерят общ език след решението на американската администрация да установи митнически бариери за вноса на алуминий и стомана от ЕС. Този епизод хвърля за пореден път сянка върху предстоящата среща на високо равнище на „Голямата седмица“ в Квебек, по време на която на участниците ще им е трудно да достигнат съгласие, отбелязва изданието.

Билдербергският клуб обсъди ролята на САЩ в света

http://pogled.info/svetoven/bilderbergskiyat-klub-obsadi-rolyata-na-sasht-v-sveta.95156

/Поглед.инфо/ Билдербергската 66-та конференция тази година ще премине между 7 и 10 юни в Турин. До днес 128 души от 23 страни са потвърдили своето участие.

Вятрович обяви особена война на маршал Жуков

http://pogled.info/svetoven/vyatrovich-obyavi-osobena-voina-na-marshal-zhukov.95155

/Поглед.инфо/ Владимир Вятрович, ръководител на така наричания институт за „национална памет“ на Украйна, който вече отдавна се нарича тъжно „институт за национална безпаметност“, обяви особена война на маршал Георгий Жуков.

Дали Украйна снабдява с оръжие бойците в Сирия?

http://pogled.info/svetoven/dali-ukraina-snabdyava-s-orazhie-boitsite-v-siriya.95154

/Поглед.инфо/ Редица информационни ресурси „разгарят“ скандала за това, че сирийските бойци са снабдявани през пристанищата Одеса и Николаев. Около тази „сензация“ има редица въпроси. Въпреки това към нея трябва да се отнесем с цялата ѝ сериозност: в описаната схема няма нищо невъзможно, още повече, че тя съвпада с ареста на Борис Герман, който Силите за сигурност на Украйна наричат „поръчител на убийството на Бабченко“.

Путин настойчиво помолил Курц да му уреди среща с Тръмп

http://clubz.bg/68870-putin_nastojchivo_pomolil_kurc_da_mu_uredi_sreshta_s_trymp

Руският президент Владимир Путин е помолил канцлера на Австрия да организира среща между него и американския президент Доналд Тръмп във Виена. Това пише в. "Уолстрийт джърнъл", като се позовава на високопоставен европейски представител.

Путин е отправил искането по време на официалната си визита във Виена по-рано тази седмица. Австрийският канцлер Себастиан Курц е приел молбата и е обещал да говори с Тръмп, казва източникът.

Настойчивата молба на Путин навежда на мисълта, че среща на върха между него и Тръмп може да има по-скоро от очакваното, само след няколко седмици.

Изданието съобщи миналата седмица, че Белият дом е започнал предварителна работа по уреждането на среща на върха между двамата лидери. Джон Хантсман, американският посланик в Русия, е бил във Вашингтон миналата седмица. Той се е срещнал с представители на администрацията на Тръмп с цел уреждане на срещата на върха, отбеляза тогава изданието.

Австрия вече е съобщила на САЩ готовността си да бъде домакин на срещата на върха между Тръмп и Путин, пише ТАСС, като се позовава на източник от Съвета за национална сигурност на Белия дом.

На 20 март Путин и Тръмп проведоха телефонен разговор. Според съобщението на пресслужбата на Кремъл на ръководителите на външнополитическите ведомства на САЩ и Русия е било дадено поръчение да проучат въпроса за среща на лидерите.

По-късно стана ясно, че Тръмп не само е говорил за възможност за среща, но и поканил Путин на среща във Вашингтон. Миналия месец Юрий Ушаков, сътрудникът на руския лидер, заяви, че възможността за организирането на среща между Путин и Тръмп в близките месеци, до ноемврийската среща на върха на Г-20, засега не се обсъжда.

Джеф Безос би могъл да купи всички имоти в Чикаго 5.1 пъти

https://petel.bg/Dzhef-Bezos-bi-mogal-da-kupi-vsichki-imoti-v-CHikago-5-1-pati__268202

Колко богат е Джеф Безос? С парите, с които разполага, основателят на Amazon може да купи всички жилища, които се продават в Чикаго, и дори да м...

Нови опции във Вайбър

https://petel.bg/Novi-optsii-vav-Vaybar-__268194

kaldata.com Viber представи нови Chat Extensions, с които един милиард регистрирани потребители в апликацията ще могат да изразяват себе си по нов начи...

Тръмп напуска Г-7 по-рано

http://clubz.bg/68869-trymp_napuska_g_7_po_rano

Британският премиер Тереза Мей ще има официални двустранни срещи с всички лидери на страните от Г-7, без американския президент Доналд Тръмп, предаде Ройтерс, като се позова на представители на офиса на премиера.

Тереза Мей ще участва в срещата на върха на Г-7 в Квебек в Канада днес и утре. Това ще е първата среща на върха, на която лидерите на Г-7 ще се изправят пред Тръмп, след като той наложи мита върху стоманата и алуминия от Канада, Мексико и ЕС. Тереза Мей каза, че Великобритания иска ЕС да бъде сдържан в ответния си отговор на американските мита и заяви, че тя ще продължи да изтъква ползите от свободната търговия.

"Очевидно ЕС ще отговори. Ние искаме да гарантираме и ние работим с други страни от ЕС, за да гарантираме, че нашият отговор ще е пропорционален на онова, което е предвидено в правилата на Световната търговска организация", каза Тереза Мей. "Ние искаме да бъдем големи защитници на свободната търговия по света и ще си останем такива и в бъдеще", каза Мей.

Британският премиер направи тези изявления в самолета напът за Квебек. Тя на два пъти похвали Тръмп - за дипломатическия прогрес по севернокорейския въпрос и за това, че упражнява натиск над технологичните компании заради онлайн екстремизма.

Същевременно британският външен министър Борис Джонсън каза, че на срещата на върха в Квебек Мей ще предложи на лидерите на Г-7 да създадат звено за бърза международна реакция за противопоставяне на кибератаките и убийствата от страна на Русия, съобщава сайтът Бъзфийд, предаде Ройтерс. Джонсън се е пошегувал, че Тръмп би бил добър в преговорите за споразумението за Брекзит с ЕС. Тези коментари Джонсън направил по време на частна среща с активисти от Консервативната партия в сряда.

 
Преди да замине за Квебек президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Франция и Канада налагат на САЩ "тежки мита" и издигат невалутни бариери пред търговията, предаде Ройтерс.
 
"Моля кажете на премиера Трюдо и на президента Макрон, че те облагат САЩ с тежки мита и създават невалутнии пречки", написа Тръмп в Туитър и добави, че очаква да се срещне с тях с нетърпение форума на върха на Г-7 в Канада, който започва днес.
Тръмп очевидно е недоволен от вчерашните разговори на Макрон с Трюдо в Канада. Двамата обсъдиха възможността да не подпишат обща декларация на срещата на Г-7 и да обединят останалите държави срещу Вашингтон заради налажените от Тръмп мита на стоманата и алуминия.
 
Друг препъникамък за подписване на съвместно комюнике е проблемът с климатичните промени. Ако не бъде засегнат този въпрос в декларацията, тя няма да бъде подписана от Париж, бе заявено вчера.
 
Сега от Белия дом обявиха, че Доналд Тръмп ще напусне срещата на най-развитите държави часове по-рано и ще пропусне разговорите точно по темата за борбата срещу промените в климата. Така че очевидно противоречията между страните от Г-7 се задълбочават. 
 
Тръмп ще си тръгне рано сутринта в събота от Квебек, съобщава Си Ен Ен.

Три забележителности в София, които да посетите през лятото

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6898275

Три забележителности в София, които да посетите през лятотоМакар че лятото е време за почивки, пътувания и обиколки из страната и чужбина, не винаги имаме възможност да се отправим към някоя по-далечна дестинация. Ето защо ви предлагаме 3 забележителности в София и в близост до нея, които задължително трябва да посетите. И четирите обекта са включени в двуезичната „Енциклопедия „София”,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване