Актьорите Кит Харингтън и Роуз Лесли вече са семейство (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/aktiorite-kit-haringtyn-i-rouz-lesli-veche-sa-semejstvo-snimki-2105320

Актьорите Кит Харингтън и Роуз Лесли, чиито персонажи са двойка в сериала "Игра на тронове", се ожениха, съобщиха ТАСС и АФП. В сериала Кит е в образа на Джон Сноу, а Роуз - в този на Игрит.
 

ВИДЕО: Най-скандаланта съдийска грешка на Световното първенство по футбол

https://www.actualno.com/football/video-naj-skandalanta-sydijska-greshka-na-svetovnoto-pyrvenstvo-po-futbol-news_681361.html

Всички очаквания към реферите и системата за видео повторения "VAR" бяха за едно силно Световно първенство по футбол, в което съдийските "аванти" да бъдат сведени до абсолютния минимум. Първоначално това работеше безотказно, докато не дойдоха и скандалните моменти с неотсъдената дузпа срещу Хари Кейн, както и решението на съдията от мача Сърбия - Швейцария да не погледне видео повторение, въпреки че получи сигнал, че то е необходимо. И двата момента, особено този срещу Але

След сигнал за силна музика: Напрежение между роми и полицаи в Ботевград

http://nakratko.bg/category/60/161403/


Напрежение е избухнало тази нощ между роми и полицаи в Ботевград. Това е станало след сигнал за шумна музика в ромския квартал, подаден малко преди полунощ.

ВИДЕО: Най-скандалнaта съдийска грешка на Световното първенство по футбол

https://www.actualno.com/football/video-naj-skandalnata-sydijska-greshka-na-svetovnoto-pyrvenstvo-po-futbol-news_681361.html

Всички очаквания към реферите и системата за видео повторения "VAR" бяха за едно силно Световно първенство по футбол, в което съдийските "аванти" да бъдат сведени до абсолютния минимум. Първоначално това работеше безотказно, докато не дойдоха и скандалните моменти с неотсъдената дузпа срещу Хари Кейн, както и решението на съдията от мача Сърбия - Швейцария да не погледне видео повторение, въпреки че получи сигнал, че то е необходимо. И двата момента, особено този срещу Але

В Брюксел дискутират проблема с бежанците на минисреща на върха

http://nakratko.bg/category/25/161402/


В Брюксел днес ще се проведе минисреща на върха по проблема с бежанците. В нея ще участва и министър-председателят Бойко Борисов. В Брюксел ще се съберат лидерите на 16 от 28-страни членки на Съюза.

Финалът на държавното първенство по плажен футбол ще е във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=376531

7 отбора ще участват в тазгодишното държавно първенство на България по плажен футбол, обявиха от Комисията по бийч сокър към БФС, научи Moreto.net. Те бяха излъчени от градските шампионати на Русе, София, Бургас и Варна. Всички ще бъдат с по двама участници в надпреварата, с изключение на крайдунавския град, който излъчи само един.

Корнелия Нинова: ГЕРБ изтеглят държавата от сигурността!

http://regiona.bg/%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%bd%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%8f-%d0%bd%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b1-%d0%b8%d0%b7%d1%82%d0%b5%d0%b3%d0%bb%d1%8f%d1%82-%d0%b4%d1%8a%d1%80%d0%b6%d0%b0%d0%b2/

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев категорично не си е на мястото, но не е само това проблемът. Правителствата на ГЕРБ системно, упорито и последователно изтеглят държавата от сигурността – от задължението държавата да пази границите си и да охранява народа си. Това каза в предаването „Тази неделя” по bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод искания вот на недоверие към кабинета в сектор „Сигурност”.

Битовата престъпност расте, а обещанието, че във всяко село ще има полицай, не се случи, посочи тя.
„ГЕРБ прие Закон за частната охранителна дейност и прехвърли тази охрана на народа си върху частните фирми. Там се генерират между 1,5-1,7 млрд. лева ресурс”, изтъкна лидерът на БСП.
„Миналата седмица внесоха още законодателни предложения – да се прехвърли на общините ангажиментът да създават полиция и структури, които да охраняват. Тоест големият проблем е, че те изтеглят държавата от ключови сектори, които са задължения на държавата”, допълни тя.
Според нея назначаването на политически фигури, които нямат нищо общо с професионализма е истинската причина, която демотивира полицаите.

Тя допълни, че от БСП са готови да отидат на предсрочни избори, на които ще се борят да спечелят.
„Борисов е притеснен, защото беше разкрит тайният смисъл на разговорите за мигрантите”, подчерта Корнелия Нинова. Тя обясни, че от Франция е дошла новината, че по време на срещата на върха в София са се водили разговори за подписване на двустранни споразумения, например между Германия и България, Германия и Гърция, за да се върнат тук мигрантите, които са минали за първи път през страната ни.
Нинова каза, че ще повярва на Борисов, че мисли за интересите на държавата, ако се върне от срещата в Брюксел и отмени тази част от стратегията за мигрантите на Министерския съвет, в която се казва, че страната ни гледа на тях като работна сила, която ще оправи икономиката и ще реши демографската криза.
Според нея досега Борисов „безрезервно е слушал Меркел и получавал потупване по рамото”. „Сега ли се сети, че има проблем? Звъни на Орбан в опит да вземе завоя, но този завой е много остър и може колата да излети от пътя”, смята лидерът на БСП.

Нинова призна, че с Борисов не си говорят често, но много добре си спомня последния път – в края на 2017 г. „След като 3 пъти по негово нареждане парламентът отхвърли иновативните лекарства за онкоболните, при мен на „Позитано” дойдоха майки с деца, имахме тежък разговор. Преглътнах си всички емоции, звъннах му аз и казах: Това трябва да го промениш. Дадох му аргументи, разговаряхме с майките и той се обади, нареди на парламента и те гласуваха обратно”, посочи лидерът на социалистите.
Това не е добър пример за парламентарна демокрация, но това е последният път, когато сме водили неформален разговор, извън политиката. Обясних му го човешки: „Не можеш, човече, да оставиш онкоболните в това състояние, каквото и да ви коства”. И той просто нареди на групата си да гласуват обрано, което унизително за българския парламент, но поне решихме въпроса”, отбеляза Нинова.
По думите ѝ генералното решение на проблема на майките на деца с увреждания е „да имаш характер да отрежеш интересите в системата”.

„Лесно е да се намерят начини да им се помогне, но трябва мъжество да отрежеш интересите на фирмите, които доставят помощните средства и печелят от това, интересите на различни организации, които ги представляват и печелят от това. Това е разковничето”, смята Корнелия Нинова.

 

Материалът Корнелия Нинова: ГЕРБ изтеглят държавата от сигурността! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Удавница със шнорхел изплува в Поморие

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928357

Удавница със шнорхел изплува в ПомориеТруп на жена с шнорхел, маска и плавници изплува на новото пристанище в Поморие рано сутринта днес. Удавницата била открита в 6 ч. от охранител на Морска гара, докато правел редовния обход на обекта. Жената е на видима възраст около 50-55 г. и по първоначални данни е рускиня. На брега били намерени и дрехите й.

Радев: ГЕРБ създава правила

https://www.actualno.com/politics/radev-gerb-syzdava-pravila-news_681352.html

"БСП спекулират с предизборните обещания. В управленската ни програма сме записали, че ще назначим 6000 души полицейско присъствие в населените места. Назначени са до момента 1700, от тях по различни причини са напуснали над 600. Така, че в момента в населените места има назначени 1000 души". Това заяви вътрешният министър Валентин Радев в отговор на изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова, която в телевизионно интервю заяви, че вътрешният министър "не е на мястото си". С

Днес откриват музикалното "Варненско лято"

http://www.varna24.bg/news/798758.html

Оперната прима Александрина Пендачанска ще открие 92-рото издание на Международния музикален ...

Обновеният „Дунав” тръгна с 1:1 срещу „Етър”

https://www.24chasa.bg/sport/article/6928345

Обновеният „Дунав” тръгна с 1:1 срещу „Етър”Напълно обновеният отбор на „Дунав” стартира с равенство контролите от летния подготвителен период, като направи 1:1 с обиграния тим на “Етър”. Мачът се игра на стадион “Ангел Кънчев” в Трявна. Неофициален дебют за драконите направи повече от половин отбор. За първи път със синята фланелка играха всички нови попълнения – Георги Динков,

Характерната особеност в стила на херцогиня Маркъл

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/harakternata-osobenost-v-stila-na-hercoginia-markyl-6083629

Деколтето "лодка" се превръща в отличителна черта за стила на съпругата на принц Хари, забелязаха британски медии

Турската полиция е заловила автомобил с четири чувала подпечатани бюлетини

https://petel.bg/Turskata-politsiya-e-zalovila-avtomobil-s-chetiri-chuvala-podpechatani-byuletini__270755

Турската полиция е заловила днес четири чувала с предварително подпечатани бюлетини в автомобил в района на град Суруч, Югоизточна Турци...

6 смъртни случая след домашно насилие от началото на 2018 година в Бургас и Сливен

https://petel.bg/6-smartni-sluchaya-sled-domashno-nasilie-ot-nachaloto-na-2018-godina-v-Burgas-i-Sliven__270754

6 са смъртните случаи след домашно насилие в областите Бургас и Сливен от началото на 2018, съобщава БНР-Бургас . Последните два  са от  Соз...

Песента "Метрото ми е до колене", вдъхновена от потопа в София, стана хит в интернет

http://www.varna24.bg/news/798754.html

Млада българка предизвика вълнение в социалните мрежи. Нейната песен, вдъхновена от потопа, който ...

Германският футболен съюз се извини на шведите за провокациите след победния гол

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/06/24/3205309_germanskiiat_futbolen_sujuz_se_izvini_na_shvedite_za/?ref=rss


Германският футболен съюз се извини на членовете на шведския национален отбор за провокациите след драматичния край на двубоя им от световното първенство в Русия. С гол в 95-ата минута световните шампиони постигнаха инфарктна победа с 2:1 и запазиха шансове да продължат в следващата фаза.<br /><br />След попадението играчите на бундестима се радваха бурно край скамейката на шведите, което предизвика голямо напрежение. Стигна се до размяна на реплики и бутане между хора от щабовете...

Хиляди се забавляваха на традиционния Русенски карнавал на Еньовден

https://www.24chasa.bg/region/article/6928341

Хиляди се забавляваха на традиционния Русенски карнавал на ЕньовденХиляди се забавляваха през уикенда на традиционния Русенски карнавал. През последните десетина години, той се превърна в най-пъстрото и най-значимо събитие в културния календар на града, представляващо свободата на изявата, чрез всички форми на уличния пърформанс – шествия, танци, игри, състезания. Тазгодишното му издание бе посветено на

Левицата с двама депутати по- малко: Земеделците на Спас Панчев изоставиха БСП

https://www.mediapool.bg/levitsata-s-dvama-deputati-po--malko-zemedeltsite-na-spas-panchev-izostaviha-bsp-news280668.html

БЗНС "Александър Стамболийски" с лидер Спас Панчев напуска коалиция "БСП за България". Решението е взето преди ден на редовния конгрес на "червените" земеделци, които са традиционен съюзник на БСП. Партията има двама депутати – лидерът й Спас Панчев и Димитър Георгиев, които засега не е ясно дали ще напуснат парламента или ще предпочетат да останат независими. Така опозицията се оказва с двама депутати по-малко в навечерието на внесения от "БСП за България" вот на недоверие срещу правителството. Раздялата им с левицата все още не означава, че няма да я подкрепят в ключови гласувания, но пък практиката с независимите депутати показва, че нерядко се изкушават да влизат в пазарлъци с мнозинството. От "Позитано" 20 заявиха, че БСП ще се събере на заседание в понеделник и ще вземе решение по случая. След напускането на Панчев и Георгиев червените ще имат 78 народни представители. Спас Панчев иска да се явява сам на местни избори срещу БСП, а беше с нас на парламентарните, защото не може да мине границата от 4%, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в неделя пред бТВ. "Ние сме коалиция, която има договор, че ще се явяваме всички заедно на всички избори. Г-н Панчев иска да се явява самостоятелно на местни избори срещу БСП, каквото е правил други пъти. На парламентарни избори е заедно с БСП, защото не може да прехвърли границата от 4 % сам, а на местни избори сам и срещу БСП", коментира тя. Нинова обърна внимание, че общинските съветници от БЗНС "Ал. Стамболийски" гласуват срещу кметове на БСП. На въпрос какво се случва с депутатите Спас Панчев и Димитър Георгиев, които напускат "БСП за България", Нинова зави, че това ще се реши на заседанието на ръководството и парламентарната група в понеделник. Запитана притеснява ли се, че групата й намалява до 78 депутати, Нинова каза: "Не, важни са принципите и чистотата в политиката, която залагаме да продължи по същия начин и да няма двойственост на интереси.

Неймар предизвика припадък на сестра си

https://offnews.bg//izvan-terena/nejmar-predizvika-pripadak-na-sestra-si-683171.html

Напрежението върху суперзвездата на Пари Сен Жермен Неймар като лидер на националния отбор на Бразилия световното първенство е наистина огромно и това влияе дори върху близките му.

Сестрата футболиста Рафаела Бекран е колабирала по време на мача с Коста Рика, спечелен от "селесао" с 2:0 по драматичен начин с два гола в края.

След второто попадение на бразилците, реализирано от Неймар в седмата минута на добавеното време, сестра му е почувствала слабост и се се сринала на трибуните в Санкт Петербург.

Наложила се е намесата на екипа за спешна помощ на стадион "Крестовски". Лекарите успели да я свестят и тя вече е в добро състояние. Звездата на ПСЖ е изключително близък със сестра си. Лицето й е татуирано на дясната му ръка.

Припомняме, че футболистът в последните години редовно се контузва в периода около нейния рожден ден и присъства на празненството. Това пък доведе до подозрение, че вероятно Неймар в някои от случаите преувеличава травмата си, за да бъде на празника на Рафаела Бекран.

Русия 2018, ден 11: Англия поглежда към 1/8-финалите, всички или нищо за Полша

http://www.moreto.net/novini.php?n=376543

Днес е последният ден от втория кръг на груповата фаза на световното първенство. С нетърпение се очаква развръзката в седма и осма група, а футболният маратон започва в 15 ч. с Англия - Панама. В 18 ч. е Япония - Сенегал, а късният двубой от 21 ч.

Откриха кокаин във футболни тениски в Колумбия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928332

Откриха кокаин във футболни тениски в КолумбияНаркотрафиканти опитаха да използват футболната еуфория покрай Мондиала, за да пренесат по-лесно стоката си през граница. Властите в Колумбия хванаха 5 кг кокаин във футболни фланелки, предаде Би Ти Ви. 14 тениски като тези на националния отбор на Колумбия са импрегнирани с общо 5 кг кокаин. Пратката е хваната на летището в столицата Богота при

Японски небостъргачи и въртяща сцена за първи път на Античния театър в Пловдив

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6928327

Японски небостъргачи и въртяща сцена за първи път на Античния театър в ПловдивСъс зашеметяващ спектакъл "Мадам Бътерфлай" стартира OPERA OPEN Над 2000 силно аплодираха нежното сопрано Хай-Йоон Ли от Южна Корея, която се превъплъти в Чо-Чо-Сан. С премиерата на "Мадам Бътерфлай" в неделя вечер стартира петото издание на OPERA OPEN, чийто финал е на 28 юли. За пръв път на Античния театър специално за прочутата опера на Пучини

Може ли Starbucks да разреши проблемите си?

https://www.investor.bg/zoom/355/a/moje-li-starbucks-da-razreshi-problemite-si-263487/

Главният изпълнителен директор Кевин Джонсън разчита на плащанията през мобилен телефон и подобряването на дигиталната стратегия

Рускиня се удави в Поморие

//dariknews.bg/regioni/burgas/ruskinia-se-udavi-v-pomorie-2105297

Жена се удави в Поморие, съобщи новинарският сайт burgasinfo.com. Нейното тяло, с маска, шнорхел и плавници било извадено от морето на новото пристанище.

Зловеща гледка: Охранител се натъкна на…Снимка 18+

http://regiona.bg/%d0%b7%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%89%d0%b0-%d0%b3%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%ba%d0%b0-%d0%be%d1%85%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb-%d1%81%d0%b5-%d0%bd%d0%b0%d1%82%d1%8a%d0%ba%d0%bd%d0%b0-%d0%bd/

Откриха тялото на възрастна жена рано тази сутрин край новото пристанището в Поморие. Трупът е намерен случайно от охранителя на морската гара, който излязъл да обходи района по изгрев слънце, около 6 часа, но се натъкнал на неприятната гледка, край брега до близкото заведение, пише „Флагман“.

Както БЛИЦ писа жената е била с плавници и шнорхел. По непотвърдена информация е чужденка – вероятно англичанка или рускиня. Тя е на възраст около 50-55 години. Около пристанището има много скалисти образования и е вероятно жената да се е ударила в някой от камъните.

 

 

Материалът Зловеща гледка: Охранител се натъкна на…Снимка 18+ е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Най-коментираното в "Дневник": Тръмп заплаши с 20% мито върху европейските автомобили

https://www.dnevnik.bg/istorii_na_denia/2018/06/24/3205307_nai-komentiranoto_v_dnevnik_trump_zaplashi_s_20_mito/?ref=rss


Традиционно "Дневник" представя десетте най-коментирани статии за изминаващата седмица. Справката е направена в 19 часа на 23 юни:<br /><br />1. Тръмп заплаши с 20% мито върху европейските автомобили - 349 коментара.<br /><br />2. Руснаците спряха да обвиняват Сталин и командването за милионите загинали във войната - 242 коментара.<br /><br />3. Въпреки протестите максималната скорост по второстепенните пътища във Франция се намалява на 80 км/ч -...

Продадоха на търг лазерния пистолет на Хан Соло за 550 хил. долара

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6928323

Продадоха на търг лазерния пистолет на Хан Соло за 550 хил. долараЛазерният пистолет на Хан Соло от филма "Междузвездни войни: Епизод VI - Завръщането на джедаите" бе продаден за 550 000 долара на търг в Лас Вегас, съобщи Асошиейтед прес. От аукционна къща "Джулиънс окшънс" оповестиха, че лотът е купен от компанията Ripley's Believe It or Not (Риплис билийв ит ор нот).

Мюнхен, а не Брюксел, ще реши бъдещето на ЕС

https://www.actualno.com/viewpoint/munhen-a-ne-bruksel-shte-reshi-bydeshteto-na-es-news_681335.html

В Брюксел се провежда извънредната среща на Европейския съюз по въпросите на миграцията. Освен всичко останало на нея може да се реши и съдбата на федералния канцлер Ангела Меркел. На извънредната среща се очаква да вземат участие най-малко 16 държави, като техният брой продължава да расте. Срещата, на която първоначално беше планирано участието само на лидерите на Германия, Франция, Италия и Гърция, ще се превърне в голямо събитие, коментира Барбара Везел пред "Дойче Веле". От Европ

Лидер на турска опозиция: Възможни са нарушения на изборите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928319

Лидер на турска опозиция: Възможни са нарушения на изборитеЛидерът на основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу спомена днес за възможни нарушения на изборите, по-специално в Югоизточна Турция, съобщи турската телевизия Хабертюрк. "Обръщам се с ясен призив към всички държавни служители", заяви Кълъчдароглу. "Моля, не забравяйте, че сте държавни чиновници,

В Саудитска Арабия жените вече шофират

https://www.vesti.bg/sviat/azia/v-sauditska-arabiia-zhenite-veche-shofirat-6083757

Някои жени, нетърпеливи да се възползват от възможността, седнаха зад волана още в първите минути след полунощ срещу неделя

Общински съветник: Групировки се разпореждат на пешеходната зона до Морска гара

http://www.moreto.net/novini.php?n=376527

Идеята за изграждане на пешеходна зона в района на Морската гара във Варна беше добра, но това, което в момента се прави води до нейната „чалгизация”, коментира общинският съветник Григор Григоров. Според него, "всичко, което се случва там е под прякото разпореждане на две групировки и с най-високо благоволение”.

ГЕРБ: БСП завижда и ревнува, че се справяме добре с мигрантите

https://www.dnevnik.bg/politika/2018/06/24/3205299_gerb_bsp_zavijda_i_revnuva_che_se_spraviame_dobre_s/?ref=rss


"Подозирам завист и ревност от страна на опозицията, защото се справяме добре с проблема с мигрантите", каза председателят на правната комисия в парламента и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов по време на извънреден брифинг в централата на партията, предаде "Фокус".<br /><br />Целта на брифинга бе да опровергае някои внушения, които са се чули тази сутрин от лидера на БСП Корнелия Нинова по една от телевизиите. Според Нинова вътрешният министър Валентин Радев не е за...

БЗНС "Александър Стамболийски" напусна коалиция БСП за България

https://www.actualno.com/politics/bzns-aleksandyr-stambolijski-napusna-koalicija-bsp-za-bylgarija-news_681353.html

В навечерието на вота на недоверие срещу властта - опозицията с минус двама депутати. Един от партньорите на БСП напуска коалицията. Това е БЗНС "Александър Стамболийски" с лидер Спас Панчев, съобщи Нова тв. Решението било взето на партиен конгрес в събота, но мотиви за него не бяха съобщени. Левите земеделци имат двама депутати в червената парламентарна група. Това са самият Спас Панчев и Димитър Георгиев. Така народните представители вляво остават 78. От "Позитано" 20 зая

Половин милионалева за спешен ремон получи Националната библиотека

http://www.cross.bg/bibliotekata-polychi-poslednite-1577543.html

/КРОСС/ Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий" получи половин милион лева за спешен ремонт, съобщава бТВ. „Състоянието е много трагично. При последните дъждове преляха улуците, които са запушени, вода проникна през корниза и влезе в помещенията на сградата", обяснява зам.-директорът на библиотеката Валентина Аксентиева. Инцидентите, свързани с покрива, са постоянни през последните години. През март падна част от козирката. За щастие, при този инцидент нямаше пострадали. Проблемите навън създават неприятности и вътре. Много от книгите са повредени от водата или са покрити с прах от паднала мазилка. „Има и още една опасност - електрическата мрежа минава точно в обсега на теча. Ако стане късо съединение, немислимо е какво ще стане с фонда на библиотеката", казва още Аксентиева.  

Актрисата Бриджит Нилсен роди на 54

https://petel.bg/Aktrisata-Bridzhit-Nilsen-rodi-na-54-__270753

Бившата съпруга на Силвестър Сталоун стана майка на момиче 54-годишната актриса, модел, певица и риалити звезда Бриджит Нилсен роди пето...

Бразилски нападател се присъедини към Черно море в Банско

https://petel.bg/Brazilski-napadatel-se-prisaedini-kam-CHerno-more-v-Bansko__270752

Бразилският нападател Жорже Винисиус Оливейра Алвеш, известен като Жоржиньо, се присъедини към Черно море на лагера в Банско. Футболистъ...

Черно море с първа тренировка в Банско (видео)

https://petel.bg/CHerno-more-s-parva-trenirovka-v-Bansko--video-__270751

Отборът на Черно море проведе първата си тренировка от подготвителния лагер в Банско. “Моряците” пристигнаха в зимния ни курорт в събот...

Голям пожар в парк „Бакаджика” в Ямбол

https://petel.bg/Golyam-pozhar-v-park----Bakadzhika----v-YAmbol__270750

Снимка: Архив radio999bg.com Горят около 100 декара борови гори Голям пожар пламна в парк „Бакаджика” в Ямбол в неделя. Огънят е обхванал око...

Половин година след зверското шесторно убийство в Нови Искър фейсбук профилите на убитите са все още активни

https://petel.bg/Polovin-godina-sled-zverskoto-shestorno-ubiystvo-v-Novi-Iskar-feysbuk-profilite-na-ubitite-sa-vse-oshhe-aktivni-__270749

  Измина почти половин година откакто цяла България бе потресена от шесторното убийство, станало в Нови Искър. Блиц припомня, че в село ...

Световно по футбол: Англия - Панама

https://www.actualno.com/football/svetovno-po-futbol-anglija-panama-news_681355.html

Англия се изправя срещу Панама във втория си мач от група G в търсене на втора победа, която ще ги класира на осминафинал на Световното първенство по футбол 2018.  Срещата ще се проведе на стадиона в Нижний Новгород от 15:00 часа и ще може да я следите НА ЖИВО в Sportlive.bg. "Трите лъва" започнаха с драматична победа участието си на Световно първенство, след като надделя над Тунис с 2:1. "Трите лъва" стигнаха трудно до успеха с гол в продължениет

Александър Спасов и Мария Николова спечелиха "Витоша 100" с рекордни бягания

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/06/24/3205300_aleksandur_spasov_i_mariia_nikolova_specheliha_vitosha/?ref=rss


Александър Спасов спечели първа победа в Обиколката на Витоша при бегачите, а Мария Николова триумфира в дамската надпревара за втори пореден и общо четвърти път. Двамата изминаха 100-километровата дистанция с рекордни постижения.<br /><br />Близо 850 участници застанаха на старт в полунощ срещу неделя. Времето беше благосклонно към тях за разлика от миналата година, когато състезанието премина при порой и много тежки условия. Това позволи времената от 2017 г. да бъдат подобрени...

Кралска сватба - роднина на княз Александър Батенберг се жени за мъж

https://www.24chasa.bg/novini/article/6927829

Кралска сватба - роднина на княз Александър Батенберг се жени за мъжБившата жена на лорд Айвър Маунтбатън ще го заведе до олтара за първия гей брак в историята на британската корона Британското кралско семейство отново се готви за историческа сватба. Тя ще е още по-необичайна от тази на принц Хари с разведената американска актриса с африканска кръв Меган Маркъл, а за мнозина и дори шокираща.

ГЕРБ с извънреден брифинг, за да опровергава сутрешно интервю на Нинова

https://offnews.bg//politika/gerb-s-izvanreden-brifing-za-da-oprovergava-sutreshno-interviu-na-nin-683170.html

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев и председателят на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов от ГЕРБ дадоха извънреден брифинг днес, за да отговорят на думите, казани от лидера на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на bTV

Тя отправи остри критики към Радев и заяви, че "вътрешният министър изобщо не е на място". Нинова разкритикува също политиката на ГЕРБ и премиера Бойко Борисов относно миграцията и позицията, която ще защитава България на неформалната среща днес

"Подозирам завист и ревност от страна на опозицията, защото се справяме добре с проблема с мигрантите. Бежанските лагери в България са празни и това е в резултат на политиката, която води правителството на ГЕРБ“, беше коментарът на Кирилов, цитиран от "Фокус".

Според него БСП правят "отчаян опит да се изведе истината за мигрантите извън контекста и да се опорочи".

„В политиката и манипулацията на БСП винаги съществува противопоставянето. Да противопоставим чужденците на българската работна ръка. Никой не е проявявал такива идеи“, каза Кирилов.

„Как може да каже Нинова, че ГЕРБ се оттегля от сигурността, като всеки знае, че идваме и създаваме правила. Ако искат да ни критикуват, да го правят, ще ни създават поводи да казваме какво сме направили“, каза от своя страна вътрешният министър Валентин Радев, цитиран от БГНЕС.

„БСП спекулират с предизборните обещания. В управленската ни програма сме записали, че ще назначим 6000 души полицейско присъствие в населените места. Назначени са до момента 1700, от тях по различни причини са напуснали над 600. Така, че в момента в населените места има назначени 1000 души“.

„Към момента МВР е направило 3000 проверки. От 430 получени сигнала, 422 са за нарушение за обществения ред. Тази система работи“, добави още Радев.

Кюрдската партия прекрати войната с турските сили за 24 часа заради изборите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928315

Кюрдската партия прекрати войната с турските сили за 24 часа заради изборитеКюрдската работническа партия (ПКК) обяви, че ще преустанови всичките си политически и военни дейности, докато в Турция протичат президентските и парламентарни избори днес, съобщи кюрдската телевизия Рудау, позовавайки се на изявление на поставената извън закона от турските власти ПКК. "Ръководството на ПКК реши временно да прекрати войната срещу

Цигани потрошиха полицейски патрулки в Ботевград

https://frognews.bg/kriminalno/tsigani-potroshiha-politseiski-patrulki-botevgrad.html

Напрежение между полицаи и жители на Ботевград от ромски произход доведе до изпочупени патрулки.

Задържаха двама край Изперих заради дрога

http://www.cross.bg/prahoobrazno-selo-ypotreba-1577542.html

/КРОСС/ Двама мъже са задържани за притежание и употреба на дрога - съобщават от ОДМВР-Разград. Около 16.50 часа на 23 юни в град Исперих е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Шаран". 28-годишният водач, В.В. от село Китанчево, управлявал МПС след употреба на наркотици. Тестът с „Drug check 3000" реагирал положително на амфетамин. При извършения личен обиск в джоб на дънките му са намерени 0,6 грама розово прахообразно вещество, което реагира на амфетамин. В хода на проверката е установено, че возещият се в колата А.Я. на 29 години от село Здравец държи в дрехите си 8,4 грама розово прахообразно вещество, което при нарко-полевия тест реагира на амфетамин.По случая е образувано разследване.  

Виена: След Германия започваме на секундата да връщаме бежанците обратно

http://www.moreto.net/novini.php?n=376542

Австрия има готовност на минутата да започне да връща бежанците обратно в момента, когато подобна мярка бъде взета от Германия. Това каза австрийският вицеканцлер Хайнц-Кристиян Щрахе пред местното издание "Остерайх".

Актуален виц от фейсбук

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6928314

Актуален виц от фейсбукЕдна жена, дори и добре да живее, идва световното по

Експлозия в къща рани най-малко петима в Германия

https://www.actualno.com/europe/eksplozija-v-kyshta-rani-naj-malko-petima-v-germanija-news_681349.html

Експлозия в къща във Вупертал рани тежко петима души. Взривът е станал малко преди полунощ и все още не е ясна причината за него. Полицията разследва, съобщава БНР. Най-малко петима са тежко ранените, други 22-ма са с шок или незначителни наранявания след тежкия инцидент. Къщата във Вупертал е напълно разрушена. Първоначално не бе ясно дали в нея няма още хора и цяла нощ полиция с помощта на кучета изследваше останките. Рано сутринта бе обявено, че всички са успели да излязат и под руините ням

Напрежение между роми и полицаи в Ботевград

http://www.varna24.bg/news/798748.html

Напрежение е избухнало тази нощ между роми и полицаи в Ботевград. Това е станало след сигнал за ...

Нови рекорди в Обиколката на Витоша

https://www.24chasa.bg/sport/article/6928308

Нови рекорди в Обиколката на ВитошаНови два силни рекорда бяха записани в Обиколката на Витоша и при бегачите. Шампионите Александър Спасов и Мария Николова подобриха върховите постижения от миналата година с впечатляващи разлики, съобщиха от пресцентъра на БОК. Близо 850 участници застанаха на старт в полунощ срещу неделя и времето бе благосклонно към тях.

Съдбоносни избори в Турция

https://www.mediapool.bg/sadbonosni-izbori-v-turtsiya-news280667.html

Тази неделя в Турция се провеждат предсрочни президентски и парламентарни избори, определяни като съдбоносни за бъдещето на страната. Изходът от тях ще е от решаващо значение и за сегашния президент Реджеп Тайип Ердоган, който от държавник, направил Турция регионална икономическа сила, стремяща се към Европейския съюз, през последните няколко години налага авторитарен режим, предизвикващ критики и недоволство сред сънародниците му. Турското общество, исторически състоящо се от различни етнически и религиозни групи, е в момента е разделено на два лагера – привърженици и противници на Ердоган. Право на глас имат около 60 милиона души, а последните социологически проучвания показват, че почти половината от тях подкрепят Ердоган, който управлява Турция вече 16 години, както и неговата Партия на справедливостта и развитието (ПСР). Останалите 50 процента подкрепят други партии и искат да се сложи край на ерата "Ердоган". Основните фаворити за президентския пост, според социологическите проучвания, са Ердоган и кандидатът на опозиционната "Републиканска народна партия" Мухарем Индже. Според данните, двамата няма да съберат над 51% за изборна победа на първи тур и изходът от вота ще се реши на балотаж на 8 юли. Не е ясно и дали управляващата Партия на справедливостта и развитието и коалиционният ѝ партньор от националистическата Партия на демократическото действие ще загубят мнозинството си в Меджлиса. Според експерти, ако прокюрдската Народнодемократична партия премине 10-процентовата бариера и влезе в парламента, управляващите ще загубят мнозинството си. През последното десетилетие Ердоган успя да срази всичките си възможни конкуренти и сериозно да усили позициите си. Целта му на днешните избори е да получи контрол над законодателната, съдебната и изпълнителната власт, въвеждайки президентска форма на управление. Именно с тази цел през 2017 г. той свика референдум за конституционна реформа, който спечели. Така президентът ще получи правомощия да формира и управлява работата на правителството, включително назначението на министри, а също така специалните служби и армията. Всъщност новата форма на управление в Турция, при която държавата е подчинена на един човек, съществува вече четири години, а сегашните избори ще я легитимират, ако Ердоган запази поста си. Той не е губил избори през последните 16години, но сега за пръв може да се сблъска със сериозни препятствия. Неговата партия влезе в т.нар. "Народен алианс" с Партията на националистическото движение, но и опозиционните партии се обединиха в нов съюз – "Национален алианс", в който влизат "Републиканска народна партия", "Партията на благополучието" и "Добрата партия". Високите рейтинги на кандидат-президента на "Републиканската народна партия" дават надежда на опонентите на Ердоган, че той няма да спечели на първия тур. Изборите се провеждат в условията на извънредно положение, въведено в страната след неуспешния опит за преврат през юли 2016 г. По график тези избори трябваше да са през ноември 2019 г., но Ердоган ги изтегли напред. Мухарем Индже, чиято пламенна кампания съживи демократичната опозиция в Турция, обещава, че ако спечели, ще върне страната назад от авторитаризма, към който, по думите й, я води Ердоган. "Ако Ердоган спечели, вашите телефони ще продължат да бъдат подслушвани...Страхът ще продължи да управлява", заяви той пред около 1 млн. привърженици на митинг в Истанбул и обеща, ако спечели, съдилищата да бъдат независими. Другото му обещание е, че ако бъде избран, за 48 часа ще отмени извънредното положение, което дава право на правителството да заобикаля парламента. Гласуването е от 8 до 17 часа, а първите екзитполове се очакват преди 18 часа. В мегаполиса Истанбул, който е много важен за крайните резултати, 38 000 полицаи, 90 бронирани машини, дронове и патрулни катери следят за реда и сигурността.

Изходът от вота в Турция: "Твърде рано е да се каже каквото и да е" (обновена)

https://www.mediapool.bg/izhodat-ot-vota-v-turtsiya-tvarde-rano-e-da-se-kazhe-kakvoto-i-da-e-obnovena-news280667.html

"Твърде рано е да се каже каквото и да е", е коментирал турският президент Реджеп Тайип Ердоган след приключването на изборния ден в Турция, вероятно след като е видял първоначалните резултати, предаде Си Ен Ен Тюрк. Избирателните секции затвориха в 17 ч. местно време, но законът забранява да се обявяват каквито и да е резултати преди 21 ч. Изходът от предсрочните президентски и парламентарни избори в Турция се следи с огромно внимание по целия свят, тъй като те са съдбоносни за бъдещето на страната. Те са решаващ тест за Ердоган, който според мнозина независими наблюдатели може да не спечели президентския пост на първи тур, въпреки че всички социологически проучвания преди вота даваха преднина както на него, така и на партията му. Ако Ердоган отново е начело, веднага ще влезе в сила новата конституция, която концентрира в ръцете му огромна власт, с която той вече така или иначе разполага, управлявайки държава в извънредно положение. От държавник, направил Турция регионална икономическа сила, стремяща се към Европейския съюз, през последните няколко години Ердоган налага авторитарен режим, предизвикващ критики и недоволство сред сънародниците му. Турското общество, исторически състоящо се от различни етнически и религиозни групи, е в момента е разделено на два лагера – привърженици и противници на Ердоган. Право на глас имат около 60 милиона души, а последните социологически проучвания показват, че почти половината от тях подкрепят Ердоган, който управлява Турция вече 16 години, както и неговата Партия на справедливостта и развитието (ПСР). Останалите 50 процента подкрепят други партии и искат да се сложи край на ерата "Ердоган". Основните фаворити за президентския пост, според социологическите проучвания, са Ердоган и кандидатът на опозиционната "Републиканска народна партия" Мухарем Индже. Според данните, двамата няма да съберат над 51% за изборна победа на първи тур и изходът от вота ще се реши на балотаж на 8 юли. Не е ясно и дали управляващата Партия на справедливостта и развитието и коалиционният ѝ партньор от националистическата Партия на демократическото действие ще загубят мнозинството си в Меджлиса. Според експерти, ако прокюрдската Народнодемократична партия премине 10-процентовата бариера и влезе в парламента, управляващите ще загубят мнозинството си. През последното десетилетие Ердоган успя да срази всичките си възможни конкуренти и сериозно да усили позициите си. Целта му на днешните избори е да получи контрол над законодателната, съдебната и изпълнителната власт, въвеждайки президентска форма на управление. Именно с тази цел през 2017 г. той свика референдум за конституционна реформа, който спечели. Така президентът ще получи правомощия да формира и управлява работата на правителството, включително назначението на министри, а също така специалните служби и армията. Всъщност новата форма на управление в Турция, при която държавата е подчинена на един човек, съществува вече четири години, а сегашните избори ще я легитимират, ако Ердоган запази поста си. Той не е губил избори през последните 16години, но сега за пръв може да се сблъска със сериозни препятствия. Неговата партия влезе в т.нар. "Народен алианс" с Партията на националистическото движение, но и опозиционните партии се обединиха в нов съюз – "Национален алианс", в който влизат "Републиканска народна партия", "Партията на благополучието" и "Добрата партия". Високите рейтинги на кандидат-президента на "Републиканската народна партия" дават надежда на опонентите на Ердоган, че той няма да спечели на първия тур. Изборите се провеждат в условията на извънредно положение, въведено в страната след неуспешния опит за преврат през юли 2016 г. По график тези избори трябваше да са през ноември 2019 г., но Ердоган ги изтегли напред. Мухарем Индже, чиято пламенна кампания съживи демократичната опозиция в Турция, обещава, че ако спечели, ще върне страната назад от авторитаризма, към който, по думите й, я води Ердоган. "Ако Ердоган спечели, вашите телефони ще продължат да бъдат подслушвани...Страхът ще продължи да управлява", заяви той пред около 1 млн. привърженици на митинг в Истанбул и обеща, ако спечели, съдилищата да бъдат независими. Другото му обещание е, че ако бъде избран, за 48 часа ще отмени извънредното положение, което дава право на правителството да заобикаля парламента.  

Ердоган върви към смазваща победа на изборите (обновена)

https://www.mediapool.bg/erdogan-varvi-kam-smazvashta-pobeda-na-izborite-obnovena-news280667.html

Реджеп Ердоган печели и президентските, и парламентарните избори в Турция, които той свика извънредно на 24 юни. При една пета преброени бюлетини, Ердоган има 59% от гласовете, а основният опозиционен кандидат Мухарем Индже – 28%. при това положение е почти сигурно, че Ердоган ще бъде преизбран за президент още не първия тур и няма да има нужда от балотаж. Първите резултати за Меджлиса показват, че коалицията на оглавяваната от Ердоган Партия на справедливостта и развитието получава около 60% от депутатските места, а опозиционният алианс – около 28%. Междинните данни бяха разпространени от държавните медии, а Индже каза, че те са част от пропагандата на управляващите. Избирателната активност е била 87%. Изходът от предсрочните избори в Турция се следи с огромно внимание по целия свят, тъй като те са съдбоносни за бъдещето на страната. Победата за Ердоган означава, че в сира ще влезе новата конституция, която концентрира в ръцете му огромна власт, с която той вече така или иначе разполага, управлявайки държава в извънредно положение.   *Очаквайте подробности

Ердоган върви към смазваща победа на изборите

https://www.mediapool.bg/erdogan-varvi-kam-smazvashta-pobeda-na-izborite-news280667.html

Реджеп Ердоган печели и президентските, и парламентарните избори в Турция, които той свика извънредно на 24 юни. При една пета преброени бюлетини, Ердоган има 59% от гласовете, а основният опозиционен кандидат Мухарем Индже – 28%. При това положение е почти сигурно, че Ердоган ще бъде преизбран за президент още не първия тур и няма да има нужда от балотаж. При 37 на сто преброени бюлетини Меджлиса, резултатите показват, че коалицията на оглавяваната от Ердоган "Партия на справедливостта и развитието" получава около 60% от депутатските места, а опозиционният алианс – малко над 30 %. Избирателната активност е била 87%. Междинните данни бяха разпространени от държавната Анадолска агенция, а Индже каза, че те са част от пропагандата на управляващите. "Анадолската агенция манипулира резултатите. Тя публикува първо резултатите от местата, където Ердоган получава по-голям вот. Аз моля нашите наблюдатели за запазят висок дух и да не напускат урните", написа той в Туитър.   Muharrem Ince - @vekilince Anadolu Agency is manipulating the results. It's publishing the results from places where Erdogan gets higher vote first. I am asking our observers to keep their morale high and not abandon ballot boxes. Изборният ден бе белязан от сигнали за изборни нарушения и намеса на силите на реда в изборния процес, особено в кюрдските райони. Там печели прокюрдската "Демократична партия на народите", за която обаче не е сигурно дали ще успее да надскочи 10-процентовата бариера за влизане в парламента. Кандидатът й за президент Селахатин Демирташ, който гласува в затвора в Одрин, откъдето по телефона водеше предизборната си кампания, има 5.60% подкрепа. Опозицията прави паралелно преброяване и при сериозни разминавания се очаква протестна вълна. Изходът от предсрочните избори в Турция се следи с огромно внимание по целия свят, тъй като те са съдбоносни за бъдещето на страната. Победата за Ердоган означава, че в сила ще влезе новата конституция, която концентрира в ръцете му огромна власт, с която той вече така или иначе разполага. През последното десетилетие Ердоган успя да срази всичките си възможни конкуренти и сериозно да усили позициите си. Целта му на тези избори е да получи контрол над законодателната, съдебната и изпълнителната власт, въвеждайки президентска форма на управление. Именно с тази цел през 2017 г. той свика референдум за конституционна реформа, който спечели. Така президентът ще получи правомощия да формира и управлява работата на правителството, включително назначението на министри, а също така специалните служби и армията. Всъщност новата форма на управление в Турция, при която държавата е подчинена на един човек, съществува вече четири години, а сегашните избори ще я легитимират. Ердоган не е губил избори през последните 16 години, но очакванията бяха сега за пръв път да се сблъска със сериозни препятствия. Неговата партия влезе в т.нар. "Народен алианс" с Партията на националистическото движение, но и опозиционните партии се обединиха в нов съюз – "Национален алианс", в който влизат "Републиканска народна партия", "Партията на благополучието" и "Добрата партия". Изборите се провеждат в условията на извънредно положение, въведено в страната след неуспешния опит за преврат през юли 2016 г. По график тези избори трябваше да са през ноември 2019 г., но Ердоган ги изтегли напред. От държавник, направил Турция регионална икономическа сила, стремяща се към Европейския съюз, през последните няколко години Ердоган налага авторитарен режим, предизвикващ критики и недоволство сред сънародниците му. Турското общество, исторически състоящо се от различни етнически и религиозни групи, е в момента е разделено на два лагера – привърженици и противници на Ердоган. Мухарем Индже, чиято пламенна кампания съживи демократичната опозиция в Турция, обеща, че ако спечели, ще върне страната назад от авторитаризма, към който, по думите й, я води Ердоган. "Ако Ердоган спечели, вашите телефони ще продължат да бъдат подслушвани...Страхът ще продължи да управлява", заяви той пред около 1 млн. привърженици на митинг в Истанбул и обеща, ако спечели, съдилищата да бъдат независими. Другото му обещание е, че ако бъде избран, за 48 часа ще отмени извънредното положение, което дава право на правителството да заобикаля парламента.

Турският премиер и водещите опозиционни кандидати гласуваха на изборите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928301

Турският премиер и водещите опозиционни кандидати гласуваха на изборитеТурският премиер и водещите опозиционни кандидати за президентския пост вече гласуваха на днешните предсрочни президентски и парламентарни избори в страната, предаде Анадолската агенция. Министър-председателят Бинали Йълдъръм упражни правото си на глас в Измир, предаде БТА. "Пожелавам изборите да донесат на целия ни народ мир,

Стотици великотърновци посрещнаха Еньовден на Самоводската чаршия

https://www.24chasa.bg/region/article/6928274

Стотици великотърновци посрещнаха Еньовден на Самоводската чаршияСтотици великотърновци и гости на Старата столица посрещнаха Еньовден на Самоводската чаршия. Както повеляват българските традиции, народният летен празник започна с ритуал по опушване на билките, събрани  в ранното утро край старата столица, съобщиха от общината. За целта бе организиран Еньовденски поход, стартирал с изгрева на слънцето.

Напрежение между полицаи и роми в Ботевград след сигнал за силна музика

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928295

Напрежение между полицаи и роми в Ботевград след сигнал за силна музикаНапрежение е избухнало тази нощ между роми и полицаи в Ботевград. Това е станало след сигнал за шумна музика в ромския квартал, подаден малко преди полунощ, предаде Би Ти Ви. Според МВР при пристигането на полицията се е събрала група от роми, които са хвърляли камъни по униформените. Впоследствие от видеозаписи са установени шестима души,

Вижте диетата, с която Ким Кардашиян свали 30 кг

https://petel.bg/Vizhte-dietata--s-koyato-Kim-Kardashiyan-svali-30-kg__270748

Неотдавнашно изследване, проведено от американски университет, показа, че кетогенната диета, най-известната разновидност на която е диет...

Външният министър на Италия: ЕС е заплашен от разединение по въпроса за миграцията

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928291

Външният министър на Италия: ЕС е заплашен от разединение по въпроса за миграциятаРазногласията между страните от ЕС по въпроса за миграцията заплашват съюза с разединение и затваряне на границите, заяви в интервю, публикувано в днешния брой на в. "Месаджеро" италианският външен министър Енцо Моаверо-Миланези, предаде ТАСС. "ЕС се е превърнал в архипелаг от множество острови. Значително е намаляла способността за постигане на

Майките на деца с увреждания ще съдят тези които ги дискриминират

http://www.cross.bg/detza-marinova-detzata-1577541.html

/КРОСС/ Протестиращите майки на деца с увреждания ще търсят правата си в съда срещу хора, които публично ги дискриминират, обяви една от тях Ина Маринова. Тя не приема извинението на лидера на КТ Подкрепа Димитър Манолов, който през седмицата им каза да се засрамят и да си приберат нещастните деца от улицата. Манолов съжали за думите си и обясни, че не са изтълкувани правилно. Майките ще продължат с палатковия си протест в страната до приемането на закон за личната помощ, с който всеки човек с увреждане ще получава подкрепа според нуждите си.Реално протестите на майките текат три години, като за това време са организирани шест демонстрации. "Всички бяха с искане за Закон за личната помощ и никой до момента не обръщаше внимание. Сега изведнъж, откакто създадохме фланелката "Системата ни убива", някак обществото ни забеляза и се активизираха лицата, които реално спъват една реформа", каза Ина Маринова пред Дарик. Тя подчерта искането на майките за създаването на орган, който да казва от какво имат нужда децата им, а не колко са увредени. "ТЕЛК за нас е субективен орган, който не дава ясна представа човек от какво има нужда. Необходима е структура, която да направи оценка на потребностите на децата, за да може обективно да се прецени дали има нужда от чужда помощ или не", посочи майката. Тя даде за пример децата със синдром на Даун. "Те изпаднаха от системата - ТЕЛК в много градове им дават под 50% увреждане

Председателят на Асоциацията на европейските фестивали идва за откриването на „Варненско лято" днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=376540

Международния музикален фестивал „Варненско лято" 2018 - първият и най-дълголетен фестивал на България и един от първите в Европа, се открива днес с голям концерт на българското звездно сопрано Александрина Пендачанска и Симфоничния оркестър на Варненската филхармония под диригентството на маестро Пиеро Романо от Италия, научи Moreto.

Протестиращите майки се чудят защо никой не се самосезира за обидите към тях

https://frognews.bg/novini/protestirashtite-maiki-chudiat-zashto-nikoi-samosezira-obidite-kam-tiah.html

Протестиращите майки на деца с увреждания ще търсят правата си в съда срещу хора, които публично ги дискриминират, обяви една от тях Ина Маринова. Тя не приема извинението на лидера на КТ ”Подкрепа” Димитър Манолов, който през седмицата им каза да се засрамят и да си приберат нещастните деца от улицата.

Английският булдог За За спечели титлата най-грозното куче в света

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6928273

Английският булдог За За спечели титлата 
най-грозното куче в светаДеветгодишен английски булдог бе обявен за победител в конкурса "Най-грозното куче в света 2018" в района на залива на Сан Франциско, съобщи Асошиейтед прес. Булдогът За За спечели титлата в конкурса в Петалума. Собственичката на кучето Меган Брейнард от Анока, Минесота, ще получи 1500 долара. Тя го прибрала от приют за кучета.

Ето как мъж свали 70 кг за две години

http://regiona.bg/%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%ba%d0%b0%d0%ba-%d0%bc%d1%8a%d0%b6-%d1%81%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d0%b8-70-%d0%ba%d0%b3-%d0%b7%d0%b0-%d0%b4%d0%b2%d0%b5-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b8/

Преди две години Атанас Узунов от София тежи близо 140 кг и има сериозни здравословни проблеми. Днес е със 70 кг по-лек. Отслабва, без да спортува активно, като се храни обилно. Ключът е в менюто от храни, богати на естествени мазнини, разказва той пред bTV.

Атанас разказва, че заради високото тегло е имал редица здравословни проблеми – високо кръвно налягане, бил е в преддиабетно и прединфарктно състояние и е приемал много лекарства.
Тогава решава да потърси помощ от специалисти в сферата на здравословното хранене и започва да чете много по въпроса.

Избира режим с храни, богати на естествени мазнини – месо, масло, както и плодове и зеленчуци, но изключва напълно преработени захари и богатите на въглехидрати храни, като хляба и другите тестени произведения.

Узунов препоръчва и да се прави и здравословно гладуване – при него поне веднъж в седмицата не трябва се консумира храна в продължение на поне 24 часа.
За подобно отслабване важността на храната е 80%, а само 20% се падат на движението и спорта, посочва той.
Историята му е много популярна в социалните мрежи, но всеки носи отговорност за себе си и трябва сам да реши дали да следва подобен режим. Консултацията с лекар винаги е от полза.

 

Материалът Ето как мъж свали 70 кг за две години е публикуван за пръв път на Региона Бг.

КНСБ: В голяма степен майките на деца с увреждания са подведени

https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/knsb-v-goliama-stepen-maikite-na-deca-s-uvrejdaniia-sa-podvedeni-263486/

Когато финансираш хуманна цел, не трябва да бъде за сметка на други интереси, смята Адриана Стоименова

Димитър Бонгалов: Трета година без електронен надзор за хората на пробация

https://www.actualno.com/crime/dimityr-bongalov-treta-godina-bez-elektronen-nadzor-za-horata-na-probacija-news_681344.html

Димитър Бонгалов коментира последния случай с избягал затворник. 48-годишният Борис Иванов, който е осъден на 13 години лишаване от свобода за блудства и кражби, избяга от работен обект край Ловеч, където е работил заедно с други затворници. Бившият заместник-министър поясни, че опасност за обществото представляват бегълците от затворите от закрит тип. По думите му ако престъпникът е настанен в общежитие от открит тип, това означава, че социалният работник е дал оценка, че този човек вече

Почетен знак на Горна Оряховица за 65 години успехи на ансамбъл "Сидер войвода"

https://www.24chasa.bg/region/article/6928256

Почетен знак на Горна Оряховица за 65 години успехи на ансамбъл "Сидер войвода"С почетен знак на Община Горна Оряховица бяха удостоени самодейците от Фолклорен ансамбъл „Сидер войвода” при НЧ „Напредък – 1869” по повод 65-годишнината от създаването на ансамбъла. Отличието им бе връчено от кмета инж. Добромир Добрев по време на пищния концерт, с който „сидерци” отбелязаха годишнината, съобщиха от местната администрация.

БСП с партньор по-малко - Земеделският съюз напусна коалицията

http://clubz.bg/69573-bsp_s_partnor_po_malko_zemedelskiqt_syyuz_napusna_koaliciqta

БСП остана с партньор по-малко в парламентарната си коалиция. На конгрес в събота Земеделският съюз "Александър Стамболийски" е решил да напусне "БСП за България", съобщава от пресцентърът на формацията, цитиран от бТВ. 

Конгресът е преизбрал за председател на партията Спас Панчев и е посочил ръководни органи. Лидерът е дългогодишен депутат от левицата. Партията му има още един народен представител - Димитър Георгиев. 

Излизането на земеделците от "БСП за България" става в навечерието на дебатите и гласуването на вот на недоверие срещу кабинета "Борисов 3". Това все още не значи 2 гласа по-малко подкрепа за инициативата на левицата, дори и щом двамата народни избраници напуснат парламентарната група на социалистите. 

От ЗС "Александър Стамболийски" не са оповестили мотиви за решението да прекратят дългогодишното си сътрудничество с БСП. В сайта на партията няма изобщо такава новина. 

В последните седмици имаше теми, по които БСП и Спас Панчев се разминаха - например при гласуванията за инвестиционните проекти за модернизацията на армията. Панчев, който бе зам.-министър на отбраната по време на тройната коалиция, смята, че България няма нужда от смята на самолетите на Военновъздушните сили, а парите трябвало да бъдат пренасочени към други пера. 

Пред бТВ лидерката на БСП Корнелия Нинова коментира само, че партията на Спас Панчев излиза от коалицията, защото искала да се яви сама на местните избори, и то да се изправи срещу БСП. Според социалистката за парламентарните избори "земеделците" са искали коалиция, защото не могат да преминат 4% праг за влизане в Народното събрание, но на местните избори ще се обърнат срещу левицата. 

Още след като Нинова оглави соцпартията и преди последния парламентарен вот, лидерката се обяви за "ревизия" на отношенията в "Коалиция за България", както се казваше преди обединението на левите формации около БСП. Един от мотивите бе именно, че на местни избори партньорите на социалистите се изправят срещу кандидатите й и това пречи на представянето на кметския вот. Тогава обаче решение за ЗС "Александър Стамболийски" не беше взето - формацията остана част от коалицията на БСП за парламентарния вот. 

Предстоящите местни избори са наесен догодина. 

Всичко, което трябва да знаете за новата президентска система на Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928267

Всичко, което трябва да знаете за новата президентска система на ТурцияПрезидентът Реджеп Тайип Ердоган победи с малък превес на противоречив референдум през април 2017 г. за разширяване на правомощията на президента. След едновременните парламентарни и президентски избори днес преходът към новата система на управление ще бъде завършен. Ето някои ключови промени: ВЕЧЕ ПРИЛОЖЕНИ: - Президентът може да принадлежи към

Над хиляда турски държавни служители са поискали убежище в Германия

http://www.moreto.net/novini.php?n=376541

Над хиляда турски държавни служители, 296 от които с дипломатически паспорти, са поискали политическо убежище в Германия от юли 2016 година досега, съобщи германското издание "Велт ам зонтаг". Вестникът се позовава на класифицирани данни на Министерството на вътрешните работи.

Майко мила! Таксиджия в Бургас отнесе як бой от гаджето на младеж, поискал да се качи в колата с...

http://www.struma.com/sinya-lampa/maiko-mila-taksidjiya-v-burgas-otnese-yak-boi-ot-gadjeto_135896/

56-годишен таксиметров шофьор е бил нападнат от свой клиент в Бургас. Куриозното в случая е, че побойничката е младо момиче в добра спорта форма. Шофьорът е с наранявания на ръката и ухото. Таксиметровият шофьор Димитър Киров още не може да се отърси от шока.

Разказва, че младата дама се качва в таксито видимо ядосана, след като той отказва да вози приятеля ѝ, който пуши цигара. "По пътя тя започна да ме хваща за гушата, да ме души. Започна да ме удря с юмруци... Тя беше...

Продължава

Бунт на пациенти - само в София изписват скъпите им лекарства

https://frognews.bg/novini/bunt-patsienti-samo-sofiia-izpisvat-skapite-lekarstva.html

Пациенти на бунт срещу решение на Здравната каса – скъпо струващите биологични лекарства вече ще трябва да се изписват от специализирани комисии единствено в София.

Как стигнахме американците. И ги задминахме

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6928271

Как стигнахме американците. И ги задминахмеМелания Тръмп облече яке със скрито послание на гърба. Вижте какво ЛОЛА МОНТЕСКЬО Тази седмица не беше добра, приятели. Видяхме, че светът и от двете страни на океана, все още може да бъде много лошо място за деца в нужда. За деца, които емигрират в търсене на по-добър живот с родителите си в САЩ, за деца,

22-ма са ранените при взрива в къща във Вупертал

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928266

22-ма са ранените при взрива в къща във ВуперталЕксплозия в къща във Вупертал рани тежко петима души. Взривът е станал малко преди полунощ и все още не е ясна причината за него. Полицията разследва. Най-малко петима са тежко ранените, други 22-ма са с шок или незначителни наранявания след тежкия инцидент. Къщата във Вупертал е напълно разрушена. Първоначално не бе ясно дали в нея няма още хора

Футболен отбор изчезна в пещера в Тайланд

https://www.actualno.com/asia/futbolen-otbor-izchezna-v-peshtera-v-tajland-news_681347.html

Футболен отбор от 11 души и треньор изчезнаха в пещерата Кхао Луанг край тайландския град Хуахин, предаде ТАСС, като се позовава на неделния „Банкок пост“. Спасители се опитват да открият местонахождението на спортистите. Сътрудници на националния парк открили до входа на пещерата мотоциклет и 11 велосипеда, а също раници, футболни обувки и друг спортен инвентар. Те се свързали с местния футболен клуб, откъдето им потвърдили, че намерените вещи са на играчите и на треньора.

Microsoft добавя визуално търсене чрез камерата на смартфона

https://petel.bg/Microsoft-dobavya-vizualno-tarsene-chrez-kamerata-na-smartfona__270747

Microsoft добави нова функционалност в търсачката Bing. Това е функцията за визуалното търсене, даваща възможност на потребителите да заснемат ...

Младежът, който отиде на бала с кон, отваря собствено ранчо край Пловдив

https://petel.bg/Mladezhat--koyto-otide-na-bala-s-kon--otvarya-sobstveno-rancho-kray-Plovdiv__270746

снимки: Трафик Нюз Най-атрактивният пловдивски абитуриент за тази година Илиян Николов отваря собствено ранчо, пише Трафик Нюз. Преди м...

SpaceX бе избрана за изстрелването на секретен военен сателит

https://petel.bg/SpaceX-be-izbrana-za-izstrelvaneto-na-sekreten-voenen-satelit__270745

Space X - космическата компания на милиардера Илон Мъск, си осигури внушителен договор с американската военна авиация на стойност 130 млн. дол...

Димитър Рачков: Щях да бера портокали в Гърция или да ставам спасител

http://www.varna24.bg/news/798743.html

В зората на демокрацията Димитър Рачков сериозно обмислял да емигрира в чужбина, но не за да ...

Служител във влак към редовен пътник: Махай се от тук, изрод!

http://www.varna24.bg/news/798737.html

За грубо отношение от страна на служител във влака Пловдив - София сигнализира читател на ...

Откъс от "Самотна пеперуда" на Габриела Улберг Вестин

https://www.dnevnik.bg/kultura/2018/06/24/3201708_otkus_ot_samotna_peperuda_na_gabriela_ulberg_vestin/?ref=rss


В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Самотна пеперуда", с автор Габриела Улберг Вестин, предоставен от Издателство "Ера".<br /><br />Бъдни вечер е и ужасна снежна буря удря малкото шведско градче Худиксвал. Полицията получава сигнал – Хена Педерсън, съпруга на най-популярния шведски футболист – Монс Сандин, е намерена мъртва у дома. Единствените свидетели са двете им малки деца. Семейството скоро е напуснало Италия и се е...

Археолози откриха кости от изчезнал вид гибони в китайска гробница

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928257

Археолози откриха кости от изчезнал вид гибони в китайска гробницаУчени откриха нов, изчезнал от лицето на планетата вид гибони, съобщи ЮПИ. Череп на гибон от вида бил намерен в гробницата на Ся - бабата на първия китайски император Цин Шъхуан, който дошъл на власт през 221 г. пр. Христа и наредил да бъдат построени Великата китайска стена и Теракотената армия. В откритата през 2004 г.

Нинова: ГЕРБ изтегля държавата от сигурността

https://www.actualno.com/politics/ninova-gerb-izteglja-dyrjavata-ot-sigurnostta-news_681343.html

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев категорично не си е на мястото, но не е само това проблемът. Правителствата на ГЕРБ системно, упорито и последователно изтеглят държавата от сигурността – от задължението държавата да пази границите си и да охранява народа си. Това каза по bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод искания вот на недоверие към кабинета в сектор „Сигурност”. Битовата престъпност расте, а обещанието, че във всяко село ще има полицай, не

Кулинарна надпревара „Череши в кухнята“ и игри за деца на Празника на черешата в Кюстендил

http://www.struma.com/obshtestvo/kulinarna-nadprevara-chereshi-v-kuhnyata-i-igri-za-deca-na_135895/

Третият ден от Празника на черешата в Кюстендил предлага изложба-базар на череши и черешови произведения, изложение на занаятчии и производители, арт-работилница за деца, с начало- 10:00 часа.

От 10:30 часа ще се състои кулинарната надпревара „Череши в кухнята“ и демонстрации на майстори готвачи, с водещ Драгомир Драганов, а от 12:00 часа започват състезателни игри с череши и обявяване на резултатите от надпреварата.

24 ЮНИ (НЕДЕЛЯ)
Градинката пред Община...

Продължава

Ловиха ловешкия беглец, както и Левски не са ловили. Хую хуйкхутешкур хуйнгер

https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/loviha-loveshkiia-beglets-kakto-levski-lovili-huiu-huikhuteshkur-huinger.html

Хванаха затворника. Цялата власт ликува. Полиция, прокурори, отрядът за борба с тероризма, барети, качулки, хеликоптер, потери, блокади, доброволци, горски, от военните някакви спецове, следови кучета…

Водата спира в няколко района на София в понеделник

https://www.actualno.com/sofia/vodata-spira-v-njakolko-rajona-na-sofija-v-ponedelnik-news_681346.html

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 25 юни 2018 г. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството. Във връзка с направа на връзка между новоизграден и съществуващ уличен водопровод на ул. „8-ми декември“ жк. „Студунтски град“, се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 19:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: - ул. „Проф. Виталий Та

Ердоган гласува с надеждата за нов мандат като президент (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/sviat/erdogan-glasuva-s-nadezhdata-za-nov-mandat-kato-prezident-snimki-2105313

Турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган гласува в Истанбул днес на предсрочните избори, за които се надява, че ще му осигурят нов мандат като президент при система с разширени правомощия на тази институция. img wide]34037832[/img]

Великобритания ще трябва да отговаря за военни престъпления в Ирак

http://www.cross.bg/irak-velikobritaniya-voiinitzi-1577539.html

/КРОСС/   Хиляди са военните престъпления на британците, за които са готови да свидетелстват гражданите на Ирак. Повече от десет години на Лондон лъже, хитрува и изопачава, дори да прибягва до репресии, подкупи и отравяне на защитниците на правата на човека. Но Великобритания направи една грешка и сега престъпленията й ще бъдат разгледани наново. Участието в нападението срещу Ирак, като част от американската коалиция, се превърна в една от най-непопулярните военни операции в историята на Великобритания. През зимата на 2003 г. в антивоенни маршове в столицата Лондон участват стотици хиляди хора, а популярният военен експерт Дейвид Кели публично заяви, че Саддам Хюсеин няма програми за създаване на оръжия за масово унищожение. Правителството на Тони Блеър обаче пренебрегва мнението на обществеността. През март британски войници дебаркират в Ирак, а през юли 59-годишният Дейвид Кели, който беше на върха на своята популярност и научна кариера, внезапно се самоуби. Разследването на загадъчното му самоубийство продължава няколко години, но така и не дава отговор на всички въпроси. Една година по-късно, дори официалната преса на Великобритания трябваше да признае, че Саддам Хюсейн наистина няма оръжия за масово унищожение. Независимо от това, британските войници остават в Ирак. Тогава се появяват и първите доказателства за техните военни престъпления..

Протестираща майка от Варна: Искаме отношение, не пари

http://www.moreto.net/novini.php?n=376549

„Проблемът на хората с увреждания не е толкова в липсата на пари, а в отношението и на управляващите, и на част от обществото към тях”, коментира Елеонора Хаджиева, която е един от организаторите на палатковия лагер във Варна. По думите й, "когато живеем добре, трудно забелязваме тези отстрани, които живеят зле".

Валентин Радев: Да ни критикуват, това е само повод да кажем какво сме направили (На живо)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928202

Валентин Радев: Да ни критикуват, това е само повод да кажем какво сме направили (На живо)3 000 са проверките, които са направени. Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев на брифинг в централата на ГЕРБ по повод критиките към МВР, отправени от лидера на БСП Корнелия Нинова. "Нинова казва, че ГЕРБ и МВР се оттеглят от властта. ГЕРБ промени закона за МВР, за да опазят военните границите.

Рейтингът на Путин пада, според руско изследване

https://frognews.bg/svqt/reitingat-putin-pada-spored-rusko-izsledvane.html

Рейтингът на руския президент Владимир Путин рязко пада – на фона на провеждащото се Световно първенство по футбол, съобщиха руските медии, позовавайки се на проучване на Всеруския център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ).

Европейските наказателни мита - много шум за нищо?

https://offnews.bg//dw/evropejskite-nakazatelni-mita-mnogo-shum-za-nishto-683169.html

Аз съм на 27 години и за мен дънките "Ливайс" са просто едни дънки. Да, моделите и цветовете им са "яки", а платът е здрав. Но да дам 80 или 100 евро за едни дънки? Не, благодаря!

Много мои приятели и колеги обаче гледат, или са гледали в миналото, по-различно на тях. За тези, които преди 20, 30 или 40 години са ходели на училище, или пък са следвали, "Ливайс 501" са били нещо като част от тяхната идентичност - един американски продукт, надвил старовремската германска еснафщина, и превърнал се в символ на копнежа за свобода и устрем напред. Тези дънки са частица от т.нар. "американска мечта" в Германия.

В петък влязоха в сила наложените от ЕС мита върху определени американски стоки, сред които и за няколко култови американски продукта, като дънките "Ливайс", например. И мнозина сега се питат дали добрите стари дънки ще поскъпнат драстично? Моят кратък отговор гласи - по-скоро не. Митата в размер на 25 процента са валидни само за стоки, произведени в САЩ. Вярно, че десетилетия наред дънките "Ливайс" се произвеждаха наистина в Америка. Което обаче отдавна вече не е така.

Изнесено производство

В началото на 2004 година "Ливайс" затвори последната си фабрика в Сан Антонио. По-късно в една единствена фабрика в Грийнсбъроу беше произведена специална серия "Ливайс 501" на продажна цена от 178 долара за чифт. В края на 2017 година беше затворена и тази фабрика - по чисто финансови съображения. По данни на фирмата, производството е изнесено преди всичко в Китай, Бангладеш, Мексико и Шри Ланка. Официално САЩ все още се водят производител на дънки, но от повече от 500 фабрики в над 26 страни по света са останали само 12 американски. Говорителка на "Ливайс" за Европа потвърди, че продуктът е засегнат от митата, но не каза в каква степен. Но с оглед на изнесеното в чужбина производство, съвсем малко американски стоки ще бъдат пряко засегнати от наказателната мярка.

В една Германия, например, САЩ даже не са сред първите 20 производители и вносители на дънки. Най-много дънки Германия внася от Бангладеш - почти 63 милиона чифта през миналата година. На 20 място в списъка на вносителите е Индонезия с почти половин милион чифта. А от САЩ се внасят още по-малко.

Мита със символичен характер

Цифрите сочат, че въведените от ЕС мита имат по-скоро символичен характер. Експертката за глобална икономика и търговия Уни Манак твърди, че ЕС е подбрал точно фирми със символично значение. Същото становище споделя и Щефани Шмид от германското външнотърговско сдружение на търговците на дребно. "До голяма степен тези мита са символични. При дънките "Ливайс" пък символиката е малко по-голяма, защото става дума преди всичко за името", казва тя.

"Ливайс", "Харли Дейвидсън" и "Джак Даниелс" не са просто някакви американски марки. Моторите, уискито и дънките са част от американската идентичност и от американската мечта. И който иска да навреди на САЩ трябва да атакува тази американска мечта. Вероятно такава е била и стратегията на европейските политици, когато са избрали именно тези стоки.

Този план може и да успее при някои стоки, които все още действително се произвеждат в САЩ. Но това категорично не се отнася за много други, които отдавна вече не се произвеждат в Америка. Конфекцията, например.

Рахел Клайн, Дойче Веле

Саудитска принцеса - една от първите жени шофьори в историята на страната (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6928219

Саудитска принцеса - една от първите жени шофьори в историята на страната (Видео)Саудитската принцеса Рим ал Уалид бен Талал стана една от първите жени в страната, възползвали се от даденото им от краля право да шофират, като се разходи по улиците на Рияд, предаде ТАСС, цитирайки съобщение на баща й, принцът милиардер  в Туитър. "Най-накрая! За пръв път дъщеря ми Рим вози мен и внуците по улиците на Рияд",

Възраждането на култа по съветските паметници – България, XXI в.

http://terminal3.bg/vzrazhdaneto-na-kulta-po-svetskite-pametnici-blgarija-xxi-v/

В началото на май 2015 година в българския град Стрелча откриха паметник на “славния герой от Втората световна война”, съветския маршал Георгий Жуков. Инициативата беше на кмета на града, Иван Евстатиев, виден представител на БСП и на Национално движение “Русофили”. Същият този Евстатиев, който по-късно беше арестуван и впоследствие осъден на 4 г. лишаване от свобода за изнасилване на 16-годишно момиче от гр. Стрелча.

Но да се върнем на човека, в чиято памет е издигнат бюст в гр. Стрелча в държава, която към този момент е член на Европейския съюз от 8 г. и в която действа Законът за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен.

Част I – Георгий Жуков – военна кариера

На 22 юни 1941 г., преди точно 77 години и един ден,  Вермахтът на хитлеристка Германия започва военната операция “Барбароса” и без да обяви война на доскорошния си съюзник, СССР, с когото са си поделили Полша през 1939 г., нахлува на територията на най-голямата държава в света. Една от емблематичните фигури в Червената армия във Втората световна война е Георгий Жуков – син на обущар от Калужка губерния, сирак, отгледан от двегодишна възраст от жена, която не е биологичната майка на бащата на бъдещия военачалник – Анушка Жукова. Майката на Георгий също е от беден, селски произход. Според спомените на сина й, тя се отличавала с голяма физическа сила, която самият Жуков бил наследил. Бъдещият пълководец се ражда в с. Стрелковка, Калужка губерния, на 1 декемяври 1898 г. Излишно е дори да споменаваме, че селото сега е част от гр. Жуков, център на Жуковски район от Калужка област.

Георгий постъпва в кавалерията на руската имперска армия още на 17 години и в Първата световна война се отличава с два Георгиевски кръста за храброст и повишение до офицерски ранг. Бедният произход на Жуков му помага да влезе в редовете на болшевишката партия след Октомврийската революция през 1917 г. и оттам нататък кариерата му в Червената армия тръгва стремглаво нагоре. За участието си в потушаването на селските бунтове в Тамбовска губерния, избухнали заради системните и брутални реквизиции на зърно, организирано от болшевиките, Георгий е отличен с орден “Червено знаме”. Загиналите, най-вече цивилни в Тамбов, са стотици хиляди. Водач и вдъхновител на бунтовете е Александър Антонов (оттам бунтът се нарича в съветската историография като “Антоновщина”), радикализиран член на партията на левите социалистически революционери т.нар. леви “есери”, първоначално подкрепящ болшевишката революция, но впоследствие противопоставил се на политиката на т.нар. “продово́льственная развёрстка” – насилствено отнемане на зърното от земеделските производители в областта.  Малко известен факт е, че по изрична заповед на командващия подразделенията на Червената армия срещу бунта, Михаил Тухачевски, един от първите маршали на Съветския съюз, ликвидиран по ирония на съдбата от самия Й. Сталин по време на Голямата чистка през 1937-38 г., срещу бунтовниците са използвани химически бойни отровни вещества.

Между двете световни войни Жуков продължава да служи в кавалерията. Достига до командир на кавалерийски полк, след това на бригада, дивизия, а през 1937 г и на цял кавалерийски корпус. През 1924 г. болшевишката партия се погрижва за това, Георгий (вече командрир на кавалерийски полк!) да има и някакво военно образование и го записва във Висшето кавалерийско училище, в което той не се бави много и въпреки, че няма завършено дори основно образование, се дипломира още на следващата година.

Звездата на Жуков изгрява през 1938 г., когато той е изпратен на монголско-китайската граница, за да участва в бойни действия срещу японската окупационна квантунска армия. През 1932 г. имперска Япония подчинява провинцията Манджурия в североизточен Китай и Вътрешна Монголия и инсталира там марионетна държавно образувание под името Манчукуо, останало непризнато от международната общност до края на Втората световна война и капитулацията на Япония, когато престава да съществува. По същество съшото прави СССР с т.нар. Външна Монголия – създава своя сателитна ”социалистическа” държава през 1924 г., която напълно контролира до 1992 г. Неминуемо в края на 30-те години на миналия век двете империалистки сили – Япония и СССР се сблъскват заради гранични спорове между Монголската “народна” република и Манчукуо и противопоставянето бързо преминава от изолирани инциденти до пълномащабна, но необявена, съветско-японска война. Решаващото от стратегическа гледна точка сражение става при Халхин Гол (гранична река между двете армии). Жуков е един от командващите офицери на съветско-монголските сили в битката. Още при Халхин Гол той използва тактическите ходове, които ще го характеризират като военачалник и през Втората световна война – агресивни ходове с използване на предимство в механизирани средства – артилерия, танкове, изтребители и бомбардировачи.

Първоначално битката изглежда като обикновена фронтална атака на Червената армия, която притежава числово предимство в жива сила и техника, в съотношение от почти два пъти в сравнение с Японската 6-та армия. Впоследствие се оказва, че две червеноармейски танкови бригади са дислоцирани на двата японски фланга и с подкрепата на мощна мобилна артилерия си пробиват път през фронта на атаката и напълно обкръжават японците, като прекъсват връзкат им с тила. Както много често и през Втората световна война – там, където Жуков командва, Червената армия понася много по-големи загуби от врага, но печели стратегическото предимство, тъй като японските части се оттеглят напълно от района.  Георгий е възнаграден с първия си “Герой на Съветския съюз” и произведен в чин армейски генерал.

През 1940-41 г. новопроизведеният армейски генерал се занимава с много важните учения, които имитират военни действия между съюзниците Германия и СССР, в които Жуков “побеждава” и с “червените” (в учението – Източните въоръжени формирования или всъщност Червената армия) и със “сините” (в учението – Западните войски или всъщност Вермахта). Това явно впечатлява Сталин, тъй като в началото на февруари 1941 година Жуков става началник на Генералния щаб на Червената армия и зам.-министър на отбраната на СССР. 

Преди нападението на Хитлеровият Вермахт през юни 1941 г. Жуков е въвлечен в един противоречив план, за който съветската и руска историография предпочитат да мълчат. Виктор Суворов, бивш служител на съветското ГРУ (Главното разузнавателно управление – централен орган на военното разузнаване на Червената армия, впоследствие на Съветската армия и до днес на Въоръжените сили на Руската федерация) от смесен, руско-украински произход, емигрирал във Великобритания, изследовател и автор на исторически студии за Втората световна война, твърди, че на 14-15 май 1941 г. Жуков и съветският военен нарком, Семьон Тимошенко, предлагат на Сталин план за превантивен удар срещу Германия през Южна Полша. Самият Жуков в интервю от 26 май 1965 година твърди, че такъв план е имало, но той не е бил утвърден от “Върховния вожд на световния пролетариат”. До днес няма друго пряко документално доказателство за съществуването на този план, авторството му и дали Сталин въобще го е разгледал.

При самото започване на операцията “Барбароса”, Жуков, напълно в негов стил, още в първия ден на нахлуването на войските на хитлеристка Германия в СССР подписва Заповед №3 на Народния комисариат по отбраната, с която нарежда тотална контраофанзива на Червената армия, състояща се в действия по “обкръжаване на противника и унищожението му” в няколко района и направления и превземането на районите до 24 юни 1941 г. Въпреки голямото си числено преимущество, подразделенията на Червената армия са толкова дезорганизирани, че операцията е пълен провал, а жертвите са колосални. По-късно, естествено, Жуков ще се отрече от авторството на тази операция и ще каже, че той е бил против нея, че Сталин го заставил да подпише заповедта, а всъщност интелектуалната собственост върху идеята била на Александр Василевски.

След изоставянето на Киев, за да се избегне обкръжение и решителните военни победи на Вермахта Жуков е сменен като началник на Генералния щаб. В мемоарите си Жуков, разбира се, отново ще отхвърли твърденият за вина. През 1941 г. е командващ Ленинградския фронт, отговарящ за защитата на града. Прочува се предимно със заповедите си за ликвидиране на място на дезертьорите и дори на онези завърнали се и освободени от германците военнопленници и членовете на техните семейства.

Съветските военни историци приписват решаващо участие на Жуков най-вече в две успешни военни операции – сталинградската контраофонзива, довела до пробив в германския фронт, обкръжаването и пленяването на 6-та армия на фелдмаршал Паулус и в битката при Курск, най-голямата танкова битка във Втората световна война. Само, че по-подробното разглеждане на фактите показва, че участието на Жуков в тези операции е най-малкото съмнително. Според маршал Константин Рокосовски (и в разрез със спомените на Жуков!) цялото планиране на битката при Курск се е случила в отсъствието на Георгий Жуков, той пристигнал едва в деня преди началото на операцията и си заминал веднага, без да издаде каквато и да било заповед. Виктор Суворов, пък открива документални доказатекства, че по време на контраофанзивата при Сталинград Жуков се е намирал на съвсем друго място – на Западния фронт, където е подготвял поредното кръвопролитно и безрезултатно настъпление на Червената армия – операцията “Марс”.

На 18 януари 1943 година Георгий Жуков е произведен във въведеното от Сталин оперетъчно звание “маршал на Съветския съюз”, но нас, българите, би следвало да ни интересува повече, че на 23 август 1944 година маршалът е нарочно изпратен в Трети украински фронт, за да планира друга “бляскава” военна операция – настъплението в България. “Освобождава” и други държави в Източна Европа – например Варшава през януари 1945 година. Тогава Жуков е главнокомандващ на Първи белоруски фронт. Варшавското въстание на полската Народна армия тъкмо е потушено в кръв от Вермахта, а Черената армия, удобно за нацистите, спира настъплението си, за да им даде възможност да унищожат всяка национална съпротива в Полша. След като местните полски патриоти от Народната армия са смазани, влиза във Варшава като “освободител” при числено преимущество, което е приблизително 10:1 срещу германските войски. Маршал Жуков е и командващ операцията по превземането на Берлин. Той подписва Документа за капитулация с представителите на другите съюзници, става първият военен комендант на Съветската военна зона в победена Германия и е награден от Сталин да бъде командващ на парада на победата на Червената армия на Червения площад (24 юни 1945 г.). Участва в Потсдамската конференция и развива доста близко приятелство с главнокомандващите на съюзническите войски, особено с ген. Дуайт Айзенхауер (“Айк”), станал по-късно 34-ият президент на САЩ. Американският военен чувства Жуков като “брат по оръжие” и дори по-късно, в тежки за съветския маршал моменти, предлага напълно наивна и безкористна подкрепа.

След около година, през 1946 г., интриги в съветското Политбюро карат Сталин да отзове Георгий Жуков от Берлин и да го направи комендант на одеския военен окръг, където в началото на 1948 година прекарва първия си инфаркт, вероятно предизвикан от стреса на унизителноти си понижение. Скоро след възстановяването си, бившият началник на Генералния щаб на Червената армия е командирован в уралския военен окръг като негов комендант. Ако назначението в Одеса е било пращане в “трета глуха”, то Урал за Жуков е направо “десета глуха”. Там маршалът на Съветския съюз прекарва дните, почти до смъртта на Сталин, който месец преди това го привиква в Москва, но не му възлага нищо до внезапната си смърт. Можем само да гадаем, какъв е бил замисълът на Генералисимуса в този момент. Спекулира се, че Жуков е бил необходим за военните действия в Корея.

Очаквайте втора част за политическата кариера на Жуков. 

Канабис, киноа и розово какао – това вече не е шоколадът, който е яла баба ви

https://www.investor.bg/zoom/355/a/kanabis-kinoa-i-rozovo-kakao--tova-veche-ne-e-shokoladyt-koito-e-iala-baba-vi-262782/

Въпреки по-ниските цени на какаото, които стимулират търсенето, налице е все по-разрастваща се кампания за намаляване на консумацията на захар

Защо се задъхва Конър Макгрегър

https://petel.bg/Zashho-se-zadahva-Konar-Makgregar__270744

Конър Макгрегър безспорно е атлет от световна класа и притежава възхитителна физика, която му позволява да сваля противниците си само с п...

Млада българка възпя потопа в София и предизвика фурор в мрежата (Видео)

https://petel.bg/Mlada-balgarka-vazpya-potopa-v-Sofiya-i-predizvika-furor-v-mrezhata--Video--__270743

Млада българка предизвика вълнение в социалните мрежи. Нейната песен, вдъхновена от потопа, който се изля в столицата в началото на седми...

Facebook отваря очите ни на “заспали” снимки

https://petel.bg/Facebook-otvarya-ochite-ni-na----zaspali----snimki__270742

С навлизането на изкуствения интелект във все повече сфери на технологиите и индустрията, все по-често ще чуваме за невиждани досега авто...

Рапърът Метр Гимс пя с ансамбъл "Пирин" на "Франкофоли" (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6928242

Рапърът Метр Гимс пя с ансамбъл "Пирин" на "Франкофоли" (Видео)Невероятна изненада поднесоха организаторите на четвъртото издание на фестивала "Франкофоли" в Благоевград в събота вечерта. На една сцена излязоха за общо изпълнение френският рапър Метр Гимс и ансамбъл "Пирин". Многохилядната публика бурно ги аплодира и пееше заедно с тях. Във втората вечер от феста на сцената бяха още талантливият и необикновен

Стоичков: Не слагайте името ми там, където не му е мястото

https://offnews.bg//futbol/stoichkov-ne-slagajte-imeto-mi-tam-kadeto-ne-mu-e-miastoto-683168.html

Легендaта на българския футбол Христо Стоичков реагира остро на твърденията на Росен Петров - Животното, който го обвини, че има пръст в трансфера на Антон Недялков в Лудогорец.

Тарторът на Сектор Г също така обяви, че Камата е прибрал 400 000 долара комисионна, за да помогне през зимата защитникът да бъде продаден от ЦСКА на ФК Далас.

"Малко извънредно се включвам по националната телевизия. Няма да говоря и за сетовното първенство в Русия. Днес из медиите се появиха някакви хора, които само те искат да се видят и чуят по телевизиите. Някакви животинки, птици и простотии... Не слагайте името ми там, където не му е мястото!", призова Камата.

"Не съм говорил от шест месеца с Антон Недялков. Даже му нямам и телефонния номер, не знам защо дори трябва да му го имам. Не знам какви са намеренията и на президента на Лудогорец Киро Домусчиев. Неговите проблеми не са мои", каза още Ицо.

"Призовавам Гриша Ганчев да излезе и каже дали Христо Стоичков е получавал пари от ЦСКА. Чакам това да стане в най-скоро време, защото ако не стане, работата значи е гнила. Или пък се плаща на някой да говори по мой адрес.. Или старата песен на нов глас!", заяви Стоичков пред БНТ.

Отговорът на Гриша Ганчев не закъсня и босът пусна декларация в официалния сайт на ЦСКА:

"Уважаеми г-н Стоичков,

Искам да Ви информирам относно розово бразилската серия, която мъчи Вашето съзнание, а именно, че Вие като акционер в най-големия Български футболен клуб по никакъв начин не сте получавали възнаграждение по простата причина, че в последните години 31-кратният шампион не е раздавал дивиденти. Бъдете сигурен, че в момента, в които се получат такива, ще бъдат разпределени справедливо спрямо участието на всеки един от акционерите в клуба. Бъдете здрав.

Винаги ваш фен!

С уважение и признателност:
Гриша Ганчев".

Черно море с първа тренировка в Банско

http://varnautre.bg/2018/06/24/83947/%d1%87%d0%b5%d1%80%d0%bd%d0%be-%d0%bc%d0%be%d1%80%d0%b5-%d1%81-%d0%bf%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%b0-%d1%82%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%ba%d0%b0-%d0%b2-%d0%b1%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%be

Отборът на Черно море проведе първата си тренировка от подготвителния лагер в Банско. “Моряците” пристигнаха в зимния ни курорт в събота след близо 9 часа преход от Варна, а следобед имаха леко тонизиращо занимание. Варненци са отседнали в хотел “Астера Банско” където се радват на перфектни условия. Днес треньорът Илиан Илиев и неговите помощници проведоха […]

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн кръсти дъщеря си Нийв

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6928204

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн кръсти дъщеря си НийвНовозеландският премиер Джасинда Ардърн и партньорът й, известният телевизионен водещ Кларк Гейфорд оповестиха името на новородената си дъщеря, съобщиха ТАСС и ДПА. Докато напускаше болницата, в която преди три дни роди дъщеричката си, министър-председателката заяви, че я кръстила Нийв Те Ароха. Тридесет и седем годишната Джасинда Ардърн за пръв

Чиновници от ТЕЛК в Добрич лишиха от терапия дете със синдром на Даун

http://www.cross.bg/ralitza-dobrich-telk-1577538.html

/КРОСС/  Лекарска комисия в Добрич лиши дете с увреждане от средства и терапия. Прегледът бил проведен само от един медик, въпреки разпоредбите на закона, че за процента инвалидност трябва да се произнесат трима експерти. Ралица е на 3 години. Ражда се с една хромозома повече - Синдром на Даун. Досега според комисиите ТЕЛК увреждането й е било 50%. Според последния документ детето е 20% по-здраво. ТЕЛК-Добрич не дава обяснение защо Ралица е с намален процент, въпреки че за последните три години освен със Синдрома, детето живее и с проблеми с щитовидната жлеза. А прегледът, който определя степента на увреждането й, е бил в намален състав. "В телковото решение ми пише, че Ралица е преглеждана от хирург, че има мек корем. Има три подписа на ТЕЛК-а, с които се казва, че са присъствали трима лекари в кабинета. Аз такива лекари не видях", посочва пред Нова телевизия майката Галя Георгиева. От ТЕЛК Добрич заявиха за NOVA, че макар и лекарите да не са били на прегледа, са запознати с документацията, процедурата била такава, за да не чакат пациентите. А ниският процент в ТЕЛК-а на Ралица означава, че оттук нататък тя няма право да посещава рехабилитация.  

Колите на Google отново обикалят България

http://www.moreto.net/novini.php?n=376528

В продължение на два месеца, от 25 юни колите на Google Street View ще пътуват през България, за да актуализират локалните данни в Google Maps за свързването на пътища между градовете. Street View е популярна функция на Google Maps, която е достъпна в над 85 страни по света, както и в части от Арктика и Антарктида.

Ужасна трагедия: 18-годишна се самоуби с електрически ток…

http://regiona.bg/%d1%83%d0%b6%d0%b0%d1%81%d0%bd%d0%b0-%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%b3%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d1%8f-18-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d1%88%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%b5-%d1%81%d0%b0%d0%bc%d0%be%d1%83%d0%b1%d0%b8-%d1%81/

18-годишно момиче се е самоубило с електрически ток вчера, съощиха от полицията. Трагедията се е разиграла в центъра на града преди обед.
Майката на загиналата девойка звънила няколко пъти по телефона на дъщеря си, но тя не отговаряла. Притеснена, жената отишла на място в жилището, но се оказало, че вратата е заключена отвътре. Наложило се бравата да бъде отворена от повикания ключар.
Вътре в апартамента се натъкнала на жестока гледка – тялото на дъщеря й лежало овъглено в банята. Момичето било хванало с ръце оголените жици на бойлера и е загинало намясто, пише марица медиа.
Пристигналите на местопроизшествието криминалисти не са открили по трупа следи от насилие.
В жилището е намерено и предсмъртно писмо, оставено от момичето, преди да посегне на живота си.
Причините за невероятната трагедия тепърва ще се изясняват. сн.илюстративна

Материалът Ужасна трагедия: 18-годишна се самоуби с електрически ток… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Вигенин от Турция: По 10-15 полицаи във всяка секция

http://clubz.bg/69572-vigenin_ot_turciq_po_10_15_policai_vyv_vsqka_sekciq

Българският депутат и бивш външен министър Кристиан Вигенин написа от Турция, че полицейското присъствие е сериозно, а на тях - наблюдателите от ОССЕ, се гледа с подозрение.

"Обиколката ни по секциите в Диарбекир продължава. Не засичаме сериозни нарушения, организацията като цяло е добра. Изключително дразнещо е поведението на полицията. Макар и в цивилно облекло, присъствието им е видимо, 10-15 във всяко училище, стоят пред всяка секция", написа Вигенин, който е един от наблюдателите към мисията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа и следи изборния процес в секциите в Диарбекир.

Статусът на Вигенин във фейсбук продължава:

"Възпрепятстват работата ни с нуждата от постоянни обяснения и проверки. В едно училище отне близо 20 мин докато ни допуснат, в друго се опитаха да ни извадят от секцията, в която вече бяхме влезли, след дълги обяснения влязохме отново. Вече извън училището ни пресрещнаха други полицаи, които поискаха да снимат формуляра, с който оценяваме процеса на гласуване във всяка секция. На трето място приложиха същата процедура, но след като изчаках близо 10 мин пред секцията, казах на полицая, че ако не съм задържан - тръгвам и ще докладвам случая (което и направих). Той тръгна след мен, началникът му, който все не идваше, изведнъж се появи и каза, че мога да наблюдавам, колкото и където искам. Е, твърде късно. Гласуването приключва в 17:00, ще видим и броенето как ще мине."

Самият Реджеп Ердоган гласува днес и след това говори пред френетична група привърженици.

А на снимката долу е опозиционният лидер Кемал Кълъчдароглу.

Ето и още малко гледки от днешния, сочен от мнозина за преломен за огромната държава, а може би и за целия съвременен свят, ден.

 

Алкохолната зависимост е свързана с изменения в мозъка

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6928192

Алкохолната зависимост е свързана с изменения в мозъкаМеждународна група учени установи, че склонността към употреба на спиртни напитки е свързана с изменения в мозъка, съобщи Лента. Биолози извършили експерименти с плъхове, които били обучени да натиснат различни лостове, за да получат подсладена вода или алкохолен разтвор. Повечето гризачи предпочели подсладената вода,

Жените в Саудитска Арабия вече ще шофират

https://frognews.bg/laif-stail/fabrika-kliuki/jenite-sauditska-arabiia-veche-shte-shofirat.html

Кралски указ, който отменя десетилетната забрана на жени да управляват превозно средство, влиза в сила от днес в Саудитска Арабия, съобщи саудитският тв канал ”Ал Ехбария”, цитиран от ДПА.

ФИФА разследва Джака и Шакири за празнуването с албанския орел

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/06/24/3205270_fifa_razsledva_djaka_i_shakiri_za_praznuvaneto_s/?ref=rss


ФИФА започна дисциплинарна процедура срещу футболисите на Швейцария Джердан Шакири и Гранит Джака. Двамата полузащитници са разследвани за начина, по който празнуваха головете си при победата срещу Сърбия (2:1) на световното първенство в Русия. Те се радваха, показвайки жестове, които наподобяват орела в националния флаг на Албания.<br /><br />Шакири и Джака са етнически албанци от косовски произход. Атакуващият халф на "Стоук сити" е роден в Гниляне, а родителите на...

Училищата в "Лозенец", "Оборище" и "Възраждане" са най-предпочитани в столицата

http://www.cross.bg/mesta-lozenetz-edno-1577537.html

/КРОСС/ 1300 са свободните места, след като приключи третото класиране за първи клас в столицата. Общо 55 училища са запълнили капацитета си, като единствено в районите "Изгрев" и "Студентски град" няма нито едно свободно място, информира Bulgaria ON AIR. След тях най-търсени са районите "Лозенец", "Оборище" и "Възраждане". Там има по под 20 свободни бройки. В "Лозенец" има 14 места, като най-много са в 122-ро ОУ "Николай Лилиев" - шест. В "Оборище" същият брой деца могат да бъдат записани, но това може да стане само в едно училище - 1-во ОУ "Пенчо П. Славейков". До 14 септември всеки един родител може да изтегли документите на детето си от училището, в което е записано, и да го премести в желаното от него школо, ако там има свободно място. Добре е да проверят предварително дали обявените свободни места са все още налични, тъй като има училища, в които има само по 1 - 2 бройки и може да бъдат вече заети. При попълването на местата не важи критерият на уседналост и всяко едно дете може да бъде записано където родителите му пожелаят.  

Иван Боров: Интериорните тенденции у нас и в Европа съвпадат

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6921218

Иван Боров: Интериорните тенденции у нас и в Европа съвпадатПосоката в интериорния дизайн е да се изработват красиви и щадящи природата продукти -Кога и как решихте да заминете да учите в Италия? - Още в 11-и клас отидох във Флоренция за две седмици на лятно училище. Там сякаш се върнах назад във времето, имах чувството, че ще видя Микеланджело или Леонардо да минават покрай мен.

КНСБ: Решенията в законопроекта за личната помощ се разминават дори с очакванията на протестиращите

http://nakratko.bg/category/58/161401/


„Ние не сме отхвърлили личната помощ като институт, а напротив. Мястото на личната помощ обаче е в Закона за социалните услуги и в Закона за хората с увреждания“. Това каза в предаването „Неделя 150“ Адриана Стоименова, зам.

Гърция бърза, а Франция бави преговорите с Македония

https://www.actualno.com/europe/gyrcija-byrza-a-francija-bavi-pregovorite-s-makedonija-news_681341.html

В неделя в Атина ще бъдат подписани писмата до ЕС и НАТО, които ще гласят, че Гърция няма да се противопоставя на европейска и евроатлантическа интеграция на Македония. Това ще бъдат подписани от министъра на външните работи Никос Кодзияс и утре ще бъдат изпратени в Брюксел. Миналият петък, преди подписването на договора, без да бъде задължен, Кодзияс е изпратил писмо до генералния секретар на НАТО, в което го уведомява и определя предпоставките, с които трябва да бъде свързана поканата за член

Легенда на Англия беснее след сърцатия обрат на германците

https://offnews.bg//izvan-terena/legenda-na-anglia-besnee-sled-sartcatia-obrat-na-germantcite-683166.html

Английската легенда Гари Линекер очевидно все още има зъб на Германия и перифразира една от култовите си фрази за Бундестима от 1990 година.

Минути след инфарктния успех на футболистите на селекционера Йоаким Льов над Швеция с 2:1 на световното първенство нападателят публикува в профила си в Туитър нов прочит на емблематичните си думи: "Футболът е проста игра. 22 души тичат след топката за 90 минути и накрая побеждава Германия".

Тони Кроос възкреси Бундестима с хладнокръвното си изпълнение от пряк свободен удар за 2:1, а новият вариант на крилата фраза на Линекер звучи така:

"Футболът е проста игра. 22 души тичат след топката за 82 минути, в останалите 13 след топката тичат 21 играчи, и накрая, някак си по дяволите, пак побеждава Германия", написа Линекер, визирайки изгонването на Жером Боатенг в 82-ата минута.

Припомняме, че немците вероятно завинаги ще бъдат в черния списък на английската легенда, заради световното първенство през 1990 година. Тогава Англия се радва на невиждан от триумфа през 66-та година прогрес на Мондиала – водени от Гари Линекер и Пол Гаскойн "трите лъва" преодоляват груповата фаза, след което бият с 1:0 Белгия след продължения и после Камерун с драматичното 3:2.

На полуфиналите обаче ги чака Германия, а звездата Пол Гаскойн си изкарва червен картон и феновете на Острова още не могат да забравят сълзите му. За ужас на англичаните в редовното време и продълженията резултатът е равен 1:1 след попадения на Андреас Бреме и Линекер.

Изходът трябва да се реши с изпълнение на дузпи, а при тях германците – както обикновено – са истински голови машини. Пропуск за Англия прави "дузпаджията" Стюърт Пиърс и Крис Уодъл, който за първи път от юношеските си години изпълнява 11-метров наказателен удар.

Илияна Йотова: България е заинтересована от промяна на Дъблинското споразумение

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/06/24/3205297_iliiana_iotova_bulgariia_e_zainteresovana_ot_promiana/?ref=rss


Заинтересовани сме Дъблинското споразумение да бъде променено, тъй като много хора, които са регистрирани в България, според това споразумение, могат да бъдат върнати у нас, коментира пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова.<br /><br />По думите ѝ от октомври темата за миграцията сякаш изчезна от европейската сцена. "ЕК правилно изчисли, че следващата седмица на срещата на върха разделението ще се задълбочи. С днешната среща се цели договорка, за да се намали разделението...

5 пътни произшествия са регистрирани във Варна през изминалото денонощие

http://www.moreto.net/novini.php?n=376545

пътни произшествия са регистрирани във Варна през изминалото денонощие. Това съобщиха от „Пътна полиция”. При инцидентите има пострадал пешеходец, но няма опасност за живота му. В по-натоварените входно-изходни точки на града се извършват рутинни проверки от служителите на „Пътна полиция“, които апелират водачите да бъдат внимателни и да шофират със съобразена скорост.

Бивш консул: Ако се стигне до балотаж в Турция, това значи, че Ердоган губи темпо

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928181

Бивш консул: Ако се стигне до балотаж в Турция, това значи, че Ердоган губи темпоАко се стигне до балотаж на изборите в Турция, това означава, че Реджеп Тайип Ердоган губи темпо, инерция и харизма. Това каза в предаването „Тази неделя” по bTV бившият ни генерален консул в Турция Георги Димов. Ако обаче спечели, това ще доведе до по-нататъшно господство и засилване на политическия ислям в страната,

Благородно! Мъж изпраща на море бедни семейства

http://www.varna24.bg/news/798730.html

Последната инициатива на известния с благотворителните си каузи Стефан Чолаков е да изпраща на море ...

Корнелия Нинова: Валентин Радев не си е на мястото

http://nakratko.bg/category/59/161399/


Министърът на вътрешните работи Валентин Радев категорично не си е на мястото, но не е само това проблемът.

Пътуването до морето с кола - с около 15 лева по-скъпо от миналата година

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928179

Пътуването до морето с кола - с около 15 лева по-скъпо от миналата годинаТрадиционно летните отпуски в България започват с по-високи цени на горивата. Средно с около 15 лв. по-скъпо ще струва пътят дотам с автомобил това лято в сравнение с миналия юни, предаде "Дарик". Ако сравняваме пък цените от миналия сезон, ще видим, че и тогава в началото на лятото 2017-та е имало скок и горивото ни е излизало отново с 15-ина

Най-богатите стават все по-големи фенове на криптовалутите

https://www.investor.bg/kriptovaluti/491/a/nai-bogatite-stavat-vse-po-golemi-fenove-na-kriptovalutite-263213/

Въпреки това компаниите за управление на благосъстояние не предоставят достатъчно информация за такива възможности, става ясно от доклад на Capgemini

Великотърновци се събраха на Самоводската чаршия по повод Еньовден

http://www.cross.bg/bilki-venetz-zdrave-1577536.html

/КРОСС/ Православната църква празнува днес рождението на Свети Йоан Кръстител или Еньовден. В народните вярвания, при изгрева на Еньовден билките имат най-голяма лечебна сила и затова се берат рано сутринта. Стотици великотърновци и туристи се събраха на старинната Самоводска чаршия, за да спазят традицията да минат за здраве под венец от 77 билки. Празникът започна при изгрев слънце с 10-километров поход за бране на билки по търновските височини и арбанашките поляни:"Ходихме на най-високото място, за да посрещнем слънцето. Когато има роса в тревата, човек да си сложи на челото, да си измие лицето. "Ходя и аз също да си бера и точно пред къщата си правя венец и цял ден минаваме под този венец за здраве." На Самоводската чаршия в старата столица деца и възрастни минаха под венец от 77 билки. За да придобие магическа сила, преди това венецът беше ритуално опушен с жарава от лечебни треви. "Празникът е един символ на слънцето, което ни дава енергия и здраве." "Всички билки, които се събират днес, са много лековити."  

Лоши новини за всички, които се надяват на слънце и плаж идната седмица

https://petel.bg/Loshi-novini-za-vsichki--koito-se-nadyavat-na-slantse-i-plazh-idnata-sedmitsa__270741

През новата седмица времето ще е доста динамично – с чести промени, както в температурите, така и на валежите.   В понеделник над зап...

Колите на Google отново обикалят България

https://petel.bg/Kolite-na-Google-otnovo-obikalyat-Balgariya__270740

В продължение на два месеца, от 25 юни колите на Google Street View ще пътуват през България, за да актуализират локалните данни в Google Maps за свързван...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване