02/02/12 12:42
(http://milenafuchedjieva.blogspot.com/)

"дневникът на дракула" - танцов спектакъл на мила искренова с балет арабеск

написах серия от поетични текстове за предстоящото представление на мила искренова с балет арабеск със специалното участие на деян донков и биляна петринска. 
дракула си пише дневника и философства над човешкия свят, как се чувства в него, как се влюбва и как се кандидатира за министър-председател. имаме цяло интервю на журналистката виктория недева (надявам се да няма журналистка с такова име) с политикът дракула в което той обяснява политическата си платформа и какво иска да направи за българия и хората:) 
вампирската тема ми е изключително любима. неживите живи, които се хранят с живот. безсмъртието им като нещо ужасно, и като ужасяващ кич. сложните им отношения с хората. властта на кръвта. невъзможната любов между смъртта и безсмъртието. сексапила на желанието за кръв.
вероятно малка част от текста ще остане, защото все пак това е танцов спектакъл, не театрална постановка, но по-нататък ще ги направя цялостно достъпни на някакъв носител.
това е фотосесия без претенции. нищо не е подготвяно, просто си взех фотоапарата и се въртях снимайки около деян донков, биляна петринска и двамата красиви балетисти от арабеск на които все още не знам имената. все още няма нито декори, нито костюми, нито грим, нито осветление. осветителят беше така добър да се съгласи да ми пусне една червена и една бяла светлина на стратегически места за да има нещо повече от дежурния ред прожектори. 
тези снимки са в някаква степен случайни въпреки, че при добрите актьори нищо не е случайно и деян и биляна ясно го показват. 
премиерата ще е на 24 февруари в държавния музикален театър "стефан македонски". ще има само по 2 представления на месец, затова е добре овреме да се купуват билети:) ще каня приятели обаче на 10 март, защото в края на февруари няма да съм в българия.






 



Публикувана на 02/02/12 12:42 http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2012/02/blog-post.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване