08/31/11 13:22
(http://www.gorichka.bg/)

Горичка Филм Фест: Актрисата Елън Пейдж за изчезването на пчелите

На 19 Септември от 19:00 часа, в седмицата на Горичка Филм Фест ще покажем документалния “Къде изчезнаха пчелите” (The Vanishing of the bees) от режисьорите Джордж Лангуърти&Мириам Хенейн. Филмът проследява събитията около масовото изчезване на пчели започнало през 2006 година. Освен интересната тема, “Къде изчезнаха пчелите” има и звездно присъствие. Гласът зад кадър е на Холивудската актриса Елън Пейдж, нашумяла с ролята си в “Генезис” (”Inception”).

Това интервю е от гостуването и в седмичното американско шоу “Real Тime With Bill Maher”. Актрисата коментира проблемът с пчелите: “Ако всяка година губим по 30% от популацията на тези работливи същества, които ни помагат да си набавим 1/3-та от храната която консумираме, това е знак че правим нещо по грешен начин”. От интервюто също разбираме за интереса на Пейдж в дизайна на пермакултури. Разговорът засяга и темата за глобалното затопляне: “Хората възприемат промените в климата като проблем в далечното бъдеще, а това не е така. Всичко вече се случва”. Елън Пейдж е супер. Надяваме се все повече знаменитости да се занимават с подобни дейности.

Публикувана на 08/31/11 13:22 http://blog.gorichka.bg/?p=4533
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване