Жени мюфтии в Саудитска Арабия?

https://frognews.bg/novini/jeni-miuftii-sauditska-arabiia.html

В Саудитска Арабия скоро може да има жени мюфтии. Шейх Абдулла Мутлак заяви, че мъжете са много заети и нямат време да се занимават с чисто женски въпроси.

Шефът на БАБХ намерил вратичка в закона, за да живее Пенка

https://www.mediapool.bg/shefat-na-babh-nameril-vratichka-v-zakona-za-da-zhivee-penka-news280220.html

“Намерих вратичка в закона, за да оставим жива кравата Пенка, обясни шефът на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) Дамян Илиев пред бТВ. В края на миналата седмица агенцията обяви, че животното ще бъде убито, защото е отишло за две седмици в Сърбия и после се е върнало в България. Няколко дни след това БАБХ обяви, че Пенка ще бъде оставена да живее, защото е здрава. Дамян Илиев каза, че лично е подписал решението, с което кравата бе оставена жива. Той не се поддал на емоции, а взел мотивирано решение. „Имахме достатъчно добри контакти със сръбската страна, вчера бях в Сърбия във връзка със същия казус и няма за мен риск в момента от заболяване, което да бъде внесено по този начин (чрез Пенка)”, каза Илиев. Той подчерта, че вирусните заболявания по животните са нещо сериозно, което не бива да бъде третирано по лековат начин.

Бойко Ноев: Армията ни няма бъдеще такава, каквато е

https://www.actualno.com/politics/bojko-noev-armijata-ni-njama-bydeshte-takava-kakvato-e-news_679423.html

Инцидентът с падналия хеликоптер Ми-17 е основание да се върнем към въпроса за състоянието на сектор "Сигурност". Има два фактора, които пряко влияят в областта на отбраната. Това заяви бившият военен министър Бойко Ноев в ефира на БНТ. Когато надпреварата между премиера и президента се прехвърли на полето на отбраната, тя не е здравословна, защото правителството няма да позволи на президента да натрупа политически актив чрез своята загриженост и отношение към армията. Ноев предвиди,

Белгия депортира само 16% незаконни мигранти

https://www.24chasa.bg/novini/article/6910090

Белгия депортира само 16% незаконни мигранти

Едва 16 на сто от съдебните решения за връщането у дома на незаконни мигранти, пристигнали в Белгия, се изпълняват, съобщават местни медии, като се позовават на официални данни. От 32 235 мигранти, получили заповед на напуснат страната миналата година, само 5255 (16,3 на сто) са били действително прогонени.

Министър Красен Кралев в Москва за откриването на световното

https://www.24chasa.bg/sport/article/6910096

Министър Красен Кралев в Москва за откриването на световнотоМинистърът на младежта и спорта Красен Кралев ще присъства на церемонията по откриването и първия мач на световното първенство по футбол в Москва. Българският спортен министър ще участва и в неформална работна среща по повод борбата с манипулирането на спортните състезания, организирана от разширеното частично споразумение за спорт (EPAS) на

65-годишен от Варна блъсна пресичащо на пешеходна пътека дете

http://www.moreto.net/novini.php?n=375848

На ул. «Д-р Пискюлиев», е възникнало ПТП, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Варна за Moreto.net. Водач на 65 г. от Варна, при маневра за десен завой, не пропуска и блъска пешеходец - дете, който пресича на сихнализирана пешеходна пътека.

НС почете с едноминутно мълчание загиналите военни пилоти

http://nakratko.bg/category/58/160869/


С едноминутно мълчание в памет на загиналите военни пилоти започна днешното пленарно заседание на Народното събрание, предаде репортер на БГНЕС. Кап. Пламен Пантелеев и кап.

Хасан Адемов: Парата в свирката на Патриотите нагнети напрежението за Бисер Петков

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/06/13/3199150_hasan_ademov_parata_v_svirkata_na_patriotite_nagneti/?ref=rss


"Патриотичната пара в свирката на управленската програма", дрязги между организациите на хората с увреждания, незаинтересованост на останалите министри, а и възможно борба за рейтинги са в основата на оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. Това мнение изрази пред Би Ти Ви председателят на парламентарната комисия по труда и социалната политика и депутат от ДПС Хасан Адемов.<br /><br />След протести на майки на деца с увреждания за липса на...

Тежък инцидент! Ток порази 34-годишен на ел. стълб, огнеборци го свалиха, в болница е

http://www.struma.com/obshtestvo/tejuk-incident-tok-porazi-34-godishen-na-el-stulb-ogneborci-go_135429/

Вчера поради неспазване на правилата за безопасност на труд в с. Самораново е пострадал 34-годишен служител, зает с полагането на оптичен кабел. Поразен е от ел. ток.

Помощ за спасяването му - свален е от ел. стълб, е оказал екип на РСПБЗН – Дупница, пострадалият е настанен в здравно заведение, по първоначални данни е без опасност за живота. В РУ Дупница е започнато досъдебно производство по случая.

Вени Иванова

Пеевски или Кин Чен Ун е по-ценен? 14 гавази пазят Д.П. докато яде

https://frognews.bg/novini/peevski-ili-kin-chen-tsenen-14-gavazi-paziat-nashiia-dokato-iade.html

Български политик и милионер се движи с цял взвод – по натовски стандарти – охрана. Всеки ден за безопасността му се грижат екипи от по 14-16 човека. По груби изчисления това струва около 200 000 евра месечно. Никой не проверява депутата за произхода на парите, с които плаща.

Пеевски или Ким Чен Ун е по-ценен? 14 гавази пазят Д.П. докато яде

https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/peevski-ili-kin-chen-tsenen-14-gavazi-paziat-nashiia-dokato-iade.html

Български политик и милионер се движи с цял взвод – по натовски стандарти – охрана. Всеки ден за безопасността му се грижат екипи от по 14-16 човека. По груби изчисления това струва около 200 000 евра месечно. Никой не проверява депутата за произхода на парите, с които плаща.

Раздават наградите БРИТ за класическа музика в Лондон днес

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6910080

Раздават наградите БРИТ за класическа музика в Лондон днесГолямата дама на британската музика Вера Лин и известният германски композитор Ханс Цимер са сред номинираните за наградите БРИТ за класическа музика, които се завръщат след 5-годишна пауза. Призовете ще бъдат раздадени днес на церемония в Лондон, съобщи Контактмюзик. Лин и Цимер са предишни носители на почетни отличия БРИТ за изключителен принос

Сиатъл се отказа от „данъка Amazon“

https://www.investor.bg/po-sveta/453/a/siatyl-se-otkaza-ot-danyka-amazon-262824/

Базирани в града компании направиха мощен отпор срещу мярката на местните власти

Ето защо мъжете искат някои жени само за любовници

https://www.actualno.com/curious/eto-zashto-myjete-iskat-njakoi-jeni-samo-za-lubovnici-news_679439.html

Чудили сте се защо мъжете страшно много ви харесват, но когато стане дума за сериозна връзка или дори брак, те избират друга? Доста често тази друга е и супер обикновена, дори невзрачна, но има нещо, с което е накарала мъжа да избере именно нея за жената на живота му… Всъщност, има поне три неща! Според психолозите мъжете търсят определени качества у дамата, с която да прекарат живота си. И те нямат нищо общо нито с външния вид, нито дори със страстта, химията или страхотния секс. С

Венецуела: Когато парите не струват пукната пара

https://www.actualno.com/features/venecuela-kogato-parite-ne-struvat-puknata-para-news_679438.html

След Първата световна война германската марка се обезценява толкова много, че хората започват да използват банкнотите като тапети. Нещо подобно се случва сега във Венецуела. Там 1 кг говеждо месо струва 2,7 млн боливара. Щом слънцето залезе, Хесус Кампос и съпругата му Габриела напускат скромното си жилище и тръгват на обиколка из Кукута, натоварени със стока. В колумбийския град на границата с Венецуела те се опитват да пласират продукцията си, която са успели да изработят по-рано през д

МОН организира конференция за изследванията за повишаване на качеството на храните

https://www.24chasa.bg/novini/article/6910079

МОН организира конференция за изследванията за повишаване на качеството на храните

Министерството на образованието и науката организира на 14 и 15 юни в Аграрния университет в Пловдив знаковата конференция "Храни 2030 - изследвания и иновации за продоволствена сигурност и повишаване на качеството и сигурността на храните и хранителните системи". Това съобщи пресцентърът на МОН. Конференцията е едно от знаковите събития за

ЕС ще отдели €13 млрд. за отбранителен фонд

http://clubz.bg/69082-es_shte_otdeli_%E2%82%AC13_mlrd_za_otbranitelen_fond

Европейският отбранителен фонд да разполага с бюджет от 13 милиарда евро до 2027 година. Това предложи днес Европейската комисия в рамките на обсъжданията за следващата многогодишна финансова рамка.

Средствата ще бъдат насочени към най-съвременни и напълно съвместими технологии и оборудване в области като криптирания софтуер и технологиите за безпилотни летателни средства.

Парите обаче ще се предоставят само на фирми и научни институции от страните членки на ЕС. Достъп до фонда няма да имат американски и британски фирми (Великобриания официално излиза от блока през март 2019 г.), опериращи в Европейския съюз. В изключителни случаи ще се допуска участие на експерти от страни извън ЕС. 

Новият фонд за отбрана ще предостави 4,1 милиарда евро за пряко безвъзмездно финансиране на съвместни научни изследвания. За разходите за разработване на прототипи и за сертифициране и изпитание на отбранителни изобретения се предвиждат 8,9 милиарда евро. 

Ще бъдат подкрепяни само съвместни проекти с най-малко трима участници от три държави от ЕС. Ще бъдат осигурявани европейски средства, само когато държавите от ЕС обещаят да купят крайното изделие. Пет процента от посочения бюджет ще бъдат за технологии и оборудване, които укрепват дългосрочно водещото място на ЕС.

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини предложи обособяването на европейски механизъм за подкрепа на мира - извънбюджетни 10,5 милиарда евро за повишаване на европейските способности за предотвратяване на конфликти, укрепване на мира и за международна сигурност, съобщи БТА.

Европейският механизъм за подкрепа на мира се очаква да подобри резултатите от финансирането за военни мисии и действия по общата политика за сигурност и отбрана. Механизмът ще бъде свързан с приноса на ЕС за мироопазващи дейности. Така ще бъдат покривани разходи, които не може да бъдат финансирани от бюджета на ЕС, защото са свързани с военни действия. 

Въпреки че фондът е представлява сравнително малка част от парите, отделени от ЕС за отбрана, той е ключов за превръщането на Съюза във водещ инвеститор в научни изследвания в областта на отбраната, отбелязва "Файненшъл таймс". Инициативата за Европейски отбранителен фонд набра допълнителна скорост заради разминаването на приоритетите в тази област между ЕС и САЩ след встъпването в длъжност на президента Доналд Тръмп, отбелязва още изданието.

Създаването на европейски отбранителен фонд беше обявено през 2016 г. Първата му версия беше представена през юни 2017 г. Досега обаче той не разполагаше със собствен бюджет и затова ще заработи същински през 2021 г., когато започва следващият 7-годишен бюджетен период.

Нашенски тираджия ранен в тежка катастрофа в Гърция!

http://regiona.bg/%d0%bd%d0%b0%d1%88%d0%b5%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d1%82%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b6%d0%b8%d1%8f-%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d0%bd-%d0%b2-%d1%82%d0%b5%d0%b6%d0%ba%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0%d1%81/

Катастрофа, предизвикана от българин, шофьор на ТИР на магистрала Е76 предизвика задръстване на 164 км между Атина и Солун.
Шофьорът е ранен и закаран с линейка в болницата на град Ламия, пише български новини.

Злополуката е станала при маневра на българина да обърне в обратна посока от Атина към Ламия, където товарния автомобил се е обърнал и затворли пътя вертикално.

Според полицейските служители, най-лошото е избегнато, тъй като шофьорите успели своевременно да спрат автомобилите си.

Материалът Нашенски тираджия ранен в тежка катастрофа в Гърция! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Весела Лечева: До следващата сряда се очаква от БСП да внесат вота на недоверие

https://www.24chasa.bg/novini/article/6910073

Весела Лечева: До следващата сряда се очаква от БСП да внесат вота на недоверие"До следващата сряда се очаква от БСП да внесат вота на недоверие за сектор "Сигурност" към правителството". Това каза пред БНТ зам.-председателя на ПГ на БСП "За България" Весела Лечева. Тя подчерта, че имат мотиви и те са много, в момента се пишат аргументите.  "Аргументите ние ги виждаме всеки ден. Какво още трябва да се случи?

Забраняват паркирането в част от центъра на Варна

http://nakratko.bg/category/58/160868/


Забрабява се паркирането по бул. Приморски" и по ул. "Братя Миладинови" във Варна днес. Причината - поредното разчертаване на места за "синята зона" във Варна. От 7 до 19.30 ч.

3 поколения на 60 квадрата: 41% от българите живеят в пренаселени жилища

http://www.struma.com/bulgariya/3-pokoleniya-na-60-kvadrata-41-ot-bulgarite-jiveyat-v_135427/

Близо 1,1 милиона българи са в жилища, които се споделят от повече от едно семейство, отчитат от Евростат

Около 41% от българите, или четирима от всеки 10 наши сънародници, живеят в пренаселени жилища. Това показват данни от анализ на Евростат за състоянието на жилищния фонд в Евросъюза през 2017 г. Средният показател за пренаселеност в ЕС е около 17%, отчита европейската статистика.

Близо 1,1 милиона българи, или около 15 на сто от населението у нас, живеят в жилища, които се споделят от повече от едно семейство, тоест удвояването на домакинствата в един апартамент, е доста често...

Продължава

Промени в движението в София заради посещението на македонския президент

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6910074

Промени в движението в София заради посещението на македонския президентВъвежда се временна организация на движението във връзка с посещение на президента на Република Македония, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства от 15.00 часа на 13 юни до отпътуване на делегацията на 15 ю на паркинга на „София хотел Балкан“. От 8.

Четирима баскетболисти на Черно море Тича в националния отбор за европейското

https://petel.bg/CHetirima-basketbolisti-na-CHerno-more-Ticha-v-natsionalniya-otbor-za-evropeyskoto__269039

Старши треньорът на националния отбор по баскетбол за момчета до 16 години Христо Ценов покани четирима от Черно море Тича в състава, койт...

Мъж забрави 30 бона и злато на бензиностанция

https://petel.bg/Mazh-zabravi-30-bona-i-zlato-na-benzinostantsiya__269038

Мъж е забравил чантата си със сума от около 15 000 евро и златни накити на бензиностанция в Бургас, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР в града,...

Бивш футболист се самоуби в Пазарджик

https://petel.bg/Bivsh-futbolist-se-samoubi-v-Pazardzhik__269037

Снимка: Булфото Със скок от осмия етаж на блок на ул. „Дунав” 4 в Пазарджик се самоуби бившият нападател на Хебър Атанас Иванов – Гумен...

Помогнете! Издирват изчезнала жена от Стара Загора

https://petel.bg/Pomognete--Izdirvat-izcheznala-zhena-ot-Stara-Zagora__269036

Снимка: Булфото Близки и роднини, както и десетки доброволци издирват жена с деменция от Стара Загора. За последно Венета е видяна на 11 ...

Може и малкият нальот да е убил пилотите на Ми-17!?

https://frognews.bg/novini/moje-malkiiat-naljot-ubil-pilotite-17.html

Загиналите пилоти при катастрофа с хеликоптер Ми-17 капитан Пламен Пантилеев и капитан Стоян Неделчев са имали изключително малък нальот за 2018 г. Първият е налетял от началото на годината до момента едва 17 часа, а другият – 18. Това съобщи командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков в авиобаза „Крумово”.

Може и малкият нальот да е убил пилотите на Ми-17!?

https://frognews.bg/obshtestvo/naroden-glas/moje-malkiiat-naljot-ubil-pilotite-17.html

Загиналите пилоти при катастрофа с хеликоптер Ми-17 капитан Пламен Пантилеев и капитан Стоян Неделчев са имали изключително малък нальот за 2018 г. Първият е налетял от началото на годината до момента едва 17 часа, а другият – 18. Това съобщи командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков в авиобаза „Крумово”.

Жълт код за бури и градушки в Западна България

http://www.struma.com/bulgariya/jult-kod-za-buri-i-gradushki-v-zapadna-bulgariya_135426/

Очаква ни и много горещо време с температури между 31 и 36 градуса

Обявен е жълт код за бури и градушки в Западна България. Очаква ни и много горещо време с температури между 31 и 36 градуса.

Ще преобладава предимно слънчево време, като от обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

В 12 области от Западна България са обявени предупреждения от първа степен.

В тези райони количествата дъжд ще са около и над 20 л/кв.м.

Над Черноморието ще е предимно слънчево с максимални...

Продължава

Обрат: Ще се опитаме да се присъединим към Банковия съюз и Еврозоната

http://www.moreto.net/novini.php?n=375883

България ще се опита да се присъедини към Банковия съюз и механизма на обменните курсове, който е предшественик на членството в Еврозоната, съобщи „Блумбърг“. Агенцията се позовава на финансовия министър на България Владислав Горанов.

Хасан Адемов: Съдбата на деца с увреждания не може да бъде заложник за главата на министър

http://www.struma.com/bulgariya/hasan-ademov-sudbata-na-deca-s-uvrejdaniya-ne-moje-da_135425/

Мерките в новия законопроект ще струват минимум 300 млн. лв. годишно

„Съдбата на деца с увреждания не може да бъде заложник за главата на министър, който и да е той.

Проблемите на хората с увреждания са от дълги години, много по-назад във времето и не започват с оставката на министър Бисер Петков". Това заяви в предаването „Тази сутрин” председателят на парламентарната комисия по труда и социалната политика Хасан Адемов.

„Искам да кажа нещо, което стои в основата на сгъстяването на проблемите през последните месеци...

Продължава

Посланикът на САЩ: България е способна на велики дела в НАТО

http://clubz.bg/69081-poslanikyt_na_sasht_bylgariq_e_sposobna_na_veliki_dela_v_nato

България е сред малкото съюзници в НАТО, които са създали план, за да достигнат агажимента пред Алианса от 2% от БВП за военните разходи до 2024 г. България отделя средства за модернизиране на въоръжените си сили през последните няколко години, подчерта посланикът на САЩ в България Ерик Рубин, предаде "Фокус".

Американският дипломат изнесе лекция на тема „НАТО и двустранното сътрудничество между България и САЩ" пред слушатели от Военната академия в София. 

Според Рубин страната трябва да увеличава отговорностите си, тъй като това ще укрепи въоръжените сили по много начини.

„Придобиването на нови бронирани сухопътни машини ще увеличи отговорностите, но и ще подобри ролята, която България ще играе в Алианса. Модернизирането на военноморските сили ще позволи по-добрата охрана, но и трениране на екипажите. Новите изтребители ще позволят на талантливите пилоти да летят и да правят съвместни тренировки със съседите си. Това ще допринесе за безопасността и сигурността на пилотите. За мен е съвсем естествено да спомена американски изтребители, но модернизацията и оперативната съвместимост са основни за изпълнението на ангажиментите на България. Страната ви има изграден план за модернизация“, изтъкна Рубин.

Той уточни, че преди срещата на НАТО в Брюксел България има възможността да се отличи сред съюзниците си.

„Предприемането на стъпки за реализиране на военните разходи преди срещата в Брюксел ще постави България в едно завидно положение. България е способна да извършва велики дела в рамките на постигането на целите на ЕС и НАТО. Тя притежава сила да вдъхновява и мотивира съседите си. Оптимист съм за двустранните ни отношения, за НАТО“, каза още Ерик Рубин. 

Както е известно, президентът на САЩ Доналд Тръмп остро критикува съюзниците от НАТО, особено Германия, че не изпълняват ангажиментите си и не отделят 2 на сто от БВП за разходи за отбрана. А за сметка на това Вашингтон покрива 70% от разходите на Северноатлантическия алианс.

 

EIA повиши прогнозата си за средните цени на петрола Brent

http://econ.bg/Новини/EIA-повиши-прогнозата-си-за-средните-цени-на-петрола-Brent_l.a_i.762596_at.1.html

Управлението за енергийна информация към Министерство на енергетиката на САЩ (EIA) повиши прогнозата си за средната цена на северно морския петрол...

3 мъжки имена, които никога не изневеряват

https://www.actualno.com/curious/3-myjki-imena-koito-nikoga-ne-izneverjavat-news_679436.html

Името, което получаваш при раждането си, влияе на характера и поведението ти. Нека проверим дали името на един мъж може да е индикатор за вярността му. Мъжете са различни: едни обичат да се занимават със спорт, други да ходят на лов, трети са изцяло погълнати от работата си. Но много жени са склонни да мислят, че всички представители на силния пол задължително изневеряват на половинката си. Да, голяма част от мъжете са полигамни, но има и такива, които са изключение от правилото. Сега ще ви ра

Соломон Паси: Тръмп иска Нобелова награда за мир, която вероятно ще сподели с Ким Чен Ун

https://www.24chasa.bg/novini/article/6910052

Соломон Паси: Тръмп иска Нобелова награда за мир, която вероятно ще сподели с Ким Чен Ун„Целите на президента на САЩ Доналд Тръмп са да бъде преизбран през 2020 г и да получи Нобелова награда за мир, която най-вероятно ще сподели с Ким Чен Ун. Общата цел на двамата е „аз ти давам всичко, ако ти ми дадеш всичко”, което в крайна сметка ще се случи”. Това коментира пред Би Ти Ви Соломон Паси.

Екатерина Захариева: Вотът на недоверие на БСП няма да е успешен, коалицията е стабилна

http://www.struma.com/bulgariya/ekaterina-zaharieva-votut-na-nedoverie-na-bsp-nyama-da-e_135424/

По думите ѝ от левицата искат вот на недоверие във всеки един момент с цел да се отклони вниманието от успехите на България по време на европредседателството

„Вотът на недоверие на БСП няма да бъде успешен, коалицията е стабилна”, коментира министърът на външните работи и вицепремиер Екатерина Захариева.

Вчера от партията на Корнелия Нинова обявиха, че готвят вот на недоверие на тема сигурност. Според тях е редно след убийството на беглеца Владимир Пелов вътрешният министър Валентин Радев да подаде оставка.

По думите ѝ от левицата искат вот на недоверие във всеки един момент с цел да се отклони вниманието от...

Продължава

Пренасочват трафика на пътя Драгановци - Габрово до 12 септември

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6910059

Пренасочват трафика на пътя Драгановци - Габрово до 12 септемвриОт днес - 13 юни, до 12 септември се спира движението на моторните превозни средства по път II-44 Драгановци – Габрово, от км 18+000 до км 18+965. Ограничението е поради ремонт на моста близо до село Новаковци. Това съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". Движението по направлението Габрово – Севлиево ще бъде пренасочено по обходни маршрути.

73-годишен шофьор премаза баба в село Прилеп

https://www.24chasa.bg/region/article/6910041

73-годишен шофьор премаза баба в село Прилеп82-годишна жена от сунгурларското село Прилеп е била блъсната от лек автомобил ВАЗ 2107 на 12 юни около 22 часа, съобщават от полицията. Мата С. издъхнала на място. Зад волана на соцвозилото бил 73-годишният Господин Н. от селото. Най-вероятно той не е видял пешеходката, която се движела по пътното платно. Фаталният инцидент е станал на ул.

Държавният департамент: САЩ приветства историческия договор за името

https://www.actualno.com/balkani/dyrjavnijat-departament-sasht-privetstva-istoricheskija-dogovor-za-imeto-news_679434.html

САЩ поздрави премиерите на Македония и на Гърция Зоран Заев и Алексис Ципрас и приветства историческият Договор за решаване на спора за името. „Решението ще бъде от полза за двете страни и ще засили регионалната сигурност и напредък. Премиерите Заев и Ципрас показаха визия, смелост и постоянство в намирането на взаимно приемливо решение“, заяви говорителят на Държавния департамент на САЩ Хедър Нуерт, предаде БГНЕС. „Ние сме готови да подкрепим това споразумение, к

Напрежение в Угърчин, роми върлували с брадви и ножове (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/bylgariia/naprezhenie-v-ugyrchin-romi-vyrluvali-s-bradvi-i-nozhove-video-2103079

Мъже са нападнали с брадви и ножове строителни работници, ремонтирали сградата на училището в Угърчин, съобщава

Затварят публичните домове в Русия заради Мондиал 2018

https://offnews.bg//izvan-terena/zatvariat-publichnite-domove-v-rusia-zaradi-mondial-2018-682522.html

Световното първенство по футбол винаги гарантира солиден оборот за най-древната професия. Не такъв обаче е случаят в Русия. Повечето публични домове в най-голямата държава по територия в света ще бъдат затворени по време на мондиала и вместо да реализират солиден оборот, ще бъдат изправени пред фалит.

Всъщност жриците на любовта няма да си вземат отпуска, за да се наслаждават на световното. В бордеите е получено изрично предупреждение от полицията, че ако работят по време на световното, ще има жестоки санкции и най-вероятно ще се стигне до затварянето им.

“Повечето публични домове няма да работят след заплахи от полицията”, казва Ирина Маслова, която е шеф на организацията “Сребърна роза”, грижеща се за правата на проститутките.

“Само тези публични домове, които си плащат на полицията и властите и се ползват с тяхното благоволение, ще останат отворени”, добавя Маслова, цитирана от "24 часа".

Причината за тези мерки е желанието на Русия да демонстрира изчистен имидж по време на първенството и да избегне нежелани инциденти.

Заради кризата, броят на проститутките в Русия в последните години е нараснал десетократно. Само в град като Екатеринбург те са десетки хиляди. Самите жени се обиждат на названието проститутка и предпочитат да ги наричат секс труженички.

В същото време от Руската църква със специално обръщение поискаха да бъде спряна продажбата на алкохол в предстоящия футболен месец.

Това щяло да доведе до една “спокойна, позитивна и радостна атмосфера”. Препоръчва се феновете да се отдадат на спорт и с това да покажат отношението си към първенството.

“Пиенето ще развали предстоящия празник”, се казва още в съобщението.

Енергийните среди в Централна и Източна Европа се надяват на сътрудничество с Китай

https://www.24chasa.bg/novini/article/6910047

Енергийните среди в Централна и Източна Европа се надяват на сътрудничество с Китай
На 12-ти във Вилнюс, Литва се проведе семинар за пазара за електроенергия в Централна и Източна Европа, организиран от Китайската корпорация за енергийно инженерство (CEEC). Участващите представители от енергийните среди изразиха желание за взаимноизгодно сътрудничество с Китай, съобщи агенция Синхуа, предава bulgarian.cri.cn.

Канада очаква трудности при предоговарянето на НАФТА

http://www.struma.com/bulgariya/kanada-ochakva-trudnosti-pri-predogovaryaneto-na-nafta_135423/

Трябва да запазим спокойствие и да се стремим към диалог, въпреки психодрамата, каза канадският външен министър

Канадският министър-председател Джъстин Трюдо днес отказа да коментира дали е приел извинението от съветника по търговските въпроси в Белия дом Питър Наваро, но министърът на търговията Франсоа-Филип Шампан каза, че в дипломацията лични чувства или коментари не са важни, предаде Ройтерс.

Наваро заяви след срещата на Г-7 в Квебек, че "в ада има специално място за всеки чужд лидер, който прави подли дипломатически ходове срещу президента Доналд Тръмп и се опитва да му забие нож в...

Продължава

В света на Бойко: Хора с увреждания срещу учители, пенсионери, полицаи

https://www.actualno.com/actualno/v-sveta-na-bojko-hora-s-uvrejdanija-sreshtu-uchiteli-pensioneri-policai-news_679345.html

Да седнат и да направят така, че тази тема да ми се махне от главата. С това пожелание премиерът Бойко Борисов обясни вчера (12 юни) защо връща отново на поста му социалния министър Бисер Петков, след като онзи ден привечер (11 юни) пресслужбата на Министерския съвет оповести, че Петков е подал оставка и тя е приета. Коментар на редактора Пълна обида е да бъдат коментирани българските политици, но Бойко Борисов не се вписва в тази категория. Той е извън класациите и трябва да си много увреден,

Ще вдигат с „паяк“ неправилно паркираните автомобили в Поморие

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/aNcOd1W0eoU/

paiak-kola-premestvane-repatrakНа територията на гр. Поморие започва прилагането на мерки за принудително преместване на леки и лекотоварни автомобили, които са паркирани в нарушение на разпоредбите на Закона за движение по пътищата.

От 15 юни 2018г. (петък) започва да действа репатриращият автомобил тип „паяк” на територията на гр. Поморие. Той ще премества принудително автомобили, чиито водачи са нарушили Закона за движение по пътищата или неправомерно са паркирали на места с предплатено преференциално паркиране. Репатрираните превозни средства ще бъдат извозвани на Паркинг „Нео Анхиало“ – пред сградата на Община Поморие. За всеки час от престоя там собствениците ще заплащат по 2 лева, а за освобождаване – 48 лв. Телефон за връзка: 0879 388 288

Туристическите автобуси, влизащи в гр. Поморие с цел превозване на туристи, почиващи в частни квартири и хотели, имат право на престой максимум 30 минути при пристигане – за слизане на пътниците и 30 минути при заминаване – за качване на пътниците, на обозначените места: на паркинга по ул. „Н. Й. Вапцаров“ (до манастир Св. Георги) – 2 броя автобусни места и на паркинга пред Община Поморие – 2 броя автобусни места.

На същите места могат да паркират и туристическите автобуси, влизащи в гр. Поморие с цел шопинг турове, посещение на музеи, галерии и други туристически пътувания, като правото на престой е максимум 10 минути при пристигане – за слизане на пътниците и 10 минути при заминаване – за качване на пътниците. След слизането на пътниците, автобусите се насочват за престой на паркинга пред Община Поморие и на паркинга на „Анхиалоавто“ ООД, с адрес гр. Поморие, кв. „Свети Георги“, ул. „Странджа“ № 5.

Съпруга пред развод намушка мъжа си в Бургас и избяга

https://www.24chasa.bg/novini/article/6910039

Съпруга пред развод намушка мъжа си в Бургас и избяга38-годишна жена от Бургас е задържана след семеен скандал през нощта на 12 юни. Жената намушкала с нож в корема съпруга си, след което напуснала жилището в к-с "Братя Миладинови". Сигнал в полицията е получен в 22,15 ч. Установено е, че при скандал между съпрузи в развод 38- годишната Н.М. нанесла прободна рана в областта на корема на 42- годишния

Водата на две обществени чешми във Варна е негодна за пиене

http://www.moreto.net/novini.php?n=375878

Водата на две обществени чешми във Варна е с микробиологични показатели извън нормите и е негодна за пиене. Това сочат проверките на Регионалната здравна инспекция във Варна, научи Moreto.net В пробите на водата от чешма "Света Марина" в кв.

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео пристига на посещение в Южна Корея

http://www.struma.com/bulgariya/durjavniyat-sekretar-na-sasht-maik-pompeo-pristiga-na-poseshtenie-v_135422/

Американският държавен секретар Майк Помпео пристига на посещение в Южна Корея.

Посещението му идва ден след историческата среща между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун в Сингапур.

Помпео ще се срещне с представители на южнокорейските и японските власти.

Припомняме, че на историческата си среща със севернокорейския лидер Ким Чен-ун Доналд Тръмп изненадващо обяви, че спира съвместните военни учения с Южна Корея.

Новината смути...

Продължава

Случаят с превозващия мигранти кораб изправи Унгария и Италия срещу Франция

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/06/13/3199173_sluchaiat_s_prevozvashtiia_migranti_korab_sujuzi/?ref=rss


Унгарският министър-председател Виктор Орбан приветства решението на Италия да не позволи на плавателен съд на благотворителна организация, натоварен със спасени африкански мигранти, да влезе в италианско пристанище и каза, че това показва желание "най-после" да се защитят морските граници, предаде "Ройтерс".<br /><br />След отказа на Италия, Испания заяви, че ще приеме кораба с 629 мигранти и бежанци. Преди това италианските власти поискаха хуманитарният кораб...

Вучич: Възхищавам се на Ердоган

https://www.24chasa.bg/novini/article/6910040

Вучич: Възхищавам се на Ердоган
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви на откриването на Трансанадолския газопровод /ТАНАП/ в турския град Ескишехир вчера, че присъствието му на церемонията е ясно потвърждение на успешните двустранни отношения между Сърбия и Турция, пише белгардският вестник "Данас". Вучич подчерта, че изграждането на ТАНАП е много важно,

БСП пишат аргументи за вот на недоверие, от ГЕРБ не са притеснени

https://www.actualno.com/politics/bsp-pishat-argumenti-za-vot-na-nedoverie-ot-gerb-ne-sa-pritesneni-news_679430.html

До следващата сряда се очаква от БСП да внесат вота на недоверие за сектор "Сигурност" към правителството. Това каза в ефира на БНТ зам.-председателят на ПГ на БСП "За България" Весела Лечева. Тя подчерта, че имат мотиви и те са много, в момента се пишат аргументите. Ако искат вот на недоверие за сектор "Сигурност", те би трябвало да предложат алтернатива на политическата концепция в сектора, коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков. ​Сигурен съм, че няма БСП да пол

Адреси без вода във Варна на 13 юни

http://nakratko.bg/category/58/160866/


Абонатите във Варна от карето между булевардите "8-ми Приморски полк" , "Цар Освободител" , "Приморски" и "Сливница" са без вода от 9 ч. до около 15 ч., част от жк."Тошево" от 9 ч.до около 16 ч.

Великобритания ще привлича високотехнологични стартъпи

http://nakratko.bg/category/25/160867/


Великобритания ще започне да дава специални визи за основатели на стартъпи в областта на високите технологии от пролетта на 2019 година, съобщиха властите в Обединеното кралство, цитирани от Радио Варна.

Най-новото попълнение на българската поп сцена – 19-годишната Бриела

https://www.avtora.com/nai-novoto-popalnenie-na-balgarskata-pop-scena-19-godishnata/

Най-новото попълнение на българската поп сцена – 19-годишната Бриела – представя дебютното си парче и видео към него Boom Pow. Сингълът обещава да се превърне в горещ хит с лятно настроение и бунтарски дух. Бриела Габриела Байкушева е талантлива млада изпълнителка със запомнящ се стил и глас, които впечатлиха журито в последното издание на един от най-харесваните музикални формати Гласът на България, в който стига до трети кръг. Шоуто е част от пътя към сбъдване на мечтата ù да изгрее на музикалната сцена. Тя обаче идва след много години подготовка – едва на 7 години тя се явява на

Генералният секретар на ООН приветства споразумението за името на Македония

http://www.struma.com/bulgariya/generalniyat-sekretar-na-oon-privetstva-sporazumenieto-za-imeto-na-makedoniya_135421/

Според Държавния департамент на САЩ то ще допринесе за укрепването на регионалната сигурност

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш приветства споразумението между Атина и Скопие да се прекрати дългогодишният им спор за името на Македония като "проява на водачество в региона и отвъд него", предаде Асошиейтед прес.

Според споразумението тя вече ще се нарича Република Северна Македония. То трябва да бъде одобрено и от депутатите и избирателите на Македония. Говорителят на Гутериш Стефан Дюжарик заяви, че генералният секретар на ООН "приканва всички граждани...

Продължава

ЦСКА продава титулярния си вратар в Кипър

https://offnews.bg//futbol/tcska-prodava-tituliarnia-si-vratar-v-kipar-682521.html

Кипърският АЕЛ Лимасол е фаворит за подписа на вратаря на ЦСКА - Витаутас Черниаускас, пише "Меридиан Мач".

Той е сложен на сергията от страна на "червените", които вече привлякоха негов заместник - хърватинът Данте Стипица.

АЕЛ (Лимасол), където преди работи родният треньор Ивайло Петев, е бил близо до подпис с Черниаускас преди година, но тогава той е предпочел да премине на "Армията".

След колебливия сезон с екипа на столичани обаче бъдещето му при "червените" е под въпрос. Предполага се, че през следващия сезон Данте Стипица ще е титуляр, а Георги Китанов ще е негова резерва.

Анкета

http://www.eurochicago.com/2018/06/an/

Зaравшан върви по петите ми всеки ден. Синьо-черната й коса тежи като коприна, напоена с мастило по гърба на униформения джампър. Под твърдата сива пола весело надничат розови шалварки. Баща й не разрешава да носи чорапи. В Колежа е пълно с момчета. Заглеждат се. Щипят с погледи. Тя е тук, защото е престижно да бъде сред милионерски деца, обречени на щастие. А аз съм тук, защото трябва да им помагам да вярват в това. Харесвам я. Диваче в клетка. С очи като писъци в нощта – пронизителни, безнадеждни. И това шантаво име, пренесено от предците й, което по някакъв странен начин напомня на моето. Заравшан – „златоносна добротворка“. Изящна персийска красавица, пристъпваща по английски ливаден килим.

Математиката да е равна с българския

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6909524

Математиката да е равна с българскияДобрата новина от матурите тази година безспорно е по-високият успех на зрелостниците по математика. Има обаче още един факт - че много малко абитуриенти поставят точно математиката като втора матура. Особено децата от езиковите гимназии предпочитат да покажат знанията си по чуждия език, вместо да решават задачи.

Захариева: България ще се присъедини към дело в ЕСПЧ за отнети деца в Норвегия

https://www.actualno.com/politics/zaharieva-bylgarija-shte-se-prisyedini-kym-delo-v-espch-za-otneti-deca-v-norvegija-news_679426.html

"България ще се присъедини към други пет държави, които водят дело в Европейския съд за правата на човека (ЕСПЧ) във връзка с отнети деца в Норвегия." Това каза министърът на външните работи Екатерина Захариева. Тя уточни, че случаите с отнети българчета са 5-6.  "Норвежката система е различна. Когато при нас има проблеми в едно семейство, работата на институциите е да помогне да се решат проблемите, така че детето да остане в семейството. Ние считаме това за най-добрата

Пътят на Македония към НАТО е отворен

http://www.cross.bg/nato-postignatoto-razreshavane-1576751.html

/КРОСС/ Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг лично поздрави постигнатото споразумение между премиерите на Република Македония и Гърция Зоран Заев и Алексис Ципрас за разрешаване на спора за името. "Горещо подкрепям договора между Заев и Ципрас за разрешаване на спора за името. Този исторически договор е резултат от дългогодишната търпелива дипломация и волята на двамата премиери да решат този спор, който прекалено дълго време засягаше целият регион. Призовавам и двете страни да финализират постигнатото споразумение от страна на двамата премиери. Този договор отваря пътя за НАТО на Скопие, което в същото време ще консолидира мирът и стабилността на Западните Балкани", каза още Столтенберг. Изявлението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг бе направено само няколко минути след декларациите на Зоран Заев и Алексис Ципрас за постигнатото споразумение за разрешаване на дългогодишния спор за името, предаде Нова телевизия.

Това момченце е най-сладкото дете на света! Има над 300 хиляди фена и всички са луди по него (СНИМКИ)

http://www.struma.com/lyubopitno/tova-momchence-e-nai-sladkoto-dete-na-sveta-ima-nad-300_135420/

Едно 5-годишно момченце вече е истинска световна знаменитост. Малкият Александър е мини модел и има над 300 хиляди фена само на страницата си в Инстаграм.

Бащата на детето е бившият руски спортист по фигурно пързаляне Евгений Плюшченко, а майка му също се занимава с моделство.

Детето действително прилича на ангелче и не е трудно, че е харесван и издирван за реклами от фотографи в целия свят.

Александър може да е само на пет, но вече може да се похвали с...

Продължава

Шакира и Малума пуснаха нова песен заедно – "Clandestino" (видео)

https://www.avtora.com/shakira-i-maluma-pusnaha-nova-pesen-zaedno-clandestino/

Лятото става все по-горещо с новия дует на Шакира и Малума – Clandestino. Песента подчертава творческата химия между двете супер звезди от Колумбия, които вече имат един общ хит – Chantaje, включен в последния албум на Шакира Еl Dorado. До момента Chantaje има над 2,2 милиарда гледания в YouTube и оглави чарта на Билборд Hot Latin Songs. Новата им песен Clandestino е написана и продуцирана от Шакира, Малума и многократния носител на наградата Грами за латино музика Едгар Барера. Шакира е световна музикална икона, която преди дни стартира европейската обиколка на арена турнето El Dorado World Tour.

С концерти и ръченици в Истанбул отбелязаха края на българското европредседателство

https://www.24chasa.bg/novini/article/6910037

С концерти и ръченици в Истанбул отбелязаха края на българското европредседателствоС концерти, хора и ръченици в Истанбул бе отбелязано приключването на българското председателство на Съвета на ЕС. Проявата, която се състоя снощи, събра много хора от различни възрасти и общности. Събитието бе масово посетено от представители на обществени и културни институции от българска и турска страна, от много граждани - българи, турци,

Тръмп отговори на удара: Робърт де Ниро е изял твърде много боксьорски удари в главата

https://petel.bg/Tramp-otgovori-na-udara--Robart-de-Niro-e-izyal-tvarde-mnogo-boksorski-udari-v-glavata-__269034

„Робърт де Ниро е индивид с много нисък коефициент на интелигентност, който е получил твърде много удари в главата от истински боксьори в...

„Гражданската отговорност” – по-скъпа за нарушителите и по-евтина за изрядните

https://petel.bg/---Grazhdanskata-otgovornost--------po-skapa-za-narushitelite-i-po-evtina-za-izryadnite__269033

Снимка: btvnovinite.bg Готов е окончателният доклад за изчисляване на цената на „Гражданската отговорност” по системата „бонус – малус”, пи...

Четете в „Петел“: Градският транспорт във Варна затъна с над 9 милиона, говори се билетчето да стане 1,50 лева

https://petel.bg/CHetete-v----Petel-----Gradskiyat-transport-vav-Varna-zatana-s-nad-9-miliona--govori-se-biletcheto-da-stane-1-50-leva__269032

снимка: Булфото, архив Близо 2,9 млн. лева загуба за миналата година и общо разлика между активите и пасивите повече от минус 9 милиона – т...

Задържаха общинска съветничка, злоупотребила като служител в Бюрото по труда

https://petel.bg/Zadarzhaha-obshhinska-savetnichka--zloupotrebila-kato-sluzhitel-v-Byuroto-po-truda__269031

Общинската съветничка от Ловеч Йовка Тодорова е задържана за 72 часа във вторник късно вечерта, съобщиха от Окръжна прокуратура-Ловеч. При...

Директорът на БАХБ: Намерих вратичка в закона кравата Пенка да остане жива

https://petel.bg/Direktorat-na-BAHB--Namerih-vratichka-v-zakona-kravata-Penka-da-ostane-zhiva-__269030

Намерих вратичка в закона кравата Пенка да остане жива. Това каза в интервю за bTV oиректорът на Българската агенция по безопасност на хран...

Шефът на БАБХ: Намерих вратичка в закона кравата Пенка да живее

http://www.varna24.bg/news/796524.html

Намерих вратичка в закона кравата Пенка да остане жива, каза в предаването "Тази сутрин" ...

Горски пожар бушува в американския щат Калифорния

http://www.struma.com/bulgariya/gorski-pojar-bushuva-v-amerikanskiya-shtat-kaliforniya_135419/

250 пожарникари се борят със стихията

Горски пожар бушува в американския щат Калифорния.

Огънят се разпространи опасно близо до къщи в Бевърли Хилс, което наложи евакуация на обитателите им.

250 пожарникари се борят със стихията, подпомагани то хеликоптери.

Пламъците се разпространяват и по околните хълмове, но вятърът е сравнително слаб, което дава надежди, че стихията бързо ще бъде овладяна.

източник: btvnovinite.bg

"Катимерини": Детайлите на споразумението ще определят мнението на гръцката опозиция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6910026

"Катимерини": Детайлите на споразумението ще определят мнението на гръцката опозицияВчерашното споразумение между премиерите на Гърция и Македония за името на бившата югославска република е водеща тема в днешния гръцки печат. В този час са необходими хладнокръвие и трезва мисъл, пише атинският "Вима" в коментар на вчерашното споразумение. Очевидно съществуват много въпросителни, докато бъде обнародван пълният текст на

Предстои реконструкция на водоснабдителните системи на селата Бата и Страцин

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/pp3X-Vdo2G0/

prsrКметът Иван Алексиев подписа договор с Държавен фонд „Земеделие”, по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г., за предоставяне на финансова помощ в размер на близо 6 млн. лева за реконструкция на водоснабдителните системи на селата Бата и Страцин.

Проектът „Реконструкция и рехабилитация на водоснабдителни системи и съоръжения в с. Бата и с. Страцин, Община Поморие“ включва реконструкция на водопроводната система в двете села, включително реконструкция и подновяване на напорни резервоари, помпена станция и удароубивателна шахта, съобщават от пресцентъра на Община Поморие.

„Изключително съм доволен, че успяхме да защитим този проект, защото проблемът с водоснабдяването на тези поморийски села е дългогодишен. Като кмет на общината, не съм имал среща с хората там, без да се повдигне въпросът за остарялата и амортизирана водопроводна мрежа. С подписването на договора и реализирането на мащабния проект, над 2 400 жители, колкото са общо живеещите в двете села, ще се възползват от подобрените основни услуги за водоснабдяване”, каза кметът Алексиев.

 

Водената от Саудитска Арабия коалиция започна най-голямата си офанзива в Йемен

http://www.moreto.net/novini.php?n=375881

Войските, подкрепяни от коалицията, ръководена от Саудитска Арабия, атакуват главния пристанищен град на Йемен - Ходейда, в най-голямата офанзива в тригодишната война между съюза на арабските държави и подкрепяните от Иран хути, съобщава "Ройтерс".

Австриец става спортен директор на Левски

https://offnews.bg//futbol/avstrietc-stava-sporten-direktor-na-levski-682519.html

Левски е на финалната права за назначаването на нов спортен директор. Фаворит да заеме поста е австрийският специалист Вили Рутенщайнер. Той е началник на всичките национални отбори на алпийската страна. Преговорите се водят от собственика Спас Русев, като той се надява да ги приключи до старта на подготовката на “сините” утре, информира "Тема Спорт".

55-годишният Рутенщайнер ще има големи правомощия на “Герена”. Австриецът ще се заеме с менажирането на клуба, воденето на нови футболисти и поставянето на основи при работата с подрастващите. Ако подпише ще има задача да реорганизира и школата.

Той е ръководител на програмата “Проект 12”, станала известна ка то “Австрийският начин”. Методиката се смята за революционна и носи големи ползи за развитието на юношеските и младежките национални отбори на страната.

Рутенщайнер е спортен директор на австрийската федерация от 2001 година насам. Два пъти е сядал и на треньорската скамейка на националния отбор в ролята на старши треньор. Той временно заема поста - от септември до ноември 2011 година, и води тима в евроквалификациите срещу Азербайджан и Казахстан, в които записва победа и равенство. Силата му обаче е в менажирането и правенето на програми за развитие на играта. Спас Русев вече е провел доста разговори с австриеца, като нещата отиват към подпис.

Германия и Австрия намират допирни точки по единството на ЕС и миграцията

http://nakratko.bg/category/25/160865/


Германският канцлер Ангела Меркел иска да види "устойчиви решения" и да обсъди въпроса за мигрантите на европейско равнище.

Директорът на БАХБ: Намерих вратичка в закона кравата Пенка да остане жива

https://www.actualno.com/politics/direktoryt-na-bahb-namerih-vratichka-v-zakona-kravata-penka-da-ostane-jiva-news_679429.html

Намерих вратичка в закона кравата Пенка да остане жива. Това каза в интервю за bTV oиректорът на Българската агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев. Дамян Илиев подчерта, че лично е подписал решението на базата на достатъчно основания, а не на базата на емоциите. "Въпреки законодателството и ангажиментите, които има страната ни към страните-членки и към другите страни, с които имаме търговски отношения, и въпреки че това понякога би могло да разклати доверието в компетентния ор

Борисов на срещата с Нетаняху: Дали не можем да направим и самолетопроизводство

http://www.transmedia.bg/2018/06/13/%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%be%d0%b2-%d0%bf%d0%be-%d0%b2%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d1%80%d0%b5%d1%89%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81-%d0%bd%d0%b5%d1%82%d0%b0%d0%bd%d1%8f%d1%85%d1%83/

 

„Невинаги отношенията Европейски съюз – Израел са на висотата, на която трябва да бъдат. Аз винаги съм считал, че Израел е изключително важен за сигурността и стабилността в Близкия изток.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата с израелския си колега Бенямин Нетаняху в Ерусалим.

„Надявам се истински мирните споразумения да се подпишат, а що се касае в сферата на високите технологии особено, ще разговаряме дали не можем да направим и самолетопроизводство в областта на отбраната, особено в изключително модерно и силно оръжие, което са дроновете. Не знам дали знаете, но нашите военни пилоти и на Израел провеждат в България седмици наред въздушни боеве“, каза Борисов в началото на срещата с Нетаняху.

От своя страна израелският премиер благодари на България, че отстоява интересите на страната му по време на различните международни форуми, в които участвате, в т.ч. и в рамките на ЕС.

„Мисля, че е време всички европейски лидери да разберат, че Израел е страната, която отстоява интересите на всички ни в Близкия изток, както в областта на сигурността, така и в редица други области“, каза Нетаняху.

Очаква се двамата премиери да разговарят за сътрудничество в здравеопазването, фармацията, земеделието, високите технологии и борбата с тероризма.

В началото на срещата Бенямин Нетаняху каза, че мостът между двата народа са българските евреи, допринесли много за развитието на Израел. „Нашето приятелство датира отдавна и ние никога няма да забравим как българските граждани са легнали върху жп релсите, за да предотвратят депортирането на евреите. Оценяваме всички ваши усилия във връзка на действия срещу антисемитизма и усилията ви в общата ни битка срещу радикалния ислям и срещу борбата с тероризма, който редовно води до жертви в международен план“, каза още израелският премиер. И допълни: „И в този дух на приятелство, приятелю мой, отново те приветствам в Ерусалим“.

„От името на всеки българин благодаря, че такава велика държава като Израел чрез своя министър-председател казва думите: „Никога няма да забравим това, което българският народ е направил за евреите“, каза Борисов. Той разказа как на конференция на Американския еврейски комитет във вторник всички са станали на крака и са ръкопляскали за подвига на българския народ.

„От дистанцията на времето сега можем да го оценяваме, но и дори ако за миг си представим фашисткия режим, Хитлер, Гьоринг, Гьобелс и българският народ да се опълчи на тази машина, това действително е подвиг. И сега си имаме трудни решения, но това е било много трудно“, каза още българският премиер. Той обяви, че през септември ще бъдат открити два паметника – в София и в Тел Авив.

„Когато пътувахме насам, казах: „Сега ще видите един човек, който е световен талант в това да е най-добър приятел до камината на президента Тръмп, и да е с президента Путин на парада на властта“, разказа Борисов на Нетаняху, а той му отвърна: „Случва се понякога“.

Израелският премиер поздрави Борисов за рождения му ден. По-късно българският министър-председател ще се поклони на Божи гроб.

 

 

Ново приложение за по-малко време в социалните мрежи спечели „Социални иновации“ 2018

https://www.investor.bg/specialni-predlojeniia/425/a/novo-prilojenie-za-po-malko-vreme-v-socialnite-mreji-specheli-socialni-inovacii-2018-262820/

Учениците, наградени от JA България и NN България, ще представят България на международния финал на състезанието на 19 юни 2018 г.

Кола прегази жена на пътя край Карнобат

http://www.cross.bg/kola-pregazi-zhena-na-putya-kraii-karnobat-1576753.html

/КРОСС/ По главния път Шумен-Карнобат, близо до село Прилеп, тази нощ е отнет поредният човешки живот. Загинала е жена, която е прегазена от лек автомобил, съобщава "Флагман". Колата смазала възрастната жена, докато се прибирала към дома си, съобщава очевидец. Самоличността й все още не е установена. Линейка от Спешна помощ в Сунгурларе е отишла на мястото, но фелдшерът само е констатирал смъртта на жената. Само преди ден в тежка катастрофа на Ришкия проход загина 40-годишен мъж, а други седем пострадаха. ПТП-то е причинено от мъртвопиян украински шофьор, качил се с 2,81 промила алкохол в кръвта.

От днес седмокласниците получават служебните бележки за оценките от изпитите

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/ot-dnes-sedmoklasnitsite-poluchavat-sluzhebnite-belezhki-za-otsenkite-ot-izpitite

От 20 до 26 юни седмокласниците ще подават документи за прием в профилираните и професионалните гимназии в страната

Мъж купи контейнер на търг, отвори го и откри съкровище, сравнимо с гробницата на фараона Тутанкамон

http://www.struma.com/lyubopitno/muj-kupi-konteiner-na-turg-otvori-go-i-otkri-sukrovishte_135418/

Оригинални резервни части за класически автомобили, намерени случайно в контейнер, ще бъдат предложени на търг на британската аукционна къща Coys на 29 юни в замъка „Бленъм“. Организаторите на наддаването смятат, че стойността на компонентите надхвърля с много £1 000 000 (€1.14 млн.).

Безценните части са за автомобили от марките Ferrari, Maserati и Abarth. Всички са запазени в оригиналния си вид и се намират в състоянието, в което са напуснали...

Продължава

Захариева: Доволни сме от името Северна Македония

https://frognews.bg/novini/zaharieva-dovolni-sme-imeto-severna-makedoniia.html

Отдавна сме признали Република Македония през 1992 г. Северна Македония като име е доста по-добро от Илинденска. Това заяви външният министър Екатерина Захариева.

Ердоган: Ще използваме руските ракети

http://www.cross.bg/erdogan-s-prezident-1576750.html

/КРОСС/ Турция при необходимост ще използва руските зенитно-ракетни комплекси С-400 „Триумф“, за които постигна споразумение с Москва. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от „Хюриет дейли нюз“. „Ние няма просто да купим системите С-400 и да ги оставим в хамбарите. Ще ги използваме, ако има нужда. Това е отбранителна система“, посочи турският президент, посочвайки, че Анкара няма да се съобразява с желанията на Вашингтон. „Русия реагира на нашата оферта с примамливо предложение. Те дори ни предложиха и съвместно производство“, добави Ердоган. НАТО се възпротиви на сделката, но от Турция ясно подчертаха, че могат сами да решават по какъв начин да се погрижат за националната си сигурност. Наскоро американците призоваха Анкара да не използва С-400 – въпреки покупката. Турските власти отговориха, че това е нереалистично очакване. Очаква се първите поставки на системите да бъдат извършени през месец юли 2019 година.

Депутатите почетоха с едноминутно мълчание загиналите пилоти

https://www.24chasa.bg/novini/article/6910022

Депутатите почетоха с едноминутно мълчание загиналите пилотиНародното събрание почете с едноминутно мълчание паметта на Пламен Пантилеев и Стоян Неделчев, които загинаха на 11 юни при разбиването на военен хеликоптер до авиобаза

От днес линия №9 с лятно разписание

http://www.varna24.bg/news/796522.html

Лятно разписание за движение на автобусите на общинската фирма "Градски транспорт“ по линия №9 ...

Илюзия

http://www.barometar.net/91114/

Ще вляза в морето за да забравя, че хората са груби и зли там гларусите летят в синевата – бели фойверки на пропилени съдби Ще вляза в морето и ще остана в безкрая докато мъртвият спомен за теб не заспи. Иво Югов

Марешки поиска оставката на министъра на отбраната

//dariknews.bg/novini/bylgariia/mareshki-poiska-ostavkata-na-ministyra-na-otbranata-2103157

Лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки поиска оставката на военния министър Красимир Каракачанов. "Трябва да се търси отговорност за инцидента на авиобаза "Крумово", коментира заместник-председателят на парламента.

БСП разкритикува името Северна Македония

//dariknews.bg/novini/bylgariia/bsp-razkritikuva-imeto-severna-makedoniia-2103169

БСП разкритикува последния вариант за ново име на република Македония. "Признаваме западната си съседка под името Република Македония, но Република Северна Македония е географска позиция", коментира в кулоарите на парламента социалистът Кристиан Вигенин.
 
"Оценяваме

Родителите на военни, загинали в задгранични мисии, ще взимат наследствени пенсии

//dariknews.bg/novini/bylgariia/roditelite-na-voenni-zaginali-v-zadgranichni-misii-shte-vzimat-nasledstveni-pensii-2103162

Родителите, чиито деца са загинали в задгранична мисия на въоръжените сили, ще получават наследствени пенсии. Това гласуваха окончателно депутатите с промените в Кодекса за социално осигуряване.
 
Досега се предвиждаше такава пенсия да получава само родител, чието дете е загинало по в

Тръмп: Срещата с Ким допринесе за избягване на ядрена катастрофа

//dariknews.bg/novini/sviat/trymp-sreshtata-s-kim-doprinese-za-izbiagvane-na-iadrena-katastrofa-2103165

Безпрецедентната среща на върха със севернокорейския лидер Ким Чен-ун в Сингапур допринесе за избягването на ядрена катастрофа, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от Франс прес и ТАСС.

Кой казва, че богатството не се носи в гроба? Син погреба баща си в BMW на стойност 75 000 евро, за да изпълни обещанието си...

http://www.struma.com/lyubopitno/koi-kazva-che-bogatstvoto-ne-se-nosi-v-groba-sin_135417/

Един човек от Нигерия погреба баща си в BMW вместо ковчег, за да го "изпрати" със стил в местното селско гробище.

Когато бащата е бил жив, поискал от сина си да му купи скъпо возило. Момчето не успяло да спази обещанието си докато баща му е бил между живите, но след като възрастният човек си отишъл сина му платил около 75000 евро за кола за да погребе баща си в нея.

Невероятната снимка, направена на погребението, показва как една кола мечта се спуска в огромна...

Продължава

Иван Иванов: Вотът на недоверие е заради липсата на сигурност

http://www.cross.bg/ivanov-ivan-nedoverie-1576755.html

/КРОСС/ МВР и  правителството - провал след провал  „Основните мотиви за искането на вота на недоверие срещу правителството на Бойко Борисов е липсата на сигурност – изключително важен елемент от държавното управление, заложен и по Конституция. И политическото ръководство на МВР, и  самото правителство търпят провал след провал.” Това заяви пред Нова ТВ народният представител от ПГ на „БСП за България” Иван Иванов. Той припомни само част от извършените престъпления за последните шест месеца – отвличания, убийства, бягство от затвора. Иванов не пропусна да отбележи и стачките на полицаите, напрежението в системата на сигурността и падането на хеликоптера. „Това показва, че гражданите не са сигурни в своето ежедневие. Имаме една изключително сериозна среда на несигурност. Това наложи вотът на недоверие  да е именно на тема „Сигурност”, аргументира се Иван Иванов. Той уточни, че още следващата сряда ще бъдат внесени мотивите за вота в Народното събрание. „Европредседателството не бива да бъде параван на всички безобразия, които се случват в страната. Системата и сектор „Сигурност” не обхващат само МВР, а много други части от обществената сигурност- финансовата сигурност, отбраната на страната. Когато ГЕРБ поемаха управлението излязоха с лозунг, че във всяко населено място ще има полицай и охрана

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ: Заев подписа капитулация, ще гласувам с "не" на референдума

https://www.24chasa.bg/novini/article/6910002

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ: Заев подписа капитулация, ще гласувам с "не"
на референдума Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в Македония Християн Мицкоски нарече договора, постигнат с Гърция за името, "капитулация", съобщават македонските медии. "Ако постигнатият така наречен договор на Зоран Заев е приемане на промяна на конституцията и вътрешна и външна употреба на новото име, тогава това е договор на Зоран Заев за капитулация",

"Джурасик парк" е най-гледаният филм у нас през уикенда (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6909994

"Джурасик парк" е най-гледаният филм у нас през уикенда (Видео)Петият по ред филм от поредицата "Джурасик парк: Рухналото кралство", който е продължение на "Джурасик свят" от 2015 година, е най-гледаният у нас след миналия уикенд, сочат обобщените данни от киносалоните, предава БТА. Триизмерното зрелище за спасяването на динозаврите от отдалеченият остров, на който изригва вулкан,

Захариева успокои, че кабинетът Борисов-3 нямало да падне. БСП завиждали за успехите

https://offnews.bg//politika/zaharieva-uspokoi-che-kabinetat-borisov-3-niamalo-da-padne-bsp-zaviz-682518.html

„Вотът на недоверие на БСП няма да бъде успешен, коалицията е стабилна”, коментира министърът на външните работи и вицепремиер Екатерина Захариева пред бТВ.

Вчера от левицата обявиха, че готвят вот на недоверие на тема сигурност. Според тях е редно след убийството на беглеца Владимир Пелов вътрешният министър Валентин Радев да подаде оставка.

Захариева обаче е категорична, че от БСП искат вот на недоверие във всеки един момент с цел да се отклони вниманието от успехите на България по време на европредседателството.

"Всеки един от министрите би трябвало да е готов да си тръгне, ако се счита изчерпан или премиерът реши, че не се е справил. За съжаление всеки един случай се използва за политически атаки – не беше приятно нито бягството, нито последвалото убийство на Владимир Пелов, но реформи в системата на МВР се правят”, коментира Захариева.

По повод приетата и след това отхвърлена оставка на социалния министър Бисер Петков, Захариева коментира, че законът за хората с увреждания е внесен, като до петък ще се правят изчисления и оценка дали ще е от полза на хората с увреждания.

На въпрос дали след края на европейското председателство се готвят рокади във властта, Захариева коментира, че само премиерът Бойко Борисов може да отговори на този въпрос.

Външният министър коментира, че името, за което са се споразумели Атина и Скопие е добро, но въпреки това не е виждала целия договор.

„Името Илинденска Македония със сигурност не беше толкова добро име за България, освен ако идеята не е била да се подчертае част от общата ни история”, коментира още Захариева.

Тя е категорична, че страната ни няма териториални претенции.

До 22 часа днес ще е затворен пътят, свързващ пътя Дупница - Самоков със Сапарева баня

http://nakratko.bg/category/58/160864/


До 22 часа днес затворен за движение остава четирилентовият път, свързващ пътя Дупница - Самоков със Сапарева баня. Затварянето му се налага заради снимането на видеоклип на световно известен автомобилен концерн.

БСП ще внесе вота на недоверие до сряда

http://econ.bg/Новини/БСП-ще-внесе-вота-на-недоверие-до-сряда_l.a_i.762594_at.1.html

До следващата сряда се очаква от БСП да внесат вота на недоверие за сектор "Сигурност" към правителството, каза зам.-председателят на ПГ на БСП "За...

Обрат: Пожелахме Банковия съюз и Еврозоната

http://www.cross.bg/bulgariya-evrozonata-stranata-1576752.html

/КРОСС/ България ще се опита да се присъедини към Банковия съюз и механизма на обменните курсове, който е предшественик на членството в Еврозоната, съобщи „Блумбърг“. Агенцията се позовава на финансовия министър на България Владислав Горанов. Само преди дни правителството на Бойко Борисов даде ясен сигнал, че не е съгласно да се приеме препоръките на Европейската централна банка (ЕЦБ ) и на Европейската комисия (ЕК). Български официални представители ще посетят ЕЦБ "през следващите няколко дни", за да обсъдят "интензивно" процедурите за присъединяване и времевия график, поясни Владислав Горанов във вторник по време на конференция в столицата на страната София. От известно време България отговаря на номиналните критерии за допускане в Еврозоната, каквито са обвързването на обменния курс на лева в европейската валута, ниската инфлация и малкият публичен дълг. Но БВП на глава от населението - едва половината от средното за ЕС - и масовата корупция предизвикват тревога, че страната може би не е готова за единната валута, коментира „Ройтерс“.

Само едно от петте общински ДКЦ-та във Варна е на загуба

http://www.moreto.net/novini.php?n=375862

Само един от петте общински диагностично-консултативни центрове във Варна е завършил изминалата 2017-та година на загуба. Това стана ясно при разглеждането на отчетите им от комисията по собственост и стопанство към местния парламент, предаде репортер на Moreto.

Пожарът край Стара Кресна е овладян

http://nakratko.bg/category/58/160863/


Пожарът край Стара Кресна, който горя снощи в Кресненското дефиле, е овладян. Това съобщи за БНР заместник-кметът на Кресна Валентин Стоичков. „Пожарът е овладян и мисля, че днес не е необходимо да се предприемат никакви действия.

Реал Мадрид замени Зидан с испанския селекционер

http://www.cross.bg/lopetegi-real-kraya-1576754.html

/КРОСС/ Реал Мадрид официално обяви, че през новия сезон треньор на отбора ще бъде настоящият селекционер на Испания Жулен Лопетеги. Назначението чисто документално ще стане факт след края на Мондиал 2018. „Жулен Лопетеги ще стане треньор на Реал Мадрид след края на Световното първенство в Русия”, гласи официалното изявление от страна на клуба. „Клубът също така обявява, че договорът на Жулен Лопетеги ще бъде за следващите 3 години.” „Жулен Лопетеги ще се присъедини към клуба след края на участието на испанския национален тим на Световното първенство, след като води представителния отбор през последните 2 години.” В последните дни за овакантения от Зинедин Зидан пост се спрягаха редица имена, в това число Маурисио Почетино и Андре Вилаш-Боаш. Интересното бе, че Лопетеги изобщо не бе споменаван сред потенцианите кандидати за поста. Нещо повече - не толкова отдавна 51-годишният специалист удължи договора си с "ла фурия" и срокът бе удължен до лятото на 2020 година. На Мондиал 2018 Лопетеги ще се изправи лице в лице срещу един от основните играчи на „белия балет” – Кристиано Роналдо, чийто Португалия се намира също в група B заедно с Испания. Зинедин Зидан изненада света със своето оттегляне в края на миналия месец, след като донесе безпрецедентна трето поредно отличие от Шампионската лига в клубната витрина

Бразилия срещу европейските сили: Голямата битка за Русия 2018

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/06/13/3198938_braziliia_sreshtu_evropeiskite_sili_goliamata_bitka_za/?ref=rss


Най-успешната футболна нация изглежда е орисана да не спечели световна титла на родна земя. Шейсет и четири години след трагедията на "Маракана" Бразилия трябваше да преживее още един кошмар, след като беше унизена с 1:7 от Германия в полуфиналите на мондиала през 2014 г. След първия болезнен домакински провал "селесао" трябва да чака осем години, за да стъпи на световния връх в Швеция през 1958 г. с гениалното си поколение, водено от Пеле, Гаринча, Диди, Вава, Зито, Джалма...

Ужасно: Арестуваха мъж, отправял закани за убийство към жена си!

http://regiona.bg/%d1%83%d0%b6%d0%b0%d1%81%d0%bd%d0%be-%d0%b0%d1%80%d0%b5%d1%81%d1%82%d1%83%d0%b2%d0%b0%d1%85%d0%b0-%d0%bc%d1%8a%d0%b6-%d0%be%d1%82%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d1%8f%d0%bb-%d0%b7%d0%b0%d0%ba%d0%b0%d0%bd/

Съпруг отправи закани за убийство към съпругата си в кюстендилско село. Вчера в РУ Кюстендил е задържан 45-годишен мъж от с. Лозно, той отправял закани за убийство към съпругата си, ще остане в полицейския арест 24 ч. Започнато е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор. сн.илюстративна

 

Материалът Ужасно: Арестуваха мъж, отправял закани за убийство към жена си! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

МВнР на България приветства постигнатото споразумение за името на Македония

http://nakratko.bg/category/59/160862/


Българското външно министерство приветства постигнатото споразумение между македонския и гръцкия премиер "Република Северна Македония" да бъде новото име на бившата югославска република.

Оставки в МВР може и да има, но не и на министъра

https://www.mediapool.bg/ostavki-v-mvr-mozhe-i-da-ima-no-ne-i-na-ministara-news280219.html

Вътрешният министър Валентин Радев обеща оставки и наказания в МВР заради убийството на беглеца от затвора Владимир Пелов, но отхвърли възможността сам да подаде оставка. Пред бТВ Радев каза, че чака анализ на допуснатите грешки по случая "Пелов". В края на миналата седмица евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки заговори за разпада на системата на МВР. Той не спомена поименно Радев, но даде да се разбере, че иска неговата оставка. БСП настоява за същото и внесе вот на недоверие заради политиката на правителството в сектор "Сигурност". Сега министърът обясни, че исканията за оставка го мотивират да се “поправи“. По повод вота на недоверие Радев коментира, че това е работата на опозицията, а ако са прави за вота – той ще мине. "Считам, че избраната посока (в МВР) е вярна. За една година не мога да оправя всичко", каза той и даде примери с добрата работа по границата и намалелите отвличания. Проблем създават и телефонните измамници, призна още Радев. По думите му измамниците се местели, полицията трудно ги хваща, защото са изобретателни, Според него явно доверието към полицията се е увеличило щом хората дават пари по схемата на измамниците, че помагат в полицейско разследване.

Наказанията за убийствата в Ботевград не закачиха висшия ешелон в МВР

https://www.mediapool.bg/nakazaniyata-za-ubiystvata-v-botevgrad-ne-zakachiha-visshiya-eshelon-v-mvr-news280219.html

Анонсираните преди ден от вътрешния министър Валентин Радев оставки заради провала в издирването на бегълците от софийския затвор Владимир Пелов и Радослав Колев, довело до двойно убийство в Ботевград, станаха факт няколко часа по-късно. Очаквано, санкциите не закачиха никого от висшия ръководен състав на МВР, а се ограничиха само до освобождаването на шефа на Областната дирекция на полицията в София Георги Григоров и заместникът му Веселин Георгиев. Именно първият бе натоварен със задачата да обяснява неадекватните действия на вътрешното министерство, което въпреки множеството сигнали и оперативни данни, така и не успя да залови нито Пелов, нито Колев, оказали се в апартамент в родния град на първия десет дни след бягството им в началото на април. Абсурдността на ситуацията се допълни от разкритията, че станалият жертва на Пелов – Марио Панчев-Дебелия, е бил информатор на МВР, който освен всичко друго, бе предупредил полицията, че животът му е застрашен от укриващият му се съгражданин. В крайна сметка Пелов издебна Панчев преди седмица в центъра на Ботевград и при последвалата престрелка беглецът бе убит. Няколко дни по-късно от раните си почина и Дебелия. От Радослав Колев пък няма следа и до днес, като разследващите все още не могат да направят дори предположение дали е жив или не. Всичко това се случи на фона на обяснението на освободения Георги Григоров и окръжния прокурор на София Наталия Николова, че Пелов е останал незабелязан за полицията около два месеца в Ботевград, защото се "дегизирал", пускайки си брада и носейки качулка, а върху нея – шапка. "Те не се справиха (освободените Григоров и Георгиев – бел.ред.), включително спомнете си какви отговори даваха на вас. Същите отговори даваха вътре (пред ръководството). Има някакъв дисбаланс, има нещо, което не е направено в цялата област и отговорност за това носят областните дирекции", аргументира решението си Валентин Радев пред медиите, след като бе изслушан от парламентарната вътрешна комисия в сряда. Кой ще наследи Григоров начело на ОДП-София е решениет, което вътрешният министър е възложил да му бъде предложено от професионалното ръководство. "Аз оставам с респект към това, което са служили, каквото са направили досега и Григоров, и Георгиев. Прочетох им лично досиетата. Обикновено тези, които освобождавам, аз ги каня лично на разговор. Искам да видя с очите кого освобождавам. Проверил съм и единия, и другия. Благодаря му на него за службата, защото ако погледнете назад в биографията, той много достойно се е справял много пъти. Благодаря на такива служители, но когато има някакво нарушение и някакво несправяне, аз съм длъжен да реагирам като министър", обърна внимание и на човешката страна на въпроса МВР шефът. Радев все пак допусна, че можело да се търси отговорност и на други нива в министерството, но така и не разсея впечатлението, че лично той не възнамерява да поема каквито и да е негативи покрай случая "Ботевград". "Кой по веригата не си е свършил (работата) ... включително и аз. Виждате, опозицията ми иска оставката. Сигурно са прави, в техните очи така изглежда. Само внимавам какво ми казват и се опитвам да им разчета мотивите", добави той, допускайки лаконично, че всеки министър си мислел, че върши правилни неща, но можело и да не е така. "Знам кой съм аз, знам защо съм там, знам колко съм квалифициран. Не съм човек без биография. Ако той не знае, да ме попита", заяви Радев в отговор на подигравателния коментар на Драгомир Стойнев от БСП, че никой не го взимал на сериозно като вътрешен министър. Запитан за отговорността за шесторното убийство в Нови Искър, извършено от друг укриващ се от години от правосъдието рецидивист – Росен Ангелов, той увери, че ще се поинетересува какви са резултатите от вътрешната проверка по случая. Призна обаче, че "едно от слабите места е издирвателната дейност". Като обяснение той предложи предположението, че старите кадри не предали опита си на новите. И добави чистосърдечно: "Един колега ми каза да върнем пенсионерите..." Противно на думите на Валентин Радев, критики към дейността му идват не само от опозицията, а и от коалиционни партньори на ГЕРБ. В края на миналата седмица евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки заговори за разпада на системата на МВР. Без да споменава поименно Радев, той даде да се разбере, че иска неговата оставка. БСП пък настоява за същото и внесе вот на недоверие заради политиката на правителството в сектор "Сигурност".

„Златен” ремонт в Трявна, къде ще отидат 1 млн. лева държавна помощ

http://nakratko.bg/category/58/160861/


Гражданско недоволство се надига в Трявна, където се търси изпълнител на обществена поръчка за близо 1 млн. лева, отпуснати държавни пари, за реконструкция и преустройство на съществуваща сграда в Етнографски комплекс за занаяти.

Хасан Адемов: Не може съдбата на децата с увреждания да е разменна монета за главата на министъра

https://www.24chasa.bg/novini/article/6909972

Хасан Адемов: Не може съдбата на децата с увреждания да е разменна монета за главата на министъраНе може съдбата на децата с увреждания да бъде разменна монета за главата на министъра. Нужна е кардинална промяна в подпомагането на хора с увреждания. Това обяви пред Би Ти Ви Хасан Адемов, депутат от ДПС, шеф н социалната комисия в парламента и бивш социален министър. По думите му реформа е нужна,

73-годишен шофьор блъсна и уби съселянка, движеща се по пътното платно

http://www.varna24.bg/news/796518.html

Вчера, около 22.10 ч. в с. Прилеп, общ. Сунгурларе, на ул. «Юрий Гагарин» пред дом №14, лек ...

Турски медии: ТАНАП бе открит, ред е на "Турски поток"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6909979

Турски медии: ТАНАП бе открит,
ред е на "Турски поток" "Енергийният път на коприната" (в. "Йени шафак"), "Сърцето на енергетиката тупти в Турция" (в. "Сабах"), "Енергиен мост" (в. "Миллиет"), "Турска енергия към Европа" (в. "Акшам"), "Откриването на века" (в. "Ватан") - това са някои от заглавията във водещите турски вестници днес за тържественото откриване вчера на Трансанадолския газопровод ТАНАП в

Силно земетресение удари Суматра

http://nakratko.bg/category/25/160860/


Земетресение с магнитуд 5,8 по скалата на Рихтер разтърси индонезийския остров Суматра, съобщиха от Геофизичния институт на САЩ. Няма данни за пострадали или материални щети в момента.

Кървав скандал между съпрузи в развод в Бургас

http://www.varna24.bg/news/796505.html

Вчера, около 22.15 ч. във Второ Районно управление - Бургас, е получено съобщение за инцидент в ...

Голяма част от центъра на Варна без вода днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=375880

Голяма част от центъра на Варна ще е без вода днес, а причината е авария, съобщиха от ВиК-дружеството за Moreto.net. Засегнати от повредата са в карето заключено между "Червения площад" и ФКЦ (между булевардите "8-ми Приморски полк" , "Цар Освободител" , "Приморски" и "Сливница") Очаква се аварията да бъде отстранена в ранния следобед, а водоподаването възстановено до около 15 часа, уточниха от ВиК-Варна.

"Евростат": Четирима на всеки 10 българи живеят в пренаселени жилища

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/06/13/3199158_evrostat_chetirima_na_vseki_10_bulgari_jiveiat_v/?ref=rss


Около 41 процента от българите, или четирима от всеки 10, живеят в пренаселени жилища, показват данни от анализ на "Евростат" за състоянието на жилищния фонд в Европейския съюз през 2016 г. Средният показател за пренаселеност в ЕС е около 17%, отчита европейската статистика.<br /><br />Близо 1.1 милиона българи, или около 15% от населението в страната, живеят в жилища, които се споделят от повече от едно семейство, тоест удвояването на домакинствата в един апартамент, е...

Екатерина Захариева: Вотът на недоверие на БСП няма да е успешен, коалицията е стабилна

https://dnes.dir.bg/politika/ekaterina-zaharieva-votat-na-nedoverie-na-bsp-nyama-da-e-uspeshen-koalitsiyata-e-stabilna

По думите ѝ от левицата искат вот на недоверие във всеки един момент с цел да се отклони вниманието от успехите на България по време на европредседателството

Жълт код за бури и градушки в Западна България

http://nakratko.bg/category/58/160859/


Обявен е жълт код за бури и градушки в Западна България. Очаква ни и много горещо време с температури между 31 и 36 градуса.

Варненец забрави "златна" чанта на бензиностанция в Бургас

http://www.varna24.bg/news/796515.html

Вчера в Пето Районно управление - Бургас е получено съобщение от 40-годишен мъж от Варна за това, ...

Зам.-министърът на образованието и науката проф. Иван Димов: 10 млрд. евро са предназначени за изследвания и иновации в областта на храните, селското стопанство и биоикономиката

https://www.24chasa.bg/novini/article/6909104

Зам.-министърът на образованието и науката проф. Иван Димов: 10 млрд. евро са предназначени за изследвания и иновации в областта на храните, селското стопанство и биоикономикатаСпоред проф. Димов периодът на Българското председателство е изключително динамичен и ключов по отношение на дългосрочното бъдеще на ЕС Проф. Димов, в средата на последния месец на първото Българско председателство на Съвета на ЕС ще се проведе конференция на тема „Храни 2030“. Разкажете по-подробно какво ще се обсъжда на форума?

Спорт по тв днес: новини от Русия 2018, тенис от Ден Бош, колоездене от Словения, "24 часа на Льо Ман", волейбол, баскетбол и голф

https://www.24chasa.bg/sport/article/6909647

Спорт по тв днес: новини от Русия 2018, тенис от Ден Бош, колоездене от Словения, "24 часа на Льо Ман", волейбол, баскетбол и голф                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Министър Теменужка Петкова ще се срещне със сръбския си колега Александър Антич

http://econ.bg/Новини/Министър-Теменужка-Петкова-ще-се-срещне-със-сръбския-си-колега-Александър-Антич_l.a_i.762593_at.1.html

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова е на работно посещение в Белград по покана на министъра на енергетиката и минното дело на Република...

Хасан Адемов: Съдбата на деца с увреждания не може да бъде заложник за главата на министър

https://www.actualno.com/politics/hasan-ademov-sydbata-na-deca-s-uvrejdanija-ne-moje-da-byde-zalojnik-za-glavata-na-ministyr-news_679422.html

"Съдбата на деца с увреждания не може да бъде заложник за главата на министър, който и да е той. Проблемите на хората с увреждания са от дълги години, много по-назад във времето и не започват с оставката на министър Бисер Петков". Това каза бившият социален министър Хасан Адемов. "Искам да кажа нещо, което стои в основата на сгъстяването на проблемите през последните месеци и седмици. Знаете, че в управлението на този мандат участват националисти и като че ли патриотичната пара в

Шефът на базата в Крумово: Недостигът на пари за авиацията убива

https://offnews.bg//obshtestvo/shefat-na-bazata-v-krumovo-nedostigat-na-pari-za-aviatciata-ubiva-682516.html

„Пилотите ни летят на санитарния минимум, което е буквално убийствено. Този проблем е неглижиран с години”. Това заяви пред Нова телевизия началникът на авиобаза „Крумово” ген. Димитър Иванов в коментар на инцидента, при който хеликоптер падна и двама летци загинаха на място в хеликоптер МИ-17.

Той обясни, че един час във въздуха с вертолет струва около 7000 лева.

„Всеки пилот трябва да поддържа подготовката и си и във всеки момент да е готов да излети и да се включи в спасителна мисия”, категоричен бе началникът на авиобазата.

Ген. Иванов каза още, че тя функционира при постоянен недостиг на финансиране. Постоянно се усещал недостиг и на резервни части за машините, особено за руската техника.

Във вторник е свалена черната кутия на разбилия се хеликоптер и информацията от нея тепърва ще се анализира.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване