01/14/12 09:47
(http://ivo.bg/)

Българското чаено парти: поканени сте!

Утре, 15 януари 2012 г., ще пием чай пред МОЧА (Монумент на окупационната червена армия). Символиката е многослойна: ще уважим руската традиция да се пие чай. В същото време ще направим българско „чаено парти”- възродена политическа традиция на американския бунтарски дух, който е в основата на чаения бунт в Бостън, поставил началото на борбата за независимост на младата нация.

Така че: нека си направим българско „чаено парти” пред МОЧА, обединявайки руската традиция с американския дух срещу съветската окупационна символика точно на фона на източния барелеф от паметника, който изцяло, 100 процента пропагандира болшевизма, който съсипва Русия чрез най-кървавото братоубийство в човешката история, което прославя композицията от въпросния източен барелеф и след това насажда диктатурата и мракобесието в териториите окупирани от нея чужди земи, за което, ние се оказваме „благодарни”, според надписа на същия този монумент.

Привържениците на болшевишката емблема в центъра на София ( и не само там) напоследък се опитват да се измъкнат от собствените си предишни раболепни лъжи за „освобождението” на България от Червената армия като залегнаха в европейския окоп с твърдението, че всъщност ставало дума да се почита освобождението на Европа от фашизма.Това означавал надписът за благодарността за „освобождението”. Иначе казано- сетиха се, че има европейски контекст ( без да могат да преглътнат американската роля, разбира се) в тази борба. Но къде на този монумент се вижда и намек за приноса на онези десетки хиляди българи, загинали за освобождаването на Европа от националсоциализма- и не на българска, а на чужда територия, под чуждите съветски знамена? Нима точно това не е реален кръвен данък, платен от България, който не само не й се зачита, но и не се почита от самите нас? Няма и помен за този спомен, докато вече десетилетия правим абсурден помен на незагиналия съветски „ Иванчо” на българска територия чрез лъжата за „освобождението” на България, с която Сталин скъсва поддържаните до последно дипломатически отношения на 5 септември 1944 г., за да наложи окупация и съветски режим, нагизден с концлагери и бодлива тел.

Да не говорим, че Великобритания се сражава отчаяно сама срещу нацизма цели две години през които СССР, тласнал Хитлер към агресията на Запад чрез договора за ненападение от август 1939 г., захранва по силата на този договор (убийствен за давещите се в своята кръв британци) ненаситната хитлеристка военна машина с огромни доставки, необходими за водене на войната, преди тя да се обърне, изпреварващо го, към самия СССР. Нищо подобно в памет на европейците-антифашисти не може да се види като символика в чисто болшевишкия паметник в София ( и къде ли още не в България). Стърчащият над столицата ни агресивен тотем символизира само преклонението на българската главица пред лъжата. И трябва да бъде преместен там, където поклонниците на лъжата могат да му се кланят в компанията на останалите символи на онова време- в музея, който слави „социалистическото изкуство”.

И още нещо: България успя да се представи като различна пред света по въпроса за спасяването на българските евреи. България обаче е различна и с това, че е единствената на пътя на Червената армия, която не е проляла нито капка съветска кръв, но е превърната за „благодарност”в най-покорния съветски васал. Не заслужаваме да бъдем сравнявани с другите, воювали срещу СССР и държим това да ни се зачете също. Къде е логиката да ни аплодират, че сме отказали да бъдат погубени българските евреи, а за посрещането на съветските войници без нито един изстрел не ни се признава различието? Нима през 1944 г. България не можеше да се изправи с храбрите си войски така отчаяно, както през 1916-та, когато отгоре на всичко прогонва руските агресори, избивайки хиляди от тях, от своите земи? Кръвопролитието обаче е било избегнато през 1944-та и за този факт не сме заслужили подигравката със съветския паметник и неговите подобия, нацвъкани из цяла България.

Очертава се и медиен пробив в отразяването на събитието ни утре. Анонсираха го във в. „България днес”, Нова телевизия и Дарик радио. Очаква се- за първи път откакто водим тази битка за истината- присъствие на телевизионни екипи.

Елате и вие с термоси с чай и дори със самовари- дано повечко глави „уврат” за истината!

Инициатива за демонтиране на паметника на Съветската армия кани на протест в неделя
15 Януари 2012
е-vestnik

Гражданска инициатива ЗА демонтирането на паметника на съветската армия в София кани на протест с плакати на 15 януари 2012, неделя от 11 до 13 часа край източния барелеф на паметника на Съветската армия в София в Княжеската градина. Организаторите напомнят, че на знамето, изобразено на този барелеф пише: „Вся власть советам” – лозунгът, с който е отнета свободата на половин Европа и са избити десетки милиони. Това е най-кървавият лозунг на 20-ти век. Искаме да го припомним на всички онези, които защитават оставането на паметника на Съветската армия (ПСА) в центъра на столицата ни, подчертават организаторите. Този лозунг не е антифашистки, както се опитват да убедят обществото, а болшевишки и е отнел живота не само на народите от Прибалтика и Източна Европа, но и на милиони руснаци, които са били принудени да го защитават, пише още в призива.
Избрали сме именно това място да отбележим 15 години от гражданските протести през януари 1997 пред Народното събрание. За нас това е правилното място днес – паметникът, който е символ на комунистическата лъжа и пропаганда. Да се съберем заедно с плакатите, които направихме миналата година и да изразим отношението си към голямата лъжа и желанието ни да се освободим от нея. Елате всеки със свой плакат, за да „окупираме” символично тотема на тоталитарната епоха в България! И да покажем още веднъж категоричното си отношение към това в нашата столица да няма паметник, символизиращ нашата безпрeкословна подчиненост на чужда държава, се казва в призива.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване