05/31/12 09:30
(http://vasvalch.com/)

Какво очаквам от Интернет маркетинг с нулев бюджет?

Piggy bank

Guerilla, viral, low-cost, effective, efficient…. Търсите ли често по сходни ключови думи? И по-важното, намирате ли нещо интересно? Лично аз доста рядко се задоволявам с безплатните съвети в повечето маркетинг-ориентирани сайтове, които чета. Просто защото съветите им показват неща, които са безплатни, само когато са направени зле или когато зад самата идея на кампанията стоят умове от агенции с главозамайващи хонорари на час. Затова е добре да има събития като семинара Интернет маркетинг с нулев бюджет, организиран от Web and Events.

Събитието се организира за четвърти пореден път, а аз имам доста добър поглед върху всички тях – както в ролята на зрител, така и в ролята на лектор (през март се включих на сцената с тема за B2B блоговете). Мисля, че организаторите от Web and Events са намерили много подходяща ниша, която да заемат – определено има глад за добри нискобюджетни идеи, а смислените съвети са ограничени. За сметка на това, на Интернет маркетинг с нулев бюджет често говорят хора, които имат какво да кажат.

Програмата е концентрирана около пет теми:

  • Ще ни събуди Борил Богоев с тема за копирайтинга. Това, което най-обичам при Борил, са готините заглавия на лекции – минахме през Кама Сутра, а сега си говорим за Тайната книга на Маите. Личи си, че той върши това, което проповядва и използва пълния потенциал на добрия копирайтинг.
  • Огнян Младенов се спира на нещо важно за SEO – link building. Тъй като тепърва прохождам в SEO специализацията си, определено има какво да науча. On-page оптимизацията е доста по-ясна на теория, но за link-building като че ли трябва значително повече опит.
  • Разбира се, няма как на един маркетингов семинар да се мине без социални медии – темата вече си е направо задължителна. Знам, че Иво Илиев може да каже нещата ясно и от опит. След като на последното издание на Интернет маркетинг с нулев бюджет Иво беше споменаван като добър пример на практика във всяка лекция, време е и той да сподели малко добри примери от своята практика.
  • Юлиян Бориславов от ICN.bg ще говори за добрите партньорски отношения. Нямам впечатления от него досега, но пък темата звучи интригуващо, а и редовно чувам добри неща за ICN – явно знаят как да създават добра връзка с клиентите.
  • Последен е Александър Ненов, който ще говори за вирусен маркетинг. Това е любима негова тема и от преди, а тук се надявам да чуя отговор на въпроса “Защо, аджеба, трябва да се напъваме да създаваме вирусни послания?” Мисля, че това ще помогне на доста бизнеси.

Толкова за събитието – а сега към регистрацията и ще се видим на 7 юни!

 



Още по темата:

  1. Свобода или ограничение е нулевият бюджет?
  2. Победителят: Свобода или ограничение е нулевият бюджет?
  3. Още маркетинг подкасти

Публикувана на 05/31/12 09:30 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/laoVZjd7adQ/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване