Как се поддържа висока репутация. Размерът е без значение (КЛАСАЦИЯ)

http://clubz.bg/69571-kak_se_poddyrja_visoka_reputaciq_razmeryt_e_bez_znachenie_klasaciq

СВЯТ Швеция

Световната бизнес общност е в свободно падане по отношение на репутацията през последните няколко години, като доверието в корпорациите е на една от най-ниските си точки от времената на Голямата депресия, пише "Форбс". Това предизвиква сътресения не само в някои от най-големите компании и хората, които ги ръководят, но се отразява и върху имижда на отделните страни.

"Хората имат все по-големи очаквания от бизнеса и от държавите да се справят с новите предизвикателства в света, но остават разочаровани", обяснява Николас Джордж Трад, един от партньорите в Reputation Institute, фирма, специализирана в измерването на репутацията и в управленски услуги. От 2008 г. институтът публикува  Country RepTrak, годишно проучване за репутацията на отделните държави. 

За да се оформи тази класация, се прави изследване, в което са участвали 58 хил. души от Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Русия, Великобритания и САЩ (нещо като Г-8) за период от март до април 2018 г. В проучването са включени 55 държави - това са страните с най-голям брутен вътрешен продукт, като трябва да са разпознаваеми за поне 51 на сто от населението на Г-8.

Финансовата стабилност винаги е оказвала благотворно влияние върху репутацията, но не решаващо. Само две от най-големите икономики в света са в Топ 10, като Канада пада от първото си място до №7, а Япония скача с четири позиции и вече е №8. Без значение за добрата репутация е и размерът на страната. Никоя от най-многолюдните държави не е сред първите 10, а само две от страните с голяма територия са вътре - Австралия, която е на шеста позиция, и Канада. Много по-важни са характеристики като красива природа, приятелски настроени хора, следването на етични политики.

"Нова и много важна тенденция, която се налага, е алтруистичното щастие", обясняват от института. "Страните, които са в челото на класацията, ви позволяват да преследвате щастието", допълват оттам.

Най-яркият пример за това е Швеция, която тази година е №1 с резултат от 81,7 точки. Скандинавската нация е често сред първите в класацията, като за първи път стига върха през 2016 г. Нейната прекрасна репутация може да се отдаде на десетилетия на стабилно развитие и инициативи, насочени към благоденствието на хората. Още през 1967 г. Швеция е първата страна в света, която създава агенция за защита на околната среда. Оттогава природосъобразният начин на живот е приоритет и изглежда тази политика се отплаща. Днес над 99 на сто от всичкия произвеждан в Швеция боклук се рециклира, а 52 на сто от производството на енергия е от възобновяеми ресурси.

Швеция е известна с гостоприемството си. Страната с 10-милионно население има дълга история на приемане на нуждаещи се, през последните години тя прие 163 хил. бежанци от Сирия.

"Несигурността кара страните да се фокусират повече във вътрешните си проблеми, отколкото да гледат навън", обяснява Джордж Трад и посочва държави като САЩ като пример за това.

САЩ заемат 34-ото място, малко по-нагоре от миналогодишната 38-а позиция, която дойде като резултат от избирането за президент на Доналд Тръмп и антиимигрантската реторика. Къде ли ще се отзове Америка догодина след продължаващата политика на нулева толерантност, която доведе до силно критикуваното отделяне на деца от родителите им, незаконни имигранти.

Шведите са гостоприемни към бежанците, но и силно подкрепят общността на ЛГБТ - през 2009 г. в страната бяха легализирани еднополовите бракове, в конституцията на страната беше добавена и дискриминацията заради сексуална ориентация, както и спрямо жените. Швеция е страната, която първа въведе през 1974 г. отпуск за отглеждане на дете и за бащата. Платеният отпуск за гледане на дете е сред най-щедрите в света - 480 дни, които могат да се ползват, докато детето стане на осем години.

"Шведският начин на живот е наистина свързан с преследването на щастието, но това не е станало по случайност", отбелязват от института.

Малко след Швеция са още две скандинавски държави - Финландия, която е втора, и Норвегия, която е на четвърто място. Третата позиция е за друг отличник - Швейцария.

Масираното скандинавско присъствие в челото не е случайно. "Предизвикателството пред държавите, за разлика от корпорациите е, че има много гласове. Различните групи в обществото разказват различни истории, които може да не съвпадат въобще. Това, което Швеция направи, е да създаде един разказ", казват от института.

"Репутацията е свързана с намирането на баланс между реалността и възприятията", отбелязва Трад.

29 държави са със спад в репутацията. За тях би било добре да се поучат от Швеция. Например Русия, която сред 55 държави, е на 52-ото.

"Санкт Петербург е красив град, но това не е представата, която изниква обикновено, когато мислите за Русия. Веднага се сещате за Путин. За красотата не се говори в медиите, от хората, не е държавна политика. При определянето на репутацията на страната водещи са усещането за щастие и алтруизъм", обясняват от организацията, която прави проучването.

След Русия в дъното са още Нигерия, Иран, Ирак. Турция е 43-ата, само позиция по-напред от Румъния. Доста по-напред е Гърция - на 22-ра позиция.

Сърбия си назначава бивш разузнавач №1 за посланик в Македония

https://frognews.bg/svqt/sarbiia-naznachava-bivsh-razuznavach-1-poslanik-makedoniia.html

Сръбските медии пишат, че сръбският външен министър Ивица Дачич ще назначи бившият директор на държавната Агенция за сигурност и информация (БИА) (сръбската разузнавателна служба – бел.ред.), наследница на УДБА (Управление за държавна сигурност на Югославия), Раде Булатович за посланик в Македония, предава скопският телевизионен „Канал 5“, цитиран от Фокус.

Черно море пети на международния турнир в Албена

http://www.varna24.bg/news/798724.html

Децата на Черно море, родени 2008 година, завършиха на 5-о място международния турнир Juniors cup ...

Морето взе жертва: Рускиня се удави в Поморие

//dariknews.bg/regioni/burgas/moreto-vze-zhertva-ruskinia-se-udavi-v-pomorie-2105297

Жена се удави в Поморие, съобщи новинарският сайт burgasinfo.com. Нейното тяло, с маска, шнорхел и плавници било извадено от морето на новото пристанище.

Невероятна България се доближи на победа от място в Лигата на нациите

http://www.varna24.bg/news/798715.html

Женският национален отбор на България се класира на финала в турнира на претендентите за място във ...

Вижте кандидатите в президентската надпревара в Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928176

Вижте кандидатите в президентската надпревара в ТурцияТурция провежда предсрочни президентски и парламентарни избори днес - повече от година преди редовната дата. Изборите ще дадат началото на нова система на управление, при която президентът ще има разширени правомощия, одобрени с малка преднина на референдум миналата година. Бърз преглед на шестимата кандидати,

Корнелия Нинова: Борисов гледа на мигрантите като на работна сила

https://offnews.bg//politika/kornelia-ninova-borisov-gleda-na-migrantite-kato-na-rabotna-sila-683167.html

„Борисов е притеснен, защото беше разкрит тайният смисъл на разговорите за мигрантите.” Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред БТВ. Тя обясни, че от Франция дойде новината, че по време на срещата на върха в София, са се водили разговори за подписване на двустранни споразумения, например между Германия и България, Германия и Гърция, за да се върнат тук мигрантите, които са минали за първи път през страната ни.

Нинова каза, че ще повярва на Борисов, че мисли за интересите на държавата, ако се върне от срещата в Брюксел и отмени тази част от стратегията за мигрантите на Министерския съвет, в която се казва, че страната ни гледа на тях като работна сила, която ще оправи икономиката и ще реши демографската криза.

"Кой мозък в Европа измисли, че ще решим демографския проблем като внесем мигранти от арабски държави? Да отмени и изречението, което казва, че ще осигурим на мигрантите социални осигуровки, здравни осигуровки, жилища. Първо да ги осигури на българите", подчерта тя.

Нинова каза също, че досега Борисов безрезервно е слушал Меркел и получавал потупване по рамото. "Сега ли се сети, че има проблем. Звъни на Орбан в опит да вземе завоя, но този завой е много остър и може колата да излети от пътя. Когато през 2016 г. прочетох от трибуната на парламента тайното постановление 208 на правителството му за заселване на мигранти в България, всички ни се нахвърлиха какви сме антиевропейци. Тогава ние не се поколебахме да влезем в спор и с нашето политическо семейство ПЕС. Същото направихме и с Истанбулската конвенция. Докато ГЕРБ слушаха и изпълняваха чужди решения, ние се изправихме и срещу опоненти и срещу наши, за да защитим България", посочи тя.

„Няма да спрем с критиките към управлението. Ще продължим, докато ги има проблемите в сектор Сигурност. Назначаването на политически фигури и изпълняването на политически поръчки е причината, която демотивира полицаите. Вот на недоверие ще има и мотивите не са свързани само с бягството от ловешкия затвор”, обясни председателят на БСП. Тя посочи като един от мотивите- битовата престъпност и обещанието за 6000 нови полицаи, във всяко село – полицай, което не се е случило, като в същото време битова престъпност расте. Нинова бе категорична, че вътрешният министър изобщо не е на място. „Няколко правителства на ГЕРБ системно, упорито изтеглят държавата от сигурността. ГЕРБ прие закон, с който прехвърли охраната на хората върху частни фирми. Тук се генерират около 1,5-1,7 млрд. лв.”, каза Нинова. Тя посочи, че това се случва и в други сектори. „Те създадоха условия частна болница да може да се създаде в двора на общинска или държавна и да се изтеглят дейности към частните. Същото се случи и в образованието- с прехвърляне на средства от държавните и общински училища към частни”, обясни председателят на БСП.

Корнелия Нинова каза, че ако се търси решение на проблема на майките на деца с увреждания, то трябва характер, за да се отрежат интересите. „Интересите на фирмите, които доставят помощните средства и печелят от това, интересите на различни организации, които ги представляват”, обясни Нинова. Лидерът на левицата подчерта, че депутатите трябва да работят този август, за да се решат проблемите на тези хора.

Над 400 мигранти спасени в три операции край бреговете на Испания

http://www.moreto.net/novini.php?n=376526

Общо 418 мигранти са били спасени при три операции край бреговете на Испания днес. Това съобщиха от националната спасителна служба на страната, цитирани от "Франс прес". В най-голямата операция, 262 души на 15 плавателни съда са били спасени в Гибралтарския проток, уточниха от испанската служба в "Туитър".

Корнелия Нинова: Борисов гледа на миграните като средство за подобряване на демографията ни

http://www.cross.bg/ninova-migrantite-korneliya-1577535.html

/КРОСС/  "Борисов гледа на мигрантите като на работна сила и средство да подобри демографията ни. Нека ме опровергае като отмени Стратегията за миграция и убежище, където пише това" - това пише лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация разпратена до медиите. „Борисов е притеснен, защото беше разкрит тайният смисъл на разговорите за мигрантите." Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред БТВ. Тя обясни, че от Франция дойде новината, че по време на срещата на върха в София, са се водили разговори за подписване на двустранни споразумения, например между Германия и България, Германия и Гърция, за да се върнат тук мигрантите, които са минали за първи път през страната ни. Нинова каза, че ще повярва на Борисов, че мисли за интересите на държавата, ако се върне от срещата в Брюксел и отмени тази част от стратегията за мигрантите на Министерския съвет, в която се казва, че страната ни гледа на тях като работна сила, която ще оправи икономиката и ще реши демографската криза. "Кой мозък в Европа измисли, че ще решим демографския проблем като внесем мигранти от арабски държави? Да отмени и изречението, което казва, че ще осигурим на мигрантите социални осигуровки, здравни осигуровки, жилища. Първо да ги осигури на българите", подчерта тя. Нинова каза също, че досега Борисов безрезервно е слушал Меркел и получавал потупване по рамото. "Сега ли се сети, че има проблем

Цитат на деня: Социалният работник е Бог в затвора, има повече власт от директора

https://www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2018/06/24/3205264_citat_na_denia_socialniiat_rabotnik_e_bog_v_zatvora/?ref=rss


Социалният работник е Господ Бог в затвора. Той може повече, отколкото началника на затвора.<br /><br />Това каза пред "Нова телевизия" бившият зам.-министър на правосъдието Димитър Бонгалов.<br /><br />Обясни, че именно социалният работник е направил индивидуална оценка на риска, в резултат на която беглеца от затвора Борис Иванов (осъден на 13 години затвор за блюдство и кражби, осъждан и за бягство), е преместен в затворническо общежитие от открит тип. Там...

Недоволстовото на метеоролозите - "временно потушено"

https://www.actualno.com/politics/nedovolstovoto-na-meteorolozite-vremenno-potusheno-news_681338.html

Временно беше потушено недоволството на метеоролозите, заяви пред БНР проф. Евелина Славчева, председател на Общото събрание на БАН. "Напрежението във вида, в който се видя публично, всъщност може би е още по-дълбоко вътре в института и изобщо в институтите на Академията, независимо от позитивните тенденции, които стартирахме в началото на годината в комуникацията с държавата. Най-разочароващото в този протест е, че за първи път проблемите, които Академията има вече дълги години, някак се

Иван Донев сред първите 8 дизайнери в Клуба на творчеството на Лацио

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6928172

Иван Донев сред първите 8 дизайнери в Клуба на творчеството на ЛациоБългарският дизайнер на висша мода Иван Донев е сред първите осем стилисти от област Лацио, с които тези дни беше поставено началото на Клуба на творчеството. Той се лансира от Униндустрия – Асоциацията на индустриалците от област Лацио, и има за цел да поощрява и поддържа предприемаческия растеж на местните млади таланти от модата.

Внимание! Речните нива в Пиринско опасно високи, очакват се наводнения

http://regiona.bg/%d0%b2%d0%bd%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d1%80%d0%b5%d1%87%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b8%d0%b2%d0%b0-%d0%b2-%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%b8%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%be-%d0%be%d0%bf%d0%b0%d1%81/

През последното денонощие, водните нива на реките в Западнобеломорският басейн са се понижили или са останали без съществени изменения, сочи справка на сайта на Националният институт по метеорология и хидрология.

Регистрираните колебания на речните нива в басейна са от -9 см до +7 см. Водните количества на реките в басейна са около и под праговете за високи води.

В резултат на интензивни валежи са възможни поройни наводнения в обедните и следобедните часове на 24 юни – в средното течение от водосбора на река Места. В сутрешните часове на 27 юни – в пиринските притоци на река Места и в долното течение по основната река и във водосбора на река Пиринска Бистрица.сн.дарик нюз

Материалът Внимание! Речните нива в Пиринско опасно високи, очакват се наводнения е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Жена се удави в Поморие

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/8yRYFNhBsgs/

Тази сутрин е открито тялото на жена  в района на новото пристанище в Поморие, където по принцип не се плажува. Жената е от руски произход  и е влязла да се гмурка в морето  с шнорхел, маска  и плавници Аутопсия ще установи от какво  е настъпила смъртта-дали по здравословни причини й е прилошало или се е ударила в подводни скали.

ГЕРБ към Нинова: Нямате ли милост? Не знаете ли, че ГЕРБ слага правила?

http://clubz.bg/69570-gerb_kym_ninova_nqmate_li_milost_ne_znaete_li_che_gerb_slaga_pravila

Валентин Радев. Снимка БГНЕС

Участието на лидерката на БСП Корнелия Нинова в бТВ тази сутрин закономерно предизвика реакция от ГЕРБ - под формата на неделна пресконференция. В отговор. В ролята на контраатакуващи влязоха министърът на вътрешните работи Валентин Радев и председателят на правната комисия в парламента Данаил Кирилов.

Министърът пръв се възмути и "засегна дори лично" - по собствените му думи. Първо на твърдението на Нинова, че властта не си е изпълнила обещанието за 6000 нови полицаи. 

"Няма никакви 6000 полицаи, не сме говорили за такова нещо!", декларира той и прочете дословно фрагмент от управленската програма, в който въпросното число не фигурира - "Тези 6000 са им в мозъците на тях..."

След което отчете - от началото на мандата на кабинета "Борисов 3" са назначени близо 1700 униформени с полицейски функции, на 6-ия месец били 1032, напусналите са около 600. Изводът на Радев - властта вече е "преизпълнила собствения си план и обещания" за назначаване на 1000 нови полицаи.

Валентин Радев обясни и как според него се държи ГЕРБ във властта, питайки Нинова как може да е "толкова отдавна в политиката и да не го вижда": 

"Как може да се твърди, че ГЕРБ се оттегля от сигурността? ГЕРБ, като идва на власт, слага правила. Това прави ГЕРБ - създава правила"!

Министърът се оказа възмутен и от твърденията на лидерката на БСП, че ГЕРБ и премиерът Бойко Борисов не правят каквото трябва по отношение на мигрантите (тя пряко обвини Борисов, че крие от обществото договорки със западните партньори за релокация на мигранти, б.р.). Той обяви, че на срещата на ЕС по темата няма да се подписват никакви документи и няма да се поемат никакви ангажименти, а и позицията била една и съща от години - "горещи точки", затваряне на външните граници на ЕС... Затова Бойко Борисов и например Виктор Орбан били на едно и също мнение - гарантира Радев, позовавайки се на факта, че присъствал на вечеря с двамата премиери, на която се говорело по темата. 

И Радев, и Данаил Кирилов обясниха, че прословутото Постановление № 208, засягащо мигрантите, се отнася за хората, които са получили бежански статут или статут за международна закрила, а не за т.нар. "икономически мигранти". 

"Ние тук да не сме зверове?"

"Г-жа Нинова няма ли милост към тези хора", попита Валентин Радев и заедно със съпартиеца си разказаха, че България като страна от ЕС и държава, подписала международните договори за закрила, трябва да предоставя тази закрила. 

Данаил Кирилов фокусира атаката си не само срещу Нинова и думите й по отношение на мигранти и бежанци, а и срещу служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, което отменило въпросното постановление, възстановено по-късно. 

"Благодаря на премиера, че реагира така на провокацията и скандальозното поведение на опозицията", каза още Кирилов по повод изненадващата поява на Бойко Борисов в парламента в петък, отзовавайки се на призив от БСП.

"В политиката и манипулацията на БСП винаги доминира противопоставянето", декларира още той и обвини левицата, че вади истини от контекст, за да ги манипулира.

Волейболистките ни ще играят на финал на Чалънджър Къп

https://offnews.bg//volejbol/volejbolistkite-ni-shte-igraiat-na-final-na-chalandzhar-kap-683165.html

Женският национален отбор по волейбол се класира за финала на Чалънджър Къп, който дава квота за участие в Лигата на нациите. Състезателките на селекционера Иван Петков записаха категоричен успех над домакина Перу с 3:0 (25:21, 25:22, 25:16).

Двубоят започна равностойно, след което "лъвиците" се откъснаха от опонента с добра преднина. След средата на гейма обаче латиноамериканките се доближиха и дори изравниха.

Волейболистките ни се мобилизираха и заиграха по-стабилно, като се оформи нова разлика. Перуанките отново се опитаха да направят пробив, но не се получи и българките поведоха в резултата с 1:0 гейма.

Домакините отговориха със силно начало на втората част, но момичетата на Иван Петков не се стреснаха. Те дори натрупаха преднина, която не пропиляха до края на мача, въпреки че перуанките хвърлиха много усилия за изравняване на резултата.

Тимът на Карлос Апарисио направи и силно начало на третия гейм, но силите му стигнаха за това. Българките след това доминираха на терена, спечелиха лесно частта и се класираха за финала на турнира.

Утре в 02:00 часа наше време България се изправя срещу Колумбия на финала, а два часа по-рано Пуерто Рико и Перу ще играят за третото място.

Спор в социалните мрежи: Гръмотевица удари кола в столицата? (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928168

Спор в социалните мрежи: Гръмотевица удари кола в столицата? (Видео)След вчерашната буря, преминала през столицата, в социалните мрежи се разпространи любопитно видео, на което се вижда как гръмотевица пада върху движеща се кола. На кадрите се виждат автомобили, които се движат по столичния булевард "Сливница". Когато видеото се забавя, заради настройка на фотографа,

Столетница с кръвно като космонавт! Тя: Нямам никакви болежки

http://www.varna24.bg/news/798705.html

Огромна кошница плодове, бяло и червено вино, красив букет, книги и парична сума подари кметът на ...

Момиче налетя да бие таксиджия, едва не стана катастрофа

http://www.varna24.bg/news/798721.html

56-годишен таксиметров шофьор е бил нападнат от свой клиент в Бургас. Куриозното в случая е, че ...

Да хванеш момента! Гръм удари движещ се автомобил в София

http://www.varna24.bg/news/798710.html

Кратката, но за сметка на това страшна буря, която се изви вчера над София, показа истинската си ...

Мюнхен, а не Брюксел ще реши бъдещето на ЕС

https://www.vesti.bg/sviat/evropa/miunhen-a-ne-briuksel-shte-reshi-bydeshteto-na-es-6083756

Колкото повече държави вземат участие в неформалната среща за мигрантие, толкова по-трудно ще им бъде да се договорят, а освен всичко друго на нея може да се реши и съдбата на германския канцлер Ангела Меркел, пише Барбара Везел в коментар за „Дойче Веле

Сирийската провинция Хасака беше напълно прочистена от бойци на ИДИЛ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928166

Сирийската провинция Хасака беше напълно прочистена от бойци на ИДИЛПоследните джихадисти от групата Ислямска държава (ИД) в североизточната сирийска провинция Хасака бяха прогонени от бойците на подкрепяната от САЩ международна коалиция, предаде Франс прес, като цитира изявления на коалицията и на Сирийския център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ). Сирийските демократични сили (СДС),

Общински съветник алармира за проблеми със сметопочистването във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=376516

Общински съветник алармира за проблеми със сметоизвозването на боклука в няколко варненски района. Според Януарий Вичев от БСП много места в града системно остават непочистени. Макар че въпросът с извозването на сметта от фирмите редовно се повдига, той все още не намира решение, смята Вичев.

Зарадваха с книги за Ванга, плодове и вино 100-годишната баба Цветана от с. Труд

https://www.24chasa.bg/region/article/6928158

Зарадваха с книги за Ванга, плодове и вино 100-годишната баба Цветана  от с. ТрудНямам никакви болежки, в болница съм стъпвала само веднъж, каза юбилярката Огромна кошница плодове, бяло и червено вино, красив букет, книги и парична сума подари кметът на община „Марица“ Димитър Иванов на Цветана Гуджева от с. Труд за 100-годишния й юбилей на 23-ти юни. „Твоят празник е събитие за община „Марица“ - ти си един от хората,

Солта увеличава риска от преждевременна смърт

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6928161

Солта увеличава риска от преждевременна 
смъртСпециалисти от болницата "Бригам енд уиминс" в Бостън заключиха, че консумацията на голямо количество сол увеличава риска от преждевременна смърт, съобщи Лента. Продължителното изследване обхванало 2974 души на възраст между 30 и 54 години с прехипертония (незначително повишено артериално налягане).

Левски е получил две оферти за Габриел Обертан

https://offnews.bg//futbol/levski-e-poluchil-dve-oferti-za-gabriel-obertan-683164.html

В Левски са получили две оферти за звездата на тима Габриел Обертан. "Сините" обаче не смятат да разглеждат каквото и да е предложение за френския нападател.

Причината е, че босът Спас Русев иска да го задържи в отбора и да надгради върху него, пише "Тема Спорт". Той постави за цел пред Делио Роси и компания пробив в евротурнирите и достигане до груповата фаза на Лига Европа.

Габриел Обертан също се чувства добре в Левски и няма намерение да си тръгва. Той има контракт и за следващото първенство. Французинът прави добра подготовка, започна като титуляр в първата контрола с Хебър Пазарджик (4:0).

Иначе днес изтича поредният ултиматум, който от фе­дерацията на Израел пос­тавиха на австрийския специалист Вили Рутенщайнер. Последният е же­лан и от Левски за спор­тен директор, като пре­говорите с него води лич­но собственикът на клуба Спас Русев.

В четвъртък бордът на директорите на израелс­кия футбол реши да отп­рави нова оферта на Рутенщайнер, който отхвърли първата, фи­нансовите параметри в нея бяха завишени - евен­туалната заплата на нас­тоящия директор на на­ционалните отбори на Австрия би била 325 хиля­ди евро.

Освен това той ще има право да си доведе и съветник, ще има по-го­леми правомощия и ще участва при избора на нов национален селекционер на Израел.

Баскетболна легенда от фамилия Чобанови и бивш състезател на Пирин празнува 50-годишен юбилей

http://www.struma.com/obshtestvo/basketbolna-legenda-ot-familiya-chobanovi-i-bivsh-sustezatel-na-pirin_135894/

Бившият баскетболист на БК Пирин Благоевград Румен Чобанов отпразнува подобаващо 50-я си рожден ден с най-близките си хора. През целия ден Румен приемаше поздрави за своя юбилей от приятели и роднини далеч от дома. Румен е част от спортната фамилия Чобанови, която включва още неговата сестра Мариана и синът му Кирил и племеницата Мария, която играе за университетски баскетболен клуб. Мариана е една от легендите на българския женски баскетбол.

Треньорка е на националния отбор за...

Продължава

Турски държавни служители търсят убежище в Германия

https://www.actualno.com/asia/turski-dyrjavni-slujiteli-tyrsjat-ubejishte-v-germanija-news_681324.html

Над хиляда турски държавни служители, 296 от които с дипломатически паспорти, са поискали политическо убежище в Германия от юли 2016 година досега, съобщава германското издание "Велт ам зонтаг". Вестникът се позовава на класифицирани данни на Министерството на вътрешните работи, цитира БГНЕС. Изданието уточнява, че в статистиката са и членовете на семействата на притежателите на служебни паспорти. Колко са одобрените и колко депортираните обратно в Турция не се уточнява. Исканията за

Операция "спасяването на Меркел"

https://www.dnevnik.bg/analizi/2018/06/24/3205262_operaciia_spasiavaneto_na_merkel/?ref=rss


Официално те трябва да подготвят почвата за постигането на европейско решение за миграцията. Но европейските лидери знаят, че залогът е нито повече, нито по-малък от спасяването на канцлерката Меркел, коментира Барбара Везел за "Дойче веле".<br /><br />Дотук 16 държави са изразили желание да участват в разговорите в неделя в Брюксел. Първоначалната идея предвиждаше да се срещнат лидерите на Германия, Франция, Италия и Гърция, които да обсъдят проблема с миграцията. Но...

ГЕРБ обвини Корнелия Нинова в опозиционна ревност и завист

//dariknews.bg/novini/bylgariia/gerb-obvini-korneliia-ninova-v-opozicionna-revnost-i-zavist-2105299

ГЕРБ подозират, че в изказванията на Корнелия Нинова, включително днес пред национална медия, има ревност, завист и опит на опозицията да противопостави чужденци и български граждани.

Това обявиха на извънреден брифинг министърът на вътрешните работи

Валентин Радев не си е на мястото, обяви Нинова

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/06/24/3205261_valentin_radev_ne_si_e_na_miastoto_obiavi_ninova/?ref=rss


"Този човек (вътрешният министър Валентин Радев - бел.ред.) не си е на мястото и то категорично". Това заяви в сутрешния блок на Би Ти Ви лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите ѝ обаче не само това е проблемът в сектор "Сигурност", заради който левицата иска вот на недоверие. Правителствата на ГЕРБ системно, упорито и последователно изтеглят държавата от сигурността - от задължението държавата да пази границите си и да охранява народа си, коментира тя.<br /><br...

Бразилски нападател се присъедини към Черно море в Банско

http://varnautre.bg/2018/06/24/83943/%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d0%bb%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%bd%d0%b0%d0%bf%d0%b0%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bb-%d1%81%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%8a%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b8-%d0%ba%d1%8a

Бразилският нападател Жорже Винисиус Оливейра Алвеш, известен като Жоржиньо, се присъедини към Черно море на лагера в Банско. Футболистът пристигна в хотела, където са отседнали “моряците”, в събота, а днес сутринта направи първа тренировка с отбора. Жоржиньо е роден на 3 май 1988 година, висок е 181 см. Юноша на Сантос, играл в бразилските Рио […]

Принцесата на Катар: Идеята е да водим децата в различни държави, казах си - защо не България

https://www.24chasa.bg/sport/article/6928154

Принцесата на Катар: Идеята е да водим децата в различни държави, казах си - защо не България18-годишната Шейкха Ал Тани не само показа завидни умения на терена, но и даде ценни уроци на бъдещите футболни надежди. Нейната слабост са децата, особено най-уязвимите. Посветила се е на грижите за тях макар да е само на 18 години. Така звучи накратко историята на катарската принцеса, разказа БНТ.

Само в женския затвор в Сливен няма мобилни телефони, призна бивш зам.-министър

https://frognews.bg/novini/samo-jenskiia-zatvor-sliven-niama-mobilni-telefoni-prizna-bivsh-zam-ministar.html

”Само в женския затвор в Сливен няма мобилни телефони”. Това заяви бившият заместник-министър на правосъдието Димитър Бонгалов в ефира на Нова телевизия по отношение на това дали добре се охраняват нашите затвори. Повод за дискусията станаха поредицата бягства от затвори у нас.

Шестима обявени за издирване след екшън в Ботевград

https://petel.bg/SHestima-obyaveni-za-izdirvane-sled-ekshan-v-Botevgrad__270739

Шестима души са обявени за издирване след напрежение между роми и полиция в Ботевград, съобщават от пресцентъра на МВР, цитирани от „Фоку...

Майките на деца с увреждания ще съдят тези които ги дискриминират

https://petel.bg/Maykite-na-detsa-s-uvrezhdaniya-shhe-sadyat-tezi-koito-gi-diskriminirat__270738

Протестиращите майки на деца с увреждания ще търсят правата си в съда срещу хора, които публично ги дискриминират, обяви една от тях Ина М...

Тим Кук: Седенето е новия рак

https://petel.bg/Tim-Kuk--Sedeneto-e-noviya-rak__270737

Работата в технологична компания е свързана с дълги часове седене на бюро. Заседяването може да доведе до здравословни проблеми и често е...

Димитър Бонгалов: Съсипаха електронния надзор на пробацията в цяла България

http://www.cross.bg/nyama-nadzor-bongalov-1577534.html

/КРОСС/ "Само в женския затвор в Сливен няма мобилни телефони". Това каза в интервю за предаването „Събуди се" по НОВА телевизия бившият зам.-министър на правосъдието Димитър Бонгалов , по повод дискусията, достатъчно добре ли се охраняват нашите затвори. "Имаше телефони дори в затвора от открит тип в Смолян, където няма дори покритие. От външен обект, човекът си беше забравил телефона и си го беше занесъл в общежитието", изтъкна той. Бонгалов коментира, че опасност за обществото представляват бегълците от затворите от закрит тип. По думите му, ако престъпникът е настанен в общежитие от открит тип, това означава, че социалният работник е дал оценка, че този човек вече не би повторил престъплението си. В същото време той призна, че няма обективен критерий, с който да бъде оценена работата на самия социален работник. "Методиката за оценка на риска е много неясна. И аз не мога да разбера как преценяват социалните работници. Не мога да разбера тази методика. Условно социалният работник е „Господ" в затвора. Той може повече, отколкото началника на затвора. При тези критерии, които не са обективни, социалният работник може да прави, каквото си иска. Има няколко такива случая", разкри той. Бившият зам.-министър Димитър Бонгалов изтъкна, че вече трета година страната няма електронен надзор за хората с пробация: "При предходния екип на правосъдието, този на министър Захариева, имаше един случай с видеоклип от Белене

Експерт: Цените на петрола няма да се променят

http://www.moreto.net/novini.php?n=376520

Цените на петрола ще останат около настоящите си нива, прогнозира Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация. Вчера страните-производителки във формата "ОПЕК+" се споразумяха за по-високи добиви, но не и за промяна в квотите.

Салвини: Еманюел Макрон е арогантен

https://www.actualno.com/europe/salvini-emanuel-makron-e-aroganten-news_681336.html

Италианският вицепремиер и министър на вътрешните работи и Матео Салвини категорично отхвърли "арогантността" на френския президент Емануел Макрон ден преди европейската среща на върха в малък формат по въпросите на миграцията. На срещата се очакват сериозни сблъсъци на мнения. Като посочва бройката на емигрантите, които влизат в Италия и сумата, която Италия плаща, Салвини, който е лидер на крайнодясната партия „Лигата“ (или „Северна лига“, бел

/Снимки/Балканско копие на кралската сватба спретна Лепа Брена на сина си Филип Живoйнoвич!

http://regiona.bg/%d1%81%d0%bd%d0%b8%d0%bc%d0%ba%d0%b8%d0%b1%d0%b0%d0%bb%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%be-%d0%ba%d0%be%d0%bf%d0%b8%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%bb%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81/

Лeпa Бpeнa знae ĸaĸ дa пpaзнyвa, a cинът й нe ocтaвa пo-нaзaд. Филип Живoйнoвич cи взe бyлĸaтa c poмcĸи opĸecтъp и ĸoчия c бeли ĸoнe, пишaт cpъбcĸитe мeдии. Πъpвитe ĸaдpи oт cъбитиeтo вeчe излязoxa в мpeжaтa. Ha тяx ce виждa, чe cинът нa пeвицaтa и любимaтa мy – Aлeĸcaндpa Πpийoвич ca ycпeли дa пpeвъpнaт cвaтбaтa cи в бaлĸaнcĸo ĸoпиe нa вeнчaвĸaтa нa Meгaн и Xapи.

Haд 900 гocти бяxa пoĸaнeни нa cъбитиeтo, ĸaтo цъpĸвaтa ce пyĸaшe пo шeвoвeтe. Гoлямa чacт oт cвaтбapитe дopи ocтaнaxa извън xpaмa, ĸoйтo нe ycпя дa пoбepe вcичĸи жeлaeщи. Зa щacтиe нa пoĸaнeнитe, пoвeчeтo oт тяx щe мoгaт дa видят гpaждaнcĸия бpaĸ в тъpжecтвeнaтa зaлa, в ĸoятo e opгaнизиpaнo тъpжecтвoтo.

Bлюбeнaтa двoйĸa ce взe пo вcичĸи пpaвocлaвни тpaдиции. Πъpвo ĸyмoвeтe oтидoxa дo дoмa нa млaдoжeнeцa c poмcĸи opĸecтъp и цигyлĸи, пише kliuki.net.. Cвaтбapитe oбaчe axнaxa, ĸoгaтo зaпoчнaxa дa излизaт. Филип бe peшил дa изнeнaдa вcичĸи cъc cвaтбeнa ĸoчия / ĸaляcĸa/, в ĸoятo бяxa впpeгнaти чeтиpи бeли ĸoня.

Cлeд ĸaтo млaдoжeнeцът и cвaтбapитe oтпpaшиxa ĸъм дoмa нa бyлĸaтa, тoй я извeдe пoд pъĸa. Mлaдoжeнцитe ce oтпpaвиxa ĸъм пpaвocлaвeн xpaм, ĸoйтo ce нaмиpa нaблизo дo cвaтбeнaтa зaлa. Bътpe двaмaтa ce вeнчaxa пo xpиcтиянcĸитe пpaвocлaвни pитyaли.

Cлeд ĸaтo cи ĸaзaxa „Дa“, млaдoжeнцитe ce oтпpaвиxa зa пъpвaтa cи cвaтбeнa фoтocecия.

 

Материалът /Снимки/Балканско копие на кралската сватба спретна Лепа Брена на сина си Филип Живoйнoвич! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Служителка, измъкнала 28 бона от адвокати, жали условна присъда и конфискация

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928137

Служителка, измъкнала 28 бона от адвокати,
жали условна присъда и конфискация56-годишна бивша служителка в Адвокатска колегия Габрово, осъдена за присвояване на над 28 000 лв. за 4 години, се изправя пред Окръжния съд във Велико Търново идната седмица с искане за по-леко наказание. През март т.г. Районен съд – Габрово е признал подсъдимата Евгения Х. К. за виновна в това, че в периода от края на януари 2011 г до 14 май

Бившата на Сталоун Бриджит Нилсен роди петото си дете

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6928138

Бившата на Сталоун Бриджит Нилсен роди петото си дете54-годишната актриса Бриджит Нилсен роди петото си дете. Според светските таблоиди щастливото събитие се е случило в петък в Лос Анджелис. "Радваме се да приветстваме красивата ни дъщеря в живота си. Беше дълъг път, но си струва", каза звездата от "Червената Соня", цитирана от Дейли мейл. В края на май актрисата,

Корнелия Нинова: ГЕРБ бягат от задължението държавата да пази границите си

http://www.cross.bg/ninova-durzhavata-borisov-1577533.html

/КРОСС/ „Министърът на вътрешните работи Валентин Радев категорично не си е на мястото, но не е само това проблемът. Правителствата на ГЕРБ системно, упорито и последователно изтеглят държавата от сигурността, от задължението държавата да пази границите си и да охранява народа си". Това каза в интервю за предаването „Тази неделя" по БТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова, по повод искания вот на недоверие към кабинета в сектор „Сигурност". " Битовата престъпност расте, а обещанието, че във всяко село ще има полицай, не се случи", посочи тя. „Бойко Борисов е изключително притеснен, че беше разкрит тайният смисъл на разговорите за мигрантите, който ще се проведе днес в Брюксел", коментира Нинова, във връзка със срещата на лидерите на страните от Европейския съюз в Брюксел, днес, в опит да разрешат дълбоките си различия по въпроса за миграцията. „Информацията дойде отвън, а както обикновено, българското правителство мълчи", отбеляза тя. На въпрос, кога за последно е имала неформален разговор с премиера Бойко Борисов, Нинова заяви: „В края на 2017 г., след като три пъти по негово нареждане парламентът отхвърли онези иновативни лекарства за онкоболните, при мен на „Позитано" дойдоха майки с деца. Тежък разговор и тежка среща

Земеделците на Спас Панчев напускат коалицията "БСП за България"

https://www.dnevnik.bg/politika/2018/06/24/3205251_zemedelcite_na_spas_panchev_napuskat_koaliciiata_bsp/?ref=rss


Политическа партия "Земеделски съюз Александър Стамболийски" реши да напусне Коалиция "БСП за България", предава Би Ти Ви като се позовават на пресцентъра на партията.<br /><br />Решението е взето по време на проведен 44-ти редовен конгрес на партията.<br /><br />Конгресът преизбра за председател на партията Спас Панчев и избра ръководни органи на партията.<br /><br />Той и Димитър Георгиев са депутати в групата на левицата и към момента...

Най-малко осем убити в Никарагуа при потушаването на протести срещу президента

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928135

Най-малко осем убити в Никарагуа при потушаването на протести срещу президентаНай-малко осем души, включително 15-месечно дете, бяха убити вчера в Никарагуа при потушаването на протестите срещу президента Даниел Ортега, съобщи Франс прес. От избухването на протестните акции на 28 април с искане за оставка на Ортега и съпругата му Росарио Мурильо, която е вицепрезидент, са загинали над 200 души.

И най-грозното куче на света е... (СНИМКИ + ВИДЕО)

http://clubz.bg/69569-i_naj_groznoto_kuche_na_sveta_e_snimki_video

Деветгодишен английски булдог бе обявен за победител в конкурса "Най-грозното куче в света 2018" в района на залива на Сан Франциско, съобщи Асошиейтед прес.

Булдогът Джа Джа спечели титлата в конкурса в Петалума. Собственичката на кучето Меган Брейнард от Анока, Минесота, ще получи 1500 долара. Тя го прибрала от приют за кучета.

Участващите в ежегодния конкурс кучета показват недостатъците си - някои нямат козина, а други са с увиснали езици. 

Марта е неаполитански мастиф - победителка от миналата година.

 Кучетата и собствениците им минават по червен килим. Четириногите са оценявани от жури.

Лудият Танг е пекенез

Сред претендентите за титлата бяха черноглава кръстоска между китайско качулато куче и дакел, булдог с прекалено набръчкана кожа и пекинез.

Журито се радва на Джоузи - кръстоска между китайско качулато куче и дакел.

Миналата година победител в конкурса стана неаполитанският мастиф Марта.

А този булдог се казва Мийт Лоуф.

Конкурсът се състоя за 30-и път. 

„Варненско лято" започва днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=376539

Александрина Пендачанска ще открие 92-рото издание на Международния музикален фестивал „Варненско лято". Концертът с участието на оперната прима е на 24-ти юни от 20.00 часа в зала 1 на Фестивалния и конгресен център, предаде репортер на Moreto.

Двама души са загинали при катастрофи през изминалото денонощие

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6928132

Двама души са загинали при катастрофи през изминалото денонощиеДвама души са загинали, а 20 са ранени при катастрофи през изминалото денонощие, съобщават от пресцентъра на МВР. В страната са станали 16 пътни инцидента. В София са регистрирани едно тежко и 42 леки произшествия. Няма загинали, четирима са

Пациенти на бунт: Промени усложняват достъпа до скъпоструващи лекарства

http://regiona.bg/%d0%bf%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d1%83%d0%bd%d1%82-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d1%83%d1%81%d0%bb%d0%be%d0%b6%d0%bd%d1%8f%d0%b2%d0%b0%d1%82-%d0%b4/

Пациенти на бунт срещу решение на Здравната каса – скъпоструващите биологични лекарства вече ще трябва да се изписват от специализирани комисии единствено в София.

Пъшо Конов страда от ревматоиден полиартрит повече от 30 години. Седма година е на лечение с биологично лекарство, изписвано на всеки 6 месеца. Тъй като е със 100% инвалидност – трудноподвижен и с намалено зрение, досега комисията е идвала в дома му. „Аз се движа с чужда помощ, тъй като имам само 10% зрение, не мога да се движа сам и в тъмно, а трябва в 9 ч. сутринта да съм на комисия в София. Това значи да тръгна в 5:30 ч. оттук с каквото е възможно, нямам собствена кола, нямам транспорт”, казва Конов пред БТВ.

Подобна е ситуацията и с Николай Аврамов от село Ягодово. Мъжът лекува псориатричен артит вече десета година с биологично лекарство, което се оказва единственото му спасение от обездвижване. „Много съм обиден. Вместо да ни улесняват, те много повече ни затрудняват”, категоричен е той.
„Въпросът е, че всичко се прави, за да бъдат затруднени пациентите в достъпа си до това лечение. Най-вероятно много от тях ще отпаднат, при други ще бъде затруднено изписването на това лечение”, подчерта проф. Анастас Баталов,ръководител на катедра МУ – Пловдив. От Здравната каса заявиха за bTV, че са готови за среща с пациентите, за да обсъдят притесненията им.

 

Материалът Пациенти на бунт: Промени усложняват достъпа до скъпоструващи лекарства е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Руски самолет уплаши гости на Мондиала

https://www.actualno.com/asia/ruski-samolet-uplashi-gosti-na-mondiala-news_681326.html

Привърженици на перуанския национален отбор по футбол, които летяха транзит през Тюмен към Москва, ще искат компенсация от авиокомпанията "ЮТейр" (ЮТэйр), заради инцидент на борда на самолета. По време на полета от Екатеринбург за Тюмен в петък се повреди един от турбовитловите двигатели. Екипажът успя да приземи самолета с един двигател, не се съобщаваше за пострадали. Посолството на Перу е било информирано, че всички пътници "са пристигнали в Москва в добро здраве", но как

Нинова: Вътрешният министър не си е на мястото

https://frognews.bg/novini/ninova-vatreshniiat-ministar-miastoto.html

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев категорично не си е на мястото, но не е само това проблемът. Правителствата на ГЕРБ системно, упорито и последователно изтеглят държавата от сигурността – от задължението държавата да пази границите си и да охранява народа си.

Нинова: Вътрешният министър не си е на мястото /обновена/

https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/ninova-vatreshniiat-ministar-miastoto.html

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев категорично не си е на мястото, но не е само това проблемът. Правителствата на ГЕРБ системно, упорито и последователно изтеглят държавата от сигурността – от задължението държавата да пази границите си и да охранява народа си.

/Видео/ Фурор на сцената на Франкофоли - Благоевград! Инна, Метр Гимс и Ансамбъл Пирин, Винсен Винел, направиха незабравимо шоу пред многохилядната публика в парк Македония

http://www.struma.com/obshtestvo/video-furor-na-scenata-na-frankofoli-blagoevgrad-inna-metr_135893/

Истински фурор бе на сцената на Франкофоли снощи. Хиляди меломани, благоевградчани и гости на града, изпаднаха в истински екстаз при появата на румънската мега звезда Инна, която направи почти 2 часов концерт и увлече публиката в невероятното и шоу.

Уникалният глас на Винсел Винел разгорещи емоциите, за да изригнат при появата на Метр Гимс и Ансамбъл Пирин. Невероятна емоция, която ще запомним. 2 дни Благоевград бе център на музиката.

Фестивалът "Франкофоли" с всяка...

Продължава

Бившата жена на Бойко Борисов пусна снимка от САЩ и обяви, че напът са първите й...

https://petel.bg/Bivshata-zhena-na-Boyko-Borisov-pusna-snimka-ot-SASHH-i-obyavi--che-napat-sa-parvite-y---__270736

Бившата съпруга на премиера Бойко Борисов милее за родината, въпреки че от дълги години живее и работи в Америка. Стела Костова, която е ув...

Премиерът на Турция: Днешните избори са празник на демокрацията

https://petel.bg/Premierat-na-Turtsiya--Dneshnite-izbori-sa-praznik-na-demokratsiyata-__270735

Министър-председателят на Турция Бинали Йълдъръм определи провеждащите се в страната предсрочни парламентарни и президентски избори ка...

Страшна снимка от трагедията в Поморие. Охранител случайно се натъкнал на зловещата гледка

https://petel.bg/Strashna-snimka-ot-tragediyata-v-Pomorie--Ohranitel-sluchayno-se-nataknal-na-zloveshhata-gledka-__270734

Откриха тялото на възрастна жена рано тази сутрин край новото пристанището в Поморие. Трупът е намерен случайно от охранителя на морскат...

Министър Валентин Радев: Моята задача и очакване за вота на недоверие е, че ще можем да кажем истината

https://petel.bg/Ministar-Valentin-Radev--Moyata-zadacha-i-ochakvane-za-vota-na-nedoverie-e--che-shhe-mozhem-da-kazhem-istinata__270733

Снимка Булфото, архив Моята задача и очакване за вота на недоверие е, че ние ще можем да кажем истината. Това каза министърът на вътрешни...

Истинското лято ще да бъде мираж и през новата седмица

//dariknews.bg/novini/bylgariia/istinskoto-liato-shte-da-byde-mirazh-i-prez-novata-sedmica-2105298

През новата седмица времето ще е доста динамично – с чести промени, както в температурите, така и на валежите.
 
В понеделник над западната половина от страната ще има временни увеличения на облачността и на места, главно в планинските райони

100-годишната баба Цветана от село Труд не ползва очила и пие мента само по празници

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/100-godishnata-baba-cvetana-ot-selo-trud-ne-polzva-ochila-i-pie-menta-samo-po-praznici-2105293

Огромна кошница плодове, бяло и червено вино, красив букет, икона, книги и парична сума получи като подарък  за 100-годишния си юбилей Цветана Гуджева от село Труд.

Италианският министър на културата говори български. Има две деца, родени в България

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6928102

Италианският министър на културата говори български. Има две деца, родени в България„Българската следа в италианското правителсто“, така наричат Лучия Велева, съпругата на италианския министър на културата Алберто Бонисоли. Българката каза в ефира на Нова тв, че откакто мъжът й заема поста е доста често в Рим, докато семейството е в Милано. Това обаче не й пречи, защото знае, че такава е мечтата му.

Без вода утре ще са някои от софийските квартали

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6928124

Без вода утре ще са някои от софийските кварталиНа 25 юни/понеделник/ще бъде спряно водоподаването от 09.00 до 19.00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи в района на ул. "Проф. Виталий Танджер", ул. "Проф. Николай Генчев", ул. "8-ми декември", бл. 7, бл. 7а,бл. 8, бл. 9. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа

Еманюел и Бриджит Макрон превърнаха Елисейския дворец в нощен клуб

http://www.moreto.net/novini.php?n=376519

Прозорците на Елисейския дворец вибрираха в четвъртък вечерта под звуците на електронната музика. Президентската резиденция се превърна в сцена за изпълнителите Бъзи Пи, Кавински, Клое, Сезар и Кайди Смайл , пише "Пари Мач".

9 билки и растения, които трябва да присъстват в домашната аптечка

https://offnews.bg//zdrave-i-krasota/9-bilki-i-rastenia-koito-triabva-da-prisastvat-v-domashnata-aptechka-683116.html

Известният български билкар д-р Петър Димков, внук на легендарния Петър Димков, разказва пред OFFNews за брането, съхранението и употребата на най-разпространените билки, които трябва да има във всеки дом. 

Най-доброто време за събирането им е от май до октомври. Ако искаме да си ги наберем сами, трябва да го правим с нож или ножица, за да можем да запазим растението и то да порасне и на следващата година, съветва билкарят. Важен е и методът на сушене и съхранение, тъй като при неправилното им изпълнение се намалява ефектът и ценните съставки в билките. Най-добрият начин е да се съберат на букет и да се окачат на сухо, топло и проветриво място с недиректна слънчева светлина.

Ето кои билки са задължителни в аптечката на всеки дом:

1. Бъз

Плодовете на храстовидния бъзак са най-ценни, когато са добре узрели. Те трябва да се берат в края на август, началото на септември, защото иначе могат да бъдат токсични.

Бъзът е едно от най-добрите имуностимулиращи средства. Той съдържа всички витамини и минерали и направен на сироп, може да се приема целогодишно.

2. Жълт кантарион

Тази билка има кръвоспиращо, антисептично и антибактериално действие. Помага на стомашно-чревния тракт, при възпалителни процеси и инфекции.

3. Бял равнец

Той има болкоуспокояващ и кръвоспиращ ефект. Полезен е за стомашни разстройства, гастрит, язва, проблеми с венците и инфекции на устната кухина и се смята за едно от най-богатите на мастноразтворимия витамин К растения.

4. Мента

Ментата има болкоуспокояващо, антисепептично и невроуспокояващо действие. Подобрява храносмилането, стимулира сърдечната дейност и понижава кръвното налягане.

5. Риган

Съставките, извлечени от ригана имат антисептично действие. Благоприятсват при нервна превъзбуда. Ползват се за откашлячно средство, помагат при остри хронични бронхити, болки в стомаха и стомашно-чревния тракт, болезнена менструация и при чернодробно смущение. Имат и много добро противоглистно действие.

6. Мащерка

Тя има отхрачващ, противовъзпалителен и болкоуспокояващ ефект. Успокоява нервната система. При деца може да се ползва при коклюш, бронхиална астма, белодробни възпаления, колики, спазми.

7. Шипка

Плодът на шипката има високо съдържание на витамин C. Успокоява стомаха, бъбреците и помага при сърдечни проблеми.

8. Невен

Помага при болки в стомаха и червата, подобрява апетита, успокоява централната нервна система, усилва сърдечната дейност и успокоява пулса при хора с тахикардия. В комбинация може да се ползва при онкологични проблеми.

9. Глухарче

Глухарчето съдържа витамин B и C. В растението него има значителни количества фосфор, желязо, калций. Сокът или салатата от глухарче помагат при анемия, авитаминоза и кожни проблеми.

„Всяка билка сама по себе си може да има чудесни свойства и да е ценна при много проблеми, но преди билколечение е много важна комбинацията. Грамажът и съчетанието са изключително важни заради синергизма в действието на отделните билки”, съветва д-р Димков.

Освободиха тримата турски инженери, отвлечени в Либия

https://frognews.bg/svqt/osvobodiha-trimata-turski-injeneri-otvlecheni-libiia.html

Трима турски граждани, отвлечени миналата година в южния либийски град Убари, бяха освободени вчера и ще бъдат върнати в родината им, съобщи признатото от ООН либийско правителство на националното единство в изявление, цитирано от Ройтерс.

Калоян Методиев: Европа никога не е била толкова застрашена

https://www.actualno.com/interview/kalojan-metodiev-evropa-nikoga-ne-e-bila-tolkova-zastrashena-news_681320.html

Решението на Ангела Меркел през 2015 година да покани и пусне безконтролно мигрантите промени политическата карта на континента и почти разпарчетоса Европейския съюз. Това заяви в интервю за БГНЕС д-р Калоян Методиев, политолог и преподавател в Югозападен университет „Неофит Рилски“. Канцлерът Ангела Меркел и президентът Еманюел Макрон се разбраха за отделен бюджет на еврозоната по време на срещата си край Берлин на 19 юни. Какви ще са последиците от това тяхно решение за ЕС

Небрежно боравене с огън предизвика два пожара във Великотърновско

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928104

Небрежно боравене с огън предизвика два пожара във ВеликотърновскоКъща и селскостопанска постройка са горели в събота във Великотърновско, в следствие небрежност при боравене с открит огън, съобщиха от оперативния център на пожарната във Велико Търново. 57 минути след полунощ на 23 юни е получен сигнал за избухнал пожар в къща в Свищов. На мястото на инцидента на ул."Димитър Шишманов" пристигнал екип отнеборци.

Руски самолети атакуваха град в Сирия, контролиран от бунтовници

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928118

Руски самолети атакуваха град в Сирия, контролиран от бунтовнициРуски бойни самолети атакуваха днес град в Югозападна Сирия под контрола на бунтовници, предаде Ройтерс, като се позова на източници от опозицията. Това е първата въздушна подкрепа на Москва за разрастващата се офанзива на правителствената армия да завладее стратегически район край границата с Йордания и окупираните от Израел Голански възвишения,

Подробности около арестувания рецидивист - беглец от затвора Б. Иванов, изнасилил ..

http://www.struma.com/sinya-lampa/podrobnosti-okolo-arestuvaniya-recidivist-beglec-ot-zatvora-b-ivanov_135891/

Три дни след първото си бягство от затвора през 2010 г. рецидивистът Борис Иванов изнасилил и ограбил 89-годишна жена. Той е заловен седмици по-късно и впоследствие осъден на 12 години затвор при строг режим, съобщава Дарик. Въпреки че е осъждан общо 14 пъти, включително за предишни изнасилвания, преди месец Иванов е преместен в общежитие от отворен тип и му е позволено да работи без охрана извън рамките на затвора. Така в четвъртък сутринта той си тръгнал от работа.

Според...

Продължава

ПСС: Добри условия за туризъм

https://www.actualno.com/society/pss-dobri-uslovija-za-turizym-news_681337.html

Добри са условията за туризъм в планините, но следобед се очаква разваляне на времето. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от Планинската спасителна служба (ПСС). На места има разкъсана облачност. Температурите са приятни за разходка, между 9 и 15 градуса. Съоръженията работят на Витоша, Пампорово и Боровец. От ПСС съветват хората, решили да се отправят към планината да се съобразяват с динамиката на времето, тъй като има вероятност в следобедните часове да завали. Маршрутите

Илияна Йотова: ГЕРБ виждат в наше лице своето поражение

https://frognews.bg/novini/iliiana-iotova-gerb-vijdat-nashe-litse-svoeto-porajenie.html

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова по повод постоянното напрежение и престрелки между президентската и премиерската институции. Тя поясни в студиото на БНТ, че вероятно напрежението се дължи на факта, че управляващите като ги погледнат, виждат свото поражение на миналите президентски избори.

Благотворителна кампания помага на деца на загинали полицаи във Варна

https://petel.bg/Blagotvoritelna-kampaniya-pomaga-na-detsa-na-zaginali-politsai-vav-Varna__270732

Булфото За девета поредна година Областна дирекция на вътрешните работи в гр. Варна подкрепя благотворителната кампания в помощ на дец...

Баба Цветана от село Труд стана на 100 години и разкри голямата си тайна за здраве

https://petel.bg/Baba-TSvetana-ot-selo-Trud-stana-na-100-godini-i-razkri-golyamata-si-tayna-za-zdrave__270731

www.marica.bg Огромна кошница плодове, бяло и червено вино, красив букет, книги и парична сума подари кметът на община „Марица“ Димитър Ивано...

Д-р Владимир Йотов обясни как трябва да се берат и съхраняват билките, за да има полза от тях

https://petel.bg/D-r-Vladimir-Yotov-obyasni-kak-tryabva-da-se-berat-i-sahranyavat-bilkite--za-da-ima-polza-ot-tyah__270728

Пазарджик. Лечението с билки е много ефикасен и ползотворен за организма процес, затова техните лечебни свойства не бива да се подценява...

Златни правила за безопасно онлайн пазаруване! Арестуваха 95 дигитални измамници

http://www.struma.com/lyubopitno/zlatni-pravila-za-bezopasno-onlain-pazaruvane-arestuvaha-95-digitalni-izmamnici_135890/

Ето как да НЕ станем жертва на “търговците“

95 онлайн измамница и лица, които са част от престъпни мрежи, действащи в интернет пространството са арестувани по време на международна операция „2018 e-Commerce Action (eComm 2018)“ – съвместни действия от 04 юни 2018 до 15 юни 2018 г., в които взеха участие всички 28 членки на Европейския съюз.

Основната цел на предприетите действия е противодействието срещу онлайн измамниците, като държавите членки бяха координирани от Европол, където бе създаден и...

Продължава

Масови протести в Скопие заради името "Северна Македония"

http://www.cross.bg/makedoniya-severna-imeto-1577532.html

/КРОСС/ Хиляди хора протестираха снощи пред сградата на парламента в Скопие срещу споразумението с Гърция за името Република Северна Македония, предаде АП. Проявата, организирана от студентското движение "Младите за Македония", бе под мотото "Никога Северна, винаги Македония". Демонстрантите поискаха оставката на правителството и скандираха "Предатели!" по адрес на политиците, гласували за ратифицирането на договора.  

Благотворителен детски концерт и демонстрации на полицейска и военна техника ще се проведе във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=376538

За девета поредна година Областна дирекция на вътрешните работи в гр. Варна подкрепя благотворителната кампания в помощ на децата и семействата на загиналите и пострадали при и по повод изпълнение на служебния си дълг служители от структурите на Министерство на вътрешните работи и Министерство на правосъдието в гр.

Председателят на НСИ: Очаква се през 2019 г. населението да падне под 7 милиона

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928101

Председателят на НСИ: Очаква се през 2019 г. населението да падне под 7 милионаКъм 31 декември миналата година българите са 7 милиона и 31 хиляди. Като се има предвид, че за година населението намалява с 40 хиляди. Очаква се догодина да паднем под 7 милиона. Но да не се хващаме за бройката. Въпросът е в структурите, до колко това население е образовано. Процентът на неграмотност драстично се увеличи.

Земеделците на Спас Панчев напускат "БСП за България"

http://www.struma.com/bulgariya/zemedelcite-na-spas-panchev-napuskat-bsp-za-bulgariya_135889/

Левицата губи депутати в навечерието на вота на недоверие

ПП „Земеделски съюз Александър Стамболийски” реши да напусне Коалиция „БСП за България”, предаде "Фокус", като се позова на пресцентъра на партията.

Решението е взето по време на проведения днес 44-ти редовен конгрес на партията.

Конгресът преизбра за председател на партията Спас Янев Панчев и избра ръководни органи на партията.

Той и Димитър Георгиев са депутати в групата на левицата и към момента не е ясно дали ще напуснат НС, или...

Продължава

Вежди Рашидов събира очите на лондонските почитатели на изкуството с ярка изложба в бляскавата галерия "Галиарди"

http://pik.bg/вежди-рашидов-събира-очите-на-лондонските-почитатели-на-изкуството-с-ярка-изложба-в-бляска-news760301.html

Вежди Рашидов събира очите на лондонските почитатели на изкуството с ярка изложба в бляскавата галерия "Галиарди"

На 10 юли 2018 г. в прочутата  Галерия „Галиарди“ в Лондон се открива най-новата изложба  на Вежди Рашидов. Тя е по покана на ръководството на това изключително престижно пространство за изкуство в Европа.

За всеки арт творец е чест да бъде избран от Галерия „Галиарди“, защото посетителите имат възможност да видят произведения на изкуството от над сто международно признати художници, които са представяли творбите си в някои от най-големите музеи в света. А клиенти на „Галиарди“ са кралски фамилии от цял свят, международни организации, известни колекционери и меценати, банки. Сред творците, показвани в галерията, са автори като Анди Уорхол, Хенри Мур, Деймиън Хърст, Оскар Кокошка, Джорджо де Кирико, Раул Дюфи и още редица таланти на нашето съвремие.

Вежди Рашидов, който има над 50 самостоятелни изложби в целия свят, ще представи в „Галиарди“ 44 скулптури и рисунки.

За експозицията е подготвен специален луксозен каталог, който излиза от печат до няколко дни. Галерията  ще пусне и специален сайт, посветен на творчеството на Вежди Рашидов.

Интересът  към изложбата на Рашидов в Лондон е много голям. В Международната конфедерация на критиците на изкуството окачествяват творчеството му като забележително. Ето какво пише в статията си „Свободата на формата“ Тимъти Уарингтон:Вежди Рашидов е един изключително талантлив художник, който се специализира в създаването на силно въздействащи скулптури и който продължава по пътя на творци като Микеланджело и Донатело, той създава експресивни и експериментални рисунки и картини, които са изключителни произведения на изкуството, наситени  с талант, майсторство и интелектуална енергия. Талантът и геният на Рашидов могат да бъдат открити в неговите скици и подготвителни рисунки, които се появяват на бял свят много преди  да започне процеса по създаване на скулптурната композиция, и надвишават по брой създадените скулптури, защото са плод на творчески търсения и мисли… Вежди Рашидов е един изключително талантлив творец със задълбочено разбиране за културата и света, притежаващ таланта да изразява и разказва чрез образи нови идеи и мисли.“

Той се казва За За и е най-грозното куче в света (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/toj-se-kazva-za-za-i-e-naj-groznoto-kuche-v-sveta-snimki-2105290

Деветгодишен английски булдог бе обявен за победител в конкурса "Най-грозното куче в света 2018" в района на залива на Сан Франциско, съобщи Асошиейтед прес. Булдогът За За спечели титлата в конкурса в Петалума.

И друг заместник на социалния министър – на луксозна командировка тази година

http://www.struma.com/bulgariya/i-drug-zamestnik-na-socialniya-ministur-na-luksozna-komandirovka_135888/

Още не е ясно кой, само Султанка Петрова отрича

Още един заместник-министър в социалното министерство е пътувал със самолетен билет за бизнес класа тази година. Това става ясно от отговор на ведомството на въпроси на bTV. Темата стана актуална, след като Росица Димитрова подаде оставка заради информацията, че е летяла луксозно до Ню Йорк по същото време, по което майките на деца с увреждания протестираха в цялата страна.

От министерството не казват за кой от останалите трима заместници става дума. Те са Зорница Русинова, Лазар...

Продължава

Рапърът Екс Екс Екс Тентасион застрелян малко преди да стане баща

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6927671

Рапърът Екс Екс Екс Тентасион застрелян малко преди да стане бащаЕдин от най-популярните млади рапъри в САЩ Джасей Дуейн Онфрой, познат с псевдонима Екс Екс Екс Тентасион (XXXTentasion), последва съдбата на прочутия Тупак и беше застрелян. 20-годишният изпълнител паркирал колата си на плажа в Маями, за да посети местен автомобилен салон. Преди това се отбил до банката, където изтеглил голяма сума пари,

Бивш зам.-министър: Само в женския затвор в Сливен няма мобилни телефони

http://nakratko.bg/category/60/161398/


"Само в женския затвор в Сливен няма мобилни телефони". Това заяви за "Здравей, България" бившият заместник-министър на правосъдието Димитър Бонгалов на фона на дискусията достатъчно добре ли се охраняват нашите затвори.

Стена се срути на оживена улица в Старинния Пловдив

http://www.struma.com/bulgariya/stena-se-sruti-na-ojivena-ulica-v-starinniya-plovdiv_135887/

За щастие, няма пострадали

Тухлена стена се срути на оживена улица в архитектурен резерват "Старинен Пловдив". По чудо няма пострадали.

Според хора от квартала, стената се е стоварила върху тротоара на улица "Княз Церетелев" рано сутринта.

Камъни, тухли и мазилка затрупват близките контейнери за смет. Падналата стена разрушава и електрически стълб от уличното осветление.

Засега не е ясно кой е собственикът на имота, чиято стена е паднала.

Продължава

Миската Антония Петрова с мащабна сватба в Гърция

http://www.varna24.bg/news/798688.html

Миската Антония Петрова сподели с последователите си в "Инстаграм" снимки от сватбата си. ...

Почивката с кола тази година ще ни излезе по-солена

http://www.varna24.bg/news/798681.html

Традиционно летните отпуски в България започват с по-високи цени на горивата. Средно с около 15 лв. ...

Вижте как районният полицай е спасил живота на похитената от Борис Иванов жена!

http://www.varna24.bg/news/798693.html

Беглецът от затвора в Ловеч Борис Иванов бе задържан вчера следобед след мащабна акция по ...

МВР: Хванахме избягалия затворник с тактиката "свински лов"

http://nakratko.bg/category/60/161397/


Избягалият затворник Борис Иванов е бил заловен с тактиката "свински лов". Това съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов на извънреден брифинг в събота вечерта.

Изборният ден започна. Ще се стигне ли до балотаж в Турция?

https://www.actualno.com/asia/izbornijat-den-zapochna-shte-se-stigne-li-do-balotaj-v-turcija-news_681321.html

В 8.00 ч. българско време отвориха изборните секции в Турция. Повече от 56 милиона турски избиратели гласуват на президетски и парламентарни избори, на които оспорвана борба ще водят сегашният президент Реджеп Ердоган и опозиционните сили около Мухарем Индже. След вота в сила ще влязат и одобрените с крехко мнозинство на референдума миналата година промени в Конституцията. Гласуването за турските граждани в чужбина вече завърши, като правото си на вот упражниха около 1,4 млн. души от над 3 млн

Ангелкова не откри проблеми след скандала на плаж „Перла”

http://www.struma.com/bulgariya/angelkova-ne-otkri-problemi-sled-skandala-na-plaj-perla_135886/

Концесионерът имал правото да определя зоните и да решава дали на платената площ ще има чадъри, или не

Министърът на туризма Николина Ангелкова инспектира плаж "Перла" край Приморско, след сигнал за изгонени туристи.

Резултатът от проверката на министъра на туризма – схемата на плажа не е в нарушение, концесионерът определя зоните. Тоест, ако той реши да определи за платена зона един километър, може само да преминете, но не и полегнете, освен ако не си платите.

Поводът за проверката - сигнал от туристи, че са изгонени от плажа, без право да поставят собствения...

Продължава

Трима турски инженери, отвлечени през ноември в Либия, бяха освободени

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928099

Трима турски инженери, отвлечени през ноември в Либия, бяха освободениТрима турски граждани, отвлечени миналата година в южния либийски град Убари, бяха освободени вчера и ще бъдат върнати в родината им, съобщи признатото от ООН либийско правителство на националното единство в изявление, цитирано от Ройтерс. През ноември неизвестна въоръжена група отвлече четирима инженери - трима от Турция и един от Южна Африка,

Затворникът Иванов зарязал заложника си, за да не го бави

https://offnews.bg//obshtestvo/zatvornikat-ivanov-zariazal-zalozhnika-si-za-da-ne-go-bavi-683163.html

"Тя е спяла. Той я е хванал за ръката и я повел из къщата. Поискал и пари, питал и за хляб. Ударил я и я повел по пътя" това разказва пред Би Ти Ви дъщерята на жената, взета за заложник от избягалия затворник Борис Иванов.

Иванов бе заловен вчера след спецакция в Ловешко, продължила няколко дни.

Жената все още е в силен шок от преживения ужас. Вчера по обед тя е легнала да поспи, а вратите обичайно били отключени. След това непознат мъж надвиснал над леглото ѝ и я събудил.

Разпознала е веднага беглеца, който носил бухалка. Първо поискал храна, после пари, а накрая я повел със себе си.

По пътя обаче ги среща районният полицай, който обхождал улиците пеша. Жената му дала знак, той ги подминал, за да не застраши живота на жертвата, но веднага след това предприел действия.

Притеснен от срещата обаче, затворникът Иванов завлякъл жертвата към близката гора. Тя се спънала и паднала, а той за да не губи време, хвърлил водата и храната и побягнал сам към слънчогледите.

Жената е била заплашена, че ако не го последва, без да будят съмнение по пътя, ще я убие и ще я захвърли в тревата.

Благодарна е на районния полицай, който по думите ѝ е спасил живота ѝ. Не вярва, че някога ще се отърси от стреса и ужаса, които е преживяла. Благодарение и на нейната реакция избягалият затворник беше заловен след зрелищна акция на полицията

Александър Спасов победи в ултрамаратона ”Витоша 100”

https://frognews.bg/novini/aleksandar-spasov-pobedi-ultramaratonat-vitosha-100.html

Александър Спасов е победителят при бегачите в ултрамаратона ”Витоша 100”, известен още като ”Обиколката на Витоша”, съобщи БНР.

2 години след референдума: 100 000 британци поискаха да останат в ЕС

http://www.struma.com/bulgariya/2-godini-sled-referenduma-100-000-britanci-poiskaha-da-ostanat_135885/

Кампания събира подкрепа за допитване преди окончателната сделка за брекзит

Около 100 000 души излязоха днес по улиците на Лондон, за да протестират срещу излизането на Великобритания от Европейския съюз, точно две години след шокиращия резултат от референдума за брекзит, съобщиха ДПА и Ройтерс.

Протестът бе организиран от кампанията "Народен глас", която се бори за това британците да имат право да одобрят или да отхвърлят с вота си окончателното споразумение за Брекзит, което ще бъде договорено между Лондон и Брюксел.

В него участваха...

Продължава

Това се случва във Варна! Съдия чете присъди клекнал, а дела се пазят в бомбоубежище

http://www.varna24.bg/news/798697.html

Съдия чете присъди клекнал, съдебен секретар получава астматичен пристъп, защото работи в мазе. ...

Кеворк Кеворкян: Наивността българска

http://www.cross.bg/pone-boiiko-samo-1577531.html

/КРОСС/ Важният въпрос е, кога нашите Властници ще се научат да разпознават онова, което е полезно за България - истински полезно, а не някаква гримаса или оригване от онова, което днес минава за „европейска политика". Само преди месец Бойко обяви: „Егоизмът на Балканите изчезна"! Човек направо да се разплаче от умиление - и няма как да се сдържи, щом е изчезнала най-отвратителната черта на Балканската Същност. А Бойко просто бе подведен от вечно ухилената физиономия на скопянина Зоран Заев и не по-малко усмихнатия Ципрас. Обаче егоизъм с усмивки не се заличава. И нашият човек си го получи: дори не го поканиха да присъства на подписването на договора между Гърция и НезнамкаквасиМакедония... А направи много, за да осигури поне човешки контакт между двамата Екс-Егоисти. Балканският Егоизъм с лафове не може да бъде преборен. Големите приказки са за наивници, например, тази: Договорът отварял пътя на НеЗнамКакваСиМакедония към Европейския съюз, само чакали да го подпишат, ратифицират и пр. Тогава да вземат направо да я вкарат и в Шенген и Еврозоната - макар че Македония, с име или без име, изобщо не е готова за нищо, какво остава за ЕС. Засега тя има успехи единствено като противен асимилатор на чужда история, нищо повече. Нахиленият Ципрас поне успя да изкрънка от Нахиления Заев известна амнистия за гръцката история. Към нашата скопяните ще си останат все толкова безжалостни, дори и повече

/Видео/ Ето какъв ужас изживя шофьор…

http://regiona.bg/%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%be-%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d1%8a%d0%b2-%d1%83%d0%b6%d0%b0%d1%81-%d0%b8%d0%b7%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d1%8f-%d1%88%d0%be%d1%84%d1%8c%d0%be%d1%80/

Софиянец изживя истински ужас на пътя, мълния удари колата му по време на движение. В социалните мрежи се разпространи любопитно видео, на което се вижда как гръмотевица пада върху движеща се кола.
На кадрите се виждат автомобили, които се движат по столичния булевард „Сливница“. Когато видеото се забавя, заради настройка на фотографа, се вижда как една от гръмотевиците пада в близост до пътното платно, пише 24 часа.
Видеото е противоречиво и раздели потребители на две групи. Едните смятат, че гръмотевицата удря движещата се кола. Други са на мнение, че това е зрителна измама. сн.фейсбук Кристиян Диков

Вижте видеото:

Материалът /Видео/ Ето какъв ужас изживя шофьор… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Властите в САЩ: Стотици деца на мигранти бяха събрани с родителите си

http://www.struma.com/bulgariya/vlastite-v-sasht-stotici-deca-na-migranti-byaha-subrani-s_135884/

Полагат се усилия за ускоряване на процеса

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ съобщи снощи, че 522 деца, отделени от родителите си съгласно програмата "Нулева толерантност", са били събрани със семействата си, предаде Ройтерс.

До едно денонощие още 16 деца ще отидат при роднините си. Според съобщението малък брой малолетни ще останат отделени, включително тези, чиято родствена връзка не може да бъде установена.

В сряда президентът Доналд Тръмп подписа указ, с който се слага край на политиката за...

Продължава

Разрушенията след труса в Япония двойно по - големи

https://www.actualno.com/asia/razrushenijata-sled-trusa-v-japonija-dvojno-po-golemi-news_681319.html

Почти 6,7 хиляди жилищни и стопански постройки са повредени в японската префектура Осака при труса на 18 юни 2018 година, съобщи телевизия Ен Ейч Кей, цитирана от БГНЕС. По-рано се съобщаваше за 3,2 хиляди пострадали сгради от  трусът с магнитуд 6,1. Разрушенията са засегнали 16 града и селища в префектурата. Пострадали са основно изградени преди 80-те години на XX век сгради, които не съответстват на съвременните антисеизмични норми. Тогава загинаха петима, ранени бяха 350 местни жи

Хиляди протестираха пред парламента в Скопие срещу договора за името

http://www.struma.com/bulgariya/hilyadi-protestiraha-pred-parlamenta-v-skopie-sreshtu-dogovora-za-imeto_135883/

Недоволните скандираха "Предатели!" по адрес на политиците, гласували за ратифицирането на договора

Хиляди хора протестираха снощи пред сградата на парламента в Скопие срещу споразумението с Гърция за името Република Северна Македония, предаде АП, цитирана от БТА.

Проявата, организирана от студентското движение "Младите за Македония", бе под мотото "Никога Северна, винаги Македония".

Демонстрантите поискаха оставката на лявото правителство и скандираха "Предатели!" по адрес на политиците, гласували за ратифицирането на...

Продължава

Четирима убити и шестима ранени при нападение в Нигерия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928097

Четирима убити и шестима ранени при нападение в НигерияЧетирима човека бяха убити в Северна Нигерия при нападение, извършено вероятно от екстремистката групировка "Боко харам", предаде АП, като се позова на местната полиция. Телата са били открити вчера сутринта в село край град Майдугури, столица на щата Борно. "Боко харам" води началото си от този щат.

56 милиона турци гласуват днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=376533

Днес избирателите в Турция дават своя вот за президент на страната и за състава на 27-ия парламент. Право на глас имат над 56 милиона турски граждани, разкрити са над 180 000 изборни секции. Гласуването в чужбина вече завърши.

Турция гласува на исторически президентски и парламентарни избори

http://www.struma.com/bulgariya/turciya-glasuva-na-istoricheski-prezidentski-i-parlamentarni-izbori_135882/

Според проучванията Ердоган ще постигне убедителна победа на вота, но не е ясно дали подкрепата за него ще е достатъчна, за да бъде избегнат балотаж на 8 юли

Над 56 милиона избиратели са призовани да гласуват на предсрочни президентски и парламентарни избори в Турция днес, повече от година преди редовната дата.

Настоящият президент Реджеп Тайип Ердоган е сред кандидатите за президентския пост заедно с още петима претенденти. Това са Мухаррем Индже от кемалистката Народнорепубликанска партия (НРП), Селяхаттин Демирташ от прокюрдската Демократична партия на народите (ДПН), Мерал Акшенер от "Добра партия", Темел Карамоллаоглу от...

Продължава

Три милиона туристи са посетили Гърция до април

http://econ.bg/Новини/Три-милиона-туристи-са-посетили-Гърция-до-април_l.a_i.762920_at.1.html

През първите четири месеца на годината Гърция регистрира увеличение от 11,5% на туристическия трафик, достигайки 2 903 милиона туристи. Според...

С 15 лева поскъпна пътят до морето

https://frognews.bg/biznes-turisam/15-leva-poskapna-patiat-moreto.html

Средно с около 15 лв. по-скъпо ще струва пътят до там с автомобил това лято в сравнение с миналия юни.

Три дни по-късно! Задържаха избягалия затворник Борис Иванов

http://www.struma.com/sinya-lampa/tri-dni-po-kusno-zadurjaha-izbyagaliya-zatvornik-boris-ivanov_135881/

Избягалият затворник Борис Иванов бе задържан в село Летница преди минути. Той опитал да вземе жена за заложник.

Около 200 служители на МВР се включиха в издирването му, след като снощи е бил получен сигнал, че той се намира в района между ловешките села Александрово и Дренов.

48-годишният Борис Иванов, който е осъден на 13 години лишаване от свобода за блудства и кражби, избяга от затвора в Ловеч на 21 юни.

Случаят идва само няколко месеца, след като...

Продължава

Пол Маккартни пуска нов албум

http://www.cross.bg/albym-izleze-egypt-1577530.html

/КРОСС/ 17-тият солов албум на музиканта ще излезе на пазара на 7 септември. Продукцията ще носи името Egypt Station, като Маккартни разкри две от заглавията, включени в него: Come on to me и I don't Know. Бившият бийтъл, чийто предишен албум излезе преди пет години, обясни в интернет сайта си, че заглавието идва от името на картина, която той е рисувал. „В Egypt Station всяко заглавие е като спирка. Това ни помогна да структурираме идеите за песните. Сякаш музиката идва от място, което съм сънувал", споделя 76- годиниия музикант.  

Галерия в Лондон показва изложба на Вежди Рашидов

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6928093

Галерия в Лондон показва изложба на Вежди РашидовНа 10 юли 2018г. в прочутата Галерия „Галиарди“ в Лондон се открива най-новата изложба на Вежди Рашидов. Тя е по покана на ръководството на това изключително престижно пространство за изкуство в Европа, съобщиха от Комисията по културата и медиите към Народното събрание. За всеки арт творец е чест да бъде избран от Галерия „Галиарди“,

Любопитно: Ново проучване разкрива истината дали някога ще срещнем извънземни

http://www.struma.com/lyubopitno/lyubopitno-novo-prouchvane-razkriva-istinata-dali-nyakoga-shte-sreshtnem-izvunzemni_135880/

Парадоксът на Ферми остава препъни-камък, когато става дума за търсене на извънземна интелигентност (SETI). Наречен в чест на известния физик Енрико Ферми, който го изказва за пръв път под формата на въпрос, този парадокс се отнася до очевидното несъответствие между очакваната вероятност интелигентният живот да бъде изобилен в безкрайната Вселената и очевидната липса на доказателства за извънземна интелигентност (ЕТИ).

В десетилетията, откакто Енрико Ферми за пръв път постави...

Продължава

Откриха Младежки модул „Francofolies. Благоевград“

http://www.struma.com/obshtestvo/otkriha-mladejki-modul-francofolies-blagoevgrad_135879/

 Евродепутатите Андрей Новаков и Асим Адемов, заместник- министърът на образованието и науката инж. Таня Михайлова, заместник- кметът на община Благоевград по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова и началникът на РУО Ивайло Златанов откриха тазгодишното издание на Младежки модул „Francofolies. Благоевград“.

Най-чаканият момент във форума бе съвместното вълнуващо изпълнение на талантливия изпълнител, с български корени, Венсант Винел и благоевградския...

Продължава

Вижте как ще бъде отбелязан краят на Българското председателство на Съвета на ЕС

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928091

Вижте как ще бъде отбелязан краят на Българското председателство на Съвета на ЕСНа 27 юни 2018 г., 14 часа. Имаме удоволствието да ви поканим на изложба с посланията на лидерите на Европейския съюз и на държавите членки, написани след неформалната вечеря в София на 16 май 2018 г. Изложбата е подредена в Национална галерия – Двореца, на пл.“Княз Алекснадър I“ и ще бъде открита от министър Лиляна Павлова. На 27 юни 2018 г.

ГЕРБ с извънреден брифинг заради думите на Нинова

https://petel.bg/GERB-s-izvanreden-brifing-zaradi-dumite-na-Ninova__270730

Правим тази пресконференция, за да опровергаем думите на лидера на БСП Корнелия Нинова. Това заяви на извънреден брифинг в централата на ...

Точно на тази дата преди 20 години беше последния мач на България на Световно, но по-добре да не го помните

https://petel.bg/Tochno-na-tazi-data-predi-20-godini-beshe-posledniya-mach-na-Balgariya-na-Svetovno--no-po-dobre-da-ne-go-pomnite__270729

Точно преди 20 години България изигра последната си среща на световно първенство. Най-успешният отбор в историята на "лъвовете" приключи с...

Пътуването до морето с кола - с около 15 лева по-скъпо от миналата година

https://petel.bg/Patuvaneto-do-moreto-s-kola---s-okolo-15-leva-po-skapo-ot-minalata-godina__270727

Традиционно летните отпуски в България започват с по-високи цени на горивата. Средно с около 15 лв. по-скъпо ще струва пътят дотам с автомоб...

Саудитска принцеса стана една от първите жени шофьори в страната (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/sviat/sauditska-princesa-stana-edna-ot-pyrvite-zheni-shofiori-v-stranata-video-2105289

Саудитската принцеса Рим ал Уалид бен Талал стана една от първите жени в страната, възползвали се от даденото им от краля право да шофират, като се разходи по улиците на Рияд, предаде ТАСС, цитирайки съобщение на баща й, принцът милиардер Уалид бен Талал в Туитър.<

Добруджанската кулинария е част от културното ни наследство

https://www.actualno.com/society/dobrudjanskata-kulinarija-e-chast-ot-kulturnoto-ni-nasledstvo-news_681318.html

Добруджанските кулинарни рецепти са част от българското културно наследство. Това заяви за Радио "Фокус" културологът Надежда Иванова. „Мисля, че връщането към тези старинни, изконни, изпитани рецепти е изключително интересно. В този смисъл искам да кажа, че рецепти като пача от бакла, жътварски таратор, кръстачки или разни други неща, които хората продължават да приготвят в домовете си, са много интересни, Много е хубаво, че те са се запазили и до днес въпреки всички модерн

Музеят по история на медицината във Варна ще отбележи Еньовден

http://www.moreto.net/novini.php?n=376537

Празникът на слънцето, водата и билките Еньовден ще започне във Варна на 24 юни (неделя) от 10.00 часа в Музея по история на медицината, научи Moreto.net. Входът за мероприятието е свободен. Еньовден е един от най-значимите празници в българския календар.

Илияна Йотова: Заинтересовани сме от промяна на Дъблинското споразумение

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928088

Илияна Йотова: Заинтересовани сме от промяна на Дъблинското споразумениеОт октомври темата за миграцията сякаш изчезна от европейската сцена. ЕК правилно изчисли, че следващата седмица на срещата на върха разделението ще се задълбочи. С днешната среща се цели договорка, за да се намали разделението следващата седмица. Това коментира вицепрезидентът Илияна Йотова пред БНТ.

Престрелки заради наркотици в Хуарес, Мексико

https://www.actualno.com/america/prestrelki-zaradi-narkotici-v-huares-meksiko-news_681317.html

Най-малко 14 души загинаха в събота, 23 юни, в три отделни престрелки в северния мексикански град Хуарес, известен с гангстерските борби за контрол върху наркотрафика. При една от атаките Осем мъже, които гледали мача по футбол от Световното първенство между Мексико и Южна Корея, попаднали в южната част на град под куршумите на стрелец, който убил шестима. Двама оцелели с огнестрелни рани, съобщават властите. Почти по същото време в централната част на града петима, които също гледали мача в бр

Оxfam: Големите вериги супермаркети имат принос в бедността

http://econ.bg/Новини/Оxfam-Големите-вериги-супермаркети-имат-принос-в-бедността_l.a_i.762917_at.1.html

Петте най-големи търговски вериги държат над 37% от пазара в България, показва докладът Ripe for Change на базираната в Лондон британска...

Турците гласуват на исторически президентски и парламентарни избори

https://www.investor.bg/evropa/334/a/turcite-glasuvat-na-istoricheski-prezidentski-i-parlamentarni-izbori-263483/

Проучванията показват убедителна победа на Ердоган, но не е ясно дали тя ще е достатъчна, за да избегне балотаж

Турски самолет "Боинг 737" кацна аварийно в Казахстан

https://www.24chasa.bg/novini/article/6928085

Турски самолет "Боинг 737" кацна аварийно в КазахстанСамолет "Боинг 737" на турската авиокомпания "Пегасус", изпълняващ полет от Новосибирск за Анталия, днес извърши аварийно кацане на летището в казахстанския град Атирау поради повреда на един от двигателите. Това съобщи ТАСС, като се позовава на пресслужбата на Комитета за гражданска авиация на министерството на инвестициите и развитието на

В САЩ започнаха да събират разделени деца от родители-мигранти

https://frognews.bg/svqt/sasht-zapochnaha-sabirat-razdeleni-detsa-roditeli-migranti.html

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ съобщи снощи, че 522 деца, отделени от родителите си съгласно програмата ”Нулева толерантност”, са били събрани със семействата си, предаде Ройтерс.

Избори в Турция: Ще продължи ли да властва Ердоган

https://www.vesti.bg/sviat/izbori-v-turciia-shte-prodylzhi-li-da-vlastva-erdogan-6083754

Сегашният турски президент е изправен пред голямо предизвикателство от страна на Мухаррем Индже от кемалистката Народнорепубликанска партия

Нови протести в Македония

https://www.actualno.com/balkani/novi-protesti-v-makedonija-news_681316.html

Протест срещу промяната на името на Македония събра недоволни пред парламента в Скопие в събота вечер. Група със запалени факли се присъедини към протеста,охраняван от засилени полицейски части, съобщи БНР. Организатори са от обединението "Младите за Македония", „Македония не я даваме, Македония си остава Македония, а народът македонски.“ Протестът беше организиран в социалните мрежи като част от кампанията срещу решението на гръцко - македонския спор за името н

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване