“Лукойл Академик” с временен треньор

Мирослав Ралчев ще води тренировките на баскетболния отбор на “Лукойл Академик” за около седмица. Досегашният асистент на уволнения Оливер Костич е временен наставник на тима на петролната компания.

 Не е много ясно дали обаче Ралчев ще изведе отбора в някой мач. Защото в края на седмицата шампионите по програма почиват и нямат двубой в IV кръг Мирослав Ралчев ще води тренировките на баскетболния отбор на “Лукойл Академик” за около седмица. Досегашният асистент на уволнения Оливер Костич е временен наставник на тима на петролната компания. Не е много ясно дали обаче Ралчев ще изведе отбора в някой мач. Защото в края на седмицата шампионите по програма почиват и нямат двубой в IV кръг

Скоби ловят по 400 коли на ден в София

Скоби закопчават 350 - 400 автомобила на ден в синя и зелена зона в София. Това съобщиха от Центъра за градска мобилност за „Монитор”.

Жесток сняг затрупва Перник и страната на 22 ноември

 Жесток сняг затрупва Перник и страната на 22 ноември, съобщиха от Института по метеорология към БАН. На места преспите ще бъдат рекордни за родните условия, ще има десетки затворени пътища и блокирани населени места.

Още на следващия ден, 23 ноември, обаче времето сензационно ще се обърне и температурите ще скочат с 10 градуса наведнъж, като през деня максималните ще достигнат плюс 8 градуса.

За утре, петък, синоптиците предвиждат истинско циганско лято с...

Продължава

И Бойко лъсна с офшорка в Кипър

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов също притежава офшорна фирма, регистрирана в Кипър. Това показва разследване на гражданското движение „България без цензура” на Николай Бареков, който вече уличи в подобни схеми президента Росен Плевнелиев.

Вълчи боб – храна за вегетарианци

Той е отличен източник на незаменими хранителни вещества

    


Почина един от създателите на "Панорама" - проф. Бешков

Проф. Бешков е един от дългогодишните водещи политически коментатори на БНТ, създател и главен редактор на предаването "Панорама"

Разследват Бисеров и сина му за пране на пари

Софийската градска прокуратура разследва бившия вече депутат и зам.-председател на Народното събрание Христо Бисеров и доведения му син Ивайло Главенков за пране на пари. Това съобщиха от държавното обвинение вчера.

Килърите 4 стреляли по Киро Японеца, подозират ги за Фатик и 2 отвличания

Йоско Йосифов-Йоско Костинбродския, и неговият доверен човек Ивайло Симеонов-Богьовеца, са искали да убият сочения от МВР за наркобос Кирил Кирилов-Киро Японеца, разкри изненадващо екип от полицаи и спецпрокурори.
Двамата мъже, които от години са ВИП клиенти на МВР и съда, се сдобиха във вторник вечерта с нови обвинения - за участие във... Йоско Йосифов-Йоско Костинбродския, и неговият доверен човек Ивайло Симеонов-Богьовеца, са искали да убият сочения от МВР за наркобос Кирил Кирилов-Киро Японеца, разкри изненадващо екип от полицаи и спецпрокурори. Двамата мъже, които от години са ВИП клиенти на МВР и съда, се сдобиха във вторник вечерта с нови обвинения - за участие във...

Федерер поде различен дуел с Ноле – поиска повече допинг тестове

Почти веднага след острата атака на световния номер 2 в тениса Новак Джокович срещу анти-допинговата система, рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер призова за повече проверки за забранени субстанции в течение на сезона. Сръбският играч се нахвърли върху Световната анти-допингова агенция (УАДА) заради случая на неговия добър приятел Виктор Троицки, който бе наказан за 1 година, след като пропусна допинг тест. Това се случи през април, а първоначалната санкция бе за 18 месеца, но Спортният арбритражен съд я намали с половин година. ...

ГЕРБ даде сигнал за нарушения в "Авиоотряд 28" при тройната коалиция (видео)


Депутати от ГЕРБ внесоха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за нарушения при управлението на правителствения "Авиоотряд 28" в периода 2005 - 2009 година, когато управляваше Тройната коалиция между БСП, ДПС и НДСВ. 

Опозицията настоява  да бъде проверена сделката за купуването на два самолета "Еърбъс" за нуждите на авиоотряда, както и да се провери дали са спазени нормативните изисквания при полетите в управлението на Тройната коалиция.

Според ГЕРБ сделката е станала...

Баща на нашумял депутат остана без книжка

Глоба от 550 лв. и лишаване от право да шофира за три месеца са наложени на шуменския бизнесмен Валентин Иванов, известен като Шошо. Той е баща на депутата от БСП Иван Иванов. 
Санкцията е заради шофиране с драстично превишена скорост - 120 км/ч при разрешени 50 км/ч. Автомобилът е бил БМВ X5 на лизинг, използван от строителната фирма Глоба от 550 лв. и лишаване от право да шофира за три месеца са наложени на шуменския бизнесмен Валентин Иванов, известен като Шошо. Той е баща на депутата от БСП Иван Иванов. Санкцията е заради шофиране с драстично превишена скорост - 120 км/ч при разрешени 50 км/ч. Автомобилът е бил БМВ X5 на лизинг, използван от строителната фирма

Има напредък в преговорите за ядрената програма на Иран

Техеран и шестте световни сили може да постигнат споразумение

    


147-ми #ДАНСwithme: ”Вдигни очи. Стоп на псевдопрехода”

Недоволни хора излязоха на протест в столицата за поредна 147-ма вечер. Реформаторският блок излезе на демонстрация под мотото "Заедно срещу омразата", след което, заедно с останалите протестиращи, подкрепи студентската окупация.

147-ми протест срещу правителството

Недоволни хора излязоха на протест в столицата за поредна 147-ма вечер. Реформаторският блок излезе на демонстрация под мотото "Заедно срещу омразата", след което, заедно с останалите протестиращи, подкрепи студентската окупация.

Почина един от създателите на „Панорама"

На 6 ноември 2013 г., след боледуване, почина професор Александър Бешков. Един от дългогодишните водещи политически коментатори на Българската националната телевизия, журналист, писател, сценарист, бивш член на Българския олимпийски комитет, един от създателите и главен редактор на "Панорама". Автор е на филми за Кенет Кларк, Федерико Фелини, Нино Рота, папа Йоан-Павел Втори, Индира Ганди, президента на Мексико Хосе Лопес Портильо, Петър Увалиев и Дора Валие, припомня БГНЕС. Публикувал е редица книги, преведени на различни езици. Александър Беш...

3,8 по Рихтер в Румъния

/КРОСС/ Земетресение с магнитуд 3,8 по скалата на Рихтер е регистрирано днес в 16,34 часа в зоната на Вранча (Източна Румъния), съобщи Националния институт по геофизика на Румъния. Трусът е бил на дълбочина 136 км, а най-близките градове до епицентъра са Фокшани, Мъръшещ, Ковасна, Ръмнику Сърат. Над 1000 земетресения са регистрирани в Румъния през 2013 г. Според данните на румънския Национален институт по геофизика от началото на годината досега в страната са регистрирани 1114 труса.

Поискаха разследване за "убийството" на Арафат

Призивът дойде вчера, когато швейцарски учени обявиха, че откритият радиоактивен изотоп на полония в тялото на Арафат сочи за намесата на “трета страна” в смъртта на палестинския лидер през 2004 г. Професор Франсоа Бошю от Института по приложна радиофизика в Лозана съобщи, че екипът му е измерил 20 пъти по-високи от нормалните нива на полоний 210. Призивът дойде вчера, когато швейцарски учени обявиха, че откритият радиоактивен изотоп на полония в тялото на Арафат сочи за намесата на “трета страна” в смъртта на палестинския лидер през 2004 г. Професор Франсоа Бошю от Института по приложна радиофизика в Лозана съобщи, че екипът му е измерил 20 пъти по-високи от нормалните нива на полоний 210.

Пиян поляк се събудил в чувал за труп в моргата

"Сънувам кошмари как ме режат лекари, които не разбират, че съм жив"

    


Бандата на Йоско разстреляла Фатик

Спецполицаи арестуваха бандата на Йоско Костинбродския за серия убийства и отвличания. Четвъртата разбита група за мокри поръчки е от петима членове и е заподозряна за разстрелите на Фатик и на сина на Венци Стенафов, както и за покушението над Киро Японеца.

Комисията по култура и медии отхвърли бюджета за 2014 г.


С 8 гласа "за", 8 "против" и два гласа "въздържал се" парламентарната комисия по културата и медиите отхвърли проектобюджета за 2014 г.

Депутатите от ГЕРБ обвиниха управляващите, че с ограничения в средствата спират започнатата реформа в управлението на сценичните изкуства, и обявиха, че финансирането на културата е недостатъчно, обществените медии са притиснати, а бюджетът на Съвета за електронни медии (СЕМ) е свит със 163 хил. лв., за да се занижи контролът върху монополизираната...

От 20 до 40% отстъпка за коли с катализатор

Собствениците на стари коли с мощност на двигателя до 100,6 конски сили, които не отговарят на екологичните категории „Евро 3”, „Евро 4”, „Евро 5” и „Евро 6”, ще могат да ползват отстъпка от данъка между 20% и 40% догодина.

Кола блъсна и уби на място възрастна жена в Благоевград

Лек автомобил блъсна и уби на място възрастна жена на входа на Благоевград откъм Дупница, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Антиправителствените протести продължават 21 седмици


Днес се навършват 21 седмици от началото на протестите срещу сегашното управление, провокирани от непрозрачния избор на депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС. 

От две седмици две ядра движат протеста - традиционната група хора, която се събира пред Министерския съвет с искане за оставка на правителството и подкрепящите студентската окупация, които се събират пред сградата на Ректората. 

Протестиращите свирят на свирки и барабани. Разпънати са и обичайните...

Протестът: „Студенти с вас сме“

Протестът на 7 ноември. Снимка: Галя Тодорова via "Протестна мрежа"

Близо 200 души се включиха в днешния протест срещу правителството на Пламен Орешарски в София. За поредна вечер протестиращите блокираха последователно жълтите павета, кръстовището при ректората на Софийския университет и Орлов мост.

„Студенти, с вас сме“, гласеше един от лозунгите на демонстрантите днес – в подкрепа на студентите, окупирали няколко университетски аудитории и сгради в страната.

„Вдигни очи. Стоп на псевдопрехода” и „Ние сме вашите деца, елате с нас“, „Бяла отровна Орешка, опасна за демокрацията при поглъщане”, гласяха част от другите послания. „СУ срещу ДПС”, бе написал един от демонстрантите, явно за да „отдаде почит“ на скандала с финансовите злоупотреби на вече бившия зам.-шеф на парламента Христо Бисеров, който тресе ДПС и държавата от началото на седмицата.

Демонстрацията приключи малко след 20.30 часа, след което движението в центъра на София беше пуснато.

Статията "Протестът: „Студенти с вас сме“" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Протестиращи: Стоп на псевдопрехода

20:10 - Част от протестиращите блокираха кръстовището на Орлов мост. Двете протестни шествия на протестиращите пред Ректората и на тези пред Министерски съвет се срещнаха на кръстовището на ул. „Г.С. Раковски" и бул. „Цар Освободител", след което се отправиха към Орлов мост. По пътя си протестиращите за кратко се спряха пред сградата ... 20:10 - Част от протестиращите блокираха кръстовището на Орлов мост. Двете протестни шествия на протестиращите пред Ректората и на тези пред Министерски съвет се срещнаха на кръстовището на ул. „Г.С. Раковски" и бул. „Цар Освободител", след което се отправиха към Орлов мост. По пътя си протестиращите за кратко се спряха пред сградата ...

Протестът: Вдигни очи. Стоп на псевдопрехода

20:10 - Част от протестиращите блокираха кръстовището на Орлов мост. Двете протестни шествия на протестиращите пред Ректората и на тези пред Министерски съвет се срещнаха на кръстовището на ул. „Г.С. Раковски 20:10 - Част от протестиращите блокираха кръстовището на Орлов мост. Двете протестни шествия на протестиращите пред Ректората и на тези пред Министерски съвет се срещнаха на кръстовището на ул. „Г.С. Раковски" и бул. „Цар Освободител", след което се отправиха към Орлов мост. По пътя си протестиращите за кратко се спряха пред сградата ...

Наполи взима без пари бивш капитан на Лион

Бившият френски национал Антони Ревейер е на крачка от подписване на договор с Наполи, съобщиха медиите в Италия. В началото на седмицата се заговори, че треньорът Рафаел Бенитес може би ще потърси услугите на 33-годишния бранител след контузиите на Хуан Сунига, Мигел Анхел Бритос и Джандоменико Место. Според „Скай Спорт Италия“ Ревейер днес е кацнал в Рим и в момента преминава медицински прегледи в местна клиника. Основната пречка пред трансфера на свободния агент може да се окаже стария проблем с коляното, затова в Наполи биха подписали с нег...

Митьо Очите скъсал примирието с Кела

Соченият за безапелационен бос на подземието в Бургаски регион Димитър Желязков-Очите е скъсал примирието с Кела, подкрепено с твърдата им мъжка дума по време на вечеря в Гранд Хотел Поморие, съобщава Флагман.

Преди два месеца, когато Кела бе настанен в най-хубавия балнеосанаториум, за да долекува тазобедрената си става, първият гост, който бе Соченият за безапелационен бос на подземието в Бургаски регион Димитър Желязков-Очите е скъсал примирието с Кела, подкрепено с твърдата им мъжка дума по време на вечеря в Гранд Хотел Поморие, съобщава Флагман. Преди два месеца, когато Кела бе настанен в най-хубавия балнеосанаториум, за да долекува тазобедрената си става, първият гост, който бе

Скандал! Куката рекламира дрога

Един от любимите екранни гангстери на публиката представя своя моноспектакъл "ВИП" след 20-годишно отсъствие от театралната сцена. За да промотира проекта си, той направи нестандартно видео, в което рекламира... хероин.

ДАНС трябва да се справи с бюджет от 112 млн. догодина

Всеки иска по-голям бюджет, оплака се Писанчев

    


Общината увеличи местата на “Армията”

Комисия от около 20 души увеличи капацитета на стадион “Българска армия” за двубоя срещу “Лудогорец” в неделя. Половин ден служители на Столична община, пожарната и полицията оглеждаха ремонтите в сектор “А”, където са добавени близо 2000 седалки.

ЦСКА покани специалистите да кажат мнението си, за да се отпечатат билети и за тези места. Клубът о Комисия от около 20 души увеличи капацитета на стадион “Българска армия” за двубоя срещу “Лудогорец” в неделя. Половин ден служители на Столична община, пожарната и полицията оглеждаха ремонтите в сектор “А”, където са добавени близо 2000 седалки. ЦСКА покани специалистите да кажат мнението си, за да се отпечатат билети и за тези места. Клубът о

Избраха нов шеф на Фонд „Земеделие" - Разплащателна агенция

На извънредно заседание Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие"- Разплащателна агенция назначи Мирослав Николов за изпълнителен директор. Младен Тимчев, Николай Дачев, Атидже Алиева-Вели и Виолета Александрова пък са новите  зам.- изпълнителни директори. Мирослав Николов е роден на 23 май 1974 г. Дипломира се във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" със специалност "Право". Започва професионалната си кариера като юрисконсулт в Държавен фонд "Земеделие", като част от юридическия екип, работил по програма САПАРД и Програмата за развитие на селс...

Западът обмисля да облекчи санкциите срещу Иран

Предлага се в замяна Техеран да представи доказателства за спирането на ядрената програма

    


Д-р Тодорова: Куцо и сакато е в болница

Има изкуствено повишаване на посещаемостта в болниците. Куцо и сакато е в тях, за да са задръстени отделенията и да се отчита висок разход.

Алената буква

След като месеци наред разделяха обществото на червени, пембени, зелени и бебешко розови – като спрея, с който оцапотиха скулптурата на „Позитано“, кукловодите на протестите реагираха като ощипани на моя публикация в последния брой на в. „Политика“, посветена на тях.

Освободиха блогъра Асен Генов

/КРОСС/ "Свободни!!!" - така оповести напускането на ареста блогърът Асен Генов в личния си профил във Фейсбук. Той  беше задържан рано тази сутрин, докато заедно с още 4 души изрисуваха надписа "БКП - Позор! Кой!" на скулптурите пред централата на БСП на ул. Позитано.  Инициаторите на нестандартния протест останаха в ареста общо 24 часа, като срещу тях бе образувано досъдебно производство за хулиганство.       

Диего Коща получи повиквателна от Испания

Нападателят на Атлетико Мадрид Диего Коща получи първата си повиквателна за Испания, след като попадна в състава на селекционера Висенте дел Боске за приятелските мачове срещу Гвинея и Република Южна Африка. „Ла фурия“ води люта битка с родната за 25-годишния футболист Бразилия за правото да разчита на него занапред и в крайна сметка получи разрешение от ФИФА. „Селесао“ повика Коща за своите международни мачове през ноември – срещу Хондурас и Чили, но той отпадна от листата им, след като сам предпочете да играе за Испания. Сред избраниците на Д...

При 7 по Рихтер в София се руши целият център, оцеляват само панелките!

Трус от 7 по Рихтер може да сполети в най-скоро време района около Кресна и Софийското поле, предвещаха наскоро учени от БАН, базирайки се на цикличността на тектоничните процеси.

Апокалиптично архитекти прогнозираха, че ако такъв трус удари столицата, почти целият център ще бъде пометен, а панелките в крайните комплекси ще бъдат непоклатими. Защо?

Всички сгради, които се строят от 1983 г. насам, са правени да издържат на 9-а степен по скалата на Медведев, което...

Продължава

Митьо Очите развалил примирието с Кела

Соченият за безапелационен бос на подземието в Бургаски регион Димитър Желязков-Очите е скъсал примирието с Кела, подкрепено с твърдата им мъжка дума по време на вечеря в Гранд Хотел Поморие, съобщава Флагман.

Преди два месеца, когато Кела бе настанен в най-хубавия балнеосанаториум, за да долекува тазобедрената си става, първият гост, който бе Соченият за безапелационен бос на подземието в Бургаски регион Димитър Желязков-Очите е скъсал примирието с Кела, подкрепено с твърдата им мъжка дума по време на вечеря в Гранд Хотел Поморие, съобщава Флагман. Преди два месеца, когато Кела бе настанен в най-хубавия балнеосанаториум, за да долекува тазобедрената си става, първият гост, който бе

Уроци по ухажване от Казанова

Бъдете като легендарния любовник, който е знаел как да разтопи всяко женско сърце

    


Овчаров: Бисеров може да имал бизнес в енергетиката, но досега не знаех за това

Когато на български политик му се случи нещо подобно, всички останали политици се радват, включително и колегите му в неговата партия. Това е тъжно, но е истина, изпитал съм го на гърба си. Това заяви Румен Овчаров в предаването лице "Лице в лице" по БТВ по повод разследването за пране на пари срещу бившия зам.-председател на Народното Когато на български политик му се случи нещо подобно, всички останали политици се радват, включително и колегите му в неговата партия. Това е тъжно, но е истина, изпитал съм го на гърба си. Това заяви Румен Овчаров в предаването лице "Лице в лице" по БТВ по повод разследването за пране на пари срещу бившия зам.-председател на Народното

Овчаров: Бисеров може да имал бизнес в енергетиката, но не знаех за това

Когато на български политик му се случи нещо подобно, всички останали политици се радват, включително и колегите му в неговата партия. Това е тъжно, но е истина, изпитал съм го на гърба си. Това заяви Румен Овчаров в предаването лице Когато на български политик му се случи нещо подобно, всички останали политици се радват, включително и колегите му в неговата партия. Това е тъжно, но е истина, изпитал съм го на гърба си. Това заяви Румен Овчаров в предаването лице "Лице в лице" по БТВ по повод разследването за пране на пари срещу бившия зам.-председател на Народното

Бинев сезира ЕК за "ЧЕЗ България"

Евродепутатът Слави Бинев призова за неотложно взимане на мерки от страна на институциите срещу "ЧЕЗ България", предаде Стандарт нюз. Причината за писмото на Бинев до Европейската комисия са многобройните жалби на граждани до него срещу ЧЕЗ. Според Бинев "дружеството се радва на концесионен договор, който превръща всички негови клиенти в крепостни селяни". В качеството си на български евродепутат Бинев е твърдо решен да предприеме безкомпромисни действия срещу енергийната компания. Той настоява за незабавно преразглеждане на концесионния договор на "ЧЕЗ България".

Румяна Тодорова: Болниците умишлено завишават хоспитализациите

Управителят на НЗОК Румяна Тодорова коментира, че болниците завишават умишлено хоспитализациите, за да получат повече средства от касата. Тя съобщи това след приемането на първо четене на бюджета на НЗОК в парламента.

Шведски кина въвеждат феминистки филмов рейтинг


Обикновен филмовите рейтинги са полезни в това да ни показват дали дадено заглавие съдържа голи сцени, секс, обидни думи или насилие. Сега някои киносалони в Швеция обаче въвеждат нов вид рейтинги, които ще сигнализират за наличието на полови предразсъдъци или по-скоро за липсата на такава. За да получи степен "A'', един филм трябва да премине т.нар. Бекдел тест, което означава да има поне две героини, които имат имена и си говорят една на друга за нещо различно от мъже, пише "Асошиейтед...

Освободиха от ареста Асен Генов

Блогърът Асен Генов, който беше задържан тази сутрин за изрисуването на паметника пред централата на БСП, е освободен от ареста. Вече на свобода и останалите петима активисти, които бяха задържани късно снощи на улица „Позитано 20", където оцветявали в розово паметника пред централата на БСП. Това съобщи за „Дарик" адвокатът на блогъра Николай Беров. Срещу активистите няма да бъде повдигнато обвинение за хулиганство, заради съгласието им да съдействат на прокуратурата по време на разследването, допълни още Беров. По-рано тази сутрин около десет...

Една линейка се пада на 27 хиляди българи

По една линейка се пада на 27 000 българи. По-голямата част от населението на страната (58%) е на разстояние до 20 минути от филиал за спешна медицинска помощ, а 27% чакат между 20 и 30 минути. Тези данни са записани в проекта на Стратегията за развитие на Спешната помощ медицинска помощ в България до ... По една линейка се пада на 27 000 българи. По-голямата част от населението на страната (58%) е на разстояние до 20 минути от филиал за спешна медицинска помощ, а 27% чакат между 20 и 30 минути. Тези данни са записани в проекта на Стратегията за развитие на Спешната помощ медицинска помощ в България до ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване