Мариана Бояджиева се срещна с "новите будители", за да чуе исканията им

Със 100 млн. лв. повече са средствата за образование в бюджет 2014. Това каза пред педагози, културни дейци и директори на учебни заведения от Велико Търново народният представител на “Коалиция за България” Мариана Бояджиева. Те се отзоваха на съвместната покана на депутата и на областния председател на БСП Валентин Ламбев за среща по повод Деня на народните будители. По традиция соцалистическата партия за поредна година организира срещата, на която представителите на образователната и културната сфери обсъждат предизикателствата, които „новите...

Нападателят на 20-годишната Виктория все още не е задържан

Все още не е задържан нападателят на 20-годишната Виктория Христова, която бе наръгана с нож в нощта срещу събота. В столицата продължава операцията по издирването на мъжа, чиято самоличност е известна на полицията. До момента разследващите са задържали за проверка около 60 души.  ...

Скандално: В разгара на протестите ректорът на УНСС отваря нова чалготека

София /КРОСС/ Ректорът на УНСС проф. Стати Статев цяла година в медийните си изяви се кълнеше как ще трансформира помещенията на затворената чалготека „Ориент 33" в учебни зали или в зала за спорт и фитнес, но така и не спази това свое обещание, констатират с възмущение в Гражданско сдружение "Майки срещу насилието в Студентски град"Ректорското ръководство на Университета за национално и световно стопанство тези дни даде зелена светлина за отварянето на поредната лъскава чалга дискотека в студентския кампус, с което нагледно демонстрира, че не си е извлякло абсолютно никакви поуки след жестокото убийство на 19-годишния студент от УНСС Марио Данчев в Студентски град, предупреждават от Сдружение "Майки срещу насилието в Студентския град". Със своя скандална заповед № 1617 от 02.08 2013 г. ректорът на УНСС проф. Ст. Статев разпорежда на 17 септември 2013 г. да се проведе търг за отдаване под наем на част от имот, публична държавна собственост, с обща площ - 540 кв.м., представляващ дискотека - бар, намиращ се в стол № 33 в ж.к. "Студентски град" на ул. „Атанас Манчев"1. В заповедта си, която е качена и на сайта на УНСС, ректор Статев подчертава, че дискотеката се разкрива с цел „осигуряване на място за отдих и развлечение на студенти, преподаватели и служители", като иска за нея първоначална тръжна наемна цена 4041 лв. месечно без ДДС

Смъртна присъда грози нападателя от Лос Анджелис

Нападателят от летището в Лос Анджелис беше обвинен в убийство на федерален агент и насилие на международно летище, предадоха световните агенции.

Според тези обвинения федералните прокурори може да поискат смъртна присъда за 23-годишният Пол Антъни Сиансия.

В петък Сиансия отне живота на един човек, служител във федерално управление, и рани седем души на терминал трети на летището в Лос Анджелис.

Той беше прострелян от полицията и се намира в болница.

  БТА    

ВМРО с ултиматум: Репатрирайте нелегалните имигранти

Протест на ВМРО. Снимка: БГНЕС

Отправяме ултиматум към властта – в едноседмичен срок да въведе ред в държавата, да репатрира нелегалните имигранти на местата, от които са дошли.

Това заяви за Агенция “Фокус”Ангел Джамбазки от ВМРО.

Той взе участие в протеста в подкрепа на 20-годишната Виктория, която бе нападната от чужденци.

От НДК потегли шествие срещу нелегалните имигранти. В него се включиха привърженици на ВМРО, движение „Национална съпротива”, Български национален съюз, сдружение на българските футболни запалянковци и други.

Джамбазки заяви, че правителството трябва да обяви броя на бежанците, които страната може да приеме.” В случай, че ултиматумът не бъде изпълнен, си запазваме правото да се самоорганизираме за защитата и съхранението на живота, здравето и имуществото на нашите съмишленици и всички български граждани. Всяка политическа отговорност за събитията оттук-нататък ще лежи върху тези, които управляват държавата”, подчерта той. 

Шествието приключи с митинг пред сградата на Министерски съвет. Там се събраха и приятелите Виктория от Ансамбъл “Гоце Делчев”, в който тя танцува. Пред сградата на Министерски съвет по-рано приключи и протестът на “Атака”.

Статията "ВМРО с ултиматум: Репатрирайте нелегалните имигранти" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Призовават косовските сърби да гласуват на изборите

В северната част на Митровица са разлепени плакати, призоваващи сърбите

Дете и баща му са блъснати по време на мотосъстезание в Бобошево

Дете на 6 години и баща му са пострадали по време на традиционното състезание по мотокрос в Бобошево.

Двамата са били блъснати от състезател, докато пресичали трасето, съобщиха от полицията в Кюстендил.

Инцидентът е станал около 10,15 ч. днес.

Пострадалите са от София. Бащата - Е.Е. е на 51 години. Той е в тежко състояние и е настанен във Военна болница в София.

Синът му - С.Е. е с по-леки наранявания, направени са му два шева на главата. Момчето също е във Военна болница в София, в детското отделение.

Състезанието по мотокрос Гран при Бобошево се провежда за 57-и път.

БТА    

Йелън е предвидила жилищния срив в САЩ, но не е алармирала

Осем от банките, надзиравани от екипа ѝ, изпаднаха в неплатежопособност

    


Двама младежи пребиха 66-годишен заради жена

Двама младежи от П. Тръмбеш са задържани за побой на свой съгражданин. В петък около 22.30 ч. в полицейското управление в града се обадил 38-годишен мъж от с. Орловец, който обяснил, че е намерил хазяина си в безпомощно състояние в дома му. На мястото незабавно бил изпратен полицейски екип. Проверката установила, че същата вечер около 22.00 часа в жилището влезли двама мъже, съборили 66-годишният собственик на земята и му се нахвърлили с ритници по главата и гърдите. След проведено разследване криминалистите влезли в дирите на нападателите. Тов...

Два пожара горят в Москва и околностите ѝ

Пожар е избухнал на тавана на сградата на театър "Школа за съвременна пиеса" в центъра на Москва, предаде ИТАР-ТАСС.

Евакуирани са повече от 350 души.

По предварителни данни огънят е обхванал около 500 кв. м от двуетажната сграда.

Гори гредоредът между втория етаж и таванските помещения.

Етажите на театъра са силно задимени. Рухнала е част от покрива.

Сградата на театъра на площад "Трубная" е една от най-красивите в руската столица,

отбелязва ИТАР-ТАСС. В нея някога се е намирал ресторант "Ермитаж", посещаван от Римски-Корсаков, Чехов, Горки , Танеев, Чайковски и Шаляпин, цвета на московката интелигенция.

В тази сграда през 1877 г. е празнувал сватбата си Пьотр Чайковски, в нея са били организирани Пушкински дни, там Фьодор Достоевски е произнесъл реч в памет на поета.

В началото на 20-те години ресторантът е затворен и в помещението е отворен Дом на селскостопанския труженик. Прекрасните зали с гипсови орнаменти и фрески, рисувани от Врубел, са били превърнати в хранилище. По различно време в историческата сграда е имало спестовна каса, стоматологична клиника, помещавали са се различни ведомства и кантори. През 1989 г. в сграда е открит Московският театър "Школа на съвременната пиеса".

Междувременно голям пожар е избухнал и в завод за енергоспестяващи технологии в Московска област.

Огънят се е разпрострял на 1000 кв. м, а в гасенето му участват 32 пожарникари и 10 единици техника.

По предварителни данни няма жертви и пострадали.
















ИТАР-ТАСС



YouTube раздава първите си музикални награди

Платформата за споделяне на видео в интернет YouTube ще раздаде първите си музикални награди за песни на изпълнители, които са едни от най-популярните и гледани сред потребителите. Събитието ще се състои днес, 3 ноември, от 18:00 часа Източно стандартно време. Официалната церемония по награждаването на най-харесваните от потребителите песни ще се предава пряко от Ню Йорк. Първите награди на YouTube се очакват с интерес от хиляди фенове на световните хитове.Риана, Лейди Гага, Еминем, Джъстийн Бийбър, корейският рапър Сай са сред номинираните за артист на годината, пише Стандарт Нюз. От YouTube обясняват, че номинациите са базирани на данни от платформата за последните 12 месеца.

Доклад за глобалното затопляне вещае бедност и изпълнено с рискове и насилие бъдеще

Глад, бедност, наводнения, горещи вълни, суша, войни, болести - всичко това вече е причина за човешки трагедии. Но нещата ще се влошат, докато светът се затопля благодарение на причинените от човека климатични промени, се посочва в проект на доклад на Междуправителствената експертна група за климатичните промени, международен орган, учреден от ООН през 1988 г., предаде Асошиейтед прес. Докладът ще бъде официално представен следващия март. Сега обаче резюме от проекта на доклада изтече в екологичен сайт и до него достъп е получила АП. Докладът анализира как глобалното затопляне вече засяга начина, по който живеят хората и прави прогнози за бъдещето на човечеството, в това число и за спад в доходите в глобален мащаб. В проекта на документа се посочва, че през 21 век въздействието на климатичните промени ще се изразява в забавяне на растежа и на усилията за намаляване на бедността. Подчертава се, че ще се появят горещи точки на глада и че бедността ще се изостри в страните с ниски и средни доходи. В страните с висок и доходи ще се обособят така наречените "зони на бедността", тъй като там ще се увеличи неравенството. В доклада се отбелязва, че учените си дават сметка за някои ключови рискове. Сред тях са тези за хора измиращи от горещините и покачването на морските води, за разоряването на фермерите заради недостиг на вода, за проблеми с инфраструктурата заради екстремните метеорологични феномени, за влошаване на опасните и смъртоносни топли вълни, за краха на някои морски и сухоземни екосистеми. В доклада се отбелязва, че ако емисиите на въглероден диоксид от петролната, газовата и минната промишленост следват настоящите траектории, то съчетанието на високи темпераури и влажност в някои  части на планетата за някои периоди от годината ще попречат на нормалните човешки дейности, в това число работата навън и отглеждането на култури за прехрана. Една от най-спорните части на доклада предупреждава и за повишен риск от конфликти, породени индиректно от климатичните промени. В проекта на доклада се разглеждат поотделно рисковете за всеки континент. За Северна Америка се изтъкват големи рискове от горски пожари, горещи вълни и наводнения. Водата, било то в прекомерно или недостатъчно количество и горещините са най-големите рискове за Европа, Южна Америка и Азия. Рисковете за Африка идва от болестите, глада и вредителите. Австралия и Нова Зеландия могат да изгубят кораловите си рифове, а малките острови държави да се озоват под водата, посочва документът.

"Алфа рисърч": 60% подкрепят студентските протести

Близо толкова смятат, че те ще се разраснат

    


15-годишен едва оживя след алкохолно натравяне в Благоевград

15-годишен ученик от Спортно училище във Враца е откаран в тежко състояние след злоупотреба с алкохол в Спешен център Благоевград тази нощ, съобщи struma.com.

Момчето изпаднало в несвяст след значителна употреба на водка смесена с уиски и около 03.00 часа е хоспитализиран. След отровния коктейл младежът не могъл да обясни какво му се е случило. 15-годишен ученик от Спортно училище във Враца е откаран в тежко състояние след злоупотреба с алкохол в Спешен център Благоевград тази нощ, съобщи struma.com. Момчето изпаднало в несвяст след значителна употреба на водка смесена с уиски и около 03.00 часа е хоспитализиран. След отровния коктейл младежът не могъл да обясни какво му се е случило.

Имплантите създават проблеми на Джоли

/КРОСС/ Новите импланти в гърдите на американската актриса Анджелина Джоли й причиняват болка. Както съобщава StarHit, усложненията са започнали след последната операция.По информации на западни медии, актрисата постоянно се чувства неразположена и страда от главоболие. Джоли е знаела, че да си вкара импланти след мастектомията е опасно. Въпреки това, независимо от риска, тя се реши на операцията. Сега ракът вече е зад гърба й, но възможността за заразяване я притеснява силно.

Откриха човешки останки край с. Бистрица

Кости от човешко тяло са открити в местността „Самоковището", над дупнишкото село Бистрица. До тях има празна палатка, раница и туристически принадлежности. Това е инцидент от преди 4-5 години, коментира дежурният в ОД МВР- Кюстендил. Сигналът за намерените кости е подаден в събота от туристи, които са се разхождали в района.  ...

Отчитаме над € 3 млрд. приходи от туризъм за 2013 г.

„До момента страната ни отчита над 3 млрд. евро приходи от туризъм за 2013 г. 13,6% от брутния вътрешен продукт на България е съставен от този отрасъл". Това каза заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Бранимир Ботев в предаването „Тази неделя" по bTV.

Агилера се развежда заради сина си

/КРОСС/ Американската певица Кристина Агилера разкри подробности около решението си да се разведе със съпруга си - музикалният продуцент Джордан Братман, с когото бяха заедно пет години. Изпълнителката споделя, че детството й е било изпълнено с насилие, заради което се нуждаела от грижи и обич. Мъжът до нея бил именно такъв - любящ, грижовен и внимателен. Въпреки това, след известно време , започнали да се карат спокойствието и мирът изчезнали от къщата.Агилера решила , че синът й не трябва да расте в атмосфера, подобна на тази, в която самата тя е израснала. Според нея не разводът, а постоянните караници в къщи биха навредили повече на детето й.

60% подкрепят студентските протести, 1/3 смятат, че зад тях има политически сили

Подкрепата за студентските протести сред българите е 60% сочи допитване на „Алфа Рисърч“, цитирано от БТВ. 

Според изследването, направено между 26-31 октомври, най-голяма подкрепа студените получават в столицата и малките градове – около 64-67 %. В областните градове и селата тя е 56-59%.  Няма сериозни разлики и сред хората с различна образова Подкрепата за студентските протести сред българите е 60% сочи допитване на „Алфа Рисърч“, цитирано от БТВ. Според изследването, направено между 26-31 октомври, най-голяма подкрепа студените получават в столицата и малките градове – около 64-67 %. В областните градове и селата тя е 56-59%. Няма сериозни разлики и сред хората с различна образова

Полицията още издирва нападателя на 20-годишното момиче в София

Продължава полицейската операция по издирване и задържане на мъжа, нападнал 20-годишна жена в София, съобщиха от МВР.

88-годишен велосипедист бере душа в болница, ударен от автомобил

88-годишен велосипедист пострада тежко при пътен инцидент на пътя с. Вардим - Свищов. Произшествието е станало в петък около 17.45 ч., съобщават от полицията. Лек автомобил "ВАЗ", управляван от 79-годишен мъж от крайдунавския град при суха пътна настилка в условията на нощна видимост и неосветен участък от пътя, движещ се в посока от Вардим за Свищов, блъснал движещия се пред него велосипедист от същия град. 88-годишният мъж бил без светлоотразителна жилетка, а велосипеда без необходимите светлоотразителни елементи. След инцидента водачът на ав...

Дете и баща му са блъснати на мотосъстезание в Бобошево

Бащата е в тежко състояние и е настанен във Военна болница в София

Министърът на енергетиката обеща да се публикува договорът за "Южен поток"

Драгомир Стойнев обяви, че ще държи публично да се оповести подписването на договора за изпълнението на проекта "Южен поток" на българска територия. Това заяви самият той в държавното радио по повод вчерашното питане на държавния глава дали тази седмица е бил подписан договор за изграждането на проекта или друг вид документ и настояването му за Драгомир Стойнев обяви, че ще държи публично да се оповести подписването на договора за изпълнението на проекта "Южен поток" на българска територия. Това заяви самият той в държавното радио по повод вчерашното питане на държавния глава дали тази седмица е бил подписан договор за изграждането на проекта или друг вид документ и настояването му за

Бг студенти пред Евронюз: Навън сме, за да променим бъдещето

„Събудете се!“ , крещят близо 2000 протестиращи пред Софийския университет, след като студенти окупираха сградата на университете на 25 октомври. Така започва материал на телевизия „Евронюз“ за събитията в България и студентските окупации. 


В специален имейл до „Евронюз“ четвъртокурсникът по журналистика в СУ Станислав Кашийски, който по думит „Събудете се!“ , крещят близо 2000 протестиращи пред Софийския университет, след като студенти окупираха сградата на университете на 25 октомври. Така започва материал на телевизия „Евронюз“ за събитията в България и студентските окупации. В специален имейл до „Евронюз“ четвъртокурсникът по журналистика в СУ Станислав Кашийски, който по думит

Царево получи нова комуникационна техника

Царево получи ново оборудване по проекта „Е-ПОДЕМ - европейски проекти, общински дейности и електронен мениджмънт”, координиран от Национално сдружение на общините в Република България. Неговата цел е разширяване на общинския капацитет за успешно и ефективно управление на проекти, съфинансирани от Структурните фондове. Вече „на въоръжение” в общината са широкоформатен скенер, сървър, компютърна конфигурация, два принтера, киоск-терминал за употреба от гражданите, с включена операционна система, видеоекран, два електронни подписа и два електрон...

Изгоря театърът "Школа на съвременната пиеса" в Москва, няма пострадали (обновена)

В Москва днес изгоря театър "Школа на съвременната пиеса", предадоха ИТАР-ТАСС и БТА. Благодарение на бързите действия на пожарникарите от сградата са били изведени 350 души, няма пострадали, съобщи Министерството на извънредните ситуации.

Пожарът бе ликвидиран към 14 часа местно време. Предполага се, че причината е късо съединение.

По предварителни данни огънят бе обхванал около 500 квадратни метра от двуетажното здание. Горяха гредоредът между втория етаж и таванските...

В Москва гори историческа сграда, в която се помещава театър

В центъра на Москва, на тавана на сградата на театър "Школа на съвременната пиеса", избухна пожар. Евакуирани са над 350 души, предадоха ИТАР-ТАСС и БТА.

По предварителни данни огънят е обхванал около 500 квадратни метра от двуетажното здание. Гори гредоредът между втория етаж и таванските помещения. Етажите на театъра са силно задимени. Рухнала е част от покрива.

Сградата на театъра на площад "Трубная" е една от най-красивите в руската столица, отбелязва ИТАР-ТАСС....

Д. Тодорова: Електронното образование е изправено пред предизвикателство

Дигитализирането на литература във ВТУ „Тодор Каблешков“ ще бъде готово до ноември 2014 г.

    


Италианският министър на правосъдието може да загуби поста си


Италианската министърка на правосъдието Анна Мария Канчелиери може да изгуби поста си заради обвинения в злоупотреба със служебно положение, предаде "Франс прес".

Канчелиери е обвинена от политическите си противници, че е злоупотребила с положението си, за да улесни излизането от затвора на Джулия Лигрести, дъщерята на магнат в областта на застрахователното дело, страдаща от анорексия и страхова невроза и намираща се сега под домашен арест.

Министърката ще трябва да дава...

Арестуват 59 души заради нападението над Вики

59 души са отведени в столичните РУ на МВР по повод нападението на 20-годишната Вики на улица „Пиротска”, съобщиха от пресцентъра на МВР. Продължава обаче издирването на престъпника.

Ваксинирай се, време е!

Имунизация срешу грип се извършва в Благоевградска област, припомниха от Регионална здравна инспекция. Тя се провежда ежегодно преди настъпването на грипния сезон. Според специалистите особено важно е да бъдат ваксинирани срещу грип децата, хората на възраст над 65 години, както и всички, които имат някакво хронично заболяване, независимо дали е астма, диабет или някакво сърдечно-съдово заболяване. Противогрипна ваксина може да се закупи от аптека.Ваксините се купуват без рецепта и се поставят от личните лекари. Цената им варира между 10 и ...

Дете и баща му пострадаха на мотокроса в Бобошево

Бащи и син са пострадали при инцидент по време на традиционното състезание по мотокрос в Бобошево. Те са пресичали трасето и се били ударени от състезател. Инцидентът е станал около 10, 15 часа, информират от ОД МВР- Кюстендил. Бащата, който е на 51- години е в тежко състояние и е настанен в болница в София. Има съмнения за черепно-мозъчна травма. Детето е с леки наранявания, като има два шева на главата. Състезанието по мотокрос продължава, то се провежда за рекорден 57-ми път. Други новини от Кюстендил ...

Спипаха англичанин, гледал канабис в селската си къща

Полицията в Горна Оряховица задържа британски гражданин за притежание на наркотици. В петък униформени са проверили жилище в с. Пайисий, обитавано от 40-годишния англичанин. В двора на имота са открити засадени две растения канабиса и още едно в стая на къщата. При последващи проверки в различни съдове в къщата са намерени още количества от наракотичното вещество, общо около 75 грама. Британският гражданин е задържан за 24 часа....

Наблюдаваме уникално слънчево затъмнение днес

На рядко слънчево затъмнение ще станат свидетели в южната част на страната днес. Затъмнението се нарича хибридно, защото от едни места ще се вижда като пръстенообразно, а от други - като пълно слънчево затъмнение.То е и последното за 2013 г., пише в. „Стандарт”.Затъмнението ще започне над Мексиканския залив и Брнамиазилия, ще премине през Атлантическия океан и ще завърши над Африка, Средиземно море и Арабския полуостров. Само в на...

Вежди Рашидов за студентските протести: Тези деца искат нов морал

„Когато някой ти е забил нож в гърба не може да си над нещата", заяви пред Нова Телевизия Вежди Рашидов по повод твърденията в медиите, че той е унищожил килията на Васил Левски. „Кой каза, че това е килията на Васил Левски?", попита той и добави, че когато това се докаже, той ще бъде първия, който ще го запази, защото то трябва да се показва ... „Когато някой ти е забил нож в гърба не може да си над нещата", заяви пред Нова Телевизия Вежди Рашидов по повод твърденията в медиите, че той е унищожил килията на Васил Левски. „Кой каза, че това е килията на Васил Левски?", попита той и добави, че когато това се докаже, той ще бъде първия, който ще го запази, защото то трябва да се показва ...

В. "Индипендънт": Сирийската криза удари най-бедната страна в ЕС

Под заглавие "Българската човешка бомба със закъснител - сирийската криза удари най-бедната страна членка на ЕС", британският в. "Индипендънт" публикува статия за проблема със сирийските бежанци в България. В България бежанците са в безопасност от снайперистите, бомбите и танковете, но жалкото съществуване в най-бедната страна членка на ЕС, която не може да им осигури дрехи, храна и медикаменти и дори достатъчно легла не е нещото, заради което тези хора са рискували живота си, прекосявайки планините, пише вестникът, цитиран в неделя от БТА. Сирийските бежанци в България де факто носят  послание към европейските лидери, които отложиха дискусиите за цялостната политика по предоставяне на убежище на бежанците за идния юни и които се надяват, че двата милиона сирийски бежанци ще си останат в Турция, Йордания и Ливан.  Но България доказва противното. Сирийската война изглежда нескончаема и хората искат по-постоянни жилища от палатките в пустинята. Близо 8000 мъже, жени и деца пристигнаха в България досега, което е с 2000 повече в сравнение с мигрантите от миналата година. И тези хора не планират да се устроят тук, посочва изданието и цитира бежанци, които казват, че няма начин да останат в България, защото условията са лоши и че искат да стигнат Германия или Австрия. Статията разказва за условията в един от българските центрове за настаняване на бежанци. Според европейските закони страните членки трябва да гарантират достоен стандарт на живот на хората, които търсят убежище. Спането на походни легла заедно с още 50 души в една стая не изглежда да предлага много достоен живот. А жените от консервативни мюсюлмански семейства трябва да споделят стая с мъже, които не са техни роднини. Някои хора спят на одеяла на твърдия под в коридора, пише вестникът. В статията се посочва, че България сега се е присъединила към Малта и Италия в искането за европейски пари за бежанците, чийто брой се очаква да достигне най-малко 11 000 до края на годината. Европейски представители казват, че спешни средства и логистична  подкрепа ще бъдат на разположение, но добавят, че тези страни трябва сами да изпълнят международните и европейските си задължения относно предоставянето на убежище. Призивите за повече човечност от страна на европейските правителства достигнаха пик миналия месец, когато 330 сомалийски и еритрейски мигранти се удавиха край бреговете на Италия, докато се опитваха да стигнат Европа. Седмица по-късно дузина сирийци загинаха при същите обстоятелства между Малта и Италия, припомня изданието. Правозащитните организации искат ЕС да предостави повече законови начини за търсещите убежище да намерят безопасно място без да рискуват живота си. Но сега когато се очаква антимиигрантските партии да се представят добре на изборите за Европейски парламент през май догодина, има малък апетит за подобен дебат. Правителствата вместо това укрепват границите си. Една от причините сирийците да идват в България по 100 на ден е, че Гърция миналата година издигна бариера по по-голямата си част от границата си с Турция. Сега България прави същото. Това означава, че бягащите сирийци ще трябва да намерят друг път към Европа и най-вероятно това ще опасно плаване по море, посочва „Индипендънт”.

Драгомир Стойнев обеща да се публикува договорът за "Южен поток"

Драгомир Стойнев обяви, че ще държи публично да се оповести подписването на договора за изпълнението на проекта Драгомир Стойнев обяви, че ще държи публично да се оповести подписването на договора за изпълнението на проекта "Южен поток" на българска територия. Това заяви самият той в държавното радио по повод вчерашното питане на държавния глава дали тази седмица е бил подписан договор за изграждането на проекта или друг вид документ и настояването му за

Белезници за крадец, мушнал се през прозерец на гараж

Мъжки часовник, 10 лв., във вид на монети и мъжка блуза са откраднати от къща в Дупница. Крадецът е проникнал през прозорец на гараж.Извършителят на кражбата е 30- годишен мъж от Дупница. Задържан е за 24 часа. Потърпевшият собственик е на 68 години.    ...

Видео: "Цървена звезда" победи "Партизан", "гробарите" запалиха пожар на трибуните


"Цървена звезда" победи шампиона и лидер във временното класиране "Партизан" с 1:0 в дербито на Сърбия, което и този път не премина без сериозни инциденти.

В началото на второто полувреме привърженици на черно-белите хвърлиха сигнални ракети към пистата, използваха различни запалими предмети и предизвикаха огромен пожар в своя сектор.

Главният съдия Милорад Мазич прекрати мача за 10 минути заради дима на стадиона, на който присъстваха над 40 хиляди зрители. Два пожарни...

През октомври продължава поевтиняването на олиото


През октомври е продължило поевтиняването на слънчогледовото олио, съобщиха от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Поскъпнали са яйцата, фасула, колбасите, кравето сирене, кашкавала и маслото.

В сравнение с октомври 2012 г. цените на едро на млечните произведения са по-високи. Най-голям ръст на годишна база има при кравето сирене - 13 процента, а поскъпването на кашкавала и маслото е с около 5 - 7 на сто.

По-високи цени през тази есен се наблюдават при...

Споделената икономика - пазар за 110 млрд. долара

Кулинарните поръчки в интернет са малка част от нея

    


Споделената икономика може да покрие пазар за 110 млрд. долара

Кулинарните поръчки в интернет са малка част от нея

    


59 арестувани след нападението на продавачка в София

София /КРОСС/ Продължава полицейската операция по издирване и задържане на мъжа, нападнал 20-годишна жена в София. Предприети са необходимите действия за установяване на самоличността на 59 човека. От тях 13 човека не са разполагали с документи за самоличност и са задържани в полицейските управления.Работата по случая продължава. Снимка: Булфото, всички права запазени

Кеарта показва ражданията и смъртта по света

Американски специалисти са разработили интерактивна карта на света,която в реално време показва движението в демографията на световното население.

Лидерът на КНСБ: Не е назрял моментът за национална протест

Не може да се вземе решение за национална стачка, какъвто беше призивът на студентите от 1 ноември. Това коментира президентът на КНСБ Пламен Димитров, информира БНР. 
Не е сигурен обаче, че до седмица-две или повече, тази оценка няма да бъде променена на 180 градуса.

Димитров коментира, че студентският гняв и протест винаги имат своето морално Не може да се вземе решение за национална стачка, какъвто беше призивът на студентите от 1 ноември. Това коментира президентът на КНСБ Пламен Димитров, информира БНР. Не е сигурен обаче, че до седмица-две или повече, тази оценка няма да бъде променена на 180 градуса. Димитров коментира, че студентският гняв и протест винаги имат своето морално

Нападателят от летището в Лос Анджелис заплашен от смъртна присъда

Нападателят от летището в Лос Анджелис беше обвинен в убийство на федерален агент и насилие на международно летище, предадоха световните агенции в неделя. Според тези обвинения федералните прокурори може да поискат смъртна присъда за 23-годишният Пол Антъни Сиансия, който отне живота на един човек, служител във федерално управление,  и рани седем души на терминал трети на летището в Лос Анджелис. Нападателят беше прострелян от полицията и се намира в болница. Според в. "Лос Анджелис таймс" той е бил ранен в главата и крака и е бил приет в болница в сериозно състояние. Заради трагедията бяха затворени части от летището. Междувременно американските власти се опитват да разберат какви са мотивите на нападателя Пол Антъни Сиансия, който е на 23 години и е от Ню Джърси, посочва Франс прес. На пръв поглед изглежда, че мотивите на нападателя са очевидна омраза към правителството и  Управлението за транспортна безопасност, но в действителност истинските мотиви на нападателя все още останат неясни,  посочва пожелал да остане анонимен говорител на ФБР. У нападателя беше открита бележка, в която той изразява разочарованието си от правителството. Според кмета на Лос Анджелис Сиансия е готвел истинска кървава баня, защото е носел над 100 патрона и е  имал намерение да избие всички хора на терминал три, на който откри огън.

Несебър – eнергийно независим

„План за действие за устойчива енергия” беше популяризиран в Несебър, на кръгла маса в представителната зала на общинска администрация. Присъстващите имаха възможност да се запознаят с действащи положителни практики в енергийната самостоятелностна градове в Австрия с помощта на партньори от така наречения Алианс за климата. Дадени бяха редица примери за енергийна независимост чрез мобилност, затопляне и електричество без атомна енергия или горива. Гостите отбелязаха, че в Австрия нямат атомни електроцентрали, а се използват много и различни из...

Пребиха мъж в Бобов дол, счупиха му крак

21- годишен младеж от Бобов дол е със счупен крак, след като е бит вчера, около 19, 40 ч. Той е подал сигнала за инцидента в полицията. Мъжът е настанен в болница „Св. Иван Рилски" в Дупница. Извършителите на побоя за установени и задържани. Това са двама мъже, на 40 години от Бобов дол и на 53 години от Рила....

Пиян шофьор се блъсна в паркиран автомобил и стълб

Пиян шофьор е катастрофирал снощи в Полски Тръмбеш. Пътният инцидент е станал около 18,20 ч., съобщават от полицията. 37-годишният водач на автомобил "Алфа Ромео" е седнал зад волана с 2,34 промила алкохол. В резултат на това и поради движение с несъобразена скорост, мъжът е блъснал последователно паркиран лек автомобил и стоманенобетонен стълб. Причинени са материални щети. Шофьорът е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа. Мъжът е с инициали М. Г. от П. Тръмбеш, известен е на полицията и осъждан, уточнява...

Лидерът на КНСБ: Не е дошъл моментът за национална стачка

Не може да се вземе решение за национална стачка, какъвто беше призивът на студентите от 1 ноември. Това коментира президентът на КНСБ Пламен Димитров, информира БНР. 
Не е сигурен обаче, че до седмица-две или повече, тази оценка няма да бъде променена на 180 градуса.

Димитров коментира, че студентският гняв и протест винаги имат своето морално Не може да се вземе решение за национална стачка, какъвто беше призивът на студентите от 1 ноември. Това коментира президентът на КНСБ Пламен Димитров, информира БНР. Не е сигурен обаче, че до седмица-две или повече, тази оценка няма да бъде променена на 180 градуса. Димитров коментира, че студентският гняв и протест винаги имат своето морално

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване