Нелегален имигрант умря в Стара планина

Служители на "Гранична полиция" от управлението в Чипровци са намерели труп на нелегален емигрант без документи в Стара планина над село Дълги дел, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Полицаи влязоха в Художествената академия, за да измъкват тайно депутати

Студентите окупират парламента, Снимка: OFFNews

Полицаи влязоха на територията на автономната Национална художествена академия, за да осигурят безопасно измъкване на депутатите оттам.

Униформените са били в двора от обяд. Оттогава чрез тях извън студентската блокада са се измъкнали няколко “народни” представители.

Полицаите бяха забелязани и снимани от фоторепортер на OFFNews към 15 ч.

5 минути по-късно служителите на реда бяха изтеглени.

Потърсихме официалната позиция на висшето училище.

“Ректорът не ги е допускал до територията на академията. Не знам на какво основание са влезли. Ректорът им каза да напуснат, тъй като това е територия на автономно висше училище и не е законно да са там, а и това поражда още по-голямо напрежение, и те напуснаха”, коментира пресаташето на НХА Диди Спасова.

Статията "Полицаи влязоха в Художествената академия, за да измъкват тайно депутати" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Борисов: Какъв е този морал да биеш децата и да продължаваш да стоиш на власт

"За да няма капка кръв на асфалта, аз си подадох оставката. Не знам какъв е този морал, какво е това дебелоочие да биеш децата и да продължаваш да стоиш на власт".
Това написа бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, след като по-рано днес единият от протестиращите бе ранен, а десетки други се оплакаха от агресивните действия на полицията. "За да няма капка кръв на асфалта, аз си подадох оставката. Не знам какъв е този морал, какво е това дебелоочие да биеш децата и да продължаваш да стоиш на власт". Това написа бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, след като по-рано днес единият от протестиращите бе ранен, а десетки други се оплакаха от агресивните действия на полицията.

Системата БУЛРИС за корабоплаването по Дунав ще заработи от януари догодина

Системата БУЛРИС, която ще следи корабоплаването по река Дунав на територията на България ще започне работа на 4 януари следващата година. Проектът е част от Общо европейската система за осигуряване на ефективно и безопасно корабоплаване по вътрешните водни пътища. БУЛРИС ще предоставя актуални данни за водния път и опасностите по него, а също така електронни доклади за корабите, включително степен на натоварване и дата на пристигане. С помощта на тази система корабните екипажи ще получават информация за действащото законодателство и режима на ...

Ирина Бокова отново начело на ЮНЕСКО

/КРОСС/ Първата жена Генерален директор на ЮНЕСКО г-жа Ирина Бокова ще продължи да ръководи организацията и през следващите четири години. Това реши днес 37-а сесия на Генералната конференция на ЮНЕСКО, която преизбра Бокова за втори мандат с 160 гласа „за", против - 14, въздържал се - 1. Церемонията по встъпването й в длъжност ще се състои на 18 ноември. Ирина Бокова завършва Московския държавен институт по международни отношения, специализира в университетите в Мериленд (Вашингтон), в Харвард - училище „Джон Ф. Кенеди". Г-жа Бокова е български дипломат от кариерата. Тя е заемала поста Координатор на отношенията България - ЕС в периода 1995 - 1997 г. и заместник-министър на външните работи. През 2005 - 2009 г. е посланик на Република България във Франция, Монако и ЮНЕСКО, както и Представител на Президента на Република България в Международната организация на Франкофонията. На 4-ти октомври 2013 г. Ирина Бокова бе номинирана отново от Изпълнителния съвет на ЮНЕСКО за втори последователен мандат на поста Генерален директор. С Указ на президента на Република България Ирина Бокова се награждава с орден „Стара планина" с лента за изключително големите й заслуги към Република България, за приноса й за укрепване на мира и сигурността в световен мащаб и за развитието на политическите и културните контакти на най-високо равнище.  

Ирина Бокова е утвърдена за генерален директор на ЮНЕСКО за още 4 години

Действащият генерален директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова е утвърдена на този пост за втори четиригодишен мандат, съобщи ИТАР-ТАСС.

Решението е взето на сесията на Общото събрание на организацията в Париж. 
При изборите за поста кандидатурата на Бокова получи абсолютно мнозинство от гласовете на Изпълнителния съвет на организацията.

Ирина Бокова Действащият генерален директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова е утвърдена на този пост за втори четиригодишен мандат, съобщи ИТАР-ТАСС. Решението е взето на сесията на Общото събрание на организацията в Париж. При изборите за поста кандидатурата на Бокова получи абсолютно мнозинство от гласовете на Изпълнителния съвет на организацията. Ирина Бокова

Smirnoff създаде революционно мобилно приложение

Mixhibit обединява съдържанието от Facebook, Instagram и Twitter профилите на потребителите му в кратко видео

    


Независим общински съветник дари велостойки на училище и гражданите на Кърджали

4 стойки за велосипеди дари днес независимият общински съветник от Кърджали д-р Марин Мухтаров на едно училище, на общината и на спортния комплекс „Дружба” в града. Всяка една от тях е за привързване на 6 велосипеда. Две от стойките бяха монтирани пред парадния вход на ГПЧЕ „Христо Ботев”. Независимият общински съветник д-р Марин Мухтаров, който е известен и с други свои инициативи, свързани поставянето на спортни съоръжения в дворовете на училищата, решил възнагражденията си за една година от дейността си като общински съветник да дари за вело...

Борисов: Какво е това дебелоочие да биеш децата и да продължаваш да стоиш на власт

"За да няма капка кръв на асфалта, аз си подадох оставката. Не знам какъв е този морал, какво е това дебелоочие да биеш децата и да продължаваш да стоиш на власт". Това написа бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, след като по-рано днес единият от протестиращите бе ранен, а десетки други се оплакаха от агресивните действия на полицията.

Празник в Кукорево

Празник организираха на 9 ноември кметството и Народно читалище "Виделина - 1928" в тунджанското село Кукорево. Стотици жители и гости на селото се събраха на площада, за да се повеселят заедно, защото родовите корени са живи, а обичта към родното място се предава на деца и внуци. Официални гости на празника бяха кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев и председателят на общинския съвет Нели Славова, народни представители, кметът на община Ямбол Георги Славов, общински съветници, кметове и кметски наместници на населени места, ръководители на...

Зад маската на протеста прозират интереси на САЩ

Проф. Людмил Георгиев публикува на страницата си във Facebook два коментара около актуалната обстановка със студентската окупация. Публикуваме ги с минимална редакторска намеса.

Характеристиките на Porsche Macan

Най-силната версия - Macan Turbo, разполага с 400 к.с.

    


Мъж отслабна с 330 кг, предвижвал се с военни машини

Мъж от Саудитска Арабия, който стада от болестно затлъстяване, отслабна с близо 150 кг. Кралят на страната му заповяда извънредно тежкият мъж да постъпи веднага в болница, за да се лекува, съобава Си Ен Ен. 


През август тази година Халид бин Мохсен тежал 610 кг. Заради патологичното му тегло той се подложил на лечение в клиника в Рияд. 


З Мъж от Саудитска Арабия, който стада от болестно затлъстяване, отслабна с близо 150 кг. Кралят на страната му заповяда извънредно тежкият мъж да постъпи веднага в болница, за да се лекува, съобава Си Ен Ен. През август тази година Халид бин Мохсен тежал 610 кг. Заради патологичното му тегло той се подложил на лечение в клиника в Рияд. З

650 бежанци и нелегални имигранти ще бъдат настанени в бивши казарми в Харманли

В центъра за временно настаняване на чужденци в Харманли започна ремонт на бившите казарми в района, в които ще бъдат настанени 650 души. Това съобщиха от областната администрация в Хасково.   Очаква се ремонтът да продължи около месец. Веднага, след като приключи, в тези помещения ще бъдат преместени чуждите граждани, които сега са настанени в палатки.   В момента в центъра живеят 1100 чужденци, от които 400 обитават палатки, уточняват от областната администрация.   Фургоните вече имат електрозахранване и на хората в тях са раздадени електрически печки. В общи помещения, където има настанени около 250 души, отоплението ще бъде с твърдо гориво.   Община Харманли предприе мерки и в центъра ще бъде открит търговски обект за продажба на стоки от първа необходимост. Магазинът ще се стопанисва от Районния кооперативен съюз, посочват още от областната администрация.

Ван Перси пропуска контролите на Холандия

Робин Ван Перси няма да може да вземе участие в предстоящите контроли на Холандия с Япония и Колумбия. Нападателят на Манчестър Юнайтед има проблем с палеца на единия крак и травма на слабините, така че ще получи почивка по време на паузата за националните отбори. Според съобщения в холандската преса, Ван Перси играе на инжекции от доста време насам. Повиквателна за първи път получи лятното попълнение на Норич Лерой Фер, който се разписа миналия уикенд, както и Дави Пропер от Витес. /БГНЕС...

Над 2 млн. лв. несъбираеми вземания влязоха в хазната на община Банско

На своя редовна сесия Общински съвет Банско прие отчет за изпълнение на бюджета на Общината към 30 юни, както и предложение за неговата актуализация. Без възражения с 9 гласа „за” от 17- членния състав на Общински съвет актуализацията бе приета. Актуализирането на бюджета за тази година бе съобразено и с обстоятелството, че близо 2 300 000 лв несъбираеми стари задължения влезнаха в общинската хазна. Сесията прие „Предварителен регионален план за обособена територия на „Водоснабдяване и канализация” ЕООД Благоевград”.В самото начало на заседание...

Ирина Бокова е утвърдена за втори мандат като генерален директор на ЮНЕСКО

Действащият генерален директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова е утвърдена на този пост за втори четиригодишен мандат, съобщи ИТАР-ТАСС.

Решението е взето на сесията на Общото събрание на организацията в Париж. 
При изборите за поста кандидатурата на Бокова получи абсолютно мнозинство от гласовете на Изпълнителния съвет на организацията.

Ирина Бокова Действащият генерален директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова е утвърдена на този пост за втори четиригодишен мандат, съобщи ИТАР-ТАСС. Решението е взето на сесията на Общото събрание на организацията в Париж. При изборите за поста кандидатурата на Бокова получи абсолютно мнозинство от гласовете на Изпълнителния съвет на организацията. Ирина Бокова

Европейският парламент и страните членки договориха бюджет на ЕС за 2014 г. от 135,5 млрд. евро

Европейският парламент и страните членки се договориха за бюджета на Съюза за 2014 г. след 15-часови преговори в Брюксел, приключили в 4 часа тази сутрин. Бюджетът на ЕС за догодина ще възлезе на 135,5 млрд. евро в плащания и 142 млрд.

Ирина Бокова получи втори мандат като ръководител на ЮНЕСКО

Действащият генерален директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова получава втори мандат начело на организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата. Това реши на сесията си Генералната конференция на ЮНЕСКО в Париж, предаде ИТАР-ТАСС. На 4 октомври Изпълнителният съвет на организацията препоръча Бокова да остане на поста за втори мандат. При избора на ръководител на ЮНЕСКО Генералната конференция по правило само потвърждава решението на Изпълнителния съвет. В Изпълнителния съвет кандидатурата на Бокова получи абсо...

Ердоган: Няма държава, която се нарича Кипър

/КРОСС/ Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган отново скандализира с изказванията си. По време на официалното си посещение в Полша, държавникът заяви, че  "няма никаква държава, която се нарича Кипър".   Ердоган също така добави, че решението на ЕС да приеме "кипърската гръцка администрация" в своето семейство не е било в съответствие с европейските закони, а политически избор. Говорейки на среща в Полша, Ердоган заяви, че няма държава, която се нарича Кипър, обяснявайки, че това, което съществува, е местна администрация на Южен Кипър. Вестник "Етнос" съобщава още, че изявленията на турския министър-председател са предизвикали остри реакции.  

Портобело роуд

Разказите на Мюриъл Спарк, за първи път издадени в България, са очарователни житейски истории. Непредсказуеми и вдъхновяващи, понякога тъжни, понякога весели, събитията се случват, съпроводени невинаги с правилното отношение към живота. Някои от разказите връщат около век и повече назад в Африка, където живее смесено население от англичани, холандци и африканци. Други представят реалността в провинцията и големия град. Сюжетите са различни, лаконични, но увлекателни и доставят наслада на всеки, осмелил се да вкуси от тях. Интересна е срещата с човекът, който “мете опадалите листа в сърцето на мъглицата”, с младежът, открил непредсказуема формула за тайните на щастието, също така да се проследи как човешки живот може да бъде олицетворен в една птича песен и поуките и удовол...

Земята ще се затопли с 3,6 градуса, ако продължат сегашните тенденции

Нашата планета ще се затопли с 3,6 градуса Целзий в дългосрочен план, ако правителствата се задоволят с постигането на сегашните си цели в областта на климата, предупреди Международната агенция по енергетика във връзка с конференцията на ООН за климата, която бе открита във Варшава, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Според сценарий, предвиден от агенцията за развитите страни, свързаните с енергетиката парникови емисии, които съответстват на около две трети от общия им брой, ще се увеличат с 20 на сто до 2035 г. Сценарият взема предвид обявените от правителствата мерки за подобряване на енергийната ефективност, поддържане на възобновяемата енергия, намаляване на дотациите за добив на изкопаеми горива, се казва годишния доклад на агенцията, който бе представен в Лондон. Увеличаването с ...

Как да съставим собствена форекс стратегия

Първите три книги на Светлин Минев Как да търгуваме на финансовите пазари, Стратегии за търгуване на финансовите пазари и Приложен форекс претърпяват вече няколко преиздания и отдавна се утвърдиха на българския книжен пазар като едни от най-полезните, успешни и търсени наръчници в областта на валутната търговия. Опитът му като автор в уебсайта www.fbmtrader.com, от една страна, и като индивидуален трейдър, риск мениджър и валутен дилър, от друга, му позволяват да погледне трейдинга от различни гледни точки. Тази книга се нарича Как да съставим собствена форекс стратегия, но идеята не е толкова да похваля и прокламирам стратегията, която аз ползвам за търгуване, или някоя друга, а по-скоро да покажа по какъв начин съм процедирал, за да може всеки, който има желание, след това да направи не...

Делото "Килърите" се гледа днес от Апелативния съд във Варна


Делото "Килърите" се гледа днес от варненския Апелативен съд днес. От съображения за сигурност заседанието на съда се провежда не в съдебна зала, а в бивша столова на Варненския затвор на на ул."Христо Смирненски"№19. Тя бе специално преоборудвана за случая. Хода на делото се наблюдава от зам.-главният прокурор Ася Петрова.

Апелативните съдии трябва да се произнесат по две жалби срещу присъди на Шуменския окръжен съд, издадени на 21 декемврим.г.

Тогава, след 50 заседания и...

Растящият брой неосигурени хора са основният риск пред здравната система

Растящият брой на здравнонеосигурените българи е най-големият риск пред системата. Това заяви председателят на здравната комисия в парламента д-р Нигяр Джафер. По думите й в бюджета на Здравната каса за догодина има 113 млн. лева повече спрямо настоящия бюджет, като редица дейности са обезпечени с по-голям ресурс. Според Джафер е важно да се постави въпросът и за ефективността на харченето на парите. Трябва да се предприемат мерки и за намаляване на броя на хората, които не плащат здравните си осигуровки. Тя припомни, че през 2007 година здравн...

Мъж отслабна с 330 кг, преди това тежал 610 (видео)

Мъж от Саудитска Арабия, който стада от болестно затлъстяване, отслабна с близо 150 кг. Кралят на страната му заповяда извънредно тежкият мъж да постъпи веднага в болница, за да се лекува, съобава Си Ен Ен. 


През август тази година Халид бин Мохсен тежал 610 кг. Заради патологичното му тегло той се подложил на лечение в клиника в Рияд. 


З Мъж от Саудитска Арабия, който стада от болестно затлъстяване, отслабна с близо 150 кг. Кралят на страната му заповяда извънредно тежкият мъж да постъпи веднага в болница, за да се лекува, съобава Си Ен Ен. През август тази година Халид бин Мохсен тежал 610 кг. Заради патологичното му тегло той се подложил на лечение в клиника в Рияд. З

Алисия подкара Порше кабрио

Поп фолк певицата Алисия побърза да се изфука пред всички с новото си супер тузарско возило.

С коли, под полицейски кордон: Депутати си тръгнаха!

Протестиращите освиркваха автомобилите и скандираха: "Оставка!"

    

С коли, под полицейски кордон: Депутати си тръгват!

Протестиращите освиркват автомобилите и скандират: "Оставка!"

    


„Умните“ телевизори отблъскват потребителите

Сложното управление е причина за непълно използване на всички фунцкии

    


Всяка стъпка на правителството е тотален популизъм

Цветанов информира евродепутат за нарастващото напрежение в България

    


Облачно и влажно

Прогноза за 13 ноември, сряда През следващото денонощие времето ще бъде облачно и влажно. На отделни места от време на време ще превалява слаб дъжд. Минималните температури ще бъдат между 8 и 13 градуса, а максималните - между 12 и 17 градуса, съобщават от НИМХ-БАН. Над планините облачността ще бъде значителна, почти без валежи. Вятърът ще отслабне. Максималната температура на 1200 метра ще бъде 9 градуса, а на 2000 метра - 5 градуса. В четвъртък и петък ще бъде облачно, влажно, от време на време на места ще има и слаби валежи. Понижението на т...

Адвокатът на Тимошенко обвинен в домашно насилие

Серхий Власенко обаче твърди, че става дума за "политически репресии"

В Харманли местят бежанците от палатки в сгради

Във Временния център за бежанци в Харманли се извършва ремонт на сградите, които са били част от бившето военно поделение. В тях ще могат да бъдат настанени 650 души. Ремонтните дейности се очаква да приключат до месец и в сградите да се настанят бежанците, които в момента са в платки. Към днешна дата в центъра са настанени 1100 души, 400 от които в палатки, съобщават от областна администрация. Фургоните вече имат електричество и на хората са раздадени електрически печки. В общите помещения, където са настанени около 250 души и в новите сгради,...

Виктория Гутева е отличена в конкурса “Обич и семейство - от това има нужда всяко дете”

Виктория Гутева, ученичка от ПГИ “Рачо Стоянов” в Дряново, бе отличена със специална награда за участието си в конкурса за рисункa на тема “Обич и семейство - от това има нужда всяко дете”. Конкурсът бе организиран, за да популяризира процеса на деинституционализация и преструктуриране на Домовете за медико-социални грижи за деца (ДМСГД) до 3-годишна възраст в осем пилотни области - Габрово, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, София, Русе, Търговище. Общо 80 ученика от 8-те области са взели участие в конкурсната надпревара, а Виктория Гутева е...

Кубица: Да се върна във Формула 1 е почти невъзможно

Бившият пилот от Формула 1 Роберт Кубица определи като „почти невъзможно“ да се завърне в най-авторитетната автомобилна надпревара в настоящия момент. Полякът все още се възстановява от катастрофата, която претърпя по време на състезание през февруари 2011 година. Тогава той нарани сериозно дясната си ръка, като натроши лакътя си, и получи фрактури в рамото и крака. Оттогава той не сядал зад волана на болид от Формула 1 в състезателни условия, но пък се изявява доста успешно като рали пилот и миналия месец дори спечели титлата във WRC2. “В съст...

Екоинспекцията в Шумен наложи глоби за над 12 000 през октомври

Глоби за 12 500 лева са били наложени от екоинспекторите в РИОСВ-Шумен през месец октомври. Издадени са 4 наказателни постановления, две от тях на фирми, а другите на физически лица. Една от глобите е за заустване на отпадъчни води без разрешително, другата за транспортиране на отпадъци в течна фаза, без издаден регистрационен документ по Закона за управление на отпадъците. Другите наложени глоби са за неизпълнени в дадения срок предписания от екоинспекцията, както и за опит за продажба на два папагала от защитения вид „Бернардова розела". Жив...

Ирина Бокова с втори мандат като шеф на ЮНЕСКО

160 държави гласуваха за Бокова и 14 „против".

Цветанов информира евродепутати за нарастващото напрежение у нас

/КРОСС/ Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов информира евродепутата Моника Холмайер от комисията по правосъдие и вътрешен ред и Специалната комисия на Европарламента за борба с организираната престъпност и корупцията за оказаното насилие от полицаи върху протестиращи български граждани около Народното събрание в София. Цветанов се срещна с Холмайер преди минути в Европейския парламент в Брюксел. От своя страна германският евродепутат попита Цветанов за исканията на протестиращите граждани и се е интересувала от размерите на студентската окупация на университетите в България. Цветанов запознал германския евродепутат с продължаващите вече над 150 дни протести и отказът на управляващата коалиция на БСП, ДПС и Атака да чуят гласа на хората. Холмайер изрази загриженост за напрежението в страната и нестабилната политическа ситуация в България. Тя коментира, че протестите вече над 5 месеца и отказът на правителството да ги чуе, блокира работата на институциите и компрометира имиджа на България пред Европа и света. Цветанов и Холмайер обсъдиха и бежанската вълна от Сирия към Европа. Моника Холмайер обясни, че Германия е солидарна със страните, които първи са засегнати от бежанската вълна и демонстрира това като само за тази година е приела над 5 хиляди бежанци, а в предходни години приеманите бежанци от Сирия са достигали до 20 хиляди годишно

"Адвал-Гео" обжалва търга за метрото до "Хладилника"

Обединението "Адвал-Гео" обжалва търга за строителството на метрото до "Хладилника". Очаква се до края на месеца Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да се произнесе по претенцията.   Обединението между "Адвал" и "Геострой", с подизпълнител "Стартинженеринг", остана на второ място в надпреварата. То беше изпреварено с 0.46 стотни от обединение "Метро Черни връх 2013", в което влизат българските "Станилов" и "Джи Пи Груп" и чешката "Метропроект Прага".   Състезанието беше изключително оспорвано. Четирима от шестимата кандидати да строят подземната железница, допуснати до отварянето на ценовите оферти, бяха получили максималните 48 точки за техническата оценка.   Така цената се оказа решаваща за избора на победител в търга. Най-ниска цена даде обединение "Метро Черни връх 2013" – 42.349 млн. лв. без ДДС.   Второ остана обединение "Адвал-Гео" с цена от 42.725 млн. лв. без ДДС, която е само с 375 377 лв. по-висока от тази на победителя.   В жалбата до КЗК от "Адвал", чието ново име е "Евро Алианс", посочват, че избраният изпълнител "Метро Черни връх 2013" не би могъл да покрие заложеното изискване в търга за строителство на минимум един километър тунели чрез подземно преминаване.   Според жалбоподателя комисията за избор на изпълнител не е имала необходимата квалификация и опит, свързан с поръчката. Мотивът е, че предвидените работи в търга – изграждане на тунели и метростанция, изискват назначение на определени специалисти, за да бъдат правилно оценени предложенията на кандидатите.   От над 300 процедури, проведени по Закона за обществените поръчки от 2001 г. досега, това е третата, която се обжалва, каза Стоян Братоев, изпълнителен директор на "Метрополитен". По думите му за първи път КЗК допуска разглеждането на жалба срещу "Метрополитен" по същество.   Въпреки това шефът на метрото няма притеснения, защото и шестимата класирани участника имат необходимите качества да изпълнят поръчката. По тази причина ще се изчака решението на КЗК и на съда, ако има ново оспорване.   Подземната отсечка между кръстовището на бул."Черни връх" и ул."Сребърна" е с дължина от 1301 метра с една станция. Плановете са строителството й да започне в началото на 2014 г. и да приключи за две години. Финансирането се осигурява от Столичната община.

Младежът, задържан край парламента, бил обявен за общонационално издирване

Задържаният по време на сблъсъка пред храм-паметника "Свети Александър Невски" е бил обявен за общонационално издирване, съобщи БНР.
По-рано полицията задържа един от протестиращите пред сградата на Народното събрание младежи, тъй като е бил обявен за национално издирване по досъдебно производство.
Той е бил разпознат, задържан от полицията, Задържаният по време на сблъсъка пред храм-паметника "Свети Александър Невски" е бил обявен за общонационално издирване, съобщи БНР. По-рано полицията задържа един от протестиращите пред сградата на Народното събрание младежи, тъй като е бил обявен за национално издирване по досъдебно производство. Той е бил разпознат, задържан от полицията,

Суинг, джаз и рок за Никулден в Бургас

Приповдигнато настроение в ритъма на суинг, джаз и рок, ще завладее Бургас в никулденската вечер на 6 декември.

В духа на тазгодишната ретро концепция на Община Бургас, специални гости на големия празничен концерт ще са Мишо Йосифов – сектет и дамското трио „Сентиментъл Суингърс“.

Талантливите музиканти, които създават невероятно настроение, ще „вдъхнат“ за нов суинг живот любими евъргрийн мелодии и авторски композиции.
В Никулденския концерт ще вземат участие още ПФА „Странджа“, ученически хор и оркестър при НУМСИ „П. Владигеров“.

Финалът е поверен на обичаните музиканти Дони, Кирил Маричков, Иван Лечев, Венко Поромански, Славчо Николов, които са част от амбициозния проект „Фондацията“.

Звездните музиканти със сигурност ще подарят на бургазлии силна емоционална вечер под открито небе със звезден репертоар от  най-емблематичните парчета на най-любимите български рок банди.

Водещ на Никулденския концерт ще е актьорът Христо Гърбов.

След края на концерта мощна и пищна заря ще освети небето на Бургас.

 

Бобът намалява с 35% риска от метаболитен синдром

От десетилетия се знае, че бобовите култури имат изключително нисък глюкозен индекс и са претъпкани с фитохимикали , съединения, които се срещат само в растенията.

„Атака” няма да подкрепи бюджета на „колониалното робство”

Парламентарната група на „Атака" няма да подкрепи държавния бюджет за 2014 г. Това заяви в парламента лидерът на партията Волен Сидеров.

Представят изложбата „Хроника на едно събитие” в Благоевград

Изложба „Хроника на едно събитие” ще бъде представена днес в Благоевград. Тя е част от поредицата изложби, организирани от Регионален исторически музей по повод 110 години от Илинденско-Преображенското въстание. Официалното откриване на експозицията ще се състои от 17:30 часа в залите на Регионален исторически музей. Творбите, част от които и произведения на  Димитър Ризов-Возир, ще бъдат достъпни за ценителите на художественото изкуство до края на месец ноември....

Само 6% от хората са си направили безплатен преглед по програма „Спри и се прегледай”

Едва 6 на сто от поканените за безплатни прегледи за три вида рак по програма „Спри и се прегледай" са се явили за преглед. Данните на Здравното министерство показват, че от 400 000 българи, получили покани да се явят за преглед на рак на маточната шийка, рак на гърдата и рак на дебелото и правото черво, са се отзовали 24 504 души. От ведомството уточняват, че предстои изпращане на повторни покани до всички, които не са успели да се възползват от правото си на преглед. Европейските средства, заложени в програмата, възлизат почти на 20 милиона л...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване