09/05/11 14:32
(http://www.gorichka.bg/)

Горичка Филм Фест: “На ръба”

Има ли достатъчно риба в морето? В нашето Черно море няма: количеството е намаляло шест пъти, броят на делфините е скочил, а рапаните са вдигнали мерника на мидите. Това са заключенията на доклад за управлението на риболова в Черно море, който ще бъде представен в Европейската комисия тази есен. На 17 Септември в кино Одеон, вместо да слушаме за доклад, ще гледаме На ръба (The End of the line). Филмът търси отговор на съвсем същия въпрос, а фокусът е върху положението по целия свят. Откритията са стряскащи. Как възприемате идеята, че след 2048 година хората да няма да имат  възможността да хапнат каквато и да е риба?

Макар и поради различни причини, случващото се в Черно море е показателно за състоянието на световния океан. Както ще чуете във видето от пресконференцията след една от дебютните прожекции На ръба, твърденията за изчезващата на риба от моретата са дошли в повече на китайските власи. Те заявяват, че използваните във филма статистики за постоянно падащото количество на улова са подвеждащи. Е, щом китайците го казват …

Изгледайте четирите части на пресконференцията с участието на Чарълс Кловър,   автора на едноименната книга На ръба адаптирана в екранна версия. Това ще послужи за добро въведение в темата, а за същинската част ви чакаме на Горичка Филм Фест. Билетите си може да закупите от тук.

Публикувана на 09/05/11 14:32 http://blog.gorichka.bg/?p=4565
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване