12/19/12 04:00
(http://socialevo.net/)

Apple и foursquare в партньорство за Maps в iOS?

Apple и foursquare в партньорство за Maps в iOS?

Свикнахме с многото слоеве информация, преплетени по най-неочаквани начини, увеличавайки драстично общата си полезност. Пример за това е Google Maps, в които вече можем да намерим не само обектите, които търсим (от Google Places и Google+ Local), но и да прочетем коментари, да видим оценката, да разгледаме работно време, снимки и др. При това вече и под iOS. А новото приложение Maps на Apple все още е с лоша слава. Затова и не е учудващо, че компанията вероятно е в преговори за партньорство с foursquare. За това подсказват The Wall Street Journal, цитирани от Apple Insider.

Говори се, че главният вицепрезидент на Apple, Еди Кю, се е срещал с представители на foursquare (Денис Кроули?), за да обсъдят преливането на информация от социалната мрежа. А данните там са особено полезни – ние, потребителите, сме се погрижили да добавим най-интересните обекти, да качим снимки, да споделим впечатления, че дори да оставим и оценка на баровете, ресторантите и пр.

Подобен ход от страна на Apple би бил особено стратегически предвид отличния старт на Google Maps за iOS, а и успешното развитие на Google+ Local, където се агрегира съдържание, засягащо бизнесите по целия свят.

Евентуално партньорство между Apple и foursquare ще е полезно, разбира се, и за другата страна. В зависимост от степента на интеграция на iOS и foursquare ще станем свидетели на по-голям интерес, повече регистрации за социалната мрежа и по-голяма активност в нея. Както отбелязват WSJ, ръстът на foursquare се забави. Междувременно социалната мрежа прерасна от игра на не-криеница в почти самодостатъчен инструмент за търсещия забавления или загубилия се в големия град. Да видим какъв ще е изходът!

Снимка: Apple

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване