Данъкоплатци от Оряховско сами си ремонтират пътя!

https://frognews.bg/novini/danakoplattsi-oriahovsko-sami-remontirat-patia.html

Акция „На пътя сме” започна тази сутрин в община Оряхово – хора от селата Горни и Долни Вадин излязоха да кърпят със собствени средства и доброволен труд разбит републикански път, който не е бил ремонтиран от 40 години. А защо плащат данъци и пътни такси, е въпрос без отговор от оялата се власт и администрация.

Данъкоплатци от Оряховско сами си ремонтират пътя!

https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/danakoplattsi-oriahovsko-sami-remontirat-patia.html

Акция „На пътя сме” започна тази сутрин в община Оряхово – хора от селата Горни и Долни Вадин излязоха да кърпят със собствени средства и доброволен труд разбит републикански път, който не е бил ремонтиран от 40 години. А защо плащат данъци и пътни такси, е въпрос без отговор от оялата се власт и администрация.

Зеехофер решен - ще връща мигранти от Германия там, където са регистрирани

http://clubz.bg/69547-zeehofer_reshen_shte_vryshta_migranti_ot_germaniq_tam_kydeto_sa_registrirani

СВЯТ хорст зеехофер

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер заявява в интервю за в. "Зюддойче цайтунг", че няма да отстъпи в спора си с канцлерката Ангела Меркел за имиграционната политика на страната, предаде ДПА, цитирана от БТА.

В интервюто си Зеехофер подчертава, че е решен да започне да връща на границата мигранти, регистрирани в друга държава от ЕС, освен ако бъде намерено друго приемливо решение.

По думите му би било изключително необичайно за Меркел да използва политическата си власт за налагане на вето на плановете му.

"Няма да позволим това да се случи", добавя той, подчертавайки, че канцлерката е направила голям въпрос от нещо дребно.

Острият спор за миграцията между Християнсоциалния съюз (ХСС) на Зеехофер и Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел избухна тази седмица. ХСС иска от началото на следващия месец да започне да връща на границата всички бежанци, които вече са регистрирани в друга страна от ЕС. Германски депутати смятат, че планът може да доведе до разпадане на коалиционното правителство.

Интервюто днес има само ден преди срещата на върха на ЕС в Брюксел, на която централна тема е именно миграцията.

"Ако срещата на върха на ЕС не донесе ефективни решения, вече регистрираните в друга страна от ЕС мигранти ще бъдат връщани", заяви председателят на ХСС, подчертавайки обаче, че никога не бил предлагал пълно затваряне на границата.

По-рано през деня австрийският министър на културата Гернот Блюмел поиска "затягане на граничния контрол в ЕС и изграждане на приемни центрове извън Европа". Това е и тезата, която преди ден премиерът Бойко Борисов сподели пред депутатите в Народното събрание, призован да дойде в парламента от БСП. Спорес австриеца "не всеки, който се качи на плавателен съд в северна Африка, трябва да получава автоматично "билет за Европа", каза министърът.  

По темата "миграция" днес се изкава и италианския вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини. 

„До една година ще стане ясно, дали единна Европа ще се запази“, прогнозира той. Салвини подчертава, че Италия повече не може да приема мигранти. „Не можем да приемем нито един човек. Напротив, бихме желали да изпратим някъде другаде някои от тях“, добавя той.

На фона на политическите противоборства, корабът "Лайфлайн", който е заплашен от конфискуване в Италия, очаква в международни води дипломатическо решение и провизии за намиращите се на борда му около 230 мигранти, съобщи наелата го германска неправителствена организация "Лайфлайн", цитирана от Франс прес, предаде БТА.

Рим изключи възможността да позволи на кораба да влезе в италианско пристанище и заяви, че иска да провери дали националността на кораба съответства на холандската му регистрация.

"Очакваме дипломатическо решение. Водят се преговори между различни страни", които може да приемат кораба "Лайфлайн" и мигрантите, заяви пред АФП Аксел Щаер, представител на организацията в Германия, който отказа да съобщи подробности, цитиран от БТА. Очаква се утре да бъдат получени хранителни припаси, лекарства и завивки от Малта, добави той.

Италия обвинява организацията "Лайфлайн" в действия, противоречащи на международното право, защото е взела на борда си мигранти в момент, когато либийската брегова охрана е била на път да се намеси. Организацията твърди, че се е притекла на помощ на мигранти, изпаднали в затруднено положение. Те са около 230 души, включително 14 жени и 4 деца.
Представителят на "Лайфлайн" отхвърли обвиненията на Италия, че корабът използва нелегално холандското знаме и увери, че всички документи са в ред. Представителството на Холандия в ЕС от своя страна заяви, че корабът не фигурира в холандските морски регистри.

Петима мигранти загинаха днес край бреговете на Либия и близо 200 бяха спасени при опит да прекосят Средиземно море, съобщи либийската брегова охрана. При първата операция край град Гарабули са били спасени 94 мигранти, включително 9 жени и 3 деца. Петима мигранти от Судан, Нигерия, Чад и Египет са загинали при потъването на надуваемата лодка. Общо от сряда насам либийските сили са спасили или върнали 900 мигранти. 

Братя Гундеча, изпълнители на най-древния вокален стил в индийската музика, пристигат във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=376487

Братя Гундеча са видни представители на стила дхрупад. Те са продължители на школата на Дагар, в която вече 19 поколения учители предават свещеното познание за дхрупад и до наши дни посредством класическата традицията учител-ученик.

Олаф Шолц: Еврото е неотменимо

http://www.klassa.bg/News/Read/article/286553_%D0%9E%D0%BB%D0%B0%D1%84+%D0%A8%D0%BE%D0%BB%D1%86%3A+%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE+%D0%B5+%D0%BD%D0%B5%D0%BE%D1%82%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BE

 Еврото е неотменимо, коментира германският финансов министър Олаф Шолц в интервю за вестник. Думите му са в отговор на въпрос дали единната валута все още ще съществува след 10 години, предава Ройтерс.

“Да, еврото е неотменимо”, обясни Шолц пред Rheinische Post. “То гарантира нашето общо бъдеще в Европа”.

По думите на министъра първоначалният проект за укрепване на еврозоната, който беше договорен през тази седмица между германският канцлер Ангела Меркел и френския държавен глава Еманюел Макрон по време на преговорите в Мезеберг край Берлин, ще защитят еврото от кризи.

“Благодарение на договореното в Мезеберг ние ще продължим да доизграждане европейския дом”, коментира Шолц. “Той разполага с херметически затварящ се покрив, който да издържа на бъдещите бури и дъждовни дни. В Европа има нова инерция и това се дължи на президента Макрон”.
 

По статията работи: Елена Кирилова

Учени изчислиха каква е безопасната доза алкохол

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6927373

Учени изчислиха каква е безопасната доза алкохол Учени от Кралския университет в Белфаст откриха, че хората, които пият не повече от една стандартна дажба алкохол на ден (десет грама чист алкохол), са по-малко заплашени да развият злокачествени заболявания от онези, които я превишават, съобщи Лента, като се позова на Медикъл експрес. При това всяка излишна доза твърд алкохол увеличава риска от

Италия: До 1 година става ясно дали ЕС ще се запази

https://frognews.bg/novini/italiia-1-godina-stava-iasno-dali-shte-zapazi.html

Бъдещето на Европейския съюз е поставено на карта и ще стане ясно до една година. Това заяви в интервю за „Шпигел“ италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини.

Деси Слава остави бялото русо в историята! Срази феновете си с нова прическа (снимка)

https://petel.bg/Desi-Slava-ostavi-byaloto-ruso-v-istoriyata--Srazi-fenovete-si-s-nova-pricheska--snimka-__270616

Снимка: Булфото Блондинката с ангелски глас Деси Слава вече не е толкова руса, колкото са свикнали да я гледат феновете й. Тя наблегна на ...

Най-малко 83 души са ранени при експлозия на митинг в Етиопия

https://petel.bg/Nay-malko-83-dushi-sa-raneni-pri-eksploziya-na-miting-v-Etiopiya__270615

Началникът на канцеларията на етиопския премиер Абий Ахмед заяви, че най-малко 83 души са ранени в резултат от експлозия на митинг в столиц...

Откриха класик рали „Нептун" (снимки)

https://petel.bg/Otkriha-klasik-rali----Neptun--snimki-__270614

Във Варна дадоха началото на 21-вото класик рали „Нептун“. Заявки за участие имаше от 15 състезатели, но на старт застанаха 13, тъй кат...

ТВ звезда падна от 19-тия етаж в Москва

https://petel.bg/TV-zvezda-padna-ot-19-tiya-etazh-v-Moskva__270613

Бившата участничка в телевизионния проект "Дом-2", 24-годишната Анастасия Тарасюк падна от 19-ия етаж на елитния жилищен комплекс "Златни клю...

Политици готвят шествие за "народен вот" за окончателното споразумение за Брекзит

https://www.24chasa.bg/novini/article/6927366

Политици готвят шествие за "народен вот"
за окончателното споразумение за БрекзитБритански проевропейски политици, главно от опозиционните партии, се надяват да привлекат хиляди привърженици на шествие днес за "народен вот" за окончателното споразумение за напускане на Европейския съюз на втората годишнина от референдума за Брекзит, предаде ДПА. "Каквото и да е мнението ви за Брекзит, всеки би се съгласил,

Първо предизвикателство пред красавиците в InstaQueen

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/pyrvo-predizvikatelstvo-pred-krasavicite-v-instaqueen-6083748

В пилотния епизод на новото уеб риалити водещата Мегз ще покаже на кандидатките за короната как съдържанието на дамската чанта определя същността ни

КЗП: Мамят ни с цените при пазаруване в интернет

https://frognews.bg/novini/kzp-mamiat-tsenite-pri-pazaruvane-internet.html

В Комисията за защита на потребителите (КЗП) зачестяват сигналите от граждани, които не получават обещаните отстъпки при пазаруване през интернет, алармира председателят Димитър Маргаритов.

Каскада! Лек автомобил се качи на мантинелата край Перник

http://www.struma.com/obshtestvo/kaskada-lek-avtomobil-se-kachi-na-mantinelata-krai-pernik_135873/

Лека катастрофа стана тази сутрин на детелината край Перник. Автомобил се качи на мантинелата, а преминаващите шофьори покрай него приеха с насмешка случилото се.

Шофьорът изтървал управлението, вероятно разсеян, и кацнал на крайпътната мантинела За щастие няма пострадали.

В. Анастасова

Управляващата партия в Румъния подкрепи осъдения си лидер

https://www.mediapool.bg/upravlyavashtata-partiya-v-rumaniya-podkrepi-osadeniya-si-lider-news280649.html

Ръководството на управляващата в Румъния Социалдемократическа партии (СДП) реши да изрази подкрепата си за партийния лидер Ливиу Драгня да остане на двата заемани от него поста – председател на СДП и председател на Камарата на депутатите, долната камара на парламента. Решението бе взето на заседание на Националния изпълнителен комитет, съобщи БГНЕС. Заседанието бе свикано за обсъждане на положението в партията, след като в четвъртък Висшият касационен съд осъди на първа инстанция Драгня на 3,5 години затвор за злоупотреба със служебното си положение по дело за фиктивни работни места. Така Драгня няма да спре политическата си дейност след присъдата, както изисква опозицията. В документа от заседанието на ръководството се казва, че Драгня е „политически гарант за изпълнението на правителствената програма и главен фактор за стабилността на правителството и парламентарното мнозинство". Партийното ръководство подкрепя и правителството на Виорика Данчила за реализацията на "всички законни и конституционни мерки по завършването и ускоряването на процедурите, за да бъдат приети поправките към законите, регулиращи сферата на правосъдието и наказателните кодекси". "Моето решение е твърдо: оставам начело на СДП, за да доведа докрай всички тези неща”, е заявил Драгня след заседанието. Вотът на недоверие няма да мине, нещо повече, реших ние да бъдем много по-твърди и радикални във всичко, което трябва да направим. Не се страхувам нито от Йоханис (президента), нито от Хелвиг (директора на румънския ДАНС).

Туристически бум в Турция

http://www.moreto.net/novini.php?n=376489

Туристически бум в Турция. От началото страната е посетена от близо 11.5 млн. души. Това е ръст от близо 30,8% на годишна база, съобщава в. "Хюриет". Миналата година Турция е посетена от 32 млн. туристи, от които турската икономика е спечелила $ 26.

Краят на средната класа в Русия, или как спестяванията се превърнаха в лукс за руснаците

http://www.klassa.bg/News/Read/article/286552_%D0%9A%D1%80%D0%B0%D1%8F%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B0+%D0%B2+%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F%2C+%D0%B8%D0%BB%D0%B8+%D0%BA%D0%B0%D0%BA+%D1%81

 В Русия дори спестяванията се превръщат в лукс, който малцина руснаци могат да си позволят в икономиката, опитваща се да се възстанови, докато доходите са в застой.

Способността да спестяват е последната линия, която разделя имащите и нямащите в Русия след най-дългата рецесия в страната през това столетие. На този фон по-малко от една пета от населението смята, че е част от средната класа. В резултат на това делът от доходите, който се пази под формата на спестявания, е близо до най-ниското си ниво, откакто президентът Владимир Путин дойде на власт през 2000 г., макар че проучванията предполагат, че всеки втори иска да заделя допълнителни пари, разказва Bloomberg.

 

Хората разбират, че е добре да спестяват, но нямат достатъчно ресурси“, казва Марина Красилникова, ръководител на отдела за проучвания на потреблението и жизнените стандарти в Център Левада в Москва. „Доходите отиват за потребление, което бе отлагано дълго време“.

Влошавайки още повече нещата, данни показват, че растежът на реалното заплащане и разполагаемите доходи ще се забави през май, принуждавайки хората да взимат заеми, за да продължат с харченето, след като години са свивали разходите. Миналото тримесечие търговията на едро и дребно не е допринесла изобщо за разширяването от 1,3% на брутния вътрешен продукт.

Затрудненото положение на руските домакинства привлича вниманието на Путин. Преизбран през март за четвърти рекорден мандат в Кремъл, президентът нареди на правителството си да намали бедността наполовина до 2024 г. и да постигне „решителни промени“ на жизнените стандарти.

Сигнализирайки разширяващото се неравенство, само депозитите за поне 1 млн. рубли (15 700 долара) са се увеличили през първото тримесечие, показват данни от държавната агенция за гарантиране на влоговете. За сравнение, средната сума по депозитите към 1 април възлиза на 167 600 рубли. Почти две трети от руснаците казват, че семействата им нямат спестявания, сочи анкета, проведена за централната банка през май.

 

Макар че нарастващото неравенство преследва Русия от разпадането на Съветския съюз, благодарение на петролния бум през годините имаше достатъчно средства, за да се удвои средната класа до над 60% от населението и потребителското търсене да се превърне в двигател на икономиката.

В момента само 19% смятат, че са средна класа, което означава, че могат да си позволят покупки като мебели и домашни уреди, сочи консултантската компания NAFI.

Руснаците трябва да печелят поне по 60 хил. рубли месечно – почти с 40% повече от средната номинална заплата през април – за да бъдат част от средната класа, сочи местната рейтингова компания ACRA. Това предполага, че хората в тази група могат да купуват всички необходими стоки, да пътуват в чужбина, да спестяват и да могат да вземат заем за автомобил или ипотека, допълва компанията.

По статията работи: Виктория Тошкова

Европейските наказателни мита - много шум за нищо?

http://clubz.bg/69546-evropejskite_nakazatelni_mita_mnogo_shum_za_nishto

Аз съм на 27 години и за мен дънките "Ливайс" са просто едни дънки. Да, моделите и цветовете им са "яки", а платът е здрав. Но да дам 80 или 100 евро за едни дънки? Не, благодаря!

Много мои приятели и колеги обаче гледат, или са гледали в миналото, по-различно на тях. За тези, които преди 20, 30 или 40 години са ходели на училище, или пък са следвали, "Ливайс 501" са били нещо като част от тяхната идентичност - един американски продукт, надвил старовремската германска еснафщина, и превърнал се в символ на копнежа за свобода и устрем напред. Тези дънки са частица от т.нар. "американска мечта" в Германия.

В петък влязоха в сила наложените от ЕС мита върху определени американски стоки, сред които и за няколко култови американски продукта, като дънките "Ливайс", например. И мнозина сега се питат дали добрите стари дънки ще поскъпнат драстично? Моят кратък отговор гласи - по-скоро не. Митата в размер на 25 процента са валидни само за стоки, произведени в САЩ. Вярно, че десетилетия наред дънките "Ливайс" се произвеждаха наистина в Америка. Което обаче отдавна вече не е така. 

Изнесено производство

В началото на 2004 година "Ливайс" затвори последната си фабрика в Сан Антонио. По-късно в една единствена фабрика в Грийнсбъроу беше произведена специална серия "Ливайс 501" на продажна цена от 178 долара за чифт. В края на 2017 година беше затворена и тази фабрика - по чисто финансови съображения. По данни на фирмата, производството е изнесено преди всичко в Китай, Бангладеш, Мексико и Шри Ланка. Официално САЩ все още се водят производител на дънки, но от повече от 500 фабрики в над 26 страни по света са останали само 12 американски. Говорителка на "Ливайс" за Европа потвърди, че продуктът е засегнат от митата, но не каза в каква степен. Но с оглед на изнесеното в чужбина производство, съвсем малко американски стоки ще бъдат пряко засегнати от наказателната мярка.

В една Германия, например, САЩ даже не са сред първите 20 производители и вносители на дънки. Най-много дънки Германия внася от Бангладеш - почти 63 милиона чифта през миналата година. На 20 място в списъка на вносителите е Индонезия с почти половин милион чифта. А от САЩ се внасят още по-малко.

Мита със символичен характер

Цифрите сочат, че въведените от ЕС мита имат по-скоро символичен характер. Експертката за глобална икономика и търговия Уни Манак твърди, че ЕС е подбрал точно фирми със символично значение. Същото становище споделя и Щефани Шмид от германското външнотърговско сдружение на търговците на дребно. "До голяма степен тези мита са символични. При дънките "Ливайс" пък символиката е малко по-голяма, защото става дума преди всичко за името", казва тя.

"Ливайс", "Харли Дейвидсън" и "Джак Даниелс" не са просто някакви американски марки. Моторите, уискито и дънките са част от американската идентичност и от американската мечта. И който иска да навреди на САЩ трябва да атакува тази американска мечта. Вероятно такава е била и стратегията на европейските политици, когато са избрали именно тези стоки.

Този план може и да успее при някои стоки, които все още действително се произвеждат в САЩ. Но това категорично не се отнася за много други, които отдавна вече не се произвеждат в Америка. Конфекцията, например. 

Дойче Веле.

Жълт код за силен вятър в почти цялата страна

https://www.mediapool.bg/zhalt-kod-za-silen-vyatar-v-pochti-tsyalata-strana-news280648.html

Очаква ни хладен, дъждовен и ветровит съботен ден. В 23 области от страната са обявени предупреждения за опасно време. Те са от първа степен, за количества дъжд до около 30 л/кв.м и вятър със скорост около 70 км/ч. По-интензивно очакваме да вали в следващите часове в югоизточните райони, но вечерта и валежите, и вятърът ще отслабнат. Максималните температури днес ще са между 20 и 25 градуса. В неделя остава хладно и облачно, но ще превали само в планинските райони и вятърът ще е чувствително по-слаб. В понеделник следобедни превалявания се очакват в западните райони, а от вторник започва вали на повече места в страната и по-силно. Температурите ще останат по-ниски от обичайните за този период.

Клаус Йоханис ще се кандидатира и догодина за президент на Румъния

https://www.actualno.com/europe/klaus-johanis-shte-se-kandidatira-i-dogodina-za-prezident-na-rumynija-news_681240.html

Президентът на Румъния Клаус Йоханис ще се кандидатира и на президентските избори в страната, които са насрочени да се проведат в края на 2019 г., съобщи агенция Аджерпрес. "Твърдо съм решен да поставя кандидатурата си за поста президент на Румъния за още един мандат", казал Йоханис в кратко изявление в Сибиу. Йоханис беше избран за президент на Румъния през декември 2014 г. До тогава той беше кмет на Сибиу и лидер на Националлибералната партия, припомня БГНЕС.

Пилотите от Формула 1 поискаха промяна на пистата "Пол Рикар" преди Гран при на Франция

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/06/23/3205013_pilotite_ot_formula_1_poiskaha_promiana_na_pistata_pol/?ref=rss


Пилотите от Формула 1 поискаха Международната автомобилна асоциация (ФИА) да направи промени по пистата "Пол Рикар" преди неделното състезание за Гран при на Франция. Това се случи в петъчния брифинг на пилотите с техническия делегат на ФИА Чарли Уайтинг.<br /><br />Желанието на пилотите е да бъде премахнат шиканът на обратната права "Мистрал", която е дълга 1.8 километра. Шиканът беше поставен в края на 80-те години след няколко тежки катастрофи. Дългата права...

Вижте с кои футболисти Черно море замина на лагер в Банско

http://www.varna24.bg/news/798600.html

Рано тази сутрин отборът на Черно море отпътува за Банско, където до 6 юли ще проведе основната ...

Иван Петков преобрази "лъвиците" ни! Продължаваме да мачкаме наред!

http://www.varna24.bg/news/798596.html

Женският национален отбор на България продължава с неверотното си представяне в турнира на ...

Нинова изпрати писмо до 12 европейски лидери за мигрантската криза

https://www.dnevnik.bg/politika/2018/06/23/3205009_ninova_izprati_pismo_do_12_evropeiski_lideri_za/?ref=rss


"България, като външна граница на Съюза, има своите особени отговрности, както и специфични трудности и проблеми и това трябва да бъде осъзнато и отчетено от нашите партньори. Най-главната цел е да избегнем превръщането на нашата страна и на Балканите в огромен бежанския лагер, своеобразна буферна зона между зони на конфликт и Шенгенска Европа. Рисковете това да се случи са повече от реални".<br />Това написа председателят на БСП Корнелия Нинова във връзка с мигрантската криза в...

Футболен фен обиколил всички финалисти на Мондиал 2018 за бира

https://offnews.bg//izvan-terena/futbolen-fen-obikolil-vsichki-finalisti-na-mondial-2018-za-bira-683134.html

31-годишният футболен фен Гас Хали положил сериозна подготовка за Мондиал 2018.

Той обиколил в последните осем месеца всяка от 32-те страни участнички и отнесъл у дома бутилка или кен местна бира. Той успял да се снабди дори с бира от страни като Иран и Саудитска Арабия, където алкохолът не е на почит.

Хали се вдъхновил от подобна история с друг фен отпреди четири години, но тогава тя завършила с неуспех.

Идеята му е да започне да пие първо бирите на страните, които отпадат още в групите и така докато стигне до финала.

За отбелязване е, че Гас е хванал буквално последния влак за инициативата си, тъй като на Мондиал 2022 ще има 48 участнички, което превръща задачата далеч по-трудна.

Да играеш в „Зоро“: Разказ на участниците в най-новата премиера във Варна

https://petel.bg/Da-igraesh-v----Zoro-----Razkaz-na-uchastnitsite-v-nay-novata-premiera-vav-Varna__270611

АНТОАНЕЛА ПЕТРОВА – ИНЕС и КАЛИНА ЖЕКОВА – ИНЕС пред ВИОЛЕТА ТОНЧЕВА 28 юни, 21.00, Летен театър - Премиера на мюзикъла "Зоро", ММФ „Варненск...

Почина основателят на група Pantera

https://petel.bg/Pochina-osnovatelyat-na-grupa--Pantera-__270608

Американският барабанист и продуцент Винсънт Пол Абът, известен като основател и участник в тежката метъл група Pantera, почина на 55-та си го...

Внимание! Лечител-менте мами възрастни хора в Бургаско, баба от Камено изгоря с 1350 лв.

https://petel.bg/Vnimanie--Lechitel-mente-mami-vazrastni-hora-v-Burgasko--baba-ot-Kameno-izgorya-s-1350-lv--__270612

Плъзна нова измамна схема, а в капана отново падат възрастни хора. Става въпрос за мними лечители, които заблуждават пенсионери и буквалн...

Минутка за Китай - Илей Хъ разказва (на чудесен български) за духа на стария Пекин (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6927334

Минутка за Китай - Илей Хъ разказва (на чудесен български) за духа на стария Пекин (Видео)Минутка за Китай - Илей Хъ разказва (на чудесен български) за караоке в кабина Хъ Илей работи като журналист в Радио Китай за чужбина от 2014 година, а от 2016-та е една от най-разпознаваемите водещи на „Минутка за Китай“. За нея тази рубрика е начинът да отвори прозорец, специално за българите, чрез който те да видят истинския, интересен,

Минутка за Китай - Илей Хъ разказва (на чудесен български) за духа на стария Пекин (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6927334

Минутка за Китай - Илей Хъ разказва (на чудесен български) за духа на стария Пекин (Видео)Минутка за Китай - Илей Хъ разказва (на чудесен български) за караоке в кабина Хъ Илей работи като журналист в Радио Китай за чужбина от 2014 година, а от 2016-та е една от най-разпознаваемите водещи на „Минутка за Китай“. За нея тази рубрика е начинът да отвори прозорец, специално за българите, чрез който те да видят истинския, интересен,

Швейцария постигна обрат срещу Сърбия и се доближи до осминафинал

https://www.mediapool.bg/shveitsariya-postigna-obrat-sreshtu-sarbiya-i-se-doblizhi-do-osminafinal-news280647.html

Швейцария спечели в петък вечер драматична победа на световното първенство, надигравайки Сърбия с 2:1 в Калиниград и направи голяма крачка към класиране на осминафиал. Това беше първият двубой на турнира, в който се стига до обрат, а той дойде с късно попадение на Джердан Шакири. Двата тима направиха много динамичен мач, в който надмощието се сменяше няколко пъти. През първата част сръбският тим беше по-деен и не успя да се възползва максимално, водейки само с 1:0. След почивката инициативата и по-добрите положения бяха за Швейцария. Александър Митрович изведе сърбите напред още в петата минута с точен изстрел с глава. В началото на втората част обаче Гранит Джака изравни с красив удар извън наказателното поле. В последната минута от редовното време Шакири донесе успеха на "кръстоносците". След два мача Швейцария дели първата позиция с Бразилия с по четири точки, като южноамериканците са с по-добра голова разлика – 3:1 срещу 3:2. Трети е Сърбия с победа и равенство. В последния мач на "Арена откритие" в Москва Сърбия се изправя срещу Бразилия, а в Нижни Новгород швейцарците ще играят с вече отпадналия тим на Коста Рика. В групата се заформи троен възел, след като и Швейцария, Бразилия и Сърбия имат шансове да се класират на осминафинал.

Ще проверяват за тигрови комари в Цветния квартал

http://www.moreto.net/novini.php?n=376459

Около 54 комарни биотопа са установени от Регионалната здравна инспекция във Варна. Това съобщи д-р Янка Драганова, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ към Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Тя допълни, че резултатите от проверките за заселеност на биотопите с комарни ларви във Варна досега не показват наличие на тигрови комари.

Две години след референдума за Брекзит: какво се случи и какво предстои

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/06/23/3204838_dve_godini_sled_referenduma_za_brekzit_kakvo_se_sluchi/?ref=rss


Точно две години минаха от една изумителна нощ, която промени съдбата на Великобитания за десетилетия напред – нощта на референдума за Брекзит.<br /><br />До нея се стигна след флирта на тогавашния премиер Дейвид Камерън с популистите. Шест месеца преди вота той опита да извоюва по-добри условия за членството на Великобритания в ЕС, вероятно с надеждата, че това ще бъде достатъчен аргумент избирателите да подкрепят и съюза, и него.<br /><br />Дипломатическите му разходки...

Македония започна строителството на магистралата към българската граница

https://www.actualno.com/balkani/makedonija-zapochna-stroitelstvoto-na-magistralata-kym-bylgarskata-granica-news_681237.html

Лично премиерът Зоран Заев даде старт на строителството на магистралата от Ранковце до Крива Паланка, недалеч от българската граница, предаде БГНЕС. Магистралата е с дължина от 23 км. и нейното строителство трябва да приключи до 2021 г. Заев съобщи, че в началото на следващата година трябва да започне и разширяването на пътя от Крива Паланка до граничния пункт с България Деве баир /Гюешево, бел.ред./. За строителството на тези пътни проекти властите са подсигурили 58 млн. евро чрез кредитни лин

УНИКУМ! Маджо пристигна с бронирана лимузина и кортеж от 3 коли пред МВР! Ето какво го принуди да влезе в централата на Гранична полиция..

http://pik.bg/уникум-маджо-пристигна-с-бронирана-лимузина-и-кортеж-от-3-коли-пред-мвр-ето-какво-го-прину-news759955.html

УНИКУМ! Маджо пристигна с бронирана лимузина и кортеж от 3 коли пред МВР! Ето какво го принуди да влезе в централата на Гранична полиция..

Проблеми с документите накараха митичния основател на СИК Младен Михалев-Маджо да отиде на посещение в МВР тези дни. Изправен пред възможността да не може да напусне страната, Маджо лично отиде в централата на Гранична полиция на столичния бул. "Мария Луиза" - единственото място, където се изпълняват експресни поръчки за задграничен паспорт. Условието е заявлението да се подаде лично.

Именно то накара и Маджо да зареже бизнес делата си, за да се яви в полицията. Както обикновено бронираният му мерцедес е бил обграден от две лъскави лимузини. Като допълнителна мярка за сигурност лимузината на Михалев е била окичена и с гора от антени. С тяхна помощ се заглушават всякакви радио- и мобилни сигнали около лимузината, пише ежедневник.

Секунди преди лимузината на Маджо да пристигне, пред полицейската сграда паркирал лъскав джип. Возещите се в него гардове моментално огледали района. Част от тях останаби по ъглите на близките преки. Колегите им от третата кола от своя страна направили кордон около Михалев.

"Г-н Михалев е бил в салона за граждани, който е със свободен достъп за всички, ползващи услугите на паспортната служба", коментираха от МВР.

Маджо не се бавил много в сградата. Обграден от охранителите, Михалев се метнал в лимузината си и отпрашил по задачи.

От години Швейцария на практика се е превърнала във втора родина за Маджо. Някогашният бос идва у нас само по повод на ключови ангажименти, свързани с бизнеса му.

Четири сценария за Турция след изборите

https://offnews.bg//analizi-i-komentari/chetiri-stcenaria-za-turtcia-sled-izborite-683132.html

Четири са сценариите за бъдещето на Турция, пише сайтът obzornews.bg, който следи и анализира задълбочено вътрешнополитическата ситуация в югоизточната съседка.

Ето какви са възможностите според изданието:

В Турция 56 милиона 322 хиляди избиратели ще отидат до урните на 24 юни, неделя. Ще има две бюлетини, ще се гласува за президент и за партиите които ще бъдат излъчени в Меджлиса, така за пръв път турците ще изберат президент, който същевременно ще оглави и правителството.

Общо с гласовете на 3,5 милиона избиратели, които се намират в чужбина близо 60 милиона турски граждани ще изберат своя президент, както и 600 народни представители. Преди конституционните промени с референдума на 16 април 2018 г., в турския Меджлис имаше 550 депутати.

1,7 милиона млади хора ще гласуват за пръв път

1 милион 650 хиляди 171 младежи ще навършат пълнолетие и ще получат право на глас на тези избори. Предпочитанията на младите хора са от жизненоважно значение за онези кандидат-президенти, които искат да спечелят още на първи тур.

Анкетите сочат, че младите хора не са доволни от сегашната власт, заради забраните в интернет, което дава възможност на опозицията да ги привлече на своя страна. Именно поради тази причина предизборната кампания беше белязана от преобладаващата роля на социалните медии, чрез които се отразяваха митингите главно на опозиционните кандидати.



Броят на хората с увреждания, имащи право на глас е 664 хиляди 326. Гласоподавателите над 75-годишна възраст наброяват 2 милиноа 473 хиляди 800 души. 5 милиона 333 хиляди 899 души ще гласуват в мобилни урни в 271 общини.

Гласуването ще започне в неделя от 08.00 ч. и ще приключи в 17.00 ч.

В общо 81 области ще има 181 хиляди 863 секции, а в затворите ще бъдат открити 493 такива. Гласуването ще протече между 08.00 – 17.00 ч.

Това са официалните данни, обявени от Висшия изборен съвет.

В най-ранните часове на 25 юни, макар и неофициално ще стане ясно с кои партии и политици ще върви към 2023 г. Турция.


Скандалът, сътворен от Анадолската агенция, която обяви, че „Ердоган ще спечели с 52 процента“

Изборните резултати ще повлияят на съдбата на 81 милиона души с уговорката, че в една демократична държава не може да се допуска саботиране, фалшифициране на изборите и кражбата на гласове.

Случаите на автомобили без регистрационни номера край избирателните секции, котките в трафопостовете, подпечатаните бюлетини в чували, открити в контейнерите за отдпадъци и променянето на изборните правила в деня на изборите в предишни години, ще хвърлят дебела сянка на съмнение върху изборите на 24 юни.

Няколко дена преди изборите по екрана на телевизия TVNet се появиха изневиделица резултати на държавната Анадолска агенция, според които Ердоган побеждава с 52 на сто.

Като сравним думите на Ердоган, че „трябва да работят за това, Демократичната партия на народите да не може да прескочи 10-процентовата бариера и данните на АА, очакванията за прозрачни и честни избори се помрачават.

Решението на Висшия изборен съвет да се признаят за валидни бюлетините и пликовете без печат, може да насърчи фалшифицирането на изборите. Затова на плещите на застъпниците от опозиционните партии лежи огромна отговорност.

Най-големият губещ ще са социологическите агенции

Най-големият губещ ще са социологическите агенции, защото те провеждат своите анкети в условията на извънредно положение, при което не успяват да работят в спокойна среда.

Влияние върху статистическата грешка ще окаже и фактът, че хората се страхуват да не бъдат следени и да не се образуват доноси срещу тях.

Ердоган, който управлява Турция от шестнайсет години насам за пръв път ще има срещу себе си по-солиден опонент в лицето на кандидата на опозиционната Републиканска народна партия Мухарем Индже, който за кратко време успя да раздвижи предизборните митинги по площадите.

Ентусиазмът за нова промяна, която настъпи сред хората пролича както на митингите, така и от споделянията в социалните мрежи.

Лидерката на Добрата партия Мерал Акшенер също ще откъсне гласове от електората на Ердоган, както и от бившата си Партия на националистическото движение с лидер Девлет Бахчели. Лидерът на Партията на щастието Темел Карамоллаоглу проведе по-енергична предизборна кампания, дори от Ердоган.

Високоморието на Ердоган, което зарази дори най-забутаната градска организация на Партията на справедливостта и развитието, породи силна неприязан в обществото.

При извънредното положение тази неприязън остава прикрита, но Мухарем Индже показа, че ще може да трансформира този гняв в обществена енергия, чрез изборните урни.


Ердоган и неговата ПСР, от една страна не можаха да обещаят нищо ново на обществото, а, от друга, не успяха да задържат срива в икономиката.

Въпреки покачването на лихвения процент до нива от 20 пункта, стойността на американската валута не пада под 4,75 турски лири за 1 долар, а цената на 1 кг лук и картофи достигна до 6 лири, което изнервя турските граждани.

Основно два са факторите, които имат определяща роля за формирането на избора на хората: икономиката и терорът.

Изследване на социологическа агенция „Метропол“ показва как хората гласуват когато икономическото състояние се влошава. Казано накратко, колкото повече се влошава икономиката, толкова повече намалява и подкрепата за властта.

Икономическият коз, който досега помагаше на ПСР да печели избори в момента има напълно обратен ефект. Текущият дефицит на страната е 57 милиарда долара. За една година трябва да се изплатят 185 милиарда долара външен дълг.

Валутните резерви на Централната банка не покриват дори вноса за два месеца. За една година резервите се стопили с 10 милиарда долара. Има нужда от средства. Поскъпването на цените беше отложено за след изборите. Когато спечели изборите първата задача на ПСР ще бъде да навакса това забавяне в повишението на цените.

В период, в който в света финансовите средства се свиват курсът на долара, лихвите и инфлацията в Турция стават неудържими. Когато не успя да намери средства, Аржентина се принуди да поиска кредит от МВФ. Фондът отпусна на страната 50 милиарда долара кредит и я обвърза с дисциплиниращи правила, които трябва да спазва.

След изборите Турция също ще се изправи лице в лице с дълговата криза. Следователно бизнесмените, вносителите, износителите и фондовете, които осигуряват свежи пари на Турция се подготвят за най-различни сценарии в зависимост от изборните резултати.

Първи сценарий: победа за Ердоган

Според първия възможен сценарий, ако Ердоган спечели президентските избори, а неговата партия и тази на Бахчели с когото основаха Алианс за републиката се сдобие с мнозинство в Меджлиса, тогава икономиката ще продължи да плува в мътни води.

При това положение пазарите изпитват безпокойство от това, че по силата на изключителните си правомощия Ердоган може да сложи край на независимостта на Централната банка.

Преди дни турският президент заяви пред избиратели в град Адана: „Нека да прескочим изборите на 24 юни. Вие ми дайте правомощията и ще видите как ще се справя с лихвения процент и останалите проблеми.“

А по-рано Ердоган беше казал, че след изборите „ще се справи с онези, които му обявяват война чрез лихвения процент“.

Специалистите запомниха тези думи и ако Ердоган победи на изборите, в краткосрочен план може да има някакво стабилизиране, но в зависимост от твърдите стъпки на турския президент валутата ще поскъпва, лихвите ще растат, а борсата ще продължи да върви надолу.

Втори сценарий: победа за Индже

Мухарем Индже, който превърна в свое предизборно мото думата „ДОСТАТЪЧНО“, изтървана от Ердоган, през последните две седмици изпъкна на преден план със своите качества.

В случай че се реализира вторият сценарий, който допускат чуждестранните наблюдатели, тогава Турция ще поеме глътка въздух.

Въпреки че не се изговаря открито, чуждестранните наблюдатели смятат, че победата на Индже може да върне Турция от прага на голяма криза.

В чужбина са готови да дадат на Индже отворен чек, за да компенсира изгубеното време и да проведе нови реформи. Посланията, които Индже отправи на площадите обнадеждиха външните наблюдатели, които ги намират за логични.

За пазарите най-идеалният изборен резултат е Мухарем Индже да стане президент, а Националният алианс, част от който е и неговата Републиканска народна партия да спечели мнозинство в Меджлиса.

При тази картина се допуска, че в парламента ще влезе и прокюрдската Демократичната партия на народите (ДПН).

Кандидатът за президент на ДПН Селяхатин Демирташ, който се намира в затвора в Одрин успя както да сплоти кюрдските избиратели, така има и потенциал да привлече гласове от левия и десния спектър.

Изходът от изборите ще определят кюрдите и младите хора, които ще гласуват за пръв път.

Трети и четвърти сценарий: хаос и предсрочни избори

Останалите два сценария предвиждат хаос и предсрочни избори. Ако Ердоган или Индже спечелят президентските избори, но партиите им не съберат мнозинство в парламента, това няма да се хареса на избирателите. Защото Турция се нуждае от промяна, нормализиране и законов ред, както от вода и въздух. Решението на политическите и икономическите проблеми пряко ще зависи от изборните резултати.

Колко сполучлив е бил изборът на турците, ще се проличи веднага от състоянието на икономиката.
Инвеститорите са подготвени и за най-лошия сценарий.

Бъдещето на Турция ще се формира според избора на единият от двамата претенденти за президентския пост: Ердоган и Индже.

Федерер призова младите да играят в по-ретро стил

https://offnews.bg//tenis/federer-prizova-mladite-da-igraiat-v-po-retro-stil-683133.html

Легендата в мъжкия тенис Роджър Федерер призова младежите да работят повече върху стила от 80-те и 90-те сервис-воле, тъй като това може да им донесе повече успех по време на игра.

"Ще е хубаво, ако треньорите на младежко ниво не учат само на волета на мрежата, а много повече на сервис-волета, защото аз все още вярвам, че този прийом продължава да е е ефективен.

Има турнири, на които настилката е по-бърза и е добре да имаш такава опция, особено във времена, в които играчите забравят ефективно да използват сервис-волето.

Ако проработи, имаш тази опция, а ако не стане, оставаш назад. Но без да опиташ няма как да знаеш. Ако пък играеш сервис-воле само понякога, няма да проработи, защото не се чувстваш достатъчно уверено, не си прекарал достатъчно време, правейки го.

Трябва да се упражнява на тренировка, а не са внезапно по време на мач да се прилага", каза Федерер.

Ново за потребителите на Facebook, ето какво е измислил Марк Закърбърг …

http://regiona.bg/%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be-%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d1%82%d1%80%d0%b5%d0%b1%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-facebook-%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d0%b5/

Facebook, остава безплатен, но групите стават платени?

Изпълнителният директор на Facebook Марк Закърбърг се отказа от предлагането на платена версия на неговата социална мрежа, чийто слоган и до днес е „Безплатно е и винаги ще бъде“.

Но има поне една област, в която компанията желае да експериментира с абонаменти и това да частните Facebook групи, съобщава T+L.

Facebook обяви абонаментите в публикация в блога си, според която администраторите на определени Facebook групи биха могли да започнат да таксуват месечното членство с от 4.99 до 29.99 долара.

Администраторите на групи, които понастоящем са безплатни, няма да бъдат засегнати, въпреки че някои от тях ще имат възможността да създават в бъдеще групи, поддържани от абонаменти.

„Администраторите на групи изграждат сигурни и поддържащи общности, в които хората се връщат на всеки ден“, се казва в публикацията, оповестяваща промяната. „Знаем, че администраторите инвестират своето време и енергия, за да поддържат своите групи, а някои ни споделиха, че биха искали да разполагат с инструменти, които да им помогнат да продължат да инвестират в своята общност и да предлагат повече на членовете си.“

Facebook не допуска реклами в групите и засега компанията няма да намали приходите от абонаменти, които администраторите изберат да въведат.

Продажбите на социалната мрежа зависят почти изцяло от реклами – модел, който въвлече компанията в редица противоречия, като например скандала с Cambridge Analytica, който принуди Конгреса да призове Закърбърг през април.

По време на изявлението си през американските законотворци изпълнителният директор на Facebook беше попитан дали социалната мрежа ще премине от рекламни приходи към абонаментно базиран модел, на което той отговори: „Редица хора предполагат, че трябва да предложим версия, в която хората не виждат реклами, ако плащат месечен абонамент, и със сигурност разглеждаме подобни идеи.

Мисля, че те са разумни идеи, върху които трябва да помислим. Но като цяло смятам, че опитът с рекламите ще бъде най-добрият. Мисля, че като цяло хората не искат да плащат за услуга“. сн.илюстративна

Материалът Ново за потребителите на Facebook, ето какво е измислил Марк Закърбърг … е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Кратки новини: И антитерористи се включиха в издирването на избягалия затворник

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/06/23/3205008_kratki_novini_i_antiteroristi_se_vkljuchiha_v/?ref=rss


Кратки новини е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.<br /><br />И антитерористи се включиха в издирването на избягалия затворник<br /><br />В акцията по издирването на осъдения за блудство и кражби Борис Ангелов Иванов, който избяга от затворническо общежитие от открит тип към Ловешкия затвор са се включили и служители на Специализирания отряд за борба с тероризма. Вчера...

Молебен за чадородие в Троянския манастир, шефката на НС стана кръстница на две деца

//dariknews.bg/novini/bylgariia/moleben-za-chadorodie-v-troianskiia-manastir-shefkata-na-ns-stana-krystnica-na-dve-deca-2105203

Молебен за чадородие бе отслужен в Троянския манастир от Негово преосвещенство Велички епископ Сионий пред чудотворната икона на Света Богородица. Сред присъстващите бе председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, под чийто патронаж се провежда молебенът.

Ердоган: Аз и Путин сме най-опитните политици в ООН

https://dnes.dir.bg/svyat/erdogan-az-i-putin-sme-nay-opitnite-polititsi-v-oon

И двамата сме били както премиери, така и президенти, каза турският президент

Грешниците Йозил и Кедира аут от състава на Германия, Хумелс контузен

https://www.24chasa.bg/sport/article/6926727

Грешниците Йозил и Кедира аут от състава на Германия, Хумелс контузенДве възлови промени ще направиселекционерът Йоахим Льов в мача, който ще определи съдбата на действащия световен шампион Германия. Или поне така очакват всички в родината на бундестима преди двубоя от II кръг на груповата фаза срещу Швеция в Сочи тази вечер. Вместо, меко казано, игралите слабо при загубата от Мексико с 0:1 на старта на мондиала

Сърбия подава протест срещу съдийството на мача с Швейцария

https://offnews.bg//futbol/sarbia-podava-protest-sreshtu-sadijstvoto-na-macha-s-shvejtcaria-683131.html

Сръбският футболен съюз ще подаде официален протест срещу съдийството на мача с Швейцария от груповата фаза на световното първенство в Русия.

Двубоят в Калининград беше изпълнен с много нерви, но в крайна сметка швейцарският тим спечели с 2:1 с късен гол на Шакири.

"Извън странната дузпа срещу нас имаше и други моменти, в които реферът показа двоен стандарт", коментира генералният секретар на федерацията Йован Шурбатович.

Сърбите са възмутени и от факта, че ФИФА не е забранила на Шакири да излезе на терена с обувка с флага на Косово. Според сърбите това е политическа пропаганда, която е абсолютно забранена, но ФИФА не смята така. В същото пък сръбската федерация беше глобена вече заради подобни плакати, издигнати от фенове.

Захариева: Темата за мигрантите винаги ще е разделителна линия в ЕС

https://www.actualno.com/politics/zaharieva-temata-za-migrantite-vinagi-shte-e-razdelitelna-linija-v-es-news_681232.html

"Темата за мигрантите е във фокуса на всички Съвети и на европейските лидери от 2015 г. насам. Докато не я затворим и не направим дългосрочна политика, мисля, че тя ще бъде много разделяща. Дори не можем да говорим за някакви дебати за обединение, защото тя винаги ще изскача като разделителна линия." Това заяви по БНТ вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева във връзка с извънредната среща в Брюксел по въпроса за мигрантския натиск. Захариева обясни още, че на б

Очаква се добра реколта от пшеница - над 6 млн. тона

http://www.moreto.net/novini.php?n=376484

Над 88% от посевите с пшеница са в добро и много добро състояния. Очакванията са за добра реколта от над 6 млн. тона. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов при откриването на жътвената кампания в сливенското село Жельо войвода.

Млада жена преживя кошмар като в хорър! Само я ухапа комар, но после усети в тялото си Пришълеца!

http://www.struma.com/lyubopitno/mlada-jena-prejivya-koshmar-kato-v-horur-samo-ya-uhapa_135872/

Жителка на Ростов била ухапана от комар, който вкарал в организма й паразит на червей.32-годишната жена отишла при офталмолог, оплаквайки са на странни възли, които се движели под кожата на лицето й.

В началото те се намирали под лявото й око, след което се оказали над него. Пет дни по-късно силно отекла горната й устна. Всички тези изменения жената снимала с камерата на телефона си. Преглеждайки пациентката, лекарят видял продълговати образования над горния клепач на окото...

Продължава

Треньор, ръководство и футболисти положили клетва в името на Аржентина

https://offnews.bg//futbol/trenior-rakovodstvo-i-futbolisti-polozhili-kletva-v-imeto-na-arzhenti-683130.html

Опит за обединение последва в лагера на Аржентина след победата на Нигерия с 2:0 над Исландия, която остави "гаучосите" в борбата за 1/8-финалите.

Местните медии съобщават за среща между треньорския щаб, играчите и президента на Аржентинската футболна асоциация Клаудио Тапия, на която всички са положили клетва, че ще работят заедно за победата в следващия мач, който е срещу Нигерия. Припомняме, че Меси и компания имат една точка и един отбелязан гол в двата си мача в Русия до момента. 

По-рано се появи информация, че след загубата от Хърватия настроението в лагера на "албиселесте" е било като след Апокалипсис. Футболистите на Сампаоли били потънали в мълчание в базата в Броници, а самият наставник се е прибрал мрачен в стаята си.

Същото е сторил и мегазвездата Лионел Меси, както и други от асовете на тима. Останалите от "гаучосите" са отишли на лека вечеря в столовата, която не е била задължителна. Храненето също е преминало при гробно мълчание.

Гаснещият Кольо Босия дава документи за корупция на депутати

https://frognews.bg/novini/gasneshtiiat-koljo-bosiia-dava-dokumenti-koruptsiia-deputati.html

На 11 ден от гладната стачна на гаснещия писател и общественик Кольо Босия, най-после двама депутати са проявили милост и великодушие и са му обещали да го посетят в 14 часа днес, научи ”Фрог нюз”.

Изплуваха нови разкрития за кървавия убиец от Борисовата градина! След зверството, Йоан се върнал в училище и...

http://www.struma.com/sinya-lampa/izpluvaha-novi-razkritiya-za-kurvaviya-ubiec-ot-borisovata-gradina-sled_135871/

Йоан Матев, който е подсъдим за убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина, е отмил кръвта от жертвата след клането в училищната тоалетна. Това разказа вчера на поредното заседание в Софийския градски съд Стефания Коларова – единственият човек, който е потърсил приятелката на починалия – Лора, за да й каже, че знае кой й го е отнел.

Ученикът издъхна на пейка в парка на 2 юни 2015 година след нападение с нож. След дълго издирване и разпространяване на записи от...

Продължава

Балъков: Успехът през 94-а - заради характерите ни, треньора и късмет

https://www.24chasa.bg/sport/article/6927222

Балъков: Успехът през 94-а - заради характерите ни, треньора и късмет"Първо бяха футболистите, като характери, индивидуалност и качество. След това беше треньорът Димитър Пенев - също нестандартен човек. И малко късмет". Това каза Красимир Балъков за формулата на успеха на "лъвовете" на световното първенство през 1994-а година пред bTV. Мениджърът на "Етър" отдава слабото представяне на националния тим напоследък

Ужасяваща трагедия в Пловдив! Самоуби се известен адвокат

http://www.struma.com/sinya-lampa/ujasyavashta-tragediya-v-plovdiv-samoubi-se-izvesten-advokat_135870/

 Мъж сложи край на живота си в Пловдив. Трагичният инцидента е станал в сряда вечерта, съобщава TrafficNews.bg 47-годишният мъж е известен адвокат под тепетата, баща на три деца.

Оставил е предсмъртно писмо. От известно време юристът имал здравословни проблеми. Преди 6 години той губи първата си съпруга. Адвокатът трудно понесъл загубата. Две години по-късно той отново създал семейство.

Най-малкото му дете е на три годинки. Тялото на адвоката е било открито от близки,...

Продължава

Сблъсъци на спътници с космически боклук ще има веднъж на всеки 5-9 години

https://petel.bg/Sblasatsi-na-spatnitsi-s-kosmicheski-bokluk-shhe-ima-vednazh-na-vseki-5-9-godini__270610

Илюстрация НАСА Експерти от водещи космически ведомства по света прогнозират, че сблъсъци на спътници с боклук на орбита ще има най-мал...

Докато търсеха избягалия Борис Иванов, заловиха друг обявен за издирване

https://petel.bg/Dokato-tarseha-izbyagaliya-Boris-Ivanov--zaloviha-drug-obyaven-za-izdirvane__270609

Специализирана полицейска акция заради избягалия в Ловешко затворник се проведе и в Сливен. Мъж, обявен за общодържавно издирване, беше...

Няма оправия! Сектантите от Свидетели на Йехова отново излязоха на пазара в Петрич

http://www.struma.com/obshtestvo/nyama-opraviya-sektantite-ot-svideteli-na-iehova-otnovo-izlyazoha-na_135869/

За пореден път наши читатели ни сигнализираха, че в сряда, когато е пазарен ден в Петрич, сектантите от Свидетелите на Йехова отново са забелязани на пазара в южния град. Те са видяни да стоят на моста до зала "Арена-Петрич". Този път били четирима, като по думите на свидетели две от жените обикаляли по пазара и раздавали рекламни книжки и листовки.

Припомняме ви, че преди около месец ни информираха за същите сектанти живущите в кв. "Аджария", на ул....

Продължава

Село и курорт край Варна са с нарушено водоподаване

http://www.moreto.net/novini.php?n=376494

Село Доброглед е без вода днес, съобщиха от пресцентъра на ВиК - Варна за Moreto.net. Очаква се водоподаването да бъде възстановено до около 16.00 часа. Без вода е и част от к.к. "Чайка" до около 17.00 часа.

Чаровна смела продавачка пребори бандит, предотврати обир на бензиностанция

http://www.varna24.bg/news/798586.html

Смела касиерка предотврати грабеж на бензиностанция, съобщи Нова телевизия. Златомира успяла да се ...

Учителката Силвия, нашумяла с красотата и сексапила си, се омъжва

http://www.varna24.bg/news/798575.html

Най-сексапилната учителка у нас ще се омъжва. Силвия Зубева, която нашумя преди повече от 3 години ...

Ментета на Nike, Adidas и Dior заляха родното Черноморие

http://www.varna24.bg/news/798570.html

Ментета на Nike, Adidas и Dior заляха родното Черноморие. В четвъртък служители от Районно ...

Катастрофа на магистрала Тракия в района на село Загорци

https://offnews.bg//ot-vas/katastrofa-na-magistrala-trakia-v-rajona-na-selo-zagortci-683128.html

Две коли са се сблъскали на магистрала Тракия в посока Бургас тази сутрин, съобщи нашият читател Калоян Николов.

Катастрофата е станала в района на село Загорци.

На мястото на пътното произшествие има патрулка и пожарна.

Движението по магистрала Тракия от км 232 до км 233 в посока Бургас се осъществява само в активната лента, съобщават от  Агенция "Пътна инфраструктура".

Ферибот с почти 100 пътници на борда катастрофира край Скиатос

https://www.24chasa.bg/novini/article/6927226

Ферибот с почти 100 пътници на борда катастрофира край СкиатосГръцки пътнически ферибот, превозващ 96 души на борда, включително екипажа, е претърпял малък пробив от лявата страна на корпуса си, когато се е ударил в пристанището на Скиатос в Северозападно Егейско море в петък. Инцидентът се случил, докато „Сими“ опитвал да акостира. Не са докладвани наранявания или замърсяване на морето.

Засилени полицейски проверки се извършват на входа на Варна

https://www.actualno.com/crime/zasileni-policejski-proverki-se-izvyrshvat-na-vhoda-na-varna-news_681229.html

Засилени полицейски проверки се извършват на входа на града в района на автомагистрала “Хемус", предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Патрулите спират автомобилите и ги проверяват един по един. Полицейски екипи има и на пътния възел до летището. Спокоен е трафикът на територията на Варна. Предвид лошото време и очакваните валежи шофьорите трябва да бъдат внимателни и да карат със съобразена скорост. На места има паднали клони заради силния вятър

Защо принцеса Даяна се подстригвала тайно

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/zashto-princesa-daiana-se-podstrigvala-tajno-6083747

Заради манията на хората по принцесата, косата на Даяна е била рязана по много малко на всеки няколко седмици

Тайният трик за прическата на Даяна

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/tajniiat-trik-za-pricheskata-na-daiana-6083747

Заради манията на хората по принцесата, косата на Даяна е била рязана по много малко на всеки няколко седмици

Тайният трик на фризьора на Даяна за прическата ѝ

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/tajniiat-trik-na-friziora-na-daiana-za-pricheskata--6083747

Заради манията на хората по принцесата, косата на Даяна е била рязана по много малко на всеки няколко седмици

Хърватският съд пусна на свобода куче, осъдено за лаене

http://www.moreto.net/novini.php?n=376469

Кучето Медо, което прекара три години под домашен арест заради...лаене, бе оправдано със съдебно решение от Загреб. Сега Медо може отново да лае, предава македонската информационна агенция „Макфакс“. През октомври 2016 г. кучето бе признато за виновно заради лаене от общинския съд в град Пула.

Касиерка предотврати обир на бензиностанция в Симеоновград (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6927213

Касиерка предотврати обир на бензиностанция в Симеоновград (Видео)

Смела касиерка предотврати грабеж на бензиностанция в Симеоновград, съобщи Нова телевизия. Златомира успяла да се пребори със 17-годишен младеж, който я заплашил и се опитал да вземе дневния оборот. На записите от охранителните камери се вижда и кратката схватка, в която младата жена влиза с нападателя.

/Видео+Снимки/ Емоцията "Франкофоли"! Лошото време на помрачи настроението в парк "Македония", Айо разгорещи страстите с концерта си

http://www.struma.com/obshtestvo/video-snimki-emociyata-frankofoli-loshoto-vreme-na-pomrachi-nastroenieto-v-park_135868/

Специалният гост на "Франкофоли" певицата Айо разпали страстите на меломаните в Благоевград и България с концерта си снощи, в първата вечер на фестивала.

Минути преди Айо да излезе на сцената се изсипа проливен дъжд, който обаче само развесели присъстващите. Айо излезе на сцената с китарата си и още с първите акорди предизвика шумни аплодисменти. Градусът на настроението ескалира с всяка минута от изпълненията ѝ.

На концерта и снощи имаше много гости, дошли от...

Продължава

От общината в София пак обещават да махнат конските каруци

https://frognews.bg/novini/obshtinata-sofiia-pak-obeshtavat-mahnat-konskite-karutsi.html

Пълната забрана за каруци в столицата би трябвало да е факт до края на юли, се надяват общинарите в най-населеният български град. Десетилетия наред градските избраници водят неравна битка с този проблем. Каруците са предимно на роми, които се препитават с тях, но също така и крадат. Създават хаос и безредици в транспортния трафик.

Африканска чума по свинете заплашва България

http://www.cross.bg/chyma-merki-afrikanska-1577485.html

/КРОСС/  Това става ясно от изявление пред медиите на представители на земеделското министерство. Самите собственици на свинеферми и стопанства вече предприемат допълнителни мерки. Единият източник на болестта са храни като пресни колбаси, които могат да бъдат пренесени от туристи, идващи от заразени райони. Дивата свиня също е разпространител на африканска чума", допълни Порожанов. Представители на най-големите свинекомплекси в страната настояват държавата да вземе спешни мерки срещу разпространението на африканска чума по свинете. По повод на новата забрана една мандра да произвежда едновременно сирене и имитиращ продукт, от министерствот са категорични, че това се налага, тъй като е трудно контролът да бъде на 100% и да се прецени качеството на продуктите от един производител. Става ясно, и че заради птичия грип над 1 милион яйца ще бъдат изтеглени от пазара.  

Издирват изчезнала 16-годишна българка в Кипър

http://www.struma.com/sinya-lampa/izdirvat-izcheznala-16-godishna-bulgarka-v-kipur_135866/

16-годишна българка на име Яница е изчезнала на 19 юни т.г. от град Лемесос в Република Кипър. Момичето е с височина 1,60 м, кестенява коса.

Умоляват се гражданите, които имат информация да се обадят в най-близкото полицейско управление или в българското посолство.bulnews.bg

Почина основателят на група Pantera

https://petel.bg/Pochina-osnovatelyat-na-grupa-Pantera-__270608

Американският барабанист и продуцент Винсънт Пол Абът, известен като основател и участник в тежката метъл група Pantera, почина на 55-та си го...

Може ли да познаете кое е това русо, къдрокосо момиченце на тази СНИМКА? Наистина е Ангел, но...

https://petel.bg/Mozhe-li-da-poznaete-koe-e-tova-ruso--kadrokoso-momichentse-na-tazi-SNIMKA--Naistina-e-Angel--no----__270607

Снимка на Ангела Меркел предизвика истинска сензация. Не, това не е онзи прословут кадър, на който немският канцлер фрау Меркел е гола. Сни...

Почина барабанистът на "Пантера" Вини Пол

https://www.24chasa.bg/novini/article/6927211

Почина барабанистът на "Пантера" Вини ПолПочина барабанистът на метал групата "Пантера" Винсънт Пол Абът, по-известен като Вини Пол. Това съобщиха на официалната му фейсбук страница. Засега не се съобщават причините за смъртта на 54-годишния музикант. Очаквайте

Андреа се пъчи в банските на Николета

http://www.struma.com/lyubopitno/andrea-se-puchi-v-banskite-na-nikoleta_135865/

Андреа рекламира усилено банските на Николета Лозанова от морския бряг на Кипър. Русокоската постна серия от снимки в инстаграм в предизвикателни пози в оскъдните тоалети на плеймейтката и освен това намекна, че е влюбена.

Андреа показа как пее "Милион рози" на Алла Пугачова до огромен букет. Кобрата ли е виновникът, или таен обожател я смущава и кара сърцето й да бие, се чудят почитателите й.

hotnews.bg

Ловеч под обсада, почерня от полиция и жандармерия! Кучета откриха гореща следа от избягалия затворник Борис

http://www.struma.com/sinya-lampa/lovech-pod-obsada-pochernya-ot-policiya-i-jandarmeriya-kucheta-otkriha_135864/

 Жандармерия, отряд за борба с тероризма и десетки полицаи издирват в момента избягалия затворник Борис Иванов, съобщава Нова тв. Следови кучета са намерили дрехи на беглеца и са по следите му. Униформените претъсрсват всеки храст и са убедени, че съвсем скоро ще го заловят. Главният секретар на МВР Младен Маринов също е бил на място в късните часове в петък, за да даде инструкции за издирването. Прекъснат е пътя в близост до жп. прелеза Ловеч.

Под полицейска блокада е целият...

Продължава

Пратиха и баретите да издирват избягалия затворник

https://frognews.bg/novini/pratiha-baretite-izdirvat-izbiagaliia-zatvornik.html

В събота сутрин в операцията се включиха и служители на Специализирания отряд за борба с тероризма.

В района на Седемте рилски езера се провежда доброволческа акция

http://www.struma.com/bulgariya/v-raiona-na-sedemte-rilski-ezera-se-provejda-dobrovolcheska-akciya_135863/

Намерението на доброволците е да възстановят част от природния комплекс

Над 20 доброволци и служители от Дирекцията на Национален парк "Рила" участват в доброволческа акция в района на Седемте рилски езера, която ще продължи до 25 юни, съобщиха от дирекцията на парка.

В момента се извършват тестови дейности по почистване на Рибното езеро от циркуса на Седемте рилски езера от придънни утайки, получени следствие на ерозионни процеси. Утаечните материали се изваждат с шлам-помпа, изсушават се на дървени скари и се ползват за рекултивация на...

Продължава

Трябва план “Маршал” на Брюксел за Африка

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6926609

Трябва план “Маршал” на Брюксел за Африка Безнадеждна европейска стратегия по имиграцията ще надделее логиката на “всеки за себе си” Предстоящата среща на високо равнище на Европейския съвет е от решаващо значение за бъдещето на съюза. Ако държавите членки заедно не открият начин да ограничат и регулират потоците от имигранти и търсещи убежище,

Ужас! 12 -годишен приет в спешното в Благоевград с нервна криза…

http://regiona.bg/%d1%83%d0%b6%d0%b0%d1%81-12-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d1%88%d0%b5%d0%bd-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d1%82-%d0%b2-%d1%81%d0%bf%d0%b5%d1%88%d0%bd%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%b2-%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d0%b3%d0%be/

12-годишен младеж е приет с нервна криза в спешно отделение в Благоевград. Той се почувствал зле около 17,00 часа вчера, придружаван от близките си е откаран в благоевградската болница за оказване на първа помощ, пише струма бг..
“Зачестяват случаите на неврологични и кардиологични оплаквания, по-чувствителните хора се влияят от атмосферните промени и рязкото затопляне”, каза директорът на МБАЛ- Благоевград д-р Огнян Митев.
Коментар с Facebook

Материалът Ужас! 12 -годишен приет в спешното в Благоевград с нервна криза… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Откриха трима туберкулозноболни във Варна за седмица

http://www.moreto.net/novini.php?n=376464

94 души са посетили белодробната болница във Варна в трите дни от Седмицата на отворените врати. Това съобщи доц. д-р Христо Ганчев, управител на Специализираната болница по пневмо-фтизиатрични заболявания във Варна. Прегледи се извършват и днес.

Няма достатъчно места в психодиспансерите в страната

http://www.struma.com/bulgariya/nyama-dostatuchno-mesta-v-psihodispanserite-v-stranata_135862/

Десетки са и чакащите в листите на извънболничните центрове за психично болни

Няма места в психодиспансерите в страната, научи bTV. Десетки са и чакащите в листите на извънболничните центрове за психично болни.

Клиниката в Курило е препълнена и в момента няма свободни места. Оказва се, че там има пациенти, които остават с месеци и дори години. Причината е, че след като приключи лечението им, няма къде да отидат.

34-годишният син на Владимир Групчев се лекува там. Баща му отсега се притеснява какво ще се случи с него, след като бъде изписан, и смята, че...

Продължава

Никол Шерцингер като каубойка в тв предаване (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6927181

Никол Шерцингер като каубойка в тв предаване (Видео)Половинката на Григор Димитров - Никол Шерцингер качи в инстаграм снимки и клипове от тв предаване, в което известни хора се състезават да изпълняват популярни песни по възможно най-артистичен начин.  Облечена в каубойски дрехи, 40-годишната певица участва в състезанието с парче на Шаная Туейн, но победител в предаването бе конкурента й Дерек Хоу,

Най-скъпо е в Дания, най-евтино – в България

http://www.struma.com/bulgariya/nai-skupo-e-v-daniya-nai-evtino-v-bulgariya_135861/

Това показва анализ на Евростат на цените в страните от Европейския съюз

Най-скъпо е в Дания и Люксембург, а най-евтино в България. Това показва анализ на Евростат на цените в страните от Европейския съюз.

От 2000 г. насам доходите на домакинствата в Европа нарастват средно с по 1 процент всяка година. Въпреки това, всеки четвърти европеец се оказва на ръба на бедността.

Сравнявайки цените, от Евростат изчисляват, че за да напълним една количка с продукти средно в Европа са нужни 100 евро, а у нас ще ни стигнат 56 евро. В Дания, където оказва се...

Продължава

Стотици кандидат-студенти на устния изпит по журналистика в СУ

https://offnews.bg//obshtestvo/stotitci-kandidat-studenti-na-ustnia-izpit-po-zhurnalistika-v-su-683127.html

Днес в 9.00 часа в Ректората на Софийския университет започна устният изпит по журналистика.

Допуснати до изпита са 427 кандидат-студенти, които на писмения изпит са получили оценка, не по-ниска от добър (3.50).

Председателят на изпитната комисия доц. Ефрем Ефремов пожела успех на всички кандидати.

Издържалите успешно устния и писмения изпит по журналистика могат да кандидатстват за специалностите във Факултета по журналистика и масова комуникация – „Журналистика“, „Връзки с обществеността“ и „Книгоиздаване”.

От тази година в специалност „Книгоиздаване“ ще се взима само по-високата оценка от двата конкурсни изпита, а не сборът, както беше досега в условията за прием. Вече ще има възможност по избор за кандидатстване в тази специалност с оценките от матурите по „Български език и литература“, „История и цивилизация“, „Философски цикъл“ и чужд език.

В 9.00 часа във Факултета по начална и предучилищна педагогика започна и събеседването за специалност „Изобразително изкуство“. Заявилите кандидати за участие са 13.

В 13.00 часа в Аулата на Ректората ще започне изпитът по музикален инструмент или пеене. Кандидатите, подали заявление за явяване, са 15 души.

Ахат и Милена за Джулай морнинг в Камен бряг

http://nakratko.bg/category/58/161350/


Каварненското село Камен бряг е традиционно място за посрещане на първите лъчи, които докосват земята на 1 юли.

Жълт код за дъжд и силен вятър в почти цялата страна

http://www.struma.com/bulgariya/jult-kod-za-dujd-i-silen-vyatur-v-pochti-cyalata_135860/

Днес ще е и доста по-хладно с температури между 20 и 25 градуса

Очаква ни хладен, дъждовен и ветровит съботен ден.

В 23 области от страната са обявени предупреждения за опасно време. Те са от първа степен, за количества дъжд до около 30 л/кв.м и вятър със скорост около 70 км/ч.

По-интензивно очакваме да вали в следващите часове в югоизточните райони, но вечерта и валежите, и вятърът ще отслабнат. Максималните температури днес ще са между 20 и 25 градуса.

Утре остава хладно и облачно, но ще превали само в планинските райони и...

Продължава

Дипломати от Китай и АСЕАН се срещат да обсъдят въпроса за Южнокитайско море

https://www.24chasa.bg/novini/article/6927126

Дипломати от Китай и АСЕАН се срещат да обсъдят въпроса за Южнокитайско море15-та среща между дипломатите на Китай и АСЕАН по въпроса за изпълнението на „Декларацията за действие на страните в Южнокитайско море“ ще се проведе на 27 юни в град Чанша, съобщи говорителят на китайското външно министерство Гън Шуан, съобщава bulgarian.cri.cn. Китай и страните от АСЕАН ще продължат да обсъждат въпроси свързани с декларацията и

Изследване: Демографската пропаст между Западна и Източна Европа расте

http://nakratko.bg/category/25/161349/


През последните близо три десетилетия демографската пропаст в Европа се е задълбочила, сочи изследване на Австрийската академия на науките.

Токът спира - къде и докога?

http://www.cross.bg/chast-elektrozahranvaneto-suoruzheniyata-1577479.html

/КРОСС/ В периода 01.06.2018 - 30.06.2018 от 09:00 ч. до 16:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Девня, кв. Повеляново - ул."Витиня", ул. "Добруджа", ул. "Дружба", ул. "Еделвайс", ул. "Мусала", ул. "Рила", ул. "Люляк", ул. "Хан Крум"; ул. "Украйна", ул. "Стадиона", ул. "Балкан". Прекъсването на електрозахранването ще бъде само в делничните дни за посочения период.. В периода 01.06.2018 - 30.06.2018 от 09:00 ч. до 16:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Венелин, с. Садово, с. Казашка река, с. Синдел, с. Юнак, с. Дъбравино, с. Аврен, с. Горен чифлик, с. Гроздьово. Прекъсването на електрозахранването ще бъде само в делничните дни за посочения период.. В периода 01.06.2018 - 30.06.2018 от 09:00 ч. до 16:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Аврен, с. Падина, с. Пчелник, с. Гроздьово, с. Тутраканци, с. Садово, с. Петров дол, с. Дъбравино. Прекъсването на електрозахранването ще бъде само в делничните дни за посочения период. В периода 08.06.2018 - 08.07.2018 от 08:00 ч. до 17:00 ч

Финансовата криза за Гърция свърши, Алексис Ципрас сложи вратовръзка

http://www.struma.com/bulgariya/finansovata-kriza-za-gurciya-svurshi-aleksis-cipras-sloji-vratovruzka_135859/

В продължение на години гръцкият премиер не носеше този аксесоар, смятан за задължителен при официалното облекло

След години, в които удържаше обещанието си да не носи вратовръзка, докато не се разреши окончателно финансовата криза за Гърция, премиерът на страната Алексис Ципрас се съгласи, че трябва да промени навиците си.

Днес следобед той приветства „историческото споразумение”, постигнато тази нощ с кредиторите на страната за условията по излизането на Гърция от третата спасителна програма, включително за мерки за облекчаване на дълга и последен транш.

Пакетът, който...

Продължава

Доналд Тръмп: Ще има контрамита за европейските контрамита

http://nakratko.bg/category/25/161348/


Американският президент Доналд Тръмп заплаши с 20-процентно мито върху европейските автомобили, ако ЕС не премахне търговските бариери за американски компании.

Изследване: Демографската пропаст между Западна и Източна Европа расте

http://www.struma.com/bulgariya/izsledvane-demografskata-propast-mejdu-zapadna-i-iztochna-evropa-raste_135858/

Населението в Източна Европа намалява, а Западна расте – главно заради миграцията

През последните близо три десетилетия демографската пропаст в Европа се е задълбочила, сочи изследване на Австрийската академия на науките.

Страните от Източна Европа са загубили около 1/4 от населението си, докато в Западна Европа демографската картина е като цяло балансирана – но това е заради мигрантския фактор.

„Въпреки че нивото на раждаемостта в Източна Европа не се различава от това в Западна Европа, миграцията разделя континента на две”, подчертава...

Продължава

ЧЕЗ уведомява за планови прекъсвания в Пиринско на електрозахранването за периода 25:06-29:06 2018 година

http://regiona.bg/%d1%87%d0%b5%d0%b7-%d1%83%d0%b2%d0%b5%d0%b4%d0%be%d0%bc%d1%8f%d0%b2%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%ba%d1%8a%d1%81%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%8f-10/

Уважаеми клиенти,

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването.

Във връзка с осъществяване на посочените по-долу планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 25 – 29 юни 2018 г. включително, се налагат кратковременни оперативни превключвания с цел обезопасяване на съоръженията за работа, осигуряване на алтернативно захранване за част или всички засегнати клиенти и последващо включване на съоръженията, върxу които са извършвани планирани дейности.

ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД
Община Банско
На 25.06.2018 г. /11:00 – 13:30 ч./ – Добринище: 9ти Септември, Александър Стамболийски, Георги Димитров, Гоце Делчев, Даме Груев, Десилица, Иван Галчев, Кирил и Методи, Ленин, Македония, Митко Палаузов, Москва, Търговска, Христо Ботев
На 26.06.2018 г. /14:30 – 16:00 ч./ – Банско: Валевица, местност Грамадето, Найден Геров
На 28.06.2018 г. /09:15 – 09:45 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Банско: местност Малка Ливада, местност Рупчовец
На 28.06.2018 г. /09:15 – 09:45 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Добринище: 9ти Септември, Адам Трънка, Алеко Константинов, Александър Стамболийски, Арсо Пандурски, Атанас Попадийн, Бачо Киро, Благийница, Бор, Бъндерица, Ванюша Валчук, Васил Априлов, Васил Коларов, Васил Левски, Вела Пеева, Гарата, Георги Бенковски, Георги Димитров, Георги Темелков, Георги.С.Раковски, Гоце Делчев, Григор Мацин, Григор Пърличев, Даме Груев, Десилица, Димитър Благоев, Еделвайс, Елин Пелин, Иван Вазов, Иван Галчев, Иван Козарев, Иван Попов Деницин, Кирил и Методи, Крушево, Ленин, Лиляна Димитрова, Любен Каравелов, Македония, Места, Митко Палаузов, Москва, Незнаен Воин, Неофит Рилски, Неуточнен Адрес, Никола Вапцаров, Никола Парапунов, Опълченска, Освобождение, Охрид, Паисий Хилендарски, Партизанска, Петко Р.Славейков, Петър Галчев, Пирин, Попово Езеро, Първи Май, Софроний, Тодор Каблешков, Търговска, Хан Аспарух, Хан Крум, Христо Ботев, Христо Смирненски, Цар Самуил, Цар Симеон, Читалище, Чобан Бойчо, Шипка, Юрий Гагарин, Яне Сандански
На 28.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:15 ч./ – Банско: местност Свети Георги, Патриарх Евтимий
На 28.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:15 ч./ – Гостун
На 28.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:15 ч./ – Добринище: Борис Парапунов, Васил Коларов, Гарата, Георги Димитров, Георги Темелков, Иван Галчев, М. Тепченик, Незнаен Воин, Охрид, Тодор Каблешков
На 28.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:15 ч./ – Места: І-92 Кв.6
На 28.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:15 ч./ – Обидим: 000024 ЕККТЕ 53059, местност Долене
На 28.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:15 ч./ – Филипово, Общ. Банско: VІІІ-138, Кв.13, Vііі-34 Кв.13
На 28.06.2018 г. /09:15 – 13:00 ч./ – Банско: местност Рупчовец
На 28.06.2018 г. /09:30 – 09:50 ч.; 12:50 – 13:15 ч./ – Добринище: Адам Трънка, Иван Козарев, местност Гоце Делчев, местност Лаговете, Неуточнен Адрес, Тодор Каблешков, Хан Аспарух
Община Белица
На 26.06.2018 г. /10:30 – 12:00 ч./ – Краище, Общ. Белица: І-500, Кв.35, Втора, Девета, извън регулацията, Неуточнен Адрес, Пета, Седемнадесета, Седма, Четвърта, Шеста
Община Благоевград
На 25.06.2018 г. /08:00 – 09:30 ч./ – Бистрица, Общ. Благоевград: 001451, 04217.920.1.70, 04217.929.10.29, 04279.927.30, 319001, 410002, Брезово, Гръчките Ливади, Зона Картала, Картала, махала Калуцка, махала Центъра Мотела, махала Брезово, махала Брезовска, махала Милово Тп Милово, махала Петковци, Месност Демирево, местност Бодрост, местност Горно Демирево, местност Добро Поле, местност Картала, местност Ковачница, местност Конярнико, местност Септемврийче, местност Тепавиците, местност Широканска, Осойната, ПИ №001451
На 25.06.2018 г. /08:00 – 09:30 ч./ – Благоевград: Антон Чехов, Антон Чехов, Бодрост, Васил Левски, Даме Груев, местност Бодрост, местност Добро Поле, местност Здравец, местност Карталско Дере, местност Мингингова Поляна, местност Септемврийче, Славово
На 25.06.2018 г. /08:00 – 09:30 ч.; 15:00 – 16:30 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ – Горно Хърсово: Горни Валог, махала Буровци, махала Горни Двояци, махала Долни Двояци, махала Михтарци, махала Мъртвако, махала Новоселци, махала Панчовци, махала Пържово, махала Стойковци, махала Тачовци, махала Шоповци, местност Валого, местност Гьоловете, Ровината, Шопови Ниви
На 25.06.2018 г. /08:00 – 09:30 ч.; 15:00 – 16:30 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ – Дъбрава, Общ. Благоевград: 000533, Адиница, Бобови Ниви, Долна Дъбрава, Зимниците, Кромидището, махала Ваканинци, махала Щърбевци, махала Веляци, извън регулация, местност Атанасова Падина, местност Бобови Ниви, местност Градището, местност Клено, местност Мучова Чука, местност Ръженици, местност Ръжениците, местност Топузица, Митовци, Ръжениците, Яновски Рид
На 25.06.2018 г. /08:00 – 09:30 ч.; 15:00 – 16:30 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ – Рилци: местност Арсовото, местност Цонева Межда, Телкиево Дере
На 25.06.2018 г. /08:00 – 15:15 ч./ – Бело Поле, Общ. Благоевград: Васил Левски, Имот 04279.818.47
На 25.06.2018 г. /08:00 – 16:30 ч./ На 26.06.2018 г. /08:00 – 16:30 ч./ На 27.06.2018 г. /08:00 – 16:30 ч./ – Падеш: Будишка
На 25.06.2018 г. /08:00 – 16:30 ч./ На 26.06.2018 г. /08:00 – 16:30 ч./ На 27.06.2018 г. /08:00 – 16:30 ч./ На 28.06.2018 г. /08:00 – 16:30 ч./ На 29.06.2018 г. /08:00 – 16:30 ч./ – Благоевград: Арсений Костенцев, Д-Р Христо Татарчев, Димитър Талев, Македония, Райко Даскалов, Тракия
На 25.06.2018 г. /08:15 – 16:30 ч./ – Благоевград: Еленово, Хвойна
На 25.06.2018 г. /08:30 – 16:15 ч./ На 26.06.2018 г. /08:30 – 16:15 ч./ На 27.06.2018 г. /08:30 – 16:15 ч./ На 28.06.2018 г. /08:30 – 16:15 ч./ На 29.06.2018 г. /08:30 – 16:15 ч./ – Благоевград: 04279.108.9 М. Под Черквата, 04279.628.416, VII – 5799, Кв. 11, Баба Тонка, Влахина Планина, Възраждане, Гемеджиите, Заря, Кв.Струмско,Идн.№04279.628.167, Кв.Струмско,Инд.№04279.628.454, Кресна, Любен Каравелов, Малешевска, местност Армутлука, местност Пенков Чифлик, местност Песока-Оранжерии, местност Песоко, местност Под Черквата, Освобождение, Панайот Волов, Пенков Чифлик, Пеньо Пенев, Питу Гули, Под Черквата, Прогрес, Р-Н Стопански Двор, Радецки, Райко Жинзифов, Солунските Атентатори, Стопански Двор, Струмско Център, Тодор Каблешков, Трифон Кунев, Ул. Кресна и Ул. Освобождение, Христо Ботев, Яне Сандански
На 25.06.2018 г. /09:00 – 16:15 ч./ – Благоевград: Промишлена Зона
На 25.06.2018 г. /09:15 – 10:15 ч./ На 27.06.2018 г. /08:45 – 10:00 ч.; 16:00 – 16:30 ч./ – Бело Поле, Общ. Благоевград: Васил Левски, Имот 04279.818.47, Полето, Тухларната
На 25.06.2018 г. /09:15 – 10:15 ч./ На 27.06.2018 г. /08:45 – 10:00 ч.; 16:00 – 16:30 ч./ – Благоевград: 14-ти Полк, Грамада, Еленово, Кузман Шапкарев, местност Герено, местност Среден Път-Ш-9, местност Тухларната, местност Царевско Шосе, Мир, Пътен Възел, Средния Път-Ш.09, Стоимен Календерски
На 25.06.2018 г. /09:15 – 10:15 ч./ На 27.06.2018 г. /08:45 – 10:00 ч.; 16:00 – 16:30 ч./ – Бучино: Ахмедово, До Моста на Р. Струма, Лозята, махала Каракачанка, махала Мичевци, местност Долно Поле, местност Лозята, местност Полето, местност Текето, Местността Чукарски Рид, Община Благоевград, махала Тасковска
На 25.06.2018 г. /09:15 – 10:15 ч./ На 27.06.2018 г. /08:45 – 10:00 ч.; 16:00 – 16:30 ч./ – Българчево: местност Змиярски Рид, местност Реката-Корията, местност Реката-Присоето, Турски Гробища
На 25.06.2018 г. /09:15 – 10:15 ч./ На 27.06.2018 г. /08:45 – 10:00 ч.; 16:00 – 16:30 ч./ – Дренково: махала Балевска, местност Реката, С. Дренково, Община Благоевгр, Старите Къщи-Р
На 25.06.2018 г. /09:15 – 10:15 ч./ На 27.06.2018 г. /08:45 – 10:00 ч.; 16:00 – 16:30 ч./ – Зелен Дол: местност Валого-Краварник, местност Крачаница, местност Реката
На 25.06.2018 г. /09:15 – 10:15 ч./ На 27.06.2018 г. /08:45 – 10:00 ч.; 16:00 – 16:30 ч./ – Лешко
На 25.06.2018 г. /09:15 – 10:15 ч./ На 27.06.2018 г. /08:45 – 10:00 ч.; 16:00 – 16:30 ч./ – Логодаж: Гръчка махала , махала Гелинска, махала Мазневци, махала Нединска, местност Палански Валог
На 25.06.2018 г. /09:15 – 10:15 ч./ На 27.06.2018 г. /08:45 – 10:00 ч.; 16:00 – 16:30 ч./ – Рилци: УПИ VI-465,Кв.27, Цигларката
На 25.06.2018 г. /12:00 – 16:30 ч./ – Делвино, Общ. Благоевград: Баздо, махала Кацарска, местност Преслапо, Пл. 11
На 25.06.2018 г. /15:00 – 16:30 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ – Бистрица, Общ. Благоевград: 319001, 410002, Брезово, махала Калуцка, махала Центъра Мотела, махала Брезово, махала Брезовска, махала Милово Тп Милово, махала Петковци, Месност Демирево, местност Горно Демирево, местност Ковачница, Осойната
На 25.06.2018 г. /15:00 – 16:30 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ – Благоевград: Антон Чехов, Славово
На 25.06.2018 г. /15:00 – 16:30 ч./ – Бистрица, Общ. Благоевград: 001451, 04217.920.1.70, 04217.929.10.29, 04279.927.30, Гръчките Ливади, Зона Картала, Картала, местност Бодрост, местност Добро Поле, местност Картала, местност Конярнико, местност Септемврийче, местност Тепавиците, местност Широканска, ПИ №001451
На 25.06.2018 г. /15:00 – 16:30 ч./ – Благоевград: Антон Чехов, Бодрост, Васил Левски, Даме Груев, местност Бодрост, местност Добро Поле, местност Здравец, местност Карталско Дере, местност Мингингова Поляна, местност Септемврийче
На 26.06.2018 г. /08:00 – 12:00 ч./ – Покровник: 3-ти Март, Ленището, местност Ленището, местност Цветковици, Минковци, При Цветковски Воденици, Тодор Александров, УПИ-9-369,Кв.17, Христо Смирненски
На 26.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ – Благоевград: Васил Левски, местност Международно Шосе, Тодор Александров
На 26.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ – Благоевград: Димитър Талев, местност Айдаровско Дере, местност Арнаутски Гроб, местност Колзодуй, местност Полигона, местност Река Струма, Огражден, Петко Р.Славейков, Струма, Струмско Център, Тодор Александров, Яне Сандански
На 26.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ – Изгрев, Общ. Благоевград
На 26.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ – Церово, Общ. Благоевград: местност Кантона, При Полигона
На 26.06.2018 г. /12:15 – 16:30 ч./ – Благоевград: Васил Левски, Промишлена Зона
На 26.06.2018 г. /12:15 – 16:30 ч./ – Покровник: Покровнишко Шосе
На 27.06.2018 г. /08:30 – 09:30 ч.; 16:00 – 16:30 ч./ – Благоевград: 04279.108.9 М. Под Черквата, 04279.628.416, 04279.629.76, VII – 5799, Кв. 11, Андрей Ляпчев, Баба Тонка, Битоля, Броди, Броди, Влахина Планина, Възраждане, Гемеджиите, Заря, Кв.26, УПИ Іі-9114,Упи Ііі-9115,9116, Кв.Струмско,Идн.№04279.628.167, Кв.Струмско,Инд.№04279.628.454, Кресна, Любен Каравелов, Малешевска, местност Армутлука, местност Опитно Поле, местност Пенков Чифлик, местност Песока-Оранжерии, местност Песоко, местност Под Черквата, местност Шейница, Огражден, Освобождение, Освобождение, Панайот Волов, Пейо К.Яворов, Пейо К.Яворов, Пенков Чифлик, Пеньо Пенев, Питу Гули, Питу Гули, Под Черквата, Прогрес, Р-Н Стопански Двор, Радецки, Райко Жинзифов, Сергей Румянцев, Солунските Атентатори, Стопански Двор, Струга, Струга, Струма, Струмско Център, Струмско Център, Тодор Каблешков, Трифон Кунев, Трудолюбие, Ул. Кресна и Ул. Освобождение, УПИ-XIV Иупи-XxI Идентификатор №04279 629 129 Кв По Плана На, УПИ-XIV Иупи-XxI Идентификатор №04279 629 129 Кв По Плана На, Христо Ботев, Цар Самуил, Чавдар, Шейница-Ш.24, Юрий Гагарин, Яне Сандански, Яне Сандански
На 27.06.2018 г. /08:45 – 16:30 ч./ – Логодаж: Гръчка махала , местност Палански Валог
На 27.06.2018 г. /09:15 – 12:30 ч./ – Благоевград: Братя Миладинови, Менча Кърничева
На 28.06.2018 г. /08:00 – 08:15 ч./ – Благоевград: Иван Гарванов, Климент Охридски, Люляк, Малешево, Осогово
Община Гоце Делчев
На 25.06.2018 г. /09:00 – 10:00 ч./ На 27.06.2018 г. /15:30 – 16:00 ч./ На 28.06.2018 г. /09:00 – 09:30 ч.; 15:30 – 16:00 ч./ На 29.06.2018 г. /09:00 – 09:30 ч.; 15:30 – 16:00 ч./ – Абланица, Общ. Хаджидимово: 000792, 072015, 595, Александър Стамболийски, Анещи Узунов, Асен Джикаров, Балтачица, Бузлуджа, Васил Левски, Вела Пеева, Даме Груев, Димо Хаджидимов, Драма, Дунав, Елин Пелин, Илезица, Йордан Йовков, Кавала, Кирил и Методий, Кокиче, Крали Марко, Ленища, М. Ленища, Места, местност Вельов Рид, местност Лозята, местност Шатора, Неврокоп, Неуточнен Адрес, Октомври, Орфей, Отец Паисий, П.Р.Славейков, ПИ -778, Площада, Победа, Родопа, С. Абланица, Имот 000517, Свилен Русев, Свобода, Селище, Славянка, Славянска, Слатина, Стопански Двор, Теменуга, Тодор Паница, Тридесет и Пета, Тридесет и Шеста, Тъпане, УПИ Іі, Кв.44, Христо Ботев, Чавдар Войвода, Чешмите, Юрий Гагарин;
На 25.06.2018 г. /09:00 – 09:30 ч./ На 26.06.2018 г. /15:30 – 16:00 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ – Гоце Делчев: Kурортен Kомплекс Попови Ливади, Братя Миладинови, Гоце Делчев, Гранична, Димо Хаджидимов, Екзарх Антим, Илия Батаклиев, К.К. Попови Ливади, Кестените, местност Стрелбището, местност Текето, Неофит Бозвели, Панаирски Ливади, Папаз Чаир, Попови Ливади, Р-Н Манастирчето, Ръждавица, Тодор Александров, Христо Матов, Цар Калоян;
На 25.06.2018 г. /09:00 – 09:30 ч./ На 26.06.2018 г. /15:30 – 16:00 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ – Делчево, Общ. Гоце Делчев: 020288 М. Ливадите;
На 25.06.2018 г. /09:00 – 09:30 ч./ На 26.06.2018 г. /15:30 – 16:00 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ – Добротино: 4043, Сарп Дере;
На 25.06.2018 г. /09:00 – 10:00 ч./ На 27.06.2018 г. /15:30 – 16:00 ч./ – Блатска: 030023, Местн. Бозукдермен, 030023, Местн. Бозукдермен;
На 25.06.2018 г. /09:00 – 10:00 ч./ На 27.06.2018 г. /15:30 – 16:00 ч./ – Дъбница: Двадесет и Втора, Двадесет и Втора, Двадесет и Девета, Двадесет и Девета, Двадесет и Осма, Двадесет и Осма, Двадесет и Пета, Двадесет и Пета, Двадесет и Първа, Двадесет и Първа, Двадесет и Трета, Двадесет и Трета, Двадесет и Шеста, Двадесет и Шеста, Двадесета, Двадесета, Дванадесета, Дванадесета, Девета, Девета, Деветнадесета, Деветнадесета, Десета, Десета, Единадесета, Единадесета, Кюприжик, Кюприжик, Неуточнен Адрес, Неуточнен Адрес, Осемнадесета, Осемнадесета, Осма, Осма, Пета, Пета, Петнадесета, Петнадесета, Първа, Първа, Седемнадесета, Седемнадесета, Седма, Седма, Стопански Двор, Стопански Двор, Трета, Трета, Четвърта, Четвърта, Шеста, Шеста, Шестнадесета, Шестнадесета;
На 25.06.2018 г. /09:00 – 10:00 ч./ На 27.06.2018 г. /15:30 – 16:00 ч./ – Хвостяне: 28028, 28028, УПИ-V, Кв.2, УПИ-V, Кв.2;
На 25.06.2018 г. /09:00 – 10:00 ч./ На 27.06.2018 г. /15:30 – 16:00 ч./ На 28.06.2018 г. /09:00 – 09:30 ч.; 15:30 – 16:00 ч./ На 29.06.2018 г. /09:00 – 09:30 ч.; 15:30 – 16:00 ч./ – Боголин: 253; Гоце Делчев: Драма, местност Мочура; Гърмен: местност Маноле; Долно Дряново; Копривлен: Неуточнен Адрес; Крибул: 262; Крушево, Общ. Гърмен: Vі-138, Кв.10, Іх-108; Ново Лески; Теплен; Хаджидимово: Мержането;
На 25.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД; 09:00 – 09:30 ч.; 15:30 – 16:00 ч./ На 26.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД; 09:00 – 09:30 ч.; 15:30 – 16:00 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ – Борово, Общ. Гоце Делчев: Капсии;
На 25.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД; 15:30 – 16:00 ч./ На 26.06.2018 г. /09:00 – 09:30 ч.; 09:00 – 16:00 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ – Гоце Делчев: Гоце Делчев, Илия Батаклиев, местност Стрелбището, местност Текето, Панаирски Ливади, Ръждавица;
На 25.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ На 26.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ – Гоце Делчев: местност Стрелбището;
На 27.06.2018 г. /09:30 – 12:00 ч./ – Гоце Делчев: Гоце Делчев, Димо Хаджидимов, Кирил и Методий, Одрин, Петър Сарафов, Скопие, Тодор Каблешков;
На 27.06.2018 г. /13:00 – 15:00 ч./ – Гоце Делчев: Горилата, Гоце Делчев, Димитър Ножаров, Л.Каравелов, Лаборатория Пролаб, Петър Берон, Петър Сарафов, Стара Планина, Търговска, Цар Самуил;
На 28.06.2018 г. /09:00 – 09:30 ч.; 15:30 – 16:00 ч./ На 29.06.2018 г. /09:00 – 09:30 ч.; 15:30 – 16:00 ч./ – Блатска: 030023, Местн. Бозукдермен; Дъбница: Двадесет и Втора, Двадесет и Девета, Двадесет и Осма, Двадесет и Пета, Двадесет и Първа, Двадесет и Трета, Двадесет и Шеста, Двадесета, Дванадесета, Девета, Деветнадесета, Десета, Единадесета, Кюприжик, Неуточнен Адрес, Осемнадесета, Осма, Пета, Петнадесета, Първа, Седемнадесета, Седма, Стопански Двор, Трета, Четвърта, Шеста, Шестнадесета; Хвостяне: 28028, УПИ-V, Кв.2;
На 28.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ На 29.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ – Село Ореше, Общ Гърмен: Село Ореше, Общ. Гърмен;
На 28.06.2018 г. /14:30 – 16:30 ч./ – Лъжница: Ал.Стамболийски, Атанас Тешовски, Васил Левски, Елена Лефтерова, Ивайло, Неуточнен Адрес, Никола Вапцаров, Опълченска, Прогрес, Стопански Двор, Христо Ботев, Юрий Гагарин;
На 29.06.2018 г. /14:30 – 16:30 ч./ – Брезница: Балийца, Барата, Бели Брег, Бърда, Васил Петлешков, Гоце Делчев, Дунав, Иван Вазов, Каменица, Лозята, Неврокоп, Неуточнен Адрес, Падарката, Панайот Хитов, Пирин, Речище, Ридът, Свобода, Синища, Софата, Спас Белухов-Пането, Стара Планина, Суда, Теофик Хаджи, Туфча, Ходжова Поляна, Хр.Смирненски, Цар Калоян, Чарка, Чифлика, Юрий Гагарин, Яне Сандански;
Община Гърмен
На 26.06.2018 г. /09:00 – 16:30 ч./ – Дъбница: Втора, Двадесет и Пета, Двадесет и Седма, Двадесет и Четвърта, Двадесет и Шеста, Двадесета, Дванадесета, Неуточнен Адрес, Пета, Петнадесета, Първа, Седемнадесета, Трета, Тринадесета, Четвърта, Четиринадесета, Шеста, Шестнадесета
На 28.06.2018 г. /09:00 – 16:30 ч./ – Рибново: 048031, Втора, Двадесет и Седем, М.Селища, М.Тръне, Неуточнен Адрес, Осемнадесета, Първа, Трета, Тридесет и Първа, Четвърта
Община Кресна
На 27.06.2018 г. /09:00 – 11:00 ч./ – Горна Брезница: Іі-90 Кв.11
Община Петрич
На 29.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Баскалци
На 25.06.2018 г. /08:00 – 16:00 ч./ – Коларово, Общ. Петрич: Местост Марковица
На 25.06.2018 г. /08:00 – 16:00 ч./ На 26.06.2018 г. /08:00 – 16:00 ч./ На 27.06.2018 г. /08:00 – 16:00 ч./ На 28.06.2018 г. /08:00 – 16:00 ч./ На 29.06.2018 г. /08:00 – 16:00 ч./ – Петрич, Общ. Петрич: Даме Груев, Ел-Тепе, Ел-Тепе, Здравец, Изгрев, Изток, Калина, Кестен, Кочо Мавродиев, Кочо Мавродиев, Марица, Осогово, Осогово, Отец Паисий, Папульо, Полковник Дрангов, Просвета, Просвета, Солунска, Софрони Врачански, Стопански Двор, Струма, Тетово, УПИ Хііі-3694, Кв.312, УПИ ХХ Кв.314, ХІІІ, Христо Чернопеев, Цар Самуил, Черно Море, Явор
На 25.06.2018 г. /08:00 – 16:00 ч./ На 29.06.2018 г. /09:15 – 13:00 ч./ – Петрич, Общ. Петрич: Беласица, Бистрица, Княз Борис I, Кукуш, Маркова Скала, Митрополит Герасим, Отец Паисий, Полковник Дрангов, Пощенска
На 25.06.2018 г. /08:30 – 16:00 ч./ – Петрич, Общ. Петрич: Ванга/Опълченска/, Гоце Делчев, Княз Борис I, Тома Митов, Хан Крум, Цар Борис III, Яне Сандански
На 26.06.2018 г. /08:00 – 16:00 ч./ – Чучулигово: Капсиди
На 26.06.2018 г. /08:30 – 16:00 ч./ – Петрич, Общ. Петрич: България, Ванга/Опълченска/, Гоце Делчев, Княз Борис I, Митрополит Герасим, Полковник Дрангов, Тома Митов, Цар Борис III, Яне Сандански
На 27.06.2018 г. /08:00 – 16:00 ч./ – Генерал Тодоров: Бащирите, Дебела Дръма, Пътен Възел Ам Струма
На 27.06.2018 г. /08:00 – 16:00 ч./ – Петрич, Общ. Петрич: местност Омондрос
На 27.06.2018 г. /08:15 – 16:00 ч./ – Петрич, Общ. Петрич: Битоля, Свобода
На 27.06.2018 г. /09:45 – 13:00 ч./ – Петрич, Общ. Петрич: местност Зиче, местност Конгоро, Хижа Беласица
На 27.06.2018 г. /12:30 – 13:00 ч./ На 28.06.2018 г. /12:30 – 13:00 ч./ На 29.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 09:15 – 13:00 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Ключ: Ал.Стамболийски, Альоша, Антон Попов, Атанас Бубакяров, Беласица, Ген.Скобелев, Гергевче, Драмчов Кайнак, Дружба, Иван Козарев, Иглика, извън регулацията, Ил.Макариоплски, Илинден, Квартал 50, Кирил и Методий, Китка, Климент Охридски, Лозен, Малчика, местност Джаловец, местност Кайнако, Млада Гвардия, Наум Охридски, Никола Вапцаров, Подгорие, Равни Ниви, Самуилова Крепост, Струмешница, Христо Смирненски, Цар Самуил, Черно Море
На 27.06.2018 г. /12:30 – 13:00 ч./ На 28.06.2018 г. /12:30 – 13:00 ч./ На 29.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 09:15 – 13:00 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Яворница: Адалберт Антонов, Васил Кънчев, Васил Левски, Георги Измирлиев, извън регулацията, Изгрев, Комсомолска, Кузман Шапкаров, Любен Каравелов, местност Прогон, местност Самълък, местност Сушилнята, Освобождение, Осогово, Панайот Волов, Пейо Яворов, Победа, Прогон, Саманлък, Христо Ботев, Христо Смирненски
На 27.06.2018 г. /12:30 – 13:00 ч./ На 28.06.2018 г. /12:30 – 13:00 ч./ На 29.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Беласица: Акация, Александър Стамболийски, Беласица, Братя Миладинови, Васил Левски, Георги Бенковски, Гоце Делчев, Григор Пърличев, Девети Май, Дермено, Динк Махле, до МТП Беласица, Кестен, Кокиче, Крали Марко, Марковица, местност Горни Парници, Митко Палаузов, Мраморница, Никола Некрасов, Осми Март, Паисий Хилендарски, Плиска, Поляните, Раславица, Стефан Караджа, Струмешница, Стълб От Вмрнн на Тп Беласица – 3, Стълб При Обекта, УПИ-1, Кв.27, Хаджи Димитър, Хан Аспарух, Христо Ботев, Цар Самуил, Цар Симеон, Чавдар Войвода, Яне Сандански
На 27.06.2018 г. /12:30 – 13:00 ч./ На 28.06.2018 г. /12:30 – 13:00 ч./ На 29.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Габрене: Акация, Александър Матрасов, Буко, Граничар, Здравец, Иван Вазов, извън регулацията, Кокиче, Комсомолска, Марена, местност Марена, местност Буко, местност Златарево, Мир, Митко Палаузов, Неуточнен Адрес, Октомври, Освобождение, Отец Паисий, Прогрес, Радецки, Родина, С. Габрене, Общ. Петрич, ПИ 000486, М.Осено, Стопански Двор, Струмешница, Теменуга, Тумба, УПИ 4 Кв 32, УПИ ХII-19,Кв.5
На 27.06.2018 г. /12:30 – 13:00 ч./ На 28.06.2018 г. /12:30 – 13:00 ч./ На 29.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Генерал Тодоров
На 27.06.2018 г. /12:30 – 13:00 ч./ На 28.06.2018 г. /12:30 – 13:00 ч./ На 29.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Долна Крушица: Каръчкото, местност Златарево, местност Лъката
На 27.06.2018 г. /12:30 – 13:00 ч./ На 28.06.2018 г. /12:30 – 13:00 ч./ На 29.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Петрич, Общ. Петрич: Айдарски Даб, Атанас Лютвиев, Беласица, Бистрица, България, Джевезлъка, Иваник-Калинска Чешма, Княз Борис I, Кукуш, Любен Каравелов, Маркова Скала, Места, местност Айран Бунар, местност Бухото, местност Бяла Черква, местност Джевезлъка, местност Зиче, местност Златарево, местност Иваник, местност Иваник Каринска Чешм, местност Иловица, местност Конгоро, местност Ляшница, местност Омондрос, местност Пильови Орехи, местност Тръстен, Митрополит Герасим, Отец Паисий, Полковник Дрангов, Пощенска, Свети Георги, Хижа Беласица
На 27.06.2018 г. /12:30 – 13:00 ч./ На 28.06.2018 г. /12:30 – 13:00 ч./ На 29.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Първомай, Общ. Петрич: Гоце Делчев, местност Чалтията
На 27.06.2018 г. /12:30 – 13:00 ч./ На 28.06.2018 г. /12:30 – 13:00 ч./ На 29.06.2018 г. /09:15 – 13:00 ч.; 09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Камена: Динко
На 27.06.2018 г. /12:30 – 13:00 ч./ На 28.06.2018 г. /12:30 – 13:00 ч./ На 29.06.2018 г. /09:15 – 13:00 ч.; 09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Коларово, Общ. Петрич: Антон Попов, Асен Златаров, Беласица, Брегалница, Бяло Море, Вела Пеева, Владимир Заимов, Възраждане, Гоце Делчев, Двадесет и Трети Септември, Драва, Еделвайс, Жданов, Иван Вазов, Ильо Войвода, Калоян, Кокиче, Крайречна, Липите, Любен Каравелов, Македония, Малчика, местност Бахчите, Местост Марковица, Митко Палаузов, Неуточнен Адрес, Никола Вапцаров, Никола Парапунов, Огражден, Одрин, Октомври, Отец Паисий, Партизанска, Пейо Яворов, Песоко, Петър Берон, Пирин, Победа, Подгорие, Просвета, Първи Май, Радомир, Раковски, С. Коларово, М. Песоко, Салют, Самуилова Кпепост, Симеон Кавракиров, Странджа, Струмешница, Тодор Божиков, Христо Смирненски, Цар Борис 1-ви, Цар Самуил, Чавдарка
На 27.06.2018 г. /12:30 – 13:00 ч./ На 28.06.2018 г. /12:30 – 13:00 ч./ На 29.06.2018 г. /09:15 – 13:00 ч.; 09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Самуилово, Общ. Петрич: Васил Левски, Самуилово, УПИ 1 Кв. 31, УПИ ІV-57, Кв.18
На 27.06.2018 г. /12:30 – 13:00 ч./ На 28.06.2018 г. /12:30 – 13:00 ч./ На 29.06.2018 г. /09:15 – 13:00 ч.; 09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Скрът: 9-ти Септември, Александър Стамболийски, Антон Попов, Бахчите, Беласица, Бруч, Васил Левски, Воденицата, Георги Димитров, Гоце Делчев, Димитър Ацев, Ефтим Дойчев, Лозен, Младост, Никола Й Вапцаров, Орището, Пейо К Яворов, Площицата, Първи Май, Свобода, Скрът, Скрътска Комуна, Струма, Тодор Божиков, Тумба, Хан Крум, Христо Ботев, Христо Велев, Цар Самуил, Червена Звезда
На 28.06.2018 г. /08:00 – 16:00 ч./ На 29.06.2018 г. /08:00 – 16:00 ч./ – Марикостиново: Асен Златаров, Асен Златаров, Асен Златаров, Братя Миладинови, Братя Миладинови, Братя Миладинови, Братя Миладинови, Бузлуджа, Бяло Море, Васил Коларов, Васил Коларов, Вела Пеева, Вела Пеева, Генерал Гурко, Генерал Гурко, Георги Раковски, Георги Раковски, Георги Раковски, Главен път Е-79, Димитър Благоев, Димитър Благоев, Димитър Благоев, Димо Хаджидимов, Димо Хаджидимов, Драва, Драва, Екзарх Йосиф, Екзарх Йосиф, Екзарх Йосиф, Заводска, Заводска, Иван Вазов, Иван Вазов, Иван Вазов, Карл Маркс, Марикостенски Бани, Марица, Марица, Марица, местност Аджобица-Чалията, местност Бонаро, местност Високия Рид, местност Горничето, местност Лозарски Андък, местност Падарка, Местонст Среден Път, Москва, Неуточнен Адрес, Неуточнен Адрес, Отец Пайсий, Отец Пайсий, Отец Пайсий, Петър Берон, Петър Берон, Петър Стефанов, Пирин, Свобода, Стадион, Струма, Струма, Христо Смирненски, Черно Море, Янтра
На 28.06.2018 г. /08:00 – 16:00 ч./ На 29.06.2018 г. /08:00 – 16:00 ч./ – Монтана: Хан Кубрат
На 28.06.2018 г. /08:30 – 16:00 ч./ – Петрич, Общ. Петрич: Битоля, Капитан Никола Парапанов, Места, Полковник Дрангов, Промишлена Зона, Свобода, Свобода -Промишлена Зона, Тошо Цеков, Януш Стойчев
На 28.06.2018 г. /09:00 – 12:00 ч./ – Петрич, Общ. Петрич: Айран Бунар, Алмалък Омондрос, България, Георги Урумов, Димитър Талев, Иваник Иловица, Карачали, М.Омондрос, местност Айран Бунар, местност Бела Мара, местност Джевезлъка, местност Иваник, местност Омондрос, местност Поляните, Полковник Дрангов, Първомайски Път, Рокфелер, Цар Борис III
На 28.06.2018 г. /09:00 – 12:15 ч./ – Кромидово: Реката
На 28.06.2018 г. /09:00 – 12:15 ч./ – Хърсово, Общ. Сандански: Бегова Поляна
На 28.06.2018 г. /09:45 – 13:00 ч./ – Петрич, Общ. Петрич: Княз Борис I
На 28.06.2018 г. /12:00 – 15:00 ч./ – Петрич, Общ. Петрич: Ал.Стамболийски, Александър Буйнов, Баучер, България, Бяло Море, Васил Кънчев, Гоце Делчев, Д-Р Асен Златаров, Лазар Маджаров, Полковник Дрангов, Родопи, Рокфелер, Св.Св. Кирил и Методи, Христо Ботев, Яне Сандански
На 28.06.2018 г. /12:00 – 16:15 ч./ – Кромидово: местност Селището, Под Черквата
На 29.06.2018 г. /08:30 – 16:00 ч./ – Петрич, Общ. Петрич: Гр. Петрич, УПИ II, Кв. 53, Папульо, Полковник Дрангов, Рокфелер, Свобода, Славянска, Цанко Церковски, Цар Борис III
На 29.06.2018 г. /09:00 – 12:00 ч./ – Беласица: Беласица, Васил Левски, Девети Май, Дермено, Динк Махле, Крали Марко, местност Горни Парници, Мраморница, Хаджи Димитър, Христо Ботев, Цар Симеон, Чавдар Войвода, Яне Сандански
На 29.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Вишлене
На 29.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Гега: Боровичко, Боровичкото
На 29.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Долене
На 29.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Долна Крушица
На 29.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Долна Рибница
На 29.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Драгуш
На 29.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Дреновица
На 29.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Зойчене
На 29.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Кладенци, Общ. Петрич
На 29.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Кукурахцево
На 29.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Мендово: Слопотец
На 29.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Петрич, Общ. Петрич: Капитан Никола Парапанов, местност Иловица
На 29.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Право Бърдо
На 29.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Първомай, Общ. Петрич: Антон Попов, Беласица, Вардар, Георги Измерлиев, Златарево, извън регулацията, Македония, Маркови Кладенци, местност Алачевото, местност Орешката, местност Стопански Двор, местност Чалията, Младост, Москва, Огражден, Опълченска, Отец Паисий, Преслав, Рила, Русия, Хоризонт, Яне Сандански
На 29.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Струмешница: Струмешница
На 29.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Чурилово
На 29.06.2018 г. /09:15 – 10:00 ч.; 12:30 – 13:00 ч./ – Чуричени: 000248, местност Куково
На 29.06.2018 г. /12:00 – 15:00 ч./ – Коларово, Общ. Петрич: местност Бахчите, Местост Марковица
Община Разлог
На 25.06.2018 г. /09:00 – 09:30 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ На 29.06.2018 г. /16:00 – 16:30 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ – Банско: Цар Симеон
На 25.06.2018 г. /09:00 – 09:30 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ На 29.06.2018 г. /16:00 – 16:30 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ – Баня, Общ. Разлог: местност Кривосер
На 25.06.2018 г. /09:00 – 09:30 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ На 29.06.2018 г. /16:00 – 16:30 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ – Белица, Общ. Белица: 9-ти Септември, Алекса Сачков, Бор, Борис Клементиев, Братя Миладинови, Васил и Сава Кокарешкови, Владимир Поптомов, Волгоград, Втора, Георги Андрейчин, Георги Андриянов, Георги Кирков, Георги Сачков, Гоце Делчев, Грънчар, Даме Груев, Девета, Димитър Даракчиев, Димо Хаджидимов, Единадесета, Иван Алексов, Иван Апостолов, Иван Вазов, Илинден, Кирил и Методи, Люлин, Места, местност Семково, Мусала, Народна Победа, Неуточнен Адрес, Никола Банков, Никола Вапцаров, Пейо Яворов, Пета, Полковник Иван Тричков, Първа, Равен, Радецки, Рила, Сава Стенчин, Седма, Серги Чонков, Симеон Кавракиров, Стара Планина, Трета, Тутракан, Фараонска, Христо Ботев, Христо Смирненски, Чавдар, Чаталджа, Четвърта, Шипка, Яким Цоков, Яне Сандански
На 25.06.2018 г. /09:00 – 09:30 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ На 29.06.2018 г. /16:00 – 16:30 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ – Разлог: Баба Магдалена, Христо Ботев
На 26.06.2018 г. /09:15 – 09:30 ч.; 15:45 – 16:00 ч./ – Белица, Общ. Белица: Владимир Поптомов
На 26.06.2018 г. /09:15 – 09:30 ч.; 15:45 – 16:00 ч./ – Разлог: 15-ти Септември, 5-ти Километър, Бела Река, Гоце Делчев, Кукурево/Бетолово, Местн.Янколова Река, местност Бельов Баир, местност Бетоловото, местност Извора, местност Катарино, местност Кукурево, местност Пети Километър, местност Пром.Зона-Горен Стопански Двор, местност Реденка, местност Църнако, Опълченска, Проф. Иван Кипров, Св.Климент Охридски
На 26.06.2018 г. /09:15 – 16:00 ч./ – Разлог: 15-ти Септември, местност Бетоловото, местност Катарино, Св.Климент Охридски
На 26.06.2018 г. /09:30 – 10:30 ч./ – Елешница, Общ. Разлог: Кокиче, Минно Селище
На 26.06.2018 г. /13:00 – 14:30 ч./ – Баня, Общ. Разлог: Ангел Даракчиев, Баненска Буна, Двадесет и Втора, Двадесет и Девета, Двадесет и Осма, Двадесет и Пета, Двадесет и Първа, Двадесет и Трета, Двадесет и Четвърта, Двадесет и Шеста, Двадесета, Девета, Деветнадесета, извън регулацията, Осма, Тридесет и Втора, Тридесет и Трета, Тридесета, Тринадесета, Шафле Дере, Шестнадесета
Община Сандански
На 25.06.2018 г. /08:00 – 16:15 ч./ – Горно Спанчево
На 25.06.2018 г. /09:00 – 16:15 ч./ – Лиляново
На 25.06.2018 г. /09:00 – 16:15 ч./ На 26.06.2018 г. /09:00 – 16:15 ч./ – Сандански: Банска, България, Васил Левски, Георги Казепов, Георги Скрижовски, Гоце Делчев, Даскал Козарев, Македония, Македония, местност Нишан Таши, местност Паркова Зона, Младост, Р-Н Поленишки Път, Свобода, Свобода, Солунска
На 25.06.2018 г. /09:30 – 12:15 ч./ – Мелник: Идентификатор 47754.501.182.1.6, Мелник, Неуточнен Адрес, УПИ 1 Кв. 19
На 25.06.2018 г. /10:00 – 14:15 ч./ – Сандански: Р-Н Опитна Станция
На 25.06.2018 г. /14:00 – 16:15 ч./ На 27.06.2018 г. /11:00 – 14:00 ч./ – Сандански: Свобода
На 26.06.2018 г. /08:45 – 09:15 ч.; 15:45 – 16:15 ч./ – Влахи: Вилна Зона Върбите, Върбите, Горните Ливади, Грънчарска Скала, местност Върбите, Синаница, Средни Ливади, УПИ Іі, Кв.4 – В.З. Въбите
На 26.06.2018 г. /08:45 – 09:15 ч.; 15:45 – 16:15 ч./ – Илинденци: Боровец, Извън Регул./Р.Шашка/, местност Боровец, местност Врабча, местност Врабче, Синаница, Тридесет и Втора, Тридесет и Шеста
На 26.06.2018 г. /08:45 – 09:15 ч.; 15:45 – 16:15 ч./ – Кресна: Върбите, Неуточнен Адрес, Синаница
На 26.06.2018 г. /08:45 – 09:15 ч.; 15:45 – 16:15 ч./ – Плоски: Ален Мак, Бистрица, Братя Миладинови, Бузлуджа, Васил Левски, Вихрен, Георги Бенковски, Долна махала , Дружба, Еделвайс, Елово, Иван Козарев, Кокиче, Кочо Честименски, Лиляна Димитрова, местност Валога, местност Поручик Минков, Методи Христов, Мир, Мурата, Никола Калъпчиев, Никола Парапунов, Първи Май, Самуил, Струма, Трети Март, Хаджи Димитър, Христо Ботев, Цар Самуил, Шипка, Явора
На 26.06.2018 г. /08:45 – 09:15 ч.; 15:45 – 16:15 ч./ – Сандански: Александър Буйнов, Асен Хадживасилев, Любен Каравелов, местност Калинките, местност Соколовец, местност Ушите, местност Хано, Неуточнен Адрес, Р-Н Индустриална Зона, Р-Н Опитна Станция, Р-Н Пътно Управление, Р-Н Ушите, Р-Н Хано, Свобода
На 26.06.2018 г. /09:00 – 11:15 ч./ – Ново Делчево: Антон Попов, Беласица, Боровец, Братя Миладинови, Димчо Дебелянов, Иван Вазов, Илинден, Любен Каравелов, Пейо Яворов, Славянска, Хаджи Димитър, Христо Смирненски
На 26.06.2018 г. /09:00 – 16:15 ч./ – Враня
На 26.06.2018 г. /11:00 – 16:15 ч./ – Дамяница: Кънлийца, местност Чуката
На 26.06.2018 г. /11:00 – 16:15 ч./ – Ново Делчево: Антон Попов, Боровец, Братя Миладинови, Вела Пеева, Георги Кирков, Главен път Е-79, Гоце Делчев, Димчо Дебелянов, Иван Вазов, местност Иловицата, местност Кантона, местност Шопов Гроб, Първи Май, Христо Смирненски
На 27.06.2018 г. /09:00 – 16:15 ч./ – Виногради
На 27.06.2018 г. /09:00 – 16:15 ч./ На 28.06.2018 г. /09:00 – 16:15 ч./ На 29.06.2018 г. /09:00 – 16:15 ч./ – Сандански: България, Васил Левски, Георги Казепов, Гоце Делчев, Даскал Козарев, Македония, Свобода, Солунска
На 27.06.2018 г. /11:00 – 14:00 ч./ – Левуново: 019012, Беласица, Георги Сава Раковски, Девети Май, Изгрев, Йорданка Николова, Кочо Лютата, Лозята, местност Стопански Двор, Неуточнен Адрес, Орловец, Осми Март, Отец Паисий, Пирин, Стефан Караджа, Чавдарци
На 27.06.2018 г. /12:00 – 13:15 ч./ – Дамяница: 034018, Меснт. Кънлийца, Антон Иванов, Атанас Попадийн, Беласица, Вихрен, Волга, Гьорче Петров, Даме Груев, Иван Козарев, Ильо Войвода, Комсомолска, Кънлийца, местност Мело, местност Метлата, местност Тухларна, местност Чуката, Никола Вапцаров, П К Яворов, Пирин, Р-Н Жп Гара, Радецки, Струма, Черно Море, Шопов Гроб, Юрий Гагарин, Яне Сандански
На 27.06.2018 г. /12:00 – 13:15 ч./ – Лешница, Общ. Сандански: Друма, местност Божанковица, местност Друма, Синаница
На 27.06.2018 г. /12:00 – 13:15 ч./ – Ново Делчево: 033007, М. Купеница, Антон Попов, Беласица, Боровец, Братя Миладинови, Валентина Терешкова, Вела Пеева, Владимир Поптомов, Гео Милев, Георги Кирков, Главен път Е-79, Гоце Делчев, Даме Груев, Димо Хаджидимов, Димчо Дебелянов, Здравец, Иван Вазов, Илинден, Кирил и Методий, Любен Каравелов, местност Иловицата, местност Кантона, местност Кънлийца, местност Шопов Гроб, Партизанска, Пейо Яворов, Погребите, Първи Май, Пътен Възел Ам Струма, Славянска, Студена Вода, Хаджи Димитър, Христо Смирненски
На 27.06.2018 г. /12:00 – 13:15 ч./ – Поленица: Дабо, Мацкова Градина, местност Валога, местност Друма, местност Мацкова Градина
На 27.06.2018 г. /12:00 – 13:15 ч./ – Сандански: местност Друма, местност Мацкова Градина, местност Хано, Неуточнен Адрес, Р-Н Главен път Е-79, Р-Н Мацкова Градина, Р-Н Пътно Управление, Св.Св.Козма и Дамян, Свобода, Спас Харизанов, Стефан Стамболов
На 27.06.2018 г. /14:00 – 16:15 ч./ – Левуново: VIII+437, Кв. 40, Главен път Е-79, Девети Май, Иван Козарев, Илинден, Кирил и Методий, Кочо Лютата, Лавеле, Никола Вапцаров, Орловец, Победа, Стефан Караджа, Струма, Чавдарци, Черно Море, Шейново, Шипка
На 29.06.2018 г. /12:00 – 14:15 ч./ – Сандански: IV – 1539, Автогара, Баба Тонка, Вардар, Връх Елен, Георги Бенковски, Георги Казепов, Георги Скрижовски, Гнилник, Григор Пърличев, Зарово, извън регулацията Север, Ильо Войвода, Каменица, Княз Александър Батенберг, Кожух, Кукуш, Лагадина, Любен Каравелов, Македония, Малашевска, Места, Мусала, Оборище, Огражден, Осогово, Перун, Петър Берон, Пресиян, Първи Май, Радецки, Райна Княгиня, Рила, Родопа, Свобода, Серес, Синаница, Сирма Войвода, Скопие, Славянка, Спано Поле, Станке Димитров, Стефан Караджа, Стефан Стамболов, Таската Серски, Теменуга, Тодорка, Хан Крум, Христо Ботев
Община Сатовча
На 29.06.2018 г. /10:00 – 16:00 ч./ – Ваклиново: Бор, Възрожденска, Граничарска, Детелина, Дончо Ганев, Здравец, Иглика, Кл.Охридски, Лале, Места, Неуточнен Адрес, Отец Паисий, Партазанска, Петър Берон, Пионерска, Пирин, Родопи, Руен, Стефка Събчева, Струма, Трети Март
На 29.06.2018 г. /10:00 – 16:00 ч./ – Кочан: Младост
Община Симитли
На 26.06.2018 г. /09:00 – 10:00 ч.; 15:45 – 16:15 ч./ – Полето: Галабарци
На 26.06.2018 г. /09:00 – 10:00 ч.; 15:45 – 16:15 ч./ – Ракитна: 004077, 010040, махала Лулейска
На 26.06.2018 г. /09:00 – 10:00 ч.; 15:45 – 16:15 ч./ – Черниче: М.Сухата Река
На 26.06.2018 г. /09:00 – 16:15 ч.; 09:00 – 10:00 ч.; 15:45 – 16:15 ч./ – Сенокос, Общ. Симитли: Калайджийска, Чакърска
На 26.06.2018 г. /09:00 – 16:15 ч.; 09:00 – 10:00 ч.; 15:45 – 16:15 ч./ – Симитли: Симитли
На 27.06.2018 г. /11:45 – 16:30 ч./ – Брежани: ІV-36, Горна махала , Гоце Делчев, Еделвайс, местност Кръстьова, Пирин, Рангел Димитров, Христо Апостолов, Христо Смирненски, Център, Яне Сандански
Община Хаджидимово
На 25.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ На 26.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ На 27.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч.; 14:30 – 16:30 ч./ На 28.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ На 29.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ – Копривлен: Александър Стаболийски, Атанас Тешовски, Гоце Делчев, Граничар, Драма, Здравец, Изгрев, Илинден, Малка Еловица, Младост, Парка, Петър Берон, Първи Май, Свети Димитър, Стопански Двор, Тодор Паница, Христо Ботев, Цар Калоян, Цар Симеон, Юрий Гагарин, Яне Сандански
На 27.06.2018 г. /09:00 – 16:30 ч./ – Копривлен: 000381, Васил Левски, Гоце Делчев, Драва, Драма, Завода, Илинден, Кокиче, Паисий Хилендарски, Свети Георги, Христо Ботев, Цар Калоян
На 28.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ – Копривлен: 024015, 585 Кв.3, Бачо Киро, Мрамора, Неуточнен Адрес, Освобождение, Славянска, Хан Аспарух, Цар Калоян, Шипка
На 29.06.2018 г. /09:00 – 16:30 ч./ – Теплен
Община Якоруда
На 27.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч.; 09:00 – 09:15 ч.; 15:45 – 16:00 ч./ – Бел Камен
На 25.06.2018 г. /09:00 – 09:30 ч./ На 29.06.2018 г. /16:00 – 16:30 ч./ – Бели

Мъж от Стара Загора лежа година и половина в ареста за хранителна добавка (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6927177

Мъж от Стара Загора лежа година и половина в ареста за хранителна добавка (Видео)

Лаборатория в Стара Загора объркала веществото с амфетамин Михаил Иванов от Стара Загора лежа година и половина в затвора, защото лаборатория обърка хранителната добавка с амфетамин, съобщи Нова телевизия. „Аз имам проблеми с алкохола. След дълга ремисия от 4 г. започнах отново да прекалявам. Една вечер съм отишъл в кв.

Реджеп Ердоган: Аз и Владимир Путин сме най-опитните политици в Общото събрание на ООН

http://www.struma.com/bulgariya/redjep-erdogan-az-i-vladimir-putin-sme-nai-opitnite-politici-v_135857/

Възможно е да има и други, но не си спомням, коментира турският премиер

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган определи себе си и руския президент Владимир Путин като най-опитните политици в Общото събрание на ООН.

Той заяви това в публикувано снощи интервю за турската телевизия, предаде ТАСС.

„Ще го кажа пределно ясно, към момента в Общото събрание на ООН има само двама наистина опитни политици. Възможно е да има и други, но не си спомням. Това сме Путин и аз. Защото и двамата сме били както премиери, така и президенти, постигнали сме...

Продължава

Преглед на печата - 23 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=376495

24 часа Бежанците в ЕС затворени, докато свършат войните 4 мерки за справяне с мигрантския проблем представи Бойко Борисов пред парламента. Той дойде извънредно, за да отговори на соцлидерката Корнелия Нинова и след разгорял се скандал между БСП и патриотите по темата за мигрантите.

Ципрас се издокара пред ЕС с вратовръзката на Заев

https://petel.bg/TSipras-se-izdokara-pred-ES-s-vratovrazkata-na-Zaev-__270605

Гръцкият премиер Алексис Ципрас прослави сключването на договора с министрите от еврозоната, обръщайки се към функционерите от своя каб...

Варненка алармира! Помощ! Пазете жените и децата си! Възрастен господин ги хваща и...

https://petel.bg/Varnenka-alarmira--Pomoshh--Pazete-zhenite-i-detsata-si--Vazrasten-gospodin-gi-hvashha-i---__270602

За шокираща ситуация алармира варненка на име Боева във Фейсбук. Публикацията е съпътствана от множество коментари:  "Внимание!!!!!!!!!!!!...

Корнелия Нинова с отворено писмо до евролидерите за мигрантската криза: България не може да бъде буферна зона!

https://petel.bg/Korneliya-Ninova-s-otvoreno-pismo-do-evroliderite-za-migrantskata-kriza--Balgariya-ne-mozhe-da-bade-buferna-zona--__270606

"България, като външна граница на Съюза, има своите особени отговорности, както и специфични трудности и проблеми и това трябва да бъде ос...

Консултационни дни за българските граждани в Испания

https://www.actualno.com/society/konsultacionni-dni-za-bylgarskite-grajdani-v-ispanija-news_681223.html

На 23 и 24 юни в Посолството на Република България в Мадрид (Испания) ще се проведат безплатни консултационни дни за български граждани по въпросите за социалното осигуряване. В дните ще участват Весела Караиванова – подуправител на НОИ, експерти от Националния осигурителен институт и от Националната агенция за приходите (НАП). Желаещите ще могат да отправят своите запитвания по отношение на всички видове пенсии - за старост, за инвалидност, наследствени и т.н., както и да научат пов

След срещата Тръмп – Ким: САЩ спират някои военни учения с Южна Корея

http://www.struma.com/bulgariya/sled-sreshtata-trump-kim-sasht-spirat-nyakoi-voenni-ucheniya_135856/

Със свой указ обаче президентът на САЩ продължи с една година т. нар. „национална извънредна ситуация” по отношение на КНДР

САЩ и Южна Корея са се споразумели да преустановят за неопределен срок някои от съвместните учения, съобщи Пентагонът. Това става след срещата на върха между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун по-рано този месец, предаде Ройтерс.

„За да се подпомогне прилагането на резултатите от срещата на върха в Сингапур, в координация с нашия съюзник Република Корея, министърът на отбраната (на САЩ) Джеймс Матис преустанови за неопределен срок избрани...

Продължава

Калина Кузманова от „София ден и нощ“ дебютира в "Парад на модата" - Лято-2018

https://www.24chasa.bg/novini/article/6922517

Калина Кузманова от „София ден и нощ“ дебютира в "Парад на модата" - Лято-2018Модни дизайнери от България, САЩ и Кипър ще представят най-новите си колекции облекла на 66-тото издание на „Парада на модата“ в Плевен. Това съобщи Георги Ангелов, създател и режисьор на шоу-спектакъла. Престижната продукция ще бъде показана тази неделя, 24 юни, от 20 ч на сцената на театър "Иван Радоев" в града.

Трима от четирима британци ще продължат да работят и след 65-годишна възраст

http://econ.bg/Новини/Трима-от-четирима-британци-ще-продължат-да-работят-и-след-65-годишна-възраст_l.a_i.762912_at.1.html

Три четвърти от служителите в Обединеното кралство заявяват, че ще продължат да работят и след настъпване на 65-годишна възраст. Това сочи проучване...

Македония започна строителството на магистралата към българската граница

http://nakratko.bg/category/25/161347/


Лично премиерът Зоран Заев даде старт на строителството на магистралата от Ранковце до Крива Паланка, недалеч от българската граница, предаде репортер на БГНЕС. Магистралата е с дължина от 23 км. и нейното строителство трябва да приключи до 2021 г.

21-годишна моделка разкри защо се “пази“ за първата брачна нощ

http://www.struma.com/lyubopitno/21-godishna-modelka-razkri-zashto-se-pazi-za-purvata-brachna-nosht_135855/

9 странни истории

21-годишната Кортни Рейн, популярна онлайн влогърка и модел, разкри пред последователите си в Youtube защо все още отказва да прави секс.

Кортни е като всяко друго момиче, което очаква да срещне своята истинска любов.

Мъжът, за когото да се омъжи, да роди от него деца. 21-годишната влогърка има едно правило, което сподели пред своите 10 хил. последователи в Youtube.

Тя се пази за първата брачна нощ.

Рейн не отрича, че темата за "първия път" е...

Продължава

Ден трети. Неуспешна акция "беглец от затвора"

http://clubz.bg/69545-den_treti_neuspeshna_akciq_beglec_ot_zatvora

Снимки за галерии днес жандармерия

На третия ден след като затворникът от Ловеч Борис Иванов избяга, мащабна акция на МВР и жандармерията в района на ловешките села Александрово и Дренов завърши без успех, предаде БНР. 

Издирването на Иванов е продължило до 11 часа - от снощи. Полицията и жандармерията са претърсвали региона цяла нощ, след като снощи е получен сигнал от свидетели, че беглецът се намира в района. В операцията са участвали около 200 униформени служители.

Според БНР сигналът е подаден от жителка на село Александрово:

"Лаеха кучетата, излязохме и оня човек, дето по телевизора сме го видели, същият човек беше. Снощи в 1,30 ч. Веднага се обадиха на полицията и много полицаи имаше, много, много. Насам тръгна, ама не можахме повече, ние от страх не сме излезли вече вънка. Самичък беше. Нямаше нищо на ръцете му или пък да е почукал да иска хляб или водичка, щяхме да му дадем. Какво да правим? Ние сме страхливи.", предаде националното радио думите на местна жителка.

В село Александрово все още има засилено полицейско присъствие. Операцията по издирването на Борис Иванов продължава.

Мъжът избяга в четвъртък сутринта малко след 10 часа от работен обект край Ловеч - млекопреработвателна фирма, където е работил заедно с други затворници. В петък в Народното събрание вътрешният министър Валентин Радев заяви, че според данни от разследването човекът, който е трябвало да следи за контола на затворниците по време на работа извън общежитието за настаняване на лишени от свобода, не е бил на поста си.

Продължава и издирването на втория беглец от Централния софийски затвор през април - това е мъжът, с кото избяга покойния вече Владимир Пелов, който не бе заловен от властите, а бе убит в центъра на Ботевград.

Беглецът от затвора в Ловеч е задържан

http://clubz.bg/69545-beglecyt_ot_zatvora_v_lovech_e_zadyrjan

Беглецът от затвора в Ловеч Борис Иванов е бил открит и арестуван в района на град Летница, съобщи БНТ. Новината потвърди след това и главният секретар на МВР Младен Маринов, цитиран от "Фокус". 

Полицаите са намерили затворника в слънчогледова нива на третия ден след бягството му. 

48-годишният Борис Иванов е осъден на 13 години лишаване от свобода за блудства и кражби. Присъдата му е влязла в сила през 2011 г. и 7 години е лежал при строг режим, а към момента му остават 4 години и 8 месеца - както изчисли преди ден мътрешният министър Валентин Радев. 

По-рано през деня първата мащабна акция на МВР и жандармерията в района на ловешките села Александрово и Дренов завърши без успех, предаде БНР. 

Издирването на Иванов е продължило до 11 часа - от снощи. Полицията и жандармерията са претърсвали региона цяла нощ, след като снощи е получен сигнал от свидетели, че беглецът се намира в района. В операцията са участвали около 200 униформени служители.

Според БНР сигналът е подаден от жителка на село Александрово:

"Лаеха кучетата, излязохме и оня човек, дето по телевизора сме го видели, същият човек беше. Снощи в 1,30 ч. Веднага се обадиха на полицията и много полицаи имаше, много, много. Насам тръгна, ама не можахме повече, ние от страх не сме излезли вече вънка. Самичък беше. Нямаше нищо на ръцете му или пък да е почукал да иска хляб или водичка, щяхме да му дадем. Какво да правим? Ние сме страхливи.", предаде националното радио думите на местна жителка.

Мъжът избяга в четвъртък сутринта малко след 10 часа от работен обект край Ловеч - млекопреработвателна фирма, където е работил заедно с други затворници. В петък в Народното събрание вътрешният министър Валентин Радев заяви, че според данни от разследването човекът, който е трябвало да следи за контола на затворниците по време на работа извън общежитието за настаняване на лишени от свобода, не е бил на поста си.

Продължава и издирването на втория беглец от Централния софийски затвор през април - това е мъжът, с кото избяга покойния вече Владимир Пелов, който не бе заловен от властите, а бе убит в центъра на Ботевград.

Докато тече издирването на бегълци от затвора, полицията в Сливен откри обявен за общодържавно издирване мъж. Той е намерен при проверка на документи в игрална зала в Сливен.

Жена потроши Ферари за един милион само за секунди

http://www.struma.com/lyubopitno/jena-potroshi-ferari-za-edin-milion-samo-za-sekundi_135854/

Шофьорката губи контрол върху мощната кола, блъска я в мантинела, след което отнася BMW

Жена напълно унищожи Ферари на стойност около 500 000 британски лири (1116297.34 лева) само секунди, след като го нае и напусна гаража, от който бе взела колата. Кадри в социалните мрежи показват как шофьорката губи контрол върху мощната кола - Ferrari 458, и я блъска в мантинела, след което отнася BMW.

На клипа се вижда как жената стои на светофар и се перчи с лъскавото си возило, малко след като е напуснала паркинга на фирмата за отдаване на коли под наем в китайския град...

Продължава

Под полицейска блокада са три села заради избягалия затворник

//dariknews.bg/novini/bylgariia/pod-policejska-blokada-sa-tri-sela-zaradi-izbiagaliia-zatvornik-2105198

Акцията по издирването на затворника, избягал преди два дни от мандра край Ловече тече с пълна сила, съобщи

Колко рано е имало прабългари в днешна България? (СНИМКИ)

//dariknews.bg/regioni/shumen/kolko-rano-e-imalo-prabylgari-v-dneshna-bylgariia-snimki-2105196

Близо 2 века преди Аспарух да основе България, тук вече е имало две прабългарски племена. Този малко известен факт от историята представят членовете на Сдружение" Багачин" от Лом.

Те участват в третото поредно издание на Национален средновековен събор „Магическата Мадара”,

САЩ и Южна Корея отмениха военни учения

https://dnes.dir.bg/svyat/sasht-i-yuzhna-koreya-otmeniha-voenni-ucheniya

Доналд Тръмп обяви, че Северна Корея все още представлява "изключителна заплаха" за САЩ

Благоевградчанката Ани Салич заживя на село

http://www.struma.com/obshtestvo/blagoevgradchankata-ani-salich-zajivya-na-selo_135853/

Тв водещата Ани Салич официално се премести да живее на село. От няколко години водещата обитава просторна къща в село Рударци и не иска и да чуе да се премести в прашната София, научи HotArena.

Дори когато има нощни дежурства новинарката на Нова телевизия предпочита да шофира до дома си, вместо да стои на праха и шумотевицата в града.

Ани от години живее там с децата, като най-често дъщеря й Хана, й прави компания. Синът ѝ Лазар вече е пълнолетен и предпочита да живее...

Продължава

ООН: Ситуацията с човешките права във Венецуела е плачевна

https://www.24chasa.bg/novini/article/6927174

ООН: Ситуацията с човешките права във Венецуела е плачевна Върховният комисар на ООН за правата на човека Зейд Раад Ал Хусейн определи като "плачевна" ситуацията с човешките права във Венецуела и призова за създаване на комисия за международно разследване и за засилен ангажимент на Международния наказателен съд, предаде Франс прес. В доклад, публикуван вчера,

Кафето пази сърцето

https://www.actualno.com/interest/kafeto-pazi-syrceto-news_681222.html

Редовно пиене на кафе защитава клетките на сърдечно-съдовата система от увреждания, съобщава MedicalXpress. Учени от Дюселдорфския университет „Хайнрих Хайне” откриха, че кофеинът спомага за активизирането на белтъка p27, който се съдържа в митохондриите на основните типове клетки на сърцето. В резултат се задейства процес, който подобрява функциите на ендотелиалните клетки, които заздравяват вътрешната повърхност на кръвоносните съдове, предаде БГНЕС.  Според учен

Грозното пате с дългите крака - шведският модел Иа Остергрен за пътя на промяната и себеуважението

http://www.struma.com/lyubopitno/groznoto-pate-s-dulgite-kraka-shvedskiyat-model-ia-ostergren_135852/

Иа Остергрен е шведски модел, който има изненадващо дълги крака. Стройната красавица е висока 178 сантиметра, а дължината на краката й е цели 108 см.

Когато погледнете красивите снимки от профила й в Instagram е трудно да си представите, че тя някога е ненавиждала слабото си тяло и дългите си крака, както и че е била тормозена в училище системно от съучениците си. Но това е факт.

Днес тя има хиляди почитатели в социалните мрежи, но през годините тя се е срамувала от...

Продължава

Славея Сиракова, която бе охулена от протестиращите майки, искала да прави градина за бедни деца

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6926752

Славея Сиракова, която бе охулена от протестиращите майки, искала да прави градина за бедни децаЧе Славея е секси, се знае. Че Сиракова е свободолюбива - също. Че дъщерята на Илияна Раева и Наско Сираков има специално отношение към децата - това се разбра през тази седмица. За някои разбрано, за други - криворазбрано. Но със сигурност гласът на Славея се превърна в основна тема. Тя бе подхваната от майки на деца с увреждания.

Министрите на енергетиката на САЩ и Русия се срещат във вторник, според източници

https://www.24chasa.bg/novini/article/6927165

Министрите на енергетиката на САЩ и Русия
се срещат във вторник, според източнициАмериканският министър на енергетиката Рик Пери ще се срещне с руския си колега Александър Новак през седмицата във Вашингтон. Това заяви добре осведомен източник, цитиран от Ройтерс. Двете страни се съревновават на световния пазар в доставките на природен газ и суров петрол. Пери ще се срещне с Новак във вторник в контекста на Световната газова

„Всенародно веселие с носия“ започва край Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=376490

Първото „Всенародно веселие с носия“ ще се проведе на 23 юни в местност „Авренска поляна“ край град Белослав. Събитието се организира в навечерието на Еньовден. Входът за мероприятието е свободен, а началният час е 10.30 часа, научи Moreto.

Заработи първата "прахосмукачка" на космически боклук

https://www.actualno.com/cosmos/zaraboti-pyrvata-prahosmukachka-na-kosmicheski-bokluk-news_681221.html

Екипажът на Международната космическа станция (МКС) да пръв път пусна в Космоса британски микроспътник, чиято задача ще бъде събирането на частици космически прах и тяхното изгаряне в атмосферата, съобщава Space.com. „Очакваме първите опит да запомнят през септември тази година. Всеки от тях ще продължи няколко седмици, защото искаме да ги заснемем на HD-камери. Затова боклукът трябва да бъде „хванат” в момента, когато бъде добре осветен, а спътникът го наблюдават

Пощите вече ще продават автомобилната застраховка "Гражданска отговорност"

http://econ.bg/Новини/Пощите-вече-ще-продават-автомобилната-застраховка-Гражданска-отговорност-_l.a_i.762911_at.1.html

Нова услуга въведоха "Български пощи" ЕАД – продажба на задължителната застраховка "Гражданска отговорност" на водачите на МПС. Засега дружеството ще...

Отделен бюджет за еврозоната, ще има ли "Европа на две скорости"

http://nakratko.bg/category/25/161345/


Германия винаги е застъпвала тезата, че отделен бюджет за еврозоната не означава, че страните извън нея ще бъдат пренебрегвани.

Олаф Шолц: Еврото е неотменимо

https://www.investor.bg/evropa/334/a/olaf-sholc-evroto-e-neotmenimo-263466/

Според германския финансов министър единната валута гарантира общото европейско бъдеще

"Весел е циганският живот", или урок по толерантност от Втората световна война

https://www.dnevnik.bg/kultura/2018/06/23/3203096_vesel_e_ciganskiiat_jivot_ili_urok_po_tolerantnost_ot/?ref=rss


Дебютният филм на режисьорката от ромски произход Людмила Живкова-Балашикова разказва непознатата история за спасяването на българските роми по време на Втората световна война. <br /><br />Спасяването на българските евреи по времето на Втората световна война е широко известен факт, който често е повод за гордост. Каква обаче е съдбата на ромите?<br /><br />В цяла Европа ромите масово са вкарвани в концентрационни лагери и всеки втори бива убит. На фона на тези цифри на...

Есен през лятото: Докога ще продължи захлаждането?

https://petel.bg/Esen-prez-lyatoto--Dokoga-shhe-prodalzhi-zahlazhdaneto-__270604

Снимка Булфото, архив Преминаване на студен атмосферен фронт е причината за чувствителното захлаждане у нас, което започна още в петък ...

Бивш треньор на „Черно море”, запомнен с историческа победа, празнува днес

https://petel.bg/Bivsh-trenor-na----CHerno-more-----zapomnen-s-istoricheska-pobeda--praznuva-dnes__270603

Бившият треньор на „Черно море” Стефан Генов празнува днес 62-рия си рожден ден. Генов водеше „моряците” в елита през периода октомври ...

В 23 области на страната е в сила жълт код за дъжд и вятър

https://www.actualno.com/society/v-23-oblasti-na-stranata-e-v-sila-jylt-kod-za-dyjd-i-vjatyr-news_681219.html

В 23 области на страната е в сила жълт код за дъжд и вятър. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Областите, за които важи жълтата степен на опасност са: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Хасково и Кърджали. От НИМХ предупреждават, че ще духа силен запад-северозападен вятър със скорост 14

Движение в еднатa лента на АМ "Тракия" край село Загорци заради катастрофа

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6927163

Движение в еднатa лента на АМ "Тракия"  край село Загорци заради катастрофаДвижението по АМ "Тракия" в района на с. Загорци от км 232 до км 233 в посока Бургас се осъществява само в активната лента, поради ПТП. Това съобщиха от Агенция "Пътна

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване