Ердоган води на президентския вот в Турция

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/zljMPN4l3gI/

Според първоначалните резултати от изборите в Турция президентът Реджеп Тайип Ердоган ще бъде преизбран за нов мандат, съобщава Нова тв. При преброени около 27% от гласовете той печели 58 на сто. Следва го кандидатът на опозиционната Народно-републиканска партия (НРП) Мухарем Индже с 27%. Кандидатът на прокюрдската Партия на демократичните народи (ПДН) Селахатин Демирташ, който гласува в затвора в Одрин, откъдето води и предизборната си кампания, е с 5% подкрепа.

При преброени около 10% от бюлетините за избор на депутати Партията на справедливостта и развитието (ПСР) на Ердоган води с 66,24 на сто.

За първи път две бюлетини се поставят в един плик, за първи път има битка между коалиции за Меджлиса, а вотът се провежда в условия на извънредно положение. Пред всяка секция има полицаи и десетки, които стоят и наблюдават. Достъпът до избирателните секции преминава през редица проверки.

Въпреки това, изборите се оказаха кървави. Регионалният лидер на Добрата партия Мехмет Дурмаз беше застрелян при обиколка в района на Ерзурум.

Изселниците от България са умалена картина на турското общество. В квартал “Байрямпаша”, където живеят турци, изселили се още през 60-те и 70-те години на миналия век, масово се гласува за Ердоган.

Най-големият риск за Ердоган е изборът за Меджлис. В тази надпревара управляващата партия се съюзи с националистите на Девлет Бахчели. Партията на националистическото действие неведнъж е накланяла политическите везни в полза на Ердоган, но сега се появиха признаци на разрив, след като турският президент не изключи алианс и с други политически сили.

След края на изборния ден първо се преброяват гласовете за президентския вот, а след това започва броенето на бюлетините за парламента.

 

БСП с двама депутати по-малко

http://www.moreto.net/novini.php?n=376559

БСП остават с двама депутати по-малко. БЗНС "Александър Стамболийски" напуска коалиция "БСП за България", съобщава НоваТВ. Дни преди гласуването на внесения от левицата вот на недоверие, редиците на социалистите оредяват, лидер на напускащият партньор от БЗНС е Спас Панчев.

Да гледаш от високо: „Въздушен ездач“ летя над Формула 1 (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/da-gledash-ot-visoko-vyzdushen-ezdach-letia-nad-formula-1-snimki-2105335

„Въздушен ездач“ се издигна над пистата Пол Рикард по време на Гран при на Формула 1 във Франция.

 

Борисов с лаф към Нинова за дамската гледна точка и с "долни, мръсни лъжци" за медиите

https://petel.bg/Borisov-s-laf-kam-Ninova-za-damskata-gledna-tochka-i-s-dolni--mrasni-lazhtsi-za-mediite-__270772

"Аз съм кавалер. Нека оставим дамите да разкажат ситуацията от тяхна гледна точка, аз ще я приемам, защото тя винаги е по-различна от мъжкат...

Танкер разля мазут край Ротердам

https://frognews.bg/novini/tanker-razlia-mazut-krai-roterdam.html

Холандските власти предупредиха, че плажове в близост до Ротердам са изложени на опасност от замърсяване, след като танкерът ”Боу Джубайл” разля мазут в пристанището на града, предаде ДПА.

Рядко защитено цвете възкръсва като птицата Феникс (Снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6928646

Рядко защитено цвете възкръсва като птицата Феникс (Снимки)Туристи от Севeрозапaдна България достигнаха до красивото находище на чудодейната билка сръбска рамонда. Почитаме това уникално и невероятно цвете. По- красива гледка не сме виждали. Прекарахме прекрасни, дъхави часове сред природата на това магическо място, похвалиха се щастливците и напомниха, че е абсолютно забранено брането й.

Нестандартният хотел - на 400 м над земята (ВИДЕО)

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6928654

Нестандартният хотел -
на 400 м над земята (ВИДЕО)Този хотел е за хора, които не могат за живеят без адреналин. Дори достигането до него не е по силите на всеки, защото виси на скала на височина 400 м. Казва се Skylodge Adventure Suites и се намира в Урубамбе в Перу. Всяка стая представлява прозрачна капсула, в която може да се съберат до 8 души. Нощувката струва 450 долара на човек,

От днес жените в Саудитска Арабия имат право да шофират

https://www.mediapool.bg/ot-dnes-zhenite-v-sauditska-arabiya-imat-pravo-da-shofirat-news280671.html

На 24 юни влезе в сила кралски указ, който отменя десетилетната забрана на жени да управляват превозно средство в Саудитска Арабия. "Сега всяка жена има правото да шофира кола навсякъде в кралството", се казва в изявление на говорителя на пътната полиция полковник Сами бин Мохамад, разпространено от саудитския тв канал "Ал Ехбария", цитиран от ДПА.   Някои жени, нетърпеливи да се възползват от възможността, седнаха зад волана още в първите минути след полунощ срещу неделя. Една от тях - 30-годишната Уала Абу Негъм - каза за ДПА: "Най-сетне мога да посетя своите роднини, без да моля съпруга си да ме закара". Абу Негъм потегли по улица в столицата Рияд с автомобила на мъжа си, тъй като още не си е купила свой.   Би Би Си публикува репортаж за Роа Алтауеи, жена от средната класа, която за пръв път шофира сама.   "Днес се събудих се по-рано от обикновено. Бях толкова развълнувана, че не можех да спя. Аз шофирам за работа и за пръв път не съм на задната седалка. Аз съм зад волана. Все още не мога да повервам. Аз ще шофирам в Джеда", разказва емоционално тя.

Голям пожар бушува в парк „Бакаджика” в Ямбол, подозират умишлен палеж

https://www.24chasa.bg/region/article/6928644

Голям пожар бушува в парк „Бакаджика” в Ямбол, подозират умишлен палежГолям пожар пламна в лесопарк „Бакаджика” в Ямбол в неделя. Огънят е обхванал около 60 декара борови гори. Няколко екипа на пожарната се борят със стихията. За ограничаване на пожара беше използвана и селскостопанска техника. Местните жители подозират, че пожарът е умишлен, научи NOVA. Вероятно е причинен от бракониери на дървесина,

Изборни фалшификации в Турция: чували с бюлетини за подмяна, масов вот и бой в секционни комисии

https://offnews.bg//sviat/izborni-falshifikatcii-v-turtcia-chuvali-s-biuletini-za-podmiana-mas-683176.html

Опит за подмяна на бюлетини осуети турската полиция, предаде БНТ, като цитира в. "Джумхуриет".

След сигнал униформени заловиха 4 чувала с предварително подпечатани бюлетини, с които трябвало да се подменят бюлетините на реално гласувалите в избирателни секции в училище в град Суруч, Югоизточна Турция.

За да спрат автомобила, се наложило полицаите да стрелят във въздуха. При първия им опит да спрат колата, шофьорът увеличил скоростта и проехтели предупредителните изстрели. Тогава тримата в колата изхвърлили бюлетините на пътя.

След спирането на колата те били задържани.

По случая е започнато разследване.

Град Суруч, окръг Шанлъурфа, се оказа днес сцена и на други предполагаеми изборни нередности. Турски медии разпространиха твърдения, че в една от изборните урни в Суруч е имало "масов вот", а също и че членове на различни секционни комисии са били удряни.

Турската агенция Демирьорен съобщи, че трима души са били ранени в Суруч при разпра между две групи избиратели, дошли да гласуват. Неясно е какво е подбудило конфликта, в който е използвано огнестрелно и хладно оръжие. Спорът приключил с намесата на полицията, а ранените са откарани в болница. Има задържани.

От днешните предсрочни избори турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган, който вече гласува в Истанбул, се надява на нов мандат. След като даде гласа си президентът похвали пред репортери високата избирателна активност - над 50% по думите му.

Това било знак колко била напреднала турската демокрация и "колко развита е демократическата ѝ зрялост". "С тези избори Турция преживява демократическа революция", добави дори президентът.

По повод изборните нарушения държавният глава заяви, че те не са сериозни.

Турция провежда предсрочни президентски и парламентарни избори, които са решаващи за бъдещето на страната, тъй като след тях ще влязат в сила конституционни промени, одобрени с референдум на 16 април м.г., съгласно които страната преминава от парламентарна система към президентска система на управление с изпълнителни правомощия.

Столтенберг: НАТО е готово да помага за сигурността в Либия

https://www.actualno.com/europe/stoltenberg-nato-e-gotovo-da-pomaga-za-sigurnostta-v-libija-news_681372.html

НАТО е готова да окаже помощ на либийското правителство в укрепването на институтите на националната сигурност, включително с цел разрешаване на миграционните проблеми. Това заяви генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг, цитиран от ИА"Фокус". „НАТО е готово да окаже помощ на Либия в създаването на собствени институти за сигурност при осъществяването на строг контрол от страна на нейното правителство, в координация с ЕС и съгласно резолюциите на Съвета за сигурност н

Купиха бластера на Хан Соло от за 550 хиляди долара

http://www.cross.bg/hilyadi-dolara-solo-1577550.html

/КРОСС/ Бластерът, използван от героя на Харисън Форд Хан Соло в "Завръщането на джедаите" от култовата сага "Междузведни войни", беше продаден на търг за 550 хиляди долара, съобщи Би Би Си. Оръжието е изработено предимно от дърво и досега е било притежание на художествения директор на филма Джеймс Шоп. Светлинният меч на Люк Скайуокър от първите два епизода на сагата беше купен по-рано за 450 хиляди долара.  

Над Черноморието утре ще бъде предимно слънчево

http://www.moreto.net/novini.php?n=376551

По Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури по крайбрежието: 22-24°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Актьорите Кит Харингтън и Роуз Лесли се ожениха

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6928640

Актьорите Кит Харингтън и Роуз Лесли се оженихаАктьорите Кит Харингтън и Роуз Лесли, чиито персонажи са двойка в сериала "Игра на тронове", се ожениха, съобщиха ТАСС и Франс прес. В сериала Кит е в образа на Джон Сноу, а Роуз - в този на Игрит. Сватбата се състоя в шотландската област Абърдийншир, където е отрасла Лесли. Церемонията бе в църква близо до Инверури.

Учени разработиха революционен метод за лечение на белодробен рак

https://frognews.bg/obshtestvo/misterii/ucheni-razrabotiha-revoliutsionen-metod-lechenie-belodroben-rak.html

Учени от университета в Глазгоу установиха, че използваните в специални противоракови препарати инхибитори EGFR от второ поколение в комбинация с допълнителна терапия са ефикасни срещу особено тежки форми на рак, съобщи Лайф.

Вижте бебето на новозеландския премиер

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/vizhte-bebeto-na-novozelandskiia-premier-6083760

Ясинда Ардърн и партньорът ѝ Кларк Гейфорд са кръстили момиченцето си Нийв

Чорич детронира Федерер в Хале и го свали от първото място в света

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/06/24/3205338_chorich_detronira_federer_v_hale_i_go_svali_ot_purvoto/?ref=rss


Голямата надежда на хърватския тенис Борна Чорич спечели тенис турнира на тревни кортове в Хале след впечатляващ успех срещу абсолютния фаворит Роджър Федерер. 21-годишният тенисист от Загреб победи 36-годишния швейцарец със 7:6 (6), 3:6, 6:2 и завоюва най-ценния трофей в кариерата си.<br /><br />Чорич детронира преследващия десета титла в Хале Федерер и го свали от първото място в световната ранглиста. От понеделник на върха ще се завърне Рафаел Надал, откакто спечели "Ролан...

Милош Земан може да назначи ново правителство следващата седмица

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928638

Милош Земан може да назначи ново правителство следващата седмицаЧешкият президент Милош Земан каза днес, че може да назначи нов двупартиен кабинет във вторник или в сряда след осем месеца политическа нестабилност, последвала изборите през октомври, предаде Ройтерс. Премиерът Андрей Бабиш, лидер на центристката партия АНО, договори коалиция с Чешката социалдемократическа партия.

Обяви ли Гала голяма новина с тази снимка?

https://petel.bg/Obyavi-li-Gala-golyama-novina-s-tazi-snimka--__270771

Тв водещата Гала разбуни духовете в мрежата със снимка от Несебър. На нея блондинката позира на фона на морето. През белия й потник прозир...

Като страна на първа линия България се справя с бежанския натиск, каза Борисов

https://www.dnevnik.bg/politika/2018/06/24/3205342_kato_strana_na_purva_liniia_bulgariia_se_spravia_s/?ref=rss


България доказа, че като страна на първа линия може да се справи с бежанския натиск, каза пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов преди началото на работната среща по въпросите на миграцията и предоставяне на убежище, съобщиха от правителствения пресцентър.<br /><br />По думите му добрите резултати, които страната отчита с опазването на външната граница на ЕС, се дължат както на добрата работа на гранична полиция и ФРОНТЕКС, така и на споразумението с Турция.<br...

Докладът на учени от УНСС със съвети за реформа в МВР е тайна

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/06/24/3205248_dokladut_na_ucheni_ot_unss_sus_suveti_za_reforma_v_mvr/?ref=rss


Докладът на група учени от УНСС, който анализира системата на управление в МВР, е тайна. Това се разбира от отговор на вътрешното ведомство след запитване на "Дневник" по Закона за достъп до обществена информация.<br /><br />Преди време стана известно какви съвети за реформа срещу 33 хиляди лева дадоха на ведомството учените от университета за стопанство. "Дневник" поиска целия доклад на колектива, анализирал полицията. Той обаче се оказа служебна информация и...

Камен Донев в амфитеатъра "Арена Свети Влас"

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/kamen-donev-v-amfiteatara-arena-sveti-vlas

Актьорът представи "Възгледите на един учител за народното творчество"

Люис Хамилтън е №1 при завръщането на Формула 1 във Франция

http://clubz.bg/69578-lyuis_hamiltyn_e_%E2%84%961_pri_zavryshtaneto_na_formula_1_vyv_franciq

Люис Хамилтън завърши с безапелационна победа уикенда във Формула 1, в който той и тимът му "Мерцедес" доминираха още от първата тренировка. Това стана на пистата "Пол Рикар" във Франция, където най-комерсиалният автомобилен спорт се завърна след 10-годишна пауза.

Световният шампион поведе от първа позиция и до края нямаше никакви проблеми. Втори се нареди Макс Верстапен ("Ред Бул"), а трети - Кими Райконен ("Ферари"). Топ 5 допълват Даниел Рикардо ("Ред Бул") и Себастиан Фетел ("Ферари").

Така Хамилтън си върна лидерството във временното класиране при пилотите, след като преди две седмици отстъпи върха на Фетел. Британецът има 145 точки, а германецът е със 131.

Най-интересно бе на старта, където Фетел и Валтери Ботас ("Мерцедес") се удариха и трябваше да минат през бокса за корекции по болидите им. Така загубиха позиции. Финландецът финишира едва седми, като в последните обиколки не успя да изпревари Кевин Магнусен.

БСП и ГЕРБ разменят обвинения преди вота на недоверие

https://www.actualno.com/politics/bsp-i-gerb-razmenjat-obvinenija-predi-vota-na-nedoverie-news_681371.html

Залавянето на избягалия затворник в Ловеч не олекотява темата за внесения от БСП вот на недоверие към правителството по темата "Сигурност". Това заяви по БНР депутатът от БСП Елена Йончева. Тя посочи убийствата от последната година, телефонните измами и престъпността в малките населени места като основни проблеми, с които управляващите не могат да се правят: „Бягството от затвора – това е само видимата страна. Това е видимата страна на целия провал в системата на в

ФИФА разследва швейцарски футболисти за "косоварски" жестовете

https://www.mediapool.bg/fifa-razsledva-shveitsarski-futbolisti-za-kosovarski-zhestovete-news280670.html

ФИФА започна дисциплинарна процедура срещу двама футболисти от швейцарския национален отбор заради техни жестове по време мача на Швейцария -Сърбия, както и предварително разследване срещу селекционера на сръбския национален отбор Младен Кръстаич. Играчите на Швейцария Джердан Шакири и Гранит Джака, които са етнически албанци, свързани с Косово, са разследвани за това, че след двата гола във вратата на Сърбия правиха знак с ръце, изобразяващ двуглавия орел от герба на Косово – бившата сръбска провинция, отделила се от Белград след кървава война в края на 1990-те години. Мачът Швейцария - Сърбия от втория тур на груповата фаза на Мондиал 2018 се игра на 22 юни в Калининград. Швейцарците биха с 1:2. Двата гола за швейцарците бяха вкарани от Шакири и Джака, които след това преплитаха ръце, имитирайки разперен орел. Случилото се бе прието като провокация, която рискува да увеличи напрежението на Балканите, след като Сърбия не признава Косово. Двамата футболисти отричат това. "За мен това е много специален ден. Тази победа за моето семейство, за Швейцария, за Албания и за Косово. Жестът ми беше за всички, които ме подкрепят. Той не беше насочен към нашите опоненти", коментира Джака. "Няма нищо общо с политиката. Това е просто футбол", заяви и Шакири, който по време на мача бе с обувки, на които на едната пет бе изобразен швейцарският флаг, а на другата – този на Косово. Шефът на Сръбската футболна федерация пък обвини ФИФА, че е действала пристрастно срещу страната му, която станала жертва на "брутална кражба" в мача с Швейцария. Сърбите внесоха официално оплакване срещу съдията Феликс Брих, който ръководи двубоя. "Цялата работа, която се върши от ФИФА, не е нормална. Знаем, че голяма част от швейцарското население е от германци и въпреки това пратиха немски рефер", каза шефът на сръбската федерацията Славика Кокеза. "Това е все едно да сложиш съдия от Черна гора на наш мач", коментира капитанът на сръбския отбор Александър Коларов. Сърбите претендират за неотсъдена дузпа през втората част, когато голмайсторът Александър Митрович беше задържан от Щефан Лихтщайнер и Фабиан Шер, но съдията отсъди нарушение в атака. В същото време ФИФА започна разследване и срещу селекционера на Сърбия Младен Кръстаич заради коментара му след мача по адрес на главния съдия Феликс Брих. Според медиите сръбският треньор е заявил, че германският рефер трябва да бъде изправен пред трибунала в Хага - международния наказателен съд за бивша Югославия, който вече произнесе редица присъди срещу сърби за военни престъпления, извършени през 1990-те. "Аз бих го изпратил в Хага, за да заведат срещу него дело така, както водят против нас", каза Кръстаич пред сръбски журналисти. ФИФА обяви също така, че разследва и поведението на сръбските фенове. Те са обвинени в проява на политически и обидни послания по време на двубоя.  

Световно по футбол НА ЖИВО: Япония - Сенегал

https://www.actualno.com/football/svetovno-po-futbol-na-jivo-japonija-senegal-news_681375.html

Отборите на Сенегал и Япония излизат един срещу друг в решаващ мач в група H на Световното първенство по футбол 2018.  Срещата е  от 18:00 часа на "Екатеринбург Арена" и ще може да го следите НА ЖИВО в Sportlive.bg. Евентуална победа означава почти сигурно участие на осминафинал и за двата отбора.  Двата отбора започнха изненадващо турнра, като победиха смятаните за фаворити тимове на Колумбия и Полша. Сенегал победи Полша в първия мач с 2

Цветанов ще участва в среща на членовете на Европейската народна партия в Брюксел

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928630

Цветанов ще участва в среща на членовете  на Европейската народна партия в БрюкселПредседателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов заминава на 25 юни 2018 г. (понеделник) на работно посещение в Брюксел. Там той ще участва в 27-ата среща на върха на председателите на парламентарни групи от ЕНП в националните парламенти и в Европейския парламент, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Жените в Саудитска Арабия вече имат разрешение да шофират, но репресиите не спират

http://www.moreto.net/novini.php?n=376557

Жените в Саудитска Арабия вече официално имат разрешение да шофират, след като наложената в продължение на десетилетия забрана беше отменена. Промяната беше обявена през септември миналата година, а властите в Саудитска Арабия издадоха първите шофьорски книжки на жени по-рано този месец.

За Ахелой, пътищата и политиката

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/kmOGMRmbyVc/

“С обхода на Ахелой, в кратки срокове успяхме да дадем на България, на Южното Черноморие, на този край прекрасен проект и успяхме да им дадем нещо, което чакаха 40 години”, каза по телефона в предаване на телевизия Канал 3 Дончо Атанасов, председател на Агенция „Пътна инфраструктура”

“Не беше възможно да работим и да осигурим втори вход на Ахелой, от Слънчев бряг, без директно трасе. Реализирали сме два изхода и един вход, в близките дни ще има още един вход откъм Слънчев бряг”, каза още той в предаването “Беновска пита”

 

Край на скапаните снимки във Фейсбук

http://www.varna24.bg/news/798777.html

С навлизането на изкуствения интелект във все повече сфери на технологиите и индустрията, все ...

Дъщерята на Гала пак провокира в социалната мрежа с горещ кадър

http://www.varna24.bg/news/798771.html

Щерката на Гала все по-често гледа да провокира мъжките си последователи в социалната мрежа. Мари ...

Младоженци със сватбени дрехи се явиха пред урните в Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928625

Младоженци със сватбени дрехи се явиха пред урните в Турция
Булки с пищни бели рокли, придружавани от елегантни младоженци в строги костюми, се явиха пред урните в Турция днес, за да упражнят правото си на глас, преди да започнат съвместния си семеен живот. Анадолската агенция съобщи за много двойки, решили да сключат брак в днешния ден, които все пак намериха време да гласуват на решаващите избори за

"Господа и дами и там трети такива - дошло ли е времето на тоягата?"

http://clubz.bg/69577-gospoda_i_dami_i_tam_treti_takiva_doshlo_li_e_vremeto_na_toqgata

На циганизацията, циганската престъпност и безчинствата трябва да се сложи край. Това написа във фейсбук вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов по повод сблъсъците между роми и полиция в Ботевград тази нощ (конфликтът е възникнал заради шумна музика, б.р.).

Той категорично застава зад униформените, като ги призовава да прилагат „изключително и без страх цялата строгост на закона”:

„Те ежедневно са на пост, за да имаме всички ние една по-добра и спокойна обстановка за живот. Маргиналите и екстремните субекти, които не желаят да спазват законите на страната ни, ще бъдат поставяни на мястото им с цялата сила и строгост на закона!”.

Каракачанов припомни и силната реакция на "разните либерални НПО-та и техните клакьори" срещу коментар на съпругата на Томислав Дончев именно по темата на проблемната ромска интеграция.

„Е, господа, дами и там трети такива, каквито се самоопределяте – какво мислите сега? Дошло ли е времето на тоягата или Вие ще си браните подопечния криминален цигански контингент с цената на още невинни човешки животи, само и само да си прибирате лептата по зададената поръчка?”, пита националистът.

Ето и поста му едно към едно:

 

"Господа, дами и там трети такива - дошло ли е времето на тоягата?"

http://clubz.bg/69577-gospoda_dami_i_tam_treti_takiva_doshlo_li_e_vremeto_na_toqgata

На циганизацията, циганската престъпност и безчинствата трябва да се сложи край. Това написа във фейсбук вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов по повод сблъсъците между роми и полиция в Ботевград тази нощ (конфликтът е възникнал заради шумна музика, б.р.).

Той категорично застава зад униформените, като ги призовава да прилагат „изключително и без страх цялата строгост на закона”:

„Те ежедневно са на пост, за да имаме всички ние една по-добра и спокойна обстановка за живот. Маргиналите и екстремните субекти, които не желаят да спазват законите на страната ни, ще бъдат поставяни на мястото им с цялата сила и строгост на закона!”.

Каракачанов припомни и силната реакция на "разните либерални НПО-та и техните клакьори" срещу коментар на съпругата на Томислав Дончев именно по темата на проблемната ромска интеграция.

„Е, господа, дами и там трети такива, каквито се самоопределяте – какво мислите сега? Дошло ли е времето на тоягата или Вие ще си браните подопечния криминален цигански контингент с цената на още невинни човешки животи, само и само да си прибирате лептата по зададената поръчка?”, пита националистът.

Ето и поста му едно към едно:

 

Опозицията в Турция съобщи за опити за измама на изборите, Ердоган отрича

https://www.actualno.com/asia/opozicijata-v-turcija-syobshti-za-opiti-za-izmama-na-izborite-erdogan-otricha-news_681369.html

Главната турска опозиционна партия разкритикува опити за измама на провеждащите се днес предсрочни президентски и парламентарни избори в страната, предаде АФП. Получихме много жалби, особено от провинция Санлюрфа, заяви представителят на Народно-републиканската партия Бюлент Тезджан на пресконференция в партийната централа в Анкара. Той изброи примери за опити за вкарване в урните на бюлетини и особено един случай със стотина бюлетини – всички за ръководения от управляващата Партия на

Горят над 100 декара борови гори край Ямбол

https://frognews.bg/novini/goriat-nad-100-dekara-borovi-gori-krai-iambol.html

Голям пожар пламна в парк „Бакаджика” в Ямбол. Огънят е обхванал около 100 декара борови гори.

Австрия заплаши да върне граничния си контрол, за да не влизат бежанци

https://offnews.bg//sviat/avstria-zaplashi-da-varne-granichnia-si-kontrol-za-da-ne-vlizat-bezha-683175.html

Австрия обяви, че ще възстанови граничния си контрол, ако се приеме решението за връщане на бежанци в страната, в която те първоначално са се регистрирали. Това обяви канцлерът Себастиян Курц в интервю за "Билд", цитирано от електронното издание Politico.eu, в отговор на обсъжданото в Германия предложение.

Ако това се случи, Австрия ще върне контрола по границата в прохода Бернер (на границата между Австрия и Италия, най-оживеният търговски път в Европа) и на други места, обяви Курц. Миналата година през алпийския проход, свързващ Северен и Южен Тирол, са минали 2,25 милиона камиона.

Ще направим всичко необходимо, за да защитим границите си - това означава връщането на контрола при Бернер и на други места, обяви канцлерът на Австрия Курц преди днешната спешна извънредна неформална среща на върха на европейските лидери в Брюксел във връзка с миграционната криза. В срещата участват Австрия, България, Германия, Гърция, Испания, Италия, Малта и Франция.

На нея българският премиер Бойко Борисов ще предложи четири точки за справяне с проблема - незабавно спиране на потока от нелегални мигранти, гарантиране на външните граници на ЕС, изнесени центрове за настаняване на бежанци извън границите на Общността, а тези, които вече са в ЕС, да бъдат настанени в центрове от закрит тип.

Снимка: МС

Преди началото на срещата в белгийската столица пред журналисти премиерът Борисов заяви, че България, като страна на първа линия, не може да се съгласи с позицията за връщане на вече намиращите се в Европа мигранти в държавите на първа регистрация.

Както страните в ЕС, така и държавите от Западните Балкани, трябва да бъдат защитени, подчерта премиерът.

Фен на Меси се самоуби заради лошо представяне на Световното

https://petel.bg/Fen-na-Mesi-se-samoubi-zaradi-losho-predstavyane-na-Svetovnoto__270770

След 48-часово разследване индийската полиция в Керала е открила тялото на Алекс Дину, изплувало на брега на река Менахил.Индийските медии...

Коментар на седмицата №3: Пенсиите ще стават все по-мизерни дори и без таван

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6928535

Коментар на седмицата №3: Пенсиите ще стават все по-мизерни дори и без таванДесетилетие натискане на максималния осигурителен доход прави вноските в НОИ безсмислени Таванът на пенсиите, който бе въведен през 2000 г., за да не може червени милионери и банкери да получават десетки хиляди левове пенсия, пада от 1 юли догодина. И 2000 души вече ще вземат неограничен размер на пенсията.

Установиха причината за появата на алкохолна зависимост

//dariknews.bg/novini/liubopitno/ustanoviha-prichinata-za-poiavata-na-alkoholna-zavisimost-2105332

Международна група учени установи, че склонността към употреба на спиртни напитки е свързана с изменения в мозъка, съобщи Лента.

Биолози извършили експерименти с плъхове, които били обучени да натиснат различни лостове

Изискана Арт фотография ще бъде представени във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=376556

Градската художествена галерия във Варна ще бъде домакин на отличен творби на 4-ти Международен Салон за Дигитална и Принт Арт фотография Варна 2018. Изложбата, чието откриване ще се проведе на 28 юни от 19 часа, ще представи пред варненци и гости на града отличените творби и избрано от финалната селекция на принт секциите от конкурса.

За цената на това да си журналист

http://www.eurochicago.com/2018/06/tzenata/

И послушният ще Ви каже утре, уважаеми читатели, зрители, слушатели, какво се е случило, как се е случило или нещо ще Ви каже, а друго ще Ви спести. Той, впрочем, ще го прави и го прави всеки ден от трибуните на почти всички медии. А Вие ще го харесвате или ще го псувате понякога, все едно, но ако той не е достатъчно гъвкав и удобен, няма да е там, на тази трибуна, на която е, той ще е някъде другаде, примерно в личния блог. Или ще е сменил професията си. Или ще е някой, за когото ще забравите лесно, когато друг, по-удобен от него, го смени. Това ще е цената, която ще плати, заради това, че не е се родил послушен и удобен, или заради това, че не са успели да го направят такъв, дори когато не са го гонили веднъж, а повече пъти.

Германските консерватори губят популярност

https://www.investor.bg/evropa/334/a/germanskite-konservatori-gubiat-populiarnost-263491/

Крайната десница печели от конфликта между ХДС и ХСС заради бежанската криза, показва анкета

Борисов в Брюксел: България доказа, че може да се справи с миграционната вълна (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928614

Борисов в Брюксел: България доказа, че може да се справи с миграционната вълна (Видео)България доказа, че като страна на първа линия може да се справи с бежанския натиск. Това каза пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов преди началото на работната среща по въпросите на миграцията и предоставяне на убежище. Министър-председателят посочи, че добрите резултати, които страната ни отчита с опазването на външната граница на ЕС,

Русия нанесе въздушни удари на Сирия

https://frognews.bg/svqt/rusiia-nanese-vazdushni-udari-siriia.html

Русия нанесе въздушни удари за първи път от началото на примирието през 2017 в Сирия, предава ”Франс прес”, цитирана от ”Фокус”.

Волейболистите завършиха с победа в Лигата на нациите

http://clubz.bg/69576-volejbolistite_zavyrshiha_s_pobeda_v_ligata_na_naciite

Мъжкият национален отбор по волейбол приключи с победа участието си в първото издание на турнира Лига на нациите (до миналата година беше Световна лига, б.р.).

Съставът, воден от Пламен Константинов, преодоля Южна Корея с 3:2 (19:25, 25:22, 25:18, 22:25, 15:12) в Техеран. Балансът в иранската столица е 1:2, в петък нашите паднаха драматично от Германия с 2:3, а вчера отстъпиха на домакините с 1:3.

Така България завърши надпреварата на 11-о място в крайното класиране с 6 победи от 15 сблъсъка и актив от 17 точки. Далеч преди пътуването за Азия бе ясно, че нямаме шанс за финалите.

Следващото предизвикателство пред тима ни е Световното, на което сме домакини заедно с Италия. Шампионатът е от 9 до 30 септември, а градовете у нас, които ще приемат мачове, са Варна, Русе и София. От четвъртфиналите до финала първенството ще е само на Апенините.

Земеделците най-вероятно ще бъдат изключени от лявата група

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928616

Земеделците най-вероятно ще бъдат изключени от лявата групаДвамата депутати земеделци най-вероятно ще бъдат изключени от групата на "БСП за България". Това разкриха от "Позитано" 20, след като стана ясно, че конгресът на Земеделски съюз "Ал. Стамболийски" е взел решение за напускане на лявата коалиция. Съдбата на земеделския лидер Спас Панчев и депутата Димитър Георгиев ще бъде решена в понеделник на

Спряха влаковете под Ламанша

https://www.actualno.com/curious/sprjaha-vlakovete-pod-lamansha-news_681367.html

Движението в тунела под Ламанша, свързващ Франция и Великобритания, е напълно спряно днес по обед в двете посоки заради електрическа повреда, предаде АФП, цитирайки съобщение на Евротунел и Евростар. Има електрическа повреда на терминала от френска страна и трябваше да се преустанови движението, заяви представител на Евротунел, информация, която бе потвърдена от Евростар. Нито един влак не е блокиран в тунела, уточни ж.п. компанията. На всеки час от всяка страна на Ламанша тръгват по два влак

Нинова: За Борисов мигрантите са средство за подобряване на демографията ни

http://www.moreto.net/novini.php?n=376554

Борисов е притеснен, защото беше разкрит тайният смисъл на разговорите за мигрантите. Това коментира председателят на БСП Корнелия Нинова. Тя обясни, че от Франция дойде новината, че по време на срещата на върха в София, са се водили разговори за подписване на двустранни споразумения, например между Германия и България, Германия и Гърция, за да се върнат тук мигрантите, които са минали за първи път през страната ни.

Пожар във варненски апартамент паникьоса цял квартал (Снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/6928593

Пожар във варненски апартамент паникьоса цял квартал (Снимки)Пожар в апартамент на 5-ия етаж на ул. "Роза" 19 във Варна паникьоса живеещите в района. Гъсти черни облаци и пламъци се извиваха от терасата. За да могат пожарникарите да работят, се наложи улицата да бъде затворена, а районът отцепен. Няма данни за пострадали хора. Сигнал на тел. 112 е подаден в 14 часа.

Феновете на ЦСКА бесни заради трансфер на бившия си капитан от "Далас" в "Лудогорец"

http://www.cross.bg/lydogoretz-nedyalkov-dalas-1577549.html

/КРОСС/ Феновете на ЦСКА побесняха от трансфера на бившия си капитан Антон Недялков от "Далас" в "Лудогорец". Защитникът бе продаден за 1,5 млн. долара в Тексас в самия край на миналата година, а преди два дни сензационно подписа договор с "Лудогорец". Трансферът разтърси българския футбол и доведе до конфликт между "червените" фенове и акционерите в клуба. "Дали Антон Недялков е заминал за САЩ да се "развива" без ясната идея, че шест месеца по-късно ще отиде в "Лудогорец" за огромна заплата? - попита един от лидерите на ДСектор Г" Росен Петров-Животното пред "България Днес". - Или може би Недялков го е измислил онзи ден, нищо, че е един ловешки глупак. Имал семейни проблеми и затова отишъл в "Лудогорец". Какви проблеми, той няма семейство. Няма жена и деца, а родителите му са алкохолици. От 15 годишен избяга от вкъщи и спеше на пода в интерната в Ловеч. Коефициентът му на интелигентност е малко над нулата. И точно той да е измислил цялата схема... По този начин да разбие отбора, който се бореше за титла и купа. За Недялков имаше още три оферти - една от Първа Бундеслига, една от Турция и трета извън Европа. Първата е със същите параметри като тази от "Далас". А Гриша Ганчев му предложи същата заплата като в Америка. А Юлиян Инджов му даваше тристаен апартамент, за да остане в ЦСКА

Овладяха пожара край Бакаджика

https://petel.bg/Ovladyaha-pozhara-kray-Bakadzhika__270766

Овладян е пожарът, който лумна днес следобед в парк "Бакаджика“, каза кметът на Община Тунджа Георги Георгиев, пише "Пик". "Засегнатите ...

Снимат клип в читалището в Шипка

https://petel.bg/Snimat-klip-v-chitalishheto-v-SHipka-__270764

Снимка: btvnovinite.bg Нов живот за разрушеното читалище в град Шипка. То се превърна в декор на музикален клип. Финалистът от "Гласът на Българ...

Изборите в Турция приключиха

https://petel.bg/Izborite-v-Turtsiya-priklyuchiha__270763

Гласуването на изборите в Турция официално приключи, съобщава "Ройтерс". Тези избори са най-голямото предизвикателство за Ердоган и пар...

Сидеров: Народът не вярва на никоя институция, не само на МВР

https://dnes.dir.bg/politika/siderov-narodat-ne-vyarva-na-nikoya-institutsiya-ne-samo-na-mvr

Възможно да има осезаемо полицейско присъствие в селищата, които са най-застрашени от битовата престъпност, каза лидерът на Атака

Нощен сблъсък между полицаи и роми в Ботевград, издирват се шестима

https://offnews.bg//112/noshten-sblasak-mezhdu-politcai-i-romi-v-botevgrad-izdirvat-se-shesti-683174.html

Сблъсък между полицаи и роми е станал тази нощ в Ботевград, съобщи сайтът www.botevgrad.com.

Служителите на реда се отзовали на сигнал за силна музика час, подаден в 23:05 ч. Униформените пристигнали пред блок 15 в жк "Север" и се озовали пред тълпа пред блока, която започнала да хвърля камъни и да удря с дървета полицейски автомобил. Нападателите успели да счупят прозорци, но няма ранени полицаи.

Веднага били извикани подкрепления от жандармерия блокът бил блокиран от 10 екипа жандармеристи. Те осветили района и започнала проверка на автомобили и хора.

По неофициална информация се е чула стрелба, пише ботевградският сайт. Официално обаче от полицията отрекоха това пред агенция "Фокус".

Трима са задържани, пише www.botevgrad.com.

Шестима се издирват. Именно те били най-активни, се казва в съобщение на МВР, цитирано от агенция "Фокус". Остава неясно защо те не са били заловени на място.

Образувано е досъдебно производство. 

Дронове за бързо реагиране

https://www.investor.bg/drugi/338/a/dronove-za-byrzo-reagirane-262829/

Мобилни оператори смятат, че дронове, работещи с мобилни мрежи, ще съкратят времето за реакция при извънредни ситуации

Танкер се блъсна в пристан и разля 200 тона мазут в близост до Ротердам

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928576

Танкер се блъсна в пристан и разля 200 тона мазут в близост до РотердамХоландските власти предупредиха, че плажове в близост до Ротердам са изложени на опасност от замърсяване, след като танкерът "Боу Джубайл" разля мазут в пристанището на града, предаде ДПА. Танкерът е разлял 200 тона мазут вчера, съобщи холандското радио НОС. Все още не е ясно как, но корабът се е блъснал в пристана,

Руснаците със средни доходи затъват в заеми

https://www.actualno.com/asia/rusnacite-sys-sredni-dohodi-zatyvat-v-zaemi-news_681366.html

На руснаците с доходи от 30-40 000 рубли месечно не им достигат по около 5000 рубли и затова са принудени да вземат заеми за нужните покупки. Това показва изследване на най-голямата компания за микрофинансиране „Пари за дома“, цитирана от БГНЕС. Високо е равнището на потребностите на населението от микрозаеми, тъй като им е невъзможно да направят необходимите и нужни покупки, без да вземат заем, се посочва в изследването. Средностатистическият кредитополучател сега е с дохо

Учени създадоха "изкуствен интелект - психопат"

https://www.dnevnik.bg/tehnologii/2018/06/24/3204863_ucheni_suzdadoha_izkustven_intelekt_-_psihopat/?ref=rss


Учени от Медийната лаборатория на Масачузетския технологичен институт създадоха първия "изкуствен интелект – психопат" в света.<br /><br />Норман е изкуствен интелект, обучен да прави текстови описания на изображения – популярен метод за дълбочинно обучение. Кръстен е на главния герой от филма "Психо" на Алфред Хичкок – Норман Бейтс.<br /><br />Учените са дали на Норман изображения от тема в reddit, която не цитират заради бруталното ѝ съдържание, но...

Заради авария спряха влаковете под Ламанша

https://frognews.bg/svqt/zaradi-avariia-spriaha-vlakovete-pod-lamansha.html

Движението в тунела под Ламанша, свързващ Франция и Великобритания, беше спряно в неделя по обед и в двете посоки. Причината е електрическа повреда, съобщава БГНЕС.

Заев: България, Македония и Гърция са двигателят на Балканите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928545

Заев: България, Македония и Гърция са двигателят на БалканитеМакедония, България и Гърция имат готовност да бъдат двигателят за развитието на Балканите в икономически план. Това каза македонският премиер Зоран Заев в интервю за белградското издание "Политика", цитирано от БГНЕС. "Над 75 на сто от македонските граждани подкрепят членството на страната ни в ЕС и НАТО.

Във Варна продължава фестивалът на български документални филми

http://www.moreto.net/novini.php?n=376555

Осем документални филма на режисьора Стилиян Иванов и "Човек на вярата" на режисьорката Ганета Сагова ще гледаме до 28 юни във Варна, научи Moreto.net. Първата прожекция е на филм, посветен на мистицизма на дервишите - танцуващите суфии.

Шефът на МВР към Нинова: Под вола теле се търси, сигурно от завист

https://www.mediapool.bg/shefat-na-mvr-kam-ninova-pod-vola-tele-se-tarsi-sigurno-ot-zavist-news280669.html

Управляващите и БСП "загряваха" през уикенда по медиите преди парламентарния дебат по вота на недоверие срещу кабинета на тема "Сигурност". БСП откри широк фронт на атака, а от последните изяви на Нинова и съпартийците се вижда, че търсят начин да печелят точки по линия на антибежанските настроения и тъй като реални основания за това няма, вкарват опорната точка за "тайни" договорки между европейските лидери, които според нея ще навредят на България. Министърът на вътрешните работи Валентин Радев категорично не си е на мястото, но не е само това проблемът. Правителствата на ГЕРБ системно, упорито и последователно изтеглят държавата от сигурността – от задължението държавата да пази границите си и да охранява народа си, коментира лидерът на БСП в неделя сутринта пред бТВ. Битовата престъпност расте, а обещанието, че във всяко село ще има полицай, не се случи, посочи тя. "ГЕРБ прие Закон за частната охранителна дейност и прехвърли тази охрана на народа си върху частните фирми. Там се генерират между 1.5-1.7 млрд. лева ресурс", изтъкна Нинова. "Миналата седмица внесоха още законодателни предложения – да се прехвърли на общините ангажиментът да създават полиция и структури, които да охраняват. Тоест големият проблем е, че те изтеглят държавата от ключови сектори, които са задължения на държавата", допълни тя. Според нея назначаването на политически фигури, които нямат нищо общо с професионализма, е истинската причина, която демотивира полицаите. Разкрит бил "тайният смисъл на разговорите за мигрантите" "Борисов е притеснен, защото беше разкрит тайният смисъл на разговорите за мигрантите", каза Корнелия Нинова. И разясни, че от френски вестник е дошла новината, че по време на срещата на върха в София са се водили разговори за подписване на двустранни споразумения, например между Германия и България, Германия и Гърция, за да се върнат тук мигрантите, които са минали за първи път през страната ни. Нинова каза, че ще повярва на Борисов, че мисли за интересите на държавата, ако се върне от срещата в Брюксел и отмени тази част от стратегията за мигрантите на Министерския съвет, в която се казва, че страната ни гледа на тях като работна сила, която ще оправи икономиката и ще реши демографската криза. Според нея досега Борисов "безрезервно е слушал Меркел и получавал потупване по рамото". "Сега ли се сети, че има проблем? Звъни на Орбан в опит да вземе завоя, но този завой е много остър и може колата да излети от пътя", каза Нинова. Накрая тя декларира, че БСП са готови да отидат на предсрочни избори, на които ще се борят да спечелят. Малко по-късно министърът на вътрешните работи Валентин Радев и шефът на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов свикаха извънреден брифинг в централата на ГЕРБ, който "да опровергае някои внушения", по думите на Радев, които са се чули тази сутрин Нинова. Няма никакви 6000 полицаи. В програмата пише 1000. Назначили сме 1700 "В началото започна с битовата престъпност и говори, че трябвало да назначим 6000 полицаи. Няма никакви 6000 полицаи", каза министърът. Той прочете част от управленската програма, в която е записано: "Полицейско присъствие във всяко населено място. Териториално преразпределение на кадровия ресурс с цел увеличаване на униформения полицейски състав в малки и средно големи населени места чрез назначаване на поне 1000 униформени служители и жандармерия". "Това е текстът, така беше и в предизборната програма, почти същото сме пренесли в програмата за управление на правителството. Г-жо Нинова, както и всички, които се интересуват от темата - става дума за 1000. Ние сме назначили 1700 досега", подчерта Радев. По места работели и 630 мобилни групи, което означавало, че системата функционира. Всеки политик би трябвало да знае, че "ГЕРБ създава правила" "Не знам кой я съветва", каза Валентин Радев по адрес на Нинова и окачестви като абсурдно твърдението й, че ГЕРБ се оттегля от сигурността. "Как може да го каже човек, който е присъствал в политиката и би трябвало да знае, че ГЕРБ идвайки на власт създава правила", възмути се министърът. След което даде и пример със законодателните промени на ГЕРБ, чрез които се даде право на военните опазват границите. Казваме условно, че ще затваряме границите Отвръщайки на Нинова за бежанците, Данаил Кирилов напомни, че служебният кабинет, назначен от президента Румен Радев, е отменил постановление, с което се създава Наредба 208, отнасяща се до предоставяне на убежище, като след това, в нарушение на всички правила, е гласувал същата наредба. Валентин Радев пък напомни на БСП позицията, с която отиде Бойко Борисов на извънредната среща в Брюксел тази неделя за мигрантската криза – незабавно да се затворят външните граници на ЕС. "Премиерът днес нищо няма да подписва. Ние мислим като председателство. Борисов и Орбан мислят еднакво. Ние казваме: "Затваряме границите", те ни се подиграват. Много ясно, че не говорим буквално. Как да опазим 3 хиляди километра граница на Гърция?! Казваме условно, че ще затваряме границите", заяви Радев и допълни: "Какво правим, ако влязат у нас толкова мигранти, колкото са в Гърция? ГЕРБ има правила. Ние не сме зверове тук". "Това е спекулация от страна на Нинова, за това й отговаряме. Присъствал съм на всички разговори на премиера за мигрантите. Искам да подчертая - ГЕРБ създава правила, те ги разрушават. "Тайни преговори" - и аз се чудя от къде знае Нинова за "тайни преговори"? Благодаря за критиките, ако виждат такива, но да кажат - къде бъркаме в политиката си?", призова възмутено Валентин Радев. "Под вола теле се търси, аз друго не виждам. Може би е от завист", обобщи той. Заловеният затворник е жив и здрав. Може да е престъпник, но ние пазим всички Вътрешният министър освен това съобщи, че задържаният в събота избягал затворник Борис Иванов е жив и здрав. Той е разпитван дали има информация за подготвяни бягства и от други затворници. "Нищо ново няма покрай затворника. Той е жив и здрав, не е ранил никой. Всичко е по правилата. Стреляно е във въздуха. Той може да е престъпник, но ние пазим всички граждани", разясни Радев. След което повтори, че на дебата по вота на недоверие "ще отговори на всяка забележка". Сигурно има и слабости, но се опитваме да ги изправим Той уточни, че сам си посочва слабостите: "Естествено, че в най-голямата система в държавата със сигурност има много слабости. Опитваме се да изправим всичко онова, което не е добре според нас и го правим. Аз съм с тази задача там" По отношение на исканата му оставката министърът повтори, че по този въпрос може да се произнесе само премиерът. "Моята задача и очакване е, че на вота ще можем да кажем истината", допълни Радев и заяви, че ще разкаже своите забележки срещу мотивите на БСП. "Ние като разкажем нашата приказка по всички тези забележки, хората ще кажат дали се справяме". И според председателя на Правната комисия в парламента Данаил Кирилов, всички обвинения от страна на левицата са проява на завист и ревност, защото ГЕРБ се справят добре в сферата на сигурността и знак за това е, че бежанските лагери у нас в момента са празни. Елена Йончева: Бягствата от затвора са само видимата страна на целия провал По-рано депутатът от БСП Елена Йончева отбелязва пред бНР, че залавянето на избягалия затворник в Ловеч не олекотява темата за внесения от БСП вот на недоверие към правителството по темата "Сигурност". Йончева посочи убийствата от последната година, телефонните измами и престъпността в малките населени места като основни проблеми, с които управляващите не могат да се правят. "Бягството от затвора – това е само видимата страна. Това е видимата страна на целия провал в системата на вътрешна сигурност. В България има над 1000 души, осъдени с влезли в сила присъди – те вместо да са в затворите, се намират сред нас. Никой не може да ни каже защо тези хора не са в затвора. Проблемите са хронични. Не става дума за двама или трима избягали от затворите и един, който вчера е върнат. Вижте какво се случва в България – агресия, побои, престъпни набези над цели села и убийства. Това се случва всекидневно пред очите на българските граждани. Това е проблем за всеки българин. Това са аргументи не на леви или десни сили", изтъкна Йончева. Цветанов: Проблеми има, но има и системен подход за решаването им Тя каза, че 75% от обирите по домовете не са разкрити, 85% от телефонните измами също. По думите й полицаите в България не намират никакъв стимул за работа. В сектор "Сигурност" има проблеми, но има и системен подход за тяхното решаване, отвърна председателят на парламентарната група на ГЕРБ и шеф на вътрешната комисия в НС Цветан Цветанов. Той обясни какво е направила държавата през последната година за сигурността на хората: "От май 2017 г. до май 2018 г. са назначени по направление на дейност полиция 1765 служители. Понеже в техните мотиви се говори за прекратени служебни правоотношения на над 2000 човека, аз ще кажа, че по направление на дейност полиция те са само 613. Това, което се излага в мотивите за неизпълнение на обещания за полицай във всяко населено място – за една година можем да отчетем, че са изградени 630 мобилни екипа за опазване на обществения ред за всички областни дирекции". Цветанов отчете, че ГДБОП е възстановила доверието с европейските и евроатлантическите ни партньори. Вече имаме една висока оценка от съвместната ни работа, добави той. Йончева отправи и обвинения във връзка със Закона за частната охранителна дейност. Цветанов отговори, че с този закон не е променено нищо, а е дадена възможност за координация и получаване на информация от охранителните фирми, където те имат обекти. "Светът е коренно променен. Не всичко се управлява от държавата, а много от дейностите вече са в частни ръце и това е по целия свят. Когато държавата трябва да изпълни своите задължения, тя трябва да бъде в диалог и да има възможност да разчита на всички структури", коментира Цветан Цветанов. Елена Йончева изрази съмнение, че премиерът Борисов ще защити достатъчно твърдо в Брюксел българската позиция за мигрантите. Според нея се очертава тенденция "да се превърнем в буферна зона като външна граница на ЕС и Шенген". Цветан Цветанов й отвърна: "Миграционният натиск към страната ни за последната година е с 82% подобрение и недопускане на бежанци на територията на страната. Напливът от преди години вече го няма". "Премиерът Борисов ще отиде в Брюксел, ще защити националния интерес и той беше много ясен в изказването си в българския парламент преди два дни. Той каза, че няма да се подписва никакво споразумение сега, ще се води дебат. Смятам, че това, което прави ЕК за реадмисионните договори с държави, източници на миграционен поток към Европа - това е темата, която трябва да се дискутира. Само единната и силна позиция на ЕС може да ни гарантира защита и на националните интереси, и на европейските интереси. Днес решения на тази неформална среща няма да се взимат. Дебатът в ЕС ще продължи в предстоящите месеци", каза Цветанов. Волен Сидеров: БСП внася вота колкото да отбележи края на европредседателството БСП няма сериозни аргументи за вот на недоверие в сектор "Сигурност" и го внася колкото да отбележи края на европредседателството, коментира пред БНР и лидерът на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров.   "Нямат сериозни аргументи. Професионалният политикът трябва да каже нещо все пак по-точно и конкретно. Не може да се каже: "Хората нямат доверие в МВР"- те хората нямат доверие в нищо, в никоя институция. Да кажеш това, не е професионално", заяви Сидеров. Според него е възможно да има осезаемо полицейско присъствие в селищата, които са най-застрашени от битовата престъпност. Дори два пъти на ден да минава патрулка - това респектира, смята той. По думите му има достатъчно състав на МВР, за да се постигне това.

Турция задържа германци, французи и италианци за "опит за намеса в изборите"

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/06/24/3205334_turciia_zadurja_germanci_francuzi_i_italianci_za_opit/?ref=rss


Турските власти задържаха общо 10 чужди граждани, престрували се на наблюдатели на парламентарните и президентски избори, в Югоизточна Турция, предаде Анадолската агенция, като цитира източници от службите за сигурност.<br /><br />Според полицията те действали в провинциите Агръ, Шърнак, Батман и Диарбекир. В. "Сабах" пише, че става въпрос за трима французи, трима германци и трима италианци.<br /><br />Източници от външното министерство, цитирани от агенцията,...

Не сме съгласни с връщане на мигрантите по първоначална регистрация

http://clubz.bg/69575-ne_sme_syglasni_s_vryshtane_na_migrantite_po_pyrvonachalna_registraciq

"България доказа, че като страна на първа линия, може да се справи с бежанския натиск". Това каза пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов преди началото на работната среща по въпросите на миграцията и предоставяне на убежище, съобщиха от Министерския съвет. 

Министър-председателят посочи, че добрите резултати, които страната ни отчита с опазването на външната граница на ЕС, се дължат както на добрата работа на "Гранична полиция" и ФРОНТЕКС, така и на споразумението с Турция. 

Борисов подчерта, че страните от ЕС и тези от Западните Балкани трябва да бъдат защитени. Той припомни позицията на България, която ще изложи и на срещата - незабавно затваряне на външните граници на ЕС и задължителното преминаване през граничните пунктове, релокацията на вече влезли в територията на ЕС мигранти и активна работа на споразуменията с трети страни. 

Българският премиер заяви, че страната ни показва как успешно може да бъде защитена външната ни граница и да се справи с миграционната вълна. Той ще настоява да бъде намерено съгласие между всички държави членки по темата с миграцията.

Министър-председателят посочи още, че България, като страна на първа линия, заедно с Гърция, Италия, Испания не може да се съгласи с позицията за връщане на вече намиращите се в Европа мигранти в държавите на първа регистрация. Това би утежнило ситуацията в тези страни, тъй като ще им бъде прехвърлена двойна отговорност - по опазване на граници и грижи за бежанците на тяхна територия.

Той каза още, че държавите на първа линия трябва да получат допълнително финансиране и настоя за изнесени центрове за връщане, но извън ЕС, т.е. - "там откъдето е дошъл".

"Ако Меркел не беше казала "Елате", те още щяха да са в България", каза още Борисов.

Той предложи да си представим, ако тези десетки хиляди мигранти кажат за България:, "Е, не е Германия, не е Швейцария, но е хубаво - ще останем тука", какво ще стане.

"Да бъдем честни: ние - Гърция, България, Италия пропускахме много мигранти и те отидоха в Германия", заяви Борисов. 

Откриха четири чувала с подпечатани бюлетини в кола в Турция, има задържани

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928537

Откриха четири чувала с подпечатани бюлетини в кола в Турция, има задържаниТурската полиция е заловила днес четири чувала с предварително подпечатани бюлетини в автомобил в района на град Суруч, Югоизточна Турция, съобщава електронното издание на в. "Джумхуриет". Полицията е спряла колата, стреляйки във въздуха. Три лица, които пътували в превозното средство, са задържани.

Учени откриха ключов за стареенето протеин

http://www.cross.bg/formi-stareeneto-txnip-1577548.html

/КРОСС/ Учени от Центъра за онкологични изследвания в Германия идентифицираха протеин, който е с ключова роля за стареенето и продължителността на живота, съобщи Лента. Известно е, че стареенето на клетките и тъканите е обусловено от оксидативния стрес, когато при функционирането на митохондрията в цитоплазмата се увеличават активните форми на кислорода. Те водят до увреждания на ДНК, протеини и липиди. В подобни условия клетката бързо губи способността да изпълнява функциите си и в края на краищата умира. Предложената през 50-те години на миналия век теория за свободните радикали гласи, че именно този процес е главната причина за стареенето, предаде БТА. Активните форми на кислорода обаче имат и сигнална роля, активирайки Т-лимфоцитите, и допринасят за унищожаване на увредени клетки. Затова недостигът на активни форми на кислорода може да предизвика рак. Учените установили, че окислително-възстановителният баланс, изразяващ се в оптимално ниво на активните форми на кислорода и антиоксидантите, е гарантиран от съединение, известно като взаимодействащ с тиоредоксин протеин TXNIP. Тиоредоксин-1 обезврежда излишъка от активни форми на кислорода, като защитава ДНК от увреждания и забавя стареенето. Съединението TXNIP потиска тиоредоксин, като предизвиква натрупване на свободни радикали. Учените сравнили Т-лимфоцити в кръвта на 55-годишни и 20-25-годишни доброволци и констатирали, че клетките на по-възрастните хора произвеждат по-голямо количество TXNIP

Заев: Над 75% от македонците искат членство в НАТО и ЕС

https://www.actualno.com/balkani/zaev-nad-75-ot-makedoncite-iskat-chlenstvo-v-nato-i-es-news_681362.html

Македония, България и Гърция имат готовност да бъдат двигателят за развитието на целия регион в икономически план. Това казва македонският премиер Зоран Заев в интервю за белградското издание "Политика". "Над 75 на сто от македонските граждани подкрепят членството на страната ни в ЕС и НАТО. Това е наше право, което трябва да зачитаме и подкрепяме. Това е демокрацията", казва още Зоран Заев. "Ние дадохме пример с поведението си - ако има политическа воля, има решения з

Кървав вот: Застреляха регионален лидер на партия в Турция

https://petel.bg/Karvav-vot--Zastrelyaha-regionalen-lider-na-partiya-v-Turtsiya__270762

снимката е илюстративна  При нападението загинали още двама души, твърдят от Добрата партия Регионалният лидер на Добрата партия в Ер...

Възрастен мъж се обеси край прелез в Пловдив

https://petel.bg/Vazrasten-mazh-se-obesi-kray-prelez-v-Plovdiv-__270761

Възрастен мъж е сложил край на живота си в жилищния район Тракия в Пловдив Той се е обесил на дърво край прелеза за Ягодово, предава Трафи...

Учени откриха ключов за стареенето протеин

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928528

Учени откриха ключов за стареенето протеинУчени от Центъра за онкологични изследвания в Германия идентифицираха протеин, който е с ключова роля за стареенето и продължителността на живота, съобщи Лента. Известно е, че стареенето на клетките и тъканите е обусловено от оксидативния стрес, когато при функционирането на митохондрията в цитоплазмата се увеличават активните форми на кислорода.

Тотална "разпасаност" на затворите у нас - телефони нямало само в женския в Сливен

http://www.moreto.net/novini.php?n=376550

Само в женския затвор в Сливен няма мобилни телефони. Това разкри бившият заместник-министър на правосъдието Димитър Бонгалов пред Нова телевизия на фона на дискусията достатъчно добре ли се охраняват затворите у нас. "Имаше телефони дори в затвора от открит тип в Смолян, където няма дори покритие.

Германските консерватори вече не са толкова популярни, крайнодесните печелят подкрепа

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928502

Германските консерватори вече не са толкова популярни, крайнодесните печелят подкрепаКонфликтът за бежанската криза между двете консервативни партии в управляващата в Германия коалиция изглежда е навредил на популярността им сред избирателите, от което е спечелила крайната десница, предадоха ДПА и ТАСС. Седмичното проучване на института "Емнид" за таблоида "Билд" показва, че Християндемократическия съюз (ХДС) на канцлерката Ангела

Корнелия Нинова на сватба на общински съветник и пиарка от БСП (Снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6928443

Корнелия Нинова на сватба на общински съветник и пиарка от БСП (Снимки) Бившият кандидат за кмет на Плевен от БСП Антон Георгиев се ожени за пиарката на партията Адриана Русенова. Сред гостите бяха голяма част от парламентарната група, както и лидерът им Корнелия Нинова. Младото семейство сподели в социалните мрежи множество снимки от тържеството, което се е състояло в парк-музей "Врана".

Премиерът на Нова Зеландия обяви името на новородената си дъщеричка

https://offnews.bg//sviat/premierat-na-nova-zelandia-obiavi-imeto-na-novorodenata-si-dashterichk-683173.html

Нийв Ти Араха Ардърн Гейфърд е името на новородената дъщеричка на министър-председателя на Нова Зеландия. Обяви го майката и премиер Джасинда Ардън днес, след изписването ѝ от болницата в Окланд, а видео кадри от изписването излъчи Би Би Си.

37-годишната Ардън застана пред камерите и репортерите, носейки първородното си дете, роденото на 21 юни. Тя бе придружавана от партньора си Кларк Гейфърд.

"Имахме списък с имена и искахме да изчакаме, докато се роди, за да видим кое от тях ще е най-подходящо. Избрахме Нийв просто защото го харесахме. Когато я видяхме, решихме, че името ѝ подхожда. А също - защото в различните си форми то означава светъл, сияен.

Искаме да ви благодарим. Всички сме добре. Лишени от сън, но много добре", каза Ардън пред журналистите.

Тя е едва вторият държавен ръководител на страната, който ражда дете по време на управлението си.

Премиерът ще ползва 6-седмичен отпуск по майчинство, а през това време ще я замества вицепремиерът Уинстън Пиърс.

Курц: Австрия връща контрола по границите, ако успее "плана Меркел"

https://www.actualno.com/europe/kurc-avstrija-vryshta-kontrola-po-granicite-ako-uspee-plana-merkel-news_681360.html

Австрия ще върне граничния контрол в прохода Бренер, ако Германия реши да реализира плана си за връщане на бежанците обратно на южната си граница, заяви австрийскят канцлер Себастиян Курц в интервю пред немското издание „Билд“, пише електронното издание Politico.eu. „Ще бъдем готови да направим всичко необходимо за защитата на границите си“, заяви Курц. „Това означава връщането на контрола при Бренер и на други места. Австрийският канцлер напра

Седмицата започва с висока облачност в Западна България и вероятност за валежи

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6928435

Седмицата започва с висока облачност в Западна България и вероятност за валежиАтмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за юни и ще остане без съществена промяна. През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно. Утре над западната половина ще има временни увеличения на облачността и на места, главно в планинските райони, ще превали и прегърми. Над Източна България ще преобладава слънчево време.

Перуката като необходимост или мода (видео)

https://www.dnevnik.bg/video/2018/06/24/3189324_perukata_kato_neobhodimost_ili_moda_video/?ref=rss


Милена Нинова е един от малкото майстор-перукери в България. В ателието си тя създава перуки, тупета, редове за удължаване, опашки, бради, мустаци и всички други аксесоари от естествен косъм. От 1991 г. се занимава с перукерство, а през 1995 г. създава собствено ателие. По професия е електропроектант.<br /><br />Как се прави перука вижте във видеото.<br />

Жена от Саудитска Арабия ще кара болид от Формула 1 преди Гран при на Франция

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/06/24/3205328_jena_ot_sauditska_arabiia_shte_kara_bolid_ot_formula_1/?ref=rss


#SaudiWomenDriving<br />Saudi Arabia’s Aseel Al-Hamad drives Renault's F1 car at #FrenchGP to mark end of ban on women driving in her country https://t.co/XRe2cB9heb pic.twitter.com/xmrXEu3Juv<br />— The Field (@thefield_in) 24 юни 2018 г.<br /><br />Асеел ал Хамад ще даде началото на нова ера за саудитските жени в моторните спортове. В неделя тя ще се качи в болид от Формула 1, за да направи почетна обиколка на пистата "Пол Рикар" преди състезанието за...

Намериха тяло на жена с плавници и шнорхел в Поморие

http://www.cross.bg/pristanishteto-veroyatno-kraii-1577547.html

/КРОСС/ Откриха тялото на възрастна жена рано тази сутрин край новото пристанището в Поморие. Трупът е намерен случайно от охранителя на морската гара, който излязъл да обходи района по изгрев слънце, около 6 часа, но се натъкнал на неприятната гледка, край брега до близкото заведение, пише "Флагман". Жената е била с плавници и шнорхел. По непотвърдена информация е чужденка - вероятно англичанка или рускиня. Тя е на възраст около 50-55 години. Около пристанището има много скалисти образования и е вероятно жената да се е ударила в някой от камъните.  

Златните гласове от „Драгостин Фолк Национал“ на „Варненско лято“

http://www.moreto.net/novini.php?n=376546

Златните гласове на формация „Драгостин Фолк Национал“ ще пленят зрителите на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ с шевици от звук и ритъм. Срещата с морската публика е на 26 юни 2018 от 19 часа в Градската художествена галерия на Варна, научи Moreto.

Популярността на Макрон непрекъснато намалява

https://frognews.bg/svqt/populiarnostta-makron-neprekasnato-pada.html

Популярността на президента на Франция Еманюел Макрон продължава да спада и достигна най-ниското си равнище, откакто той встъпи на президентския пост. За това свидетелстват резултатите от допитване до обществеността, направено от службата Ifop (ИФОП) и публикувано днес в „Журнал дьо Диманш“, предава БГНЕС.

Над 40 забавни експеримента в нов музей запалват деца по сложни науки

https://www.24chasa.bg/novini/article/6927802

Над 40 забавни експеримента в нов музей запалват деца по сложни наукиОбучението в TechnoMagicLand ще е под формата на игри, от които се вадят поуки и асоциации Технологични експерименти в областта на природни науки и виртуална реалност откриха посетители на интерактивния център TechnoMagicLand в първия ден на откриването му. С помощта на над 40 познавателни експеримента, разположени на 1300 кв.

Заловиха го! Край на блокадите и задръстванията!

http://varnautre.bg/2018/06/24/83988/%d0%b7%d0%b0%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%85%d0%b0-%d0%b3%d0%be-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%b9-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%ba%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b8-%d0%b7%d0%b0%d0%b4%d1%80%d1%8a%d1%81

Борис Иванов е заловен близо до жп прелез край село Летница   Избягалият затворник Борис Иванов е заловен при спецакция. Беглецът е хванат близо до жп прелез край село Летница, съобщава Нова ТВ. До ареста се стига след масирана блокада на няколко села в Ловешко с участието и на Специализирания отряд за борба с тероризма. […]

Пожар горя в апартамент на ул.”Роза” във Варна (снимки)

https://petel.bg/Pozhar-gorya-v-apartament-na-ul----Roza----vav-Varna--snimki--__270760

Читатели на „Петел” изпратиха снимки от пожар, който днес след обяд е горял в апартамент на улица „Роза”. По думите на очевидци на мяс...

Саудитска принцеса шофира първа сред жените в кралството

https://www.actualno.com/asia/sauditska-princesa-shofira-pyrva-sred-jenite-v-kralstvoto-news_681359.html

Саудитската принцеса Рим ал Валид бен Талял една от първите се възползва днес от дареното от краля право да шофира, като седна зад волана на колата си и обиколи улиците на Рияд. Запис от историческото кормуване е публикувал в Туитър баща й принцът-милиардер Ал Валид бен Талял. "Най-накрая! За пръв път дъщеря ми вози мен и внуците ми по улиците на Рияд" – описа той разходката. Както вече бе съобщено, в полунощ жените в Саудитска Арабия получиха правото да шофират собствените

Намериха тяло на жена с плавници и шнорхел в Поморие (18+)

http://www.varna24.bg/news/798763.html

Откриха тялото на възрастна жена рано тази сутрин край новото пристанището в Поморие. Трупът е ...

Заподозряха десетима чужденци за намеса в изборите в Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928421

Заподозряха десетима чужденци за намеса в изборите в ТурцияТурските власти подозират десетима чужденци, че са се опитали да се намесят в изборния процес, представяйки се за наблюдатели на днешните избори, предаде Анадолската агенция. Агенцията уточнява, че чужденците не са били акредитирани за изборите и не са били наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

Партията на Спас Панчев напуска коалицията с БСП

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928417

Партията на Спас Панчев напуска коалицията с БСППолитическа партия „Земеделски съюз Александър Стамболийски” реши да напусне Коалиция „БСП за България”, предаде пресцентърът на партията, цитиран от "Канал 3" Решението е взето по време на проведения днес 44-ти редовен конгрес на партията. Конгресът преизбра за председател на партията Спас Янев Панчев и избра ръководни органи на партията.

Русия тества двигатели с реактивен йод

http://www.moreto.net/novini.php?n=376548

Руската ракетно-космическа корпорация "Енергия" ще тества в края на този месец електроракетен двигател, използващ реактивен йод, съобщава сайтът Лайф. Той заменя ксенона в качеството на работно тяло. Изпитанията на установката в космоса са предвидени за 2022 година.

Сидеров: БСП няма сериозни аргументи за вот на недоверие

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928412

Сидеров: БСП няма сериозни аргументи за вот на недовериеБСП няма сериозни аргументи за вот на недоверие в сектор "Сигурност" и го внася колкото да отбележи края на Европредседателството. Това заяви в предаването "Неделя 150" по БНР председателят на парламентарната група на Обединените патриоти Волен Сидеров дни преди обсъждането на вота в Народното събрание.

Англия прескочи в елиминациите след разгром над Панама

http://clubz.bg/69574-angliq_preskochi_v_eliminaciite_sled_razgrom_nad_panama

Англия очаквано си осигури място на осминафиналите на Световното - островитяните записаха най-убедителната победа като брой отбелязани голове досега, 6:1 срещу Панама.

Така в група G британците и Белгия имат по 6 точки и голова разлика 8:2. Тунис и Панама не са спечелили точки. На 28 юни "трите лъва" и "червените дяволи" ще решат кой ще бъде първи и кой втори. Двете срещи от групата - от 21:00 часа, ще са последните от първата фаза на Мондиала.

Хари Кейн заби втория хеттрик по руските терени - след Роналдо. И събра пет гола, с които оглави листата на голмайсторите. Таранът на "Тотнъм" се разписа от дузпи в 12-ата и 45-ата минута, а в 62-ата топката щастливо рикошира в крака му, преди да влезе в мрежата.

Два пъти точен бе защитникът Джон Стоунс (8-ата и 40-ата), а веднъж Джеси Лингард в 36-ата. Много рано пролича, че Панама не може да спори с Англия. 

Въпреки това е трудно да се опише радостта на феновете на отбора след попадението за 1:6 на Фелипе Балой в 72-ата. След почивката панамците имаха и други голови възможности, най-вече защото британците намалиха оборотите и дори се прибраха в половината си.

Незконна сеч в област Добрич заради билките

http://www.cross.bg/zaradi-stopanstvo-samo-1577546.html

/КРОСС/ Зачестяват случаите на незаконна сеч в област Добрич заради брането на билки, предупреждават от горското стопанство. Извършват се масирани проверки, като само за няколко дни са съставени десетки актове заради сеч, с цел беритба на липов цвят. Най-драстичното нарушение е на четирима жители на село Каблешково, които са отсекли 25 големи липи. По случая е уведомено Районното управление на полицията в Тервел и е образувано досъдебно производство, а дървесината и двете каруци на извършителите на престъплението са били конфискувани. Съставени са актове и за сеч на клони от сребролистна липа. От Държавното ловно стопанство напомнят, че брането на билки за стопански цели се извършва само с разрешително и по начин, който не нанася щети по дърветата.  

Фестивал в Балчик ще изпраща филми за селекция за късометражния „Оскар”

https://www.24chasa.bg/region/article/6928409

Фестивал в Балчик ще изпраща филми за селекция за късометражния „Оскар”15-ото издание на фестивала за късометражно кино „In the Palace” /В Двореца/ стартира в Балчик. 70 кинорежисьори от цял свят, някои от тях – с номинации и награди от Европейската филмова академия и награди „Оскар”, ще представят свои късометражни проекти до 30 юни. „За първи път толкова качествени професионалисти, както и много продуценти,

Цял футболен отбор изчезна в пещера в Тайланд (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/sviat/cial-futbolen-otbor-izchezna-v-peshtera-v-tajland-snimki-2105325

Футболен отбор от 11 души и треньор изчезнаха в пещерата Кхао Луанг край тайландския град Хуахин, предаде ТАСС, като се позовава на неделния „Банкок пост“. Спасители се опитват да открият местонахождението на спортистите.
 

Основни лидери в Турция гласуваха, очаква се Ердоган

https://www.actualno.com/asia/osnovni-lideri-v-turcija-glasuvaha-ochakva-se-erdogan-news_681356.html

Турският министър-председател Бинали Йълдъръм се пошегува, че ще предложи своето кресло на търг след изборите, когато страната ще промени своята форма на управление от парламентарна в президентска република, в резултат на което постът премиер ще бъде ликвидиран. „Надявам се, че президентските и парламентарните избори ще съдействат за по-нататъшната консолидация на турското общество и ще се превърнат в залог за дългосрочен мир в страната. Президентската форма на управление ще помогне н

Основни лидери в Турция гласуваха

https://www.actualno.com/asia/osnovni-lideri-v-turcija-glasuvaha-news_681356.html

Турският министър-председател Бинали Йълдъръм се пошегува, че ще предложи своето кресло на търг след изборите, когато страната ще промени своята форма на управление от парламентарна в президентска република, в резултат на което постът премиер ще бъде ликвидиран. „Надявам се, че президентските и парламентарните избори ще съдействат за по-нататъшната консолидация на турското общество и ще се превърнат в залог за дългосрочен мир в страната. Президентската форма на управление ще помогне н

Бойна техника и детски усмивки за благотворителна кауза във Варна

https://www.24chasa.bg/region/article/6928407

Бойна техника и детски усмивки за благотворителна кауза във ВарнаБойна офроуд техника, пожарни и полицейски коли и много детски усмивки спираха от пътя гостите на Варна. Желаещите да се включат в благотворителния детски концерт в помощ на децата на загинали служители на МВР и Минестерствата на отбраната и правосъдието се събраха до слънчевия часовник в морската градина.

Радев: ГЕРБ създава правила, а опозицията ги руши

https://www.vesti.bg/bulgaria/politika/radev-gerb-syzdava-pravila-a-opoziciiata-gi-rushi-6083759

ГЕРБ подозират, че в изказванията на Корнелия Нинова има ревност, завист и опит на опозицията да противопостави чужденци и български граждани

Приятно ми е, отричам да съм нестинарка!

https://bivol.bg/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%bd%d0%be-%d0%bc%d0%b8-%d0%b5-%d0%be%d1%82%d1%80%d0%b8%d1%87%d0%b0%d0%bc-%d0%b4%d0%b0-%d1%81%d1%8a%d0%bc-%d0%bd%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%b0.html

Ами, не. Не мога да го мисля по този начин. Опитвал съм се, но няма да успея, та ако ще и още векове наред да се пробвам. Не ми е ясно как може да си подмолно същество, което да се радва да го набива на другите без вазелин, дори и да не им харесва. Госпожа […]

Ердоган гласува: Турция преживява демократична революция

https://dnes.dir.bg/svyat/erdogan-glasuva-turtsiya-prezhivyava-demokratichna-revolyutsiya

Опозицията съобщава за нередности, ПКК обяви, че прекратява военни дейности по време на вота

Измъчен успех за волейболистите ни

https://petel.bg/Izmachen-uspeh-za-voleybolistite-ni-__270759

България записа измъчен първи успех в последния си мач от Лигата на нациите, след като се наложиха с 3:2 (19:25, 25:22, 25:18, 22:25, 15:12) над Южна Корея ...

Кремъл: Не са ясни датата и мястото за срещата Путин – Тръмп

https://petel.bg/Kremal--Ne-sa-yasni-datata-i-myastoto-za-sreshhata-Putin-----Tramp__270758

Австрийско издание съобщи, че тя ще се състои на 15 юли във Виена Кремъл обеща да съобщи, когато има яснота за това къде и кога ще се състои...

Изключително любопитна ситуация на Световното! Може да се стигне до рядко виждан парадокс

https://petel.bg/Izklyuchitelno-lyubopitna-situatsiya-na-Svetovnoto--Mozhe-da-se-stigne-do-ryadko-vizhdan-paradoks-__270757

Ако двата отбора направят равен в последния си мач в групите, може жребий да определи кой ще е първи и втори в групата Изключително инт...

Мащабен спектакъл с популярни руски песни и традиционни танци гостува във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=376544

Творчески екип от 120 певци, танцьори и музиканти на "Александров" ще отбележи във Варна 90 години от създаването на легендарния ансамбъл, научи Moreto.net. На 26 юни в Двореца на културата и спорта те ще представят най-популярния си репертоар от руски народни и военни песни и ефектни народни танци - от "Катюша" и "Смуглянка" до "Очи черние" и "Вдоль по Питерской".

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган гласува в Истанбул

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928390

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган 
гласува в ИстанбулТурският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган гласува в Истанбул днес на предсрочните избори, за които се надява, че ще му осигурят нов мандат като президент при система с разширени правомощия на тази институция. Ердоган пристигна в избирателната секция придружаван от първата дама на Турция Емине Ердоган, предаде Анадолската агенция.

Задържаха с наркотици двама младежи при спецоперация в Пазарджишко

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928377

Задържаха с наркотици двама младежи при спецоперация в ПазарджишкоОперацията по противодействие на наркоразпространението е реализирана вчера на територията на Пазарджик и областта под наблюдението на прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Тя е проведена след продължително разследване и усърдна работа на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в Областната дирекция на МВР.

И в ”Дружба”, като в ”Младост”, протестират срещу строежи в зелени площи

https://frognews.bg/novini/drujba-kato-mladost-protestirat-sreshtu-stroeji-zeleni-ploshti.html

Заради поредния опит за нагло застрояване на зелена площ, жителите на столичния квартал „Дружба“ са готови за нови протести. Хората ще се съберат на протест на 27 юни от 7.30 часа в парка пред блок №105 в „Дружба“ 1.

БСП разкри коварния план на ГЕРБ за подмяна на българското население с мигранти

http://www.cross.bg/gerb-naselenie-plan-1577545.html

/КРОСС/ Българската социалистическа партия изпрати до медиите откъс от Националната стратегия в областта на миграцията, убежището и интеграцията 2015-2020 г. - изготвена от ГЕРБ. В документа се вижда,че ГЕРБ имат план да подменят българското коренно население с мигранти от третите страни.  

Може ли новият регламент за личните данни да спре "жълтите медии"?

https://www.actualno.com/interview/moje-li-novijat-reglament-za-lichnite-danni-da-spre-jyltite-medii-news_681331.html

Проектът за общия европейски регламент за защита на личните данни бе приет преди повече от 2 г., но бизнесът, институциите и медиите се оказаха неподготвени заради закъснелия старт на дебата. Експертът от Програма "Достъп до информация" адвокат Александър Кашъмов препоръчва нашето законодателно решение да предостави максимална свобода на словото, а жълтите медии и фейк-новините да бъдат санкционирани по общия ред, защото всеки може да си потърси правата, да иска обезщетение. Той е кате

Масови протести в Скопие заради името "Северна Македония"

http://www.moreto.net/novini.php?n=376547

Хиляди хора протестираха снощи пред сградата на парламента в Скопие срещу споразумението с Гърция за името Република Северна Македония, предаде АП. Проявата, организирана от студентското движение "Младите за Македония", бе под мотото "Никога Северна, винаги Македония".

ЕС е заплашен от разделение заради миграцията

https://www.investor.bg/evropa/334/a/es-e-zaplashen-ot-razdelenie-zaradi-migraciiata-263488/

Много европейски страни де факто вече затварят границите, казва Енцо Моаверо-Миланези

"Метрото ми е до колене" - песента, посветена на потопа в София (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6928364

"Метрото ми е до колене" - песента, посветена на потопа в София (Видео)Млада българка предизвика вълнение в социалните мрежи. Нейната песен, вдъхновена от потопа, който се изля в столицата в началото на седмицата, събра десетки хиляди гледания в интернет, разказва NOVA. Парчето се казва "Метрото ми е до колене". Вижте него и създателката му Калина

Федерер може да изпревари Надал по титли от ATP 500

https://offnews.bg//tenis/federer-mozhe-da-izprevari-nadal-po-titli-ot-atp-500-683172.html

Легендата в мъжкия тенис Роджър Федерер може да подобри постижението на Рафаел Надал от 20 ATP 500 титли. Това ще се случи при успех срещу Борна Чорич на финала в Хале днес.

До момента и двамата имат в актива си по 20 трофея на турнири от това ниво. Ако днес надвие Борна Чорич на финала, тогава Маестрото ще подобри постижението на Матадора и ще го изпревари с един трофей.

Известно е, че това е 12-и финал на швейцареца в Хале и той ще гони 10-и трофей в този турнир, в неговата кариера. Маестрото достигна до първия си ATP 500 финал през 2001 година в Ротердам. Той е непобедим в последните си осем финала на турнири от това ниво.

Балансът при последните етапи в Хале на швейцареца е 9 успеха и 2 загуби, като това е негов 12-и финал в турнира. Пораженията дойдоха от Лейтън Хюит през 2010 година и от неговия добър приятел Томи Хаас през 2012 година.

Само за ден: Двама загинали и 20 ранени при тежки катастрофи

https://petel.bg/Samo-za-den--Dvama-zaginali-i-20-raneni-pri-tezhki-katastrofi__270756

Двама души са загинали, а 20 са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Общо ...

„Оскарите на храната“ за най-добрите ресторанти в света

http://terminal3.bg/oskarite-na-hranata-za-naj-dobrite-restoranti-v-sveta/

Кулинарни специалисти от цял свят се събраха в Испания, за да наградят 50-те най-добри ресторанта в света за 2018 година на церемония, позната като „Оскарите на ресторантьорството“.

Първото място бе спечелено от италиянския  Osteria Francescana и главният готвач Масимо Ботура, чийто произведения са сюрреалистична вариация на класическата италианска кухня. Ботура бе на първо място и през 2016 година.

Ботура наистина превръща традиционната храна в изкуство, като неговата история разказаха и от Netflix в поредицата  Chef’s Tableкоято все още може да гледате на платформата. Ботура отваря своя ресторант в традиционен град, който не може да разбере високата класа кухня, която намира за претенциозна и откровено ненужна. Двайсет години по-късно ресторантът му е норем едно в света именно поради факта, че Ботура нагажда въображението си към традиционализма, за да роди нещо ново и непознато.

Така Ботура прави ястия с името „Хрупкавата част на лазанята“, което идва от любимата в деството му коричка в края на лазанята, непокрита със сос и препекла се във фурната. „Когато майка ми изкарваше тавата с лазаня от печката, аз и братята ми се струпвахме около плота и се борехме за изгорелите крайчета – това е най-хубава част!“, разказва той за Food and Wine. Ботура пресъздава това като първжи и препича трицветна паста, поставяйки я върху месно рагу и бешамел.

Друг специалитет е „Опа, изпуснах лимоновата торта!“, която се противопоставя на перфекционизмът на гурме кухнята. Историята на десерта започва с японския су-шеф Такахико Кондо, който изпуска една лимонова торта по време на сервирането. Ботура намира композицията на съсипаната порция толкова красива, че решава да пресъздаде десерта по същия начин.

Първото място заслужено отива при готвачът с най-богато въображение, който успява да смеси традицията с изкуството!

Food & Wine

Челната тройка продължава с испанския  El Celler de Can Roca и френския Mirazur, запазвайки водачеството в Европа.

Френският Mirazur, разположен в китния Мантон точно между границата с Италия и Ница, регион Прованс-Алпи-Лазурен бряг

©inadiwata #Mirazur #menton #cotedazur #maurocolagreco #frenchRestaurant

A post shared by Restaurant Mirazur (@restaurantmirazur) on

 

 

Но заиграването с традиционното не е запазена марка на италианците. Тази тенденция откриваме и в Русия, където московският White Rabbit, вдъхновен от „Алиса в Страната на чудесата“ на Луис Карол предлага не само 360-градусов изглед към москва, но и луксозна интепретация на традиционната руска кухня. Ресторантът на шеф Владимир Мухин се нарежда на 15-о място в света.

Дружба излиза на протест заради поредното незаконно застрояване на зелена площ

http://www.cross.bg/dryzhba-horata-blok-1577544.html

/КРОСС/ Заради поредния опит за нагло застрояване на зелена площ, жителите на столичния квартал „Дружба" са готови за нови протести. Хората ще се съберат на протест на 27 юни от 7.30 часа в парка пред блок №105 в „Дружба" 1. - това пише в отворено писмо до медиите изпратено от инициативния комитет на протеста. Вече е стартирала и подписка за отчуждаването на частната собственост в парка между блоковете 105, 99, 125 и 108 СУ "Никола Беловеждов" в квартал "Дружба" 1. Хората настояват паркът да бъде облагороден и поддържан и не искат в него да бъде изграждан 7-етажен блок, каквито са намеренията на частен инвеститор. До момента са събрани близо 1 000 подписа. "Кварталът ни се презастроява с активното съдействие на кмета на район „Искър" - Ивайло Цеков. Категорично сме против всякакво ново строителство с изключение на детски градини", заяви д-р Николай Георгиев от Обществения съвет на „Дружба" 2. По повод исканията на гражданите общинският съветник Борис Цветков е отправил питане към столичния кмет Йорданка Фандъкова какви действия се предприемат и кога ще се премине към отчуждителни процедури.  

Гала концерт и пищни илюминации сложиха финал на XIV Международен фолклорен фестивал „Раховче”

https://www.24chasa.bg/region/article/6928351

Гала концерт и пищни илюминации сложиха финал на XIV Международен фолклорен фестивал „Раховче”С почти 4-часов спектакъл и атрактивна заря приключи XIV-то издание на Международния фолклорен фестивал „Раховче“ и XV- Национален детски фестивал на изкуствата „Раховче” в Горна оряховица. Домакин на двата танцови форума беше НЧ „Братя Грънчарови - 2002”. Фестивалите се проведоха под патронажа на кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

Валентин Радев отговори на критиките на Нинова: ГЕРБ създава правила

http://nakratko.bg/category/59/161404/


Вътрешният министър Валентин Радев отговори на критиките на лидера на БСП Корнелия Нинова, която пред bTV заяви, че той не е на мястото си.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване