Националното представителство на студентските съвети подкрепя протеста, но не и окупацията

Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети, което заседава до късно снощи в Шумен, се обяви принципно против окупацията на университети, съобщи бТВ в неделя. Решението потвърждава позицията на ръководството на организацията отпреди седмица - подкрепа на всяка форма на граждански протест, но тя извън стените на ВУЗ-овете. В общото събрание участваха представители на 26 студентски съвета, сред които и представители на Софийския университет. Решението на общото събрание е препоръка. Студентските съвети са автономни и всеки ще реши каква позиция да отстоява. "Категорично подкрепяме всяка форма на граждански протест, но тук е въпросът дали най-удачното място е Аудиторията, университетът и възпрепятстването на учебния процес", заяви Ангел Георгиев, председател на Националното представителство на студентските съвети. "Разбира се, те имат право да стачкуват, да изразяват позиция, но други колеги пък имат право на равен достъп до висше образование", добави още Георгиев. По думите му организацията на студентските съвети цели да обедини студентската общност, не да търси разединение или конфронтация.

Джеси Вентура е сигурен, че ЦРУ убило Джон Кенеди

50 години след убийството на US президента Джон Кенеди конспирациите за смъртта му не секват. Напротив - вдъхновяват все повече изследователи, които претендират да са автори на най-достоверната версия.
Последната е на Джеси Вентура - бивш кечист и бивш губернатор на Минесота и настоящ писател, отбелязва АФП. 50 години след убийството на US президента Джон Кенеди конспирациите за смъртта му не секват. Напротив - вдъхновяват все повече изследователи, които претендират да са автори на най-достоверната версия. Последната е на Джеси Вентура - бивш кечист и бивш губернатор на Минесота и настоящ писател, отбелязва АФП.

"Ранобудните студенти" дават дарените им 500 лева за ранената Вики

Студентите, окупирали Софийския университет с искания за оставка на кабинета Студентите, окупирали Софийския университет с искания за оставка на кабинета "Орешарски", решиха да предоставят дарените им от възрастен мъж 500 лева за възстановяването на пострадалата при нападение в центъра на София 20-годишна Вики. Това съобщиха те на страницата на "Ранобудните студенти" във Фейсбук. Ето какво написаха те:

"Магаре" обида ли е?

Ако наречете някого “магаре”, може да отнесете поне 500 лева санкция. В това се увери багеристът на момчилградската фирма “Родопстрой 97” А. Ф., пише сайтът rodopi24.
На площада в село Конче, близо до Момчилград, той се обърнал към Себахатин К. с думите: “Ти си магаре.” Обиденият се жалвал в съда и поискал 1000 лева. обезщетение. Ако наречете някого “магаре”, може да отнесете поне 500 лева санкция. В това се увери багеристът на момчилградската фирма “Родопстрой 97” А. Ф., пише сайтът rodopi24. На площада в село Конче, близо до Момчилград, той се обърнал към Себахатин К. с думите: “Ти си магаре.” Обиденият се жалвал в съда и поискал 1000 лева. обезщетение.

Хиляди гледаха рекордно състезание в Бобошево

Над 5 000 зрители изгледаха 57-то издание на традиционното състезание по мотокрос "Гран при Бобошево". При отлична организация, чудесно подготвено трасе и прекрасно време 64-ма състезатели мериха сили в отделните класове. Специалистите останаха впечатлени от надпреварата и я определиха като "най-интересното и вълнуващо" състезание в последните десетилетия, което се провежда тук. Тазгодишната проява бе посветена на Добромир Добрев-Дени, който по-рано през годината загуби живота си при инцидент по време на състезание в Румъния. Голяма ч...

Тодоров, каква Европа? Ти си за Макак!

Миналата година гледахме някакви кадри от Загреб. Над стадиона валеше сняг. Голям сняг. Мачът бе повече от безсмислен. В смисъл - нямаше никакво значение кой измежду местния Динамо и киевския му адаш ще победи. Мачът влезе в историята - най-слабо посетения в Шампионската лига. Главен съдия обаче бе българин. Станислав Тодоров. Гордост голяма, Джугански го тръбеше този факт като глашатай с тъпан насред селския мегдан. Само дето оттогава не се сещам друг мач в евротурнирите поверен на този съдия. Може и да греша, просто не ми е направило впечатле...

В Мюнхен открили задигнати от нацистите уникати

Колекция от 1500 произведения на изкуството, сред които вероятно има картини на Матис, Пикасо и Шагал са били открити в баварската столица Мюнхен, съобщи немсктото сп. "Фокус".

В Бюджет 2014 има предизборен елемент, смята Менда Стоянова

„За мен в бюджета може би наистина има елемент на предизборност. Така да се каже - до май пък после ще видим". Това заяви по време на гостуването си във „Всяка неделя" Менда Стоянова от ГЕРБ относно Бюджет 2014. „Има свръхнапрегната приходна част, която може би е трудноизпълнима. Заложени са повече приходи и то на фона на едно доста трудно за квалифициране изпълнение на деветмесечието на приходната част, което продължава да буди тревога за това дали приходите ще се изпълнят и през тази година", допълни Стоянова. Според Румен Гечев от БСП обаче...

Август Попов си имал лична ротативка в стаята

Лудият живот на Август Попов от “Ку-ку” може да бъде описан в роман. Проблемът е, че историята ще бъде оплюта от критиците като измислена и твърде нереалистична. Понякога действителността е по-странна и от най-разюзданата фантазия. Представяме ви парченце от пъзела “Август Попов” - човек артистичен, порядъчен и нестандартен. С две думи - доста ... Лудият живот на Август Попов от “Ку-ку” може да бъде описан в роман. Проблемът е, че историята ще бъде оплюта от критиците като измислена и твърде нереалистична. Понякога действителността е по-странна и от най-разюзданата фантазия. Представяме ви парченце от пъзела “Август Попов” - човек артистичен, порядъчен и нестандартен. С две думи - доста ...

Миков: Студентските вълнения са режисирани

"Зад студентските вълнения има режисура", заяви председателят на парламента Михаил Миков пред Нова телевизия.
Според него "Реформаторският блок" (РБ) директно е заявил своята подкрепа.
В Реформаторския блок има доста партии. Фактът, че физическото присъствие там далеч не е представително, показва и друго нещо - че това е част от онази идея "Зад студентските вълнения има режисура", заяви председателят на парламента Михаил Миков пред Нова телевизия. Според него "Реформаторският блок" (РБ) директно е заявил своята подкрепа. В Реформаторския блок има доста партии. Фактът, че физическото присъствие там далеч не е представително, показва и друго нещо - че това е част от онази идея

Треньор на ЦСКА: Станахме голям дразнител за някои хора


Треньорският щаб на ЦСКА е очаквал съдийство срещу отбора в мача с "Черно море", заяви наставникът на вратарите при червените Илиян Василев след загубата във Варна.

"Армейците" претърпяха обрат до 1:2 и имаха сериозни претенции срещу отсъжданията на рефера Станислав Тодоров. Той даде спорна дузпа за домакините, от която дойде и победният им гол в 36-ата минута, а след почивката отмени изравнително попадение на столичани.

Още в четвъртък старши треньорът Стойчо Младенов...

Хубчев: Желаехме повече победата

Старши треньорът на Берое Петър Хубчев остана доволен от категоричната победа на своя тим над Локомотив Пловдив с 3:0 в Стара Загора. „Спечелихме заслужено мача. Започнахме двубоя много концентрирани и съсредоточени. Желаехме повече победата и на всичко отгоре показахме и добър футбол. Мачът с ЦСКА бе повече битка. Честно казано нямахме много положения. Най-много едно или две. Във всички други мачове имахме много положени за гол. Не съм съгласен с мнението на специалистите, че ние сме много защитен отбор и само рушим играта. Аз мисля, че е точн...

Симона Халеп обърна Стоусър, за да спечели титлата в София

Симона Халеп е новата шампионка в Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София. На финала водачката в схемата се наложи с 2:6, 6:2, 6:2 над Саманта Стосър в двубой, който продължи 97 минути. С триумфа в София Халеп затвърждава фантастичния сезон, който прави. Румънката вече има 6 трофея, като повече от нея през годината е спечелила единствено Серина Уилямс. Още по-впечатляващ е фактът, че Халеп игра през целия двубой с болки в лявото бедро, които обаче не и попречиха да се добере до трофея. Така тя стана единствената тенисистка, ...

Без инциденти премина протестът срещу политическата система

Без инциденти премина днес протестът срещу политическата система, провел се в центъра на София, съобщават от пресцентъра на МВР. 

Към 13 часа в протеста срещу политическата система в страната са участвали около 1800 човека. По време на шествието, преминало през централната част на София, не са регистрирани инциденти.
Без инциденти премина днес протестът срещу политическата система, провел се в центъра на София, съобщават от пресцентъра на МВР. Към 13 часа в протеста срещу политическата система в страната са участвали около 1800 човека. По време на шествието, преминало през централната част на София, не са регистрирани инциденти.

Христо Бисеров напуска ДПС и НС

Христо Бисеров си тръгва от ДПС и от Народното събрание. ” По негова молба почетният председател на ДПС Ахмед Доган и председателят на партията Лютви Местан приеха оставката му като заместник-председател и член на ЦС и на ЦОБ на партията”, съобщиха от партията.

Миков: Зад студентските вълнения има режисура, Реформаторският блок дава подкрепа

"Зад студентските вълнения има режисура", заяви председателят на парламента Михаил Миков пред Нова телевизия. Според него "Реформаторският блок" (РБ) директно е заявил своята подкрепа. В Реформаторския блок има доста партии. Фактът, че физическото присъствие там далеч не е представително, показва и друго нещо - че това е част от онази идея

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето акцентите от емисията в 18 ч.:

-  60% от българите подкрепят студентските протести. Това показва национално представително проучване на "Алфа Рисърч".

- Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети, което заседава в Шумен, се обяви принципно против окупацията на висши учебни заведения.

- Протестни...

Хауърд Уеб ще свири Ювентус-Реал Мадрид

Английският арбитър Хауърд Уеб бе назначен да свири дербито от Шампионската лига между Ювентус и Реал Мадрид. Предишният двубой между сочените за фаворити в група B на турнира приключи с доста скандали, след като германецът Мануел Грефе ощети италианския шампион. Той изгони много пресилено Джорджо Киелини през второто полувреме, защото сметна, че италианският национал е удари с лакът в лицето Кристиано Роналдо. Португалецът поукраси битката, която двамата водеха на висока скорост, като се хвана за лицето, а пък реферът прецени, че Киелини също...

Георги Николов от Ямбол играе в екшъна RED 2 заедно с Брус Уилис

Джон Малкович и Антъни Хопкинс. Роденият в Ямбол актьор няма нито една роля в България. Той е познат от филмите X-Men First Class, където играе бащата на проф. Магнето (Майкъл Фасбендер), и сериала “Комисарят Рекс”. Николов емигрира през 1990 г. във Виена и завършва прочутото театрално училище “Макс Райнер семинар”, след което веднага го вземат във Джон Малкович и Антъни Хопкинс. Роденият в Ямбол актьор няма нито една роля в България. Той е познат от филмите X-Men First Class, където играе бащата на проф. Магнето (Майкъл Фасбендер), и сериала “Комисарят Рекс”. Николов емигрира през 1990 г. във Виена и завършва прочутото театрално училище “Макс Райнер семинар”, след което веднага го вземат във

Има поръчка да се ликвидира ЦСКА, заяви Иво Котев


Ръководството на ЦСКА видя поредна атака срещу клуба в загубата с 1:2 от "Черно море", дошла след спорни съдийски решения в полза на варненци.

Членът на Управителния съвет на червените Иво Котев дори заплаши с бойкот предстоящите мачове на всички формации заради сериозните си възражения срещу съдийството на Станислав Тодоров.

"Армейците" имаха претенции отсъдената дузпа в 36-ата минута, която донесе победния гол за "Черно море", както и срещу отмененото им попадение в...

Осем таланти от Разградско спечелиха стипендии от фондация „Комунитас“

Осем таланта от Разградско са финалисти по проекта „1000 стипендии“ – става ясно от сайта на фондация „Комунитас“. Проект е насочен към стимулиране на ученици от основно и средно образователно ниво в България, които демонстрират интерес към учението, талант в сферата на обществените, естествените науки и изкуството и желание за бъдещо личностно развитие. Специално внимание програмата отделя и на деца в неравностойно положение. До втория кръг бяха допуснати 14 деца от Разград, от тях 6 ще получават основни стипендии, а 2 – поощрителни. Поло...

Сашо Станков: Не е приятно да паднеш с такъв резултат, но си го заслужихме

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Станков упрекна футболистите си, че не са подходили достатъчно мотивирани към мача с Берое и затова загубата с 0:3 е напълно логична. „Определено мога да кажа, че това е един от слабите мачове на нашия отбор. Доста от нещата, които бяхме говорили преди двубоя, не се получиха и бе логично да паднем. Досега не бяхме губили с толкова изразителен резултат. Нашият отбор не влезе мотивиран и подготвен в мача, затова бе нормално да паднем с тежък резултат“, каза наставникът на „смърфовете“. „Ние си имам...

Топ 5 на продукти, измитащи токсини

Грижата за хубава кожа започва отвътре. При неправилно хранене се натрупват токсини в кръвта, а те провокират пъпки, акне, розацея, лющене на кожата, лош тен. 
1. Заменете кафето с чаша пресен сок. Нека да е микс от портокали и листни зеленчуци - зеле, салати, богати на хлорофил. 
2. Цитрусите, богати на антиоксиданти (витамин С), помагат за ... Грижата за хубава кожа започва отвътре. При неправилно хранене се натрупват токсини в кръвта, а те провокират пъпки, акне, розацея, лющене на кожата, лош тен. 1. Заменете кафето с чаша пресен сок. Нека да е микс от портокали и листни зеленчуци - зеле, салати, богати на хлорофил. 2. Цитрусите, богати на антиоксиданти (витамин С), помагат за ...

Кога казваш истината, Пламене?

Почти дословно ще цитирам какво ми разказа Пламен Аспарухов преди 3 години за злополучните 11 положителни допинг проби преди олимпиадата в Пекин, след като от доста време го врънках за истината: “Добре, ще ти кажа. Три месеца преди олимпиадата всички бяха на 85 процента готови и затова и аз, и Коджата (Антон Коджабашев - б. а.) си позволихме да гов Почти дословно ще цитирам какво ми разказа Пламен Аспарухов преди 3 години за злополучните 11 положителни допинг проби преди олимпиадата в Пекин, след като от доста време го врънках за истината: “Добре, ще ти кажа. Три месеца преди олимпиадата всички бяха на 85 процента готови и затова и аз, и Коджата (Антон Коджабашев - б. а.) си позволихме да гов

Михаил Миков: Първанов търси политическо влияние в БСП

Председателят на парламента Михаил Миков посъветва премиера Пламен Орешарски да сезира Конституционния съд за мораториума за земята за чужденци. „Очаквах позицията на премиера да бъде сезиране на Конституционния съд. Въпрос на преценка, че не е реагирал така”.

Сблъсъци в Кайро между поддръжници и противници на бившия президент Морси

Поддръжници и противници на сваления президент на Египет Мохамед Морси влязоха в сблъсъци в ислямския университет "Ал Азхар" в Кайро, предаде ДПА в неделя. Студенти поддръжници на Морси протестирали в университета срещу процеса срещу сваления президент, но се натъкнали на паралелна демонстрация на студенти, подкрепящи армията, разказват очевидци. Двата лагера влезли в сблъсък, но били отделени един от друг от силите за сигурност. Няма данни за жертви. Миналата седмица полицията влезе в "Ал Азхар", след като властите обвиниха студенти, поддържащи Морси, че са организирали съпроводени с насилие протести и че са плячкосавали офиси в кампуса. Утре трябва да започне съдебното дело срещу сваления президент по обвинение в подстрекателство към убийство на опозиционни демонстранти през декември, добавя ДПА.

Променлива облачност и до 23 градуса утре

Утре ще има променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад, следобед до южен. Минимални температури 8-13 градуса. Максимални температури между 18-23 градуса. Вълнение на морето ще е 1-2 бала, в открито море и северно от нос Калиакра -2-3 бала. Температура на морската вода ще е 14-16 градуса. Утре ще има променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад, следобед до южен. Минимални температури 8-13 градуса. Максимални температури между 18-23 градуса. Вълнение на морето ще е 1-2 бала, в открито море и северно от нос Калиакра -2-3 бала. Температура на морската вода ще е 14-16 градуса.

Оставят в борбата "българската категория"

Най-успешната българска категория в борбата - до 60 кг, ще бъде запазена, макар и с леки изменения. В класическия стил, където Иво Ангелов покори света и Европа през 2013-а, ще остане. В свободния стил тя ще е до 57 кг и световният и европейски вицешампион Владимир Дубов ще трябва да свали още 3 кг, за да влезе в категорията. При жените сребърната Най-успешната българска категория в борбата - до 60 кг, ще бъде запазена, макар и с леки изменения. В класическия стил, където Иво Ангелов покори света и Европа през 2013-а, ще остане. В свободния стил тя ще е до 57 кг и световният и европейски вицешампион Владимир Дубов ще трябва да свали още 3 кг, за да влезе в категорията. При жените сребърната

Петната по Дунав не били опасни


Мазните петна по река Дунав почти са се разградили и не са опасни за околната среда и хората. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта, цитирани от агенция "Фокус".

Представители на дирекция "Морска Администрация" – Русе са посетили мястото, където са били засечени петната и са установили, че не са опасни за хората и околната среда. Мазните петна са били много тънки и затова не са взети проби от тях.

Петната вероятно са били отпадъчни, изпуснати от...

Стоичков: През живота ми не съм една треска продал, иначе цепя много дърва

Да ми ядат оная работа с косъм. Нали са много смели, да дойдат и да ми ги кажат тези неща. Моите адвокати ще им отговорят. Колкото дърва съм отсякъл и съм продал толкова ще ги окича. Ще го съдя и ще го дера до дупка. Този селски тарикат, ще си падне там, където му е мястото. Ще го осъдя и ще дам парите на детски дом или на бежанците", заяви Да ми ядат оная работа с косъм. Нали са много смели, да дойдат и да ми ги кажат тези неща. Моите адвокати ще им отговорят. Колкото дърва съм отсякъл и съм продал толкова ще ги окича. Ще го съдя и ще го дера до дупка. Този селски тарикат, ще си падне там, където му е мястото. Ще го осъдя и ще дам парите на детски дом или на бежанците", заяви

Стойнев: Спокойно, ще видите договора за "Южен поток"

Министърът отговори на критиките на президента

ЦСКА иска наказание до живот за съдия

ЦСКА ще поиска днес доживотно наказание за рефера Станислав Тодоров, след като той нанесе очаквана загуба с 1:2 на “червените” при гостуването на “Черно море”.
Още преди срещата от Борисовата градина предупредиха, че има тенденция с назначаването на този рефер. И Тодоров реши да не ги опровергава. Той се развихри, след като Емил Гъргоров вкара за ЦСКА ще поиска днес доживотно наказание за рефера Станислав Тодоров, след като той нанесе очаквана загуба с 1:2 на “червените” при гостуването на “Черно море”. Още преди срещата от Борисовата градина предупредиха, че има тенденция с назначаването на този рефер. И Тодоров реши да не ги опровергава. Той се развихри, след като Емил Гъргоров вкара за

Индия започва нискобюджетна мисия до Марс

Неправителствена организация пък обяви, че търси доброволци за едногодишна симулирана мисия до Червената планета

Уникално слънчево затъмнение видяха в САЩ, Европа и Африка

Сравнително рядко хибридно слънчево затъмнение се наблюдава днес в Африка, Европа и САЩ, съобщава BBC. 

Затъмнението е започнало в южните щати, преди да е станало видимо и на изток над Атлантическия океан и Африка. Най-добрaта гледка към пълното слънчево затъмнение е била на територията на северна Кения в продължение на около минута в 15.50 часа Сравнително рядко хибридно слънчево затъмнение се наблюдава днес в Африка, Европа и САЩ, съобщава BBC. Затъмнението е започнало в южните щати, преди да е станало видимо и на изток над Атлантическия океан и Африка. Най-добрaта гледка към пълното слънчево затъмнение е била на територията на северна Кения в продължение на около минута в 15.50 часа

65-годишният Ради Милев от Казанлък изкачи 69 300 стъпала, иска в "Гинес"

65-годишният маратонец от Казанлък Ради Милев за 24 часа изкачи 69 300 стъпала и ще изпрати филма с рекорда си в 65-годишният маратонец от Казанлък Ради Милев за 24 часа изкачи 69 300 стъпала и ще изпрати филма с рекорда си в "Гинес". Инж. Милев изчисли, че с направените от него 1155 изкачвания по 60 стълби с денивелация малко над 8 метра в казанлъшкия парк "Тюлбето" е изминал 9702 метра. Сумарно тази височина е по-голяма от най-високия връх на планетата Евер

За какво служи делото САПАРД

Ако е вярно писаното в учебниците по право, че правосъдието има смисъл само ако е навременно и справедливо, то делото “САПАРД” е напълно безсмислено (виж стр. 9).
И даже не бихме хабили вече място за него, ако не беше новото му доста смислено предназначение. А именно - то послужи в Брюксел за убедителен аргумент, че е нужна европейска прокуратура. Ако е вярно писаното в учебниците по право, че правосъдието има смисъл само ако е навременно и справедливо, то делото “САПАРД” е напълно безсмислено (виж стр. 9). И даже не бихме хабили вече място за него, ако не беше новото му доста смислено предназначение. А именно - то послужи в Брюксел за убедителен аргумент, че е нужна европейска прокуратура.

"Берое" разгроми "Локо" (Пд)

"Берое" разгроми "Локомотив" (Пд) с 3:0 в Стара Загора. Успехът е втори у дома, след като сезонът се преполови.
В един от най-силните мачове на "Берое" головете вкараха Георги Андонов, Давид Каядо и Венцислав Христов. Тимът на Петър Хубчев може да съжалява, че разгромът не бе и по-голям.
В състава на "Локо" липсваха титулярните защитници Александ "Берое" разгроми "Локомотив" (Пд) с 3:0 в Стара Загора. Успехът е втори у дома, след като сезонът се преполови. В един от най-силните мачове на "Берое" головете вкараха Георги Андонов, Давид Каядо и Венцислав Христов. Тимът на Петър Хубчев може да съжалява, че разгромът не бе и по-голям. В състава на "Локо" липсваха титулярните защитници Александ

Има бира, няма отварачка - какво правим?

Отварянето на бира с лъскава отварачка, скрита в голямо деколте вече не е достатъчно... Не е необходимо дори да изглеждаш като фолкаджийка, завинаги останала с прякора Отварачката. Точно обратното - има едни мъже, които го правят по-впечатляващо.
Те са пилоти, а вместо дълбоко деколте си имат хеликоптер. А и отварачката им не трябва да е лъскава. Отварянето на бира с лъскава отварачка, скрита в голямо деколте вече не е достатъчно... Не е необходимо дори да изглеждаш като фолкаджийка, завинаги останала с прякора Отварачката. Точно обратното - има едни мъже, които го правят по-впечатляващо. Те са пилоти, а вместо дълбоко деколте си имат хеликоптер. А и отварачката им не трябва да е лъскава.

Кристалина Георгиева: Нападението над Вики не бива да хвърля сянка над бежанците

Еврокомисарят Кристалина Георгиева коментира, че надигащата се ксенофобска вълна в страната е опасна. Тя отново посочи, че кризата с бежанците може да се окаже дълга. Георгиева подчерта, че трябва да се помисли за интеграцията им.

До края на месеца България ще получи помощта от Брюксел за бежанците

До края на месеца се очаква България да получи от Европейския съюз поисканата финансова помощ за справяне с проблема с бежанците. Това съобщи в ефира на БиТиВи еврокомисарят Кристалина Георгиева. Тя не се ангажира с конкретната сума, но посочи, че помощта ще бъде максималното възможно спрямо искането на страната и ще бъде осезаема.

Това не е последната помощ, за следващата година вече е предвидена още помощ, а и България винаги може да се възползва от механизмите на ЕС за спешна...

Стойчо Младенов: Не мога да говоря, ще ме ударят

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Малденов отказа да говори след загубата на „червените“ от Черно море. Наставникът на столичани аргументира решението си, че ще бъде наказан от БФС, тъй като бе изгонен по време на срещата на „Тича“. Същата съдба имаше и неговият помощник Анатоли Нанков. Двамата специалисти няма да бъдат на пейката за сблъсъка с шампиона Лудогорец следващия уикенд. „Казаха ми, че не мога да говоря. Това означава да ме ударят, да ме накажат. Казаха ми, че нямам право да коментирам, иначе бих го направил с голямо удоволствие....

143-ти ден протестиращи искат оставката на правителството

За 143-ти ден в столицата се провежда протест с искане за оставката на кабинета на Пламен Орешарски. Както вече стана традиция, вместо пред Министерския съвет, протестът започва пред Софийския университет, където продължава студентската окупация. Протестиращите отново блокираха кръстовищата на Софийския университет и на Орлов мост, като се чуваха традиционните скандирания „Оставка". „Всеки си има мнение, но народът като че ли е свикнал с действителността и не вярва, че с окупацията може да има промяна". Така един от протестиращите обясни факта,...

Стоичков: Колкото дърва съм отсякъл и продал, с толкова ще окича тези, които ме нападат

Да ми ядат оная работа с косъм. Нали са много смели, да дойдат и да ми ги кажат тези неща. Моите адвокати ще им отговорят. Колкото дърва съм отсякъл и съм продал толкова ще ги окича. Ще го съдя и ще го дера до дупка. Този селски тарикат, ще си падне там, където му е мястото. Ще го осъдя и ще дам парите на детски дом или на бежанците Да ми ядат оная работа с косъм. Нали са много смели, да дойдат и да ми ги кажат тези неща. Моите адвокати ще им отговорят. Колкото дърва съм отсякъл и съм продал толкова ще ги окича. Ще го съдя и ще го дера до дупка. Този селски тарикат, ще си падне там, където му е мястото. Ще го осъдя и ще дам парите на детски дом или на бежанците", заяви

ВИДЕО: Интер помете Удинезе на „Фриули“, Сампдория и Сасуоло съчиниха трилър със 7 гола

Интер се реваншира по най-добрия начин пред своите тифози за равенството с Аталанта (1:1) в миналия кръг на Серия А и в 11-ия превзе един от най-негостоприемните стадиони в Италия – този на Удинезе. Момчетата на Валтер Мадзари надиграха домакините с категоричното 3:0, което обаче не казва всичко по отношение на проблемите им в защита. Очевидно пък „фриуланите“ бяха с разклатена увереност, след като преди два кръга Рома прекъсна серията им от 22 мача без загуба у дома и още в началото Желко Бъркич трябваше да избива тежък удар на Камбиасо от дис...

Лудогорец продължава инициативата "Ела на мач! Спаси живот на бебе"

ПФК"Лудогорец" напомня на феновете, че за домакинския мач с Черноморец (Одеса) на 7 ноември от 20,00 ч. на "Васил Левски" ще бъде в сила благотворителната акция "Ела на мач! Спаси живот на бебе". Целта на този мащабен проект е набиране на средства за оборудване на клиниката по неонатология в МБАЛ "Надежда" в град София. 20 процента от приходите от продадените билети в домакинските срещи на Лудогорец в Лига Европа ще отиват в МБАЛ "Надежда" – уточнява пресслужбата на тима. По статистически данни през последните години нараства броят на недоносен...

Бежанците от "Военна рампа” осъдиха нападението над момичето в центъра на София

Търсещите убежище в България, настанени в бежанския център в столичния квартал "Военна рампа", остро осъждат нападението над 20-годишна жена в центъра на София. Това се казва в декларация бежанците от лагера, подкрепени от "Асоциация на свободна Сирия", изпратена до медиите. Този акт на насилие е престъпление и човекът, който го е извършил, трябва да понесе най-строгото наказание. Изразяваме своята искрена солидарност с нея и нейните близки и заедно с тях се молим за нейното бързо възстановяване, се казва още в декларацията. Бежанците заявяват, че са в България с мирни намерения, водени от желанието да запазят живота и здравето си, а не да рушат обществения ред и да бъдат заплаха за българските граждани. Те заявяват, че ценят и уважават помощта и съпричастността на всички български граждани, които доброволно и всеотдайно са до тях в тези трудни моменти. Именно защото България сега е нашият втори дом, искаме да декларираме, че ще пазим реда и законите в страната и заедно с вас ще се борим с всеки, който може да бъде заплаха за тях, заявяват бежанците.

2 ромчета са пребити с тухли от скинари в центъра на София

Група скинари пребиха с тухли и камъни две деца от ромски поризход, пише petel.bg

Инцидентът станал преди около 2 часа до ’’Кравай’’ в центъра на София. Свидетелите на случката гледали, без да вземат участие, докато няколко майки не скочили, за да опазят децата.

Полицията не пристигнала в първите минути, а пристигнала след около час. 
Група скинари пребиха с тухли и камъни две деца от ромски поризход, пише petel.bg Инцидентът станал преди около 2 часа до ’’Кравай’’ в центъра на София. Свидетелите на случката гледали, без да вземат участие, докато няколко майки не скочили, за да опазят децата. Полицията не пристигнала в първите минути, а пристигнала след около час.

Студенти потърсиха пенсионер, за да му върнат 500 лв. – той отказа

Благой Петров. Кадър: bTV

Студенти потърсиха пенсионер, за да му върнат 500 лв., които той дари за каузата им. Той обаче отказа, съобщава bTV.

Преди три дни 81-годишният Благой Петров занесе 500 лева на студентите в Софийския университет. 

„Давам ги, защото не мога да ги поднасям тия. Давам ги от сърце…. Разплакаха се, както аз”, спомня си възрастният мъж.

Часове след дарението заваляха и обвинения към младите хора, че са взели пари от пенсионер. Студентите обявиха, че нямат план как да похарчат сумата и че търсят Благой, за да му я върнат. Двама от младежите отидоха в дома на семейството пенсионери, за да занесат парите и да благодарят отново за жеста. Възрастният „благодетел” и съпругата му не знаеха за гостите.

„Аз парите няма да ги взема никога… Това, което ви говорят, че е манипулация, не е вярно. Ами ако някой от вас се разболее на тия стълби там, дето спите”, попита дядото и допълни: „Аз една дъщеря имах и тя почина, на кой да ги дам…”

Студентите и възрастното семейство все пак стигнаха до решение – младите ще помислят върху кауза или човек в нужда, на който заедно с Благой да дарят парите.

Статията "Студенти потърсиха пенсионер, за да му върнат 500 лв. – той отказа" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване