Астропрогноза: Водолей – идеален ден за пътуване, Стрелец – отпуснете се

http://regiona.bg/%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b3%d0%bd%d0%be%d0%b7%d0%b0-%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%b9-%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d0%b4%d0%b5%d0%bd-%d0%b7%d0%b0/

Хороскоп за 21 юли 2018

Хороскоп Овен (21 март – 20 април)

Е, имали сте и по-добри дни, но пък днес ще имате много стимули за действие. Погледнете нещата откъм положителната страна и ще се почувствате много по-добре.

Хороскоп Телец (21 април – 21 май)

Много подходящ ден да докажете качествата си, въпреки мрънкането на околните. Не прекалявайте с критичните си забележки и не се опитвайте на всяка цена да впрегнете всички в работа.

Хороскоп Близнаци (22 май – 21 юни)

Денят е малко сложен в емоционално отношение. Опасенията ви за едно или друго най-вероятно ще се окажат безпочвени. Но пък денят е прекрасен за любов, не се разсейвайте, а действайте по въпроса.

Хороскоп Рак (22 юни – 23 юли)

Денят ще е един от онези, в които изпитвате удовлетворение, че сте успели да свършите много неща. Организацията ви ще е безупречна и при това ще можете да извлечете полза от всичко, което правите.

Хороскоп Лъв (24 юли – 23 август)

Днес може сериозно да се разстроите от някакви дреболии. Опитайте се да гледате оптимистично на нещата и с подобаващата доза хумор, за да не станете жертва на обстоятелствата.

Хороскоп Дева (24 август – 23 септември)

И да се разсейвате, и да проявявате нервност, нещата няма да се оправят днес, така че имайте търпение. Не се опитвайте да предизвиквате съдбата, нищо няма да спечелите от това.

Хороскоп Везни (24 септември – 23 октомври)

Обърнете по-голямо внимание не само на качеството, но и на количеството на храната си, защото сте склонни да трупате килограми. Днес бихте могли да осъществите полезни срещи. Внимавайте да не ви натоварят с всички възможни отговорности.

Хороскоп Скорпион (24 октомври- 22 ноември)

Днес ще сте доста по-практично настроени и ще искате да получите реален резултат на всичко, с което се захванете. Добър момент да приключите с неща, които все отлагате.

Хороскоп Стрелец (23 ноември – 21 декември)

Малко нервно започва този ден, но се сърдете на себе си. Поставили сте си толкова високи цели, че не е ясно кога ще успеете да ги покорите.Не забравяйте че е лято, отпуснете се, забавлявайте се.

Хороскоп Козирог (22 декември – 20 януари)

Не се улисвайте в празно философстване, а действайте. Днес с помощта на приятели може да постигнете много, дори повишение в службата или пък да си намерите нова работа.

Хороскоп Водолей (21 януари – 19 февруари)

Идеален ден за пътуване, а също и за явяване на изпити. Днес ще сте малко авантюристично настроени и защо не направите нещо необичайно. Само гледайте да не е свързано с крупни суми (при това чужди).

Хороскоп Риби (20 февруари – 20 март)

Нещата ви ще се подредят добре днешния ден, въпреки нежеланието ви за работа. Днес може да сте малко по-критични и придирчиви, но това пък ще ви помогне в ежедневните занимания.

 

Материалът Астропрогноза: Водолей – идеален ден за пътуване, Стрелец – отпуснете се е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Пророк Йезекиил проповядвал 22 г. срещу пороците

https://offnews.bg//obshtestvo/prorok-jezekiil-propoviadval-22-g-sreshtu-porotcite-684757.html

Църквата почита днес Св. прор. Иезекиил. 

Свети пророк Йезекиил бил свещеник и произлизал от Левиевото коляно. По време на второто пленяване на Йерусалим при цар Йехония той бил взет в плен от Навуходоносор и отведен в Халдея. Там живял край реката Хавар и в петата година от пленението, около 595 г. преди Рождението Христово, получил от Господа повеля да проповядва на юдеите и да ги убеждава да се разкаят. Тогава бил на 30 години.

В чудно видение му се явил Господ. Йезекиил видял отворено небето и сред сияещ облак – подобие на четири животни, всяко от които имало четири лица, обърнати на четири страни: лице човешко, лице лъвско, лице на теле и лице на орел. Всички имали криле и блестели като свещ, зачервена в огън. Те били като че ли впрегнати в колесница, която се движела след тях и вървяла с шум, приличащ на шум от много води или от многолюден полк. Над тях се издигал бляскав свод и на свода – престол, на който седяло много светло човешко подобие, окръжено от огън и сияние.

Изпълнен от страх и смущение, Йезекии паднал по очите си чул глас Господен да му говори: "Сине човешки, стани и аз ще говоря с тебе!". И дойде в мене дух, казва пророкът – и ме вдигна, и ме постави на нозете ми, и го чух да ми говори:

"Сине човешки, Аз те пращам при дома Израилев, при народ, който непрестанно Ме огорчава, както Ме огорчаваха бащите му, при люде непорокни и жестокосърдечни. Аз те пращам при тях и ти им предай думите Ми! Не бой се от тях, ако дори възстават против тебе и те преследват, но смело предавай Моите думи!"

След това към Йезекиил се простряла ръка, която държала книжен свитък. Тя разгънала пред него свитъка, изписан от двете страни, и в него Йезекиил прочел: плач, охкане и тъга. 

По думата на Господа Йезекиил изял свитъка и втори път получил от Бога заповед да предава точно, каквото е писано в него, и да приканя Йзраиля към покаяние. След това духът го вдигнал и понесъл. Пророкът чул след себе си шум от криле и колела и звук от силен гръм и думите: "Благословена е славата на Господа от мястото си!" Сърцето му било пълно със скръб, но той чувствал, че ръката Господня го укрепва.

Цели седем дни след това Йезекиил не се решавал да предаде на едноплеменниците си думите и откровенията Господни. Тогава Господ му повторил Своята повеля: "Сине човешки! Аз те поставих страж над дома Израилев, за да му предаваш Моите думи. Като ти говоря, че грешникът ще загине, ако не се разкае, а ти не му предадеш Моите думи и грешникът умре в беззаконие, то Аз от тебе ще подиря кръвта му." След това Йезекиил имал отново видение на Божията слава. 

Оттогава Йезекии започнал без страх да съобщава на народа всичко, което чувал от Господа. В продължение на 22 години той проповядвал, като ги увещавал да се откажат от пороците си, да се покаят и да се обърнат към Бога. Наставляван от Духа, той възвестявал бедствията, които ще постигнат Йерусалим и Юдея, предвещавал разорения на другите страни – Тир, Египет – и най-после указвал и на връщането на Израиля от плена и на дохождането на Избавителя. 

Светата Библия дава малко подробности за живота на пророк Йезекиил. Запазило се е предание, че пленници юдеи – в гнева си за справедливите негови укори – го убили и че тялото му било положено в гроба на Сима и Арфаксада, Авраамови прародители. 

САЩ дават $200 млн. на украинските военни

http://clubz.bg/70861-sasht_davat_200_mln_na_ukrainskite_voenni

Санкциите на ЕС са обвързани с изпълнението на всички точки от споразумението за примирие в Източна Украйна. Снимка ЕПА/БГНЕС

Пентагонът обяви снощи, че ще отпусне 200 милиона долара на въоръжените сили на Украйна за обучение, консултантска помощ и екипировка, предаде Асошиейтед прес, циктирана от БТА.

Средствата са предназначени за оптимизиране на командването и управлението на силите, подсигуряване на комуникациите и медицинско лечение. Графикът за извършване на доставките ще бъде оповестен по-късно, се казва в съобщението на отбранителното ведомство на САЩ.

Новата военна помощ съвпада с опитите на правителството в Киев да доближи въоръжените си сили по функционалност със силите на страните от НАТО.

Вестта за помощта идва и по време на политическия дебат след руско-американската среща на върха в Хелзинки и позицията на президента Доналд Тръмп за военната интервенция на Русия в Източна Украйна, отбеляза АП.

9 от 17 жертви на инцидента с корабче в Мисури са от едно семейство

https://petel.bg/9-ot-17-zhertvi-na-intsidenta-s-korabche-v-Misuri-sa-ot-edno-semeystvo__274773

Деветима души от едно семейство са сред 17-те загиналите при потъването на туристическо корабче в езеро в американския щат Мисури, съобщих...

Съдът във Варна ще гледа мерките на задържаните надзиратели

https://petel.bg/Sadat-vav-Varna-shhe-gleda-merkite-na-zadarzhanite-nadzirateli__274772

Те са обвинени, че неправомерно пускали в отпуск автокрадец Съдът във Варна ще гледа мерките за неотклонение на тримата задържани надзи...

Ще се радваме ли на хубаво време през уикенда?

//dariknews.bg/novini/bylgariia/shte-se-radvame-li-na-hubavo-vreme-prez-uikenda-2110496

В събота ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, по-значителни над Източна България, в следобедните часове - и над планинските райони. Само на отделни места ще превали краткотрайно. Северозападният вятъ

Във Великобритания деца шпиони сътрудничат на разузнаването и полицията

//dariknews.bg/novini/sviat/vyv-velikobritaniia-deca-shpioni-sytrudnichat-na-razuznavaneto-i-policiiata-2110499

Непълнолетни британски шпиони сътрудничат на разузнаването и полицията в борбата срещу тероризма, гангстерското насилие, наркотрафика и сексуалната експлоатация на деца, съобщи Франс прес.

Това стана ясно малко след като в средата на юли се появи п

Котаракът оракул Ахил си намери приемно семейство

//dariknews.bg/novini/liubopitno/kotarakyt-orakul-ahil-si-nameri-priemno-semejstvo-2110497

Котаракът-оракул Ахил, който правеше точни предсказания за изхода на мачовете от Световното по футбол в Русия, си намери приемно семейство в дома на ветеринарката Ана Кондратиева, съобщава ТАСС.

Нощен кмет? Какво е това?

//dariknews.bg/novini/sviat/noshten-kmet-kakvo-e-tova-2110498

Ню Йорк, Париж, Тулуза, а сега и Манхайм. Това е първият град в Германия, който може да се похвали с нощен кмет. За поста бе избран 27-годишният студент Хендрик Майер. Какво точно означава нощен кмет?
 

Нападателят от Любек отказва да говори пред полицията

http://clubz.bg/70860-napadatelqt_ot_lyubek_otkazva_da_govori_pred_policiqta

Нападателят, ранил с нож няколко пътници в автобус в германския град Любек, преди да бъде задържан, отказва да говори пред следователите. Това съобщи тази нощ говорителката на градската прокуратура, цитирана от ДПА. 

Към 34-годишния мъж се подготвят обвинения в опит за умишлен пожар, извършване на опасни наранявания и въоръжено нападение. По думите на говорителката Ула Хингст мъжът е родом от Иран, има германско гражданство и живее в Любек. Очаква се той да бъде изправен пред съда днес. 

Използвайки кухненски нож, иранецът е ранил в претъпкания автобус десетима човека, трима от които тежко, каза още говорителката. Петима от ранените са настанени в болница.

Според Хингст и други официални представители в Любек засега няма данни, че извършителят е радикализиран и е малко вероятно мотивите му да са били терористични. 

(БТА)

Актуална пътна обстановка

https://petel.bg/Aktualna-patna-obstanovka__274771

Ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, по-значителни над Източна България, в следобедните часове - и над пла...

Дневен хороскоп

https://petel.bg/Dneven-horoskop__274770

lamqta.com/horoskop-za-denq/blog Овен  Днес Вашия любим човек ще бъде безгранично ревнив, което ще попречи на отношенията помежду ви. , а и въобще няма ...

Ето какво ще е времето в събота

https://petel.bg/Eto-kakvo-shhe-e-vremeto-v-sabota-__274769

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. На места, главно по северното крайбрежие ще превал...

Античен комплекс „Сердика“ – с олющена мазилка като панелка

http://www.transmedia.bg/2018/07/21/%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b8%d1%87%d0%b5%d0%bd-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%bf%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d1%81-%d1%81%d0%b5%d1%80%d0%b4%d0%b8%d0%ba%d0%b0-%d1%81-%d0%be%d0%bb%d1%8e%d1%89%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d0%bc/

В откритата зона на Античен комплекс „Сердика“ вече се вижда колко качествена е била шумно рекламираната реставрация. Част от стените откъм бул. „Мария Луиза“ са олющени, при това – само две години след откриването на комплекса.

Още по време на възстановяването му граждани протестираха срещу бутафорната „реставрация“, при която се надстрояваха античните зидове. Тези дейности бяха финансирани с над 15 млн. лв. под разпореждането на културното министерство начело с Вежди Рашидов.

Днес добре може да се види как мазилката, вероятно пестеливо направена, се лющи подобно на панелните блокове, строени преди 40 години.

Снимки: Евелина Гечева

 

Крадат по над 2000 кучета годишно

https://petel.bg/Kradat-po-nad-2000-kucheta-godishno__274767

По над 2000 кучета годишно се крадат у нас. Те най-често се отмъкват с цел препродажба, изнасяне в чужбина или искане на откуп, разказаха разс...

Как възрастта променя апетита

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6961542

Как възрастта променя апетитаХранителните навици се изграждат в ранното детство, след 60 години започваме да губим удоволствието от яденето Ядете, за да живеете, или живеете, за да ядете? Ние имаме сложни отношения с храната, които зависят от нейната цена, достъпност, полезност и дори от влиянието, което рекламите оказват върху избора ни.

Кисинджър: Тръмп ознаменува края на една епоха

http://clubz.bg/70859-kisindjyr_trymp_oznamenuva_kraq_na_edna_epoha

СВЯТ кисинджър от фейсбук

"Тази среща трябваше да се състои. Аз се борих за нея толкова години. Тя беше погребана под товара на американските вътрешнополитически проблеми. А е необходима. Погледнете Сирия и Украйна. А Русия има уникална черта - сътресенията  едва ли не навсякъде по света да й влияят и при това да се възприемат като заплаха. А такива сътресения ще продължават и ще се засилват", коментира легендарният дипломат Хенри Кисинджър пред "Файненшъл таймс".

Разговорът на бившия държавен секрретар на САЩ е водил шефът на редакцията за Америка Едуард Люс, съобщава Нюз.ру.

Кисинджър обяснява и "почти митичната" способност на Русия да понася страданията. Основната му мисъл е, че в годините преди анексирането на Крим, Западът погрешно е предполагал, че Москва ще възприеме западния ред, основан на правила. А НАТО ще влезе в съзнанието на Русия. Грешка. Защото всичко това е предизвикателство за идентичността на Русия, казва дипломатът.

Дали това означава, че ние недооценяваме Тръмп и че всъщност на практика Тръмп ни оказва услуга, която ние не забелязваме - да успокои руската мечка?

"Не ми се говори много сега за Тръмп, въпреки че някой ден наистина трябва да говоря за него далеч по-сериозно. Но мога да кажа сега, че Тръмп е една от онези исторически фигури, които от време на време се появяват, за да ознаменуват края на една епоха и да ни заставят да изоставим остарелите преструвки. Това не означава непременно, че Тръмп осъзнава това или обмисля някаква грандиозна алтернатива. Възможно е просто да е случайност", обяснява Кисинджър.

А какво ще стане с Германия, ако Тръмп заповяда САЩ да излязат от НАТО?

"През 40-те години на XX век европейските лидери ясно знаеха накъде вървят. А сега те просто искат да избягат от неприятностите. Един виден немски деятел неотавна ми каза, че винаги е възприемал търканията с Америка като способ Европа да се дистанцират от Америка, но сега отбелязва: мисълта, че в света няма да я има Америка, плаши много повече".

С други думи Тръмп плаши европейските страни с това че ги тласка към самостоятелност, така ли е, пита Люс.

"Ако такъв бъде резултатът от ерата на Тръмп, то това ще бъде ирония на съдбата. Но, не е невероятно", отговаря дипломатът.

Кисинджър добавя, че ако през Атлантика премине лиинята на разкола, то Европа ще се превърне в "придатък на Евразия" и ще се окаже във властта на Китай, който се стреми да си върне историческата роля като "Средно царство" и да стане "главен съветник на човечеството".

Кисинджър с Тръмп и с Путин.

Китай се движи към тази цел, смята Кисинджър. Според него Америка в това време се превръща в геополитически остров, заобиколен от два огромни океана и без основни правила, върху които може да се придържа.

И добавя:

"Мисля, че днес преживяваме много, много тежък период за целия свят".

А кой исторически период бихте сравнил с днешния?

Кисинджър разказал как като новоизпечен гражданин на САЩ служил в армията по времето на Втората световна война. Той си спомнил и какво го е наракало да избяга в Щатите. През 1938 година Германия влязла в Австрия и на евреите от родното място на Кисинджър  било забранено да излизат от домовете си. Родителите му избягали в Америка при първата възможност.

"Имаше комендатски час. Немските войници бяха насякъде. Това беше болезнен опит, който никога не се изтри от паметта ми", подчертал Кисинджър.

Според Люс той много внимателно и дълго мислил за какво да си спомни.

Динозавър с "боздуган" на опашката бродел преди десетки милиони години

https://petel.bg/Dinozavar-s-bozdugan-na-opashkata-brodel-predi-desetki-milioni-godini__274765

Учени откриха в южната част на щата Юта останки на динозавър. Новият вид е бил кръстен Akainacephalus johnsoni на името на доброволеца, който е помо...

Референдум в Донбас? Няма да е законен

http://clubz.bg/70858-referendum_v_donbas_nqma_da_e_zakonen

САЩ отхвърлиха днес предложението на Русия съдбата на Източна Украйна да се реши на референдум като казаха, че той няма да е лeгитимен, тъй като районът не е под контрола на украинското правителство, предаде Ройтерс.

Предложението се появи в дните след срещата на върха в понеделник между президента на САЩ Доналд Тръмп и руския му колега Владимир Путин в Хелзинки.

"Администрацията не смята да подкрепи референдум в Източна Украйна", каза Гарет Маркис - говорител на Съвета по национална сигурност при Белия дом. 

Маркис добави:

"Организиране на т.нар. референдум в част от Украйна, която не е под правителствен контрол, няма да е легитимно".

От Белия дом подчертаха също, че мирното споразумение от Минск, подписано през 2015 г., не включва възможност за референдум.

Очаква се европейските съюзници на САЩ също да се противопоставят на провеждането на референдум в Донбас, който е под властта на проруските сепаратисти, отбелязва Асошиейтед прес.

Вчера агенция Блумбърг съобщи, като се позова на две неназовани лица, присъствали на изказването на президента Путин пред руските посланици и постоянни представители в Москва, че в Хелзинки руският лидер предложил провеждане на референдум за уреждане на конфликта в Източна Украйна, припомня ТАСС. 

Пенсионери: В Германия сме бедняци, в България - богаташи

http://clubz.bg/70857-pensioneri_v_germaniq_sme_bednqci_v_bylgariq_bogatashi

Снимка: БГНЕС

Хилдегард и Валдемар Хакщетер от германската провинция Баден-Вюртемберг получават общо едва 1300 евро пенсия. Въпреки това са успели да си купят къща с голям двор. Но не в Германия, а в България, където двамата пенсионери намерили хубава къща на достъпна цена. Новият им адрес: село Сираково на 50 километра от Черноморското крайбрежие, пише германският вестник "Билд" и разказва, че двамата напуснали Германия още преди девет години - защото искали да живеят по-добре на старини.

Нов живот в България

"В Германия бяхме бедни. А тук сме едни от най-заможните хора в селото", споделя 75-годишният Валдемар пред репортерите на "Билд".

Съпругата му Хилдегард е отгледала двете им деца. Паралелно е работила като чистачка, известно време е карала и такси. А Валдемар е работил като месар и шлосер.

Двамата разказват пред "Билд", че вложили всичките си спестявания в покупката на къща в България. Направили основен ремонт, построили си зимна градина, тераса, площадка за барбекю, гараж и дори фонтанче, което да краси големия им двор. В Германия със същите пари можели да си позволят само двустайно жилище под наем.

В сравнение с делника им в Германия, тук двамата пенсионери живеят направо луксозно, пише изданието. Защото в България повечето неща са по-евтини, отколкото в Германия - от фризьорските услуги до цените в ресторанта.

"Само за 15 евро тук можеш да си хапнеш и пийнеш много добре: салата, пържола, картофки, бира или вино плюс една малка ракия", разказва Валдемар пред репортерите на "Билд".

За възрастни хора, решили да прекарат старините си в чужда страна, е особено важно да знаят на какви медицински услуги могат да разчитат. 70-годишната Хилдегард разказва, че преди няколко месеца си счупила крака. Болницата, в която я настанили, не била добре уредена. Никак не ѝ харесала и храната. Но за сметка на това лекарите и медицинските сестри били много мили. Германската здравна каса покрила разноските по операцията, но поела само 70 на сто от допълнителните разходи. Хилдегард и Валдемар трябвало да плятат близо 200 евро от собствения си джоб.

Завинаги

Независимо какво ги очаква занапред, двамата германци са решили да останат завинаги на Изток. Ако един ден им се наложи, ще си наемат болногледачка, която да се грижи за тях вкъщи. Имат и план Б: ако не успеят да намерят жена, която да е готова да ги гледа, ще отидат в някой хубав старчески дом, споделят двамата пред "Билд" и обясняват, че вече са намерили такъв в съседна Румъния. А когато един си отидат от този свят, искат да бъдат погребани в България.

"Едно хубаво, достойно погребение струва тук само 500 евро", обяснява 75-годишният Валдемар.

Дойче веле.

Конструктивната политика на Доналд Тръмп

http://pogled.info/svetoven/konstruktivnata-politika-na-donald-tramp.96268

/Поглед.инфо/ За Доналд Тръмп е написано немалко. За неговия характер, за възможностите му. Някои виждат в него неуравновесен и дори истеричен човек, други го смятат за несериозен, а може би дори бездарен клоун.

Най-новите и неуязвими образци на военната техника на Русия

http://pogled.info/svetoven/russia/nai-novite-i-neuyazvimi-obraztsi-na-voennata-tehnika-na-rusiya.96267

/Поглед.инфо/ Русия заема челно място в сферата на военното въоръжение. Ефективността на руските образци на военна техника се оценява високо по целия свят. За това нееднократно писаха, например, военните аналитици от изданието The National Interest.

CBS News: Тръмп се съгласи, че Русия „се е месила“ в американските избори

http://pogled.info/svetoven/CBS-News-tramp-se-saglasi-che-rusiya-se-e-mesila-v-amerikanskite-izbori.96266

/Поглед.инфо/ В ексклузивно интервю пред CBS News президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е съгласен с оценката на американските специални служби относно намесата на Русия на изборите в САЩ. Освен това, според американския лидер, той налага отговорността за тези действия на Владимир Путин, тъй като той стои начело на Русия.

И все пак те се срещнаха

http://pogled.info/svetoven/i-vse-pak-te-se-sreshtnaha.96262

/Поглед.инфо/ Руско-американската среща на високо равнище, за необходимостта от която толкова дълго говориха Путин и Тръмп, най-накрая се състоя, като съвсем скоро ще можем да я наречем „част от историята“ – твърде дълго и гръмко заплашва да стане „ехото“ от това събитие. Когато Тръмп и Путин се появиха в залата за заключителната пресконференция, когато заедно се качиха на подиума, всички веднага, преди първата дума, разбраха, че се е случило нещо много значимо и пред журналистите, най-вече от САЩ и Европа сега ще се изказват не двама лидери на конкуриращи помежду си „центрове на сила“, а две части от ново единство, нещо като „голямата двойка“, която сега ще може да се трансформира дори в „голямата тройка“ с участието на председателя на КНР Си Дзинпин или дори в нещо още по-мащабно.

От следващото лято всеки касов бон с QR код (Обзор)

https://petel.bg/Ot-sledvashhoto-lyato-vseki-kasov-bon-s-QR-kod--Obzor-__274768

monitor.bg От 30 юни догодина всички касови бележки, издавани от търговците ще трябва да имат уникален QR код, който съдържа цялата информация ...

Slate: Повечето републиканци харесват подхода на Тръмп към Русия, дори и въпреки неговото путинолюбие“

http://pogled.info/svetoven/amerika/Slate-povecheto-republikantsi-haresvat-podhoda-na-tramp-kam-rusiya-dori-i-vapreki-negovoto-putinolyubie.96265

/Поглед.инфо/ Ново допитване на Reuters и Ipsos показа, че 71% от републиканците одобряват подхода на Доналд Тръмп към Русия в контекста на срещата на високо равнище в Хелзинки, пише Slate. Списанието отбелязва, че тези цифри са поразително, след като дори лоялните на Тръмп медии и неговите съюзници, в това число във върховете на Републиканската партия, осъдили меката позиция на американския президент по отношение на Москва.

Федералният резерв на САЩ призна внезапно, че държавният дълг на страната расте по-бързо от икономиката

http://pogled.info/svetoven/amerika/federalniyat-rezerv-na-sasht-prizna-vnezapno-che-darzhavniyat-dalg-na-stranata-raste-po-barzo-ot-ikonomikata.96264

/Поглед.инфо/ Слушаме от години за проблема с падащата възвръщаемост – трябва все повече да заемаме, за да поддържаме живота на практически издъхнала система и за единица дълг полезният резултат става все по-малко и по-малко.

Германските политици: Отговор на Тръмп трябва да стане уверена и независима Европа

http://pogled.info/svetoven/germanskite-polititsi-otgovor-na-tramp-tryabva-da-stane-uverena-i-nezavisima-evropa.96263

/Поглед.инфо/ Лидерите на водещите партии в Германия призовават Европа към по-уверени и независими действия във външната политика, пише германският вестник Die Zeit. Страните от ЕС трябва решително да отстояват своите интереси на световната арена- само така Европа ще може да се изправи на едно равнище със САЩ при Доналд Тръмп в най-различни сфери: от енергетиката до политиката на сигурност.

Вицове за овце

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6971598

Вицове за овце- Мили, коя е тази овца на снимката до теб?! - Сестра ми. - Ай, колко е сладка. *** Попитали радио “Ереван”: - Как се доят овце? Отговорът: - Като пуснеш нов айфон на пазара. *** Днес си викам и аз като хората, ще се кача на автобус. Градският транспорт си е цяло приключение. Та качвам се аз, сядам, зяпам през прозореца... идилия.

Легендата Том Джоунс влезе в болница

https://petel.bg/Legendata-Tom-Dzhouns-vleze-v-bolnitsa__274766

Легендарният певец Том Джоунс отмени два свои концерта, след като бе приет в болница заради влошено здраве, съобщи Би Би Си. След направ...

Кнесетът обяви Израел за еврейска национална държава

http://pogled.info/svetoven/knesetat-obyavi-izrael-za-evreiska-natsionalna-darzhava.96260

/Поглед.инфо/ Израелският парламент (Кнесет) прие конституционен закон за еврейския характер на държавата Израел. Законът, в частност, закрепва за иврита статута на единствен държавен език, съобщава „Хаарец“.

Конфликтът на Тръмп с американския елит

http://pogled.info/svetoven/amerika/konfliktat-na-tramp-s-amerikanskiya-elit.96259

/Поглед.инфо/ Още дълго време първата официална среща между Владимир Путин и Доналд Тръмп в двустранен формат ще бъде обсъждана. Нали в резултат на преговорите на практика цялата прозападна върхушка внесе доста сурова присъда: „Американският президент отстъпи позициите на САЩ“.

Министерството на отбраната на РФ съобщи за завършването на разработката на хиперзвуковия ракетен комплекс „Анангард“

http://pogled.info/svetoven/russia/ministerstvoto-na-otbranata-saobshti-za-zavarshvaneto-na-razrabotkata-na-hiperzvukoviya-raketen-kompleks-anangard.96258

/Поглед.инфо/ Ракетните войски със стратегическо назначение (РВСН) готвят позиционния район за приемане за експлоатация на хиперзвуковия комплекс „Авангард“ в експлоатация. Както съобщават журналистите в министерството на отбраната на Русия, тези мероприятие се провеждат в рамките на укрепването на военната безопасност на Русия.

Михаил Хазин: Тръмп руши световния ред

http://pogled.info/svetoven/mihail-hazin-tramp-rushi-svetovniya-red.96257

/Поглед.инфо/ Тезата, че инициатор на срещата в Хелзинки е Тръмп е вече приета. Писах за това още преди срещата, защото ми стана очевидно, че Тръмп има ограничено време (възможната криза през есента не е главното, а изборите през ноември). Но вчера съумях да си поговоря с един много грамотен и симпатичен човек, който дълги години живее в САЩ, който много се интересува от политика и финанси. Той ми разказа, че един много важен проблем.

Трябва ли му на един шериф автомобил със 717 конски сили?

https://petel.bg/Tryabva-li-mu-na-edin-sherif-avtomobil-sas-717-konski-sili-__274764

automedia.investor.bg Някой си Буч Конуей ще връща почти 70 000 долара Съвсем доскоро шерифът от окръг Гуинет, щата Джорджия, Буч Конуей беше извест...

Viasat Nature разкрива тайните на изчезналите гиганти

https://offnews.bg//obshtestvo/viasat-nature-razkriva-tajnite-na-izcheznalite-giganti-684703.html

След изчезването на динозаврите, Земята бива населена от други смайващо големи животни - 13-метрова змия, която тежи колкото камион, акула с размер на училищен автобус, носорог с тегло 20 тона и ленивец, 200 пъти по-голям от днешните ленивци. 

Въпреки че доминират своите екосистеми, гигантските животни често са по-уязвими от останалите. Те са податливи на климатични промени, загуба на местообитания, липса на храна и съперници, които навлизат в техните територии. Всъщност последните останали днес гиганти - потомците на онези чудовища - са в окаяно състояние и дори са заплашени от пълно изчезване.

За тях разказват епизодите на "Тайните на изчезналите гиганти" по научнопопулярния канал Viasat Nature.

Можете да ги гледате две поредни недели в 17:00. Първата серия ще бъде излъчена на 22 юли.

Viasat Nature позволява на природата да разкаже своята вдъхновяваща история – красива и изненадващо истинска.

Завладяващи истории, разказани от хора на мястото на действието, отблизо и лично.

За да гледате Viasat Nature, свържете се с Вашия местен оператор.

Препоръчваме ви: Judas Priest на Hills of rock

https://offnews.bg//kultura/preporachvame-vi-judas-priest-na-hills-of-rock-684711.html

Голямото събитие днес не е в столицата, а на 120 км на изток в Пловдив, където се провежда фестивалът Hills of rock.

Тази вечер ще излязат британските легенди от Judas Priest, а преди тях ще чуем Odd crew, Dope и много други. 

Фестивалът Hills of rock се провежда за втора поредна година в Пловдив на Гребната база.

Утре пък ще забият Iron Maiden, а повече информация за фестивала ще откриете тук.

Нийл Армстронг стъпва на Луната

https://www.actualno.com/chronicles/nijl-armstrong-stypva-na-lunata-news_685855.html

На 21 юли 1969 г. с думите „Една малка крачка за човека – един голям скок за човечеството...“ „Една малка крачка за човека – един голям скок за човечеството...“ Нийл Армстронг оставя първите човешки следи по повърхността на Луната. Астронавтът престоява на нейната повърхност общо 2 часа и 31 мин. Нийл Олдън Армстронг (на английски: Neil Alden Armstrong) е американски астронавт на НАСА, участник в два космически полета, първият

Хороскоп за 21 – 27 юли от Антония Мечкова

https://offnews.bg//horoskop/horoskop-za-21-27-iuli-ot-antonia-mechkova-682507.html

{"oven":"Това 7-дневие ви изправя пред доста трудности, но вие няма да се отклоните от задълженията си в работата. Ако имате възможност дори за кратък отдих, можете да я използвате, поне за изясняване и оправяне на лични неща ще имате файда. От събота до вторник грижите за близките са водещи при много Овни ще поемат и техни задачи. От сряда балансирате делови отношения, знаете, че зависите от по-влиятелни хора, роднини. Свободните сърца може да се насочат към брак, дамите няма да бързат, и след време ще бъдат доволни от избора си...","telec":"Периодът ви изправя пред проблеми, май трябва да се ориентирате към по-сериозни промени в деловата сфера. При избора си част от Телците се водят от постове и заплащане, това може да им изиграе неприятна шега. До вторник следва да промените редица неща в партньорствата си, да привлечете и нови хора в екип. Съобразявайте се и с тяхното влияние, с желанията им. Сряда и четвъртък носят още шансове за изява и доход, натоварването ще е повече. Грижете се за тонуса си, а в любовта се отнасяйте сериозно към другия човек.","bliznaci":"За вас дните са хубави, макар че в работата трудностите са много, а и доста близки ви търсят за съвет и помощ. Близнаците могат и съдействат с голямо желание, от сряда знаците за благодарност се трупат. От събота до понеделник пречките са по-изнервящи, във вторник сте критични, май прибързвате. Е, ще овладеете това настроение, а и имате приятели, които ще ви подскажат куп чудесни идеи. В част от случаите импулсът за убедителната ви изява идва от любим. Не забравяйте отдиха, заредете батериите с помнещи се преживявания.","rak":"Тези дни предполагат по-внимателно да проучвате нещата, с които се заемате, има куп неясноти в деловата и личната сфера. Раците разчитат на интуицията си и дано тя не ги подведе, ала все пак да не поемат много големи обещания през уикенда. В понеделник уж дълбаете в детайлите, а дали ще предвидите риска от ощетяване? В сряда привличате нови сътрудници, затова в четвъртък уреждайте отношенията стриктно. В рутинни дейности не правете припрени промени, но отвори ли се някакъв шанс – решавайте овреме. Любовни грижи.","luv":"Много са грижите ви през следващите дни, така че е добре да действате по-самостоятелно по деловите си задължения. От събота до вторник група Лъвове доста зависят от благосклонността на шефове, съсредоточеността в работата, а и при уреждане на финансовите въпроси ще бъде оценена. В сряда трябва да следвате стриктно програмата си, има риск от преумора. Обичате промените, но за да бъдат по-ползотворни, от четвъртък търсете съмишленици, успехът зависи от правилен и бърз избор. За здрава любовна връзка е нужно търпение.","deva":"Ще ви се стори, че времето тече по-мудно, но не е уместно да настоявате на идеите си за промени в делови и личен план. Някои Деви ще надмогнат ред неразбирателства с близки, само че ще забравят ли проблема, след като им простят? От събота до вторник имате служебни дела, които са забавени или несвършени така, както вие умеете. Спокойно и последователно ги разчистете, професионализмът ви личи в детайла, а и в сряда-четвъртък изяснявате други, важни неща. Заслужавате кратък отдих, ала не давайте воля на тщестлавието...","vezni":"Лятото ви настройва за почивка и по-спокойно делово темпо. Друг въпрос, че Везните имат някакви неразбирателства с колеги и близки – ето допълнителна причина да не припират с начинания. Понеже държите на взаимодействието, ще търсите помощ от приятели и роднини, за да отстраните пречките. В сряда ще видите първи резултати от тези усилия, в четвъртък анализирайте подробно ситуацията, има и нови проблеми. По финансови въпроси не слушате съвети, но стратегията ви е правилна. И може да се поглезите, а и любим да зарадвате.","scorpion":"Рутинните служебни задачи ви отегчават лете, а не е зле да ги изпълнявате с подобаваща дисциплина и професионализъм. Скоро се очертава да получите още отговорности, ще се събуди желанието ви за изява, новаторство, печалби. През уикенда Скорпионите да се огледат за оферти, понеделник обнадеждава. Във вторник обаче не прекалявайте с обещанията, има куп неща за уреждане, а и лични вълнения няма да ви липсват. В четвъртък-петък стабилизирате съюзи. За любовно обвързване точно сега не бързайте, предстоят по-интересни срещи.","strelec":"Сезонното отпускане е характерно и при вас, застоявате се вкъщи, мислите за отдих. Любими чакат внимание, а вие гледате главно кариерата си. Стрелците да се стегнат, особено господата от понеделник ще трябва да се нагърбят със задължения на колеги, партньори, роднини. Уредете по-стриктно финансови и административни въпроси във вторник, някои печалби се бавят, обаче можете да компенсирате бюджета си в сряда или петък. Сега ви влекат нови проекти, не забравяйте бдителността, в началото пречките не изглеждат твърде големи.","kozirog":"Сега в службата и вкъщи е объркано, шумно, но вие пазите самообладание и се нагаждате към по-деликатните ситуации. В понеделник Козирозите следва да поемат задачи на колеги от екипа, във вторник обаче няма да се пресилват заради този и онзи. Стремите се към по-сериозни промени в стила на работата, от сряда действате в тази насока. Не забравяйте да уредите и финансовата, и административната страна на нещата, само с майсторлък кариера не се прави. И да има поводи за критики, на приятели се доверявате без много приказки...","vodolei":"Лято – не лято, вие се затваряте в себе си, пречки ви правят по-самокритични и по-подозрителни към партньори, колеги, па и познати. Водолеите да следват своите идеи, дори да не са най-добри, от клюки нека бягат далече. Понеделник ви сближава с нови хора, анализирайте внимателно мотивите им. От вторник задачите ви се усложняват, в сряда предпочитате да действате сами по плана си. В четвъртък резултатите си заслужават, но не се отпускайте, и занапред ще има трудности. В любовта слушате сърцето си, други си правят тънки сметки...","ribi":"Времето не лети и за вас сега... Е, ако имате финансови грижи, вие ще бързате да решите някак проблема, дано не е за сметката на колеги, партньори, близки. Дамите от Риби по-умело се справят с трудностите, господата нека заложат на сдържаност и пестеливост, не да хитруват. Преценявайте критично ортаци, помощници в понеделник-вторник. Не се месите в техните дела, но може да зависите от стъпките им. В четвъртък сте нервни, уморени, но не намалявайте бдителността, за новите ви идеи ще се открият шансове и трябва да ги уловите."}

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване