Психичноболен мъж скочи от осмия етаж на блок в Русе

Трагедията се е разиграла в блок 5 в кв. "Дружба-3"

    


Индонезия улеснява чуждестранните инвестиции в летища и пристанища

Правителственият ход цели съживяването на забавящата се национална икономика

    


"Лудогорец" влиза в битка за първото българско участие в елиминациите на Лига Европа


Когато жребият за груповата фаза на Лига Европа събра "Лудогорец" с ПСВ (Айндховен), "Динамо" (Загреб) и "Черноморец" (Одеса), шансовете на българския шампион да се класира за директните елиминации изглеждаха добри. 

Никой обаче не предполагаше, че отборът от Разград ще спечели три победи в първите си три мача, при това без за допусна гол в своята врата. Преди четвъртия кръг възпитаниците на Стойчо Стоев са един от петте отбора със стопроцентов актив и един от трите с три чисти...

ГЕРБ сезира прокуратурата за управлението на „Авиоотряд 28” при тройната коалиция

/КРОСС/ Сигнал за разследване на управлението на Авиотряд 28 и Министерството на транспорта и съобщенията в периода 2005 - 2009 година ще внесат народни представители от ГЕРБ до главния прокурор Сотир Цацаров. Сигналът ще бъде внесен в прокуратурата в Съдебната палата, в 10:00 часа и в него народните представители ще настояват прокуратурата да разследва за закононарушения при управлението на Авиоотряд 28. Народните представители от ГЕРБ ще сигнализират главния прокурор за нарушения при сделката за закупуването на 2 нови самолета „Еърбъс 319" за нуждите на Авиоотряд 28.   Снимка: Булфото, всички права запазени

Преглед на печата - 7 ноември

24 часа: При бягството си Бин Аладин извършил още две престъпления Задържаха при спецоперация в Гърция Салахедин бин Аладин, който нападна и рани тежко 20-годишната Виктория и предизвика вълна от протести в столицата на националисти.

Цветанов на съд и за укрити данъци?

Има вероятност бившият вътрешен министър Цветан Цветанов да отиде на съд и за укрити данъци. Заключенията от данъчните ревизии са показали, че има нарушения, но ако си плати невнесените пари, производството може да бъде само административно. Предстои наблюдаващият прокурор да реши дали да образува наказателно производство.

Прокуратурата подхвана Христо Бисеров по сигнал на ДАНС

Сотир Цацаров и заместникът му Борислав Сарафов. Снимка: Сергей Антонов

Прокуратурата разполага с класифицирана информация по случая с ексдепутата от ДПС Христо Бисеров и в момента се извършва проверка.

Това стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров в интервю за сутрешния блок на БНТ. 

Сигналът е подаден от председателя на ДАНС вчера следобед, обясни той.

“Има проверка, свързана с класифицирана информация, по случая с Христо Бисеров, която може да бъде готова до края на днешния ден. Тази информация е класифицирана и подлежи на анализ. По-късно през днешния ден има вероятност част от нея да стане публична”, каза главният прокурор.

В четвъртък депутатите гласуваха оставката на Христо Бисеров, който в неделя изненадващо обяви, че се оттегля от ДПС и от парламента. Никой от народните представители не взе отношение по темата, е шестимата депутати от ГЕРБ, които бяха в залата, гласуваха различно – “за”, “против” и “въздържал се”. Депутатите от другите парламентарни групи на БСП, ДПС и “Атака”, гласуваха “за”.

Официално до този момент от ДПС заявиха, че мотивите Бисеров да се откаже от всички постове в парламента и партията са лични, а не политически и оставят Бисеров сам да ги сподели, ако иска.

Корман Исмаилов – бивш депутат от ДПС и понастоящем част от Реформаторския блок, изказа преди дни тезата, че Бисеров е засегнал икономически интереси. 

По непотвърдена до момента информация Христо Бисеров е лобирал за това кои фирми да бъдат подизпълнители на газопровода “Южен поток”. 

Статията "Прокуратурата подхвана Христо Бисеров по сигнал на ДАНС" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Братоев: Нямаме нищо общо с разпространението на безплатния двойник на в. "Атака"

София /КРОСС/ Метрополитенът няма нищо общо с разпространението на безплатния двойник на вестник "Атака". Това заяви пред нова телевизия шефът на „Метрополитен" ЕАД инж. Стоян Братоев. Разпространителят е сключил договор, без да съобрази, че това е партиен вестник. И той е бил подведен. Метрополитен няма нищо общо с това. Извикахме оператора на тези щендери. Предупредихме го, че ще му прекратим договора. Той от своя страна ни съобщи, че вече е прекратил договора си, каза Братоев и подчерта, че от дружеството нямат никакви отношения към партийни структури.

Том Беринджър остави автографа си върху колата на Цонко Цонев

Край Каварна приключиха снимките на филма Край Каварна приключиха снимките на филма "Снайнер 5". Продуцентите избраха екзотичната местност Яйлата, за да пресъздадат атмосферата на гръцкия остров Санторини, където се развива действието на лентата. Главната роля е поверена на холивудската звезда Том Беринджър, който е бил номиниран за "Оскар" за поддържаща роля във "Взвод". Режисьор на

Йоханесбург с амбиции да се нареди сред горещите дестинации за инвестиции в имоти

Строителен предприемач иска да преобрази западналата индустриална зона в центъра на града

    


Американец се самоуби, като скочи от хеликоптер

60-годишен гражданин на САЩ се самоуби, като скочи от хеликоптер от над 220 метра височина.

Без ток във Варна и областта днес ще са...

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 7 ноември - четвъртък, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 14:00 ч. - кв.”Победа” бл.11, бл.12, карето от ул.

Къде ще бъдат днес камерите на столичния КАТ


Всеки ден столичният КАТ сменя местоположението на камерите, които следят за нарушения на Закона за движение по пътищата. Списъкът за план-графика за разположението на устройствата се публикува на страницата на отдел "Пътна полиция" към СДВР. За удобство на читателите си "Дневник" публикува местата, където днес ще бъдат камерите.
Мобилни камери:
бул."Вл. Вазов"- стадион "Г. Аспарухов"
бул."Ситняково"      
бул."Симеоновско шосе"-Ловен Парк                                    ...

ЮЗУ и ВИАС също се присъединиха към окупираните

Младежите искат оставка на правителството и отговор на въпросите, които протестиращи задават повече от 140 дни. Окупацията ще продължи за неопределено време.

Приемните семейства вече взимат и пеленачета

През октомври за първи път от началото на тази година нито едно бебе не се е наложило да бъде настанено в дома за медико-социални грижи “Майка и дете” в кв. “Виница” във Варна. Там се отглеждат изоставени от майките си малчугани до 3-годишна възраст.
През миналия месец три новородени варненчета са били оставени в родилния дом, но са били прибрани През октомври за първи път от началото на тази година нито едно бебе не се е наложило да бъде настанено в дома за медико-социални грижи “Майка и дете” в кв. “Виница” във Варна. Там се отглеждат изоставени от майките си малчугани до 3-годишна възраст. През миналия месец три новородени варненчета са били оставени в родилния дом, но са били прибрани

Twitter поиска по 26 долара за акция

Пазарната стойност на социалната мрежа е 14,4 млрд. долара

    


E. Miroglio Finance S.A. е продало дела си от 22,07% в Агро Финанс АДСИЦ

Купувач може би е Уинслоу ленд инвест АД, което придоби над 32% от АДСИЦ-а на 29 октомври

    


Има опасност бежанците да "внесат" детски паралич у нас

Най-рискови са ромските махали, заяви д-р Ангел Кунчев

    


Половин Варна без вода днес

От ВиК-Варна припомнят, че във връзка с реконструкцията на ул. "Брегалница" и ремонт на магистрални водопроводи, днес - 7 ноември (четвъртък) от 8 до 24 часа без вода ще остане голяма част от Варна. На сухо ще са жк "Младост", жк "Трошево", жк "Победа", Цветният квартал, жк "Левски", над бившето лятно кино "Тракия", над "Експресбанк" (Кръглата банка), високите блокове до "Макдрайв", под Регионалната здравна инспекция (ХЕИ), над Спортна зала, жк "Чайка", спирка "Почивка", хотели "Бриз", част от Морската градина.

Подготовка на зелената система в града за зимния сезон

В края на месец октомври приключи есенното зацветяване в паркове и градини чрез изграждане и поддържане на съществуващите вече цветни фигури. В момента екип от Дирекция „Инфраструктура и екология“ в Община Габрово, съвместно с фирмата – изпълнител на дейностите по озеленяване, извършват повдигане и оформяне на короните на дърветата. На места, където има сухи и опасни дървета, те се премахват. След отстраняването им, на тяхно място ще бъдат засадени нови, подходящи за терена дървесни видове.

Комисии в парламента разглеждат бюджета за догодина

Бюджетната и икономическата комисии в парламента ще разгледат бюджета за догодина на първо четене. По традиция двете комисии разглеждат на едно заседание проектите за републиканския бюджет, на Държавното обществено осигуряване и на Здравната каса. Бюджетът за догодина е изчислен при прогнозиран растеж на БВП от 1,8 на сто. Вчера по време на заседанието на енергийната комисия в парламента министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев заяви, че очаква ръстът да е над 2 на сто. Дефицитът се очаква да бъде 1,8 на сто, а в края на година...

Ивелин Попов: Искам 6 т. от 2 мача в Лига Европа и после със саби към Валенсия

“Истината е, че Лига Европа ни изцеди физически и психически. У нас се настани умора. Но след хикса със “Суонси” и двете поредни победи над “Анжи” и “Краснодар” в Русия нещата ще тръгнат. Особено след победа в дерби следва подем.” Това заяви пред “24 часа” капитанът на България Ивелин Попов преди днешния мач на “Кубан” срещу “Суонси” от Лига Европа “Истината е, че Лига Европа ни изцеди физически и психически. У нас се настани умора. Но след хикса със “Суонси” и двете поредни победи над “Анжи” и “Краснодар” в Русия нещата ще тръгнат. Особено след победа в дерби следва подем.” Това заяви пред “24 часа” капитанът на България Ивелин Попов преди днешния мач на “Кубан” срещу “Суонси” от Лига Европа

Цветанов крие данъци

София /КРОСС/ Бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов има неплатени данъчни задължения, съобщи пред „Монитор" вчера градският прокурор на София Евгени Диков. В НАП са приключили двете ревизии - на Цветанов и на неговите роднини. Резултатите са предадени вече на държавното обвинение. "Заключенията от ревизиите са показали, че има нарушения, но ако си плати невнесените пари, производството може да бъде само административно. Предстои наблюдаващият прокурор да реши дали да образува наказателно производство", обясни Диков.Цветанов е подал заявление за отказ от имунитета си, съобщи междувременно от председателят на парламента Михаил Миков. В петък главният прокурор Сотир Цацаров поиска за трети път от НС да свали имунитета на Цветанов като народен представител, за да започне срещу него наказателно преследване. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за длъжностно присвояване в големи размери - около 50 000 лв. Разследването е установило, че като министър той е наредил парите да бъдат изплатени на тогавашния шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров. Парите били за заплата, обезщетение за неползван отпуск, дори докато Тодоров бил в ареста, а по-късно и 20 заплати при пенсионирането му от МВР.Предишните две снемания на имунитета на Цветанов са по разследванията за незаконното подслушване в МВР и за отказа на разрешено от съдия искане за подслушване на Орлин Тодоров

Олимпийският огън излиза в открития космос

През 1996 г. и 2000 г. олимпийският факел беше качван на американски совалки

Каруцарите в Пловдив се вдигат на бунт

/КРОСС/ Бунт на каруцарите назрява в Пловдив. На този етап готовност за акция имат около 300 души. Напрежението ескалира, след като в средата на октомври Общинският съвет забрани движението на каруци в целия град. Засегнатите изчисляват, че тази мярка ще остави недоволни и гладни стотици семейства в ромските квартали.В Столипиново конят се приема за член на семейството. Той гордо влачи товар, но му говорят нежно и се обръщат към него на име."Бойко. Бойко са казва, бе", сподели името на своя кон каруцар. "Милинка са казва", каза друг.В битката за коня и каруцата се хвърлят дори препратки към старта на българската държава."Прабългарите са дошли в България на коне. Да ни оставят да си работим с конете и каруците", призоваха недоволните.Гневните каруцари предупреждават, че ако им вземат оръдията на труда, неизбежно ще станат бандити. Те са категорични - ще дадат живота си за коня."Ако искат да ме стрелят, няма да им дам коня. Ша са бия за коня, да", категорични са те.В махалите една реална конска сила се поставя над луксозна лимузина. Когато такава скъпа техника бъде спряна от движение, погледът на каруцаря придобива метален оттенък, съобщи БНТ.

Microsoft предупреждава: Има опасност от хакерски атаки

Microsoft обяви, че изучава данни за уязвими места във версиите на Windows Vista, Windows Server 2008 и Microsoft Office, съобщава Digital Trends.
Компанията посочи, че са възможни целенасочени хакерски атаки, възползващи се от „пукнатините" в сигурността на програмите.
Според доклад на Microsoft, хакер, който атакува тези слабости на системите, Microsoft обяви, че изучава данни за уязвими места във версиите на Windows Vista, Windows Server 2008 и Microsoft Office, съобщава Digital Trends. Компанията посочи, че са възможни целенасочени хакерски атаки, възползващи се от „пукнатините" в сигурността на програмите. Според доклад на Microsoft, хакер, който атакува тези слабости на системите,

Кое е най-доброто време за кафе

Между 9:30 и 11:30 часа е най-доброто време за изпиване на чаша кафе, съобщиха американски невролози. Причината е в начина, по който кофеинът взаимодейства с ключов хормон, наречен кортизол, помагащ за регулирането на вътрешния часовник на тялото и за стимулиране на бдителността. Нивата на кортизол са високи малко след събуждането и могат да останат високи до един час след това, достигайки пик между 8 и 9 ч. Американският невролог Стивън Милър твърди, че е по-добре да се снабдите с необходимата доза кофеин след този пик, тъй като тя стимулира производството на кортизол. Той допълва, че пиенето на кафе, докато нивата на хормона са високи, може да стане причина хората да свикнат с кофеина, съдържащ се в напитката, а това означава, че те често ще се нуждаят от допълнителна чаша сутринта, за...

Двете лица на Ню Йорк

Ню Йорк е разделен на две. От едната страна са богаташите, а от другата - армията от обикновени хора, които все по-трудно оцеляват. Именно този проблем ще е основен за новия кмет на града - демократа Бил де Блазио. Те са другото лице на Ню Йорк - и са много, макар да не са така видими, както блестящите небостъргачи на Манхатън или младия творчески устрем на Бруклин. Тези хора вегетират в покрайнините на града. Обединяват ги две неща - бедността и гневът. На голяма дъска в офиса на хуманитарната организация "Коалиция за бездомните" са изписани безчет послания, адресирани до сегашния кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, който неотдавна заяви, че приютите за бездомни били станали "по-приятни от когато и да било". "Политиката на Блумбърг за ограничаване на бездомността е катастрофална"...

Южен поток стана три пъти по-скъп, почваме строеж без подписан договор, казва Трайчо Трайков

Не разполагам с информация, че Христо Бисеров е подал оставка заради „разпределение на интереси” около „Южен поток”. Това заяви Иван Иванов от ДСБ в коментар за твърдение на бившия председател на младежкото движение на ДПС Корман Исмаилов. Той добави, че ако Исмаилов има някакви конкретни данни, трябва да излезе и да ги оповести публично. Преговорите за „Южен поток” от предната седмица бяха пример за задкулисие, посочи Иванов в сутрешния блок на bTV. Никой не обяви, че се готвят такива преговори, няма подписан договор, а се тръгва с първа копка или първа заварка. Не беше позволено на официалната пресконференция с директора на „Газпром” Алексей Милер журналистите да задават въпроси. Няма още и Оценка за въздействие на околната среда. Питам и ...

Пада облицовката на моста на 4-ти километър в София

Облицовъчни плочи от моста на бул. "Цариградско шосе" при Четвърти километър в София се откъртиха вчера и за малко не паднаха върху минаващ отдолу автомобил.

Св. мъченик Иерон и дружината му

/КРОСС/ Страдание на свети мъченик Иерон и дружината му Родината на свети Иерон била Втора (Велика) Кападокия. Той се родил в град Тиана по време на царуването на императорите ДиоклетианРечник и Максимиан, които били ревностни поклонници па идолите и гонители на християните. Майката на свети Иером Стратоника била благочестива и богобоязлива жена.Когато императорите узнали, че жителите на областите Армения и Кападокия отказват да се поклонят на идолите въпреки издадените императорски укази, те след дълги съвещания избрали диама лукави, предани на езичеството, жестоки мъже, Агриколай и Лизий, и изпратили единия в Армения, а другия - в Кападокия. Те им заповядали: първо - да накажат всички християни, които не съгласят да се поклонят на идолите, и второ - да запишат във войската всички мъже и юноши, силни по тяло и способни за военна служба.Когато пристигнал в Кападокия, Лизий започнал усърдно да търси годни за военна служба мъже. Между другото му донесли и за Иерон като за човек здрав, силен и отличаващ се с особено мъжество. Лизий на часа изпратил войници, за да го доведат при него. Пратениците не го заварили в дома му, той бил на работа в полето. Войниците се отправили натам, ча да го заловят. Но свети Иерон, като разбрал, че искат да го вземат на служба във войската, отказал да тръгне с тях. Той смятал, че за християнина е вредно да има общение и да служи заедно с идолопоклонници

Отличиха училищен вестник в конкурс за млади журналисти

Училищният вестник на СОУ"Иван Вазов" - „В@з Буки Веди", бе отличен като един от най-добрите ученически вестници в страната. Това се случи след участието им в Шестия националния конкурс за журналистика „Стоян Михайловски" - единственият форум, в който мерят сили младите журналисти от различни възрасти. Екипът, който вече трета година списва вестника, зае трето място в раздел „Журналистика" за колективи. Отделно от това Ралица Георгиева от 11 клас получи поощрителна индивидуална награда за коментара си „Учебниците - за и против", който е публику...

Лайнс Клуб осигури безплатен очен преглед на деца от SOS Детски селища – Трявна

Деца с проблемно зрение получиха безплатна консултация и насочващо лечение, благодарение на Лайнс Клуб – Габрово. 24 от всичките 56 деца от SOS Детски селища – Трявна преминаха в събота през кабинета на очния специалист д-р Цанка Сиромахова. Това е поредната благотворителна инициатива на Лайнс клуб – Габрово, насочена към деца, имащи нужда от помощ и подкрепа. ...

7 ноември в историята

/КРОСС/ На днешната дата през 1659 г. е сключен Пиренейският договор, който слага край на Френско-испанската война.През 1816 г. Александър I Павлович - цар на Русия и крал на Полша, учредява Варшавския университет.През 1869 г. излиза първият брой на в. „Свобода", редактор на който е Любен КаравеловПрез 1885 г. по време на Сръбско-българска война българските войски удържат победа над сръбската армия в битката при Сливница.През 1959 г. започват емисии на Българската телевизия, първият ТВ канал в България, известен днес като БНТ1.През 1982 г. в Турция се провежда референдум за приемане на нова, трета поред конституция. Кенан Еврен е избран за президент със 7-годишен мандат.През 1996 г. НАСА изстрелва към Марс космическата сонда Mars Global Surveyor.    

Няма вода в „Сухата река”

Възможно е временно повишаване мътността

Блогърът Асен Генов задържан в Трето РПУ

Задържаха ни в Трето РПУ, написа в профила си във фейсбук блогърът и активен участник в протестите срещу правителството на Пламен Орешарски Асен Генов. 
Той е отбелязал за случилото се чрез мобилния си телефон около 6:30 часа.
Причината е, че той и негови съмишленици са рисували със спрейове на паметника на "Позитано" 20, съобщава приятелка на Задържаха ни в Трето РПУ, написа в профила си във фейсбук блогърът и активен участник в протестите срещу правителството на Пламен Орешарски Асен Генов. Той е отбелязал за случилото се чрез мобилния си телефон около 6:30 часа. Причината е, че той и негови съмишленици са рисували със спрейове на паметника на "Позитано" 20, съобщава приятелка на

Арестуваха блогъра Асен Генов

София /КРОСС/ Блогърът Асен Генов е арестуван. Това съобщава самият той на профила си в социалната мрежа "Фейсбук". "Задържаха ни в трето рпу", пише дословно на неговата страница.Телефонът на Генов обяснимо е изключен. По данни на негови близки, арестът е осъществен на ул. "Позитано" 20, където Генов и четирима души се опитали да боядисат паметника пред входа на централата на БСП.Дежурният в Трето РПУ потвърди за ареста на петимата, сред които и Генов, но не даде повече информация. Асен Генов е граждански активист и блогър, част от екипа на Politikat.net, които измерват обещанията на властта чрез т.нар. Бойкометър.Генов е едно от лицата, които създадоха антиправителственото движение "Протестна мрежа". Очаквайте подробности          

Как да спечелите мечтаната работа

Искате нова, по-интересна и добре платена работа? Няма как да я получите, ако не кандидатствате за нея. Съберете своите мисли, сили и документи и смело напред.
Искате нова, по-интересна и добре платена работа? Няма как да я получите, ако не кандидатствате за нея. Съберете своите мисли, сили и документи и смело напред. "В днешно време работа се търси най-вече по обяви в специализирани интернет портали - например jobs.bg и Job Tiger. Ако имате профил в най-голямата световна професионална мрежа LinkedIn,

Броят на гласувалите в изборите за кмет на Ню Йорк е най-ниският в последните 50 години

Броят на гласувалите на състоялите се във вторник избори за кмет на Ню Йорк е най-ниският в последните 50 години, съобщава ИТАР-ТАСС.
В гласуването са взели участие едва 24% от избирателите.
Според експертите ниската явка се дължи на това, че никой не се е съмнявал в победата на демократа Бил де Блазио.
Съгласно проучванията той е имал значително по-висок рейтинг от републиканеца Джоузеф Лот, вследствие на което много от привържениците на Блазио сметнали, че той ще победи и без тяхната подкрепа, а поддръжниците на Лот не отишли да гласуват, вярвайки, че той така или иначе ще загуби.

Христо Бисеров вече не е депутат

Той беше освободен без дебати от НС

    


„Хюман райтс уоч” призова за разследване на обвинения, че специалните сили на САЩ са замесени в убийства в Афганистан

Правозащитната организация „Хюман райтс уоч” призова за „пълно и подробно разследване” на обвиненията, че американските специални сили за замесени в мъчения и убийства в Афганистан, предаде АФП.
„Хюман райтс уоч” цитира доклад относно ролята на американските „зелени барети” в смъртта на 18 мъже в областта Нерк, провинция Вардак, през 2012-2013 година.
„Инцидентите в Нерк трябва да бъдат разследвани строго, подробно и прозрачно”, заяви Андреа Прасов, съветник по антитероризма в „Хюман райтс уоч”.

Предстоящи събития в страната за днес, 7 ноември

***Сливен /КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев ще наблюдава тактическото учение за национално сертифициране „Мирен страж 2013". ***София /КРОСС/ От 09:00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание. ***София /КРОСС/ От 09:30 часа в сградата на Президентството ще се проведе конференция: „Помилването като държавна политика". ***София /КРОСС/ От 09.30 часа в Софийски градски съд, 14 състав, ще заседава по дело НОХД № 2058/2012 - срещу Боян Боянов и Продан Кръстев (чл. 308 - 319 от НК ). ***София /КРОСС/ От 09:30 ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС). ***София /КРОСС/ От 10:00 часа народни представители от ГЕРБ внасят до главния прокурор Сотир Цацаров сигнал за разследване на управлението на Авиотряд 28 и Министерството на транспорта и съобщенията в периода 2005 - 2009 година. ***София /КРОСС/ От 10.00 часа в Софийски градски съд, 4 състав, ще заседава по дело НОХД № 2485/2013 - срещу Тошко Добрев, бивш изпълнителен директор на „Софийски имоти" (чл. 219 от НК). ***София /КРОСС/ От 10.00 часа в столичния хотел "Радисън Блу" (Конферентна зала 3), ще се проведе конференция: "Геополитиката на опиума: афганистанският наркотрафик и борбата с него след 2014". ***София /КРОСС/ От 11:00 часа в заседателната зала на Икономическия и социален съвет (ИСС) ще се състои пресконференция на тема: „Действия в подкрепа на младите хора и борбата с младежката безработица в България"

Кипър: Арестуваха българин за дързък обир на бижутерия

Заедно с него са задържани иранец и жена, чиято националност не се съобщава

Пътна обстановка в страната - 7 ноември

СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ: - АМ „Хемус“: област Шумен: от км. 348+220 до км. 360+600 и етапна връзка се извършва машинно полагане на хоризонтална маркировка; От км 360+600 до км 373+800 се извършва машинно полагане на хоризонтална маркировка.

96-тата годишнина от Великата октомврийска социалистическа революция ще бъде отбелязана в Москва

96-тата годишнина от Великата октомврийска социалистическа революция (ВОСР) ще бъде отбелязана с две съгласувани с правителството акции в Москва, съобщава Интерфакс.
Основното мероприятие с численост до 5000 души ще бъде проведено от комунистическата партия. Те планират шествие по Тверска улица, а след това митинг на площад Революция.
Също на площад Революция ще се проведе акция на Съюза на съветските офицери, а група граждани ще проведе митинг на Краснопрененската застава.

Вестниците пишат...

София /КРОСС/ Водещи заглавия в българската преса: в. "Труд"Гражданите се научиха да съдят общините за несвършена работа. Най-много дела се водят за три неща - дупки по пътищата, ухапвания от кучета и непочистени от лед тротоари, показа проверка на „Труд" в София и страната.Шампиони по спечелени дела са Русе и Шумен. Там само който не е завел дело срещу общината, не го е спечелил.   в. "Капитал Дейли"„Проектът за производство на електрически автобуси в град Брезник (до Перник) се е провалил, научи "Капитал Daily" от българската компания партньор." в. "Телеграф"Кипърска офшорка, управлявана от подставеното лице на президента Росен Плевнелиев в островната държава - Георгиос Киру, е пазарувала на кило жилища по морето. Само за ден дружеството „Дионвил холдингс лимитид" с управител именно мистериозният адвокат, се е сдобило с 5 апартамента в три комплекса на плажната ивица между Св. Влас и Елените. Всичките те са част от ваканционното селище „Форт нокс", собственост на едноименната фирма, която преди близо година нашумя покрай аферата „Дюигеит". в. "Стандарт"Бунт на надзиратели тръгна от Враца90 надзиратели от Врачанския затвор дадоха старт на бунт. който организира синдиката им в цялата страна

Задържаха блогъра Асен Генов

Задържаха ни в Трето РПУ, написа в профила си във фейсбук блогърът и активен участник в протестите срещу правителството на Пламен Орешарски Асен Генов. 
Той е отбелязал за случилото се чрез мобилния си телефон около 6:30 часа.
Причината е, че той и негови съмишленици са рисували със спрейове на паметника на Задържаха ни в Трето РПУ, написа в профила си във фейсбук блогърът и активен участник в протестите срещу правителството на Пламен Орешарски Асен Генов. Той е отбелязал за случилото се чрез мобилния си телефон около 6:30 часа. Причината е, че той и негови съмишленици са рисували със спрейове на паметника на "Позитано" 20, съобщава приятелка на

Терминът на Станислава Цалова е на рождения й ден - 28 февруари

В последно време чаровната синоптичка на Би Ти Ви съобщава прогнозата все с широки дрехи. Причината - Станислава Цалова е бременна с момченце в шести месец и отгоре. 
“Ние с Данчо отдавна искаме рожбичка. Знаех още от 5-ата седмица”, каза Станислава. Лекарката  я посъветвала да не казва на никого до третия месец, но тя не искала да се шуми много и В последно време чаровната синоптичка на Би Ти Ви съобщава прогнозата все с широки дрехи. Причината - Станислава Цалова е бременна с момченце в шести месец и отгоре. “Ние с Данчо отдавна искаме рожбичка. Знаех още от 5-ата седмица”, каза Станислава. Лекарката я посъветвала да не казва на никого до третия месец, но тя не искала да се шуми много и

Пирински и Йотова в листата на БСП за евроизборите

Бившият шеф на парламента Георги Пирински (БСП) най-вероятно ще бъде на избираемо място в евродепутатската листа на левицата. Сред първите в списъка с кандидати за Европейския парламент (ЕП) ще е и Илияна Йотова, която и в момента представлява българските социалисти в Брюксел. Това са последните предположения в парламентарната група на "Коалиц Бившият шеф на парламента Георги Пирински (БСП) най-вероятно ще бъде на избираемо място в евродепутатската листа на левицата. Сред първите в списъка с кандидати за Европейския парламент (ЕП) ще е и Илияна Йотова, която и в момента представлява българските социалисти в Брюксел. Това са последните предположения в парламентарната група на "Коалиц

Рождениците днес

София /КРОСС/ Информационна агенция КРОСС честити рождените дни на: Александър Ненков, депутат в 42-рото НС от ПГ на ГЕРБ Евгения Живкова, дизайнер Ердинч Хайрула, депутат от ДПС в 42-рото НС Милка Христова, депутат в 42-рото НС от ПГ на „Коалиция за България" Снежана Дукова, депутат в 42-рото НС от ПГ на ГЕРБ от ПГ на ГЕРБ Стефан Софиянски, бивш лидер на партия „Съюз на свободните демократи", кмет на София (1995-2005 г.) Христо Илиев, бивш волейболист и треньор Ивайло Дерменджиев, адвокат, български представител в Международния спортен арбитражен съд в Лозана, почетен консул на Кения в България Методи Бежански, журналист и писател Милка Дончева, депутат  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване