Обиколката на Витоша завърши с рекорд при колоездачите

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/06/23/3205095_obikolkata_na_vitosha_zavurshi_s_rekord_pri/?ref=rss


Александър Алексиев и Ивета Алексиева станаха шампиони при колоездачите в 35-ото издание издание на Обиколката на Витоша. То събра на старт 1708 велосипедисти, а 118 от тях ще се сред най-големите смелчаци, които ще опитат два пъти да обиколят планината за два дни – първо с велосипед и после пеша, като в дуатлона на 200 км ще стартират над 30 жени.<br /><br />От самия старт Александър Алексиев поведе колоната и премина пръв контролата на 31 км, като плътно до него беше Емил Стойнев....

Италианският премиер - денди с име на граф

https://www.24chasa.bg/novini/article/6927075

Италианският премиер - денди с име на графЗа фасада е ерген, в живота му има две жени По всичко личи, че думата “граф” преследва италианските премиери. Предишният - Паоло Джентилони, е наследник на една от най-известните фамилии графове от Толентино, изиграла важна роля в италианската история. Сегашният - Джузепе Конте, пък носи “граф” (на италиански – конте) във фамилното си име.

Да минеш под венец от билки

http://www.moreto.net/novini.php?n=376530

Първото „Всенародно веселие с носия“ в Белослав събра стотици почитатели на народните традиции. Фестивалът се организира в навечерието на Еньовден и част от програмата е свързана с празника на билките. Теренът на „Авренска поляна“ е окосен и обработен срещу кърлежи със средства на общината.

Цветанов: Професионалната работа на служителите на МВР върна в затвора беглеца

https://petel.bg/TSvetanov--Profesionalnata-rabota-na-sluzhitelite-na-MVR-varna-v-zatvora-begletsa__270669

Поздравявам всички служители в системата на МВР, които участваха в издирването на избягалия затворник. Това написа във Фейсбук председа...

Антония Петрова взриви мрежата с уникални снимки от гръцката си сватба

https://petel.bg/Antoniya-Petrova-vzrivi-mrezhata-s-unikalni-snimki-ot-gratskata-si-svatba__270668

Снимки: Инстаграм Миската Антония Петрова сподели с последователите си в Инстаграм уникални снимки от сватбата си. Припомняме, че перн...

Изгонили говорителката на Белия дом от ресторант, защото работи за Тръмп

https://petel.bg/Izgonili-govoritelkata-na-Beliya-dom-ot-restorant--zashhoto-raboti-za-Tramp__270667

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс заяви, че е била изгонена от ресторант, където е искала да вечеря, с мотива, че работи за президен...

Експлозия на предизборен митинг в Зимбабве, има ранени

https://www.24chasa.bg/novini/article/6927792

Експлозия на предизборен митинг в Зимбабве, има ранениНяколко души бяха ранени днес при експлозия на стадион в град Булавайо, където се провеждаше предизборен митинг на президента на Зимбабве Емерсън Мнангагва, съобщи Франс прес, цитирана от БТА. Президентът не е пострадал и е евакуиран на безопасно място, заяви неговият говорител Джордж Чарамба. Първоначално бе съобщено за няколко убити.

2 години след референдума: 100 000 британци поискаха да останат в ЕС

http://nakratko.bg/category/25/161377/


Около 100 000 души излязоха днес по улиците на Лондон, за да протестират срещу излизането на Великобритания от Европейския съюз, точно две години след шокиращия резултат от референдума за брекзит, съобщиха ДПА и Ройтерс, цитирани от бТВ.

Наказват голмайсторите за Швейцария срещу Сърбия?

https://offnews.bg//futbol/nakazvat-golmajstorite-za-shvejtcaria-sreshtu-sarbia-683152.html

ФИФА може да наложи наказание от два мача на голмайсторите за Швейцария при победата с 2:1 срещу Сърбия Гранит Джака и Джердан Шакири заради политическа пропаганда.

Двамата швейцарски национали с произход от Косово направиха жестове след попаденията си, които кореспондират на албанския национализъм. Джака събра дланите си в имитация на разперен орел, докато Шакири имитира двуглавата птица, която е изобразена на флага на Албания.

И двамата футболисти са с косовско-албански корени, като семействата им са се озовали в Швейцария като бежанци през 90-те години вследствие на войната в бивша Югославия.

Държавата Косово е населена с етнически албанци, но не е призната от Сърбия официално, както и от още 82 страни, членки на ООН. За капак Шакири игра с флага на Косово на една от обувките си. Двамата играчи бяха бурно освирквани от сръбските фенове по време на мача.

От ФИФА нямат голям избор, освен да накажат двамата футболисти, тъй като поведението им ще създаде опасен прецедент.

Минималната глоба е 5058 долара плюс наказание за два мача. Сърбите подадоха и жалба срещу съдийството на германеца Феликс Брих, който ги ощети на два пъти, като особено скандално беше решението му в 66-ата минута, когато отсъди фаул в нападание на Александър Митрович, който беше държан в наказателното поле от двама швейцарски футболисти.

С концерт на Валя Балканска българите в Молдова отбелязаха края на председателството на Съвета на ЕС

https://www.24chasa.bg/novini/article/6927788

С концерт на Валя Балканска българите в Молдова отбелязаха края на председателството на Съвета на ЕСС концерт на Валя Балканска и ансамбъл "Родолюбие" българите в Молдова отбелязаха предстоящото приключване на Българското председателство на Съвета на ЕС, предава БТА. Съвместния концерт на певицата от България и артистите от Молдовския град Тараклия, който беше организиран от българското посолство в Молдова,

Десетки сигнали за паднали клони във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=376529

Причина е вятърът със сила 10-12 метра в секунда. Сигналите са подадени в областната дирекция за противопожарна и аварийна безопасност във Варна и в общината. Става дума за квартал „Чайка”, курортен комплекс „Чайка” и други райони на града.

Макрон иска финансови санкции срещу страни от ЕС, отказващи бежанци

https://www.24chasa.bg/novini/article/6927785

Макрон иска финансови санкции срещу страни от ЕС, отказващи бежанциФренският президент Еманюел Макрон се обяви за финансови санкции срещу страни от ЕС, отказващи за приемат бежанци, предаде Франс прес, цитирана от БТА. На съвместна пресконференция в Париж с гостуващия испански премиер Педро Санчес, той заяви, че не може страни, които се облагодетелстват от европейската солидарност, да проявяват егоизъм,

Опозицията в Турция събра 5 милиона души на митинг ден преди вота

https://frognews.bg/novini/opozitsiiata-turtsiia-sabra-5-miliona-dushi-miting-den-predi-vota.html

Кандидатът за президентския пост в Турция от основната опозиционна Народно-републиканска партия (НРП) Мухарем Индже събра над 5 милиона души, свои привърженици на митинг в Истанбул. Той заяви, че ще бъде президент на 81 милиона турци, а не на десни или леви и обеща, че в рамките на 48 часа ще отмени извънредното положение в страната.

Христо Стоичков от Русия: Гриша Ганчев да каже получавал ли съм пари от ЦСКА

http://clubz.bg/69556-hristo_stoichkov_ot_rusiq_grisha_ganchev_da_kaje_poluchaval_li_sym_pari_ot_cska

Христо Стоичков взе думата по БНТ и направи изявление по повод отзвука от обявения по-рано днес трансфер на Антон Недялков от американския "Далас" в "Лудогорец".

Преминаването на бившия играч на ЦСКА-София при шампионите нервира "червените" фенове, които от часове по социални мрежи и форуми изливат яда си към национала, към "Лудогорец", а някои намесват в сделката и Камата, който е един от тримата собственици на ЦСКА-София.

Антон Недялков премина от "Българска армия" в "Далас" през декември миналата година. Поради това трансферът му в "Лудогорец" шест месеца по-късно изглежда доста любопитно. През зимата се твърдеше, че Стоичков е съдействал за сделката в САЩ.

Ето какво заяви №8 в спортната емисия на БНТ:

"Днеска се появиха някакви писания на някакви хора, които само искат да се видят и да се чуят по телевизора или по вестниците.

Някакви животни (бел. ред. вероятно визира Росен Животното, един от тарторите на агитката на ЦСКА-София, който днес във фейсбук атакува Камата заради Недялков. Петров е в отлични отношения с Гриша Ганчев), някакви птици, някакви зоологически градини, където ме занимават с простотии. Затова ще кажа един път завинаги моето има да не се споменава и да се слага там, където не му е мястото. По простата причина, че от 6 месеца нито съм разговарял с Антон Недялков, нито съм го чувал. И телефона му нямам, нито пък съм длъжан на Антон да му имам телефона.

Нито знам какви са намеренията на господин Кирил Домусмиев. Какви трансфери иска да си прави, това си е негов проблем, не е мой. Оттук нататък призовавам г-н Гриша Ганчев да излезе лично той и да каже дали Христо Стоичков е получавал пари от ЦСКА. Дали Гриша Ганчев е давал пари от името на ЦСКА или негови лични пари на Христо Стоичков.

Чакам по най-бързия начмин това да стане, защото ако не стане, значи работата е гнила. Или на някой се плаща да излезе и да говори по мой адрес или пак старата песен на нов глас.

Всичко хубаво ви пожелавам."

Над 400 мигранти бяха спасени край бреговете на Испания

http://nakratko.bg/category/25/161376/


Над 400 мигранти са били спасени при операции на Испания, предаде Франс прес. В най-мащабната спасителна акция са евакуирани 262 души от 15 лодки, открити в района на Гибралтарския проток.

Арестуваха 21 души в Турция, заподозрени за тероризъм

https://www.24chasa.bg/novini/article/6927773

Арестуваха 21 души в Турция, заподозрени за тероризъмТурските сили за сигурност арестуваха днес 21 души, заподозрени в терористична дейност, предаде Анадолската агенция, цитирана от БТА. Главната прокуратура в Анкара днес издаде заповеди за задържания на 19 членове на поставената извън закона Кюрдска работническа партия (ПКК), съобщи източник от силите за сигурност.

Том Круз ще снима още варианти на ”Мисията невъзможна”

https://frognews.bg/kultura/art-jungla/tom-kruz-shte-snima-oshte-varianti-misiiata-nevazmojna.html

Том Круз планира да бъдат заснети още най-малко два-три филма от поредицата ”Мисията невъзможна”, но режисьорът Кристофър Маккуори не знае дали ще работи над тях, съобщи Контактмюзик.

Информация за състоянието на републиканските пътища за 24.06.2018 г.

http://www.cross.bg/srok-dvizhenieto-poradi-1577514.html

/КРОСС/ ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ:Забранява се движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с техническа допустима максимална са над 12 тона, включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника, както следва: 1) за периода от 01 юни до 15 септември 2018 г. за дните петък - неделя: Ограниченията важат само за следните участъците от републиканската пътна мрежа: АМ „Тракия" ограничението в движението на МПС над 12 т ще бъде както следва:в петък от 18 ч. до 20 ч. в посока София - Пловдив;в неделя от 16 ч. до 20 ч. в посока Бургас - София.АМ „Струма":в събота от 10 ч. до 14 ч. в посока п. в. „Даскалово" - ГКПП „Кулата".АМ „Марица":в неделя от 16 ч. до 20 ч. в посока Свиленград - АМ „Тракия". и за дните петък - от 17:00 часа до 20:00 часа и неделя - от 14:00 часа до 20:00 часа:• път I-1 с. Ребърково-Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково-Своге-София;• път I-1 Благоевград-ГКПП „Кулата";• път I-5 Русе-Велико Търново;• път I-9 Варна-Бургас;• път II-99 Бургас-Царево. 2) целогодишно за периода на официалните празници: последния работен ден преди празници - от 16:00 часа до 20:00 часа и последния почивен /празничен/ ден - от 14:00 часа до 20:00 часа

Хамилтън ще стартира пръв в Гран при на Франция

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/06/23/3205082_hamiltun_shte_startira_pruv_v_gran_pri_na_franciia/?ref=rss


Люис Хамилтън спечели 75-и полпозишън в кариерата си във Формула 1, след като ще стартира от първа позиция в Гран при на Франция. Световният шампион беше над всички на пистата "Пол Рикар" и не остави съмнения в превъзходството си.<br /><br />Британецът изпревари с повече от десета съотборникът си Валтери Ботас. "Сребърните стрели" окупираха първа редица както и в Барселона в средата на май.<br /><br />Трети зад пилотите на "Мерцедес" остана...

За година: Близо 400 неизлечимо болни калифорнийци предпочели асистирано самоубийство

http://www.moreto.net/novini.php?n=376517

През 2017 г. 374 неизлечимо болни хора са поискали, получили и приели лекарства, с които могат да сложат край на живота си. Това показват данните на здравните власти в Калифорния, цитирани от АП. Законът, с който обречените пациенти могат сами да приключат мъките си, влезе в сила на 9 юни 2016 г.

Голяма рокада в „БСП за България”

https://petel.bg/Golyama-rokada-v----BSP-za-Balgariya---__270666

ПП "Земеделски съюз Александър Стамболийски” реши да напусне Коалиция „БСП за България”. Това съобщиха от пресцентъра на партията, пише...

Слаба България взе само гейм на Иран в Техеран

https://petel.bg/Slaba-Balgariya-vze-samo-geym-na-Iran-v-Teheran-__270665

Волейболистите от националния отбор на България допуснаха 9-а загуба в Лигата на нациите, след като отстъпиха на Иран в Техеран с 1:3 (22:25, 15:...

Повече от странно! Те са мюсюлмани и някои смятат, че Рамазанът е виновен...

https://petel.bg/Poveche-ot-stranno--Te-sa-myusyulmani-i-nyakoi-smyatat--che-Ramazanat-e-vinoven---__270663

Режимът на пости, към който се придържат футболистите с мюсюлманска религия, е доста обсъждан в социалните мрежи в последните минути. ...

Скандалът се разраства: И друг зам.-социален министър бил на луксозна командировка тази година

https://petel.bg/Skandalat-se-razrastva--I-drug-zam--sotsialen-ministar-bil-na-luksozna-komandirovka-tazi-godina__270657

Още един заместник-министър в социалното министерство е пътувал със самолетен билет за бизнес класа тази година. Това става ясно от отго...

100 000 протестираха в Лондон навръх годишнината от референдума за Брекзит

https://www.24chasa.bg/novini/article/6927771

100 000 протестираха в Лондон навръх годишнината от референдума за БрекзитОколо 100 000 души излязоха днес по улиците на Лондон, за да протестират срещу излизането на Великобритания от Европейския съюз, точно две години след шокиращия резултат от референдума за Брекзит, съобщиха ДПА и Ройтерс. Протестът бе организиран от кампанията "Народен глас", която се бори за това британците да имат право да одобрят или да

Полицията намери и арестува избягалия от Ловешкия затвор

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/06/23/3205079_policiiata_nameri_i_arestuva_izbiagaliia_ot_loveshkiia/?ref=rss


Избягалият от затворническото общежитие в Ловеч Борис Иванов е бил открит и арестуван в района на гарата в Летница, съобщава Би Ти Ви.<br /><br />Полицаите го намерили в слънчогледова нива.<br /><br />Рецидивистът изчезна преди три дни от външен обект, на който трябваше да работи. Той излежава 13-годишна присъда за блудство и кражби в общецитие от открит тип в Ловешкия затвор, където е бил преместен отскоро. Министерството на правосъдието назначи проверка как е било...

Белгия с категорична победа над Тунис и почти сигурно отива на 1/8-финалите

https://www.mediapool.bg/belgiya-s-kategorichna-pobeda-nad-tunis-i-pochti-sigurno-otiva-na-18-finalite-news280663.html

Белгия победи категорично Тунис с 5:2 в двубой от Група G на световното първенство, игран на стадион "Спартак" и на практика си осигури участие в 1/8-финалите на надпреварата. Мачът бе изпълнен с много положения, а "червените дяволи" решиха всичко още през първото полувреме, след което вече водеха с 3:1. Еден Азар бе дал аванс на Белгия в 6-та минута от дузпа, а Ромелу Лукаку вкара два гола до края на полувремето - в 16-та и в 45-та минута. Дилан Брон бе намалил за Тунис в 18-та, а Азар с втория си гол в 51-та минута направи аванса на белгийците още по-сериозен, а след куп пропуски Мичи Батшуай най-накрая успя да се разпише в 90-та минута. В добавеното време Уахби Хазри вкара втори гол за Тунис. Белгия вече има 6 точки от два двубоя, като е с 3 повече от втория Англия и шест повече от последните два тима - Панама и Тунис. Отпадане на "червените дяволи" все пак е възможно, ако те загубят последната си среща срещу Англия, а Панама победи със сериозна разлика последователно "Трите лъва" и Тунис. Иначе световното първенство в Русия влезе завинаги в историята с нов рекорд – 27 последователни срещи без нулево равенство.

Белгия с категорична победа над Тунис и отива на 1/8-финалите

https://www.mediapool.bg/belgiya-s-kategorichna-pobeda-nad-tunis-i-otiva-na-18-finalite-news280663.html

Белгия победи категорично Тунис с 5:2 в двубой от Група G на световното първенство, игран на стадион "Спартак" и на практика си осигури участие в 1/8-финалите на надпреварата. Мачът бе изпълнен с много положения, а "червените дяволи" решиха всичко още през първото полувреме, след което вече водеха с 3:1. Еден Азар бе дал аванс на Белгия в 6-та минута от дузпа, а Ромелу Лукаку вкара два гола до края на полувремето - в 16-та и в 45-та минута. Дилан Брон бе намалил за Тунис в 18-та, а Азар с втория си гол в 51-та минута направи аванса на белгийците още по-сериозен, а след куп пропуски Мичи Батшуай най-накрая успя да се разпише в 90-та минута. В добавеното време Уахби Хазри вкара втори гол за Тунис. Белгия вече има 6 точки от два двубоя, като е с 3 повече от втория Англия и шест повече от последните два тима - Панама и Тунис. Отпадане на "червените дяволи" все пак е възможно, ако те загубят последната си среща срещу Англия, а Панама победи със сериозна разлика последователно "Трите лъва" и Тунис. Иначе световното първенство в Русия влезе завинаги в историята с нов рекорд – 27 последователни срещи без нулево равенство.

Белгия с категорична победа над Тунис отива на 1/8-финалите

https://www.mediapool.bg/belgiya-s-kategorichna-pobeda-nad-tunis-otiva-na-18-finalite-news280663.html

Белгия победи категорично Тунис с 5:2 в двубой от Група G на световното първенство, игран на стадион "Спартак" и на практика си осигури участие в 1/8-финалите на надпреварата. Мачът бе изпълнен с много положения, а "червените дяволи" решиха всичко още през първото полувреме, след което вече водеха с 3:1. Еден Азар бе дал аванс на Белгия в 6-та минута от дузпа, а Ромелу Лукаку вкара два гола до края на полувремето - в 16-та и в 45-та минута. Дилан Брон бе намалил за Тунис в 18-та, а Азар с втория си гол в 51-та минута направи аванса на белгийците още по-сериозен, а след куп пропуски Мичи Батшуай най-накрая успя да се разпише в 90-та минута. В добавеното време Уахби Хазри вкара втори гол за Тунис. Белгия вече има 6 точки от два двубоя, като е с 3 повече от втория Англия и шест повече от последните два тима - Панама и Тунис. Отпадане на "червените дяволи" все пак е възможно, ако те загубят последната си среща срещу Англия, а Панама победи със сериозна разлика последователно "Трите лъва" и Тунис. По-късно Мексико записа втора победа на Световното - 2:1 срещу Южна Корея в мач от група F. Така "ацтеките" оглавиха класирането преди последния мач за събота днес Германия - Швеция, след който ще има повече яснота за битката за първите две места. Карлос Вела откри резултата в 26-ата минута от дузпа, отсъдена за игра с ръка при центриране. Хавиер Ернандес-Чичарито удвои в 66-ата и вече има голове на три поредни Мондиала. В 90-ата Хюн Мин Сон намали с отличен диагонален удар отдясно. Азиатците са вече две поражения (0:1 срещу Швеция на старта), а латиноамериканците имат 6 точки (те победиха Германия с 1:0).  

Млад лекар лекува безплатно в селата на Северозапада

http://nakratko.bg/category/58/161375/


Много български лекари отиват в чужбина. Шеип Панев също заминава, но вместо за Западна Европа поема към изоставените села на Северозападна България. За да лекува самотните възрастни хора - без да взима и стотинка.

Започва “Варненско лято”, в очакване сме на “Аполония”

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6926662

Започва “Варненско лято”, в очакване сме на  “Аполония”Във “Варненско лято” - едно от най-големите събития в летния културен календар, който започва утре, ще има тежка класическа музика, джаз, фюжън, старинни мелодии, два рояла на една сцена, фолклор в нов прочит, грандиозни оперни премиери. Фестивалът ще бъде открит от голямата звезда Александрина Пендачанска и ще бъде закрит също от световна

Ангелкова след проверка на плаж Перла: Нарушение няма, ще направим и заснемане

https://www.dnevnik.bg/biznes/2018/06/23/3205078_angelkova_sled_proverka_na_plaj_perla_narushenie_niama/?ref=rss


Изискванията за 50% свободна и 50% платена зона на плаж Перла са спазени. Платените плажни принадлежности на ивицата са според одобрената схема от Министерството на туризма. Това каза министър Николина Ангелкова при проверка на място на плажа, в която участва и кметът на Приморско Димитър Германов, съобщи пресцентърът на министерството.<br /><br />Тя уточни, че според експертите от контролното звено на министерството, нарушения няма, но допълнително ще бъде възложен и геодезически...

Канадският премиер плати 100 долара глоба заради недеклариран подарък - слънчеви очила

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/06/23/3205076_kanadskiiat_premier_plati_100_dolara_globa_zaradi/?ref=rss


Канадският премиер Джъстин Трюдо плати 100 долара глоба заради недекларирани слънчеви очила, съобщи телевизия Си Би Ес, цитирана от dariknews.bg.<br /><br />През 2017 г. Трюдо и съпругата му са получили подарък от премиера на канадската провинция Остров Принц Едуард два чифта слънчеви очила в кожени калъфки. Цената на дребно на този аксесоар е между 300 до 500 долара. Местното законодателство задължава премиера да съобщи за всички получени подаръци на стойност над 200 долара в...

Благотворителен детски концерт и демонстрации на полицейска и военна техника ще се проведе във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=376512

За девета поредна година Областна дирекция на вътрешните работи в гр. Варна подкрепя благотворителната кампания в помощ на децата и семействата на загиналите и пострадали при и по повод изпълнение на служебния си дълг служители от структурите на Министерство на вътрешните работи и Министерство на правосъдието в гр.

Заловиха затворника Борис, опитал да вземе жена за заложник

http://www.cross.bg/ivanov-boris-lovech-1577513.html

/КРОСС/ Избягалият затворник Борис Иванов е задържан от полиция на изхода на град Летница. По информация на "БНР" Иванов се е опитал да вземе възрастна жена за заложник, но след намесата на отряда на баретите жената е била освободена, а затворникът задържан. В издирването на мъжа участваха екипи на жандармерията, полицията и Специализирания отряд за борба с тероризма. Операцията започна след показания от страна на човек, живеещ в района, че е видял избягалия затворник да се придвижва по жп релсите. Иванов избяга в четвъртък сутринта малко след 10 часа от работен обект край Ловеч - млекопреработвателна фирма, където е работил заедно с други затворници. Борис Иванов изтърпява 13-годишна присъда за няколко престъпления. Очаква се той да бъде върнат тук в Ловешкия затвор, но най-вероятно първо ще бъде откаран в Следствения арест в полицията в Ловеч.  

Вижте ограниченията по пътищата в страната за утре

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6927756

Вижте ограниченията по пътищата в страната за утреИнформация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. за 24.06.2018 г. І. МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: През нощта разкъсването и намалението на облачността от северозапад ще продължи, а вятърът ще отслабне. На 24.06.2018 г. ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността и на отделни места в южните и източните райони ще

Стоичков гневен: Гриша Ганчев да излезе веднага и да каже дали съм взимал пари от ЦСКА

https://petel.bg/Stoichkov-gneven--Grisha-Ganchev-da-izleze-vednaga-i-da-kazhe-dali-sam-vzimal-pari-ot-TSSKA__270661

Най-големият български футболист за всички времена Христо Стоичков отговори гневно от Русия на един от тарторите на "червената" агитка Ро...

Читател: Защо родният трибагреник пред ФК във Варна е свален (снимка)

https://petel.bg/CHitatel--Zashho-rodniyat-tribagrenik-pred-FK-vav-Varna-e-svalen--snimka---__270659

Читател ни изпрати снимка, с която изрази учудване и възмущение, че родният трибагреник пред Фестивален и конгресен център във Варна е св...

Испания спаси над 400 мигранти

https://frognews.bg/svqt/ispaniia-spasi-nad-400-migranti.html

Над 400 мигранти са били спасени при операции на Испания, предаде Франс прес. В най-мащабната спасителна акция са евакуирани 262 души от 15 лодки, открити в района на Гибралтарския проток.

Глобиха канаднския премиер заради слънчеви очила

https://offnews.bg//sviat/globiha-kanadnskia-premier-zaradi-slanchevi-ochila-683149.html

Глобиха канадския премиер Джъстин Трюдо със 100 долара заради недекларирани слънчеви очила.

През 2017 г. Трюдо и съпругата му са получили подарък от премиера на канадската провинция Остров Принц Едуард - два чифта слънчеви очила в кожени калъфки. Цената на дребно на този аксесоар е между 300 до 500 долара, съобщава телевизия Си Би Ес, цитирана от БГНЕС.

Законите в Канада задължават премиера да съобщи за всички получени подаръци на стойност над 200 долара в течение на 30 дни. Канадският премиер Джъстин Трюдо не е декларирал подаръка „в резултат на административна грешка“, заяви неговият говорител.

Трюдо вече е платила глобата, се казва в официален документ от офиса на комисаря, който отговаря за конфликт на интереси и етични въпроси.

Глобиха канадския премиер заради слънчеви очила

https://offnews.bg//sviat/globiha-kanadskia-premier-zaradi-slanchevi-ochila-683149.html

Глобиха канадския премиер Джъстин Трюдо със 100 долара заради недекларирани слънчеви очила.

През 2017 г. Трюдо и съпругата му са получили подарък от премиера на канадската провинция Остров Принц Едуард - два чифта слънчеви очила в кожени калъфки. Цената на дребно на този аксесоар е между 300 до 500 долара, съобщава телевизия Си Би Ес, цитирана от БГНЕС.

Законите в Канада задължават премиера да съобщи за всички получени подаръци на стойност над 200 долара в течение на 30 дни. Канадският премиер Джъстин Трюдо не е декларирал подаръка „в резултат на административна грешка“, заяви неговият говорител.

Трюдо вече е платила глобата, се казва в официален документ от офиса на комисаря, който отговаря за конфликт на интереси и етични въпроси.

Експлозия уби хора по време на предизборен митинг на президента на Зимбабве

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/06/23/3205074_eksploziia_ubi_hora_po_vreme_na_predizboren_miting_na/?ref=rss


Няколко души бяха убити при експлозия на стадион в град Булавайо, където се провеждаше предизборен митинг на президента на Зимбабве Емерсън Мнангагва, съобщи Франс прес, цитирана от БТА. Президентът не е пострадал и е евакуиран на безопасно място, заяви неговият говорител Джордж Чарамба.<br /><br />Говорител посочи, че се води разследване и изтъкна, че срещу Мнангагва са били извършвани "многобройни покушения" през последните години, съобщи Асошиейтед прес. Президентът пое...

Проектът за нов патрулен кораб ще се забави с година

http://www.moreto.net/novini.php?n=376515

Проектът за придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за Военноморските сили ще се забави с една година, каза в парламента министърът на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на депутатско питане. Според проекта за модернизацията на ВМС, който беше гласуван през 2016 г.

569 мигранти спасиха тази сутрин при 3 операции край Испания

https://www.24chasa.bg/novini/article/6927744

569 мигранти спасиха тази сутрин при 3 операции край ИспанияОбщо 569 мигранти бяха спасени тази сутрин при три операции, извършени от испанската спасителна служба край бреговете на страната, предаде Франс прес, цитирайки изявление на властите. Натъпкани на 16 лодки 264 души бяха спасени в Гибралтарския проток и отведени в пристанищата Тарифа и Барбате в Андалузия.

Италианският шеф Стефано Стека: Дани де Вито се радва като дете, когато му сервирам кюфтенца с босилек

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6927745

Италианският шеф Стефано Стека: Дани де Вито се радва като дете, когато му сервирам кюфтенца с босилекСтефано Стека е един от най-добрите майстор готвачи в Лондон. Готвил е в кухнята на прочутия италиански ресторант "Сан Доменико", удостоен с две звезди "Мишлен", които са нещо като нобелова награда в ресторантьорството. Преди около 20 г. Стефано Стека се установява в Лондон, където работи в някои от най-известните ресторанти,

Жената на мистериозно изчезналия Боян Петров: Вместо магнезий пия вино

http://www.varna24.bg/news/798656.html

Жената на мистериозно изчезналия алпинист Боян Петров – Радослава Ненова, шокира всички с последния ...

Случаят с опасната училищна сграда във Варна е предаден в прокуратурата

http://www.cross.bg/sgradata-varna-godina-1577512.html

/КРОСС/ Кметът на града Иван Портних заяви, че техническата експертиза, която е излязла в края на април, поставя под съмнение законността на някои от документите на сградата. Затова случаят е предаден на Районната прокуратура във Варна. В същото време Община Варна е трябвало да намери проектантите на сградата, за да се откажат публично от авторските си права. До 29 юни ще бъде сключен новият договор за проектиране и ремонт на училището - уточняват от общината. Ремонтът, обаче може да започне най-рано на 30 октомври. Всички ученици от подготвителната група ще се обучават в детска градина „Морски свят", а останалите деца ще учат в Морската гимназия в Аспарухово. Класните стаи, необходими за целодневните занимания, ще бъдат ремонтирани със средства на Община Варна, за да отговарят на изискванията на здравната инспекция. /КРОСС/  Случаят с опасната сграда на Начално училище "Васил Левски" във Варна отива в прокуратурата. На среща между родители и кмета на морската столица Иван Портних стана ясно, че в най-добрия случай учебното заведение ще бъде ремонтирано до Нова година. Дотогава децата ще провеждат занятия във Варненската морска гимназия.  След множество сигнали от директора за сериозни проблеми със сградата на училището в края на миналата година със заповед на кмета учениците бяха изведени от сградата и настанени в 3 други. Половин година по-късно сградата продължава да е опасна,  

Макединия гради магистрала до границата ни

https://frognews.bg/novini/makediniia-gradi-magistrala-granitsata.html

Лично премиерът Зоран Заев даде старт на строителството на магистралата от Ранковце до Крива Паланка, недалеч от българската граница, предаде БГНЕС. Магистралата е с дължина от 23 километра и нейното строителство трябва да приключи до 2021 г.

Македония гради магистрала до границата ни

https://frognews.bg/biznes-turisam/makediniia-gradi-magistrala-granitsata.html

Лично премиерът Зоран Заев даде старт на строителството на магистралата от Ранковце до Крива Паланка, недалеч от българската граница, предаде БГНЕС. Магистралата е с дължина от 23 километра и нейното строителство трябва да приключи до 2021 г.

Вижте всички кандидати на изборите за президент в Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6927733

Вижте всички кандидати на изборите за президент в ТурцияТурция ще проведе предсрочни президентски и парламентарни избори утре - повече от година преди редовната дата. Изборите ще дадат началото на нова система на управление, при която президентът ще има разширени правомощия, одобрени с малка преднина на референдум миналата година, предава Асошиейтид прес, цитирана от БТА.

Ердоган се сблъсква с най-голямото си предизвикателство на изборите

https://www.investor.bg/evropa/334/a/erdogan-se-sblyskva-s-nai-goliamoto-si-predizvikatelstvo-na-izborite-263482/

Той и основният му опонент Мухарем Индже направиха последните си изявления преди изборите в неделя

Близо 400 души са се подложили на евтаназия в Калифорния през 2017 г.

https://www.dnevnik.bg/evropa/evrofinansirane/oblasti/zdraveopazvane/2018/06/23/3205072_blizo_400_dushi_sa_se_podlojili_na_evtanaziia_v/?ref=rss


Здравните власти на щата Калифорния съобщиха, че 374 нелечимо болни са приели лекарства, за да сложат край на живота си миналата година, предаде Асошиейтед прес, цитираната от БТА. Законът, който позволява това, влезе в сила на 9 юни 2016 г.<br /><br />Общо 577 души са получили през 2017 г. лекарства, позволяващи им да сложат край на живота си, но не всички от тях са ги използвали, съобщават калифорнийските здравни власти. Законът позволява на пълнолетните да получат рецепти за...

Министър Ангелкова разкри откога плажуващите ще плащат по левче за чадър и шезлонг

https://petel.bg/Ministar-Angelkova-razkri-otkoga-plazhuvashhite-shhe-plashhat-po-levche-za-chadar-i-shezlong-__270648

Снимки: Флагман.бг Летовиците още от тази година биха могли да плащат по левче за чадър и шезлонг на Централния плаж в Приморско, ако ням...

Ирак бомбардира ИДИЛ в Сирия

https://petel.bg/Irak-bombardira-IDIL-v-Siriya__270658

Най-малко 45 джихадисти от "Ислямска държава" са били убити при иракски въздушен удар в източна Сирия вчера, обяви днес съвместното командв...

И друг зам.-социален министър бил на луксозна командировка тази година

https://petel.bg/I-drug-zam--sotsialen-ministar-bil-na-luksozna-komandirovka-tazi-godina__270657

Още един заместник-министър в социалното министерство е пътувал със самолетен билет за бизнес класа тази година. Това става ясно от отго...

Мексико няма спиране, победи Корея и крачи към осминафиналите

https://petel.bg/Meksiko-nyama-spirane--pobedi-Koreya-i-krachi-kam-osminafinalite__270656

Мексико победи с 2:1 Южна Корея в мач от група „F“. Головете за мексиканците реализираха Карлос Вела в 26-ата минута от дузпа и Хавиер Ернанд...

Световното производство на петрол ще бъде увеличено с един милион барела на ден

https://www.24chasa.bg/novini/article/6927728

Световното производство на петрол ще бъде увеличено с един милион барела на денСветовното производство на петрол ще бъде увеличено с един милион барела на ден до края на годината, съобщиха ДПА и Франс прес. Това решиха днес на среща във Виена 14-те членки на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и още 10 държави производителки на черно злато, сред които Русия.

Международният музикален фестивал „Варненско лято" започва утре

http://www.moreto.net/novini.php?n=376513

Александрина Пендачанска ще открие 92-рото издание на Международния музикален фестивал „Варненско лято". Концертът с участието на оперната прима е на 24-ти юни от 20.00 часа в зала 1 на Фестивалния и конгресен център, предаде репортер на Moreto.

Джъстин Трюдо е глобен за недеклариран подарък - очила

https://www.mediapool.bg/dzhastin-tryudo-e-globen-za-nedeklariran-podarak---ochila-news280662.html

Глобиха канадския премиер Джъстин Трюдо със 100 долара заради недекларирани слънчеви очила, съобщи телевизия Си Би Ес. През 2017 г. Трюдо и съпругата му получили подарък от премиера на канадската провинция Остров Принц Едуард два чифта слънчеви очила в кожени калъфки. Цената на дребно на този аксесоар е между 300 до 500 долара. Местното законодателство задължава премиера да съобщи за всички получени подаръци на стойност над 200 долара в течение на 30 дни. Канадският премиер Джъстин Трюдо не е декларирал подаръка “в резултат на административна грешка”, заяви неговият говорител. Трюдо вече е платила глобата, се казва в официален документ от офиса на комисаря, който отговаря за конфликт на интереси и етични въпроси.

Безопасната доза алкохол е 10 грама на ден изчислиха учените

http://www.cross.bg/alkohol-horata-doza-1577511.html

/КРОСС/ Учени от Кралския университет в Белфаст откриха, че хората, които пият не повече от една стандартна дажба алкохол на ден (десет грама чист алкохол), са по-малко заплашени да развият злокачествени заболявания от онези, които я превишават, съобщи Лента, като се позова на Медикъл експрес. Учените са анализирали данните от изследванията на 99 654 души, участващи в продължително проучване за причините за рак на простата, на белите дробове, на дебелото черво и на яйчниците. При това всяка излишна доза твърд алкохол увеличава риска от получаване на някои видове рак, уточнява БТА Те са следили състоянието на изследваните в продължение на средно 8,9 години. Употребата на алкохол е била измервана с помощта на въпросник, попълван от доброволците от 1998 до 2000 г. За цялото време на изследването са регистрирани 12 763 случая на първичен рак и 9559 смъртни случая. Зависимостта между смъртността и количеството изпит алкохол представя крива във формата на буквата Джей, тоест хората, които са употребявали не повече и не по-малко от една стандартна доза алкохол на ден, са били най-малко заплашени да умрат от рак или сърдечносъдово заболяване. От друга страна, ако се разглежда само ракът, вероятността хората да се разболеят от него, расте с всяка изпита чаша. По думите на учените, в изследването им са участвали само по-възрастни хора, а в анализа не са отчетени социално-икономическите фактори, което ограничава неговата приложимост.  

Френски милиардер обвини Макрон, че не разбира „обикновените хора“

http://nakratko.bg/category/25/161373/


Един от най-богатите хора във Франция Франсоа Пино се сблъсква със съпротива, след като обвини президента Еманюел Макрон, че „не разбира обикновените хора“.

Белгия на 1/8-финал след най-резултатния мач в Русия - 5:2 срещу Тунис

https://www.24chasa.bg/sport/article/6927725

Белгия на 1/8-финал след най-резултатния мач в Русия - 5:2 срещу ТунисНов рекорд на световните първенства - 27 поредни мача без 0:0 Соченият за един от скритите фаворите на световното в Русия - Белгия, без проблеми и мач предсрочно се класира за 1/8-финалите. “Червените дяволи” разбиха 5:2 Тунис в най-резултатния двубой досега в първенството, игран на стадиона на "Спартак" в Москва.

Домати запушиха Кресненското дефиле (Снимки, видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6927720

Домати запушиха Кресненското дефиле (Снимки, видео)Домати запушиха движението в Кресненското дефиле. Малко след 16.15 часа движението спря на 6-7 километра в посока София. Полиция регулираше движението, като се пропускаха по 5-6 коли в двете платна.? Камион, натоварен с домати, по неясни причини се бе размазал в скала в посока Гърция. Добре узрели домати са се разпилели по пътя.

"Джумхуриет": 5 милиона дойдоха на митинга на опозиционния лидер Мухаррем Индже

https://www.24chasa.bg/novini/article/6927718

"Джумхуриет": 5 милиона дойдоха на митинга на опозиционния лидер Мухаррем ИнджеКандидатът за президент на опозиционната Народнорепубликанска партия (НРП) Мухаррем Индже участва днес в митинг в Истанбул, на който присъстват пет милиона души, предаде ТАСС, като се позовава на информация на опозиционния в. "Джумхуриет". Предизборният митинг се състоя в истанбулския квартал Малтепе, предава БТА.

За година около 400 терминално болни калифорнийци са предприели евтаназия

https://www.mediapool.bg/za-godina-okolo-400-terminalno-bolni-kaliforniytsi-sa-predprieli-evtanaziya-news280661.html

През 2017 г. 374 неизлечимо болни хора са поискали, получили и приели лекарства, с които могат да сложат край на живота си. Това показват данните на здравните власти в Калифорния, цитирани от АП. Законът, с който обречените пациенти могат сами да приключат мъките си, влезе в сила на 9 юни 2016 г. Той позволява на пълнолетни болни в терминална фаза да получат рецепти за лекарства, с които могат да се самоубият. Условието е медици да са установили, че страдащите имат не повече от шест месеца живот пред себе си. През миналата година общо 577 души са получили възможност за асистирано самоубийство, но не всички са взели медикаментите. Около 90 на сто от 374-те починали са били на възраст над 60 години, 95 на сто са били застраховани и около 83 на сто са се намирали в хоспис или са получавали сходни грижи. Средната възраст на прибегналите до крайната мярка е 74 години.

Хаваха затворника, който избяга от затвора в Ловеч

https://offnews.bg//temida/havaha-zatvornika-kojto-izbiaga-ot-zatvora-v-lovech-683148.html

Борис Иванов, който избяга от затвора в Ловеч, е бил открит и арестуван в района на гарата в Летница, съобщава bTV.

Органите на реда го намерили в слънчогледова нива. По-рано днес се разбра, че полиция, жандармерия и отрядът на баретите издирват в три ловешки села - Александрово, Дренов и Деветаки, избягалия затворник. По информация на БНР акцията е започнала след сигнал за открити вещи, за които се предполага, че са на беглеца.

48-годишният Борис Иванов е осъден на 13 години лишаване от свобода за блудства и кражби. Присъдата му е влязла в сила през 2011 г. и 7 години е лежал при строг режим. 

Той избяга от затвора в Ловеч на 21 юни от външен обект, на който трябваше да работи. Това не е първото му бягство. Беше назначена проверка как е било взето решението да бъде преместен в общежитие, а след това - и пуснат да работи.

Хванаха затворника, който избяга от затвора в Ловеч

https://offnews.bg//temida/hvanaha-zatvornika-kojto-izbiaga-ot-zatvora-v-lovech-683148.html

Борис Иванов, който избяга от затвора в Ловеч, е бил открит и арестуван в района на гарата в Летница, съобщава bTV.

Органите на реда го намерили в слънчогледова нива. По-рано днес се разбра, че полиция, жандармерия и отрядът на баретите издирват в три ловешки села - Александрово, Дренов и Деветаки, избягалия затворник. По информация на БНР акцията е започнала след сигнал за открити вещи, за които се предполага, че са на беглеца.

48-годишният Борис Иванов е осъден на 13 години лишаване от свобода за блудства и кражби. Присъдата му е влязла в сила през 2011 г. и 7 години е лежал при строг режим. 

Той избяга от затвора в Ловеч на 21 юни от външен обект, на който трябваше да работи. Това не е първото му бягство. Беше назначена проверка как е било взето решението да бъде преместен в общежитие, а след това - и пуснат да работи.

Белгия разби Тунис с 5:2

https://frognews.bg/novini/belgiia-razbi-tunis-5-2.html

Отборите на Белгия и Тунис играят при резултат 5:2 в мача помежду си от Група ”G” на ”Откритие Арена” в Москва, съобщи sportal.bg.

Мексико с лекота преодоля Южна Корея

http://clubz.bg/69555-meksiko_s_lekota_preodolq_yujna_koreq

Мексико записа втора победа на Световното - 2:1 срещу Южна Корея в мач от група F. Така "ацтеките" оглавиха класирането преди последния мач за днес Германия - Швеция, след който ще имаме повече яснота за битката за първите две места.

Карлос Вела откри резултата в 26-ата минута от дузпа, отсъдена за игра с ръка при центриране.

Хавиер Ернандес-Чичарито удвои в 66-ата и вече има голове на три поредни Мондиала. В 90-ата Хюн Мин Сон намали с отличен диагонален удар отдясно.

Азиатците са вече две поредни поражения (0:1 срещу Швеция на старта), а латиноамериканците имат 6 (те победиха Германия с 1:0).

Пролича по-високата класа на "сомбрерата", игровото поведение на които бе като мача с "маншафта". Те пресираха опонентите си и се стремяха към директен и бърз футбол атака. Но и когато имаха нужда да задържат топката действаха сполучливо.

Корейците не се представиха зле, но е видно, че имат най-слабия тим в тази група. Срещи Германия в третата среща ще им бъде много тежко, още повече световните шампиони ще имат нужда от победа.

Двубоят не предложи много голови ситуации, но това бе напълно очаквано.

Хванаха беглеца от Ловеч, опитал да вземе заложник

https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/hvanaha-begleca-ot-lovech-opital-da-vzeme-zalozhnik-6083746

Затворникът се е опитал да избяга, но е заловен от служителите на полицията и жандармерията

Макрон подкрепя финансови санкции срещу страни, отхвърлящи мигрантите

//dariknews.bg/novini/sviat/makron-podkrepia-finansovi-sankcii-sreshtu-strani-othvyrliashti-migrantite-2105247

Френският президент Еманюел Макрон се обяви за финансови санкции срещу страни от Европейския съюз (ЕС), отказващи за приемат бежанци, предаде АФП.

Катастрофа на пътя Симитли-Кресна, движението се регулира

https://www.24chasa.bg/region/article/6927715

Катастрофа на пътя Симитли-Кресна, движението се регулираДвижението по път I-1 /E-79/ Симитли – Кресна в участъка след Кресненско ханче, се осъществява в една лента за движение, поради ПТП. Това съобщиха от пресцентъра на АПИ. Движението се регулира от пътна

Задържаха избягалия затворник на необичайно място!

http://www.varna24.bg/news/798649.html

Избягалият затворник Борис Иванов е бил открит и арестуван в района на гарата в Летница, съобщава ...

Японец глобен, защото излизал в обедна почивка 3 мин. по-рано

http://www.moreto.net/novini.php?n=376510

64-годишен служител в бюрото за водоснабдяване на японския град Кобе бе глобен с надницата си за половин ден заради това, че няколко дни излизал с три минути по-рано в обедна почивка. "Своеволието" на служителя се повторило 26 пъти в продължение на седем месеца.

Хванаха беглеца от Ловешкия затвор

http://nakratko.bg/category/60/161371/


Избягалият затворник Борис Иванов е задържан преди минути от полиция близо до ловешко село.

Скандалът се разраства! Сърбия иска наказания заради двуглавия орел, а в Швейцария: Те ни опозориха!

https://petel.bg/Skandalat-se-razrastva--Sarbiya-iska-nakazaniya-zaradi-dvuglaviya-orel--a-v-SHveytsariya--Te-ni-opozoriha-__270655

Сръбската федерация по футбол ще настоява ФИФА да накаже играчите на Швейцария - Джердан Шакири и Гранит Джака, пише Блиц. Както е изве...

Макрон се обяви за финансови санкции срещу страни от ЕС, отказващи да приемат бежанци

https://petel.bg/Makron-se-obyavi-za-finansovi-sanktsii-sreshhu-strani-ot-ES--otkazvashhi-da-priemat-bezhantsi__270654

Френският президент Еманюел Макрон се обяви за финансови санкции срещу страни от ЕС, отказващи за приемат бежанци, предаде Франс прес. ...

Глобиха Трюдо заради недекларирани слънчеви очила

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6927711

Глобиха Трюдо заради недекларирани слънчеви очилаГлобиха канадския премиер Джъстин Трюдо със 100 долара заради недекларирани слънчеви очила, съобщи телевизия Си Би Ес, цитирана от БГНЕС. През 2017 г. Трюдо и съпругата му са получили подарък от премиера на канадската провинция Остров Принц Едуард два чифта слънчеви очила в кожени калъфки. Цената на дребно на този аксесоар е между 300 до 500

Белгия се запъти към осминафиналите след зрелищна победа над Тунис

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/06/23/3205062_belgiia_se_utremi_kum_osminafinalite_sled_zrelishten/?ref=rss


Белгия продължи с наказателната акция в група G след втора разгромна победа от началото на световното първенство. "Червените дяволи" се справиха с Тунис след 5:2, в мач в който можеха да спечелят с още по-изразителен резултат. Успехът на белгийците стана втората най-убедителна победа на турнира след откриващия двубой между Русия и Саудитска Арабия (5:0). Мачът обаче беше най-резултатният на финалите дотук.<br /><br />По две попадения отбелязаха Ромелу Лукаку и Еден Азар, а...

Белгия отнесе Тунис и поглежда към 1/8-финалите на Мондиала

https://offnews.bg//futbol/belgia-otnese-tunis-i-poglezhda-kam-1-8-finalite-na-mondiala-683147.html

Белгия победи категорично Тунис с 5:2 в двубой от Група G на световното първенство, игран на стадион "Спартак" и на практика си осигури участие в 1/8-финалите на надпреварата.

Мачът бе изпълнен с много положения, а "червените дяволи" решиха всичко още през първото полувреме, след което вече водеха с 3:1. Еден Азар бе дал аванс на Белгия в 6-та минута от дузпа, а Ромелу Лукаку вкара два гола до края на полувремето - в 16-та и в 45-та минута.

Дилан Брон бе намалил за Тунис в 18-та, а Азар с втория си гол в 51-та минута направи аванса на белгийците още по-сериозен, а след куп пропуски Мичи Батшуай най-накрая успя да се разпише в 90-та минута. В добавеното време Уахби Хазри вкара втори гол за Тунис.

Белгия вече има 6 точки от два двубоя, като е с 3 повече от втория Англия и шест повече от последните два тима - Панама и Тунис. Отпадане на "червените дяволи" все пак е възможно, ако те загубят последната си среща срещу Англия, а Панама победи със сериозна разлика последователно "Трите лъва" и Тунис.

Иначе световното първенство в Русия влезе завинаги в историята с нов рекорд – 27 последователни срещи без нулево равенство.
 

Цвета Караянчева стана кръстница на две деца

https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/cveta-karaiancheva-stana-krystnica-na-dve-deca-6083752

В светата обител бе отслужен молебен за чадородие от Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, игумен на Троянския манастир

БНТ: Задържаха избягалия затворник?

https://frognews.bg/novini/bnt-zadarjaha-izbiagaliia-zatvornik.html

При акция и няколкочасово издирване, полицията е успяла да задържи избягалия затворник Борис Иванов, съобщи репортерът Тихомир Игнатов, който следи акцията.

Цитат на деня: ГЕРБ са гениални, 10 години са на власт и все са виновни предишните

https://www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2018/06/23/3205070_citat_na_dnia_gerb_sa_genialni_10_godini_sa_na_vlast_i/?ref=rss


Трябва да се признае на ГЕРБ абсолютната гениалност на факта, че те успяват да са 10 години на власт и да са виновни все предишните правителства. За мен това е без прецедент в политическата история не само на България, а и на други страни. <br /><br />Така зам.-председателят на парламентарната група на БСП Крум Зарков коментира мненията, които се чуха от управляващата партия за внесения от левицата вот на недоверие в предаването "Седмицата" по Дарик.<br />

Задържаха избягалия затворник Борис Иванов

https://www.24chasa.bg/novini/article/6927691

Задържаха избягалия затворник Борис ИвановИзбягалият затворник Борис Иванов бе задържан в град Летница преди минути. Той опитал да вземе жена за заложник.  Около 70 жандармеристи проведоха тази сутрин спецакция по издирването на затворника около село Александрово, където жена подаде сигнал, че е видяла избягалия Борис Иванов. Рецидивистът успя да избяга от работен обект на ловешкия затвор

Ирак удари въздушно ДАЕШ и уби над 45 джихадисти

https://frognews.bg/novini/irak-udari-vazdushno-daesh-ubi-nad-45-djihadisti.html

Най-малко 45 джихадисти от ”Ислямска държава” бяха убити при иракски въздушен удар в източна Сирия вчера, обяви днес съвместното командване на военните операции в Багдад в комюнике, цитирано от Франс прес и Ройтерс.

Жена видяла затворника беглец в ловешкото село Александрово

https://www.24chasa.bg/novini/article/6927678

Жена видяла затворника беглец в ловешкото село АлександровоСигнал от Гюлза Мехмедова от ловешкото село Александрово, че е видяла пред дома си затворника беглец Борис Иванов, вдигна на крак полиция и жандармерия в ранните часове на събота. 68-годишната жена твърди, че станала от сън към 1.30 часа и видяла през прозореца, че на улицата стои "мъжа от телевизора".

Христо Иванов: Трябва да избираме между привидната стабилност и усилието за промяна

https://offnews.bg//politika/hristo-ivanov-triabva-da-izbirame-mezhdu-prividnata-stabilnost-i-usil-683144.html

Ние трябва да избираме между привидната стабилност и усилието за промяна. Това, което правителствената пропаганда представя за стабилност, всъщност е едно опасно мъртво вълнение.

Тази теза разви председателят на "Да, България" Христо Иванов в своя доклад, предствен днес на първата национална конференция на партията.

Според Иванов това "мъртво вълнение" се определя от два набора от фактори - външни и вътрешни.

Той посочи, че четвъртата индустриална революция, в която се намираме, променя икономиката, сигурността, комуникациите, както и базовите условия за съществуването на обществата и индивидите. 

Вторият външен фактор е дестабилизацията на международната система.

"На мястото на международния ред, основан на норми, със всичките им несъвършенства, лицемерия и недоволства, идва редът, в който тържествува правото на силния. Все по-често на военно силния. Всички тези международни тенденции подлагат под напрежение Европейския съюз, защото елиминират онези условия, които му позволяваха да бъде едновременно економически гигант и политическо джудже и привидно безалтернативен и постоянно разширяващ се модел на либерално развитие.", заяви Христо Иванов. 

Според лидерът на "Да, България" цялото устройство на днешна България е основано на съществуването на тази международна система, на която ние разчитаме да гарантира нашата сигурност, свобода и икономическо развитие. 

Вторият набор от фактори, които са определящи, са вътрешно-структурните проблеми на България.

"Тук става дума за проблемите ни в политическата и съдебната ни системи, за проблемите на медиите, за поблемите на регулаторите, за общия разпад на институциите под влияние на системната корупция", каза Христо Иванов.

Като проблем за сигурността на България, той посочи, че армията ни е "куха", а службите ни отдавна са гнездо на чужди и наши паразити.

"Искам да подчертая и все по-ярко очертаващата се енергийна колонизация на България, която едновременно блокира възможностите на страната ни да се възползва от енергийната технологична революция, подхранва системната корупция и се превръща в геополитически риск за нас", заяви още Иванов. 

Той стигна до заключение, че комбинацията от всички тези фактори показват, че реална опция за стабилност и бездействие няма. Рано или късно тези промени ще настъпят сами.

"България от своя страна отказва да извърши необходимите реформи в правосъдието, във финансовата сфера, в сигурността и службите си. Ние не просто отлагаме пълната си интеграция в ЕС, ние рискуваме да останем трайно в периферията. Решението на това положение е очевидно - режим на бързи и решителни реформи, които да изпреварят така описаната комбинация от рискови фактори", категоричен бе Иванов.

Според него обаче нито една от парламентарните партии и дръжавни институции няма намерение да работи в такава насока. Той посочи, че "цялата ни политическа класа е продукт на това отровно статукво и се подчиняна на един единствен рефлекс - борбата за неговото съхраняване".

"И понеже знам, че когато някой от вас излезе с по-ясно заявена опозиционна политическа позиция, пристига някой, който ви казва: "вие връщате комунистите на власт". Кажете му: "не, вие не просто връщате комунистите на власт. Вие сте комунистите. Защото между вас и комунистите няма никаква съществена разлика", заяви Христо Иванов.

Гости на първата национална конференция на "Да, България" бяха лидерът на ДСБ Атанас Атанасов и съпредседателят на партия "Зелените" Владислав Панев

Според Атанасов всичко в държавата се решава задкулисно в един кръг, на който начело стои премиерът Бойко Борисов.

"Това състояние на държавата се отразява негативно върху нашия живот. Затова нека се подготвим за избори и да обърнем страната на запад, защото сега я бутат на североизток", каза още той.

Владислав Панев призова да се противопоставим на опитите да бъдем откъснати от свободния свят.

"Трябва да успеем да представим позитивна визия за бъдещето на България", заяви той.

На своята конференция членовете на движение "Да, България" участваха в първото по рода си гласуване на политически форум в България – изцяло електронно, посредством предварително разработено от членове-доброволци приложение. 

Всички участници в събитието свалиха приложението на персоналните си телефони или таблети, а за тези, които не разполагаха с такива, бяха осигурени допълнителни устройства на място. След регистрация, на входа на залата, всеки член на партията бързо и лесно, посредством приложението, имаше възможност да гласува с едно натискане на бутон за всяка точка от дневния ред на Националната конференция.

Черно море отпътува за Банско с група от 27 футболисти

http://www.moreto.net/novini.php?n=376511

Рано тази сутрин отборът на Черно море отпътува за Банско, където до 6 юли ще проведе основната част от лятната си подготовка. Треньорът Илиан Илиев взе със себе си 27 футболисти. Сред избраниците на наставника на “моряците” попаднаха и юношите Виктор Попов и Лъчезар Йорданов, съобщават на клубния сайт.

Борис Джонсън не иска “Брекзит, приличащ на тоалетна хартия“

http://nakratko.bg/category/25/161370/


Британският външен министър Борис Джонсън, който отдавна се застъпва за напускането на Евросъюза, в събота предупреди министър-председателя Тереза Мей срещу "Брекзит", който е "мек, еластичен и сякаш безкрайно дълъг" като ролка тоалетна хартия.

Ангелкова провери плаж Перла, изискването за 50% свободна зона е спазено

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/angelkova-proveri-plazh-perla-iziskvaneto-za-50-svobodna-zona-e-spazeno

За плажа Приморско-централен сме поискали от кмета да издаде заповеди за премахване на преместваемите обекти, заяви министърът

Джаз, поп и рок огласят цялата страна

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6926666

Джаз, поп и рок огласят цялата странаБългарски и чужди поп, рок и джаз изпълнители ще привличат публика из всички точки на страната това лято. По традиция това е най-силният сезон за певците и времето, когатоq вместо да почиват, те работят. Някои, макар и рядко, успяват да съчетаят полезното с приятното, открадвайки си няколко дни за плаж.

Автобусните превозвачи отново излизат на протест срещу законопоекта за Автомобилната камара

http://www.cross.bg/kamara-avtomobilnata-zakonopoekta-1577509.html

/КРОСС/ Над 750 автобуса и 150 камиона ще участват в протеста в понеделник срещу Законопоекта за автомобилна камара. Очакава се превозвачите да преминат към ефективни стачни дейстия, като преустановят транспортирането на пътници. Превозвачите са категорични,че законопоекта е незаконносъобразен, тъй като според текстовете в него се предвижа функции и дейности на Изпълнителната агенция  „Автомобилна администрация" да бъдат изземвани и поверявани на Автомобилната камара, състояща се от преки конкуренти в сектора на обществен превоз на пътници.  

Камион с домати се разби в скала в Кресненското дефиле (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/bylgariia/kamion-s-domati-se-razbi-v-skala-v-kresnenskoto-defile-snimki-2105244

Камион, натоварен с домати, се удари в скала на главен път Е-79, двама души са пострадали.
 
Сигналът за произшествието е подаден в 16.30 ч. Товарният камион се е движел в посока от Симитли за Кресна. Отклонява се надясно и с

Огромна стена рухна в Стария град на Пловдив

https://petel.bg/Ogromna-stena-ruhna-v-Stariya-grad-na-Plovdiv__270653

Снимка: Нова Тв Бурният вятър събори огромна стена в Стария град на Пловдив. По чудо триметровата ограда не затисна преминаващи румънс...

Депутат от ГЕРБ: Оставката на всеки министър трябва да стърчи от джоба му

https://petel.bg/Deputat-ot-GERB--Ostavkata-na-vseki-ministar-tryabva-da-starchi-ot-dzhoba-mu__270652

Кадър: Канал 3 Няма система без пропуски. Трябва да се види къде са те и да бъдат изчистени в бъдеще. Това каза в предаването "Офанзива" на ...

Жестока трагедия с младо момиче потресе Пловдив

https://petel.bg/ZHestoka-tragediya-s-mlado-momiche-potrese-Plovdiv__270651

18-годишна девойка се е самоубила днес в жилището си в Пловдив. Тя е хванала с мокри ръце оголените жици на електрическия бойлер в банята. ...

Измерете кръвното си налягане без апарат. Лесно и бързо!

https://petel.bg/Izmerete-kravnoto-si-nalyagane-bez-aparat--Lesno-i-barzo--__270650

На първо място трябва да знаете, че е трудно да се измери кръвно налягане без апарат, но е възможно. Можете да го направите сами, без използ...

Йълдъръм: Взели сме засилени мерки за сигурност заради изборите утре

https://www.24chasa.bg/novini/article/6927668

Йълдъръм: Взели сме засилени мерки за сигурност заради изборите утреТурският премиер Бинали Йълдъръм заяви днес, че в страната са взети засилени мерки за сигурност във връзка с предстоящите предсрочни президентски и парламентарни избори на 24 юни, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Нашето правителство предприема сериозни стъпки по отношение на осигуряването на безопасността на изборите през последните месеци,

Изгоряха 190 декара с пшеница в пазарджишко

http://www.cross.bg/stoyanov-pazardzhik-syhi-1577507.html

/КРОСС/ Около 190 декара от житен блок с пшеница, намиращ се близо до околовръстния път на Пазарджик в посока Пловдив, са изгорели в резултат на пожар, съобщи за Радио „Фокус" - Пазарджик говорителят на ОД на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. Той уточни, се сигнал за пожара е подаден около 11.00 часа. „Съобщено е за горящи сухи треви и житен блок. На мястото са пристигнали 3 противопожарни автомобила и екипи от огнеборци, които с много усилия са изгасили пожара, тъй като заради вятъра той се е разпространил бързо", допълни Стоянов. Той каза също, че причина за възникването му е недобросъвестност от страна на стопани, които палят сухи треви. „Заради вятъра огънят е обхванал голяма площ, но благодарение на усилията на пожарникарите са спасени, намиращи се в близост и други блокове засети с житни култури", обясни Стоянов.  

Експлозия в Етиопия на митинг в подкрепа на премиера

https://www.mediapool.bg/eksploziya-v-etiopiya-na-miting-v-podkrepa-na-premiera-news280660.html

Експлозия избухна на митинг в столицата на Етиопия Адис Абеба в момент, когато премиерът произнасяше реч. Загинал е един човек, а 132 са пострадалите, като някои от тях са в критично състояние, съобщиха от здравното министерство на страната. Премиерът на страната Абий Ахмед заяви, че взривът е "неуспешен опит за атентат на сили, които не искат да видят Етиопия обединена". Според организаторите на митинга, експлозията е причинена от граната. Все още никой не е поел отговорност за нападението. Агенциите отбелязват, че предприетите от премиера радикални реформи срещат недоволство не само от опозицията.

Повече от 40 джихадисти са били убити при иракски удар в Сирия

https://www.mediapool.bg/poveche-ot-40-dzhihadisti-sa-bili-ubiti-pri-irakski-udar-v-siriya-news280659.html

Най-малко 45 джихадисти от "Ислямска държава" са били убити при иракски въздушен удар в източна Сирия вчера, обяви днес съвместното командване на военните операции в Багдад в комюнике, цитирано от световните агенции. По заповед на иракския премиер Хайдер ал-Абади и на базата на разузнавателни сведения, изтребители Ф-16 на иракските ВВС са нанесли удар по три къщи, свързани с тунел, в сирийския град Хаджин, където се провеждала среща на командири на ИДИЛ. В резултат на операцията сградите са били напълно унищожени. Според иракските власти сред ликвидираните терористи има няколко на високи позиции в йерархията на организацията. Уточнява се, че сред убитите са членове на полевото командване на ИДИЛ, отговарящи за бойните операции и пропагандата, личният куриер на главатаря на групировката Абу Бакр ал-Багдади и началникът на джихадистката полиция.

Канадският премиер е глобен за недеклариран подарък - слънчеви очила

http://nakratko.bg/category/25/161369/


Глобиха канадския премиер Джъстин Трюдо със 100 долара заради недекларирани слънчеви очила, съобщи телевизия Си Би Ес. През 2017 г.

САЩ ще наложи мита от 20% за вноса на европейски автомобили

http://www.moreto.net/novini.php?n=376509

Американският президент Доналд Тръмп заплаши да въведе мита от 20% за вноса в САЩ на европейски автомобили. В свое съобщение в туитър, Тръмп написа: "С оглед на тарифите и търговските бариери, които бяха наложени отдавна върху САЩ и върху големите американски компании от страна на Европейския съюз, ако тези тарифи и бариери скоро не бъдат разбити и премахнати, ние ще въведем мита от 20% за всички европейски автомобили, внасяни в Съединените щати".

Новите "главни разследващи полицаи" ще получават основна заплата от 1300 лева

https://www.mediapool.bg/novite-glavni-razsledvashti-politsai-shte-poluchavat-osnovna-zaplata-ot-1300-leva-news280658.html

Основните заплати на главните разследващи полицаи към ГДБОП ще бъдат около 1300 лева. Като тези в София ще бъдат в размер на 1 289 лв., а тези в провинцията - 1 266 лв. Това се разбира от проектонаредба за размера на основните месечни възнаграждения на полицаите, качена за обществено обсъждане на сайта за консултации strategy.bg, съобщава “Дневник”. Измененията в наредбата се аргументират с необходимостта от привеждането ѝ в съответствие с промяната в класификатора на длъжностите в МВР, който бе утвърден от вътрешния министър в началото на миналата година. Със заповед на министъра от 21 май 2018 г. обаче класификаторът бе допълнен като се създадоха две нови длъжности - "Главен разследващ полицай (в териториално звено на главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) с район на действие на територията на гр.София)" и "Главен разследващ полицай (в териториално звено на ГДБОП с район на действие извън територията на гр. София)". По тази причина в наредбата трябва да се запише тяхното основно възнаграждение. В края на миналата година стана известно, че през 2018 г. бюджетът на МВР ще е увеличен с 55 млн. лв. Вътрешният министър Валентин Радев поиска парите да бъдат разпределени по заслуги и в проектонаредба се видя заложено от ведомството увеличение на заплатите на полицаите с най-малки възнаграждения и работещите на терен като такова не беше предвидено за шефовете в системата. Полицейските синдикати възразиха като поискаха парите да бъдат разпределени по равно. Ръководството на министерството обаче не се съгласи с тях. В началото на европредседателството на България, премиерът Бойко Борисов организира среща с ръководството на МВР и синдикатите заради неспиращите им протести, въпреки увеличението с 55 млн. лв., което те нарекоха подигравка. Премиерът им обеща още 100 млн. лв. и протестите спряха - засега. Тези пари бяха разпределени по равно между всички полицаи. Миналата година бе и първата от поне 10 години, в която служителите на МВР получиха коледни бонуси.

45 джихадисти на "Ислямска държава" загинаха при въздушен удар на Ирак в Сирия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6927663

45 джихадисти на "Ислямска държава" загинаха при въздушен удар на Ирак в СирияНай-малко 45 джихадисти от "Ислямска държава" бяха убити при иракски въздушен удар в източна Сирия вчера, обяви днес съвместното командване на военните операции в Багдад в комюнике, цитирано от Франс прес и Ройтерс. По заповед на иракския премиер Хайдер ал Абади и на базата на точни разузнавателни сведения,

Фекалии заляха плаж във Варна

https://frognews.bg/novini/fekalii-zaliaha-plaj-vav-varna.html

Отпадни води текат на един от най-известните плажове у нас - ”Кабакум” край Варна, съобщава Нова телевизия.

Водата в две чешми във Варна е негодна за пиене

http://nakratko.bg/category/58/161368/


Водата на две обществени чешми във Варна е с микробиологични показатели извън нормите и е негодна за пиене. Това сочи седмичната справка за състоянието на питейната вода на Регионалната здравна инспекция.

Засякоха дрогиран 20-годишен шофьор в Берковица

https://www.24chasa.bg/novini/article/6927658

Засякоха дрогиран 20-годишен шофьор в БерковицаПътни полицаи спрели 20- годишен водач на улица "Александровска" в Берковица на 22 юни към 16 часа. Младежът карал "Ауди", модел А4 , собственост на Р. Т. П. При проверката с дрегер се установило, че И.И. Г. от Берковица е седнал зад волана след употреба на тетрахидроканабинол /THC/. Връчен му е акт и издаден талон за медицинско изследване,

Тежък пътен инцидент: Камион с домати се разби в Кресненското дефиле, пострадаха два души!

http://regiona.bg/%d1%82%d0%b5%d0%b6%d1%8a%d0%ba-%d0%bf%d1%8a%d1%82%d0%b5%d0%bd-%d0%b8%d0%bd%d1%86%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%82-%d0%ba%d0%b0%d0%bc%d0%b8%d0%be%d0%bd-%d1%81-%d0%b4%d0%be%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d1%81/

Камион Мерцедес, натоварен с домати, се разби на ГП Е-79, двама души са пострадали. Сигналът за произшествието е подаден в 16.30 часа.

Товарният камион се е движел в посока от Симитли за Кресна. Отклонява се надясно и се разбива в ската. Каросерията е паднала на пътното платно и щайгите с домати са се разпилели, пише бгнес. Водачът и неговият спътник са транспортирани до болницата в Сандански.

Движението се регулира и се осъществява само в едната лента. На място се очаква пристигането на следствена група, която да установи причините за пътния инциден

 

Материалът Тежък пътен инцидент: Камион с домати се разби в Кресненското дефиле, пострадаха два души! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Ердоган: Надяваме се на съкрушителна победа на изборите утре

https://www.24chasa.bg/novini/article/6927656

Ердоган: Надяваме се на съкрушителна победа на изборите утреТурският президент Реджеп Тайип Ердоган призова днес поддръжниците си в Истанбул да гласуват за Републиканската коалиция на парламентарните избори в Турция, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Обръщам се към Вас, мои граждани. Имаме Републиканската коалиция, която бе формирана заедно с Партията на националистическото действие.

Македония вече строи магистралата към границата с България

https://offnews.bg//sviat/makedonia-veche-stroi-magistralata-kam-granitcata-s-balgaria-683146.html

Лично премиерът на Македония Зоран Заев даде старт на строителството на магистралата от Ранковце до Крива Паланка, предаде БГНЕС.

Магистралата е с дължина от 23 км. и нейното строителство трябва да приключи до 2021 г. Заев съобщи, че в началото на следващата година трябва да започне и разширяването на пътя от Крива Паланка до граничния пункт с България Деве баир (Гюешево, бел.ред.). За строителството на тези пътни проекти властите са подсигурили 58 млн. евро чрез кредитни линии от Световната банка.

"За нас Коридор № 8 е много важен - той свързва Адриатическо с Черно море. Няма да спираме. Енергично ще изпълним тези значими за народа ни проекти", подчерта македонският премиер Зоран Заев.

"Изграждаме пътна инфраструктура за развитието на тази част от Република Македония. Да създадем необходимите условия за движение на гражданите съгласно европейските стандарти. Подсигурихме общо 270 млн. евро за изграждането на пътища в дължина от около 800 км", поясни той.

Голяма крачка: Приянка Чопра ще запознае приятеля си Ник Джонас с майка си

//dariknews.bg/novini/liubopitno/goliama-krachka-priianka-chopra-shte-zapoznae-priiatelia-si-nik-dzhonas-s-majka-si-2105242

Ник Джонас се готви да се срещне с майката на приятелката си - боливудската знаменитост Приянка Чопра, в Индия, съобщи Контактмюзик.
 

Nick Jonas and Priyanka Chopra step out for

Деца

http://www.eurochicago.com/2018/06/detza/

Пътят за гробището минаваше покрай училището. Подминаваше крайните селски къщи, виеше се като разпиляна лента към върха на хълма и свършваше пред разкривената желязна порта, облепена с некролози. Хванати за ръце, русокосата и чернокосата Мария гледаха от двора на училището черните смълчани шествия, предвождани от попа, които се изнизваха покрай изсветлялата училищна ограда и нагоре по баира, и потръпваха от страх. Прибираха се в клас и се заричаха никога, ама никога повече да не гледат каруцата с ковчега, теглена от двата дръгливи коня на гробаря, разплаканите близки и виещите оплаквачки, но щом чуеха тежкия звън на черковната камбана да отеква над селото, да се разлива към баира и да заглъхва в околната гора, потръпваха и, без да се споглеждат и да разменят дума, се разбираха, че няма да пропуснат и това погребение.

Слънчево утре над Черноморието

http://www.moreto.net/novini.php?n=376504

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. През деня ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб източен вятър. Максимални температури по крайбрежието: 22-24°. Температурата на морската вода е 23-25°.

В Македония вече строят магистралата към българската граница

https://www.24chasa.bg/novini/article/6927651

В Македония вече строят магистралата към българската границаЛично премиерът Зоран Заев даде старт на строителството на магистралата от Ранковце до Крива Паланка, недалеч от българската граница, предаде БГНЕС. Магистралата е с дължина от 23 км. и нейното строителство трябва да приключи до 2021 г. Заев съобщи, че в началото на следващата година трябва да започне и разширяването на пътя от Крива Паланка до

Макрон: Санкции за страни от ЕС, които не приемат бежанци

http://clubz.bg/69554-makron_sankcii_za_strani_ot_es_koito_ne_priemat_bejanci

Френският президент Еманюел Макрон препотвърди позицията си, че трябва да бъдат въведени финансови санкции срещу страни от ЕС, отказващи за приемат бежанци. Новината съобщи "Франс прес", цитирана от БТА. Това се случва ден преди срещата на върха на ЕС в Брюксел, посветена на проблемите със справяне с миграционния натиск.

На съвместна пресконференция в Париж с гостуващия испански премиер Педро Санчес, Макрон заяви, че не може страни, които се облагодетелстват от европейската солидарност, да проявяват егоизъм, когато става дума за миграционни проблеми.

Двамата лидери се обявиха за създаването на центрове за настаняване от затворен тип в европейските страни, в които пристигат мигрантите. В тези центрове имигрантите ще бъдат проверявани и ще се предоставя убежище на онези, които имат право да претендират за такова, а останалите ще бъдат връщани в родните им страни. 

В момента не съществуват такива центрове в Европа, като изключим няколко в Гърция и Италия, които са под ръководството на Върховния комисариат на ООН за бежанците.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване